08.12.2022

Testasin Gua sha -hoidon

No niin, meikäläinen on vihdoin testannut gua shaa! :)

Kävin viime viikolla gua sha -hoidossa tamperelaisella kosmetologilla, ja tänään jaan fiiliksiäni tästä kokemuksesta. Hoito ei ole yhteistyö vaan itse ostettu.

Gua sha on ollut iso juttu kauneudenhoidossa jo pari-kolme vuotta, mutta mun läheisin kokemus tätä ennen on ollut pitää kädessä gua sha -lastaa - jonka jälkeen olen laittanut sen takaisin kylppärin kaappiin..!

Vaikka kosmetiikkaa ja ihonhoitoa rakastankin, en ole kauneudenhoidon välineurheilija. En ole koskaan ollut kiinnostunut ihon- tai hiustenhoidon välineistä, enkä myöskään jaksa niitä käyttää, seikka, joka ei blogivuosina ole jäänyt salaisuudeksi. Kasvoharja- ja hiuskiharrintrendit tulevat ja menevät - ilman minua.

Gua sha on kuitenkin onnistunut puskemaan mun kuriositeettimuurin läpi, ja kaikki mitä olen siitä kuullut, on kuulostanut järkeenkäyvältä ja vakuuttavalta.

Kosmeettisessa gua sha -hieronnassa on kyse kasvojen sidekudoksen manipulaatiosta käyttäen apuna erilaisia kivimateriaalista valmistettuja lastoja, kampoja ja lusikoita. Gua sha -lastojen materiaali on tyypillisesti jade-kiveä.

Tiedämme, että ihon ja kudoksen manuaalinen stimulaatio parantaa ihon ulkonäköä tai hiuspohjan hyvinvointia, klassisena esimerkkinä selluliittialueiden hieronta ja kuivaharjaus. Hieronta vilkastuttaa veren- ja lymfan kiertoa sekä aineenvaihduntaa, mikä saa kuona-aineet liikkeelle. Turvotus vähenee ja ihon sävy kirkastuu, nämä ovat yleisesti hieronnan vähimmäishyödyt iholle. Hiuspohjan eri hierontatekniikoilla voidaan puolestaan stimuloida hiusten kasvua.

Ei siis tunnu millään lailla kaukaa haetulta, etteikö myös kasvojen hieronnalla olisi ihon ulkonäköä pitkävaikutteisestikin kohentavia vaikutuksia. Kosmeettinen gua sha on kiinalaiseen lääketieteeseen pohjaava hierontamenetelmä, jonka sanansaattajana Suomessa on toiminut erityisesti Katja Kokko. Kokko on kehittänyt gua sha'n ympärille oman Yin Your Skin Pro -metodinsa, ja monelle Katja on suunnilleen gua sha'n synonyymi Suomessa. Minullekin. Valtaosa gua sha'a tarjoavista kosmetologeista Suomessa on kouluttautunut Katjan metodiin, ja tällaista hoitoa minäkin lähdin Tampereella kokeilemaan.

Kosmeettisen gua sha'n hyödyt iholle pähkinänkuoressa ovat ihon kirkastuminen ja kiinteytyminen sekä turvotuksen väheneminen ja juonteiden miedontuminen. Katja Kokon sanoin gua sha -hoidossa rentoutunut iho "ikäänkuin asettuu kauniimmin ja luonnollisemmin luuston päälle tuoden kasvojen piirteet, kuten leukalinjan ja poskipäät selkeämmin esille". Hoito lupaa antaa kyytiä kaksoisleualle ja marionettijuonteille.

Gua sha'n harjoittaminen ei millään muotoa vaadi hoitolakäyntiä, vaan sitä voi vallan mainiosti opetella ja tehdä itse kotona, kuten moni tekeekin. Minä vain tunnen itseni niin hyvin, että jos jätän gua sha'an tutustumisen vastaisuudessakin kotioloihin, se ei koskaan tule tapahtumaan. Enhän jaksanut katsoa yhtäkään tutorial-videota tähänkään mennessä. 🙈

Into kokeilla gua sha'a ammattilaisen käsissä on kuitenkin kytenyt jo pitkään, ja viime viikolla se vihdoin toteutui. :)

Selvittelin etukäteen Tampereen gua sha -hoitoloita ja sain vahvan suosituksen Naturesse -hoitolasta. Naturessen perustaja Sanna Siljamäki on syvästi perehtynyt gua sha'an ja tekee Yin Your Skin -metodin hoitoja. Perillä selvisi, että Sanna tekee töitä minullekin tuttujen sarjojen kuten Esse ja Urang parissa, ja löytyipä meiltä myös yhteisiä Urang-suosikkituotteita..! ☺️ Kun sekä asiakas että kosmetologi ovat syvästi "hurahtaneita" kosmetiikkafriikkejä, on odotettavissa, että hoidon lomassa - sekä ennen ja jälkeen - käydään innostunutta keskustelua ihonhoitotuotteista ja -filosofioista..!

(Kyllä mä myönnettävästi myös torkahdin jossain vaiheessa hoitoa, eli en ollut sentään ihan koko ajan äänessä :D...)

Gua Sha -lastoja ja kasvoöljy

Mitä gua sha -hoidossa tapahtuu?

Hoito alkoi ihonpuhdistuksella, joka tehtiin Urangin öljyputsarilla. (Löytyy myös asiakkaan kaapista...) Sitten iholle tehtiin kuorinta Essen Microderm Exfoliator'illa. Kuorinta ei ollut Sannan mukaan välttämätön mun iholla, mutta hän sanoi mielellään tekevänsä sen, koska hoidossa käytettävän öljyn tehoaineet imeytyvät tällöin paremmin ihoon. En ole ennen kokeillut Essen Microderm-kuorintaa, ja se tuntui hyvin hellävaraiselta. Tuotteessa on äärimmäisen hienojakoista mineraaliperäistä mikroraetta, joka kieltämättä on niin hienojakoista, että en tuntenut rakeita lainkaan. (Ärtsyt kuorinnat ovatkin vastoin Essen filosofiaa...)

Gua sha -käsittelyn aluksi iholle levitetään aina ensin öljy helpottamaan gua sha -lastan liikettä iholla. Öljy tuo mukanaan vielä oman hoitavan lisänsä. Sanna käytti hoidossani Yin Your Skin Sileä-kasvoöljyä, joka sekin löytyy minulta kotoa. Ahh, sen tuoksu...

Vaikka hoito tehdään kasvoille, se aloitetaan aina rintakehästä. Tämä siksi, Sanna kertoo, että aktivoidaan lymfakierto. Yin Your Skin -metodissa hyödynnetään myös lymfahierontaa.

Hoidon edetessä kasvoille tehdään ensin alaspäin suuntautuvia kevyitä ja pumppaavia liikkeitä, jotka huuhtelevat lymfanesteitä. Sitten aloitetaan varsinainen lihasten ja kudoksen hieronta.

Sanna käytti hoidossa mustaa JALO-nimistä gua sha -lastaa, joka on kuulema paras väline gua sha'n yleistyöskentelyyn. Yin Your Skinin sivulta luen myöhemmin, että Jalo on suunnattu "niille käyttäjille, jotka haluavat mestaritason tuloksia". Sen monikulmainen muoto mahdollistaa monipuolisten menetelmien käytön yhdellä tuotteella. Hoidon päätteeksi Sanna demonstroikin omilla kasvoillaan, mitä eri juttuja Jalo-lastan eri puolilla voi tehdä.

Sanna käsittelee lastalla huolellisesti kasvojen eri osat; kaulan, poskipäät, otsan, silmien ympärykset, leuan. Hoito voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan kohdistumaan esimerkiksi otsan tai suunympärysjuonteisiin tai pussittaviin ihon kohtiin.

Minulle tehtiin ns. yleiskäsittely, mutta otsan kohdalla Sanna pysähtyi antamaan erityistä huomiota "Sibeliusrypyilleni". Se tuntui jännältä ja tehokkaalta - kirjaimellisesti tunsin, kuinka otsan lihakset rentoutuivat, ja sieluni silmin näin (tai ainakin toivoin näkeväni), kuinka "vihaisuus-rypyt" silisivät.

Hoidosta herännyt testaaja

Miltä gua sha -lasta tuntuu iholla?

Suuren osan aikaa lastan liikkeet iholla tuntuivat rentouttavilta ja kevyiltä. Poskien kohdalla käsittely tehostui ja tunsin, kuinka lasta todella "möyhi" kudoksiani ja painui poskiluita vasta. Mutta siis hyvällä tavalla! Kyseessä on anti-age-vaikutteinen hoito, jossa on tarkoitus stimuloida ihoa ja saada asioita tapahtumaan, joten en odottanut kevyttä sivelyä. Tai sanotaan, että olisin ollut pettynyt, jos hoito olisi ollut pelkkää sivelyä.

Gua sha -hieronta on todellakin erilaista kuin mikään muu kasvohieronta, jota olen kokenut. Tykkäsin gua sha'sta! Se tuntui tehokkaalta, ja iholla oli käsittelyn jälkeen samaan aikaan todella rentoutunut mutta kuitenkin myös aktivoitunut tunne. Iho näytti hoidon jälkeen kirkkaalta, mutta Sanna totesi, että ihoni oli jo valmiiksi sen verran kirkas, ettei mun kohdalla voinut todeta yhtä selkeää ihon värin paranemista kuin sellaisilla asiakkailla, joilla on samea iho ja jotka kenties hoitavat ihoaan hieman puutteellisesti.

Kohta, joka mun ihossa "huutaa" eniten käsittelyä? Otsa. Ei tullut yllätyksenä! 😀

Lähdin hoitolasta virkistyneenä ja innostuneena. Rehellisyyden nimissä en kuitenkaan tiedä, tulenko edelleenkään tekemään käsittelyitä kotona, mutta nyt minulla ainakin on parempi käsitys siitä, mistä gua sha'ssa on kyse. Ihan varmasti tämä on voiteita tehokkaampi tapa hidastaa tai häivyttää ikääntymisen merkkejä, siitä minulla ei ole epäilystäkään. Jos ihoa jaksaisi säännöllisesti hieroa kotona, uskon sen pysyvän kiinteämpänä kuin ilman hierontaa.

Minulla on kotona pari vuotta sitten lahjaksi saamani edullisen brändin gua sha -välinesetti, joten pitää ehkä kuitenkin haastaa itsensä  kokeilemaan jotain yksinkertaista gua sha -rutiinia edes muutaman kerran. :) Kynnys on nyt madaltunut. Muutama minuutti päivässä... onko se suuri hinta kiinteämmästä ihosta..?

Onko lukijoiden joukossa gua sha'n harrastajia? Kuinka paljon aikaa te käytätte päivässä tai viikossa gua shaan? Millaisia tuloksia olette saaneet? :)

13 comments on “Testasin Gua sha -hoidon”

  1. En oo tehnyt itse, enkä käynyt hoidossa. Kiinnostaisi kyllä, mutta tiedän, ettei mulla ole aikaa tai vaikka olisi, niin jäisi kuitenkin tekemättä.. mutta entä se rulla? Saisiko sillä mitään apuja? Se olisi luultavasti nopsempi käyttää vaikka sohvalla telkkua katsoessa.

    Vastaa

    0
    1. mutta entä se rulla? Saisiko sillä mitään apuja?

      Varmasti saa, mutta juuri tästä välineestä ei meillä ollut Sannan kanssa puhetta eikä sitä käytetty mun hoidossa. En siis osaa sanoa mitään tuon välineen erosta gua sha -lastoihin.

      Joku muu..?

      Vastaa

      0
  2. Mulla on kosteusvoide ja gua sha lasta aina autossa. Pitkillä tylsillä ajomatkoilla pieni kasvojen hieronta silloin tällöin virkistää kummasti, eikä siihen tarvitse mitenkään erityisesti keskittyä. Sibeliusrypyt hieron sileäksi kotona.

    Vastaa

    0
  3. Mielenkiintoista! Tykkään kovasti kaikenaisista hieronnoista mutta kasvohoidoissa en juuri käy vaikka tarvetta olisikin (ne ovat mielestäni jotenkin tylsiä kun makaa siinä naamio päällä tekemättä mitään… kotona katon samalla telkkaria tms) Tää vois olla ehkä jonkunlainen kiva kompromissi! Kotona joskus hiukan hieron kasvoja ihan normipesun / kosteutuksen yhteydessä, sekin tuntuu kyllä hyvältä.

    Vastaa

    0
  4. Itseäni ei myöskään koskaan ole kiinnostanut tämä hoito kauneusnäkökulmasta. Mutta kun hammaslääkäri suositteli pääkipuun joka johtuu siitä, että puren öisin hampaita (vaikkakin purentakisko ollut jo yli 20 vuotta), otin sen käyttöön. Kun oikein kiristää, sattuu ja tunnen että purentalihakset jumissa, otan tämän esiin…. Leikin että se tekee kahta tehtävää samaan aikaan… iho ja nuo pirskatin kivut. ;)

    Vastaa

    0
  5. Mulla on peräti Katja Kokon gua sha -lasta kotona - ostin sen heti kun suurin hype asiasta alkoi. Noloa myöntää, mutta en ole saanut tartuttua siihen... Mulle suurin kynnys sen käytön aloittamiseen on, etten tiedä millä voimakkuudella lastaa kuuluu käyttää. Mietin että voiko tuolla saada tuhoakin aikaan, jos painelee mistä sattuu liian voimakkaasti..? Gua sha -hoidossa käyminen varmaan auttaisi, niin saisi vähän tuntumaa sopivaan voimakkuuteen. Mutta tällä hetkellä en kyllä raski, on tärkeämpiäkin rahanreikiä näin kriisitalvena.

    Vastaa

    0
  6. Mä kokeilin Gua Shaa varmaan about 3 vuotta sitten ekan kerran. Ja tein sen lahjakkaasti väärin 😅 Lasta jäi pölyttymään kaappiin. Innostuin asiasta uudestaan taannoin ja oon huomannu, että siitä on apua ainakin turvotukseen, mutta en oo huomannu muita tuloksia. Toisaalta mä oon tosi laiska Gua Shaamaan. Jotenki se tuntuu niin työläältä 😃 Tän myötä huomasin, että mun leukalihakset on tosi kipeät. Mulla on stressin myötä taipumus purra hampaita yhteen ihan huomaamatta .

    Vastaa

    0
  7. Halusin innostua gua shasta, mulla oli se Katja Kokon kurssikin (hän on musta teennäinen ja elitistinen, mutta epäilemättä asiantunteva) ja tavallisen gua Shan lisäksi just toi Jalo-lasta ja rulla, mitta niin vaan on jäänyt käyttämättä:((
    Jotenkin sen tekeminen ei oo "hauskaa"kuten muu ihonhoito, vaan tylsää.
    Haluan tosi paljon käydä tollasessa hoidossa, josko se inspirois...

    Vastaa

    0
  8. Luultavasti ei ole väliä, mistä tehdyllä välineellä ihoa hieroo, oli se sitten muovia tai jadea tai omat sormet. Iho ei sitä tiedä. Kunhan hieroo jollakin!

    Tuosta selluliitin kuivaharjauksesta tuli mieleen sellainen pointti, että se ei todennäköisesti poista selluliittia, mutta säännöllisesti tehtynä painaa sitä syvemmälle, jolloin iho näyttää sileämmältä. Ja ihon kuorinta on plussaa.

    Vastaa

    0
  9. Jadetuotteet ovat kuulostaneet vähän liian fiineiltä ja hankalilta. Pari vuotta sitten ostin Mutjuttimen, joka oli edullisempi ja helppo pitää laukussa jne. Käsittelen kasvon aluetta usein iltaisin telkkaria katsellessa,saa etenkin leukaperät ja otsan hoidettua ihan joutessaan. En siis hae varsinaista "kauneushyötyä", vaan rentoutusta ja kivunhoitoa, mutta toki rento naama on aina plussaa. 😀

    Vastaa

    0
  10. Multa löytyy tuo lasta, käytän sitä aina kun muistan/jaksan pestä naamani (useimmiten silloin kun on meikkiä ollut naamassa, eli melko harvoin 😅) Mutta jos käyttäisin tätä joka päivä, se varmasti olisi toimiva ja tehokas 🤭

    Vastaa

    0
  11. Aika hyvä idea käydä gua sha -kasvohoidossa ennen kuin alkaa harjoittaa sitä itsellisesti - voi saada käsityksen siitä, miltä hoidon tulisi tuntua (tarkoitan esim. intensiteettiä)!

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (55)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat