11.05.2025

"Mitä laitat aurinkovoiteen alle"? Näkökulma (kesä)ihonhoitoon

Minulta on monissa viesteissä kysytty, mitä laitan - tai mitä kannattaisi - laittaa aurinkovoiteen alle.

Otetaan teema tänään puheenvuoron aiheeksi. :)

Lyhyt vastaus jälkimmäiseen kysymykseen on: alle laitettavat tuotteet riippuvat aina kunkin ihotyypistä.

Ihonhoitorutiinini tällä hetkellä

Olen viime päivinä siirtynyt kesäihonhoitorutiiniini. Milloin vaihdan tälle vaihteelle, riippuu säätilasta, ei niinkään siitä, näyttääkö kalenteri kesää. Ihoni reagoi nopeasti aurinkoon ja etenkin ilmankosteuteen, ja kun ilmankosteus nousee riittävästi, jo valmiiksi ei-kuiva ihoni muuttuu vieläkin epäkuivemmaksi. 

(Tiesittekö muuten, että UV-säteily saa ihon tuottamaan enemmän keramideja? Se on yksi syy ilmankosteuden ohella siihen, että ihon kosteustasapaino on kesäisin niin paljon parempi, kuin talvella. Aurinko ei siis pelkästään kuivata ihoa, se itse asiassa myös parantaa ihon kosteutta!)

Kroatiassa ilmankosteus on tällä hetkellä 70% tai ylikin. Sen seurauksena ihoni on niin tasapainoinen, että se todennäköisesti tuntuisi mukavalta, vaikka en laittaisi iholleni mitään tuotteita. Koska kuitenkin tykkään ihonhoidosta - ja haluan myös suojata ihoani, laitan iholle hoitotuotteita. Mutta minimaalisesti.

Mitä laitan aurinkovoiteen alle?

🧴 Kasvovettä

🧴 Anti-pigmentti-seerumin

🧴 Antioksidantti-seerumin

Kaksi seerumia on periaatteessa hieman liikaa ihoni absorptio-kapasiteetin puitteissa, etenkin, kun kumpikin näistä on emulsiomainen eli sisältää rasvoja. Laitan ne kuitenkin, koska haluan hillitä pigmenttiläiskien muodostumista sekä suojata ihoani vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta.

Eikö aurinkovoiteen alle olisi hyvä laittaa kosteusvoide?

Tämä riippuu täysin ihon tarpeesta (toki myös kunkin henkilökohtaisesta mieltymyksestä). Ihoa voi kosteuttaa eri mekanismeilla, eikä kaikkien iho tarvitse - etenkään kesäisin - paljon rasvakosteutusta.

Iho tarve

Jos iho ei ole kuiva, kesäisin voi hyvinkin riittää vesikosteutus kasvoveden ja/tai vesipohjaisen seerumin muodossa. Kokemukseni mukaan moni yliarvioi ihon tarvitsemat hoitotuotteet. Iho tarvitsee aineita, jotka ylläpitävät sen normaalia kosteuspitoisuutta, suojaavat ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä kuten happiradikaaleilta sekä vahvistavat ihon suojamuuria. Tähän ei välttämättä suinkaan aina tarvita voiteita tai öljyjä, vaan nämä tarpeet voi täyttää myös vesipohjaisilla tuotteilla, jotka sisältävät antioksidantteja, humektantteja ja vitamiineja.

Jos iho ei ole kuiva, eli sen lipiditasapaino on hyvä, se ei välttämättä ylipäänsä ime kunnolla öljyjä sisältäviä hoitotuotteita. Minun ihoni on tällainen. En pysty talvellakaan käyttämään suurta määrää öljyä tai voidetta, koska se ei yksinkertaisesti imeydy.

Omat mieltymykset

Jos sinua miellyttää erillisen kosteusvoiteen tai kasvoöljyn käyttö aurinkovoiteen alla, sen voi ilman muuta tehdä - kunhan aurinkovoide niiden jälkeen imeytyy kunnolla. Ihonhoito ei ole pelkästään ihon tarpeiden täyttämistä, vaan se voi olla myös hyvää mieltä tuova päivittäinen rituaali. Jos sinulle tuo hyvää mieltä käyttää useampia tuotteita, tee niin. 💕

Muistetaan tämä aurinkovoiteen toiminnasta:

Aurinkovoide toimii parhaiten, kun se asettuu ja "kuivuu" ihoon kunnolla. Aurinkovoide toimii muodostamalla ihon pintaan kalvon, jossa tasaisesti kalvoon levittyneet UV-filtterit neutraloivat UV-säteilyn vaikutuksia. Tuon kalvon asettuminen iholle on avainasemassa, jotta aurinkovoide voi toimia ja suojata ihoa tehokkaasti.

Mikäli aurinkovoide ei kunnolla imeydy vaan jää ihon pintaan kosteana kerroksena, kalvo ei pääse kunnolla muodostumaan, ja huonosti imeytynyt aurinkovoide myös liikkuu helposti pois paikoiltaan. Tällöin suojan teho kärsii. Kannattaa siis valita aurinkovoiteen alle laitettavat tuotteet myös sillä näkökulmalla, että aurinkovoide pystyy kunnolla imeytymään ihoon.

Minulla on reissussa mukana tällainen ihon perushoitokombo.

1. Nuori Vital Unifier Toner, Essence & Mist in One

Tämä on niin kosteuttava, että riittäisi mainiosti yksinään ainoana kosteustuotteena.

2. Nivea 360 Luminous Anti-Dark Spot Serum

(Pienessä matkarasiassa - itse pakkaus on raivostuttavan suuri). Hyväksi havaittu pigmenttiläiskiä hillitsevä seerumi on nyt minulla käytössä toista kertaa. Levitän tätä poskiin, nenään ja "viiksialueelle" eli niille alueille, jotka pigmentoituvat.

3. Föllinge Antioxidant Serum

Tämä on yksi suosikki-antioksidanttiseerumeistani, ja valikoitui matkaan, koska pullon koko on pieni - paljon pienempi, kuin toisen suosikkini Novexpertin C-vitamiini-seerumin. (Eikö ole hassua, miten eri kokoisiin pulloihin 30 ml saakin pakattua - Niveankin pullo on ihan hillittömän suuri - muovin tuhlausta!) Levitän tämän koko kasvoille sen jälkeen, kun Nivea on kunnolla imeytynyt.

4. Bybi Eye Plump -silmänympärysvoide

Tämä on käytössä iltaisin. Aamuisin laitan SPF-silmänympärysvoiteen.

Kasvojen SPF-tuotteet

Minulla on mukana ykkössuosikkini kasvoaurinkovoiteista, jo neljättä kesää käytössä oleva Korresin Yoghurt Sunscreen Face Cream. Tykkään yhtä paljon sävytetystä ja sävyttämättömästä, nyt valikoitui mukaan sävytön.

Olen miettinyt, miksi tykkäänkin juuri tästä voiteesta niin älyttömän paljon, kun se ei kuitenkaan ole kevyin suosikkiaurinkovoiteistani. Kun tarkastelee elämänmittaista kasvovoidehistoriaani, olen aina tuntenut vetoa mahdollisimman kevyitä voidekoostumuksia kohtaan, ja esimerkiksi korealaiset aurinkovoiteet ovat huomattavasti kevyempiä, kuin Korres.

Mietintäni tulos on tämä: jotenkin ne superkevyet aurinkovoiteet eivät lopulta kuitenkaan tunnu psykologisesti yhtä luotettavilta kuin täyteläisemmät. Ihan vain siksi, kun ne ovat niin olemattomia.

Luulen, että tykkäisin käyttää korealaisia enemmän ns. tavallisessa arjessa, jos asuisin korkean UV-indeksin maassa - ja tavalliseen arkeenhan ne onkin kehitetty. Korresia, tai muita iholla suojaavamman tuntuisia aurinkovoiteita tykkään käyttää silloin, kun tiedän viettäväni harkitusti paljon aikaa auringossa. Kuten tällaisissa reissuolosuhteissa - eihän tänne tulla sisällä istumaan.

Täyteläisempi aurinkovoide tuo minulle siis psykologisesti luottavaisemman tunteen suojasta auringon säteilyä vastaan. 🌞 Korres on mun iholla todella miellyttävän tuntuinen, ja tykkään myös sen tuoksusta.

Medik8'n Advance Day Eye Protect SPF 30 on uusi tuttavuus. Ostin sen uteliaisuudesta, kun en ole pitkään aikaan testannut silmänympärys-SPF-tuotteita - ja tällaisista on minulta pyydetty vinkkiäkin. Tästä tulee kunnon arvio sitten, kun julkaisen Aurinkovoiteet vertailussa 2025 -juttuni. Toistaiseksi totean, että voide on aika tanakkaa. Ihan miellyttävän tuntuista, mutta yllättävän tanakkaa.

Puhdistus

Putsareina mukana on Taikan uusi Sensitive Cleansing Oil sekä Nuorin Vital Foaming Cleanser. Olen saanut Taikan putsarin testiin osana kaupallista yhteistyötä, joka on tulossa ulos viikon päästä. :) Uusista Taikoista onkin jo kyselty.

Normiarjessa enää harvoin teen kaksoispuhdistusta, mutta tällaisina "mega-aurinkovoidepäivinä" kyllä. Täällä tulee levitettyä päivän aikana monta aurinkovoidekerrosta naamaan, ja haluan iltaisin tehdä todella perusteellisen putsauksen.

Vartalon puhdistus

Suihkuöljy. Totta kai. Kotona käytän ACOa, mutta täällä tuli ostettua Eucerin. Yhtä hyvä.

Tässä on muuten maisema mun tämänhetkisestä majapaikasta Lopudin saarella. ❤️

Tänään siirryn naapurisaari-Šipanille.

*

Mitä tuotteita te käytätte aurinkovoiteen alla? Tai mitä tuotteita ylipäänsä kuuluu kesäihonhoitoonne?

33 comments on “"Mitä laitat aurinkovoiteen alle"? Näkökulma (kesä)ihonhoitoon”

  1. Mä testailen juuri täksi kesäksi suunniteltua komboa, eli Mossan jelly ja siihen päälle Laveran anti-uv fluid, ja ensikokeilun perusteella sanoisin, että on tosi jees. Säiden takia Suomessa iho taitaa kuitenkin vielä tarvita vähän lisäkosteutta. Sy-iholle sen lisäksi seerumi ja sy-voide, joiden päälle varovasti Laveraa. Ainiin, ja alimmaisena tietenkin suihkutettu kasvovesi. Mulla iho kaipaa ympäri vuoden kaikista eniten vesikosteutta, rasvoja lähinnä talvisin, eikä silloinkaan paljoa.

    Vastaa

    3
  2. Ihoni on pintakuiva ja se imee vetistä kosteutta loputtomasti. Öljyä taasen ei juuri ollenkaan, varsinkaan kesällä.
    Joskus mietin, onko ihoni kunnolla suojattu auringolta, kun aurinkovoiteet ovat usein niin rasvaisia. Tykkään paljon Mossan sävyttävästä aurinkovoiteesta, mutta kesällä se vaan jää kellumaan iholle. Kevyet sävyttävät voiteet ovat usein liian kalliita.

    Vastaa

    2
  3. Kiitos taas hyvästä tekstistä! Jatko-osana toivoisin, että mitä/miten aurinkovoitoon päälle kannattaa laittaa. Eli jos meikkaa ja iho tarvitsee virheiden/sävyn korjausta niin mikä järjestys? Entäs jos on tukkiutiva tai reaktiivinen iho, mitäs sitten uskaltaa? Sävytetyt aurinkovoiteet harvoin tuo riittävää peittoa/tasoitusta.

    Vastaa

    2
  4. Moi Sanni ja kiitos tuhannesti upeasta blogista, jota olen viime syksystä saakka "lukenut kuin Raamattua"! 🩷 Otin viime syksynä projektikseni ihooni perehtymisen, kun olen jo yli puolet elämästäni tasapainoillut aknen ja atopian välillä. Sinun ja Twistben opeilla olen saanut ensinkin jätettyä lääkerasvat pois kokonaan, siirtynyt luonnonkosmetiikkaan ihonhoitotuotteissa ja opettelen uusia keinoja ihoni paranteluun. Ihomatka on vielä kesken ja välillä aika turhauttavaa löytää haastavalle häröpalloiholleni sopivia juttuja, mutta välillä taas on saavutettu niin isoja voittoja ettei sanat riitä kuvaamaan kiitollisuutta. Välillä herään aamuisin kasvojen iho niin tasaisena, että viimeksi se on näyttänyt siltä alle 10-vuotiaana, eli parikymmentä vuotta sitten. 😊Avainasemassa ovat olleet rauhoittavat tuotteet, puhdistusöljy, kosteuttava kasvovesi ja sopivat kosteutta lukitsevat tuotteet. Ihonhoitorutiini on aika erilainen vuoden takaiseen verrattuna, jolloin kuorin kasvojeni ihoa melkein päivittäin ja lotrasin lääkerasvaa ihmetellen punoittavaa ja ärtynyttä/tulehtunutta ihoani... 💀

    Ihanaa siis, että olen löytänyt sinut. Olet avainasemassa ihomatkallani, joten kiitos, kiitos ja kiitos ✨ Tästä tulikin nyt suunniteltua pidempi kiitosviesti vaikka oikea kysymyskin oli aiheeseen liittyen!

    Kävin vastikään lähimmällä Esse-kosmetologilla hoidossa (p.s. Esse Protect Oil - kiitos sinulle siitäkin, en olisi ehkä raaskinut investoida niin kalliiseen tuotteeseen ilman blogisuositustasi, mutta luoja sentään mitä puhdasta kultaa se on ollut myös minun iholleni 😍). Kosmetologi suositteli Essen Pro-Sun D-seerumia, jonka vaikutus aktivoituu 5 minuutissa auringon valossa oleskellessa. Oletko testannut ja minkälaisia ajatuksia tuote herättää? 🌞

    Ihanaa kesän alkua sinulle ja nauti matkastasi! 😊

    Vastaa

    9
    1. Ihanaa siis, että olen löytänyt sinut. Olet avainasemassa ihomatkallani, joten kiitos, kiitos ja kiitos ✨

      Kiitos Mia, aivan ihana palaute! Kyllä lämmittää! 🙏🏻❤️ Olen tosi iloinen ihomatkasi edistymisestä..! Ihan mahtavaa!

      (p.s. Esse Protect Oil - kiitos sinulle siitäkin, en olisi ehkä raaskinut investoida niin kalliiseen tuotteeseen ilman blogisuositustasi, mutta luoja sentään mitä puhdasta kultaa se on ollut myös minun iholleni 😍)

      Ah kyllä! Se on kultaa, aivam poikkeuksellinen tuote! 💎💍

      Kosmetologi suositteli Essen Pro-Sun D-seerumia, jonka vaikutus aktivoituu 5 minuutissa auringon valossa oleskellessa. Oletko testannut ja minkälaisia ajatuksia tuote herättää? 🌞

      Mä en ole tutustunut tähän tuotteeseen lainkaan. Tein jonkin aikaa töitä Essen markkinointitiimissä, mutta lopetin työt ennen tämän tuotteen ilmestymistä. En ole harmi kyllä päässyt tutustumaan näihin uudempiin Essen tuotteisiin. Tuon D-seerumin toimintaidea kuulostaa kyllä todella kiinnostavalta, mutta en ole perehtynyt sen teknologiaan tarkemmin. Tulitko hankkineeksi sen..?

      Ihanaa kesää sinullekin - ja iloa ihonhoitoon!

      Täällä nautitaan! ☺️⛱️🌞

      Vastaa

      2
    2. Moi!
      Päädyin ostamaan seerumin ja nyt lyhyen käytön jälkeen ihossani alkoi aika raju reaktio. Iho puskee nyt talia ulos aivan jäätävää tahtia, vaikuttaa, että suunnilleen jokaisesta ihohuokonen nostaa sitä nyt pintaan. Ei ole kyseessä mitään isoja tulehtuneita finnejä, vaan aivan tuollaista pientä "talinäppyä". 😳 Olisiko tämä joku detox/puhdistusreaktio vai ihan vaan sen merkki, että tuote ei sopinut minun iholleni? Hurja reaktio joka tapauksessa, tällainen on pari kertaa aiemmin tapahtunut elämäni aikana.

      Vielä kun tietäisi, että johtuiko nyt yksistään tuosta tuotteesta vai nyt siitepölykauden herkistämästä ihosta vai mistä ihmeestä. Jos joku on varmaa, niin se, että kaikki on epävarmaa minun kohdallani. 😅

      Vastaa

      0
    3. Olisiko tämä joku detox/puhdistusreaktio vai ihan vaan sen merkki, että tuote ei sopinut minun iholleni?

      En valitettavasti osaa yhtään sanoa. 😢 Mielestäni "purging" -reaktio tapahtuu vain ihoa syvemmin aktivoivien ainesosien yhteydessä, tyyppiä retinol ja hedelmähapot. Pro-Sun-seerumissa ei tällaisia ainesosia ole. Laita ihmeessä palautetta Esselle ja Transmerille.

      Vastaa

      0
  5. Kiitos jälleen mainiosta postauksesta! 🙏 Mutta siis...apuva! En ole vielä löytänyt yhtäkään aurinkovoidetta, joka imeytyisi mun ihoon! 😬 Mulla on siis koko ikäni ollut äärimmäisen rasvoittuva iho. Aurinkovoiteen alle laitan ainoastaan suihkutettavaa kasvovettä. Mutta kaikki aurinkovoiteet, joissa on suojakerroin 30 tai enemmän, jäävät enemmän tai vähemmän rasvaisena kerroksena pyörimään iholleni, jos levitän niitä tarvittavan reilun määrän. Nivean Shine Contol on lähimpänä imeytymistä, mutta osa siitäkin erityisesti nenän päällä ja otsassa ei millään imeydy. Mulla on itse asiassa sama ongelma lähes kaikkien kasvotuotteiden kanssa, ihooni kokonaan imeytyvät voiteet/öljyt pystyy laskemaan yhden käden sormilla - ja olen kokeillut useita kymmeniä. Olen yksi niistä harvoista, joka oikein odottaa, missä vaiheessa se ihon ikääntymisestä johtuva kuivuminen mahtaisi tapahtua, helpottaisi elämää niin paljon, kun ei tarvitsisi istua rasvanaamana joka paikassa. 😂 Ikää on nyt lähes 40, mutta mitään kuivumisen merkkejä ei ole vielä lainkaan ollut näkyvissä.

    Vastaa

    2
    1. Moikka Lempi,

      Ymmärrän rasvoittuvan ihon ja hoitotuotteiden ei-imeytymisen tuskan..! Rasvoittuvasta ihosta on (onneksi) kuitenkin myös etua, ikääntymisen merkit alkavat näkyä paljon myöhemmin kuin kuivalla iholla, ja ovat tyypillisesti lievempiä. Rasvoittuva iho ei yksinkertaisesti rypisty niin helposti kuin kuiva. :) Eli jotain myönteistäkin..! Ei sillä, etteivätkö rypyt toki ole luonnollinen osa elämää. :)

      Aurinkovoiteet ovat ikävä kyllä pakon vuoksi enemmän tai vähemmän öljyisiä, sillä valtaosa UV-filttereistä on öljyliukoisia, ja ne vaativat toimiakseen öljyisen liuottimen. Kemistit ovat minulle kertoneet, että osa näistä liuottimista on vieläpä varsin inhottavan tuntuisia, eivät suinkaan sellaisia samettisen tunteen iholle jättäviä, kuin monet kasviöljyt. Aurinkovoiteiden olemukseen siis kuuluu öljyisyys, ja sitä voi ainoastaan lievittää käyttämällä koostumuksessa öljyä imeviä puutereita kuten talkkia, silikaa ja selluloosaa. Nämäkään eivät pysty kokonaan poistamaan öljyisyyttä, mutta voivat vähentää sen tunnetta.

      Minäkin muuten tykkäsin Nivean Shine Control -voiteesta, kun se oli iholla kaikkein mattaisimman tuntuinen - käytin sitä itse asiassa myös vartalollakin; dekolteella ja käsivarsissa. Nyt sen koostumus on muutettu, kun Nivea on nostanut kaikkien kasvoaurinkovoiteidensa kertoimet viiteen kymppiin. Korkeampi suojakerroin tarkoittaa korkeampaa liuottimen osuutta, eikä Shine Control enää ole yhtä mattainen ja raikkaan tuntuinen kuin ennen. Harmi.

      Vastaa

      2
    2. Kiitos vastauksesta! Joo, olen joskus kuullut tuon, että ikääntymisen merkkien vähäisyys on rasvoittuvan ihon etu, että jotain hyvää siinäkin sentään, heh. Nuorempana sekin ärsytti, kun joka paikassa kysyttiin aina paperit, mutta tässä iässä se alkaa jo pikku hiljaa imartelemaan. 😂

      Asun tällä hetkellä kahdessa maassa (Suomi ja Skotlanti) vuorotellen, ja viime keväästä lähtien tuo Shine Controlin SPF50-versio oli jo myynnissä Isossa-Britanniassa. Koska se on oikeastaan ainoa aurinkovoide, joka omalla ihollani on siedettävä, mulla menee sitä vuodessa monta tuubia. Olenkin sieltä viime keväästä lähtien käyttänyt vuorotellen Suomesta ostettuja SPF30-tuubeja ja Skotlannista ostettuja SPF50-tuubeja, ja yllättäen en ole kauheasti huomannut omalla ihollani eroa. Joten vaikka tuo SPF50 on toki jonkin verran rasvaisempi, niin ei niin merkittävästi, että koostumus olisi täysin pilalla, onneksi. Ja onhan se sitten suojatehon kannalta toki myös hyvä asia, kun kerrointa on enemmän, jo tuonkin takia, ettei se vanhakaan versio ole täydellisesti mun otsalle ja nenälle koskaan imeytynyt, joten jos/kun tuotteen imeytymättömyys heikentää jonkin verran suojatehoa, niin ainakin se on sitten suuremmalla suojakertoimella, niin pakosti siitä nyt ainakin jonkinmoinen suojateho toteutuu. Mulla on tosi aurinkoherkkä iho, mutta onneksi en vietä yleensä paljon aikaa auringossa.

      Olen muuten mielenkiinnolla tutkinut, miten erilainen kosmetiikkavalikoima eri maissa jopa saman kauppaketjun sisällä voi olla. Skotlannissa mm. Lidleistä löytyi jo viime vuonna erittäin edullisia (muistaakseni hintaluokaltaan n. 10 puntaa per 250 ml) vartalon SPF30-aurinkosuojatuotteita, joissa ainoa vanha filtteri oli octisalate ja muut filtterit olivat uvinul a plus, uvinul t150 ja tinosorb s. Näitä olen jännityksellä odottanut myös Suomen Lidleihin, mutta en ainakaan vielä ole niitä sieltä bongannut. Näyttää siltä, että monet uutuudet tulevat aika jälkijunassa Suomeen.

      Vastaa

      1
    3. Täällä sama ongelma ollut, nyt helpottaa, kun täytän tänä vuonna 50 v 😅 Korealaiset parhaita, vedenkestävät tukkivat ihon ja suurin osa vain pyörii ihon pinnalla. Hämmästykseni on ollut suuri, kun nyt voin käyttää jopa maltillisesti öljyä 😄

      Vastaa

      2
  6. Katsoin viimeistä kuvaa ja ajattelin että; "ahaa, onko tulossa jokin luomiväri tai puuteri postaus seuraavaksi ja että nämä testissä lomareissulla" piti oikein tsuumata kuvaa....
    No juu hei..... ruokapöytiä ja tabletit 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

    Vastaa

    2
    1. "ahaa, onko tulossa jokin luomiväri tai puuteri postaus seuraavaksi ja että nämä testissä lomareissulla"

      🤣🤣

      Piti ihan katsoa että MITEN tuon kuvan voi tulkita luomiväreiksi, mutta totta, kyllähän ne pöydät tabletteineen muistuttavat luomivärejä..! 😂

      Vastaa

      3
  7. Voiko olla, että Taikan Vahvistavassa Kasvoöljyssä voi olla huomattavaa erästä johtuvaa vaihtelua mikrobiuutteen määrässä? Tuote, joka minulla on, ei sisällä juuri lainkaan tummaa mönjää, vaikka kuinka hölskyttelisin pulloa; entisessä sitä oli taas todella paljon. Tai voisiko se mönjä sitten vain olla väriltään paljon vaaleampaa?

    Toinen kysymykseni liittyy kestovanulappuihin: kuinka korkeassa lämpötilassa ne pitää pestä, että ne olisivat pöpövapaita? Käytätkö näitä itse?

    Vastaa

    1
    1. Voiko olla, että Taikan Vahvistavassa Kasvoöljyssä voi olla huomattavaa erästä johtuvaa vaihtelua mikrobiuutteen määrässä?

      Tätä sinun kannattaa kysyä suoraan Taikalta. Ota yhteys:

      https://taikanatural.fi/ota-yhteytta/

      Toinen kysymykseni liittyy kestovanulappuihin: kuinka korkeassa lämpötilassa ne pitää pestä, että ne olisivat pöpövapaita? Käytätkö näitä itse?

      Käytän, mutta en pese korkeassa lämpötilassa. En taida olla kovin pöpökammoinen. Teen itse niin, että pesen kestovanulapun saman tien käsisaippualla kun olen käyttänyt sitä, ja jätän kuivumaan seuraavan illan käyttöä varten. Ihan täysin puhtaaksi ei kestovanulappua saa, ripsari ei ainakaan lähde siitä kokonaan, mutta en sellaista odotakaan eikä se haittaa minua. Käytän yhtä kestovanulappua kunnes se on liian likainen enää uudelleenkäytettäväksi.

      Vastaa

      1
  8. Mulla on aurinkovoiteen alla aina Whamisan Deep toner rich parina kerroksena, sitten Novexpertin C seerumi ja yleensä miksaan siihen pari tippaa Whamisan öljyä. Aurinkovoiteeksi olen valinnut aina kosteuttavia ja täyteläisen oloisia, sillä mun iho on tosi kuiva. Nyt käytössä Joseon, joka ehkä hieman liian kevyt ja hikoilumenoon Avene. Näillä seteillä yleensä pärjään, mutta kun päivä ehtii pidemmälle, tuntuu iho tosi kuivalta. Vaikka aurinkovoidetta lisääkin, ei se enää poista kokonaan ongelmaa ja tulee aina sellainen tunne, että pitäisi pestä kaikki pois ja pohjustaa alusta alkaen uusiksi, jotta iho tuntuisi mukavalta.

    Olen käyttänyt vuosia tuota Whamisan deep rich toneria. Nyt tuntuu, etten saa siitä iholleni enää kosteutta riittävästi. Ehkä ihoni on muuttunut, ehkä tuote. Mikä olisi vastaava, tuollainen paksumpi hoitovesi, joka kosteuttaisi tosi hyvin?

    Vastaa

    1
  9. Oletko koskaan tehnyt juttua siitä, mitä tuotteita EI kannata käyttää auringossa? Eli mitkä ainesosat aiheutta pigmenttiläikkiä auringossa? Kun muistaakseni tällaisia on ainakin jotkut ehkä sitruksiin liittyvät ainesosat...? Ja mielessäni tietenkin yhdistän tämän jotenkin C-vitamiiniin (vaikkei se pitäisi paikkaansa) ja siksi olen todella epäluuloinen esim. kaikkia seerumeja kohtaan mitä uskaltaa laittaa kesällä ja mitä ei. Toivoisin jotain fakta tietoa etten turhaan jätä käyttämättä kaikkia ihania tököttejä harhaluulojeni takia :D

    Vastaa

    0
    1. Oletko koskaan tehnyt juttua siitä, mitä tuotteita EI kannata käyttää auringossa?

      Kyllä, juttu löytyy täältä:

      https://karkkipaivablogi.com/2023/06/valta-naita-kosmetiikan-ainesosia-auringossa/

      Olet oikeilla jäljillä; sitrusöljyjen sisältämät furokumariinit ovat fototoksisia.

      Sen sijaan C-vitamiinin välttely auringossa on myytti. Ainoa C-vitamiinimuoto, joka voi herkistää ihoa auringolle on puhdas C-vitamiini eli askorbiinihappo (Ascorbic Acid). Tämä siitä syystä, että puhdas C-vitamiini on niin hapanta, eli syy liittyy sen pH-arvoon, ei niinkään C-vitamiiniin molekyylinä.

      Kosmetiikassa kuitenkin käytetään pääsääntöisesti C-vitamiinijohdannaisia, jotka toimivat korkeammassa pH:ssa ja ovat ihoystävällisempiä. Nämä eivät herkistä ihoa auringolle. Askorbiinihappoa käytetään paljon vähemmän, koska se on niin epästabiili ja se on vaikea formuloida tuotteeseen siten, että se säilyttää tehonsa.

      Vastaa

      0
  10. Olen päivävoiteenkin laittanut edellisinä kesinä, mutta nyt ostin P20 sensitive face- aurinkovoiteen, joka tuntuu niin hyvältä, että kokeilen sitä ainoaksi voiteeksi. Novexpertin C-vitamiiniseerumi alle ja kasvovettä tykkään kerrostaa. Leuan alueella on yhä 55 vuotiaana satunnaisia hormoninäppyjä, niihin on hyvin tepsinyt niansiiniamidiseerumi. Voinko laittaa molempia yhtäaikaa, Novexpertin C-vitamiiniseerumi ja Bioearthin niansiiniamidi+sinkki seerumi? Joskushan niitä kehotettiin välttämään laittamaan samaan aikaan?

    Vastaa

    0
    1. Voinko laittaa molempia yhtäaikaa, Novexpertin C-vitamiiniseerumi ja Bioearthin niansiiniamidi+sinkki seerumi?

      Voit laittaa. Tuo "vältä näitä yhdessä" -myytti liittyy seuraavaan (kopsasin tämän aiemmasta postauksestani, jossa kirjoitin asiasta):

      Niasiiniamidi ja C-vitamiini ovat toinen pari, josta usein kuulee sanottavan, etteivät ne sovi yhteen. Tämä tieto on kuitenkin peräisin 1960-luvulla tehdystä tutkimuksesta, jonka tulos on ajan saatossa vääristynyt ja väärintulkittu kuin rikkinäisen puhelimen kautta levinnyt uutinen. Kyseisen tutkimuksen olosuhteet harvoin jos koskaan toteutuvat moderneissa ihonhoitotuotteissa. Tutkimuksessa yhdistettiin puhdasta askorbiinihappoa ja niasiiniamidia hyvin korkeissa lämpötiloissa - tilanne, jonka toteutuminen huoneenlämmössä säilytettävissä kosmetiikkatuotteissa ei ole kovin todennäköinen. Lisäksi C-vitamiinia on monenlaista; useimmissa C-vitamiinituotteissa on ihan toista C-vitamiinimuotoa kuin askorbiinihappoa. C-vitamiinia ja niasiiniamidia voi siis käyttää yhdessä, mutta toisaalta miettisin, miksi? Iho hyötyy aineista yhtä lailla, jos ne tarjoilee iholle erillisissä hoitohetkissä, ja samalla herkkyysreaktioiden riski vähenee.

      Vastaa

      0
  11. Käytän kasvojenhoidossa lähinnä enää korealaisia tuotteita. Kasvovetenä Round Labin Dokdo toner tai TonyMolyn paksumpi Mocchi-toner. Päälle Dokdo-emulsio tai sarjan rasvaisempi voide, viimeisenä Beauty of Joseonin aurinkovoide. Kiiltää alkuun reippaasti mutta imeytyy puolessa tunnissa sen verran, ettei tunnu rasvaiselta. Päälle olen levittänyt ohuelti taputellen Misshan Bb-voidetta tai peitevoidetta. Taikan sumutettava kasvovesi on ollut hitti, kasvoja saattaa kiristää hieman päivän mittaan, vaikka laitan vesikosteutta alle (kasvovesi+emulsio) ja rasvaisempaa voidetta päälle.

    Vastaa

    0
  12. Hei!
    Käytän hoitovettä ja kosteuttavaa kasvorasvaa, joka on ehkä hieman kevyempi kuin talvikäytössä oleva. Mulla on kuiva iho, joka kaipaa vesi- ja rasvakosteutusta vuoden ympäri. Ainoastaan tropiikissa voi jättää hoitoveden pois. Aurinkorasva imeytyy kyllä hyvin ihoon, mutta toki varsinkin luonnonkosmetiikan rasvat ovat, noh, rasvaisia. Paitsi Patykan kokovartalon SK 30 voide ei jättänyt rasvaista tai kiiltelevää pintaa.

    Pesen omat kestovanulaput lakanapyykin kanssa pesupussissa, 60-90 asteessa. Niitä on sen verran monta, että ne voi ootella pari viikkoa pesua. Silmämeikki niistä ei kyllä meinaa lähteä ja muutakin värillistä meikkijäämää on. Oon vähän pöpökammoinen, mutten myöskään jaksa pestä lappuja käsin.

    Vastaa

    0
  13. Hei, osaatko sanoa jos c-vitamiini seerumia voi käyttää kesällä päivällä ulkoillessa (aurinkovoiteen ja meikin alla)? Itselläni käytössä Novexpert c-vitamin booster. 😊

    Vastaa

    0
  14. Vau mikä maisema! Mun ihonhoitorutiini on puhdistus + kasvovesi, silmänympärysvoide ja kosteusvoide jonka päälle laitan fysikaalisen aurinkosuojan.

    En ole ennen kuullut silmänympäryksille tarkoitetusta spf tuotteesta 😊

    Tässä oli paljon kivaa uutta tietoa 😊

    Vastaa

    0
    1. En ole ennen kuullut silmänympäryksille tarkoitetusta spf tuotteesta 😊

      Ne eivät sinällään ole mikään "must"-tuote, useimmille sopii silmien ympärille sama SPF-voide kuin kasvoillekin. Joillain henkilöillä on kuitenkin erityisen herkkä silmänympärys ja voi olla tarpeen käyttää erityisesti silmienympäryksille kehitettyä tuotetta.

      Vastaa

      0
  15. Kiitos Sanni hyvistä vinkeistä. Tajusin tekstiä lukiessani, että olen juuri sellainen joka läträä ihonhoitotuotteet normaaliin tapaan aurinkovoiteen alle.😁 Ja sitten on aina niin lähmäinen olo, täytyykin ottaa kesän ajaksi käyttöön aamuisin pelkkä kasvovesi ja seerumi. Sinun blogista on ollut paljon apua ja olen löytänyt itselleni sopivia ihonhoitotuotteita.😊

    Vastaa

    0
    1. Sinun blogista on ollut paljon apua ja olen löytänyt itselleni sopivia ihonhoitotuotteita.😊

      Kiva kuulla, Jenna! ☺️

      Vastaa

      0
  16. Hei, Sanni!

    Liittyen joskus aiemmin esittelemäsi L300-sarjan C-vitamiini päivävoiteeseen (Instant Glow Cream). Ostin sen ja pidän siitä kovastikin, mutta siinäpä on greippiuutetta (Citrus Grandis Fruit Extract). Sinänsä hyvis, mutta...

    pystyisitkö kertomaan näin kylmiltään pahentaako ko. uute pigmenttiläiskiä (= fotosensitiivisyys)? Vai käytetäänköhän L300:n tuotteissa ei-fotosensitiivisiä sitrus-ainesosia?

    Kiitos, jos vain ehdit vastaamaan jossain välissä. :-)

    Vastaa

    0
    1. pystyisitkö kertomaan näin kylmiltään pahentaako ko. uute pigmenttiläiskiä (= fotosensitiivisyys)?

      Greippiuute ei ole fotoksista, sen sijaan greipin kuoresta puristettu öljy on. Sen incinimi on Citrus Paradisi (Peel) Oil. Greipin hedelmästä saatava uute on eri asia kuin kuoresta puristettava eteerinen öljy.

      Minun on vaikea uskoa, että L300 käyttäisi mitään fotosensitiivisiä aineita tuotteissaan. Sitrusöljyt eivät kuulu apteekkikosmetiikkaan, ja L300 on kotimaassaan apteekkibrändi.

      Vastaa

      0
    2. Voi kiitos, Sanni! Ihanaa kun vastasit näin pian!

      Ko. voiteessa on mielestäni ihana tekstuuri ja se tuo kaunista tasoitusta ja väriä iholleni. Ja siellä pinnan alla voiteen hyvikset tekee näkymätöntä työtään. Kiva, että tätä voi käyttää ulkonakin! :-)

      Vastaa

      1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (77)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat