09.09.2012

Flow-kokemukset

Täältä tulee vihdoin raporttia suomalaisen luonnonkosmetiikkamerkki Flow Kosmetiikan tuotteista. Tuotteita sain testiin kesäkuussa, mutta osaa niistä en ole ehtinyt edelleenkään käyttää. Hiustuotteet jäävät odottamaan arviotaan ensi vuoteen.

Savi & Yrtti -kasvosaippua. Mielettömän riittoisaa, loppuisiko tällainen pala koskaan? ^_^ Palaa tarvitsee vain vähän pyöräyttää sormissa (eikä sormiin siis näennäisesti jää mitään!), ja kun kädet hieroo kasvoille niin tulee runsas, pehmeä vaahto. Ainoa mistä en niin tässä saippuassa tykkää on, no, hyvin saippuamainen, nitisevän puhdas jälkitunne. Iho jää niin nahkeaksi etteivät sormet enää kunnolla liu'u sen pinnalla huuhtelun loppuvaiheessa.

Kiinnostaisi tietää johtuuko saippuan jättämä narskuvuus ihon pH:sta vai mistä.... Kuivuttuaan iho jää kyllä ihan miellyttävän tuntuiseksi.

Joinain päivinä on myös tuntunut vähän siltä, ettei saippua ole ehkä irrottanut kaikkea meikkiä. Tämän huomaa viimeistellessä puhdistusta kasvovedellä, kun vanulappuun jää vielä likaa. Joskus vanulapussa on näyttänyt olevan lian rippeitä vielä seuraavana aamunakin. Ehkäpä saippua toimii parhaiten kaksoispuhdistuksessa kun meikki on ensin poistettu toisella tuotteella...?

Puhdistusöljy. Flow'n Suvi suositteli tätä tuotetta silmämeikinpoistoon, kun kerroin että silmäni ovat todella herkät ja suurin osa putsareista saa ne kirvelemään. Kerroin myös, etten ole koskaan saanut öljyillä silmämeikkiä kokonaan pois. Suvi halusi silti antaa tuotteen testiin.

Flow'n öljy ei todellakaan kirvele silmissä, mutta en minä sillä kyllä ripsareita kokonaan irti saa. Niinkuin en ole saanut Weledan Manteliöljyllä, puhtaalla oliiviöljyllä tai muillakaan meikinpoistoon suositelluilla öljyillä. Kuva kertoo mitä tarkoitan. Jonkun kestomeikkivoiteen poistoon tämä varmasti on hyvä tuote.

Laventeli-Sheavoi. Mielettömän ihanan tuoksuinen vartalosalva. Flow Kosmetiikan sivuilla kerrotaan, että "Laventeli lievittää erilaisia iho-ongelmia kuten kutinaa, rikkoutunutta tai tulehtunutta ihoa, auringon polttamia ja palovammoja." Olen käyttänyt voidetta kutisevan ihon rauhoittamiseen ja kuiviin kantapäihin.

Vedettömät salvat eivät kuulu koostumuksensa puolesta suosikkivartalonhoitotuotteisiini, mutta aromaterapeuttisessa mielessä tällaista tuotetta on ihana käyttää iltaisin. Kantapäät saan paremmin kuntoon perinteiseen öljy vedessä -voidepohjaan tehdyllä voiteella, joten sheavoi jää minulla satunnaisten hetkien käyttöön, kun ihossa on ärtyneitä, ihottumaisen kuivia kohtia tai kutinaa.

Ruusuvesi. Ihana, todella raikastavan ja kosteuttavan tuntuinen hienojakoinen suihke. Itse en ole niin ihastunut ruusun tuoksuun missään tuotteessa, mutta jos tuoksua ei lasketa niin tuote on loistava.

Hamppuvoide. Tykkään voiteen tuoksusta ja koostumuksesta tosi paljon, erittäin miellyttävän tuntuinen voide. Tuotetiedoissa kerrotaan että voiteessa tuoksuvat mandariini, mirhami, teepuu ja laventeli. Mmmm...! Voisin kuvitella että kuivaihoisen kasvoille aivan nannaa.... Itse en kuitenkaan tarvitse näin täyteläistä voidetta kasvoille, joten olen käyttänyt Hamppuvoidetta kesän ajan säärten pieniin ihottumakohtiin ja kynsinauhavoiteena. On muuten toiminut aivan loistavasti siinä tarkoituksessa!

Mustikkavoide. Tämä uutuusvoide on Flow'n viimeisimpiä lanseerauksia, ja sopii normaalista sekaiholle, myös rasvoittuvalle. Voiteessa on kosteuttavien ainesosien lisäksi ihoa puhdistavia, kirkastavia ja talineritystä tasapainottavia eteerisiä öljyjä.

Mustikkavoiteessa on tyypillinen luonnonkosmetiikkamainen koostumus, mutta ei missään nimessä rasvainen / liian täyteläinen tai salvamainen. Tuoksuu jännälle (siis minun mielestä hyvälle!) ja tuntuu iholla raikkaalta. Imeytyy hyvin ja sopii meikin alle. Sanoisin, että Mustikkavoide on itse asiassa yksi tämän vuoden lemppareita kaikista testituotteista. Joidenkin tuotteiden kohdalla vain tulee sellainen erityisen miellyttävä fiilis.

Annoin Mustikkavoidetta testiin myös Kosmetiikkapaneelin Tanjalle, jolla on helposti kiiltelevä, epäpuhtauksiin taipuvainen iho. Tässä Tanjan mielipide:

Plussat:

+ mukava koostumus, ei liian tuhti mutta ei lirukaan

+ imeytyi hyvin ja nopeasti, meikin pystyi laittamaan melko pian voiteen levittämisen jälkeen

+ riittoisa

Miinukset:

- mäntysuopamainen tuoksu. Ekan käyttökerran jälkeen mietin, että tuoksu on hauschkamainen, mutta parin kerran jälkeen olin haistavinani vain mäntysuopaa. (Sanni sanoo: mitä ihmettä Tanja, mä kun tykkään kovasti tästä tuoksusta! ^_^)

- aika peruskosteusvoide, ei aiheuttanut riemunkiljahduksia mutta ei paljon muitakaan reaktioita.

* * *

Millaisia kokemuksia teillä on Flow'n ihonhoitotuotteista? Onko jollain kuivaihoisella esim. käytössä tuota ihanaa hamppuvoidetta?

0 comments on “Flow-kokemukset”

  1. Hei! Osaisitko suositella jotain "tuhkimotippaa" meikin alle tällaiselle 30+ vuotiaalle? Tähän asti olen käyttänyt "Sensai 10 Seconds" seerumia/tippaa, josta pidän todella paljon, mutta sen normaalihinta on aika suolainen (n. 85 euroa esim. Stockalla) joten mielelläni löytäisin kohtuuhintaisen vastineen. Lumenen "pikakaunistajaa" olen kokeillut, mutta en tykännyt siitä, koska se jätti rasvaisen tunteen.

    Ihoni on enemmän rasvoittuva kuin kuiva, ja tykkään tuosta Sensaista sen vuoksi, että se pitää ihon mattana pidempään eikä ole tippaakaan rasvainen, vaan geelimäinen. Lisäksi se heleyttää kivasti ihoa väsyneinä aamuina ja sen päälle on hyvä levittää meikki.

    Eli olisikohan jossain edullisemmassa sarjassa laadukas tuhkimotippa/pikakaunistaja/tms. joka sopisi rasvoittuvalle iholle? Kiitos, jos viitsit neuvoa :)

    Vastaa

    0
    1. Hei!

      Ikävä kyllä en taida osata auttaa, tunnen ylipäänsä tuollaisia pikakaunistajia tosi vähän. Mieleen tulee juurikin tuo Lumene, ja sitten Clarinsin klassinen Beauty Flash Balm, mutta se ei käsittääkseni ole erityisesti rasvoittuvalle iholle sopiva.

      Estee Lauderin Idealist-seerumi voisi sopia tarkoituksiisi, sehän supistaa ihohuokosia ja toimii myös primerina (tällöin voit laittaa sen vaikka päivävoiteen päällekin), mutta mikään ns. tuhkimotippa se ei ole. Eikä kyllä edullinenkaan.... :/

      Vastaa

      0
  2. Haiseeko tuo hamppuvoide samanlaiselle kuin body shopin vastaava ? pidän body shopin hamppuvoiteesta muutoin mutta se haju on kammottava ja se ei lähde päivän aikana pois millään. Olisikohan tuosta korvaava tuote ?

    Vastaa

    0
    1. En ole koskaan haistanut Body Shopin hamppuvoidetta, mutta kyllä tässä hampunkin haistaa (tuoksahtaa nimittäin samalle kuin hampunsiemenjauheeni).

      Vastaa

      0
  3. Itselläni on todella kuiva ja atooppinen iho ja tänä kesänä aloin käyttämään tuota ruusuvettä. Iho punoittaa käytön jälkeen vähän mutta rauhoittuu melko pian eikä ainakaan kesällä jäänyt liian kuivaksi, talvella luultavasti tarvitsen jotain kosteuttavampaa. Ja rakastan tuota ruusun tuoksua.

    Vastaa

    0
    1. Ja rakastan tuota ruusun tuoksua.

      Ruusu tosiaan tuntuu olevan kosmetiikassa yksi eniten mielipiteitä jakavia tuoksuja - osa ostaa vaikka kokonaisen ruususarjan ja toiset eivät voi sietää. ^_^

      Vastaa

      0
  4. Kiinnostuin hamppuvoiteesta! Onko sinulla Sanni vertailupohjaa Weledan Manteli -sarjan kasvovoiteeseen riittoisuuden ja kosteutuksen suhteen?
    Onko tuo laventeli-sheavoi oikeasti auttanut kutinaan?

    Vastaa

    0
    1. Ja voi mahoton, pitikin tutkia nettisivuja tarkemmin. Arvaapa tuliko himo tilata vaikka mitä shampoopaloja ja hiushuuhteluita?!
      Kävin edellisen Flow- postauksesi innoittamana yhdellä jälleenmyyjällä (eko-kauppa) eikä myyjä tiennyt, että Flow'lla on värikosmetiikkaakin! Pitääkin käväistä katsomassa, tilasiko myyjä oikeasti meikkipohjia kun niin lupaili. Muussa tapauksessa joutunen tilaamaan näytepussukoita :)

      Vastaa

      0
    2. Flow myy toistaiseksi värikosmetiikkaa vain omassa myymälässään ja nettikaupassa, ei siis jälleenmyyjille.

      Vastaa

      0
    3. Minusta Flow'n hamppuvoide on "liukkaampaa" koostumukseltaan kuin Weledan Manteli (tarkoitat ilmeisesti sitä paksumpaa mantelivoidetta?), ja manteli jättää iholle sellaisen jännän vahamaisen kalvon. Hamppu on notkeaa, mutta todella rasvaista, iho jää kiiltämään. Sopii parhaiten yökäyttöön, sanoisin. (Tai voihan olla että jonkun kuivaihoisen iho imaisee rasvan sisäänsä niin ettei pinta edes jää kiiltäväksi, en osaa sanoa... :))

      Ja kyllä, laventeli-sheavoi on rauhoittanut sääriini aika ajoin ilmestynyttä kutisevaa kohtaa. En tokikaan osaa verrata kutinan "intensiivisyyttä" vaikkapa atooppisen ihon kutinaan, eli en tiedä miten voimakkaan kutinan tuo taltuttaa. Minulla se on toiminut. Ja oikeasti - salva on niin hyvän tuoksuista että voisin pelkästään vain nuuhkia sitä ja hoitaa mieltä..! ^_^ Mä en tykkää laventelista kaikissa yhteyksissä, mutta tämän tuotteen tuoksucocktail on todella onnistunut.

      Vastaa

      0
  5. Itsellä oli kokeilussa Flown shampoopala vähän aikaa sitten. Pesin noin 10-15 kertaa ja vaikka tukka oli kyllä todella mahtavan kokoinen, en tykästynyt ihan niin paljon kuin olisi voinut. Itselläni tukka jäi vielä lähmäiseksi eikä sitä voinut harjata - harjaaminen sai tukan likaisen näköiseksi kun harjaamattomuus jätti sen vain mukavan isoksi ja terveen näköiseksi. Lisäksi harjaan jäi koko ajan valkoista möhnää. Shampoopala adoptoitiin todella lyhyelle tukalle, jossa se onkin toiminut loistavasti. Saatan palata palasen luo kunhan oma tukka tästä lyhenee.

    Vastaa

    0
    1. Voi että, tuota tukan tuuhentumistakin minä kovasti odotan shampoopalakokeiluilta....!

      Munhan piti testata nuo shampoopalat kesälomalla, mutta kävi niin nolosti että unohdin ne kotiin kun tulin Ahvenanmaalle. Mutta reissulta palatessa on aikaa tutustua kunnolla noihinkin.

      Vastaa

      0
  6. Heippa! Olen käyttänyt noin viikon ajan Herbinana kasvosaippuaa. Vaikka luin, että sen ei pitäisi kuivattaa niin minua häiritsee juuri tuo sormien liukumattomuus pesun loppuvaiheessa. Tuntuu, että ihosta tulee liian puhdas. Lisäksi minulla on ainakin otsaan tullut näppyjä. Yritän nyt vielä sinnikkäästi jatkaa tällä kasvosippualla, koska se on niiin edullinen...

    Vastaa

    0
    1. Mua kanssa oikeasti mietityttää että onko tuo supernahkeus varmasti hyväksi iholle...? Kun jotenkin tuntuu, että peseekö tuo saippua kokonaan pois ihon oman suojavaipan...? Ristiriitaista on kuitenkin se, että kaikki meikki ei kuitenkaan välttämättä lähde... mikä taas puolestaan kertoo hellävaraisesta pesutehosta. Ota nyt tästä selvää. :)

      Vastaa

      0
  7. Juu, minäkin olen tässä nyt kahden vaiheilla, että pitäisikö luopua tuosta saippuasta. Olen huomannut, että ihoni on hieman ärtynyt. Täytyy varmaan kirjoittaa Herbinalle ja kysyä, miksi pesutulos on niin nahkea. Todella harhaanjohtavaa, jos tällaista suositellaan herkkäihoisillekin. Hmph. Toisaalta iho on kyllä pehmoinen pesun jälkeen, mutta en tiedä voiko tätä pitää pelkästään hyvänä. Siis jos kaikki pestään iholta pois niin onhan se iho varmaan pehmoisen tuntunen. Oikeastaan tuntuu samalta kuin olisi ollut pitkään uimahallissa. Nenäkin kiiltää, kun iho on kloorivedessä täysin puhdistunut.

    Vastaa

    0
  8. Heips, mistä flow tuotetta voi ostaa? En ole aikaisemmin törmännyt ja kiinnostuin :)

    Vastaa

    0
  9. Tuosta silmämeikin puhdistuksesta, itsellänikin on herkät silmät ja todella monet aineet alkavat kirvellä niissä, mutta sitten vahingossa tilasin kerran Dermosilta meikipuhdistus geeliä, ja se ei kirvele ja kaikki meikitkin lähtevät hyvin :D

    Vastaa

    0
  10. Mä olen jo ainakin pari vuotta vannonut tuon rasvaisemmalle iholle tarkoitetun saippuapalan nimeen (toivottavasti koostumus ei ole muuttunut nimen myötä). Se toimii kuin unelma mun iholla, tosin poistan meikit ensin kookosöljyllä ja puhdistusliinalla ja sit vasta saippualla perään. Mun herkkä, näppyihin taipuvainen sekaiho tykkää tästä yhdistelmästä, eikä vanulappuun jää enää jälkeäkään meikistä.

    Vastaa

    0
  11. Hamppuvoide herätti ainakin tämän korppuihoisen mielenkiinnon! Paitsi mikäli se haisee yhtä pahalle kuin Body Shopin niin yääh.

    Vastaa

    0
  12. Itse poistan silmämeikin niin, että ensin pesen vedellä sen, mikä lähtee ja vasta sen jälkeen varsinaisesti puhdistan silmämeikin. Eli joko otan kookosöljyä sormeen ja hankaan meikin siihen ja pesen pois, tai sitten otan vanulapun, kostutan sitä hieman vedellä, laitan siihen öljyä (rypsi-, oliivi- tai muuta juoksevaa öljyä) ja pyyhin sillä silmämeikin pois. On toiminut paremmin kuin hyvin kaikenlaisten meikkien kanssa.

    Vastaa

    0
  13. Noista shampoopaloista, aloitin kesäkuussa pesun flow-kosmetiikan blondi-palalla. Syy tähän kokeilun aloittamiseen oli pettymys kaikkiin mahdollisiin kaupasta/kampaajilta saataviin shampoisiin / hoitoaineisiin. Nyt kolmen kuukauden jälkeen hiukset voivat paremmin kuin ikinä! Ja näyttävät mahtavilta! Kesti about 1.5kk että hiukset tottuivat palashampooseen, ja meinasin jo luovuttaa, mutta jatkoin sinnikkäästi. Ja se on kannattanut. En ole pitkään aikaan käyttänyt enää hoitoainettakaan, vaan vain hapanhuuhtelua palashampoopesun jälkeen. Omalta kohdaltani voin todeta, että palashampoot ovat parasta mitä hiuksilleni on ikinä tapahtunut! Tosin, kaikille ne eivät tunnu sopivan, mutta niille, joille sopivat, sopivatkin sitten aivan loistavasti!

    Vastaa

    0
  14. Kävin tänään Flow Kosmetiikan omassa liikkeessä Hyvinkäällä. Menin sinne ostamaan valkoinen savi-naamiojauhetta, mutta ostin myös tuon mustikkavoiteen. Niitä myytiin tosi edullisesti pois pakkausuudistuksen vuoksi. Äitini osti myös saman voiteen. Päivämääriä siinä oli vielä vuodeksi eteenpäin. Naamiota kokeilin heti tänään. Sekoitin siihen veden lisäksi hiukan Weledan manteliöljyä. Öljyä taisi tulla liikaa, koska se erottui valmiissa seoksessa öljypalleroiksi pintaan eikä seos levittynyt iholle ihan tasaisesti. Kuivuessaan naamio rapisi pölyisenä helposti pois, joten siinä vaiheessa menin pesemään pois. Iho oli rauhallinen ja kivan puhtaan oloinen, eikä yhtään kuiva. Mustapäitä sai puristeltua helpommin kuin normaalisti. Parasta ennen-pvm oli vuodelle 2018, joten tämä on aivan mahtava jo senkin vuoksi että ei ainakaan happane kaappiin! Täytyy kehitellä se mun iholle sopivin resepti :)

    Vastaa

    0
  15. Mikähän olisi hyvä luonnonkosmetiikan kasvojenpuhdistus tuote herkälle, epäpuhtauksiin ja tulehduksiin taipuvaiselle iholle? Oon nyt käyttänyt Providan hamameli cleansing milk:iä ja se ei taida puhdistaa tarpeeksi koska iholle kertyy näppyjä...

    Flow tuotteet kuulostaa kiinnostavilta mutta tuo kasvosaippua ei taida olla mun kasvoille sopiva.

    Vastaa

    0
  16. Hei! Sain vastauksen Herbinalta tänään, kun tiedustelin kasvojen nihkeyttä pesun yhteydessä ja kasvosaippuan mahdollista "ylipuhdistavaa" vaikutusta...:

    Kiitos viestistäsi. Herbina Kasvosaippua on suunniteltu normaalille
    /rasvaiselle iholle. Jos ihosi on hyvin herkkä suosittelen
    puhdistusemulsiota, puhdistusvaahtoa tai puhdistusgeeliä.

    Saippua on tehokkaampi puhdistaja kuin puhdistusmaito tai geeli.
    Hyvin herkkä iho saattaa myös ärsyyntyä saippuan hiukan
    korkeammasta pH:sta.

    Tästä tuli se fiilis, että saippua todella puhdistaa liian tehokkaasti....

    Vastaa

    0
  17. Lisättäköön vielö edelleen, että kasvosaippuaa markkinoidaan kaikille ihotyypeille, vaikka vastauksessa väitetään muuta.

    Vastaa

    0
  18. Mulla on käytössä tuo kasvosaippuapalanen. Ostin sen juurikin riittoisuutensa vuoksi. Tuntuu, että putsarit kuluvat aivan liian nopeasti, ja ajattelin että tuolla voisi säästää sievoiset summat :D Muistaakseni omani oli vielä kuivemman ihon versio, tuo sama vaaleanpunainen. Mutta aih sitä narskuntaa! Kesällä tuota voin käyttää silloin tällöin, mutta heti jos yritän useampaa kertaa putkeen, iho hilseilee ja lähtee kuivina laattoina irti. Ei hyvä! Samoin tuntui, että mineraalipohjaa sillä ei oikein saanut irti. Sääli kyllä! Tykkäisin käyttää sitä käyttömukavuuden puolesta (se ihanan pehmeä vaahto!) ja muutenkin on kiva ajatus ettei turhaan maksa vedestä kosmetiikassa! Mutta eipä vain sovi minun naamalleni, harmi! No, hyvä vara se on silti olemassa jos kasvoputsari loppuu yllättäen, ja varsinkin jos budjetti on liian tiukalla ostaa välittömästi uutta parempaa, niin saapahan naaman edes jotenkin puhtaaksi, pakko vain kosteuttaa sitten reilummalla kädellä. Nuo muutkin tuotteet vaikuttavat kyllä mielenkiintoisilta, pitäisi varmaan käydä kurkkaamassa niitä tarkemminkin.

    Vastaa

    0
  19. Hei Sanni!

    Olen kovin kiinnostunut luonnonkosmetiikasta. Olen ihan alkutaipaleella asian kanssa, ja koitan nyt ensin löytää kasvoilleni sopivan päivävoiteen.

    Öisin käytän lumenen yövoidetta + manteliöljyä. Osaatko suositella luonnonkosmetiikan puolelta päivävoidetta, joka sopii myös kiiltelevälle akneiholle? Manteliöljy on vähän vähentänyt kiiltelyä, mutta etenkin t-alue rasvoittuu päivisin. Eli sikäki saisi olla kevyt voide, joka kuivuisi hyvin, koska käytän mineraalimeikkejä. Pitäisi olla todella hyvin kosteuttava, mutta parikymppiselle sopiva kevyehkö koostumus.

    Vai kannattaako lähteä kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa kun on tällainen ongelmaiho?

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat