10.01.2024

Sokkotestin tulokset: tyhjät markkinointilupaukset kiukuttavat

Sokkotestin tuloksia!

Tuotteiden paljastuessa ja inceihin perehtyessäni markkinointimaailman vakkari-keinoihin kuuluva ilmiö aiheutti jälleen kiukkua. Kuluttajaa voi vetää höplästä vaikka kuinka, kun hän ei osaa lukea tai tulkita ainesosalistoja, näinhän se on.

Lähetin ystäväni joulukuun lopulla ostamaan minulle ihonhoitotuotteita, jotka testaisin sokkona. Ohjeistuksena oli ostaa 5-6 tuotetta, joista muutama olisi edullinen, muutama keskihintainen, yksi olisi luonnonkosmetiikkaa ja yksi mahdollisesti jokin kalliimpi tuote, jos budjetti antaisi myöten. Annoin budjetiksi runsaan satasen, mikä ei realistisesti oikein veny kuuteen tuotteeseen joiden joukossa selektiivinen, mutta saattaisihan ystäväni vaikka löytää jonkin sele-tuotteen alennuksesta! 😄

Olen nyt testaillut tuotteita kaksi viikkoa ja on aika katsoa, mitä mysteeripurkeissa on.

PURKKI 1

Aavistuksen hunajaisen sävyistä paksua nestettä, jossa on voimakkaasti parfymoitu tuoksu. Tuoksu on todella vahva ja jollain tapaa hyvin vanhanaikainen. Se on ikäänkuin yhdistelmä hunajaa ja jotain makeaa, vanhanaikaista parfyymia. Ihan kammottavan tuoksuinen!

Olen testailun aikana yrittänyt päättää, tuoksuuko tämä minusta selektiiviselle vai halvalle kosmetiikalla. Ihan aluksi ajattelin, että tuoksu saattaisi kertoa myös arvokkaammasta (epämodernista) tuotteesta, mutta hiljalleen kokemus muuttui halvan kannalle. Tällaiseen tuoksuun saattaisi törmätä jossain vanhan koulukunnan kemikaliossa myytävässä ihonhoitosarjassa, jota ei ole päivitetty kolmeen vuosikymmeneen.

Tuoksusta aistii myös välittömästi, että kyseessä ei ole luonnonkosmetiikkaa.

Koostumuksen suoritus iholla on kuitenkin ok; neste tuntuu kosteuttavan ihoa ihan kiitettävästi. Arvelen tämän olevan hoitoneste tai essence, tai sitten hyvin litkumainen seerumi.

Tuote on:

REVUELE RETINOL NIGHT SERUM

hinta: 3,50€ / 30 ml

Aahaa, Normal-kosmetiikkaa..!

Revuele-sarja tulee Bulgariasta ja on minulle never-heard. Ilmeisesti tämä on näitä pelkästään Normalissa myytäviä sarjoja..? Seerumin vaikuttaviin aineisiin kuuluvat mm. hydrolysoitu elastiini, retinyylipalmitaatti sekä hydroksiproliini. Koska retinyylipalmitaatin pitoisuus ei ole tiedossa, on mahdoton sanoa mitään tämän potentiaalista.

Mutta vaikka tämä olisi kuinka tehokas tippa, näin kaamean tuoksuista tuotetta on käyttäisi.

PURKKI 2

Tämä on hyvin ohutta voidetta, melkeinpä nestemäistä.

Voiteen pinnalla erottuu pieniä öljypisaroita, mikä kertoo siitä, että emulsio ei ole pysynyt ihan stabiilina ja osa öljystä on "karannut". Voiteessa vaikuttaisi myös olevan jotain kevyesti hohtavaa. Micaa?

Ensimmäisellä kokeilulla voide tuntui jättävän ihoon vaalean kajon, ja ihan ensiksi ajattelinkin, että tässä on kenties mineraali-suojakerroin mukana. Seuraavilla testikerroilla vaaleus ei kuitenkaan enää tullut esiin. Lisäksi voiteessa tuntuu jotain "jämäkkää", vaikka se onkin hyvin ohutta. Ajatukset palaavat kerta toisensa jälkeen mineraaleihin tai yleisesti UV-filttereihin; tällainen jämäkkyys voisi hyvinkin johtua suojakertoimesta.

Voide tuntuu ihan mukavan kosteuttavalta, jopa miellyttävimmältä sokkotestituotteiden kolmesta kasvovoiteesta.

Tämä voide on selvästi hajusteeton. Siinä tuntuu hyperneutraali raaka-aineiden tuoksu, aika synteettinen sellainen.

Testin päätteeksi olen yhä kahden vaiheilla: onko tässä suojakerroin vai ei..? Voisiko tässä olla..?

Sanon kuitenkin, että tämä ei ole luonnonkosmetiikkaa.

Tuote on:

HELLO SUNDAY THE ONE THAT'S A SERUM SPF 45

Hinta: 25,90€ / 30 ml (ostohetkellä alennuksessa 15,90€)

Noniin, tässä ON suojakerroin..! 🥳 Ja tämä tosiaan ei ole luonnonkosmetiikkaa. Ohut koostumuskin selittyy, kun tuote on brändätty seerumiksi.

Tuotteen valoaheijastavuus ei kuitenkaan selviä ainesosalistasta, sillä tämä ei sisällä micaa eikä muitakaan pigmenttejä. Kokemani kosteuttavuuskin jää ainesosien puolesta arvoitukseksi; hoitavat ainesosat tulevat vasta UV-suodattimien jälkeen, ja suodattimia on paljon.

Tässä on sekaisin sekä vanhan että uuden koulukunnan UV-suodattimia, mukaan luettuna suurimpiin pahiksiin kuuluvaa oktokryleeniä. Mineraalifilttereitä tämä ei sisällä.

PURKKI 3

Kun avaan purkin, aistin välittömästi tutun tuoksun: tässä on fenetyylialkoholia. Tuoksun myötä tulee myös välittömästi veikkaus: tämä on Naviterin (nykyisin Bernerin) tuote. Entisen Naviterin kaikissa sarjoissa käytetään fenetyylialkoholia.

Kun levitän voidetta kasvoille, luonnonkosmetiikka-assosiaatio vahvistuu. Kyllä, veikkaan tämän kuuluvan johonkin Naviterin luonnonkosmetiikkasarjoista.

Ensimmäisillä kerroilla voide tuntuu levittyvän huonosti, mutta tunne lievittyy testikertojen myötä. Kuitenkin, tässä on aistittavissa tietty nihkeys voiteen alkaessa imeytyä. Voide ei tunnu kovin kosteuttavalta ja ihoa jää kiristämään, vaikka tätä levittäisi pari kerrosta.

Jos jotakuta kiinnostaa, niin fenetyylialkoholi on aromaattinen alkoholiyhdiste (ei kuivattava), jota käytetään kosmetiikassa säilyvyyttä parantavana aineena sekä hajusteena. Sen virallinen funktio on 'masking' eli suomeksi 'hajua tai makua peittävä aine', eli se peittää tuotteen muiden raaka-aineiden tuoksua. Fenetyylialkoholin tuoksu on ruusuinen ja kukkainen.

Tuote on:

BIOEARTH ELEMENTA NOURISHING BASE CREAM

Hinta: 16,90€ /50 ml

D'Oh! Eipäs ollutkaan Naviterin! Mutta - tämä on luonnonkosmetiikkaa ja sisältää fenetyylialkoholia.

Elementa Base Cream kuuluu edellisessä postauksessa mainitsemaani Bioearth Elementa-tiivisteiden sarjaan. Rankkasin Elementa-tiivisteet vuoden parhaisiin tuotteisiin. Sarjan Base Cream on neutraali pohjavoide, johon tiivisteitä voi sekoittaa ja näin luoda omiin ihotarpeisiin räätälöidyn voiteen.

Yksinään tämä voide on aika vaatimaton, eikä ihmekään, ettei tuntunut kosteuttavalta. Se ei sisällä kuin yhden humektantin, ja neljä ensimmäistä ainesosaa ovat estereitä ja/tai emulgaattoreita.

FIY, fenetyylialkoholi muuten on todella voimakkaan tuoksuinen. Se on tässä tuotteessa toiseksi viimeisenä, mutta sen tuoksu on aistittavissa voiteessa erittäin vahvana. Ilmankos peittää hyvin raaka-aineiden tuoksua!

PURKKI 4

Tämä voide on niin paksua, että minulle heräsi testauksen myötä epäilys, onko tämä jokin naamio? Siis ihan mielettömän paksua..! Tätä täytyy laittaa pieni määrä kerralla, että sen saa ylipäänsä levittymään. Tosi erikoinen koostumus.

Voisikohan tämä olla jokin yövoide tai yönaamio?

Aamulla iho on aivan superpehmeä ja mukavan tuntuinen, eli iho tuntuu kyllä tykkäävän..!

Mutta, hajuaisti ei tykkää. Voiteen tuoksu on perusvoidemainen ja hieman kuminen. Aika epämiellyttävä. Tämän täytyy olla jokin hyvin edullinen voide, kun tuoksuun ei ole yhtään satsattu - tai siis edes siihen, että raaka-aineiden ikävä ominaisuoksu olisi peitetty.

Tuote on:

PURE & CARE RETINOL NIGHT CREAM

Hinta: 6,90€ / 50 ml

Okei, toinen Normal-kosmetiikkabrändi.

Tässä on ihan jäääääätävän pitkä incilista, ja vaikuttavia aineita on kutakin varmaan jokin 0,002%. Sinänsä ihan mielenkiintoisia ja hyviäkin aktiiviaineita: retinolin lisäksi mm. argireliiniä (silottaa ilmejuonteita), kuparipeptidejä, proliini- ja seriini-aminohappoja ja onpahan purkkiin leivottu pari kasviuutettakin ja oliiviöljyn saippuoitumattomia yhdisteitä. Pitoisuudesta ei mitään tietoa.

Jään ihmettelemään supertanakkaa koostumusta. Onko tässä ajateltu stereotyyppistä kuvaa yövoiteesta: että sen kuuluu olla paksua? Tässä on nyt ehkä liikaa innostuttu täyteläisyyden konseptista - ja mielestäni epäonnistuttu. Raaka-aineiden tuoksua olisi myös voinut jollain peittää, ja laittaa sitten vaikka euro lisää hintaan.

 

PURKKI 5

Tässä on nyt suosikkini tuotteista! Vaikkakin täytyy sanoa, ettei mikään tuotteista ollut aivan erityisesti mieleeni. Tämä on kuitenkin suosikkini, sillä se on mitä ilmeisimmin öljyä ja tekee ihosta todella samettisen pehmoisen.

Kirjoitan "mitä ilmeisimmin öljyä", sillä tuote on niin erikoisen tuntuinen, ettei se ainakaan voi olla 100% kasviöljyä. Tuntuma on superohut ja kevyt, kuivaöljymäinen ja keinotekoinen. Lisäksi neste on aivan väritöntä, aivan tuoksutonta (siis todellakin täysin hajutonta) ja niin juoksevaa, että ensin luulin tätä kasvovedeksi. Nämä ominaisuudet eivät kerro kasviöljyistä, joten tämän täytyy olla ainakin suurimmaksi osaksi synteettistä alkuperää - tai sitten luonnolliset öljyt on voimakkaasti raffinoitu poistaen ominaistuoksut ja -värit.

Tämän tuotteen kohdalla odotan aivan erityisen suurella uteliaisuudella, mitä tämä on. Odotan näkeväni incissä synteettisiä esteriöljyjä ja kenties joitain haihtuvia silikoniyhdisteitä. Mikähän tämän tuotteen nimi on..? Tämä on liian ohutta ollakseen kasvoöljyä mutta liian rasvaista ollakseen hoitonestettä... 😃

Tuote on:

BONDI SANDS WONDER POTION ALL-IN-ONE HERO OIL

Hinta: 17,90€ / 30 ml

Vilkaisu inciin saa mun suun ensin loksahtamaan: mitä - täällähän ON kasviöljyjä..! Mutta kun ainesosaluettelon ottaa tarkempaan tarkasteluun, valkenee, että pullosta yli 90% muodostuu esteriöljystä.

Inci alkaa näin: caprylic/capric triglyceride, helianthus annuus hybrid oil, tocopherol. Suomeksi: MCT-öljy, auringonkukan hybridiöljy, E-vitamiini.

E-vitamiini on niitä aineita, joiden sijoittuminen inci-listassa antaa osviittaa sen lähellä olevien ainesosien pitoisuuksista. E-vitamiinia nimittäin käytetään vain 0,5-2% pitoisuuksilla, tätä korkeammat eivät tuo lisähyötyä ja saattavat päinvastoin tehdä tuotteesta epämiellyttävän tuntuisen: tokoferoli on todella tahmeaa ainetta. Jo 0,5% E-vitamiinia ehkäisee tuotteen härskiintymistä, ja siinä roolissa E-vitamiinia lähes aina käytetään öljypohjaisissa tuotteissa.

Kun E-vitamiini on incissä kolmantena, voidaan päätellä, että sen takana tulevia aineita on kutakin alle 2%, todennäköisesti alle 1%,  ja sen edellä olevat aineet muodostavat tuotteen merkittävimmän osan. Koska tuote on lähes nestemäistä, voi päätellä, että caprylic/capric triglyceride eli MCT-öljy on tämän tuotteen hallitseva ainesosa. (Auringonkukkaöljy on raffinoitunakin paksumpaa.) MCT on tuoksuton ja väritön öljy ja kuivuu iholle nopeasti. Se on erinomainen tekninen pohjaöljy, mutta ei yksinään oikein tee muuta kuin silkkisen tuntuisen ihon.

Ja senhän tämä tuote tekee. Mutta - aika tympeää asiakkaan harhaanjohtamista jälleen kerran. Valitettavasti tämä on erittäin yleistä kosmetiikan markkinoinnissa. Bondi Sandsin sivuilla Wonder Potion -öljyn avainainesosiksi nostetaan tyrniöljy, kehäkukkauute sekä ruusunmarjaöljy, vaikka niitä on seoksessa varmasti häviävä aavistus.

"Our Wonder Potion oil contains Sea Buckthorn to brighten and hydrate, Calendula Extract to soothe and Rosehip Oil to nourish." Niin varmaan. Esimerkiksi tyrniöljy on niin kirkkaankeltaista, että jo 0,5% värjäisi tuotteen kellertäväksi. Voidaan siis lähteä siitä, että mainittujen avainaineiden pitoisuus mitataan prosentin sadasosissa, eikä niillä ole ihoon mitään vaikutusta. 🥱

PURKKI 6

Tämä on sokkotestituotteista ainoa, jonka funktio paljastettiin ennen testiä, jotta osaisin käyttää sitä oikein: numero 6 on silmänympärysvoide. Se on kevyesti persikkaisen väristä ja siinä on geneerinen, hieman tympeä tuoksu.

Tässä on muuten rasvaisin silmänympärysvoiteen koostumus, mitä olen koskaan käyttänyt! Voide levittyy oikein miellyttävästi eli ei ole tönkköpaksua, mutta se on niin rasvaista, että iho jää kiiltämään - tunneiksi. Meikin alle tätä ei voisi kuvitellakaan laittavansa, mutta yöhoitona tämä on jopa aika miellyttävä. Voi ainakin sanoa hoitava!

Numero vitosen ohella tämän tuotteen inci herättää suurimman kiinnostukseni - mitkä öljyt tai rasvat tuovat NÄIN rasvaisen koostumuksen? Puhdas öljy sekä balmikin imeytyvät nopeammin kuin tämä..!

Tuote on:

SHISEIDO BENEFIANCE WRINKLE SMOOTHING EYE CREAM

Hinta: 39,90€ / 15 ml

Ohoh..! Enpä olisi arvannut selektiiviseksi. Mutta mitenkähän tämä on näin halpa..? Tuote ei kuitin mukaan ollut edes alennuksessa.

Katse inciin selittää helposti, miksi voide on niin rasvaista: incin kärjessä komeilee peräti kolme mineraaliöljyä: parafiiniöljy, vaseliini sekä parafiini. Näistä erityisesti vaseliini sekä kiinteä parafiini ovat superrasvaisia eivätkä käytännössä imeydy ihoon lainkaan, vaan jäävät ihon pintaan okklusiiviseksi kalvoksi. Ainakin tämä tuote ehkäisee kosteuden haihtumista!

Inci on pituudessaan samaa luokkaa kuin Pure & Care Retinol-yövoiteessa eli todella pitkä: ainesosia on kokonaista 58. Tällaisessa koostumuksessa on päivän selvää, ettei kaikilla tuotteen ainesosilla ole vaikutusta ihoon. Incistä voi myös nähdä, että tuotteen varsinaiset aktiiviaineet sijoittuvat säilöntäaineiden ja hajusteiden jälkeen, eli niiden pitoisuus on Bondi Sandsin aktiiviaineiden tyyliin mitattavissa sadaososissa.

Minulle tulee suunnilleen vihainen olo katsoessani tällaista inciä ja lukiessani valmistajan väittämiä aktiiviaineiden vaikutuksista. Shiseidon mukaan tuotteen avainaineet ovat Kombu-Bounce-leväyhdiste (sijoitus incissä #50), skvalaani (sijoitus incissä #9) sekä aqua-peptidit (sijoitus incissä viimeisinä). Näistä ainoastaan skvalaanilla saattaisi olla jotain vaikutusta, mutta koska incin kärjessä on todella korkea pitoisuus mineraaliöljyjä, on selvää, että niiden okklusiivinen kosteutus on tämän voiteen ihohyöty numero yksi.

Kiteytettynä: tässä meillä on hienoksi anti-wrinkle-voiteeksi brändätty halpa cocktail mineraaliöljyjä. Ja kyllä: se todellakin kosteuttaa ja pehmentää tehokkaasti, minkä myötä se myös vähentää ryppyjen näkyvyyttä. Mutta ihan toisella mekanismilla, mihin mainosviestinnän korulauseet viittaavat.

Kiitokset ystävälleni Milille avusta ja kiinnostavien sokkotestituotteiden löytämisestä. 🧴

Aiemmat sokkotestaukseni:

Sokkotestissä neljä shampoota - salonkilaatu ei erottunut markettilaadusta

Sokkotestissä lukijan lähettämiä tuotteita

Sokkotestissä neljä kasvotuotetta - yllättävä tuote voitti

Sokkotestissä viisi kasvovoidetta

37 comments on “Sokkotestin tulokset: tyhjät markkinointilupaukset kiukuttavat”

  1. Hih! Olipa hauska lukea sun kokemus Bioearthin voiteesta, jota olin itse juuri kehunut edellisen postauksen kommenteissa 😂 Mulla sama voide tuntuu kosteuttavalta, tosin mulla on aina seerumi ja öljy alla, joten ehkä enemmän sitten vain lukitsee kosteuden ihoon 🤔

    Vastaa

    1
    1. Joo, muistin kommenttisi samalla kun voide paljastui :) Eri tuotteet toimivat eri ihoilla eri tavoin, riippuen ihon rakenteesta ja tarpeista. Puhtaasti ainesosien näkökulmasta tämä voide tosiaan toimii eniten kosteutta lukitsevana tuotteena, mutta jos alla on jo hyvä kosteus, niin sehän voi toimia loistavasti :)

      Vastaa

      1
  2. Syy miksi itse suosin luonnonkosmetiikkaa ja mahdollisimman lyhyitä inci-listoja-en halua maksaa tyhjästä.

    Kiitos,kun avaat nuita incejä ja kerrot perustellusti mielipiteet! 🩷

    Vastaa

    6
    1. Syy miksi itse suosin luonnonkosmetiikkaa ja mahdollisimman lyhyitä inci-listoja-en halua maksaa tyhjästä.

      Luonnonkosmetiikassa tosiaan törmää liioiteltuun markkinointiin paljon harvemmin kuin normikosmetiikassa, mutta kyllä sitä silläkin puolella joskus tapahtuu.
      Normikosmetiikka rakastaa eksoottisten kasviuutteiden lupauksilla ratsastamista, mutta luonnonkosmetiikassa nämä uutteet ovat tyypillisesti ihan arkinen osa tuotteen perusresptiikkaa, ja niitä on usein huomattavasti korkeampi pitoisuus.

      Lyhyet incit ovat oikeastaan kuluttajalle paras tae tuotteesta, johon ei ole siroteltu kymmenittäin turhia ainesosia markkinointitarkoituksessa. Voiteiden rakenne on lopulta aika yksinkertainen, eikä sinne mahdu kymmenittäin aidosti vaikuttavia aineita.

      Vastaa

      5
  3. Mitä? Korkeintaan imelälle haisee se retinol seerumi! 🤣

    Ja se sy voiteen testerissä oli tarrahinta 89.90 ja oli olevinaan joku joulukuun tarjous, mutta se on tälläkin hetkellä 39.90 niitten verkkokaupassa.

    Vastaa

    1
    1. Mitä? Korkeintaan imelälle haisee se retinol seerumi! 🤣

      Hajuaistit ovat erilaisia... 😁

      Ja se sy voiteen testerissä oli tarrahinta 89.90

      Jestas... 😮 Yhdeksän kymppiä hajustetusta vaseliinista ja parafiinista kultaisessa purkissa... I rest my case.
      (Jo 40€ on liikaa tästä rasvasta.)

      Vastaa

      4
  4. Mielenkiintoinen testi taas kerran!

    Bondi Sandsin tuotteita katselinkin viimeksi Emotionissa. Onkohan niistä muutkin yhtä luokattomia sisällöltään?

    Oletko muuten tutustunut Emotionissa myytävään BeautyPro -sarjaan? Olen käyttänyt siitä vain retinoliseerumia, ensimmäistä laatuaan itsellä. Sarja on ihan vieras ja on mietityttänyt onko se totta vai humpuukia.

    Ostin kyllä jo toisen purkin seerumia, joten olen ainakin tyytyväinen. Nyt hurjien pakkastenkaan aikaan ei naama tuntunut kuivalta. Tuon retinolin lisäksi käytössä on vain sama kasvoöljy ja yövoide kuin viime talvenakin, joten oletan, että retinoli on parantanut tilannetta.

    Vastaa

    1
    1. Bondi Sandsin tuotteita katselinkin viimeksi Emotionissa. Onkohan niistä muutkin yhtä luokattomia sisällöltään?

      En ole yhtään tutustunut sarjaan tätä sokkotestituotetta lukuunottamatta, on vain tuttu nimenä.

      Oletko muuten tutustunut Emotionissa myytävään BeautyPro -sarjaan?

      Ei ole tämäkään tuttu. Kurkkasin tuon Retinol-seerumin incin ja se on kyllä oikein hyvännäköinen :) Vaikuttaa ainesosien puolesta paljon laadukkaammalta kuin tuotteen ulkonäkö ja hinta viestittävät. Ainakin tässä on paljon laadukkaampi inci kuin näissä mun sokkotestituotteissa..! :D

      Vastaa

      2
    2. Hei mahtavaa, kiitos kun kurkkasit :) kiva tietää ettei oo ihan höttöä!

      Vastaa

      1
    3. Innostuin joskus Bondi Sandsin ramtauduttua Sokokselle testailemaan ko. sarjaa. Kaikkien haju oli niin vahva ja luotaantyöntävä, että se siitä..

      Vastaa

      2
  5. Olipa jännä lukea eritoten Normalin tuotteista! Mulla on käytössä yksi Pure & Care kasvosuihke. Se ei suuresti tuoksu.. Kaapissa odottaa Revuelin seerumi, nyt kauhistuttaa ajatella sen hajua.. 😃

    Vastaa

    2
    1. Mulla on testissä vielä seitsemän muutakin Normal-kosmetiikkatuotetta :) Ne ostin itse. On mulla jo mielipide alkanut syntyä niistä, mutta kirjoittelen oman postauksen näistä myöhemmin :)

      Vastaa

      7
    2. Hei! Nämä tuoteselosteet itselle vielä aika vieraita, mutta olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteesi Normalin pure&care c-vitamiiniseerumista. Käytin yhden kerran ja aamulla kasvot turvonneet, punaiset ja kuivia laikkuja täynnä. Onko oletettavaa, että tämä johtuu tämän tuotteen ainesosista vai eikö mikään c-vitamminiseerumi sovi iholleni.

      Vastaa

      0
    3. Moikka Johanna,

      Ikävä kyllä on mahdoton sanoa, johtuiko reaktio juuri C-vitamiinista vai jostain muusta seerumin ainesosasta.

      C-vitamiinista on olemassa varmasti ainakin 10 eri muotoa, joita käytetään kosmetiikassa. Jos nyt kävisi niin, että ihosi reaktio jostain syystä johtui Pure & Caren seerumissa käytetystä 3-O-Ethyl Ascorbate -C-vitamiinijohdannaisesta, jokin toinen C-vitamiini-muoto saattaisi kuitenkin sopia.

      Vastaa

      0
  6. Tekee mieli udella, oletko koskaan tutustunut lähemmin L'Occitane-sarjaan? Korresin ja Yves Rocherin kaltaisten semi-luonnonkosmetiikkabrändien ystävänä saattaisit olla kohderyhmää - tai sitten et :)
    Vaikka kyseessä on hiukan sama konsepti kuin YR:n (tai vaikka The Body Shopin), kasviuutteilla markkinoituja tuoksuvia tuotteita, L'Occitanen imagossa on kuitenkin enemmän luksusta - ja hintaa.
    Ranskassahan ne eivät myy ollenkaan niin hyvin kuin suvereenisti hallitseva YR, mutta monessa muussa maassa niillä on vahva fanikunta.
    Ainakin shea butter-voiteet ovat saaneet legendaarisen maineen.

    Oma kiinnostus sai kuoliniskun pari vuotta sitten. Brändi kohteli todella ikävästi erästä rehellisen arvion antanutta Youtuberia.. eli se siitä vapaasta tiedonkulusta ja mielipiteen vapaudesta. En muista kaikkia yksityiskohtia, alentuiko firma oikeustoimiin vaientaakseen epäedullisen arvion antaneen vloggerin, mutta jotain sen suuntaista kuitenkin..

    Vastaa

    1
    1. Tekee mieli udella, oletko koskaan tutustunut lähemmin L'Occitane-sarjaan?

      Tämän verran:

      https://karkkipaivablogi.com/2016/08/provencea-iholla-loccitane/

      Kivan näköisiä tuotteita ja hienosti brändätty sarja (joskin "story" vähän tylsä mun kaltaiselle asiakkaalle), mutta ei luonut syvempää innostusta tuotetestauksen jälkeen. Manteliöljysuihkugeeli on oikein hyvä, ja sitä voisin edelleen käyttää :) Se taitaakin olla sarjan klassikoita.

      Vastaa

      1
    2. Mantelisuihkuöljy on ihanan tuoksuinen, mutta aiheutti mulle pahan ihottuman 😣 Sama reaktio joka kerta käyttäessäni.

      Vastaa

      1
    3. Huomasin jättäneeni samansuuntaisen kommentin jo tuohon vanhempaan postaukseesi 🙂

      Vastaa

      1
    4. Tulipa muuten mieleen tuosta TBS:n Hamppukäsivoiteen ja L'Occitanen Shea-voiteen vertailusta.. (samanlainen tuubityyppikin herättää mielleyhtymän samanlaisuudesta!)
      TBS sulkee myymälänsä tässä kaupungissa. Ei kannata siis pitää kauppaa joka paikkakunnalla. Verkkomyynti sentään jää.
      Ihmettelen, että Suomessa näitä pieniä myymälöitä vielä on. Tavaratalot ovat jo niin vakiintuneita myyntikanavia, netin lisäksi..

      Kävin bongaamassa poistomyynnistä Hamppuhuulirasvan ja yhden tuoksusaippuan.. Hamppu-sarja on miltei ainoa, mitä olen sieltä viime vuosina hankkinut.

      Vastaa

      1
    5. TBS sulkee myymälänsä tässä kaupungissa. Ei kannata siis pitää kauppaa joka paikkakunnalla. Verkkomyynti sentään jää.

      En ihmettele. Etenkin kun TBS:llä on ollut pitkään omat hyllyt marketeissakin. Koko brändi on kokenut totaalisen inflaation.

      Vastaa

      1
  7. Äh, toi Shiseido. Niin tuttua huttua, mitä tapaa yllättävän usein selektiivisillä brändeillä. Tuli heti mieleen Chanelin joku voide mitä tutkiskelin joskus vuosia sitten laivan tax-free myymälässä.

    Inci oli tyyliin; vettä, rapsiöljyä, silikoniyhdisteitä x 100 ja taisipa olla mineraaliöljyäkin. Luonnollisesti voide lupasi naaman kohoavan niskaan asti ja mitä näitä tuotelupauksia nyt on. Chanelin nappasin silloin hyllystä tarkempaan syyniin sen hinnan vuoksi. Se oli muistaakseni rapeat 240€/ 50ml. En ihan pulittaisi tuota hintaa noista raaka-aineista :D

    Vastaa

    1
    1. Luonnollisesti voide lupasi naaman kohoavan niskaan asti ja mitä näitä tuotelupauksia nyt on.

      😂🤣

      Markkinoinnin maailma on ihmeellinen ja kiehtova - ja välillä naurettava ja suututtava. Toisaalta, pinnaa kiristää vähemmän, kun asennoituu tarkastelemaan kosmetiikkaa aikuisten satumaailmana ja eskapismina. Sadut ilahduttavat ja tuovat lisäarvoa toisille ihmisille. Se on ihan ok. Onneksi on mahdollista myös opetella tunnistamaan nämä sadut kuten myös se, mitkä tekijät ihonhoitotuotteissa oikeasti hoitavat ihoa ja valita enemmän faktaan perustuva lähestymistapa ihonhoitoon. Mikä kuhunkin vetoaa. 🧡

      Vastaa

      1
  8. Nää pitkät incilistat on maallikolle aina ikuinen murheenkryyni, kun niistä ainesosista ymmärtää ehkä 10%. Mitkä on oikeasti hyödyllisiä, mitkä lisätty mukaan markkina-arvon takia, mistä jopa haittaa ja mitkä täysin turhia? Kun kaupassa ei viitsi lähteä 20 eri ainesosaa googlettamaankaan :D sama asia noiden edellisen postauksen shampoiden kanssa. Kaikki lupaa vähän kaikkea ja lopulta jää kuitenkin vain luu käteen.

    Vastaa

    1
    1. Vaikuttaisi ihan kiinnostavalle kurssille, mutta oma uskoni raaka-aineiden analyysiin on hiukan haihtunut. Muistan Virven blogissaan avanneen omia kosmetiikankemian opintojaan, joiden mukaan pelkän INCIn perusteella EI voi päätellä paljon tuotteesta ja sen toimivuudesta. Esim. jokun simppelin näköinen koostumus voi toimia erittäin hyvin.
      Samoin tietyt raaka-aineet vaikuttavat jo pieninä pitoisuuksina, siellä listan lopullakin. (Toisin kuin Paula on saarnannut..!)

      Vastaa

      0
    2. Muistan Virven blogissaan avanneen omia kosmetiikankemian opintojaan, joiden mukaan pelkän INCIn perusteella EI voi päätellä paljon tuotteesta ja sen toimivuudesta.

      Tähän on kaksi vastausta: kyllä incistä voi nähdä tosi paljonkin, mutta samalla kuitenkaan ei voi aina päätellä, miten tuote toimii itsellä. Inci kertoo ilman muuta paljonkin tuotteen valmistusideologiasta ja usein myös vaikutusmekanismista, mutta sitä inci ei tietenkään kerro, sopiiko tuote juuri sinulle. Ellei se sitten sisällä ainesosia, joille olet allerginen. Eikä se aina anna mitään osviittaa aktiiviaineiden pitoisuuksista. Joskus antaa selkeästikin, joskus ei. Riippuu aivan incistä ja siitä, pitääkö se sisällään rajoituksin käytettäviä ainesosia.

      Tietyt raaka-aineet vaikuttavat hyvinkin pieninä pitoisuuksina. Mutta kun on perehtynyt ainesosiin, tietää myös sen, mitkä ainesosat ovat näitä ja mitkä eivät.

      Vastaa

      0
    3. Näinhän sen arkijärjellä luulisi menevän. Muistelen juuri siinä Virven kemiankurssi-kirjoituksessa mainitun, että paljon on myös merkitystä sillä, missä järjestyksessä raaka-aineet on lisätty tuotteeseen.. ja sitä ei incin perusteella näe.
      Oli hyvin 'valaisevaa' oman oletetun lukutaitoni kannalta oppia, miten monimutkaista kosmetiikan kemia ja -valmistus voi olla.. 😃

      Raaka-aineista on tietenkin kiinnostava aina oppia, varsinkin ne keskeiset eri tuotetyypeissä käytetyt.
      (Huikeaa nähdä, tai pikemminkin kokea, erot saman tuoteryhmän sisällä: esimerkkinä misellivesi. LV:n putsarivesi ja L300 ovat kuin eri maailmasta. Ei paljonkaan samoja raaka-aineita, ja sen huomaa iholla. LV on 'pelkkä' puhdistava neste, jättää jotenkin karun ja paljaan tunteen. L300:n jäljiltä iho on pehmeä, rauhoittunut, jotenkin rikastettu 😍)

      Vastaa

      0
    4. paljon on myös merkitystä sillä, missä järjestyksessä raaka-aineet on lisätty tuotteeseen.. ja sitä ei incin perusteella näe.

      Järjestyksellä on itse asiassa enemmänkin merkitystä koostumuksen kannalta, ei ihovaikutusten. Eli tuleeko tuotteeseen tasainen, kirkas ja sileä vai rakeinen, samea ja erottunut koostumus. Reseptistä riippuen tällä on hyvinkin paljon merkitystä kun kylmät ja kuumat faasit sekoitellaan tietyssä järjestyksessä - ja nopeudessa - ja eri lailla liukoiset aktiivit ovat omissa faaseissaan.

      Toki koostumuksen fyysisellä ulottuvuudella voi myös olla ihoon vaikutus: jos tarkoituksena oli luoda kiinteä ja hyvin okklusiivisesti suojaava voide, ja kokkailun tuloksena onkin möykkyinen liru neste, niin silloin koostumus ei täytä tarkoitustaan.

      Vastaa

      0
  9. Kiitos taas mielenkiintoisesta ja silmiä avaavasta jutusta! Olen joskus miettinyt, onko näiden kalliimpien merkkien tuotteet aina automaattisesti parempia kuin edullisempien ja nythän se selvisi, ettei ole, vaan tarkoin kannattaa lukea inci ennen ostopäätöstä. Toki purkissa saisi olla kultaa ja mirhamia, että satasen tai yli johonkin ihonhoitotuotteeseen sijoittaisin.

    Ostin taannoin Puhdas+ merkin ihoöljyjä ja pettymyshän niissäkin piili. En lukenut inciä ennen ostamista, mikä tietenkin on ihan oma vikani, mutta koen silti myös, että tuotteiden nimet ja etiketit johtavat harhaan. Bakuchiolöljyn etiketissä mainitaan rose seed hip extract ja sea buckthorn oil. Täältä olen oppinut tarkkailemaan öljyjen värejä ja tämä on lähes kirkasta, mikä saa heti miettimään ainakin tyrniöljyn osuutta. Lopultahan nämä kaikki kolme markkinointiin käytettävää hyvisainetta on tokoferolin jälkeen eli olemattomina pitoisuuksina. Jopa hajuste on ennen niitä ja eniten tässä onkin auringonkukkaöljyä, manteliöljyä ja jojobaöljyä. Mitenkään näitä väheksymättä etiketin perusteella kuitenkin olettaa suhteiden olevan ihan toisin. Niin ja ihan ensimmäisenä tässä on decyl oleate, josta en edes tiedä, mitä se on.

    Vastaa

    0
    1. Olen joskus miettinyt, onko näiden kalliimpien merkkien tuotteet aina automaattisesti parempia kuin edullisempien ja nythän se selvisi, ettei ole, vaan tarkoin kannattaa lukea inci ennen ostopäätöstä.

      Missään nimessä eivät ole automaattisesti parempia. Mutta kaikista hintaluokista löytyy hintaansa nähden laadukkaampia kuten myös epälaadukkaita tuotteita, eli kyllä kalliidenkin sarjojen tuotteissa ON myös laadukkaita tuotteita. :) Samoin kuin superhalpis-brändeistä voi löytää hämmentävän laadukkaita tuotteita.

      On hyvä kuitenkin aina muistaa, että premium-brändien tuotteissa osa hinnasta tulee aina brändistä ja oheismateriaalista kuten pakkauksista, markkinointikustannuksista jne. Ainesosillakin on hintaeroja, mutta ainesosat yksinään hyvin harvoin selittävät 100€ hintaeroja. Oma kategoriansa ovat vielä pienet käsityöläis-valmistajat. Oikeastaan tämän tyyppisten toimijoiden tuotteissa korkeat hinnat ovat kaikkein eniten perusteltuja, sillä pienet volyymit tietävät huomattavasti suurempia valmistuskustannuksia kuin suuret. Sen puolesta monikansallisten jättiyhtiöiden kuten Shiseido olisi naurettavaa perustella tuotteidensa hintoja valmistuskustannuksilla... 🤪

      Ostin taannoin Puhdas+ merkin ihoöljyjä ja pettymyshän niissäkin piili.

      Joku muukin on Puhdas+:n öljyjä mulle kommentoinut ja pohtinut niiden laatua. Itse vedin johtopäätökset yrityksen uskottavuudesta ihonhoidon saralla, kun ostin heidän Skin DNA -testinsä ja laitoin heille aivan asiallisen sähköpostin koskien testin tuloksia, joissa oli ristiriitaisuuksia. Viestiini ei koskaan vastattu. Se siitä. Tuon DNA-testin kautta yrityksen on kuitenkin tarkoitus (tai ainakin toive) myydä tuotteitaan. Ainakaan mun asiakkuus ei näemmä kiinnostanut.

      Niin ja ihan ensimmäisenä tässä on decyl oleate, josta en edes tiedä, mitä se on.

      Se on edullinen esteriöljy, yksi näitä suosittuja skin feel -ainesosia joilla parannetaan tuotteen levittyvyyttä ja tuodaan esimerkiksi öljymäisiin tuotteisiin kevyttä ja "kuivaa" tuntumaa.

      Vastaa

      0
    2. Huh, toivottavasti brändin vitamiinit ovat asteen laadukkaampia. Muistaakseni olen tilannut heiltä joskus kollageenia ja D/vitamiinia..

      Vastaa

      0
    3. Lisäravinteet, superfoodit ja vitamiinit ovatkin sarjan ydin ja niiden uskon olevan laadukkaita. Kosmetiikasta tulee sellainen vähän väkisin päälle liimattu fiilis, kuin olisivat halunneet kokeilla ottaisiko tällainen alan valtaus tulta alleen ja kun ei ole oikein ottanut, eivät jaksa panostaa markkinointiin. Jos ovat koskaan niin tehneetkään..? Eivät tuotteet itseään kaupasta myy, mutta en ole kuullut niitä mainostettavan missään (oman somensa ulkopuolella). Ruohonjuurissakin käväisivät lyhyen testijakson ja sitten ulos.

      Vastaa

      0
    4. Edit. Katsoin vitamiinivalikoimaani, ja mulkahan on Puhdas+ firman kollageenijauheita... Ne ainakin oli saaneet kiittäviä arvioita eri verkkokaupoissa, mm. nivelten hoidossa..
      D-vitamiini puolestaan taisi olla Puhdistamolta. Toinen kotimainen ns. laatubrändi..

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (51)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat