18.08.2015

Kulttisarja Urban Decay vihdoin Suomessa

Minä ja Urban Decay.

UrbanDecay_meikit_huhtikuu2009

Blogin lukijoissa tuskin on montaa, joka muistaisi, että Urban Decaylla oli kunnia polkaista käyntiin koko Karkkipäivä-blogi. :) Ihkaensimmäinen postaus huhtikuussa 2009 oli Urban Decayn violetti-pinkki-persikkainen meikki.

UrbanDecay_Deluxe_paletti

Urban Decay liittyi vahvasti blogin alkutaipaleen meikkikarkki-ilotteluun. Mineraaliluomivärien ohella UD:n meikit olivat värikkäimpiä mitä omistin ja vastasivat täydellisesti tuon ajan värinälkääni. Merkin visuaalinen ilme upposi sekin ihan kympillä.

Ensimmäisen Urban Decayn palettini ostin New Yorkista vuonna 2007. Kyseessä oli UD:n 10-vuotisjuhlapaletti Ammo Shadow Box. Blogeimeikeissä näkyi kuitenkin eniten muutamaa vuotta myöhemmin julkaistu Deluxe Shadow Box (kuvassa).

Silmämeikkipaletit ovat todellakin Urban Decayn the juttu ja tuotealue, josta merkki on eniten tunnettu legendaarisen silmämeikinpohjustajansa ohella. Mm. Book Of Shadows -paleteista on muodostunut keräilykohteita.

Urban-Decay-Naked-Palette

Räväkkään värimaailmaan yhdistetty brändi rikkoi kuitenkin yllättäen suurimman potin vuonna 2010 julkaistulla maanläheisellä Naked-paletillaan, josta voi jo puhua kosmetiikkamaailman historiana. Paletti on yksi viime vuosien huikeimmista menestystarinoista ja loi kokonaisen nude-palettien megatrendiaallon. Lähes kaikki muut meikkimerkit lähtivät imitoimaan Nakedia ja toivat Urban Decayn jälkeen markkinoille oman versionsa nude-paletista.

Urban Decaylla on osattu hyödyntää nudehuuma. Nakedista on kasvanut Urban Decaylle kokonaisvaltainen konsepti ja tuoteperhe, ja tällä hetkellä Naked-paletteja on lukuisia erilaisia. Naked Skin -linja puolestaan sisältää meikkipohjatuotteita kuten meikkivoiteen, -puuterin, peiteaineita ja viimeistelypuutereita.

UrbanDecay_PrimerPotionOriginal

Karkkipäivä-blogissa on palettien ohella julistettu rakkautta klassikkotuote Eyeshadow Primer Potioniin.

UDPP on varmasti eniten suosittelemani meikkituote, tuote, joka aikoinaan mullisti oman meikkielämäni yhtä käänteentekevästi kuin mineraalimeikkipohja. Ennen UDPP:ta olin hyväksynyt, että luomivärien nyt vain "kuuluu" kerääntyä luomivakoon päivän aikana. Pienen violetin purkin myötä kaikki muuttui - lo and behold, meikin on mahdollista kestää koko päivän hievahtamatta! UDPP:n jälkeen olen löytänyt useita muitakin erinomaisia pohjustajia, mutta violetilla tuubilla tulee aina olemaan aivan erityinen paikka sydämessäni.

Vielä viime viikkoinakin olen saanut blogiin kysymyksiä siitä, mistä UDPP:tä voisi ostaa. Tähän saakka se on pitänyt tilata tai ostaa ulkomailta. Ei enää huomisesta eteenpäin.

Urban Decay saapuu vihdoin Suomeen vuosien odotuksen jälkeen. Merkin ständit avataan Helsingin ja Tampereen Sokokselle, ja meikkejä voi myös ostaa Sokoksen verkkokaupasta.

UrbanDecayHki_IMG_7298

Pääsin eilen aamulla ensimmäisenä bloggaajana Suomessa vierailemaan Helsingin Urban Decay -pisteellä. Odotukset täyttyivät todellakin, ständi on juuri niin houkuttava kuin toivoa saattoi!

Ja miettikääpäs tätä - pikkuisessa Suomessa on Urban Decayn Euroopan laajin valikoima! Miten tämä on mahdollista, en tiedä mutta ei auta kuin iloita! :)

UrbanDecayHki_IMG_7300

Täällä ne odottavat, himoitut Naked-paletit... Suomessa on myynnissä koko Naked-kokoelma uusinta Naked Smoky -palettia lukuunottamatta. Se tulee kuulema myöhemmin.

Urban Decayn Suomen hintataso muuten ansaitsee aplodit, kerrankin lanseerataan merkki jonka hintoihin ei paukata päälle mieletöntä Suomi-lisää! (Kaikki varmasti tietävät mikä on tilanne mm. Bare Mineralsin kohdalla... hinnat melkein tuplat kuin merkin kotimaassa Jenkeissä...) Naked-paletti maksaa USAssa 54 dollaria, Suomessa 49,90 €. Tämän hetkisen dollarin kurssin mukaan Suomen hinta on vain euron kalliimpi. Sanni nostaa peukun pystyyn!

Pienemmät Naked Basics -paletit maksavat 28,90 €.

UrbanDecayHki_IMG_7278

Poskipunissa löytyy odotetusti todella räväkkiä värejä.

Värit eivät toistu kuvissani parhaalla mahdollisella tavalla, mutta valikoimassa on kirkasta oranssia, violettia ja kunnon punaista. Neutraalejakin toki löytyy, esimerkiksi sävy Indecent (light peachy nude, UD:n sivun mukaan) vaikuttaa erinomaiselta luonnolliselta arkipunalta jolla ei voi vetää övereitä. Poskipunan hinta on 29,90 €.

UrbanDecayHki_IMG_7270

Ja tässä superklassikko, Eyeshadow Primer Potion eli tuttavallisesti UDPP, nykyisessä kuosissaan.

Pohjustajia on neljää erilaista; läpikuultava Original (joka on se oma suosikkini, tosin muita ei ole tullut kokeiltua), peittävämpi, mattainen Eden, hohtava, shampanjan sävyinen Minor Sin ja koostumukseltaan hoitavampi, voidemaisempi Anti-Age.

UDPP:llä on Suomessa hintaa 20,90 €.

UrbanDecayHki_IMG_7273

Pitkän linjan UDPP:n käyttäjät muistavat alkuperäisen "pullon henki" -pakkauksen ongelmat. Moni ilahtuikin kun epäkäytännöllinen pakkaus vaihdettiin tuubiin. Nyt UDPP:n pakkausta on muutettu jälleen - tuubi säilyy mutta vaahtomuoviapplikaattori teki paluun.

Itse en pidä vaahtomuoviapplikaattorista sen epähygieenisyyden kannalta, mutta Urban Decayn tuotekehityksessä oltiin sitä mieltä, että applikaattorilla saa kaavittua tuubin pohjimmaiset jämätkin. Me hc-käyttäjät tietysti leikkaamme tuubin auki siinä vaiheessa kun ulos ei saa enää puristettua tavaraa :)

UrbanDecayHki_IMG_7284

Luomivärien ja silmämeikinpohjustajan ohella UD-suosikkituotteisiini kuuluu myös 24/7 Glide-On Eye Pencil.

Kynä on vedenkestävä ja koostumus ihanan liukuva. Ja sävyjä kokonaista 40 kappaletta...! Ihastuin tuohon ruiskaunokin siniseen sävyyn mutta sain hillittyä itseni (ainakin toistaiseksi) tekemästä hankintaa, kesän runsaat rajauskynäostokset vielä tuoreessa muistissa... ;)

UD_kynat

Glide-On -kynä maksaa Suomessa 19 €.

UrbanDecayHki_IMG_7282

Tummien silmänalusten omistajana peiteaineet kuuluvat jokapäiväiseen meikkiarkeeni ja kiinnostavat aina. Olen hiplaillut UD:n peiteaineita ulkomailla useaan otteeseen, ja Floridassa melkein jo kiikutin Naked Skin -peiteaineen kassalle. Se vaikuttaa hyvin saman tyyppiseltä kuin luottotuotteeni Estee Lauderin Double Wear Stay-in-place concealer, eli sisältää runsaasti pigmenttiä, on koostumukseltaan ohuen ohut ja laadultaan superkestävä. Koostumusta voi työstää iholle hetken, sitten se "jymähtää" ihoon kestomeikkiteknologialle tyypillisesti. Jymähtää ja pysyy :)

Huomatkaa sävyjen määrä... Jos täältä ei löydy omaan ihonsävyyn sopivaa niin johan on kumma :D Nestemäinen Naked Skin Concealer maksaa 24,90 € ja kiinteäkoostumuksellinen, kynämallinen 24/7 -peiteaine 19,90 €.

UrbanDecayHki_IMG_7293

Ripsiväritkin kiinnostavat, vaikka se ei tunnetusti ole lempparituoteryhmäni värikosmetiikassa. Ihanan näköisiä, tyylikkäitä pakkauksia ja minun makuni mukaiset harjat. Kaikki UD:n maskaraharjat ovat polymeeria, ei perinteistä kuitutyyppiä. Eikä yhtäkään sellaista vanhanaikaista pullonharjamallia... ;D

Perversion vaikutti kiinnostavimmalta tapaukselta. Oikein notkea, voidemainen massa ja hyvin volyymia tuovan näköinen harja. Onko kenelläkään kokemusta UD:n ripsareista...? Vähän samaan tyyliin kuin MAC, UD ei ole onnistunut saavuttamaan suurempaa tunnettuutta ripsarien saralla. Taitaa olla niin, että kummankin merkin upeat luomivärit varastavat aina päähuomion...

Urban Decayn ripsareilla on hintaa 23,50 €.

UrbanDecayHki_IMG_7304

Tässä on minulle vielä käytännön tasolla pitkälti tuntematon tuoteryhmä; meikin suihkemaiset kiinnittäjät. Kyllä, niitä on ollut markkinoilla jo vaikka kuinka pitkään (omalla entisellä työpaikallani mm. Clarinsin Fix' MakeUp), mutta itse en ole niitä koskaan käyttänyt. Kun ei ole kasvomeikin saralla pysyvyysongelmaakaan.

Perinteisemmät, iholle alimmaiseksi laitettavat primer-voiteet ovat tutumpia. Spray suihkutetaan kasvoille viimeiseksi valmiin meikin päälle, halutessaan myös silmämeikin päälle.

Kiinnittävät suihkeet ovat Urban Decayn kolmanneksi suosituin tuote, joten näiden kanssa olisi kyllä jo silkasta ammattillisesta näkökulmasta syytä tehdä lähempää tuttavuutta. ;) Suihketta voi käyttää mieltymyksen ja tarpeen mukaan yhdistettynä voidemaiseen primeriin jolloin meikistä tulee superkestävä, tai yksinään, vaihtoehtona voidemaiselle.

Urban Decaylla on kolmenlaista suihketta; kaikille sopiva perusversio All Nighter, kuivemmalle iholle sopiva, kosteuttava ja viilentävä Chill ja rasvoittuvalle iholle sopiva De-Slick. Suihkeilla on hintaa 26,90 €.

UrbanDecayHki_IMG_7302

Tässä näkyy Urban Decayn koko maailman myynteihin perustuva suosituimpien tuotteiden Top 10.

1. Naked-paletit, 2. Eyeshadow Primer Potionit, 3. Kiinnittävät suihkeet, 4. 24/7 Glide-On -kynät, 5. Perversion-maskara, 6. BB-voiteet, 7. Solo-luomivärit, 8. Naked Flushed -paletit (poskipuna + highlighter + aurinkopuuteri), 9. Revolution-huulipunat ja 10. Meikkivoidesivellin.

UrbanDecayHki_meikkipuuterit

Vanhana meikkipuuteri-junkiena (aikaa ennen mineraalipohjan aikakautta) UD:n meikkipuuteritkin vetivät puoleensa. Jälleen niin tyylikkäät pakkaukset ja silkkinen, hienojakoinen koostumus.

Itselleni puuterimainen meikkipohja on aina ollut numero yksi, mutta suuri yleisö suosii nestemäistä. Joillekin meikkipuuteri (eli puuterin ja meikkivoiteen yhdistävä tuote jonka voi levittää joko kuivana tai kostealla sienellä) on tuotetyyppinä hyvinkin tuntematon. UD:n meikkitaiteilijan alkaessa kertoa minulle mitä meikkipuuteri on, hän ihan hämmästyi kertoessani, että olen käyttänyt ko. meikkipohjaa puolet elämästäni :D Hassua. Onko meikkipuuteri tällä hetkellä tosiaan niin out..?

UrbanDecayHki_tayttopaletti

Lopuksi vielä tämä söpöys. UD:n luomiväripaletti, jonka voi täyttää haluamillaan sävyillä. Ei kokonsa puolesta käytännöllisin meikkipussin asukas (olen edelleen suruissani MACinkin palettien möhkäleistymisestä...), mutta niin suloinen...!

Urban Decaylla kyllä osataan tämä visuaalinen puoli. :)

*

Urban Decayn virallinen Suomen lanseeraus on huomenna keskiviikkona 19.8. kello 16.00 Helsingin ja Tampereen Sokoksella.

Sokoksen verkkokaupasta Urban Decayta saa 20.8. lähtien.

70 comments on “Kulttisarja Urban Decay vihdoin Suomessa”

  1. Minäminäminä olen siellä huomenna ja Naked3 on mun synttärilahja itselleni tänä vuonna!

    Vastaa

    0
  2. Kiinnostuin peitevoiteesta ja koska olet sitä käyttänyt osaat sanoa sopiiko se jos on kuiva silmänympärysiho? Kerääntyykö se juonteisiin? Samat kysymykset myös luottotuotteeseesi. Kärsin tummista silmänalusista enkä ole vielä löytänyt tuotetta joka peittäisi niin ettei se kerääntyisi juonteisiin. Kiitos :)

    Vastaa

    0
    1. Kiinnostuin peitevoiteesta ja koska olet sitä käyttänyt osaat sanoa sopiiko se jos on kuiva silmänympärysiho?

      Hei Laura!

      En ole käyttänyt UD:n peitevoiteita, hiplaillut vain kiinnostuneena kaupoissa ulkomailla :) Vertasin Naked Skin -peiteaineen koostumusta ja "toimintaideaa" luottopeiteaineeseeni Estee Lauderin Double Weariin.

      Double Wear -peiteaine ei ole ehkäpä ihanteellisin kuivalle iholle, niinkuin eivät mitkään kestomeikkituotteet niiden "normi"meikkituotteita kuivemman koostumuksen kannalta. Tietysti kaikki on yksilöllistä ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, iho valmisteltuna hyvällä kosteutuksella. (Peiteaineesta tosin ei oikein voi saada myymälässä näytettä, sitä kun ei voi laittaa purkkiin niinkuin vaikka meikkivoidetta.) Minulla valtaosa peiteaineista kerääntyy silmänalusjuonteisiin mutta Double Wear ei. Se pysyy mulla ihan hervottoman hyvin.

      Vastaa

      0
  3. Urban Decaylla oli ehkä paras koskaan käyttämäni ripsari, Lush Lash - tietenkin sen valmistus lopetettiin joskus vuosi sitten. :p

    Vastaa

    0
  4. Wow, kiinnostavaa, vaikka en meikkejä enää hamstraakaan (enkä juuri edes katsele sillä silmällä...)
    Aika kohtuuhintainen tuo meikinpohjustaja, voisi sen joskus hankkia harvoja meikkipäiviä varten...

    Vastaa

    0
  5. Lääh...ei mulla muuta :D 24/7 kyniin suosittelen tutustumaan, parhaita rajauskyniä mitä on olemassa. Sopivan pehmeitä mutta helppoja käyttää eivätkä leviä tai tuhraannu. UDPP on myös ihan legendaarinen HG-tuote. Nakupaletit ovat ihania, minusta parempia kuin Book Of Shadowsit joissa laatueroja nappien välillä aina paljon. Smokypaletti tulee varmasti hankittua :)

    Vastaa

    0
  6. Oi mikä ilouutinen! Olen tässä juuri harmitellut UDPP:ni vedellessä viimeisiään, mutta eipä tarvitsekaan sitten muuta kuin kipittää joku päivä Sokokselle! Jee! :)

    Vastaa

    0
  7. Viimein! Ja kyllä, jätti-iso peukku tuotteiden hinnoittelulle. Tästä kiitoksena aion kyllä kiikuttaa kotiin kaikkia UD-suosikkejani. Kaikkein eniten odotan kuitenkin sitä, että pääsen testaamaan esim. peiteaineita ja meikkivoiteita, noita kun en ole netistä uskaltanut tilata siinä pelossa, että värivalinta menee ihan pieleen.

    Vastaa

    0
    1. Kaikkein eniten odotan kuitenkin sitä, että pääsen testaamaan esim. peiteaineita ja meikkivoiteita,

      UD:n meikkivoiteessa on muuten ruhtinaalliset 18 sävyä oikein vaaleasta etniseen tummaan :) Nyt on Suomessakin tarjolla oikeasti tumma meikkivoidesävy. Me jouduttiin entisellä työpaikallani aina myymään ei-oota tummaihoisille asiakkaille, se oli aina kiusallista... :/

      Vastaa

      0
    2. Sielläkö oli siis koko kattaus meikkivoidesävyistä? Sokoksen verkkokaupassa on näkyvissä 12 sävyä meikkivoiteesta (ja muutama muu tuote, vaikka eivät siis vielä ole ostettavissa), kolme valikoiman vaaleinta sävyä puuttuu ja muutama tummempi välistä.

      Vastaa

      0
    3. Sokoksen Verkkokauppaan tulee koko valikoima vasta 20.8., näin mä ymmärsin :) Nyt näkyy vasta osa. Ja kyllä, kaikki 18 meikkivoidesävyä ovat Suomessa myynnissä.

      Vastaa

      0
  8. Tää on kyllä niiiin huippujuttu! Ja siis parasta on nuo hinnat. Ehkä tämän merkin kohdalla on tajuttu se, ettei mitään järkeä tuoda suomeen kattavaa meikkivalikoimaa, joka kuitenkin loppujen lopuksi toimii lähinnä testereinä, joiden avulla hintatietoiset ostajat sitten tilaavat ne ulkomailta puolet halvemmalla. Täytyy kyllä mennä huomenna kurkistelemaan Tampereen pisteelle, UDPP just sopivasti vetelee viimeisiään. :)

    Vastaa

    0
    1. Ehkä tämän merkin kohdalla on tajuttu se, ettei mitään järkeä tuoda suomeen kattavaa meikkivalikoimaa, joka kuitenkin loppujen lopuksi toimii lähinnä testereinä, joiden avulla hintatietoiset ostajat sitten tilaavat ne ulkomailta puolet halvemmalla.

      Hyvä pointti ;)

      Vastaa

      0
  9. Mä oon niin innoissani merkin saapumisesta Suomeen :D, en tahdo pöksyissäni pysyä! Tutustuin merkkiin ihan vasta kunnolla. En omista vielä yhtään tuotetta, mutta ostoslista on valmiina naked paletti, silmämeikin pohjustustuote, meikin kiinnitys suihke... Kiitti kun julkaisit myös hinnat :).

    Vastaa

    0
  10. En kestä! Oon ihan fiiliksissä, että vihdoin UD tuli Suomeen. Tuonne on pakko päästä tutkimaan tuotteita lähemmin. Naked1 ja UDPP on suosikkeja myös täällä.
    Olen ihan vain inasen kade teille, ketkä pääsi VIP tilaisuuteen :P

    Vastaa

    0
    1. Olen ihan vain inasen kade teille, ketkä pääsi VIP tilaisuuteen :P

      Mä en päässyt VIP-tilaisuuteen ;) En ole Helsingissä tai Tampereella varsinaisten bloggaaja- tai lanseeraustilaisuuksien aikaan. Kävin ihan yksinäni tutustumassa pisteeseen vailla VIPpeilyjä :D

      Vastaa

      0
  11. Nyt on pakko todeta että yllätyin kovasti UD:n hintatasosta! Olen tosi laiska tilaamaan kosmetiikkaa ulkomailta, joten vertailupohjaa tai ennakko-odotuksia ei ollut mutta tämän postauksen luettuani on todettava että ei nuo hinnat nyt niiiin ylitsepääsemättömän korkeita ole! Tai no, en kyllä vieläkään aio maksaa 50€ luomiväripaletista mutta jos nyt tuon UDPP:n kotiuttaisi joskus, hyviä pohjustajia kun ei juuri tuon edullisemmin taida suomesta löytyä? :)

    Vastaa

    0
    1. hyviä pohjustajia kun ei juuri tuon edullisemmin taida suomesta löytyä? :)

      Sanoisin että ei :D Ardenin Eye Fix Primer ja MUFEn Eye Primer ovat kalliimpia.

      Vastaa

      0
  12. Huomasin juurikin Tampereen Sokoksen ikkunassa mainoksen tuosta. Onneksi shoppailulakko loppuu ensikuussa niin pääsee hipelöimään (;; Etenkin jokin noista Naked- paleteista on hankittava!

    Vastaa

    0
  13. UDPP ja alkuperäinen Naked-paletti täälläkin kovasssa käytössä. Mulla on UDPP:stä Eden-sävy, jonka ostin 2,5 vuotta sitten Englannista. Sitä on vieläkin jäljellä melkoisen paljon, vaikka olen aika ahkerasti sitä käyttänyt. Ajattelin, että voisin nyt hankkia sen värittömän ja tsekkasin samalla tuubista, mitä siinä sanotaan säilyvyysajaksi. Meinasin pyrstölleni lentää, kun tuubissa on avatun pakkauksen kuvan vieressä merkintä 6M! Tosin se oli niin pienellä, että tarvitsin suurennuslasia. Ehkä on tosiaan aika hankkia uusi. Kauanko tuubi on kestänyt muilla?

    Vastaa

    0
    1. Älä suotta säikähdä noita säilyvyysmerkintöjä :) Ne ovat kosmetiikassa vähän sama asia kuin ruokapuolella vaikka kananmunien ja hapanmaitotuotteiden. Pakkaukseen on lain mukaan merkittävä aika, jonka sisällä valmistaja takaa, että tuote on käyttökelpoinen. Valmistajat ilmoittavat mielellään ajan alakanttiin minimoidakseen kaikki riskit. Todellisuudessa meikkituotteet säilyvät huomattavasti kauemmin kuin pakkausmerkintä ilmoittaa. ;) Ihan niinkuin kananmunia voi useimmiten huoletta syödä vielä kuukaudenkin kuluttua parasta ennen -päiväyksestä, ja rahkaakin viikkojen.

      Uskallan veikata, että DPP:n tuubi kestää kenellä tahansa yksityiskäytössä vähintään 12 kuukautta. Jos tuote oikeasti pilaantuu vaikkapa nyt siinä kuudessa kuukaudessa, niin sen kyllä huomaa tuotteesta ;)

      Vastaa

      0
    2. No juu, ihan hyvältä se edelleen tuoksuu, joten varmaan käyttelen sitä jatkossakin. Silti tekee silti mieli sitä originalia. Ja kiinnityssuihketta. Ja meikkipuuteria. Ja ja... :)

      Vastaa

      0
  14. Oi oi, ihanaa! Uutisesta alunperin kuultuani ajattelin, että ei hyödytä mua, kun on varmasti niin paljon kalliimpia, niin on kyllä ihan mahtava hinnoittelu! Takuuvarmasti Primer menee ostoskoriin, ja naked-palettikin himottaa. Siihen vaan ei olisi juuri nyt rahaa, mutta sille olisi hyvä syy ostaa se nyt eikä myöhemmin, sille olisi nimittäin käyttöä syyskuussa häämeikissä :). Ja juuri häiden takia sitä ei olisi varaa ostaa :D

    Vastaa

    0
    1. Vinkki: odota seuraaviin asiakasomistaja-alennuspäiviin joita S-ryhmän kaupoissa on säännöllisin väliajoin, ja osta paletti sitten 15% alennuksella ;) Ja saahan S-Etukortin haltija välillä 20% alekuponkejakin. Itse meinasin odottaa seuraavaan alennuskuponkiin tai asiakasomistajapäiviin ja marssia sitten UD-ostoksille :)

      Vastaa

      0
    2. Tänään pääsin just hyödyntämään Sokoksen 20% alen, jolloin Naked-paletille jäi hintaa 40e <3 Muut herkut piti vielä jättää kauppaan, mutta tulipahan hankittua itselle etukäteisjoululahja :)

      Vastaa

      0
  15. Blogisi lukeminen on tehnyt minusta kosmetiikkafanin. Kuolaan siis näitäkin tuotteita, vaikken ensimmäistäkään ole kokeillut, enkä osaa (enkä kovin usein edes jaksa yrittää) meikata :D Minä tosin jostain syystä himoitsen "merkkimeikkejä", enkä ole ikinä ollut missään kontaktissa vaikkapa luonnonkosmetiikkaan. Lancome, Joe Blasco, Clarins ja muut jonkinlaista luksusta huokuvat merkit aiheuttavat minussa melkein kylmiä väreitä. Jos voittaisin lotossa, ostaisin kaikkein kauneimmissa pakkauksissa olevia meikkejä ihan vaan koristeeksi! :D Luen kaikki meikkijutut lehdistäkin tarkkaan, seuraan kosmetiikkablogeja ja teen jatkuvasti budjetilleni ihan liian kalliita kosmetiikkaostoksia, koska HALUAN omistaa upeita meikkituotteita... Enkä kuitenkaan siis käytä niitä. Ihan pimeää :D

    Vastaa

    0
    1. Hehheh, believe me, voin meikkifriikkinä ja kauniin pakkausdesignin ystävänä ymmärtää sinua oikein hyvin :)

      Vastaa

      0
  16. Ajattelin käydä Helsingin pisteellä ,arvelin hinta-tason olevan MAC.in luokkaa. Löysin muuten Alverde pohjustajan huutonetistä.

    Vastaa

    0
    1. Löysin muuten Alverde pohjustajan huutonetistä.

      Joko kokeilit? Miten pelittää? :)

      Vastaa

      0
  17. Mulla on ollut Canonball-maskara käytössä jokunen vuosi sitten. Rakastuin tulisesti ja musta se oli sillon paras kokeilemani wp-maskara - ja trust me kun sanon kokeilleeni monia kymmeniä eri ripsivärejä!

    Muutaman vuoden tauko sen käyttämisestä tosin tuli, koska en jaksanut aina tilailla netistä ja joutua maksaan postikuluja pienestä tuubista ripsiväriä, mutta nyt taas takaisin Suomeen muuttaessani kävin sen Dublinin Debenhamsilta ostamassa ja odotan innolla, että pääsen taas käyttämään! Toivottavasti siihen ei oo tehty mitään muutoksia ja toimii vielä nykyiselläänkin yhtä hyvin kun sillon muutama vuosi takaperin.

    Kivaa, että nyt saa Suomestakin ja vielä täältä Tampereeltakin niin ei tarvii pk-seudulle astikaan hakemaan omaansa!

    Vastaa

    0
  18. siis apua, uskomaton valikoima! Yllätyin todella kovin! Mahtavaa! Ei ole primer potionin voittanutta, sitä pitäisikin tilata lisää sopivasti :)

    Vastaa

    0
  19. Jopas sattui. Olen keskiviikkona tulossa Tampereelle juuri noihin aikoihin sinne muuttanutta ystävätärtä treffaamaan! Tampere ei ole ennestään tuttu edes. Pakkohan sieltä on nyt sitten hakea 24/7 nude huultenrajauskynä ! Ostin muutama vuosi sitten Englannista ja kesto ja sävy olivat niin lyömättömät etten täältä ole parempaa löytänyt.

    Vastaa

    0
    1. Olen keskiviikkona tulossa Tampereelle juuri noihin aikoihin sinne muuttanutta ystävätärtä treffaamaan!

      Jee mikä sattuma! :) Harmi kun en itse pääse tuonne avajaisiin mutta pitäkää te muut hauskaa :)

      Vastaa

      0
  20. Ihanaa että nyt vihdoin Urban Decayta saa Suomesta! :) pakko kysyä, että tullaanko Suomessa myymään Naked Flushed:ia? Olisi tarkoitus hommaa se.

    Vastaa

    0
    1. Pakko kysyä, että tullaanko Suomessa myymään Naked Flushed:ia?

      Myydään :) Hintaa 34,90 €.

      Vastaa

      0
  21. En kyl kauheesti diggaa tosta uudesta PP:stä, aina pitää hifistellä turhia.
    Ständi näyttää upeelta, voihan lääh! Toivottavasti sitä Smokya tulee sitten enemmän kuin kymmenen myyntiin, haluan sen heti!

    Vastaa

    0
  22. Kiitos tästä tietopaketista ja kuvista! Nyt tiedän varmasti, millä aloitan UD-urani =) Aion tosin malttaa hetken, jotta pahin tungos helpottaa. Vajaan vuoden ajan reissuilla Euroopassa ja kauempanakin olen silmäillyt Primer Potionia (Originalia), mutta se on ollut loppu kaikissa matkakohteissani.

    Mahtaako Sokos ymmärtääkään, millaisen vetonaulan se on kattonsa alle onnistunut hankkimaan?

    Ennustan Helsinkiin ja Tampereelle vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ties vaikka päätyisi uutisiin asti. Lehtiin nyt ainakin, jos ei ihan televisioon. No mutta kymppiuutisten kevennykseen tietenkin! Huomenna nähdään blogien voima!

    Vastaa

    0
    1. Ei Sokos ymmärrä mikä on vetonaulalla kysynnän taso. Kävin Hesan Sokoksella maanantaina (24.8.) ja puolet tuotteista oli loppu, mm. kaikki primer potionit (siis KAIKKI!), joita ei edes saa verkkokaupasta. Keräsivät siinä ihmisten yhteystietoja "varauslistaan", että kun joskus näitä ehkä tulee lisää, niin sitten ilmoitetaan. Aika säälittävää minusta, että jotain meikkejä pitäisi ihmisten JONOTTAA, mitä neuvostoaikoja tässä oikein eletään?? Surkea esitys.

      Vastaa

      0
    2. ja puolet tuotteista oli loppu, mm. kaikki primer potionit (siis KAIKKI!), joita ei edes saa verkkokaupasta.

      Härreguuu...

      Vastaa

      0
  23. Minua jäi häiritsemään, että millaisia nuo ripsiväriharjat siis oikein ovat. Polymeeria, eivät kuitutyyppiä? Ripsariharjoissa käytetyt kuiduthan lienevät kuitenkin polymeerimateriaaleista tehtyjä?? Ja siis onko muitakin kuitumaisia harjoja kuin vanhanaikainen pulloharjamainen? Ei ole nämä termit ihan selviä minulle...

    Kiinnostaa kylläkin, kun itse olen jumittunut yhteen ja samaan ripsiväriin jo vuosia sitten. Kokeilen satunnaisesti uutta ja aina petyn, mutta nykyinenkään ei täydellinen ole. Näistä kiinnostuin ihan vain nättien pakkausten ansiosta.

    Vastaa

    0
    1. Moi ässä! Polymeeritkin on kuitua, mutta jostain syystä kosmetiikkakieleen on ripsareista puhuttaessa vakiintunut ilmaisu 'kuituharja' kun puhutaan niistä vanhemman teknologian perinteisistä harjoista. Ja se materiaali on siis tätä. Mä en tiedä mitä tuo materiaali ihan oikealta nimitykseltään on. :)

      Uudemman teknologian harjat on kumia tai muovia eli polymeereista koostuvia. Ne ovat ihan eri tuntuisia ja näköisiä kuin vanhat kuituharjat. Osa on hyvinkin pehmeitä ja taipuisia ja, no, sanalla sanoen kumisia. :) Tässä esimerkki ja tässä toinen.

      Pullonharjamallilla tarkoitetaan tuuheaa ja tasapaksua kuituharjaa vailla mitään kikkailevaa muotoa. Kuten tämä. Ovat usein vieläkin kookkaampia.

      Vastaa

      0
  24. Just tänään testasin tota Perversionia kun sain testiryhmän pakkauksen ja vaikutti ainakin ensi alkuun erittäin hyvältä! Sellanen tosi kevyt tunne siitä jäi päällimmäisenä mieleen ja ei varissu päivän aikana poies ollenkaan :) Noita suihkemaisia kiinnittäjiä tekis kyllä mieli joskus munkin koittaa.

    Vastaa

    0
  25. Mä niin jo sormet onnibussin verkkokaupan näppäimellä suunnittelen reissua ostoksille :) Onneksi on Sokoksen verkkokauppa nyt ensihätään! Ja ISO peukku hinnoittelulle. Ihan mahatavaa!

    Vastaa

    0
    1. Mä niin jo sormet onnibussin verkkokaupan näppäimellä suunnittelen reissua ostoksille :)

      :) :) Ihana! ^_^

      Vastaa

      0
  26. Ihanaa päästä viimein livenä katsomaan noita Nakedeja! En ole monista kehuista huolimatta raatsinut tilata yli 50 eur palettia "sokkona".

    Eikä tuo Naked Basics ole kovin paljoa kalliimpi kuin Isadoran luottopalettini Matte Chocolates. Voipi olla, että Matte Chocolatesin vedellessä viimeisiään seuraavan kerran, käyn lääppimässä tuon Naked Basicsiä, josko hankkisikin sen :P

    Minäkin hankin ensimmäisen luomiväripalettini (Show Pony?) New Yorkista! Sen mukana tuli UDPP ja jäin koukkuun.

    Omistan myös tuon saman Deluxe-paletin kuin sinulla. Mun lempparisävyt Shag ja Scratch alkavat olla kohta loppu :( Toivottavasti nuo löytyisivät jostain paletista, jotta olisi hyvä syy vielä yhden paletin hankkimiselle. Yksittäin ostettavaksi ovat melkoisen suolaisen hintaisia (mutta jos on pakko, niin on pakko :D)

    Naked Skin Foundation tuli hankittua Berliinin reissulla keväällä. Valitettavasti kuiva ihoni ei oikein tuosta ilahdu huonoina ihopäivinä, joten käyttö jää satunnaiseksi. Voi kun meikkivoidevalikoimakin monipuolistuisi!

    Vastaa

    0
    1. Voipi olla, että Matte Chocolatesin vedellessä viimeisiään seuraavan kerran, käyn lääppimässä tuon Naked Basicsiä, josko hankkisikin sen :P

      Naked Basicsissä ei vain taida olla yhtä tummia ruskeita kuin Matte Chocolatesissa (jos siis saman tyylistä palettia haet)... Kakkonen on mun suosikki niistä, todella toimiva setti viileitä sävyjä. Tummimmat sävyt näyttää kuvassa ainakin UD:n sivulla tummemmilta mitä ne käytännössä on, ovat sellaista medium-syvyyttä.

      UD:n mattalaatu on muuten satiininen eli kevyesti hohtava IsaDoraan verrattuna. ID:n matta on sellainen tosimatta, UD:lla on mukana vähän valoaheijastavuutta.

      Mun lempparisävyt Shag ja Scratch alkavat olla kohta loppu

      Shag ja Scratch on kyllä niin käyttökelpoiset sävyt, minunkin suosikkeja etenkin nykyisessä vähemmän värikkäässä meikkityylissäni. :)

      Yksittäin ostettavaksi ovat melkoisen suolaisen hintaisia (mutta jos on pakko, niin on pakko :D)

      Scratch on edelleen UD:n valikoimassa mutta Shag näyttäisi olevan lopetettu... Mutta jes, solo-luomivärit ovat kyllä suolaisen hintaisia, 19 euroa.

      Vastaa

      0
    2. "UD:n mattalaatu on muuten satiininen eli kevyesti hohtava IsaDoraan verrattuna. ID:n matta on sellainen tosimatta, UD:lla on mukana vähän valoaheijastavuutta."

      Harmi! :( Mutta hyvä, ettei tullut sokkona tilattua, tosimattaa minä kaipaan, ettei raskaat luomeni näytä pulleilta väärästä kohtaa ;) Mutta edelleen hienoa, että näitä pääsee viimein ihan hypistelemäänkin eikä pelkästään nettikauppojen kuvista tarvitse arvioida sävyjä.

      "--mutta Shag näyttäisi olevan lopetettu"
      H A R M I ! Oikein tuplaharmi! Nöyyyyyyyy!! :´( En kestä! Buu!

      Arvaapa vain, tulenko panttaamaan tuota sävyä raatsimatta käyttää sitä enää ollenkaan :D

      Vastaa

      0
  27. Heippa!

    Tulipa semmonen ajatus tässä mieleen kun itsekin häitä järjestelen, että olisi ihana nähdä postaussarja (?) erilaisista häihin sopivista tee-se-itse meikeistä. Harva loppujen lopuksi käy meikkaajalla, mutta on vaikeaa löytää ohjeita sellaiseen tyyliin, jonka itse osaisi meikata. Eli sellaisia step by step ohjeita, jotka sopivat häihin, koska monet meikkiohjeet ovat liian räikeitä tuollaiseen juhlaan. Mitäs olet mieltä, olisko ideaa? :D

    Vastaa

    0
    1. Hei Anneh! Ehdotus, josta varmasti monikin tykkäisi :) En vain mielestäni ole erityisen hyvä häämeikeissä kun en niitä ole työkseni tehnyt, muutamia vain kavereille heidän häihinsä. Siksi niistä ei tunnu tavallaan luontevalta tehdä ohjeistuksia.

      Blogin ensimmäisenä vuonna tein kaksi häämeikkitutorialia miedommasta ja tummemmasta meikistä. Ja ekassa tunnustankin, etten ole koskaan tehnyt häämeikkiä enkä edes osaa arvioida, mikä on "häämäistä" :D

      Tärkeintä häämeikissä mielestäni on se, että se sopii kantajalleen ja juuri hänen tyyliinsä ja persoonallisuuteensa. Yhdelle ystävälle tein oikein vaalean, mietosävyisen häämeikin kun se on ehdottomasti hänen tyyliään. Toiselle taas tein hänen makunsa mukaisesti todella tumman ja näyttävän smoky-tyylisen häämeikin. Minusta "häämeikin" määritelmä on lopulta todellakin vaikea, mikä on häämäistä yhdelle olisi kauhistus toisen kasvoilla.... :D

      Tässä nämä blogin "häämeikki"tutorialit:

      https://karkkipaivablogi.com/2009/06/11/helea-haameikki/

      https://karkkipaivablogi.com/2009/06/18/kultaa-violettia-ja-mustaa/

      Klassisia juhlameikkejäkin voi toki käyttää oman häämeikin pohjana, esimerkiksi perinteistä banaanivarjostusta tai smokey-varjostusta.

      Tässä muutamia juhlameikkiohjeita blogistani:

      https://karkkipaivablogi.com/2010/05/17/tutorial-yo-juhlameikki/

      https://karkkipaivablogi.com/2011/02/01/ideoita-vanhojen-tanssit-meikkiin-klassinen-smokey-eye/

      https://karkkipaivablogi.com/2013/11/03/tutorial-tummansininen-juhlameikki/

      Vastaa

      0
  28. Apua, innostuin! Kiitos kattavasta esittelystä! Urban Decay on kaiken lisäksi eläinkokeettomien kosmetiikkamerkkien listalla, mikä on mulle tärkeä juttu. :) Toki kosmetiikan eläinkokeet on ylipäätään EU:ssa kielletty, mutta se ei kuitenkaan takaa täyttä eläinkokeettomuutta.

    UDPP ja Naked-paletti pitää varmaan hankkia vaikka synttärilahjaksi itselle syksyllä. Tuosta kiinnityssuihkeesta kiinnostuin myös. Pelkään vaan, että se saisi ihon kukkimaan ainakin jatkuvassa käytössä. Olisi kuitenkin mielenkiintoista kuulla käyttökokemuksia varsinkin tuosta rasvoittuvan ihon tuotteesta.

    Vastaa

    0
  29. Ostin just joku aika sitten ton Naked2 paletin ja siinä tuli mukana aika kivan kokoset näytteet tosta PP:stä. Itellä ollut vaan sitä originaalia ja noi näytteet on niin hyvän kokosia että avasin ekana Anti Agingin ja laitoin pieneen purkkiin ja sitä on tullut jo ainakin 10 kertaa käytettyä ja tavaraa vaan riittää :)

    Täytyy käydä tänään vilkasemassa jos ois vaikka jotain sampleja tarjolla tai hyviä avajaistarjouksia :,3

    Vastaa

    0
  30. Apua apua apua sekoan! Kun kuulin, että UD tulee Suomeen, luulin että Suomi-lisän ja valikoiman suppeuden takia rahani olisivat turvassa. KUINKAS SITTEN KÄVIKÄÄN.... Hei hei tili!

    Vastaa

    0
  31. Mä oon niin odottanut Urban Decayta! Yllätyin myös merkin hinnoista Suomessa. Myös monien edullisempien merkkien kohdalla myyntihinta on Suomessa paljon korkeampi kuin Jenkeissä. Esimerkiksi Maybellinen tuotteet on puolet kalliimpia ja eräs suomalainen verkkokauppa myy e.l.f.in tuotteita moninkertaisella hinnalla (jenkeissä 1 tai 3 dollaria, suomessa 4,49 tai 8,89 euroa).

    Vastaa

    0
  32. No vau, mikä piste! Nyt on kokoa ja näköä :D Aion ehdottomasti piipahtaa Helsingin Sokkarilla jossain vaiheessa ja kurkata mitä kaikkea merkiltä löytyykään. Ihan eri asia päästä hypistelemään tuotteita ennen kassalle kiikuttamista ;) Multa löytyy UD:lta pari Naked-palettia, ja nuo meikinkiinnityssuihkeet on myös olleet mulla kaikki käytössä. Hyviä ovat! Ehkä annan myös tuolle Primer Potionille uuden mahdollisuuden. Se ei ensimmäisellä kerralla voittanut mua puolelleen, mutta ehkä nyt...

    Vastaa

    0
  33. Uuuuuuuu ♡♡Sormet ristissä odotan UD-osastoa myös Jyväskylän Sokokseen. Sitä ennen on ainakin tilattava tuo UDPP. Ja Smoky-paletti, kunhan tulee.

    Vastaa

    0
  34. Moi Sanni! Taas pitkästä aikaa innostuin laittamaan silmiin kunnon luomivärit, kun ensin selailin täältä sun huippublogista tutoja semmosiin :) Noo, petyin kumminkin siihen, kun en saanut niistä väreistä niin näkyviä, käytin siis ruskeansävyisiä luomivärejä.. Vaikka kuinka lisäsin sitä väriä niin ei muuttunut näkyvämmäksi. Ja ne oli semmosia halppiksia, Lumenea ja L'orealia. Eli onko syy niissä, saako jostain kalliimpien merkkien luomiväreistä irti enemmän pigmenttejä? Esim. tuo Urban Decayn Naked vois olla kiva setti.. Ja tietenkin kun käytin noita nude-sävyjä niin sekin vaikuttaa, mutta onko olemassa mitään niksejä saada luomivärit loistamaan? :)

    Vastaa

    0
    1. Moi hanna!

      Eli onko syy niissä, saako jostain kalliimpien merkkien luomiväreistä irti enemmän pigmenttejä?

      Pigmenttisyys ei liity luomivärin brändiin (eli siis halpa tai kalliimpi brändi), vaan ominaisuudet vaihtelevat vailla näennäistä logiikkaa. Diorilla ja MACilla on valikoimissaan niin täydellisesti levittyviä, vahvapigmenttisiä luomivärejä kuin umpisurkeita, huonosti tarttuvia ja levittyviä sävyjäkin. Siksi luomivärin laatu kannattaakin aina varmistaa testeristä ennen ostopäätöstä, jos vain suinkin mahdollista.

      Luomivärin sävyn toistuvuuteen iholla vaikuttaa luomivärin laadun lisäksi pohjustus. Hyvä pohjustus saa värit aina näkymään intensiivisempinä.

      Mitä Lumeneen ja L'Orealiin tulee, näillä merkeillä on yhtä lailla (kuten kalliimpien kohdalla) parempia ja huonompia luomivärejä. Joistain tosi hileisistä luomiväreistä näkee jo ennenkuin niihin koskee, että tarttuvuus ja pigmentti ovat huonoja. Kokemus opettaa ;)

      Suosittelen ensimmäisenä toimenpiteenä hankkimaan hyvän pohjustajan, sillä on suuri vaikutus värien toistuvuuteen ja kiinnittymiseen. Joku todella pigmenttinen luomivärikin voi näkyä iholla haaleana, jos se ei tartu kunnolla. Huonosti tarttuva luomiväri ei kerrostu, ja vain kerrostamalla saa syvennettyä sävyä.

      Merkki ei siis kerro luomivärin pigmenttisyydestä. :) Laadusta voi varmistua vain testaamalla, ostamalla kalliimpaa brändiä ei siis suinkaan saa takuuvarmasti hyväpigmenttistä ja kauniisti levittyvää meikkituotetta.

      Vastaa

      0
    2. Kiitti tosi paljon vastauksesta! Hyvä tietää että kannattaisi jatkossa testata ennen ostoa, ja että nimi ei ole tae laadusta :) Pohjustaja siirtyy kyllä nyt ostoslistalle.

      Vastaa

      0
  35. Hyvä että olin lukenut tän postauksen! Eilen nimittäin lensin Warsovan kentän kautta ja sain hyvin katseltua taxfree tuotteita. Siellä oli UD:n hylly ja tuli ostettua toi meikinkiinnittäjä. Hintaa vain 10,50 €... Jos olisin ollut järkevä, olisin ostanut myös naked-paletin, hintaa noin 29 €... Huh mä en tajunnutkaan siellä miten suuri hintaero on... Paluumatkalla uudestaan ostoksille, toivottavasti myös Krakowan kentällä löytyy näitä :)

    Vastaa

    0
    1. Ohhoh mikä hintaero...! Tuohon hintaan kannattaa jo melkein ostaa kaikki vähänkään kiinnostavat tuotteet... :D

      Ehditkö tutkailemaan paljon muita merkkejä? Olivatko muutkin noin paljon edullisempia esim. Pohjoismaiden kenttiin verrattuna?

      Vastaa

      0
    2. Suoraan sanottuna ei ole kunnon käsitystä kosmetiikan hinnasta :D Ostin tänään Puolasta sephorasta bare mineralsin foundationin ja maksoi 34€, mikä taitaa olla aika hyvä hinta Voin katsoa huomenna kentällä joidenkin tuotteiden hintoja jos haluat? Puolassa vaikuttaa kosmetiikka olevan melko edullista. Ostin muutaman vartalovoin yms ja olivat kyllä edullisia, alle viittä euroa (jopa 3€) 200 ml tuotteet.

      Vastaa

      0
    3. Jos kentällä on MACin piste, niin mielelläni kuulisin esim. luomivärien ja poskipunien hintoja :)

      Vastaa

      0
    4. Krakowan kentällä oli todella suppea valikoima Luin vastauksesi liian myöhään, joten en tiedä oliko siellä MACin tuotteita. Mutta se pieni tax free oli kyllä yleisilmeeltään kallis. Suklaalevytkin viittä euroa.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat