18.11.2013

Missä on ihmisten käytöstavat?

Jouduin perjantaina laivalla niin loukkaavan ja epäasiallisen käytöksen kohteeksi, että menin ihan sanattomaksi hämmennyksestä ja pahasta mielestä. Yleensä olen suhteellisen sanavalmis nainen ja osaan sanoa törkeille tyypeille ns. "vastaan", mutta nyt saatoin vain katsoa näitä ihmisiä hämmästyksen ja häpeän vallassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten kerroin perjantain postauksessa, olin lähdössä iloisin mielin Siljan Happy Lobster -ravintolaan, jossa ruokailu on minulle aina laivamatkojen kohokohta. Ruoka on vain jotain niin hyvää, ja hinta-laatu-suhde saa tällaisen köyhäilijänkin suupielet korviin. "Rapuhetki" tuo minulle muuten niin arkiseen ja rutinoituneeseen laivamatkaan pienen kultareunuksen.

M/S Symphonyn Happy Lobster on todella ahdas, ja pienet pöydät ovat käytännössä aivan vieri vieressä. Se on myös aina täynnä, no, ainakin viikonloppuisin. Minut ohjattiin pöytään, jonka vieressä 15 sentin päässä istui noin viisissäkymmenissä oleva, vähän fiinimmän näköinen pariskunta. He olivat käymässä keskustelua jälkiruokavalinnoista, ja olivat hieman kyllästyneen näköisiä tarjoilijan viimein purjehtiessa heidän pöytäänsä ja pahoitellessa että he olivat saaneet hieman odottaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No, pariskunnan odotellessa jälkiruokaansa minä sain alkuruokani. Se oli Äyriäislautanen, ehdoton lempparini Happy Lobsterissa ja tilaan sen joka kerta. Taustatietona kerrottakoon, että en ole mitenkään hurjan tottunut rapuveitsen käsittelijä ja auon lähes kaikki ravut sormin. (Alkuruokalautasella tosin ei mitään suuria rapuja olekaan, ne saa mielestäni ihan kätevästi auki ilman veistä.) Muistan aina, kun tilasin äyriäislautasen ensimmäistä kertaa ja olin ihan että apua, miten näitä syödään... Lautasella taisi olla kolme erilaista välinettä niiden käsittelyyn. Sitten huomasin, että muutkin ravintolassa käyttävät sormiaan ja tarjoilijakin nauroi että "ota ihan rennosti, nämä saa syödä ihan miten haluaa". :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noniin, mutta siis perjantaihin. Olen jo pitkään aikonut kirjoittaa blogiin pienen jutun Happy Lobsterista ja rapujen syönnistä, ja halusin ottaa juttua varten pari kuvaa. Otin esiin kamerani ja nappasin Äyriäislautasesta muutaman kuvan. Tämä vei alle minuutin eikä varmastikaan kiinnittänyt kenenkään huomiota koko ravintolassa - paitsi viereisen pöydän fiinin pariskunnan. Laittaessani kameraa takaisin laukkuun, alkoi pariskunta kommentoida kuvien ottoani kovaan ääneen.

"Siis ei herranjumala miten noloa, ihan järkyttävää", mies sanoi.

"Aivan, siis niin järkyttävää", nainen komppasi.

"Voi hyvänen aika kun kaikesta pitää koko ajan olla ottamassa kuvia, tämäkään tyttö tuskin pystyy odottamaan että pääsee laittamaan kuvat jonnekin Twitteriin tai Facebookiin", mies sanoi.

"Niin juuri, ihan paaaaakko laittaa kaikesta syömästään heti kuva Facebookiin",  nainen sanoi.

"Ihan järkyttävää", mies totesi. Äänensävy oli niin liioitellun teatraalinen, että jos en itse olisi ollut arvostelun kohteena, olisin varmasti revennyt nauramaan.

"Niin järkyttävää", nainen jatkoi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pariskunnan tarkoitus oli eittämättä, että kuulen kaiken tämän. Vaikka he eivät olisi korottaneet ääntään, olisin toki silti kuullut, istuinhan vain 15 sentin päässä. Päätin keskeyttää taivastelun ja sanoin heille:

"Anteeksi nyt vain kovasti, mutta aion kirjoittaa ravintolavierailustani jutun. Tarvitsen siihen kuvia".

"Niin joo, ihan varmaan", nainen sanoi ja katsoi minua niin ylimielisesti että ihan jäädyin.

"Ihan sama mutta järkyttävän noloa tuollainen", mies sanoi ja katsoi minua yhtä ivallisesti.

Olin niin puulla päähän lyöty että pystyin vain tuijottamaan heitä.

Siinä tämä hienon näköinen pariskunta istui kuvitellen olevansa parempia ihmisiä hienoine käytöstapoineen, ja katsoivat oikeudekseen alkaa arvostelemaan ja pilkkaamaan "noloa rahvasta". Toinen tulee ravintolaan hyvillä mielin syömään, ja nämä ihmiset alkavat ääneen pilkkaamaan häntä.

id_Pariskunta

Kuva: 123rf.com © Alvaro Cabrera Jiménez

Nainen katsoi minua melkein aggressiivisesti, ilmeisen provosoituneena siitä, että ylipäänsä olin kehdannut avata heille suuni. Hän alkoi selittää:

"Me oltiin juuri Pariisissa, ja sielläkin yhdessä ravintolassa istui tyttö joka alkoi kuvaamaan croissantiaan, siis ihan kääääsittämättömän noloa. Siinä se väänteli ja käänteli itseään sen kameran kanssa, jooooka puolelta piti saada kuva siitä hemmetin voisarvesta, niin uskomattoman noloa."

Tätä kertoessaan nainen alkoi itse vääntyillä ja kääntyillä istuimellaan, esittäen croissant-tyttöä. Hän heilui tuolillaan niin että päätyi osittain melkein syliini. Aloin miettiä, oliko nainen juovuksissa. Aikamoisen ylimitoitettu reaktio kuvanottooni. Nainen ei kuitenkaan vaikuttanut humaltuneelta. Hän vaikutti vain - - erittäin ylimieliseltä ja tuohtuneelta.

Olisin halunnut sanoa vielä jotain, mutta en kertakaikkiaan kyennyt. Tunsin oloni loukatuksi ja samalla häpesin pariskunnan puolesta. Käsittivätkö he ollenkaan käytöksensä epäasiallisuutta? Miten joku kehtaa olla noin epäkohtelias ventovieraalle ihmiselle? Mitä olin heille tehnyt? Otin kolme kuvaa ruoka-annoksestani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käännyin pois ja aloin syödä rapujani. Hetken kuluttua kuulin, kun nainen vielä totesi miehelleen, "On se kyllä ihmeellistä että lapset ja nuoret ylipäänsä tilaavat mitään äyriäisiä kun eihän ne osaa edes syödä niitä." Mies komppaili.

Lapset ja nuoret...!

. . .

Ilta meni melkein pilalle. Olin vähän aikaa kuohuksissa moisesta julkisesta "hyökkäyksestä" ja oli aika ikävä yrittää siinä syödä annostaan jota olin niin kovasti odottanut, viereisen pöydän mulkoillessa ruokailuani. Onneksi pariskunta poistui pian ja hyvä ruoka pelasti tunnelmaa edes vähän. Toisen annokseni, Scampi-salaatin, sain syödä rauhassa.

Okei. Ruokien kuvailusta on tullut blogien ja muun kuvapainotteisen sosiaalisen median kautta varsinainen ilmiö, ja varmasti se ärsyttää joitakin ihmisiä. Helkkari, myönnän itsekin että se näyttää vähän huvittavalta ja joissain tilanteissa varmasti jopa nololta. Mutta häiritseekö se ketään? Ja jos häiritsee, eikö olisi kohteliasta pitää se omana tietonaan ja päivitellä vaikka kaverinsa kanssa keskenään tilanteen jälkeen?

Kumpi on nolompaa - se että ottaa kaikessa hiljaisuudessa valokuvan lautasestaan vai se että alkaa ääneen taivastelemaan ja dissaamaan kuvan ottanutta henkilöä - niin että henkilö ja puoli ravintolaa kuulevat? En pysty ymmärtämään tällaista perusteetonta ilkeyttä.

Luulen, että tässä asiassa minulla on arvostelijoitani paremmat perusteet todeta heidän käytöksestään;

"Ihan jääärkyttävää".'

P.S. Laitan tänne taas yhteisen vastauksen kaikille niille kommentin jättäneille joille en henkilökohtaisesti vastannut - kiitos "kollektiivisesta paheksunnastanne" tällaista rahvaan kyykytystä kohtaan, todella harmi ettei kyseinen pariskunta tai ylipäänsä heidän kaltaisensa "Paremmat Ihmiset" tätä juttua ja keskustelua lue. Voisi tehdä hyvää saada vähän ajattelemisen aihetta. Kaikkiin kommentteihin olisi tehnyt mieli vastata mutta niitä on niin paljon, kiitos runsaasta osanotostanne!

134 comments on “Missä on ihmisten käytöstavat?”

  1. Hei, olisit pyytänyt siirtoa toiseen pöytään tai jotain...ei kaikkea pidä sietää! Ihan naurettavaa käytöstä, mutta joskus sitä vaan tulee tuollaisilta jotka kuvittelevat olevansa maailman napoja.

    Vastaa

    0
    1. Olisin itse asiassa tosiaan halunnut siirtyä toiseen pöytään mutta ravintola oli täynnä.

      Vastaa

      0
  2. Hei olen todella pahoillani sinun puolestasi. Olet joutunut todella NOLOJEN ihmisten uhriksi! Tuo pariskunta on alhaisinta sakkia mitä tiedän, en voi minä myöskään sietää moista käytöstä.

    Tavallaan on ihan hyvä että "jäädyit", etkä sanonut mitään! Toisaalta tuollaisille törkimyksille olisi varmasti ollut ihana ladata "täyslaidallinen".

    Minua ei haittaa jos joku valokuvaa ruokaansa, se on "tätä päivää", varsinkin bloggareiden.

    Toivottavasti tuo typerä pariskunta ei saanut mieltäsi mustaksi pidemmäksi aikaa, vaikka uskon että varmasti tuo asia pyörii mielessä vaikka kuinka yrittäisit unohtaa!

    Kiva että kerroit meillekin, varmasti olo helpottui :)

    Vastaa

    0
    1. Toivottavasti tuo typerä pariskunta ei saanut mieltäsi mustaksi pidemmäksi aikaa

      Ei onneksi pidemmäksi aikaa, mutta kyllä fiilikset totisesti laski koko loppuillaksi... Seuraavana aamuna olin jo päättänyt että tästä täytyy kirjoittaa blogiin niin pääsee viimeistään höyryt ulos.

      Vastaa

      0
  3. Voi että harmittaa sun puolesta tuollainen.Olisin itsekkin mennyt hiljaiseksi kommenteista. Tuo pariskunta nolasi itsensä aivan totaalisesti ja sitä paitsi mitä se heille kuuluu mitä sinä teet ja mitä et. Aina löytyy ihmisiä,jotka tunkevat naamansa toisten asioihin. Tsemppiä sulle <3 :)

    Vastaa

    0
  4. Ikävää että noin ilkeitä ihmisiä löytyy ja pilaa toisen fiiliksen.Minusta ei mitenkään noloa kuvata koska se on nykypäivää.

    Vastaa

    0
  5. No huh...
    Sanattomaksi tuo kyllä saa.

    Itsekin Ravintolapäivänä (lauantaina 16.11.) napsimme ystäväni kanssa kuvia ihanista lounasannoksista, jotka kokkimme olivat luoneet... Kokitkin pääsivät kuvaan, hui kamalaa!
    Kukaan ei onneksi moista moukkamaisuutta paheksunut... :)

    Ymmärrän ärtymyksen, jos otoksia napsitaan julkisella paikalla muista ihmisistä (vaikka ei se mitään laitonta ole) ja heidän tekemisistään ja syömisistään.. mutta että omaa lautasta ei saisi kuvata, outo ajattelu.
    Meitä on tosiaan moneen junaan ja laivaan, eikä ulkoinen hienostuneisuus takaa sydämen sivistystä.

    Vastaa

    0
  6. Apua! En voinut olla nauramatta kun luin tätä, mutta osaan kuvitella, kuinka ärsyttävää ja säälittävää tuommoinen käytös voi olla kun omalle kohdalle osuu! Olisit vain pokkana kysynyt, että saisitko kuvata heidänkin annoksensa..

    Vastaa

    0
    1. Olisit vain pokkana kysynyt, että saisitko kuvata heidänkin annoksensa..

      :D XD

      Vastaa

      0
  7. Sinä et tehnyt mitään väärin, yritä unohtaa koko pariskunta. Moukkia on kaikkialla. Tuntuu pahalta puolestasi. Pää pystyyn ja nauti jatkossakin kaikista maailman ihanista antimista, jotka onneksi jaat myös muiden kanssa ja näin tuot maailmaan hyvää mieltä ja iloa!

    Vastaa

    0
  8. Ihan järkyttävää, että ihmiset eivät ymmärrä ettei hyviin käytöstapoihin kuulu toisten ihmisten julkisesti nöyryyttäminen tai toisesta alentavasti puhuminen. Muutenkin tuntuu ettei nykyään arvosteta toista ihmistä välillä juuri ollenkaan ja tuijotetaan tiukasti vain oman mielipiteen takaa asioita. Tämän keskustelun olisi voinut pariskunta käydä niiiiiin eri tavalla kanssasi vaikka eivät samaa mieltä olleetkaan. Ehkä tässä tapauksessa olikin hyvä ettet sen kummemmin kommentoinut asiaa kyseiselle pariskunnalle sillä eivät olisi minkäänlaista ymmärrystä osanneet antaa. Parempi joskus jättää jotkut omaan arvoonsa :)

    Vastaa

    0
  9. No just. Eivätköhän nämä "fiinit" ihmiset osoittaneet käytöksellään, kuinka fiinejä oikeasti ovat. Oikeasti hienot ihmiset käyttäytyvät kohteliaasti ja lämpimästi muita ihmisiä kohtaan. Sinä itse reagoit asiaan hienosti; et alkanut tapella tai vängätä, saati keksinyt loukkauksia takaisin. (Itse olisin varmaan tehnyt jonkun tyhmän ja lapsellisen jäynän; mutta minä olenkin ihan järkyttävä kakara :D)

    Hyvä Sanni! Älä anna tympeiden urpojen pilata tekemisiäsi. :)

    Vastaa

    0
    1. Oikeasti hienot ihmiset käyttäytyvät kohteliaasti ja lämpimästi muita ihmisiä kohtaan.

      Nimenomaan. Mutta hienoutta on kai sitten monenlaista... Vähän tulee mieleen Ylpeyden Ja Ennakkoluulon Lady Catherine De Burgh...

      Vastaa

      0
  10. No ihan jäääääääääääääääääääääärkyttävää ton pariskunnan käytös. Meitä on joko junaan ja toiset jää asemallekin. ;)

    Vastaa

    0
  11. Ihan JÄRKYTTÄVÄÄ. Olen ylipäänsä hämmentynyt siitä, että miten ihmisillä on aikaa keskittyä muiden, täysin tuntemattomien, ihmisten asioihin tai heidän syömiseen, jos on vielä pariskuntana ravintolassa viettämässä aikaansa. Toki myönnän, että joskus itsekin päivittelen ympärillä tapahtuvia asioita, mutta todellakin omassa rauhassa, ilman toisten loukkaamista. Tämän pariskunnan käytös on kyllä todella noloa, myötähäpeän.

    Tulee itselleni mieleen eräs tilanne, jolloin jouduin ystäväni kanssa, täysin vahingossa, lukittuneeksi Suomalaisen kirjakaupan tiloihin :D Olimme tutustumassa kirjoihin ikkunoiden edustalla. Pian kuitenkin havahduimme siihen, että koko liike on pimeä, ovet on lukossa ja me olemme lukittautuneina liikkeeseen. Ikkuinoiden edustalle emme kuitenkaan olleet havainneet valojenkaan sammumista. Yritymme soittaa liikkeesta ulos, epäonnistuimme. Jyskytimme tuloksetta ovia. Sitten päätimme huitoa ulko-oven luona ohikulkeville ihmisille. Moni kulki ohi, hymyillen. Ehkäpä tilanne näytti otokselta ohjelmasta Piilokamera. Viimein joku pysähtyi ja hälytti meille apua. Henkilökunnan edustajan saavuttua saimme kunnon läksytyksen, haukut siitä, että olemme se paha nuoriso, ilkivalta ja rötöstely vain aina mielessämme. Yritimme piipittää (noh, aika äänekkäitä kyllä olemme), että kukaan ei kiertänyt liikettä, ei tullut ilmoitusta sulkeutumisesta tms. Meille viitattiin kintaalla, kohdeltiin kuin rikollisia. "Jos nyt hävytte, niin en soita poliiseja." Itse olin vailla anteeksi pyyntöä, mutta mitä saimmekaan.

    Tämä tapaus on jotenkin tatuoitunut mieleeni. Se muistuttaa aina siitä, miten itsekkäitä, noloja ja huonosti käyttäytyviä itseäni vanhemmat osaavat ollakaan ;)

    Vastaa

    0
    1. Hehheee Johanna... Mitenkäs minäkin muistan aivan vastaavanlaisen tilanteen... ^_^ Tuo oli kyllä jotain niin hullua! Myymälä olisi ollut MEILLE vähintään mielettömät pahoittelut velkaa, ja mitä saimmekaan..?

      Vastaa

      0
  12. siis kyllä, ihmiset osaavat olla uskomattoman inhottavia ja törkeitä TUNTEMATTOMILLE ihmisillä. missä on käytöstavat?! nuoria ja lapsia dissataan nykypäivänä kun ei ole käytöstapoja, mistähän sekin johtuu, kun jos kasvatuksen antaa esim. samoja adjektiiveja kuin yllä olevalla pariskunnalla omaavat ihmiset?

    kyllä ne huonot käytöstavat on niillä vanhemmilla, jotka luulevat olevansa niin jotakin.
    minusta on esimerkiksi tullut "ihmisvihaaja", juuri tälläisten ihmisten takia. ja asiakaspalvelutyössä sen näkee vielä paremmin. :(

    toivottavasti reissusi ei mennyt kokonaan pilalle! mahtavan näköisiä annoksia! :)

    Vastaa

    0
    1. nuoria ja lapsia dissataan nykypäivänä kun ei ole käytöstapoja

      Tuo vaikuttaa tosiaan olevan harmillisen yleistä, ihan kuin kaikki teinit olisi jotain vandaaleja ja vanhusten päälle sylkijöitä. Kyllä ne monet "vanhukset" on itse niitä psyykkisiä vandaaleja..!

      Vastaa

      0
  13. En ymmärrä, miksi aikuiset ihmiset käyttäytyy kuin pahaiset kakarat. Hieman vastaavaan tilanteeseen jouduin noin pari vuotta sitten, kun eräs rouvashenkilö päätti tulla avautumaan minulle, kun olimme avopuolisoni kanssa opiskelija-asuntomme parkkipaikalla automme vieressä. "Hyvähän se on ajella vanhempien maksamalla autolla ja asua puoli-ilmaiseksi. Tervetuloa vaan maksamaan veroja joku päivä." Yleensä löydän kyllä sanat nopeasti, mutta tuo veti hiljaiseksi ja jäin tuijottamaan naisen perään typeränä tämän sipsutellessa paikalta pois. Avopuolisoni opiskeli ja työskenteli kolmessa työssä tuolloin ja oli ihan omilla rahoillaan autonsa ostanut. Taisi olla rouvalla huono päivä, mutta ärsyttää tuollaiset ihmiset, jotka olettavat jotain ja ovat varmoja siitä, että ovat oikeassa.

    Vastaa

    0
    1. “Hyvähän se on ajella vanhempien maksamalla autolla ja asua puoli-ilmaiseksi. Tervetuloa vaan maksamaan veroja joku päivä.”

      Siis aaaarghhh!! >:-( #©@$∞§* !!

      Vastaa

      0
    2. Sanni, <3

      Äläpä muuta sano. Pitkään mietin, olisinko kirjoittanut lehteen tms. jonkun pienen jutun, mutta se jäi sitten. Ja toivoin, että olisin nähnyt saman naisen vielä uudestaan, mutta ei tullut koskaan vastaan.

      Vastaa

      0
  14. No tuosta pariskunnasta voi vaan todeta, että niin se vakka kantensa valitsee :D Se on aivan sama, vaikka sinulla olisi ollut kuinka hyvät perusteet ja olisit ne järkevästi argumentoinut, niin silti sinun kuvailusi olisi ollut "jääärkyttäväää" - he olivat päätöksensä jo tehneet. Eli varmasti olisin itsekin ollut ihan hiljaa - toiset ihmiset eivät vaan tajua olevansa urpoja=huonokäytöksisiä edes tilanteen jälkeen. Minua ei häiritse toisten kuvailut, eri juttu tietysti, jos minua pyydettäisiin omasta pöydästäni siirtymään, että joku saa paremman kuvan :) Jos joku asia oikeasti häiritsee ja on tilanteessa "väärin" (siis esim. joku hölöttää kirjaston lukusalissa kovaan ääneen matkapuhelimeen) niin silloin mielestäni on parempi sanoa heti kuin urputtaa kotona. Mutta kun häiriintymiselle ei ole perusteita niin kohtelias ja muut huomioonottava pitää kommenttinsa omana tietonaan ja päivittelee sitten myöhemmin tuttavilleen tätä maailmanmenoa :)

    Vastaa

    0
  15. Ihan uskomatonta käytöstä! Propsit sulle siitä että kykenit pysymään noin rauhallisena (tai no, sanattomana), itsehän olisin varmaan raivoissani lätkässyt ruokani fiinin pariskunnan päälle :D No ei, mieli olisi varmasti kyllä tehnyt... Olisit edes käynyt ilmoittamassa henkilökunnalle asiattomasta käytöksestä ;)

    Mutta kysymykseen - ei häiritse ruokien kuvailu. Itse kans kuvailen joskus ruokiani mutta ne jäävät vain puhelimen omaan muistiin. Ehkä se jo sitten häiritsee jos itse näyn ahmimassa ruokaa toisen ottamissa ruokakuvissa :D ja kuva päätyy internettiin

    Vastaa

    0
  16. No huhhuh! Inhottavia tollaset ihmiset jota ilmeisesti kuvittelevat olevansa jotenkin parempia kuin muut... Ei tähän muuta voi todeta kuin "ihan jääärkyttävää"!

    Vastaa

    0
  17. Siihen valitettavasti yhdyn, etten itse voi sietää sitä, että kameraa tungetaan joka paikkaan ja juuri nuo ruokien kuvaukset ovat yksi turhimmista kuvauksista (minun mielestä), mutta...

    En myöskään hyväksy ihmisten tuomitsemista ja sitä, että jokainen tekee mitä itse lystää ja juuri tämä, että olit kirjoittamassa juttua. On siis asiotonta alkaa piikittelemään ihmistä mistään ilman, että tietää ihmisen taustoja (tai no, piikittelemään edes ylipäätänsä). Taisi pariskuntaa ottaa aivoon, kun sanoit tekeväsi juttua ja hermostuivat siitä, että olivat "väärässä". Ehkä hyvä, että et lähtenyt mukaan provosointiin, varmasti ajattelivat entistä enemmän sanomisiaan?

    Vastaa

    0
    1. Taisi pariskuntaa ottaa aivoon, kun sanoit tekeväsi juttua ja hermostuivat siitä, että olivat “väärässä”.

      Vaikutti ikävä kyllä lähes päinvastaiselta... :( Minun ei olisi pitänyt sanoa edes sitä ensimmäistäkään lausetta, saivat siitä vain lisää vettä myllyynsä kuvitellen, että pateettinen teini tuossa yrittää keksiä jotain veruketta nololle "twitter-kuvailulleen"...

      Vastaa

      0
  18. Harmi, kun et saanut heitettyä takaisin jotain tyyliin "minusta nolompaa on se, että ei kykene viihtymään omissa oloissaan kiinnittämättä huomiota ja arvostelematta ventovieraiden ihmisten käyttäytymistä". No, tuollaiset kannattaa jättää omaan arvoonsa. Olen silti hämmästynyt että noin typeriä ihmisiä on olemassa.

    Vastaa

    0
    1. “minusta nolompaa on se, että ei kykene viihtymään omissa oloissaan kiinnittämättä huomiota ja arvostelematta ventovieraiden ihmisten käyttäytymistä”

      Ah, kun olisinkin osannut sanoa noin..! :)

      Vastaa

      0
  19. Sanni, luulenpa että siinä vaiheessa kun *kohteliaasti* puutuit tuohon pelkurimaiseen puskista päivittelyyn, pariskunta alkoi jo aavistaa siirtyneensä törkeyden rajan tuolle puolen. Hehän selvästi olettivat, että voisivat tällä epäsuoralla tavalla ojentaa ja nolata sinua ilman suoraa konfrontaatiota. Kaikesta päätellen se on heillä tapana, ja koska heidän uhrinsa eivät varmaan yleensä puolustaudu kiusan epäsuoruuden takia, ruma tapa on päässyt oikein röyhähtämään valloilleen. Puolustit itseäsi hienosti säilyttäen samalla hyvät käytöstavat. Itse en olisi siihen pystynyt! Minulla ei kyllä ole tapana kuvata ravintola-annoksiani, kun en pidä blogia tms., mutta vaikka olisin aivan sivullisena sattunut paikalle, mitä luultavimmin en olisi pystynyt olemaan sekaantumatta ja sanomatta jotakin pilkallista heidän käytöksestään. Siinä olisitkin sitten ollut puun ja kuoren välissä :D

    Tuo kyllä sai minut miettimään omaakin käytöstäni. Nimittäin käytän joskus samantyyppistä taktiikkaa, kun raivostun pyörätiellä miten sattuu poikittain ja diagonaalisesti hoipertelevista jalankulkijoista. Muljauttelen silmiäni ja saatan sanoa jotakin - mutta vain harvoin suoraan sille henkilölle jonka toiminta minua ottaa päähän. Sekin on nimittäin taitolaji, että osaa kritisoida suoraan kritiikin kohteelle - ja jos vielä osaa esittää kritiikkinsä kohteliaasti, se on paitsi ihailtavaa myös paremmin tehoavaa. Sinun kohtelias tapasi puuttua ilkeään päivittelyyn oli juuri sellainen kritiikki, joka jopa saattaa vaikuttaa näiden ihmisten käytökseen - sitten kun seuraava "croissant-tyttö" kuvaa pöydän antimia.

    Vastaa

    0
    1. luultavimmin en olisi pystynyt olemaan sekaantumatta ja sanomatta jotakin pilkallista heidän käytöksestään. Siinä olisitkin sitten ollut puun ja kuoren välissä :D

      Hahah, ihanaa, kiitos Siiri ^_^

      Sinun kohtelias tapasi puuttua ilkeään päivittelyyn oli juuri sellainen kritiikki, joka jopa saattaa vaikuttaa näiden ihmisten käytökseen – sitten kun seuraava “croissant-tyttö” kuvaa pöydän antimia.

      Minulle tuli kyllä noista ihmisistä sellainen kuva, että he ovat jo "parantumisen" tuolla puolen, pinttyneitä tärkeilijöitä jotka saavat nautintoa toisten alentamisesta. En tiedä käykö melkein sääliksi... Miten pieni sielu ihmisellä pitääkään olla kun tuntee itsensä paremmaksi nolaamalla toisia. No ei. Ei käy sääliksi! :p

      Vastaa

      0
  20. Ihan jäääärkyttävää, tuon pariskunnan käytös nimittäin. Ihan sama, vaikka jokainen maailman ihminen ottaisi annoksestaan vaikka sata kuvaa ennen syömistä, mitä se heitä liikuttaa? Varsinkin, kun kuvaaminen ei hidastanut heidän ruokailunsa etenemistä millään tavoin.

    Se, että kommentoit asiaa noin kohteliaasti olisi pitänyt riittää ja saada pariskunnan tukkimaan suunsa. Sehän oli sinun hyvyyttäsi ja ystävällisyyttä, oikeastihan asia ei tippaakaan kuulu heille. Ei edes silloin, vaikka annoksen kuvaamisen ainoa syy olisi ollut sen laittaminen Facebookiin. ;)

    Vastaa

    0
  21. Ei hemmetti millaista käytöstä! Ihan suututti puolestasi kun luin tätä. En ihmettele että hämmennyit, itsekin olisin ihan varmasti jäätynyt tuossa tilanteessa. Ihan turhastahan he hyökkäsivät kimppuusi. :/ Mulle varmaan olisi vittuiltu kahta kauheammin, kun mulla on yleensä iso objektiivi järkkärissä kiinni ja räpsin sillä juurikin "nolon" näköisesti kontaten puoliksi maassa tms. että saan tarvitsemani kulman, mutta eipä se muille kuulu, kun en heitä kuitenkaan häiritse.

    Taisi pariskunnalla olla paska päivä ja se sitten purkautui sinuun ylimielisenä vittuiluna. Täysin asiatonta, ja tosiaan - ihan järkyttävää.

    Vastaa

    0
  22. Erittäin epäasiallista käytöstä kyseiseltä pariskunnalta. Kaikkein ärsyttävintä on tuo tapa, että puhutaan keskenään äänekkäästi, muttei viitsitä sanoa suoraan. Varsinkin, kun toisen käytökselle saattaa olla hyvä selitys, kuten sinulla jutun kirjoittaminen. Itse istuin lentokentällä suurehkon matkaseurueen kanssa ja muiden mentyä vessaan, jäin vahtimaan penkeille jääneitä laukkuja, ja eikö eräs nainen sitten ivallisesti selittänyt miehelleen, "kuinka väsyneen näköisiä laukkuja ja takkeja niillä tuoleilla istui" vieden tilan heiltä. Olisi kysynyt suoraan paikkaa, ja olisin kertonut, että se on varattu kehitysvammaisille sisaruksilleni, sekä muulle matkaseurueelleni... Toisten täytyy vaan valittaa kaikesta koko ajan. Toki itseänikin hämmästyttää, jos joku varsinkin hienommassa ravintolassa kuvaa, mutta ei se ole mitään minulta pois.

    Vastaa

    0
    1. Kaikkein ärsyttävintä on tuo tapa, että puhutaan keskenään äänekkäästi, muttei viitsitä sanoa suoraan.

      Mutta sepäs siinä onkin, että eihän näillä taivastelijoilla ole mitään suoraan sanottavaa kohteelleen... (Ainakaan tässä minun tapauksessani) He vain nauttivat siitä että saavat saattaa toisen tietoon oman paheksuntansa. Mistä tuo pariskunta olisi voinut minulle huomauttaa? "Anteeksi neiti, mutta ethän enää paina laukaisinta neljättä kertaa? Kamerasi muoto puseroasi vasten häiritsee jälkiruokaamme ja toivoisimme että laitat kameran välittömästi pois."

      :D :D :D

      Vastaa

      0
  23. Mua alkoi ihan hirveästi suututtamaan sun puolesta. Silmiä kirveli harmistuksesta kun luin tuota sun postausta. Ihan naurettavaa käytöstä aikuisilta ihmisiltä, toivottavasti joskus heille valkenee miten typerästi käyttäytyivät.
    Tässä samalla herää kuitenkin jonkinmoinen sääli noita kahta kohtaan. En ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä, jotka saavat sisältöä elämäänsä pelkästään moittimalla toisia ja olemalla jatkuvasti negatiivisia. Itse elän päivittäin tämänluonteisten ihmisten keskellä ja voin kertoa että se vie voimia. Kuulostaa että noilla kahdella "hienolla ja sivistyneellä" ihmisellä on jotain itsetunto-ongelmia kun on pakko kommentoida toisen toimia. En yhtään ihmettele että tilanne veti sut sanattomaksi, tuon jotain niin käsittämätöntä. Tiedät varmasti tämän itsekin, mutta sanon nyt kuitenkin että heissä itsessään oli jotain vikaa eikä sinussa.

    Toivottavasti saat tästä lähtien ruokarauhan eikä tarvi noihin kuninkaallisiin enää törmätä!

    Vastaa

    0
    1. Kuulostaa että noilla kahdella “hienolla ja sivistyneellä” ihmisellä on jotain itsetunto-ongelmia kun on pakko kommentoida toisen toimia.

      Näinhän sen täytyy olla. Ei onnellinen ja elämässään - ja itsensä kanssa - hyvin voiva ihminen tee tuollaista. Oli vain niin hullua että kumpikin osapuoli pariskunnasta oli tuollainen ilkimys... Olisihan toinen heistä voinut vaikka sanoa valittajalle että "Sssh, älä nyt täällä kaikkien kuullen ala", mutta ei.... Joku lukija sanoi tuolla aiemmin hyvin että "oli vakka kantensa valinnut".

      Vastaa

      0
  24. siis aivan jäärkyttävän noloa käytöstä siltä pariskunnalta! olisin halunnut olla kärpäsenä katossa näkemässä kun joku valistaa heitä käytöksensä noloudesta!
    itse en kuvaa ruokiani ja siihen on syynä se, etten koskaan muista... tai muistan sitten kun lautanen on tyhjä :D
    lähinnä mua hymyilyttää ruokiaan kuvaavat ihmiset ja ihmetyttää miten esim siskoni jaksaa lähteä hakemaan kameraa kun ruoka jäähtyy lautasella :)

    Vastaa

    0
  25. No voi helvetti mitä väkeä. Tuollainen lapsellinen haukkuminen vasta noloa on. En ymmärrä miten joku voi provosoitua noin kovaa siitä että toinen henkilö ottaa kuvan.

    Onneksi en itse ollut paikalla, mun tempperamentilla olisi äyriäiset varmaan lentänyt pariskunnan päälle. Siitä olisi muuten saanut hyvän kuvan! :)

    Vastaa

    0
    1. mun tempperamentilla olisi äyriäiset varmaan lentänyt pariskunnan päälle. Siitä olisi muuten saanut hyvän kuvan! :)

      <3 <3 :D :D <3 <3

      Vastaa

      0
  26. Huhhuh, on joillakin vaan pokkaa! Entisessä työpaikassani jouduin usein toimimaan ihmisten kanssa, joilla vain yksinkertaisesti ei ole käytöstapoja. Työssäni solvaukset ym kohdistuivat yleensä yritykseen, jossa työskentelin, eikä minuun henkilökohtaisesti. Sinun tapauksessasi tuo käytös kohdistui suoraan sinuun, joka on täysin pöyristyttävää! Miksi joku katsoo oikeudekseen pilata toisen ruokailukokemus! Hävetköön! Sinä hoidit kuitenkin homman hyvin ja vastasit asiallisesti takaisin. Itse olisin varmasti sortunut haastamaan ja solvaamaan pariskuntaa oikein kunnolla takaisin (todettakoon, että tätä en tehnyt niiden asiakkaiden kanssa kuitenkaan).

    Vastaa

    0
  27. Hahahah, sain hyvät naurut.. voin kuvitella tilanteen :-D
    Todella lapsellista käytöstä hienoilta, aikuisilta ihmisiltä.

    Vastaa

    0
  28. Ehkä kannattaa vaan olla iloinen siitä että sinun elämälläsi on luultavasti hieman enemmän sisältöä kuin pariskunnan elämässä. Niillä ihmisillä joilla asiat on hyvin, ei ole tarvetta tehdä noin ja käyttäytyä tuolla tavoin.

    Mieti myös miten mahtavan mukava ilta (puhumattakaan elämästä) pariskunnalla on ollut tuolla asenteella. =)

    Vastaa

    0
    1. Mieti myös miten mahtavan mukava ilta (puhumattakaan elämästä) pariskunnalla on ollut tuolla asenteella. =)

      Niinpä. Ei käy kateeksi.

      Vastaa

      0
  29. Voi kun tuli kurja olo sun puolesta. :( Laivalta tuollaista porukkaa valitettavasti löytyy... Aina laivalla ollessani (=hyvin harvoin nykyisin) ihmettelen, että mistä maan raosta se porukka on sinne oikein revitty. :o Suurin syy miksen laivalla tykkääkään käydä, on juuri ne ihmiset.

    Vastaa

    0
  30. Voin kuvitella kuinka kamalaa on ollut yrittää syödä kun ihan siinä vieressä joku arvostelee jatkuvasti... Ihan käsittämättömän törkeää toimintaa!

    Vastaa

    0
  31. Ihan uskomatonta käytöstä! Tuli oikein kurja mieli sun puolesta! Olin itsekin to-pe miehen kanssa laivalla ala cartessa syömässä ja saatoin sieluni silmillä nähdä tilanteen, tosi ikävää ja tunnen myötähäpeää jo ihan täällä kotona sun tekstiä lukiessa. Ei voi käsittää miten joku kehtaa oikeasti vieraalle ihmiselle puhua noin, jotkin asiat voi pitää omana tietonaan, vaikka ottaisikin päähän. Nih.

    Vastaa

    0
  32. Mun mielestä on noloo, että sinä, aikuinen ihminen, vedät herne-maissi-paprikat nekkuus siitä, että sua kritisoi tod. näk. hieman päissään oleva pariskunta laivalla :D. Mun mielestä ruokien kuvaaminen on tylsää ja tyhmää, mutta emmä aiitä silti ala rageen. Nää ihmiset on sua huomattavasti vanhempia, eikä oikein tajuu esim. blogia varten kuvattavia safkoja. Ite olisin ignoorannu koko tilanteen enkä alkanu kitiseen...

    Vastaa

    0
    1. No voi jumpe, sä ootki snadisti kuulimpi duud ku me muut. Onnee vaa. Meit tavallisii pulliaisii saattaa kato ottaa pannuu, jos aletaan syyttä dissaa julkisel paikal. Et nii, pyydetään anteeks et ollaa olemas.

      Vastaa

      0
    2. No mielestäni taas kaikkea ei tarvitse sietää. Miksi ylipäätänsä tuntemattomia ihmisiä tarvitsee loukata ja kritisoida epäsuorasti tai päin naamaa oli sitten päissään tai ei? Ei tarvitsekaan tajuta ruokien valokuvailua tai montaa muutakaan asiaa maailmassa - tässä tarinassa pointti oli käytöstavat tai niiden totaalinen puuttuminen myös tuollaiselta ns. fiiniltä ja vanhemmalta pariskunnalta.

      Vastaa

      0
    3. No mielestäni taas kaikkea ei tarvitse sietää. Miksi ylipäätänsä tuntemattomia ihmisiä tarvitsee loukata ja kritisoida epäsuorasti tai päin naamaa oli sitten päissään tai ei?

      Samaa mieltä. Ei promillet "oikeuta" kenenkään loukkaamista tuon pariskunnan perusteilla.

      Vastaa

      0
  33. Harvoin kommentoin, mutta nyt alkoi ärsyttää ja puolestasi tuli niin paha mieli, niin pitää päästä sanomaan.

    Vastaus kysymykseesi, kyseinen pariskunta olivat niitä nolompia ja "rahvasta". Tuollaiset ihmiset, joita tämä pariskunta edustaa, kannattaa yhden vastalauseen jälkeen jättää täysin omaan arvoonsa; he ovat aina muita parempia sekä hienompi ihmisiä (vaikka oikeasti käyttäytyvät kuin ykkösluokan k*sipäät) ja sitä kuplaa ei kukaan pysty puhkaisemaan. Jos lähtee mukaan siihen urpoiluun, saa taatusti itselleen vielä pahemman mielen.

    Harmi, että odottamasi ruokailuhetki meni hieman mönkään, onneksi hyvä ruoka edes vähän piristi. Se pitää muistaa vaan, että vaikka kuinka olisi niin fiiniä ja hienoa, niin oikeasti hienot ja hyvät ihmiset kohtelevat toisia niin kuin haluaisivat itseään kohdeltavan.

    Se, osaako käyttää jotain h*lvetin rapuveistä, on täysin toissijasta. Ja siitä kuvailusta: ihan sama, jos haluaa kuvata pöperönsä niin ei se oo keneltäkään pois.

    Vastaa

    0
  34. Pariskunnan käytös oli ehdottomasti nolompaa. Eihän siitä tulisi mitään jos kaikki käyttäytyisivät kuten he ja kommentoisivat suureen ääneen omia ärsytyksenaiheitaan.

    Oma periaatteni on se, että niin kauan kun toiminta ei vahingoita ketään tai ole oikeasti loukkaavaa (rasistista kommentointia yms.) pidän mölyt mahassani.

    Vastaa

    0
  35. Olipa uskomattoman törkeää käytöstä, ja vieläpä tuollaisilta fiineiltä ihmisiltä... Itse en vastaavassa tilanteessa olisi pystynyt käyttäytymään noin fiksusti kuin sinä, olisin antanut samalla mitalla takaisin. ;)

    Vastaa

    0
  36. Kyllä minä vaan kuvaan välillä hienonnäköisiä annoksia ilman että edes laitan kuvia minnekään. Jotkut annokset vaan kerta kaikkiaan on niin kauniita! Kokkien taidetta asiakkailleen suorastaan. Tykkään tällaisista kuvista myös matkamuistoina, koska jos ruoka on hyvää, se tuo lomaan tai mihin tahansa reissuun ihanaa lisäfiilistä ja jättää herkullisia muistoja. Makuaisti kun on ihmiselle tärkeä aisti muistojen muodostajana.

    Ja vastauksena kysymykseesi: Sinun kuvaamistasi kommentoineet "hienostelijat" olivat suuren luokan moukkia!!! Niin noloja, että niiden touhuista lukeminenkin aiheuttaa myötähäpeää. Minusta sinä toimit aivan korrektisti, ei tuo nykyaikana ole kovinkaan tavatonta eikä se ainakaan minua häiritse.

    Vastaa

    0
  37. Voi hyvänen aika! Ilmeisesti kyseessä oli itsensä_niin_paljon_ muita_paremmksi tunteva pariskunta, nuo oireet olen valitettavasti huomannut joistain ihmisistä minäkin.
    Toki heidän piti vielä elvistellä olleensa juuri Pariisissa.
    Ilmeisesti heidän elämässään ei ole kaikki hyvin tai ovat ehkä vähän leipääntyneitä elämäänsä. On se sitten pinnallisesti kuinka hienoa tahansa...
    Ymmärrän hyvin, että pahoitit mielesi. Kas kun eivät vielä tytötelleetkin, siitä oli vähän kyllä viitteitä Pariisi-kommentissa.
    Jos minä olisin ollut sinun tilallasi, olisi luultavasti käynyt käsiksi... Eli reagoit juuri oikein, olemalla hiljaa. Ei tuollaisten ihmisten kanssa asiallista argumentointia saisi kuitenkaan aikaan.
    Surullista, että iltasi meni pieleen. :(

    Vastaa

    0
    1. Kas kun eivät vielä tytötelleetkin, siitä oli vähän kyllä viitteitä Pariisi-kommentissa.

      Kyllähän he itse asiassa "tytöttelivät", naisen ihmetellessä miksi "lapset ja nuoret tilaavat äyriäisiä kun eivät osaa niitä syödä"... :/

      Herranen aika, mullahan voisi olla jo teini-ikäisiä lapsiakin...

      Vastaa

      0
  38. Ei. Hyvä. Jumala. Voisin sanoa että tätä pitäisi jakaa somessa, mutta koska nuo fiinistelijät eivät varmasti missään facebookeissa sun muissa ole (koska se on niin noloa), niin tämä kannattaisi lisätä vaikka hesariin lukuvinkiksi ja niiden rapukuvien kera :DD

    Kyllä muakin naurattaa ruokiaan kuvaavat mutta en silti avaa suutani ja toljota. Mua myös suorastaan OKSETTAA ihmiset jotka eivät osaa tehdä samaa ja tuovat keinolla millä hyvänsä ilmi oman "paremmuutensa". Heidän kohdalla annan kuulua ja vaikken aina ns. voittaisikaan ni oon tyytyväinen siihen että "niille on sanottu". Loppu on sitten heidän omasta tyhmyydestään kiinni ja kyllä karma tekee tehtävänsä vielä joskus :)

    Vastaa

    0
  39. Hyvä kun kirjoitit pahan mielen auki, ihmiset on joskus töykeitä ja tuijottavat omaan ihanaan napaansa. Sanni, sinä olit vasta Suomen blogi awardseissa, sinä voit ottaa kuvia blogiin, se on sinun työ/harrastus! Töykeä pariskunta on jäänyt sivistyksen kelkasta jossain kohtaa ja heille voisikin sanoa Karvisen sanoin: Maailma muuttuu Eskoseni.

    Vastaa

    0
  40. No jo on aikoihin eletty :0 Ei uskoisi, _aikuisista_ ihmisistä. Mitähän hyökin tuolla käytöksellä saavuttivat, erinomaisen hyvän mielen kenties itselleen..? Siinäpä vasta rahvaiden rahvaita "käytöstapoineen" >___<

    Vastaa

    0
  41. Ei voi olla totta, kyllä ihmisillä on pokkaa. Ja kun kaikki on aina pakko sanoa ääneen. Mikään, ei MIKÄÄN ole niin tyhmä kuin tyhmä ihminen. Mielestäni tuollainen käytös ei ole edes normaalia enää, pitäisi vissiin tarkistaa lääkitys.

    Olen aina opettanut lapsilleni, että toista ihmistä ei saa nolata eikä hänen mieltään pahoittaa turhan takia. Olisin kyllä avannut sanaisen arkkuni.

    Vastaa

    0
  42. voi luoja!!! että mua kyrsii tuollaiset elitisti-snobbailijat!!! mutta lohduttaudun sillä, että varmaan on aika kurja elämä olla moinen tiukkapipo-ääliö!

    ylipäänsä mua ärsyttää ihmiset, jotka ovat tuollaisia tuomitsevia ja ylenkatseellisia. oman jonkin ihme etiketin korostaminen on silkkaa ylemmyydentuntoisuuden pönkittämistä. eliitti-parka on niin epävarmoja ja pieniä ihmisiä, että pitää alentua moiseen! mahtaa olla kurja elämä kun pitää käyttäytä noin alentavasti... eihän nyt kukaan tasapainoinen, järkevä aikuinen ihminen ala arvostella toisia toimesta, mistä ei ole yhtään mitään haittaa kenellekään!!!! mokomat pikkuporvarit..

    olen itsekin joutunut vähän samanlaisiin tilanteisiin, mutta onneksi olen voinut suhtautua niihin huumorilla kun taustalta näkee sen arvostelijan oman pienuuden ja säälittävyyden. mutta ymmärrän kyllä jos tuollainen kuohuttaa tunteita ja vetää sanattomaksi! monenlaisia meitä maailmaan mahtuu... mutta olisi aika onnellista jos jokainen keskittyisi omaan itseensä ja antaisi vain muidenkin kuin toisten pikkumaisten elisti-rapujuhlidoiden nauttia vaikkapa niistä muka jotenkin etiketinalaista jutuista ihan rauhassa ja rennosti! mur! toivottavasti voit, jos vastaavaan tilanteeseen joudut, niin tehdä tyypeille selväksi että kuka on nolo ja kuka ei... itse ainakin olen saanut hyvin jauhot suuhun tuollaisille kun koittaa saada ne itse tajuamaan oman naurettavuutensa. usein toimii kun katsoo vaan tarpeeksi kummeksuen ja sanoo jotain aiheeseen liittyvää! rapuja sormin -vallankumous!! :D

    Vastaa

    0
  43. Aivan kammottavan ikävää ja tympeää käytöstä tuolta pariskunnalta! Todella kurjaa, että tuollaiset ihmiset pilasivat odotetun ravintolailtasi. Taannoin luin lehtijutun aiheesta "sivistys", ja siinä joku viisas sanoi, että hänen mielestään todellinen sydämen sivistys ei näy siinä, kuinka paljon tietää ja kuinka paljon on lukenut kirjoja, vaan siinä, miten kohtelee toisia ihmisiä. Hyvin sanottu minusta!
    (Js ps. tähän samaan syssyyn: Lämpimät onnittelut gaalamenestyksestä! Äänestin sinua. Ja ps. 2: Kysyin sinulta taannoin vinkkiä sitruksisesta tuoksusta, ja vinkkasit Versacen Versense-tuoksusta. Kiitos mahtavasta suosituksesta, Versense on käytössä ja tykkään siitä tosi paljon! Lisäksi se oli jotenkin erityisen kiva hankkia, kun vinkki oli sulta saatu :-))

    Vastaa

    0
  44. Kyllä tässä sivistystasonsa paljasti naapuripöydän "hienostunut" pariskunta. Ihme moukkia. Ei kenenkään muun kuin itsestään todella epävarman idiootin tarvitse tuolla tavalla käyttäytyä: aidosti sivistynyt ja hyvin käyttäytyvä ihminen ei tahallaan nolaa toista tuolla tavalla. Tämä pitää paikkaansa ihan siitä huolimatta mihin tarkoitukseen kuvaaja annoksensa haluaa ikuistaa: aivan oma lukunsa on sitten pariskunnan paljastama täydellinen tietämättömyys ja ymmärtämättömyys siitä, että nämä joka paikassa kuvaavat teinit saattavat "turhilla" ja "noloilla" kuvillaan parhaassa tapauksessa tienata enemmän kuin se pariskunta koskaan yhteensä. Mutta kuten sanottu: vaikka kuva menisi minne, niin käytös oli kyllä pöyristyttävän törkeää. Harmi että sattui tuollaisia urpoja juuri sun illan pilaamaan :(

    Vastaa

    0
  45. http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/173/576/Wat8.jpg?1315930535

    Huhhuh, mitä jengiä. Hienopieruja, joiden kaikki energia keskittyy siihen fiininä olemiseen ja aktiviteetiksi jää muiden ihmisten arvostelu. Kaikkein oudointa on, että kaksi _aikuista_ olivat lyöttäytyneet yhteen halveeraamaan toista. Luulisi, että joku häiriintynyt yksilö voisi tuollaista laukoa, mutta että kaksi yhdessä, what are the odds. Vakka on todellakin löytänyt kantensa :D
    Ettäkö heidän mielensä aivan JÄRKKYY jostain kuvien ottamisesta, kuinka pieni voi ihminen olla...

    Tuollainen käytös on täysin käsittämätöntä eikä minun pieni mieleni voi koskaan sen motiiveja ymmärtää.

    Vastaa

    0
    1. Ettäkö heidän mielensä aivan JÄRKKYY jostain kuvien ottamisesta, kuinka pieni voi ihminen olla…

      Sanopa muuta. Kyllä on todellakin elämässä pienet murheet.

      Vastaa

      0
  46. Ei hyvää päivää mitä ilkeitä nillittäjiä. Mistäs tuo pariskunta tietää, vaikka oisit joku maailmankuulu ruokakriitikko!

    Vastaa

    0
  47. NO huhhuh! Kamalaa käytöstä aikuisilta ihmisiltä! Kyllä semmonen vihan tunne ryöpähti tekstiä lukiessa.
    Kerran bussissa istuessani edessäni istui fiinimpi pariskunta, joka kovaan ääneen arvosteli kadulla käveleviä ihmisiä. Kyllä siinä tilanteessa tunsin aikamoista häpeää heitä kohtaan!

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (53)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat