14.01.2018

Näitä tuotteita käytän eniten loppuun

Yhteen aikaan (ehkä vieläkin..?) kauneusblogien standardisisältöön kuului listata kuukausittain loppuneet kosmetiikkatuotteet. Listojen tarkoitus oli kertoa lukijoille mitkä tuotteet ovat bloggaajalle niin mieluisia, että hän käyttää ne loppuun, ja samalla esitellä paljonko hc-kosmetiikkafriikki ylipäänsä käyttää kosmetiikkaa. Samalla saattoi kätevästi vielä esitellä uudelleen jo aiemmin esiteltyjä suosikkeja ja palauttaa ne bloggaajan lemppareista kiinnostuneiden, tärppituotteita hamuavien lukijoiden mieleen.

Kosmetiikka_IMG_3526

Minun blogissani näitä listoja ei ole juuri näkynyt. Neljän ensimmäisen vuoden aikana jaksoin ylläpitää kerran vuodessa julkaistua "Tänä vuonna loppuneet tuotteet" -listaa, mutta sittemmin, karsittuani kaikenlaisten listojen ja tilastojen pitämistä, lopetin listan julkaisun. Viimeisin on vuodelta 2012.

Olen kosmetiikkafriikki ja käytän päivittäin jopa yli 70 erilaista kosmetiikan tuotetta (laskin kerran mutta en enää löydä postausta, ehkä niitä oli lähemmäs satakin....), mutta en käytännössä kuluta mitenkään erityisen paljon tuotteita. Ihoni ei ole kuiva; kerralla menee vain hyvin vähän voidetta. Pesen hiukseni kahden tai kolmen päivän välein. Peseydyn suihkussa välillä pelkällä vedellä (nyt joku järkyttyy), en vaahdottele itseäni päästä varpaisiin suihkugeelillä joka päivä koska se vain kuivattaa. Iholle kertyvä "arkilika" on lähinnä hikeä, ja vedestä ja suoloista koostuva hiki on vesiliukoista likaa. Välillä olen ilman deodoranttiakin päiväkausia.

Kosmetiikka_IMG_3520

Rakastan kosmetiikkaa ja käytän sitä runsaasti, mutta rehellisesti olen aina ihmetellyt miten toiset saavat purkkeja loppuun viikottain. Toisten "kuukauden loppuneet" -listoilla voi olla sama määrä purkkeja kuin minun "vuoden aikana loppuneet" -listauksessani.

Ennenkuin aloin kirjoittaa kosmetiikkablogia ja työskennellä kosmetiikkaliikkeessä, eli aikana ennenkuin elämääni millään lailla kuului kosmetiikan "liukuhihnamainen" testaus, sain vuodessa loppuun noin kaksi kasvovoidetta, kolmisen shampoota ja hoitoainetta ja max kaksi kasvoputsaria. Riittoisan Sebamed-pesunesteen aikoina saatoin käyttää yhtä ja samaa Sebamed-pulloa koko vuoden (!). Kuulostaa hämmentävältä jopa omiin korviini, mutta näin niukkaa on tarpeen mukainen kulutukseni.

No, kasvoputsareita sentään kuluu nykyään enemmän koska käytän hieman vahvempaa meikkiä ja myös puhdistusaineen koostumus aikaansaa määrällisesti suuremman kulutuksen; esimerkiksi pumpattavat vaahdot, joita rakastan, ovat riittoisuudeltaan hyvinkin epätaloudellisia.

Enitenkaytetyt_seerumit

Jos pitäisin kosmetiikkablogia pelkkään omaan tarvekulutukseeni pohjautuen, blogin sisältö olisi aika köyhää etenkin ihon- ja hiustenhoidon osalta. Tuote-arvosteluita kolmen kuukauden välein..? :)

Koska kulutukseni muuttui blogin ja työn myötä aivan erilaiseksi, tarpeesta testailuun, saan nykyisellään yhä vähemmän tuotteita loppuun. Missä välissä sitä ehtii käyttää 50 millin voiteen loppuun kun se yksinään käytettynäkin riittää jopa puoleksi vuodeksi..?

Joitain tuotteita saan minäkin kuitenkin loppuun, ja inspiroiduin tänään kirjoittamaan niistä. Ja näköjään, yllä olevaa tekstiä katsellen, myös kirjoittamaan kosmetiikan määrällisestä kulutuksesta ylipäänsä. Sanni, ainainen jaarittelija :) Mutta juuri tästähän tykkään bloggaajana eniten, rönsyillä minua kiinnostavien aiheiden ympärillä ^_^

Enitenkaytetyt_huulirasva

Näitä tuotteita käytän määrällisesti eniten ja niitä menee säännöllisesti loppuun:

Huulirasva

Tämä oli varmasti odotettava näky tällä listalla; huulirasva on tuote josta olen täysin riippuvainen.

Olen lojaali kahdelle huulirasvalle joita olen käyttänyt yli puoli elämää; Blistex ja Carmex (purkkimuodossa). Näitä kuluu vuodessa 3-6 riippuen siitä vietänkö paljon aikaa aurinkoisessa ilmastossa jossa huulet kuivuvat enemmän. Suomen oloissa Carmex-purkki kestää yli kolme kuukautta, Kreikassa se voi mennä kuukaudessa.

Enitenkaytetyt_kasivoiteet

Käsivoiteita vuoden 2016 Parhaat -listalta

Käsivoide

Toinen aika lailla itsestäänselvyys.

Käsivoiteen käyttöni on vuosien varrella vain lisääntynyt, ja vaikka tarkkaa kulutusta on vaikea arvioida kun käytössä on jatkuvasti viisikin eri käsivoidetta, arvelen niitä kuluvan loppuun vuodessa 4-5 standardikoon (noin 60 - 80 milliä) tuubia. En voi olla ilman käsirasvaa ja ilman säännöllistä käyttöä sormieni iho sarveistuu nopeasti ja alkaa halkeilla.

Enitenkaytetyt_silmameikinpoisto

Silmämeikinpoistoaine

Kasvotuotteiden eniten kuluva tuote. Huulirasvojen tapaan, olen silmämeikinpoistoaineiden käyttäjänä erittäin selektiivinen ja käytän vain muutamaa, hyväksi havaittua tuotetta. Herkille silmilleni sopivan, tehokkaan tuotteen löydettyäni olen sille uskollinen kunnes sen myynti loppuu. Olen jo vuosikaudet ollut tällä saralla Lumenen leirissä, ja kun suursuosikkini Natural Coden geelimäisen silmämeikkiputsarin valmistus lopetettiin, siirryin Lumenen peruslinjan herkkien silmien puhdistusaineeseen (brändiuudistuksen myötä nykyään nimeltään Herkkä).

Testaan satunnaisesti muitakin mutta koska silmäni ovat aivan poikkeuksellisen herkät, en koe testailua mielekkääksi kun edullinen ja erittäin hyvin toimiva puhdistusaine on jo löytynyt. Kalliimpien merkkien puolella on myös muutamia oikein hyviä, mutta miksi maksaisin niistä kun Lumenen Herkkä on olemassa.

Enitenkaytetyt_putsari

Kasvojen puhdistusaine

Kuten ylempänä totesin, kasvoputsareiden kulutus on lisääntynyt meikkaustottumusten ja putsarityyppien muutosten myötä. Kasvoputsari on huulirasvan, kasvovoiteen ja käsivoiteen lisäksi ainoa 365 päivänä vuodessa käyttämäni kosmetiikkatuote.

Puhdistan kasvot pesuaineella joka päivä oli meikkiä eli ei. Tämä saattaa kuulostaa ristiriitaiselta aiemmin mainitsemani suihkugeelipuhdistautumisen kanssa, mutta siinä missä vartalon iho on vaatteiden alla suojassa, ovat kasvot alttiina ympäristön lialle ympäri vuorokauden. Kasvojen iho myös rasvoittuu ihan eri lailla kuin vartalon.

Olen jo varhaisteinistä saakka tottunut puhdistamaan kasvot huolellisesti joka päivä, ja siitä en tingi. Lämmin vesi ja veden kanssa käytettävä pesuaine ovat must. Vain erävaelluksilla teen kompromissin ja puhdistan ihon puhdistusliinoilla. Vesipesun laiminlyönti kertoo aina oman tarinansa ja vahvistaa sidettäni huolelliseen puhdistukseen.

Enitenkaytetyt_mineraali

Mineraalimeikkipuuteri

Olen käyttänyt mineraalimeikkipohjaa yli 10 vuotta ja vaikka testailenkin blogin puolesta silloin tällöin muitakin merkkejä, onnistun saamaan luottotuotettani Lily Lolon mineraalimeikkipohjaa loppuun aika ajoin. Mineraalipuuteri on todella riittoisaa ja yksi 10 g purkki kestää käytössäni vuodenkin.

Joku voisi odottaa meikkien saralla listalle myös ripsiväriä, jota monilla kuluu paljon, mutta minä saan käytettyä ripsivärin täysin loppuun enää aniharvoin. Kun testattavana on koko ajan uusia, käytän loppuun vain ihan suurimmat suosikit eli ne, joita näkyy Vuoden Parhaat -listoillani. Avattua ripsaria ei myöskään voi antaa eteenpäin toisin kuin voiteita, joten suurin osa blogissa arvioduista ripsareista päätyy parin kuukauden käytön jälkeen roskiin.

Biozell_kuivashampoo_IMG_3801

Kuivashampoo

Hiustuotteista kirkkaasti eniten kuluu kuivashampoita. Näitä menee monta pulloa vuodessa, koosta riippuen ainakin neljä..? (Se on minulle 'monta'...!)

Kuivashampoo on minulle muotoilutuote, ei puhdistava 'shampoo', ja käytän sitä nostamaan tyveä irti päänahasta ja tuomaan hiuksiin rakennetta ja volyymia. Kuivashampoo on minun "tupeerauskampani". :)

Viimeisimpänä tulokkaana eniten kuluttamieni kosmetiikkatuotteiden listalla on:

Enitenkaytetyt_Seerumit_IMG_6891_

Seerumi

Minusta on viimeisen kuuden vuoden aikana kehkeytynyt oikea seerumisti. Seerumituotteiden tuoma huomaamaton mutta tehokas lisäkosteus raikkaassa, nopeasti imeytyvässä muodossa on saanut minut koukkuunsa eikä tuotteiden hoidollinen lisäteho ainakaan haittaa.

Vaikka seerumi on perinteisesti mielletty ennen kaikkea tehohoidoksi jossa aktiiviainesosien pieni molekyylikoko ja tiivistetty koostumus mahdollistavat tehokkaamman hoidollisen (anti-age) vaikutuksen kuin kasvovoiteessa, on seerumi minulle silti ensisijaisesti lisäkosteustuote. "Extra moisture with benefits", sanoisin. Seerumeita mainostetaan riittoisina, mutta itse huomaan käyttäväni niitä kerralla enemmän kuin voiteita; ainakin seerumipullot vajenevat paljon nopeammin kuin voiteet. Toisaalta luulen, että tämä johtuu siitä, että käytän (keskivertokuluttajaan nähden) kasvovoidetta niin vähän kerrallaan. Yksi seerumipullon pumppaus voi olla määrällisesti voideannostusta suurempi.

Vasta ihan hiljattain olen luonut katseeni myös seerumeihin, joissa muut kuin kosteuttavat ainesosat esittävät tärkeintä roolia. Näiden seerumien käyttö varmasti lisääntyy voimakkaasti seuraavina vuosinani, kun iho saavuttaa maagisen neljän kympin rajapyykin. Retinolia, c-vitamiinia, arbutiinia, niasiiniamidia... Sannin tuleva ihonhoidon salaattilautanen :)

*

Mitä tuotteita teillä kuluu eniten?

 

79 comments on “Näitä tuotteita käytän eniten loppuun”

  1. Olipa kivasti pureksittu postaus. Näitä pohdintoja on aina kiva lukea. :)

    Itse käytän kaikkein eniten varmaan kuivasampoota (yksi pullo n. 6 vkon välein), jota täällä kuluu nimenomaan pesuvälin pidentämiseen. Hoitoainetta kuluu myös kaksi purkkia yhtä sampoota kohti, mutta määrällisesti ei puhuta kuin 3-4 pullosta vuodessa. (Just loppui lokakuussa ostettu hoitsikka ja sampoota on vielä puoli pulloa jäljellä. Tän ku muistais aina ostovaiheessa huomioida.)

    Kasvoille eniten kasvöljyä (yksi 25 ml plo n. 6-7 vkon välein), sitten puhdistusöljyä (5-6 ploa vuodessa) ja kolmanneksi kosteusvoidetta. Seerumeja käytän useampaa ristiin ja niitä loppuu harvemmin, mutta niiden käyttö on selkeästi kasvanut viimeisten vuosien aikana, kun olen löytänyt oman ihoni tarpeita palvelevia tuotteita.

    Vastaa

    0
    1. Joo, sitä kuluu 5-6 tippaa aamuin illoin, melkeinpä läpi vuoden. Puolustukseksi sanon, että koostumus on ohutta, joten iho todella juo tätä. Mutta pysäytti kyllä laskemaan uudemman kerran, kun joskus havahduin siihen, että miten pullon pohjalta voi t a a s kuulua ryystämisen ääntä. :D

      Vastaa

      0
  2. Hei Sanni!
    Tää on varmasti vähän epätoivoinen kysymys... Mutta kysynpä silti, jos osaisit auttaa.
    Haluaisin kokeilla tuota kehumaasi Nuin meikkivoidetta, mutta en pääse missään testaamaan sävyä. Mikä voisi mulle olla sopiva kun käytän estee Landerin double wear meikkivoiteesta sävyä 2C3 fresco. Mulla on aika vaalea iso, mutta ei missään nimessä tosi vaalea.
    Kiitos jo etukäteen!
    Krista

    Vastaa

    0
    1. Moi Krista! Voi että kun haluaisin osata auttaa tässä, mutta sävyjä on tosi vaikea verrata ellei niitä näe rinnakkain livenä :/ 2C3 Fresco on viileä sävy, joten Nuilta pitäisi myös valita viileä tai sitten neutraali (mieluummin viileä jos Lauderin sävy on sinulle täydellinen match). Nuilla on paljon vähemmän sävyvaihtoehtoja kuin Lauderilla, joten on vaikea arvioida mihin kohtaan sävysyvyydessä Lauderin 2-sävy asettuu Nuin vaaleimmissa sävyissä.

      Matao on Nuin toiseksi vaalein sävy ja sen kuvaus kuuluu, "kylmä/neutraali keskivaalea sävy". Seuraava eli Taiao on "neutraali keskivaalea sävy". Näitä tummempi se ei enää voi olla, sitten menee 2C3 Frescoa tummemmaksi. Sinuna tekisin niin, että pyytäisin Biodellyltä näytteet sävyistä Matao ja Taiao. Uskoisin että he lähettävät näytteitä pyydettäessä, ainakin siellä on tosi kivaa ja ystävällistä porukkaa töissä :) Veikkaan, että Matao on sävyistä lähimpänä sinun ihonsävyäsi, mutta näkemättä livenä on mahdoton tehdä muuta kuin arvailla.

      Laita viestiä Biodellylle :)

      Vastaa

      0
  3. Minulla on vuosien mittaan kosmetiikan käyttö lisääntynyt. Teininä en käyttänyt meikkiä, joten kodin saippuat ja apteekin perusvoiteet riittivät. Kesäisin ostin aurinkovoidetta. Alettuani meikkaamaan tarvitsin myös puhdistustuotteet. Pitkään poistin meikit perusvoiteella ja pesin palasaippualla kuten ennenkin. Nykyään olen misellivesien ystävä. Minullakin Lily Lolon mineraalipohja kestää käytössä vuoden. Nyt kolmekymppisenä iho on alkanut kuivumaan enemmän, joten säännöllisessä käytössä ovat nyt myös kasvo- ja vartalovoiteet ja Lumenen seerumi. Muuten olen melko kokeilunhaluinen, mutta Laveran appelsiinideodorantti on ja pysyy edellisten suosikkien rinnalla. Meikkejä ostan aniharvoin, sillä esimerksiksi kuuden sävyn luomiväripaletti kestää käytössä melkein neljä vuotta ja huulipuna kaksi vuotta. Tietysti koostumusta täytyy loppua kohden pitää silmällä.

    Vastaa

    0
  4. Olipa mielenkiintoinen postaus! Käytän puhdistusmaitoa kasvoille ja vaikka puhdistankin kasvot tietysti päivittäin, kestää minulla 150 ml pullo helposti 8 kuukautta tai jopa yli. Ilmeisesti maitomainen puhdistusaine on pumppuvaahtoja riittoisampaa!
    Sen sijaan esimerkiksi huulirasvaa ja käsivoiteita minullakin kuluu ehdottomasti eniten. Myös seerumeita ja kasvoöljyä menee aika paljon. Käytän myös todella paljon vartalovoiteita. Yksi 200 ml purkki saattaa kestää talvella vähän yli kuukauden, kesällä hieman kauemmin. Joikin 150 ml vartalovoiteen käytin kerran reilussa kahdessa viikossa :D

    Vastaa

    0
    1. Ohoh tuo vartalovoiteiden kulutus..! ^_^ :D Toisaalta voin sen ymmärtääkin, jos iho on kuiva. Minulla on nopeimmillaan mennyt 200 millin vartalovoide Kreikassa viidessä-kuudessa viikossa (aurinko paahtaa ihon erityisen janoiseksi), mutta kotioloissa samainen tuubi kestää monta kuukautta.

      Puhdistusmaito on tosiaan pumppuvaahtoa riittoisampaa, mutta toisaalta vaahtoavat geelit ja voiteet ovat minusta maitoja vielä paljon riittoisampia. Teininä muuten poistin meikin niin, että kaadoin puhdistusmaitoa vanulapulle, pyyhin sillä kasvot ja otin uuden vanulapun uudella maitoannostuksella niin kauan kuin lappuun irtosi likaa - siihen aikaan putsari loppui kyllä ennätystahtia :D Nyt hieroisin maidon kasvoihin ilman vanulappua, pyörittelisin meikin kunnolla irti ja vasta sitten pyyhkisin vanulapuilla ^_^

      Vastaa

      0
  5. Seerumeita menee pari vuodessa, samoin sy-voidetta. Kuivashampoota kuluu pullo kuussa ja tavan shampoota/hoitista neljä pulloa vuoteen. Jokunen huulikiiltokin loppuu ja ehkä yksi meikkivoide.

    Vastaa

    0
  6. Nuo kaikki tuotteet ovat kyllä ihan uusia tuttavuuksia itselle!
    Eniten kuluu loppuun kasvojen puhdistusöljyjä (The Body Shop Camomile), kasvojen putsareita (vähän kaikkia merkkejä) ja varmaan kosteusvoiteita! Meikeistä taitaa kulua loppuun eniten L'oréalin Infallible 24H-Matte meikkivoidetuubeja.

    Vastaa

    0
  7. Olipa mielenkiintoinen postaus. Olen ihmetellyt samaa, kuinka joillakin voi kulua kosmetiikkaa aivan hurjia määriä. Lukiessani postausta, tulin todenneeksi, että kulutan suurin piirtein saman verran kosmetiikkaa kuin sinäkin. Jokin 50 ml:n kosteusvoide kasvoille on todellakin riittoisaa, joten niitä ei kulu kuin pari purkkia tai putkiloa vuodessa. Eniten minulla kuluu ehkä tavallisia koko kropan kosteusvoiteita. Ihoni on todella kuiva ja huutaa lisäkosteutusta.

    Vastaa

    0
    1. Mä _haluaisin_ että mulla kuluisi vartalovoiteita nopeammin koska rakastan niitä ja on aina niin ihana korkata uussi tuoksu..! ^_^ Mutta mun iho ei halaja niitä niin paljon. Etenkään sen jälkeen kun vaihdoin luonnonkosmetiikkaan, jonka voiteet pitävät mun vartalon ihon paremmin kosteutettuna kuin synteettiset.

      Vastaa

      0
  8. Tämän kirjoituksen viimeiset lauseet jäivät mieleen. Olen tätä asiaa jotenkin miettinyt viime aikoina enemmän. Uskoin aikaisemmin, että toimin aika lailla kuten suurin osa ihmisistä, eli jostain huolestuu vasta kun ongelma on näkyvissä. Esim juuri ihon näkyvät vanhenemisen merkit. Olen samalla (ristiriitaisesti) sitä mieltä, että kosmetiikka ei pysty poistamaan esim juuri ryppyjä. Mutta ennalta ehkäisyyn uskon. Eli tässä antiage-asiassakin pitäisi toimia etukäteen, mutta tekeekö kukaan niin? Itse hankin vasta vuosi sitten ensimmäisen retinoidituotteen. Olen nyt käyttänyt sitä sen ajan. Iho on toki hyvässä kunnossa, mutta ei se ole mitään ryppyjä poistanut. Niitä nyt on muutenkin suht vähän, mielestäni, mutta silti. :) C-vitamiinia haluaisin käyttää, mutta se ärsyttää ihoa. Se on itse asiassa ainoa aine, joka itselläni aiheuttaa punoitusta iholla. Vai kuuluuko se asiaan? No, olen kuitenkin niin mukavuuden haluinen, että se punoituskin tuntuu ikävältä. Välillä silti mietin, että olisiko iho vielä paremmassa kunnossa, jos olisin aloittanut nämä erikoistuotteet jo vaikka 5 vuotta sitten? Tai kymmenen? Nykyään ei kai ole harvinaista, että jo alle 30-vuotiaat käyttävät anti-age tuotteita.

    Vastaa

    0
    1. Eli tässä antiage-asiassakin pitäisi toimia etukäteen, mutta tekeekö kukaan niin?

      Ihan totta..... vaikka tiedostan tämän, kuulun leiriin joka tarttuu järeämpiin aseisiin vasta ongelman jo ilmestyttyä. Toivoisin, että olisin tajunnut esimerkiksi alkaa käyttää korkeampaa suojakerrointa kasvoilla jo vuosia sitten - auringonpalvontani tuhoille ei enää mitään voi.

      Minulla on ekat retinoidikokeilut (jos Roaccutania ei lasketa, hehe) edessä tänä keväänä, ainakin kovasti suunnittelen korkkaavani USAsta tuomani Paulat. Toisaalta melkein lannistun kun katson sitä seerumimäärää mikä myös vielä odottaa testailujaan... Vaikka parin eri aktiiviaineen käyttö samaan aikaan on ok ja suositeltavaakin, vaikka c-vitamiinia aamuisin ja retinolia iltaisin, en kuitenkaan haluaisi altistaa ihoa ihan valtavan monille eri purkeille samanaikaisesti. On vaikea uskoa että iho tykkää hyvää jos viikon hoitorutiiniin kuuluu yhden merkin c-vitamiinia, toisen AHA-happoja, kolmannen retinoideja, neljännen arbutiinia, viidennen BHA:ta ja siihen vielä eri tehoisia kosteuttavia ja ravitsevia cocktaileja ja naamioita... Sanoivat aasialaisen megaihonhoitorutiinin kannattajat mitä hyvänsä, olen itse sitä mieltä että ihoa voi myös ylihoitaa.

      Vastaa

      0
    2. Sanopa muuta.. Joillakin ihonhoitorutiini todella on tuollainen monitehosekoitus..!
      Jos iho kestää, mikäs siinä . monet kauneusgurutkin puhuvat jo ylihoitamisen potentiaalisista vaaroista ja kyseenalaistavat teoaineiden yliannostuksen.
      Uskon kauneudenhoitotrendien suuntautuvan lähitulevaisuudessa entistä enemmän kohti luonnollista, lempeää, ihon omia toimintoja kunnioittavaa koulukuntaa, viime vuosien hifistelyn ja tehoaineilla hehkutuksen jälkeen :)
      Kivaahan se on, että kuluttajille on olemassa tehoaineita (ja The ordinaryn kaltaisia firmoja, jotka eivät tyhjennä koko kukkaroa), mutta... luulen niidenkin käyttöön suhtauduttavan tulevaisuudessa kriittisemmin ja kyseenalaistavammin. (Tarvitsenko todella kymmentä eri tehohappoa, sen paremmin kuin kymmentä varjostuspuuteriakaan?)
      Tämä on oma arvaukseni, joka voi mennä totaalisesti pieleenkin :)

      Vastaa

      0
    3. Ei kai kukaan "tarvitse" kuin Tummelia, mutta ois se vaan niin tylsää =D

      Vastaa

      0
    4. No mä en ihan 'Tummeli-linjalla' selviä, sen verran monipuolisia ihon haasteita on kuitenkin ollut :) Tietty arsenaali on oltava.
      Mutta se toinenkin äärimmäisyys voi kuormittaa ihoa, siksi jokin tolkullinen keskitie on hyvä pitää mielessä.

      Vastaa

      0
    5. Itse olen jotenkin ajatellut, ettei kaikkia tarvitse käyttää samaan aikaan. Itselläni on myös muutama The Ordinaryn seerumi, mutta en laita kuin yhtä per kerta. Esim. Retinoidia vaikka 3-4 kertaa viikossa iltaisin ja muina iltoina jotain hapokasta, jne. Nytkin mietin C-vitamiinin ostamista, jos sitä sitten käyttäisi vaikka parina iltana viikossa. Tai jotain. :) Tai ehkä jätän sen suosiolla väliin. Muuten olen samaa mieltä ylihoitamisesta. Tosin olen vaihtanut kaikki voiteet ei-anti-age voiteisiin, joten se lisännee tilaa seerumeille..? :) Hyaluronihappo on muuten ainoa seerumi, jota käytän joka päivä.

      Vastaa

      0
    6. Joo, ei koko arsenaalia tietenkään tarvitse käyttää yhtä aikaa vaan ”normi”kuluttaja varmaankin valitsee tietyt omaan ihotilanteeseensa sopivat aktiivit (esim. yhden kuorinnan, yhden kirkastavan anti-pigmenttituotteen, yhden tehokosteuttajan jne) mutta lähinnä ajattelin omaa tilannettani kun kaikkia mahdollisia tehoaineita on jo kaapeissa monena eri versiona. Houkutus käyttää kaikkia sekaisin on tietysti suuri kun a) tuotteet ovat siinä tyrkyllä ja b) bloggaajana minulla on pyrkimys kirjoittaa tuotearvioita useammin kuin 3-4 kertaa vuodessa. Ihanteellisesti sitä tietysti käyttäisi yhtä settiä (vaikka AHA + arbutiini + kosteus + antioksidantit) ainakin kuukauden tai puolikin vuotta - jos mielii selvittää miten juuri nämä aktiivit vaikuttavat ihoon (esim. vaalentaako arbutiini pigmenttiläiskiä paremmin kuin C-vitamiini), mutta etenkin aktiivisen bloggaajan näkökulmasta näin eksklusiiviset ihonhoitojaksot ovat hankalia ja jopa epämielekkäitä toteuttaa.

      K-Beauty-blogeja lukiessa olen kyllä saanut käsityksen, että sen ihonhoitosuuntauksen kannattajat saattavat ilomielin käyttää saman viikon aikana todella monia eri aktiiviaineita, esim. käytössä voi olla niin AHA- kuin BHA-kuorinta, C-vitamiini, retinoidit, etanaseerumi, bentsoyyliperoksidi ja lauma erikoostumuksellisia anti-age-seerumeita ja -naamioita. Kun aasialaisten kangasnaamioidenkin kerrotaan olevan erittäin tehokkaita ja aktiivisia meidän lempeisiin länkkärinaamioihin verrattuna, ja monet aasialaiset hoitonesteetkin ovat kevyesti kuorivia, niin mielestäni tällaisella viikottaisella rutiinilla voi hyvinkin helposti ylihoitaa ihoa. Kuinka montaa kuorivaa tuotetta esimerkiksi iho todella tarvitsee...?

      Vastaa

      0
  9. Kun on hyvä tuote, ni purkki saksilla pualiks ja kahden viikon voiteet on siinä. ?

    Vastaa

    0
  10. Kiva postaus! Herätti mut miettimään myös omaa ihonhoitoani. Kärsin hieman pintakuivasta ja epäpuhtaasta ihosta, ja huokoseni ovat myös erittäin pahasti laajenneet. Olen pitänyt itseäni ihan tunnollisena ihonhoitajana. Putsaan meikit aina huolella ja kosteutan. Olen kuitenkin aina ajatellut vahvasti, että iho pitää parhaiten itsestään huolen ja sen vuoksi en puhdista kasvoja jos en ole meikannut enkä käy suihkussa (suihkussa käyn n. joka toinen päivä jolloin pesen myös aina kasvot). Aamuisinkaan en puhdista enkä kosteuta jos en meikkaa, ja meikkaan harvoin, ehkä muutamia kertoja kuukaudessa. Olen kai pelännyt että iho entistetään kuivuu jos sitä putsaa "turhaan", mutta ehkä mun uuden vuoden toimi voisi olla ryhtyä tunnollisemmaksi puhdistajaksi ja katsoa, jos se auttaisi varsinkin tähän huokosongelmaan :D pitää varmaan ostaa joki oikein ihana putsari että sitä tulisi myös käytettyä...

    Tuntuu, että itselläni eniten menee kasvovoidetta ja seerumia. Oikein ärsyttää, kun ne ovat koko ajan lopussa :D jopa mun laiskalla tahdilla. Samoin silmämeikinpoistoaine kuluu aivan järkyttävää vauhtia, sillä läträän vanulaput aina umpimäriksi, sillä pelkään, että liian kuiva vanu hinkkaisi liikaa. Sen sijaan esim. huulirasva kuluu niin hitaasti, että yleensä heitän ne pois kauan ennen loppua :D en ymmärrä, miten pikkuinen huulirasvaputkilo voi vaan kestää, kestää ja kestää päivittäisessä käytössä kuukausia, varmaan jopa vuoteen voisi päästä jos en jossain vaiheessa ottaisi uutta tilalle. Huulenikin ovat pinta-alaltaan aika isot :D varmaan sitä tulee laitettua aika kevyellä kädellä, varsinkin, kun yhdessä vaiheessa opettelin käyttämään huulirasvaa vain kerran päivässä ja huulten kunto parani huomattavasti. Ehkä siitä on myös putsausvastaisuus peräisin :D

    Vastaa

    0
    1. Olen kuitenkin aina ajatellut vahvasti, että iho pitää parhaiten itsestään huolen ja sen vuoksi en puhdista kasvoja jos en ole meikannut enkä käy suihkussa

      Minäkin ajattelen näin, osaksi. Kyllä terve, normaali ja tasapainoinen iho pitääkin itsestään huolen, se mm. ylläpitää itse pintaa suojaavaa hydrolipidikalvoa. Kosteusvoide ei oikeastaan ole "pakollinen" jos iho ei ole yhtään kuiva vaan tuntuu aina mukavalta.

      Mutta mitä iho ei osaa yksin tehdä on puhdistua. Siihen miten paljon puhdistamistiheys vaikuttaa ihon kuntoon, vaikuttaa ihotyyppi ja sen herkkyys. Lika kuten ihon oma tali on ihan normaalia ja suotavaakin likaa, tiettyyn määrään asti, kaikkea talia ei ole hyvä pestä jatkuvasti pois iholta. Eli vaikka itse pesen ihoni (puhdistusaineella) päivittäin, en sano että jokaisen iho sitä vaatisi, etenkään jos ei meikkaa eikä asu saasteisessa ympäristössä. Peseminen myös jonkin verran kuivattaa ihoa joka kerta, joten liika (tarpeeton) peseminen ei ole hyväksi sekään. Suositan oman ihon kuulostelua, kuten kaikissa ihonhoidollisissa jutuissa :)

      Vaikka minun ihoni on suhteellisen normaali ja aika tasapainoinen, se reagoi herkästi sen pintaan kertyvään likaan. Huolimaton pesu tai pesemättömyys johtavat aina näppyihin, vaikka en käyttäisi meikkiäkään. Sitten on myös ihmisiä, joiden iho on huippukunnossa vailla näpyn näppyä ja he huuhtovat sen pelkällä vedellä "joskus ja jouluna" :D

      Jos ihosi on epäpuhtauksiin taipuvainen ja huokoset laajenneet, päivittäisestä puhdistusaineella puhdistuksesta voisi olla hyötyä. Heitän tärppinä myös muta- tai turvenaamion joka syväpuhdistaa ihoa ja supistaa huokosia, mutta myös kosteuttaa. Vaikka kerran viikossa käytettynä voisi olla hyvä lisä :) Putsarista - kokeile päivittäiseen (ei meikatun ihon) puhdistukseen esimerkiksi jotain tosi hellävaraista sulfaatitonta puhdistusvaahtoa kuten Yliopiston Apteekin Naturae, se on aivan ihanan tuntuinen iholla ja todella hellävarainen. (Tässä ei kyllä suosituksia kyselty mutta en malttanut olla laittamatta ^_^)

      Vastaa

      0
    2. Mä kuulun näihin "joskus ja jouluna"-tyyppeihin :D Käytin aiemmin tosi paljon kosmetiikkaa iholle aknen takia (putsareita, voiteita, meikkejä, seerumeita yms) mutta kaikki vaan pahensi tilannetta. Muutin aurinkoiseen ilmastoon ja lakkasin hoitamasta ihoani ja akne parani. Nykyään pesen kasvot vedellä suihkussa ja laitan vähän kookosöljyä tai muuta öljyä jos iho tuntuu kuivalta.

      Vastaa

      0
    3. Kiitos hyvistä pohdinnoista, näkemyksistä ja tuotesuosituksesta! :)

      En ollutkaan itse tullut ajatelleeksi tuota puhdistautumisasiaa. Ennen asuin pikkupaikkakunnalla, mutta nykyään pääkaupunkiseudulla. Nyt kun ajattelen kaikkea sitä saasteen määrää, mikä täällä pakosti ilmassa lilluu, ryhdistäydynkin varsinkin iltaputsauksen kanssa. Ja laitanpa kokeiluun tuon putsarin! Hyvän putsarin löytyminen onkin ollut mulle haaste. Ei ole mitään järkeä puhdistaa meikitöntä ihoa liian vahvoilla aineilla, varsinkin kun ihoni on kuivuuteen taipuvainen. Olen kokenut esim. geelityyppiset liian kuivattavina (vaikka vältän kaikenlaisia rasvoittuvan ihon tuotteita yms. liian vahvan oloisia). Nyt on ollut käytössä Herbinan puhdistusmaito, siitä taas jää outo tunne enkä ole oikein päässyt sinuiksi tuotteen kanssa. Hellävarainen vaahto voisi olla juuri mun juttu :) Tosin ostin juuri Lushin Ultrablandin kaksoispuhdistuksen ekaksi osaksi eli meikin poistoon, mutta olen siihen jollain oudolla tavalla niin ihastunut että voi olla että alan putsata sillä myös meikittöminä päivinä. Olen nyt myös muutama päivänä aloittanut aamut Mossan misellivedellä ja sitten kosteuttanut - ja kappas vain, totta kai kosteutettu iho tuntuu miellyttävämmältä... :D Misellivesi ei taida olla niin stydiä kamaa, että häiritsisi liikaa kasvoja. Eli saattaa olla, että olen ollut alihoitamisen puolella ja hellävaraisen puhdistuksen ottaminen jokapäiväiseksi tavaksi ei olisi liikaa. Hah, varmaan ihan itsestäänselvää suurimmalle osalle naisia, mutta ei vaan mulle :D Olet muuten muistaakseni suositellut Lidlin Cien-vaahtoa. Osaatko sanoa, onko se yhtä hellävarainen kuin YA? YA:kin on kivan edullinen, mutta Cien olisi varmaan vielä halvempi ja siksi mieluisampi. Ostin juuri (sun innoittamana :D) Madaran SOS-setin (seerumi, voide, naamio) ja nyt olisi hyvä hetki säästää, varsinkin kun mulla on muutenkin tapana pihistellä poishuuhdottavissa tuotteissa.

      Ja kiitos myös naamiomuistutuksesta. Mulla onkin jokin kiva pulveri, se on vain laiskuuteni takia jäänyt vähän unholaan, mutta sen kanssa voisi ryhdistäytyä :) Olen muutenkin halunnut alkaa panostaa enemmän rentoutumiseen ja itsestä huolehtimiseen, niin naamiohetki kerran viikkoonhan olisi hyvä pysähtymistovi ja kiva rutiini :)

      Vastaa

      0
    4. Tosin ostin juuri Lushin Ultrablandin kaksoispuhdistuksen ekaksi osaksi eli meikin poistoon, mutta olen siihen jollain oudolla tavalla niin ihastunut että voi olla että alan putsata sillä myös meikittöminä päivinä.

      Tuollaiset öljy/rasvapohjaiset puhdistusaineet ovatkin iholle kaikkein hellävaraisimpia, joten jos sellainen tuntuu mukavalta käyttää, niin se on meikittömänkin ihon pesuun vielä suositeltavampi kuin hellävaraisinkaan vaahto :)

      Misellivesi ei taida olla niin stydiä kamaa, että häiritsisi liikaa kasvoja.

      Ei - ainakaan jos se ei sisällä alkoholia. En tunne Mossan miselliveden inciä mutta mielestäni en ole vielä törmännyt yhteenkään alkoholipitoiseen miselliveteen, alkoholia ei ehkä yleisestikään käytetä misellivesissä.

      Olet muuten muistaakseni suositellut Lidlin Cien-vaahtoa. Osaatko sanoa, onko se yhtä hellävarainen kuin YA?

      Näitä on vaikea verrata, kun ovat ainesosiltaan niin tosi erilaiset (toinen luonnonkosmetiikkaa, toinen synteettistä). Oma kokemukseni on, että ne tuntuvat iholla yhtä hellävaraisilta (eli iho ei mene narskuvaksi eikä sitä ala heti kiristää huuhtelun jälkeen, nämä ovat minulle merkkejä ei-hellävaraisesta putsarista), mutta YA Naturaen vaahto on vaahtona paljon miellyttävämmän tuntuinen; liukkaampi ja paremman tuoksuinen. Cien-vaahdossa on puhdistavana aineena useamman tensidin sekoitus, joukossa sulfaattia, YA on sulfaatiton ja siinä on vain yksi ainoa pesevä ainesosa: mieto sokeritensidi dekyyliglukosidi.

      Olen muutenkin halunnut alkaa panostaa enemmän rentoutumiseen ja itsestä huolehtimiseen, niin naamiohetki kerran viikkoonhan olisi hyvä pysähtymistovi ja kiva rutiini :)

      Hyvältä kuulostaa ^_^ Toivotan mukavia hetkiä ihonhoidon parissa :) Toivottavasti uusi puhdistusrutiini alkaa pian näyttää tuloksiaan :)

      Vastaa

      0
    5. "Tuollaiset öljy/rasvapohjaiset puhdistusaineet ovatkin iholle kaikkein hellävaraisimpia, joten jos sellainen tuntuu mukavalta käyttää, niin se on meikittömänkin ihon pesuun vielä suositeltavampi kuin hellävaraisinkaan vaahto :)"

      Jep, tuo Ultrabland on oudolla tavalla puhdistavan tuntuinen. Kun esim. puhdistusmaidosta jää mulle se klähmäinen tunne ja jos käytän pitkään putkeen, niin vaikuttaa että iho alkaa tulla epäpuhtaammaksikin, niin Ultrabland se vaan kummasti jättää kosteutetuksi. Mulla on vaan tosi tiukassa ajatus että kun putsaa, niin pitää putsata myös vedellä, tai muuten likaa jää ihon pinnalle (mikä on ristiriitaista kun ottaa huomioon että olen ennen jättänyt kokonaiset päivät kokonaan putsaamatta... :D). Mietin jääkö ne saastekikkareet vain iholle pyörimään, vaikka Ultrablandin pyyhkisi vanulla tai riesulla pois. Mutta pitää katsoo. Voi olla, että hankin joka tapauksessa tuon YA:n vaahdon, vaikuttaa niin kivalta tuotteelta, ja vähän vaihtelen tuotteita.

      "Toivottavasti uusi puhdistusrutiini alkaa pian näyttää tuloksiaan :)"

      Toivottavasti! Ainakin jo nyt jokapäiväinen aamukosteutus on tehnyt ihon kivemman tuntuiseksi ja - tämä voi olla ihan puhtaasti uskon asia :D - ehkä heleämmän näköiseksikin. Hihii, näin sun blogista Sanni tulee lukijoille paitsi iloa niin myös tällaisia hyviä käytännön juttuja! ^_^

      Vastaa

      0
    6. Kun esim. puhdistusmaidosta jää mulle se klähmäinen tunne

      Saan erittäin hyvin kiinni tästä, minulla on sama juttu lähes kaikkien maito/emulsiomaisten putsarien kanssa ja siksi niistä ei ole koskaan tullut suosikkeja. Jotenkin hassua että jopa öljyputsari (ne aasialaistyyppiset) huuhtoutuu iholta paremmin kuin emulsiot.

      Mulla on vaan tosi tiukassa ajatus että kun putsaa, niin pitää putsata myös vedellä, tai muuten likaa jää ihon pinnalle

      Tämäkin kokemus on minulla sama. Ja henkilökohtaisesti uskonkin, että vasta vedellä huuhdellessa lika poistuu ihon pinnasta kaikkein parhaiten. Silti ymmärrän, että esimerkiksi kuivaihoiselle jatkuva vedellä huuhtelu ei yksinkertaisesti toimi vaan iho menee siitä huonompaan kuntoon. Tällöin pieni "likajämä" ihon pinnassa on pienempi paha kuin kiristelevä, ahavoituneen kuiva iho.

      Minulla kun on normaali iho joka kestää vesihuuhtelua, käytän aina vettä lopuksi myös rasva/emulsio/balmiputsareiden kanssa. Maitomaiset putsarit (ja niiden mukaansa nappaama lika) irtoavat iholta paremmin kun ne pyyhkii vanulapuilla tai kasvopyyhkeellä kuin jos ne huuhtelee pelkällä vedellä, joten käytän itsekin aina myös vanua, mutta sen jälkeen huuhdon ihon vielä vedellä koska iholle jäävä klähmän tunne on niin inhottava. - Ja silti iholla saattaa tuntua klähmää vielä sen vesipesunkin jälkeen, jotkut emulsiot vain ovat sellaisia.... :p

      Hihii, näin sun blogista Sanni tulee lukijoille paitsi iloa niin myös tällaisia hyviä käytännön juttuja! ^_^

      Tosi kiva kuulla ^_^ <3

      Vastaa

      0
    7. Aamuisin toimii pintakuivalle iholle myös tosi hyvin puhdistuvoiteet. Luonnonkosmetiikan puolelta esim Pai. Raikastaa ja kosteuttaa. :) Itse käytän nykyään aamuisin aina puhdistusvoidetta, ja välillä Nafhan hellävaraista savikuorintaa. Se on erikoinen tuote, sillä vaikka on kuorinta niin purkissakin lukee, että voi käyttää puhdistukseen. Siinä on paljon öljyjä, joten ei kuivata ihoa yhtään.

      Vastaa

      0
  11. Hmmm...Mulla kuluu tylsästi ihan perusvoiteita tonkkatolkulla vuodessa. Lisäksi kasvojenpesuaine on sellainen, joka kuluu ja misellivesi.
    Kasvovoiteen tarve on vähentynyt siirryttyäni korealaistyyppiseen ihonhoitoon, jossa toki kuluu sitten muita tuotteita (kasvovesi, essence, seerumi, geelimäinen kosteuttava tuote).

    Hiuslakkaakin kuluisi, jos en käyttäisi sokerivettä, joka kelpaa vallanmainiosti kiinni oleviin kampauksiin pidoksi ja päänahka kiittää.

    Mulla on muuten paha tapa jättää purkin pohjia lojumaan. Jos on hyvä tuote, ei millään raatsisi käyttää viimeisiä rippeitä siitä.

    Vastaa

    0
    1. Mulla on muuten paha tapa jättää purkin pohjia lojumaan. Jos on hyvä tuote, ei millään raatsisi käyttää viimeisiä rippeitä siitä.

      Heh, itsellä menee juuri päinvastoin; olen suunnattoman innoissani kun mikä tahansa tuote lähenee loppuaan..! :D Minulle tulee aina hyvä mieli kun jokin tuote on käytetty viimeistä pisaraa myöten loppuun ^_^

      Vastaa

      0
    2. Mä varmaan kehitän liian tunnepitoisen suhteen mun lempikosmetiikkatuotteisiin ;D

      Vastaa

      0
  12. Mulla menee eniten pikakuivattajaa ja aluslakkaa. Käsivoiteita, kynsiöljyä. Kasvovettä, putsaria, voidetta...mutta kyllä mullakin hyvä voide kestää kolmisen kuukautta, välillä on aika tuskaa että eikö tämä ikinä lopu ;) meikeissä kuluu eniten puuteria, ripsiväriä ja eyelineriä. Keskimäärin kuussa loppuu n. 20 tuotetta, osa voi olla näytekokoja :)

    Vastaa

    0
    1. Mullakin muuten meni ennen pikakuivattajaa ihan älyttömän paljon...! Oikeastaan tosi hassua; nyt kun mietin, niin lakkasin käyttämästä pikakuivattajaa sen jälkeen kun otin geelipinnoitteet kynsiin. Miksihän..? Vaikka geeli saa lakan pysymään 50 x paremmin, niin eihän se kuitenkaan vaikuta sen kuivumiseen..? En tosiaan käytä pikakuivattajaa enää koskaan. Kumma juttu :D

      Keskimäärin kuussa loppuu n. 20 tuotetta, osa voi olla näytekokoja :)

      Herreguuuud...! ^_^ Mä en edes näytteillä yllä tuohon määrään.

      Vastaa

      0
  13. Olen useasti ihmetellyt miten muut saavat kosmetiikkansa kulumaan niin nopeasti, kun itse tuskastun kun mikään ei lopu, että saisi ottaa toinen, uusi tuote käyttöön! Tavallinen päivävoide kestää reilusti yli puoli vuotta, ehkä lähemmäs vuodenkin, ja kasvovedet ja putsarit vieläkin kauemmin. Sy-voiteet ovat pakattuja liian isoihin pakkauksiin - ne vanhentuvat ennen kuin saa ne loppumaan, jos tuota nuppineulapään kokoisen nokareen suositusta noudattaa. Shampoopullo kestää n puoli vuotta, mutta käytän yleensä kaksi eri shampoota rinnakkain. Meikitkään eivät kulu, vaikka omasta mielestä meikkaan nykyään aika paljon. Esim. Hauschkan rusketuspuuteri kesti varmaan 2-3 vuotta vaikka käytin sitä lähes päivittäin. Ja kyllä, leikkaan pullot ja putkilot kahtia jotta saan viimeisetkin pisarat niistä käyttöön. Yllättävää, paljonko niihin yleensä jää tavaraa, joten minusta on järjetöntä heittää tuotteet menemään ennen kuin on käyttänyt niistä kaikkea.

    Vastaa

    0
    1. sy-voiteet ovat pakattuja liian isoihin pakkauksiin – ne vanhentuvat ennen kuin saa ne loppumaan, jos tuota nuppineulapään kokoisen nokareen suositusta noudattaa.

      Tämä on kyllä totta - 15 milliä riittää reilusti yli vuodeksi jos sitä annostelee suositellun määrän.

      Itse olen kohta 3 kk käyttänyt aamuin illoin yhtä ja samaa sy-voidetta, ja annostelu on ollut ehkä 1,5 x nuppineulan pää, ja purkista ei ole vajennut viidennestäkään....

      Vastaa

      0
  14. Huhhuh! Olen monet kerrat vähän ihmetellytkin, kun oot sanonut että jokin tietty tuote kestäisi sulla päivittäisessä käytössä tietyn ajan, aina hurjasti pidempään kuin mulla vastaava. Myös tuo 70 tuotetta päivässä kuulostaa järkyttävältä määrältä, mutta sitten kun alkaa tosissaan laskea mitä kaikkea sitä itsekin päivittäin käyttää, niin varmaan päästään aika lähelle.

    En selvästikään ole kovin taloudellinen kosmetiikan käyttäjä. Toisaalta siinä on se ilo, että saa olla vähän väliä testaamassa jotakin uutta tuotetta.
    Mulla kuluu ehdottomasti eniten kuivashampoota. Läträän sillä hulluna ja sitä menee n. pullo/kk. Kasvoputsaria (geeli 150ml), kasvovettä (200ml), kasvovoidetta (30-50ml) ja seerumia (30-50ml) kuluu paljon, 3-4 pulloa/tuote vuodessa. Shampoota, hoitoainetta, hiusnaamioita (hiustuotteita käytössä yhtäaikaa erilaisia, mm. hopeatuotteita, kosteuttavia, tuuheuttavia, palaversioita..) ja suihkugeeliä, deodoranttia, sekä meikeistä kulmageeliä, mikrokulmakyniä, mineraalimeikkipohjaa ja huulirasvaa saa ostaa muutaman kerran vuodessa.

    On siinä jo aika määrä tuotteita, ja kyllä joka kuukausi melkeinpä saa ostaa jonkun uuden tuotteen.
    Kaikkien muiden tuotteiden, jotka on käytössä viikottain, tai jopa päivittäin, kulutus on sen verran pientä että välttämättä ei tarvitse edes joka vuosi ostaa uutta. Esim. Hiusöljyt, vartalo- ja käsivoide sekä päivittäin käytössä oleva yksi tietty luomiväri kestävät mulla useamman vuoden (!).

    Kiinnostava postaus! Hauska myös seurata kommenttiboksia ja lukijoiden kosmetiikankäyttöä! :)

    Vastaa

    0
    1. Myös tuo 70 tuotetta päivässä kuulostaa järkyttävältä määrältä, mutta sitten kun alkaa tosissaan laskea mitä kaikkea sitä itsekin päivittäin käyttää, niin varmaan päästään aika lähelle.

      Niinpä. Jo meikistä kertyy ihan mukava liuta tuotteita... Pelkkiin silmiin voi mennä pohjustus + neljä luomiväriä + rajaus + ripsiväri = 7 tuotetta. Siihen vielä kulmaväri, kulmageeli, meikkivoide, peiteaine, poskipuna, korostustuote, huulipuna.... Eikä olla vielä edes heavy user -tasolla...! :D

      Paljonko sä muuten laitat kerralla seerumia ja kasvovoidetta? Onko sinulla kuiva iho? Kuiva iho ihan varmasti imeekin enemmän voidetta, muistissa on vielä Roaccutan-kuurini aika jolloin tuntui että oli ihan sama kuinka suuren määrän "voidelaastia" naamaansa pyyhkäisi, kaikki katosi saman tien. Se oli ainoa mukava asia Roaccutan-kuurin lieveilmiöissä...! :D Oli ihana kun sai kerrankin läträtä voiteilla ^_^

      Vastaa

      0
    2. Mulla on itseasiassa pintakuiva, rasvoittuva sekaiho. Viime vuosien aikana olen oppinut, että mitä paremmin kosteutan, sitä vähemmän iho rasvoittuu. No, eihän iho tietenkään ime voiteita määräänsä enempää. Mutta enää en kuitenkaan koe että rasvoittuminen olisi ongelma päivisinkään, ja yövoiteetkin imeytyvät tosi hyvin. Vuosikaudet mä pihistelin kosteusvoiteissa, öisinkin laitoin samaa mattakasvorasvaa mitä käytin meikin alla. Naama kiilsi yötä päivää.

      Näin talviaikaan käytän iltaisin aika tuhtia rasvaa (tykkäisin vähän kevyemmistä koostumuksista, mutta mielestäni mun talvi-ihon pintakuivuus pysyy paremmin kurissa paksummalla yövoiteella), tällä hetkellä mulla on kokeilussa Ekopharman mustaherukkavoide, jota menee ison herneen kokoinen määrä iltaisin. Sen alle laitan kosteuttavaa seerumia suunnilleen kahden herneen verran. :D Aamuisin käytän kosteutukseen ainoastaan seerumia, mutta lisäksi käytössä on JOIKin öljypohjainen kasvovesi joka tuo myös osaltaan vähän lisäkosteutusta.
      Kesällä käytän kevyempää yövoidetta, mutta sama määrä sitäkin menee.

      Itse en kyllä koskaan raaskisi laittaa esim. sitä Ekopharman sy voidetta koko kasvoille. Pullo loppuisi hetkessä! o.O Mutta nyt ymmärrän paremmin, että sä raaskit! :D

      Vastaa

      0
    3. Mulla on itseasiassa pintakuiva, rasvoittuva sekaiho.

      Mielenkiintoista. Olen itsekin siinä käsityksessä että rasvoittuvaa ihoa ei pidä hoitaa liian kosteusköyhillä "mattatuotteilla", mutta että rasvoittuva sekaiho imee paljon voidetta (tai siis ainakin sen verran mikä on kulutuksesi), se kuulostaa jännältä :) Mutta niin vain ovat ihot erilaisia.

      Itse en kyllä koskaan raaskisi laittaa esim. sitä Ekopharman sy voidetta koko kasvoille. Pullo loppuisi hetkessä! o.O Mutta nyt ymmärrän paremmin, että sä raaskit! :D

      Tiedätkö mitä, itse asiassa Ekopharman tuotteet kuluvat minulla jostain syystä puolet nopeammin kuin muut, ja sellainen sy-voidekin kasvoille päivittäin käytettynä kuluu kuukaudessa. En keksi mikä tässä on syynä.

      Kun minulla oli Ekopharman Vadelmavoide (50 ml) mukana kuukauden mittaisella USAn reissulla toissa vuonna, siitä kului matkalla reilusti yli puolet. Kun minulla viime syksyn kuukauden mittaisella USAn reissulla oli mukana Mádaran Time Miracle -voide (sekin 50 ml), purkki vajeni hädin tuskin viidenneksen. Mystistä. Ehkä Ekopharman voide on vähemmän riittoisaa, tai pullon pumppumekanismi annostelee sitä enemmän kuin Mádaran...? Mielestäni levitän niitä yhtä paljon, mutta eihän se voi pitää paikkaansa...

      Vaikka Tyrni-sy-voide kuluu nopeasti, olen ostanut sitä itse jo kaksi pulloa matkakäyttöön :) Koko on kätevä matkalla ja tuote vain tuntuu iholla niin taivaallisen hyvältä, että mielelläni siihen sijoitan. (Toki voi ajatella että minulle jääkin enemmän rahaa sijoittaa tällaisiin "ylellisyyksiin" kun muuten saan ihan kaiken ihonhoidon blogin puolesta.... )

      Vastaa

      0
  15. Rupesin miettimään, että mä jatkuvasti ostan kosmetiikkaa, mutta että mitäkö multa kuluu loppuun? Öö... No mineraalimeikkivoide varmaan. Ripsivärin saan kestämään melkein vuoden, Lactolinen 500 millin pullo jota käytän kasvojen pesuun (maksaa 2,70€, ihan parasta kamaa :) kestää mulla varmaan kans vuoden... Otin tossa syksyllä tavoitteeksi ruveta oikeasti käyttämään näitä keräytyneitä tuotteita, mutta toistaiseksi niitä on vaan keräytynyt lisää, hups :D

    Vastaa

    0
  16. Minä olen myös seerumisti. Ihan hassua, että seerumit ovat kuitenkin melko uusi tuoteryhmä päivittäiskosmetiikassa. En ymmärrä miten pärjäsin ilman niitä. Toinen aine jota kuluu nykyään todella paljon ovat kasvovedet. Aiemmin en ymmärtänyt tämänkään tuotteen käyttötarkoitusta ja kaupoissakin oli lähinnä jotain alkoholipitoisia kuivattavia ja kirveleviä kasvovesiä.

    Vaikka joskus kadehdin blogisteja, jotka saavat ilmaiseksi testailla uutuustuotteita, niin stressaantuisin kyllä siitä, miten ihmeessä kaikkia purkkeja ehtii edes testata saati käyttää loppuun. Yritän itse karsia kosmetiikkaostoksia siten, että ostan uuden tuotteen vasta kun edellinen on loppumaisillaan. Ostin alkusyksystä luottotuotteeni Ekopharman 30 ml mustaherukkavoiteen ja purkki on ollut jo varmaan kuukauden loppumaisillaan. Mutta niin vaan se loppui vasta tänään :D Uskomattoman riittoisa tuote, mutta meinasi jo hermo mennä kun uusi Evolven kasvovoide odottaa kokeilemistaan.

    Vastaa

    0
    1. Mullakin on lisääntynyt kasvoveden käyttö, ja varmaan eniten on kiittäminen Katja Kokkoa ^_^ Moni valmistajakin varmaan hyrisee tyytyväisenä Katjan opeille kun kasvovesien myynti lisääntyy kohisten... :D No, puhuuhan moni muukin kasvovedellä lotrauksen puolesta mutta minulle juuri Katjan luennointi on jäänyt mieleen.

      Vaikka joskus kadehdin blogisteja, jotka saavat ilmaiseksi testailla uutuustuotteita, niin stressaantuisin kyllä siitä, miten ihmeessä kaikkia purkkeja ehtii edes testata saati käyttää loppuun.

      Tästä esimerkkinä voin mainita, että etsin parhaillaan kuumeisesti viime kesänä saamaani seerumilähetystä jossa oli kolme tai neljäkin V10 Plus -seerumia... :( Minulla on niin paljon testikosmetiikkaa että välillä huusholliin konkreettisesti katoaa kosmetiikkaa. Testailu on ihanaa, mutta tuotteiden määrä ahdistavaa. Ei näitä realistisesti pystyisi kukaan kaikkia testaamaan saati sitten käyttämään loppuun - edes puolilleen.

      mutta meinasi jo hermo mennä kun uusi Evolven kasvovoide odottaa kokeilemistaan.

      Hahah :) ^_^ Käyhän sitten kertomassa mitä tykkäsit Evolvesta. Koostumus on niin erilainen Ekopharmaan verrattuna.

      Vastaa

      0
  17. Silmämeikin puhdistusainetta kuluu eniten, sillä poistan peitevoiteen silmien alta. En halua hangata siitä tavallisella puhdistusaineella pois, kun iho on niin ohutta, eli suosiolla poistan meikinpoistoaineella, eikä se silläkään kyllä poistu ihan ensipainalluksella, vaikka antaisi pumpulin hautua poistettavan kohdan päällä hetken.

    Oletko muuten testannut kasvojenpuhdistukseen Logonan Organic Rose -sarjaa? Kiinnostaisi testata.

    Vielä siitä Pohjoismaisen Tytön CC:stä. En oikein ymmärrä Lumenen sävypolitiikkaa asiasta, kun eikö kuitenkin aika moni suomalainen ole aika vaalea, niin miksei ko. pohjoismainen brändi sisällytä sävyvalikoimaan myös ainakin yhtä reippaasti vaaleaa sävyä. Ihmettelen kyllä isosti tätä. Vai onko tuo Nordic Girlin CC jotenkin pienivolyymisempi tuote, niin siitä ei siksi ole vaivauduttu tuomaan kuluttajalle laajempaa sävyarsenaalia? Vai olisiko niin, että kun sarja on kuitenkin (tai oli ainakin käsittääkseni ennen) suunnattu nuoremmille tytöille, niin heidän keskuudessaan etenkin on coolia näyttää vähän astetta tummemmalta ja halu pysyä oman ihon sävyisessä myös meikkituotteiden kohdalla tulee tärkeämmäksi vasta iän karttuessa?

    Vastaa

    0
    1. Oletko muuten testannut kasvojenpuhdistukseen Logonan Organic Rose -sarjaa? Kiinnostaisi testata.

      En ole , millaisia putsareita siihen kuuluu? Löysin pikahaulla vain puhdistusmaidon.

      Lumenen Nordic Girl CC-voiteen sävyistä; en minäkään sitä ymmärrä. Kai he ovat jonkun tutkimuksen käytetyimmistä sävyistä tehneet ja sen perusteella nämä olisivat suosittuja, en keksi mitään muuta perustetta. Itse työssäni olen kokenut, että suomalaisista valtaosalle menevät ne ihan vaaleimmat sävyt, mutta voihan jokin tutkimus kertoa muutakin.

      Vastaa

      0
    2. Puhdistusmaito (tietenkin :) ) kiinnostaa. Oletko testannut Organic Rose -sarjasta mahdollisesti jotain muuta?

      En vieläkään ymmärrä enkä hyväksy tuota sävypolitiikkaa. Siis jos vaaleinkin sävy on sellainen, että kaipaa vaaleimmalta kansanosalta reipasta rusketusta, niin ei silloin olla liikkeellä oikeilla tuotteilla, ainakaan Suomen-markkinoilla. Näin kokisin.

      Vastaa

      0
    3. En ole testannut mitään Organic Rose -tuotetta. En ole moneen vuoteen testannut Logonalta mitään.

      Vastaa

      0
  18. Huulirasva ja kasvovoide, kosteuttavat naamiot, kyllä hoitoaine myös mutta kun leikkasin sen pastellivärikauden jälkeen hiukset ja kasvattelen nyt pitkiä takaisin, niin on kulunut vähemmän. Ja mulla on aika pitkä pesuväli.

    Mineraalipuuteri kuluu mulla kummallisen nopeasti. Oon miettinyt että voiko se johtua siitä, kun iho on usein kasvovoiteen jälkeen vielä lievästi öljyinen puuteria laittaessa ja öljy jää sitten kabukiin ja kerää puuteria, ja joudun aika usein pesemään kabukin ja puuteria lähtee hitosti irti.

    Tiedostan ongelman ettei öljyiselle iholle pitäisi vielä laittaa meikkiä, mutta kuivaihoisena tarvitsisin niin paljon kosteutusta iholle etten ole löytänyt pitkään aikaan enää sopivaa kasvovoidetta, kun mikään ei riitä, enkä voi meikata vähemmänkään rasvattua ihoa.

    Mun kasvovoiteen pitäisi siis olla varmaan kosteuttavampi mutta vähemmän rasvainen. Kaikissa käy nykyään niin että öljy imeytyy hitaasti mutta iho on silti kuiva ja iltapäivällä näkyy usein jo hilseilyä. Oon kokeillut kosteuttavia seerumeja, monia rasvoja, lisännyt omatoimisesti glyseriiniä kasvoveteen.. :D mutta ei kyllä riitä. pitäis löytää ilmeisesti mahdollisimman kosteuttava voide. No tuleepa pitkä sepustus.

    Sain näytteen Evolven daily renew facial creamista ja se oli varsin lupaava kokemus. Ehkä pitäisi ostaa kokeiluun vaikka onkin sitten kallis. Mutta älytön tää kuivuusongelmakin on. Luulen että mun käytössä oleva kosmetiikka ei vaan oo tarpeeksi tehokkaasti kosteuttavaa ö.ö

    jos on kellään tiedossa mitään voidetta tai muuten kosteuttavaa tuotetta joka vois mulle tulla kyseeseen niin otan ilolla vinkkejä vastaan :)

    Vastaa

    0
    1. Kuulostaa hyvin tutuilta ilmiöiltä, etenkin tuo puuterisiveltimeen kasautuva meikki. Omien kasvojeni iho on ollut vuosikausia kuiva ja hilseilevä muulloin kuin kesällä. Kroppaan on tuonut avun Decubal ja tajusin vasta syksyllä, että merkiltä löytyy myös mukavan tuhti kasvovoide. Tätä käytän nykyään joka ilta yövoiteena ja harmittaa miksei tämä ole tullut aiemmin vastaan. Noh, apu on kuitenkin löytynyt. :-) Voide ei ole kosmeettisesti kovin miellyttävä, joten käytän meikin alla silmänympärysvoiteen lisäksi perus Aqualan L:ää. Ongelmani on ollut mainitsemasi ihon liika "rasvaisuus" meikkiä laittaessa, mutta olen voinut keventää meikin alle tulevaa kasvovoidetta yöllisen kosteutuksen voimin. En muista milloin iho olisi viimeksi tuntunut näin neutraalilta sydäntalvella, meikkikin pysyy paikoillaan sekä levittyy kauniisti. Lämmin suositus kyseiselle combolle ja hinnatkin ovat näissä mielestäni enemmän kuin kohdillaan.
      Näiden lisäksi minulla kuluu eniten varmaankin ripsiväriä ja silmänympärysvoidetta. Joku mainitsi ylempänä, että ne tulevat liian isoissa puteleissa vaan minulla on aivan päinvastainen ongelma. Loppuvat liian nopeasti ja tuntuu ettei yksi kerros riitä - niin voiteessa kuin ripsarissakin. ._.

      Vastaa

      0
    2. Kiitos vinkistä! Mä oon ollut pitkään niin luonnonkosmetiikan leiriin jumahtanut että oon vasta hiljattain edes ajatellut sitäkin vaihtoehtoa, että jokin apteekkituote saattaisi olla mun tapauksessa vaan tarpeen juurikin näin talvella. Kuulostaa kyllä tehokkaalta yhdistelmältä tuo. Saattaa olla että päädyn kokeilemaan. Varmaan on pakko jos en onnistu näillä luonnonkosmetiikan tuotteilla saamaan tätä hyväksi, ja siltähän se on nyt vähän näyttänyt. Mulla on aiemmin muutaman apteekin voiteen kanssa käynyt niin, että ne on jostain syystä toimineet jonkin aikaa mutta jossain vaiheessa ei yhtäkkiä olekaan tehonnut enää ollenkaan.
      Mut tosiaan lupaava vinkki tollanen superyhdistelmä :)

      Vastaa

      0
    3. Runsas yövoide on kyllä tosi hyvä vinkki, aina tuppaan unohtamaan sen kun itse välttelen näitä tuhteja voiteita... :D Mutta kuivalle iholle ne ovat tietenkin tarpeen. Ja kun iho on yöllä saanut ladata itseensä ravitsevia aineita rasvaisesta yövoiteesta, se voi selvitä päiväsaikaan vähemmän rasvaisilla tuotteilla.

      Vastaa

      0
    4. Minunkaan mielestäni pelkkä öljy ei riitä kosteuttamaan, ja vaikka se olisi kuinka rasvainen, iho voi tuntua kuivalta kasvoöljyn alla. Olen nyt Vintner's Daughter -testikaudella saanut todeta, että ihon pinta on etenkin tiettyjen meikkipohjien kanssa tosi kuivan näköinen, vaikka se olisi öljyinen meikkiä levittäessä. Pelkkä öljy ei vain riitä koska iho ei saa siitä kosteutta.

      Suosittelen sinulle kosteuttavan, emulsiomaisen kosteusseerumin (tai ohuen kosteusvoiteen) sekä kasvoöljyn kerrostamista. Tälläkin setillä on tietysti ihanteellista odottaa, että hoitotuotteet imeytyvät sen verran että pinta ei ole ihan rasvainen ennen meikin levitystä. Öljy jättää ihon pinnan luonnollisestikin aina vähän rasvaisemmaksi kuin pelkkä voide, eli kabukin tiheää pesutarvetta et tällä ohita, mutta ainakin se saattaa auttaa kuivuusongelmaan. Kuivaihoiselle ei riitä pelkkä kosteutta sitoviin ainesosiin pohjautuva hoitovoide (esim. glyseroliin, hyaluronihappoon ja sodim pca:han pohjautuva), vaan iho tarvitsee myös rasvoja. Pelkäänpä, että vähempirasvaisella tuotteella ihosi ei voisi paremmin. Kosteuttamalla ihon seerumilla tai ohuella, vesimäisellä emulsiolla edesautat päälle levitettävän kasvoöljyn imeytymistä ja näistä kahdesta tuotteesta kuiva iho saa kummatkin tarvitsemansa palikat: kosteuden sekä rasvan. Näin meikin pintakin säilyy kauniimpana, kun iho on kunnolla kosteutettu ja ravittu.

      Vastaa

      0
    5. Kiitti vastauksesta! Kuulostaisi järkevältä kyllä tuo kerrostaminen ja tuolla tavalla voisin pysyä luonnonkosmetiikan käyttäjänä :> mulla on varmaan jotenkin omaan tarpeeseen alikosteuttava seerumi ja pitäisi kokeilla toisenlaista. Hmm. Ylipäätään pitäisi varmaan tuossa vaiheessa yrittää imeyttää sitä kosteuttavaa tuotetta monta kertaa jos vaikka saa sitä imeytymään enemmän ja jos iho on vastaanottavainen, eikä siirtyä suoraan rasvaiseen tuotteeseen.

      Vastaa

      0
  19. Ihan pakko kysyä kun alkoi askarruttamaan..
    Jossain vaiheessa sanoit että tunnet että itsellesi sopii paremmin vähempi meikki ja olet pitkään ylistänyt Lily Loloa pohjameikkinä (on muuten hyvää! :) niin nyt käytät vahvempaa meikkiä/meikkivoidetta.
    Mistä tälläinen muutos? :)

    Vastaa

    0
    1. Pidän edelleen eniten luonnollisesta meikkipohjasta, eli kovin paksua ja peittävää meikkivoidetta en tykkää käyttää vaan "no makeup" -look on se mitä haen. :) Mineraalimeikkipohja on edelleen suurin suosikkini, mutta viime vuoden aikana minussa syttyi meikkivoideliekki. En osaa selittää mistä se tuli, se vain tuli :) Voi olla, että Lumene on yksi syypää - löysin nimittäin toissavuoden syksyllä (2016) Lumenelta kaksi niin mahtavaa meikkivoidetta (Invisible Illumination -väriseerumi ja Natural Coden CC) että juutuin käyttämään niitä todella pitkäksi aikaa. Jouduin toteamaan, että ihoni näytti niiden kanssa jopa paremmalta kuin mineraalipohjan. Yksi syy voi myös olla kuulaus ja kosteus, nestemäisellä meikkivoiteella saa heleämmän ja kosteamman näköisen ihon kuin puuterimaisella meikkipohjalla, ja olen siirtynyt suosimaan tällaista hyvin kuulaan näköistä pintaa.

      Vastaa

      0
  20. Hauska kirjoitus :)
    Mitä sävyä käytät Lily Lolon mineraalipuuterista? Olen juuri aikeissa ostaa sitä, mutta netin sävykartasta on melko vaikea päättää sopivaa sävyä. EDM ja Flow puutereista olen käyttäny samoja sävyjä joista sinä olet postannut... siksi aattelin et Lily Lolonkin sävy voisi olla sama kuin sulla :)

    Vastaa

    0
    1. Hei Tiia,

      Käytän tällä hetkellä Lily Lololta ympäri vuoden entistä kesäsävyäni In The Buff'ia. Ihonsävyni on tummentunut niin reilusti viimeisten vuosien aikana, että ennen käyttämäni sävy Blondie on jäänyt auttamatta liian vaaleaksi jopa talvikalpealla iholla.

      Jos olet käyttänyt Flow Kosmetiikan Peachia, täältä löytyy swatch jossa vertaan Flow'n Peachia ja Lolon In The Buffia:

      https://karkkipaivablogi.com/flow-mineraalipohja/

      Peach on ihan hitusen vaaleampi. Jos siis Peach sopii sinulle hyvin, In The Buff saattaa olla vähän liian tumma ainakin talvella.

      Vastaa

      0
    2. Kiitos sinulle! Flown Peach on ollut käytössä. Luulen myös et toi In The Buff on liian tumma... Onneksi sain House of Organic-verkkokaupasta aivan mahtavaa palvelua (jälleen kerran :D) ja he lähettävät testattavaksi pari Lolon sävyä.

      Vastaa

      0
    3. Joo, In The Buff on itse asiassa minullekin tällä hetkellä ihan aavistuksen tumma, sulautuu kyllä iholle luonnollisesti mutta jos sitä vetäisee vain yhden rannun poskeen niin sävy erottuu hitusen omaa ihon sävyäni tummempana. Voi olla, ettei Lololta tällä hetkellä löydy minulle ihan täydellistä talvisävyä, kun In The Buffia asteen vaaleampi Barely Buff taas näyttää ihollani jotenkin hitusen viileältä, vaikka sävysyvyys varmaan menisikin yksiin nyt talvi-ihon tummuusasteen kanssa.

      Vastaa

      0
  21. Yksi tuote, jota olen käyttänyt urakalla, on se huonosti (lyhyen aikaa) säilyvä Hydragenist-kosteusvoide. Tavoite on saada se helmikuun loppuun mennessä tyhjäksi, ja tavoite eteneekin ihan hyvää vauhtia. Miten sinun Hydragenistit? Taitaa olla aika haastavaa saada mitään tyhjenemään jatkuvan purkkisateen alla...

    Vastaa

    0
    1. Joo, Hydragenistit eivät ole juurikaan päässeet vajenemaan.. etenkin kun niiden jälkeen olen suoorittanut kolmen muun sarjan testijaksot (testijaksolla en käytä muita kuin testattavan merkin tuotteita) ja ollut kuukauden reissussa USAssa jonne Hydragenistit eivät päässeet mukaan. Nyt näyttäisi muuten ehkä hetken verran olevan ihan "vapaata" aikaa jolloin käytän ainakin vähän aikaa lemppareitani kaapin pohjalta, esimerkiksi Ekopharman Vadelmavoide on ihan muutamaa turausta vaille loppumaisillaan...! ^_^

      Vastaa

      0
  22. Mulla ei kans tahdo millään loppua niin paljon tuotteita. Siksipä ei ole loppuneet -postauksia juuri mullakaan näkynyt. Lisäksi minua ahdistaa se roskien jemmaaminen, kun mieluummin viskaisin ne vain menemään. Toisaalta tykkään itse lukea loppuneet -postauksia, joten vähän on tässä pientä ristiriitaa. Kissiksellä oli minusta hyvä periaate, eli kirjoittaa niistä loppuneista tuotteista, joista on jotain sanottavaa :) Muut menköön sitten roskiin.

    Vastaa

    0
  23. Mä en usein jaksakiinnostua blogien Tässä kuussa tyhjentyneet -postauksia (joita totta tosiaan yhä edelleen postaillaan), koska ne eivät välttämättä ole mitään suosikkeja vaan ainoastaan uusia, semi-väkisin tyhjäksi raavittuja purkkeja.. Mutta sun otsikollasi sisältö kiinnosti oitis enemmän, että mistä kosmetiikkapurkeista onkin ollut pitkäaikäisiksi suosikeiksi asti. :)

    Mulla on melko vähän vakiintuneita kosmetiikkasuosikkeja, toivoisin että olisi enemmänkin ettei aina tarvitsisi pähkäillä mitä nyt kokeilisi. Lumenelta käytän vakioituneesti tuosta samaista silmämeikinpoistoainetta, jota sinäkin, se on kokeilujen kautta parhaaksi havaittu. Myös Lumenen matta primer sekä CC-voide ovat tulleet hankituiksi useampaan otteeseen. Ja näiden vakiosuosikkien lisäksi tulee enää mieleeni Palmoliven oliivisuihkusaippua, jonka tuoksusta tykkään hulluna vaikken oliiveista syötävänä edes pidä. :D

    Vastaa

    0
    1. Mutta sun otsikollasi sisältö kiinnosti oitis enemmän, että mistä kosmetiikkapurkeista onkin ollut pitkäaikäisiksi suosikeiksi asti. :)

      ^_^ :) Mukava kuulla :)

      Vastaa

      0
  24. Misellivesi - tällä hetkellä Sephora
    Suihkussa käytettävä puhdistusaine - Philosophy Purity
    Yövoide - nyt Missha, Origins, Lancome
    Kuivashampoo - Batiste
    Hajuvesi
    Tinted moisturizer/bb - useita

    Vastaa

    0
  25. Ihan mielenkiinnosta - kun itse koen tämän jotenkin todella hankalaksi -, miten otat pitkillä kynsillä huulirasvaa Carmex purkista, että voide jäisi sormeen eikä mene kynnen alle? :D Hyvää rasvaa mutta vihaan tuota purkkia.

    Vastaa

    0
    1. Kaavin rasvaa kynnen ulkoreunalla ^_^ Ei ehkä hygieenisin mahdollinen tapa mutta ainoa mahdollinen :D (Toisaalta - en nyt tiedä onko sormen pää yleensä sen puhtaampi kuin kynnen ulkosyrjä... :p ^_^)

      Vastaa

      0
  26. Piti ihan käydä lunttaamassa vuoden 2016 saldoja, kun viime vuosi on vielä kasaamatta. Seerumeita meni 11 pulloa, kasvovoiteita 4 ja kasvoöljyjä 2. Vartalovoiteita 15 ja -öljyjä 3. Tervetuloa kuivan korpun elämään! Mutta mähän siis hoidan kasvotuotteilla myös kaulan ja decolteen, enkä pihistele määrässä, jos iho tuntuu imasevan mitä tahansa. Kropan rasvaan ihan kokonaan 1-2 kertaa päivässä.

    Käytin myös noin 200 pumpulipuikkoa ja reilut 600 pumpulilappua.. :D

    Vastaa

    0
    1. Seerumeita meni 11 pulloa, kasvovoiteita 4 ja kasvoöljyjä 2. Vartalovoiteita 15 ja -öljyjä 3.

      Huhhhhhuh....!!! ???

      ...mutta samalla tunnen kuitenkin jopa pientä "kateutta", sillä tällaisen tuotemäärän loppuunkuluttamisessa on kosmetiikkafriikin näkökulmasta jotain valtavan tyydyttävää.... ^_^ :D Kun rakastaa purkkeja, on tietysti älyttömän kivaa jos niitä saa käytettyäkin eikä vain availtua ja kokeiltua :D Koska käytetty, hyödyksi tullut tuote on elänyt parhaan elämän ^_^

      Vastaa

      0
  27. Kuuntelen parhaillaan äänikirjaa 10% human (iso peukku, tajuttoman mielenkiintoinen!), jossa puhutaan ihmisen mikrobeista. Luin postauksesi ja samana päivänä kirjassa puhuttiin ihon mikrobeista ja peseytymisestä jolloin minulla palasi mieleen kohta tekstistäsi jossa "myönnät" peseytyväsi välillä vain vedellä :D
    Maailman syrjäisimmillä seuduilla asuvat ihmiset, jotka elävät niinkuin ihmiset ovat joskus kauan sitten eläneet, eivät peseydy koskaan vaan puhdistautuminen hoituu esim. samalla kun käydään kalastamassa - pelkällä vedellä. He myös käyttävät vaatteita, jotka ovat luonnonmateriaaleista tehtyjä. Eivätkä he haise koskaan, vaikka hikoilisivat paljonkin. Myöskään iho-ongelmia ei ole. "Hajuhaitat" alkavat heti kun ihmiset saavat vaikutteita teollistuneesta maailmasta eli heidät opetetaan peseytymään saippualla.
    Olen nyt pari päivää pohtinut tätä kummallista tapaamme pestä ensin pois ihon pinnalta hyvät mikrobit, jotka neutralisoivat hajut ja suojaavat ihoa ja sen jälkeen peittää hajut deodorantilla ja yrittää hoitaa muita ongelmia erilaisilla voiteilla ja rasvoilla.
    En ajatellut lopettaa suihkussa käymistä, mutta minua kiinnostaa kovasti, miten tätä tietoa voisi käyttää hyväksi niin, että esimerkiksi hiuksia ei tarvitsisi pestä niin usein..
    Kirjassa mainittiin ihonhoitosarja, joka käyttää eläviä bakteereita (juuri niitä hyviä, jotka pesemme pois) ja se kiinnostaisi hirmuisesti, näyttää vaan oleva aika tyyristä tilata Amerikasta kalliine postikuluineen :/
    https://motherdirt.com/

    Vastaa

    0
    1. Tosi mielenkiintoista - niin mielenkiintoista, että jouduin odottamaan tähän hetkeen saakka kommenttisi julkaisun kanssa että pystyin kunnolla lukemaan sen ajatuksella ja ehdin kirjoittaa myös kunnollisen vastauksen :) (Minulla on joskus päiviä jolloin en kykene lainkaan keskittymään ajatuksella blogikommentteihin, silloin jätän keskustelullisemmat kommentit odottamaan parempaa hetkeä).

      Tuon Mother Dirt -ihonhoitosarjan idea on muuten varmaankin samantyyppinen kuin eteläafrikkalaisen Essen, josta olen kirjoitellut blogissa:

      https://karkkipaivablogi.com/esse-probioottista-ihonhoitoa/

      Sekin on kyllä kallis sarja, mutta ainakaan ei tarvitse ulkomailta saakka tilata, Esseä saa Suomesta.

      Puhdistautumisesta ja sen merkityksestä - uskon kyllä, että esimerkiksi haju ei välttämättä liity suoraan peseytymiseen, ja länsimaisella elämäntyylillä on monet kytkökset meillä päin tuttuihin iho-ongelmiin (kyse ei ole pelkästään ihon rutiininomaisesta puhdistamisesta voimakkailla pesuaineilla vaan myös ravinnostamme, se tunnetusti aiheuttaa suuren määrän iho-ongelmistamme).

      Olen nyt pari päivää pohtinut tätä kummallista tapaamme pestä ensin pois ihon pinnalta hyvät mikrobit, jotka neutralisoivat hajut ja suojaavat ihoa ja sen jälkeen peittää hajut deodorantilla ja yrittää hoitaa muita ongelmia erilaisilla voiteilla ja rasvoilla.

      Tätä olen mietiskellyt usein itsekin. Olemme varmastikin aiheuttaneet elintavoillamme kierteen, josta ei oikein ole ulospääsyä. Intomme puhdistaa ja kuorruttaa ihomme hoitotuotteilla on varmasti pitkälti myös konsumeristisen yhteiskuntamme ja urbaanin kulttuurimme tulos, meitä kannustetaan kulutukseen ja kauneudenhoito on yksi isoista kulutuksen kohteista. (Syrjäisissä "puskakulttuureissa" tuskin on tällaisia kannustimia). Ympäröivä kulttuurimme kertoo meille, että on hyvä puunata ihoaan, joten teemme sen. Ja kun ravitsemus- ja muilla elintavoillamme olemme myös aiheuttaneet konkreettisia iho-ongelmia, tuntuu perustellulta myös hoitaa niitä. Tuosta purkista vähän saastesuojaa, tuolta bentsoyyliperoksidia finneille, tuolta rauhoittavaa uutetta kun iho punoittaa... Miten tästä pääsisi ulos? Kai muuttamalla sinne syrjäkulttuurien seuduille joissa saasteista varoittavat applikaatiot ja hampurilaisbaarit ovat vielä tuntemattomia ja tarpeettomia hyödykkeitä... Tätä on tosiaan mielenkiintoista pohtia.

      Sen haluan vielä sanoa, että uskon kuitenkin, että huolellisemmalla puhdistautumisella on varmasti myös etunsa. Eivätköhän ennen vanhaan monet yleiset sairaudet ja syöpäläiset johtuneet nimenomaan puutteellisesta hygieniasta, ja ihmisiä kuoli näihin tauteihin. Pelkkä vesi silloin tällöin ei pitkässä juoksussa kansanterveyden kannalta kuitenkaan riitä - vaikka henkilö ei haisisi ja iho olisi heleä kuin Lumikilla. Kyllä nykyajan hygienia"riiteillä" on myös selvät etunsa.

      Vastaa

      0
    2. Myös niillä syrjäisillä ja primitiivisiltä vaikuttavilla kulttuureilla on omat kaunistautumisriittinsä, jos ei muuta, niin vaikka kasvojen maalaaminen savella, kuten jossain Amazonin sademetsien heimoilla :)
      Afrikassa myydään vaikka mitä valkaisuaineita - koska naiset haluavat olla kirkashipiäisiä. Syy ei ole aina edes 'turmeltuneessa Lännessä'...
      Menneinä vuosisatoina Euroopassa muuten peseytyminen oli aika minimiä (varsinkin Ranskan hovissa), täilaumat asustivat iloisina kampausviritelmissä ja hajuja piti peittää parfyymeillä... Ehkä jokin simppeli saippua olisi ollut aprempi vaihtiehto, tai vaikkapa nykyinen Sebamed..!
      Meikeissä taas saattoi olla vahvoja myrkkyjä, kuten Englannin hovissa käytetyssä vaaleassa puuterissa. Sen sisältämä lyijy imeytyi hiljalleen ihon kautta elimistöön ja aiheutti hermovaurioita, johtaen lopulta kuolemaan. (mm. kuningatar Elizabeth I on saattanut kärsiä puuteroinnin seurauksena, hänen kuolemansa oli aika mystinen..)

      Onneksi nykyään on suht vaarattomia ja tutkittuja hygienia- ja kaunistautumisvaihtoehtoja! Täysin naturellinahan saa kulkea, joka haluaa.. hyvä, kun ei ole pakko, eikä myöskään olla peseytymättä.
      Lukaisin jokin aika sitten erään naisen lapsuuskuvauksen, joka oli aika pysäyttävä: perheen asuinpaikka oli jossain farmilla Amerikan takamailla, ja vettä ei juurikaan riittänyt peseytymiseen joka päivä, ja työtä tehtiin kovasti. Kyse oli jostain konservatiivisesta uskonnollisesta yhteisöstä, jossa haluttiin välttää turhia moderneja mukavuuksia ja suosia mahdollisimman luonnollista elämää... (ei siis mitään hyväntuoksuisia deodorantteja tai saippuoita, ne kun olivat turhamaisuutta.. ) Tämä oli nuoren tytön elämässä ikävä ja traumaattinen kokemus, varsinkin hien valuessa kesähelteellä.. Tämä ajoittui jonnekin 90-luvulle, ei minnekään kauas muinaisuuteen.
      Eli kyllä nykyäänkin on yhteisöjä, joissa pesemättömyys ja luonnollisuus ovat jotain tavoiteltavaa, mutta sellaisessa eläminen päivästä toiseen, vuodesta vuoteen ei välttämättä ole niin auvoista ja ihanaa.
      Muistui vain mieleen, kun luin kommenttejanne, asioilla on puolensa ja puolensa :)

      Vastaa

      0
    3. Jälleen.... mä palaan tähän kun löydän aikaa :) Tällaista mun elämä on nyt.

      Vastaa

      0
    4. Ajattelinkin, että mietit vastausta pidempään sillä tiedänhän pitkäaikaisena lukijana tapasi :)

      Kirjassa, josta puhuin käsitellään aikaa ajalta jolloin ei ymmärretty että mikrobit levittävät tauteja näihin päivin asti ja ehdottomasti infektiot ja tartuntataudit ovat vähentyneet parantuneen hygienian ansiosta mutta kuten tiedämme, olemme saaneet tilalle nykyajan vitsaukset kuten aknen, autoimmuunisairaudet, autismin ynnä muut joita taas ei ennen esiintynyt juuri yhtään.
      Mistä kaikesta tämä johtuu, onkin toinen asia ja siihen liittyvistä (tieteellisistä) tutkimuksista ja pohdinnoista on mielenkiintoista lukea.
      Ja kuten kirjoitit - markkinatalous pitää kyllä huolen siitä, että tämän kaiken älyttömyyden kierre jatkuu. Valitettavasti se vaikuttaa myös siihen että esimerkiksi monia tutkimuksia, jotka päätyvät lopputulokseen "syö sopivasti tätä ruokaa ja nuku tarpeeksi niin voit paremmin" ei rahoiteta ja niitä ei voida tehdä.

      Pitääkin muuten palata tuohon Esseen uudestaan!

      Vastaa

      0
  28. Moi. Ajattelin kysyä sulta vinkkiä, kun oot mun mielestä luotettavin kosmetiikkabloggaaja jota luen. 🙂 Mulla on vähän reilu viikon kädet ollu aivan järkyttävän kipeet, koska ne on niin kuivat, hankalaa kun oon kaupassa töissä ja joudun availeen pahvilastikoita monia kymmeniä päivässä ja haavoja tulee pienemmästäkin osumasta johonkin pahvin reunaan. Mikä käsirasva ois paras, hyvin hyvin kuivalle iholle, en voi ees kastella käsiä yhtään ilman et iho kuivuu ihan "mummo" käsiks 😀

    Vastaa

    0
    1. Esimerkiksi Kiehlsin Ultimate Strength Hand Salve on tosi hyvää erittäin kuiville käsille:
      https://www.stockmann.com/product/ultimate-strenght-hand-salve-kasivoide-75-ml/1172276667

      Se sopii nimenomaan käsille jotka kuivuvat mm. työn seurauksena.

      Suosittelisin myös ehdottomasti suojaamaan kädet töissä ohuilla puuvillahanskoilla, niitä saa esimerkiksi apteekista. Käsineillä suojaaminen on lopulta paras apu silloin kun iho on niin kuiva että ihan halkeilee ja siihen koskee.

      Vastaa

      0
    2. Kiitos vastauksesta :)
      Hanskat kyllä löytyy, mutta välillä niiden pitäminen tuntuu hyvin inhottavalta käsien kuivuuden takia ja kynsien lohkeillessa, kynnet jää hanskoihin kiinni vähän väliä, sekin tuntuu hyvin epämukavalta.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (48)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat