09.09.2010

Mies hoitoon!

Ihonhoitohaastattelussa Mr Karkkipäivä.

Mies_hoidossa2

Mitä ihonhoito sinulle merkitsee?

Parranajoa. Ja sitten jonkun balsamin käyttöä.

Onko ihon puhdistus ja kosteutus turhaa hössötystä?

No yleensä kyllä.

Miten niin?

Se on miehille varsin pinnallinen tapa osoittaa itselleen huolenpitoa.

Ettei ole kyse vain laiskuudesta?

Ei. En koe mitään tarvetta ihon hoitamiseen. Tosin voin myöntää käyttäneeni joskus jääpalaa silmäpusseihin krapula-aamuna. Lasketaanko se ihonhoidoksi?

Ei. Olet ihan toivoton. Ostin sinulle kerran Lumenen kasvojenkuorinnan ja se on edelleen lähes käyttämättömänä kylppärin kaapissa. Tästä on joku kolme vuotta.

No näin taisi päästä käymään. Mun iho meni siitä vaan huonoon kuntoon, tuli näppylöitä. Ihan niinkuin kosteusvoiteista.

Huokaus.

Käydäänkö teilläkin joskus vastaavia keskusteluita? Miksi miesten on niin vaikea omaksua yksinkertaista kasvojen pesua ja kosteutusta osaksi päivittäistä rutiinia? No, jos iho ei ole yhtään kuiva niin voin ehkä ymmärtää, ettei mies koe tarvitsevansa siihen mitään voidetta, mutta puhdistus olisi kyllä erittäin tärkeää. Etenkin kun miesten iho on yleensä öljyisempi kuin naisten. Olen jo luovuttanut oman mieheni suhteen ja lohduttaudun ajatuksella, että kai se naama kuitenkin puhdistuu päivittäin suihkussa.

Miehen_ihonhoito

Mr Karkkipäivän ihonhoitotuotteet. Lumenen kuorinta joutaisi varmaan jo roskiin, mutta Biothermin High Recharge -voiteen (sekin lahja minulta) mies oli peräti ottanut mukaan kesän vuoristoreissulle . "Ettei iho menisi ihan riekaleiksi ankarissa olosuhteissa." Tuubia oli kuitenkin muistettu käyttää ehkä kolme kertaa.

Tiedän, että miehekkeeni tykkää kuitenkin hemmottelusta, joten ostin hänelle syntymäpäivälahjaksi lahjakortin kosmetologille...!! Kyllä! Tällä viikolla mies vihdoin varasi käsittelyn, ja minä olin mukana hetken verran napsimassa kuvia ja kyselemässä fiiliksiä. Ymmärrettävistä syistä mies protestoi sitä vastaan, että hänestä julkaistaan jotain kauneushoitolakuvia kosmetiikkablogissa, joten käsittelin kuvat tunnistamattomiksi.

Laite

Miehen "vuosihuoltoon" kuului ihon puhdistus, timanttihionta, höyrytys, mekaaninen puhdistus, naamio ja hoitovoide. Timanttihionta kuulosti jännältä ja kiinnosti minua eniten. Kuvittelin, että kyseessä on joku tosi stydi menetelmä, mutta itse asiassa timantti kuoriikin ihoa vain hyvin kevyesti. Toimenpide näytti hauskalta. Iho käydään läpi kuin pienellä imurin suuttimella, jonka suulla on timanttirengas. Samalla kun timantti kuorii, alipaine imee mukanaan kuolleet ihosolut. Miehen mukaan hionta tuntui siltä, kuin joku imuroisi kasvoja. Se ei ollut rentouttavaa, muttei epämiellyttävääkään.

Mies_hoidossa3

Poistuin siinä vaiheessa kun ihoa alettiin höyryttää. Haastattelin miestä illalla hoidon kulusta, ja olin vähän pettynyt kun hän sanoi ettei hoito sinänsä tuntunut kovin rentouttavalta. Mustapäiden puristelu oli kuulema kamalan kivuliasta! ^_^ Ja sen jälkeen naamio sai ihon kirvelemään. Kysyin, tuntuiko iho miehen mielestä nyt jotenkin erilaiselta, ja mies myönsi että se oli sileämpi. Ja kyllä mun sormiin ainakin tuntui huomattavasti sileämmältä! Eli jotain vaikutusta toimenpiteellä sentään oli, vaikken ilmeisesti edelleenkään onnistunut sytyttämään miehessä kipinää ihonhoitoon.

Mies_hoidossa

Ehkä yritän pikkuhiljaa ujuttaa saunailtoihin jotain mutanaamiorutiinia. Miehet eivät vain tajua, että ihonhoito voi olla kivaa...!

Mites teidän miehet? Löytyykö putsaria, naamarasvaa tai peräti silmänympärysvoidetta?

0 comments on “Mies hoitoon!”

  1. Tosi hyvä juttu! Hahah nauroin ääneen monta kertaa. :D

    En voisi elää ilman ihan perus scrubbia, kasvovettä ja apteekin rasvaa. Musta noi on niin perusjutut kuin olla ja voi, tekee ihan pahaa aatella että jos ei tekisi mitään. Ostin myös mutanaamion tässä juuri koska en ole koskaan käyttänyt sellaista, mutta se nyt oli lähinnä huvin vuoksi. :D

    Vastaa

    0
    1. Hei, kiva että miehetkin lukee joskus mun juttuja! ^_^ Mutanaamiot on hauskoja, kaikki mikä jähmettyy iholla on heti jännempää kuin joku tylsä voidemainen kosteusnaamio. :P ;)

      Vastaa

      0
  2. Kuullostaa hyvin tutulta tuo haastattelu. Nykyisin mieheni käyttää jopa kosteusvoidetta (jota kutsuu naamatökötiksi...) päivittäin. Ostin sen hänelle lahjaksi ja on kovasti tykännyt. Tunnusti jopa, että oli kerran kaupassa katsellut kovasti naamarasvoja, mutta ei ollut ymmärtänyt niistä mitään niin jätti ostamatta. Joskus kun itse laitan naamion, laitan samalla hänellekkin :D Alkuun valitti että tuntuu ällöltä naamassa, mutta nykyisin tykkää. Ihon puhdistus tapahtuu kuitenkin miehekkäästi vedellä... :D

    Vastaa

    0
  3. mun muru kyllä käyttää yllättävän montaa ihonhoitotuotetta. kasvojen pesua varten on herkän ihon puhdistusaine, kuoriakin se toisinaan muistaa ja kosteusvoide ja partabalsami ovat vakkarikäytössä ja Silmänympärysvoidettakin se joskus käytti.

    Kosmetologillakin on kuulema muutaman kerran elämässään käynyt ihon puhdistuksessa.

    Osan tuotteista olen minä ostanut, osan se ostaa ihan itse.

    Ei siis tarvitse juurikaan patistella noiden asioiden pariin, kun osaa sopivissa määrin huolehtia ihan itse asiasta. :)

    Vastaa

    0
  4. Ostin joulun alla miehelleni puhistusgeelin, kasvoveden sekä voiteen. Kaikki hyvin miehekkäissä pakkauksissa ja tuoksuissa. Juuri sopivat hänen iholleen ja suhteellisen hintavatkin. Mies otti lahjan vastaan, työnsi kylppärissä kaapin perukoille ja unohti sinne. Puhdistusgeeliä on käytetty ehkä 1 ml, vaikka olen sitä kylppärissä siirtänyt paikasta toiseen että sitä muistettaisi käyttää. Ei auta seisottaa sitä suihkuhyllyllä eikä lavuaarin reunalla. Kun ei käytä niin ei käytä. Ei varmaan tarvitse mainita että kasvovesi ja rasva seisovat kaapissa yhä avaamattomina. Yritän kiristää, lahjoa, vedota huonoon omaantuntoon (muistuttaen miehelle jatkuvasti kuinka paljon tuotteet minulle maksoivat) sekä yrittänyt käyttää jostain lukemaani kikkaa eli verrannut ihonhoitoa auton pesuun ja vahaukseen. Mutta ei tulosta. Kai se on luovutettava.

    Vastaa

    0
  5. Poikaystäväni pesee naamansa vedellä ja käyttää rasvaa jos jaksaa. Mä en puutu millään lailla hänen ihonhoitoonsa. Ei kuulu mulle. Ei hänkään puutu mun naama-asioihin - en kyllä itsekään juuri puunaa.

    Vastaa

    0
  6. Mulla taitaa sitten olla aivan erilainen ihana mies! Käyttää Elisabeth Ardenin Green Tea sarjaa kasvoille, koska sopii hänelle parhaiten. Täytyy sanoa, että sarja sopii loistavasti miehelle. Plussaa raikkaasta tuoksusta. Yleensä on käytössä myös jotain kalliimman sorttista partavaahtoa/geeliä. Taitaa peitepuikkokin löytyä kaapista. ;) ,niin ja kynsiviiloja! Välillä pyytää, että voisin tehdä hänelle käsienhoidon, koska tuntuu niin mukavalta. Tosin mies kyllä helposti huomaa, jos olen meikannut eritavalla kuin yleensä ja vielä kehuukin. Itse olen ajatellut joululahjaksi hommata hänelle lahjokortin kosmetologille, tiedän, että olisi lahjasta taatusti innoissaan. Mutta shoppaamaan tätä miestä ei saa!

    Vastaa

    0
  7. No just! Tuo sama Lumenen miesten kuorintavoide oli suihkussa tyrkyllä turhaan jotain kolme vuotta kanssa ihan päällimmäisenä, käyttelin sen sitten joskus itse pois. Luulen, että joskus Sebamedilla pesee naamaansakin ja pahimpaan hilseilyyn jotain Aqualan L:ää, mutta sitäkin vain yöksi(!). Kyseessä kuitenkin aika atooppinen tapaus. Kerran ostin lahjakortin ihonpuhdistukseen, taisi olle hjeronymus, ihan mielellään taisi siellä käydä. Kuten myös jalkahoidossa jalkahoitajalla, joten ehkä tämä tapaus ei olekaan ihan toivoton;)

    Vastaa

    0
    1. Hahah...! Lumenelle vähän palautetta että ei ole kovin tykätty tuote tuo kuorinta-raukka.... Olisikohan jollain Diorin kuorinnalla erilainen vaikutus...? Siis jos suihkuhyllylle ilmestyisikin joku 100e:n kuorintavoide pour homme, niin kokisikohan mies että se kannattaisi käyttää pois jo pelkän hintansa puolesta...?

      Vastaa

      0
  8. Avomiehellä on jotain kuorivaa suihkugeeliä, jota käytän itsekin joskus, siis kasvoilla. Hän todennäköisesti ei käytä sitä kasvoilla, tosin. Omasta mielestäni tosi kätevä ja nopea. Hei, en itsekään erityisesti huolehdi ihostani, kun se on mielestäni ihan tarpeeksi hyvännäköinen muutenkin. Käytän kasvovettä aamuisin ja joskus muistan myös iltaisin. Mies ei senkään vertaa, eikä haittaa mua.

    Vastaa

    0
  9. Mulla on atoopikko mies, joka rasvaa kasvonsa ja ylävartalonsa ihon päivittäin perusvoiteella, välillä laittaa kortisonia. En uskalla ehdottaa mitään muita tuotteita, koska ikinä ei tiedä miten sen iho reagoi, ja ihan hyvältä se näyttää nytkin. :)

    Vastaa

    0
  10. Oma avokki käyttää päivittäin Body Shopin Green tea oil -sarjaa niin kuin minäkin, eli puhdistusainetta, kasvovettä ja kasvovoidetta. Lisäksi pyytää aina silloin tällöin tekemään oikein kunnon hemmotteluhoidon, kurkut silmille jne.. :D Omatoimisesti jopa kuorii ihon pari kertaa viikossa ja laittaa kasvonaamion! Mun purnukat on ilmeisesti niin hyvin tyrkyllä että niitä tulee käytettyäkin, sillä poikamiesaikoinaan tuolle riitti ihan vaan kasvojen puhdistus.

    Vastaa

    0
  11. Oma poikaystäväni on todiste siitä, että toivotonkin tapaus on koulittavissa. Ennen kuin asuimme yhdessä, hän saattoi joskus ehkä muistaa ajaa partansa. Nykyään hän käyttää epäsäännöllisen säännöllisesti ainakin kasvojenpuhdistusainetta, kosteusvoidetta ja kuorinta-ainetta (!!). Kaksi ensimmäistä olen hänelle ostanut ja saanut ujutettua käyttöön kehumalla jatkuvasti, että voi kun sun iho näyttääkin niin paljon paremmalta ja puhtaammalta noiden käytön jälkeen - taktiikka toimii. Kuorinnan ihmeet hän on ilmeisesti löytänyt ihan itse lainaamalla suihkun hyllyltä minun aineitani. Ensimmäisen kokeilun syy taisi olla, että aine tuoksui hyvältä :) Ja ai niin, ennen ilmoitin aina, että nyt nypitään sun kulmakarvat (kasvavat muuten yhteen), mutta nykyään pyytää tätä jopa oma-aloitteisesti! Itse hän ei halua nyppiä, koska sattuu kuulemma silloin ihan kamalasti :D

    Vastaa

    0
  12. ei löydy ei , saippualla suihkussa linjalla mennään, ja mulle tuo jaksaa nalkuttaa kun purkkeja ja purnukoita on kuulemma liikaakin yhden näisen käytettäväksi :D

    Vastaa

    0
  13. Missä paikassa "hoidatutit" miehesi? Jotenkin tulee erehdyttävästi yksi minulle tuttu kosmetologi mieleen...

    Vastaa

    0
    1. En edelleenkään mainitse mitään paikkoja blogissani anonyymiyden säilymisen vuoksi. :) Olen pahoillani.

      Vastaa

      0
    2. Voi hitsi, kuolen uteliaisuuteen kun haluaisin tietää osuiko arvaukseni oikeaan :D Sen verran vielä utelen, että onko tämä paikka uudenkarhea ja "odotushuone" sisustettu mustalla nahkasohvalla? Ei ole pakko vastata, vaivaa vain kun olen melkein varma, että olette vierailleent vakiokosmetologillani :D Tiedän, olen ärsyttävä, olen pahoillani...

      Vastaa

      0
    3. Paikka ei valitettavasti taida olla uuden karhea, on siis ollut olemassa jo pari vuotta, enkä muista odotushuoneen sohvan sävyä....

      Vastaa

      0
  14. No ei tosiaan löydy. Asenne on melko penseä :)
    Mutta minä kävin tänään timanttihionnassa! Naama tuntuu nyt pehmoiselta. Ei musta kivuliasta kylläkään.
    Koitin muuten meikkibloggaajan arkea omassani eilen ;)

    Vastaa

    0
  15. Säännöllisesti tuo taitaa käyttää vain after shavea ja kosteusvoidetta. Luultavasti ei käyttäisi, jos sen iho ei kuivuisi ja miksi pitäisikään? En ymmärrä, miksi mun pitäisi vaatia sitä käyttämään enemmän kasvojenhoitotuotteita, kun ihonsa on hyvä noin. Niin ja itse hän tuotteensa hankkii ja osaa onneksi valikoida hyviä sellaisia. :)

    Mutta miksi naisilla sitten yleisesti tuntuu olevan huonompi iho kuin miehillä, jos naiset kerran ihoaan "hoitavat"? Tarkoitan nyt siis epäpuhtauksia jne. en pehmeyttä sillä naisten iho on miesten ihoa pehmeämpi ihan hoitamattakin.
    Aika usein ongelmat taidetaan aiheuttaa itse niillä ihoa tukkivilla, ärsyttävillä tai muuten vain epäsopivilla tuotteilla ja sitten niitä oireita hoidetaan..
    Oma ihoni koki suuren parannuksen jätettyäni meikkivoiteet pois ja ongelmat vähenivät entisestään siirryttyäni silikonittomaan kosteusvoiteeseen. Toivon parannusta tapahtuvan edelleen luonnonkosmetiikkaan siirtyessä. :)
    Toki monilla naisilla ihoon vaikuttaa hormonitason vaihtelut, mutta siihenhän ei millään tökötillä voi vaikuttaa..

    En ole tuomitsemassa nyt ketään, olen vain aiemminkin miettinyt onko se naisten "ihonhoito" oikeasti hoitoa vai tehdäänkö sillä enemmän hallaa? Tuleeko esim. kosteusvoiteeseen riippuvaiseksi ja siksi iho kaipaa kosteutta? Lapsethan pärjäävät hyvin ilman mitään ihonhoitotuotteita ja ihon kuuluisi olla kehittynyt toimimaan ihan itsekseen?

    Vastaa

    0
    1. En ole tuomitsemassa nyt ketään, olen vain aiemminkin miettinyt onko se naisten “ihonhoito” oikeasti hoitoa vai tehdäänkö sillä enemmän hallaa? Tuleeko esim. kosteusvoiteeseen riippuvaiseksi ja siksi iho kaipaa kosteutta?

      Tuo on kyllä hyvä pointti, jota olen itsekin paljon pohtinut. Se, että (normaali) iho tottuu helposti esim. yövoiteettomuuteen, on merkki siitä että minä itse teen ihon riippuvaiseksi yövoiteesta. Mä en käytä päivittäin aina päivävoidettakaan, ainakaan kesällä, koska ihoni ei tunnu janoavan aamuisin mitään.

      Olen kyllä käyttänyt tovin jos toisenkin sen pohtimiseen, että onko iholleni nimenomaan hyväksi se, että rasvaan sitä mahdollisimman vähän, vai näkyykö se sitten kuitenkin vanhempana jos en ole voidellut. Tällainen kokeilu pitäisi tehdä identtisillä kaksosilla!

      Vastaa

      0
    2. Kaksostutkimus menee kyllä vähän natsisaksailuksi, mutta muuten hyvä idea! :D

      Täytyy kyllä sanoa, että ainakin teini-iässä ikäluokan ne pojat, joilla oli selvästi reippaasti finnejä, eivät useimmiten tehneet iholleen mitään. Akneen vielä tosin sellainen pointti, että akne ei kyllä ole välttämättä merkki mistään ihon laiminlyönnistä, joillain ei toimi mikään muu kuin lääkitys jos sekään, joten aknen jonkun iholla huomatessani en lähde kyllä todellakaan tuomitsemaan hänen peseytymisiään. Edeltävä kommentti vain satunnaisista tuntemistani henkilöistä. "No en kai mä mitään naisten rasvoja rupee käyttään!"

      Vastaa

      0
    3. Iho ei oikeasti tule kosteusvoiteeseen riippuvaiseksi, lähinnä kyse siitä että käytön yhteydessä iho tuntuu paremmalta. Toki jos iho on rasvaisempi, ei kosteusvoiteen käyttö ole niin välttämätöntä jos iho ei kosteutusta kaipaa, mutta näin atooppikkona rasva on mulle elinehto! Muuten naamaa hilseilee irti ja alkaa pahimmillaan jopa märkiä.:S

      Vastaa

      0
    4. Puhdistusta iho ainakin kaipaa, koska etenkin kaupunki-ilma on täynnä pienhiukkasia, nokea ym. ja tietenkin meikki on asia erikseen. Puhdistusaine ainakin mulla ajoittain kuivattaa ihoa, vaikka muuten onkin iholle sopiva tuote. Itse mietin myös ryppyasiaa, sillä haluan ehkäistä ryppyjä, jos sitä rasvoilla voi tehdä. ;) Tietenkin perimä, ravinto, elintavat jne. vaikuttavat myös.

      Itse käytän muutamia tuotteita kasvoille päivittäin, mutta minusta ne kaikki on ihan tarpeellisia enkä aio oman mieheni linjalle lähteä. Hänen kaikki kauneudenhoitotuotteensa ovat vesi, saippua, dödö, partavaahto ja partavesi. Minusta ihon voisi edes joskus kuoria vaikka itsetehdyllä hunaja-sokeriseoksella, mutta ehdotapa sitä nyt sitten...

      Vastaa

      0
  16. Meiltä ukolta löytyy "naamarasva" eli hänen pyynnöstään mun valitsema perusjoku-Nivean kasvovoide normaalille/sekaiholle. Ihan jees, käytän silloin tällöin iltaisin ittekin (muuten vedän Biotherm-linjalla). Lisäks hän käyttää multa käyttämättä jäänyttä Lumenen silmänympärysgeeliä. "Naamapesuna" itse valitsemaansa Sebamedia.

    Ei varmaan pitäis muuten sanoa, että "hän käyttää" koska kunniatehtävä eli rasvojen ukkelin kasvoille hierominen sängyssä iltaisin on mun hommiani :)

    Vastaa

    0
    1. Niin ja kerran on mun (vartalon!!)kuorinta-ainettakin käyttänyt kasvoihinsa ja kehui, et "jynssäsin niin et kirveli ihan pirusti!" Ööö, okei.. great? :D

      Vastaa

      0
  17. Voi tää oli mukava juttu.. On tullut useimminkin mietittyä miten muut ku oma mies kasvojaan hoitaa..

    Meillä yleensä mies vaan pesee vedellä ja lisännyt parran ajon jälkeen after shavea, vaikka kyllä siltä pesugeelikin kaapistä löytyy (puoliksi käytetty ja 2v vanha)

    Nyt kesän aikana kun mies alkoi päivittäin lainamaan mun kosteusvoidetta niin päätin viedä sen kauppaan ostamaan oman :D
    Niin ja käsirasvaa meillä kuluu PALJON

    Vastaa

    0
  18. symppaan sun miestä! olin just itse kasvohoidossa ja se puhdistus sattuu!!! ja etukäteen sanottiin ettei iho näytä pahalta sen jälkeen mutta mä ainakin näytin siltä kun oisin jäänyt rekan alle:)

    Vastaa

    0
  19. Itse olen yrittänyt saada toisen isoveljeni käyttämään kasvonsaippuaa (tms) - turhaan. Mutta saatuani Vihreän Kosmetiikan savinaamion sain hänet jopa puhuttua ympäri kokeilemaan sitä (tosin minun levittämäni kasvoille). Tuntui kuulemma jännältä kun iho kiristyi naamion kuivuessa, ja iho sileältä pesun jälkeen. Sainpa myös isällekin laitettua naamion ja on toistekin pyytänyt sitä. :)

    Muuten, ostin Ruohonjuuresta kylmäpuristettua kookosöljyä. Olen nyt käyttänyt sitä mm. kaura+hunaja+merisuola naamion jälkeen kasvoillani, sekä puhdistanut meikit pois ko. tuotteella. Hyvin toimii! Lisäksi sitä voi käyttää ruuanlaitossa ja muualla kehossa, sekä hiuksissa. Sivelemällä sitä viluisiin varpaisiin jalat lämpiää ihanasti. :)

    Vastaa

    0
    1. Mullakin on kookosöljy käytössä! :) Käytän sitä pääasiassa hiustenhoitoon (laitan 10 tippaa hoitoaineeseen) ja sitkeän silmämeikin poistoon (rajaukset), ja kovimmilla pakkasilla kun iho on rutikuiva olen laittanut sitä kosteusvoiteen alle. Öljyt on erittäin jees!

      Vastaa

      0
  20. Ostin poikaystävälle syntymäpäivälahjaksi Lumenen kasvojenpuhdistusaineen ja L'OREALin kosteusvoiteen. Puhdistusainetta käyttää ihanan säännöllisesti, mutta ostamani kosteusvoide on tainut jäädä vaille käyttöä. Onneksi käyttää toista ITSE ostamaansa kosteusvoidetta :o
    Puhdistusaine taitaa olla käytössä koska se tuoksuu minun mielestä ihanalta <3 ja olen aina pusuttelemassa miestä kun on kasvonsa pessyt :)

    Vastaa

    0
  21. Jostain syystä mun kaksilahkeinen on jopa niin nykyaikainen, että se suostui mukaan blogiin mies testaa -osioon. Hih. Eipä se muuta juuri käytä kuin kuorintaa, kasvojenpuhdistusta, kosteusvoidetta (sentään muutenkin kuin sheivauksen jälkeen!), tuoksuja ja rauhoittavaa after shavea, mutta kyllä niistäkin pääsen blogiin kirjoittelemaan. Aikaansa seuraava mies. <3

    Vastaa

    0
  22. Tuntuu, että poikaystäväni on tarkempi kasvojenhoidostaan kuin minä! :D
    Hän käytti ennen Biothermin hoitotuotteita, mutta siirtyi vähän aikaa sitten Body Shopin miesten sarjaan. Toimii kuulemma yhtä hyvin. Avenen finnivoiteet ja kasvojenpesuaineet yms.löytyy myös...

    Olen yrittänyt suostutella kasvohoitoon kosmetologille, mutten vielä ihme kyllä ole saanut suostuteltua :)

    Vastaa

    0
  23. Haha, hajosin ihan totaalisesti täällä itsekseni pienelle lukihäriölleni:
    "Miehen “vuosihuoltoon” kuului ihon puhdistus, timanttihionta, NÖYRYYTYS, mekaaninen puhdistus, naamio ja hoitovoide."
    Onhan se varmaan vähän sitäkin joo ;D

    Vastaa

    0
    1. Ei hitto toi oli hyvä...! ^_^ Vaikka Mr Karkkipäivä vaikutti kyllä suhtautuvan hoitoon ihan positiivisesti ja avoimin mielin...

      Vastaa

      0
  24. Nyt vaan kunnon koulutus käyntiin ;)! Meillä ei mieheke kyllä tavatessa tajunnut ihonhoidosta mitään, vaikka on vielä koko ikänsä ollut atoopikkokin.. Eikä sitä kyllä voinut vähempää kiinnostaakaan. Parranajokin kävi ihan kylmilteen höylällä raastaen!

    Pari vuotta myöhemmin miehen kaapista löytyy erikseen yö-, päivä- ja kaulavoide. Menossa mukana myös silmänympärysvoide, ja nassukin puhdistuu joka päivä ikiomalla putsarilla. Kerran viikkoon kuorii nassun ja onpa joskus jotain mun naamiotakin käyttänyt! Koulutus kannattaa :)

    Mietityttää vaan välillä, että johtuuko todella mun koulutuksestani se, että vaikkapa voideostoksilla mies nyrpistää nenäänsä esim. sille perus-Lumenelle ja sanoo haluavansa mieluummin Lancômen.. Ja sama toistuu kun ollaan ostamassa MULLE jotain kosmetiikkaa: ''Ethän sä nyt tota osta! Tuolla Diorillakin ois..'' Ja herra kun tosissaan olisi ennen luullut Lancômea luultavasti ruokalajiksi :D

    Vastaa

    0
    1. Good Gawd.... kaulavoidekin....! Mitäs koulutusmetodeja sä olet ukkoon käyttänyt...? :D Vaikuttavaa!

      Vastaa

      0
  25. Moikkaa.

    Hmm, mulla ei vakkaria tällä hetkellä ole, mutta miesten ihoasiat ei hirveesti hetkauta puoleen eikä toiseen. Jos miehen iho pysyy suht hyvässä kunnossa ihan ilmankin kaiken maailman kasvovesiä ja silmänympärysvoiteita, niin miksi puuttuisin hänen omaan kehoonsa ja kasvoihinsa. Jos miehen iho taas on öljyinen ja epäpuhdas, tajuaa hän varmasti ihan itsekin että sille voisi olla hyvä tehdä jotain. Ja jos ei tajua, niin onko mikään muukaan, kuten hiusten tai vaatteiden, puhtaus minkään arvoista. Pois sellaiset äijät minusta.

    Mun mielestä ei ole kivaa puuttua tällaisiin asioihin miehessä. En ikinä pakottaisi miestä vaateostoksille tai huomauttaisi tälle että hammasharjan harjakset sojottavat. Jos miehen iho ei tarvitse ylenpalttista puunaamista, en näe oikeaksi syynätä kosmetologeja ja kuorintoja vain sen takia että hänen täytyy tajuta miten hauskoja ne voivat olla!

    En ikinä sietäisi miestä joka raahaisi minua autonäyttelyihin tai Monster Jameihin tai väkisin opettaisi mulle miten rengas vaihdetaan vain sen takia, että minun täytyy ymmärtää miten kivaa se on!

    Mun mieheni ei yritä saada mua lopettamaan ihonhoitoa, minäkään en yritä saada miestä aloittamaan sitä.

    Jos mieheni tarvitsee ihonhoitoa, hän ymmärtää että siitä voi olla hyötyä. Jos minun tarvitsee osata vaihtaa rengas, ymmärrän että minun on hyödyllistä osata vaihtaa se.

    Tämä on siis vaan mun mielipide, mies on viehättävimmillään kun sen elämä on sen omissa käsissä, ei mun. Eirtyisesti ne pienet, merkityksettömät asiat kuten ihonhoito.

    - Iida

    Vastaa

    0
    1. En mäkään puuttuisi, siis ihan tottahan se on että on jokaisen oma asia hoitaako ihoaan vai ei. :) Mun äijällä vaan on öljyisyyteen taipuvainen iho, ja vaikka siellä nyt ei usein mitään epäpuhtauksia kuki niin iho on välillä jotenkin samea. Ajattelin, että mies voisi tykästyä kuorimiseen, kun se on kuitenkin aika "miehekästä" (verrattuna joihinkin seerumeihin tai naamioihin vaikka), ja huomaisi ihon kirkastuvan. Kun mies ei kiinnostunut, niin annoin olla. Eikä tuo lahjakortti kosmetologille mikään juoni ollut että saisin miehen väkisin johonkin ihonhoitotoimenpiteisiin, lähinnä hauska kokeilu, kun tiedän että mies kuitenkin tykkää siitä että joku räplää sitä! XD

      Vastaa

      0
  26. Meillä mies suostuu ajoittaiseen ihonpuhdistukseen ja mahdolliseen naamioon/kuorintaan sen takia kun tietää saavansa kasvohieronnan samalla.:D muuten pesee kasvot päivittäin, käyttää ihan siihen tarkoitettua ainetta, rasvaa jne ei kylläkään käytä, mutta pikkuhiljaa aion niitäkin ujuttaa mukaan rutiineihin.:)

    Vastaa

    0
  27. Mun avokki ainakin innostui ihonhoidosta heti kun aloimme seurustelemaan - hyväntuoksuiset mömmöt naamassa houkutteli siinä määrin, että jouduin ostamaan sille omia ihonhoitotuotteita ettei omani lopu :-D Sillä on käytössä monta eri putseria, kuorintavoidetta ja kasvovettä sekä tietysti parranajotuotteet ja kasvorasvat. En ymmärrä miksi ihonhoito on miehille niin vaikeaa, sehän on ihanaa !

    Vastaa

    0
  28. Voi tsiises. Minun miehen iho on joskus todella kuiva, hilseilee ja yleensä samaan kasaan kuuluu myös se, että päänahkakin hilseilee, kuivuuttaan sekin kai. Päänahan hilseilyyn yritin tarjota jotain kosteuttavaa shampoota, ni ei. Sitten mies osti kosteuttavaa shampoota kun kampaaja suositteli. No okei, se oli jotain mies-shampoota, siinä oli miehen kuva kyljessä eikä se tuoksunut kukilta (tuoksutonta se minunkin shampoo oli, mutta...).
    Naamaansa mies sitten on tämän shampooepisodin jälkeen suostunut kokeilemaan minun kosteusvoidettani ja jopa kuorii ihonsa joskus ja jouluna. Tosin siitä kosteusvoiteen käytöstä käytiin muutama keskustelu, kun minä sanoin että taas putoaa puolet naamasta pois kun on niin kuivanut, jospa nyt kuitenkin käyttäisit sitä kosteusvoidetta, kun se siellä kaapissa kerran on saatavilla ja ihan luvan kanssa. Ei sitä aamulla ehdi kuulemma, sanoo mies, joka käyttää aamusta ensimmäiset kaksi tuntia sähköpostin lukemiseen, surffailuun ja joskus jopa työntekemiseen ennen kuin ottaa edes yöhousujaan pois päältä. No, on sen rasvapurkin korkki kuitenkin auki nykyisin aika monena aamuna (ei varmaan ehdi laittaa sitä kiinni...), joten kai vissiin alkoi itsekin kyllästyä siihen hilseilyyn ja päätteli ettei aikuinen mies kasvorasvaan ehkä kuole.
    Kasvovettäkin tarjosin joskus käyttöön, mutta se jäi, koska sänki repii vanulapun valkoiseksi nöyhtäksi naamalle.

    Vastaa

    0
    1. Mun mielestä kasvovesi on jotenkin "liikaa" miehelle, tai siis kun eihän se naisillakaan ole mikään välttämättömyys.... Hassu ajatus tuo pumpulin repeytyminen sänkeen.... ^_^ Siinäpä tosiaan yksi hyvä syy miksi kasvovesi ei oikein sovi miehelle. Eikö muuten after shave aja melkein saman asian kuin kasvovesi....? Jostapa tulikin mieleeni, että en ole oikein tajunnut after shave -nesteiden pointtia... Keskustelin asiasta juuri miehen kanssa, eikä hänkään oikein tajua. Tai siis ne ilmeisesti desinfioivat ihoa. Jotkuthan käyttävät after shavea tuoksun sijaan.... jotenkin ajatus tuoksuveden lätkimisestä naamaan on vaan outo. Eikö iho tykkäisi enemmän rauhoittavasta voiteesta (tai balsamista), kun parranajo kuitenkin ärsyttää ihoa?

      Vastaa

      0
  29. Hahahh, yli hyvä juttu tää! Tuli ihan oma mies mieleen : D sillä nyt on atooppinen iho, niin joutuu pakostikin rasvailemaan. Sille riittää normi Nivean rasva niin kasvojen kun muun kropan ihollekin, 2 in 1 : D onneksi mies jotain tajuaa näistä jutuista ja "tykkää" käyttää edes jotain tuotteita. Kokeiltu on esim. partabalsamia, muttei kuulemma tuottanu mitään tulosta. Ehkä se joskus 40v tajuaa silmänympärysvoiteen merkityksen :'D

    Vastaa

    0
  30. Ostin viime vuonna miehelle joululahjaksi peruspaketin ihonhoito tuotteita, kuorinnan, putsarin ja kasvovoiteen. Kuorinta on jäänyt vähän vähemmälle käytölle, putsaria käytetty kohtuullisesti. Mutta naamarasvasta miehelle on tullut ehdoton must juttu. Sen laittamista ei unohdeta. Miehen paniikki oli jo suuri kun joutui ostamaan uuden silloin kun Nivean pakkaukset uudistuivat, eikä hän meinannut löytää rasvaa muuttuneen pakkauksen takia...:D

    Vastaa

    0
  31. Meillä mies on huijattu kosteuttamaan apteekin kevyellä perusvoiteella. Pakkaus ei näytä kosmetiikalta ja sitä saa apteekista = miehekkyys ei kärsi... ;D

    Ostin sille myös lahjaksi tuoksun, jota käyttää ajoittain, luultavasti lähinnä siksi kun tietää että mä liimaudun hyvin lähelle nuuskimaan.

    Vastaa

    0
  32. Mun miehekkeeni ei juurikaan ite käytä mitään hoitotuotteita, pesee kasvot jollain sebamedillä (itseasiassa on ihan hyvä tuote hänelle) ja perusvoidetta laittaa jos kiristää. Minä oon kyllä saanut hänet innostumaan naamioista, eli saan tehdä säännöllisin väliajoin naamion ja joskus kuorinkin kasvot. Kädet kuoritaan kans :) niistä tykkää, kun joku muu tekee eikä itse tarvitse vaivautua :)

    Vastaa

    0
  33. Meillä ei suostuta käyttämään kasvopesua (suihku pesee) :D Mutta kerran viikossa edes kasvot kuorii saunan jälkeen ja kasvonaamion jos muistaa (ostin sellasen ison tuubin ja yllytin joskus käyttään, kun aina naureskeli mun naamalle vihreessä mössössä) :D
    Kerran yritin laittaa silmänympärysvoidetta niin ilme oli niin tuskanen että päätin antaa olla :D

    Vastaa

    0
  34. Entinen avokki totesi: homojen hommaa. Huoh.... Taitaa tulla monilla liikaa tuo ego tielle, ja pelko siitä että kaverit nauravat jos saavat tietää?? Vaikka ollaan siis aikuisia, reippaasti yli 30:siä. Mutta kappas kun tapailin sitten yli 40v. AIKUISTA miestä, hänpä tokaisi tyynesti, että on epäkohteliasta muita ja kumppaniaan kohtaan jättää itsestään huolehtiminen vähälle. Jatkoi myös, että todennäköisesti nuoremmilla miehillä ei se itseluottamus ole aivan kohdallaan jos antaa ystävien reaktion määrätä. Ellei nyt sitten vain satu olemaan ihminen, jota se ei kerta kaikkiaan vain kiinnosta. :) Eipä naisistakaan kaikki tuuleta putsaamisen ja puleeraamisen puolesta. Mutta pitää myöntää, että tuon jälkimmäisen miehen kohdalla tuuletin mielessäni!! Ja hän vielä kertoi sen että ei ole koskaan ymmärtänyt, että miehet vaativat naisten ulkoiselta olemukselta paljon, mutta itse laiminlyövät oman olemuksensa. Että kyllä näitäkin miehiä on, jotka välittävät siitä miltä näyttävät.. :D

    Vastaa

    0
  35. Suosittelen tuota saunaideaa. :D Hauskaa puunata naamat vihreiksi ja mennä löylyyn. Mun miehen kasvonhoitorutiinit menevät juurikin kerran viikossa -tyyliin: saunassa puhdistetaan kasvot kunnolla, pistetään naamio ja jälkeenpäin kosteusvoidetta. Muuten hoito on satunnaisempaa. Miehille tarkoitetut aineet ovat tietenkin pop. Varsinaiseen kasvohoitoon en usko hänen suostuvan kuin pakosta. :) Jotkut kosteusvoiteet ovat aiheuttaneet hänellä ihon punoitusta ja se on jonkin verran hillinnyt kosmetiikkainnostusta.
    Kasvojen hoidosta en hänelle sen kummemmin natise. Ainoa oikeasti häiritsevä asia on se, ettei hän ota tarpeeksi vakavasti hilseilevän päänahan hoitamista ja etsi siihen sopivia tuotteita ja niksejä.

    Vastaa

    0
  36. Kasvorasvaa löytyy, ja mulle sopimaton silmänympärysvoide, joka tosin on jo loppu! Mies vaan ihmetteli, miksei jo näytä nuoremmalta jos käyttää tuotteita. Yritä siinä nyt selittää...

    Sitä itse ihmettelen, että miehen iho on sileä kuin vauvan pylly ja hyvässä kunnossa ilman hoitoakin. Ihme kyllä että se tosiaan on käyttänyt tuotteita, ja suostui ihon kuorintaankin tässä yks kerta!

    Vastaa

    0
  37. Hehe. Mieheni käyttää jonkinverran kosmetiikkaa - lähinnä kuorintaa ja kasvonaamioita kun pakotan ja sit rasvoja/after shave balsamia. Ja myönsi se, että tykkää, kun oon tuonut töistä apteekista kaikenlaisia tuotteita sille. Mutta kun oon päättänyt nujertaa mieheni aikuisiän aknea :D Kyllä se kuulemma kosmetologillekin voisi mennä. Mutta tiiän, ettei sitä kiinnosta ja sitä rasittaa kun tungen koko ajan purkkieni kanssa sen kimppuun xD

    Äiti pisti teini-ikäistä veljeäni kosmetologille huonon ihon takia ihonpuhdistukseen (tekee kyllä hyvää, ihan ehdoton juttu hälle mielestäni). Veli kärsii vieläkin traumoista, kun oli NIIN NOLOA, kun lopuksi laitettiin kasvonaamio :D :D Ja et jos joku näkee, että menee sinne kosmetologille.

    Vastaa

    0
  38. mun mies ei mitään pesuaineita tai rasvoja käytä, mutta joskus pyytää että "voisitko kylvettää mun kasvot?", tarkoittaen että pyyhin ne kasvovedellä :D tulee kuulemma kivan raikas nassu siitä. ihmettelen kyllä miten sillä on aina niin pehmeä iho, ei ikinä rasvaisen tuntuinen vaikka muutama finni saattaa joskus tulla.

    Vastaa

    0
  39. Turha luulo saada niitä tajuamaan näitä ns. naisten juttuja. Se on aika vahvasti pinttyneenä miehen päässä että ihoa ei tarvitse hoitaa. Oma mieheni on sentään itse (!) hankkinut itselleen kuorintavoiteen ja kasvovoidettakin hän käyttää joskus. Kyllähän se totta on, että miesten iho pysyisi nuorempana ja sileämpänä, jos he käyttäisivät ihonhoitotuotteita enemmän. Mutta isäni sanoin "Ne teolliset aineseokset vain rasittavat ihoa, ne on ihan humpuukia" :D

    Vastaa

    0
  40. Ei minusta ihoa tarvitse välttämättä hoitaa, jos ei ole ongelmia eikä välitä ryppyjen ehkäisystäkään. Meillä miehellä on kuitenkin pahoja mustapäitä, mutta Nivean mustapäälappujen lisäksi hän ei käytä muuta kuin tavallista saippuaa, koska ei usko minkään topikaalisen voivan auttaa (uskomus perustuu nuoruuden akneen, johon auttoi vain roaccuttan-kuuri). On jotenkin vaikeata tyrkyttää mitään tuotteita kun lisäksi aihe on arka.

    Vastaa

    0
  41. Mun miehellä on sen verran kuiva iho talvisin, että rasvaa saan sille laittaa.. välillä se käy mun estee lauder-purkillakin. Kaikkien muitten aineitten kanssa on ehdoton ei. Naaman se kyllä taitaa pestä joka ilta.

    Vastaa

    0
  42. Meidän taloudesta löytyy miehellekin kyllä vaikka mitä tuotetta, mutta ei hän tajua vaan käyttää niitä! Kerran tehtiin oikein kunnon inventaario, ja kerroin, että ''käytä tätä aamulla ja tätä illalla'', ''tämä on kuorinta, käytä sitä kerran viikossa'' ja niin edelleen, mutta ei.. :D Olisi ehkä pitänyt tehdä joku kirjallinen ohje, että olisi jäänyt päähän. Mutta eipä sitä voi toista pakottaa, mutta olisi se kiva jos toinenkin viitisisi pitää huolta ihostaan. :)

    Vastaa

    0
  43. Meillä mies on käynyt pari kertaa kosmetologilla - minä en koskaan. Mutta silti naamanpuhdistus aamuin illoin on pelkkä haave :D

    Vastaa

    0
  44. Meillä mies on kiinnostunut kyllä ihonhoidosta putsauksen ja ajottaisen rasvaamisen verran. Kaikissa puteleissa pitää vain lukea "FOR MEN" eli ei edes mitkään neutraalit apteekin tuotteet käy...

    Ostelen sille ihan markettituotteita (viimeisin Nivea) tai sitten välillä lahjaksi kalliimpaakin, mm. Shiseidon voidemaisen putsarin ja kosteusemulsion ostin yksi joulu. Niistä ukko tykkäsi tosi paljon, vaikkakin emulsio on vieläkin kaapissa, kun "ei sitä raaski käyttää, kun on niin kallista ja hyvää" :D Hän on siis huomannut, ettei tarvitse olla tosi tujuja tuotteita, ne vaan kuivattaa ihoa(!!!) Tää on jo erävoitto miehen kanssa, joka käytti Clearasilin tapaisia tuotteita kun tavattiin, vaikkei sillä ole mitään ongelmaihoa, vaan sellainen perus miesiho, mikä ei ole ihan priimakunnossa kuitenkaan. Jos pukkaa finniä, niin se käyttelee Herbinan Clearline-kasvovettä ja Sebamedin finnipuikkoa.

    Tuotteiden käytöstä: toivoisin, että käyttäisi niitä aamuin illoin, mutta tekee pesun ja mahdollisen kosteutuksen vain suihkun yhteydessä.

    Joskus mäkin kyllä ostan sille lahjaksi kosmetolgilahjakortin kasvohoitoon tai vaikka selänpuhdistukseen, kun sen selkä on ajoittain ihan kamalassa kunnossa 0_o Sitä ei kuulema tartte hoitaa, kun eihän hän sitä näe. No, minä näen ja joudun koskemaankin... Siihenkin ongelmaan olen yrittänyt pureutua, mutta toistaiseksi koulutus on vielä kesken ;)

    Vastaa

    0
  45. Meillä miehen ihonhoito onnistuu oikein hyvin. Kuorinta onnistuu, kun teen yllätyshyökkäyksen suihkussa kuorintavoiteen kanssa ja kasvovoiteen saa sujuvasti levitettyä kun mies on naulittuna Xboxin tai tietokoneen ääreen. :D No, täytyy kyllä sen verran pisteitä antaa että sitä kasvorasvaa tullaan joskus jopa pyytämään.

    En jaksa ottaa mitään erityisstressiä miehen komeudenhoidosta, omassakin naamassa on jo tarpeeksi puuhaa. ;)

    Vastaa

    0
  46. Meillä avopuolisoni käyttää päivittäin kasvonpesuainetta ja rasvaa humektanilla. Sheivauksen jälkeen käyttää lumenen aftersheiviä ja kuorii ihoaan tasaisin väliajoin body shopin teatreescurb jutulla. Kuulemma voisi mennä myös hyvillä mielin kosmetologillekin ^^ Kaapissa vai moderni suomalainen mies?

    Vastaa

    0
  47. Käyttää putsaria, voidetta, silmänympäryspuikkoa, after shave-balsamia sekä kerran viikossa kuorii ja laitetaan naamio. Alussa ei käyttänyt mitään, mutta olen saanut kymmenen vuoden aikana ylipuhuttua käyttämään. :) Saunassa kerran viikkoon käsken kuoria ja lätkin naamion kasvoille. Varsin tyytyväinen on kun iho pysyy pehmeänä ja jopa valittaa ellen ole täyttänyt hyllyä lempivoiteella tai pesurilla. =D Kosmetologilla ei käy, mutta ei ole tarvettakaan. Jos veisin, niin suostuisi kyllä.

    Vastaa

    0
  48. Omaa miespuoliskoa ei löydy, mutta tulee mieleen yhden miespuolisen kaverin kommentti: "Tosimies ei käytä kosteusvoidetta" :D (Tätä ei ehkä kannata näyttää Mr.Karkkipäivälle...)

    Vastaa

    0
  49. En ihan tajua, MIKSI tervettä ihoa pitäisi hoitaa, jos ei siitä pidä eikä sitä koe tarvitsevansa... Mitä sitten, jos on joskus finni tai pari, jos ne eiät miestä itseään haittaa? Vähän sama, kuin jos mies yrittäisi saada naisensa ajamaan partaansa (on naisillakin kasvoissa karvoitusta!) ihan vaan siksi, kun se on miehestä itsestään niin mukavaa ja tarpeellista.

    Ei kosmetiikan käytön pitäisi olla mikään itseisarvo - se on tosi mukavaa ja kivaa, toki, mutta oikeasti aika turhaa. Ja kuluttaa vielä luonnonvarojakin ihan perkeleesti. Parempi vaan, ettei mies juuri käytä.

    Vastaa

    0
  50. Hehe, meillä mies saa aina kosmetiikkamyyjä siskoltaan ihonhoitoon liittyviä tuotteita ja tuoksuja.. Vaan missä ne ovat? About 10 tuoksua ehkä muutaman kerran käytettynä odottavat kaapissa käyttäjäänsä.. Ja vaikka kuinka jankkaisi, että käytä nyt pois tai heitä menemään, niin ei.

    Silmänympärysvoide löytyy, ja sitä käyttääkin aina silloin harvoin, kun viitsii pestä naamansa. Eli kasvojenpesu on täälläpäin ihan täysin tarpeetonta ajanhukkaa useimmiten.. Ja sitten ihmetellään parin viikon päästä, kun mustapäitä suorastaan työntyy ulos.. Yök.

    Mies on käynyt kosmetologillakin muutaman kerran, mutta kuvittelee, ettei sen jälkeen ihoa tarvitse lainkaan hoitaa.. :P

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat