19.12.2018

Sokkotestissä shampoot - marketti- ja salonkishampoo eivät erottuneet toisistaan

Tänään on vuorossa sokkotestausprojektin osa 2 - shampoot.

Osassa 1 testasin kasvovoiteita.

Testituotteiden ostajille annoin seuraavanlaiset ohjeet: ostakaa yksi luonnonkosmetiikan shampoo, yksi salonkishampoo ja kaksi ns. markettishampoota. Shampoon laaduksi toivoin joko normaalien tai värjättyjen/käsiteltyjen hiusten laatua.

Kootusti voin sanoa, että shampoissa ei ollut yhtä selkeitä eroja kuin sokkotestivoiteissa. Ne olivat yhtä lukuun ottamatta yllättävän samanlaiset, eikä kallis salonkishampoo erottunut millään lailla markettibrändien tarjokkaista. (Tämän usein toteutuvan faktan toki alan tuotekehittelijät tietävätkin :))

Numero nelonen, kuvan kellertävä shampoo, oli joukon omituisin ja ainoa, jota en käyttäisi.

Arvasinko mikä shampoo oli kampaamotuote ja mikä luonnonkosmetiikkaa? Luonnonkosmetiikan yksilö oli todella helppo päätellä, salonkilaatu ei ollenkaan.

 

Tässä nämä mötikät ovat. Tuotteet paljastuvat jutun lopussa. Kallein maksaa 26,90€, halvin 3,20€.

Shampoo nro. 1

Koostumus: valkoinen perusgeeli, ei helmiäistä. Viskositeetiltaan eli paksuudeltaan perusluokkaa; ei valu kämmeneltä lattialle.

Tuoksu: makea, vaniljaa ja puuteria. Tässä on makein ja voimakkain tuoksu kaikista testatuista. Tuoksusta tulee mieleen saippua ja päivittäiskosmetiikka.

Vaahto: vaahtoutuu nopeasti ja kiitettävästi oikein likaisessakin hiuksessa. Napakka geelikoostumus tekee siitä helpon työstettävän hiuksessa. Vaahto tuntuu aika liukkaalta ja hoitavalta. Pieni määrä shampoota riittää likaisessakin, muotoilutuotteilla käsitellyssä tukassa.

Pesutulos/hoitavuus: huuhdellessa hoitavuuden tunne hälvenee merkittävästi ja tyvi jää nitiseväksi. Pituudet eivät myöskään tunnu erityisen sileiltä. Seuraavat testipesukerrat vahvistaa kokemuksen, tässä shampoossa ei tunnu olevan paljon hoitavia ja hiukseen silottavaa kalvoa jättäviä ainesosia.

Veikkaus: Tämän täytyy olla normaalien hiusten shampoo. Varmaankin jokin markettishampoo.

Shampoo nro. 2

Koostumus: vaalean helmiäinen, hyvin ohut geeli, lähes fluidimainen. Hyvin "perus", ei tuo ylellistä tunnetta.

Tuoksu: makea, marjainen, ehkä vähän halpa mutta kuitenkin miellyttävä. Ei pistävä. Haistan parfymoitua mansikkaa ja vadelmaa. Tuoksuu pullon suusta haistaessa voimakkaammalta kuin hiuksia pestessä.

Vaahto: vaahtoutuu aika nopeasti ja pieni määrä riittää runsaaseen vaahtoon reilusti likaisessakin tukassa jossa muotoilutuotteita. Vaahto on koostumukseltaan tavanomainen, ei erityisen kermainen mutta ei halvan ja ohuenkaan tuntuinen.

Hoitavuus: tuntuu kevyesti hoitavalta, hiukset jäävät huuhdellessa hieman selvitetyiksi. Ei takkuefektiä eikä nitinää.

Pesutulos: Oikein hyvä, hiukset jäävät kiitettävän puhtaiksi ja ilmaviksi.

Yleiskokemus: ei herätä suurempia tunteita, toimiva, hoitava perusshampoo. Mietin kuitenkin testijakson puolivälissä, voisiko tämä olla nelikon kampaamoshampoo koostumuksensa ja tuoksunsa puolesta? Ykkösen ja kolmosen tuoksut ovat jotenkin "halvempia" ja ykkösen ei-helmiäinen koostumus tuntuu liian arkiselta ollakseen salonkituote. Nelonen taas ei missään nimessä voi olla salonkishampoo - ainakin toivon näin :D

Shampoo nro. 3

Koostumus: vaalean helmiäinen ja viskositeetiltaan hieman tiheämpää ja kädessä-pysyvämpää geeliä kuin nro. 2.

Tuoksu: tuoksu on makea ja aika voimakas, taas tulee edullisemman markettibrändin vaikutelma. Sitä voisi kuvailla "epämääräiseksi" ykköseen ja kakkoseen verrattuna.

Vaahto: vaahtoutumiskokemukset vaihtelevat eri pesukerroilla. Ensimmäisessä testipesussa shampoo #3 ei vaahtoudu kunnolla ollenkaan (hiukset olivat reilusti likaiset), mutta muissa pesuissa vaahtoa muodostui nopeasti ja kiitettävällä tiheydellä. Vaahdon koostumus on tavanomainen, ei merkittävän liukas tai kermainen.

Hoitavuus: Tuntuma on hoitava, ja se varmistuu hiuksia huuhdellessa. Hiukset tuntuvat hoidetummilta kuin shampoo 2:n jälkeen. Ei minkäänlaista nitinää tyvessä. Minulla on kiire junaan ja skippaan hoitoaineen, kun se ei tunnu tämän shampoon jälkeen välttämättä tarpeelliselta.

Seuraavat testipesut vahvistavat hoitavuuden kokemusta, tämä on nelikon hoitavin shampoo. Pituudet jäävät todella kiitettävän takuttomiksi huuhdellessa.

Pesutulos: perushyvä, ei huomauttamista. Vaikka shampoo tuntuu hoitavalta, se ei lässäytä.

Veikkaus: Viimeisellä testipesukerralla päädyn arvaamaan, että kolmonen saattaisi kuitenkin olla joukon salonkishampoo. Ainakin kolmonen on hoitavin ja siinä on miellyttävin koostumus. Helmiäinen näyttää kivalle ja viskositeetti on erittäin hyvä. Koostumus on kenties "kampaamomaisin".

 

Shampoo nro. 4

Koostumus: vaaleankeltaista ja nestemäistä, ei yhtään geelimäistä. Tosi erilainen. Tulee mieleen nestemäinen puhdistusaine. Jostain syystä tulee myös mieleen Burt's Beesin suihkugeeli.

Tuoksu: erikoinen. Lääkemäinen mutta samalla siinä on jotain kukkaisuutta. Luonnonkosmetiikkaa? Tuoksussa on taas jotain etäisesti tuttua.

Vaahto: Ei vaahtoa hyvin, tätä täytyy annostella monta kourallista. Mielikuva luonnonkosmetiikan shampoosta vahvistuu. Toisella kokeilukerralla sama juttu, shampoo hädin tuskin vaahtoaa edes toisella vaahdotuksella.

Hoitavuus: Nelosshampoo jättää hiuksiin huuhdellessa todella erikoisen pinnoitetun tunteen. Tällaista en ole kokenut minkään muun shampoon jäljiltä. Hiukset tuntuvat ikäänkuin vähän "jouhimaisilta", ne ovat takuttomat mutta eivät kuitenkaan sileät. Kyseessä on siis ainakin hoitava shampoo.

Pesutulos: keskinkertainen, hiukset eivät ole tämän jäljiltä yhtä ilmavat kuin muiden ja tuntuvat likaantuvan nopeammin.

Veikkaus: tämän täytyy olla luonnonkosmetiikkaa.

Pinnoitettu efekti on mystinen ja olen hyvin utelias sen suhteen, mikä sen saa aikaan?

MIKÄ TESTISHAMPOISTA OLI MIELESTÄNI PARAS?

Aika vaikea sanoa mutta ehkä numero 3.

Ykkönen, kakkonen ja kolmonen olivat lopulta hyvin samankaltaisia kokonaiselämyksensä puolesta, missään niistä ei ollut erityisen liukasta, tiheää ja kermaista vaahtoa eikä missään ollut jalat alta vetävää ihanaa tuoksua. Kaikki olivat pesuteholtaan ja -tulokseltaan hyvin tasaväkiset. Erona ainoastaan kolmosen selvästi hoitavimman tuntuinen koostumus ja mukavin viskositeetti.

Nelosshampoota en käyttäisi, se oli kokonaisuutena jopa todella huono

*

SHAMPOOT OVAT:

1 Moroccan Oil Hydration Shampoo

2 Dove Glowing Ritual Shampoo

3 Love, Beauty and the Planet Blooming Colour Shampoo

4 Centifolia Cream Shampoo For Dry Hair.

Ja sitten tarkempi katsaus pulloihin:

MOROCCAN OIL HYDRATION SHAMPOO 26,90€ / 250 ml

Tämä siis oli testisatsin salonkishampoo. Enpä olisi arvannut ("Varmaankin jokin markettishampoo"). Aika pliisu kokemus, ja huhhuh tätä voimakasta tuoksua. Parfum onkin incissä viidentenä.

Koostumuksesta:

  • Sulfaatiton
  • Silikoniton
  • Lupaa kosteuttaa
  • Sisältää hoitavina ainesosina arganöljyä ja erilaisia kasviuutteita

Sanni sanoo: ainesosaluetteloa lukiessa en ihmettele ettei tämä shampoo tuntunut selvittävän hiuksia, kasviutteet ja arganöljy eivät silota ja selvitä hiusta. (Valtaosa kasviuutteista ei itse asiassa taida tehdä hiukselle yhtään mitään, poislukien värjäävät ja hiuksia kirkastavat kasviuutteet.) Jotta shampoo voisi tuntua hoitavalta (= eli esiselvittävältä), siinä täytyisi ihanteellisesti olla joko kvatteja tai silikoneja. Moroccanoilin shampoossa näitä ei juuri ole, bongaan yhden kvatin hyvin alhaalta incissä.

Mutta! Tämä on oikein hyvä shampoo jos ei haluakaan erityistä silottavuutta tai selvittävyyttä vaan sulfaatittoman perusshampoon joka vähän pehmentää hiusta arganöljyllä.

Vinkkinä sanon, että sellaisen saa kyllä 27 euroa halvemmallakin ostamalla vaikka XZ:n sulfaatittoman shampoon ja lisäämällä siihen itse tipan arganöljyä :) En näe mitään mikä tässä shampoossa perustelisi sen korkeaa hintaa. Paitsi brändi tietysti.

DOVE GLOWING RITUAL SHAMPOO 3,20€ / 250 ml

"Tunteita herättämätön perusshampoo", kirjoitin. Ja sitähän Dove merkkinä onkin, ainakin minulle. Toisaalta pohdin testijakson puolivälissä voisiko tämä olla porukan salonkishampoo, mutta vain koska ykkösen ja kolmosen tuoksut olivat vielä halvemman oloiset. :)

Koostumuksesta:

  • Pesevinä ainesosina erittäin tyypillinen yhdistelmä sodium laureth sulfate + cocamidopropyl betaine (sulfaatti + miedompi tensidi)
  • Sisältää silikoniyhdisteen sekä kvatin = selvittävät
  • Mukaan heitetty myös tujaus lootusuutetta (ei tee hiuksille mitään) ja riisinalkioöljyä (pehmentää) että saadaan pullon kylkeen ne kivalta kuulostavat luonnolliset feature-ainesosat (eihän kukaan valmistaja halua kirjoittaa "with dimethiconol and guar")

Sanni sanoo: ainesosiltaan ja koostumukseltaan supertavallinen miedosti hoitava shampoo.

LOVE, BEAUTY AND PLANET BLOOMING COLOUR SHAMPOO 9,90€ / 400 ml

Tämä shampoo oli testatuista eniten mieleeni: vegaaninen shampoo värjätyille hiuksille. (Huom: useimmat shampoot ovat luonnostaan vegaanisia, ko. ominaisuus ei siis tee tästä shampoosta poikkeuksellista vaikka valmistaja haluaa sitä vegaani-buumin mukaisesti korostaa markkinoinnissa.)

Mukava, hoitava shampoo. Voisin käyttää tätä ihan mielelläni.

Koostumuksesta:

  • Pesevinä ainesosina sama yleisesti käytetty yhdistelmä kuin Dovessa: sodium laureth sulfate + cocamidopropyl betaine (sekä muita aputensidejä)
  • Silikoniton
  • Hoitavina ainesosina mm. ystäväni polyquaternium-10 (tehokkaasti silottava ja selvittävä kvatti), kookosöljy (hyvähyvä!) ja murumuru-voi (tämäkin hyvä, kaikki kasviöljyt ja -rasvat pehmentävät hiusta)

Sanni sanoo: todellakin, tämä on oikein hyvä kokonaisuus myös ainesosiensa puolesta, sopivasti kunnolla peseviä ainesosia mutta myös selvittäviä ja pehmentäviä.

CENTIFOLIA CREAM SHAMPOO FOR DRY HAIR 10,50€ / 200 ml

Joukon luonnonkosmetiikan edustaja. Ja nyt pääsin vihdoin testaamaan Centifoliaa, tämä on minulle uusi sarja josta lukijat ovat jo kyselleetkin.

Centifolia on nyt sitten se hiukset jouhimaisiksi pinnoittanut shampoo. Todella kummallinen efekti, jonka aiheuttajaa en heti pysty incistä päättelemään. Voisiko olla bentoniitti (savi)...?

Koostumuksesta:

  • Sulfaatiton
  • Pesevinä ainesosina mietoja amfoteerisiä ja ionittomia tensidejä
  • Hoitavina ainesosina auringonkukansiemenöljyä, sheavoita, aprikoosiöljyä  ja jojobaöljyä
  • Kuriositeettina bentoniitti-savi (toisaalta onhan savea käytetty L'Orealinkin shampoissa)

Sanni sanoo: yksi oudoimmista shampoista joita olen kokeillut. En käyttäisi tätä itse. Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy tietoa, jonka mukaan bentoniitilla olisi hiuksissa kosteuttavia, kiiltoa lisääviä ja pörröisyyttä taltuttavia ominaisuuksia. Hmm. On se vain jännä että sama ainesosa (savi) voi samalla imeä ihosta rasvaa ja epäpuhtauksia, MUTTA myös kosteuttaa ja tuoda hiuksiin kiiltoa.... Tästä haluaisin joskus kuulla jonkun kattavan esityksen savikosmetiikkakemistin pitämänä.

 

Loppuun vielä shoppaajien perustelut valinnoilleen:

Love Beauty And Planet: Tässä shampoossa kiinnosti pirteä ja puoleensavetävä ulkoasu. Uskon, että pakkaus vetää puoleensa etenkin nuorempia asiakkaita. Tuote myös tuoksui hyvältä. Pakkauksessa lupailtiin vegaanisuutta, mikä varmasti kiinnostaa monia

Dove: Halusin toisen shampoon olevan ihan perus markettikamaa, kun toinen oli hieman erikoisempi ja kalliimpi. Dove on merkki, joka itseäni ei kiinnosta. Tiedän kuitenkin, että monet käyttävät paljon Doven tuotteita. Tuoksu ei vaikuttanut ihmeelliseltä.

Centifolia: Valitsin tämän koska muistelin että merkki ei ole sinulle tuttu etkä ole vielä testannut Centifoliaa.

Moroccanoil: Tätä merkkiä on kehuttu paljon, valitsin sen kun kiinnosti kuulla mitä sinä siitä tykkäät.

Tässä sokkoilut tältä erää, palataan teemaan taas ensi vuoden puolella :) Seuraavaksi sokkotestaan erään lukijan minulle lähettämiä näytteitä.

Löytyikö näistä shampoista muuten teille tuttuja tai peräti luottotuotteita?

Tässä vielä linkki aiempaan sokkotestaukseen:

Sokkotestin tulos: yllättävä voide voitti

 

45 comments on “Sokkotestissä shampoot - marketti- ja salonkishampoo eivät erottuneet toisistaan”

  1. Muistaakseni bentoniittia käytetään joissain maissa pesuaineissa siksi, että vesi on siellä kovaa ja bentoniitilla olisi pehmentävä vaikutus? Voin muistaa väärinkin. Suomessahan vesi on useimmiten pehmeää, joten jospa sen takia bentoniittia sisältävä tuote ei toimikaan ihanteellisesti. Ihan omaa pohdiskeluani vain.

    Vastaa

    0
  2. Mulla on jo toinen purkki menossa Love beauty and planetin volume-shampoota (tuoksuna kookosvesi ja mimosankukka) ja olen kyllä tykännyt. Vaahto kuulostaa ihan samalta kuin tuossa sinun kokeilemassasi. Mun makuun pesee kunnolla mutta ei nitiseväksi ja tykkään purkin ulkoasusta ja siitä, että purkki on niin iso ja riittoisa: ei tarvitse koko ajan olla ostamassa uutta. Jotain pientä luksuksen tuntua siinä on olevinaan, vaikka itselle tuli yllätyksenä, että on noinkin halpa (sain itse shampoot enkä tiennyt hintaa).

    Vastaa

    0
  3. Kiitos testistä. Olen harkinnut ostavani tuon Moroccanoilin, mutta jätän väliin. Mikähän olis paras kosteuttava shampoo vaalennetuille hiuksille?

    Vastaa

    0
    1. Mikähän olis paras kosteuttava shampoo vaalennetuille hiuksille?

      "Parhaus"-jutut on aina pitkälle myös makuasioita, mutta oma suosikkini kosteuttavista shampoista ovat MOPin C-System Hydrating, on varmaankin hoitavin shampoo jota olen koskaan käyttänyt. Joicon K-Pak-shampoo on myös aika klassikko vaurioituneille hiuksille.

      Nythän kaikki intoilevat Olaplexin superhoitavasta shampoosta (ja hoitoaneestakin), itse tilasin näitä juuri itselleni joululahjaksi :) Lukemieni kokemusten perusteella 'Plexit kannattaa kyllä tsekata :)

      Vastaa

      0
    2. Katselin näitä Olapleksejä jo, mutta en voi tuota hintaluokkaa mitenkään oikeutata itselleni.. Kerro sitten, miten toimivat :)

      Vastaa

      0
  4. Love Beauty and Planet kiinnostaa kyllä merkkinä kovasti, olen hypistellyt purkkeja kaupassa useasti :D Vielä on jäänyt ostamatta, kun en tykkää ostella ihan sokkona, tulee huteja niin usein sillä tavalla. Näistä ainoastaan Dovea olen käyttänyt vuosia sitten yhden purkin. En ostanut toiste, eli ei ollut mieleinen :D Käytän yleensä Oliivi- shampoota ja hoitoainetta.

    Mutta nämä sinun sokkotestit on kyllä olleet älyttömän kiinnostavia! Kiitos :) Ja lisää tällaisia ehdottomasti jatkossakin :)

    Vastaa

    0
    1. Kivaa että näistä tykätään :)

      (Minustakin Oliivi-shampoo ja hoitis ovat tosi hyviä, arkisen tuntuisia mutta toimivat hiuksissa erinomaisesti!)

      Vastaa

      0
    2. Kyllä! Näin talvella hiukset kaipaavat välillä Oliivien lisäksi öljyhoitoa tai naamiota, mutta muuten ajavat asiansa niin hyvin, ettei toinna alkaa vaihtamaan :D

      Vastaa

      0
  5. Ostin joskus setin Moroccanoilin shampoota ja hoitoainetta kuiville hiuksille. Olen ehdottomasti samaa mieltä shampoosta, mutta sen juju on että käyttää sitä sen sarjan hoitoaineen kanssa. Tuoksu on tietty vähän omaa luokkaansa, mutta näiden kahden yhdistelmä on todella hyvä! Shampoo tekee hiuksista ilmavat ja hoitoaine taas pehmeät, mutta ei missään nimessä raskaat. Jos saat hoitoainetta käsiisi, suosittelen kokeilemaan :)

    Vastaa

    0
    1. Kiitos vinkistä ja kokemuksen jakamisesta :)

      Mä muuten tykkään tosi paljon siitä Moroccanoilin latvaseerumista, olen saanut siitä joskus jostain pienen näytteen ja se on kyllä älyttömän hyvä :)

      Vastaa

      0
  6. Olen miettinyt tätä aiemminkin joten nyt on kysyttävä; miten incistä tunnistaa kvatin? :) Onko niiden nimessä aina jotain samaa, tai onko niitä paljon eri nimisiä/muotoisia nimiä, tai onko jossain jotain kattavaa listaa shampoissa käytetyistä esim top 10 kvateista? Olen yrittänyt vähän surffailla asiaa mutta en päässyt ihan jäljille. Miten siis helpoiten tunnistaisi ne?

    Vastaa

    0
    1. joten nyt on kysyttävä; miten incistä tunnistaa kvatin? :)

      Kvateilla on monenlaisia nimiä riippuen kvaternisoidusta yhdisteestä (niihin lukeutuu niin kationisia tensidejä kuin polymeerejäkin), mutta kirkkaasti suurimman osan tunnistaa nimen osasta "-onium". Se tulee sanasta ammonium (kvaternäärinen ammoniumyhdiste).

      Esimerkkejä tyypillisimmistä hiustenhoitotuotteissa käytetyistä "onium"-kvateista:

      Behentrimonium chloride
      Cetrimonium chloride
      (nämä kaksi varmasti kaikkein yleisimmät, löydät jomman kumman näistä varmaan valtaosasta hoitoaineita)
      Guar hydroxytropyltrimonium chloride (tätä käytetty mm. postauksen Dove-shampoossa)
      Distearoylethyl Dimonium Chloride (tätä näkee paljon luonnonkosmetiikassa)

      Esimerkkejä muista kvateista:

      Polyquaternium-10 (käytetty Love, Beauty and Planet -shampoossa, todella yleinen ja tehokkaasti hoitava)
      Polyquaternium-7 (käytetty mm. Moroccanoil-shampoossa)

      Ja monet muut polyquaternium-alkuiset yhdisteet.

      polyquatern

      Vastaa

      0
    2. Ihanaa, kiitos selvennyksestä! Mahtavaa kun jaksat avata tällaisia juttuja :)

      Vastaa

      0
  7. Mä olen miettinyt onko se vain omaa kuvitelmaani, että geelimäiset (läpinäkyvät) ja helmiäisettömät shampoot on omalle rasvoittuvalle päänahalle selkeästi parhaita, mutta opin vasta että glycol distearate-ainesosa on se joka tekee shampoohon tuon helmiäisen ulkonäön, mutta samalla on tosi rasvaisen hoitava. Itselleni siis niin hoitava etteivät hiukset tunnu kahden vaahdotuksenkaan jälkeen kuivina kunnolla puhtailta. Olen siis siitä lähtien katsonut ettei shampoon incissä ole sitä ja hiuspohja on voinut paremmin eikä päähän kerry enää inhaa talimöhnää. Kaikkea sitä! Halusin vain kommentoida että tällaisiakin ainesosia on (tätäkin melkein jokaisessa markettishampoossa) jonka olemassaolosta ei ole tiennyt. Yleensä sitä keskittyy katsomaan incissä pesevät ainesosat ja silikonit lähinnä.

    Vastaa

    0
    1. Kiinnostavaa tietoa ja taas opin itsekin uutta :) En nimittäin tiennyt ko. ainesosan ominaisuuksista. Olemme kyllä yhden yhteistyökumppanini tuotekehitystyyppien kanssa jutelleet ohimennen siitä mitä vaikutuksia helmiäisefektin lisäämisellä voi olla shampoon toimivuuteen, mutta tämän kommentin valossa ymmärrän tuonkin keskustelunpätkän paremmin :)

      Vastaa

      0
  8. En ole kokeillut yhtäkään noista edellämainituista, mutta nyt testasin Yves Rocherin uutuusduon, Anti-Pollution shampoon ja hoitiksen... Taattua YR-laatua! Tuoksusta ei voi sanoa juuri muuta kuin että se tuo mieleen puhtauden :)

    Vastaa

    0
  9. Mistäköhän johtuu että aina jos shampoo on helmiäistä alkaa mun hiuspohja kutiamaan? Yhdistän sen jotenkin "pahoihin" silikoneihin ja pelkkä ajatus saa pään kutiamaan :D Onkohan tässä mitään perää, vai olenko vain saanut joskus jotain traumoja jostain Pantene-shamppoosta...?

    Vastaa

    0
    1. Voisikohan ilmiö liittyä ylempänä kommentoineen Jennyn mainitsemaan glycol distearate -ainesosaan joka tuo shampooseen helmiäisyyttä? Kutiamisesta ei Jenny puhu mutta kertoo ainesosan olevan "rasvainen" ja tekevän shampoosta hänelle liian hoitavan.

      Vastaa

      0
    2. Voisi hyvinkin! Koska juurikin tuo Jenny kuvailema "päähän kertyvä inha talimöhnä" kuvaa hyvin sitä tunnetta mikä mulla aiheuttaa kutinaa! Tarviikin alkaa tarkkailemaan incejä ja glycol distearatea. Kiitos teille vinkistä :)

      Vastaa

      0
  10. Voi hitsi kun on kenkutteleva päänahka.

    Live, beauty and planet on tosi kiehtova merkki. Olen saanut toisesta shampoosta ja hoitoaineesta näytepullot ja pidin tuotteen koostumuksesta. Se ei ollut hiuksilleni suunnattu linja, mutta silti houkutteli kokeilemaan toista tuotetta. Mutta tuo sles ärsytti päänahkaani heti kättelyssä niin paljon, että ei jatkoon ainakaan shampoiden osalta. Hoitoainetta voisin kokeilla, jos varastossa ei olisi 10 pulloa odottamassa.

    Insinööri minussa haluaa huomauttaa, että viskositeetti ei voi olla tiheämpää. Viskositeetti voi olla suurempi tai pienempi, mutta tiheyden kanssa sillä ei ole (suoraan) mitään tekemistä.

    Vastaa

    0
  11. Mielenkiintoinen postaus taas! :) Kuinka kauan testijakso kesti ja pesitkö aina vuorotellen eri shampoilla?

    Vastaa

    0
    1. Pesin kullakin shampoolla 3-4 kertaa ja pesin vuorotellen eri shampoilla. Koska hiusteni pesusykli on vain 2-3 päivän välein, testijaksoon meni runsas kuukausi.

      Vastaa

      0
  12. Mielenkiintoinen tämäkin sokkotestaus. Itse en ole käyttänyt mitään näistä.

    Muutenkin mä olen perehtymätön shampoo(-ja hoitoaine)maailmaan, etenkin siihen verrattuna miten muuta kosmetiikkaa on tullut kahlattua. Mulla on ollu iät ajat todella lyhyet hiukset, ja shampoota kulunut todella vähän ja kriteeritkin oli vähän erilaiset eikä niin tarkkaa, kunhan tulee puhtaaksi eikä päänahka kutia. Nyt sitten kohta puolentoista vuoden ajan hiukset on saaneet kasvaa, joten tilanne on aika erilainen jo :P Mutta vielä ei kauhean hyvää käsitystä, millainen olis mieleisin shampoo.

    Mutta - nyt pieni sivujuonne: olisko vinkkiä, miten käyttää shampoo, joka ei kelpaa taloudessa kenellekään? Käsiä ei viitsi ehkä pestä, vaikka kosteuttava shampoona onkin, ainakin väittää. Liikaa hajustetta. Shampoo on sellainen että pistää päänahan kutiamaan, sen takia jää käyttämättä. Wella SP hydrate, jos jollakulla sattuis olemaan kokemusta tai tietoa mikä/mitkä aineet tuon kutinan takana vois olla.

    Vastaa

    0
    1. miten käyttää shampoo, joka ei kelpaa taloudessa kenellekään? Käsiä ei viitsi ehkä pestä

      Mä olisin ehdottanut juuri tuota käsisaippuana käyttämistä, itse olen käyttänyt monet ylimääräiset shampoot pois käsisaippuoina. Joko käsi- tai vartaloputsarina, ei sillä oikein muuta voi tehdä kun vaahtoa tulee vähän liikaa esim. kylppärin pintojen puhdistuksessa.

      Vastaa

      0
  13. Olen ollut kauan innokas luonnonkosmetiikankin käyttäjä, tykkään kokeilla uusia tuotteita ihonhoidossa.
    Niiden shampoot ja hoitoaineet ovat olleet minulle murheenkryyni.
    Lopetin vajaa vuosi sitten kokonaan niiden käyttämisen, takana nelisen vuotta itsepäistä yrittämistä löytää itselle sopivat tuotteet. Olen käynyt tuona aikana läpi varmaan kaikki mahdolliset merkit shampoista ja hoitoaineista. En kokeillut kuitenkaan palashampoita enkä hoitoaineita, en ole niiden fani. Joka merkkiä yritin käyttää vähintään kuukauden, joitakin enemmän koska vaikutuksen huomasin myöhemmin, jotkin hylkäsin jo melko pian.
    Tämä vaikutus oli siis se, että päänahka meni huonoon kuntoon, siihen kertyi sellaista valkoista töhnää, jonka alta iho kutisi tajuttomasti ja meni lopulta rikki. Hiuksia lähti paljon enemmän ja tuo hiusten "pinnoite" josta mainitsit, klähmäsi ne kunnolla vaikka kuinka hyvin huuhteli.
    Miehen kanssa huomasimme myös että suihkun viemärin ritilään kertyi sellainen valkoinen tahma niin metalliin kuin hiustuppoihin joita minulta irtosi kokeiluiden aikana.
    Aina kun päänahka ei enää kestänyt, hoidin sen kuntoon Bio+ tuotteilla ja aloitin uusien tuotteiden kokeilun. Ja taas sama juttu. Näitä ongelmia ei mulla ikinä ole ollut tavallisten tuotteiden kanssa.
    Kokeilu oli enemmän ehkä omaa itsepäisyyttä, en voinut uskoa että luonnonkosmetiikan kaikki nuo tuotteet ovat huonoja, mutta kyllä tuo kokeilun pituus riitti minut vakuuttamaan asiasta etten enää niitä käytä :(
    Pahimmat ja nopeimmat reaktiot saivat aikaan Organic Shopin tuotteet.
    Incien perusteella en osaa sanoa mikä voi tällaista aiheuttaa. Ihotautilääkäri ei allergioita löytänyt eikä selitystä ja tavallinen kampaaja järkyttyi päänahkani kunnosta ja siitä paljonko tukkaa lähti kun näytin kuvia tupoista joita harjaan tuli ja suihkun lattialle, luojan kiitos tukkaa on ollut vaikka muille jakaa :D (en värjää ja mulla on pitkä tukka) ja ekokampaaja taas oli sitä mieltä että missään nimessä luonnonkosmetiikan tuotteet eivät voi tällaista aiheuttaa, mutta kuitenkaan hän ei osannut sanoa mitään valaisevaa tai selittävää hänkään kun kerroin käyneeni lääkärissä, verikokeet kaikki tehtyinä ja allergioita testattuina, eikä mikään selitä asiaa.
    Nyt kun tuon ajan jälkeen olen käyttänyt vain tavallisia shampoita ja hoitoaineita, mitään ongelmia ei ole päänahassa eikä hiuksissa ollut. Syy jäänee mysteeriksi miksi pää voi noin huonosti kokeiluissa, en ole jaksanut näin jälkeenpäin alkaa etsiä yhteisiä nimittäjiä purkeista ja purnukoista, mutta tiedän kuitenkin ainskin että mulle eivät vain sovi :)

    Vastaa

    0
  14. Usein ainakin vegaanipiireissä tarkoitetaan vegaanisella kosmetiikalla sellaista, joka on vegaanisten aineisosien lisäksi eläinkokeetonta. Voisikohan olla syynä tuohon vegan -merkintään..? Tai sitten kyse vain markkinoinnista. Tulipahan vain mieleen :D

    Vastaa

    0
    1. Epäilen että kyse vain markkinoinnista :) Love, Beauty and Planet tuskin myy tuotteitaan Kiinassa, joten merkki on varmasti muutenkin eläinkokeeton kuten kaikki EU:ssa myytävät kosmetiikkasarjat joilla ei ole vientiä Kiinaan. 👍

      Vastaa

      0
  15. Melvitalla on hyviä luonnonkosmetiikan shampoita ja hoitoaineita. Se on melkein ainoa merkki mukaan lukien tavalliset merkit jota voin käyttää, johtuen kuivista hiuksista ja aiemmin kuvatusta päänahan möhnääntymisestä.
    Aika harva paikka myy, mutta ainakin Stockmannilta saa. Ja hiuslaatuni on vaativa, melko hauras ja hyvin luonnonkihara. Myös sokerilla tehty säännöllinen päänahan kuorinta on auttanut. Välillä käytän myös Rigenforte hilseshampoota.

    Vastaa

    0
    1. Minusta parhaat (tai siis parhaat kokeilemani) luonnonkosmetiikan shampoot ja hoitoaineet ovat Mádaralla.

      On muuten totta että Melvitaa löytää nykyään vain harvoista paikoista.

      Vastaa

      0
    2. OK :) Tampereenkin Sokoksella sitä on jonkin verran mutta merkki on jäänyt jotenkin niin taka-alalle että välillä unohdan sen olemassaolon (vaikka olen sarjaa kyllä muinoin testannut). Melvitallahan on oikein hyviä tuotteita mutta merkki ei vain ole tällä hetkellä trendikäs, siksi sen maahantuojakaan ei ilmeisesti panosta sen markkinointiin ja sen hyllypaikat jälleenmyyjillään eivät ole keskeiset.

      Vastaa

      0
  16. Käytän enää vain Orklan Erittäin Hienoa SuomalaistaTerva shamppoota. Parhaiten toimii järvivedellä pestessä, mutta muutenkin hyvä lyhyisiin hiuksiin. Ehdottomasti ei hoitoainetta !

    Vastaa

    0
  17. Harmillista, että kampaamotuotteeksi on valikoitunut juuri Maroccanoil, joka inciltään ei juuri eroa markettisamppoista, sisältäen lähinnä silikoneja ja hajusteita. Itse en edes laittaisi sitä samalle viivalle muiden kampaamotuotteiden kanssa. Samalla hinnalla ja monesti halvemmalla löytäisi tuotteita, jotka oikeasti hoitavat hiusta, kuten esimerkiksi kotimainen tuotesarja Cutrin (jota olet nähtävästi itsekin testannut aiemmin ja kehunut).

    Tärkeää olisi myös valita hoitotuotteet oman hiuksen kunnon mukaan; alussahan sanoit toivoneesi shampoota joko normaaleille, värjätyille tai käsitellyille hiuksille. Rakennepaikkaavat shampoot ovat tietysti hoitavampia kuin normaalien hiusten shampoot, joten en lähtisi niitä vertailemaan samassa yhteydessä (tosin testiin ei valikoitunut yhtään rakennepaikkaavaa, mutta ehkä rajaus olisi voinut koskea esim. pelkästään värjättyjen hiusten shampoita). Lisäksi karkeasti sanottuna shampoon tehtävä on hiuksen puhdistaminen ja hoitoaineen hiuksen hoitaminen, minkä takia pelkän shampoon testaaminen ei anna täysin totuudenmukaista kuvaa. Harvaa shampoota on tarkoitettu käytettäväksi yksinään ilman hoitoainetta.

    Nämä olivat sellaisia asioita, jotka kampaajana pistivät silmään ja minua jäi harmittamaan, että testistä saa sen kuvan, että kaikki kampaamotuotteet olisivat jotenkin ”samaa kamaa” markettituotteiden kanssa. Postauksesi sattui silmään feedissäni, enkä ole ennen blogiasi lukenut - en siis tiedä mitä yleisesti ajattelet kampaamotuotteista. En myöskään kirjoittanut tätä mitenkään vihamielisesti, halusin vain vähän puolustaa oman alani tuotteita, koska monet niistä ovat oikeasti todella hyviä sekä oikein ja ammattitaidolla valittuna tuotteet tekevät ihmeitä. Kokonaisuudessaan mielenkiintoinen postaus.

    Mukavaa ja rauhallista joulun aikaa :)

    Vastaa

    0
    1. Hei Melissa!

      Tämä samainen kommentti oli aiemmin jätetty meikkivoidepostaukseni kommenttilaatikkoon. Arvelin että se oli tullut vahingossa väärään paikkaan. Vastasin siihen siellä.

      Vastaa

      0
  18. Käyttämättä jääneet shampoot ovat erinomaisia esim. sukkahousujen pesuun. Sukkahousut kestävät pidempään.

    Vastaa

    0
  19. Mulla on täysin käsittelemättömät lähes vyötärölle ylettyvät hiukset ja todella ongelmallinen päänahka. Siirryin 3 vuotta sitten käyttämään lactolinen pesunestettä ilman hoitoaineita ja mun hius on tätä nykyä todella upeassa kunnossa. Hius on kuin silkkiä ja kiiltelee valossa. Olen usein saanut vastata kysymykseen käyttämistäni hiustuotteista ja ihmisillä on vaikeuksia uskoa, että hajuton, mauton ja edullinen peruspesuaine tuo tällaisen lopputuloksen.
    Joskus kaipaan luksuskosmetiikan paksuja shampoita ja hoitoaineita ihan sen tuntuman vuoksi, mutta pysyttelen silti kaukana, kun 10 vuotta tappelun saadakseni päänahan ja hiukset kuntoon.
    Nämä sun testit on ihania, kiitos!

    Vastaa

    0
    1. Oho, olipa mielenkiintoista..! Niin vain hiukset ja hiuspohja ovat valtavan erilaisia tarpeineen, laatuineen ja niille soveltuvine hoitotuotteineen..!

      Vastaa

      0
  20. Hei! Mitä mieltä olet näistä shampoosta, katso INCI:ä ja onko incissä mielestäsi jotain huonoa? Vastaile kun ehdit. :)

    https://www.logona.de/en/product/organic-acacia-sensitive-shampoo.html
    https://www.sante.de/en/product/shampoo-natural-balance.html

    Minulla on nuo käytössä. Logona Acacia on huikea(!) kosteuttava päänahalle ja hiuksista tulee pehmeät. Pesen joka 3:s päivä, tässä tuotteessa kestää 2 päivää kunnes kolmas päivä hiukseni näyttää joskus vähemmän tai enemmän rasvaiselta. Sante Natural on aika perus shampoo, mutta kuitenkin parempi kuin Sulfaatiton Oliivi shampoo, tätä käytän jos hiukseni ei tarvitse pestä kovin paljon.

    Vastaa

    0
    1. Hei Milka!

      Acacia Sensitive -shampoossa on incin kärjessä kuivattavaa alkoholia, tosin tarkka pitoisuus ei tietenkään paljastu vain inciä katsomalla. Alkoholi on mukana joko säilöntäaineena (silloin sitä on enemmän) tai osana jotain kasviuutetta (sitä on vähemmän). Se voi myös toimia liuottimena joillekin ainesosille. Korkeana pitoisuutena en pidä alkoholia toivottuna ainesosana, mutta kuten todettua, pitoisuutta voi täysin päätellä pelkästään ainesosaluettelosta.

      Koska kuvailet kokevasi Acacia-shampoon kosteuttavana, en häiriintyisi alkoholin läsnäolosta :) Tärkeimmän ja luotettavimman informaation kertoo aina oma kokemus.

      Myös Santen shampoossa on sama alkoholi-kysymysmerkki. Alkoholi on incissä kolmantena.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (55)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat