24.08.2016

Paluu Joonialle

Niinhän siinä sitten kävi, että en tullut kuluneen vuoden aikana kirjoittaneeksi yhtäkään kaavailemistani Kreikka-jutuista. Kotiutuessani viime syksyn reissusta kirjoitin intoa täynnä:

"Koska Kreikka-materiaalia on ihan hurjasti, ajattelin, että jospa tekisin niin, että julkaisisin joitain Kreikka-juttuja syksyn ja talven aikana ikään kuin pieninä aurinkomuistoina pimeän ajan keskellä. :) Miltäs kuulostaa?"

Ithaka_XIMG_2414

Mutta syksy, talvi ja kevätkin menivät enkä kirjoittanut Kreikasta mitään. Ei ehkä lopulta niin yllättävää, kun tämän bloggaajan ideapankista ja materiaalivarastoista jää joka vuosi muutenkin yli kymmeniä juttuja koska kaikkea ei vain ehdi kirjoittaa.

Mutta tänä aamuna heräsin sillä fiiliksellä, että tänään on Kreikkabloggauspäivä. :) Olin suunnitellut kirjoittavani kimpparipsariarvostelu vol 3:n, mutta se saa nyt puolestaan jäädä syrjään vielä joksikin aikaa.

Argostoli_tiistai_IMG_0356

Aamuiseen inspiraatioon vaikutti epäilemättä se, että kulutin valtaosan eilispäivää tulevan syysmatkan reittiä suunnitellen. Olin siis eilen ikään kuin Kreikassa.

Mitä haluan tänään Kreikasta kirjoittaa on aihe, joka oli tarkoitus pukea postaukseksi heti viime syksyn reissusta palattua. Nimittäin Joonian saarten "yhteenveto", ja minkä kokonaisfiiliksen alue jätti minuun.

Viime syksyn matkallahan valitsin Joonian alueen pääkohteekseni ja vietin siellä neljä viikkoa. Aiemmin olen käynyt kahdesti Korfulla, joka muuten oli ihkaensimmäisen Kreikan matkani kohde vuonna 1996. - No mutta hei WOW, nythän vietetäänkin minun ja Kreikan 20-vuotisjuhlavuotta...!! <3

Jooniansaaret

Kuva: Wikipedia

Joonian saariryhmään kuuluvat Korfu, Paxos, Antipaxos, Ithaka, Lefkada, Kefalonia, Zakynthos ja aivan eteläisimpänä ja erillään muista Peloponnesoksen niemimaan kupeessa Kythera ja Anti-Kythera, joita moni ei edes miellä Joonian saariksi. Maantieteellisesti ne ovatkin lähempänä Argo-Saronian saariryhmää, mutta hallinnollisesti ne lasketaan osaksi Jooniaa.

Joonian saaret eroavat tunnelmaltaan merkittävästi Egeanmeren puoleisista saarista, ei vähiten niiden Italiaa lähellä olevan sijaintinsa mutta myös luonnonmullistusten seurauksena. Vuoden 1953 maanjäristykset vaurioittivat monia Joonian saaria niin tuhoisin seurauksin, että suuri osa kylistä ja kaupungeista etenkin Zakynthoksella, Kefalonialla ja Lefkadalla piti rakentaa kokonaan uusiksi. Näin ollen Joonian arkkitehturinen tyyli on modernimpi ja aivan erilainen kuin Egeanmeren perinteisissä pikkukylissä. Esimerkiksi Kykladeilta tuttuja valkoisiksi kalkittuja sokeritoppataloja, jotka monet mieltävät niin klassiseksi kreikkalaiseksi saaristoarkkitehtuuriksi, ei Joonialta löydä.

ZakynthosTown_kollaasi

Joku suorasanaisempi sielu saattaisi jopa todeta, että Zakynthoksen, Kefalonian ja Lefkadan kylät ovat rumia ja epätunnelmallisia verrattuna muuhun Kreikkaan. Myös syntyperäinen zakynthoslainen nuorukainen johon saarella tutustuin, oli tätä mieltä. ”Ei täällä oikein ole mitään erityisen sieviä kyliä”, hän totesi kun kysyin vinkkejä retkikohteista.

Neljän Joonia-viikon jälkeen en olisi lähellekään valmis allekirjoittamaan tällaisia näkemyksiä, mutta kyllä, tunnelma näillä saarilla on kauttaaltaan hyvin erilainen kuin Egeanmeren puolella. Jos tulee Kreikkaan hakemaan oikein perinteistä saaritunnelmaa labyrinttikujaisine kylineen, tuulimyllyineen ja sinikupolisine kirkkoineen, Joonia ei ole paras kohde. Luonnonkauneutta, klassisia postikorttinäkymiä ja Kreikan parhaita rantoja alueelta ei kuitenkaan puutu, ja maanjäristykseltä pääosin säästynyt Korfun italialaishenkinen pääkaupunki on Kreikan kauneimpia.

Saarten parhaat

Tässä koottuna fiiliksiä viime syksyn reissulta. Paxos ja Kythera ovat vielä Joonialta näkemättä ja Korfun, joka ei kuulunut viime syksyn reittiin, jätin tämän jutun ulkopuolelle.

Ithaka_XIMG_2283

Ithaka

Kruunaan koko ihastuttavan, pikkuisen Ithakan suurimmaksi Joonia-suosikikseni. Tämä pakettiturismilta säästynyt, Odysseuksen kotisaarena tunnettu dramaattisten maisemien saari teki minuun aivan erityisen vaikutuksen. Ehkä osuutensa oli myös sydämellisellä isännälläni, merikapteeni Dimitriksellä.

Massaturismin puute luo saarelle heti erilaisen, autenttisemmin kreikkalaisen tunnelman kuin Ithakan voimakkaasti turistillisilla naapurisaarilla. Valtaosa Ithakan turismista koostuu purjeveneilijöistä ja Kefalonialta saapuvista päiväretkeilijöistä.

Sanni suosittelee: henkeäsalpaavien maisemien autoretkeä pääkaupunki Vathysta saaren pohjoisosan ympäri. Tsekkaa upeat maisemat Moni Katharon luostarilta alas Vathyyn ja aja länsirannikon reunaa seuraavaa tietä Frikesin ja Kionin kyliin.

Ithaka_XIMG_2425

Ithaka-bloggaukset:

Ithaka-rakkautta

Merikapteenin talossa

LefkadaTown_rantakatu

Lefkada

Saaresta käytetään yleisesti kahta nimeä: Lefkas ja Lefkada. Ero lienee historiallinen, toisen ollessa vanhempaa kreikkaa, mutta kukaan paikallinen keneltä kysyin ei oikein osannut selittää eroa. Kreikkalaiset itse puhuvat enemmän Lefkadasta.

Lefkada sijaitsee lähes kiinni manner-Kreikassa ja yhdistyy mantereeseen sillalla.

LefkadaTown_IMG_3670

Lefkada Town

Lefkadan pääkaupunki tuskin juuri rekisteröityy Lefkadan kävijöiden mieliin saaren vetäessä turisteja puoleensa ennen kaikkea Kreikan upeimpiin kuuluvilla eeppisillä hiekkarannoillaan (kuten Porto Katsiki). Matkailijat majoittuvat kauas kaupungista länsi- ja etelärannikon lomakyliin, eikä pääkaupunkiin usein ole muuta kontaktia kuin sen läpiajo mantereen puolella sijaitsevalta lentokentältä tullessa. Opaskirjatkaan eivät mainitse Lefkada Townia must-see-paikkana, mutta minulle kaupunki näyttäytyi Zakynthoksen ja Kefalonian jälkeen oikein viehättävänä ja vaelteluystävällisenä paikkana vanhankaupungin kapeiden kujien oikein kutsuessa eksymään varsilleen.

Ylempänä mainitsin, että käytännösä kaikki Joonian kaupungit ja kylät tuhoutuivat vuoden 1953 järistyksessä ja rakennettiin uudelleen. Lefkada Townin vanhakaupunki eroaa muista sillä, että se päätettiin uudelleenrakentaa seuraten järistystä edeltänyttä, keskiaikaista venetsialaisten rakentamaa kaupunkikaavaa. Näin ollen Lefkafa Townin tyyli muistuttaa enemmän Korfun Kerkyraa kuin Zakynthoksen ja Argostolin modernia, suoraviivaista kaupunkirakennetta. Tykkäsin lujasti!

MylosBeach_IMG_3992

Lefakada-bloggaukset:

Nihkeä Nidri

Luksusta

To Beach or not to Beach

Mylos Beach

Joskus kaikki päättyy oudosti

Kreikansaaret_Kefalonia

Kefalonia

Luonto

Wow, mitkä maisemat…! Tämän voi varmaan allekirjoittaa jokainen Kefalonian kävijä (ellei sitten juutu pelkästään lomakylänsä rannalle..)

Saaren vuoristoinen profiili ja poikkeuksellinen vehreys erottavat Kefalonian Joonian sisaristaan ja monesta Egeanmerenkin saaresta. Ajoretki saaren läpi on yhtä ihastunutta huokailua ja huudahtelua kun kukkuloiden ja kallioseinämien takaa paljastuu yhä vain kuvauksellisempia näkymiä. Etenkin itärannikkoa seuraava tie Ithakalle avautuvine maisemineen on aivan mieletön näköalareitti.

Fiskardo_IMG_0882

Fiskardo

Kefalonialta löytyy myös niitä kuuluisia valkoisen sirpin muotoisia postikorttirantoja (mm. Myrtos Beach) ja yksi Joonian viehättävimmistä (vaikkakin nykyään myös totaalisesti turistien täyttämistä) pikkukylistä; Fiskardo. Saaren pohjoisimmassa kärjessä eristyksissä nököttävä Fiskardo on Kefalonian kylistä ainoa, joka onnistui säästymään pahimmilta maanjäristystuhoilta. Kylän kauniit rakennukset ovat venetsialaisajalta.

Sanni suosittelee: auton vuokrausta ja päiväretkeä Argostolista Myrtos Beachin kautta Assoksen kylään ja Fiskardoon. Tai ajokortittomana istumista paikallisliikenteen bussin kyytiin reitille Argostoli - Sami - Fiskardo. Matka kestää yli tunnin mutta on kaiken "perspuutumisen" arvoinen ^_^

Kefalonia-bloggaukset:

Täydellinen päivä

Mies Fiskardossa

Seikkailu, johon en halunnut osalliseksi

idZakynthos_IMG_9315

Zakynthos

Zakynthos on Joonian saarista Korfun ohella kaikkein eniten pakettiturismin leimaama eikä tätä myöten ehkä tule yllätyksenä, että se oli myös vähiten suosikkini Joonian kohteista.

Ilmaisultaan paikoin vähän turhankin karhean ja asenteellisen (vaikkakin samalla suorasukaisuudessaan viihdyttävän) Greek Island Hopping -kirjan mukaan; ”Regrettably, what was once an undeniably attractive island has been badly scarred by the unhappy combination of a major earthquake and insensitive package tourism development, that leads some visitors wishing for another one”. Auts.

Pahasti sanottu, mutta tavallaan voin tuon kannan ymmärtää. Saaren etelärannikolta Laganasinlahden alueelta ei käytännössä löydä mitään autenttista kreikkalaisuutta vaan diskot jumputtavat aamusta iltaan turisteille rakennetuissa lomakeskuksissa. Joista on vaikea edes käyttää sanaa ’kylä’.

Zak_IMG_9550_2

Jos haluaa hämmentyä, voi tsekata Zakynthoksen Laganasin joka on kuin jossain muussa todellisuudessa kokoon pantu bilekeskus ja tipautettu sitten keskelle Kreikan idyllistä maaseutua. JA, valitettavasti myös keskelle harvinaisen ja uhanalaisen caretta caretta -kilpikonnan pesimäaluetta.

Kysymys kilpikonnien suojelu vs. turismi jatkaa joka vuosi kiehumistaan Zakynthoksella ja aiheuttaa monenlaista ristiriitaa. Kun vastakkain on saarelaisten elanto ja harvinaisen eläinlajin suojelu, ei olla helposti ratkaistavan asian äärellä. Ikäviä juttuja.

Zakynthos_IMG_9328_3

Zakynthokselta minun on vaikea nimetä mitään muuta erityisesti mieleen painunutta suosikkiasiaa kuin mahdollisesti Kreikan halvimpiin kuuluva, ihana ravintola Thymalos pääkaupungin rantakadulla.

Zakynthos Town itsessäänkin oli oikein mukava ja viihtyisäkin kaupunki jossa kyllä tykkäsin kuljeskella, enkä missään nimessä pidä sitä rumana. Epäperinteikkyys ei ole minulle synonyymi epäviehättävyyden kanssa, kuten suuri ihastukseni Karpathoksen yleisesti tylsänä pidettyyn pääkaupunkiin Pigadiaankin kertoo. :)

Zak_IMG_9384_2

Kuitenkin, vaikka Zakynthos tarjosi paljon kivoja paikkoja ja tasalaatuisen miellyttävää Kreikka-hengailua, mikään sen nähtävyyksistä tai ominaisuuksista ei nosta sitä kirjoissani yli muiden Kreikan saarten. Kun moni vierailemani saari jättää kaipuun paluusta, Zakynthos ehkä ainoana Joonian saarena ei sellaista jättänyt.

Zakynthos-bloggaukset:

Kalimera Zakynthokselta

Kusetettu vihannesostoksilla

Zakynthos, naapurin tyttö joka bailaa

Kreikan halvin ravintola?

.

.

Tämän syksyinen reittini vie minut Kykladeille. Tällä kertaa tarkoitus on vierailla vähän vähemmän tunnetuilla saarilla laivareittien "periferiassa" ^_^

41 comments on “Paluu Joonialle”

 1. Täällä puolestaan ensimmäistä kertaa Kreikassa! Korfulla ollaan vielä pari päivää ja sitten koti jo kutsuukin. On kyllä ollut miellyttävä reissu ja kyllä tämä jollain tapaa lumosi :)

  Vastaa

  0
 2. Oi, ihanaa päästä lukemaan Kreikka-juttuja! Parina edellissyksynä olen reissannut Kreikkaan ja kovasti tekisi mieli nytkin lähteä, ei vaan aikataulusyistä oikein ole mahdollista :(

  Vastaa

  0
 3. Tämä kirjoitus tulikin oikeaan aikaan nostattamaan matkatunnelmaa. :) Olen itse lähdössä kuukauden päästä ensimmäistä kertaa yksin saarisurffailemaan. Lennot Ateenaan on varattu kolmen viikon välein ja lähden siitä sitten kiertämään Kykladien saariryhmän saaria. Ja mua alkaa jännittää ihan oikeasti! Olen matkaillut paljonkin Kreikassa ja rakastan maata, tämä on kuitenkin ensimmäinen kertani yksin ja tällä konseptilla. Osaksi tästä matkasta on kiittäminen sinua ja sinun matkapostauksia. Monena syksynä niitä olen silmät kiiluen lukenut ja haaveillut itse tekeväni saman. No nyt teen! Otan tämän semmoisena itsetutkiskelumatkana. En malta odottaa matkan alkua, mutta samalla myös jännitys nousee. Löydänkö itselleni aina majapaikan (domatian), saanko itselleni haluamani laivalipun (voiko sekavampia nämä netissä olevat varaussivustot olla!) jne. Onhan tässä elämässä jo selvitty yli 30 v. joten eiköhän tästäkin selvitä. Kysyvä ei tieltä eksy ja muita korulauseita. :)

  Vastaa

  0
  1. Olen itse lähdössä kuukauden päästä ensimmäistä kertaa yksin saarisurffailemaan. (...)
   Osaksi tästä matkasta on kiittäminen sinua ja sinun matkapostauksia. Monena syksynä niitä olen silmät kiiluen lukenut ja haaveillut itse tekeväni saman. No nyt teen! .

   Oiii, mahtavaa :) Me ollaankin siellä sitten samaan aikaan ^_^ Saako kysyä oletko jo miettinyt jotain tiettyjä saaria Kykladeilla vai menetkö vasta perillä fiiliksen mukaan? Uskon että sulle tulee ihan huippureissu :)

   Laivalipuista ei ainakaan kannata olla huolissaan, syyskuussa on hyvin, hyvin epätodennäköistä jäädä laivasta rannalle. Kaikkien vuosien aikana olen vain yhden ainoan kerran ollut tilanteessa jossa tällainen oli lähellä, sain toiseksi viimeisen vapaan paikan paattiin Tinokselta Naxokselle, mutta kyseessä oli pieni katamaraani jonka matkustajakapasiteetti ei ollut suuri. Isoihin hitaisiin laivoihin saa syyskuussa käytännössä takuuvarmasti paikan.

   Rannalle jäämistä täyden laivan vuoksi ei siis kannata pelätä, mutta tuulinen sää voi aiheuttaa joskus ongelmia. Kaikkein suurimmat autolautat kuten Blue Star Ferriesit kulkevat lähes myrskyssäkin mutta niitä pienemmät eivät kulje jos on liian tuulista. Olen kerran joutunut jäämään spontaanisti yöksi Mykonokselle tämän vuoksi (en päässyt palaamaan Syrokselle) ja kerran oli hiuskarvan varassa että ehdin Samokselta Ateenaan lennolle myrskyn vuoksi. Laivat eivät kulkeneet Samokselta kahteen päivään mihinkään. Sääolosuhteiden vuoksi ei kannata jättää saarilta paluuta mantereelle ihan viime tippaan lentoa edeltävälle päivälle.

   Mutta en halua "pelotella" tällä, näin tuuliset olosuhteet ovat syys-lokakuussa kuitenkin vielä aika harvinaisia.

   Ai niin, vielä noista varaussivustoista - ei kannata varata netin kautta laivalippua vaan osta liput vasta paikan päällä. Paljon helpompaa :)

   Vastaa

   0
  2. Hih, hauska sattuma, että ollaan valittu sama suunta tälle syksylle.:) Tuosta tuulisuudesta olen lukenut muualtakin, pitää varustautua pahoinvointitabletein, olen aika herkkä voimaan huonosti. ;)

   Olenhan minä suunnitelmallisena ihmisenä jo mielessäni matkareitin tehnyt. Olen nyt kuitenkin tietoisesti yrittänyt olla suunnittelematta liikoja ja mennä mahdollisimman paljon fiiliksen mukaan. Sillähän tämmöinen "heittäytyminen", ei tarkkaa majapaikkaa, laivareittiä jne tuntuukin niin vieraalta kun on aina tottunut suunnittelemaan kaiken ennalta.

   Ateenasta ajattelin varmaankin ensimmäiseksi suunnata Syrokselle. Siitä sitten ehkä Tinoksen kautta Mykonos, Naxos, Paros akselille. Noh Santoriinillahan on pakko käydä kun siellä päin pyörii. Santorinin suunnitttelin olevan se ns. päätepiste. Tulisin sitten sieltä Miloksen kautta Ateenaan. Saa nyt sitten nähdä millaiseksi reitti todellisuudessa muodostuu.

   Onko sulla jotain ylitse muiden lempparisaarta noilta suunnilta mikä olisi ehdottomasti käymisen arvoinen?

   Hyvä tietää tuo laivalippujuttu, jätän siis senkin paikan päälle hoidettavaksi. :)

   Vastaa

   0
  3. pitää varustautua pahoinvointitabletein

   Erittäin hyvä ajatus ;) Herkästi pahoinvoivana kannattaa muuten välttää katamaraaneja ja etenkin pieniä kantosiipialuksia (Flying Dolphins) viimeiseen saakka, niissä meno on aikamoista pomputusta.

   Reittisi kuulostaa aivan mahtavalta, "The Best of Cyclades" :) Loistokattaus samalla suosittuja mutta tosi erilaisia saaria. :) Syros on noista vähiten turistillinen eikä Tinoksellakaan taida olla pakettiturismia. Tinos jäi totaalisesti polttelemaan mun mieleen paikkana johon on pakko palata joskus pidemmälle visiitille, siellä oli todella omalaatuinen, "taianomainen" tunnelma. En tiedä johtuuko tunnelma Panagia Evangelistrian kirkosta ja Tinoksen asemasta Kreikan uskonnollisen turismin ykköskohteena, itse kun en ole yhtään uskonnollinen, mutta tunnelmassa oli jotain ihan mieletöntä valoisuutta ja lempeyttä... Tosi vaikea selittää. :) Mutta aivan ihana saari <3

   Onko sulla jotain ylitse muiden lempparisaarta noilta suunnilta mikä olisi ehdottomasti käymisen arvoinen?

   Paros mun kaikkein "kaverein" saari, mutta on silti vaikea nostaa jotain saarta todella korkealle yli muiden. Paroksella mulla on sellainen olo kuin olisin kotona ja siellä mulle "toimii kaikki"; on idyllisiä kyliä, juuri sopivan kokoinen vilkas ja perinteinen labyrinttikujainen pää"kapunki" (Parikia), loistavat laivayhteydet muualle, ei juurikaan massaturismille ominaisia lieveilmiöitä vaikka Paroksella paljon turisteja käykin, just sopivasti kauppoja ja ravintolaelämää... Saari ei hiljene high seasonin lopullakaan, siellä on tarpeeksi paikallisväestöä jotta (ainakin Parikian) kaduilla on elämää vielä syksylläkin. Aivan ihana paikka!

   Sitten on tietysti Santorini vertaansa vailla olevine caldera-maisemineen ja luolataloineen. Jos olisi pakko valita kaksi noista sun mainitsemista saarista sanoisin Paros ja Santorini. Santorini on todella ainutlaatuinen paikka ja sielläkin voi valita kahden hyvin erityyppisen turistialueen välillä; hienostuneen, kalliin ja huikeanäköalaisen calderan puolen ja halvemman, perheorientoituneen ja maisemiltaan vähemmän dramaattisen rantapuolen. Kummassakin on om viehätyksensä :)

   Vastaa

   0
  4. Kiitos vinkeistä! :) En pysy ehkä nahoissani seuraavaa kuukautta, haluaisin jo lähteä!

   Mielenkiinnolla odotan matkapostauksia, etenkin nyt kun pyörin itse samoilla alueilla. Siitä tulikin mieleen vielä yksi kysymys. Kuinka yleistä on, että domatioissa on wifi? Tai miten olet itse hoitanut tämän nettisurffailun matkan aikana?

   Vastaa

   0
  5. Aika monissa domatioissa on nykyään wifi, mutta kyllä edelleen törmää sellaisiin joissa ei ole. Tällaisissa paikoissa majoittuessa hoidan nettailun lähimmässä kahvilassa tai ravintolassa, koska niistä 97%:ssa on wifi ;) Jopa perinteisimmissä tavernoissa on nykyään wifi.

   Vastaa

   0
 4. Eipä liity Kreikkaan mitenkään, mutta en jaksa olla ihastelematta sun olkapäitä ja yläselkää ! Olen noita olkapäitä joskus ennenkin kommentoinut, mutta jälleen kerran tuo selkäkuva on upea. Uimareilla noita näkee -ja Michelle Obamalla . Itse pitäisi nyt ryhdistäytyä ja tehdä asialle jotakin eikä vaan kadehtia muita.

  Vastaa

  0
  1. Öhm, no kiitos ^_^ En oikein osaa tällaisiin sanoa mitään kun omaan selkään on tietysti ihan tottunut. :)

   Vastaa

   0
 5. Uijui. Oon itse lähdössä reilun viikon päästä tuonne Lefkasille. Odottavan aika on pitkä. BTW laitoin sulle musa-aiheisen haasteen mun blogiin :)

  Vastaa

  0
  1. Oon itse lähdössä reilun viikon päästä tuonne Lefkasille.

   Uuuu, mihinkäs päin? :) Jos on mahdollista niin käy ihmeessä Ithaka-risteilyllä :)

   Aiotko tehdä reissuraporttia blogiin? Toivottavasti, tai käyt ainakin sitten raportoimassa tänne mulle (heheh, tämähän kuulostaa ihan käskyltä... ^_^)

   Sun musavalintoja oli hauska lukea. :) En muuten tiennytkään että ollaan melkein samaa ikäluokkaa, paljon tuttuja biisejä vilisi siellä :) Ja siis hei - - olit 2 Unlimitedin kanssa nauttimassa olutta heidän festarimökin terassilla?? Eikäähh, kadekadeKADE :D :D !!! Mä oon ollut teininä tosi kova 2 Unlimited -fani, keikallakin kävin Siilinjärven Huvikummussa! Olin niiin ihastunut Ray'hin ja Anita oli mun mielestä superkaunis ja olin tietty älyttömän kateellinen sille :D

   Culture Beat oli myös kova sana mutta heitä on varsinaisesti fanittanut henkilöinä niinkuin Rayta ja Anitaa, tykkäsin vain tanssia niitä biisejä :) Nyt pitikin laittaa Anything soimaan ^_^ Aiiiivitsi, vieläkin alkaa heti tanssijalka vipattaa, kyllä ysäridisko (etenkin 90-luvun alkupuolen) vain on ihan parasta menomusaa ^_^ Huomaahan sen nyt 2010-luvullakin kun nekin jotka ei olleet biisien aikaan vielä syntyneet joraa noita ihan antaumuksella baareissa <3 <3 2000-luvun tanssimusa on ihan blääh.... (Paitsi esim. Studio Killersin Ode To The Bouncer yhtenä harvoista hyvistä ;))

   Täytyykin ottaa sun haaste vastaan, "Elämäni biisejä" on kiva miettiä :) Saa tosin nähdä (itseni tuntien), meneekö haasteen toteuttaminen ensi vuoteen ^_^ Mutta laitan sen luonnoksiin ja täyttelen biisejä pikkuhiljaa :) Kiitos tästä :)

   Aamu jatkuukin tässä nyt tanssimusan tahdissa.... ^_^

   Vastaa

   0
  2. En oo ihan varma, käsitin että alueen nimi olis Perigiali. Hyvä lähteä reissuun, kun ei oo edes varma mihin on menossa :D Kyllä mä ajattelin tehdä jonkinlaisen reissupostauksen. Heitän sulle linkkiä sitten :)

   Ai säkin olet fanittanu 2 Unlimitedia :D
   Voin kertoa, että Anita on ihan huippukiva ihmisenä. Tosi huumorintajunen ja mukava. Pelkäsin, että olis tosi diivamainen, mutta oli turha pelko. Ray oli myös tosi mukavan olonen tyyppi :)

   Oon samaa mieltä 2000-luvun tanssimusasta. Se on jotenkin tylsää ja ei uppoa muhun kummemmin. No välillä sentään löytyy jotain helmiä onneksi :D

   Vastaa

   0
  3. Se oli ennalta sovittu tapaaminen. tein joskus vähän fan-art kuvia 2 Unlimitedista ja Anita huomioi ne ja tykkäsi kovasti. Päädyin sitten juttelemaan Anitan kanssa facebookissa ja heitin ihan vaan läpällä, että oispa unelmien täyttymys joskus nähdä livenä. Ööö, no Anita oli sillai, et nähdään vaan :DD

   No Jysärissä sitten nähtiin. Jännitin tapaamista aivan ylipaljon ja en meinannut löytää oikeaa paikkaa missä tapaaminen sovittiin. Oli jäätävä hetki kun tajusin, että Anita SOITTAA mulle neuvoakseen mihin mun pitää mennä. En meinannu uskaltaa vastata :D Löysin sitten perille ja halauksen jälkeen jännitys laukes tosi nopeesti, ku huomasin et se on ihan rento tyyppi :D

   Vastaa

   0
  4. Ysärimusasta puheenollen, tiesitkö että Novalla soi joka perjantai-ilta klo 19.00-22.00 Oku Luukkaisen juontama Retroperjantai, jossa soitetaan ysärin parhaita tanssibiisejä? Meillä vakio-ohjelmistoa perjantai-iltaisin :)

   Vastaa

   0
  5. En tiennyt tuosta ohjelmasta, Novaa kun ei muuten (enää) tule kuunneltua. Kuulostaa samantyyppiseltä kuin kuin Äxän "Parasta ennen". En kyllä meinaa tuota Parasta Ennenkään muistaa kuunnella kun nykyään tulee niin harvoin laitettua radiota päälle... :D Mutta hauskaa että kanavilla tulee samaan aikaan kaksi samanlaista ohjelmaa :) Kertoo ysärimusan suosiosta ^_^

   Vastaa

   0
  6. Piti vielä palata kommentoimaan. Anita kyseli, että onko lippu jo hommattu jysäriin ja kun sanoin, että ei vielä. Anita ilahdutti mua kertomalla, että hän tarjoaa sisäänpääsyn ja VIP-passin bäkkärille :D Dr.Alban tuli siellä myös vastaan halimaan Anitaa, ja Anita esitteli mut sille :D Eipä taida tulla enää elämässä yhtä hurjaa festaria :D

   Vastaa

   0
  7. Eipä taida tulla enää elämässä yhtä hurjaa festaria :D

   I bet..!! :) :) Kyllä tuollaisten muistojen kanssa kelpaa... ^_^ (...muuten, jos sulla on sun ja 2Unlimitedin tapaamisesta jotain kuvia niin olisi tosi kiva jos vaikka nakkaisit yhden mulle sähköpostiin...! Jos vain ei ole vaivaa eikä pyyntö liian henkilökohtainen :))

   Vastaa

   0
 6. Sellainen minikommentti vain, että tuo Anumatin Antistress-voide on kyllä ensimmäinen voide, joka imeytyy aivan yhtä hyvin silmienympärysiholle kuin muuallekin kasvoille. On vain jotenkin päässyt tuon käytön myötä jäämään erillinen silmänympärysvoide hyllylle pölyttymään.

  Vastaa

  0
  1. Mun täytyy sanoa etten ole koskaan huomannut silmänympärysvoiteiden imeytyvän eri tavalla sy-iholle kuin muualle kasvoihin. Vaikka onhan sy-iho ohuempaa kuin iho muualla.

   Vastaa

   0
  2. Tai imeytyy parhaiten silmänympärysiholle ja tekee siitä ihanan pehmeän. Ja voi laittaa enemmänkin kuin vain sen nuppineulanpään verran.

   Vastaa

   0
  3. Ah, on taas pienimuotoinen kriisi kulmakarvojen kanssa, kun ne kasvavat niin paljon ja vielä joka päivä. Joka aamu saa nyppiä paljon pois, ja jopa vielä illallakin välillä löydän lisää nypittävää... Todellakin alkaa laserpoisto houkuttaa. Ehkä joku päivä.

   Vastaa

   0
 7. Ihanaa että lähdet taas. Olen elänyt aina kovasti mukana matkajutuissasi, joten täähän on vähän kuin itsekin pääsisin reissuun :)
  Minä kuulun niihin lukijoihin joille matkajutut on ihan parhautta.

  Taannoiseen kosmetiikkayliherkkyyttä käsittelevään juttuusi liittyen, sain ihan yks kaks jonkun reaktion Cattierin misellivedestä (joka muuten on todella hyvä tuote) ja naama lehahti tulipunaiseksi, vaikka olen käyttänyt sitä varmaan pari vuotta :( Jotenkin tuntuu että just noi kasvovedet aiheuttaa minulle eniten ongelmia. Samanlaisia oireita on tullut jopa siitä Garnierin misellistä jossa ei ole paljon mitään ainesosia. Millähän sitä nyt kasvonsa putsaisi?

  Vastaa

  0
  1. No voihan höh noiden misellivesien kanssa... :/ Ilmeisesti tykkäät eniten juuri vesimäisestä putsarista? Eli mieluummin sellainen kuin emulsio tai vaahto..? Oletko kokeillut Másaran misellivettä? Itse en kuulu tuon putsarityypin käyttäjiin mutta ainakin tuo Mádaran vesi tuntuu tosi miellyttävältä ja käytän sitä silloin tällöin aamuputsaukseen.

   Minä kuulun niihin lukijoihin joille matkajutut on ihan parhautta.

   Onpas kiva kuulla <3 :) Mä olisin täällä jo kovasti laukkua pakkaamassa, onneksi lukijamatkakin on jo pian :) Nyt ei jotenkin malttaisi yhtään olla kotona, reissukuume polttelee vaikkei Sveitsistäkään ole kuukautta :) (...välillä mä kyllä oikeasti väsyn reissuiluunkin ja sitä päinvastoin haluaa vain elää tavallista kotiarkea :))

   Vastaa

   0
  2. Olen ollut ihastunut noihin miselleihin siitä lähtien kun ne tulivat markkinoille: ne on just sopivan kosteuttavia kasvoveden tilalla käytettynä mutta niillä voi myös yksinään puhdistaa kasvot, jos on vain kevyt meikki tai ei meikkiä ollenkaan. Ehkä pitää kokeilla Madaran tuotetta, ainakin muista Madaroista minulla on vaan hyviä kokemuksia.
   Ihoreaktio-postauksen kommentteja luettuani tajusin miten paljon kosmetiikassa ylipäätään on yleisesti tunnettuja allergeeneja ja niitä ovat myös monet "hyviksenä" pidetyt aineet, kuten esim. aloe, jota oli tuossa Cattierissakin :O

   Matkailu on kyllä elämän suola :) Jo pelkkä suunnittelu ja fiilistely on nautinto itsessään ja kun matkalta palaa kotiin, se normiarkikin tuntuu ainakin hetken taas erityisen hohdokkaalta.

   Vastaa

   0
 8. Olen kovasti pitänyt Kreikka-postauksistasi. Hienoa ja rohkeaa, että olet järjestänyt itsellesi sellaisen elämäntavan, jossa näin selkeästi sinua onnellistuttavat matkat onnistuvat. Täällä ruudun toisella puolella matkapostauksia seuratessa tuntuu *melkein* siltä, että olisi matkalla itse.

  Vastaa

  0
 9. Onkin kivat postaukset taas varmaan tulossa! Kreikka on Kreikka vaikka voissa paistaisi :)
  Jokohan ensi vuonna uskaltaudumme Ihan oikeelle omatoimimatkalle...?

  Vastaa

  0
 10. Moikka! Olen haaveillut lähteväni Kreikkaan nyt syksyllä lepo- ja kiertelylomalle ja kiinnostaisi kokeilla tuota saarihyppelyä. Inspiraatio on tainnut alun perin tulla täältä blogistasi :).

  En ole koskaan matkustanut Kreikassa aikaisemmin joten olisiko kohdevinkkejä ensikertalaiselle? Toki täältä blogistasi löytyy paljon tietoa, mutta en ole vielä kerennyt aiheeseen perehtyä kunnolla. Massakohteet ja bilemeininki ei kiinnosta, mutta ei haittaa jos muutama sellainen osuu matkan varrelle. Tarkoitus ei ole myöskään ahnehtia liikaa, vaan mennä fiiliksen mukaan ja ottaa rennosti ja viihtyä jossain paikassa pitempään jos siltä tuntuu :).

  Entä tarviiko tän tyylinen reissu paljon etukäteen suunnittelua (esim. reitit, buukkaukset, kohdetieto jne)? Mun oma aika on tosi kortilla vapaille asti, ja tekisi mieli sitten vaan pakata reppu ja lähteä liikenteeseen ilman suuria suunnitelmia :). Entä onko olemassa jotain opusta jonka voisi ottaa mukaan reissuun? Toki nettiä on tarkoitus myös käyttää.

  Vastaa

  0
  1. En ole koskaan matkustanut Kreikassa aikaisemmin joten olisiko kohdevinkkejä ensikertalaiselle? Toki täältä blogistasi löytyy paljon tietoa, mutta en ole vielä kerennyt aiheeseen perehtyä kunnolla.

   Moi Iines! Ehkä olet tämän sivun jo nähnytkin mutta blogista löytyy saarittain/alueittain listattuna hakemisto kaikista Kreikka-jutuista joita olen blogiin kirjoittanut:

   https://karkkipaivablogi.com/2016/03/21/suuri-kreikka-hakemisto/

   Massakohteet ja bilemeininki ei kiinnosta, mutta ei haittaa jos muutama sellainen osuu matkan varrelle. Tarkoitus ei ole myöskään ahnehtia liikaa, vaan mennä fiiliksen mukaan ja ottaa rennosti ja viihtyä jossain paikassa pitempään jos siltä tuntuu :).

   Ensikertalaiselle Kykladit ovat helpoin saariryhmä, ainakin jos haluaa tehdä nimenomaan saarihyppelyä :) Kykladit ovat suurin ja tiheimmin toisiinsa laivayhteyksin verkottunut Kreikan saariryhmä. Toki siellä on muutama massakohdekin mutta myös iso läjä pienempiä, vähemmän turistillisia saaria. Myös ajankohta vaikuttaa ratkaisevasti saarten tunnelmaan ja millaisen kuvan niistä voi saada; esim. heinä-elokuussa THE bilesaarena tunnettu Ios rauhoittuu seesteisen rauhaisaksi ja lähes autioksi heti syyskuun puolella. Sifnoksella on myös etenkin elokuussa aivan mieletön bilekausi mutta syyskuussa 99% ravintoloista ja yökerhoista on kiinni ja ravintolakadut muuttuvat aavekaduiksi.

   Riippuen matkan pituudesta, jos haluaa nähdä sekä pienempiä, ei-pakettiturismisaaria sekä pari isompaa massakohdetta, suosittaisin esim. reittiä Sifnos - Naxos - Santorini - Folegandros. Nämä saaret ovat kaikki hyvin erilaisia ja tarjoavat laajan kattauksen niin upeita rantoja, antiikin nähtävyyksiä, autenttisia kyliä, shoppailumahdollisuuksia, bilemeininkiä kuin eeppisiä auringonlaskuja.

   Etukäteissunnittelun tarve riippuu paljon ihmisestä itsestään ja sesongista, korkeasesonki vaatii ehdottomasti etukäteisvarauksia jos haluaa olla varma siitä ettei jää vaille laivalippua tai majapaikkaa, mutta high seasonin ulkopuolella (eli kesä-elokuun ulkopuolella) etukäteisbuukkaukset eivät ole välttämättömiä. Tietysti myös se vaikuttaa miten spontaani henkilö on itse ja sopiiko hänelle vapaampi meno vai kokeeko mielekkäämpänä ja "turvallisempana" että esim. yösijat on varattu jo etukäteen.

   Kreikan saarista on paljon hyviä oppaita, yksi sellainen on hyvä olla mukana mutta ei ole välttämätön kun netistä saa kuitenkin kaiken tiedon vielä ajankohtaisempana. Itse tykkään lueskella paperiversiota ja tsekkailla kirjoista esim. suositeltuja patikkareittejä kohteissa (ja kartatkin tulee hyödyksi), ja oikeastaan olen jostain syystä aina tykännyt hankkia kohdetiedot mieluummin kirjoista kuin netistä. Käytän nettiä matkan suunnittelussa vain laivareittien tsekkaukseen ja majoituksen hakemiseen. :)

   Tuo Greek Island Hopping joka mulla just nyt on lainassa kirjastosta on tyylillisesti vähän jännä ja asenteellinen ja välillä huomaa että sen kirjoittajat ovat amerikkalaisia eivätkä täysin perehtyneet esim. Kreikan ruokakulttuuriin, mutta se on ainoa saariopas joka sisältää kaikkien saarten pääkaupunkien kartat, eli on aivan mielettömän hyödyllinen siinä mielessä.

   Vastaa

   0
  2. Minulla on tuota "raamattua" kaksikin kappaletta ja uskoisin sitä vielä löytyvän jopa kirjakaupoista tai ainakin antikvariaateista vaikka viimeisin on vuodelta 2012. Siis tuo Greek Island Hopping. Toinen asiani: Erittäin hyvä, pieni ja kevyt sanakirja on Gummerruksen sinikantinen Matkalle mukaan, suomi-kreikka-suomi sanakirja. Ei tarvitse osata edes kreikkalaisia aakkosia ja osaa lukea sanoja ääneen. Kivaa!
   Itse aloitin toukokuussa 2010 saarihyppelyni yksin ja on todella ollut antoisia reissuja!Kreikkanettiin ( http://www.kreikka.net) takavuosina paljon kirjoitin nimellä odysseus3 ja viime vuosina olen minäkin opetellut tekemään reissublogeja vaikka olen jo eläkeikäinen (odysseus3.blogspot.fi).
   Omavaltaisena kreikkahulluna (joka toivoo yhä useamman suomalaisen matkustavan Kreikkaan jopa omatoimisesti jos on muuten liian kallista) tänään laitoin facebookin Kreikkaryhmiin linkin tähän huippuhyvään kokoelmaasi Kreikka-reissuistasi.Uskon yhä useamman lähtevän liikkeelle sinun jalanjäljissäsi ja esimerkkisi mukaisesti. Eikö Kreikka juuri nyt tarvitse jokaisen lantin, minkä turisti voi maahan tuoda?Siksi en usko sinun pahastuvan omavaltaisesta tiedottamisestani. Toivon taas oikein ihanaa syysreissua sinulle.

   Vastaa

   0
  3. Hei Merja!

   En tokikaan pahastu juttujeni linkittelystä, sehän on vain mukavaa jos jutut tavoittavat kohderyhmää jolle näistä voi olla hyötyä :)

   Kivoja juttuja sinunkin blogissasi, täytyy joskus ajan kanssa lukea noita läpi :) Hymyilytti juttusi Anafiotikan etsimisestä, se on tosiaan aika hyvin piilossa Plakan huipulla :) Ehkä huomasitkin mun jutun Anafiotikasta johon piirsin ihan kartan miten tuon pikku helmen löytää? :)

   https://karkkipaivablogi.com/2015/09/13/ateenan-katketty-saaristokortteli-ainutlaatuinen-anafiotika/

   Olisin muuten mielelläni kuullut lisää Keasta, olit siellä näköjään kesäkuussa käynyt :) Itsekin vähän mietin pitäisikö sinne tänä syksynä tehdä "detour". Ei ole ihan mun reitillä mutta voisi käydä Ateenasta käsin.

   Vastaa

   0
 11. Aiii että, onpas ihanaa päästä taas seuraamaan reissuasi! Nimenomaan sun blogin innoittamana nappasin lennot Santorinille lokakuun alkuun :) Jännittää vähän säät, mutta työt ei antaneet mahdollisuutta lähteä aikaisemmin...

  Mutta pointtina siis: en varmasti olisi kiinnostunut Kreikasta ennen blogisi postauksia. Reissujutut <3

  Vastaa

  0
  1. Mutta pointtina siis: en varmasti olisi kiinnostunut Kreikasta ennen blogisi postauksia. Reissujutut <3

   :) <3

   Lokakuussa sääolosuhteet voi olla Kykladeilla hyvinkin vaihtelevat, mutta mahdollisuus 30 asteen helteisiinkin on vielä korkea :) Mä olen ollut kahtena viime lokakuuna Santorinilla, viime vuonna niinkin "myöhään" kuin lokakuun puolenvälin jälkeen, ja päivisin oli edelleen yli 25 astetta. Iltaisin on kuitenkin jo jopa kylmä, eli takkia ja pitkähihaista päälle vain. Kannattaa siis varautua lämpimiin päiviin ja siihen että asteet voivat tippua huomattavasti auringon laskiessa.

   Toivon sinulle aivan mahtavaa lomaa, on se huikeaa että voi blogijutuillaan inspiroida toisia niin että se vaikuttaa jopa matkakohteiden valintaan ^_^

   Vastaa

   0
 12. Hei :) Muistatko oliko Zakinthoksen apteekeissa Korresin valikoima kuinka laaja? Haaveissa olis seuraavalla reissulla ostaa kaikki peruskosmetiikka Kreikasta ja Korres on ilmeisesti laadukas?

  Vastaa

  0
  1. Zakynthos Town on suuri kaupunki (saaristandardeissa) ja siellä on isoja apteekkeja. Mitä suurempi apteekki, sitä paremmat valikoimat :) Itse en ostanut Zakynthokselta Korresia mutta uskallan sanoa, että isoista apteekeista löytää aina erinomaiset Korres-valikoimat. :) Zakynthos Townissa on myös Hondos Center :)

   Vastaa

   0
 13. Innolla odotan uutta Kreikan postaustasi! Parga puuttui tästä tekemästäsi koosteesta viime syksyn matkastasi.

  Vastaa

  0
  1. Parga ei ole Joonialla vaan sijaitsee mantereella ;) Siksi se ei tullut mukaan :) Tämä juttu käsitteli vain Joonian saaria :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)