22.11.2023

Probicare Pro - paras näkemäni apteekin perusvoide

Johan pomppasi - perusvoide uudelle tasolle, nimittäin! 😮

probicare pro kasvovoide

Kuulin jokin aika sitten lääkäritutultani Orionin uudesta Probicare Pro -perusvoiteesta. Hän kysyi uteliaana, joko olin ehtinyt tutustua kyseiseen voiteeseen.

Googlasin tuotteen ja incin nähtyäni marssin saman tien ostamaan voiteen testiin - voiko perusvoide näyttää tältä? 🤩 Nyt on perusvoiteidenkin maailmassa virallisesti hypätty trendiainesosien kärryille. Merkittävää on myös kasviöljyjen käytön lisääntyminen.

probicare pro kasvovoide

Orionin Probicare Pro -voide sisältää probioottista lactococcus-uutetta, riisinleseöljyä, jojobaöljyä ja bakuchiolia. Wow! Lisäksi voide tuntuu iholla todella miellyttävältä ja erittäin kosteuttavalta.

Tässä inci avattuna. Merkkasin tekniset aineet vihreällä, kosteuttavat aineet sinisellä, pehmentävät lipidiaineet oranssilla ja erityisaktiiviaineet pinkillä.

Vesi - emulsiopohjan vesiosuus
Butyleeniglykoli - kosteutta sitova ja antimikrobinen aine
Fermentoitu Lactococcus-lysaatti - probioottinen solu-uute, vahvistaa ihon suojabarriääriä
Riisinleseöljy - pehmentävä, kosteuttava ja antioksidanttinen aine. 
PEG-6 stearaatti - emulgaattori
Glyseroli - kosteutta sitova aine
Jojobaöljy - pehmentävä ja hoitava aine 
Glykolistearaatti - emulgaattori (myös kosteuttava & pehmentävä aine)
Bakuchiol - ihoa uudistava ja antioksidanttinen aine
Ksantaanikumi - koostumusta tihentävä aine
Natriumlaktaatti - pH:ta säätävä mutta myös kosteutta sitova aine
PEG-32 stearaatti - emulgaattori

Ollakseen perusvoide, tässä on mielestäni kerrassaan oivallinen kattaus ainesosia! Toki PEG-yhdisteisiin liittyy oma kontroversiansa, koska niiden valmistuksessa syntyy epäpuhtauksia, joiden päätymisestä ihonhoitotuotteisiin jotkin tahot ovat huolissaan. Kaiken kaikkiaan PEG-yhdisteiden turvallisuusprofiili on kuitenkin erittäin hyvä, ja niitä käytetään laajasti niin normikosmetiikassa kuin perus- ja lääkevoiteissa. Jos haluaa käyttää apteekin perusvoiteita, PEG-yhdisteiltä on vaikea välttyä.

probicare pro kasvovoide

Erityisiksi hyvis-ainesosiksi nostan riisinleseöljyn, jojobaöljyn, probioottisen uutteen sekä tietysti bakuchiolin. (Ja vanha kunnon glyseroli on totta kai erinomainen humektantti.)  Tässä huomataan jälleen, että vaikka apteekkikosmetiikka suosii synteettisiä öljyjä allergiariskin vähentämiseksi, lääketehtaatkaan eivät kiistä kasviöljyjen etuja. Kasviöljyjä tapaa nykyään myös perusvoiteista, ja  vaikka se ei ole yleistä, näitäkin vaihtoehtoja löytyy.

Jojobaöljy tunnetaan neutraalina ja kaikille ihotyypeille sopivana kosteuttavana kasviöljynä. Koska se muistuttaa rakenteeltaan ihon omia rasvoja, se imeytyy hyvin aiheuttaen vain harvoin ärsytystä tai ihon tukkiutumista.

Riisinleseöljy on aivan huippuhyvä öljy kuivalle ja ikääntyneelle iholle. Se sisältää runsaasti anti-inflammatorisia antioksidantteja minkä puolesta se myös rauhoittaa ihoa. Linolihappo tukee ihon suojabarriäärin toimintoja.

Probioottiset uutteet eli postbiootit vahvistavat ihon omaa puolustusmekanismia lisäämällä ihon hyvismikrobeja ja vähentämällä patogeenien sisäänpääsyä.

Bakuchiol, tuo 2020-luvun kenties juhlituin kosmetiikan sankari, uudistaa ihoa sekä lievittää epäpuhtauksia.

probicare pro kasvovoide

Kenelle?

Probicare Pro -voide on kehitetty kasvoille ja sopii kaikille ihotyypeille, myös rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle. (Saatavilla on myös koko vartalolle tarkoitettu vihreään tuubiin pakattu Probicare-voide, mutta se ei sisällä bakuchiolia.)

Voide on hajusteeton, mutta siinä on aistittavissa raaka-aineiden ominaistuoksu. Itse erotan heti ainakin bakuchiolin ei-niin-miellyttävän, hieman petroli-maisen ominaistuoksun, mutta se ei ole vahva.

Yllätyin, miten kosteuttavalta ja miellyttävältä tämä tuntuu iholla! Kasviöljyjen läsnäolon kyllä tuntee (myönteisesti!), ja tämä tuntuu ihan erilaiselta kuin vaikka Aqualan L joka on täyssynteettinen voide. Voidetuntuma on kevyen ja semitäyteläisen välimaastossa, ja minusta voide tuntuu kasvoilla jopa aika raikkaalta.

Tässä on perusvoide, jolle meikäläisenkin on annettava suositus! Hintaa 100g tuubilla on 16,90€.

Kuulutko Sinä perusvoiteiden käyttäjiin?

 

23 comments on “Probicare Pro - paras näkemäni apteekin perusvoide”

  1. Olen tätä voidetta jo mainoksista silmäillyt, kiitos kun kerroit tuotteesta tarkemmin asiantuntevaan tapaasi.
    Käytän jonkin verran myös perusvoiteita, niin taidanpa ostaa tämän testiin :)

    Vastaa

    9
  2. Tämä voide oli itselläni testissä syksyn ja alkutalven ajan, mutta jouduin lopettamaan käytön, koska nenänpielet, suunympärys sekä leuka alkoivat yllättäen lehahdella punaiseksi ja kuumottivat. Tätä vaivaa minulla ei ole aiemmin ollut ja ongelma ratkesi, kun lopetin voiteen käytön. Ensimmäisellä käyttökerralla voiteen ainesosien tuoksu oli tyrmäävä, mutta se onneksi haihtui sitä mukaa, kun purkkia availi käytön myötä. Harmittaa ettei tämä tuote sopinut minulle, koska voide oli oikein miellyttävän tuntuinen sekä kaiken lisäksi kotimainen.

    Nyt käytössä kasvojen pesuun apteekin Humektan ja kosteutukseen apteekin Dermalog lotion ja tämä kombo tuntuu toimivan vallan mainiosti :)

    Vastaa

    3
  3. Tuohan kuulostaa houkuttelevalta! Tällä hetkellä on Ainu kaura perusvoide käytössä silloin tällöin.

    Vastaa

    2
  4. Olen tätä kasvovoidetta käyttänyt noin 3 viikkoa ja tästä tullut uusia suosikkini. Vaikka itsellä on rasvoittuva iho niin tämä toimii. Vihreässä tuubissa olevaa saman merkin rasvaa olen vartaloni ihottumaan käyttänyt useamman vuoden ja se on ainut rasva joka siihen auttaa. Kumpaakaan voidetta en vaihda enään pois.

    Vastaa

    2
  5. Joskus pari vuotta sitten varmaan kokeilin sitä vihreätuubista Probicare-voidetta. En muista sen olleen erityisen tehokasta, vaikka INCi oli lupaava.

    Talven kuivuutta ja halkeilevia kynsinauhoja vastaan hankin hiljan testailuun Aveenon Dermexa Balmin. Mulla on hyviä kokemuksia Aveenosta aiemminkin, se käsivoide on tehokas (vaikka sen lyttäsitkin, hehe..) Tuo Dermexa on niinikään kauran teholla ratsastava, mukana on peräti kolmenlaista kaurajohdannaista. No, en tiedä, onko kaurajauheesta mitään rauhoittavaa hyötyä, öljyn ainakin olettaisi olevan hoitavaa.. Sisältää myös keramidia.
    Tunne on hiukan sama iholla kuin legendaarisella Dermon Extralla, joten katsotaan, onko tässä sille kilpailijaa..

    Vastaa

    2
  6. Nyt alkutunnelmia Patykan seerumin kanssa viettämistäni hetkistä. Tämä seerumi tuntuu paljon tujummalta kuin Novexpert, se jopa hieman kirvelee tai kihelmöi iholla; jos laitan silmänympäryksille, silmiä ärsyttää hieman. Nyt olenkin alkanut levittämään kauemmas silmistä. Tuote ei tunnu itselläni lainkaan kosteuttavalta eikä sen varmaan edes ole tarkoitus olla sitä (kun pääfunktio on ihan joku muu).

    Toinen kommentti liittyy sitten Olaplexin hoitoaineeseen: olen nyt pakottanut itseni käyttämään sitä (yritän sietää sen pienen palelun suihkussa tämän käytön vuoksi), mutta huomasin esim. eilen tätä hiuksiin käytettyäni, että hiukset tuoksuivat nenääni hyvin voimakkaasti suihkun jälkeen. Eli tämän tuoksu on aika voimakas.

    Vastaa

    2
    1. Nyt alkutunnelmia Patykan seerumin kanssa viettämistäni hetkistä.

      Jälleen kerran mielenkiintoista, miten erilaiselta sama tuote voi tuntua eri ihoilla :)

      Tuote ei tunnu itselläni lainkaan kosteuttavalta eikä sen varmaan edes ole tarkoitus olla sitä (kun pääfunktio on ihan joku muu).

      Ihonhoitotuote voi myös kosteuttaa, vaikka funktio olisi muu. Esimerkkinä vaikka Novexpertin C-vitamiiniseerumi, joka ei mainosta itseään sanallakaan kosteuttavana, mutta on todella kosteuttava (myös muiden kuin mun mielestä, asiakaspalautteiden mukaan. ☺️)

      Mun iholle Patykan Dark Spot Correcting -seerumi jättää hyvin kosteutetun tunteen. Se ei heti "katoa" ihoon vaan jättää iholle kostean ja pehmeän pinnan.

      Vastaa

      1
    2. Sulla kuulostaa olevan todella kuiva iho. Koska Patykan seerumi on rasvaton, se jättää kuivalla iholla tuollaisen tunteen. Ei muuta kuin heti rasva/öljypitoinen tuote päälle kun olet levittänyt Patykan.

      Vastaa

      1
    3. Laitatko tuota Patykan seerumia myös silmänympärysiholle (itsellä tuntuu tosiaan pientä silmänärsytystä)?

      Kuuluuko Evolven Kalahari Dreamia muuten säilyttää pimeässä vai voiko se olla ajoittaisessa valossa vessan allastasolla?

      Vastaa

      1
    4. Laitatko tuota Patykan seerumia myös silmänympärysiholle (itsellä tuntuu tosiaan pientä silmänärsytystä)?

      En laita. Mulla ei ole silmien ympärillä häiritseviä pigmenttiläiskiä joten en siksi laita sy-alueelle. Posket ja huulten ympärykset on mulla pahimmin pigmentoituvat alueet.

      Vastaa

      1
    5. Tarkoitin kysymyksen eri mielessä: jos sinulla olisi tarvetta, uskaltaisitko laittaa tuota myös lähelle silmiä?

      Vastaa

      1
    6. Uskaltaisin, mun sy-iho on tottunut vahvoihin aineisiin. Mutta ihmisten ihot ovat erilaisia, enkä tällä perusteella sanoisi, että jonkun toisen kannattaisi laittaa happopitoisia seerumeita silmien lähelle.

      Patykan omissa ohjeissa seerumia neuvotaan levittämään koko kasvoille, mutta ei erikseen mainita, että "vältä silmänympärysihoa". Silloin kun jokin aine on erityisen epäsopiva sy-iholle, käyttöohjeissa yleensä mainitaan kehotus välttää sy-ihoa.

      Patykan kuvallisessa ohjeessa sy-iho ja huultenympärysiho on kuitenkin jätetty seerumittomiksi (katso 'Application Tips')

      https://eu.patyka.com/collections/serums-and-oils/products/dark-spot-correcting-serum

      Mun mielestä hyvin monissa asioissa, mukaanlukien ihonhoito, pätee maalaisjärjen logiikka ja "trial & error" -periaate :) Ihonhoitotuotteiden yhteydessä voi aina kokeilla, sopiiko jokin tuote tietylle ihoalueelle. Jos oma iho ei reagoi huonosti, tuotetta voi käyttää ko. alueella.

      Vastaa

      1
    7. En tarkoittanut tuota kysymystä edes siinä mielessä, että uskaltaisitko käyttää herkällä silmänympärysiholla vaan että uskallatko laittaa lähellä silmää siinä mielessä, että sitä sattuisi kulkeutumaan silmään.

      Vastaa

      0
    8. En mä pelkää, että seerumeita tai voiteita menee silmään. Kyllä ne niin nopeasti imeytyvät, tai sanotaan niin, että annostelen tuotteita omalle iholleni siten, että kaikki imeytyy eikä jää vaaraa, että tuote valuisi silmiin.

      Vastaa

      0
    9. Itse olen kokenut, että ärhäkämpi aine voi ärsyttää silmää jopa pienen välimatkan päästä (ei tarvitse olla edes kosketusetäisyydellä).

      Vastaa

      0
  7. Vau, kuulostaa lupaavalta tämä voide!

    Noista PEG-yhdisteistä kysyisin sen verran, näkyykö ne siis aina inci-listalla noin selkeästi "PEG"-termillä? Mielenkiinnosta katsoin vähän omien kosmetiikkatuotteiden ainesosia, ja ainakin Dermosilin Skin Comfort overnight eye maskissa ja Face Extra-voiteessa näkyi olevan joukossa PEG-40. Kaikissa sensitive-sarjan tuotteissa ei kuitenkaan näkynyt olevan. Mutta onko nuo "pegit" siis jotenkin yleisiä nimenomaan hajusteettomissa tuotteissa, jos niitä on erityisesti apteekkivoiteissa?

    By the way, tykkään tuosta dermosilin silmänympärys-naamiosta tosi paljon, mutta oon ihmetellyt, kun omalla ihollani se tuntuu laiton jälkeen jotenkin viilentävältä. Koska se on kuitenkin yökäyttöön tarkoitettu, niin en olettaisi siinä olevan mitään virkistäviä/viilentäviä ainesosia, mutta onko siinä sitten jotain sellaista..? Vai reagoiko ihoni siihen jotenkin huonosti.. :D

    Vastaa

    1
    1. Noista PEG-yhdisteistä kysyisin sen verran, näkyykö ne siis aina inci-listalla noin selkeästi "PEG"-termillä?

      Kyllä; PEG on lyhenne sanoista PolyEtyleeniGlykoli.

      Mutta onko nuo "pegit" siis jotenkin yleisiä nimenomaan hajusteettomissa tuotteissa, jos niitä on erityisesti apteekkivoiteissa?

      PEGit ovat yleisiä kaikessa normikosmetiikassa (eli muussa kuin luonnonkosmetiikassa), niiden käyttö ei siis rajoitu vain hajusteettomiin tai apteekkituotteisiin. PEG'ejä kohtaat Orionista Lumeneen ja Dermosilista Clarinsiin. PEG-yhdisteet ovat suosittuja, koska ne ovat monivaikutteisia ja tuotekehittäjä saavuttaa niillä monia hyötyjä (ja oma oletukseni on, että ne ovat myös verrattaen edullisia). PEG-yhdisteet ovat emulgaattoreita mutta ne myös kosteuttavat ihoa sekä auttavat muita ainesosia imeytymään ihoon paremmin. Lisäksi ne toimivat liuottimina ja auttavat huonommin liukenevia ainesosia liukenemaan voidepohjaan. Auttavatpa ne myös tuotetta pysymään kosteana, eli ehkäisevät tuotteen itsensä kuivumista. Niillä on valtavasti funktioita ja oletukseni on, että niitä käyttämällä tuotekehittäjä saavuttaa tiettyjä asioita formulassaan helpommin (ja kenties edullisemmin) kuin PEGittömillä keinoilla.

      Luonnonkosmetiikassa PEGit eivät ole sallittuja koska ovat synteettisiä, eikä niiden valmistusmenetelmäkään sovi luonnonkosmetiikan kriteereihin.

      tykkään tuosta dermosilin silmänympärys-naamiosta tosi paljon, mutta oon ihmetellyt, kun omalla ihollani se tuntuu laiton jälkeen jotenkin viilentävältä

      Mä en ole huomannut omalla iholla tällaista vaikutusta. En tunnista siellä mitään viilentäviä aineitakaan. 🤔 Mietin jo voisiko kyseessä olla "cold cream" -efekti, mutta cold cream on eri tyyppinen emulsio kuin tämä. En osaa sanoa yhtään mikä tuon viileän tunteen voisi tuoda..? Jos ihosi reagoisi tuotteeseen huonosti, odottaisin ennemminkin kuumottavaa tunnetta.

      En usko, että kyseessä on ärsytysreaktio.

      Vastaa

      2
  8. Ostin nyt tätä sattumalta apteekin alesta - huomasin, että enää yksi pakkaus jäljellä (=suosittu) ja otin siksi hyllystä tarkasteluun. :D Inci kuulosti kiinnostavalta, mutta herkän ihon omaavana pitää vielä testailla kauemmin. Yleensä silti kallistun mineraaliöljyn puoleen enemmän, koska se ei tuki ihoani.

    Vastaa

    1
  9. Tämä Probicare Pro on hyvä voidevinkki. Olen kuullut probioottien vaikutuksesta ihonhoidossa, joten täytyy kyllä testata itsekin. Olen suunnitellut tekeväni apteekkituotteiden tilauksen piakkoin, joten laitetaanpa tämäkin listalle.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (94)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)