21.03.2013

Budjettireissaajan Pariisi

Nyt on sitten upea Pariisi koettu Aurinkomatkojen kampanjan myötä ja ehditty kotona sulattelemaan kaikkea näkemäänsä. Kaksi ja puoli päivää Pariisin kokoisessa kaupungissa voi olla todella hengästyttävä kokemus - etenkin kun haluaa nähdä jalkaisin niin paljon kuin minä!

Ja kyllä vain on todettava, ettei Pariisi kengännauhabudjetilla ollut lopulta haaste eikä mikään...! ^_^

Pariisinmatka2

Haluatte varmaankin kuulla, paljonko minulla lopulta meni matkan aikana rahaa. *drumroll, please....* Kahdeksankymmentäkuusi euroa ja yksi sentti. :) Täytyy todeta, että olin itsekin yllättynyt. Tällä rahalla en edes kokenut mitenkään erityisesti nuukailevani. Pääasiallisesti vietin aikaa ilmaiseksi jalkojeni päällä ja söin omia eväitä, mutta ehdinpä käymään teatterissa ja neljän ruokalajin mainiolla illallisellakin. Museotkin olisivat vielä mahtuneet budjettiin hienosti - jos vain aika olisi antanut myöten.

Ei kahdessa päivässä oikeastaan edes ehdi kuluttaa paljon rahaa edes välttämättömiin menoihin.

Rahaa meni...

  • 19,50€ busseihin ja junaan
  • 47,06€ ruokaan ja kahviloihin
  • 19,45€ teatteriin

Pariisinmatka1

Pont de l'Archevêché-sillan lukot ja Pantheon

Tuo ensimmäisen päivän menetys harmitti kyllä todella. Alkuperäinen Pariisi Tehokkaasti Kolmessa Päivässä -suunnitelmani oli siis tällainen:

Keskiviikko: Kävely Concorde-aukio - Champs Elysees - Riemukaari - Eiffel-torni - Batobus-jokilaiva Jardin des Plantesille - Latinalainen kortteli - Ile de la Cite (ja Notre Dame) - metro hotellille - illalla teatteri.

Torstai: Kävely Montmartrelle - metro Père Lachaise -hautausmaalle - kävely Bastilleen ja Maraisiin - illallinen jossain kivassa ravintolassa.

Perjantai - Museopäivä: Parfyymimuseo - Pompidou-keskus - Les Docks

Pariisinmatka3

Jardin du Palais Royal

Keskiviikon kadotessa kirjaimellisesti lumeen päädyin siis jättämään perjantain ohjelman pois nähdäkseni mahdollisimman paljon itse kaupunkia. Yhdessä museossa sentään tuli vierailtua - soma Parfyymimuseo sijaitsee sopivasti RoissyBus -lentokenttäbussipysäkin lähellä joten ehdin sinne lauantaiaamupäivällä ennen kentälle lähtöä. :)

Pariisinmatka4

Mitä ruokailuun tulee, itse asiassa ruoka ei ollut lainkaan niin kallista mihin olin varautunut. Ihania lettubaareja on joka nurkalla ja sellaisessa syö lounaan kuudella-seitsemällä eurolla. (Tai jos ei syö lettuja niinkuin minä, voi ostaa vaikkapa Monoprix-kaupasta oliiveja, juustoa ja pähkinöitä :)) Illallisen saa keskikaupungillakin alle kahdellakympillä kun bongailee ravintoloiden valmiita kolmen ruokalajin menukomboja. Ja ne ravintolat.... voih, miten kutsuvia..! Pikkuruisia pöytiä vieri vieressä ihanan hämyisissä interiööreissä.

Kuten vinkkasitte, niin Latinalaisen korttelin alueella ravintolat olivat kaikkein edullisimpia. Muutenkin alue oli todella viehättävä.

Pariisinmatka5

La Maison Guerlain Boutique osoitteessa 68 Champs Elysees on parfyymifriikin must-kohde. Katsokaapa tuo boutiquen "guided tour" linkin takaa... Wow.

Oikeanpuoleisessa kuvassa Printemps - tavaratalon kupoli Blvd Haussmannilla, taustalla kohoaa Oopperan koristeellinen katto. Shoppailunnälkäisille Bldv Haussmann on hyvä osoite - tällä kadulla sijaitsee myös Pariisin toinen eeppinen tavaratalo, Galeries Lafayette. Toimivat erinomaisesti myös "window-shoppaukseen" ja sisään kannattaa kurkata vaikkei olisikaan ostoaikeissa.

Pariisinmatka6

Café de Floressa (Blvd St-Germain 172) voi nauttia kalliin kupin kahvia kulttuurihistorian havinassa - täällä istuivat aikoinaan kirjoittamassa niin Sartre kuin de Beauvoir'kin. (Itse nautin kahvin vain silmilläni ^_^) Oikeanpuoleisessa kuvassa Notre Dame.

Pariisinmatka7

Montmartre ja portaat Sacre Coeur -kirkolle.

Pariisinmatka8

Vinkki: nähdäkseen Montmartrelta avautuvat upeat näköalat kannattaa Sacre Coeurille saapua mieluummin iltapäivällä kuin aamulla, kuten itse sain huomata. Aamulla kaunis näköala on pelkkää harmaata sileuttia, myöhemmin päivällä & illalla aurinko on suotuisammassa kulmassa.

Pariisinmatka_hotelli

Hotellini Lautrec Operan sijainti oli muuten ihan huippu. Sieltä käveli Montmartelle alle 30 minuutissa ja Louvrelle 12 minuutissa (kyllä, katsoin kelloa! :)). Lisäksi se sijaitsee ihan lähellä Oopperaa jonne Roissy-bussi tulee Charles de Gaullen kentältä.

Huone oli perustasoa ja kodikas. Buffet-aamiaiseen kuului munia keitettynä ja kokkelina, jogurttia, leipää, mysliä ja leikkeleitä. VHH:lainenkin sai vatsan joka aamu täyteen juustolla ja munakkaalla. :)

Pariisinmatka9

Ihastuttava Galerie Vivienne (vasemmanpuoleisin kuva) on yksi Pariisin useista viehättävistä ostoskäytävistä. Moulin Rouge -teatterin upea näytös jäi odottamaan seuraavaa kertaa (mieheni olisi tarjonnut minulle lipun), kun päätin valita lähempänä hotelliani sijaitsevan Olivier Giraudin show'n.

Billetreduc-sivulta muuten saa teatteriin ja konsertteihin halvempia lippuja. Palvelu vaatii kirjautuessa ranskalaisen osoitteen, itse käytin hotellin osoitetta. Olivier Giraudin show'n lipun sai tuota kautta jopa 46% normihintaa edullisemmin kuin teatterin omalta lippuluukulta.

Pariisinmatka10

Rue Montorgueil Les Hallesin takana oli yksi lempikatujani. Katua reunustavat pikkuliikkeet kuten juusto- ja hedelmäkaupat, kahvilat, ravintolat ja muut myymälät. Kadun Rue Réaumurin päässä sijaitsee ranskalaisen luonnonkosmetiikkamerkki Melvitan ihana myymälä.

Les Hallesin päässä taas on yksi Naturalia-ketjun ekokaupoista, joista kasvissyöjä löytää loistavan valikoiman luomutuotettua evästä - ja yllättävän huokeaan hintaan ollakseen luomua! Itse nappasin täältä eväsporkkanoideni seuraksi merilevä-tofu-pateen. :)

Pariisinmatka11

Todella halpaa mutusteltavaa keksien, karkkien, sipsien ja pähkinöiden muodossa saa HEMA-myymälästä, niinikään Les Hallesin kulmalla Rue Rambuteau-kadulla. Halvin pussi keksejä kustantaa euron, ja siitä riittää vaikka isommallekin seurueelle Seinen varteen naposteltavaksi!

Ja lisää edullista suuhunpantavaa - L'as du Fallafel -ravintolasta Maraisin juutalaiskorttelissa (Rue des Rosiers 34) saa kuulema kaupungin parhaat falafelit. Ainakin jatkuvasta jonosta (kuljin paikan ohi kahdesti) päätellen paikan maine ei ole ihan tuulesta temmattu.

Maraisista bongasin myös ihanan värikkään sisustus- & lahjatavaraliike Fleux'in (Rue Ste Croix de la Bretonnerie 39) jossa varmasti olisi tullut shopattua jotain "toisessa elämässä" (...ja toisessa asunnossa, jonne mahtuisi jotain... :P) Maraisissa sijaitsee myös tykkäilemäni MUJIn liike. Jonain päivänä vielä ostan sieltä uudet akryylilaatikostot meikeille.... (Tukholman MUJI on lähin.)

Pariisinmatka12

Oma kulinaristinen highlighttini sijoittui Bouillon Chartieriin, josta sain vinkin teiltä lukijoilta. Lukuisat tarrat ravintolan ikkunassa kertovat, että paikka on "muutaman" muunkin turistin tiedossa, mutta kyseessä on myös ranskalaisten itsensä suosima ruokapaikka.

Chartier tarjoilee mutkatonta ranskalaista ruokaa edulliseen hintaan. Itse söin alkupalaksi avokadoa ja katkarapuja (3,50€), pääruoaksi meribassia (13,50€, taisi olla menun kallein ruoka) sienilisukkeella (3€) ja jälkiruoaksi sinihomejuustoa (2,20€). Ruoat huuhdoin alas viinillä (25 cl:n karahvi 3,50€). Ruoka oli erittäin hyvää ja annoksista tuli kylläiseksi. Menu on ainoastaan ranskaksi ja käänsin sen hotellilla ennen syömään lähtöä jotta tiesin mitä tilata! ^_^

Toinen hyvä budjettiystävällinen ravintola (josta luin vasta reissun jälkeen) on Polidor. Tuonne täytyy sitten mennä seuraavalla kerralla!

Pariisinmatka13

Louvre on upea ilmestys niin päivällä kuin yölläkin...!

Näin lopuksi on todettava, että Aurinkomatkojen lento + hotelli -paketti sopii budjettimatkalaiselle erittäin hyvin - sen voi nimittäin maksaa myös osamaksulla. Tämä oli minullekin uutta tietoa. Eikä noissa hinnoissa ole mitään "matkanjärjestäjälisää", Aurinkomatkojen sivuilta voi siis löytää aivan yhtä edulliset - tai halvemmatkin - lennot ja hotellin kuin perinteisiltä lentomatkasivustoilta. Tein vertailua...! ;)

Lento + hotelli -kohteita on yli 250 ympäri maailmaa aina kotoisesta Berliinistä eksoottisiin Seychelleihin. Samalla kun varaa lennot ja hotellin voi mukaan lisätä myös muuta tekemistä kohteeseen ja varata esim. viinimaistelun, musikaalin tai kiertoajelun.

Pariisinmatka14

Jos jotain, niin ainakin pyrähdykseni Valon Kaupunkiin jätti polttavan halun palata takaisin...! Nyt minulla on jo lista paikoista mihin seuraavalla kerralla menen...! ^_^

Muistuttelen vielä ILOVEPAR-koodista, joka on voimassa 2.4. saakka. Koodilla saa Aurinkomatkoilta 20 euroa alennusta Pariisin matkasta, matkustusaika 31.8. saakka. :)

Ilmaista tekemistä Pariisissa:

- Kattava linkkilista Pariisin ilmaisista museoista ja monumenteista löytyy täältä.

- Tökkivätkö perinteiset turistikiertokävelyt ja -ajelut? Vapaaehtoisten pyörittämän Paris Greeter -palvelun kautta voi varata itselleen personoidun kävelyretken paikallisen kanssa. Kävely on täysin maksuton ja saat itse kertoa oppaalle mikä alue tai mitkä nähtävyydet sinua kävelylläsi erityisesti kiinnostavat. Kävely täytyy varata minimissään kaksi viikkoa etukäteen.

- Puistot, kirkot ja hautausmaat. Käy ainakin Luxembourgin puutarhassa, Champ de Mars -puistossa Eiffelin juurella, Père Lachaisen hautausmaalla, Notre Damen katedraalissa ja Sacre Coeurin kirkossa.

- Näköalapaikat; Printempsin kattoterassi, Bellevillen puisto, Sacre Coeur.

*

Ai niin - jos jotakuta alkaa "ottamaan päähän" mun köyhäily, niin toisenlaista näkökulmaa Pariisiin tarjoaa Uino. :)

0 comments on “Budjettireissaajan Pariisi”

  1. Ihanan tunnelmallisia kuvia, tekee mieli Pariisiin :) En kommentoinu siihen lähtöpostaukseen mitään, mutta piti sanoa että oon tosi ilonen että juuri sut valittiin Pariisin matkalle!

    Ja päinvastoin, tää köyhäilyteema on blogeissa juuri niin epätavallista ja samaan aikaan itselle hyvin ajankohtaista, eli nämä postaukset kiinnostaa hyvin paljon. Kiitos niistä!

    Vastaa

    0
  2. L’as du Fallafelissa oolen syönyt useamman kerran Pariisisn messureissuilla. Täyttävää ja maittavaa.

    Vastaa

    0
  3. oi ihana Pariisin, vilunväreet kulkevat pitkin selkää kun luen postaustasi. Pariisi on mielestäni upein Euroopan kaupungeista, tunnelma ja maisema ovat ainutlaatuiset! Budjettimatkaajalle vielä vinkiksi majoituksesta parisaddress-sivusto, aikoinaan saimme neljälle hengelle viikoksi tuolta majoituksen 800 eurolla, vieläpä latinalaisesta korttelista:)

    Vastaa

    0
  4. Ihania kuvia ja jotenkin ihana fiilis koko tässä jutussa. Olen hämmentynyt tuosta sinun budjetistasi! *kade*

    Vastaa

    0
  5. Juurikin tää pienen budjetin reissu kiinnostaa enemmän! Tarkoitus ois kesällä lähteä pienelle seikkailulle eurooppaan ja tästä saa kyllä paljon inspiraatiota :)

    Vastaa

    0
  6. Ei kyllästytä yhtään tuo sun "köyhäily-budjetti", siinä on oikeaa asennetta! Eli matkustaa voi vähemmälläkin rahalla. Minua ei ainakaan kiinnosta jutut, mitä vaatteita joillain tytöillä on minäkin päivänä Pariisissa yllään..

    Vastaa

    0
  7. musta on mahdotonta kuvitella ulkomaan matkaa ilman shoppailua! vaikka oishan se varmasti virkistävä kokemus... :D

    Vastaa

    0
    1. Itse taas en saa ostelemisesta mitään tyydytystä, päinvastoin kotona pursuavat tavarat ahdistavat jo tarpeeksi :) Jos näen jonkun oikein kivan jutun (etenkin sisustushommelit vetävät puoleensa) niin tokihan sen mielelläni ostan, mutta mitenkään erityisesti en lähde reissatessa ostettavaa hakemaan.

      Vastaa

      0
  8. Oletpa ehtinyt nähdä ja kokea paljon muutamassa päivässä :). Toivottavasti saamistasi vinkeistä oli sulle hyötyä. Oli kiva huomata, että olit ehtinyt käydä Gallerie Viviennessä sekä ihailemassa Louvrea iltavalaistusta. Olisin voinut suositella myös niitä, mutta ajattelin, että et varmaan ehdi. Hotellin hyvä sijainti auttoi varmasti siinä, että pääsit kätevästi moneen suuntaan. Ehditkö Käydä myös Pêre Lachaisen hautausmaalla :)? Se on tosi iso, mutta ihana paikka. Seuraavalla reissulla kannattaa ehdottomasti käydä myös Parc des Buttes Chaumontissa.
    ----------------------------------------------------
    Onko sulla aikaa antaa vinkkejä Barcelonaan ja Madridiin? Olen lähdössä sinne enismmäistä kertaa toukokuussa. Viikon olen molemmissa kaupungeissa. :) Ajattelin, että pitää sitä välillä käydä jossain muuallakin kuin Pariisissa...

    Vastaa

    0
    1. Toivottavasti saamistasi vinkeistä oli sulle hyötyä.

      Oli todellakin :) Ja osaa niistä hyödynnän varmasti vielä seuraavallakin reissulla. ^_^

      Ehditkö Käydä myös Pêre Lachaisen hautausmaalla :)

      Itse asiassa en ehtinyt, vaan se vaihtui Montmartren hautausmaahan. :) Sekin oli kyllä kaunis paikka ja tuli bongailtua muutama "pakollinen" tunnettu hauta kuten Truffaut ja Dumas.

      Onko sulla aikaa antaa vinkkejä Barcelonaan ja Madridiin?

      Madridissa olin niin lyhyen pätkän että oikeastaan osaan sanoa vain että tykkäsin paljon Oopperan aukiosta (viralliselta nimeltään Plaza de Isabel II) ympäristöineen, San Miguelin kauppahallista (okei, IHAN täynnä turisteja mutta upea rakennus ja tykkäsin kyllä tunnelmastakin). Vaihtoehdon turistien täyttämille ostoskaduille Puerta del Solin ympärillä saa tekemällä kävelyn Lavapiésin multikulttuuriseen kaupunginosaan. Täällä puolet asukkaista on muuta kuin espanjalaista alkuperää. CS-isäntäni antoi tämän suosituksen kun kysyin vinkkiä kiinnostavalle kävelylle. Tykkäsin alueen tunnelmasta, vaikka paikoin tuntui ehkä vähän siltä että täällä en välttämättä haluaisi liikkua yksin pimeällä.... :P Myös La Latinan kaupunginosaa suositeltiin, mutta sinne en ehtinyt.

      Modernin taiteen ystävä suuntaa Reina Sofia -museoon.

      Barcelonassa suosittelen ehdottomasti Gràcian kaupunginosaa, etenkin kadut ja aukiot Carrer de Verdin ympärillä ovat vaeltelun arvoisia. Carrer de Verdi itse on yksi alueen "sydämistä" ja täyttyy iltaisin ihmisistä, tänne kannattaa tulla syömään vaikkapa johonkin alueen lukuisista etnisistä ravintoloista.

      Yksi parhaimpia BCN-elämyksiä oli houstini Luisin kanssa vietetty SuperTehoPäivä, harvemmin olen millään matkalla kävellyt ja nähnyt yhtä paljon yhden päivän aikana. Saa matkia vapaasti! ^_^ Päivä alkoi kävelyllä Gràciasta Parc Güellille (yksi Barcelonan must-nähtävyyksiä). Sieltä kävelimme takaisin Gráciaan lounaalle. (Ostimme ihan sairaan halvat ja ISOT takeawayt Carrer de Verdillä sijaitsevasta kiinalaisesta ja nautimme ne penkeillä Verdin päässä sijaitsevalla viihtyisällä aukiolla.) Sieltä kävelimme Sagrada Familia -kirkolle (niinikään must in BCN) ja sieltä Placa de Catalunyan ja La Ramblan kautta Barri Goticiin (vanha kaupunki, kolmas BCN-itsestäänselvyys :)). Samoiltuamme siellä jonkun aikaa kävelimme Barcelonetaan kaupunginosaan (täällä sijaitsee kaupungin biitsi) ja menimme leffaan. Leffasta tultua söimme illallista Barcelonetassa ja päätimme illan Placa Reialilla sijaitsevalla flamenco-klubilla.

      Museovinkkejä: Picasso ja Miró -museot ovat lempparini, ja jos Dalísta tykkää niin Figueresin kaupungissa vajaan tunnin junamatkan päässä on aivan mieletön Dalí-museo.

      Vastaa

      0
  9. Kiitos mahtavasta postauksesta! :) Olen lähdössä Pariisiin lauantaina ja sain sinulta hyviä vinkkejä! Muutama käytännön kysymys reissustasi. Menitkö metrolla lentokentältä hotelliin? Mistä Paris Visite -kortit/metroliput hankitaan?

    Odotan innolla matkaani!Täytyy vielä palata tähän postaukseesi reissun aikana.

    -Mia

    Vastaa

    0
    1. Menitkö metrolla lentokentältä hotelliin?

      Ensin RER-junalla ja sitten vaihdoin metroon Chatelet Les Hallesissa. RoissyBus-bussillahan olisin päässyt aivan suoraan Oopperalle, joka sijaitsei kivenheiton päässä hotelliltani, mutta Roissy-bussit eivät kulkeneet lumen takia. Jos hotellisi ei ole kaukana Oopperasta niin suosittelen Roissy-bussia. Se maksaa kympin, RER-juna (+metro) 9,50€.

      Mistä Paris Visite -kortit/metroliput hankitaan?

      Jouduin googlaamaan :) (kun itse ostin vain tuon yhden RER-lipun lentokentän lippuautomaatista.)

      "Paris Visite pass can be purchased in all Paris Metro, RER, Transilien SNCF stations, bus terminal ticket counters, RATP Boutiques, RATP sales desks at Orly and CDG airports and Paris tourist offices."

      Vastaa

      0
  10. Heips!
    Sä ehdit kyllä nähdä hurjan paljon noin lyhkäisessä ajassa :) Ja erinomainen esimerkki siitä, että Pariisista voi todellakin nauttia ilman pohjatonta budjettia. Voisko vetää vielä sellaisen yhteenvedon että mitä vähemmän käyttää rahaa, sitä enemmän ehtii nähdä!

    Vastaa

    0
  11. Hei Sanni!

    Tällä postauksella (ja budjetilla) teit itsestäsi mun matkailugurun! Kiitos!

    Vastaa

    0
  12. Aivan ihana postaus ! Mun on pakko kysyä millä laitteella otat näitä kuvia? Niin kauniita ja tunnelmallisia (toki kuvaajahan tässä on tärkeimmässä roolissa, ei se laite ^.^). Pitää ottaa vinkit talteen seuraavaa Pariisiin visiittiä varten, asustelen muutaman tunnin päästä Pariisista ja yritän käydä aina kun on mahdollisuus, joka kerta löytyy jotain uutta ja ihanaa ihmeteltävää. I <3 Paris !

    Vastaa

    0
    1. millä laitteella otat näitä kuvia?

      Kuvaan yleensä Caonin 50D:llä mutta nyt matkalle lähti Canon 400D koska on kevyempi. :)

      Vastaa

      0
  13. Todella kiva postaus ja erinomaisia vinkkejä! Itse olen ollut kaksi kertaa Pariisissa ja molemmilla kerroilla varsin pienellä budjetilla eli shoppailu ei ole varsinaisesti kuulunut agendaan. Mutta niinhän sitä näkeekin paljon enemmän, miksi kuluttaa aikaa kauppojen sovituskopeissa kun voi nähdä niin paljon? Tosiaan Pariisi ei ole ollenkaan niin mahdottoman kallis kuin maineestaan voisi päätellä. Ihana paikka kyllä!

    Vastaa

    0
  14. Kiva ja hyödyllinen postaus. Eihän matkustamisen tarvitse käyttää hulppeita summia rahaa. Valitsee edulliset lennot ja hotellit, katsoo vähän missä syö ja ei vietä kaikkea aikaa shoppaillen. Näin pääsee matkustamaan useimmin:) Kiitos hyvistä vinkeistä.

    Vastaa

    0
  15. Kiitos Sanni Espanjan vinkeistä! Olisin halunut varata hotellin/huoneiston tuolta Gracian alueelta, mutta en tiennyt, että matkani osuu juuri F1 -kisaviikolle, joten hotellit olivat tosi täynnä/kalliita. Sain varattu kohtuuhintaisen ja positiivista palautetta saaneen huoneistohotellin Santsin pohjoisosasta, joten eiköhän sekin ole ok. Metropysäkki on ainakin lähellä, El Corte Inglesin liike(saa aamiaistarpeita) on hotellia vastapäätä ja Santsin juna-asemakin on kahden metropysäkin päässä(sieltä lähtee juna Madridiin). SuperTehoPäivä kuulosti todella antoisalta :)!

    Vastaa

    0
    1. Santskin on muuten tosi kivaa aluetta! :) Toinen CS-houstini asui siellä.

      Vastaa

      0
    2. Hei Anu,

      Itse olen ihastunut täysin Barcelonaan ja Sannin SuperTehoPäivä kuulostaa erittäin hyvältä vaihtoehdolta ensikertalaiselle, jos haluaa nähdä paljon lyhyessä ajassa. Ja nuo paikat on todellakin MUST kaikille turisteille :) Kannattaa myös varata aikaa sellaiselle rauhalliselle olemiselle, itse nautin suuresti kun vain istun terassilla tapaksia herkutellen ja seuraan katalonialaista elämänmenoa ympärilläni. Ah, Barcelona on ihana, onneksi itsellänikin on tiedossa matka sinne taas kesällä! :)

      Vastaa

      0
  16. Huomasitko muuten että ihan mihin tahansa menet jokapaikassa on apteekkeja. ja niitä vilkkuvia vihreitä ristejä :D

    Vastaa

    0
  17. Oi, miten kivan oloinen reissu! :) Itsekin muutama vuosi sitten Pariisissa vierailun aikana pyörin vain keskustassa ja ihastelin kaikkia pikku kauppoja ja ravintoloita ja kuuntelin kun paikalliset höpöttelivät omiaan, niin tunnelmallista!

    P.S. Tarkoittanet meriahventa etkä meribassia? ;) Hih!

    Vastaa

    0
    1. Googlen kääntäjä sanoi 'meribassi', samoin Wikipedia :) Siellä luki "meribassi eli meriahven". Oli kummin vain niin mulle tuntematon kala suomeksi. :)

      Vastaa

      0
    2. Moi! Ex-stokkalaisena ymmärrän meribassin aivan yhtä hyvin kuin meriahvenen..

      Vastaa

      0
  18. Oi, ihania Pariisi-tunnelmia - kaipailinkin juuri tuonne, kun satuin selailemaan reissujen kuvia. Ja olet kyllä selvinnyt pienellä budjetilla!

    Vastaa

    0
  19. Tykkään sinun matkakertomuksista. Pienellä budjetilla voi myös matkustaa ja nähdä paljon. Katson itsekin mihin rahani laitan. Pariisi on yksi lempikohteistani!

    Vastaa

    0
  20. Kiitos kivasta jutusta! Luulen, että iso osa lukijoista kaipaa vinkkejä edulliseen matkailuun. Mielestäni "köyhäilyn" lisäksi on hienoa, että jutustasi saavat vinkkejä myös yksin matkustavat. Paris Greeterin sivut pistin kirjanmerkiksi heti! Pitääkin selvittää onko vastaavaa palvelua tarjolla esim. Lontoossa tai Berliinissä.

    Vastaa

    0
  21. Kiitokset "erilaisesta" matkakertomuksesta! Mua ei yhtään ärsytä lukea näitä pienen budjetin -juttuja. Nämä ovat paljon mukavampia kuin muiden blogien jatkuva luksustuotteisiin panostaminen. En oikeastaan muita blogeja nykyisin luekaan. Nyt vain itsellä on armoton matkakuume ja kohteena tietysti Pariisi! :D

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat