31.12.2022

Hyvää uutta vuotta

Toivotan kaikille hyvää uutta vuotta tämän kuvan myötä, joka tiivistää minulle kuluneen vuoden tärkeimmän tapahtuman.

Vuosi piti sisällään Ahvenanmaan kotini ja tukikohtani lähes 20-vuotisen aikakauden päätöksen. Se ei kuitenkaan tarkoittanut Ahvenanmaasta luopumista, vaikka pitkään koin - syvästi pelkäsin - niin. Minun on hyvin vaikea luopua asioista, jotka tuovat minulle turvan tunnetta ja hyvää mieltä.

Kuvassa olen onnellinen, istun Ahvenanmaan punaisilla kallioilla ja aurinko paistaa. Kuvan on ottanut ystäväni, joka auttoi minua muutossa. Tämä aurinkoinen, lämmittävä ja minulle läheinen Ahvenanmaa ei kadonnut minnekään, vaikka fyysinen asuinpaikkani siellä poistui, ja olen niin iloinen ja huojentunut tästä tunteesta. Jos jotain, ehkäpä asunnosta luopuminen korosti vielä voimakkaammin, mitä Ahvenanmaa minulle merkitsee - eikä se merkitys asu kiinteistössä eikä ole sidonnainen seiniin ja nimeen postiluukussa.

Vuoteen on mahtunut myös vielä paljon surullisempia luopumisia, mutta haluan lähteä uuteen vuoteen positiivisten tunteiden kannattelemana.

Niinpä tämän vuoden tärkein muistoni kiteytyy kesäkuun valoon, lämpimiin Ahvenanmaan kallioihin ja siihen iloon, jota viimein loppuun saatettu prosessi toi. Kaikki luopuminen ei olekaan menetystä.

.

Kiitos kaikille lukijoilleni tästä vuodesta ja nähdään vuonna 2023! ❤️

 

13 comments on “Hyvää uutta vuotta”

 1. Luopuminen on kyllä vaikeaa ja sen ymmärtäminen, ettei se ole aina menettämistä on sitäkin vaikeampaa. Itselleni haluan 2023 olevan paremman mielenterveyden vuosi. Käsittelin omia tunteitani ja traumojani viime vuonna ja toivon, että oppiminen jatkuu tänäkin vuonna. Hyvää uutta vuotta!

  Vastaa

  0
 2. Hyvää uutta vuotta!

  Kysymykseni ei liity postaukseen, mutta minua kiinnostaisi millaisella tietokoneella teet töitä? :) Esikoistyttäreni on kiinnostunut valokuvaamisesta ja haluaisi alkaa harjoitella järkkärin käytön lisäksi myös kuvankäsittelyä ja tarvisi sen vuoksi tietokoneen, ja luulen että bloggaajien koneet ovat ainakin hyviä suorituskyvyltään ja sopivat kuvankäsittelyyn ja vaikkapa opiskeluunkin :)

  Vastaa

  0
  1. Moikka! Mulla on 14 tuuman MacBook Pro M1-sirulla.

   Kuvankäsittelyn kannalta tämä ei ole paras mahdollinen kone, sillä ammattilaistason kuvankäsittelijä valitsee suuremman näytön. Omaa läppärivalintaani on puolestaan ohjannut ennen kaikkea "mukanakannettavvuus", sillä teen töitä vaikka missä ja koneen on kuljettava mukana koko ajan. Bloggaajan työssä tällainen pienempi näyttö on aivan riittävä, koska kuviani harvemmin julkaistaan suuressa koossa. Mun koneessa erinomainen ominaisuus on myös akun kesto, se kestää jopa 10 tuntia, mikä myös on mulle tärkeää koska saatan tehdä töitä paikoissa, joissa ei ole latausmahdollisuutta.

   Jos mukanakannettava koko on tärkeä arvo, yksi vaihtoehto on ostaa läppärin ohella erillinen isompi näyttö, jota käyttää, kun käsittelee ns. vaativia kuvia. Mä olen myös harkinnut tätä, mutta toistaiseksi todennut, ettei sellaiselle ole ollut tarvetta.

   Vastaa

   0
 3. Heips, tuli mieleen jälleen yksi aihe, josta mielellään lukisin postauksen... enemmän tuoksuasiaa, nimenomaan kokonaan hajuvesiä käsittelevän jutun.
  Vaikka nykyään käytän tuoksuja hyvin harvoin ja valikoiden (ihonhoidossa en kaipaa niitä lainkaan), aihe kiinnostaa itsessään paljonkin.

  Ymmärrän, että olet nykyään lähinnä orientoitunut nimenomaan luonnonkosmetiikkabrändeihin ja -tuoksuihin (kuten Aimee de Mars), mutta entisenä kosmetiikkamyyjänä sinulla olisi varmaan näkemystä ja pohjatietoa kirjoittaa aiheesta laajemmin.
  Eli, mikä tekee tuoksusta 'laadukkaan' ?

  Jokin aika sitten näin videon (oliskohan ollut australialainen tubettaja aksentin perusteella..?), jossa kerrottiin mitä tuoksua kannattaa käyttää, jos haluaa antaa vauraan vaikutelman ja henkiä 'old money' tason klassista tyylikkyyttä pissismäisyyden ja pintaliidon sijaan.. :D
  Pakko myöntää, etten tunnistanut mainituista tuoksuista yhtäkään - brändeistä sentään oli mukaan päässyt Dior ja Chanel..ja ne kaksi tuoksua ovat kaiketi sen verran hintavia, että niitä ei joka tavaratalossa myydä..
  (Diorilta mukana Dior Gris, Chanelin tuoksun nimeä en muista.. miltähän ne oikein tuoksuvat?)

  Tästä haluaisin kuulla enemmän. Mikä tekee tuoksusta 'varakkaan' ja 'tyylikkään'? Osaatko hiukan avata tätä, ja yleisemmin tuoksujen antamaa/luomaa vaikutelmaa?

  Vastaa

  0
  1. Kiinnostava aihe, mutta pelkäänpä, ettei mulla ole riittävästi tietoa osatakseni avata synteettisten tuoksujen laatutekijöitä. Tuoksumolekyylit ovat oma, valtavan laaja aiheensa ja niiden kemiaan en ole eteerisiä öljyjä lukuun ottamatta perehtynyt.

   Nenäni toki erottaa (ainakin omasta mielestäni 😄) ylellisen ja arvokkaan tuoksun "halpistuoksusta", mutta mistä tuoksun "arvokkuus" vs. "halpuus" syntyy, tähän en osaa vastata kemian näkökulmasta. Muuten kuin että eteeriset öljyt ja absoluutit kuuluvat aina arvokkaampiin tuoksuihin, koska luovat hyvin aitoja ja konsentroituneita tuoksuja, mutta hajuvesissä käytetään valtavasti muitakin kemikaaleja. Erittäin mielenkiintoinen aihe, ja jos jonain päivänä perehdyn tuoksumolekyyleihin syvällisemmin, lupaan kirjoittaa aiheesta :)

   Edit.

   Mikä tekee tuoksusta ’varakkaan’ ja ’tyylikkään’?

   Tähän osaan muuten sanoa jotain! 😌 Kävin juuri eteeristen öljyjen kurssin Formula Botanicassa, ja kurssimateriaalissa kerrottiin, että tietyt tuoksut kuten neroli, jasmiini ja ylang ylang assosioituvat "ylellisiksi", ja siksi niitä käytetään usein ylellisiksi brändätyissä tuoksuissa. Tämä oli jotain, mitä en olisi itse tullut ajatelleeksi, sillä minulle esimerkiksi neroli ei näyttäydy yhtään luksuksena. Mutta parfumerian maailmassa on tiettyjä "yleistyksiä", joita käytetään tuoksutyyppien pohjalla.

   Vastaa

   0
 4. Olisin todella utelias nuuskimaan niitä 'varakkaita' tuoksuja, mutta suurin osa aivan tuntemattomia. Tuskin paikallisella Sokoksella on ythtäkään niistä 🙃
  Ainoa mahdollisesti jostain löytyvä olisi Dior Gris. Muistatko koskaan törmänneesi siihen?

  Nerolituoksut antavat usein päänsäryn, se muinoin YR:n valikoimaan kuulunut ei ollut erityisen miellyttävä, läpi puskevan myskimäisyyden ansiosta..

  Vastaa

  0
  1. Ainoa mahdollisesti jostain löytyvä olisi Dior Gris. Muistatko koskaan törmänneesi siihen?

   Ihan vieras tuoksu mulle.

   Oi, haaveilen yhä tuoksumuseosta, jossa pääsisi tutustumaan vanhoihin klassikoihin, legendaarisiin ikoneihin tai muuten vain erityisiin ja omalaatuisiin parfyymeihin ❤️ Siellä pitäisi sitten käydä monta kertaa, kun yhdellä kertaa ei voi haistella kovin montaa tuoksua..! :D

   Mä en tykkää nerolista "puhtaana", mutta esim. siinä YR:n tuoksussa oli käytetty myös petit grainia, neroliabsoluuttia sekä pomeranssiöljyä, mikä teki tuoksusta paljon sitruksisemman ja hedelmäisemmän kuin pelkkä neroli.

   Vastaa

   0
 5. Hei Sanni! Mainitsit jossain yhteydessä, että olet jättänyt voiteet kasvojen hoidossa.
  Mitä tämä sitten tarkoittaa? Kasvovesi, seerumi ja joku kasvoöljy, vai miten hoidat kasvojesi ihoa?
  Kuinka kasvoöljy sitten sopii meikkipohjan alle?
  Itsekin haen jotain yksinkertaistettua linjaa eli ylimääräiset purkit pois.

  Vastaa

  0
  1. Hei Leena,

   Olen tehnyt aiheesta oman postauksen, joka löytyy täältä:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/mun-liemet-eli-nestemainen-ihonhoitorutiinini-parhaat-anti-age-aineet/

   Mutta lyhennettynä, ihonhoitoni menee juuri noin kuten kirjoitit, eli kasvovesi, seerumi sekä kasvoöljy. Joskus saatan jättää seerumin poiskin ja laitan öljyn kasvovedellä kostutetulle iholle. Silmänympärysvoide on ainoa voide, jota käytän päivittäin.

   Öljy sopii hyvin meikin alle, kun sen antaa hyvin imeytyä. Myös öljyn koostumus vaikuttaa: öljyjä on hyvin monenlaisia lähes kuivan tuntuisista hyvin rasvaisiin. Ohuet "kuivaöljyt" imeytyvät hetkessä jättäen samettisen pinnan.

   Helpoin kikka on sekoittaa öljy kämmenellä vesipohjaiseen seerumiin, jolloin öljy ja seerumi muodostavat yhdessä ikäänkuin kevyen emulsion ja seos imeytyy nopeammin, kuin jos öljyn levittää iholle yksinään omana kerroksenaan. :) Tällainen seos ei vaadi sen enempää odottelua kuin voiteen imeytyminen. 👍

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)