29.10.2013

Haussa hyvä "rekku"

Tällä kertaa toisin päin, eli minä kysyn neuvoa teiltä! :) Tiedän, että blogia lukee paljon kampaajia ja muita hiustuotteisiin perusteellisesti vihkiytyneitä, joten arvelen että siellä ruudun toisella puolella on tässä asiassa minua laajempi asiantuntemus.

Eli - nyt haussa kunnon rakennepaikkaava tehohoito hiuksille. Olen nimittäin viime aikoina tehnyt hiustenpesun yhteydessä ikävän havainnon - monen vuoden jälkeen pituudet ovat taas alkaneet venyä - a.k.a purukumiefekti. :( Ja tämähän kertoo siitä, että hius kaipaa proteiinia. Kosteutta ja pehmitystä ne saavat yllin kyllin käyttämieni öljyjen muodossa, mutta eivät näköjään tarpeeksi proteiinia.

JoicoKPakReconstructor

Niihin aikoihin kun itse hurahdin laadukkaisiin hiustuotteisiin, oli rekku(eli reconstructor)-rintamalla kaksi nimeä yli muiden: Joico K-Pak Reconstructor ja L'anza Hair Repair Reconstructor. Noita hehkuttivat kaikki, ja itsekin käytin muinoin erittäin tyytyväisenä kaksi tuubia Koo-Pakkia ja yhden putelin L'anzaa. Juttelin viikonloppuna hiustenhoidosta kampaaja-ystäväni Leenan kanssa, ja hänkin sanoi ettei ole millään muulla tehohoidolla saanut säännöllisestä vaalennuksesta ajoittain hajoavaa tukkaansa  kuntoon.

Olin jo klikkaamassa K-Pak'ia ostoskoriin, kun päätin vielä kääntyä teidän puoleenne. Ovatko nämä kaksi edelleen ne THE rakennepaikkaavat, vai onko markkinoille pujahtanut joitain uusia, vallankumouksellisia rekkuja sillä välin kun allekirjoittanut on ollut uppoutuneena luonnonkosmetiikan hiustuotteiden maailmaan?

Lanza_rekut

L'anzan "rekku" on vaihtanut kuosiaan, oikealla vanha ja vasemmalla nykyinen. Mielenkiintoisesti BeautyBay'lla myydään noita kumpaakin samaan hintaan - vaikka uudessa on tavaraa 300 ml ja vanhassa tuubissa 125 ml..!

(En muuten itse asiassa tätä postausta aloittaessani ollut varma, että olin ylipäänsä käyttänyt L'anzan Reconstructoria. Asian varmistamisessa auttaa hiusfriikin päiväkirja, johon olen vuodesta 2007 kirjoittanut arviot ja kulutustiedot joka ikisestä käyttämästäni hiustuotteesta. Merkkaan sinne siis jopa käyttökerrat ja lasken tuotteen riittoisuuden! ^_^)

Hiuspaivakirja

Käytin tässä välissä yhden pullon Mill Creekin keratiinihoitoainettakin, joka lasketaan tuonne luonnollisemmalle puolelle vaikkei mitään ekosertifioitua kosmetiikkaa olekaan. Tykkäsin siitä, mutta ei se ihan Joicon ja L'anzan tehohoitojen veroista kuitenkaan loppupeleissä ollut.

LanzaKeratinHealingOil

L'anzan sivuilla käydessäni huomasin, että merkille on ilmestynyt kokonaan uusikin keratiinisarja (tämän vuoden alussa, selvisi netistä). Onko jollakulla kokemuksia tästä sarjasta?

Nexxus_Keraphix

Vanhoihin keratiinihoitissuosikkeihin kuului myös Nexxuksen mainio Keraphix, jonka formula on ikävä kyllä muutettu aivan erilaiseksi sitten "minun päivieni". Keratiini on tiputettu incin häntäpäähän ja kärki tuupattu täyteen silikoniyhdisteitä. Eipä niillä paljon rakennepaikkailla tai paranneta hiuksen vetolujuutta. Kyllä näitä tuoteuudistuksia saa välillä todella ihmetellä...

Mutta nyt siis vinkkejänne kaivataan! Löytyykö L'anzalle ja Joicolle haastajia?

64 comments on “Haussa hyvä "rekku"”

  1. Ite luotan Joicoon. Teen kerran viikossa tehohoidon eli laitan ensin shampoopesun jälkeen K-pakin deep-penetrating reconsuctorin, annan vaikuttaa muutaman minuutin. Huuhtelen ja laitan vielä K-pakin intense hydratorin muutamaksi minuutiksi. Blondattu tukka pysyy näin hyvässä kunnossa :)

    Vastaa

    0
    1. Olisitkohan jaksanut naputella inciä mulle..? :D Tai edes 15 ekaa ainesosaa niin saisi vähän käsitystä millainen tuo naamio on. :) Kiitos vinkistä!

      Vastaa

      0
    2. Aqua, Stearyl Alcohol,Behentrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Silicone Quaternium-25,Divinyldimenthione/Dimethicone Copolymer, Isopropyl Alcohol, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Bis-PEG-4 Dimenthicone,Parfum, Disodium EDTA,PEG-4 Laurate,PEG-4 Dilaurate,C12-13 Pareth-3,C12-13 Pareth-23, Amyl Cinnamal, Hexyl Cinnamal, Linalool, Peg-4, Iodopropynyl Butylcarbamate,Argania spinosa kernel oil, simmondsia chinensis seed oil, prunus amygdalus dulcis oil, camellia oleifera seed oil, hydrolyzed keratin, CI 19140,CI 17200, Sorbic Acid

      Vastaa

      0
  2. Tää ei nyt liity varsinaisesti aiheeseen, mutta tosi ärsyttävää, kun aina kun tuun sun blogiin, mun alkaa tehdä mieli karkkia! Oon hirvee karkinmussuttaja ja arvaa alkaako tehdä mieli, kun isolla lukee KARKKIPÄIVÄ. :D Oon koittanu vähentää karkinsyöntiä, koska eihän se mitään terveellistä hommaa ole, mutta tää sun blogi vetää mua kohti houkutuksia!

    Vastaa

    0
  3. Itse käytän Mill Creekin keratiinihoitista. Posautin tuossa viime vuoden lopulla lapoihin yltävät hiukseni purkaksi liian monella vaalennuksella (ja nämä siis venyivät ja paukkuivat, itkukin pääsi). Olen MC:tä tilannut iherbistä ja käytän sitä lähes joka pesulla (pesen noin kaksi-kolme kertaa viikossa hiukseni) ja vaikka hiukseni ovat vielä kosteina todella pehmeät, ovat ne silti vahvistuneet huomattavasti. En ole koittanut kalliimpia keratiinihoitoaineita, kun tämäkin on toiminut näin hyvin :)

    Vastaa

    0
    1. Juurikin sitä mitä kirjoitin, eli purkkaefektiä. Venyy kuin purukumi. :) Terve ja vahva hius ei veny kun vedät sitä kosteana tai kuivana.

      Vastaa

      0
  4. Hei! Osaatko sanoa sopivatko tällaiset rekku-tuotteet aidoille hiustenpidennyksille? Olen kuullut että paikkaavia hoitoja/tuotteita ei saisi käyttää mutta en oikein tiedä mitä syitä sen taustalla on :)

    Vastaa

    0
    1. En valitettavasti osaa sanoa, en tiedä hiustenpidennyksistä käytännössä mitään. :/ Kampaaja osaisi varmasti vastata tähän paremmin. Omaan korvaani kuulostaa kyllä jotenkin hullulta ettei aitohiuksiseen pidennykseen saisi laittaa samaa ainetta kuin omaan tukkaan... Yhtä kuollutta ainettahan ne kummatkin ovat. :)

      Vastaa

      0
    2. Mä olen ainakin sellaisessa käsityksessä, että pidennyksille ei saa käyttää rakennepaikkaavia tuotteita! Kai ne jotenkin pilalle menee, vaikka maalaisjärjellä ajatellen luulisi, että kaikki normihiuksillekin käyvä sopisi myös pidennyksille...

      Vastaa

      0
    3. Mä kun olen ymmärtänyt, että ne rakennepaikkaavat hiustuotteet on huonoja niille pidennysten kiinnityksille, erityisesti teipeille ja sineteille. Että kai sitä ihan aitoa pidennyshiusta voi niillä hoitaa, mutten lähtis omaan päänahkaan laittamaan, jos on pidennykset, ettei ne kiinnitykset lähde luistamaan hiuksista.

      Vastaa

      0
    4. Mulla on ollut joskus enemmän ja vähemmän teippipidennyksiä ja silloin ainakin kampaajaystäväni sanoi, että muutoin saa ja pitää käyttää hoitoainetta pidennyksiin, mutta teipeille se ei tee hyvää.

      Vastaa

      0
    1. Onpas ärsyttävä englanninsekainen inci! Enpä tiedä mahtaako suhun suuresti iskeä kun heti on mineraaliöljyä listassa mut olisko tän kans sit sama ku nivea cremen kanssa.. :D mulla toimii ihan tajuttoman hyvin.

      Aqua, cetearyl alcohol, paraffinum liquidum, dipalmitoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, cetyl esters, cetrimonium chloride, methylparaben, citric acid, sodium benzoate, ethylparaben, linalool, arginine, chlorhexidine dihydrochloride, glutamic acid, hexyl cinnamal. Siinä 15 ekaa ja lopusta löytyy vehnäproteiinia ja jotain hedelmäuutetta joilla ei ole toimivuuden kannalta virkaa :D jos pääset käsiksi edes näytteeseen niin haastan kokeilemaan!

      Vastaa

      0
  5. Olen itse käyttänyt muutaman kerran itse tehtyä liivatenaamiota lyhyellä vaikutusajalla, jämäköittää ja silottaa hiusta. Teho perustuu siihen, että liivate on hydrolysoitua proteiinia, siis samaa tavaraa kuin mitä kaupan rekut yleensä sisältävät. Liivate tehdään sian nahasta, eli resepti ei sovi kasvissyöjille. Ohje löytyy mm. tästä linkistä, sitä voi soveltaa oman maun mukaan (gelatin protein treatment): http://science-yhairblog.blogspot.fi/p/recipes-and-projects.html

    Vastaa

    0
  6. matrixin kyseistä tuotetta en suosittele! mun hiukset menevät suorastaan huonompaan kuntoon sitä käytettyäni. oikeesti ihmettelen mistä voi johtua..?

    Vastaa

    0
  7. Jos luonnonkosmetiikasta etsii hyvää tehohoitoa, niin Laveran mangoteho on hyvä, mutta onko se sitten liian kevyt... Itse saan sillä kauniin kiillon ja sileän pinnan, mutta ei ole vaalennuksia.

    Vastaa

    0
    1. Tuo Mango Milk ei ole rakennepaikkaava, ja etsinnän kohteena on nyt nimenomaan sellainen. Eli proteiinitehohoito.

      Olen testannut Mango Milk -naamion aikoinaan ja mun mielestä se perus-Mango Milk -hoitoaine oli itse asiassa paljon hoitavampi kuin tuo naamio. Strangely enough. :)

      Vastaa

      0
  8. Onko Tigin Serious contioner tallainen "rekku"? Kampaajani aikoinaan neuvoi minulle taman tuotteen ja on hyva hoitoaine.

    Vastaa

    0
  9. Hiuksessa olevia rakennevaurioita ei ole mahdollista "korjata" tai "paikata" mitenkään millään tuotteilla.

    Vastaa

    0
    1. Asia tiedossa. :) Pois sitä vauriota ei tokikaan saa, mutta hiuksen vetolujuutta voi parantaa, se on käsittääkseni tutkittua (ja myös omien havaintojeni tukemaa) tietoa. Hiukseni venyy. Auts. Käytän tuubin Joicon rekkua. Kas, se ei enää veny. Vaurio on edelleen siellä mutta hius on vahvistettu. Eipä sitä oikein muulla voi selittää kuin että keratiini (ja/tai muut vastaavalla tavalla toimivat ainesosat) kalvonmuodostajan ominaisuudessa kiinnittyy hiuksen pintaan ja tekee siitä vastustuskykyisemmän niin ettei rakenne enää "veny ja pauku" kun hiusta vetää. Ainesosien kuten pantenoli ja kookosöljy on sanottu pystyvän tunkeutumaan hiuksen sisäänkin, ja ilmeisesti ne vahvistavat hiusta sitomalla kosteutta.

      En tiedä kuinka "tieteellisesti pitävä" tämä selitys on, mutta totean kuten aina kaikissa empiiristen kokemusten vahvistamissa asioissa: koska oma havaintoni on kertonut rekkujen toimivan, uskon niihin. :) Hiukseni ovat vahvistuneet ja lakanneet purukumeilemasta käytettyäni esimerkiksi Joicon ja L'anzan rakennepaikkaavia, eli jotain hyödyllistä ne ovat hiukselleni tehneet. :) Kenties tuloksesta on vastuussa joku ihan muu aine tai ainesosacocktail kuin keratiini, sitähän en voi tietää. Mutta keratiini on kuitenkin yhteisenä tekijänä niissä hoitoaineissa jotka ovat vahvistaneet hiuksiani tehokkaimmin.

      Vastaa

      0
    2. Jep, olet oikeassa. Hiuksesi venyy märkänä, koska rasvahapot, jotka "liimaavat" hiussolut toisiinsa, ovat liuenneet ja näin ollen hiusproteiini pääsee imemään itseensä tilapäisesti enemmän ja nopeammin vettä. Tämä kuitenkin ratkeaa haihduttamalla veden (-> kuivaamalla tukan). Nämä "rekku"tuotteet tosiaan siis muodostavat kalvon, joka estää sitä vettä tilapäisesti imeytymään siihen hiusproteiiniin eli keratiiniin, jolloin hius ei olisi venyvä ollessaan vesimärkä.

      Vastaa

      0
    3. Mutta siis tosiaan, proteiinit ovat tehokkaita pehmentämään ja kosteuttamaan hiusta. Siinä missä monet, monet muutkin ainesosat :)

      Vastaa

      0
    4. Ahaa, siis tuollainen mekanismi. :) Mutta, se siis tarkoittaisi sitä, että kuivuttuaan hiukset ovat ihan samassa tilassa kuin ennen rekkua? Eli kuluttaja "huijataan" kuvittelemaan, että hius on vahvistunut kun se ei märkänä veny, mutta tosiasiassa se on kuivuttuaan ihan yhtä heikko kuin ennen pesua?

      Mikä sitten selittää sen, että juuri rekut auttavat niin monet vaalennuksessa räjähtäneet tukat kuntoon (---> muuttuvat pehmeämmiksi, taipuisammiksi, kiiltävämmiksi), kun "pelkät" kosteuttavat tehohoidot eivät sitä niin tee, tai ainakaan niin tehokkaasti?

      Vastaa

      0
    5. Kuivuttuaan hiukset ovat kiiltävät, sileät ja hyväntuntuiset sekä -näköiset, hiuksen pinnalle muodostununeet kalvon ansiosta:)Mutta mitään "vahvistusta" ei varsinaisesti tapahdu, mitä tuolla sanalla nyt kukakin sitten tarkoittaa. Jos koet, että käyttämäsi "rekut" ovat tuoneet enemmän kuvailemiasi vaikutuksia, kuin käyttämäsi "kosteuttavat tehohoidot", niin silloin toinen aine on ollut hoitavampi kuin toinen, joka on silloin ollut kevyempi. Eli sisältänyt enemmän näitä kalvonmuodostaja- eli hoitavia ainesosia. Ei siinä sen ihmeempiä.
      Eli siis tosiaan ainesosat, jotka hoitoaineiksi yleisesti luetellaan, eivät kykene muihin ominaisuuksiin kuin sitomaan kosteutta, vähentämään sähköisyyttä ja tuomaan kiiltoa, KOSKA ne siihen hiuksen pinnalle sen kalvon muodostavat:)Eivät korjaamaan. Eivät rakentelemaan mitään uutta hiukseen. Ja tosiaan, minkään hoitoaineen vaikutus ei säily kuin pesusta pesuun, joten termi "korjaava", ei voisi senkään takia olla harhaanjohtavampi.

      Ja vastaus kysymykseesi - KYLLÄ, kuluttajia huijataan.

      Vastaa

      0
    6. En tiedä oletko lukenut blogiani pidempään, JJ, vai löytänyt sen vasta hiljattain, mutta kerron taustatietona että olen kyllä opiskellut jonkun verran kosmetiikan kemiaa koulussa (ja itsenäisesti raaka-aineoppia), ja nuo kaikki kertomasi asiat hiustuotteiden hoitavuudesta, kalvonmuodostuksesta ja kyvyttömyydestä korjaamaan ovat minulle tuttuja. :)

      Tähän kohtaan sain muuten eräältä kesällä haastattelemaltani kemistiltä eri vastauksen:

      Eli siis tosiaan ainesosat, jotka hoitoaineiksi yleisesti luetellaan, eivät kykene muihin ominaisuuksiin kuin sitomaan kosteutta, vähentämään sähköisyyttä ja tuomaan kiiltoa, KOSKA ne siihen hiuksen pinnalle sen kalvon muodostavat:)

      Itsekin siis ajattelin, että hoitava ominaisuus tulee aina ja nimenomaan tuosta kalvonmuodostuksesta, mutta Vesa Rämön mukaan hoitavat ainesosat eivät aina ole kalvonmuodostajia. Tässä pätkä haastatteluartikkelista:

      "Seuraavaksi puhumme hoitoaineista ja niiden perusrakenteesta. Hiustenhoitoaineet koostuvat antistaattisista (eli sähköisyyttä vähentävistä) ja selvittävistä ainesosista. Nämä ainesosat eivät kuitenkaan aina ole kalvonmuodostajia, Rämö vastaa, kun kysyn eivätkö selvittävät aineet ole yhtä kuin kalvonmuodostajia.

      Hoitavat ainesosat toimivat seuraavilla perusperiaatteilla: korjaavat ainesosat menevät hiuksen sisään ja imevät itseensä kosteutta tehden hiuksesta kestävämmän ja joustavamman, silottavat ja antistaattiset ainesosat taas jäävät hiuksen pintaan suojaamaan ja tuomaan sitä monen kuluttajan kaipaamaa sileää tunnetta."

      Eli tämän mukaan hiusta voi tehdä "kestävämmäksi ja joustavammaksi" ainesosilla, jotka menevät hiuksen sisään ja vievät sinne kosteutta.

      Vastaa

      0
    7. Mulla on aina suuria vaikeuksia ymmärtää näitä argumentteja, joiden mukaan hiusten kunnolle ei pysty tekemään yhtään mitään, koska hiukset ovat kuollutta solukkoa.

      Mitä sitten? Niin tiiliseinäkin on, mutta kyllä siitä silti voi muurata reikiä umpeen tmv.

      Jos siis ihminen itse jotain tuotetta käyttäessään havaitsee hiustensa kunnon parantuneen tai hiuksia katkeilee tai lähtee vähemmän tai niitä on helpompi käsitellä tai ne ovat kiiltävämmät. Tai ihan millä tahansa tapaa sen ihmisen omasta mielestä paremmat, niin miksi siihen asiaan täytyy AINA jonkun tulla marisemaan, että "ei sun hiuksille oikeasti ole mitään tapahtunut, sä vaan luulet, sua vaan huijataan, ei hiuksille pysty mitään tekemään. Ne on kuollutta solukkoa..."

      Eikö jotain "ei elävää" juurikin "korjata" pinnoittamalla ja paikkaamalla. Jos vaikka talo on maalattu, niin ei siitäkään kukaan tule mankumaan, että "ilman tota uutta maalia se olis just yhtä rapistunut, kuin ilman tota uutta maalia"?!

      Sen sijaan elävää on hankala korjata. Haava ei parane sillä, että siihen vetää ihon värisen maalikerroksen päälle...

      Vastaa

      0
    8. Luulen että asiasta jotain tietävät päätyvät kommentoimaan tällaisia aiheita ärsytyksestä sitä kohtaan, että ihmisillä on usein suuriakin harhaluuloja kosmetiikkaan liittyen. Tässä tapauksessa se oli minusta vähän tarpeetonta, kun postauksessa ei mitään harhaluuloja viljelty. Mutta yleisesti ottaen verkossa leviää mieletön määrä aivan väärää tietoa/luuloja, ja jotkut meistä vilpittömästi haluavat saada toiset ymmärtämään asian todellisen laidan, jotta porukka ei tulisi jatkuvasti huijatuksi valheellisella markkinoinnilla. Ei siinä tarkoituksena ole viedä kenenkään iloa tuotekokeiluistaan tms, mutta nykyään sellainen vakavampi ja rationaalisempi ote koetaan usein hyökkäävänä ja henkilökohtaisena, mikä on tietty kurjaa ja täysin vastoin tarkoitusta. Asiapohjainen kommentointi istuu tosi huonosti kauneus- ym blogien usein hempeilevään diskurssiin.

      Tässä kyseisessä tapauksessa JJ:n ensimmäinen kommentti oli vähän turhan kärjistävä siinä, etteikö vaurioita olisi mahdollista 'paikata' millään. Ottaen huomioon sen, miten hoitoaineet voivat toimia (kuten mainittu esimerkiksi tuossa lainauksessa SIMin kemistiltä). minusta 'paikkaaminen' on ihan hyvä sana. Mitä JJ ja kumppanit ehkä yrittävät sanoa, on se, että se paikkaaminen ei tarkoita varsinaisen uuden hiusaineksen synnyttämistä ja sillä tapaa pysyvää korjautumista, vaan väliaikaisempaa tuntuman parantamista erilaisilla hoitavilla aineilla.

      Tuskin kukaan ajattelee siinä tuntuman parantumisessa olevan mitään vikaa, hyvähän se on jos ihminen on tyytyväinen tukkaansa. Kaikki vaan eivät ymmärrä mistä siinä on kyse, ja jotkut luulevat että latvaan on kasvanut uutta hiusta tai että se saippuakerros hiuksen pinnassa on oikeasti aitoa paksuuntunutta hiusainesta ;p, ja näitä käsityksiä toiset haluavat korjata.

      Varmaankin molemmat puolet voisivat yrittää hieman lähestyä toisiaan, jotta keskustelu olisi sujuvampaa. Itse edustan kai sitä "ilonpilaajien" puolta, ja voin sanoa, että vuosikausia asiaesseitä kirjoittaneena ja rationaalisuuteen koulittuna on hyvin vaikea lähestyä sellaista täyttä mielipiteiden (vs. faktan) varassa elämistä, mitä blogimaailmassa usein kohtaa. Välillä se on suorastaan sietämätöntä. Mutta ehdottomasti pitäisi silti osata sanoa sanottavansa nätimmin ja helpommin lähestyttävällä tavalla, eikä olettaa itsestään selvänä sitä, etteivät muut tiedä asian todellista laitaa.

      Vastaa

      0
    9. No joo. Luin oman kommenttini ja huomasin itsekin ulosantini varsin tökeröksi. Jälkikäteen.

      Mielestäni on tosi hieno juttu, että asioista oikeasti tietävät ihmiset jaksavat jakaa sitä tietoaan meille muillekin. Ja Sanni kuuluu ehdottomasti myös tähän kategoriaan!

      En osannut ajatella, että joku oikeasti luulisi, että hiusten latvaan voisi kasvaa jotain lisää? Ei kai. Tai ehkä sittenkin... Mutta siinä mielessä olen hiusten "korjaamisesta" eri mieltä, että niitä kaiketi nimenomaan pystyy paikkaamaan ja pinnoittamaan, ei varsinaisesti oikeasti rakenteellisesti korjaamaan...

      En tiedä onko ihmisistä tullut yhä tyhmempiä vai johtuuko harhaluulojen tehokkaampi levittäminen/leviäminen osin siitä, että yhä useammat ja entistä nuoremmat ihmiset pääsevät julkisesti jakamaan mielipiteitään. Tai myös osin siitä ihmiset ovat tosi huonoja tunnistamaan maksettuja mielipiteitä ja tutkimustuloksia. Tai siitä, että mainostaminen käy aina vaan jatkuvasti kierommaksi. En lue niinkään paljon kosmetiikka/lifestyle/muotiblogeja, mutta joukkoon varmaan mahtuu ihan mitä vaan.

      Oma mielenkiintoni kohdistuu enemmänkin elintarvike- ja lääketeollisuuteen ja kyllä, meitä huijataan todella hiuksianostattavan karmivasti monessakin asiassa. Ja varmaan vielä huomattavasti kosmetiikkaa härskimmin, kun kyse on kuitenkin asioista, joita ihmiset pistävät kirjaimellisesti suoraan sisälle elimistöönsä.

      Lisäksi ihmiset eivät halua tietää. Ehkä asioista selvän ottaminen koetaan jotenkin vaivalloiseksi, varsinkin, kun totuus on usein varsin murheellinen. Eikä valtaosa jaksa keskittyä lukemaan mitään facebookin statusta tai iltalehden "uutista" pitempää tekstiä...

      Vastaa

      0
    10. Sanni, olen tosiaan lukenut blogiasi pitkään ja se on kosmetiikka-aiheisista blogeista ehdottomasti suosikkini. Juurikin sen takia, että sinä ihan oikeasti olet tietoinen asioista (sen takia jätin jonkin aikaa sitten kommentin koskien sitä käyttämääsi ripsiseerumia)

      Luettuani viimeisen kirjoituksesi, huomasin, että kuinka puutteellisena pari kommenttiani lähti. Siis aivan tosiaan, hiusta usein korjaaviksi ainesosiksi nimitetyt ainesosat imevät itseensä sitä kosteutta, eikä se vesi pääse imeytymään siihen hiusproteiiniin eli keratiiniin -> tätä siis on se kosteuden sitominen, jonka omassakin kommentissani mainitsin. Tosi hölmösti vain kirjoitin tuon kalvonmuodostajajutun suoraan siihen perään. Olis tarvinnut vähän lukasta läpi. Kuitenkin, minkälaisilla ainesosilla varustetun purtilon kylkeen vaan voidaan kirjata, että "korjaava", eikä se välttämättä toimi juuri näin. Ei se ole mikään virallinen termi.

      Kuitenkin tuo kosteuden sitominenkin on pesusta pesuun kestävä vaikutus, joten termit korjaava tai rakennepaikkaava, eivät omaan korvaani kuulosta siitä syystä hyvältä, että mielestäni ne antavat mielikuvaa jostain pysyvästä parannuksesta, mitä tiedän monien ihmisien kuitenkin kuvittelevan. Vielä tämän postauksenkin luettuaan, vaikkei se varsinaisesti johdakkaan harhaan.

      Tämä hiusten korjaamisasia ei tosiaankaan ole edes lähellä härskeimmästä päästä niistä harhaluuloista, joita olen oikonut. Ensimmäisen kommenttini kirjoitin ihan vilpittömästi siitä syystä, että halusin kaikkien sen lukevien ymmärtävän tämän asian:) Ja koska tiesin, että ainakin Sannin kanssa keskustelusta tulisi hyvä. Elikkä marisemaan en siis tänne tullut.

      Ja pahoittelen, jos jotkut osat kirjoituksistani kuulostivat kärkkäiltä tai epäkohtelliailta, itse en sellaista huomannut kun läpi lukaisin. En siis tosiaan tarkoittanut niin.

      Tiia - tiiliseinä ja talonmaalausvertaukset olivat ihan hyviä, mutta siis tosiaan kumpaakin noista ei-elävistä elementeistä pystytään pysyvästi paikkaamaan ja kunnostamaan, mutta hiusainesta ei pystytä uudelleenrakentamaan:D Seinää voit maalata, poistaa maalia, taas maalata jne. Hiuksiin syntyneet happivauriot ovat ja pysyvät, mutta niiden ulkonäköä ja tuntua voi parantaa, mutta jos hiuksesi on siinämäärin vaurioitunut, ettei se kestä enää käsittelyjä, niin mitkään tuotteet eikä mikään aika sitä enää eheytä:)

      Vastaa

      0
    11. Sanni, olen tosiaan lukenut blogiasi pitkään ja se on kosmetiikka-aiheisista blogeista ehdottomasti suosikkini. Juurikin sen takia, että sinä ihan oikeasti olet tietoinen asioista

      Kiitos JJ, todella kiva kuulla :) Ymmärrän, että blogiani lukee varmasti estenomeja ja kemistejä ja muita asioihin paljon paremmin minua perehtyneitä jotka saattavat kokea jotkut kirjoitukseni puuttellisiksi tai tiedoiltaan muuten vain simppeleiksi tai jopa väärää tietoa sisältäviksi (jolloin oikaisu on enemmän kuin paikallaan).

      Tässä rakennepaikkausjutussa termi "rakennepaikkaava" voi tosiaankin johtaa joitain kuluttajia harhaan kuvittelemaan, että hius paikkaantuu jotenkin pysyvästi. Itse käytän tuota ilmaisua kun olen siihen tottunut enkä sen kummemmin kuvittele että kyseessä on pysyvä vaurioiden korjaus vaan juurikin hiuksen tunnun parantaminen - ja vaikutus luonnollisestikin kestää vain niin kauan kuin ko. tuotetta käyttää eikä hius jää sen "korjaantuneemmaksi" kun tuotteen käytön lopettaa.

      Joico K-Pak ja L'anza Reconstructor voisivat varmaankin yhtä hyvin olla nimiltään jotain ihan muuta kuin rekkuja, mutta ne ovat tuoneet omiin hiuksiini selkeimmän muutoksen muihin hoitoaineisiin verrattuna juurikin tässä venymisjutussa. Joten omassa simppelissä pääkopassani olen siis yhdistänyt: korkea keratiinipitoisuus --> erinomainen hoito-ominaisuus ja vetolujuuden paraneminen. Niinpä puhun "rakennepaikkaavan" etsimisestä tässäkin postauksessa. Vaikka yhtä hyvin olisin voinut varmaankin kirjoittaa, "Haussa sikahyvä hiustenhoitoaine joka vähentää hiusten märkävenymistä" :D

      Nyt muuten on vielä kerran pakko "blondeilla", sillä en ymmärrä tätä lausetta:

      hiusta usein korjaaviksi ainesosiksi nimitetyt ainesosat imevät itseensä sitä kosteutta, eikä se vesi pääse imeytymään siihen hiusproteiiniin eli keratiiniin -> tätä siis on se kosteuden sitominen, jonka omassakin kommentissani mainitsin.

      Mitä tarkoitat tuolla, että "ainesosat imevät itseensä kosteutta, eikä vesi pääse imeytymään hiusproteiiniin...?" Jos ainesosat imevät itseensä vettä mutta vesi ei pääse imeytymään hiukseen, niin mitä hyötyä kosteudensitomisesta on...? Anteeksi, tämä on nyt totaalinen blondimomentti. :D Minä kun olen käsittänyt, että hiuksen sisään nimenomaan halutaan viedä kosteutta.

      Vastaa

      0
  10. Itsellä on käytössä tälläinen, koska opiskelijabudjetilla piti ostaa halpaa: http://www.tresemme.fi/product.aspx?id=protect-deep-conditioning-treatment Käytön jälkeen tukka on ihanan pehmeä ja näyttää vähemmän haaraiselta hamppukasalta. Purkkaefektin vähenemiseen taitaa auttaa ainakin vähäsen. INCI:stä en ymmärrä mitään, voisitko kertoa onko tätä tuotetta järkevä ostaa uudelleen?

    INCI: Aqua, Stearyl alcohol, Cetyl alcohol, Cetrimonium bromide, Stearamidopropyl dimethylamine, Quaternium-18, Petrolatum, Paraffinum liquidum (mineral oil), Hydroxyethylcellulose, Dimethicone, Lanolin, Lactic acid, Parfum, Propylene glycol, Methylparaben, Quaternium-80, Panthenol, Aloe barbadensis leaf juice, Quaternium-26, Limnanthes alba (meadowfoam) seed oil, Pentasodium pentetate, Linalool, Hexyl cinnamal, Limonene, Geraniol, Butylphenyl methylpropional, Hydroxypropyltrimonium, Hydrolyzed wheat protein, Hydroxycitronellal, Citronellol, Amyl cinnamal, Sodium chloride, Tocopheryl acetate

    Vastaa

    0
  11. Redken extreme rescue force on hyvä rekku! Proteiinipaikkaajana toimii loistavasti. Toimi ainakin minun poltettuun karmeaan blondi-yritys-tukkaan (joka tehtiin vieläpä kampaajan osaavissa käsissä...) :/ purkkatukka, huh, hius tosiaan venyi ja paukkui - ei kiitos enää ikinä!!! nimim. 2v 3kk värjäämättä minkään värisellä värillä.

    Vastaa

    0
  12. Itse en Joicon K-paketille syttynyt lainkaan, jotenkin se ei tuntunut tekevän hiuksilleni mitään? Kokilin kyllä pitkää ja pidempää vaikutusaikaa, pyyhekuivaa ja vielä kuivempaa..

    Sen sijaan L'Anzan Healin Oil on vakuuttanut minut, ja erityisesti tuo öljy on paras kokeilemani. Mulla on lähes peppuun asti pitkät hiukset, mutta öljyä kuluu oikeasti vain pari tippaa ja tulos on ihanan sileä ja takuton. Itse lopputulosta ainutlaatuisempi on juuri tuotteen riittoisuus, sillä vaikka hinta onkin yläkanttiin, ei puteli tunnu loppuvan millään. Muutenkin "jatkan" aina kalliimpia hiustuotteita edullisemmilla. Käytän vuoropesuin Yves Rocherin shampoota, ja laimennan premium-hoitiksia välillä edukkaammilla versioilla. :)

    Vastaa

    0
  13. Joicon "rekku" oli ainoa millä sain pelastettua tukkani. Minulla oli siis ennen paksu, hyväkuntoinen, täysin värjäämätön tukka kunnes saatiin kampaaja-ystäväni kanssa kuningasidea: blondataan tukkani hopeaiseksi! Jee! Nyt minulla on olkapäille saakka ulottuva (kasvatan pitkäksi) ja kolmeen kertaan blondattu ja siihen päälle vielä raidoitettu ja kahteen kertaan värjätty tukka. Kuten arvata saattaa, tukkani paloi rajujen käsittelyjen myötä aivan kauheaksi hapsuiseksi kasaksi jossa oli roppakaupalla katkeilleita hiuksia, latvat rutisivat ja päänahkani kutisi. olin jo aikeissa leikkauttaa koko kuontalon pois kunnes törmäsin tuohon Joicon k-pak reconstructoriin. Nyt sitä säännöllisesti käyttäneenä (ja tietenkin tasaisin väliajoin käyn leikkauttamassa kaksihaaraisia pois) voin sanoa, että vaikka miten krittiisesti katsoisi, tukkani näyttää terveeltä ja kiiltävältä eikä hapsuta enää yhtään. Kyseinen tuote pelasti ainkin minun tukkani kynimiseltä.

    Vastaa

    0
  14. Meillä on liikkeessä Lanza ja juurikin myös tuo Healing Oil. Ite oon vasta muutaman kerran ehtinyt testaileen, mutta positiiviset kokemukset on jäänyt :) Plussana vielä sekin että vaikka tuote on rakennepaikkaava ja korjaava niin se sopii pidennyksille :)

    Vastaa

    0
  15. Lanzan uusi keratiinisarja..en voi muuta sanoa kuin kokeile!! Shampoo ja hoitoaine parasta mitä olen koskaan kokeillut :)

    Vastaa

    0
  16. En saanut enää jostain syystä vastattua tohon varsinaiseen keskusteluun:)
    Hmm, mitenköhän sen nyt sanois järkevimmin.
    Eli siis kun siihen hiukseen lisätään niitä korjaavia aineita, niin ne imevät vettä=sitovat kosteutta hiukseen. Eli ikäänkuin "täyttävät" sitä hiusta. Mutta kun hiukset ovat vaurioituneet ja rasvahappoja liuennut, niin se vesi pääsee imeytymään siihen varsinaiseen hiusainekseen. Joka aiheuttaa sen venymisen hiuksen ollessa vesimärkä. Kun hius on märkä, sen solujen keratiinirakenne muuttuu alfakeratiinimuodosta beetakeratiinimuotoon, josta se kuitenkin palautuu veden haihduttua takaisin alfamuotoon. Eli varsinaisestihan siitä venymisestä itsestään ei ole haittaa.

    Lähtee vähän sivuraiteille, mutta eihän olemassa VARSINAISESTI ole kosteuttavia ainesosiakaan:) Vaan sitä sitovia. Kosteushan on vettä. Kyllähän sä saat kosteutta hiukseen suihkimalla vaan vettä. Se vaan haihtuu sieltä ilman niitä sitovia ainesosia.

    Vastaa

    0
    1. Lähtee vähän sivuraiteille, mutta eihän olemassa VARSINAISESTI ole kosteuttavia ainesosiakaan:) Vaan sitä sitovia. Kosteushan on vettä.

      Jees, tämä onkin selvää pässinlihaa :)

      Eli siis kun siihen hiukseen lisätään niitä korjaavia aineita, niin ne imevät vettä=sitovat kosteutta hiukseen. Eli ikäänkuin “täyttävät” sitä hiusta. Mutta kun hiukset ovat vaurioituneet ja rasvahappoja liuennut, niin se vesi pääsee imeytymään siihen varsinaiseen hiusainekseen.

      Mä olen vieläkin niin blondi etten ymmärrä... :D Siis mitä eroa on näillä: "sitovat kosteutta hiukseen" ja "vesi pääsee imeytymään hiusainekseen"? Mihin se vesi tuossa ensimmäisessä tapauksessa sitoutuu? Jos ei hiusainekseen?

      Mä oon nyt vain tosi taukki! :)

      Nimimerkillä Kuka-pitäisi-mulle-uuden-intensiivikurssin-kosmetiikan-kemiasta.... ^_^

      Vastaa

      0
    2. Musta alkaa tuntua, että rupean blondeilemaan itsekin kun en enää ymmärrä, että mitä sä et ymmärrä:DD
      Siis jos niitä korjaavia ainesosia (proteiineja yms) lisätään hiukseen niin vesi imeytyy niihin, jos ei lisätä niin vesi imeytyy hiusainekseen eli keratiiniin. Siinätapauksessa jos ne hiukset ovat siis kovin vaurioituneet. Siksi ne venymät märkänä ja kuivuvat hitaammin :) Eli tuntuvat vähän "purkkamaisilta".

      Vastaa

      0
    3. Aaaaaa!! :) NYT mä ymmärsin! ^_^ Todellakin pitkät piuhat! Kiitos kärsivällisyydestäsi, JJ :D

      Vastaa

      0
  17. Kumpaa suosittelisit sekä pörrööntyville että "purkkaantuville" hiuksille? Ja hiukan hämmentää että Joicon rekussa toisena ainesosana on mineraaliöljy???

    Vastaa

    0
    1. Kumpaa suosittelisit sekä pörrööntyville että “purkkaantuville” hiuksille?

      Pörrööntyville tarvitset mieluummin voimakkaasti silottavan, eli käyttäisin vuoron perään "rekkua" ja vuoron perään jotain todella silottavaa ja "raskauttavaa", kuten Aubreyn White Camellia -hoitista.

      ja hiukan hämmentää että Joicon rekussa toisena ainesosana on mineraaliöljy???

      Tähän en osaa kyllä sanoa mitään, kai se on siellä pehmentävänä ainesosana. Ei kyllä todellakaan mikään "must"-raaka-aine hiustenhoidossa.

      Vastaa

      0
    2. Kiitos vastauksesta! Ongelmana on vielä (alopecian takia) todella ohut hiirenhäntä tukka joten mitä luulet, onko Aubreyn hoitis liiankin hoitavaa? Tuleeko ihan lättänää?

      Vastaa

      0
    3. En ole itse tuota ko. hoitista kokeillut, mutta lukenut paljon kommentteja netistä ja se on niin öljyinen että lätsäytyksen vaara on toki olemassa, ja osa onkin kommentoinut että on liiankin hoitavaa.

      Mun on hankala suositella pörröjä silottavia hoitoaineita kun en itse niitä oman hiuslaatuni puolesta käytä. Omaa kokemusta noista "anti-frizz"-hoitoaineista on siis vähän. Toisaalta, jos sinulla on ohut eikä karhea tukka (yleensä karhea tukka on myös paksu, karheus ja paksuus kulkee usein käsi kädessä kun taas hennot hiukset on lasimaisempia), niin et ehkä kaipaakaan niin megasilottavaa, raskaaksi tekevää hoitista vaan kevyemmän. Yves Rocherin Nutrition tai Reparation -hoitikset voisi tällöin olla sopivia, noista kahdesta Reparationkaan ei lätsäytä mun tukkaa vaikka onkin tarkoitettu karkeammalle pörröhiuslaadulle. Reparationissa on sikahyvä inci, ja noissa kummassakin on 99% luonnon raaka-aineita! :)

      Vastaa

      0
    4. Sä oot Sanni vaan niin loistava! Luinkin tota YR:n arviotasi silloin "sillä silmällä"... Täytyy varmaankin kokeilla! Kiitos tuhannesti!

      Vastaa

      0
  18. Itselläni on ollut Joico K-Pakin rakennepaikkaava ja kosteuttava naamio käytössä parisen kuukautta ja ovat ihan hyviä, mutta kaipasin silti vielä parempaa ja hoitavampaa ainetta blondiin kuontalooni. Muutaman kerran olen nyt sitten käyttänyt Lanzan Trauma Treatmenttia. Ja täytyy kyllä sanoa, että tykkään tästä jätettävästä hoitoaineesta ihan kympillä! Ja sulle nyt sitä incia: water/eau (aqua)cetearyl alcohol, glycereth-26, cyclopentasiloxane, trimethylsiloxyamodimethicone, hydroxyethylcellulose, calendula officinals fower extract, hibiscus sabdariffa(hibiscus) flower extract, orchis morio (orchid) flower extract, gardeania florida(gardenia)flower extract, rosaceae foetida (yellow rose) flower extract, echinacea purpurea (coneflower) flower extract, citrus medica limonium (lemon) extract, fumaria officinalis (fumitory) extract, ceramide-2 jne.

    Vastaa

    0
  19. Wellan System Professional Luxe Oil Keratin Restore Maski mainittiinkin jo, mutta pakko vielä hehkuttaa sitä! Olen itse siis kampaaja ja blondiin purkkatukkiin tuo on vaan ollut auttamatta paras! Sarjaan kuuluu myös tottakai shampoo, mutta myös hiuksiin jätettävä öljy on aivan mahtava. Ei tee hiuksista rasvaista vaikka omaan päähänikin olen sitä lotrannut useammankin pumppauksen verran. Sopii muuten myös pidennystukalle (vink vink), vaikka "rakennepaikkaavana" sarjana myydäänkin ja niitähän ei normaalisti suositella jatkeille koska ne "räjäyttävät" jatkotukan mahdottomaksi takkupalloksi. Tässä on kuitenkin vaan erilaisia öljyjä, ei kemiallisia paikkaajia, joten sitä voi huoletta käyttää, myös tukun edustaja näin lupasi. Loistavaa Wella! :)

    Vastaa

    0
    1. Kiitos hyvästä myyntipuheesta Yossu! Luulen että tuo täytyy laittaa kokeiluun! :)

      Vastaa

      0
  20. SANNI HELP ME!
    Mun hiukset vaalennettiin, kaikki ohjeiden mukaan jne, ja nää on nyt märkänä ihan purkkaa.. venyy ja paukkuu. Hyvin varoen oon näitä käsitellyt etten vaurioita enempää.. Kuivana nää kuitenkin käyttäytyy ja näyttää ihan normaaleilta terveiltä hiuksilta.
    Auttaisikohan tuo K-PAK tähän pehkoon? Mitä luulet? :,( Mua surettaa nää niin paljon! Tiedän, sakset varmaan on seuraava vaihtoehto, kaiken tän kasvattamisen jälkeen ihan hirveetä :(

    Vastaa

    0
    1. Mä en uskalla valitettavasti antaa kampaajien ammattitaidon alueelle liityviä neuvoja, tai siis en pysty arvailemaan auttaisiko K-PAK tilanteessasi.... :/ Kuulostaa siltä, että hiuksille kannattaisi ehkä tehdä joku salonkihoito, tyyliä Olaplex (senhän voi tehdä myös omana tehohoitonaan ilman hiustenvärjäystä).

      Hiusten tehohoidot on kehittyneet viime vuosina ihan mielettömästi, suosittelisin kääntymään kampaajan puoleen. Tuota Olaplexiäkin pidetään ihan ihmeaineena.

      Tsemppihalit täältä, voin niin kuvitella että surettaa..!

      Vastaa

      0
    2. Kiitos! Taidan huomenna ottaa yhteyttä kampaajaan, ja kysyä josko esim. tuosta Olaplexistä olisi apua.

      Vastaa

      0
    3. Toivon kovasti että on..! Mulle on niin paljon ylistetty tuota Olaplexiä (ja se on tehty myös mun hiuksiin jo kahdesti) että olen aika vakuuttunut. Viimeksi kun olin toukokuussa kampaajalla niin kampaaja selitti, että Olaplex on aikalailla mullistanut koko hiustenvärjäysbisneksen, koska se mahdollistaa värikäsittelyt hiuksiin joihin ei ennen olisi ollut mitään toivoa laittaa väriä vaalennuksesta puhumattakaan.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat