29.01.2015

Luomuruusu-arvostelu lajittelutantereelta

Terveiset täältä kassien keskeltä.

Pois_menevaa

Sain kommenteistanne mielettömän tsempin tarttua kaappientyhjennysoperaatioon, ja eilinen kuluikin aamusta iltaan vaatteita ja kosmetiikkaa lajitellessa. Kannustuksen psykologista vaikutusta ei ole syytä yhtään vähätellä - kun tarpeeksi monta kertaa lukee viestin "Kyllä sä pystyt siihen" ja vinkkejä raivauksen toteutukseen, niin kummasti sitä vain saa voimaa lähteä liikkeelle. Suuren suuri kiitos teille! <3

Samaistuin niin moniin kanssajemmailijoiden kertomuksiin kommenteissa, nyökyttelin täällä ymmärtäväisenä päätäni. Anti-jemmailijat voivat vain järkyttyneenä lukea, kuinka toiset säästävät vuodesta toiseen vanhoja kosmetiikkapakkauksiakin siltä varalta, että saattaa haluta tarkistaa ainesosaluettelon 5 vuotta tuotteen loppumisen jälkeen (!). Tai kuinka laitamme sivuun käytettyjen maskaroiden harjoja. Tai jopa... katkenneita, pitkiä kynsiä. Ei herkimmille lukijoille. :p

Työsarkaa riittää varmasti koko kevääksi, ja realistina tiedän, että kaikesta turhaksi luokiteltavasta emme tule pystymään luopumaan, mutta nyt ainakin teemme asialle jotain tiedostavasti - eikä vain "sinne päin". Alakerran varaston selvitykseen tarvitsemme todennäköisesti ammattiapua.

Tiedättekö mitä hämmästyin eilen eniten? Poisheitettävistä vaatteista yli 90% on edelleen jopa yli kymmenen vuotta sitten ostettuja. Pysähdyin oikeasti kauhuissani miettimään, miten käsittämättömän valtavan vaatevaraston kanssa olenkaan vuodesta toiseen muuttanut. Minulla on tausta postimyyntiriippuvaisena, ja yhteen aikaan tilasin vaatteita melkein joka kuukausi. Kannan kirjaimellisesti tämän elämänvaiheeni hedelmiä vielä tänäkin päivänä.

Vieroitin itseni katalogiaddiktiosta vuonna 2007 kun palasin opiskelemaan ja tulotasoni laski, ja olen tuon jälkeen ostanut vaatteita vähintäänkin maltillisesti. Valtaosa vaatekaapeissani pullistelevista "räteistä" on siis todellakin hankintoja ennen vuotta 2007. Huhhuh. Vanhin löytämäni t-paita on ollut käytössäni yläasteella. Sitä en hennonut heittää vielä pois, tunnustan. Se on nyt ainoa hallussani oleva vaate siltä aikakaudelta.

Skotlanti_huhtikuu2013

Poistettujen joukossa oli mm. tämä trikoopaita, yksi rakkaimmistani, kuvassa ylläni vuonna 2003. Se ei ole enää vuosikausiin kunnolla mahtunut päälleni hihojen kiristäessä (jotain konkreettista todistetta saliharrastuksesta :D), ja silti olen kuljettanut sitä mukanani. Se tuo mieleeni muistoja vuodesta jolloin muutin Ahvenanmaalle. Eilen sovitin paitaa pitkästä aikaa. Se näytti lähinnä naurettavalta makkarankuorelta.

Sydäntä vähän kivisti, mutta pusero sai lähteä.

Kosmetiikkaa_eteenpain

Arvottavaa / huudettavaa kosmetiikkaakin on kertynyt kiitettävä kassillinen.

Järjestän näistä arvonnan blogiin myöhemmin helmikuun aikana.

Vanhasta_lompakosta

Alusvaatteiden (!) joukosta löysin säilöttynä ikivanhan lompakkoni. Tässä sen sisältöä.

Osalla lompakon uumenista löytyneistä korteista on ikää jo viitisentoista vuotta, arvelen.

Bytes

Olohuone_keskiviikko2801

Olohuoneen pöytäkin näkyy taas kun sain meikkinurkkauksen valloittaneet kosmeröykkiöt lajiteltua Hemnesiin, roskiin tai eteenpäin menevien kassiin.

.

Ja nyt sitten viimein siihen tuotearvosteluun :)

idHerbinaLuomuruusu_putsarit

Markkinointitahoilla luetaan blogeja erittäin tarkkaan, tuli taas havaittua.  Ei ole kauaakaan kun joku lukija mainitsi kommenteissa Herbinan Luomuruusu-puhdistusvaahdon, ja minä puolestani vastasin, että tätä tuotetta olenkin halunnut testata. Ja kas, sitä tarjotaan minulle viikkoa myöhemmin. ;)

Herbinaa ei paljon ole blogissa näkynyt, mainiota kuivashampoota lukuunottamatta, sillä en itse ole jostain syystä koskaan ollut "Herbina-ihmisiä". Sen sisarsarja (ei virallisesti sisar, mutta mun päässä kyllä) XZ on aina vetänyt enemmän puoleensa. Pidän XZ:aa ja Herbinaa sisarina koska ne ovat saman valmistajan ja imagoltaankin hyvin samanlaisia. Joukkoon voisi vielä liittää sisarpuolena LV:n, samalta tehtaalta Heinävedeltä sekin.

Taas mä ajaudun pois pääasiasta... :D

Saanko esitellä: suloisen tuoksuinen, hellävarainen

Herbina Fresh Luomuruusu -puhdistuskaksikko.

Tuotteet ovat semisti luonnonkosmetiikkaa, sillä niiden sisältämät ainesosat ovat biohajoavia. Pumppuvaahdossa pääasialliset pesevät ainesosat ovat dekyyliglukosidi (mieto sokeritensidi) ja kokamidopropyylibetaiini (mieto amfoteerinen tensidi), mutta yksi sulfaattikin, tosin hellävarainen sellainen (kaikki sulfaatit eivät ole voimakkaita ja ärsyttäviä) reseptistä löytyy; disodium laureth sulfosuccinate. Korjaus; sulfosukkinaatit eivät olekaan sulfaatteja, kiitos lukijalle tarkennuksesta.

Luomuruusu-putsarin vaahto on koostumukseltaan enemmän luonnonkosmetiikan ohuen pumppuvaahdon kaltaista kuin "normi"kosmetiikan kermaista ja tiheää vaahtoa. Jos sokko-testaisin tätä, luulisin luonnonkosmetiikaksi. Tuntuu iholla kerrassaan miellyttävältä, ja hellävaraisuuden huomaa ihon jälkitunteessa - ihoa ei kiristä niinkuin käytännössä aina kaikkien SLS/SLES-pohjaisten puhdistusaineiden jäljiltä.

Myös kasvoden ihofiilis on ihastuttava, juuri tällaisesta koostumuksesta pidän. Alkoholiton, raikas, ei jätä iholle nahkeaa/filmimäistä tunnetta. (Voin kertoa, että kokeilin siskoni luona Pirkan alkoholitonta kasvovettä, ja se kuuluu juuri niihin tahmean jälkitunteen jättäviin. Havaintojeni mukaan markkinoilla on noin 50-50 "jälkitunteellisia" ja "jälkitunteettomia" kasvovesiä, ainesosistakaan ei voi koskaan päätellä kummanlainen on kyseessä.)

Parasta Luomuruusu-tuotteissa on hyvän ihofiiliksen lisäksi TUOKSU. Aivan ihana. En ole pitkään aikaan käyttänyt näin hurmaavan tuoksuisia puhdistustuotteita. Ruusua en näissä juurikaan haista, en tiedä onko se tarkoituskaan, mutta minulle tuoksu tuo mieleen raikkaan, kirpsakan vihreän omenan. Pullojen vihreä väri sopii tuoksuun hyvin.

Mun tekee mieli kiteyttää Luomuruusu-arvostelu näihin sanoihin; söpöä ja toimivaa :) Joo, ja halpojakin nämä vissiin ovat.

Marimekko_kassit

P.S. Haluaako joku antaa postimaksun hinnalla kodin siniselle tai mustavalkoiselle Marimekko-olkakassille? Lähes käyttämättömiä kumpainenkin.

Olin jo laittamassa kirpparipinoon kun keksin, että joku lukijakin saattaisi ilahtua näistä. Kassi on niin lättänä että menee kirjeenä. Edit. Kodintarjoajia on useampia joten arpa saa ratkaista keille kassit menevät. :) Arvon laukut huomenna aamupäivällä.

* * Laukut arvottu. Mustavalkoinen löytää uuden kodin Riniltä ja sininen Merviltä. * *

*

P.P.S Vein tänään kierrätykseen neljä paria vanhoja, erittäin pölyisiä silmälaseja...! :)

102 comments on “Luomuruusu-arvostelu lajittelutantereelta”

 1. Mukana mustavalkoisen kassin arvonnassa! Itse käyn vähän kokoajan kaappeja sillä silmällä läpi, että aina on joku pussi odottamassa kirpparille pääsyä.

  Vastaa

  0
 2. Mullekin kelpaisi tuo mustavalkoinen :)
  Pitäs itsekin raivata vaatehuone..paljon vaatteita joita ei oo tullu käytettyä vuosiin, oottamassa sitä "joskus" päivää..

  Vastaa

  0
 3. Minäkin tarjoaisi kotia kasseille, kumpi tahansa kelpaisi mielihyvin :) Edellinen Marimekon kassini alkaa olla jo tiensä päässä.

  Jemmaajan vikaa on minussakin, mutta puolisoni on täysin toista maata ja niinpä mun jemmojen tyhjentämistä vaaditaan tasaisin väliajoin...

  Vastaa

  0
 4. Hyvä tyttö!
  Mä tiesin, että sä pystyisit tuohon jemmojen järjestelyyn! Kiitos, kun jaoit tämän aiheen meidän lukijoiden kanssa. Olet rohkea, ja sinussa löytyy varmasti sitä lujuutta mitä tarvitaan jatkossakin tavaroiden setvimiseen. <3

  Vastaa

  0
 5. Jos arvontaan vielä pääsee mukaann niin olisin valmis antamaan kodin toiselle kassille, värillä ei väliä :)

  Vastaa

  0
 6. Voi! Sininen kivikuosi on suosikkini!
  Marmekkoakin on niin kausittain ettei edes tiedä mitä kaikke on olemassa :)

  Vastaa

  0
 7. Pikku korjaus, sulfosukkinaatit eivät ole sulfaatteja, kosmetiikassa käytettäviä sulfaatteja ovat alkyylisulfaatit (Sodium Lauryl Sulfate) ja eetterisulfaatit (Sodium Laureth Sulfate). Sulfosukkinaatit on paljon miedompia kuin alkyyli- ja eetterisulfaatit, eivätkä ne yleensä aiheuta ihoärsytystä :)

  Vastaa

  0
 8. Hei!

  Tulisin mukaan tuon sinisen kassin arvontaan. Ilahduttaisin läheistä rankan kevään keskellä :)

  Vastaa

  0
 9. Vautsivau, siellähän on niin sanotusti "iso remmi päällä" (eli homma, johon on ryhdytty tehdään tehokkaasti ja turhia levähtelemättä) :) Kivat pussukat, kiva arvonta - mukana. Värillä ei väliä.

  Vastaa

  0
 10. Minäkin olen Marimekko-kassin arvonnassa! Ensisijaisesti sininen Marimekko kassi, mutta en sanoisi "ei" mustallekaan :)

  Vastaa

  0
 11. Feng Shui on kotonani läsnä sen verran, että hankin vain todella sen, mitä tarvitsen. Musta-valkoisella olisi tilaa minulle ja kotiini! :)

  Vastaa

  0
 12. Mä kuulun kanssa jemmaajiin! Alkuviikosta tyhjensin lompakon ja sieltä oli kuitteja 5 vuoden takaiselta Espanjan reissulta. Voi taivas...! En henno päästää irti edes kuiteista. Kaapista myös löytyy kultaiselta -90 luvulta vaatteita, erilaisia sen aikakauden tavaroita, joilla on jonkulaista tunnearvoa aikakautta kohtaan. Kuun ei vaan haluaisi luopua niistä :(

  Asiasta eteenpäin, mistä meinasitte ammattiapua varaston siivoamiseen hankkia? Mistä sellaista saa edes? Tulee vaan mieleen television "Himohamstraajien" juontajat ja tiimi, joka tulee auttamaan tavaroihinsa hukkuvia :D

  Vastaa

  0
 13. Nyt täytyy ihmetellä, että miten et aiemmin ole esim. matkabudjettiasi kasvattanut viemällä kirppikselle hyväkuntoisia vaatteita ja muuta tavaraa? Minulla ei nuorempana hirveästi kertynyt ylimääräisiä, koska rahaa oli vähän ja kirppikseltä sai vähän lisärahaa - tosin tätä ei voinut hyödyntää monta kertaa, kun ei sitä rahaa ollut liikoja uuden ostamiseenkaan. ;)
  Näiden vuosien jälkeen olen muuttanut sen verran säännöllisesti, että aina ennen muuttoa teen pienen siivouksen.
  Kaikkea ei kuitenkaan kannata heittää pois, koska myöhemmin voi olla ihana palata vanhojen muistojen ääreen (itsekin säästän esim. keikkalippuja yms), mutta varmaan tuossa tavaramäärässä riittää karsintaa. Kellarin saisitte luultavasti itsekin siivottua, jos teette vaikka kuukausiprojektin, jossa tietyn osion siivoatte viikonlopussa. Ja jos hyväkuntoisen tavaran ja vaatteen vie hyväntekeväisyyskirpparille tai vaikka asunnottomien asuntolaan niin saa ehkä autettua muitakin omilla "roinillaan".

  Vastaa

  0
  1. Nyt täytyy ihmetellä, että miten et aiemmin ole esim. matkabudjettiasi kasvattanut viemällä kirppikselle hyväkuntoisia vaatteita ja muuta tavaraa?

   Eipä niistä kirppiksistä kovin kaksisesti rahaa saa :D Viimeisin voittoni taisi olla 60 euroa ^_^ En siis näe kirppareita varsinaisena tienauskeinona. Mun vaatteet ovat H&M-laatua, ei niistä montaa euroa per tsipale voi kirppareilla pyytää :) Kiertoon menevästä kosmetiikasta taas en peri rahaa, koska 90% eteenpäin laittamastani kosmetiikasta on blogin kautta saamaani promomateriaalia. Jotkut tahot saattavat sitäkin myydä, mutta minä en. Jos se ei ole lain mukaan väärin, niin vähintäänkin eettisesti.

   Vastaa

   0
 14. Ounou, myöhästyinkö junasta? Vieläkö ehtii mukaan kassiarvontaan? Oon ihan pöhkönä kangaskasseihin, en tiedä miksi. Nyt mulla on käytössä pari ihan sysirumaa, ja olisin iloinen tuollaisesta nätistä kassista, värillä ei väliä. Jos ei ennää ehdi, niin no ei maha sitten mittään.

  Vastaa

  0
 15. Ja hei, ois sellanen kysymys, että ootko koskaan käyttänyt/kokeillu meow cosmeticsin mineraalipohjia?

  Vastaa

  0
  1. En ole kokeillut. Kaverilta sain, jos oikein muistan, pari samplea vuosia sitten, mutta en tainnut ehtiä kokeilla niitä ennenkuin nekin katosivat jonnekin kosmetiikkakaaokseeni....

   Vastaa

   0
 16. Kassiloista mustavalkoinen mieluisin, mutta sininen myös kelpaa.Omistan samaa kuosia punavalkoisena, joka alkaa tulla tiensä päähän.

  Vastaa

  0
 17. Ruusuvesi "ei jätä nahkeaa fiilistä" ja "ei tuoksu ruusulle" - kuulostaa ihan mun tuotteelta! En ole koskaan edes harkinnut kun olen luullut ruusuntuoksuiseksi. Olen tykännyt tosi paljon Herbinan muista kasvovesista juuri raikkauden, ei-nahkeuden takia ja edullisuuden takia

  Vastaa

  0
 18. Käytän tuota kasvovettä, ja mun mielestä parasta siinä on juuri se RUUSUNtuoksu :D miten nenät voikin olla erilaisia.

  Vastaa

  0
  1. Mun mielestä ruusun tuoksu ei ole koskaan raikas vaan päinvastoin (pahimmillaan) raskas tai vähintään puuterinen. Mun nenään tuo Luomuruusu tuoksuu todella raikkaalle, toki tuoksu on myös kukkainen mutta siinä on reilusti sellaista omenan hapokkuutta mukana :) Mun aivot tulkitsee tuoksun niin ^_^

   Vastaa

   0
 19. Hienoa että olet aloittanut siivouksen. Se tunne raivauksen jälkeen on kaiken työn arvoinen. Kasseista kumpi vaan kelpaisi, sininen kuitenkin mieluisampi

  Vastaa

  0
 20. Olen nyt ostanut Laveran uutta meikkivoidetta vaaleimmassa sävyssään ja kieltämättä oli kyllä järkytys, kun laitoin sitä ensin kämmenen selälle ja siitä kasvoihin, sävy on nimittäin todella todella tumma! :/ Pitää varmaan yrittää sekoittaa kosteusvoiteen joukkoon.
  Näytin pienellä määrällä tuota meikkivoidetta ihan keinorusketuskoneesta tulleelta. :( Upposiko tämä sinun talvi-ihoon rajoja jättämättä?

  Sellainen asia tuli muuten mieleen, että syötkö viiliä? Itse tykkään viilistä paljon esim. kreikkalaista jogurttia enemmän. :)

  Vastaa

  0
  1. Upposiko tämä sinun talvi-ihoon rajoja jättämättä?

   Kyllä, ei ongelmaa :) Mullahan ei toisaalta enää ole kovin kalpea iho, sen sävy on muuttunut viimeisen viiden vuoden aikana ja on nykyään sellainen "light medium". Esimerkiksi Lolon Blondie-sävyä en enää voi käyttää, on liian vaalea.

   Sellainen asia tuli muuten mieleen, että syötkö viiliä?

   En ole syönyt sitten lukiovuosien. Siihen aikaan taisin vielä harrastaa hilloviilejä tai kanelisokeri-viilejä, eli näitä mun "pseudo-ruokia" kun en kunnon ruokaa jaksanut tehdä. Lounas saattoi siis olla lautanen muroja ja kevytviili vadelmahillolla.

   Viili on ihan hyvää, mutta jostain syystä se on jäänyt pois mun ruokavaliosta kauan sitten. Moneen vuoteen en harrastanut jogurttiakaan, söin vain sokerisia Danonen kermarahkoja. Tavallisesta suomalaisesta jogurtista en ole koskaan tykännyt, se on liian hapanta ja koostumus onnetonta lirua. Pyrkiessäni vieroittumaan sokeristen ruokien riippuvuudestani siirryin Danoneista Alpron soijajogurtteihin, jotka on makeutettu vain fruktoosilla. Sitten ne makeutetutkin jäivät pikkuhiljaa, kunnes huomasin syöväni melkein pelkästään Alpron maustamatonta. <3 Vasta vhh-ruokavalion myötä aloin syödä täysrasvaisia kreikkalaisia ja turkkilaisia jogurtteja.

   Hehheh, tulipa taas maitotuote-esitelmä, vaikka kysyit vain viilistä... ^_^

   Vastaa

   0
  2. Kiva esitelmä oli. Itse syön aika terveellisesti kyllä tuota viiliä: siis siten, että päällä on esim. teelusikallinen pellavansiemenrouhetta ja toinen teelusikallinen sitten auringonkukansiemeniä. Rakastan viilin mietoa makua.

   Vastaa

   0
  3. Ai niin, syön juuri loppuun ensimmäistä Quorn-pihvipakkausta. Hyvää on.

   Ja voithan nyt lisätä viralliseen CV:heesi, että olet tehnyt viiliesitelmän. :)

   Vastaa

   0
  4. Kyllä. :) Ja uskon, että pinaatista ja minustakin tulee vielä ystävykset.

   Vastaa

   0
 21. Hei! Mihin veit silmälasisi kierrätykseen? Yritin selvittää asiaa vuosi (tai kaksi?) sitten, josko niistä olisi tosiaan hyötyä jossakin. Specsaversillä oli vuosia sitten kampanja, jossa keräsivät vanhoja silmälaseja Afrikkaan. Nyt en tiedä hyödyntääkö niitä kukaan, enkä ole raaskinut niitä poiskaan heittää.

  Vastaa

  0
  1. Instruun vein, heillä ainakin otetaan vastaan kierrätettäväksi meneviä laseja :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (67)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)