Kuulin keväisellä kosmetiikan luennolla mielenkiintoisen jutun, joka yllätti:
kaikkein eniten kuluttajan ostopäätökseen kosmetiikkaostoksilla vaikuttaa
Aiheesta on tehty kansainvälinen tutkimus, mutta lähdettä en tylsää kyllä tullut kirjoittaneeksi ylös, luennon piti joka tapauksessa kosmetiikan huippuasiantuntija Päivi Kousa.
Tutkimuksen mukaan tuoksu on päätöksenteon ykkösvaikutin, muita päätökseen eniten vaikuttavia asioita ovat brändi, hinta, terveys- ja ympäristöasiat, ainesosat, laatu, pakkaus ja mainonta.
Tieto yllätti, sillä äkkiseltään olisin arvellut brändin vaikuttavan kaikkein eniten, ja sitten ehkä suositusten ja "yleisen hypen" ja kolmantena hinnan. Kuulun itse kuluttajiin, joille tuoksu on kosmetiikassa tärkeässä roolissa, mutta en siltikään olisi arvannut että se nousee tällaisessa tutkimuksessa ykköspaikalle.
Estelle & Thild on niitä luonnonkosmetiikan brändejä, jotka ovat erityisesti panostaneet ihonhoitosarjansa tuoksuihin
Kokemukseeni vaikuttaa mm. se, että tuoksuvasta kosmetiikasta tykkäävät kuluttajat vaikuttavat yleisessä keskustelussa olevan paljon vähemmän "äänessä" kuin hajusteettomien tuotteiden kannattajat. Olen aina ihmetellyt tätä.
Atopikin tuotteet ovat hajusteettomia, mutta osa kuitenkin tuoksuvia
Se, että esimerkiksi hajusteallergikko etsii aktiivisesti hajustevapaita tuotteita ei sinällään ihmetytä, ja koska hajusteettomia tuotteita on markkinoilla paljon vähemmän kuin tuoksuvia, voi hyvin ymmärtää tarpeen hakea toisten kokemuksia ja keskustella niistä.
Samalla on kuitenkin hassua, etteivät hyväntuoksuisen kosmetiikan fiilistelijät yhtä aktiivisesti kommentoi eri sarjojen tuoksuaspekteja ja "rankkaile" ihonhoitotuotteita niiden tuoksuelämyksen perusteella. Jos se kerran jopa globaalisti vaikuttaa eniten kauneustuotebisneksen ostopäätöksiin.
Kiinnostavia juttuja.
Mitä mieltä te olette? Kuinka moni valitsee ihonhoito-, hygienia- ja hiustenhoitotuotteita ensisijaisesti tuoksun perusteella?
Tai jos ette ihan ensisijaisesti, vaikuttaako tuoksu kuitenkin merkittävästi siihen, minkä tuotteen valitsette? Jos otetaan hypoteettinen tilanne, jossa sinulla on kaksi yhtä hyvältä vaikuttavaa, samanlaisia ominaisuuksia tarjoavaa tuotetta, joista toinen on halvempi ja toinen taas tuoksuu paljon paremmalta, kummanko valitsisitte..?
Laveran Firming -linjan tuoksu on suunniteltu huolella
No mutta hei, minäpäs teen tästä ihan kyselyn! En olekaan tehnyt näitä pitkään aikaan, tuli ihan nostalginen olo.. ^_^ Karkkipäivän ensimmäisinä vuosina minulla oli varmaan kuukauden välein jokin kysely meneillään ja niihin tuli tuhansia vastauksia..! Kyselin kaikkea mahdollista brändimielikuvista itsetuntoon.
Tänään laitetaan kysely peilaamaan miten Karkkipäivän lukijoiden ostopäätös syntyy verrattuna kansainväliseen tutkimukseen. Miten tuoksu sijoittuu täällä meidän päässä?
Laitoin kyselyyn vaihtoehdoiksi nuo samat, tutkimuksessa olleet eniten vaikuttaneet asiat sekä muutaman muun, ja vapaan kohdan.
Kyselyyn pääset tästä.
Käyn vastauksia läpi parin viikon päästä :)
35 comments on “Tiesitkö mikä vaikuttaa eniten kosmetiikan ostopäätökseen?”
Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, millä tavalla tuo kyseinen tutkimus on toteutettu. Jos se on ollut kyselytutkimus, jossa on suoraan kysytty eri vaihtoehdoista, että mikä näistä, niin olisin aika epäileväinen sen suhteen, että tulokset kertoo oikeastaan mitään. Lähinnä koska on hyvin todennäköistä, että ihminen ei itse tiedä, mikä oikeasti hänen ostopäätökseensä vaikuttaa.
Sinänsä toki mielenkiintoista sekin, että minkä ihmiset kokevat vaikuttavan ostopäätökseen eniten. Itse vastaisin omalla kohdallani, että eniten vaikuttaa se, että tuote olisi minun iholleni sopiva, koska olen tähän mennessä saanut yliherkkyysreaktioita niin monista eri tuotteista. Mutta enpä tiedä vaikuttaa se oikeasti niin paljon. Muuten ostaisin aina niitä paria hyväksi havaittua tuotetta, mutta tosiasiassa aika usein yritän kuitenkin kokeilla jotain muuta (halvempaa).
Toisaalta uskon, että tuoksulla on väliä. Sehän on kuitenkin varmaan aika voimakkaita assosiaatioita aiheuttava ominaisuus. Ja jos jokin haisee omaan nenään huonolta, niin ei sitä kyllä missään tapauksessa halua käyttää.
Lasketaanko muuten tuoksuttomuus tuoksun perusteella ostamiseksi?
(...lainaukset ei muuten tällä hetkellä toimi mun blogipohjassa... Pitää alkaa laittaa ne manuaalisesti sitaatteihin...)
Ihan totta, hyviä pointteja. Sitä en tosiaan tiedä, eikä Kousakaan tätä esityksessään maininnut, oliko tutkimus toteutettu vapailla vastauksilla vai valmiilla vaihtoehdoilla.
Joo, mun mielestä kyllä. Tuoksu eli sen puute on siinä tapauksessa se, mikä vaikuttaa kyseisen tuotteen valintaan muista vaihtoehdoista.
Kousa mainitsi tilaisuudessa, että tuoksu nousee useissa/jatkuvasti tutkimuksissa keskeisimmäksi ostopäärökseen vaikuttavaksi tekijäksi eli kyseessä ei ole vain yksi tutkimus. Tässä tullaan kuitenkin varmasti siihen, että tiedostavalla kuluttajalla tuoksu ei ole ostopäätöstä ohjaava tekijä (tähän poikkeuksena voisin kuvitella sen että tuoksuyliherkkänä joutuu rajaamaan valikoimaa), mutta kuluttajalla, joka ei lue/ei osaa lukea raaka-aineluetteloita ja tekee hyvin aistinvaraisen päätöksen (mitä kosmetiikan ostaminen massamarkkinassa on) on tilanne hyvin erilainen. Tällöin ostopäätökseen vaikuttaa tuoksu, ulkonäkö, ihotuntuma, markkinointi, suosittelut. Näistähän mikään ei kerro tuotteesta mitään ELLEI ne myös matchaa tuotteen raaka-aineiden kanssa...
Samaisella Kousan luennolla keskustelimme myös siitä mikä on kosmetiikan yleisimmin herkistävä raaka-aine. Ja sehän on yllätys yllätys hajusteet. Nämä kulkevat siis harmillisen loogisena parina. Tästä aiheesta nauhoitimme TwistBen Kaikki ihonhoidosta podcastiin myös jakson:
https://soundcloud.com/user-43195157/45-haitallisin-ja-suosituin-kosmetiikan-raaka-aine
Aa, okei, tässä näkee että kuulemastaan kannattaisi aina saman tien tehdä muistiinpanot :D Muistin että Kousa viittasi nimenomaan johonkin yhteen tiettyyn tutkimukseen - vaikka en sinällään epäile etteikö aiheesta olisi tehty vuosien saatossa useitakin tutkimuksia.
Kiitos muuten linkistä podcastiinne :) En olekaan aiemmin sitä kuunnellut, täytyykin kuunnella myös aiempia jaksoja. Teillä on mielenkiintoisia aiheita :)
Vastasin kyselyyn, mutta vielä kommenttia. Muinoin en tiennyt oikeastaan mitään kosmetiikasta, kunhan ostin jotain, "koska niin kuului tehdä"! Silloin hyvin suuressa roolissa valintaa oli juuri tuoksu.
Nykyään en osta uutta tuotetta ottamatta selvää ainesosista, vaikutuksista, lukematta kuvauksia koostumuksesta jne., eli hankin aina niin paljon tietoa kuin mahdollista. En halua tehdä hutiostoja. Roskiin kun ei viitsisi rahan ja ekologisuuden vuoksi laittaa.
Nykyään siis tuoksu on hyvin vähäisessä roolissa, mutta kyllä se edelleen vaikuttaa. Jos tuotteet eivät ole tarkalleen yhtä hyvät, valitsen aina omilla kriteereilläni laadullisesti paremman, vaikka joskus harmittaa, että "heikommassa" on ehkä mieluisampi tuoksu. Toisaalta käytin äskettäin loppuun tuotteen, jonka tuoksu ei todellakaan natsannut, ja vaikka se on laadukas, en osta uudestaan, koska toistamiseen en halua sinnitellä huonon tuoksun kanssa. Mutta hypoteettista esimerkkiäsi ajatellen, jos kaksi tuotetta on laadullisesti ihan yhtä hyviä, valitsen paremman tuoksun, paitsi jos hinnanero on merkittävä tuotekategoria huomioiden.
Silloin kun mäkään en tiennyt kosmetiikasta "mitään", ostin brändin (mulle pitkään Yves Rocher <3) ja koostumuksen ihofiiliksen mukaan. Jos tykkäsin jonkin tuotteen iho- tai hiusfiiliksestä, ostin uudestaan. Mutta ainesosista en tietenkään tajunnut mitään, ja tuoksullakin oli vain pieni merkitys.
Kyselyn tämänhetkisen vastaustilanteen mukaan Karkkipäivän lukijoiden ostopäätökseen muuten vaikuttavat eniten ainesosat ;) Ehkä saattaisin sellaista odottaakin juuri tämän blogin kohderyhmältä :)
Muakin mietitytti tuo kyselyn toteutus :) Mikäli vastaajan oli mahdollista valita monia vaihtoehtoja, on mahdollista, että tuoksu sai paljon ääniä vaikka olisikin ollut loppujen lopuksi harvan ykkösprioriteetti. Voisi ehkä mutuilla, että tuoksu on varmaan monelle tärkeä asia muiden joukossa, kun taas muiden aspektien merkityksessä voisi kuvitella olevan enemmän hajontaa vaikka nämä olisivatkin yksilötasolla hyvin tärkeitä.
Itselleni tuoksu on kyllä merkityksellinen asia tuotteen valinnassa, muttei missään nimessä tärkein. Samoin tuoksuttomuus on joissain tuotteissa eduksi - näissäkin voi mielestäni sanoa tuoksulla olevan väliä (tuoksu vaan on tuoksuttomuus).
Tuoksu merkitsee oikeastaan vain hajuvettä tai vastaavaa tuotetta ostaessa, jossa tuoksulla on tärkeä funktio. Mutta tossa sun esittämässä tilanteessa ottaisin tietenkin halvemman tuotteen, tuoksusta maksaminen tuntuu turhalta koska sen todennäköisesti haistaa vaan levityshetkellä. Tietysti jos jokin tuote haisee todella epämiellyttävältä, kuten yksi kokeilemani luonnonkosmetiikan aurinkosuojaa, ja haju jää leijumaan voimakkaasti, niin käyttökelvoton tuote mulle. Miellyttävä tuoksu on hyvä bonus, mutta ei niin merkityksellinen mulle että sen perusteella valitsin vaikka kasvojenhoitotuotteet. Välillä joku selektiivinen kosmetiikka jossa on vahva "mummoparfyymi" on pikemminkin luontaantyöntävä kuin houkutteleva.
"Miellyttävä tuoksu on hyvä bonus, mutta ei niin merkityksellinen mulle että sen perusteella valitsin vaikka kasvojenhoitotuotteet."
Mulla sama. Paitsi jos on kaksi yhtä hyvää kandidaattia, todennäköisesti valitsen kyllä paremman tuoksuisen <3
Mä harvemmin mitään etukäteen haistan (tilasin uuden Guerlainin tuoksunkin pelkän nimen perusteella), mutta oletus tuoksusta varmasti pätee. Eli vaikka kaksi samanlaista suihkugeeliä, toinen kookos ja toinen mansikka niin otan kookoksen ihan vaan mielikuvan takia. En haistele shampoita ja korkeintaan Body shopissa vartalovoiteita koska ne ovat yleensä liian voimakkaita. Naama tuotteita en oo koskaan välittänyt haistaa.
Ja joo, se Guerlain on Coconut Fizz ja tuoksuu taivaalliselta.
"Ja joo, se Guerlain on Coconut Fizz ja tuoksuu taivaalliselta."
Kuulostaa ihan My Little Ponyn nimeltä..! ^_^ <3 Mä tuoksuttelin tuota juuri laivalla ja olihan se hyvä. En ole haistanut yhtäkään huonoa Aqua Allegoria -linjan tuoksua, täytyy sanoa.
Tuoksu ei sinänsä toimi valinnan perusteena, vaan ennemminkin karsintakeinona. Hyväkin tuote jää hyllyyn, jos tuoksu on väärä tai liian voimakas. Mutta ei siis niin päin, että ostaisin iholla ikävältä tuntuvan tai muuten epäsopivan tuotteen, vaikka sen tuoksu olisi todella hyvä. Eli tavallaan tuoksulla on olennainen merkitys, mutta ei ensisijaisena valintakriteerinä.
Just näin.
En vastannut kyselyy, koska en mä voi osoittaa vain yhtä, mikä vaikuttaa. Varsinkin kun puhutaan yleisesti "kauneudenhoitotuotteesta". Mulla tää nimittäin riippuu ihan siitä, mitä tuotetta olen ostamassa. Jos ostan "pelkästään" suihkugeeliä, tuoksu on melkeinpä se ensimmäinen kriteeri. Hiustenpesuaineissa kun en osaa incin perusteella välttämättä tietää onko se hyvä mulle, niin kun kerran testailuksi menee niin tuoksun perusteella se melkein lähtee. Naama-aineissa taas yritän jostain saada vinkkiä sopivuudesta ja siinä ei tuoksu vaikuta niin paljon. Toisaalta kyllä pysyttelen usein tiettyjen merkkien tuotteissa, mutta jos tulee joku hyvä vinkki jostain muusta merkistä, niin voin hyvinkin kokeilla.
Hyvä pointti, ihan totta että tuotteesta riippuen tuoksun merkitys voi vaihdella tosi paljon. Useimmat varmaan ostavat esimerkiksi juuri suihkutuotteet tuoksun perusteella, kun taas seerumissa se ei ehkä merkitse juuri mitään.
Tuoksu vaikuttaa ostopäätökseeni paljon :) En pidä tuoksuttomista tuotteista. Ne haisevat nenääni pahalta. Sellaiselta koiramaiselta, enkä halua käyttää eläimenhajuisia tuotteita. Tuotteen ei tarvitse olla tosi tuoksuva, kunhan siinä on jokin hyvä tuoksu.
"Sellaiselta koiramaiselta, enkä halua käyttää eläimenhajuisia tuotteita."
Tämä oli eka kerta kun kuulen hajusteettomien tuotteiden hajua kuvailtavan näin..! ^_^
Tämä. Esim. Cliniquen puhdistusbalmi... yäk, jäi käyttämättä. Märkä eläin kuulostaa sopivalta kuvauksesta. Minulta jää ehdottomasti käyttämättä epämieluisalta tuoksuva tuote, riippumatta sen hinnasta tai tehosta tai brändistä. Tuoksun ei tarvitse olla voimakas, kunhan se on miellyttävä.
Mä sanoisin että tuoksu on ykkössyy jättää jotain ostamatta. Eli jos tuoksu ei miellytä, en osta vaikka olisi miten hyvä.Tai jos ostan jonkun suosituksesta, mutta tuoksu osoittautuu käytössä epämiellyttäväksi, en osta uudelleen. Sen sijaan en muista koskaan valinneeni mitään tuotetta pelkästään tuoksun perusteella, lukuunottamatta suihkugeelejä. Esim. ihonhoitotuotteissa tuoksu ei ratkaise valintaa, vaan muu sisältö ja tuntu, paitsi tuolla em. tavalla. Eli jos haisee nenään pahalta, en osta.
"Mä sanoisin että tuoksu on ykkössyy jättää jotain ostamatta. Eli jos tuoksu ei miellytä, en osta vaikka olisi miten hyvä.Tai jos ostan jonkun suosituksesta, mutta tuoksu osoittautuu käytössä epämiellyttäväksi, en osta uudelleen."
Näillä linjoilla minäkin.
Yleensà tuoksuttomuus ihonhoitotuotteissa on plussaa. Hiustuotteet saavat tuoksua, mutta ei liian voimakkasti. On olemassa yksi hiustenhoitotuote, jonka ostan pelkàstààn tuoksun takia ja se on Davinesin All in One-milk, ah miten ihana tuoksu, eikà edes triggeròi mulle migreenià :-)
Mità tuohon tutkimukseen tulee niin ei ole vaikea uskoa ettà ulkomailla ostopààtòkseen vaikuttaa tuoksu. Veikkaan jos tàmà tehtàisi Suomessa tulos muuttuisi. Suomessa on paljon tuoksuherkkià, allergioita ja sopivia tuotteita on paljon saatavilla, ollut jo vuosia. Minà en esim. tààllà Italiassa ole vielà lòytànyt tàysin tuoksuttomia pesuaineita, koska puhdas asunto pitàà olla profumoitu :-/
Yksi suosikkituotteistani on Laveran itseruskettava kasvoille enkä todellakaan ole valinnut sitä tuoksun perusteella. Tuoksu on ihan vastenmielinen, mutta hinta-laatu-suhde on kohillaan. Nautin voiteiden ja saippuoiden tuoksuttelusta, mutta esim ihotuntuma menee valinnoissa edelle.
"Yksi suosikkituotteistani on Laveran itseruskettava kasvoille enkä todellakaan ole valinnut sitä tuoksun perusteella. Tuoksu on ihan vastenmielinen, mutta hinta-laatu-suhde on kohillaan."
Liittyykö tuoksun ikävyys DHA:n ominaistuoksuun vai voiteen muuhun tuoksuun..? Minustakin DHA on tosi vastenmielisen hajuinen, joissain voiteissa sen tuoksu tulee iholla esiin niin pahasti että ällöttää. Olen miettinyt, mistö johtuu että joissain itseruskettavissa DHA:n haju on niin paljon voimakkaampi kuin toisissa... johtuuko se vain DHA:n määrästä vai voiteen muista ainesosista..?
Mun iholla tuo Laveran kasvo"itsari" on tosi miedon tuoksuinen.
Ehkä joku suihkugeeli ja vartalovoide on ainoat, joita haistelen, ainakaan ennakkoon. Voisin jättää jonkun tuotteen ostamatta uudelleen, jos siinä olisi karsea haju, mutta en muista näinkään kyllä käyneen.
Ps. Nää kyselyt oli mahtavia! Voisit ottaa niitä taas useammin käyttöön, ihan jo nostalgiamielessä :)
"Nää kyselyt oli mahtavia! Voisit ottaa niitä taas useammin käyttöön, ihan jo nostalgiamielessä :)"
^_^ ^_^ Katsellaan jos inspiraatio kyselyihin palaisi... :)
Eihän kukaan ostaisi kosmetiikkaa netistä, jos tuoksu olisi tärkein tekijä. Toki vastaukset riippuvat varmasti tosi paljon siitä, kyselläänkö asiaa somen kauneus- ja ihonhoitopiireissä vai vanhempien ikäluokkien keskivertokuluttajilta.
Itse olisin valmis käyttämään (ja olen käyttänytkin) oman nenääni huonolta tuoksuvaa tuotetta, jos kuitenkin uskon sen tekevän hyvää iholleni tai korjaavan iho-ongelmiani.
Minulla esteetikkona on suuressa roolissa tuotteen ulkonäkö/pakkaus sekä siihen liittyvä ekologisuus. Tuoksu tietysti tavaran laadun ohella hyvänä kakkosena. Jotenkin en nykyään enää niin paljon kiinnitä huomiota mainontaan vaan pyrin testailemaan itsestäni mielenkiintoisia tuotteita ja jos löydän hyvä niin saatan ostaa uudelleen. Muuten en ole lainkaan brändi uskollinen.
https://glitteriaddikti.blogspot.com/
Mulla tuoksu vaikuttaa olennaisesti niin päin, että jos jonkun muuten hyvältä vaikuttavan tuotteen tuoksu ei miellytä, niin en sitä viitsi ostaa. Oon kohtuullisen herkkänenäinen ja huonot hajut alkaa ärsyttää nopeasti :D On siis tärkeää että sellainen tuote jota usein käyttää, tuoksuu kivalta. Mutta en mä pelkän tuoksun perusteella silti valikoi (nojoo ehkä hajuvedet :) mut niitä ei usein tuu ostettua kun ne kestää mun käytöllä todella kauan), paitsi tietty silloin jos on kyseessä joku tuote jossa on "samaa" tavaraa eri tuoksuisena, esim. käsisaippuoissa/suihkugeeleissä missä on tuoksuvaihtoehtoja , niin tietty etsin miellyttävimmän tuoksun :)
Tuoksu on mun mielestä olennainen siinä mielessä, että jos se on paha niin tuote jää kyllä käyttämättä vaikka olisi kuinka hyvä muutoin! Esimerkiksi hankalan pakkauksen kanssa jaksaa taistella, tai jostain tuotteesta viitsii maksaa enemmän uudelleenkin jos on tooooooosi hyvä. :) Mutta jos joku tuoksu on oikeasti epämiellyttävä, niin mulla jää kyllä käyttämättä enkä takuuvarmasti osta uudelleen tai edes ensimmäistä kertaa jos pääsee haistelemaan. Poikkeuksiakin on, esim. ruusunmarjaöljy, jonka ei millään voi sanoa olevan hyvän tuoksuinen, mutta ei kuitenkaan epämiellyttävä, joten sitä sietää paremmin (koska tuotetta ei ilman sitä voi käyttää, ja sopii omalle iholle.)
"Tuoksu on mun mielestä olennainen siinä mielessä, että jos se on paha niin tuote jää kyllä käyttämättä vaikka olisi kuinka hyvä muutoin!"
Aika moni näyttää kommenttien perusteella olevan näillä linjoilla, eikä se tietysti yllätäkään. Ihminen haluaa luontaisesti pois pahasta tuoksusta eikä sellaista varmasti halua ihollaankaan käyttää.
Tällä perusteella olen vilpittömästi ihmetellyt joidenkin valmistajien tuotteisiinsa valitsemia/jättämiä tuoksuja, tai sanoisinko "epätuoksuja". Olen välillä törmännyt sen verran oudon tuoksuisiin kosmetiikkatuotteisiin että ei voi kuin ihmetellä mitä valmistaja on ajatellut... Jos itse en kosmetiikan valmistajana saisi millään peitettyä jossain tuotteessa raaka-aineiden omaa, epämiellyttävää ominaistuoksua, en sitten edes saattaisi koko tuotetta markkinoille.
Aika mielenkiintoinen juttu, täytyy sanoa! Tuoksu on kyllä itsellekin merkittävä tekijä kosmetiikkatuotteissa, mutta en kyllä tiedä, voisiko se olla se merkitsevin. Ei ainakaan tietoisesti, mutta kyllä sillä varmaan aika paljon alitajuistakin merkitystä on :)
Huomasin juuri, että tuolla oli yhtenä kuvana tuo Amor Amor -tuoksu. :) Voi ei, mikä tuoksumuisto tuli tästä. Tämä oli käytössä joskun niin kauan sitten, ja se oli mun mielestä ihana. Sain serkultani Amor Amoria sellaisen rasian, jossa oli 12 kappaletta pieniä (näyte?) pulloja. Mutta ei sellaisia halpisnäytteitä, vaan miniatyyripulloja ko. tuoksusta samanlaisine pulloineen ja korkkeineen kuin isossa versiossa. Todella söpöjä. Ne yhteensä olivat reilu 50ml, eli enemmän kuin oikea pullo. Hän oli saanut ne työpaikkansa kautta. Ne minipuollot riittivät varmaan kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi. En muista nyt tarkkoja vuosia, mutta se oli sitä aikaa kun oli trendikästä käyttää mekkoa ja housuja samanaikaisesti päällä ja jalassa korokepohjallisia sandaaleja. Kiitos tämän muiston palauttamisesta! :D
Ole hyvä vain ^_^ Kiitos itsellesikin muistojen jaosta, tuo housut + hame -tyyli oli muuten niin hassu..! :) Muistatko, kun myynnissä oli myös housuja joihin oli valmiiksi ommeltu pieni hameosio..? :D
Muistan kyllä :) Koskakohan se palaa trendiksi..?
Vielä pitää varmaan mennä toiset 25 vuotta..? :D