25.08.2024

"En luovu tästä tuotteesta enää ikinä" - hypokloorihapoke-testipaneelin tulokset

Hypokloorihapoke – miten se auttaa ihoa?

Nyt päästään viimein tutustumaan kesän testipaneelin tuloksiin!

Hypokloorihapoke

Kirjoitin huhtikuussa antibakteerisesta ja ihon tulehdusta rauhoittavasta hypokloorihapokkeesta, ja etsin halukkaita testaamaan uutta tuotetta Suomessa: Briotech-hypokloorihapokesuihketta.

Briotechin hypokloorihapokesuihketta on kahta vahvuutta: Topical Skin Spray 0,014% sekä Skin Renew Toner 0,02%. Testiryhmä testasi vahvempaa Skin Renew -suihketta.

Alun perin ajatuksena oli hakea 100 hengen testiryhmä, mutta kun hakemuksia tuli niin runsaasti, Briotech pääätti laajentaa testiryhmää ja testituote lähetettiin lopulta runsaalle 200 hengelle.

Hypokloorihapoke

NÄIN TESTI SUORITETTIIN

Testihenkilöt testasivat Briotech Skin Renew -suihketta kuuden viikon ajan välillä toukokuu ja heinäkuu 2024. Suositus oli käyttää suihketta päivittäin, mutta testaajat saivat itse valita, kuinka tiheästi he tuotetta käyttivät. Valtaosa (hieman yli 60%) testaajista käytti suihketta kahdesti päivässä, noin 18% kerran päivässä ja 15% useita kertoja päivässä. Loput käyttivät suihketta harvemmin kuin päivittäin tai tarpeen mukaan.

Testijakson aikana testaajat saivat vastata kolmeen kyselyyn: aloitustilanne, puolivälin tilanne ja loppukysely. Kyselyissä oli sekä monivalintakysymyksiä että mahdollisuus kirjoittaa vapaita vastauksia ja antaa kommenteissa lisätietoa kokemuksistaan. Avoimia kommentteja tuli 740.

Loppukyselyyn vastasi 188 ihmistä.

Kuva: Unsplash 

TESTAAJAT

Iältään testihenkilöt olivat pääasiassa milleniaaleja, 28-40-vuotiaita. Testaajat olivat sijoittuneet tasaisesti ympäri Suomea, eikä esimerkiksi pääkaupunkiseutu tai Etelä-Suomi korostunut tesataajien paikkakunnissa.

Aloituskyselyssä testihenkilöiden suurimmat ihohuolenaiheet olivat epäpuhtadet, herkkyysoireet, punoitus sekä epätasainen ihonväri.

Hypokloorihapoke

HYPOKLOORIHAPOKE

Otetaan vielä nopea katsaus tutkimuksen kohteena olleeseen aktiiviaineeseen. Hypokloorihapoke (HOCl) on vedyn, hapen ja kloorin yhdiste ja sitä esiintyy kehossamme myös luonnostaan. Se on mieto happo, jota valkosolut tuottavat osana kehon immuunijärjestelmää.

Hypokloorihapoke tuhoaa elimistössä patogeenisiä mikro-organismeja, ja on siinä niin tehokas, että kosmeettisessa valmisteessa sitä tarvitaan vain aivan pikkuisia määriä: jo 0,01% pitoisuus tuo tuloksia.

Hypokloorihapoketta on käytetty antiseptisenä aineena terveydenhuollossa vuosikymmeniä.

Kosmetiikassa hypokloorihapoke on verrattain uusi ainesosa, ja siitä on tullut hyvin suosittu erityisesti Yhdysvalloissa, jossa sitä käytetään paljon epäpuhtaan ihon hoidossa. Briotechin Topical Spray -suihke on useaan otteeseen komeillut Amazonin myydyimpien kasvosuihkeiden kärjessä, mikä on aikamoinen saavutus yksinkertaiselta antiseptiseltä liuokselta.

Suomen testiryhmän kokemukset antoivat hypokloorihapokkeen ihohyödyistä laajempaa dataa, ja tulokset ovat erittäin kiinnostavat.

Hypokloorihapoke

Testihenkilön ennen / jälkeen -kuvat

TEHOKKAIN VAIKUTUS: VÄHENTÄÄ PUNOITUSTA JA HERKKYYSOIREITA

Toisin kuin odotimme, testaajien raportoima ykköshyöty ei liittynytkään epäpuhtauksiin, vaan ihon herkkyys- ja punoitusoireisiin.

Epäpuhtauksiinkin oli vaikutusta (51% vastaajista koki epäpuhtauksien vähentyneen testijakson aikana), mutta kirkkaasti suurin hyöty liittyi herkkyysoireisiin: 81% vastaajista koki ihonsa rauhoittuneen testijaksolla, 62% vastasi punoituksen vähentyneen ja 63% vastasi ihon reaktiivisuuden vähentyneen.

Hypokloorihapoke

 

Kaikkien yli 700:n vapaan vastauksen perusteella voi summata, että Briotech-hypokloorihapokkeen selkeimmät hyödyt iholle ovat olleet ihon tasapainottaminen ja ”normalisoiminen”, ihon rauhoittaminen, ihon suojakerroksen vahvistaminen sekä epäpuhtauksien vähentäminen.

Useampi testaaja kuvaili myös ihon sävyn tasoittuneen ja ihon olevan kirkkaampi. Kaiken kaikkiaan loppukyselyn vastauksissa nousi esiin kokemus siitä, että iho on tasapainoisempi kuin ennen testijaksoa.

Hypokloorihapoke

Loppukyselyssä 76% vastaajista sanoi olevansa tyytyväisiä ihonsa kuntoon.

Aloituskyselyssä kukaan vastaajista ei ollut täysin samaa mieltä, ja vain 27% oli osittain samaa mieltä. Kuuden viikon testijakson aikana ihoonsa tyytyväisten määrä kasvoi 183% ja tyytymättömien määrä pieneni 70%.

*

Katsotaan seuraavaksi testihenkilöiden jättämiä vapaita kommentteja kolmen tärkeimmän ihohyödyn kohdalta.

HERKKYYSOIREET, PUNOITUS JA REAKTIIVISUUS

POD, ROSACEA, MUUT TULEHDUSOIREET

Hypokloorihapoke

EPÄPUHTAUDET

MUUT HYÖDYT

Useampi testaaja kertoi suihkeen auttaneen hyönteisten puremiin ja lievittäneen auringon polttaman ihon oireita.

Suihkeen kerrottiin myös nopeuttavan naarmujen ja pienten haavojen paranemista.

Eräs testaaja kertoi käyttäneensä suihketta myös rauhoittamaan ihon ärtymystä sokeroinnin jälkeen.

Hypokloorihapoke

ENTÄ KOSTEUTTAVUUS?

HOCl on hyvin hankalasti formuloitava ja epästabiili aine, eikä hypokloorihapoke-tuotteiden koostumukseen pystytä lisäämään hoitavia tai humektanttisia aineita ilman, että HOClin stabiilius ja teho menetetään.

Näin ollen hypokloorihapoketta sisältävän tuotteen koostumus on pidettävä äärimmäisen yksinkertaisena, ja Briotechin suihkeessakin on vain kolme ainesosaa: vettä, suolaa ja puhdasta hypokloorihapoketta. Briotech-suihketta ei mainosteta kosteuttavana.

Testaajien keskuudessa tuotteen kosteuttavuuden suhteen vaikutti kuitenkin olleen erilaisia odotuksia – ja mikä yllättävintä, myös todella vaihtelevia ja suorastaan päinvastaisia kokemuksia!

Vastausten perusteella osa testaajista odotti suihkeen kosteuttavan, ja kritisoi sitä, ettei suihkeella ollut tällaista vaikutusta. Osa testaajista koki suihkeen kuivattavan ihoa, mutta moni kuvailikin suihkeen päinvastoin kosteuttaneen ihoa, ja koki ihonsa kosteustasapainon parantuneen suihkeen myötä. 59% vastaajista kertoi ihon kuivuusoireiden vähentyneen testijaksolla. Kommenteissa mainittiin mm. täyteläistynyt iho, pintakuivuuden väheneminen ja kuivuudesta johtuvien juonteiden väheneminen.

Kuitenkin, kosteuden kokemukseen on saattanut vaikuttaa myös kesä, joten on vaikea arvioida, liittyikö kokemus lopulta enemmän kesävuodenaikaan vai testattavaan suihkeeseen. Muutama testaajista esitti itsekin kommenteissa huomion siitä, että iho on kesäaikaan paremmassa kunnossa.

💦 Ainesosanörtin lisähuomio: suola itse asiassa on myös kevyesti humektanttinen aine, joten periaattessa suihkeen sisältämällä suolalla voisi olla jotain tekemistä kosteuden parantumisen suhteen. Lisäksi (ja tämä selvisi minulle vasta kun tällä viikolla juttelin Briotech USA:n edustajan kanssa), kosteuttava vaikutus voi syntyä siitä, että hypokloorihapoke vahvistaa ihon suojakerrosta, ja vahvempi suojakerros ehkäisee kosteuden haihtumista ihon sisemmistä kerroksista.

Hypokloorihapoke

KEHITYSEHDOTUKSIA JA MUITA HUOMIOITA

Tuoksu - suihkeen kevyesti kloorimainen tuoksu jakoi mielipiteitä. Osan mielestä tuoksu oli epämiellyttävä ja osan mielestä raikas.

”Tuoksuu mukavasti uima-altaalle ja tulee kesäinen fiilis.”

Suihkemekanismi - kommenteissa nousi esiin kehitysideoita suihkeen voimakkuuden suhteen sekä mahdollisuuteen käyttää suihketta myös ylösalaisin.

Muiden tuotteiden yhdisteltävyys - muiden ihonhoitotuotteiden yhdisteltävyys tuotti osalle testaajista hankaluuksia ja siihen kaivattiin enemmän ohjeita. Esitettiin toiveita, että tuotteen pakkauksessa mainittaisiin esimerkiksi kontraindikaatiosta antioksidanttien kanssa.

Kosteuttavuus - tuotteeseen toivottiin kosteuttavia ainesosia, mutta kuten yllä mainitsin, hypokloorihapokkeen luonne itsessään estää kosteuttavien aineiden lisäämisen tai monimutkaisemmat koostumukset. Jotta hypokloorihapokkeen teho säilyy, suihkeen koostumuksen on oltava äärimmäisen riisuttu ja yksinkertainen.

NEGATIIVISIA KOKEMUKSIA?

Testaajien kokemukset olivat suurimmaksi osaksi positiivisia ja suurin osa (72%) koki saavansa tuotteesta hyötyä. Vain 8% koki, ettei saanut lainkaan hyötyä.

Hyötyä saamattomat eivät pääsääntöisesti kokeneet tuotteen huonontavan tai parantavan ihoaan, kokemus oli siis neutraali.

Yksi testaaja kertoi suihkeen ajoittain ärsyttäneen ihoaan ja oireet pahenivat.

Yhdessä vastauksessa kerrottiin ihon aluksi reagoineen suihkeeseen lievällä punoituksella ja kuumotuksella, mutta iho tottui pian suihkeeseen ja ärtymysoireet poistuivat.

Hypokloorihapoke

SUMMA SUMMARUM

Testipaneelin tuloksia voi pitää kokonaisuudessaan erittäin positiivisina ja ne toivat paljon arvokasta tietoa hypokloorihapokkeen vaikutuksista suomalaisella iholla.

Tulosten perusteella hypokloorihapoke rauhoittaa, tasapainottaa ja vahvistaa ihoa, lievittäen punoitusta, ärtymystä ja tulehduksellisia oireita.

Hypokloorihapokkeesta on testin perusteella eniten hyötyä herkälle, reaktiiviselle ja punoittavalle iholle, ja jonkin verran myös epäpuhtaalle iholle.

Hypokloorihapoke suihke

MISTÄ VOIN OSTAA HYPOKLOORIHAPOKE-SUIHKETTA?

Briotech-hypokloorihapoketta voi ostaa Briocare-verkkokaupasta.

Tuotetta valmistetaan Suomessa. 🇫🇮

Sekä miedompi Topical Skin Spray että hieman vahvempi ja tässä testissä testattu Skin Renew Toner maksavat 14,94€ / 100 ml.

WEBINAARI

Oletko kiinnostunut saamaan lisätietoa hypokloorihapokkeesta? Briotech järjestää 3.10.klo 10-11 webinaarin hypokloorihapokkeesta. Webinaari on ilmainen ja siihen voi ilmoittautua tästä linkistä.

HUOMIOITAVAA SUIHKEEN KÄYTÖSTÄ

Kun käytät Briotech-suihketta, levitä se puhtaalle iholle ja odota noin 10 minuuttia, ennen kuin laitat muut ihonhoitotuotteesi. Jos muut ihonhoitotuotteesi sisältävät antioksidantteja (ja useimmat sisältävät), hypokloorihapoke neutraloi niiden vaikutuksen, mikäli antioksidantit päätyvät iholle samaan aikaan hypokloorihapokkeen kanssa. 

Testipaneelissa tämä aiheutti hieman päänvaivaa, minkä vuoksi otin seikan esiin tällä viikolla Teams-palaverissa Briotech USA:n edustajan kanssa.

Kävi ilmi, että hypokloorihapoke vaikuttaa iholla sekunneissa, ja siinä vaiheessa kun suihke on täysin kuivunut iholla, on myös antioksidanttien neutraloitumisen vaara poistunut.

Huhtikuun postauksessani kerroin, että olisi hyvä odottaa jopa tunti ennen muiden ihonhoitotuotteiden laittamista. Tämä netin tietolähteistä löytämäni tieto osoittautui onneksi perustuvan väärinkäsitykseen, eikä hypokloorihapokkeen käytön jälkeen tarvitse lopulta odottaa kuin sen verran, että iho on täysin kuiva, ja sitten voi jatkaa muilla ihonhoitotuotteilla. Pääasia on, ettei laita iholle samaan aikaan muita tuotteita hypokloorihapokkeen kanssa.

Kolottaako tiedehammasta? Lue lisää hypokloorihapokkeesta (englanniksi) täältä.

34 comments on “"En luovu tästä tuotteesta enää ikinä" - hypokloorihapoke-testipaneelin tulokset”

  1. Tämä on superkiinnostavaa! Mitä tiedetään hypokloorihapokkeen ja ihon ph:n yhteispelistä? Entä onko tätä testattu hiuspohjaan?

    Vastaa

    2
    1. Moikka, sain nopean vastauksen:

      Hapokkeen pH on hyvin lähellä ihon omaa pH:ta, ja tuote sopii hyvin myös hiuspohjan rauhoittamiseen. Eräs testiryhmäläisistä oli rauhoittanut lapsensa psoriasis-oireita hiuspohjassa hyvin tuloksin.

      Vastaa

      2
  2. Niinkuin instassa jo sulle kommentoinkin, niin pelkästään yhden päivän kokemuksella oon vaikuttunut tästä tuotteesta! Ihon punoitus ja sellainen epämääräinen ärsytys väheni oikeastaan välittömästi tuotteen käytön jälkeen. (Omasta mielestäni suihkeen tuoksu on vähän epämiellyttävä, mutta toimivan tuotteen kohdalla on aivan sama vaikka tuoksuisi miten pahalta.) POD on niin ärsyttävä riesa, eikä toistaiseksi mikään muu tuote ole edes etäisesti vaikuttavan auttavan ihoon. Led-valomaskin nimeen vannon, ja nyt pidän sormet ristissä että tää suihke auttaa lopullisesti niihin POD-oireisiin, joita led-valo ei ole vielä vienyt mennessään.

    Vastaa

    2
    1. Oli kyllä vaikuttavat ne sun ennen/jälkeen -kuvat 👏😍 Mahtavaa, että hypokloorihapoke voi vaikuttaa niin nopeasti.

      Olisi kiinnostavaa kuulla sun kokemuksia myös sitten, kun olet käyttänyt suihketta jonkin aikaa. Säilyvätkö hyvät tulokset? Jos muistat, niin laita kommenttia vaikka kuukauden käytön jälkeen. 🙂

      Vastaa

      2
  3. Clinisoothe ollut käytössä kesän ajan. 50+ iho on rauhoittunut esim. sheivauksen jälkeen ja kasvojen punoitus on helpottanut. En uskonut näin käyvän. 😊

    Vastaa

    1
    1. Kurkkasin incin ja tässä tuotteessa ei ole puhdasta hypokloorihapoketta vaan natrium-hypokloriittia. Vähän eri aine, mutta kenties sillä saa joitain samoja hyötyjä kuin puhtaalla hypokloorihapokkeella.

      Vastaa

      1
    2. Heip, minulla on myös Clinisoothe Skin Purifier ja pullon INCI:ssä lukee Hypochlorous Acid, Aqua, Phosporic Acid.

      Nyt on hämmentynyt olo, koska tuotteen markkinointiteksteissä puhutaan suomeksi hypokloorihaposta, verkkokauppojen INCE:issä lukee Sodium Hypochlorite kuten mainitsit, ja pullossa kuitenkin Hypochlorous Acid?

      Suurin ongelma tuotteessa on sen kuivattavuus, siksi yllätyinkin kyselysi tuloksista. Ehkä Briotechin tuote ei kuivattaisi yhtä paljon?

      Briotechilla oli niin hölmön korkeat toimituskulut tuotteelle, että ostin Clinisoothen jonka sai näppärästi tarjouksesta ilman toimituskuluja.

      Vastaa

      1
    3. Vaikea sanoa asiaan mitään, kun en tunne tapausta enkä brändiä. Kuulostaa totta kai erikoiselta, jos pakkauksen incissä on eri aineet kuin verkkokaupan incissä. Parhaiten tähän osaisi toki vastata Clinisoothe itse. Voihan olla, että he ovat muuttaneet koostumusta ja nettikaupassa on esillä vanhentunut inci.

      Joka tapauksessa, jo tehdessäni taustatyötä hypokloorihapokkeesta viime keväänä törmäsin siihen, että markkinoilla on myös natrium-hypokloriittia sisältäviä tuotteita joita mainostetaan HOClina. Kyseessä on eri aine kuin hypokloorihapoke, joten en osaa sanoa, miksi sitä ylipäänsä mainostetaan HOClina. HOCliin liittyvät todetut vaikutukset on todettu nimenomaan puhdasta hypokloorihapoketta tutkivissa tutkimuksissa.

      Natrium-hypokloriittia käyttävät brändit osaisivat varmasti vastata siihen, miksi he mainostavat tätä toista ainetta HOClina.

      Vastaa

      2
    4. Kysyin tätä Clinisoothen asiakaspalvelusta, ja kuulemma tuotteen sisältö ei ole muuttunut, mutta saivat puoli vuotta sitten luvan käyttää INCI:ssä muotoa Hypochlorous Acid, koska aine on lopullisessa tuotteessa siinä muodossa. Mahdollisesti ovat siis alunperin mokanneet tuon Sodium Hypochloriten kanssa.

      Brändin markkinointiteksteissä ja tuotemerkinnöissä näkyy kuitenkin olevan ärsyttävästi vaihtelevaa sisältöä tästä, mikä vähentää luottamustani - Briotechilla on onnistuttu paremmin.

      Arvostan, että jätit nämäkin kommentit esille, koska brändiyhteistyö ymmärrettävästi voi antaa mielikuvan että kyseessä on yhden brändin ihmetuote, kun taas kosmetiikan aineosia ymmärtävälle keskiössä on se hypokloorihapoke :)

      Vastaa

      0
    5. mutta saivat puoli vuotta sitten luvan käyttää INCI:ssä muotoa Hypochlorous Acid, koska aine on lopullisessa tuotteessa siinä muodossa

      Onpa mielenkiintoista! Onko kyseessä siis Jenkki-brändi..? USAssa on ilmeisesti eri säännöt (laki) kosmetiikan inci-listojen kanssa. EU:ssa inciin merkitään ne nimenomaiset ainesosat, joilla tuote valmistetaan. Joidenkin aineiden yhteisvaikutuksena tai prosessien seurauksena (hyvänä esimerkkinä fermentointi) voi syntyä uusia yhdisteitä, mutta näitä ei EU:ssa merkata inciin.

      Vastaa

      0
    6. Aika tuore brittibrändi, joka taisi viime vuonna alkaa myydä myös Amerikassa. Luin perustajan haastattelun, ja hän kyllä puhui systemaattisesti HOCl:sta.

      Vastaa

      0
    7. Sain itse asiassa Briotechilta heidän selvityksensä Clinisoothen tuotteesta. Välitin heille aiemmin kysymyksen koskien Clinisoothea, ja he itse asiassa tilasivat tuotteen testiin heidän tehtaalleen silkasta uteliaisuudesta. Heillä on mahdollisuus selvittää tuotteen kemiallinen koostumus incistä riippumatta (inci kun herätti epäilyn siitä, mitä hypokloori-ainetta tuotteessa käytetään).

      Briotechin Annika vastasi näin:

      "(Clinisoothe) tuotteen valmistustapa on täysin erilainen. Siinä missä Briotechin hypokloorihapoke tehdään sähkön avulla vedestä ja suolasta, Clinisoothe valmistetaan happamoittamalla hypokloriittia fosforihapon avulla. Clinisoothen tuotteessa on siis fosforihappoa, kun taas Briotechin tuotteissa on suolaa.

      Briotechin hypokloorihapokkeen valmistus on ympäristölle ja työntekijöille erittäin vähäriskistä, sillä käsittelemme valmistuksessa vain vettä ja suolaa. Hypokloorihapokkeen valmistaminen hypokloriittia happamoittamalla on vanhempi valmistusmenetelmä, joka vaatii voimakkaiden kemiallisten aineiden, hypokloriitin ja fosforihapon, käsittelyä."

      Vastaa

      0
    1. Ainakin pisteet nopeasta toimituksesta, eilen illalla tuli ilmoitus saapuneesta paketista. Haen sen iltalenkin yhteydessä, ja toivon mukaan on raportoitavaa huomenna.

      Vastaa

      1
  4. Tällainen testi olisi mielenkiintoista toistaa talvella, vaikkapa samoilla testihenkilöillä, jos mahdollista. Suomen pakkaset ja huoneilman kuivuus talvisin ovat niin ihoa kuormittavia, että se laittaisi tämän tuotteen tositestiin, kun taas kesäisin monilla iho-ongelmat helpottavat itsestäänkin. Sen takia voi olla aika haastavaa arvioida, mikä on lopulta ollut tuotteen vaikutusta.

    Minua kiinnostaisi tämän teho hiuspohjaan. Kokemuksesta tiedän, ettei suihkepullosta ole helppo saada levitettyä tuotetta päänahkaan, mutta tämä voisi olla kokeilemisen arvoinen.

    Vastaa

    10
  5. Voikohan tästä olla hyötyä/haittaa ihosairauden hoidossa? Minulla on ihosairaus, joka aiheuttaa laajoja tulehtuneita, rikkonaisia, kutisevia ja erittäviä mutta toisaalta rutikuivia ja sarveistuneita ihottuma-alueita. Sairautta on tutkittu melko vähän ja hoitokeinoista on rajallisesti tietoa. Jotain hyötyjä olen saanut hyaluronihappopitoisista tuotteista ja toisaalta myös ureapitoisista voiteista sekä tulehdukseen sinkkipitoisista voiteista, mutta silti etsinnässä on jatkuvasti keinoja hoitaa ja helpottaa oireita.

    Vastaa

    1
    1. Välitin kysymyksesi Briotechille.

      Kun kyse on ihosairaudesta, kosmetiikan markkinoinnissa tulee olla hyvin varovainen sen suhteen, millaisia lupauksia antaa.

      Moni kosmetiikan aine toki pystyy lievittämään sairauteen liittyviä oireita, kuten juuri kutinaa ja punoitusta, sekä jopa vauhdittamaan ihorikkojen paranemista.

      Ottaen huomioon, että hypokloorihapoketta käytetään myös terveydenhuollossa, voi olla, että sillä on tunnettuja vaikutuksia myös ihosairauksien hoidossa. Itse en ole tähän kuitenkaan perehtynyt, joten odotetaan vastausta Briotechilta.

      Vastaa

      2
    1. On kyllä. Suihke sisältää vain kolmea eri molekyyliä, joita kaikkia löytyy valmiiksi kehostamme.

      Vastaa

      1
  6. Tää ois ollu ihan huippu testi, jos 100 olis saanu tuotteen hypokloorihapokkeella ja 100 ilman (sitä tietämättä). Sitten olisi jo voinut sanoa tuotteesta jotain melkein tieteellisestä näkökulmasta. Olisi ollut hyvä otanta, kun niin paljon oli osanottajia.

    Vastaa

    3
    1. Tässä ei ollut ideana tieteellinen testi, vaikka toki tuollainen sokkoutettu plasebo-ryhmällinen testi olisi myös superkiinnostava. Testipaneeli oli itse asiassa minun ideani, ja ehdotin sen järjestämistä samaan tyyliin, kuin olen itse järjestänyt testipaneeleita blogissani aiemmin. Briotech sitten ilmoitti laajentavansa paneelin tähän laajuuteen, ja he hoitivat myös testikyselyt. Idea oli kuitenkin alkujaan paljon pienempi "nice to know" -henkinen testi, joita olen järjestänyt blogissa joitakin kertoja vuosien varrella. :)

      Vastaa

      4
  7. Olin testiryhmässä ja en huomannut omalla ihollani mitään muutosta. Itseasiassa paikoin näppylöitä tuntui puskevan kahta kauheammin, mutta tämä saattaa liittyä ihan vain siihen muutokseen, että ilma muuttui viileästä lämpimäksi (käyttö ajoittui loppukeväästä-kesään ja iho reagoi tällaisiin epäpuhtauksilla).

    Oma ihoni on pintakuiva mutta rasvoittuva, eikä mitenkään herkkä. Ongelmana on helposti tulevat finnit ja mustapäät. En myöskään muuttanut ihonhoidossa testin aikana muuta kuin, että vaihdoin tämän kasvovedeksi testiajaksi.

    Hauska lukea, että joku on saanut tuotteesta suorastaan mullistavia vaikutuksia kun omalla iholla ei tapahtunut mitään.
    Ymmärrän kyllä, että kaikki ei sovi kaikille ja tämä ei nyt ollut minun tuotteeni :D

    Vastaa

    3
  8. Olisipa hyvä, jos Briocarelle tulisi muitakin maksu vaihtoehtoja.
    Esim Klarna.

    Vastaa

    0
  9. Hei! Voisiko tätä käyttää aiemman ihonhoitorutiinin lisänä, ensimmäisenä tuotteena ennen kasvovettä (sis propolista), seerumia (sis cica:a) ja voidetta (sis riisimaitoa)?

    Vastaa

    0
    1. Moikka Ansku! Tätä tuotetta voi käyttää ihan minkä tahansa ihonhoitotuotteen alla :) Kannattaa odottaa, että hypokloorihapoke-suihke on täysin imeytynyt ja kuivunut iholle, ennen kuin levität muut hoitotuotteet, jotta hapoke ehtii vaikuttaa vapaasti.

      Vastaa

      0
  10. Hei vaan,

    luin tuon hypokloorihappo-postauksen ja jäin miettimään miten suihketta käytetään? Sutsutellanko tuotetta puhdistetulle iholle ja sitten seerumit ja voiteet?

    Vastaa

    0
    1. Sutsutellanko tuotetta puhdistetulle iholle ja sitten seerumit ja voiteet?

      Kyllä, just näin. Anna suihkeen ensin imeytyä ja kuivua ihoon täysin.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (39)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat