06.06.2024

Saaren Taikan viherpesu-tapaus

Olen ollut aika lailla poissa linjoilta blogin puolella lauantaista saakka, sillä tällä välin Instagramin puolella on tapahtunut suuren luokan Saaren Taika "gate".

Tulin melkein sattuman kautta paljastaneeksi, että Saaren Taika on harjoittanut harhaanjohtavaa mainontaa ja käytännössä puhdasta viherpesua. Asiasta uutisoitaneen lähipäivinä valtamediassakin, minua on haastateltu aiheesta kolmeen lehteen. Edit. Hesarin artikkeli on ilmestynyt, sen voi lukea täällä.

Jos sinulla on Instagram, näet koko keissin tilini @karkkipaivasanni kohokohdista otsikolla 'Saaren Taika'.

Kyse on tästä. ⬆️

Saaren Taika on markkinoinut itseään näkyvästi suomalaisena luonnonkosmetiikkana sekä tuonut esiin verkkokaupan sekä tuotteiden Avainlippu-tunnusta, kun tosiasiassa koko valikoimasta kotimaista on 23% ja ulkomaista 77%.

Kosmetiikan osalta kotimaisen osuus on 38% ja ulkomaisen 62%, ja tästä ulkomaisesta suurin osa sisältää synteettisiä, luonnonkosmetiikassa ei-sallittuja ainesosia. Osa tuotteista on jopa aivan tyylipuhtaita "normikosmetiikan" tuotteita. Joukosta paljastui vielä eräs aivan erityisen posketon yllätys, joka on uutisointini jälkeen vedetty myynnistä.

Huomio: Saaren Taika ei ole piilottanut tuotteidensa valmistusmaita, mutta ei myöskään kertonut viestinnässään kotimaisuuden ja ulkomaisuuden osuutta. Viestintä on ainoastaan keskittynyt tuomaan esiin kotimaisuutta termeillä ja ilmaisuilla, jotka luovat asiakkaalle kuvan suomalaisesta yrityksestä, joka kehittää tuotteensa itse ja käyttää raaka-aineena puhtaita luonnon ainesosia. Synteettisiä ainesosia sisältävien tuotteiden ainesosaluettelot ovat toki olleet koko ajan asiakkaiden nähtävillä, mutta koska Saaren Taika ei itse ole viestinyt tuotteiden synteettisestä luonteesta, asiakas ei ole voinut tätä kyseenalaistaa, koska asiakkaan tehtävä ei ole osata analysoida kosmetiikan ainesosia ja incejä. Saamieni satojen viestien perusteella yrityksen asiakkailla on ollut kuva täysin luonnollisesta sekä Suomessa valmistetusta sarjasta.

TÄSTÄ KAIKKI ALKOI: AURINKOVOITEET

Kaikki sai alkunsa siitä, kun useampi seuraajani Instagramin puolella toivoi minulta arviota Saaren Taikan aurinkovoiteista.

Tein työtä käskettyä, ja lähdin yrityksen verkkokauppaan katsomaan, miltä aurinkovoiteiden sisältö näyttää. Hämmästykseni oli suuri, kun ensimmäisenä katsomani Anti-Age Aurinkovoide Kasvoille SPF 50 sisälsi pelkästään vanhan koulukunnan kemiallisia UV-filttereitä, joiden joukossa vieläpä Octinoxate, joka on toinen kahdesta kaikkein ympäristöhaitallisimmasta UV-suojakemikaalista.

Octinoxate (incinimi Ethylhxyl methoxycinnamate) on kiellettu Havaijilla lailla jo kuusi vuotta sitten korallien suojelullisista syistä. Anti-Age-voiteen kaksi muuta filtteriä, Octocrylene ja Avobenzone, ovat nekin tänä vuonna kielletty Havaijilla samasta syystä. Kaikilla kolmella filtterillä on lisäksi todettu ihohaittoja: kaikki kolme voivat aiheuttaa allergiaa, kaikki niistä imeytyvät verenkiertoon (USA:n kemikaaliviranomaisen FDA:n tutkimus vuodelta 2019) ja Octinoxatella ja Avobenzonella epäillään hormonihäirinnällisiä vaikutuksia.

Tältä näyttää SPF 50 Anti-Age-kasvoaurinkovoiteen inci.

Kirsikkana kakun päällä Saaren Taikan blogista löytyy aurinkovoiteita käsittelevä teksti, jossa kerrotaan, että "kemialliset aurinkosuojat sisältävät useita tänä päivänä haitallisiksi havaittuja ainesosia. Osa niistä kertyy elimistöön lisäten mm. syöpien esiintyvyyttä. Osa muuntuu vesien aiheuttaman kemiallisen reaktion myötä haitallisiksi yhdisteiksi niin ympäristölle, kuin terveydellekin". Samalla he ovat myyneet tuotetta, joka sisältää juuri näitä ainesosia.

Teksti kertoo tarinaansa siitä, kuinka hyvin Saaren Taika tuntee myymiensä tuotteiden ainesosat.

Otin Saaren Taikaan yhteyttä ja kysyin, miksi heillä on ekologisessa aurinkovoiteessaan globaalisti ympäristöpahiksina tunnetut ja osassa maailmaa sen tähden kielletyt UV-filtterit. Sain heiltä ensimmäisenä vastauksena: "Voide sisältää EU:n kosmetiikkalainsäädännön hyväksymiä turvallisia ainesosia." EU:n kosmetiikka-asetus ei kuitenkaan säädä ympäristökemikaaleja, ja (ikävä kyllä) monetkin ympäristölle haitalliset kosmetiikan kemikaalit ovat lain mukaan sallittuja tietyin rajoituksin, joiden puitteissa ne ovat ihmisen terveydelle turvallisia. Näin ollen ympäristöasioissa ei voi vedota kosmetiikan lainsäädäntöön. Valmistajan tulee itse tuntea kemikaalien ympäristö-ominaisuudet.

Seuraavana päivänä Saaren Taikan veti tuotteen pois myynnistä ja tarina oli muuttunut. He ilmoittivat, että "Kyseessä oli poistuva tuote, jonka myynti on muutenkin päättynyt".

Kunnes eilen tarina muuttui jälleen, ja he myönsivät valtavaa somekohua seuranneessa asiakastiedotteessaan, että tuote oli "vahingossa päässyt heillä seulan läpi" ja he pahoittelivat virhettä.

FYSIKAALISTEN AURINKOVOITEIDEN TAPAUS

Edit - nämä aurinkovoiteet on 7.6. vedetty pois myynnistä riittämättömän UV-suojan vuoksi. Älä käytä, jos sinulla on nämä voiteet.

Kontroversia ei rajoittunut Anti-Age-aurinkovoiteeseen, vaan myös sarjan kaksi fysikaalista eli mineraaliaurinkovoiteet vaikuttivat erikoisilta. Niiden inci näyttää virheelliseltä: miten UV-suoja-aine sinkkioksidi voi olla kolmanneksi viimeisenä, kun se pitoisuutensa puolesta kuuluu tuotteen ainesosalistan kärkeen?

Konsultoin asiassa kahta verkostooni kuuluvaa kosmetiikkakemistiä, jotka kummatkin valmistavat työssään myös mineraaliaurinkovoiteita, ja kumpikin vahvisti, ettei inci voi pitää paikkaansa.

Lähetin asiasta kysymyksen Saaren Taikalle, joka - asiasta nousseen somekohun seurauksena - julkaisi vastauksensa blogissaan. (Minulle he eivät vastanneet mitään.) Vastauksen voi lukea täältä. Edit. Saaren Taika on myöhemmin poistanut kyseisen blogipostauksen.

Tässä selvityksessä yritys perustelee, millä tavoin olisi mahdollista, että sinkkioksidia on tuotteessa näin vähän. He kertovat käyttävänsä Z-Cote-nimistä sinkkioksidia, ja väittävät, että joidenkin tutkimusten mukaan olisi mahdollista saavuttaa jopa SPF 60 -suojakerroin käyttämällä vain 10% sinkkioksidia. Tämä siksi, että mikronisoitu sinkkioksidi kuten Z-Cote olisi niin supertehokasta. Kemistikontaktini eivät tätä allekirjoita, vaan toteavat yksimielisesti, ettei se ole mahdollista. Sinkkioksidia tulee käyttää korkean suojakertoimen tuotteissa (SPF 30 ja SPF 50) tyypillisesti 20-25%.


Kuvakaappaus BASFin Z-Cote-tuote-esitteestä

Perehdyin Z-Coten valmistajan BASFin tietoihin tästä filtteristä (BASF valmistaa Z-Cotea yksinoikeudella), eivätkä myöskään valmistajan itsensä antamat tiedot tue Saaren Taikan väitettä siitä, että vain 10% pitoisuudella voisi saavuttaa korkean suojakertoimen. BASF antaa sivuillaan muutamia esimerkkireseptejä Z-Cotella formuloiduista aurinkovoiteista, ja näiden prosenttipitoisuudet ovat alalla yleisesti tunnettujen lainalaisuuksien mukaisia: esimerkiksi SPF 30 -tuotteessa, silloin kun sinkkioksidi on ainoa UV-filtteri, pitoisuus on 20%.

Saaren Taikan SPF 30 ja SPF 50 -voiteissa sinkkioksidin sijainti incissä antaa kuitenkin ymmärtää, ettei sen pitoisuus voi olla edes kymmentä prosenttia. Yritys perustelee, että voiteessa käytetyt kasviöljyt kuten auringonkukkaöljy ja jojobaöljy (!), auttaisivat buustaamaan suojakerrointa. Kemistien mukaan tämäkään ei ole mahdollista. Ainoastaan karanjaöljyllä on todettu tällainen vaikutus, mutta se on ainoa öljy (eikä sitä ole näissä voiteissa) - eikä senkään avulla pystyisi nostamaan SPF:ää viiteenkymppiin, vaikka sitä käyttäisi 100-prosenttisena.

Kaiken lisäksi yrityksen esittämät, bulgarialaisen valmistajan teettämät paikalliset SPF-testit eivät ole EU:n vaatiman testimetodin mukaisia. EU:ssa on käytössä SPF:n testaukseen ISO2444 in vivo -standardi, ja tätä ei Saaren Taikan esittämän dokumentin mukaan ole tuotteille suoritettu. Jos näin todella on, tuotteita ei saa edes laittaa myyntiin aurinkovoiteina.

Minun uutisoitua tästä Ruohonjuuri veti voiteet pois myynnistä, eikä niitä tällä hetkellä ole mahdollista tilata myöskään Saaren Taikan verkkokaupasta. Yritys on vastannut odottavansa bulgarialaiselta valmistajalta lisäselvityksiä. Palaan asiaan, kun tähän tulee selvyys.

Instagram-seuraajani toimittama kuva SPF50-aurinkovoiteen pakkauksesta

Edit. Selvityksen myötä ilmeni, että bulgarialaisen tehtaan aurinkovoiteita koskevat dokumentit tai pakkausten inci-merkinnät eivät olleet kosmetiikkalain mukaiset, eikä tuotteiden SPF ollut sitä, mitä luvattiin. Saaren Taika on ilmoittanut lopettavansa yhteistyön tehtaan kanssa.

Sitten vielä tämä suurin "gate".

SAAREN TAIKA - 100% KOTIMAISTA LUONNONKOSMETIIKKAA?

Etsiessäni brändin aurinkovoiteiden tietoja silmiini osui yrityksen verkkokaupan etusivulla yllä kuvakaappauksessa näkyvä teksti.

Olen tiennyt vuosien ajan, että Saaren Taika valmistuttaa osan tuotteistaan ulkomailla, ja etteivät nämä tuotteet suurimmaksi osaksi ole luonnonkosmetiikkaa. Ihmettelin jo vuosia sitten, miksi luonnollisista saippuoistaan ja balmeistaan tunnettu yritys yhtäkkiä laajensi valikoimansa synteettisiin aktiiveihin kuten retinyylipalmitaattiin, Matrixyl-peptideihin ja Argirelineen ja tuotteissa on mm. akrylaatti-stabilaattoreita luonnollisten sijaan. Se tuntui totaalisen ei-imagoon-sopivalta. Tuo Octinoxate-aurinkovoide vei pääpotin!

Aloin skrollailla sivuja ja silmieni eteen vyöryi näkyvästi Avainlippua ja kotimaisen työn ja palvelun nostamista. Koko verkkokaupallakin on Avainlippu-tunnus. Edit. Paljastuneiden asioiden seurauksena yritys on kesän aikana menettänyt verkkokauppansa Avainlippu-tunnuksen.

Käväisin Saaren Taikan Instagram-tilillä, ja sielläkin luki: "Vaativalle iholle - luonnon raaka-aineista".

Mitä enemmän sivun suomalaisuutta sekä luonnonmukaisia ainesosia korostavia tekstejä luin läpi, sitä enemmän häkellyin. Miten tuotteista voi kirjoittaa näin, kun totuus on toinen?

LASKIN KÄTEEN

Verkkokaupan valikoimasta annettujen tietojen mukaan yritys valmistuttaa joitakin tuotemerkeistään ulkomailla. Mielestäni ilmaisu 'joitakin' viittaa pieneen määrään, mutta kuitenkin tiesin, että mainittuihin "joihinkin" kuuluva sarja Ecolution kattaa kaikkein suurimman osan Saaren Taikan valikoimasta.

Päätin laskea kaikki Saaren Taikan verkkokaupan tuotteet.

Tulos oli kaukana mielikuvasta, jonka verkkosivun tekstit antavat.

KOKO VALIKOIMASSA 352 TUOTETTA, JOISTA:

🇫🇮 22,7% kotimaisia
🌐 77,3% ulkomaisia

KOSMETIIKKAVALIKOIMASSA 134 TUOTETTA, JOISTA:

🇫🇮 38% kotimaisia
🌐 62% ulkomaisia

Kosmetiikkatuotteista 100% luonnollisten tuotteiden osuus on 38% (eli kaikki Perniön saippuatehtaalla valmistetut), ja luonnonkosmetiikaksi luokiteltavaa (eli sisältävät myös modifioituja mutta luonnonkosmetiikassa sallittuja aineita) on 11,9% (shampoot, hoitoaineet ja nestemäinen teepuusaippua).

Kaikki loput tuotteet sisältävät vähintään synteettisiä ja luonnonkosmetiikassa kiellettyjä säilöntäaineita sekä synteettisiä pääaktiiviaineita. Joukossa on myös tuotteita, jotka ovat lähes kokonaan synteettisiä, kuten tämä atselaiinihapposeerumi:

Tässä seerumissa ainoastaan vesi ja auringonkukkaöljy ovat luonnollisia.

Julkaisin Instagramissa laskelmani, ja kirjoitin yrityksen mainonnan 100% luonnonmukaisuudestaan ja kotimaisuudestaan harhaanjohtaviksi.

Tämän seurauksena Saaren Taika nopeasti poisti verkkosivultaan ja somestaan luonnon ainesosiin ja 100% kotimaisuuteen viittavat tekstit. Kaikki katosivat vuorokauden sisällä.

Yllä oleva teksti saarentaika.com'in etusivulla kiteyttää hyvin sen, millaista kuvaa Saaren Taika on itsestään esittänyt. Onko ihmekään, että asiakkaille on syntynyt vahva mielikuva ammattitaidolla itse kehitetystä ja aidosta kotimaisesta luonnonkosmetiikasta? Yritys puhuu ja korostaa kaikissa teksteissään itse kehittämiään tuotteita, ja tässä nimenomaisessa tekstissä lukee, että kaikki Saaren Taika -tuotteiden reseptit syntyvät Särkisalon saaristossa.

Kun totuus on se, että yli 60% Saaren Taika -nimen alla myytävästä kosmetiikasta on ulkomaisilta private label -tehtailta tilattua kosmetiikkaa synteettisillä ainesosilla, eivätkä näiden tuotteiden reseptit ole Saaren Taikan omaa käsialaa. Tai jos olisivat, heräisi vielä perustellumpi kyseenalaistus yrityksen tuotekehityksen ammattimaisuutta kohtaan, ottaen huomioon aurinkovoiteiden sisällöt ultrahaitallisine kemikaaleineen, virheellisine inceineen ja puutteellisine testeineen.

Mitä Sinä ajattelet Saaren Taiasta?

Kemikaalicocktailin Facebook-sivun keskustelussa henkilö kertoo kokemuksestaan hakiessaan töihin Saaren Taialle

Oikeastaan, koko keissin ja harhaanjohtavan markkinoinnin kehityskaaren voi tiivistää tähän:

yrityksen alkuperäiset, vedettömät tuotteet kuten saippuat ja balmit olivat ja ovat yhä 100% luonnonkosmetiikkaa, mutta siinä vaiheessa, kun yritys vuoden 2021 kieppeillä laajensi valikoimansa ulkomailla tuotettuihin, myös synteettisiä aktiiviaineita sisältäviin monimutkaisempiin ja vettä sisältäviin ihonhoitotuotteisiin, markkinointiviestintä ei muuttunut.

Valikoiman ulkomaisten tuotteiden osuus kasvoi vuosi vuodelta, samoin synteettisiä aineita sisältävien tuotteiden, mutta yrityksen viestinnässä jatkui sama viesti kotimaisuudesta, luonnollisuudesta ja reseptien omasta kehityksestä. Jokainen voi arvioida, onko tämä ollut yrityksen taholta harkittua vai silkkaa huomaamattomuutta.

Alan ihmiset, kuten myös osa asiakkaista, ovat julkisesti kyseenalaistaneet näitä samoja asioita moneen kertaan vuosien aikana ja kysyneet niistä Saaren Taikalta. Nämä kommentit on yrityksen taholta poistettu Saaren Taikan omista kanavista, tai mikäli keskustelua on käyty jollain toisella foorumilla, yritys on reagoinut kuittaamalla puheet kiusaamisena sekä julkaisemalla blogipostauksia, joissa puhuvat maalittamisesta. Kritiikki on joka kerta vaiennettu ja/tai nimetty kiusaamiseksi.

Vasta tänä kesänä asia sai riittävästi julkisuutta ja kun asia nousi valtamedioihin, yritys ei voinut enää kiistää tapahtuneita.

12.6. yritys julkaisi tiedonannon jossa pyysi anteeksi virheitään ja ilmoitti aloittavansa kotimaisen tuotantokumppanin etsinnän.

* * *

Jälkilöylyt

Kun tilanteen koettiin jo rauhoittuneen, yritys osti kesäkuun lopussa Ilta-Sanomista mainosartikkelin, jossa toi esiin näkökulmiaan siitä, mitä todella tapahtui.

Artikkelilla pyrittiin jossain määrin lieventämään asianhaaroja, ja toki myös korostamaan yrityksen vilpitöntä halua pyytää anteeksi virheitään.

Sitä, ettei ulkomaisia ja synteettisiä ainesosia sisältäneitä tuotteita oltu vuosien ajan erotettu kotimaisena luonnonkosmetiikkana markkinoiduista Saaren Taika -tuotteista, yritys kuvailee seikaksi, jota se ei vain ollut ymmärtänyt.  Artikkelista: "Emme ole aiemmin ymmärtäneet erotella tuotemerkkejä selkeämmin toisistaan, jotta asiakkaamme välttyisivät epäselvyyksiltä tuotteiden erilaisten koostumusten suhteen."

Haluan kommentoida muutamia kohtia tästä artikkelista, joka on myös luettavissa yrityksen omasta blogista täällä.

Artikkelissa yritys on valinnut vääristellä ronskisti sitä, mitä oikeasti tapahtui.

Kommentti 1:

Artikkelissa yrityksen toimitusjohtaja kertoo, että ensimmäisenä kohuun joutunut kemiallinen aurinkovoide oli "jo loppukeväästä päätetty poistaa valikoimasta" ja että yritykselle oli selvinnyt jo ennen somekohua, että tuote sisälsi ympäristölle haitallisia UV-suojakemikaaleja ja oli näin ollen yrityksen arvojen vastainen.

Sähköpostivastauksessaan minulle yritys ei kuitenkaan ilmaissut mitään tämän suuntaista. Lähettämääni kyselyyn siitä, miksi valikoimassa oli ympäristöhaitallisia kemikaaleja sisältävä Ecolution-nimellä varustettu aurinkovoide, sain seuraavan vastauksen;

Lisäksi kyseistä aurinkovoidetta oli mainostettu yrityksen Facebook-sivulla vielä toukokuun lopulla, vain pari viikkoa ennen somekeskustelua.

Useampi Saaren Taika -asiakas on ollut minuun yhteydessä ja kertonut, että yrityksen Facebook-mainonnassa kyseistä aurinkovoidetta oli toukokuun ajan mainostettu ilmaisuilla: "Nyt tätä taas saa!" Oliko varastoa siis juuri täydennetty tuotteella, joka "oli päätetty poistaa valikoimasta"?

Voi tällä näytöllä pitää todennäköisenä, ettei yrityksellä ollut tietoa aurinkovoiteensa "arvojen vastaisuudesta" ennen kuin kirjoitin sen sisältämistä kemikaaleista somessa ja otin heihin yhteyttä.

Kommentti 2:

Mainosartikkelissa yritys kertoo versionsa myös siitä, mitä tapahtui fysikaalisten aurinkovoiteiden suhteen.

Olin kirjoittanut yritykselle fysikaalisten aurinkovoiteiden virheellisiin ainesosalistoihin liittyvistä huomioistani jo ensimmäisessä sähköpostissani 3.6., mutta yritys ei sanallakaan kommentoinut huomioita. Mainosartikkelissa yritys kertoo, että he ensimmäisenä toimenpiteenään pyysivät riippumatonta kemistiä tutkimaan kaikki Saaren Taika -tuotteet ja selvittämään fysikaalisten aurinkovoiteiden pätevyyden.

Tosiasiassa yrityksen ensimmäinen toimenpide oli jotain aivan muuta.

Nostettuani IG-julkaisuissani esiin epäilyni Saaren Taikan fysikaalisten aurinkovoiteiden SPF-lukemasta, yritys vastasi tähän 4.6. julkaisemalla sivullaan mittavan blogiartikkelin, jolla he puolustivat fysikaalisia aurinkovoiteitaan.

Tässä postauksessa yritys kirjoitti asioita, jotka saivat mineraaliaurinkovoiteisiin vähänkään perehtyneen tahon leuat loksahtamaan. Kirjoitus viimeistään sinetöi sen, ettei yrityksellä ollut käsitystä siitä, miltä mineraaliaurinkovoiteen ainesosaluettelon kuuluu näyttää, eikä myöskään siitä, mitä testejä EU:n kosmetiikka-asetus vaatii aurinkovoiteilta. Heillä ei yksinkertaisesti ollut kompetenssia aurinkovoiteisiin liittyen, ja tästä kertoi jo kemiallisen aurinkovoiteen koostumus.

Voiteita puolustavassa postauksessaan yritys julkaisi SPF-väittämien tueksi testitulokset, jotka eivät olleet EU:n vaatimusten mukaiset.

Postaus on sittemmin poistettu, kun lopulta selvisi, että kyseisten aurinkovoiteiden inci, SPF-väittämät sekä SPF-testit todellakin olivat virheelliset. Vaati kolme päivää ja sen, että jaoin IG-tililläni kemistien kommentteja julkaisun asiavirheistä, että Saaren Taika viimein pyysi ulkopuolisen kemistin apuun selvittämään aurinkovoiteiden pätevyyden.

❗️Vastuu tuotteista on aina valmistuttajalla, ei alihankkijalla

Mainosartikkelissaan yritys kertoo olleensa "sinisilmäisiä" ja luottaneensa bulgarialaisen tehtaan antamiin dokumentteihin. Kuitenkin kosmetiikan valmistuttaja, eli tässä tapauksessa Saaren Taika itse, on vastuussa sekä tuotteille suoritettujen testien että ainesosaluetteloiden oikeellisuudesta.

Kyseiset tuotteet olivat olleet virheellisillä inceillään (ja epäpätevällä koostumuksellaan) myynnissä useita vuosia, eikä yrityksellä ollut herännyt mitään epäilyksiä.

Kommentti 3:

Mainosartikkelissaan yritys nostaa esiin viranomaisvalvonnan.

Artikkelissa yritys kertoo, "etteivät viranomaistahot ole ryhtyneet valvontatoimenpiteisiin yrityksen markkinoinnin johdosta".

Kuitenkin, on tiedossa ainakin kaksi tapausta, joissa yrityksen markkinointiin on puututtu. Tämän vuoden huhtikuussa Tukes antoi huomautuksen syyhypunkin hoitoon markkinoiduista kosmetiikkatuotteista. Huomautuksen piiriin kuuluvien yritysten nimiä ei lain puitteissa saa mainita viranomaisen julkaisussa, mutta Saaren Taika oli kevään ajan näkyvästi markkinoinut tuotteitaan syyhypunkin hoitoon, ja Tukesin julkaistua huomautuksen, Saaren Taikan syyhy-mainokset katosivat.

Toinen tapaus on vuodelta 2021.

Saaren Taika toi vuonna 2021 myyntiin bentsoyyliperoksidia sisältävän puhdistusaineen, joka on lainvastainen. Bentsoyyliperoksidi on lääkeaine, eikä sitä saa myydä tavallisena kosmetiikkana.

Tuotteesta tehtiin ilmoitus Fimealle, minkä seurauksena tuote vedettiin pois myynnistä.

Voi jälleen miettiä, miten yrityksellä ei ollut tietoa siitä, ettei lääkeainetta saa myydä osana kosmetiikkatuotetta.

*

Yritys on tehnyt virheitä monessa asiassa vuosien saatossa, mutta nyt heillä on mahdollisuus ohjata laiva uusille vesille. Vaikka ostetun mainosartikkelin väittämät eivät välttämättä tue tätä suuntaa, annetaan Saaren Taikalle mahdollisuus. Tulevaisuus näyttää, miten hyvin nyt annetut lupaukset lunastetaan. 

 

158 comments on “Saaren Taikan viherpesu-tapaus”

  1. Onpa kyllä harhaanjohtavaa, varsinkin kun hyvin harva osaa tai jaksaa perehtyä, mitä incissä mainitut aineet oikeasti on… ja vielä tuo, että Suomessa valmistettu on aivan eri asia kuin Suomessa suunniteltu tai suomalaisen yrityksen myymä tuote. Itse en ole Saaren taikaa käyttänyt, olen vain ihmetellyt, miten kasvosaippua voi jollekin toimia, kun oma ihoni kuivuu jo pelkästä ajatuksesta. Pk-seudulla olen nähnyt heidän mainoksia jopa bussin kyljessä tarrana, ja jotenkin sekään ei luonut tässä tapauksessa hyvää mielikuvaa, vaan enemmän kiusallisen ihmettelevän olon, että kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.

    Vastaa

    22
    1. Ei ole olemassa ilmaisia lounaita ja jos joku vaikuttaa liian hyvältä, niin se ei sitä ole.

      On erittäin hyvä että tämä harhaanjohtava mainonta saa nyt kaipaamaansa huomiota! Miten voi ilman sanktioita markkinoida varsinkaan iholle käytettäviä tuotteita tuollein?

      Tämä private label juttu on ihan normaalia että markkinoidaan reilusti parempana kuin kilpailijan tuote vaikka tosiasiassa saattaa olla täysin sama tuote, mutta eri etiketeillä. Toinen hämäävä tekijä on puhdistusaineiden kanssa tämä ihmisten mieltymys sitruspohjaisiin tuotteisiin: tuotteessa ei reseptiikassa ole käytetty mitään esim.D-limoneeniä tai muutakaan liittyvää raaka-ainetta, vain kellertävää väriä ja sitruksen tuoksua ja ai että kun on hyvää kamaa 😅 vastaavasti sama tuote ilman hajustetta ei olekaan hyvää. Tuo on ihan testattu juttu moneen kertaan.

      Sannille isot kiitokset kun jaksoi perehtyä tähän ihmisten tietoiseen vedätykseen 🙏

      Vastaa

      20
    2. Kiitos Sanni kun tutkit asiaa ja nostit esille.

      Juuri sinun puoluettoman asiantuntijuuden vuoksi arvostan sinua ja varmasti muutkin blogin seuraajat yhtyvät samaan ajatukseen.

      Nyt kun luonnonkosmetiikan suosio on kasvanut on markkinoilla epäeettisesti toimivia yrityksia.

      Numerot kertovat puolestaan. Tämä ei ollut mikään vahinko vain tietoista harhaanjohtamista. Aurinkovoide oli vain jäävuoren huippu.

      Kiitos vielä kerran

      Vastaa

      4
  2. Ihmetyttää, kummastuttaa ja mitä pitemmälle luen tekstiäsi - hävettää!! Siis valtava myötähäpeä. Kuka kehtaa toimia noin häikäilemättömästi?! Samalla nousee kysymyksiä, onko kyse tietämättömyydestä, ymmärtämättömyydestä - vai ahneudesta?

    Vastaa

    44
  3. Itselläni meni maku kyseiseen yritykseen kun alkoivat laajentaa, kun markkinointi oli mielestäni ontuvaa, aggressiivista ja sitä tuli joka tuutista ulos. Jo tuolloin osa kuluttajista kyseenalaisti kotimaisuuden,mutta yritys muistaakseni kuittasi sen samoin kun nyt eli olan kohautuksella. Kuitenkin itselläni on ollut käsitys, että kaikki eli ulkomaillakin valmistettavat tuotteet olisivat luonkos.

    Jo tuollon meni maku ja arvostus, lopullisesti nyt. Onneksi en ole heiltä kokeillut kuin siivoussaippuaa.

    Vastaa

    40
    1. Sama juttu täällä! Lopettivat kertalaakista lähes kaikki omat tuotteensa ja siirtyivät näihin ostotuotteisiin. Ainoa hyvä asia poistui markkinoilta, mitä heiltä ostin, se oli suoloja sisältävä voidedödö. Tosiaan kotimaisuus hävisi ja yritys teki karhunpalveluksen imagolleen. Suoraan sanoen pask** markkinointia tuli joka tuutista koko ajan, hyvin epäammattimaista ja epäselkeää. Lopetin ostamisen heiltä, tosin eipä ollut enää mitä ostaa, kun kaikki mitä myivät oli kuraa. Olin todella harmissani ja muistaakseni silloin kirjoitin heille veistinkin, että miksi, oi miksi. Rahan ahneus, ei siinä muuta syytä varmasti ole. Sääli että silloin pilasivat imagonsa. Kiitos että paljastit keissin!

      Vastaa

      5
  4. Mua on ketuttanut heidän markkinointinsa, kaikki tuotteet on niin mahdottoman hyviä, kaikki vain ylistävät niitä ja niillä saa tehtyä taikoja, noin kärjistettynä. Yhden siivoustuotteen ostin ja totesin mainoslauseiden olevan pääasiassa bullshitiä, tai sitten en vain osannut käyttää :) Kosmetiikkaa en ole kokeillut, koska luen INCIt.

    Vastaa

    30
  5. Sanni. Upeaa työtä! Arvostan!

    Markkinoinnissa on tavallista liioitella ja jopa kevyesti harhaanjohtaa mielikuvilla, mutta Saaren Taika ylittää reippaasti kaikki markkinoinnin eettiset ja todennäköisesti myös monet laissa säädetyt rajat.

    Todella hienoa, että näit vaivaa selvittääksesi asian ja toit sen julkisuuteen . Iso kiitos sinulle ❤️

    Vastaa

    98
  6. Hyvää selvitystyötä, kiitos. Minua pohdituttaa, onko viestintähenkilökunta täysin ammattitaidotonta, vai onko ratkaisuja tehty tietoisesti. Kumpikin vaihtoehto on yritykselle huono veto.

    Vastaa

    26
    1. Ehdottomasti tietoista .
      Kyllähän kaikki yrityksessä tietävät , etteivät kosmetiikkatuotteet tule Suomesta eikä myöskään niiden reseptit .
      Ei mikään firma voi tuoda markkinoille joka kuukausi sen hetken hittituotteita . Miten se kehitystyö , johon vakavasti otettavalla luonnonkosmetiikkayrityksellä menee kuukausia . Sen lisäksi testit , valmistus , pakkaaminen ……..

      Vastaa

      13
  7. Saaren Taika on vissiin pieni yritys, joka on lähtenyt suurentamaan nopealla aikataululla. Silloin nettisivuille on vaan lisätty tuotteita ja tekstejä, mutta vanhoja tietoja ei ole poistettu. Olisi kannattanut laittaa rahaa myös parin ammattilaisen palkkaamiseen.

    Paras tapa Saaren Taika -yritykselle päästä pois tästä suosta olisi (yrittää) palkata sinut varmistamaan, että tuotteet ja sivut ovat ajantasalla!😅 Samalla saisivat ilmaista positiivista mainosta, kun se varmasti kiinnostaisi lehtiä.

    Vastaa

    13
    1. Unkki, Saaren Taika on poistanut ainakin alkuperäiset liirumlaarumimsa siitä, miten yritys sai alkunsa. Alkuun, kun valmistivat vain palasaippuoita paperikääreessä, oli tarina se, että saaristoon muutettuaan perustaja huolestui Itämeren roskaantumisesta ja halusi kehittää tuotteita, joissa pakkausmateriaali oli mahdollisimman vähäistä. Sittemmin, kun siirtyivät myös ulkomaisiin pullotuotteisiin ja huomautin asiasta, poistui tuo tarina muoviroskasta ja tilalle tuli stoori siitä, miten saaristoon muutettuaan huolestui Itämeren kemikaalikuormasta ja siksi halusi alkaa tuottaa ympäristöystävällisiä aineita. Samoihin aikoihin kehuskelivat Suomessa sillä, että jokaiselle työntekijälle piffataan vähintään yksi loma vuodessa Saaren Taian omassa asunnossa Kanarialla ja muulloinkin se on työntekijöiden vapaasti käytettävissä. Samaan aikaan sivuillaan jeesustelivat ottavansa kaikessa toiminnassaan hiilijalanjäljen huomioon ja kun tästä ristiriidasta lennättelyn kanssa kysyin, olin jälleen kateellinen ja ikävä ihminen. Hienoa, että vihdoin ko. yrityksen toiminta tulee päivänvaloon!

      Vastaa

      80
    2. Aikamoista, mutta en ihmettele yhtään .
      Eräs suomalainen saippuantekijä soitti minulle ja kysyi , että olenko saanut uhkailuja Saaren Taialta, kun kerran kommentoin jotain heidän väitettään .
      Sanoin , että en ole saanut .
      Hän puolestaan itki , koska häntä oli uhkailtu monin
      tavoin hänen kommenttinsa jälkeen .
      Erikoista eikä missään tapauksessa hyväksyttävää .

      Vastaa

      17
  8. Hienoa, että jaksoit selvittää!
    Oonkin ihmettelyt heidän agressivistä mainontaa ja yritys kuulemma myös poistelee somesta kaikki negatiiviset kommentit. Itse olen joskus ostanut alella siivoussaippuioita, mut eipä ne mitään ihmeentekijöitä ole ollut.
    Tuon erikoisen markkinointityylin vuoksi en ole kosmetiikkaa edes harkkinnut. Jotenkin alusta on ollut epämiellyttävä kuva heidän firmasta, ehkä just mainonnan vuoksi. Myös korvaan kalskahtaa, että joku saippua voisi suurinpiirtein estää aknen.. ja mitä kaikkia kovia lupauksia siellä on ollutkaan..

    Vastaa

    34
    1. Siivoussaippuan ostohinta Saaren Taialle Ranskasta on 1,50-1,80 € .
      Se myydään yli 20€ .
      Katteet ovat täysin käsittämättömät .
      Mutta ihmiset maksavat mikä on täysin hullua .

      Vastaa

      23
  9. Ikävä kyllä niin kuin ig:ssä sanoit, tämä vahingoittaa luottoa muitakin brändejä kohtaan monilla tavoin. :( En tiennyt että näitä oli Ruohonjuuressakin myynnissä, heitä siis täysin syyttämättä mutta totta kai sitä haluaisi kuvitella että liikkeen hyllylle päätyvät tuotteet on turvallisia ja oikeilla tavoilla tutkittuja. Ja avainliput yms. ovat 'legit'. Todella harva normikuluttaja kuitenkaan osaa lukea INCI-listoja.

    Vastaa

    21
    1. Saaren Taika täyttää avainlippu -merkin kriteerit. Tässä on avainlippu merkin kriteerit, joilla se voidaan myöntää: https://suomalainentyo.fi/yrityksille/avainlippu/avainlipun-saannot/

      Avainlippu -merkki on Saaren Taika yrityksellä täysin kriteerien mukaan myönnetty. Tämän asian voisit Sanni korjata kyllä, koska Saaren Taika, muut yritykset ja suomalaisen työn liitto saavat tästä kuraa, mikä ei ole oikeutettua. Kun kriteerit täyttää niin aiheesta saa kantaa avainlippu -merkkiä.

      Vastaa

      7
    2. Hei Jouko,

      En ole väittänyt, etteikö Saaren Taikalla olisi Avainlippu ihan kriteerien mukaisesti. En ole ottanut heidän Avainlippuunsa kantaa millään tavoin, vain maininnut, että sitä vyörytetään näkyvästi asiakkaiden silmiin heidän sivuillaan. Normikuluttaja ei tiedä, millä perustein Avainlipun saa, ja että tunnuksen saaminen ei lopulta edellytä niin suurta osuutta kotimaisuutta kuin voisi kuvitella. Itsekin kuulun niihin kuluttajiin, jotka Avainlipun verkkokaupassa nähdessään assosioivat sen mielessään suomalaisiin tuotteisiin. Saaren Taikan Avainlippu on varmasti saatu ihan Lipun kriteerien mukaisesti, mutta Lipun näkyvä käyttäminen yhdistettynä "100% kotimaista" -teksteihin ovat omiaan luomaan asiakkaalle ihan toisenlaista mielikuvaa, kuin millä perustein Lippu-tunnus on lopulta saatu (eli kustannusten osuus palvelun tai tuotteen omakustannusarvosta vähintään 50%, ei tarvitse liittyä myytäviin tuotteisiin). Avainlipun sivullakin lukee:
      "Avainlipun avulla voi viestiä tuotteen tai palvelun suomalaisesta alkuperästä luotettavasti. Avainlippu vaikuttaa tutkitusti kuluttajien ostopäätökseen."

      Vastaa

      51
    3. Pointti oli nimenomaan se harhaanjohtavien mielikuvien luominen, totta kai sitä asiakkaana kuvittelee että teksti "100% kotimaista" ja avainlippu siinä vieressä tukevat toisiansa.
      Niin kuin Sanni vastauksessakin sanoi.

      Vastaa

      7
    4. Jos sanotaan, että on 100% suomalaista ja se on jotain aivan muuta, niin se on täysin valetta. Heidän pitäisi hävetä, törkeää asiakkaan huijaamista.

      Vastaa

      2
    5. Pieni hyllyllinen heidän tuotteitaan löytyy myös omasta lähiapteekistani.

      Vastaa

      0
  10. Todella tärkeä teksti, kiitos Sanni!

    Saaren Taikan tapa toimia on suututtanut ja turhauttanut jo vuosien ajan. Näin aikoinaan ensimmäisen mainoksen Facebookissa, ja kurkistin erikoisena pitämäni mainoksen lukuisia kommentteja sisältäneeseen kommenttiosioon ja olipas erikoinen lukukokemus. Kävin lukemassa myös myöhemmin näkemieni mainosten yhteydessä olevia kommentteja ja yrityksen vastauksia kommentteihin, ja olin aina ihan että häh!?

    Yksi mieleenjääneimpiä vastauksia asiakaspalautteeseen ilmeisen toimimattoman ripsarin osalta oli, että kenties asiakkaalla oli väärän muotoiset silmät! Oli minkä muotoiset tahansa, valoja hei päälle! Kaikillako ripsariin pettyneillä onkin vain yllättäen väärän muotoiset silmät?

    Vastaa

    36
  11. Mä ajattelen, että Saaren Taialla on haastavalle iholle toimivimmat tuotteet. Olen ostanut vuodesta 2019 heidän tuotteitaan, koska ne ovat tuoneet helpotusta ihoni haasteisiin (atoopikko ja allergioita). Arvojeni mukaista on ostaa suomalaiselta yritykseltä joka vielä itse valmistaa käsityönä osan tuotteistaan (kosmetiikkaa ja upeita puualustoja). Heillä on jokaiselle perusmaapallonparantajalle jotakin, löytyy luonnonkosmetiikkaa ja löytyy pääosin luonnollista raaka-aineista valmistettua kosmetiikkaa, myös allergigon hyvin sietämiä säilöntäaineita. Arvojeni mukaan keho on temppelini ja syön ja juon ja levitän iholleni mahdollisimman luonnollisia tuotteita ja käytän mahdollisimman vähän lääkkeitä. Tähän elämäntyyliini ja omaan arvomaailmaani Saaren Taian tuotteet ovat hyviä ja myös lapsilleni sopivia. Itse olen miksannut sopivan setin omalle iholleni sopivia tuotteita, mukana on luonnon kosmetiikkaa ja muita luonnollisia tuotteita, ja valinnut käyttää myös retinolia anti-age tuotteissa jotka ovat 95 % luonnollisista raaka-aineista. Kun olen vertaillut muihin eurooppalaisiin / jenkki merkkeihin tätä sarjaa niin vastuullisia ja avoimia he ovat yritystoiminnassa ja työllistävät ihanasti pienellä paikkakunnalla ja käsityö on iso juttu nykyään kun kaikki tulee koneesta ulos, jopa äly. He ovat yhteiskunnan asialla ja avainlippu merkkinsä ansainneet. Harmi juttu tämä aurinkovoide asia, virheitä sattuu kaikille ja niistä on tarkoitus oppia, oli sitten kyse aurinkovoiteesta tai elintarvikkeesta. Onneksi kukaan ei ole sentään vaarantanut henkeään tällä. Hyvä, että toimivat ja näyttävät vastuunkantoa. Heille on paikka meidän kuluttajien kosmetiikkahyllyllä ja sydämessä.

    Vastaa

    8
    1. 🙄 ...... toivottavasti Saaren Taika tarina loppuu tähän höynäytykseen.

      Vastaa

      61
    2. Toivotaan. Nyt Hesarikin tarttui tähän ja tieto leviää lisää. Ja miten sattuikaan, että Hesarin kommenttiosiossakin oli heti joku "niilo" arvostelemassa kuinka "otettu pienyrittäjä hampaisiin vain yhden bloggaajan väitteiden tähden"...Ettei vaan firma itse näiden puolustelujen takana ;) Sannille iso hatunnosto asiaan perehtymisestä ja esiin tuonnissa :) Hävytöntä toimintaa ko.firmalta kyllä.

      Vastaa

      46
    3. Tuskin tämän kohun myötä ainakaan liikevaihto kasvaa. Kauhean vaikea muuttaa esitettyjä faktoja toisiksi.
      Asiakkaat äänestävät jaloillaan!

      Vastaa

      9
    4. Tässä korostuu tosiaan myös bloggaajan vastuu. Bloggaaja tai somettaja, jolla on paljon seuraajia, voi parhaimmillaan / pahimmillaan kaataa yrityksen.

      Sanni tunnetaan huolellisena, asioihin perehtyvänä ja alalla luotettavana bloggaajana, ja ”gate” varmasti vaikuttaa Saaren Taikan myyntiin ja tulevaisuuteen, syystäkin. Firmassa on toimittu väärin, oli syy tälle mikä hyvänsä - ahneus, tietämättömyys, välinpitämättömyys, you name it.

      Toisaalta skenaario voisi olla myös se, että jostain syystä Yritykselle kettuuntunut somettaja huitaisee kanavalleen negatiivisen kirjoituksen, jonka väitteille ei ole muuta perustelua kuin ”oho sori no mä poistan ton kohdan mun tekstistä”. Vahinko on jo tapahtunut ja yrityksen mainetta on vaikea korjata. Näistäkin tapauksista saa joskus lukea.

      Vastaa

      3
    5. Kannattaa tehdä itse saippuat, saat parempia ja monta kertaa halvemmalla. Se on helppoa ja hauskaa.

      Vastaa

      0
    6. Huh huh, mahdoitko lukeakaan koko blogitekstiä? Eivät Saaren taian tuotteet ole kaipaamiasi "mahdollisimman luonnollisia tuotteita", sehän on nyt jo selvä. Sanoja vastuullisuus ja avoimuus en myöskään käyttäisi, jos heidän politiikkansa on se, että kyseenalaistusta kohdatessaan muuntelevat tarinoita nettisivuillaan ja vetävät kokonaisia tuoteketjuja kaikessa hiljaisuudessa pois myynnistä.

      Lisäksi, Sannihan toi monta eri esimerkkiä yrityksen epämääräisestä ja ristiriitaisesta mainonnasta, ei ollut pelkästä aurinkovoiteesta ja pikku virheestä kyse.

      Jokainen tavallaan, mutta suosittelen avaamaan silmät jos todella vastuullisuutta ja luonnonmukaisuutta kaipaat.

      Vastaa

      42
    7. Hei Johanna! Kiva, että olet löytänyt tiesi tänne. Voisitko vielä vastata julkisesti ja suoraan Sannin nostamiin kysymyksiin ja huolenaiheisiin?

      Vastaa

      25
  12. Samoilla linjoilla monen muun kanssa! Joskus ostin pari tuotetta kokeeksi vain todetakseni, etten todellakaan ymmärrä sitä kauheeta kehumista.. Nämä tuotteet olivat mielestäni huonompia kuin muut kotimaiset ja iho ja päänahka voivat jopa huonommin. Uutiskirjeet ja facebook-tykkäykset myös peruin, koska markkinointi oli jatkuvaa, jopa hyökkäävää, tuputtamista ja epäaitoa kehumista. Jos tuote on oikeasti hyvä, se ei tarvitse jatkuvaa tuputtavaa markkinointia.

    Mahtavaa, että asia tuotu julki! Arvostan!

    Vastaa

    38
  13. En ole käyttänyt tuotteita, mutta kyllähän nuo mainostekstit antaa ymmärtää, että tuotteet ovat laadukasta luonnonkosmetiikkaa 😱 ja lopputulos onkin kaukana siitä ja vieläpä myynnissä tuotteita(aurinkosuojat(,joista emme voi edes tietää mitä sisältää!
    Tämä on minusta pelottavaa!
    Mietitäänpä nyt vaikka henkilöä, joka on allerginen jollekin ainesosalle ja sen vuoksi tarkistaa incit.

    Muutenkin tämä kosmetiikka-ala on aika no-pelottava.Mihin voidaan luottaa?
    Toki osa valmistajista on rehellisiä, mutta miten paljon löytyy vastaavia,kuin saaren taika?!?

    Vastaa

    14
  14. Huikeaa työtä olet tehnyt tässä! Täähän on ollut osittain tiedossa jo vuosia, ettei kaikki ole luonkos ja suomalaista. En olis kuitenkaan ikinä arvannut miten isoksi tää voi paisua! Huh huh.

    Vastaa

    22
    1. Siis hei tarkoittaako tuo luonkos luonnonkosmetiikkaa? Olen joskus luullut että se on brändi, kun on jossain verkkokaupassa tullut vastaan ja vasta nyt aloin epäillä, että ehkä se onkin lyhenne luonnonkosmetiikasta 😅

      Vastaa

      0
    2. Luonkos isolla kirjoitettuna on brändi (alkuperäinen nimi oli muuten Ilona Luonkos), pienellä kirjoitettuna lyhennös luonnonkosmetiikasta. ☺️

      Vastaa

      0
  15. Olen jo vuosia seuraillut yrityksen markkinointia, joka aina haiskahtanut vähän vanhan kunnon "helppoheikki"-meiningiltä. Kun löysin kunnon alella ensin heidän Metsämikrobi-kasvoöljyn (joka INCin mukaan pitäisi olla täysin luonnollinen) sekä puhdistusöljyn aloin luottamaan yritykseen enemmän, koska tuotteet vaikuttivat hyviltä kasvoilla, vaikka agremarkkinoinnista sain aina vain kylmiä väreitä. Vain kokeilemani hiusnaamio haiskahti hajusteidensa perusteella perusmarkettikosmetiikalta. Sen jälkeen tilasin (taas kerran hyvällä alella koska huom hinta huhhuijaa) juurikin tämän Ecolution-sarjan Tyrnikehäkukkashampoon sekä Curl Care 3 in 1 hoitoaineen. Näiden kohdalla eritoten en enää INCejä lukenut, koska tyhmänä jo luotin yritykseen (INCin lukeminen aina aiheuttaa varsinaisen päänsäryn), mutta näiden luonnollisuuden taso nyt nimenomaan mietityttää. Laitan alle linkit tuotteisiin jos voisit vahvistaa epäilykseni siitä, mitkä oikeasti luontaisia, mitkä kusetusta. Tähän mennessä olen yrittänyt yleisesti ottaen seurailla eri merkkien pakkauksista merkintää luonnollisuuden prosenttiyksiköstä, mutta eipähän siihenkään taida voida luottaa todellisuudessa. Mutta INC-listan lukeminen väsyttää (ehkä old school vegaanina olen siihen väsähtänyt).

    Kiitos kun jaksat paneutua tähän asiaan, koska eritoten aurinkovoiteen kohdalla on todella suuri moka tapahtunut!

    https://shop.saarentaika.com/products/curl-care-3-in-1-hoitoaine-silikoniton-vegaaninen-98-luonnollista-saaren-taika-ecolution?_pos=1&_sid=b3afa4383&_ss=r

    https://shop.saarentaika.com/products/saaren-taika-tyrni-kehakukka-shampoo-vegaaninen-sulfaatiton-silikoniton-luonnollinen?_pos=2&_psq=tyrni-ke&_ss=e&_v=1.0

    https://shop.saarentaika.com/products/puhdistusoljy-herkalle-iholle-hajusteeton-luonnollinen-vegaaninen-saaren-taika?_pos=1&_sid=ebd734a22&_ss=r

    https://shop.saarentaika.com/products/metsamikrobi-kasvooljy-30ml-saaren-taika?_pos=1&_psq=mets%C3%A4mi&_ss=e&_v=1.0

    https://shop.saarentaika.com/products/hiusnaamio-rasvaisille-hiuksille-200ml-parabeeniton-vegaaninen-100-luonnollinen-saaren-taika-ecolution?_pos=10&_sid=ed160a0ff&_ss=r

    Vastaa

    9
    1. Miten ihmeessä joku maksaa 26-28€ shampoosta kun huomattavasti laadukkaammat aidot luomushampoot maksavat noin 15€ ?

      Vastaa

      7
    2. Ihan järkyttäviä hintoja. Ja ilmainen toimitus vasta 150 €:n ostoksen jälkeen.
      Kerran meinasin jotain tuolta ostaa, kun tuotetta niin kovasti hehkutettiin - onneksi tulin järkiini.

      Vastaa

      4
    3. https://shop.saarentaika.com/products/curl-care-3-in-1-hoitoaine-silikoniton-vegaaninen-98-luonnollista-saaren-taika-ecolution?_pos=1&_sid=b3afa4383&_ss=r

      Tämä on muutaman luonnonkosmetiikan sertifiointitahon mukainen. Sertifikaatit kuten Ecocert ja Cosmos sallivat niin kutsutut kvaternääriset ammoniumyhdisteet, kuten tässä tuotteessa olevan Distearoylethyl Dimonium Chloride'n, mutta osa sertifikaateista, kuten NaTrue, ei. Näiden ainesosien raaka-ainelähde on peräisin luonnosta, mutta yhdistettä itseään ei ole luonnossa olemassa, vaan ihminen on sen synteettisesti labrassa kehittänyt. Siksi näitä "kvatteja" ei pitkään sallittu luonnonkosmetiikassa lainkaan. Koska ne kuitenkin ovat aika lailla välttämättömyys, kun halutaan hoitoaineen selvittävän ja silottavan hiusta, muutama sertifiointitaho päätti myöhemmin sallia ne. Kosmetiikan ainesosista ainoastaan kvatit ja silikonit voivat selvittää takkuja ja vähentää hiusten sähköisyyttä. Esim. luonnon öljyt, niin hyviä aineita hiuksille kuin ne muuten ovatkin, eivät selvitä takkuja. Ecocert ja Cosmos taipuivat lopulta hyväksymään kvatit, ihan vain koska asiakkaat eivät olleet tyytyväisiä kvatittomiin hiustuotteisiin. (Ja silikonit taas eivät missään nimessä ole sallittuja luonnonkosmetiikassa.) Tämä on vähän, hmm, voisiko sanoa kontroversiaalinen ainesosaryhmä luonnonkosmetiikassa, ja tiukimmat sertit kuten NaTrue eivät kvatteja salli.

      https://shop.saarentaika.com/products/saaren-taika-tyrni-kehakukka-shampoo-vegaaninen-sulfaatiton-silikoniton-luonnollinen?_pos=2&_psq=tyrni-ke&_ss=e&_v=1.0

      Melkein samat sanat tähän tuotteeseen liittyen. Se sisältää kvatin, mutta lisäksi pari kemiallisesti modifioitua tensidiä, jotka on mahdollista valmistaa luonnollisista raaka-aineista, mutta en ole toistaiseksi bongannut niitä yhdenkään sertifioidun luonnonkosmetiikkatuotteen inci-listoissa. En siis osaa sanoa, hyväksyykö mikään sertifiointitaho niitä, mahdollisesti ei.

      https://shop.saarentaika.com/products/puhdistusoljy-herkalle-iholle-hajusteeton-luonnollinen-vegaaninen-saaren-taika?_pos=1&_sid=ebd734a22&_ss=r

      https://shop.saarentaika.com/products/metsamikrobi-kasvooljy-30ml-saaren-taika?_pos=1&_psq=mets%C3%A4mi&_ss=e&_v=1.0

      Nämä ovat täysin luonnolliset.

      https://shop.saarentaika.com/products/hiusnaamio-rasvaisille-hiuksille-200ml-parabeeniton-vegaaninen-100-luonnollinen-saaren-taika-ecolution?_pos=10&_sid=ed160a0ff&_ss=r

      Täysin luonnollinen, mutta ilmeisesti siis todella tarkoitettu vain päänahalle, sillä tässä ei ole ainesosia, jotka selvittäisivät hiusten takkuja ja parantaisivat kammattavuutta. Ehkä pieni kyseenalaistus, puuttuvatkohan kvatit tästä incistä, mutta mikäli tämä on kehitetty vain rasvoittuvalle päänahalle, sitten kvatteja ei tarvita.

      Vastaa

      4
    4. Hei. Kiitos vastauksesta! Kuten epäilinkin. Noista kaikista hiusnaamiossa kaikista epämiellyttävin tuoksu eli aivan kuin normikosmetiikka hajusteineen. Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa yli 20 vuotta, joten nenä kyllä tunnistaa jos jokin poikkeaa totutusta. Epäilisinkin, ettei tällöin inc voi pitää paikkaansa kuten epäilitkin, koska kaiken lisäksi tuo naamio kyllä selvittää hiuksia. Kiitos kun toit koko kohun päivänvaloon!!

      Vastaa

      2
    5. Nyt kun vielä vahvistui (kosmetiikan lainsäädännöllisesti), että julkisesti ilmoitetun incin on täysin mahdollista olla muuta kuin mitä tuote sisältää ("porsaanreikä" lainsäädännössä), voi suhtautua entistä kyseenalaistavammin tuotteiden inceihin. Edelleen uskon, että valtaosa alan toimijoista on rehellisiä, mutta laki (-> kosmetiikan valvonta) mahdollistaa kuitenkin epärehellisyyden, jos jokin toimija haluaisi sellaista mahdollisuutta hyödyntää.

      Vastaa

      3
  16. Onneksi en ole ostanut mitään, vaikka purkkeja kaupassa katsellut olenkin. Huijari yritys, toivottavasti ihmiset eivät osta mitään sieltä.
    KIITOS SANNI SINULLE, OLET MAHTAVA AGENTTI 😊😍

    Vastaa

    35
  17. Hieno kirjoitus, ja kiva kun jaksoit tehdä tutkimustyötä. Ite oon suhtautunut Saaren Taikaan "alusta asti" epäileväisesti ja on tuntunut että jtn mätää näissä nyt on, en tiedä miks, mut on vaan ollut sellanen "tunne". Viime kesänä halusin ostaa teepuusaippuaa kokeiluun, ostin muun merkin, samalla ihmetellen että miks se saaren taian versio ns. samaa on ainakin 4 kertaa kalliimpi. Eniten ärsyttää saaren taiassa ne järjettömät hehkutukset että akne parani arvottomaksi yhdellä saippualla jne, plus se että vaikutti sille että he ihmisten sympatioilla (väkivalta kokemukset ja huumekoukku) koitti saada ehkä lisää myyntiä tms. Kerrankin kun torppaa yrityksen edes tuotteita kokeilematta, siitä on ns. "Hyötyä" 😅 Lisättäköön vielä että toi 100% kotimaista -mainostaminenkin tuntui oudolle, kun ei kenenkään muun yrityksen ole koskaan aiemminkaan "tarvinnut" mainostaa itseään noin.

    Vastaa

    24
    1. Veit just jalat suustani! Tästä firmasta ja tuotteista on alusta asti tullut todella oudot fibat enkä ole heidän tuotteisiinsa koskaan haksahtanut - onneksi. Erityisesti kiinnitin huomion hyvin korkeasti hinnoiteltuihin tuotteisiin.

      Ettei olis nyt vaan käynyt perinteisesti ja vanha kunnon ahneus saanut vallan. Toivottavasti jotain heillä jäi säästöönkin, sillä heidän tarinansa tais olla tässä.

      Vastaa

      4
    2. Ettei olis nyt vaan käynyt perinteisesti ja vanha kunnon ahneus saanut vallan.

      You think.... 🤔🫠

      Vastaa

      3
    3. Ihan sama tarina itselläkin! Etsin raskausaknen hoitoon sopivaa teepuusaippuaa mutta en sitten ostanutkaan Saaren Taikaa vaan päädyin etelänaapurin Nurmen saippuaan. En tiedä mikä tuossa Saaren Taiassa tökki, ehkä hinta suhteutettuna kilpailijoiden vastaaviin, mutta en jotenkin uskaltanut tilata.

      (Ja se Nurmen saippua osoittautui hyväksi luottotuotteeksi. Akne lähti ja tuote jäi rutiiniin raskauden jälkeenkin.)

      Vastaa

      3
  18. Ihanaa että tartuit tähän! Aggressiivinen markkinointi on häirinnyt minuakin, ja oli mielessä laittaa sinulle kysymys noista "mahdottoman hyvistä" aurinkorasvoista. Nytpä selvisi!

    Lääkärinä kiinnostaa sekin, kun sivuilla on hienoja kuvia, kuinka mm. akne ja couperosa ym. hankalasti lääketieteen keinoin hoidettavat vaivat katoavat kuin pieru Saharaan päivissä ST:n tuotteita käyttäessä, että noinkohan...? Kyllä kai tuollaiset ihmeaineet otettaisiin innosta kiljuen vastaan myös lääketeollisuudessa.

    Vastaa

    46
  19. Olen sanaton. Siis täysin pöyristynyt. Uskomattomia valehtelijoita, ja joku kehtaa kommenteissa vielä puolustaa heitä.

    Harmittaa vietävästi, että olen muutaman tuotteen heiltä ostanut, ja hävettää oma sinisilmäisyys, kun en ole incejä lukenut. En halua edes tarkistaa, ovatko edes ko. tuotteet ok, koska sillä ei ole enää mitään väliä. Luonkosia tai ei, toimivia tai ei, en halua antaa rahojani huijareille. En enää ikinä osta ainuttakaan tuotetta kyseisestä puljusta.

    Miljoona kiitosta, Sanni! Vaikka en muihin enää luottaisikaan, sun blogista tiedän saavani aina ajantasaista ja luotettavaa tietoa.

    Vastaa

    32
  20. Kiitos perusteellisesta selvityksestä ja ongelmien esiin nostamisesta! Saaren Taikasta on tehty useita kanteluita myös Tukesiin EU:n kosmetiikka-asetuksen vastaisesta markkinoinnista vuodesta 2020 alkaen, mutta Tukesilla lienee systeemit valituksista tukossa, kun mikään ei muutu. On todella röyhkeää markkinoida kosmetiikkavalmisteita virheellisin tiedoin ja täysin laittomin markkinointiväittämin suoraan erilaisten sairauksien hoitoon. Facebookiin ei voi mennä kertaakaan törmäämättä vähintään yhteen Saaren Taikan laittomaan mainokseen. (Perustajan perheväkivaltatarinan käyttö "sisältövaroituksin" FB-mainoksessa oli sellaista toimintaa, joka vaatii syvän kuopan kaivamista, riman asettelua sen pohjalle ja sen jälkeen ryömimistä sen alta.) Täydellistä välinpitämättömyyttä ja vastuuttomuutta. Kaipa heille voisi jonkin viherpesupalkinnon myöntää.

    Vastaa

    54
  21. Saippuakauppa rupesi epäilyttämään siinä vaiheessa, kun se joitakin vuosia sitten alkoi ostaa Hesarin etusivuja ja pk-seudun bussien kylkiä mainoksilleen. Viimeksi tänään näin yrityksen mainoksella päällystetyn bussin tuttuine mainoslauseineen. Luulisi tuollaisen mainonnan maksavan paljon enemmän kuin saippuakaupalla on varaa.
    Mun nenäni on haistavinaan viherpesun lisäksi jotain muutakin pesua.

    Vastaa

    33
    1. Toivottavasti tää kaikki tuodaan nyt julki johonkin vähän suurempiinkin iltapäivälehtiin, jotta kaikkien silmät avautuu tän homman suhteen... Turun Sanomissa mainostaminenkin on ollut sitä luokkaa, että oon vähän ihmetellyt, että onpa heillä varaa pistää isoja mainoksia, jos ovat vain "pieni saippuakauppa". Ja olen itse heidän sivuillaan kyseenalaistanut sen, miksi negatiivisten tuotekommenttien julkituonti tuntuu olevan niin vaikeaa, kun itse annoin negatiivista palautetta kahdesta tuotteesta joita olen testannut.. paljonkohan niitä tuotekommentteja oikeasti on jätetty vaan julkaisematta tai paljonko on feikkikommentteja.

      Vastaa

      20
    2. paljonkohan niitä tuotekommentteja oikeasti on jätetty vaan julkaisematta tai paljonko on feikkikommentteja.

      Minuun on ollut yhteydessä ST:n entisiä työntekijöitä ja he ovat kertoneet, että yrityksellä oli sääntönä, että asiakaspalautteista vain parhaat ja positiivisimmat julkaistaan.

      Vastaa

      50
    3. Ostin ST.n fysikaalista aurinkovoidetta suojakertoimella 30 ja paloin auringossa ollessani. Laitoin asiasta palautetta. Vastaukseksi sain neuvot siitä, kuinka tuotetta tulisi käyttää oikein. Palautteeni ei ole sivuilla näkyvissä ollenkaan...

      Vastaa

      28
    4. Muistaakseni tuollainen Hannan kirjoittama kommentti OLI sivuilla näkyvissä, mutta poistui tämän kohun myötä. Muistan siitä, että selaimen välimuistissa tuo oli säilynyt, mutta sivun päivittäminen hävitti palautteen.

      Vastaa

      4
    5. Ne on pompannu vuoden 2019 715t€ liikevaihdosta vuoden 2023 8,6 m€:n liikevaihtoon. Voitto viime vuona hieman alle 600 t€. Kyllä kai niitä mainoksiakin tuolla rahalla ostelee. Ja bulgarialaista saippuaa.

      Vastaa

      7
    6. Mä en koskaan luota firman omilla sivuilla oleviin arvosteluihin, oli kyseessä mikä firma tahansa. Arvosteluja ja kokemuksia kannattaa googletella aivan muista paikoista kuin valmistajan omilta sivuilta, missä he voivat valikoida parhaat palautteet, jättää negat julkistamatta - eikä mikään estä keksimään omasta päästä ylistäviä kommentteja.

      Vastaa

      5
  22. Moikka, tää ei liity nyt Saaren taikaan.

    Mut kiva, jos ehdit vilkaista.
    Tässä on Laboratoires de Biarritzin Alga Cicosa Reparative Creamin inci: Aqua, Glycerin, Borago Officinalis Seed Oil *, Simmondsia Chinensis Seed Oil *, Squalane, Propanediol, Prunus Domestica Seed Oil *, C12-16 Alcohols, Pentylene Glycol, Gelidium Sesquipedale Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder *, Ceramide NP, Sodium Hyaluronate, Palmitic Acid, Hydrogenated Lecithin, Triolein, Sodium Levulinate, Xanthan Gum, Tocopherol, Sodium Anisate, Citric Acid, Glyceryl Dioleate, Sodium Phytate

    Onko tuossa muuta eläinperäistä kuin Sodium Hyaluronate?

    Tieto lisää niin tuskaa. Oon aiemmin vaan käyttänyt luonnonkosmetiikkaa sen enempää miettimättä, mutta nyt kun luin sun jutun Madaran Skinonym -meikkivoiteesta ja siinä mainitsit, että se sisältää mehiläisvahaa, ollen siis ei-vegaaninen, niin aloin käymään läpi mun käyttämiä tuotteita ja niin moni niistä ei olekaan vegaaninen.

    Vastaa

    1
    1. Onko tuossa muuta eläinperäistä kuin Sodium Hyaluronate?

      Sodium hyaluronate ei ole eläinperäinen, hyaluronihappoyhdisteitä on jo pitkään ollut mahdollista valmistaa ei-eläinperäisistä lähteistä. Mulla ei ole tiedossa että mikään kosmetiikan valmistaja olisi enää yli vuosikymmeneen käyttänyt eläinperäistä hyaluronia, ei varmaan pariinkymmeneen vuoteen.

      Vastaa

      8
    2. Lesitiini, glyseroli ja palmitiinihappo saattavat olla. Nämä ovat ainesosia, joita voi valmistaa sekä eläinperäisistä raaka-ainelähteistä että kasviperäisistä. Vain valmistaja pystyy vastaamaan, kummastako lähteestä nämä ovat.

      Vastaa

      3
  23. Hyvää työtä Sanni!

    Laittakaa kaikki saaren taika poikottiin ja äänestäkää jaloillanne.

    Vastaa

    15
  24. Ihmettelin jo viime kesänä Saaren taian fysikaalista aurinkovoidetta, kun sen inci vaikutti niin oudolta, mutta en tarttunut asiaan sen enempää. Ostin suosittelemaasi Patykaa. :D Heidän tuotteitaan en ole onneksi koskaan käyttänyt, koska ne ovat mun mielestä pöyristyttävän kalliita siihen nähden mitä ne ovat. Palasaippua yli 20e, ei kiitos.

    Vastaa

    10
  25. Liekö sattumaa, mutta firman markkinointipäällikön instareelissä "kesäloma ja uudet duunit kutsuu" 👀 eli lähteekö myös työntekijät kävelemään tämän kohun takia, voi olla.

    Vastaa

    16
  26. Olen ollut tyytyväinen Saaren Taialta ostamiini suomalaisiin 100% luonnollisiin Avainlippu tuotteisiin. Olen kokeillut myös paria ei-luonkos-tuotetta, mutta ne eivät sopineet iholleni. Tiedän kuitenkin monia, jotka ovat niistäkin saaneet suuren avun ihonsa ongelmiin.

    Toivon, että Saaren Taika "puhdistaisi" valikoimansa nyt kunnolla ja alkaisi keskittymään vain näihin 100% luonnollisiin tuotteisiin, joita itse valmistavat Perniössä.

    Vastaa

    10
  27. Minä olen suhtautunut jotenkin skeptisesti koko merkkiin, koska jokainen tuote markkinoidaan kuin se tehoaisi kuin magia kaikkein haastavimpiin iho-ongelmiin. Tuotelelosteita tutkiessani olen sitten huomannut, ettei sisällössä oikeastaan ole mitään poikkeuksellisen hienoa. Tuotteiden markkinointi on tuntunut jotenkin vastenmielisen falskilta. Lasten haitallisen kosmetiikan käyttö on ollut paljon mediassa viime aikoina, ja pisteenä iin päälle tuossa Saaren Taian markkinointityylissä pidän bussien mainoksia nuorille turvallisesta kosmetiikasta. Tuli olo, että tottahan tämäkin markkinarako heidän tulee hyödyntää. Hyvä huomata, että oma ahterituntuma merkistä on ollut oikea. Kiitos rohkeudesta ja vaivannäöstä tämänkin asian tutkimisessa!

    Päädyin itse kerran ostamaan hypetyksen uhrina jonkun heidän saippuan, jonka piti tehdä iholle jotain ylimaallista. No, sain saippuan. Se kuivatti ihoa ihan samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin saippua. 🙄

    Vastaa

    24
  28. Itseäni on myös häirinnyt heidän markkinointi-tyylinsä ja sen takia en ole mitään tuotteita ostanut.
    Ja kiitos tämän asian esiin tuomisesta. Itse en ole muutamaan vuoteen muutenkaan ostanut mitään kosmetiikkaa, ennen kuin olen tarkistanut mitä Karkkipäivä Sanni on asiasta kirjoittanut! 😄

    Vastaa

    17
    1. Täältä mä olen myös hyviä vinkkejä saanut, varsinkin kun iho erittäin haastava. Kiitos Sanni 🙏🏼

      Vastaa

      2
  29. Ajattelen että heidän teepuusaippuansa on erinomainen tuote. Ristiriitainen fiilis markkinoinnista, mutta pakko myös sanoa, että olen jotenkin vaan yltiöväsynyt kaikkiin "gateihin".

    Vastaa

    1
    1. Onnistunut teepuusaippua ei oikeuta markkinoimaan täysin muunlaisia tuotteita tämän aidosti hyvän tuotteen asiakkaille luomaan luottamukseen perustuen, se on vielä aivan erityisen väärin.

      Vastaa

      59
    2. Teet tärkeää työtä Sanni! Kiitos!

      Vaikka joku tavallinen asiakas olisikin yhtä tarkka inceistä ym. kuin sinä, niin tuskin olisi ollut heidän millään teollaan mitään vaikutusta mihinkään heidän toimintaansa.

      Sinulla on oikeilla perusteilla kertynyttä vaikutusvaltaa ja käytät sitä oikeudenmukaisesti ja oikein. Maailma tarvitsee sellaisia ihmisiä kuin sinä! Kaikilla aloilla.

      Vastaa

      1
  30. Hienoa että nostit asian esille! Ihmettelin yrityksen markkinointia, kun etsin pari vuotta sitten hoitokeinoa outoihin iho-ongelmiin, ja törmäsin merkin saippuaan, joka vaikutti olevan liian hyvää ollakseen totta. En haksahtanut siihen, mutta jäi tunne että epätoivoisille kuluttajille luvataan mitä vaan, ja olin itsekin siinä vaiheessa ihostani ahdistunut. Iho-ongelmat vaativat lopulta pari käyntiä ihotautilääkärillä sekä perusteelliset tutkimukset ja paranivat lopulta hitaasti lääkehoidolla. Minua suututtaa tällainen epäeettinen markkinointi!

    Huomasin että HS on juuri nostanut jutun verkkosivuilleen. Huomasin artikkelin kommenteista mainintoja, että yritys olisi aiemmin markkinoinut tuotteidensa auttavan myös syyhyyn. Googletin asian, ja edelleen merkin sivuilta löytyy tästä maininta ("...tarjoamme valikoiman tuotteita, jotka voivat auttaa sinua taistelussa syyhypunkin aiheuttamaa kutinaa vastaan. Meiltä löydät ratkaisun kutinaongelmiisi.") Tämä on jo todella härskiä! On aivan kamalaa, jos ihmiset laittavat nämä "hoitokeinot" samalle viivalle lääketieteellisten hoitojen kanssa! En ota kantaa syyhylääkkeiden tehoon, se ei ole asiani pointti, vaan se, että tekstistä saa kuvan, että syyhy on hyvällä tuurilla hoidettavissa yrityksen voiteilla ja saippuoilla.

    Kunnioitukseni työtäsi kohtaan nousi juuri uusiin sfääreihin! PS. Olen lopultakin kiinnostunut myös aurinkosuojafilttereistä, ja seuraava kropan aurinkovoiteeni tulee olemaan ympäristöystävällinen. Kiitos siitäkin! :)

    Vastaa

    23
    1. Kunnioitukseni työtäsi kohtaan nousi juuri uusiin sfääreihin! PS. Olen lopultakin kiinnostunut myös aurinkosuojafilttereistä, ja seuraava kropan aurinkovoiteeni tulee olemaan ympäristöystävällinen. Kiitos siitäkin!

      🙏🏻

      Vastaa

      8
    2. Hiukan samaa oli joskus LUSHin markkinoinnissa, jonka mukaan eräs heidän saippuansa nujertaa sairaalabakteerin..

      Mikäs siinä, mutta hieman liian vahvalta saippualta vaikuttaisi kotikäyttöön..

      Vastaa

      0
  31. Kiitos Sanni! Hyvin selvitetty. Itselläni meni ajat sitten maku, kun he väittivät Facebookissa että aknea aiheuttaa tietokoneen ja mobiililaitteiden näytön lämpö. Pyysin jotain näyttöä väitteen tueksi. Ei sitä tietysti ole, mutta firman edustajan vastaukset olivat todella outoja ja hän piti kiinni kannastaan.

    Vastaa

    26
    1. Moikka Maiju,

      Jouduin editoimaan kommenttiasi koska siinä oli mainittu nimeltä yritys sekä henkilö nimeltä sellaisessa asiayhteydessä, johon juuri nyt en ehdi perehtyä, ja siksi en voinut julkaista nimiä. Otin kommentin kuitenkin talteen ja katson mitä löydän asiaan liittyen.

      Vastaa

      23
  32. Oudoksuin Saaren Taikaa ensimmäistä kertaa siinä vaiheessa, kun sain uutiskirjeen, jossa oli nyyhkytarina perustajan väkivalta- rikos- ja huumetaustasta. Vakavia asioita tietysti, mutta kuka haluaa liittää sellaisia aiheita kosmetiikkabrändiin, joka myy hyvinvointia? Onko elämäntarina totta vai markkinointikeino?
    https://www.saarentaika.com/selviytymistarinani-saaren-taika/

    Vastaa

    23
  33. Oot tehnyt aivan mielettömän selvitystyön, hatunnosto! En ymmärrä incien sun muiden päälle itse juurikaan, mutta luotan tietotaitoosi ja opin aina uutta postauksistasi.

    En ole tutustunut Saaren Taika -tuotteisiin itse, mutta olen saanut vahvan mielikuvan kotimaisuudesta ja luonnonmukaisuudesta. Ikävää, että mainonta on ollut harhaanjohtavaa - aika harva lopulta ymmärtää mitä ainesosaluettelo tarkoittaa jos "ei puhu kieltä". Ns. tavallinen kuluttaja luottaa Avainlippuun ja siihen mitä yritys itse kertoo toiminnastaan.

    Vastaa

    16
  34. Siirryin Sopo saippuoihin jo kauan sitten. Siinä on aidosti luonnonkosmetiikkaa.

    Vastaa

    2
  35. Kiitos tästä katsauksesta. Todella ikävää toimintaa Saaren Taialta. En ole itse koskaan ostanut heidän tuotteita koska heidän mainostekstit ovat olleet aina jotenkin epäilyttävän positiivisia. Ainoastaan hamam pyyhkeitä tullut tilattua.

    Vastaa

    5
  36. Olen alusta saakka kyseenalaistanut Saaren taika omistajan puheet tuotteista esim . joku vanhempi rva pikku pajassaan valmisti saippuoita jossain vaiheessa. Tuotteet tulee todellakin suurista tehtaista missä halvimmalla valmistetaan ja samoja tuotteitta ostaa monet . Tuotteessa vain eri merkki ja hintahaitari suuri merkistä riippuen. Saaren taika ahneena pistää suurimmat katteet tuotteille.

    Vastaa

    8
    1. Kyllä yrityksen perustaja on oikeasti valmistanut ja kehittänyt alkuperäiset saippuat itse, tätä ei ole varmaan kukaan epäillyt. Myöhemmin yrityksen lähtiessä kasvamaan on saippuoiden valmistuspaikka toki vaihdellut ja ollut välillä Ranskassakin.

      Vastaa

      7
  37. Voi ei. Sorruin juuri teepuusaippuaan.Kallis oli! Uskoin siis luonnonmukaisuuteen. Näitä näkee myynnissä näin lomareissussa monissa paikoissa. Lappeenrannan Pulsassa,Vanhassa Porvoossa ym.ym.Eli jaettu ymp.suomen. pojalla atooppinen iho ja punoittaa herkästi niin hälle kokeiluun. Kannattaakohan? Nyt vasta ko.artikkelit osuivat silmiin. Harmittaa todella.

    Vastaa

    1
    1. Vinkkinä, että muillakin firmoilla on teepuusaippuoita, ja voi olla paljon huokeammalla ;) Ei Saaren Taika ole teepuusaippuaa keksinyt. Niitä on ollut myynnissä varmaan vuosikymmeniä.

      Vastaa

      11
    2. Ja kokemuksen perusteella monen muun firman teepuusaippuat ovat vielä paljon parempia.

      Vastaa

      5
    3. Kyllä tuota Saaren Taian teepuusaippuaa uskaltaa käyttää, se kuuluu niihin tuotteisiin jotka on oikeasti luonnonkosmetiikkaa. Teepuusaippua on suht simppeli tuote jonka valmistamiseen ei tarvita mitään sen kummempia kikkailuja joten yritysten ei edes kannattaisi muuttaa sen aineosalistaa. Kannattaa vaan olla varovainen ettei kuivata atooppista ihoa liikaa teepuusaippualla.
      Ja kuten tuossa on jo mainittu, niin teepuusaippuaa saa monelta muultakin merkiltä jos vielä jatkossa on sille tarvetta :)

      Vastaa

      3
    4. Tarjalle: meidän 2v tytölle auttoi Metsäpölyn tuotteet, sitä kaksi kertaa päivässä ja atopia lähti helpottamaan, mutta tämä otti joku 3kk ainakin että päästiin tilanteesta: verestävät punaiset laikut - iho tasaiseksi. Perusvoiteena meillä on käytössä Puhdistamon 100% sheavoide. Meillä ei ole käytössä muita ihoa puhdistavia tuotteita. Ja sitten joku varmaan kysyy miksi emme 1% tai 2% kortisonia, kuurina niin siksi että allergisoi lisää.

      Yleisesti:
      Onneksi en ole hurahtanut heidän kosmetiikkaan. Hamam pyyhkeitä heiltä olen ostanut alesta ja ne on olleet lempparit, samoin pyykkietikat, tosin musta näillä on ollut pitkään jo hinnoittelu hivenen yläkanttiin varsinkin kun tuotteen alkuperää ei esitellä samanlailla kuin Frantsilalla. Tän artikkelin myötä en oikein halua enää jatkossakaan tukea heitä. PS. Hyväksi aurinkovoiteeksi suosittelen Alga Marista, ei niitä sävytettyjä!

      Vastaa

      2
    5. PS. Hyväksi aurinkovoiteeksi suosittelen Alga Marista, ei niitä sävytettyjä!

      Alga Maris on todella hyvä! Uskaltaisin väittää, että jopa paras eurooppalainen fysikaalisten aurinkovoiteiden valmistaja. Yrityksellä on erittäin pitkä kokemus ja erikoistuneisuus nimenomaan mineraaliaurinkovoiteisiin. Mineraaliaurinkovoiteet ovat hyvin kinkkinen tuote formuloida, ja se vaatii kunnolla hiottua osaamista. En itse välttämättä käyttäisi tuntemattomasta private label -tehtaasta tilattua mineraaliaurinkovoidetta.... (--> Saaren Taikan nyt entiset voiteet). Kyllä ne kannattaa ostaa etablisoituneelta ja alaan erikoistuneelta valmistajalta.

      Vastaa

      6
  38. Olen pettynyt siihen että näitä tuotteita jälleenmyyvät eivät ole asiaa huomanneet, vaikka pitävät itseään alan asiantuntijoina (Ruohonjuuri, Valotar, Life, Raw Organics).

    Vastaa

    13
    1. Muista mainituista en tiedä, mutta Ruohiksen valikoimassa on ainoastaan niitä ST-tuotteita, jotka ovat luonnonmukaisia ja luonnonkosmetiikan kriteerien mukaisia.

      Toki he voivat hyvinkin muuttaa kantaansa yrityksen tuotteiden myymiseen luonnollisuudesta huolimatta, riippuen siitä mihin tämä keissi johtaa.

      Vastaa

      11
    2. Ikävä kyllä vielä viime viikonloppuna kun asia nousi esiin, Ruohonjuuren valikoimasta löytyi Saaren Taialta muitakin tuotteita. Myös verkkosivuilla oli eri teksti Saaren Taika merkin esittelystä. Tätä onneksi nyt muutettu sekä tuotteita heiltä ainoastaan luonnonkosmetiikkaa.
      Mutta siis olen erittäin kiitollinen sinulle että nostit asiaa esiin! Arvostan suuresti sitä sekä ammattitaitoasi!

      Vastaa

      2
    3. Ikävä kyllä vielä viime viikonloppuna kun asia nousi esiin, Ruohonjuuren valikoimasta löytyi Saaren Taialta muitakin tuotteita.

      Ohoh, kappas vain..? Tampereen myymälässä, jossa siis itse teen extraajan duunia aika ajoin, on ollut ST:ltä ainoastaan luonnonmukaisia tuotteita. Ja itse asiassa hyvin suppea valikoima, koostuen palasaippuoista ja palashampoista, muutamasta balmista, muutamasta shampoosta & hoitoaineesta sekä nestemäisestä teepuusaippuasta. Vaikka nämä eivät ole sertifioitua kosmetiikkaa, niinkuin ei mikään ST:n tuotteista, näissä on ollut luonnonkosmetiikan suurten sertifiointitahojen mukaiset ainesosat. Osa sertifiointitahoista, kuten Ecocert ja Cosmos, sallivat shampoissa ja hoitoaineissa tietyt kemiallisesti modifioidut kvaternääriset ammoniumyhdisteet, jotka incissä kuulostavat ja näyttävät epäluonnollisilta, - ja sitä ne valmistukseltaan ovatkin (kuten Distearoylethyl Dimonium Chloride), mutta lähtöraaka-aine luonnosta peräisin. Tämän tyyppiset ainesosat olivat pitkään kiellettyjä luonnonkosmetiikassa, ja osa sertifiointiorganisaatioista kieltää ne yhä, kun taas osa sallii.

      En ollut edes ajatellut, että Ruohiksen verkkokaupassa olisi eri valikoima, Tampere on nimittäin Suomen toiseksi suurin Ruohis-myymälä valikoimaltaan. Mutta en mene sanomaan mitään, kun en tiennyt asian todellista laitaa.

      Nyt Ruohis on kuitenkin julkaissut Saaren Taikaan liittyen seuraavan tiedonannon:

      https://www.ruohonjuuri.fi/blogs/ruohonjuuren-uutiset/ruohonjuuren-linjaveto-saaren-taika-brandiin-liittyen

      Vastaa

      6
    4. Kyllä jälleenmyyjillä on nämä asiat tiedossa, mutta kun asiakkaat ovat tuotteita halunneet, niin paha siinä on ollut jättää tuotteita poiskaan. Saaren Taika on lisäksi todella hankala yhteistyökumppani, kaikki tehdään heidän ehdoillaan ja haastavat riitaa joka asiasta.

      Vastaa

      8
  39. Oletpa tehnyt hyvää työtä!
    Ostin juuri viiko sitten tämän anti-age 50uva päivävoiteen ja ajattelin, että olenpa tehnyt nyt hyvän sijoituksen mahdollisimman luonnonmukaiseen kosmetiikkaan, hyvää iholleni ja minulle todella tärkeää tukea suomalaista pienyrittäjää, Ostin toki yämän paikallisesta luontaistuotekaupasta, jossa tuotetta vielä vuolaasti kehuttiin. Eli asiasaan millään tavalla perehtymättömänä ihan harhaanjohdetun mainonnan uhrina. Herkkäihoni alkoi heti reagoimaan tähän tuotteeseen. Hyvää tutkimustyötä ja hyvä kun toit epäkohdat esille. Alan lukea blogiasi enemmän.

    Vastaa

    15
  40. Mulla on yksi kokemus ST:an tuotteista.
    Ostin greippi-siivoussaippuan ja suolasaippuan kesälomareissulta. Suolasaippuasta pidin, toimi hyvin kylmässä merivedessä mun hiusten, jalkojen ja kainaloiden pesussa.

    Siivoussaippuassa oli jokin valmistusvirhe ja pakkauksen saippuasta puuttui noin kolmasosa, kun sen pahviakkauksen kotona avasin.
    Kuvasin ja reklamoin saippuaa valmistajalle ja ostopaikkaan omilla sähköpostiviesteillä. Ostopaikasta sain pahoittelut ja lähettivät minulle postitse suklaalevyn, kortin ja metallisen joulukuusenkoristeen ja lupasivat välittää viestin valmistajalle.
    Valmistajalta sain viestin jolla vihjailtiin minun yrittävän hyötyvän myyjäkaupan väärästä säilytystavasta...
    Joo okei hei ja näkemiin, mun kokeilut jäi siihen tältä valmistajalta.

    Asian olisi voinut hoitaa ihan toisinkin, siitä onkin nyt ihan lähiajan esimerkki Jolie kaupalta :)

    Tähän oikeestaan pakko laittaa Patyka yövoide-episodini. Rutisin siitä voiteesta sulle ja epäilit kuivumista kuljetuksen aikana.
    Jolielle vistittelin ja heti kiittivät ilmoituksesta, pyysivät lähettämään voiteen valmistusnumeron. Kuvasin purkit, kahdessa pakkauksessa tuollainen vioittunut yövoide (pakkauksen päivävoide ja seerumi mieluisat).
    Jolie hyvitti minulle koko pakkaukset ostohinnaltaan luottokortilleni, kun ei heillä ollut lähettää uusia tilalle. Siis kaksi pakkausta. Wow mitä asiakaspalvelua ja ei hetkeäkään ollut olo, että natisen turhasta. Tiedän mistä tilaan jatkossa.
    Kiitos Sanni, mä en olisi tajunnut voiteita pilaantuneiksi, ihmettelin vain outoa levittyvyyttä.
    Muistan sun jossain kommentoineen, että Jolie kohta maksaa mulle rahaa tilauksista, ku on niiiiin hyvät alet. Melkoinen noita/ennakkokannanotto Sannilta, koska niinhän tässä taisi käydä.
    Nooh tiedän mistä tilaan seuraavan kerran.

    Vastaa

    8
    1. Valmistajalta sain viestin jolla vihjailtiin minun yrittävän hyötyvän myyjäkaupan väärästä säilytystavasta...
      Joo okei hei ja näkemiin, mun kokeilut jäi siihen tältä valmistajalta.

      😑 Kuulostaa siltä linjalta, millä yritys tyypillisesti vastaa reklamaatioihin. Kaikkien niiden kymmenien viestien mukaan, joita olen reklamaatiotilanteiden hoidosta Instagramiin saanut.

      Tähän oikeestaan pakko laittaa Patyka yövoide-episodini. (..) Jolie hyvitti minulle koko pakkaukset ostohinnaltaan luottokortilleni, kun ei heillä ollut lähettää uusia tilalle. Siis kaksi pakkausta. Wow mitä asiakaspalvelua ja ei hetkeäkään ollut olo, että natisen turhasta. Tiedän mistä tilaan jatkossa.

      Olipa hienoa kuulla tämä kokemus! 🙏🏻 Hienosti hoidettu tilanne Jolielta. No, juuri siten, kuin homma kuuluu hoitaa. 👍

      Kiitos Sanni, mä en olisi tajunnut voiteita pilaantuneiksi, ihmettelin vain outoa levittyvyyttä.

      Aina kannattaa kyseenalaistaa tuotteen kunto, jos se ei levity asianmukaisesti tai esim. tuoksahtaa oudolta. Valitettavasti erityisesti aukikierrettävissä purkeissa on riskinä, että kansi kiertyy hieman pois paikoiltaan kuljetuksen aikana, ja tämän seurauksena tuotteeseen alkaa päästä happea, ja pikku hiljaa vesi haihtuu. Tuloksena jähmeytynyt (ja pilalle mennyt) koostumus.

      Muistan sun jossain kommentoineen, että Jolie kohta maksaa mulle rahaa tilauksista, ku on niiiiin hyvät alet. Melkoinen noita/ennakkokannanotto Sannilta, koska niinhän tässä taisi käydä.

      🤣🤣 Todellakin...!

      Vastaa

      6
  41. Hei,

    ainakin oman kokemukseni mukaan tuo spf 50 aurinkovoide ei suojaa ainakaan yhtä hyvin kuin mitä tuon suojatehon aurinkovoiteiden tulisi suojata. Käytin tuotetta viime talven Kaakkois-Aasian lomalla, jolloin päivän keskilämpötila oli 30 asteen hujakoilla. Ihmettelin tuolloin sitä, että miten voi olla mahdollista, että ihoni palaa niin nopeasti tuotteen käytöstä huolimatta, mutta tämä varmaan selittää asian.

    Vastaa

    16
  42. Mulla meni maku tähän firmaan jo KAUAN sitten koska mainostivat muistaakseni omaa meikinpoistoainettaan tms tyyliin "tässä lapussa on meidän ainetta ja tässä toisessa Garnierin misellivettä, ja ohhoh katsokaa Garnier ei toimi yhtään"... Ja videosta näkyi kilometrin päähän ettei sillä kakkoslapulla edes koskettu naamaan :D Itse käytän juuri tätä "huonoa" tuotetta ja kyllä lähtee, eli opetelkaa ees valehteleen paremmin.

    Enkä ees alota tästä good old "meidän tuotteissa ei ole kemiallisia aineita"-lässytyksestä, vaikka sitä ei juuri näillä sanoin sanottaisikaan. Tätä kuitenkin kuulee sekä Saaren Taialta että monelta muulta "luonnonkosmetiikka"-firmalta, ja kuka tahansa joka on käynyt edes peruskoulun oppimäärän verran kemiaa, tietää että hanavesi ja huoneilmakin ovat pelottavia "kemiallisia aineita"...

    Anteeksi random raivokohtaus, kiitos hyvästä postauksesta! :D

    Vastaa

    23
  43. Minulla meni heihin maku jo pari vuotta sitten. Olen itse mehiläistarhaaja, ja huomasin että heillä oli myynnissä ”hunajahuulirasva”. Ainesosaluettelossa ei kuitenkaan ollut hunajaa laisinkaan. Kysyin heiltä asiasta ja vastaus oli että tuotteessa ei ole hunajaa mutta se on ”ihanan hunajan tuoksuinen”. Olin yhteydessä Tukesiin, ja tuote vedettiin myynnistä.

    Vastaa

    48
  44. Olet tehnyt valtavan urakan ja auttanut meitä kosmetiikkaa käyttäviä "taviksia"! Kiitos! Ihan uskomatonta, että nykyaikana joku voi/uskaltaa/kehtaa mainostaa näin räikeästi suoranaisilla valheilla! Varmasti siellä Saaren Taikan pääkonttorissa pistellään nyt neuloilla pieniä Sanni-nukkeja ja langetetaan kirouksia. Mutta hienon työn olet tehnyt! Hyvä, että tahallinen väärä mainonta tulee päivänvaloon. Eläköön Sanni!!

    Vastaa

    19
    1. Varmasti siellä Saaren Taikan pääkonttorissa pistellään nyt neuloilla pieniä Sanni-nukkeja ja langetetaan kirouksia.

      Aivan varmasti. Jos mun kesä menee pilalle niin tiedän syyn...

      Vastaa

      8
  45. Oon tilannut joskus jonkun silmänympärysvoiteen Saaren Taialta, kommentit hehkutti sen maasta taivaaseen, itse en nähnyt siinä käytössä mitään hypetyksen arvoista. Se ei siis tehnyt mitään, mitä lupasi. Ei siinä, on sitä tullut useita sy-voiteita testattua aiyan samanlaisin kokemuksin, mutta tietysti omaan ostopäätökseen valita juuri Saaren Taika tuote oli ne ylistävät kommentit. Vaikka jo silloin ajattelin, että osa niistä on varmasti keksittyjä 😄

    Vastaa

    5
  46. Olen ostanut firman tuotteita eivätkä ne sopineet atooppiselle iholle, joka samalla rasvoittuu. Yrittivät sanoa, että olin valinnut väärät tuotteet ja etten ole tehnyt ihoanalyysia. Tarkistitn jälkikäteen, niin tuotteet oli heidän kategorioissaan ihotyypilleni sopiviksi luokiteltuja. Muutenkin nuo tuotteet on ylihinnoiteltuja ja markkinointi ylipäätänsä harhaanjohtavaa.

    Vastaa

    9
    1. Mulle sanottiin, että käytän tuotteita väärin tai olen käyttänyt liian vähän aikaa (olin käyttänyt vuoden). Lisäksi sanottiin, että "laita viestiä niin etsitään sulle toinen tuote mikä voisi sopia paremmin". En laittanut. Itsellä atooppinen sekaiho ja kokeilin teepuusaippuaa.

      Vastaa

      3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (118)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)