28.10.2016

Hikiset hetket

Jaan teille potentiaalisesti hauskan, nolon tai sitten ihan vain hemmetin tyhmän jutun eiliseltä.

Saatoin vain nauraa kun muistelin vasta kuukausi sitten kirjoittamaani juttua hiestä ja siitä, kuinka harvoin koen haisevani hielle... "Mun normihiki ei haise, vain stressihiki tai kun jännittää jotain".

Eiköhän sitten pidä käydä näin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Istuin eilen junassa matkalla Turusta Helsinkiin kohti illan Lumene-keikkaa, ja yhtäkkiä tunsin sen. Hien hajun. Ja se tuli minun kainaloistani.

Olin toki aamulla pessyt ja antiperspiroinut kainalot. Mutta kun se jännityshiki puskee, niin ei siinä mitkään perspirantit auta. Hassua oli se, että en kokenut olevani millään lailla hermostunut tai jännittynyt, takana oli jo kolme Lumene-keikkaa ja nämähän ovat juttuja joita tykkään tehdä ihan hirveästi.

Silti. Jossain sisimmässä näköjään jännitti. Varmasti positiivisesti, mutta kun se positiivinenkin stressi saa aikaan hajuhien.

Eipä kuulkaa auttanut muu kuin marssia Helsinkiin saavuttua suoraan kauppaan ja ostaa uusi musta trikoopaita. On minulla mukana vaihtovaatteitakin mutta ei mustaa paitaa, ja käytän työkeikoilla aina mustaa trikoopaitaa (paitsi jos asiakkaalla on oma vaate jota toivoo mun käyttävän, se on asia erikseen). Musta työpaita on minulle aika ehdoton, joku raidallinen okransävyinen paita näyttäisi ihan levottomalta.

Onneksi junan saapumisen ja keikan välillä oli noin tunti aikaa niin ehdin juuri suorittaa tarvittavat freesautumistoimenpiteet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eli uusi identtinen paita Maukalta mukaan, hotelli Vaakunan vessaan pesemään kainalot ja hinkkaamaan joku 25 kerrosta deodoranttia, ja saatoin rentoutua ^_^

Saavuin Natural Code -pisteelle naureskellen mielessäni sille, että paikallaolijat eivät yhtään tienneet minkä hikihärdellin kautta olin paikalle porhaltanut... :D No, nyt tietävät ^_^

Note to self: tästä lähin pidät kahta työpaitaa mukana kun olet menossa keikalle.

 

78 comments on “Hikiset hetket”

  1. Moi, mistä olet hankkinut tuon Nivean stickin? Mä haluaisin käyttää tuoksutonta stick-antiperspiranttia, mutta en ole löytänyt kaupoista yhtään sellaista, miltään merkiltä! Tuota samaa Niveaa kannoin vuosi sitten Lontoosta useamman kappaleen (ja hämmensin niillä henkilökuntaa lentokentän turvatarkastuksessa: "Kun ei meillä Suomessa ole tällaisia", kun laukku tietenkin piti sit avata :D ) Mutta kertokaa (kuka tahansa), mistä löytyy tuoksuton stick-antiperspirantti, pliiiiis!

    Vastaa

    0
    1. Moi, mistä olet hankkinut tuon Nivean stickin?

      En muista yhtään, olisinkohan Kicksistä...

      Vastaa

      0
    2. Ok. Selvitin asiaa vuosi sitten Nivean maahantuojalta, ja silloin sieltä kertoivat, että tuon sarjan stick ei kuulu Suomen valikoimiin (roll-onia ja sprayta löytyi). Jos tuota siis on Suomesta jostain viime aikoina löytynyt, niin olisiko tilanne sitten muuttunut? Toivottavasti niin! En ole hetkeen ratsannut hyllyjä, kun mulla on vielä niitä Lontoon-tuliaisia jäljellä ;-)

      Vastaa

      0
    3. Kicksin tuotteista osa tulee suoraan Ruotsista ilman Suomen maahantuojaa, voisikohan johtua siitä..?

      Vastaa

      0
    4. Mä oon ainaki viikko sit hommannu tollasen Nivean Jumbon Prismasta, jos oot PK-seudulta ap?

      Vastaa

      0
    5. Kiitos tiedosta, täytyy kurkata eka toi lähi-Prisma, mutta sunnuntaina tulee jokatapauksessa ajoa myös Jumbon nurkille. Olispa hienoa, jos Nivea olisi ottanut myös tän stickin Suomeen myyntiin!

      Vastaa

      0
    6. Jatkan case Niveaa käytyäni Jumbon Prismassa. Siellä oli kahta Nivean stickiä, eli Pearl&beauty ja Invisible black&white (muistaakseni, kuvaa en ottanut). Mutta ei tuota hajustamatonta :-/ Myyjää en vielä avuksi huutanut, mutta jos edellinen Nimetön on löytänyt just tuota tuoksutonta Pure & sensitiveä Jumbosta, niin olisin kiitollinen tiedosta, niin teen sinne uuden reissun ja pyydän myyjän kaivamaan niitä mulle jostain kolosta. Jumbon Kicks myi myös ei-oota näille. Kohta opettelen käyttämään eBayta ja tilaan suoraan Englannista. Miten voi olla näin vaikeaa :-D

      Vastaa

      0
    7. Voi eihh...

      Siitä on kyllä jonkun verran aikaa kun ostin oman stickkini (enkä edes ole varma oliko se Kicksistä). Mulla on useampi dödö samaan aikaan käytössä. Tuo stick on hyvä esim. käsimatkatavaralentomatkoilla kun se ei vie nestekiintiötä :)

      Vastaa

      0
    8. No nyt kyllä juoksen heti seuraavaksi Kicksiin. Kiitos vinkistä!

      Vastaa

      0
  2. Kommentoin tähän vaikka kyse onkin meikkikynistä, eli vähän väärään postaukseen.
    Kysymys: En pääse testailemaan livenä vaan pitää laittaa sokkona tilaukseen. Haluan kylmän ruskean sävyn eli ei mitään kuparia/pronssia. Ajattelin UDn Bourbonia, mitä tykkäät? Mieluummin saa olla vähän hohtava kuin ihan matta.
    Olisiko joku NYXin sävy sopiva?

    Vastaa

    0
    1. Moi Katja!

      En valitettavasti osaa vastata sinulle :/ Pitäisi olla kaupassa hyllyn äärellä sävyjen vieressä, en tunne NYXin ja UD:n sävyjä ulkoa. Itselläni ei ole yhtään ruskeaa kynää kyseisiltä merkeiltä joten ovat siltäkin kannalta jääneet minulle pimentoon.

      Vastaa

      0
  3. :D hyvin pelastettu tilanne.

    Kävikö eilen Helsingissä paljon porukkaa?

    Vastaa

    0
    1. Aika sopivasti oli porukkaa, ei nyt tosiaan mitään tungosta :D mutta sen verran että pääsin lähtemään vasta puoli kasilta kun halusin kuitenkin "palvella" kaikki paikalle tulleet. Jos olisi ollut yhtään enemmän väkeä niin en olisi ehtinyt antamaan kaikille meikkivinkkejä, ehkä vain nopeat moikat sanomaan, eli juuri sopivasti porukkaa :)

      Vastaa

      0
    2. Ja kiitos vielä tuhannesti kun muutaman vinkin ja tuotesuosituksen sai, vaikka menikin vähän yliajan puolelle ja seuralaisesikin joutuivat hetken odottamaan.

      Ruskeaa ja mustaa rajauskynää sekä -geeliä löytyy kotoa, mutta vihertävät sävyt on tullut ohitettua aiemmin kokonaan. Ehkä ne on sitten kädessä tuntuneet liian "värikkäiltä" vaikka hyvin sopisivat arkeenkin. Bongasin myös kivoja oliivin/kullan sävyjä Nyxin ja UD:n kynävalikoimasta kun illalla etsin lisää samaa sävymaailmaa netistä :)

      Vastaa

      0
    3. Ja kiitos vielä tuhannesti kun muutaman vinkin ja tuotesuosituksen sai, vaikka menikin vähän yliajan puolelle ja seuralaisesikin joutuivat hetken odottamaan.

      Ei mitään, mun puolesta keikka olisi voinut kestää vaikka kolmekin tuntia koska nuo hommat on minusta niin kivoja ^_^

      Mukava kuulla jos löytyi joku uusi sävyoivalluskin omiin väreihin :)

      Vastaa

      0
  4. Aika jännä tuo hajupuoli, kun itselläni jännitys (esiintymisjännitys mutta myös sellaiseen uuteen, mukavaankin tilanteeseen lähtemiseen liittyvä positiivinen jännitys) aiheuttaa vain selvät läikät paitoihin ja kainaloissa niagarat auki, mutta kuitenkaan en huomaa mitään hajua! Eli antiperspirantti siis pitää kuitenkin hajun pois, vaikka hiki pääseekin pintaan.

    Mukavia Lumene-keikkoja.

    Vastaa

    0
    1. Mukavia Lumene-keikkoja.

      Kiitos :) Vielä olisi pohjoisempi Suomi jäljellä :)

      Vastaa

      0
    2. Kuinka pohjoiseen tiesi vie? *jännää pääseekö näkemään Sannin* :)

      Vastaa

      0
  5. Hei, olin eilen Sokoksella ja näin jo kaukaa hiuksesi! ;) en muistanut että olit siellä keikalla... en uskaltanut tulla sanomaan mitään kun sulla oli juuri asiakas siinä meikattavana.. mutta kivanväriset kengät oli sulla myös ! :)
    Ja ihmettelin miten pieni ihminen olitkaan! siis tämä ihan kiltisti sanottuna.. Mukavaa syksyn jatkoa! Tykkään blogistasi!

    Vastaa

    0
    1. en uskaltanut tulla sanomaan mitään kun sulla oli juuri asiakas siinä meikattavana

      No hööh...! Mutta kiva kun kävit nyt kuitenkin blogin puolella moikkaamassa ^_^

      Ja ihmettelin miten pieni ihminen olitkaan!

      Heh, tätä saan kuulla usein kun joku minut ennen vain kuvassa nähnyt näkee mut livenä... "Ai sä olet noin pieni/lyhyt"... ^_^ Mä olen tällainen 160-senttinen tirriäinen. :)

      Ihanaa syksyn jatkoa sinullekin :)

      Vastaa

      0
  6. Kiva kun palasit aiheeseen, en ehtinyt kommentoida aiemmin. Aihe on vähän liiankin omakohtainen. Stressihiki on hyvin tuttu ilmiö ja oon niin kade ihmisille, jotka voi pukeutua huolettomasti ilman, että tarvii miettiä mitä vaate tykkää päivän perspiraatiosta ja lähteekö haju sitten pesussakaan kunnolla. En vois ikinä olla esim. kampaaja, koska hikoilisin taatusti ja se sitten näkyisi ja tuoksuisi :D Esim. normaali pyöräilyhiki ei juuri tuoksahda kun saa kuivahtaa kainaloihin, mutta juuri esitelmää pitäessä tmv. alkaa se pistävän hajuinen perspiraatio :/

    Tähän eroon ihmisten hikoilussa on ilmeisesti myös ihan tieteellinen selitys. Luin kesällä Anja Nystenin kirjan Kemikaalikimara lapsiperheille ja siinä puhuttiin dödön käytöstäkin. Ilmeisesti osa ihmisistä käyttää dödöä täysin turhaan varmuuden vuoksi vain koska se on sosiaalinen normi. Geneettisistä eroista johtuen toisilla meistä on vaalea kuiva korvavaikku ja olematon kainalohikoilu, toisilla taas märkä keltainen vaikku ja runsaampi kainalohikoilu. Voin kertoa että itselläni vaikku on tosiaan keltaista ja kainalot kostuu :D Oon niin kade näille vaalean korvavahan ihmisille!!

    Oon todennut, ettei mikään dödö oikeasti estä hikeä jos se on tullakseen. Mulla onkin tällä hetkellä kolme dödöä kaapissa: Clarinsia normipäivään, Rexona-stick tosistressiin ja LV kotipäiviin. En tykkää hajusteista, mutta dödössä sitä voi mielellään vähän olla, ettei tiukan paikan tullen kainalosta pöllähdä ensimmäisenä se eau de perspiration :D

    Kiitos avautumisesta, kiva tietää ettei oo ainoa ;)

    Terveisin haisuli Kuopiosta

    Vastaa

    0
    1. Ilmeisesti osa ihmisistä käyttää dödöä täysin turhaan varmuuden vuoksi vain koska se on sosiaalinen normi.

      Aivan varmasti, tästä mä vähän itsekin kirjoittelin syyskuussa. :)

      Ja tosiaan, genetiikka vaikuttaa hien hajuun, ainakin näin uskon itse. Pelkkä perushygienia ei varmaankaan selitä eri ihmisten hien hajun eroa vaan yhtä hyvän hygienian omaavien henkilöiden hien haju voi tuoksahtaa hyvin eri vahvuiselle.

      Oon todennut, ettei mikään dödö oikeasti estä hikeä jos se on tullakseen.

      Samaa mieltä. Ja toisaalta, joku täysblokin muodostava antiperspirantti kuulostaa jo melkein pelottavaltakin... Jos siis joku aine voisi täysin 100-prosenttisesti ja pitkäkestoisesti tukkia hikitiehyet.

      Mä en ollut ennen tuota syyskuun kirjoitustani (+ siihen tulleita kommentteja) tullut ajatelleeksi, kuinka paljon vaatemateriaalikin vaikuttaa hien hajuun. Ehkä nuo Henkkamaukan trikoopaidat ovat sellaista materiaalia jotka erityisesti korostavat hien hajua. Kaikkea sitä pitäisikin ottaa huomioon työvaatteita valitessa.. ^_^ No, ehkä lopulta kuitenkin on yksinkertaisinta ottaa tuplapaidat mukaan ja vain vaihtaa jos sattuu hikikohtaus :D

      Vastaa

      0
    2. Itsekin olen vähän joskus epäillyt tuota vaatteen materiaalin vaikutusta hien hajuun. Sellaiset rennot kotivaatteet eivät haise, mutta jos joutuu laittamaan päälle jotakin tekokuitua/juhlavampaa vaatetta, niin jotenkin niissä se hienhaju tulee helpommin esille. Tarkoitan siis esim. jotain sellaisia kiiltäväpintaisia juhlapaitoja ja -toppeja.

      Mutta tuota jäin miettimään, että kumpihan on vaatteen kannalta pahempi, antiperspirantti vaiko sitten deodorantti. Itselläni toimii suht. hyvin perusantiperspirantti (Rexonan), mutta kotipäivinä voisi välillä käyttää pelkkää deodoranttiakin (olen ostanut Herbina Fresh -merkkisen biohajoavan deodorantin), mutta onkohan se alkoholipohjaisena kuitenkin jymäkämpi tartuttamaan vaatteisiin niitä pahanhajuisiksi jääviä juttuja, jotka eivät edes pesussa lähde pois (siis niitä, jotka kerääntyvät aikaa myöten vaatteeseen). Tuon Herbinan ostin testin, kun oli alumiiniton.

      Vastaa

      0
    3. Mä en osaa sanoa tuohon deodorantti vs. antiperspirantti vaatteen kannalta -juttuun oikein mitään. Näin tylsä kannanotto tällä kertaa :)

      Vastaa

      0
  7. Aiai, toi on kyllä hyvä ja varmasti paikkansapitävä teoria toi stressihiki.:D Oon itse testaillut viikon ajan madaran deodoranttia suht positiivisesti yllättyneenä (olis kiva ettei tarvitsisi laittaa alumiinia kainaloon). Eilen mulla oli sellainen keinomatskua (polyesteri tms) oleva uus paita ja mietin vain illalla töiden jälkeen, että ovatkohan ihmiset lähelläni hengittäneet suun kautta...:/ Joko se paita saa lähteä tai sitten sen kanssa vaan vahvempi deo.

    Vastaa

    0
    1. Aiai, toi on kyllä hyvä ja varmasti paikkansapitävä teoria toi stressihiki.:D

      Ei se ole edes teoria, se on ihan tieteellinen fakta ^_^ Ihmisellä on kahdenlaista hikoilua; lämmönsäätelyyn liittyvää jota erittävät ekkriiniset hikirauhaset ja tunneperäisiin syihin liittyvää jota erittävät apokriiniset hikirauhaset.

      Kirjoittelin enemmän näiden kahden eri hikityypin eroista syyskuun postauksessani:

      https://karkkipaivablogi.com/2016/09/22/ilman-deodoranttia/

      Vastaa

      0
    2. Toivottavasti mun nauravasta hymiöstä ei tullut vaikutelma, että suhtautuisin ilmiöön huvittuneesi tai naureskelisin sun kirjoitukselle. Päin vastoin, musta toi on vaan niin hauska ilmiö, että stressissä pitää hienkin haista pahalta, ihan kuin stressioireissa ei muutenkin riittäisi! :D Muistankin lukeneeni ton sun syyskuisen tekstin. Olen muuten juuri tulossa dödöostoksilta. Kunnon ainetta työpäiviin, joina stressikäyrä nousee. :) Harmitti muuten, etten päässyt kotikaupunkini sokokselle, kun olit siellä. Vaikka olen sinut pari kertaa kaupungilla bongannutkin ;)

      Vastaa

      0
    3. Toivottavasti mun nauravasta hymiöstä ei tullut vaikutelma, että suhtautuisin ilmiöön huvittuneesi tai naureskelisin sun kirjoitukselle.

      Ei, ei tullut :)

      Harmitti muuten, etten päässyt kotikaupunkini sokokselle, kun olit siellä.

      No höhhh. Mutta ehkä joku toinen kerta :) Jos mahdollisuuksia vielä tulee :) Ainakin mulla on edelleen suunnitteilla se giveaway-miitti jossa lukijat saa käydä hakemassa mulle tarpeetonta, jo työnsä tehnyttä blogikosmetiikkaa :)

      Vastaa

      0
    4. Pitää nyt kommentoida tuohon Madaran deodoranttiin. Mulla (ja yhdellä ystävällä) on siitä sellainen jännä kokemus, että toimii paitojen kanssa, joilla ei ole käyttänyt, mun tapauksessa Rexonaa/kaverin tapauksessa muuta alumiinia sisältävää antiperspiranttia. Mutta ei toimi, jos paidan kanssa on aiemmin käytetty alumiinia sisältävää antiperspiranttia. Siksi olikin jännä kuulla, että sulla uusi paita alkoi Madaran kanssa haista. Mulla on nykyään Madara-paitoja (kaikki viimeisen parin vuoden aikana ostetut) ja vanhempia Rexona-paitoja :D

      Myös olen omalla kohdallani huomannut jokaikisen deodorantin ja antiperspirantin kanssa, että voin käyttää samaa dödöä vain pari päivää putkeen ja sitten se ei enää pidä. Mutta jos esim. käytän kahta vuorotellen, toimii hyvin.

      Ja tää kommenttina siihen aiempaankin hikikeskusteluun, että mulla (ja aiemmin mainitulla kaverilla :D) on kainalot erilaiset. Toisen kanssa ei koskaan tarvitsisi deodoranttia (mutta yleensä tulee tottumuksesta laitettua) ja toinen puolestaan haisee ilman dödöä. Voi kun molemmat kainalot edustaisivat tuota hajutonta tyyppiä!

      Vastaa

      0
    5. Apua, tää keskustelu on jotenkin ihan hillitön... ^_^ Madara-paidat ja Rexona-paidat.... :D ^_^

      että toimii paitojen kanssa, joilla ei ole käyttänyt, mun tapauksessa Rexonaa/kaverin tapauksessa muuta alumiinia sisältävää antiperspiranttia. Mutta ei toimi, jos paidan kanssa on aiemmin käytetty alumiinia sisältävää antiperspiranttia.

      Kuulen ekaa kertaa tällaisesta vaatteiden & deodoranttien yhteiskäyttäytymisestä :D

      on kainalot erilaiset. Toisen kanssa ei koskaan tarvitsisi deodoranttia (mutta yleensä tulee tottumuksesta laitettua) ja toinen puolestaan haisee ilman dödöä.

      Kaikkea sitä oppii blogipostaustensa kautta...! :D

      Vastaa

      0
    6. Sulla on poikkeuksellinen kyky laittaa alulle hillittömiksi muovautuvia ja uutta informaatiota ilmoille tuovia keskusteluja :)

      Tuohon paitajuttuun vielä: luulen, että paitoihin jää Rexonan tmv. kanssa jotain, en tiedä, mitä, mutta jotain, mikä sitten ei tule toimeen luomudödön kanssa, mutta ei aiheuta ongelmaa perusantiperspirantin kanssa. Tällaiseen, hyvin hataraan, teoriaan olen päätynyt. Ja sentään joku toinenkin on huomannut saman eli en ole ainoa kahjo :D

      Vastaa

      0
    7. Sulla on poikkeuksellinen kyky laittaa alulle hillittömiksi muovautuvia ja uutta informaatiota ilmoille tuovia keskusteluja :)

      Hahah.. ^_^

      On kyllä kieltämättä ihan kreisiä että vaatteisiin jää joistain deodoranteista yhdisteitä jotka eivät lähde pesussa, ja sitten vielä reagoivat osuessaan kainalossa luonnonmukaiseen deodoranttiin... :D Sarjassamme ehkä hulluin asia jonka olen tänä vuonna blogin kautta oppinut ^_^

      Vastaa

      0
    8. Kylläpä on mielenkiintoista! Niin tuota kaavaa ei nyt noudattanut mun kokemus. Täytyy pitää kuitenkin mielessä nuo huomiosi. Ja joo, olis kyllä paras, jos kuuluis siihen onnelliseen hajuttomaan ryhmään. :D

      Vastaa

      0
  8. Mun mielestä on ihan normaalia tuoksahtaa hielle. Kunhan ei käytä hikistä paitaa seuraavana päivänä. ;)

    Vastaa

    0
    1. Hiki on normaalia, tottakai, ja niin myös siihen liittyvä haju, mutta läheisessä asiakaspalvelutilanteessa on mielestäni kuitenkin huomaavaista huolehtia siitä, ettei asiakkaan päälle pöllähtele yleisesti ikäväksi koettuja tuoksuja, niin normaaleita kuin ne ovatkin. En itsekään kokisi miellyttävänä jos joutuisin asiakkaana koko ajan haistamaan minua palvelevan henkilön hien.

      Vastaa

      0
    1. Oho olenkohan sen oppinu sieltä jo ekana :-D Olen nimittäin lukenu tuon kyllä.

      Vastaa

      0
  9. Mulla on kosteuspyyhkeitä ja deodoranttia autossa jännityshien varalta :D . Ehdin pelastaa paidan kun toimin ajoissa. Mulla ei myöskään hiki haise normaalisti millekkään, mutta kun tulee jänskä tilanne eteen, niin johan haisee, tosin mies väittää, ettei se haise vaan tuoksuu, luota nyt sit siihen.

    Vastaa

    0
    1. Mulla on kosteuspyyhkeitä ja deodoranttia autossa jännityshien varalta :D

      Tosi hyvä kikka :) Kosteuspyyhkeillä voi tosiaan pelastaa tilanteen jos ei pääse mihinkään pesemään kainaloita. Täytyy itsekin pitää mielessä.

      Vastaa

      0
  10. Hei!
    Tuli tämmöinen hassu idea minulle - mitä jos tekisit postauksen näyttäen vaatekaappiasi? Tiedän, että itse olet sanonut, ettet "ilmaise itseäsi" vaatteilla vaan mielummin meikillä, mutta itse ihailen sellaista tietynlaista "huolettomuutta" pukeutumisessasi. Reissuvaatepostauksesi oli aivan mahtava, koska itse yritän elää vähemmällä vaatemäärällä (heittämällä olen varmaan lahjoittanut 70% vaatteistani pois) ja se tuntuu ihanalta! :)
    Ja hauska postaus muuten ;)

    Vastaa

    0
    1. Tuli tämmöinen hassu idea minulle – mitä jos tekisit postauksen näyttäen vaatekaappiasi?

      Siitä tulisikin vitsikäs postaus ^_^ :D Mulla on niin tylsiä vaatteita ettei uskoisikaan - tai pidempään blogia seuraavat varmasti uskovat ja tietävät koska kuvissa näkyy vuodesta toiseen samat puserot ja farkut :D Mun pukeutuminen on tosiaan "huoletonta" mutta myös älyttömän tylsää. Se ei jotenkin mitenkään heijasta mun persoonallisuutta. Mun vaatekaapista näkee että tätä henkilöä ei vaatteet kiinnosta pätkääkään :D Mä voin vetää joka päivä samat kuteet päälle eikä se haittaa mua, ja omistankin monta samaa trikoopaitaa ja samanmallista neuletakkia. Ja samannäköisiä farkkuja.

      Ehkä viihdenäkökulmassa voisi joskus tehdä "Sannin vaatekaappi" -postauksen :) Perustavanlaatuisin muutos kaapissani tapahtui sen myötä kun innostuin Sokoksen stailauksen kautta trikoomekoista, ja niitä onkin sitten tullut hankittua useampi erilainen sen jälkeen. Ja tekee mieli hankkia lisää :)

      Vastaa

      0
  11. Nolojen juttujen kertominen on ihan parasta! Mulle kun sattuu jotain noloa niin en osaa pitää suutani kiinni vaan kailotan sen kyllä ihan kaikille. Tavallaanhaan se on jo ihan voimauttavaakin ;)

    Vastaa

    0
  12. Tuli mieleen, että varmaan tuossa vaikuttaa sekin, että pystyykö vaatteen pesemään 60 asteessa, mikä tappaisi ne bakteerit paremmin. Jos hikibakteerit jää vaatteeseen sinne kainalon kohdalle aina, niin ei siinä kummoista kosteutta tarvita, että ne alkaa muhia ja lemahtaa.
    Mulla on kokemusta yhdestä aidosti uusavuttomasta ihmisestä. Ihmettelin miksi hänen vaatteensa haisi makean eltaantuneelle, vaikka käytti dödöä. Ei siis hielle haisseet. No tilanne muuttui, kun opastin häntä käyttämään pyykinpesussa myös ihan sitä pesuainetta myös, ei pelkkää huuhteluainetta. Ei ollut erottanut pulloja toisistaan...

    Vastaa

    0
    1. Tuli mieleen, että varmaan tuossa vaikuttaa sekin, että pystyykö vaatteen pesemään 60 asteessa, mikä tappaisi ne bakteerit paremmin. Jos hikibakteerit jää vaatteeseen sinne kainalon kohdalle aina, niin ei siinä kummoista kosteutta tarvita, että ne alkaa muhia ja lemahtaa.

      Hyvä pointti tämäkin.

      tilanne muuttui, kun opastin häntä käyttämään pyykinpesussa myös ihan sitä pesuainetta myös, ei pelkkää huuhteluainetta. Ei ollut erottanut pulloja toisistaan…

      Eikäähh... :-0 XD

      Vastaa

      0
  13. Vaikka hien haju olisi kuinka luonnollista jollekin, se ei ole kanssaihmisille miellyttävää eikä asiakaspalvelijan, tai esim. tanssiparin, kuulu koskaan haista hielle. Hyvin yksinkertaista.

    Vastaa

    0
  14. Jos saan kertoa omakohtaisen hikijutun, kun olin menossa eräs päivä jumppaan.Olin aamulla laittanut toista dödöä töihin,jonka jälkeen säntäsin jumppaan ja otin repusta ainoan siellä olevan Laveran appelsiinin tuoksuista luomudödöä. Kas ollakaan tämä Lavera varisi kainaloista kokonaan pois, kun laitoin vanhan päälle. Olin niin nolona koko jumpan ajan ,koska tunsin,että haisen hielle. Olipa todella inhottavaa, muutenkin inhoan karseita hajuja, mut tästä lähin tiedän ostaa tehokkaampaa deodoranttia/ antiperspiranttia. Mielenkiintoista kyllä lukea muidenkin kokemuksia dödöistä ja niiden pitävyydestä.

    Vastaa

    0
    1. Voi eih, voin kuvitella kiusaantuneen fiiliksen... Oliko se aamulla laitettukin muuten deodoranttia vai antiperspiranttia? Mietin vain että onko dödön ja antiperspirantin yhteiskäytöllä (siis jos niitä laittaa päällekkäin) jotain ei-niin-myönteisiä vaikutuksia... Yleensäkin dödö pitäisi kai laittaa aina ihan puhtaisiin, pestyihin kainaloihin että toimisi.

      Vastaa

      0
  15. Niin varmasti pitäisi laittaa puhtaalle iholle ideaali tapauksessa, mutta usein käytän suihkutettavaa Doven anti- perspiranttia tai stickiä. Tätä Laveraa en ollut paljoa testaillut aiemmin. Aamulla olin tosiaan laittanut Garnier Ultra dry anti-perspiranttia ja se toimii yleensä hyvin :)Jatkossa pitäydyn näissä toimivissa "käytännössä testatuissa" tuotteissa :)

    Vastaa

    0
  16. Ja kiitos vielä kovasti hyvästä ja mielenkiintoisesta blogistasi Sanni, oot aivan ihana tyyppi, vaikken tunne muuta kuin blogisi kautta :) Mukavaa jatkoa ja joulun odotusta sinulle :)!

    Vastaa

    0
    1. Kiitos Madame :) <3 Huomaan jo muuten alkavani olla vähän semijouluisissa tunnelmissa..! ^_^ Hassua kun osa kokee että mitä vanhemmaksi tulee, sitä vähemmän joulu tuntuu samalta kuin silloin lapsena, mutta minusta tuntuu että musta alkaa tulla yhä vain jouluttavampi tyyppi mitä enemmän kertyy vuosia mittariin ^_^

      Vastaa

      0
  17. Tähän hikikeskusteluun liittyen, olen etsinyt nyt jonkun vuoden tms. ajan toimivaa antiperspiranttia ja kokeillut useita (Clarins Roll-On Deo, Vichy vihreä korkki, luonnollisimmista vaihtoehdoista mineraalikivi ja Sante, Rexona Maximum jne.)... Tällä hetkellä käytössä Donna Karan Cashmere Mist, joka on muuten ihan hyvä, mutta tahrii mustat vaatteet takuuvarmasti eli pitäisi löytää joku muu. Alkaa vain vaihtoehdot olemaan vähissä, kun olen kokeillut jo melkein kaikkia yleisesti hyvänä pidettyjä ja mikään ei toimi. En mielestäni hikoile paljoakaan, mutta se haju sitten onkin toinen asia. Ennen tätä ongelmaa ei edes ollut, mikä vain markettidödö oli ok, mutta eipä ole enää. Osaisitko ehkä suositella jotakin merkkiä?

    Vastaa

    0
    1. Huomenta Candy!

      Nyt joudun valitettavasti passaamaan tämän kysymyksen, en osaa olla avuksi :/ Olen itse ollut valtaosan aikuiselämästä Rexona Crystal Clearin uskollinen käyttäjä ja viime vuosina tykännyt kovasti myös Clarinsin roll-onista ja tuo Nivean stickkikin on ihan hyvä. Olen koko elämäni aikana kokeillut niin vähän erilaisia deodorantteja että en osaa valitettavasti heittää suosituksia. :/

      Vastaa

      0
  18. Moi! Tämä ei ole hikihommiin liityyvä juttu, vaan meikkikeikkoihin :D Sinä kun oot tehnyt miljoonat meikit tyypeille, tutuille ja vieraille, pienemmät ja isommat meikkaukset.. Niin onko sulle koskaan käynyt niin, että tuotteet eivät olekaan sopineet meikattavalle? Tarkoitan koostumusta, esim. meikkipohjassa.

    Tuli mieleen, kun itselläni jotkut tuotteet aiheuttavat melkoisia efektejä.. Toisin sanoen, jotkut tuotteet jotka on tarkoitettu tekemään 'nättiä jälkeä' saattavat tehdä sen, että näyttää siltä kuin naamataulustani olisi irtoamassa isompiakin ihon kappaleita :-o Niin mietin vaan, että mites sellainen ykskaks hoidettais jossain 'meikkaus-hässäkässä', olisi se sitten pikameikkaus tai perusteellisempi.

    Itse ennakoin tätä 'efektiä' sillä, että laitan 'riskituotteita' vain silloin, kun tiedän olevan aikaa tehdä uusiks. Mulla kun on yksi, y k s i , joka toimii aina, tai on tähän asti toiminut :) *kop-kop* Niin sitä tietty käytän useimmiten, mutta välillä on kiva kokeilla muitakin.

    Ja tuo mainitsemani yksi koski pohjustusta :) Mutta kysymys (ja efekti-ongelmani) koskee myös muita tuotteita (puutereita, luomivärejä jne.).

    Vastaa

    0
    1. onko sulle koskaan käynyt niin, että tuotteet eivät olekaan sopineet meikattavalle? Tarkoitan koostumusta, esim. meikkipohjassa.

      Hmmm... Ainakin joidenkin primereiden kanssa on käynyt joskus niin että ovat alkaneet rullata meikattavan iholla ja sitten on pitänyt putsata pois ja aloittaa alusta.

      Ja kyllä joskus joku luomiväri on osoittautunut vähemmän toimivaksi sävyksi meikattavan iholla (esim. ruskeat ovat yllättävän vaikeita sävyjä, joskus joku napissa viileältä näyttävä sävy vetääkin jonkun ihmisen iholla lämpimäksi), ja silloin vain häivyttelen sävyn pois tai ainakin miedonnan topseilla ja sutimalla päälle puuteria.

      Mineraalipohjan kanssa muistan myös joskus käyneen niin, että se on ollut henkilölle liian kuiva ja tulos on ollut hieman jauhoinen.

      Vastaa

      0
    2. Okei :)

      Luomivärien oudohkon näköiset sävyt oon itsekin saanut helposti fiksattua ookoo näköisiksi, mutta sitten primereiden ja muiden kanssa ollut ongelmia.

      Tässä taannoin kävi niin, että laitoin erästä primeriä joka ollut ihan ok, muut päälle ja... Seuraavaksi kun katsoin peiliin, oli nenä ja pari senttiä joka suuntaan 'kuivalla karrella' :-o Oli jo kiire ja ajattelin etten voi sellaisena lähteä ovesta ulos! Hätäratkaisuna misellillä meikit siltä kohdin pois, luottoprimeriä tilalle ja puuteria päälle ja menoks! Töihin päästyäni ensimmäisenä kysymään tarkkasilmäiseltä työkaverilta huomaako hän mun kasvoilla mitään outoa, ei huomannut, ei huomannut senkään jälkeen kun kerroin mitä oli käynyt :D Joten saatoin rentoutua ja aloittaa työvuoron :)

      Vastaa

      0
    3. Tässä taannoin kävi niin, että laitoin erästä primeriä joka ollut ihan ok, muut päälle ja… Seuraavaksi kun katsoin peiliin, oli nenä ja pari senttiä joka suuntaan ’kuivalla karrella’ :-o

      Auts, apua..! Onneksi sait pelastettua ^_^

      Primerit tavallaan jopa vähän "pelottaa" mua koska ne ovat monessa mielessä niin arvaamattomia. Yhdellä iholla täydellisen pohjan tekevä primer rullaa tai murustuu toisella ja tuo kaikki pintakuivat kohdat esiin... Sellaista ihan luottoprimeria (asiakasmeikkauksissa) ei mulla ole, mutta ehdoton suosikki omassa käytössä on IsaDoran Undercover - silloin harvoin kun primeria tulee käytettyä ^_^

      Vastaa

      0
  19. Minulle tuli tuosta paidankuvasta mieleen, että voisin taas käydä sovittelemassa noita HM:n perustrikoopaitoja, kun tuollaisesta tykkäisin tyylillisesti, mutta aiemmin ainakaan eivät ole istuneet minun päälleni mitenkään hyvin (siis joka liian kapeat hiat käsivarsien kohdalta, liian pitkä malli tai vääränmuotoinen kaula-aukko). Nyt himotuttaisi taas käydä kokeilemassa. :) ...vaarallista tämä blogin lukeminen - no onneksi paidalla ei ole hintaa kun vain kympin verran. :)

    Vastaa

    0
    1. Mun mielestä Henkkamaukan perustrikoiden laatu on muuten huonontunut viimeisen parin vuoden aikana. Tuo musta tuntui vielä samanlaiselta kuin edellinen, mutta moni värillinen L.O.G.G. (käytän vain LOGGia) tuntuu materiaaliltaan heikommalta kuin vanhemmat värilliset LOGGini. Ja nämä kaksi viimeisintä mustaa ovat eri tuntuiset kuin kaikkein vanhin, ehkä neljä vuotta sitten ostettu musta trikoo, joka oli tätä uudempaa laatua pehmeämpi.

      Vastaa

      0
    2. Ahaa, no voi, onpa huono juttu. :( Mutta tuskin paidat edes istuvat minulle. Ja jos istuisivatkin, pitäisi kuitenkin paidan päälle vielä keksiä jotain, jotta saisi vartaloon vähän tasapainoa (tiukahko yläosa ilman mitään muuta korostaa vain sitä, että vartalon ala- ja yläosat ovat minulla eri paria -> yläosa kaipaa lisävolyymia ja tuollainen paita pelkästään antaa sellaisen tunteen, kuin olisin jotenkin alaston). Mutta kotioloissa voisi käyttää esim. fleecen alla näin talvella.

      Vastaa

      0
    3. Täytyy sanoa että mä en kyllä kiinnittänyt huomiota että kroppasi ylä- ja alaosa olisivat olleet eri paria :) Ei siis ainakaan sellainen asia mikä toisilla hyppää suoraan silmään sinut tavatessa :)

      Vastaa

      0
    4. Oletkohan edelleen (uusien seikkojen paljastuttua) samaa mieltä? :)

      No, toppatakki huijaa aika paljon muotoja yläosaan, niin kai sitä näyttää aika tasapainoiselta näin talvisin. Rakastankin talvitakkeja(sellaisia suht. neutraalin sävyisiä, sporttisia ja ihanan lämpimiä). :)

      Minulla oli muuten pitkään violetinliila toppatakki, mutta sen kohtaloksi koitui kaatuminen pyörällä, kun sekin sai osumaa. Eli kyllä olen juurikin sellaisista väreistä aina pitänyt, mitä nyt vastaväreinä luomilleni neuvoit. :) En ole vain tajunnut, että juuri ne sävyt olisivat hyviä myös silmille, vaikka kieltämättä sen sävyisiä luomivärejä olen tykännyt aiemminkin katsella. Ja yhteen aikaan täällä kyselin apua oman sävyni ja myös optimaalisen luomivärin sävyn selvittämiseen, mutta kyllä se vain on niin, että tällaisissa asioissa on parasta se, kun näkee toisen eikä ole vain sanallisten kuvailujen varassa.

      Vastaa

      0
    5. Normaalivartaloiselta, sopusuhtaiselta naiselta näytit :) Ja todellakin huippuherttaiselta, lämminhenkiseltä :) Toivottavasti et pahastu mutta olen sun tapaamisesta niin iloinen että mun on pakko mainita siitä tän illan pikapostauksessa ^_^ Kun luin sun kommentin siitä että olit käynyt Sokoksen tapahtumassa ilahduin niin ettän luin kommentin ääneen anoppilassa miehelle ja anopille ja kerroin että yksi ihan vakkareimpia lukijoita rohkaistui tulemaan vihdoin tapaamaan..! ^_^ Kun muistan että olet joskus aiemminkin esim. Lavera-messukeikan yhyeydessä miettinyt täällä kommenttilaatikossa että uskaltaisitko tulla :)

      Vastaa

      0
    6. :) :) Nyt kyllä jännittää! :) Ihan maininta... :) No kiitos. Mutta kyllä se ilo on ihan minun puolellani. Tosiaan kun lähdin siitä Sokokselta kotiin, oli ulkona alkanut satamaan räntää, mutta ei haitannut pyöräillä kotiin - hymy kasvoilla menin koko kotimatkan.

      Ja siis aiemminkin olisin varmaan uskaltanut tulla (kun ethän sinä pelottava ole missään mielessä), mutta ei ole sopinut aikatauluihin. Mutta nyt pääsin, ja kyllä kannatti.:)

      Vastaa

      0
    7. hymy kasvoilla menin koko kotimatkan.

      Awww :) Niin sitä voi vaikuttaa kanssaihmisiinsä <3

      Vastaa

      0
    8. Kyllä se minullakin oli vähintään sisäinen riemunkiljahdus, kun luin, että olet lähdössä tuolle Lumene-kiertuelle ja sitten oli vielä oma paikkakunta listalla. Mahtavaa, kun ei tarvinnut matkustaa mihinkään kauemmas vaan pyörällä pääsi ihan viereen. Eli ei olisi voinut enää olla kynnys matalampi, vaikka siltikin vähän mietin, että mitenkähän sinne pitäisi mennä, ilman kaikkia peiteaineitakinko... (siis ajattelin, että teet meikin ihan alusta lähtien) (en muuten olisi kehdannut tulla ilman silmänalusten peittämistä, kun silloin ei ollut vielä edes Halloween ajankohtainen...).

      Vastaa

      0
  20. Moikka! Kävin torstaina Sokoksella, teit mulle päivän toiseksi viimeisenä kylmän lilan silmämeikin. Sanoit, että voit käyttää vaan Lumenen tuotteita, kun Lumenen tapahtuma, mutta olisko sulla ollu mielessä joku tietty merkki tai paletti, missä olis ollu vielä paremmat sävyt? :) Ihastuin siihen lilaan ihan täysin ja aionkin kotiuttaa sen Lumenen paletin, ellei löydy jotain vielä kivempaa.

    Vastaa

    0
    1. Vastaan illemmalla, nyt en ehdi keskittymään ja pitää lähteä hoitamaan asioita :) (...ja voi olla ettei mieleen edes suoraan tule toista palettia, parhaiten niitä aina löytää asiakkaille kun on konkreettisesti liikkeessä hyllyjen välissä - mutta palaan tähän illemmalla :))

      Vastaa

      0
    2. Moi taas Hattara :)

      Olen antanut pääkopan porista päivän aikana ja ei vain tule palettia mieleen :/ Enkös mä laittanut sulle sitä neljän sävyn palettia, Kanervametsikköä..? Siinä oli lopussa kaksi henkilöä joista toiselle laitoin lilaa duoa, toiselle liilaa kvartettia, olitko sinä se kvartettihenkilö..? :) Hänelle suosittelin kanervaan taittavia liilan sävyjä. Hänellä oli tummemmat silmät, vihreänruskeat ja medium-sävyinen, ei-niin-kalpea iho, toisella vedenvihreät silmät ja "lumikkiho".

      Vaikka (toisen merkkistä) palettia ei tule mieleen, niin yksittäisiä sävyjä kyllä tulee :) Jos olit se tummemmat silmät ja värityksen omaava, niin suosittelisin esim. MACin Star Violet -sävyä (kanervaliila), Shale-sävyä (mauve-harmaanliila) ja Trax'kin voisi olla sinulla kiva (kultashimmerinen burgundiluumu). Kaikki näistä ovat viileähköjä sävyjä, Trax'kin vaikka siinä onkin kultaista. Plum Dressing olisi myös ollut sinulle onnen omiaan mutta se on jäänyt pois MACin valikoimasta.

      Vastaa

      0
    3. Olen juuri se toinen, veden vihreillä silmillä ja "lumikki-iholla", jolle laitoit viileämpää duoa :) Toivottavasti tämä toinen henkilö bongaa tästä suositukset! Sopisivatkohan nuo sävyt myös mulle..? Näin ohimennen Goshilla kivan näköisen lilan paletin, mutta ei ole merkistä kokemusta niin jäi vielä hyllyyn odottamaan tarkempia googlailuja :D

      Vastaa

      0
    4. Mä palaan eri vinkeillä sulle myöhemmin, joko tänään illalla Joensuun keikan jälkeen tai huomenna aamulla :)

      Vastaa

      0
    5. No voihan bää, en mä muistanutkaan eilen vastata. No, parempi tänään kuin ei milloinkaan :)

      Eilisestä postauksesta muuten löytyy sulle supervinkki: juuri se MACin Beautiful Iris -luomiväri jonka hajotin. Se olisi sun sävytykseen kuin "nenä päähän". Juuri sellainen kuulas, viileä pastellinen violetti mikä sopii sun "lumikki"-väritykseen ja vedenvihreisiin silmiin :)

      Nuo toiset liilasuositukset joita annoin tätä toista, tummempaa vihreäsilmäistä ajatellen, olisivat sinulla hieman tunkkaisia, koska ihonsävysi ja kokonaissävytyksesi on aivan erilainen. Tälle tummemmalle, ruskeavihreäsilmäiselle henkilölle sopivat paremmin murretut, savuiset ja yleisesti tummemmat (violetin) sävyt, sinulle taas raikkaammat, kirkkaammat ja pastellisemmat.

      Beautiful Irisin ohella muita mieleen tulevia suosituksia sinulle olisi MACin Swish (jos tykkäät pinkistä, Swish on ihanan jäinen, todella hohtava huurrettu pinkki) ja Star'n'Rockets jota voisi käyttää Beautiful Irisin kanssa luomivaossa raikkaana pinkkiin taittavana varjostuksena. Stars'n'Rockets on jännä pinkkiliila sävy joka shiftaa vähän siniseen. Mustan päälle laitettuna se näyttää todella siniseltä:

      https://karkkipaivablogi.com/2009/09/11/tutorial-siniviolettia-viihteelle/

      Mutta sulle en olisi ensimmäisenä ehdottamassa tuollaista mustapohjaista meikkiä ^_^ Tai no miksipä ei, nimenomaan viihteelle niinkuin tuossa omassakin postauksessani :)

      Kaiken kaikkiaan sellaiset laventeliset liilat tai viileät, raikkaat pinkkiin taittavat liilat sopivat sinulle tosi hyvin. Mieleen tulee vielä muutamia just sulle sopivia nappeja mutta ne ovat lopetettuja, kuten yksi Yves Rocherin todella kaunis pastelliliila. Hei, tulipas kuitenkim vielä yksi ihan myynnistä löytyvä mieleen: Laveran Frozen Lilac:
      http://www.cosmerya.fi/tuotekuvat/450x450/eye_frozen_lilac.jpg

      Vastaa

      0
    6. Kiitos kattavasta vastauksesta ja vinkeistä! :) Ihana, että jaksat pähkäillä tämmösiä ja auttaa! Mulla on ollu nimenomaa ongelmana, että en saa silmämeikistä kivaa, jotenkin se aina näyttää tunkkaiselta tai ei muuten vaan sulaudu naamaan. Sävyvalinnat on selvästi ollu ihan väärät, en nimittäin omista yhtään lilaa luomiväriä, vaikka olen toki tiennyt että vihreille silmille se olisi juuri passeli.. Näillä vinkeillä marssin MACin pisteelle ja korjaan asian! :) Harmi, että sitä Yves Rocherin nappia ei enää saa, on nimittäin myymälän loppuunmyynti täällä Helsingissä ja kaikki -50%.. Kiitos vielä, ja oli kiva päästä tapaamaan kasvokkainkin, kun blogin lukijana oon jo useamman vuoden ollut ja monia hyviä vinkkejä tätä kautta saanut :) Ihanaa alkavaa viikonloppua ja nauti Oulusta, se on ihan ykkös kaupunki! :)

      Vastaa

      0
    7. Ihanaa että koet vinkit hyödynnettävinä :) :) Voisin kuvitella että tulet ihastumaan Beautiful Irisiin, se on ehkä kaunein pastelliliila minkä tiedän ^_^

      Oulusta; on kyllä todella mukava kaupunki :) Ja ylipäänsä tämä pohjoisen fiilis, täällä on sellainen erilainen energia, sen tuntee heti kun tänne tulee. Rovaniemellä on sama henki :) Omat juurenihan ovat isän puolelta täältä pohjoisesta, että ehkä siinä on sitäkin ^_^ <3

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (86)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat