03.01.2023

Vuoden 2022 parhaat tuotteet

On aika avata vuoden kuumin lista ☺️🔥

Kuluneen vuoden parhaat kosmetiikkatuotteet: 2022 edition

Täytyy sanoa, että vuosi 2022 oli poikkeuksellisen kiinnostava ja vilkas kosmetiikkavuosi. En muista yhtäkään toista vuotta urani ajalta, jolloin olisi ollut yhtä paljon hienoja uusia lanseerauksia sekä kiinnostavia brändi- ja tuotetuttavuuksia.

Oli todella vaikea pitää tämä listaus "kohtuudessa", ja lista olisi voinut olla tuplasti pidempi. En aseta rajaa vuoden parhaiden tuotteiden lukumäärälle, mutta kahdesta samankaltaisesta loistavasta tuotteesta valitsin listalle lopulta sen inasen paremman. ☺️ Esimerkkinä puhdistusöljyt: olisin voinut nimetä listalle kolme tai neljäkin erinomaista puhdistusöljyä, mutta valitsin yhden. Toisaalta puhdistusmaito muodostaa poikkeuksen: näissä oli kaksi niin kovaa ja tyyliltään sopivasti erilaista tuotetta, että kummankin oli päästävä mukaan.

Listan tuotteet ovat satunnaisessa järjestyksessä.

TASH RETINOIL BAKUCHIOL -ÖLJYSEERUMI

Tässä, arvoisat lukijat, on niin ohut, kevyt ja hienostunut öljy, että sitä todella voi kutsua seerumiksi kasvoöljyn sijaan. Tash Sisterhoodin bakuchiol-eliksiiri on todellinen öljyformuloinnin taidonnäyte. Kylmäpuristettujen kasviöljyjen, estereiden sekä antioksidanttisten merifenkolin, tupakanlehtiuutteen sekä moringan muodostamassa ylellisessä cocktailissa loistaa tähtiaineena 2% pitoisuus ihoa uudistavaa bakuchiolia.

Olen kokeillut kymmenittäin kasvoöljyjä ja tämän ohuempaa ja silkkisempää koostumusta en toistaiseksi tunne. Retinoil Bakuchiol -öljy sopii yhtä lailla ikääntyneelle iholle kuin akneiholle, kiitos ihon rakennettava parantavan ja soluja uudistavan bakuchiolin.

Itse käytän tätä talvisin paksumman kasvoöljyn alla - niin kevyttä ja ohutta Retinoil Bakuchiol on.

TAIGA COSMETICS -SILMÄNYMPÄRYSVOITEET

Kotimaisen Taiga Cosmeticsin tuotteet kokonaisuudessaan kuuluivat vuoden parhaisiin tuttavuuksiin. Upean tasalaatuinen sarja, josta voisin ilolla rakentaa vaikka koko ihonhoitorutiinin!  Nostan joukosta listalleni silmänympärysvoiteet, joiden koostumus ja kosmeettinen miellyttävyys hurmasivat minut välittömästi.

Silmänympärysiho on ainoa kohta kasvoillani, johon enää käytän yksinomaan voidetta, ja olen todella vaativa silmänympärysvoiteideni suhteen. Taigan silmänympärysvoiteet ovat silkkisen tuntuisia, levittyvät vaivatta ja jättävät iholle hoidetun tunteen, olematta paksuja tai rasvaisia. Hinta on hämmentävän edullinen, ja pelkästään hinta-laatu-suhteensa puolesta näistä on tullut mun eniten suosittelemat silmänympärysvoiteet.

Olisi vaikea sanoa, kumpi näistä on parempi, sillä kummassakin on runsaasti kosteuttavia, pehmentäviä ja antioksidanttisia ainesosia. Anti-Age-voiteessa on hitusen enemmän ihoa uudistavia aineita kuten arganöljyä, Sensitive-silmänympärysvoide taas tarjoilee rauhoittavaa puolukansiemenöljyä. Kumpikin voide on hajusteeton.

DJUSIE LIQUID SILK PERFECT CLEANSING OIL -PUHDISTUSÖLJY

Tämä putsari on koreillut monella muullakin alan parhaat-listalla, eikä suotta. Sarjan luoja Katja Kokko myhäili ennen Djusien lanseerausta kehittäneensä "maailman parhaan puhdistusöljyn", eikä hän ihan hurjasti liioitellut, jos minulta kysytään.

Liquid Silk saa kaikkialla kiitosta fantastisen hyvästä huuhtoutuvuudestaan, ja se yhdistettynä ylellisesti liukuvaan, liat ja meikit perusteellisesti irrottavaan korkealaatuisia öljyjä sisältävään koostumukseen on tämän öljyn erinomaisuuden salaisuus. Puhdistusöljy ei yksinkertaisesti voisi kyetä parempaan. 🏆

KHADI CENTELLA NEW-CELL -VARTALOÖLJY

Öljyillä jatketaan, ja vartalonhoidon puolella löysin todellisen jackpotin kun viimein tutustuin ayurvedisen Khadi-brändin tuoksuviin vartaloöljyihin. Ai jestas miten ihania tuotteita!

Khadin Skin & Soul -vartaloöljyissä yhdistyvät eksoottiset, intensiiviset ja aromaterapeuttiset tuoksut sekä huippulaadukas hoitava öljypohja. Kaltaiselleni tuoksufanaatikolle nämä öljyt ovat puhdasta nirvanaa.

On vaikea valita vain yhtä suosikkituoksua, mutta lopulta ihoa kiinteyttävän Centella New-Cell -öljyn huumaavan intensiivinen ja herkullisen sitruksinen tuoksu vei voiton. Mm. mandariini- ja bergamottiöljyn sekä lukuisten intialaisten ayurveda-yrttien muodostamassa tuoksussa on jotain vastustamattoman jälkiruokamaista, eikä häivähdystäkään keinotekoista. Riisinlese-, seesaminsiemen-, manteli- ja vehnänalkioöljystä muodostuva öljypohja tuntuu iholla ihanan silkkiseltä. Kaikki tässä öljyssä puhuu korkeasta laadusta ja pieteetistä.

Kuten aiemmin Khadin Skin & Soul -öljyjen moniulotteisista tuoksuista kirjoitin, näiden äärelle voisi pysähtyä vaikka kuinka pitkäksi aikaa fiilistelemään erilaisia vivahteita. Tuoksut ovat runsaudessaan ja intialaisessa eksoottisuudessaan jotain ihan muuta, mihin länsimaisen kosmetiikan tuoksumaailmassa on perinteisesti totuttu.

Khadi-öljyhieronnasta saunan jälkeen on tullut viikottainen hyvän olon rituaalini, jota oikein odotan. 🧡

En jaksa perehtyä jokaisen yrtin vaikutukseen enkä koe brändin henkistä viestintää täysin omakseni (kaikki meistä eivät innostu chakroista), mutta tuotteiden kosmeettisen, rentouttavan ja hyvää oloa tuovan vaikutuksen todellakin koen.

TAIKA SENSITIVE -PUHDISTUSEMULSIO

Hyvin poikkeuksellisesti tutustuin tänä vuonna kahteen niin fantastisen hyvään puhdistusemulsioon, että ne saivat paikan tältä listalta. En yleisesti kuulu puhdistusmaitojen ystäviin, ja se on vähiten käyttämäni putsarityyppi. Tänä vuonna kuitenkin ihonhoidossani tapahtui ratkaiseva käänne, kun siirryin entistä enemmän öljymäisten tuotteiden pariin. Ilmiö oli nähtävissä niin kosteuttavien kuin puhdistavien tuotteiden kategorioissa, ja vaahtoputsarit jäivät ensimmäistä kertaa vähemmälle käytölle kuin maidot ja öljyt.

Taika-sarjan herkälle iholle kehitetyn hajusteettoman Sensitive-sarjan puhdistusemulsio on yksinkertaisesti älyttömän hyvä. Sen koostumus on tyypillistä maitoputsaria raikkaampi ja vähemmän rasvainen, ja se huuhtoutuu iholta jättämättä yhtään rasvaista jälkitunnetta. En ole ainoa tästä ominaisuudesta innostunut käyttäjä, vaan moni muukin on kiitellyt Taikan puhdistusemulsiota samasta syystä. Kun kuuntelee Djusien putsarin saamaa palautetta, voi nähdä, että kuluttajat yleisesti ottaen pitävät putsarikoostumuksista, jotka huuhtoutuvat iholta hyvin. Vaikka haluamme öljyjä ja rasvoja sisältävän puhdistustuotteen, emme halua, että öljyisyys jää tuntumaan iholla :)

SAPIENIC MAKEUP REMOVER -PUHDISTUSEMULSIO

Tässä on toinen vuoden paras puhdistusmaito! Kuten Taika, myöskään Sapienicin emulsio ei jätä iholle yhtään rasvaista jälkitunnetta vaan huuhtoutuu täydellisesti. Iho jää todella pehmeäksi ja hyvän tuntuiseksi, ja putsari onkin selvästi ylellisempi kuin Taikan. Silkkisessä emulsiossa on hienovarainen vaniliinin tuoksu, ja tämän käyttö on silkkaa nautintoa.

Tuotteen salaisuus on savea sisältävässä koostumuksessa, joka puhdistaa ihon tehokkaammin kuin tavanomainen vesi-öljy-emulsio. Sapienicin saviemulsio lupaa poistaa iholta kestävänkin meikin sekä aurinkovoiteet. Emulsion on hyvä antaa vaikuttaa iholla hetki ennen poishuuhtelua, jos iholla on tiukassa istuvaa puhdistettavaa kuten mineraaliaurinkovoidetta, jotta savi ehtii kunnolla imeä itseensä likapartikkeleita.

Koko Sapienic brändinä kuuluu vuoden tapauksiin. Kirjoitan tästä lisää toisessa postauksessa, jonka omistan "oman taloni" vuoden parhaille lanseerauksille.

PURODORÉ HYDRATING FLORAL TONER

Kotimaisen Purodorén kukkaiskasvovesi on yksi ihanimman tuoksuisista kasvovesistä koskaan - ja tuoksu tulee vieläpä pelkästään tuotteen sisältämistä kukkasista. Valkoinen ruusu, lehmuksenkukka, päivänkakkara, lemmikki, ruiskaunokki ja orvokki luovat tähän ylelliseen luonnonkosmetiikan kasvoveteen sekä hoitavan että tuoksuvan sydämen.

Jälleen kerran osoitus, kuinka paljon tuoksut vaikuttavat käyttökokemukseen. ❤️

Hydrating Floral Toner on erittäin pätevä tuote muiltakin ainesosiltaan, hoitaviin ja kosteuttaviin ainesosiin lukeutuvat mm. niasiiniamidi, hyaluronihappo, fosfolipidit ja glyseroli. Extraplussaa tuote saa isosta koostaan: pullo on 150 ml, kun hoitavat kasvovedet tyypillisesti myydään 100 ml pakkauksissa.

MÁDARA GROW & FIX -KULMAKARVAGEELI

Otetaan tähän väliin meikkituotteita. Mádaran sävytetty kulmageeli on vuoden viimeisenä listalle päässyt uutuus, joka ilmestyi joulukuussa. Ai että tämä on hyvä!

Uutuus korvaa Mádaran vanhan voidemaisen pomada-kulmavärin. Minikokoinen applikaattoriharja levittää kulmavärin näppärästi ja täsmällisesti paikoilleen, ja geelin kevyesti vahamainen koostumus on helppo hallita ja kuivuu nopeasti. Hylsystä tulee kerralla juuri sopivasti väriä, ja tuote on kaiken kaikkiaan todella helppokäyttöinen jopa meille ei-niin-taitaville kulmakarvojen meikkaajille. Tästä tuli kertaheitolla suosikkini!

Ennen / jälkeen Mádaran kulmageelin: sävy #3 Frosty Taupe

Sävyt Grow & Fix -kulmageelissä ovat samat kuin vanhassa pomadassa. Minulle sopivat lähes yhtä hyvin vaalein sävy #2 Smoky Blonde ja keskimmäinen sävy #3 Frosty Taupe. Kummatkin ovat neutraaleita, harmahtavia sävyjä.

LAVERA HYALURON LIQUID -MEIKKIVOIDE

Laveran Hyaluron Liquid -meikkivoiteen koostumus uudistui, ja on nyt mielestäni parasta, mitä Lavera on meikkivoiderintamalla tarjonnut. Uudistettu koostumus on peittävämpi kuin Laveran aiemmat nestemäiset meikkivoiteet, liukuu iholla paremmin ja tekee heleämmän pinnan. Kaiken kaikkiaan todella hyvä koostumus!

Tuntuu, että nyt Laveralla viimein otettiin se askel, joka kuroi umpeen matkaa ns. arvokkaampien luonnonkosmetiikkabrändien meikkivoiteisiin.

Yleisestikin ottaen Laveran meikeissä tapahtui paljon upeita uudistuksia kuluneena vuonna. Solo-luomivärit ovat toinen erityismaininnan arvoinen juttu, mutta niistä kirjoittelen lisää omassa postauksessaan :) Heitän vain, että julmetun pigmenttinen ja intensiivisesti hehkuva helmiäissävy Amber voisi olla suoraan jostain MACin kokoelmasta! 🔥

TASH EPIC DD GLOW SERUM SPF 15 -MEIKKISEERUMI

Laitetaan Laveran perään aivan erilainen mutta omassa kategoriassaan yhtä loistava meikkipohjatuote. Tash Sisterhoodin sävytetty DD Glow -seerumi itse asiassa melkein muodostaa oman kategorian itsessään - en voi sanoa tuntevani yhtään toista sen kaltaista tuotetta. Korennon seerumimeikkivoide ehkäpä tulee lähimmäs, mutta se on paljon öljyisempi.

Epic DD Glow Serum on ihoa hoitava sävytetty seerumi, jossa on suojakerroin SPF 15. Sitä saattaisi luulla kuivaöljyksi äärimmäisen samettisen ihotuntumansa puolesta, mutta seerumissa onkin ykkösenä aloe veraa. Kuten Tashin toinen tälle listalle päässyt tuote, DD Glow Serum on erittäin hienostuneen tuntuinen. Tältä luksuskosmetiikan "kuuluu" tuntua, jos näin voi sanoa. (Ja näin mä sanonkin, kun tää on mun blogi. :))

DD Glow -seerumi tuo iholle kevyesti sävyä sekä hienovaraista kuultoa, tasoittaen ja kaunistaen ihon pintaa. Se ei ole peittävä eikä meikkivoidemainen, vaan kuin hyvin ohut nestemäinen BB-voide. Iho jää samettiseksi, ja samalla kuitenkin heleäksi. Toisin kuin monet kostean tuntuisiksi jäävät heleyttävät ja hoitavat meikkituotteet, Tashin DD Glow jättää ihon kevyesti puuterisen tuntuiseksi. Tuote sopii siis myös heille, joiden iho herkästi alkaa kiiltelemään, eivätkä kosteat hehkumeikkivoiteet pysy paikoillaan.

COULEUR CARAMEL -POSKIPUNA, SÄVY 53

Ihan tajuttoman kaunis ruusuinen poskipunasävy. Sävy on iholla punertavampi kuin hylsyssä ja luo ihastuttavan terveen "punastuneen" punan. Hyvin naisellinen poskipunasävy - vaikka tämäkin ilmaisu lienee nykyään epäkorrekti.

Rakastan poskipunia ja minulla on niitä toden totta aivan valtavat määrät. Silti olen juuttunut käyttämään vain muutamaa lempisävyä, joista useimmat ovat persikkaisia. Couleur Caramelin 53:sta tuli uusi vakkari niiden rinnalle, ja se on muuttanut meikkipussiini Laveran Charming Rose -klassikkosävyn kaveriksi. Ruusuisuudessaan se tuo virkistävää vaihtelua ikuiselle persikalle, ja koko meikki saa heti erilaisen vivahteen. (On vain pitänyt opetella sutimaan sävyä paljon maltillisemmin kuin Laveraa, sillä tämä sävy on paljon pigmenttisempi!)

COULEUR CARAMEL REVOLUTION MASCARA

Listalle pääsee toinenkin Couleur Caramelin tuote, ja se on Revolution Mascara. Tämä ripsari on tällä hetkellä ykkössuosikkini kaikista luonnonkosmetiikan maskaroista.

Kilpailu on kovaa, ja tänä päivänä luonnonkosmetiikan maskaroiden taso alkaa olla kauttaaltaan todella hyvä. Tunnen jo montakin erinomaista luonnonkosmetiikan maskaraa, jolla saan tuuheat ja samalla siistit ripset. (Juuri volyymin muodostuminen oli ennen suurin ongelma.) Couleur Caramelin Revolution-maskarassa minua ihastuttaa erityisesti harjan pallomainen piikkikärki, jolla saan samalla eroteltua ripsiä mutta myös harjattua ripsiin lisää massaa - täsmällisemmin, kuin koko harjaa käyttäen.

Couleur Caramel Revolution Mascara

Pallokärjen efektiä on vaikea kuvailla, ja jokaisella on omat harjamieltymykset. Minulle pallokärki näköjään sopii todella hyvin, vaikka yleensä valitsen mahdollisimman kapeakärkisen maskaraharjan.

Millään muulla luonnonkosmetiikan maskaralla en saa sudittua ripsiin yhtä paljon värimassaa, samalla kun tulos silti säilyy siistinä, eiväkä ripset ala hapsuuntua ja klimppiintyä. Olen tällainen sutija, ja jostain syystä haluan laittaa maskaraa monta kerrosta. :) On siis tärkeää, että koostumus on nätisti kerrostuva. 👍

L300 PRO-RETINOL ULTRA RESTORE OIL SERUM

Koko Pro-Retinol-sarjan voisi nostaa omaksi tapauksekseen tälle listalle, niin vakuuttava on sarjan ainesosakattaus. En ole koskaan nähnyt missään toisessa tämän hintaluokan markettisarjassa yhtä laadukkaita koostumuksia ja huippuainesosia. On A-vitamiinia, peptidejä, vihreää teetä, ruskolevää, punalevää, keramideja, lakritsia, centella asiaticaa... Kolmasosakin näistä olisi jo tehnyt tehokkaan anti-age-reseptin, mutta L300 ammensi uutuussarjaansa kaikki.

Oma suosikkini oli odotetusti öljyseerumi. Nimikko-ainesosa pro-retinolin (-> retinyylipalmitaatti) ohella silkkinen Ultra Restore -öljyseerumi sisältää kauraöljyä, rypsiöljyä, ruskoleväuutetta sekä oliiviöljyn saippuoitumattomia yhdisteitä.

Nelikymppinen ihoni tervehtii ilolla ihoa uudistavia A-vitamiiniyhdisteitä, ja käytössä onkin sekaisin niin synteettisiä (kuten retinoli ja retinyylipalmitaatti) sekä luonnollisia (beetakaroteeni ja seuraavana esiteltävä ruusunmarjaöljy) A-vitamiini-muotoja.

HAUT-SÉGALA RUUSUNMARJAÖLJY

Haut-Ségalan kasvoöljy oli löytö ainesosanörtille! 🥰🤓

Ruusunmarjan siemenöljy on tunnetusti erinomainen anti-age-öljy, sillä se sisältää retinoideja eli A-vitamiinia. Käsitykseni mukaan minkään muun kasviöljyn ei tiedetä sisältävän yhtä paljon A-vitamiinia. Ruusunmarjalajeissa on kuitenkin eroja, ja hieman harvinaisempi Rosa Rubiginosa -laatu sisältää enemmän A-vitamiinia kuin yleisemmin käytetty Rosa Canina. (Jos jatsot ruusunmarja-tuotettasi, lähes kaikissa lukee 'Rosa Canina'.)

Haut-Ségalan Organic Musk Rose Oil sisältää 100% Rubiginosa-laadun siemenöljyä, ja sen punertava väri sekä marjainen tuoksu kertovat, ettei öljyä ole käsitelty. Se on puhdasta ja korkealaatuista kylmäpuristettua siemenöljyä, jossa on tallella kaikki ruusunmarjan ihoa hyödyttävät aktiiviaineet. Kosmetiikkateollisuus käyttää paljon myös raffinoituja öljyjä, joista on poistettu väri- ja tuoksuaineita. Ruusunmarjan kohdalla tarkista aina, että se on punertavaa tai oranssihtavaa.

Haut-Ségalan ruusunmarjaöljy on täyteläistä ja sopii kaikkein parhaiten kuivalle iholle. Jos runsas koostumus ei haittaa, se sopii mainiosti myös akneiholle esimerkiksi yöhoidoksi. A-vitamiini sopii yhtä lailla lievittämään niin aknen kuin ikääntymisen aikaansaamia rakenteellisia muutoksia ihon pinnassa (juonteet ja arvet).

AIMÉE DE MARS DIVINE ÉMERAUDE EAU DE PARFUM

Ihana, ihana sitruksisen vihreä ja 100% luonnollinen hajuvesi! Paras sitrus-hajuvesi johon minulla on koskaan ollut ilo tutustua.

Aimée de Marsin tuoksut ovat komplekseja aromaparfumeria-luomuksia, joista suuri osa on paksuja, puuterisia ja jopa raskaita. Vihreän kepeä Divine Émeraude rikkoo sabluunan aseistariisuvalla raikkaudellaan ja kirpsakalla sitruunaisuudellaan. Tuoksu tuo mieleen pulppuavan lähdeveden, kirkkaan keltaiset sitruunat ja marjanlehtien vihreän aromaattisuuden. Kuin pirskottaisi iholle sitruksella ja vadelmanlehdillä maustettua viileää lähdevettä!

Kirpeän raikkauden alta kohoaa pikku hiljaa lämmin häivähdys mausteista neilikkaa sekä seetrin, myskin ja jasmiinin pehmeitä sävyjä.

Tämä tuoksu ei ole vain yksi tämän vuoden parhaita, vaan sanoisin jopa vuosikymmenen parhaita tuotelöytöjä. Sopii minulle kuin auringon kypsyttämä sitrushedelmä kouraan..!

OHANIC MIRACLE LEAVE-IN -HOITOAINE

Espanjalaisen Ohanic-hiustuotebrändin paras tuote on tässä: Miracle Leave-in on paras koskaan käyttämäni hiuksiin jätettävä hoitoaine.

Käytän yleensä mieluummin suihkutettavia ja nestemäisiä leave-in-hoitoaineita, sillä täyteläisemmät koostumukset tekevät hennoista hiuksistani herkästi tahmean tuntuiset. Miracle Leave-in ei kuitenkaan lähmää yhtään, ja koostumus on hiuksilleni aivan täydellinen: se on kevyt mutta samalla erittäin kosteuttava ja hiuksia liukastava & pehmentävä. Koostumus on ohuen emulsiomainen.

Tuotteen hoitava tiimi koostuu aloe verasta, öljymerikaalin öljystä, viinirypäleen siemenuutteesta sekä kationisesta tensidistä, stearamidopropyl dimethylamine'sta. Jälkimmäinen toimii kvattien (ja silikonien) tavoin silottaen hiusta ja vähentäen sähköisyyttä, ja se voidaan valmistaa kasviperäisistä raaka-aineista kuten rypsistä.

On vaikea löytää hiuksiin jätettävää hoitista, joka selvästi tuntuu hoitavalta, mutta ei jätä hiuksia tahmean tuntuisiksi. Miracle Leave-in onnistuu tässä! Tuotteen ainoa "ongelma" taitaa olla sen saatavuus: Ohanicia myyvät Suomessa ainoastaan harvat ja valitut Tokmannit sekä Tokmannin verkkokauppa.

PATYKA DARK SPOT CORRECTING FLUID SPF 30

Patyka teki sen taas, ja lanseerasi superhienostuneen ja ohuen SPF 30-suojakertoimellisen kasvojenhoitotuotteen.

Patykan tuotekehitys on keksinyt jotain, mitä useimmat muut luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteiden valmistajat eivät ole vielä keksineet, sillä Patykan aurinkotuotteissa on poikkeuksellisen kevyt ja helposti levittyvä koostumus. Koostumukset ovat myös emulsiotyypiltään vesivoittoisia, kun monet muut ovat rasvavoittoisia tai täysin vedettömiä.

Dark Spot Correcting Fluid SPF 30-voide yhdistää Patykan Dark Spot -ihonhoitolinjan tyrosinaasia ehkäisevän ruskoleväteknologian UV-suojaan. Tuote on ikäänkuin viimeistelevä "suojatakki" Dark Spot -linjan muiden, pigmenttiläiskiä ehkäisevien ja vaalentavien tuotteiden päälle. Toki voidetta voi käyttää myös yksinään tai yhdistää muihin tuotteisiin, eleganttina vaihtoehtona perinteiselle aurinkovoiteelle.

Dark Spot Correcting Fluid sopii aivan erityisen hyvin silloin, kun iholla on jo valmiiksi melasmaa tai hyperpigmentaatiota, ja haluat käyttää kaikki keinot ehkäisemään olemassaolevien läiskien tummentumista sekä uusien syntymistä.

(LIMEPOP) RUUSUVESI

Viimeisenä listalle pääsee tuote, joka ei ole minkään brändin tuote enkä voi edes tietää, onko saman laadun ruusuvettä saatavilla kun seuraavan kerran teen tilauksen. Joka tapauksessa, tässä on paras ruusuvesi, jota olen koskaan käyttänyt, ja se on samalla myös halvin.

Kyseinen ruusuvesi on tilattu luonnonkosmetiikan raaka-aineita myyvästä Limepop-kaupasta. Sen alkuperämaa on Bulgaria ja se on luomulaatuista. Hintaa 100 millin pullolla on ruhtinaalliset 4,85€, eli tuote on jopa yli viisinkertaisesti havempaa kuin brändätyt ruusuvedet.

Olen käyttänyt elämäni aikana varmasti kymmentä eri ruusuvettä, mutta mikä tekee juuri tästä ruusuvedestä niin hyvän? Yksinkertaisesti: tuoksu ja ihotuntu. Jokaisen valmistajan tai raaka-ainetoimittajan ruusuvedessä on erilainen tuoksu, koska kaikki ruusut tuoksuvat erilaiselle maantieteellisestä sijainnista ja sadosta riippuen. Samasta syystä myös kukkaisveden fytokemiallinen koostumus vaihtelee. Oikeastaan: koskaan et voi saada kahta täysin samanlaista kukkaisvettä, ellet tilaa tuotteita samasta erästä.

Tässä nimenomaisessa ruusuvedessä on erittäin raikas ja miellyttävä ruusun tuoksu ja iho jää tämän jäljiltä aivan poikkeuksellisen pehmeäksi. Nykyinen pulloni vetää juuri viimeisiään ja tilaan ehdottomasti lisää. Odotan uteliaana, onko seuraavan pullon sisältö yhtä hyvä.

*

Vielä lopuksi, vuoden viisi kovinta kosmeettista juttua:

⭐️ 1 AIMÉE DE MARS
⭐️ 2 SAPIENIC (markkinoiden minimalistisin sarja!)
⭐️ 3 L300 PRO-RETINOL
⭐️ 4 KHADIN VARTALOÖLJYT
⭐️ 5 YLIPÄÄNSÄ ÖLJYT - KASVOÖLJYT, ÖLJYPUTSARIT, SUIHKUÖLJYT....

*

Aiemmat Vuoden Parhaat -listaukseni:

Vuoden 2021 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2020 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2019 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2018 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2017 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2016 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2015 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2014 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2013 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2012 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2011 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2010 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2009 Parhaat Tuotteet

22 comments on “Vuoden 2022 parhaat tuotteet”

 1. Kiva listaus 😊
  Käytän itse vain lilylolon mineraalimeikkipohjaa, en ole koskaan oppinut käyttämään meikkivoidetta.. mutta voisiko tuo tash epic nimihirviö olla hyvä 🤔

  Sit toiveena,et testaisit luonnonkosmetiikan vedenkestävää ripsaria-ainakin joliella oli joku valikoimassa..

  Vastaa

  0
  1. Moikka KaisaL!

   Osaatko sanoa, mitä ripsaria Jolien valikoimassa tarkoitat..?

   https://jolie.fi/tuotteet/meikit/ripsivarit/

   Mun tietojen mukaan ainoastaan Avril on tähän mennessä julkaissut vedenkestävän luonnonkosmetiikan ripsivärin, ja kyseinen ripsari toimi ainakin mulla tosi hyvin, mutta jostain syystä Avril lopetti sen valmistuksen.

   En ole kuullut minkään muun luonnonkosmetiikan valmistajan lanseeranneen vedenkestäväksi markkinoitua maskaraa, ainakaan sellainen ei ole ollut saatavilla Suomessa. Vedenkestävän ominaisuuden tuottaminen ripsariin luonnon ainesosilla on äärimmäisen vaikeaa, ja siitä syystä juuri kukaan ei ole tässä vielä onnistunut. (Paitsi Avril, mutta ilmeisesti tämäkään maskara ei toiminut toivotunlaisesti kaikilla asiakkailla, kun se kerran lopetettiin.)

   Olen kuullut, että Mádaralla olisi parhaillaan työn alla oman wp-maskaran kehitys, joten odotellaan, josko siltä suunnalta vihdoin tulisi innovaatio tässä kategoriassa. :)

   Vastaa

   0
  2. Aa, kyseinen ripsari ei ole luonnonkosmetiikka:

   "Huomioithan, että tuote sisältää pieniä pitoisuuksia dimetikonia, jota ei raaka-aineena voida luokitella luonnonkosmetiikaksi."

   Dimetikoni on yksi niistä aineista, joilla synteettisessä kosmetiikassa luodaan vedenkestävää koostumusta.

   Vastaa

   0
  3. No pöh. Ei sattunu mun silmään tuo tieto 😭

   Mut toisaalta jos tuo ainesosa on ainut, niin pieni synti... koska nythän mulla on käytössä lancomen ripsari 🙈

   Vastaa

   0
  4. No mä käytän itse eniten synteettisiä maskaroita juuri siksi, että ne hylkivät vettä (jopa vesiliukoiiset) paremmin kuin luonnonkosmetiikan maskarat :) Mulla vuotaa silmät todella herkästi, joten silloin kun haluan olla aivan varma, ettei maskara leviä (tai jos ulkona sataa lunta tai vettä), käytän aina synteettistä maskaraa.

   Muuten mulla pysyy luonnonkosmetiikan maskarat erinomaisen hyvin, ne eivät siis esimerkiksi varise lainkaan. Mutta jos ripsiin osuu vettä, luonnonkosmetiikkamaskaran koostumus tahriintuu heti.

   Vastaa

   0
  5. Ymmärtääkseni teksti viittaa ripsivärin aiempaan koostumukseen (jossa oli mukana dimethicone), nykyisessä ei näyttäisi olevan silikonia. Silikonit on uudemmassa versiossa korvattu silikonia muistuttavilla ainesosilla, jotka on mahdollista valmistaa luonnonmukaisista aineista.

   Vastaa

   0
  6. Aa, okei..! Sittenhän tämä täytyy ehdottomasti testata :)

   Nyt kun katsoin incin kunnolla läpi niin tosiaan, siinähän on LexfeelN -niminen luonnollinen silikoninkorvike (diheptyl succinate & capryloyl glycerin/sebacic acid copolymer.)

   Jos tämä on täysin luonnollinen, niin miksihän kukaan ei puhu tästä..?

   Jolielle voisi laittaa viestin, että poistavat tuon dimetikoni-tekstin ;)

   Vastaa

   0
 2. Missä vaiheessa ihonhoitoa öljy(mäistä) seerumia tulisi käyttää? Jos siis järjestys on puhdistus, kasvovesi, seerumi, voide ja öljy, niin mihin rakoon öljyseerumi kuuluu? Harvoin tulee voiteita käytettyä, mutta laittaisitko esimerkiksi Ordinaryn skavalaanipohjaisen retinoliseerumin ennen vai jälkeen silmänympärysvoiteen?

  Vastaa

  0
  1. Missä vaiheessa ihonhoitoa öljy(mäistä) seerumia tulisi käyttää?
   Jos siis järjestys on puhdistus, kasvovesi, seerumi, voide ja öljy, niin mihin rakoon öljyseerumi kuuluu?

   Öljyseerumi tulisi tässä tuotekombinaatiossa vesipohjaisen seerumin ja voiteen väliin. Mutta itse kuulostelisin, onko öljyseerumi jo tähän rutiiniin liikaa, ja jättäisin jonkin muun tuotteen pois, jos haluaisin sisällyttää öljyseerumin. Tietysti, jos iho imee kaikki viisi tuotetta (kasvovesi, seerumi, öljyseerumi, voide ja öljy) niin sitten ei mitään ongelmaa, mutta kolmen eri öljyä sisältävän tuotteen käyttö ei ole välttämättä tarpeen. Jos iho ei ole erityisen kuiva, kasvoöljy ja kasvovoide ovat toistensa vaihtoehdot, eikä niitä ole tarpeen käyttää molempia yhtä aikaa.

   Jos haluat sisällyttää rutiiniisi öljyseerumin, kokeile jättää tällöin joko kasvovoide tai kasvoöljy pois. Paitsi tietysti, jos iho ongelmitta imee kaikki viisi tuotetta itseensä :)

   Harvoin tulee voiteita käytettyä, mutta laittaisitko esimerkiksi Ordinaryn skavalaanipohjaisen retinoliseerumin ennen vai jälkeen silmänympärysvoiteen?

   Seerumit tulevat aina alimmaisiksi ennen voiteita, joten laittaisin skvalaani-retinoliseerumin ennen silmänympärysvoidetta.

   Vastaa

   0
 3. Kiitos Sanni tästä superkoonnista, jota joka vuosi odotan ja luen putkeen kaikki vanhatkin ja aina yllätyn, onks tostakin jo niiiin kauan (kun pohdin vanhojen listojen suosikkeja).

  Haussa on silmänympärysvoide, joka taikoo väsymyksen pois (tuo taika kokeilematta...), ehkä siis sitä.
  Vai olisiko ehdottaa jotain, hätäpäissäni ostine Cien: voiteen, joku uus jossa Vital Beauty. On hyvä, mut luulen ettei tee ihmeitä. Ehkä laitan yöksi sen Nivea Cremen...kun nyt silmät valuneet viimassa ja joka harakanvarvasryppy huutaa hoosiannaa. Öljyt ei käy, kun piilarit käytössä.

  Kokeilin ja ihastuin SAPIENIC-sarjaan (erityisesti kasvovesi ja seerumi). Hinta vaan ihan posketon.Loistavia tuotteita, tekee ihon ihanan sileänpehmeäksi (ehkä se seerumi). Ei mitenkään superriittoisia ja siksi kertakäyttöhinta kohoaa isoksi. En ole varma haluanko maksaa niiiin paljon. Tarjouskyttääminen perustuotteissa suoraan sanoen raskasta.
  Mietin tuota Djusieta (putsari, kasvovesi, kasvoöljy), olishan sekin setti minimalistinen ja koko setti kohtuuhintaan (tosin onhan sekin arvokas, jos en tykkääkään).
  Voiks noita sarjoja mitenkään verrata?

  Vastaa

  0
  1. Haussa on silmänympärysvoide, joka taikoo väsymyksen pois (tuo taika kokeilematta…), ehkä siis sitä.

   Paras ehdokas tähän olisi ilman muuta ollut Patykan vanha Youthful Lift, jota vielä on saatavilla, mutta se jää pois kun nykyinen varasto on myyty loppuun:
   https://jolie.fi/tuote/patyka-youthful-lift-eye-cream-silmanymparysvoide/

   (Sen korvaa uusi Youth Lift, josta puuttuu valoa heijastava efekti.)

   Tämä tosin on kallis, ja muistelen sinun suosivan edullisempia merkkejä. En uskalla luvata, että mikään sy-voide täysin "taikoo väsymyksen pois" :D, mutta napakoittavat ja helmiäispigmenttejä sisältävät voiteet ovat tähän paras apu. Patykan Youthful Lift on ollut mun iholla kaikkein kaunistavin ja itse asiassa muutenkin paras silmänympärystuote: siinä on aivan täydellinen tasapaino hoitavien, kosteuttavien ja heleyttävien ainesosien välillä.

   Edullisempi vaihtoehto Patykalle on Laveran Illuminating Eye Cream, joka myös tuo iholle todella kaunista valoa, mutta sen kosteusteho on aika heikko ja jos iho on vähänkään kuiva tai kosteusköyhä, alle tulee sujauttaa toinen, kosteuttava sy-voide.

   Jos helmiäistuotteet eivät innosta, kokeile kofeiini-seerumia, joka laskee turvotusta ja tällä tavoin virkistää silmänympärysihon ulkonäköä. Oma suosikkini on Mádaran Caffeine Concentrate. Se olisi muuten mainiosti voinut päätyä myös Vuoden Parhaat -listalle. Kofeiinitippa vaatii päälleen kosteuttavan tuotteen, koska on rasvaton eikä riitä yksinään kosteuttamaan ihoa.

   Voiks noita sarjoja mitenkään verrata?

   Djusielle ja Sapienicille yhteistä on skinimalismi, mutta ainesosien maailma on aivan erilainen. Sinällään niitä ei siis oikein voi verrata. Djusien tuotteissa hyödynnetään paljon eteeristen öljyjen ihoa hoitavia vaikutuksia, kun taas Sapienicin tuotteissa ei käytetä lainkaan eteerisiä öljyjä. Sapienicin tuotteissa probioottisuus ja mikrobiomin vahvistaminen ovat myös vahvassa roolissa, Djusien tuotteissa ei käytetä pro- ja prebiootteja.

   Voisi tiivistää, että Sapienicin tuotteet ovat Djusieta rauhoittavampia ja sopivat paremmin herkälle ja stressaantuneelle iholle. Djusien tuotteet ovat aktiivisempia, kiitos eteeristen öljyjen ja hoitonesteen sisältämien happojen.

   Vastaa

   0
  2. Luomia välittömästi liftaavat voiteet taikovat mielestäni väsymyksen pois. :) Kaikki ilmeisesti perustuvat samaan teknologiaan (Sanni muistanee tämän keskustelun). Näitä voiteita on ainakin Clarinsilla (Total Eye Lift), Korresilla (Back Pine) ja Hylamidella (Subq Eyes). Muitakin varmaan on.

   Vastaa

   0
  3. Joo, tämä teknologia auttaa myös :) Kaikki ihon pintaa "kiristävät" kalvontuojat häivyttää pussittavaa ihoa.

   Mulla omalla iholla kofeiinitippa tuo vielä tehokkaamman tuloksen - tosin olen testannut näistä Elli A:n listaamista vain Korresin Black Pine -sy-seerumin.

   (Ja onhan sitten vielä tämä:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/silmapussit-veks/

   Tämä vain jättää niin kuivan tunteen ihoon, että en ole jäänyt käyttämään tätä jo kosmeettisen epämiellyttävyyden takia. Mutta onhan tämä kyllä ällistyttävän tehokas.)

   Vastaa

   0
 4. Eksyin tämän postauksen kautta vanhoihin juttuihisi ja törmäsin mystery testauksiin. Olipa hauska lukea, kun koitit arvailla tuotteiden alkuperää ja merkkiä. Uskaltaituisitko tekemään lisää mysterypostauksia?

  Vastaa

  0
  1. Näitä olisi kyllä hauska tehdä :) Kun vain aika riittäisi...! :D On niin valtavan paljon tesatattavaa pöydällä koko ajan.

   Mutta kieltämättä mysteeritestaus oli superhauskaa, joten voisihan yhden sellaisen yrittää lusikoida tähän vuoteen :) Kiitos kun muistutit tästä! ☺️

   Vastaa

   0
 5. Taidanpa kokeilla tuota Couleur Caramelin ripsaria, kiitos vinkistä. Tähän asti olen käyttänyt Avrilin ripsareita, mutta ilmeisesti niiden koostumusta on muutettu, koska ne ovat alkaneet mulla kirvellä ihan älyttömästi.

  Vastaa

  0
  1. Mä en ole käyttänyt Avrilin ripsareita moneen vuoteen (ei siksi, etteivät ne olisi hyviä, vaan siksi, kun koko ajan on niin paljon uusia maskaroita testattavana :)).

   Olisi odotettavaa, että koostumuksia on viilattu vuosien varrella - kaikki valmistajat tekevät niin - mutta onpa harmi kuulla, jos ne ovat alkaneet kirvellä. :/

   Vastaa

   0
 6. Voin täydestä sydämestä liittyä Taika-puhdistusemulsion ja L300 Retinol-seerumin ylistäjien joukkoon. (Todella miellyttävä yllätys nähdä arkiseksi, tylsäksikin koetun L300-sarjan kohonneen perusvoidekategoriasta varteenotettavaksi anti-age-vaihtoehdoksi..)

  Nuo Divine Emeraud-kommentit taas.. noh, on vain oma henkilökohtainen mielipiteeni, että tuoksu kelpaa lähinnä vessanpuhdistussarjaan... ;-)

  Taiga Cosmetics sy-voidetta sekä tuota edullista ruusuvettä aion kyllä joskus kokeilla..

  Vastaa

  0
  1. Voin täydestä sydämestä liittyä Taika-puhdistusemulsion ja L300 Retinol-seerumin ylistäjien joukkoon. (Todella miellyttävä yllätys nähdä arkiseksi, tylsäksikin koetun L300-sarjan kohonneen perusvoidekategoriasta varteenotettavaksi anti-age-vaihtoehdoksi..)

   👍

   Vastaa

   0
 7. Kiitos tästä vuoden parhaat listauksesta! ★

  Ruusunmarjaöljyistä puheen ollen, huomasin, että käyttämäni Antipodes Divine face oil sisältää Rosa Rubiginosa seed öljyä. Öljy itsessään ei tuoksu ruusulta tai ole punertavaa. Kyseessä on kuitenkin useita öljyjä sisältävä koostumus ja siinä taitaa olla avokadoöljyä eniten, siltä se kyllä näyttää. Ostin tämän öljyn incin perusteella (omaan silmään näytti hyvältä...), mutta merkki ei ole tuttu enkä osaa sanoa onko öljy raffinoitu.

  Vastaa

  0
  1. Moikka Jii! Jos ruusunmarjaöljyä on tuotteessa vain vähän, se ei värjää tuotetta eikä todennäköisesti tuoksukaan. Antipodes on käsitykseni mukaan erittäin laadukas merkki, enkä odottaisi heidän käyttävän raffinoituja öljyjä. Uskon, että tuotteesi on varmasti priimakamaa. :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (67)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)