Ostin vuosi sitten läjän kosmetiikkaa Etelä-Korean reissultani, mutta niistä kirjoittaminen blogiin on jäänyt hämmentävän vähäiselle. Ajattelin tänään lähteä parantamaan tilannetta.
Toki olen nostanut vahvasti esiin joitain suosikkituotteita, kuten COSRX:n mahtavaa AHA7-kuorintaa, ja saman sarjan Good Morning Cleanser ja Misshan Watery Cleansing Oil'kin on tullut mainittua moneen kertaan (Missha on jo käytetty loppuunkin), mutta muuten kokemukseni Soulin ostosaaliista on näkynyt melkeinpä vain tässä yhdessä postauksessa.
Olen tykännyt muutamia putsareita lukuunottamatta kaikista kokeilemistani korealaistuotteista. Niistä kirjoittaminen on jäänyt ehkä siksikin, kun suuri osa Koreasta ostamistani tuotteista ei ole saatavilla Suomessa ja tykkään esitellä ennen kaikkea tuotteita joita saa käsiinsä suhteellisen helposti. Niinpä blogissa ovatkin näkyneet enemmän Whamisa ja mm. Skin79-BB-voiteet.
On joka tapauksessa kiva jutustella korealaisen kosmetiikan kokemuksistani joten annetaan nyt vähän tilaa Soul-haulillekin. :)
PUTSARIT 10 kpl
KASVOVEDET 5 kpl
ESSENCET 4 kpl
KUORINNAT 3 kpl
NAAMIOT 5 kpl
SEERUMIT 1 kpl
KASVOVOITEET 5 kpl
SILMÄNYMPÄRYSVOITEET 1 kpl
KASVOÖLJYT 1 kpl
MEIKIT 9 kpl
HUULIRASVAT 1 kpl
KÄSIVOITEET 1 kpl (ööh, tätä käsivoidetta en muista ollenkaan...! Olen varmasti jo käyttänyt sen loppuun....)
Tässä ostossaaliin kasvovoiteet ja kasvoöljy. Olen kokeillut ja käyttänyt kaikkia muita paitsi kasvoöljyä (!).
Etelä-Koreassa on todella vähän sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, ja ne vähät mitä löysin olivat muiden sarjojen sisällä olevia yksittäisiä Ecocert-sertifioituja tuotteita. Mm. Innisfreellä ja Primeralla on Ecocert-tuotteita. Primeraa markkinoidaan erittäin luonnollisena ja liikkeen myyjä esitti minulle, että sarjan tuotteista valtaosa vastaisi sertifioinnin kriteereitä mutta he ovat vielä prosessissa jossa kaikille saataisiin sertifikaatti. En tiedä mikä on tilanne nyt vuotta myöhemmin.
Ostin Primeralta kasvovoiteen, -öljyn, essencen ja silmänympärysvoiteen, joista olen käyttänyt eniten Organience Cure Eye Creamia. Esittelin sen viime lokakuussa Miten hoidan ihoani tällä hetkellä? -postauksessa. Oikein miellyttävän tuntuinen kosteuttava silmänympärysvoide.
Innisfreen Eco Science -linja on hämmentävä, sillä 'Eco'-nimestään huolimatta vain osalla tuotteista on ekosertifikaatti ja osa on normikosmetiikkaa silikoneilla sun muilla ryyditettynä. Ostin testiin Ecocert-sertifioidun ohuen kasvovoiteen joka lupaa anti-wrinkle-vaikutuksia. Testimuistiinpanoihini olen kirjoittanut: "Yrttimäinen tuoksu. Ohut, miellyttävä ja arkisen tuntuinen voide".
Plussaa kaikissa korealaisissa ihonhoitotuotteissa on pakkauskoko. Ne ovat lähes järjestään isompia kuin länsimainen pakkausstandardi, ja hinta silti edullisempi kuin vastaavan tyyppinen voide esimerkiksi Suomessa. Silmänympärysvoide on pakattu 30-milliseen tuubiin, kasvovoiteet 100-millisiin. Purkki-muodossa tosin näkee "länkkäri"kokoa:
Primeran Super Sprout Cream on 50-millinen. "Superitu"-voide sisältää vaikuttavina aineina mustariisin alkiouutetta, soijapavun versouutetta ja seesaminversouutetta.
Se edustaa tuntumaltaan Innisfreen Eco Science -emulsion tavoin modernia luonnonkosmetiikkaa ja tuntuu iholla melkein normikosmetiikalta. Vain voimakkaasti kasvimainen tuoksu kielii luonnonkosmetiikasta.
Normikosmetiikan puolelta ostin kolme kasvovoidetta.
Innisfreen The Minimum -sarja on kehitetty herkälle iholle ja sarjan tuotteet on formuloitu mahdollisimman simppeleillä, minimaalisilla ainesosilla. The Minimum Moist Cream on kuin apteekin perusvoide, erittäin neutraali, hajusteeton ja tunteita herättämätön. Ohut koostumus joka silti tuntuu täyteläiseltä ja jättää suojaavan pinnan, sopii varmasti kuivalle iholle.
COSRX:n ihana coca colan tuoksuinen Ultra-Moisturizing-koivunmahlavoide on niin ihanan tuntuinen että siitä kirjoitin jo heti matkan aikana. Se oli ensimmäisten ostosteni joukossa. Öljytön koostumus on älyttömän raikas. Rakastan tätä. <3
Too Cool For Schoolin Mellow Egg Cream on näitä all-star-ainesosa-tuotteita, kilometri-incistä löytyy muna-ainesosien (keltuais- ja valkuaisuutteet) lisäksi niasiiniamidia ja lakritsiuutetta, centella asiatica-uutetta, kollageenia, skvalaania, adenosiinia, arganöljyä, hyaluronihappoa, foolihappoa ja keramideja. Kirkastaa, kosteuttaa, kiinteyttää...
Putsareita hankin 10 kpl. Kaksi niistä on käytetty loppuun: Misshan Watery Oil Cleanser ja Innisfreen Apple Seed -silmämeikinpoistoaine.
Balmiputsarit ovat ihania, vaikkakin tarve niille tuntuu täällä kotiolosuhteissa (ei vahvaa meikkipohjaa, ei korkeaa aurinkosuojaa, ei paljon saasteita) aika olemattomalle.
Koen, että balmit poistavat vieläkin vahvemman ja kestävämmän meikkipohjan kuin öljyt, mutta koska en itse käytä kovin vahvoja meikkipohjia (tyyppiä Blasco ja Lauderin Double Wearin kaltaiset), pärjään kaksoispuhdistuksessa öljylläkin. (Silti nämä piti hankkia koska houkuttivat..!)
Olen käyttänyt näistä enemmän Heimishia.
Nämä putsarit edustavat Koreassa suosittua mutta ihon happovaipalle ah-niin-turmiollisia saippua-pohjaisia, emäksisiä putsareita. Kirjoittelin ilmiöstä täällä. Esimerkiksi Etude Housen putsarin pH on järkyttävä 10....!
Nämä muodostavat äärettömän pehmeän ja kermaisen vaahdon minkä vuoksi korealaiset (ja muutkin..!) rakastavat niitä, mutta kuohkean vaahtokokemuksen hintana on ihon kuivuminen ja sen suojamekanismin heikkeneminen. Ihon jatkuva altistaminen emäksisen pH:n tuotteille edesauttaa bakteerien ja sienien pääsyä iholle ja iho voi muuttua reaktiiviseksi, sitä kutiaa ja se tulehtuu herkemmin. Nyrkkisääntö: hapan pH iholle hyvä, emäksinen huono. Terveen ihon pH on välillä 3- 5,5 ja sitä tulisi vaalia.
Jos aihe on vieras, kannattaa lukea tämä postaus.
(Ostin nämä tietämättä että ne sisältävät saippuaa, incit ovat koreaksi. Pesevä ainesosa ja korkea pH selvisi vasta kotona.)
Nämä kolme taas edustavat ihoystävällisiä, hellävaraisia happamia putsareita. :-*
Misshan Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanserin löysin muinoin jo lukijan lähettämien K-Beauty-näytteiden kautta (rakkautta ensiputsauksella!), ja COSRXC:n The Good Morning Cleanserin sekä japanilaisen Hada Labon pumppuvaahdon löysin netin K-Beauty-yhteisön hehkutusten kautta. Näillä, etenkin Hada Labolla, on jonkin sortin kulttistatus.
Hada Labon vaahdosta on tullut ihan suurin suosikkini, käytän sitä myös ihokarvojen sheivauksessa. Niin pehmeä, ihanasti liukuva vaahto olematta kuitenkaan liian tiheää --> höyläkin kulkee hyvin sen läpi :)
.
Tällaisia "terveisiä" tänään Koreasta :) Postauksessa esiteltyjä tuotteita ei saa Suomesta, mutta esimerkiksi iHerbin K-Beauty-valikoimassa on laaja kattaus kaikkia näitä merkkejä, kuten COSRX:ää, Innisfreetä ja Misshaa (Misshaa saa Suomesta hyvin pienellä valikoimalla).
23 comments on “Korea ihollani”
Oijoi. Primera kuulostaa todella hyvältä, samoin Innisfreen Minimum kosteusvoide.. no, onhan niitä ebayn kaupoissa..
Toteutin unelmani ja hommasin viimein Matis'in Reponse delicate kasvovoiteen. Sarja on houkutellut ylellisen imagonsa ja tuoksujensa ansiosta (pääsin joskus testailemaan kroppavoitita..), mutta viime syksynä päädyin Lieracin 'kosteuspommiin', joka oikeastaan ei sitten ollut niin miellyttävä. Tämä Matis tuoksunsa puolesta on ihana yrttimäinen/ylellinen, koostumus taas todella öljyisen suojaava. Tehohemmottelua iholle! <3
Kuulostaa hyvältä :) Harmi juttu kyllä ettei Lierac toiminut sinulla, mutta onneksi se ei (muistaakseni) ollut suuri taloudellinen sijoitus (taisit saada sen jostain alesta..?)
Ei se Lieracin Hydragenist suinkaan huono ollut, oikeastaan varsin tehokas kosteuttajacocktail. Tuoksu vaan on.. liikaa :)
Valitettavasti kasvojen t-alueen suojavaippa on ollut epäkunnossa jo yli vuoden, sitä ei ole korjannut mikään paikalliskäsittely... talvisään tulo ärsytti entisestään, joten tuhoja paikkaillaan nyt monilla kosteuskerroksilla, seerumeilla ja okkluusiovoiteilla... mikään ei tunnu riittävän! :( Kasvoöljyä vielä mukaan arsenaaliin, toivottavasti alkaa barrier taas korjautua normaaliksi ennen pahimpia pakkasia.
Höh..! Fingers crossed että epätasapaino lähtisi pian korjaantumaan. Aika pitkä aika jos happovaippa on ollut epätasapainossa jo vuoden :/ Toisaalta, kun kyseessä on herkkä ja vaativa iho, ei suojabarriääri korjaudu niin kauan kuin oikeat, ihon hyväksymät tuotteet ja ainesosat löytyvät. Onnea siis etsintään..!
Oikeita tuotteita ja raaka-aineita kyllä on ollut jo pitkään, iho vaan ei käyttäydy oikein :)
Joo, nämä ovat pitkäaikaisia prosesseja joskus.
Himskatti, tilasin juuri Etude Houselta Baking Powder Foamin ja tajusin heti kun luin sun pH-kommentin, että siinä on satavarmasti korkea pH. Hmph, käyttöinto laantui. iHerbissä on kyllä hyvä k-beautyn valikoima, sieltä on tarttunut mukaan ainakin Mizonia (joka maksaa Stokkalla tuplasti), Innisfeetä ja Klairsia. Mishan BB:n sen sijaan saa halvimmalla Cittarista :D
Joo, tuo Etude Housen putsari jättää oikein kunnon nitsevän nihkeän ihon... :/ Toki toisten iho kestää näitä emäksisiäkin aineita paremmin (kaikille ei jää nitisevää tunnetta), mutta lähtökohtaisesti happaman pH:n putsarit ja hoitotuotteet ovat aina iholle parempia jo bakteerien ja ihon kosteuden kannalta. Hapan ympäristö on bakteereille epäsuotuisa, ja emäksinen pH taas "avaa" ihon suojavaipan jolloin kosteutta pääsee haihtumaan.
Voikohan Whamisaa tilata Suomeen jostain ulkomaisesta verkkokaupasta? Rutiköyhänä haluaisin ostaa edullisesti. Whamisa on ihana sarja, minulla on siitä kasvovesi, mutta enempään en ole pystynyt satsaamaan.
Voi tilata, mutta edullisista hinnoista en valitettavasti tiedä :/ Mä vähän "pelkään" että Whamisa on sen tyyppinen sarja että se on kaikkialla aika arvokas, jopa edullisena tunnetulla Ecco Verdellä hinnat ovat lähes samat kuin Suomessa:
https://www.ecco-verde.com/whamisa
Voiko putsarin pH-arvon tietää jonkin ainesosan perusteella eli inciä katsomalla vai pitääkö olla liuskat testaukseen?
Ps. Laitoin sulle postia. Ei kiire, mutta älä vaan missaa sitä kokonaan :)
Ei oikein voi tietää (ellei incissä lue suoraan jotain saippuaan liittyvää, joskus lukee), eli täytyy olla liuskat. Jos näet incin alussa rasvahappoja (tyyppiä stearic, myristic ja lauric acid) ja niiden jälkeen potassium hydroxiden, on aika todennäköistä että kyseessä on saippuapohjainen putsari eli emäksinen pH, mutta tätäkään sääntöä ei voi käyttää 100% varmuudella.
Luin, ja oli erittäin mielenkiintoinen ehdotus :) Jään miettimään ja palaan sulle lähiaikoina :)
No tuosta saa edes vähän vinkkiä inci-tutkailuun. Oon tässä muuten opetellut etsimään putsarin inci:stä niitä tensidejä, että käy kaksoispuhdistukseen. Mutta en tiiä, onko mennyt joitain ohikin, kun en tunnista tensidiksi ellei inci-haku sitä sanaa mainitse selityksessään.
Take your time :) Asiallahan ei ole mikään hoppu.
Tensidit on laaja ryhmä ainesosia ja niitä ei oikeastaan voikaan tunnistaa mistään tietystä kaikkia tensidejä yhdistävästä sanasta tai inci-nimen liitteestä. Toki ilmeiset sanat kuten ’sulfate’ paljastavat että kyseessä on sulfaatti ja moni ”maallikkokin” ymmärtää sulfaattien olevan tensidejä, mutta muuten nimet voivat olla vaikka minkä laisia. :)
Hei! Instassa vilahti Flown uusi Korento mineraalipohja. Onko lopputulos yhtä kiiltävä/kuulas kuin esim. Idun Mineralsilla? Katsoin että eroaa kiiltävyydellään ja sisällöltään Flown tavallisesta mineraalipohjasta. Idun on ollut mun luottopohja jo vuosia koska millään muulla sarjalla ei ole ollut tarpeeksi keltaista pohjaa vaaleampana. Toivoisin sen olevan vain vähän vähemmän hohtava koska iän mukana kasvoihin on ilmestynyt huokosia.
En ole vielä verrannut Iduniin, tulen tekemään sen ennen Korennon esittelyä :) (En enää käytä Idunin mineraalipohjaani koska muinoin saamani sävy on jäänyt liian vaaleaksi ja olen säästänyt sen vain koostumusvertailua varten.)
Mutta näin niinkuin "lonkalta", ilman samanaikaista vertausta, tuntumani on että Korento ei ole yhtä hohtava kuin Idun. Korento on tosiaan erilainen kuin Flow'n perus-mineraalipohja, siinä on käytetty teknologiaa jossa mineraalipigmentit on pinnoitettu lesitiinillä. Flow'n perus-mineraalipohjassa mineraaleja ei ole päällystetty ja se on 100-prosenttinen mineraalimeikki. Lesitiinin ansiosta Korento-mineraalipohja ei ole 100-prosenttinen mineraalipohja, mutta kuitenkin 100-prosenttisesti luonnollinen ja myös hoitavampi. Sopii paremmin kuivalle iholle.
Hei! Osaatko sanoa millainen ph palasaippuoissa on? Ostin keholle ja kasvoille omat palasaippuat ja tuntuu että iho natisee :D Ja osaatko kertoa onko korealainen kosmetiikka eläimillä testattua?Lähinnä sillä mietin,että euroopassa melkontarkkoja eläimillä testauksen kanssa. Kun kiinassa ei jossain vaiheesa ainakin.. Ainakaan saanut myydä kuin eläimillä testattuja tuotteita :D
Hei Anonyymi! Oikean saippuan pH on aina emäksinen, eli 8:sta ylöspäin, yleensä kympin luokkaa. Iho natisee aina kun pesee saippualla ;)
En osaa sanoa korealaisen kosmetiikan eläinkokeista kokonaisuudessaan, muistelen kuulleeni etteivät kosmetiikan eläinkokeet ole Etelä-Koreassa sallittuja mutta toisaalta jotkut korealaiset brändit myyvät myös Kiinassa, ja tällöinhän niille suoritetaan Kiinan valtion toimesta eläinkokeet. Ainakaan EU:n alueella myytävälle korealaisille kosmetiikalle ei ole tehty eläinkokeita. Sehän ei kuitenkaan poissulje sitä etteikö samoja tuotteita olisi testattu toisten maiden markkinoille, kuten juuri Kiinan. Jos haluaa täysin välttää eläinkokeetonta kosmetiikkaa on vältettävä ylipäänsä niitä brändejä jotka myyvät sellaisissa maissa joissa eläinkokeet vaaditaan, kuten Kiinassa.
Toi Clean it Zero oli loistava, ostin singaporen lentokentältä ihan extempore ja käytin loppuun. Olin jo unohtanut nimen, nyt täytyy selvittää saako sitä jostain!
Banilan putsari on K-Beautyn kulttituotteita 👍
Moikka Sanni!
Kommentoin ekaa kertaa, vaikka oon lukenut sun juttuja jo jonkun aikaa. Kiitos kivasta blogista. :) kiinnitin itsekin huomiota tohon pH arvoon. Ostin just I Love me messuilta Meine Base nimistä mineraalisuolaa kun kasvojen iho on tällä hetkellä tosi huonossa kunnossa. Esim. ruohonjuuren nettisivuilla siitä sanotaan että on erittäin hyvä päivittäiseen käyttöön mm. kasvojen iholla. Ja se on emäksinen tuote. Nyt oon ihan pihalla. Teenkö vaan entistä enemmän tuhoja mun kasvoille sillä? 😲 Kiitos jos ehdit vastailla. :)
Hei Merja! Olen kuullut ja lukenut paljon emäksisestä ihonhoidosta mutta en ole perehtynyt siihen niin paljon että olisin ymmärtänyt sen toimintamekanismin. Tiede kuitenkin puhuu sitä vastaan, sillä terveen ihon pH on hapan, se on biologinen fakta. (Samoin kuin se, että bakteerit eivät menesty happamassa ympäristössä, minkä vuoksi ihon hapan pH on myös parempi tulehdusten hoidon kannalta.) En siis valitettavasti osaa selittää mihin emäksinen lähestymistapa ihonhoitoon perustuu :/ Loppujen lopuksi kehotan ihmisiä kuitenkin seuraamaan omia kokemuksiaan ja sitä mikä toimii itsellä, kaikki on niin valtavan yksilöllistä. Jos siis iho tuntuu voivan hyvin emäksisellä ihonhoidolla, en näkisi syytä miksi sitä ei voisi toteuttaa. :)
Mietin sitä, että vaikka vaahtoputsaein ph olisi iho ystävällinen niin vedellä huuhteluhan nostaa taas ph:ta? Eikö niin? Tavallaan menee hukkaan se putsarin matala ph. Vai mitä mieltä olet?
Ihan totta, vesi nostaa ihon pH:ta putsarin jäljiltä, mutta miedon pH:n putsarin vaikutus ei mene sen myötä hukkaan. Vaikutuksen voi myös tuntea konkreettisesti; emäksinen putsari (yhteisvaikutuksessa tensidien kanssa) jättää ihon narskuvaksi, hapan ei. Vesijohtovesi ei yleensä ole niin emäksistä, että se yksinään tekisi ihosta natisevan (natisevuus tulee siitä, kun emäksinen aine liuottaa ihon omaa hydrolipidikerrosta).