18.04.2013

Erikoista mainontaa meikkikoululla

Sain eilen vinkin eräältä lukijaltani koskien Espanjan Fuengirolassa sijaitsevan suomalaisen meikkaaja-maskeeraajakoulun kotisivun kuvagalleriaa. Galleriasta löytyy kuvia otsikolla "Kauneusmeikkauskurssi 2013".

ARCosmeticsAcademy_kurssikuvia

Ainoa lähikuva, "päivämeikkiharjoitus", ei näyttäisi kuitenkaan olevan kenenkään koulun oppilaan tuotoksia. Tutulta näyttävässä kuvassa onkin meikäläisen tekemä meikki, enkä ole tietääkseni osallistunut tänä vuonna (tai muinakaan vuosina) kyseisen koulun kursseille. Itse meikkikin on tehty jo marraskuussa 2010, jolloin se julkaistiin blogissa osana "Nopeat ja simppelit" -juttua.

ARCosmeticsAcademy_silmameikki

Mitä olette mieltä siitä, että maskeeraajakoulu turvautuu jonkun ventovieraan meikkikuvaan esitellessään kurssiaan? Luulisi nyt meikkikuvia olevan omasta takaakin. Ei ehkä paras mahdollinen käyntikortti koululle, jos omien oppilaiden tekemistä meikeistä ei löydy julkaisukelpoista lähikuvaa.... Sangen erikoista.

Sillä ei kannaltani ole mitään väliä jos joku käyttää kuvaani tällaisessa yhteydessä, mutta laittaa vain ihmettelemään koulun puolesta.

Aiemmin kuviani on bongattu mm. smokey-meikin opetusmateriaalina eräässä ammattikoulussa.

54 comments on “Erikoista mainontaa meikkikoululla”

  1. Kuvien kopiointi netistä kyseisellä tavalla on ihan oikeasti rikos. Kyllä itse laittaisin ainakin ko sivustolle asiasta viestiä jos et sen enempää asiaa halua eteenpäin lähteä puimaan. Ja sen lisäksi onhan tuo nyt asiakkaitten huijaamista, petollista toimintaa.

    Vastaa

    0
    1. Hahhaa... ^_^ No ei nyt sentään. En mä oikeasti omasta puolestani tästä juurikaan mieltäni pahoittanut, ihmettelen asiaa vain koulun puolesta. Antaa mielestäni aika kyseenalaisen kuvan koulusta jos omien oppilaiden töinä täytyy julkaista muiden meikkikuvia.

      Vastaa

      0
  2. Toi on kyllä todella törkeää mainontaa. Onneksi lukijat ovat tarkkana, koska sulla on tosiaan blogi täynnä loistavia meikkikuvia, joita kenelläkään ei ole lupa kopioida ilman sun lupaa. Vaikka sanoitkin, ettei sillä ole sinun kannaltasi mitään väliä, käyttääkö koulu kuvaasi, niin kehottaisin kyllä olemaan yhteydessä ylläpitäjään (tiedän ettet ole ainoa kenen asioita koulu on kopioinut, muttei siitä sen enempää). Onhan se kylläkin heille noloa jo nyt esitellä sinun tekemääsi meikkejä heidän harjoitusmeikkinään, koska niin moni tietää sen olevan sinun, mutta kaikki ihmiset eivät valitettavasti lue Karkkipäivää ja saattavat hakea tuonne kouluun nyt ihan väärin perustein. Ehkä pettyvät sitten, kun koulun todellinen luonne paljastuu :/

    Vastaa

    0
  3. Kyllä tuossa tulee tekijänoikeusasiat nyt eteen. Jos ilman lupia käytetään kuvia, niin syyllistytään tekijänoikeusrikkomukseen mielestäni. Ei todellakaan hyvää mainosta ko. koululle. Jännittävää olisi tietää, mitä ko. koulu vastaa tähän asiaan kysyttäessä...

    Vastaa

    0
    1. Minua ei tuo tekijänoikeuden rikkominen tässä häiritse lainkaan. Olen hyväksynyt sen, että kun kuviaan laittaa nettiin niin ne voivat levitä minne vain ja niitä varmasti käytetään ilman lupaa. Se on netin luonne. Minua ei siis haittaa, jos joku käyttää kuviani omissa henkilökohtaisissa yhteyksissään kuvituksen omaisesti, mutta jos kuvia käytetään virallisissa yhteyksissä vaikkapa mainoksena tai opetuksen välineenä, niin silloin puutun toki asiaan jos vain saan asiasta vihiä. Kaupallisessa mielessä tai työvälineenä käyttäminen on se missä raja kulkee minun kohdallani.

      Syyllistyn itsekin välillä netistä hakemani kuvamateriaalin käyttämiseen blogissani (tästä oli paljon keskustelua edellisen kuvankäyttöpostauksen kommenttiboksissa), mutta rajoitan sen jo valmiiksi mainoksiin tuotettuihin kuviin (esim. tuotekuvat) tai muuten ei-henkilökohtaisiin, kuvituksenomaisiin kuviin (kukat, sydämet, kosmeettiset "ihokuvat") joiden lähteen mainitsen, ja pyrin mahdollisuuksien mukaan etsimään sellaisen lähteen jossa kuvaaja ilmaisee että kuvan käyttö on ok. En hyödy kuvien käytöstä mitenkään eivätkä ne saata lähdettään negatiiviseen valoon, joten en koe niiden käyttöä vääränä vaikka tiedänkin että oikeasti joka ikistä kuvaa suojaa tekijänoikeus. Toki jos joku näiden kuvien omistajista joskus ottaa minuun yhteyttä ja vaatii korvauksia niin kärsin seuraukset.

      Tuota Fuengirolan koulun tapausta en nostanut esiin siksi, että itse kokisin tulleeni jotenkin loukatuksi tai haluaisin korvauksia, ei mitään sellaista. Halusin vain tuoda esiin mielestäni kyseenalaisen tavan mainostaa palveluitaan ja ihmetellä ääneen, eikö koululla ole mitään ammattiylpeyttä.

      Vastaa

      0
    2. Jep. Kyllä minäkin blogissani käytän kuvia, mutta yleensä katson että ne on julkaisuvapaita, ja jos eivät ole niin mainitsen lähteen. Mulle on tärkeitä nää tekijänoikeusjutut, kun on opiskellut kuitenkin asiaa aikoinaan. Mut joo... Arveluttavan kuvan antaa itsestään tuo koulu kyllä.

      Onneksi sä osaat ottaa lunkisti. :)

      Vastaa

      0
  4. Minun mielestä noin ei saisi tehdä, siis käyttää (tässä tapauksessa) bloggaajan kuvia ilman lupaa. Koulun olisi pitänyt ottaa selville, että mistä lähteestä tuo kuva on ja sitä kautta pyytää lupa kuvan käyttöön, sinähän kuvan omistat.
    Heidän pitäisi pahoitella kuvan käyttöä ja ottaa oikeasti jonkun opiskelijan tekemä meikkikuva tilalle.

    Ja ei, meillehän -ei- tosiaankaan opetettu tekijänoikeuslakia media-assarilinjalla, ehkä hieman tämän kanssa menee sivusta, mutta minun silmissä nämä asiat ovat läheisiä.. ;D

    Vastaa

    0
    1. Koulun olisi pitänyt ottaa selville, että mistä lähteestä tuo kuva on ja sitä kautta pyytää lupa kuvan käyttöön, sinähän kuvan omistat.

      Mutta eihän kuvan julkaisussa tässäkään tapauksessa olisi ollut mitään järkeä, kun meikki ei kuitenkaan ole oppilaan tekemä...?

      Vastaa

      0
  5. No jo on härskiä toimintaa! :O
    Vaikka itseäsi ei haittaisi omien kuviesi käyttö, niin itse ajattelisin, että asiasta sanominen (ja kuvan poistamisen vaatiminen!) olisi vähän niin kuin "kollektiivista asennekasvatusta". Eli ajatukseni on, että hyväksymällä omien kuvien varastamisen antaa myös hiljaisen hyväksyntänsä muidenkin kuvien kopioinnille. Olikohan vähän vaikeasti selitetty?! :D Tekijänoikeudet ovat kuitenkin lakiin sidottuja, ja ne koskevat myös espanjalaista yrittäjää. Jos ne eivät yrittäjälle ole selvät, asiasta tulisi muistuttaa, ettei homma mene entistä pahemmaksi!

    Mutta ei tosiaan houkuttelisi moiset koulut, joissa toisten kuvia markkinoidaan omina. Jos nyt ajatellaan "kiltisti", että kurssilla olisi unohtunut valokuvien otto, ja siksi piti napata vain jotain vastaavia kuvia jostain, niin huonoa markkinointia se on silti. Jättäisi sitten vaikka sivut kuvattomiksi, jos ei muutamaa silmämeikkiä jaksaisi taiteilla ihan vain kuvia varten.

    Vastaa

    0
    1. Mä meinasin kirjoittaa jotain samankaltaista, mutta joku ehti sanomaan saman mun puolestani. Vaikka sua ei henkilökohtaisesti haittaisi tuollainen, tuohon lainvastaisen toiminnan viljelemiseen ei kukaan muukaan puutu jollet sinä. Netistä tulee yhä vaan karumpi paikka, jos tekijänoikeuksista ei pidetä huolta. Laitoitkin jo mailia, mutta olisin huomauttanut siinä joka tapauksessa tekijänoikeuksista. Ehkä huomautitkin. :) Samoin toivoisin, että muutkin pitäisivät periaatteellisesti kiinni tekijänoikeuksistaan, yleisen edun kannalta, haittasi se sitten heitä itseään tai ei.

      Vastaa

      0
  6. Totta kai oikeuksistaan kannattaa pitää huolta, jos et sano koululle tuosta mitään nehän saattaa jatkossakin käydä varastamassa kuvia. Yleensä, jos kysytään lupa kuvien käyttöön, niin niistä maksetaan tekijänoikeuden omistajalle korvaus..näin jälkeenkin päin ovat korvausvelvollisia, kun ovat luvatta käyttäneet ;)
    En kyllä kattois sun tilanteessa ollenkaan hyvällä tuollasta toimintaa. Ja kyllä, ei kerro mitään hyvää koulusta joka ei voi kelpuuttaa omien oppilaiden kuvia :(

    Vastaa

    0
  7. Ei ainakaan anna luotettavaa kuvaa kyseisestä yrityksestä, jos näin toimii. Mistä sen tietää vaikka nuo muutkin kuvat olisivat muiden?
    Ja tuollainen on vielä luvatontakin.

    Vastaa

    0
  8. Tämä menee hieman asian vierestä, mutta olen työssäni nähnyt sinun silmämeikkikuvia. ;) Kesäisin morsiamet kiikuttavat tulostettuja kuvia harjoitusmeikkiin ja pari tuttua bloggaajan silmää on sattunut kohdalleni. ;)

    Valitettavasti näitä meikkikouluja nousee nykyää kuin sieniä sateella ja niitä pyöritetään täysin ammattitaidottomasti. Kun muutamat pilaavat koulujen maineen, niin ne hyvätkin koulut joutuvat huonoon valoon. Toki kehnompi koulu ei tarkoita, että opiskelijasta tulee huono meikkaaja ja hyvä koulu ei takaa, että valmistuisi loistavaksi meikkaajaksi. Kaikki lähtee itsestään ja oikea opiskelu alkaakin vasta siinä oikeassa työssä.

    Minusta tuo luvaton kuvankäyttö sellaiselta henkilöltä, joka ei ole edes kytköksissä ko. meikkikouluun kertoo jo hieman koulusta.

    Vastaa

    0
  9. Tuo on kyllä törkeää, kuvaa ei missään nimessä saisi käyttää ilman lupaa. Ehdottomasti viestiä kyseiseen kouluun. Huonoa mainosta todella!

    Vastaa

    0
  10. Todella epäluotettavan kuvan tuosta koulusta tällainen antaa. Tosin tuolla alueella (Fuengirola) suhtaudutaan vähän kaikkeen lievästi rajoja hipoen kulkien. Mutta tekijänoikeuslakihan tuon kieltää aivan selvästi. Ainakin kannattaa koululle huomauttaa asiasta, koska sinut tunnistaa tuosta kuvasta tosi helposti.
    Huomaa että teet muidenkin mielestä hitsin hyviä meikkauksia kun käyttävät jo ilman lupaakin kuviasi *virn*

    Vastaa

    0
    1. Hei Salla! Toivottavasti et pahastu mutta editoin viestisi sisällön. En kuitenkaan tunne koulua enkä halua julkaista kommentteja joiden sisältämä informaatio on laadultaan sellaista, että se voi olla kohteelle haitallista, ja jonka paikkansapitävyydestä en itse voi varmistua.

      Toivottavasti ymmärrät...?

      (Kuvani käytöstä sentään voin olla varma ;))

      Vastaa

      0
  11. Aika törkeää... Veikkaan tosin, ettei kyse ole siitä, että itse koulu olisi suoraan käynyt kopioimassa kuvan sivultasi, vaan että joku oppilas olisi "lainnut" sitä portfolioonsa ja esitellyt sen omana työnään ja koulu olisi sitten poiminut nuo kuvat oppilaidensa portfolioista.

    Niin tai näin, mutta haluan anyways kuulla, mikä on selitys asialle koulun puolelta. Aika noloa tosiaan jollekin oppilaalle, mikäli jää jälkikäteen kiinni tuollaisesta...

    Vastaa

    0
  12. Mulle tuli mieleen - koulusta kun on kyse - että voiskohan olla ollut myös jonkun laiskan oppilaan moka.... :) You know, opettajat pyytää lähettämään tuotoksia, uusia ja vanhoja, nettisivuja varten ja joku hätääntyy, mutta poks! Internet auttaa.

    Toisaalta eihän sitä koskaan tiedä.
    Ihan hyvä että otit yhteyttä.

    Vastaa

    0
  13. Tuo kouluhan on toiminut aika pitkään, mutta tuskin on koskaan nauttinut suurempaa arvostusta. :D Tunnetuin oppilas taitaa olla Tuksu.

    Vastaa

    0
    1. sekoitat varmaan meikkikoulu norrikseen (siis se on ollut jo pitempään, mutta tuo on ihan uusi paikka) :)

      Vastaa

      0
  14. TÖRKEÄÄ!!! Mä olen ihan raivoissani täällä! Enkä niinkään sinun tekijänoikeuksiesi puolesta (vaikka se nyt on selvää, ettei kuviasi saa käyttää), vaan sen, että koulu haalii oppilaita ulkopuolisten meikkaajien kuvilla vaikuttaakseen itse ammattitaitoisemmalta kuin on! Ehkä olen sen vuoksi vielä astetta vihaisempi asiasta, koska eräs tuttuni kävi juuri kyseisen koulun. Ja itsekin haaveilen meikkaajan koulutuksesta. En vain pysty käsittämään, ettei heillä muka ole meikkikuvia omasta takaa..!?

    Phuuuuh. ;)

    Vastaa

    0
  15. Ehkä vasta nettisivuja tehdessä on keksitty, että tarvitaan vielä lähikuva silmästä, ja sitten on turvauduttu googleen? Jotain tällaista voisi kuvitella.

    Mikä ei tietenkään tee toiminnasta asiallista.

    Vastaa

    0
  16. Törkeää! Itse kiukustuisin varmaan aikamoisesti. Toivotaan sitä Espanjan reissua korvaukseksi. ;D

    Vastaa

    0
  17. Mä laittaisin koululle ihan tylysti vaan laskun: 50 e meikistä, 20 e kuvasta, 270 euroa oikeudesta käyttää kuvia sivuillaan, 100 e käytöstä painetussa mainoksessa...

    Laskuun laittaisin saatekirjeeksi maininnan siitä, että kummastelet, etteikö koulun omien oppilaiden tai opettajien taso kelpaa mainontaan, vaan kuvat pitää hankkia luvatta muualta...

    Vastaa

    0
  18. meidän koulussa on myös käytetty sun meikkikuvia opetuksessa kun näytetty esimerkkinä kuvista erilaisia meikkejä, lähteet meille on kyllä kerrottu

    Vastaa

    0
  19. Ei kyllä anna kovin hyvää kuvaa koulusta, mutta onhan se jollain tapaa varmasti imartelevaa, kun joku haluaa käyttää kuviasi :D

    Vastaa

    0
  20. Minua tavallaan "ärsyttää" kun aina vouhkotetaan tekijänoikeuksista ja kuinka ne sitä ja kuinka ne tätä. Mutta sitten kun käy näin, niin kukaan ei tee mitään ja "ei se minua häiritse" ja näin toiminta voi jatkua kun "no ei siitä tule kuin ikävä sähköpostiviesti" :/.

    Vastaa

    0
  21. Hei!
    Kävin juuri lahjoittamassa oman osuuteni uuden lastensairaalan rakentamiseen. Samalla päätin, että lisäapuna käyn mainostamassa asiaa muutamassa suosikkiblogissani, joiden kautta kampanja voisi päästä suurempaankin levitykseen. Erityisiä lisäperusteluja tämä kohde tuskin edes tarvitsee, mutta linkistä löytyy lisätietoa:
    http://uusilastensairaala2017.fi/

    Vastaa

    0
  22. niinkuin joku jo aiemmin mainitsikin, niin kannattaisi harkita korvausvaatimuksen laittamista koululle! tuollaiset väärinkäytökset eivät päähäntaputtelulla lopu. jos väärinkäytöksiin syyllistyvät tahot huomaavat pääsevänsä kuin koira veräjästä, niin rikkomukset vain muuttuvat törkeämmiksi. onhan kyse yrityksestä, eikä mistään yksityishenkilön viattomasta lipsahduksesta!! kyse on kuitenkin rikoslakirikoksesta (löytyy rikoslain 49 luvun 1 §:stä tai ehkä paremminkin tekijänoikeuslain 7 luku 56 a §, ja samaisen luvun 57 § sanoo: "Joka vastoin tätä lakia tai 41 §:n 2 momentin nojalla annettua määräystä käyttää teosta taikka tuo maahan tai Suomen alueelle edelleen kolmanteen maahan kuljetettavaksi teoksen kappaleen, on velvollinen suorittamaan tekijälle kohtuullisen hyvityksen.") Ei tuollaista pidä sietää!

    Vastaa

    0
  23. MEIKKIKOULU COSMETICA NORRIS ESPANJA KOMMENTOI !!

    Hola !

    Koska osa tässä viestiketjussa olevista henkilöistä on selkeästi sekoittanut meidät täällä TAMMIKUUSSA 2013 avattuun ja ensimmäistä kurssiaan vetävään Ar Cosmetics Academy " meikkikouluun " haluamme tarkentaa, että meikkikoulu Cosmetica Norris on toiminut Fuengirolassa jo 15 vuotta kouluttaen monipuolisia meikkauksen ja maskeerauksen ammattilaisia.

    Kaikki nettisivuillamme http://www.cosmetica-norris.com olevat kuvagallerian kuvat ovat oppilaidemme koulussa tekemiä oppilastöitä. Lisätietoja koulusta ja opiskelusta, sekä opettajista yms. asioista saat tarvittaessa yllämainitusta nettiosoitteesta.

    Facebookista meidät löytää nimellä meikki ja maskeerauskoulu Cosmetica Norris Espanja.

    Ystävällisin terveisin helteisestä Espanajasta ja hyvää alkanutta kevättä toivottaen.

    Meikkikoulu Cosmetica Norris

    Satu Ahonen

    Vastaa

    0
  24. Nyt kommentoin sen verran, että pidä oikeuksistasi kiinni, kyseinen toiminta on erittäin törkeää, jos kuvaa käytettäisiin *vain* ei-kaupallisessa tarkoituksessa kyseisen asian voisi kuitata olankohautuksella, mutta ja tässä tulee tuo iso MUTTA tätä kyseistä kuvaa käytetään kaupallisessa tarkoituksessa ja kuten varmaan sinäkin tiedät mitä nuo kurssit maksavat per nenä... (kulut itseasiassa ovat aika pienet suhteessa maksuun)
    Kuviahan saa lainata lainata eikaupalliseen (ilman korvausta) tarkoituksee jos mainitsee lähteet kuvasta.
    Ohessa linkki Finnfoto ry:n sivuille jossa neuvotaan miten toimitaan "kuvarosvouksien" kanssa: http://finnfoto.fi/tyokalut/

    Vastaa

    0
  25. Jos tuo koulu on se ainoa suomalainen Fuengirolassa niin vielä vuosi-pari sitten kotisivuilla ja painetuissa mainoksissa oli sen sortin kuvia et huhhu.. sen lisäks et jälki oli jäätävää niin yleisilme meikeissä oli suoraan 90-luvulta. Ihmekään jos tätä kuvaa ovat halunneet käyttää :D

    Vastaa

    0
  26. no ohhoh! itse asun fuengirolassa ja olen kyllä kuullut paikan nimeltä.. mutta onpa aika outoa käytöstä?
    positiivisesti ajateltuna: sun meikkaus on aika hyvin onnistunut kerta he haluavat näytellä sitä omanaan ;)

    Vastaa

    0
  27. En tiedä onko heillä tuo kuva tullut ihan tietoisesti tahallaan, tietämättömyyttään vai miksi, sivuille, mutta luottamusta se ei ainakaan itsessä herätä. Oon tässä viime vuosina törmänny jo muutamaankin tapaukseen, jossa bloggaajan tuottamaa sisältöä on käytetty yrityksen markkinoinnissa. Jotkut eivät yksinkertaisesti tiedä tämän olevan kiellettyä ja toiset, noh, he eivät vain välitä ja sitten on ne kolmannet onnettomat, joissa yrittäjät eivät itse edes tiedä mistä heidän materiaalinsa tulevat.

    Oli syy mikä tahansa niin kuluttajan silmin tuo vie uskottavuutta yritykseltä pahasti, sillä hehän ovat turvautuneet toisen tahon kuviin ja taitoihin, koska heillä ei itsellä kyseistä materiaalia löydy.

    Vastaa

    0
  28. Vaikka et korvausta halunnutkaan, koululta ois hyvä veto kutsua sut sinne vierailevaksi meikkitaiteilijaksi opetusreissulle. ;)

    Vastaa

    0
  29. Vasta aineettomien oikeuksien kurssin suorittaneena haluan sekaantua tähän keskusteluun myös. :)

    - Kuvia saa lainata opetustarkoituksiin, kun kyseessä on valtion koulu, jossa opiskelijaa ei veloiteta (kyseinen koulu ei mitä ilmeisimmin ole valtion ilmainen koulu). Tällöinkin pätee kuitenkin seuraavassa kohdassa mainittava oikeus tulla mainituksi.
    - Netissä kuvat joutuvat jakoon, ja Sanni on sen tiedostanut. Kuvista pitäisi tulla siitä huolimatta selville kenellä on "isäoikeus" kuvaan: tämä tarkoittaa sitä, että taideteoksen tekijällä on aina oikeus tulla mainituksi, kun hänen kuvaansa käytetään. Tekijällä on myös oikeus päättää missä ja milloin hänen kuviaan käytetään ja millä tavalla. Sen lisäksi, että se on oikeus, se on mielestäni myös kohtuullista ja hyvin pieni vaivannäkö kuvan uusiopostaajalta. Mikä ei tietenkään vieläkään paranna sitä, että kyseinen koulu on käyttänyt Sannin kuvaa opiskelijan tai opettajan kuvan sijasta!

    Joku muu jo kommentoi, että on hyvää tapakasvatusta puuttua kuvien luvatta lainailuun. Olen ehdottomasti samaa mieltä. Netin hyvä puoli on se, että kun lainaa luvatta, voi jäädä myös kiinni - ei muuta kuin palautetta antamaan sankoin joukoin! Mielestäni on ok lainailla kuvia, kun käyttötarkoitus ei ole tehdä rahaa ja lähde mainitaan kun siihen on tilaisuus, mutta omien palveluiden myynti toisen kuvilla on härskiä ja epäreilua. En siedä epäreilua, moraalitonta käytöstä kovin hyvin.

    Huomaako jostain että aihe on lähellä sydäntä? *ärisee ohikulkijoille* :D

    Vastaa

    0
  30. Kai laitat tänne sitten meille muillekin tiedoksi mitä koululta vastattiin sun viestiin? JOS sieltä vastausta tulee?

    Vastaa

    0
    1. Laitan, ehdottomasti. Vielä ei ole mitään kuulunut, ja kuvanikin on sivulla edelleen. >:-(

      Antaa kyllä aivan mahdottoman epäammattimaisen kuvan kyseisestä yrityksestä.... Kyllä he nyt aivan varmasti päivittäin lukevat sähköpostinsa, mutta eivät ilmeisesti koe tarpeelliseksi tehdä asialle mitään.

      Vastaa

      0
  31. Hei Sanni,
    Olen lähettänyt AR Cosmetics Academyn puolesta vastineen tänään, miksi kuvasi on joutunut meidän kotisivuillemme. Selitin ottaneeni selvää, että yksityinen kotisivujen palveluntarjoaja ei ole huomannut/tiennyt, että kuva on sinun, sillä se tulee irrallisena Google-haussa eikä IT-alan henkilö todellakaan tunne sinua, joten siksi lupaa ei ole hankittu.
    Ensimmäisessä vastineessa tarkoitin juuri tätä menettelyä, että kuva on ilmeisesti tätä kautta joutunut sivuillemme. Lupasin ottaa yhteyttä tuohon palvelun tarjoajaan ja poistaa kuvan käytöstä. Kuva on poistettu kaikista yhteyksistä, joka voisi liittyä kouluumme. Emme varmasti koskaan tule käyttämään mitään kuviasi missään tarkoituksessa enää.Palveluntarjoaja on ollut erittäin pahoillaan tapahtuneesta, jonka myös laitoin sinulle viestissäni ja myös oman henkilökohtaisen anteeksipyyntöni. Ja jo eilen ilmoitin, että tutkin asian, sillä en tiennyt, mistä kuvasta on kyse. Nyt asia on siis hoidettu, kuten luvattu!
    Lisäksi tahdon tehdä selväksi, etten ole tarjonnut opettajani työtä sinun käyttöösi vaan korvaan kotisivuilleni sinne vahingossa joutuneen kuvasi opettajani työllä eli kuvalla. Eli LAITAN SIIHEN KUVA PAIKALLE, MISSÄ SINUN KUVASI VAHINGOSSA OLI, OPETTAJANI TEKEMÄN KUVAN.
    Koulun henkilökunta ei liity mitenkään kuvien lisäämiseen Facebookin sivuille tai kotisivuillemme. Itse lähetän ne kotisivun päivittäjälle enkä siis toimi opettajan ko koulussa.Kirjoitin jo aiemmassa vastineessa hyvin selkeästi, ettei kukaan opettajista ole lisännyt mitään kuvia minnekään sivuille vaan tuo kuvasi on joutunut sinne VAHINGOSSA ilman, että sillä on tarkoitettu mitään pahaa kenellekään tai ilman, että on tiedetty, että ko kuva on sinun.
    Joka tapauksessa en halua, että opettajiani haukutaan tämän kuvan käytön vuoksi epärehellisiksi, epäilyttäviksi tai epäpäteviksi. Kyseessä on siis minun (allekirjoittaneen) ja kotisivunpäivittäjäni aiheuttama sekaannus, mikä on johtunut tietämättömyydestä ja inhimillestä erehdyksestä. Toivoisinkin kuten jo aiemmin vastineessani sinulle omalla nimelläni kerroin, että opettajieni haukkuminen välittömästi lopetettaisiin blogissasi! se on myös epäreilua, jos kuvasi väärinkäyttö vaikkakin siis vahingossa. Olet saanut anteeksipyynnön jo aiemmin päivällä kirjalllisena joten toivon todellakin, että tämä asian käsittely päättyisi nyt tähän. Kuten itse sanoit, olet itsekin joskus käyttänyt toisten kuvia vaikkakin kuulemma eri tarkoitusperillä.
    Olen myös kertonut jo aiemmin viestissäni kertonut yhteystietoni, jotta voit ottaa minuun yhteyttä. Olen aina valmis ottamaan vastuun tekemisistäni. Joten ota minuun yhteyttä ko asian tiimoilta, jos sinulla on vielä asiaan liittyvää kommentoitavaa tai vaateita.
    Ystävällisesti,
    AR Cosmeticsin puolesta
    Anne Roselius

    Vastaa

    0
    1. eikä IT-alan henkilö todellakaan tunne sinua, joten siksi lupaa ei ole hankittu.

      IT-alan henkilö varmastikin kuitenkin tuntee tekijänoikeuslain. Googlen kuvahaun tuloksissa näkyy aina myös alkuperäissivusto, eli tässä tapauksessa Karkkipäivä, josta yhteystietoni saa erittäin helposti.

      Kirjoitin jo aiemmassa vastineessa hyvin selkeästi, ettei kukaan opettajista ole lisännyt mitään kuvia minnekään sivuille vaan tuo kuvasi on joutunut sinne VAHINGOSSA

      Kukaan ei ole missään vaiheessa esittänytkään, että juuri opettaja olisi kuvan sinne lisännyt.

      Toivoisinkin kuten jo aiemmin vastineessani sinulle omalla nimelläni kerroin, että opettajieni haukkuminen välittömästi lopetettaisiin blogissasi!

      Olen nyt lukenut kummatkin postaukseni aiheesta sekä niiden kommentit moneen kertaan, enkä löydä yhtäkään opettajiin kohdistuvaa haukkua. Kaikki paheksunta on kohdistettu yleisesti koulun menettelyyn kuvamateriaalin hankinnassa ja asian hoitoon väärinkäytön tullessa ilmi. Kertoisitko, mistä löydät tällaisia haukkuja niin poistan ne ilomielin.

      Vastaa

      0
    2. "Lisäksi tahdon tehdä selväksi, etten ole tarjonnut opettajani työtä sinun käyttöösi vaan korvaan kotisivuilleni sinne vahingossa joutuneen kuvasi opettajani työllä eli kuvalla. Eli LAITAN SIIHEN KUVA PAIKALLE, MISSÄ SINUN KUVASI VAHINGOSSA OLI, OPETTAJANI TEKEMÄN KUVAN."

      VOIKO JOKU TULKATA MINULLE mitä ihmettä tässä yritetään sanoa? Ei tarjota Sannille jotain koulun opettajan työtä käyttöön? Häh? Vai ei tarjota Sannille käyttöön tekijänoikeuksia johonkin kuvaan? Ei kai Sanni nyt sellaista haluaisi, tai kukaan muukaan. Olen yrittänyt lukea tätä nyt moneen kertaan, ymmärrän tuosta ainoastaan sen, että Sannin kuva poistetaan ja korvataan jonkun opettajan tekemällä kuvalla.

      Pisteet kuitenkin siitä, että palautetta tuli omalla nimellä. Valitettavasti on vaikea enää saada tehtyä tekemättömäksi. Jos omalle firmalle olisi käynyt samoin ja vika olisi tosiaan palveluntarjoajan, ilmoittaisin sinne suuntaan korvausvaatimuksia firman maineen ja uskottavuuden menettämisestä.

      Vastaa

      0
  32. Parahin Anne-Marie,

    Kuten Sannikin toteaa; kukaan IT-ammattilainen ei varmasti menettelisi kuvaamallasi tavalla. Harrastelija kylläkin. Ja kuten itsekin toteat, olet itse lähettänyt kuvat tälle IT-ammattilaiselle. Tästä voidaan kenties tehdä jotain johtopäätöksiä. On lisäksi jossain määrin arveluttavaa jatkaa väheksyvällä linjalla tilanteessa, jossa omissa on jo kolissut. On toki inhimillistä, että ei tunne ihan kaikkia ihmisiä maailmassa. Se ei toki muuta lakia tässä tapauksessa.

    On kiinnostavaa miksi toteatte ottaneenne yhteyttä palveluntarjoajaan ja sen jälkeen itse poistaneenne kuvan? Näin ainakin viestissänne kerrotte. Miten kuva on voinut sivuille vahingossa, jos olette sen itse etsineet ja lähettäneet palveluntarjoajalle?

    Mitä ohjeita "PR-osastonne" on teille antanut tilanteen hoitamiseksi. Ilmeisesti ensimmäinen ohje oli liittää nimi vastaukseen? Kenties muidenkin kuvien alkuperä on selvitetty? Perehtyä tekijänoikeuksiin?

    Voitko lisäksi kertoa mitä eroa on yksityisellä ja julkisella palveluntarjoajalla tässä tapauksessa? Onko teillä kenties käytössänne julkisen sektorin kotisivupalvelu?

    Epäselväksi jäi myös se, onko kyseessä henkilökohtainen kotisivunne vai koulun kotivu ("kuten kotisivuillani totean" vs "meidän kotisivuillemme")?

    Vastaa

    0
  33. Huhhuh.
    Joudun välillä itsekin työssäni käsittelemään asiakaspalautteita, eikä mieleeni tulisi milloinkaan käyttää capsia keskellä lausetta. Tekstistä näkyy, kuinka kirjoittaja on tosissaan provosoitunut. Tilanteen olisi voinut vielä hoitaa tyylikkäästi esim pahoittelemalla, että olet kokenut asian näin ja kuva tullaan ensitilassa poistamaan sivuilta.

    En väitä palautettasi epäasialliseen sävyyn kirjoitetuksi. Siitä paistaa läpi kyllä oikeutettu tuohtumus, mutta se oli asiallinen viesti.
    Itse saan jonkunlaista tyydytystä siitä, että nousen asiakkaan mahdollisen "haista p..." -palautteen yläpuolelle vastaamalla asiallisesti ja kertomalla asioiden oikean laidan ilman piilov****ilua.

    Vastaa

    0
  34. No kylläpä tämä Anne hoitikin mallikkaasti asian. Mahtaa koko koulun väki olla nyt tyytyväinen, oikein hyvää mainosta kaikkinensa. Noloa!

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat