25.02.2022

Luonnonkosmetiikan tehotippoja ihonhoitonörteille: Mádara Custom Actives

Luonnonkosmetiikan kentältä löytyy oma versionsa The Ordinaryn kaltaisista aktiiviaineisiin nojaavista täsmätuotesarjoista: Mádaran Custom Actives. 

Custom Actives koostuu yhdeksästä tehotiivisteestä joita voi lisätä jo olemassaoleviin ihonhoitotuotteisiin ja näin räätälöidä ihonhoitorutiinin kohdentumaan tehokkaammin omiin ihohuoliin. Tottuneella iholla tippoja voi käyttää myös yksinään laimentamattomana.

Custom Actives -linja on aikaisemmin ollut saatavilla ainoastaan Mádaran verkkokaupassa ja on uudelleenlanseerauksen myötä saapunut myös Ruohonjuuriin. Tosi kiva juttu, sillä nyt tehotipat tavoittavat aiempaa laajemman kuluttajakunnan. Nettikaupassa Custom Actives on jäänyt vähän piiloon. Kuinka moni teistä on kuullut Mádaran tehotiivisteistä aikaisemmin..?

Tiivisteet myydään 17,5 ml pikkupulloissa mikä myös tekee niistä ainakin meikäläisen silmissä vetovoimaisia - rakastan pieniä pakkauskokoja koska ne madaltavat kynnystä tutustua uusiin tuotteisiin ( - ja ovat reissuystävällisiä..!). Custom Actives -tiivisteiden hintakaan ei säikäytä kukkaroa: kaikki tuotteet yhtä lukuunottamatta maksavat alle 20€. (Kallein on isoampiaisyrtin kantasolu-uutetta sisältävä konsentraatti, se maksaa 27,95€.)

Valitsin esiteltäväksi viisi tiivistettä jotka kohdistuvat hoitamaan erilaisia ihotiloja ikääntymisen merkeistä akneen, kosteusköyhyyteen ja turvotukseen. Custom Actives -tiivisteissä on sekä öljy- että vesipohjaisia vaihtoehtoja.

Mun valinnat:

🌿 Provitamin A - juonteisiin ja ryppyihin. Öljypohjainen, tehoaineina lakka-, pihlajanmarja ja tyrniuute.

🌿 Omega 6 - kuivalle ja kosteusköyhälle iholle, myös epäpuhtaalle iholle. Öljypohjainen, tehoaineina iltahelokki- ja purasruohoöljyt.

🌿 Antioxidant - "kaupunki-iholle" suojaamaan ihoa urbaanin ympäristön rasitteilta, myös epäpuhtaalle iholle. Vesipohjainen, tehoaineena poimulehtiuute.

🌿 Caffeine - turvotukseen, tuo myös antioksidanttista suojaa. Vesipohjainen, tehoaineena kofeiini.

🌿 Strawberry - "tekee-kaiken"-cocktail ikääntymisen merkkeihin, kosteusköyhälle iholle, suojaamaan saasteilta. Öljypohjainen, tehoaineina mansikansiemenöljy ja tomaattiuute.

Loput neljä sarjan tehotippaa ovat Omega-3 (vadelmansiemenöljy / kuiva iho, anti-age), E-Vitamiini (jojobaöljy + E / kuiva ja karhea iho, antioksidanttinen, after sun), Isoflavoni (puna-apilauute / anti-age, veltto iho) sekä Kantasolu (isoampiaisyrtin uute / vahvin anti-age; stimuloi kollageenin tuotantoa, häivyttää pigmentaatiota, antioksidanttinen).

PROVITAMIN A

Lakkauute, pihlajanmarjauute, tyrniöljy

Vaikutus: anti-age, erityisesti juonteet

Tämä tiiviste oli ilmeinen ensimmäinen kiinnostuksen kohteeni sarjassa, koska sen vaikutus kohdistuu juonteisiin, jotka ovat oma merkittävin iho"huoleni". Toki tällä tiivisteellä on ainesosiensa puolesta myös antioksidanttisia vaikutuksia, sillä lähestulkoon kaikki marjauutteet ja -siemenöljyt sisältävät runsaasti antioksidantteja. Ja mehän rakastamme antioksidantteja ihonhoidossa..! 😍

Tyrni, lakka ja pihlajanmarja sisältävät A-vitamiinin esiastetta eli beetakaroteenia, joka muuttuu ihossa aktiiviseksi A-vitamiiniksi. Se on myös voimakas antioksidantti. A-vitamiini uudistaa ihoa ja on tunnetuin ikääntymisen merkkejä hidastava ja häivyttävä ainesosa kosmetiikassa.

Realisti ja rehellinen kun olen, tuon tässäkin arviossa esiin seuraavan: se, miten beetakaroteeni muuntuu kunkin iholla on yksilöllistä. Beetakaroteenia ei siis suoraan voi verrata puhtaaseen a-vitamiiniin, mutta samalla se on myös hellävaraisempi kuin esimerkiksi retinoli. Beetakaroteeni on hellävaraisimpia a-vitamiinimuotoja ja sijoittuu a-vitamiinien portaikolla askelmalle 5, jos ykkösenä on puhdas a-vitamiini eli retinoiinihappo.

(Hämmentääkö? Ajattele a-vitamiinia kahvina: retinoiinihappo on kaikkein vahvin tupla-espresso, retinaldehydi on espresso, retinoli on tummapaahtoinen kahvi, retinyylipalmitaatti on lempeä cappuccino ja beetakaroteeni on kaikkein maitopitoisin latte :))

Retinolia tai muita synteettisesti luotuja retinoideja ei sertifioidussa luonnonkosmetiikassa saa käyttää, joten a-vitamiinivaihtoehdoiksi jäävät kasviuutteiden ja -öljyjen sisältämät a-vitamiinin esiasteet.

Provitamin A -tiiviste on koostumukseltaan kevyehkö ja semi-kuivaöljymäinen, nopeasti imeytyvä ja silkkinen. Tiivisteen oranssihtava väri tulee beetakaroteenista joka on luonnostaan oranssin sävyinen.

Käyttö: levitä tiivistettä suoraan juonteisiin tai sekoita sitä seerumiin, silmänympärysvoiteeseen tai kasvovoiteeseen. Voi käyttää aamuin illoin. Mádara suosittaa, että Custom Actives -tiivisteitä käytettäisiin tottumattomalla iholla ensin sekoitettuna muihin tuotteisiin.

ANTIOXIDANT

Poimulehtiuute

Vaikutus: antioksidanttinen, supistava, tulehdusta laskeva

Antioxidant-konsentraatin teho perustuu rohtokasvina tunnettuun poimulehteen, jolla on luonnonlääkinnässä hoidettu ihottumaa, haavoja ja muita ihotulehduksia.

Poimulehtiuutteen supistava ja tulehdusta vähentävä vaikutus tekee siitä erinomaisen aktiiviaineen hoitamaan epäpuhtauksiin taipuvaista ihoa, samalla kun sen vahva antioksidanttisuus suojaa kaikkia ihotyyppejä vapailta radikaaleilta kuten saasteilta, siniseltä valolta, tupakan savulta ja UV-säteilyn oksidatiiviselta stressiltä.

Custom Actives -tiivisteissä ei käytetä lisättyjä hajusteita ja kaikki tuoksuvat miedosti raaka-aineiltaan. Antioxidant-uute on koostumukseltaan fluidimaista ja siinä on aavistuksenomainen yrttimäinen tuoksu. Edit. Suuret pahoittelut, tiivisteissä on kuin onkin hajusteita, mutta ne vain eivät käytännössä tuoksu ollenkaan. Kaikissa tuoksuu ainakin minun nenääni mieto ja luonnollinen kasviraaka-aineen tuoksu, mitään ns. tavoiteltua erityistuoksua en näissä aisti.

Käyttö: sekoita seerumiin, kasvovoiteeseen tai vartalovoiteeseen. Voi käyttää aamuin illoin. (Mádara mainitsee vartalotuotteetkin mahdollisuutena, mutta vähän epäilen, käyttäisivätkö suomalaiset ihonhoidon tehotippoja vartalollaan....) Jos ihosi on tottunut tehokkaisiin ihonhoitotuotteisiin, konsentraattia voi käyttää myös yksinään.

STRAWBERRY VITAMIN BLEND

Mansikansiemenöljy, tomaattiuute

Vaikutus: 💯 monipuolisin kaikista konsentraateista: mansikkatehotippa kosteuttaa, tuo antioksidanttista suojaa, ehkäisee ikääntymisen merkkejä, buustaa kollageenin tuotantoa ja heleyttää.

Superantioksidanttinen mansikansiemenöljy sisältää A- ja E-vitamiineja ja ellagiinihappoa sekä omega 3-, 6- ja 9-rasvahappoja. Rasvahappoprofiili tekee mansikansiemenöljystä kosteuttavan, rauhoittavan ja ravitsevan. Tomaattiuutteen sisältämä lykopeeni vahvistaa konsentraatin antioksidanttisuutta.

"Hmm, Custom Actives -linjassa on tarjolla on useita eri antioksidantti-tippoja, minkä valitsisin?" Yllä esitelty poimulehti-konsentraatti on öljytön ja sopii ihanteellisesti epäpuhtauksiin taipuvaiselle tai rasvoittuvalle ihotyypille tai muuten vain, jos pidät enemmän vesipohjaisista koostumuksista. Mansikka-tiiviste on öljypohjainen ja sopii normaalista kuivalle sekä ikääntyneelle iholle. Kumpikin tuo iholle tehokasta antioksidanttista suojaa ja voit valita omasi öljy/vesi-mieltymyksen mukaan tai ihotyypin (enemmän rasvoittuva vai enemmän kuiva) perusteella.

Muut antioksidanttiset tehotipat ovat E-Vitamiini (öljypohjainen) joka sopii erityisesti kuivalle ja auringolle altistuvalle iholle sekä Plant Stem Cell (vesipohjainen) joka sopii iholle jolla on jo selkeitä ikääntymisen merkkejä.

Strawberry-tiivisteessä on aivan tajuttoman silkkinen, ohut ja nopeasti imeytyvä kuivaöljymäinen koostumus! 😍 Erittäin miellyttävän tuntuinen ja jättää ihon samettisen pehmeäksi vailla rasvaisuutta.

CAFFEINE

Kofeiini

Vaikutus: laskee turvotusta, supistaa, häivyttää tummuutta ja punoitusta, antioksidanttinen

Tässä meillä on suoraan luonnonkosmetiikan vastine The Ordinaryn kofeiiniseerumille. 👌Olen aiemmin käyttänyt The Ordinaryn tuotetta menestyksekkäästi ja Mádaran luonnollinen versio tuntuu toimivan yhtä hyvin! Sen koostumus on itse asiassa miellyttävämpi käyttää, sillä se on geelimäisempi ja helpompi levittää.

Kofeiini stimuloi mikroverenkiertoa ja sillä on supistava vaikutus. Miten kofeiini tarkalleen häivyttää turvotusta on itse asiassa tutkimusten valossa vielä kiistanalainen, mutta kaikki tyynni käytäntö on osoittanut kofeiinin lievittävän turvotusta sekä myös vähentävän ihon punoitusta. Tämä liittynee verisuonten supistumiseen. Joidenkin tutkimusten mukaan kofeiinilla voisi myös olla selluliittia lievittävä vaikutus, mutta tästä en itse ole niin vakuuttunut.

Joka tapauksessa kofeiini on myös tehokas antioksidantti, ominaisuus, joka tuntuu usein jäävän anti-puffiness-lupausten jalkoihin. Jos siis et omalla kohdallasi totea kofeiinituotteen madaltavan silmäpusseja, saat kuitenkin ihollesi antioksidanttien hyvää tekevän vaikutuksen.

Ennen / jälkeen kofeiini-konsentraatin

En ole aina ollut skarppina kameran kanssa testaillessani Custom Actives -kofeiini-tippoja, mutta tältä aamulta nappasin tällaisen (vähän synkeän :D) kuvaparin. Silmäpussit eivät tänä aamuna olleet pahimmillaan joten ennen/jälkeen -ero ei ole niin suuri, mutta itse huomaan kofeiinin vaikutuksen selvästi. Turvotus ei katoa kokonaan mutta laskee. Kofeiini alkaa vaikuttaa muutamien minuuttien sisällä tuotteen levityksestä ja lopullinen tulos on nähtävissä noin 10 minuutin kuluttua.

❗️Huom! Caffeine-konsentraatti kannattaa levittää iholle öljymäisten ihonhoitotuotteiden jälkeen (jos käytät sellaisia). Jos kofeiinitipan levittää öljyn alle, se voi alkaa rullaamaan siinä vaiheessa kun levität öljyä. Geeliyttävät kumiainesosat saavat tämän aikaan. Olen havainnut saman efektin joskus muidenkin kumi-pitoisten seerumien yhteydessä. (Kumi on hyvin yleinen koostumuksen tihentäjä.)

OMEGA 6

Iltahelokki- ja purasruohoöljy

Vaikutus: kosteuttava, ravitseva, pehmentävä, epäpuhdasta ihoa tasapainottava

Tämä ravitseva öljycocktail on erityisen mielenkiintoinen, sillä se sopii sekä kuivalle että epäpuhtaalle iholle. Iltahelokki- ja purasruohoöljy sisältävät kumpikin runsaasti gammalinoleenihappoa, joka ravitsee ihoa ja ehkäisee tehokkaasti kosteuden haihtumista. Samalla kumpikin öljy omaa myös tulehdusta laskevia vaikutuksia ja sopii näin ollen myös epäpuhtaan ja tulehtuneen ihon hoitoon. Iltahelokkiöljyn sisältämillä fytosteroleilla on lisäksi antibakteerinen vaikutus.

Omega-6-konsentraatti soveltuu siis kuivan, vaativan, ihottumaisen sekä epäpuhtaan ihon hoitoon. Koostumus on täyteläisempi kuin Provitamin A- ja Mansikka-tiivisteissä, mutta kuitenkin ohut. Iltahelokkiöljy luokitellaan imeytyvyydeltään nopeaksi kun taas purasruohon imeytyvyys on medium-tasoa.

Omega-6-konsentraatti jättää ihon ihanan pehmeäksi! Olen tykännyt käyttää tätä iltaisin vuorotellen Provitamin A:n kanssa, aamulla taas tykkään enemmän Strawberry-tiivisteen kuivemmasta koostumuksesta. Toisaalta oikein kovilla pakkasilla Strawberry ei ole riittänyt, vaan iho on jäänyt huutelemaan ravitsevamman öljyn perään; silloin olen laittanut päälle vielä Omega-6:a. Custom Actives -tiivisteitä voi myös sekoittaa keskenään.

Custom Actives -tiivisteet ovat nyt saatavilla Ruohonjuurissa kautta maan. Verkossa tiivisteitä myy Ruohonjuuren verkkokaupan lisäksi Mádaran oma verkkokauppa.

Oletko kokeillut Custom Actives -tiivisteitä? Mitä tykkäät ylipäänsä ideasta kustomoida ihonhoitorutiini kohdistetuilla tehotipoilla? Onko liian monimutkaista vai kuulutko kohderyhmään?

31 comments on “Luonnonkosmetiikan tehotippoja ihonhoitonörteille: Mádara Custom Actives”

  1. Mielenkiintoisia tehotuotteita, varsinkin kantasolu tehotippa houkuttaa kovasti.
    Olen käyttänyt Balmyou Kahviöljyä (Arabica Coffee Oil), se on aivan ihana.

    Vastaa

    0
    1. Tuo puhdas kahviöljy olikin minulle ihan uusi tuote! Luin, että se toimisi myös turvotusta laskevasti, oletko kokenut tämän efektin? Miten ohut/paksu koostumus öljyssä on?

      Vastaa

      0
    2. Öljy on paksua ja niin ihanaa tuoksultaan. Mielestäni kuitenkin imeytyy nopeasti ihoon. Turvotukseenkin olen huomannut apua olevan. Öljyä mainostetaan myös hyvänä buustauksena hiusten kasvulle hierottaessa päänahkaan, sitä en vielä ole kokeillut. Mutta niin tykästynyt öljyyn olen, että toivoisin vastaava kokovartalolle. Selluliiteille kyytiä 😁

      Vastaa

      0
    3. Täytyypä joskus kokeilla, kuulostaa mielenkiintoiselta :) Tosin paksun öljyn hierominen silmänympärysiholle tuntuisi vähän oudolta, etenkin aamulla - jolloin sy-iho yleensä on turvotuksen lievityksen tarpeessa. Pystyykö mielestäsi kahviöljyn päälle pian levittämään meikin..? Käytätkö sitä enemmän iltaisin vai aamuisin?

      Vastaa

      0
    4. Käytän öljyä aamuisin, myös iltaisin vaihtelevasti. Joskus laitan öljyä vain silmänympäryksille, toisinaan koko kasvoille ja sitten vielä buustaan toisella öljyllä 😁
      Aamuisin odotan hetken (vitamiinien oton ja hammaspesun ajan) ja laitan ihanan Alima pure mineraalimeikin. Hyvää tulee👍

      Vastaa

      0
    1. Kai huomasit että puolet on vesipohjaisia? :D Mutta tietyt aktiiviaineet ovat rasvaliukoisia ja siksi kaikista aktiiveista ei voi olla sekä vesi- että öljypohjaisia versioita.

      Vastaa

      0
    2. Joo, mut toi mansikka olis just ollu hyvä 😆 onneks ei kuiteskaan ollu kookos.

      Vastaa

      0
    3. Mansikka taitaa lähes aina olla kosmetiikassa siemenöljy-muodossa. On myös olemassa mansikan "hedelmästä" tehtyjä uutteita, mutta luulen, ettei niissä ole läheskään yhtä paljon iholle hyödyllisiä aktiiviaineita kuin siemenöljyssä. Mutta mansikkauutteella varmaan saisi tuotteeseen ainakin herkullisen värin ja kenties tuoksunkin..! 😊👌

      Vastaa

      0
  2. Olen katsellut näitä Madaran sivuilla, mutta eivät ole herättäneet mielenkiintoa. Näiden kohdalla tulee aina sellainen olo, että miksi ja milloin. Eli miksi pitäisi käyttää, jos kasvovoide ja/tai seerumi ovat jo kosteuttavia, antioksidanttipitoisia ja niin edelleen. Ja tietenkin myös, että milloin pitäisi käyttää. Kuuluin ennen tällaisten tuotteiden ostajaryhmään, mutta en käyttäjäryhmään, eli ne jäivät käyttämättä. Näin kävi myös The Ordinaryn alkuaikoina. Ostin ties mitä putelia, mutta jäivät ensihuuman jälkeen pitkällä tähtäimellä käyttämättä. Nykyään tilaan heiltäkin vain Retinoidia ja Hylamiden kasvosuihketta sekä SY-seerumia, muut tuotteet ovat jääneet.

    Tuo kofeiinitiiviste olisi ymmärrettävä, jos sillä on selkeitä ja välittömiä vaikutuksia. Itselleni turvotus ei ole ongelma (vielä..?), joten juuri tällä hetkellä ei sekään ole ollut ajankohtainen.

    Mutta hyvältä kuulostaa, jos esimerkiksi käyttäisi vain kosteuttavia tuotteita, niin noilla voisi hyvin tuoda anti-age ominaisuuksia. :)

    Vastaa

    0
    1. Eli miksi pitäisi käyttää, jos kasvovoide ja/tai seerumi ovat jo kosteuttavia, antioksidanttipitoisia ja niin edelleen.

      Ajatuksena tietysti tehdä niistä _vieläkin_ antioksidanttisempia/kosteuttavampia/kiinteyttävämpiä jne ;) :D Tällaiset tuotteet on epäilemättä suunnattu aika pienelle ryhmälle kuluttajia jotka ovat kiinnostuneita purkkihifistelystä ja "optimoinnin optimoinnista". Tiivisteiden käytössä on sekin etu, että saman vaikutuksen voi lisätä mihin tahansa tuotteeseen, eli voi fiiliksen mukaan vaihdella muita tuotteita ja koostumuksia mutta tipan lisäämällä niihin saa aina tavoittelemansa extrahyödyn. Mutta joo, hifistelyähän tämä on, ja mielestäni ehdottomasti ainesosatietoisten ihonhoito"nörttien" ilottelua :)

      Mä kyllä tykkään tällaisesta, minuun puree..! :) Nyt olen sekoitellut näitä (öljypohjaisia) hyaluronihapposeerumiin ja ainakin haluaisin uskoa, että cocktail on vieläkin tehokkaammin hoitava kuin "vain" kasvoöljyn ja ha-seerumin sekoitus ☺️ Rrrakastan sekoituksia!

      Vastaa

      0
    2. No tuo on totta. Itse toisaalta muistan miettineeni aikoinaan, että olisin kaivannut lisää tietoa siitä minkälaisen voiteen sekaan mitäkin boosteri ja tiivistettä voi ja/tai kannattaa laittaa. Varsinkin, jos käyttää sekaisin eri sarjojen tuotteita. Esimerkiksi c-vitamiini- tai Retinol-boosteritippojen lisääminen johonkin antiage-voiteeseen tuntui jotenkin epävarmalta, kun yhteisreaktiosta ei tiedä. En ikinä siis ole ostanut sellaisia, mutta muistan pariinkin otteeseen katsoneeni sellaisia esimerkiksi Paula's Choiselta.

      Mutta tuo, että noita voisi lisätä vartalovoiteeseen onkin mielenkiintoinen ajatus. :) Ja tosiaan noin, että lisäisi antioksidanttiseerumiin lisää antioksidantteja.

      Mulla on ongelmia tuon hyaluronihapposeerumin kanssa.. En tiedä oikein mihin väliin sen laittaisi. :D Kun käytän yhtä anti-age-seerumia, joka on ihana ja en haluaisi jättää sitä pois, mutta se ei oikein pelaa tuon hyaluronihapposeerumin kanssa.

      Ymmärsinkö oikein, että sinä käytät tällä hetkellä vain hyaluronihapposeerumia + öljyä? Eli ei varsinaisia antiage-voiteita?

      Vastaa

      0
    3. olisin kaivannut lisää tietoa siitä minkälaisen voiteen sekaan mitäkin boosteri ja tiivistettä voi ja/tai kannattaa laittaa. Varsinkin, jos käyttää sekaisin eri sarjojen tuotteita. Esimerkiksi c-vitamiini- tai Retinol-boosteritippojen lisääminen johonkin antiage-voiteeseen tuntui jotenkin epävarmalta, kun yhteisreaktiosta ei tiedä.

      Jep, tämä on hyvä huomio ja kieltämättä on vähän kyseenalaista ohjeistaa, että boostereita voisi sekoittaa ihan mihin tahansa seerumiin tai voiteeseen. Luulen, että ohjeissa oletusarvona on, että asiakkaalla on käytössä "vain" kosteuttavia ja/tai tasapainottavia perusihonhoitotuotteita joissa ei käytetä sellaisia aktiiveja, joiden suoritus on paljonkin kiinni ympäröivästä formulasta. Toisaalta, nyt kun mietin... tällainen oletus kumoaa ajatuksen siitä, että tehotipat olisi suunnattu aktiiviaineista ja tehokkaasta ihonhoidosta kiinnostuneille hifistelijöille. Hmmm...

      Laitan tästä heti maanantaina kysymyksen suoraan Mádaralle, miten en tullut tätä ajatelleeksi jo aiemmin?

      Ymmärsinkö oikein, että sinä käytät tällä hetkellä vain hyaluronihapposeerumia + öljyä? Eli ei varsinaisia antiage-voiteita?

      En tosiaan käytä anti-age-voiteita, niitä päätyy iholleni vain kun testaan jotain uutta sarjaa. Otan anti-age-tehot mieluummin seerumeista ja öljyistä koska niissä tehot ovat kiistatta tiiviimmässä muodossa :) Voiteiden emulgaattorit eivät ikääntymisen merkkejä hoida..! :D

      En ole kuitenkaan täysin hylännyt voide-formaattia vaan aamuisin tykkään yhä usein laittaa kosteuttavaa kasvovoidetta (alla seerumi) etenkin jos olen heti meikkaamassa. Voiteen päälle meikki on kuitenkin aina helpompi ja nopeampi laittaa kuin öljyn. Mutta käyttämäni voiteet ovat kosteuttavasta kategoriasta, eivät anti-age. (Mun suosikit on Mádaran SOS Hydra Recharge, Atopikin Hydrate ja Neal's Yard Remediesin Rehydrating Rose.)

      Seerumeista käytän kyllä muitakin kuin HA-seerumia mutta HA-seerumit ovat vesimäisessä geelipohjaisuudessaan parhaita kavereita öljyille, siksi ne ovat eniten käytössä :) Olen juuri löytänyt uuden ihan järjettömän hyvän tuntuisen ja tehokkaan HA-seerumin johon yhdistän nyt kaikki öljyt, aivan i-h-a-n-a!! Se on osa sarjaa joka lanseerataan Suomessa 8.3. enkä saa hiiskua tuotteista mitään ennen sitä, en malta odottaa että pääsen runoilemaan tästä uudesta ihastuksesta! 😍 On se vain hauskaa, että yhä vain markkinoille tulee uusia ihastuksia "ikivanhaan" ja niin tuttuun kategoriaan. HA-seeruminkin voi tehdä todella monella tapaa - näköjään :)

      Mulla on ongelmia tuon hyaluronihapposeerumin kanssa.. En tiedä oikein mihin väliin sen laittaisi. :D Kun käytän yhtä anti-age-seerumia, joka on ihana ja en haluaisi jättää sitä pois, mutta se ei oikein pelaa tuon hyaluronihapposeerumin kanssa.

      Jos eivät pelaa yhteen niin älä toki käytä yhtä aikaa. Muuten, jos HA-seerumi jostain syystä kuitenkin kutkuttelee, voithan vaihdella anti-age- ja HA-seerumin välillä vuorottaisina iltoina tai aamuina :) Tai käytä HA-seerumi osana öljycocktailia: alle ensin anti-age-seerumi ja sitten päälle voiteen asemasta HA-seerumin ja öljyn sekoitus.

      Vastaa

      0
    4. No kutkuttelee ja ei.. :) Lähinnä se, että se tuntuu olevan sellainen must-tuote ja olen nyt mennyt sellaisen hankkimaa, joten haluaisin käyttää. Olen nyt laittanut parina iltana pari tippaa kasvovoiteen sekaan, siellä se ei häiritse niin paljon vaikka ei olekaan tuntumaltaan optimaalinen. Tuo lievä tahmeus luultavasti vaan kuuluu HA:n ominaisuuksiin.

      Vastaa

      0
    5. Kyllä, HA on luonnostaan tahmeaa, kuten oikeastaan kaikki humektantit.

      Rehellisesti: mun mielestä HA ei ole mikään to-die-for-ainesosa ihonhoidossa, enkä pidä sitä niin must-tuotteena kuin markkinontitahot antavat ymmärtää. Onhan se hyvä kosteuttaja ja kyllä, onhan sillä (mikrokoon HA:lla) myös kollageenia stimuloivia syvempiä vaikutuksia, mutta ainesosamarkkinoilla on monia muitakin todella hyviä kosteuttajia ja kollageeni-buustereita. Vaikka HA kuinka on tehokas humektantti, kyllä saman vaikutuksen saa joukolla muitakin humektantteja. Ei kenenkään ihon kosteutus tai sileä pinta ole hyaluronihaposta kiinni :)

      Eli sanoisin: jos et saa HA:ta luontevasti solahtamaan ihonhoitorutiiniisi, jätä pois. Et todennäköisesti menetä mitään oleellista, mitä muut laadukkaat hoitotuotteesi eivät jo tarjoaisi.

      Vastaa

      0
  3. Kiinnostaa tuo käsite, että boosterin voi liittää mihin tahansa tuotteeseen... riippumatta pH-arvosta, kemiallisesta koostumuksesta, ym... en oikein usko, että se niin menee. Kyllä antioksidantit on laadukkaassa voiteessa ja seerumissa formuloitu mukaan huolellisesti kaikki yhteisvaikutukset huomioiden.

    Vastaa

    0
    1. Kiinnostaa tuo käsite, että boosterin voi liittää mihin tahansa tuotteeseen… riippumatta pH-arvosta, kemiallisesta koostumuksesta, ym

      Hyvä huomio!

      Tätä itsekin mietin, tosin olen miettinyt samaa jo muidenkin brändien vastaavien tuotteiden kohdalla. Tällaisia "lisää mihin tahansa tuotteeseen" -aktiiviaineboostereita on muillakin merkeillä. En ehkä niinkään kyseenalaista pH:ta, sillä happotuotteita lukuunottamatta kirkkaasti valtaosa ihonhoitotuotteista on pH-tasapainotettuja ja formuloitu terveen ihon luontaisen pH:n tasolle, mutta on totta, että esimerkiksi öljypitoinen boosteri voi potentiaalisesti vaikuttaa vesiliukoisia aktiiviainesosia sisältävän toisen tuotteen suoritukseen. Näin ainakin kuvittelen, sillä kyllähän vesi- ja öljyliukoisten aineiden synergia on monissa tehotuotteissa tarkasti mietitty.

      Täytyykin muuten kysyä tästä kemistikontakteiltani seuraavan tilaisuuden tullen. Voiteissa ja emulsioissa boosterin / tehotipan lisääminen tuskin sabotoi koostumuksen suoritusta, mutta vain öljy- tai vain vesipohjaisessa seerumissa öljyn tai veden lisääminen voi mahdollisesti vaikuttaa tuotteen aktiiviaineiden imeytymiseen ja suoritukseen.

      Vastaa

      0
  4. Tätä juuri olen miettinyt itsekin. Muistaakseni laitoin tästä eilen kommentin, mutta se on ehkä mennyt jonnekin väärään paikkaan. :)

    Mutta siis kiva, jos kysyt, minuakin kiinnostaa vastaus tuohon onko sekoittamisessa jotain huomioitavaa. :)

    Vastaa

    0
  5. Tulikohan se säästövinkkini kerran läpi, jossa hehkutin erästä hyvin edullista kulmakarvageeliä? Nyt minulla olisi jatkoa huippuhalpojen tuotteiden sarjaan: bongasin Rustasta BareMineralsin kasvosiveltimiä ihan pilkkahintaan (taisi olla 2,90 e ja 3,90 e). Nämä siveltimet ovat laadukkaan oloisia käytössä ja eivät mielestäni maksa mitään.

    Vastaa

    0
    1. bongasin Rustasta BareMineralsin kasvosiveltimiä ihan pilkkahintaan (taisi olla 2,90 e ja 3,90 e). Nämä siveltimet ovat laadukkaan oloisia käytössä ja eivät mielestäni maksa mitään.

      Oho, kuulostaa tosi erikoiselta..! Nyt en ole tietystikään työskennellyt BareMineralsin kanssa kohta 10 vuoteen, mutta kun yhä myin sarjaa, siveltimet olivat aika kalliita. Onkohan niiden hintataso romahtanut ihan yleisestikin...? Jos ei, tulee kyllä mieleen epäilys Rustan BM-tuotteiden aitoudesta.... Edit. Tsekkasin hintoja netissä, niiden perusteella Rustan BM-tuotteet ovat vähintään kyseenalaisia. Kuulostaa todella kummalliselta, että 30-40€ sivellin voi yhtäkkiä olla jossain myynnissä kymmenesosahintaan...!

      Vastaa

      0
    2. Itsekin mietin, miksi tuo hinta voi olla mahdollinen ja ovatko aitoja. Mutta siis nämä siveltimet ovat todella hyviä (toki tulee paha mieli aina, jos tuotteessa lukee ilman lupaa jokin tuotenimi).

      Vastaa

      0
    3. Sait hyvät siveltimet halvalla, se lienee tärkeämpää kuin merkki :)

      (Vaikka toki keissi herättää antipatiaa ja epäluottamusta Rustaa kohtaan, kun mitä ilmeisimmin hankkivat myyntiin epäaitoa tavaraa. Rusta ja BareMinerals on kyllä ylipäänsä niin epätodennäköinen yhtälö että on vaikea uskoa, että aito BM mitenkään päätyisi sinne myyntiin. BM on käsittääkseni merkki, joka on hyvin tarkka jälleenmyyjistään eikä sisustus/metsästys/kalastus-tavaratalo oikein kuulosta BM:n imagoon kuuluvalta jälleenmyyntipisteeltä... 😂)

      Vastaa

      0
    4. Siellä on aina jotain eriä. Paljon Nuxea, Essietä, Opia, Real technicsiä. Mun lempparia Seche viteä vaan ei saa enää vitosella, on jo melkein 9 euroa.

      Vastaa

      0
    5. Eli siis haalivat jotain poistoeriä tai tax freesta ylijääneitä varastoja samaan tapaan kuin Tokmanni..? Hmmmm...

      Vastaa

      0
    6. Tod näk kun niitä ei kokoajan ole. Esim Opia ei ole pitkään aikaan ollu, Isadoraa on sen tilalla .

      Vastaa

      0
    1. Bybin Mansikka-boosteri koostuu 100% mansikansiemenöljystä eli siinä on yksi ainoa ainesosa kun taas Mádaran Mansikka-boosterissa on mansikansiemenöljyn lisäksi tomaattiuutetta, E-vitamiinia sekä pari esteriöljyä keventämässä koostumusta. Siksi Mádaran mansikkaöljy on niin mielettömän ohuen, silkkisen ja "kuivan" tuntuinen. Bybin Mansikkaöljy on myös kuivaöljymäistä ja ohutta mutta Mádaran on vieläkin "kuivempi" ja silkkisempi.

      Vastaa

      0
  6. Kokeilin joskus tuota vesipohjaista antioksidantti-tippaa. Sekoitin sen aluksi päivävoiteeseen, mutta täytyi siirtää sen käyttö illaksi kun meikit rullasi sen päällä ikävästi. Nyt on käytössä A-vitamiini, se on sopiva öljylisä yövoiteeseen. Tehosta en osaa sanoa mitään.

    Vastaa

    0
    1. kun meikit rullasi sen päällä ikävästi.

      Antioksidantti-tipassa on myös kumeihin pohjaava tihennys, epäilen rullauksen johtuvan kumeista.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (118)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)