05.10.2021

Väsynyt ja onnellinen Agistrilla

Olen viimein Agistrilla. Tänne olisin tullut ihan ensimmäiseksi, jos ystäväni eivät olisi vieneet minua yllätysreissulle Maniin. ❤️

Agistri on kuin lepokoti, josta olin haaveillut viimeiset kuukaudet Suomessa.

On yhä vaikeaa ja ehkä kiusallistakin pukea sanoiksi sitä väsymystä, jota tunnen. Jota olen tuntenut Suomessa tämän vuoden ja jota yhä tunnen täällä Kreikassakin. Mutta en ole hyvä naamioimaan tunteitani enkä ylipäänsä halua kirjoittaa matkoillakaan (pelkkää) eskapistista hehkutusta lomakohteen upeista fiiliksistä.

On ihanaa olla Kreikassa ja ihanaa olla viimein Agistrilla mutta olen valtavan väsynyt.

Kuten Instagramin puolella kirjoitin, korona on henkinen koettelemus, josta ei toivuta kahdella tai kolmellakaan etelän lomalla. Vaikka moni meistä on selvinnyt koronasta sairastumatta fyysisesti tai menettämättä työtään, korona on vaikuttanut jokaiseen meistä laajuudella, jonka vaikutuksia emme todennäköisesti vielä edes täysin tajua. Mieli ei ole voinut valmistautua maailmanlaajuisen pandemian ja kriisin käsittelyyn. Kenelläkään meistä ei ollut tähän valmiina työkaluja.

Kukin selviää nyt tavallaan ja mieli työskentelee asian kanssa vielä pitkään. Varmaa on, että maailma ei ole enää entisensä ja meidän elinaikamme jakautuu ennen- ja jälkeen koronan -aikaan.

Olemme lukeneet historian tunneilla maailman aiemmista pandemioista ja nyt yksi sellainen osui meidän aikaamme. Ehkä tämä pandemia ei ollut yhtä tappava kuin jotkin aiemmista, mutta ainakin yksi asia erottaa covid-19-kriisin maailmanhistorian muista kulkutaudeista: meidän aikanamme kriisiä on pahentanut internet.

Koskaan aiemmin vastaavassa tilanteessa eivät ole kaiken maailman salaliittoteoriat, feikkiuutiset ja muut ahdistavat epäinformaatiouutisoinnit pandemiaan liittyen päässeet leviämään kulovalkean tavoin maailman joka kolkkaan. Internet mahdollistaa sen, että tauti ei rajoitu vain konkreettiseen oireiden mukaiseen sairastamiseen ja tartuntaa ehkäiseviin toimenpiteisiin. Olemme sairastuneet myös hämmentävästä ja epävarmuutta tuovasta informaation ja salaliittoteorioiden tulvasta.

Monen mieli on sairastunut jo siitä, että ei tiedä mitä pitäisi uskoa ja millä lailla pitäisi toimia - mikä on oikein. Koronahelvetille leimaavaa on ollut erityisesti jatkuva syyllisyyden tunne. Jos teen näin, onko se oikein? Voinko matkustaa mummolaan? Saako nyt mennä kaverin kanssa kahville? Tuomitaanko minut, jos haluaisin käydä risteilyllä tai ravintolassa?

Tätä on jatkunut taukoamatta puolitoista vuotta. Vähemmästäkin pää menee sekaisin.

Eli joo. Olen todella väsynyt, ja tulen varmasti olemaan vielä pitkään.

Oireet eivät mene ohi kahdella piikillä ja Kreikan lomalla. Mutta rokotus ja iloa tuovien asioiden pariin hakeutuminen helpottaa oloa merkittävästi. 

Olen onnellinen, että olen saanut rokotukset ja hyvin onnellinen, että vihdoin pääsin Kreikkaan. Kotona jatkan hyvien asioiden luokse menemistä. Uuden maailman ehdoilla ja sen hyväksyen.

.

.

Agistri.

Olen käynyt saarella kerran aiemmin, keväällä 2018, jolloin jäin tänne miellyttävällä, joskin aavistuksen jännitystä sisältävällä tavalla jumiin.

Pidempi esittelyni Agistrista löytyy täältä.

Agistri on Ateenan lähellä sijaitsevan Argo-Saronian saariryhmän pienin saari. Matkaa Ateenan satamaan Pireukseen on vain 54 km ja tänne pääsee kantosiipialuksella nopeimmillaan alle tunnissa. Saarella asuu runsaat 1000 ihmistä ja asutuskeskuksia on kolme. Minä asun Skalan kylässä, joka on saaren turismin keskus.

Agistri tunnetaan uskomattoman kirkkaista vesistään, hienoista rannoistaan ja aivan erityisesti leppoisasta tunnelmastaan, joka vetää saarelle yhtä lailla lapsiperheitä, telttoineen saapuvia rantahippejä kuin romanttista getaway'ta hakevia pariskuntia.

Agistrissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla tuntemattomamman saaren charmi, resort-kylän lomafiilis tasokkaine palveluineen, luonnon kauneus ja rauha sekä Ateenan läheisyys. Saari on samalla tuntematon ja kosmopoliittinen. Rauhallinen, mutta samalla eloisa.

Instagram-viesteissä monet Agistrin kävijät ovat vahvistaneet tätä kokemusta. Agistrin erityislaatuista leppoisuutta on vaikea pukea sanoiksi. Tämä ei ole Kreikan pienin ja uneliain saari - mutta ehkä oikeasti rennoin. Jos jonkin osoitteen voisin antaa vinkiksi korona-uupumuksen lievitykseen - se olisi Agistri.

Saan myös paljon viestejä ihmisiltä, joita kiinnostaisi lähteä tutustumaan charter-matkojen ulkopuoliseen Kreikkaan, mutta joita omatoimimatkailu - tai yksin matkustus - silti arveluttaa.

Agistrin voisi sanoa olevan täydellinen "Kreikan omatoimireissailun vasta-alkajan saari". Saarelle on lyhyt matka Ateenasta, tänne on todella helppo tulla ja saari on turvallinen, ystävällinen ja helposti haltuunotettavissa. :) Agistrin pinta-ala on vain 14 km2, joten täällä on vaikea eksyä..! :D

Näin pääset Agistrille

Agistrilla ei ole lentokenttää, vaan saarelle pääsee ainoastaan laivalla. Laivat lähtevät Pireuksen satamasta, joka on 20 minuutin metromatkan päässä Ateenan keskustasta.

Pääset Pireuksen satamaan myös suoraan Ateenan lentokentältä bussilla X96. Bussipysäkki on helppo löytää terminaalin edestä.

Pireuksen valtava satama voi hämmentää ensikertalaista, ja kannattaakin tutustua satamaan esimerkiksi tämän oppaani kautta. Argo-Saronian saarille kulkevat laivat lähtevät portilta E8, porteille on aika hyvät viitoitukset. Yksi tapa on tietysti ottaa taksi suoraan portille, jos eksyminen huolestuttaa.

Sesonkiaikaan (kesä/heinä/elokuu, erityisesti viikonloput sekä pääsiäinen) liput kannattaa ostaa hyvissä ajoin etukäteen. Muina aikoina lipun voi ostaa suoraan satamassa lippukioskista.

Agistrille liikennöi kolme laivayhtiötä ja voit valita nopean kantosiipialuksen tai hitaamman ja edullisemman autolautan. Flying Dolphin -kantosiipialuksella matka kestää vain tunnin, autolautalla vajaa kaksi tuntia.

Jos ostat liput etukäteen, se onnistuu kätevimmin Openseas.gr -sivuston kautta. Tämä sivusto listaa kaikkien Kreikan vesillä liikennöivien suurimpien laivayhtiöiden reitit ja hinnat, ja sivuston kautta voi myös ostaa lippuja. Kun haet laivayhteyksiä Agistrille, sivusto antaa kaksi satamavaihtoehtoa: Agistri Skala ja Agistri Myli. Skalan satamaan liikennöivät autolautat, Mylin (Megalochori) satamaan nopeat Flying Dolphin -alukset. Megalochorin kylä on vain runsaan kilometrin päässä Skalasta, joten kumman sataman valitsetkaan, olet lähellä kaikkia saaren palveluita. :)

Sunrise Beach House Agistrin Skalassa on ihanin rantabaari jonka tunnen missään.

Olen kolunnut Kreikassa ja muuallakin maailmassa kymmenittäin, varmaan sadoittain saaria ja rantoja, enkä missään muualla ole kohdannut yhtä maagisen tunnelman ja valon paikkaa rannalla. Te jotka harrastatte valokuvausta tiedätte, miten erilainen valo voi olla vaikka muutaman kymmenen metrin alueellakin.

Juuri tässä kohtaa Skalan kylässä Agistrilla, kun Skalan rantakatu tekee pienen käännöksen keskustan jälkeen jatkuakseen kohti Megalochoria, valo ja meren syvän turkoosit sävyt yhdessä rantabaarin lämpimän oranssisten kalusteiden kanssa luovat aivan mielettömän värien ja harmonian kokonaisuuden.

Ihastelin samaa harmoniaa jo keväällä 2018 ensimmäisellä Agistrin vierailullani. Tuolloinkin huomasin koko ajan hakeutuvani tämän kokonaisuuden äärelle, koska siinä tuli erityisen hyvä olo.

On olemassa tuoksujen luomaa aromaterapiaa, ja uskon, että yhtä lailla on olemassa esteettisten komponenttien ja valon luomaa esteettistä terapiaa. ❤️

Oikein hyvää viikkoa kaikille,

toivottaa väsynyt ja onnellinen Sanni Agistrilta.

💜

P.S. Niin paljon kuin rakastankin Ateenaa, tällä matkalla, tai tänä vuonna, paremminkin, se on minulle liikaa. Vietän Ateenassa vain torstaipäivän ennen paluutani Suomeen. Agistri on nyt minulle oikea mielentila.

27 comments on “Väsynyt ja onnellinen Agistrilla”

  1. Kiitos Marja ❤️😙

   Täysin lomalla en ole vaan teen töitä etänä, mutta onhan tämä lomamaisempi ympäristö ilman muuta kuin kotona 🙏🏻

   Vastaa

   0
 1. Kauniita kuvia ja kuvauksia! ❤️ Mikä on kokemuksesi/arviosi mukaan syksyn myöhäisin ajankohta Kreikan lomalle, jos vielä haluaa nauttia auringon lämmöstä, merestä ja turistillisista palveluista? :)

  Vastaa

  0
  1. Lokakuun puoleen väliin saakka on yleensä tosi hyvät mahdollisuudet tähän, ja eteläisimmillä saarilla kuten Kreetalla ja Rhodoksella sekä muilla Dodekanesian saarilla jopa marraskuun alkuun. :) Turistilliset palvelut hiljenevät useimmilla saarilla syys/lokakuun vaihteessa mutta Santorinilla, Kreetalla ja Rhodoksella ne jatkuvat marraskuulle.

   Myöhäisin ajankohta mitä olen itse ollut Kreikassa on marraskuun eka viikko, ja silloin oli vielä Ateenassakin päälle 20 astetta.

   Vastaa

   0
  2. Suurkiitos vastauksestasi ja lisätiedoista! Toivottavasti saat väsymyksen nujerrettua hyvän ruuan ja rentouttavan miljöön myötä :)

   Vastaa

   0
 2. Vai että oikein salaliittoteoriaa on tämä koronateatteri. Mielenkiintoista. Olet varmaan perehtynyt ottamiesi injektioiden sisältöön samalla pieteetillä kuin esimerkiksi meikkivoiteen INCI-listaan? Tai k-piikkejä valmistavien lääkeyhtiöiden sopimuksiin valtioiden kanssa? Tai varmasti ottanut itse selvää COVID-19-viruksen olemassaolosta - tai siis siitä, ettei kukaan ole vieläkään onnistunut eristämään sitä (vaikka sen tekevälle on tarjottu useita miljoonia). Tyhjästä on tietysti paha nyhjästä.

  Tietänet myös varmasti, miten "korona"kuolemat tilastoidaan, mikä PCR-testi on ja mihin se perustuu ja mitä varten se on kehitetty? Olet myös varmasti perehtynyt THL:n omiin tilastoihin koronaan liittyvistä (alleviivaus sanaan liittyvistä) kuolemista?

  Minusta on mielenkiintoista, että kahtiajako on saatu maailman näin helpolla: lietsomalla pelkoa pandemiasta, jota ei ole (THL:n omien tilastojen perusteella selviää, että kuolleisuus on 0,05 %). Mediaani keski-ikä on 82 vuotta (siis enemmän kuin suomalaisten keskimääräinen elinikä!), joista valtaosalla on ollut yksi tai useampi pitkäaikaissairaus. Samaan aikaan pelkästään Pfizerin mRna-piikeillä tehdyistä injektioista on ilmoitettu lähes miljoona haittavaikutusilmoitusta (yksi ilmoitus vai sisältää useita haittavaikutuksia) ja yli 10 000 kuolemaa (elokuuhun 2021 mennessä). On lisäksi otettava huomioon, että näissä luvuissa on mukana vain murto-osa todellisista haittavaikutuksista ja kuolemista, keskenmenoista puhumattakaan. Australiassa haittavaikutusrekisteri repeilee jo liitoksistaan, koska ilmoituksia satelee enemmän kuin niitä ehditään kirjaamaan.

  Kahtiajako on siis todellakin olemassa, mutta mikään väitetty pandemia ei ole sitä saanut aikaan. Lopputulemaakaan ei tarvitse arvailla tai etsiä "salaliittoteorioista" - kaikki on jo kerrottu aikoja sitten: "You'll own nothing. And you'll be happy." Ja tämä kaikki tietysti ihmisten vapaaehtoisella suostumuksella.

  Surullista, mutta näin päättyi tämän koronateatteria ja ihmisten kahtiajakoa promotoivan blogin lukeminen.

  Hyvää jatkoa!

  Vastaa

  1
 3. Hei Sanni, olisiko sinulla suositella herkille silmille sopivaa ripsiväriä ja eyelineria? Silmäni ovat nykyään todella herkät ja niitä alkaa helposti kutittamaan ja ne alkavat punoittamaan meikistä.

  Vastaa

  0
  1. Hei Tuhkimo76! Tällaisessa tilanteessa uskallan suositella oikeastaan vain Cliniqueta. Se on ainoa merkki, jota myyjänä myin herkkäsilmäisille. Apteekissa ehkä myydään muitakin super-hypoallergeenisia meikkisarjoja, mutta mä olen työskennellyt tän kategorian sarjoista vain Cliniquen kanssa. Ja saanut tuotteista paljon hyvää palautetta herkkäsilmäisiltä asiakkailta.

   Vastaa

   0
 4. Aivan ihania kuvia. <3

  Pystyn myös hyvin samaistumaan tuohon väsymiseen. Olen itsekin tuntenut sitä paljon. Juttelin tässä jokin aika sitten erään vanhemman ihmisen kanssa, joka on elänyt myös sota-aikaa lapsuudessaan. Hän vertasi tätä tilannetta ja sota-aikaa, ja kuvaili myös tämän hetkisen tietotulvan vaikutusta. Sota-aikaankin elettiin myös ns. hetkittäin normaalielämää, mutta nyt se tuntuu olevan mahdotonta. Uutisia tulee kaikilta suunnita useita kertoja päivässä. Ihmiselle ei suoda edes mahdollisuutta unohtaa, edes hetkekesi. Mieli ei pääse lepäämään.

  Netti näyttää myös pahimmat puolensa juuri siinä disinformaatiossa, minkä sinäkin mainitsit. Vaikkakin, minun täytyy myöntää, että viranomaiset ovat tehneet oikealle informaatiolle karhunpalveluksen siinä, että virallinen tieto on ollut osittain puutteellista ja ristiriitaista, mikä on antanut enemmän alustaa erilaisille tarinoille.

  Ihan viime päivinä on kuitenkin ollut, ainakin suomessa, havaittavissa muutos uutisointiin, sillä Korona-uutiset ovat olleet hieman enemmän taustalla kuin aikaisemmin. Ja olen huomannut, että se on tehnyt hyvää. Vaikka "poissa silmistä, poissa mielestä" -periaate ei aina ole hyvä asia, niin hetken lepo koko tilanteesta tekee varmasti hyvää. Juuri sen vuoksi, että olen itsekin todella väsynyt tähän. Kun on tunnollisesti tehnyt kaikkensa, mitä voi tehdä tilanteen parantamiseksi, niin sitä oikeasti kaipaa lepoa. Täytyy myöntää, että olen hieman (ihan varovasti vain.. ;) ) googletellut lentoja vuodenvaihteen tienoille. Ja jo se ajatus, että mennään kohti jotain kivempaa, on piristänyt mieltä paljon.

  Ohihan tämä tilanne ei ole millään tavalla, mutta pakkohan sitä on ajatella, että mennään kohti parempaa. :) Ihanaa loppumatkaa sinulle ja on tosi mukavaa katsella näitä lomakuvia!

  Vastaa

  0
  1. Juttelin tässä jokin aika sitten erään vanhemman ihmisen kanssa, joka on elänyt myös sota-aikaa lapsuudessaan. Hän vertasi tätä tilannetta ja sota-aikaa, ja kuvaili myös tämän hetkisen tietotulvan vaikutusta. Sota-aikaankin elettiin myös ns. hetkittäin normaalielämää, mutta nyt se tuntuu olevan mahdotonta. Uutisia tulee kaikilta suunnita useita kertoja päivässä. Ihmiselle ei suoda edes mahdollisuutta unohtaa, edes hetkekesi. Mieli ei pääse lepäämään.

   Kiinnostavaa, ja viimeiseen: aivan.

   Ihan viime päivinä on kuitenkin ollut, ainakin suomessa, havaittavissa muutos uutisointiin, sillä Korona-uutiset ovat olleet hieman enemmän taustalla kuin aikaisemmin.

   Tiedätkö mitä. Mä olen tehnyt tietoisen valinnan olla seuraamatta uutisia "syvällisesti" vähään aikaan. Uutisaamu pyörii täällä Kreikassakin taustalla joka aamu mutta en omaksu uutisten sisältöä tietotasolla. Saatan silmäillä otsikot hs.fi'stä päivän päätteeksi mutta that's it. Tunnen monta kuormittunutta ihmistä jotka ovat valinneet olla seuraamatta uutisia vähentääkseen ahdistustaan. Tuntuu oikealta päätökseltä itsellenikin. Hyvä kuulla, jos korona-uutisointi on lieventynyt.

   Täytyy myöntää, että olen hieman (ihan varovasti vain.. ;) ) googletellut lentoja vuodenvaihteen tienoille. Ja jo se ajatus, että mennään kohti jotain kivempaa, on piristänyt mieltä paljon.

   ❤️🙏🏻

   Vastaa

   0
 5. Onnelliset ja iloiset lentokentällä - täältä tullaan, Kreikka! <3

  Ihanaa lähtölaskentaa nämä postaukset, on saanut "hengittää" Kreikkaa.

  Vastaa

  0
 6. Tuore Omega-boosterin omistaja kehuu tuota veden eri sävyjä sisältävää kuvaa hienoksi. :)

  Vastaa

  0
  1. Missä järjestyksessä laittaisit kasvoillesi seuraavat tuotteet: Dermosilin niasiiniamidiseerumi, Evolven bio-retino-seerumi ja Novexpertin omega-seerumi? Päälle luonnollisesti Ordinarya.

   Vastaa

   0
  2. Varmaan just tuossa järjestyksessä, koska tuotteet laitetaan iholle vesimäisestä öljyiseen ja sitten voidemaiseen. 👍 Mutta miettisin ehkä, laittaisinko ylipäänsä kahta öljyseerumia iholle samalla kertaa (Bio-Retinol ja Omega). Toki, jos iho imee kaiken, niin sitten ei muuta kuin kerrostamaan vaan :)

   Vastaa

   0
  3. Ehkä toista aamulla, toista illalla.

   Omega-boosteri on yllättävän kevyttä; se ei jää iholle pyörimään eikä tunnu käsissä rasvaiselta öljyltä, joka olisi hankala pestä pois. Tuoksu on mieto mutta omaan makuuni epämiellyttävä. Pakkaus on kyllä todella iso. Tässä siis joitain ensituntemuksia.

   Vastaa

   0
  4. Pakkaus on kyllä todella iso.

   Itse asiassa pakkaus on standardikokoinen: 30 ml. Lähestulkoon kaikki kosmetiikkamarkkinoiden seerumit ja kasvoöljyt myydään tässä samassa koossa. Minusta se on liian iso koko öljypohjaisille tuotteille, koska niitä tarvitsee laittaa iholle yleensä kaikkein vähiten, mutta kukaan valmistaja ei kysy minulta... 😁

   Vastaa

   0
 7. Ihanaa on ollut seurata matkaasi täältä ja instasta, ja varovainen ajatus on hiipinyt mieleen itsellenikin, ehkä minäkin jo ensi vuonna...? Ymmärrän niin mitä tarkoitat kun puhut siitä, miten pandemia ja kaikki oheishässäkkä on vienyt voimavaroja. Ensin kaiken peruuntuminen ja välttely, ja nyt sitten pitäisi vähitellen antaa itselle lupa palata normaalielämään, mutta kun ei ole energiaa oikein mihinkään.

  Vastaa

  0
  1. Ensin kaiken peruuntuminen ja välttely, ja nyt sitten pitäisi vähitellen antaa itselle lupa palata normaalielämään, mutta kun ei ole energiaa oikein mihinkään.

   Just näin. Vaikka olisi jo mikä virallinen "lupa" lähteä ja tehdä asioita, mieli ei välttämättä vielä jaksaisi. Ei näistä poikkeusoloista ihan nopeasti heilahdeta takaisin normaaliin toimintakykyyn ja voimavaroihin. 😕

   Vastaa

   0
 8. Sun kuvakerronta on aivan jumalaisen kaunista tässä jutussa, kertakaikkiaan tuntuu kuin silmät kehräisivät onnesta kuin paijattu kissa! 😻 Kiitos Sanni näistä kuvaihanuuksista ja rentouttavaa työlomaa 😊

  Vastaa

  0
 9. Tämä kirjoitus kuvineen tiivistää, miksi esim. minä luen blogiasi (enkä sitten juuri muita luekaan). Et ylläpidä kiiltokuvafasadia. Luot sekä kuvin että etenkin kirjoittamalla ainutlaatuisen tunnelman ja kuljetit ainakin minut hetkeksi Kreikan aurinkoon ja lämpöön. Luin rantabaarista kertovan kohdan, katsoin kuvia ja pysähdyin tunteeseen. Kiitos Sanni ❤️

  Vastaa

  0
  1. Kiitos Linnea ❤️ (Kommenttisi sai silmät kastumaan, taidan olla vähän yliherkässä tilassa 😭 - kauniisti kirjoitettu palaute 🌻💛)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)