17.05.2013

Makupaloja Barcelonasta

Terkut Barcelonasta.

Olen havainnut, että tykästyn kaupunkiin joka vierailullani enemmän ja enemmän. Viimeistään nyt voin sanoa että se on liittynyt ehdottomien lempikaupunkieni kastiin Lissabonin ja Ateenan rinnalle.

BCN4_

BCN3_

BCN9_

.

BCN6_

.

BCN2_

Pääsin osallistumaan ystäväni Luisin viimeisimpään maalausprojektiin.

BCN1_

Teoksen nimi on It's About People. Mun kädet pääsi paraatipaikalle :) Maalaukseen on osallistunut muitakin Luisin Couchsurfing-vieraita.

BCN10_

Sateen yllättäessä keskiviikkona olimme juuri sopivasti Suklaa-museon ulkopuolella. Ei mikään hullumpi paikka paeta kuuroa. :)

BCN7_

Samassa rakennuksessa museon kanssa on myös suklaakoulu. Museon sisäpihan kautta voi seurata ikkunoiden läpi kun oppilaat työstävät suklaasta herkkuja ja melettömiä taideteoksia.

BCN8

...eikä ehkä vähän tehnyt mieli hyvää tummaa suklaata kierroksen jälkeen..! Aijjai kun sai huulilleen kupin kuumaa maitokahvia ja 85-prosenttisen suklaapalan. Museon suklaapuodista voi ostaa suklaata vaikka missä muodossa - myös sokerittomia konvehteja.

BCN5

Edullisen suolaisen nälkään (jos nyt ei siis Mäkkäri kiinnosta) suosittelen Bilbao Berria -tapasbaaria Bornin kaupunginosassa Placa Nova -kadulla. Turistialueilla tapakset ovat kalliita ja saatat maksaa monta euroa pelkästä perunaviipaleesta. Bilbao Berrian tapat ja pintxot maksavat 1,65€ ja ovat oikein tyydyttävän (heh) kokoisia. Lasi talon viiniä on 1,80€. Tietysti tällaiselle leivän välttelijälle tarjonta on vähän rajallinen (80% tapaksista on leipäviipaleella) mutta etenkin lihanpurija löytää täältä useita leivättömiäkin vaihtoehtoja.

Kävin paikassa viime syksynä ja olihan sinne palattava kun en toistaiseksi ole halvempaa tapas-paikkaa kaupungista bongannut. :)

Sitges1_

Eilen kävimme päiväretkellä Sitgesin kaupungissa jonne on Barcelonasta 30 minuutin junamatka. Tyylikäs rantalomakohde. Hassua että kesäkuuhun on vain pari viikkoa ja vielä oli rannat ihan tyhjillään.

Sitges2_

Sitges3_

Luis sanoi ettei mielellään näkyile niin hirveästi blogissani niin rajataan sitten pois... ;)

Löysin muuten Sitgesistä ehkäpä parasta sokeroimatonta jäätelöä mitä olen koskaan maistanut - Artesania Pura Olivier -jäätelöbaarista. Luiskin totesi että ei herranjestas miten hyvää, ja ihmetteli miksi jäätelöä pitää sokerin kanssa edes valmistaa kun kerran sokeroimattomanakin saa näin autenttisen makuista tavaraa. Ei nimittäin maistunut yhtään keinotekoisille makeutusaineille. Otin hasselpähkinän ja kahvin makuiset pallot ja makustelin niitä ihan seitsemännessä taivaassa.

Sitges_sugarfreejaatelo

Jostapa pääsenkin kysymykseen - onko kellään vinkata mistä Suomessa saisi hyvää sokeroimatonta jäätelöä? Itse en ole sellaista vielä löytänyt.

22 comments on “Makupaloja Barcelonasta”

  1. Onpas kauniita kuvia!:) Barcelona on kyllä sellainen kaupunki, että sinne on ehdottomasti päästävä joku päivä!

    Vastaa

    0
    1. Ingmanin vadelma/vanilja on oikein hyvää.

      Oo, miten olen missannut tuon?

      Edit. No varmaan siksi kun se on näköjään ihan uutuus! :D Kiitos vinkistä!

      Vastaa

      0
  2. Kiitos terveisistä! Barcelona on <3<3<3<3
    Aivan ihania kuvia, kiitos niistä! Ja hyviä vinkkejä seuraavaa matkaa varten. Tuolla Sitgesissä voisi joskus käydä.
    Tuo Luisin maalaus on hieno. Suklaamuseossa tulikin käytyä jo ekalla reissulla, ja olisimme halunneet jäädä seuraamaan myös suklaakoulun ikkunoiden taakse, mutta joku vihainen setä hääti meidät pois sieltä sisäpihalta. :(

    Vastaa

    0
    1. mutta joku vihainen setä hääti meidät pois sieltä sisäpihalta. :(

      No onpas outoa... :( Meidän vierailun aikaan tuli sellainen vaikutelma, että oppilaiden työskentelyn seuraaminen on jopa ikäänkuin osa museokokemusta. Ikkunaseinämä näyttää siltä kuin se olisi tehty juuri vieraiden pällistelyä varten. :D Mikähän on sedällä ollut sieraimessa teidän visiitin aikaan...

      Vastaa

      0
  3. Ihana paikka, tuonne voisi vaikka muuttaa viettämään eläkepäiviä ;)
    Ingmanilla OLI myynnissä sokeroimaton jäätelö, mutta ilmeisesti sen tuotanto on lopetettu :(

    Vastaa

    0
    1. milipilin vinkin kautta löysin heidän uuden sokeroimattoman jädensä, Vanilja-Vadelman.

      Ja löysinpä tuotevalikoimaa selatessani myös Kingis Lightin joka on myös sokeroimaton ja jos nyt oikein noita tuotetietoja tulkitsen niin Vadelmapikarikissakaan ei ole lisättyä sokeria. Siitä kuitenkin puuttuu teksti 'sokeroimaton', joka löytyy Vanilja-Vadelmasta ja Kingis Lightista.

      Mä en kyllä tajua miksei Suomesta löydy sokeroimatonta jäätelöä... Voiko Ingman olla ainoa valmistaja jolta löytyy nuo pari hassua vaihtoehtoa? Mitä jäätelöä esim. diabeetikot täällä syö? :/ Ihan käsittämätöntä ettei Isolla ja Komealla Valiolla ole yhtäkään sokeroimatonta makua. Enkä ole missään "kotijäätelö"paikassakaan tai yksityisessä gelateriassa törmännyt sokerittomaan jädeen.

      Vastaa

      0
    2. Itse olen diabeetikko ja nykypäivänä on niin hyvät insuliini-lääkkeet, joten voidaan syödä ihan normaalia sokeroitua ruokaa, eli herkut ei ole kiellettyjä. :)

      Vastaa

      0
    3. OK :) Taitaa olla tosi vanhentunut käsitys tuo että diabeetikko välttelisi sokeria. Muistan kun joskus lapsena ekan kerran kuulin diabeteksesta (silloin sitä vielä kutsuttiin sokeritaudiksi) ja silloin puhuttiin ettei diabeetikko voi syödä lainkaan karkkia.

      (Noh, onneksi on paljon muitakin herkkuja kuin sokeroituja, halusi sitten syödä sokeria tai ei...! ^_^)

      Vastaa

      0
    4. Ennen diabetesta hoidettiin nimenomaan vhh:lla. Nykyisin hoidetaan lääkkeillä:(
      Jokainen voi itse päätellä, kuka siitä hyötyy.
      Mm. Antti Heikkilä on kirjoittanut aiheesta aika paljon. Ihan kirjankin (Diabeteksen hoito ruokavaliolla) joka palkittiin vuoden 3.parhaana (vai oliko peräti parhaana) terveysaiheisena kirjana maailman laajuisesti, mutta lytättiin Suomessa. Ihan niinkin radikaalisti, että kirjakaupoille läheteltiin uhkauksia olla ottamatta kirjaa valikoimiinsa jne...

      Vastaa

      0
  4. Miten löysit sokeroimatonta jäätelöä Barcelonasta? Kävitkö liikkeestä kysymässä vai lukiko niissä listoilla?

    Vastaa

    0
    1. En löytänyt Barcelonasta (siellä en tosin etsinytkään), vaan Sitgesistä. Kurkin sisälle eri gelaterioihin ja yhdestä sitten löytyi kaksi "sin azucar" -makua. Luki ihan listalla mutta varmistin vielä myyjältä.

      Vastaa

      0
  5. Hei muistasin lukeneeni täältä sinun blogistasi jostain todella hyvästä after sun -voiteesta jota kehuit palaneelle iholle. Kuollaksenikaan en muista mikä tämä voide oli enkä pienellä etsimiselläkään sitä täältä nyt löytäny. Osaisitko siis kertoa mikä tämä voide on? :)

    Vastaa

    0
    1. Varmaankin Laveran after sun -geeli. Sitä olen täällä kehunut. :) Kaikki, missä on korkea aloe vera -geelipitoisuus, on loistavaa palaneelle iholle.

      Vastaa

      0
  6. Minä diabeetikkona ja ikuisena makurina olen nyt syönyt noita maitojäätelöitä (Valio). On pikkuisen "terveellisempiä" rasvan määrän suhteen kuin kermajäätelö.
    Mä olen täällä viettänyt erittäin nautinnollisia hetkiä noiden sinun kynsijuttujesi kanssa :)) Halusin vihreän kynsilakan ja nettiä selatessani löysin kaupan jossa Essien hinta oli aikalailla halvempi kuin muualla :-o
    http://www.mimax.fi/essie-mojito-madness-p-5246.html
    Poista linkki jos sitä ei saa näyttää ;D

    Vastaa

    0
    1. On pikkuisen “terveellisempiä” rasvan määrän suhteen kuin kermajäätelö.

      Heheh, ja minulle taas kermajäätelö sopii paremmin..! ^_^ Kerma on jees, sokeri bääd. :D

      Hmm, mitenkähän tuo Mimax pystyy pitämään noin halvat hinnat Essiessä...? Toisaalta valikoimakin on vain muutama hassu sävy, he eivät ilmeisesti ole Essien varsinaisia, virallisia jälleenmyyjiä.

      Vastaa

      0
    2. Mä googletin Essien kynsilakat ja löysin siten tuon kaupan ja siellä onneksi oli tuo hakemani väri. Muutenhan Essiellä on sellainen väriskaala että huh huh ja nam nam. Muuten kynsilakoissa olen tänä keväänä sortunut Mavalan -lakkoihin, jotka kyllä ovat ennestäänkin tuttuja.
      Vai kermaa ;D ;D

      Vastaa

      0
  7. Kiitos mahtavasta Tapas paikka vinkistä. Todellakin on Barcelonassa maksettu mm.7,90e perunamunakasviipaleesta. Tuonne mennään tänä kesänä taatusti. On ihan meidänkin lempparikaupunki.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat