31.01.2018

Kasvivärikokeilu: Cultivator's Golden Blonde

Tunnustus: en ole koskaan värjännyt hiuksiani kasvivärillä.

(...ja ei, en värjännyt nytkään..! Tässä jutussa värjätään sisareni hiukset.)

Myönnän avoimesti, vaikka luonnollista kosmetiikkaa kannatankin, että suhtautumiseni kasviväreihin on aina ollut vähän epäluuloinen. Tiedän että ne hoitavat hiusta ja ovat paljon hellävaraisempia ja turvallisempia hiuksille, mutta silti kuulun siihen porukkaan jota ei ole koskaan kiinnostanut edes kokeilla kasvivärejä.

Toisaalta sille on sellainenkin hyvin luonnollinen syy, että hiukseni ovat aina olleet vaaleat tai nyt viimeiset 1,5 vuotta violetit. Kasviväreillä ei voi vaalentaa hiusta eikä niillä saa violettia ponitukkaakaan. Minulla ei ole ollut luontevaa syytä ylipäänsä harkita kasvivärillä värjäämistä.

Cultivators_GoldenBlonde_vari

Kuva: miraz.fi

Sisarellani on minun tavoin likaisen vaaleat hiukset joita hän vaalentaa. Joulun alla hän soitti minulle innoissaan ja kertoi ostaneensa luonnollisen vaalean hiusvärin.  "Tämän nimi on Golden Blonde ja tämä sanoo olevansa ihan 100% luomukasviväri..!" Jouduin laskemaan siskon intoa kertomalla, että kyseessä ei ole vaalentava väri vaan sävyte, joka tuo sävyvivahteita jo valmiiksi vaaleaan hiukseen.

Siskoni halusi kuitenkin viimeiseen saakka uskoa, että sävy jotenkin onnistuisi kirkastamaan hänen tyvikasvuaan. Kyseessä on ekosertifioidun Cultivator's -merkin hiusväri, joka lupaa "kirkastaa vaaleita sävyjä sekä tuoda niihin vivahteikkuutta ja hennon lämpimän kultaisen säväyksen." Sain kunnian osallistua empiiriseen tutkimukseen toimimalla värimaestrona.

Cultivators_varikartta

Kuva: miraz.fi

Intialaisen Cultivator's-sarjan värit ovat saaneet Suomessa innostuneen vastaanoton ja ainakin luonnonkosmetiikkaguru Katja Kokko kiitteli värejä "maailman parhaiksi hiusväreiksi". Väriskaala ainakin on vaikuttava, sarjaan kuuluu 20 sävyä vaaleasta erilaisiin punaisen sävyihin ja indigonsiniseen (!).

Värit valmistetaan mm. seuraavista aineista: henna, indigo, aloe vera, kamomilla, eukalyptus, kurkuma, punajuuri ja hibiskus. Aloe vera ja kamomilla ovat mukana tuomassa hiusväriin hoitavuutta.

Cultivators

Kuva: miraz.fi

 

Cultivator's-värit, niinkuin käsittääkseni mitkään kasvivärit eivät ole kestovärejä vaan lähtevät hiuksista asteittain pesujen myötä. Parhaimmillaan kesto voi kuitenkin olla kestovärin luokkaa. Pysyvyyteen vaikuttavat mm. hiusten oma väri ja laatu sekä aiemmat kemialliset käsittelyt.

Värjäyksen jälkeen Cultivator's-väri syvenee ja tekeytyy vielä 48 tuntia, minkä aikana hiuksia ei tulisi pestä.

Cultivators hiusväri Golden Blonde

Tämä oli tosiaan ensimmäinen kerta kun olen henkilökohtaisesti tekemisissä kasvivärin kanssa, ja koin lapsenomaista viehätystä sekoittaessani vihreästä pulverista ja vedestä ihanan sileän syvänvihreän mönjän.

"Tuoksuu ihan spirulinalta, mitä näitä vihreitä superfoodeja nyt on..!" siskoni sanoi. Minulle tuoksu toi mieleen nokkosen.

Yrttimönjä näytti ja tuoksui todellakin ihan jollekin superterveelliselle superfood-pirtelölle, ja meitä nauratti ajatus että hiusvärin olisi varmaankin voinut turvallisesti myös syödä ^_^

Golden Blonde -sävyyn käytetyt kasvit ovat cassia, amla, henna, ziziphus, aloe vera, kurkuma ja kamomilla.

Cultivators hiusväri Golden Blonde

En odottanut kullanvaalean sävyn tuovan värimassan olevan vihreää, mutta kuten todettua, en tiedä kasviväreistä juuri mitään. Henna-värin olen olettanut olevan punaista, mutta ehkä sekin on vihreää..? *googlaa* No niinhän se onkin... ^_^

On se jännä että ulkoisesti ihan eri värinen kasvijauhe saa hiuksissa aikaan aivan toisen värin.

Cultivator's-värimössö oli muuten miellyttävää käyttää, se ei valunut (tähän tietysti vaikuttaa myös veden ja jauheen suhde) ja sileän tahnan sai helposti työstettyä hiuksiin. Käytin sisareni omaa patenttihiusvärisivellinratkaisua; pullasutia. :)

Pahoittelen muuten jutun kuvien heikkoa kuvanlaatua, kuvat on otettu pimeänä iltana heikosti valaistun keittiön keinovalossa ja kohteena lievästi kuvaus-vastentahtoinen henkilö "mun-naama-ei-sitten-saa-näkyä-niissä". Kai näistä kuitenkin jotenkin näkyy mikä oli tulos.

Cultivators hiusväri Golden Blonde

Golden Blonde? Yellow-blonde, sanoisin minä. Tai jopa yellow-greenish-blonde.

Sisareni hiukset olivat alkujaankin lämpimähkön sävyiset, mutta Cultivator's Golden Blonde teki niistä kellanvaaleat.

Cultivators hiusväri Golden Blonde

...tai, vihreänkellanvaaleat. :) Minulle tulee "vanhana MACistinä" itse asiassa vahva assosaatio MACin edesmenneeseen vihertävänkultaiseen sävyyn Gorgeous Gold (kuka muu MAC-fani muistaa tämän sävyn?)

Tyvi ei mielestäni kirkastunut lainkaan, vaan näytti seuraavana päivänä luonnonvalossakin jopa aavistuksen tummemmalta kuin lähtötilanne.

Värjäyksestä on nyt kuukausi, ja tapasin sisareni viikonloppuna ensimmäistä kertaa neljään viikkoon. Hiukset olivat entistä keltaisemmat ja tummemmat, ehkä jopa oranssiset. Ainakin väri siis tarttui hyvin, ja lupauksen mukaan jatkoi syventymistään värjäyksen jälkeen.

Minua tämän kokeilun tulos ei saa tarttumaan kasviväriin vieläkään, täytyy myöntää. Violettia sellaista tosin ei varmaan ole odotettavissakaan, eikä minussa ole tarpeeksi villiä kokeilijaa lähtemään sekoittamaan omia pöperöitä sinisestä indigosta ja punaisesta hennasta. Kirkkaan liilaa niistä ei joka tapauksessa saisi aikaan.

Onko teillä kokemuksia kasviväreistä?

59 comments on “Kasvivärikokeilu: Cultivator's Golden Blonde”

  1. Joskus teininä ysärillä värjäsin hennalla tukkaa punertavaksi muutaman kerran, mutta sen jälkeen en ole koskenut kasviväreihin. Muistaakseni lopputulos oli ihan jees silloin, mutta olen värjännyt vaan tavallisilla myrkyillä sen jälkeen.

    Mä oon skeptinen enkä jaksa millään uskoa, että omaan päähän sais tuollaisia sävyjä kasviväreillä mitä noissa mallikuvissa on, vaikka kasvattaisinkin oman maantien värin takaisin. Lisäksi mä oon allerginen noille kusenkeltaisille sävyille mitä kotivärjäyksillä usein blondeista tulee, niin tuskin kokeilisin näitäkään :D Varmaan jos haluaa vaan vähän jotain sävyä niin nämäkin voi toimia.

    Toisekseen kaikissa ”normaaleissa” väreissä on aina varoitus että niitä ei pitäisi käyttää hennalla värjättynä tukkaan, joten en tiedä kuinka pitkä väli siinä pitäisi sitten pitää jos haluaisi käyttää taas tavallista väriä. Eli joo, luonnonkosmetiikka meikeissä ja ihonhoidossa joo, hiusväreissä ei kiitos :)

    Vastaa

    0
  2. Oho! Mä ajoittain kaipaan takaisin pitkää ja punaista tukkaa, mutta toisaalta en yhtään kaipaa värjäyksenaikaista päänahan kirvelyä enkä punaisen tukan nopeaa haalistumista tai tyvestä puskevaa maantienharmaata. Pahin näistä on tuo kirvely, ilmeisesti herkistyin punapäävuosina jollekin ainesosalle ja pari kertaa sain kunnon vesikellot päänahkaan. Kasvivärit tuskin tekisivät tätä ja olen muutamaan otteeseen pohtinutkin tätä kasvivärjäystä, mutta lähinnä niin, että menisin asiaan erikoistuneelle ekokampaajalle. Vaikka tämä viherkeltaisuus siskosi tukassa ei ehkä ollut toivottu lopputulos, niin jotain inspiroivaa tässä silti oli. Tutustun tarkemmin!

    Ja wanha kunnon Gorgeous Gold <3

    Vastaa

    0
    1. Ja wanha kunnon Gorgeous Gold <3

      Jess, olin aika varma että jos joku niin sinä ainakin muistat...! ^_^

      Vastaa

      0
  3. Jos siskosi olisi halunnut saada väriä tyvestä vaaleammaksi, olen kuullut ja nähnyt että ekokampaamoissa tehdään savivaalennuksia joilla saa tosi upeita lopputuloksia . Reseptiä siihen, mitä siihen käytetään en valitettavasti tiedä mutta varmasti kysymällä selviää. Näitä savivaalennuksia ei kuulemma myydä ollenkaan kotikäyttöön kuluttajille.
    Teittekö ohjeenmukaisen syväpuhdistuksen ennen värjäystä? Aina ennen kasviväriä pitäisi tehdä kunnon syväputsaus. Itsellä on aina tullut kasvivärillä hyvä lopputulos.

    Vastaa

    0
    1. Savivaalennuksessa käytetään myös hapetetta, eli se ei ole ihan 100-prosenttisesti luonnollinen käsittely. Hapete on kuitenkin paljon miedompi kuin tavallisessa vaalennuksessa. Luin tästä kerran jutun Voi Hyvin -lehdestä.

      Syväpuhdistusta siskoni ei tainnut hiuksiinsa ennen värjäystä tehdä, en muista lukiko Cultivatorsin pakkauksessakaan ohjeistusta tällaiseen.

      Vastaa

      0
  4. Vaaleat sävyt on aivan mahdottomia. Viileämpää tulosta voi kokeilla saavuttaa pitämällä värimassa noin kehonlämpöisenä sen sijaan että sekoittaisi sen kuumaan nesteeseen, mutta mun sivustajakatsojan kokemuksen mukaan vihertävyys tulee ja jää vaaleissa varsin helposti.

    Mä olen kasvivärjäillyt aikanani vuosikaudet allergisoiduttuani ppd:lle. Varsinkin Khadin väreillä sain kauneimpia ja viileimpiä (!) ruskeita ikinä ja mielettömän kiillon hiuksiin. Vain värjäyksen vaivalloisuus ja halu kasvattaa oma väri esiin kokeilun vuoksi sai mut luopumaan värjäilystä. Oma väri yllätti positiivisesti ja jäin sille tielle, mutta nyt ensimmäisten harmaiden ilmestyttyä alan vähän miettiä että mitä sitten kun näitä alkaa olla enemmän kuin yksi tai kaksi siellä täällä...

    Ruskeisiin ja tietysti maanläheisiin punaisiin voin suositella kasvivärejä aika lailla varauksetta, mutta vaaleat... ei. Toki kasviväreissä on otettava huomioon se että normivärien kanssa ei niin helposti enää pelatakaan. Munkin tie kasvivärjätystä oman pähkinänruskean kuontalon uloskasvatukseen oli ammattitaitoinen kampaaja ja julmettu määrä raidoituksia ynnä muita toimenpiteitä. Sekä tärkein osanen: varautuminen siihen että tulos voi olla mitä vaan. Onneksi ei ollut.

    Vastaa

    0
    1. Näin minäkin olen aina ajatellut että vaaleiden värien täytyy olla kasviväreissä kaikkein haastavimpia - kun miettii, että "vaaleus" ei lopulta oikeastaan edes ole väri. Luonnollisesti vaaleaan tai kemikaaleilla vaalennettuun voi vain tuoda nyansseja punertavasta hunajaan ja tuhkaan, mutta eihän vaalea itsessään mikään väri ole. Kun miettii kasvien pigmenttejä, niin joku tuhkanvaalea tuntuisi tosiaan erittäin vaikealta saavuttaa. Hunajan- ja vihreänvaaleiden ystäville kasvisävytys on varmasti hyvä juttu ^_^

      Vastaa

      0
  5. Mullakaan ei ole kasviväreistä mitään kokemusta. Olen niitä kyllä usein katsellut mutta se lopullinen syttyminen ei ole tapahtunut :) Heh. Itseasiassa juuri tuota Indigo-sävyä oon ihastellut usein. Tämän jutun myötä epäilys kasvivärejä kohtaan säilyy ?

    Vastaa

    0
    1. Heh. Itseasiassa juuri tuota Indigo-sävyä oon ihastellut usein

      Se näyttää kyllä aika makealta tuossa pakkauksessa :) Mutta en pysty kyllä kuvittelemaan millaisella omalla sävypohjalla voisi saada tuon pakkauksen sinertävän sävyn... Jos tukka olisi alle vaalennettu tosi viileäksi platinablondiksi? Sitten voikin miettiä, mitä ideaa kasvivärjäyksellä enää edes on jos alle kuitenkin tekee voimakkaita kemiallisia käsittelyjä.

      Vastaa

      0
    2. Juuri tuosta Cultivatorsin Indigosta ei ole kokemusta, mutta työkaverini värjäsi vastikään asiakkaansa harmahtavat hiukset (joista oli kasvatettu kemialliset värit pois) käyttämällä muistaakseni vain indigojauhetta. Ekat pari päivää hiukset olivat melkein turkoosinsiniset, mutta sitten väri hapettui sinivioletiksi. Aika makea! Väri on kyllä elävämpi (ja violetimpi) ja "raidoitetumman" näköinen kuin tuossa purkissa, jossa se näyttää minun silmääni hyvin tasaisen siniseltä.

      Omat hiukseni on kasvivärjätty ja tykkään niin väristä kuin hiusten kunnostakin. Itse en viihdy porkkanapäänä, vaan olen valinnut jonkin verran viileämpiä sävyjä, jotka siis nekin onnistuvat ainakin, jos toivottu väri ei ole ihan vaalea. Punaisetkin näyttävät upeilta (ja haalistuvat tai pikemminkin ovat haalistumatta paljon kauniimmin kuin kemialliset värit), mutta eivät ole minun juttuni.

      Vastaa

      0
    3. mutta työkaverini värjäsi vastikään asiakkaansa harmahtavat hiukset (joista oli kasvatettu kemialliset värit pois) käyttämällä muistaakseni vain indigojauhetta. Ekat pari päivää hiukset olivat melkein turkoosinsiniset, mutta sitten väri hapettui sinivioletiksi. Aika makea! Väri on kyllä elävämpi (ja violetimpi) ja ”raidoitetumman” näköinen kuin tuossa purkissa

      Wau...! Jos kasvivärjäys ei olisi niin suurta arpapeliä, voisi ehkä harkitakin indigo-violettia. Mutta etenkin omalla erittäin epätasaisella hiuslaadulla (takaraivolla mm. on alue johon suoraväri ei tartu kunnolla vaikka mitä tekisi, tiedä miten sitten kasviväri käyttäytyisi) en näe itseäni tarpeeksi rohkeana kokeilemaan. Ja joo, olisihan edessä ensin useamman vuoden värinpoiskasvatusprojekti....

      "Kääntyminen" synteettisistä kasviväreihin ei onnistukaan ihan hetkessä, kasvivärejä ei oikein voi kokeilla spontaanisti vaan jo pelkkä kokeilu vaatii monen vuoden sitoutumisen edellisen värin poiskasvatukseen. Kun miettii synteettisten ja kasvivärien huonoa yhteensopivuutta ja niiden arvaamattomia yhteisvaikutuksia, vaikuttaa siltä, että kasvivärjäys hiusvärimuotona täytyy ottaa elämäntapana. Näiden kahden välillä ei oikein voi hypellä - kaiken lukemani perusteella.

      Vastaa

      0
    4. Itse asiassa synteettisesti värjättyä hiusta voi kyllä värjätä kasviväreillä ja päinvastoin, itsellänikin on kokemusta kummastakin. Toki ollaan pysytelty suht lähellä omaa värimaailmaa eikä vaihdettu esimerkiksi platinablondista punapääksi tms., mutta aivan selkeitä värieroja silti eikä pelkkää oman hiusvärin kirkastusta tai syvennystä, mitä aika paljonkin noissa kasvivärikuvissa näkyy. Kasviväri ei siis vaadi värjäämätöntä hiusta pohjaksi, vaikka sellaiseen väri tarttuu paremmin, eikä ehkä ylläreitä tule niin herkästi. Mutta toki jos tarkoitat radikaalimpia värimuutoksia, niin sellaiset eivät tietenkään aivan hetkessä kasviväreillä onnistu (tosin eipä tyyliin mustasta blondiksi -muutos taida ihan helppo olla toteuttaa synteettisilläkään väreillä), ja tietenkään se vaalennus ei kasviväreillä onnistu. Ja toisaalta taas vaalennus kasvivärin jälkeen voi tuoda ylläreitä esiin (joskin tämäkin ilmeisesti pätee ainakin jossain määrin myös synteettisiin väreihin).

      Vastaa

      0
    5. Kasviväri ei siis vaadi värjäämätöntä hiusta pohjaksi, vaikka sellaiseen väri tarttuu paremmin, eikä ehkä ylläreitä tule niin herkästi.

      Jep, tämän ymmärrän, mutta toisin päin värjäys voi käsittääkseni olla riskaabelimpaa? Vai olenko ymmärtänyt kuitenkin väärin..? Olen ollut siinä käsityksessä, että synteettiset värit voivat käyttäytyä hennatussa hiuksessa niin arvaamattomasti, että jotkut kampaajat eivät edes suostu värjäämään hennattua hiusta.

      Vastaa

      0
    6. Voi olla, ehkä enimmäkseen vaalennuksen suhteen, mutta tässäkin taas se, että voimakkaissa vaalennuksissa on synteettisestikin värjätyn hiuksen kanssa aina vähän arpapeliä, mitä sieltä alta paljastuu. Todennäköisesti kasvivärin kanssa kuitenkin vielä enemmän näin. En tiedä, vaikuttaisiko myös se, mihin sävyyn hiukset on värjätty - esim. oma ei-niin-punaiseksi värjätty tukkani värjäytyi kerran seuraavalla värjäyskerralla ihan nätisti synteettisilläkin raidoilla ilman mitään kummallisuuksia. Toisaalta tämänkin värjäyksen tekijä oli koulutukseltaan ekokampaaja, eli ehkä hänellä oli tietotaitoa myös kasvivärjätyn hiuksen värjäämiseen synteettisillä väreillä...

      Vastaa

      0
  6. Sun siskon hiusten luonnollinen väri ei todellakaan ole likaisen vaalea. Vaan tummanvaalea kultaisella sävyllä. Sisko voisi yllättyä miltä hiusväri näyttäisi kun hän antaisi sen vaan kasvaa ja odottaisi auringon vaalentamia raitoja.

    Kasvuvärillä tuotu vihertävänkeltainen on mun oma kauhuväri. Kasvatan omaa väriä ja toisinaan tuntuu siltä että oma väri alkaa taittaa tuohon suuntaan ja sitten on kaivettava syväpuhdistava shampoo.

    Vastaa

    0
    1. Sun siskon hiusten luonnollinen väri ei todellakaan ole likaisen vaalea. Vaan tummanvaalea kultaisella sävyllä. Sisko voisi yllättyä miltä hiusväri näyttäisi kun hän antaisi sen vaan kasvaa ja odottaisi auringon vaalentamia raitoja.

      ...täällä Suomessa vain auringon tuomaan vaalennukseen on aika heikosti mahdollisuuksia....

      Mitä värin määrittelyyn tulee, toisille "tummanvaalea" voi olla yhtä kuin likaisenvaalea :) Kyse on kenties vain ilmaisun valinnasta. Itse pidän meidän kaikkien kolmen sisaruksen 7-asteista vaaleaa likaisenvaaleana. Kultaista sävyä en sisareni luonnollisessa hiusvärissä näe, ehkä keittiön lamppu saa sen kuvissa näyttämään kultaiselta.

      Vastaa

      0
    2. Täälläkin yksi "likaisen vaalea", upeahiuksinen kaunotar!

      Että mie oon kyllästynyt tähän maantievärihömpötykseen, joka Suomessa villitsee. Mikä se kuuluisa maantiesävy on, kun sen alle tuntuvat kuuluvan kaikki sävyt tuhkan vaaleasta keskiruskeaan? Onko ne vanhoja kunnon hiekkateitä kenties? Miksei sitten voi ilmaista asiaa hiekanvaalealla tai tummanvaalealla? Etelä-Euroopassa meitä pidetään vaan upeina blondeina :) Minusta vaikuttaa siltä, että suomalaiset naiset ovat vaan uskoneet liiaksi hiusvärimarkkinoiden valheita ja luulevat, että oma tukka ei kelpaa. Mutta kun se kasvaa hyväkuntoisena, pitkänä ja kiiltävänä, koska sitä ei käsitellä överisti, on se mitä kaunein <3 Ugh. :)

      Onneksi meillä on silti vapaus ilmaista itseämme ja olemustamme kuten haluamme, joten Sannin ponitukka saa myös viipottaa villisti <3

      Vastaa

      0
    3. Tässä kommentissa oli kyllä hyvä pointti :) Kiitos Norppis :) Miksen minäkin alkaisi katsella omaa "likaista" hiusväriäni vähän positiivisemmasta vinkkelistä..? Täytyy muuten myöntää, että nyt violetilla hiusvärillä tämä "dirty blonde" -tyvikasvu näyttää paljon siedettävämmältä kuin vaaleilla hiuksilla :)

      Vastaa

      0
  7. Ennen tekstin tarkempaa lukua, luulin, että nyt on kuvat ennen- ja jälkeen-kuvat väärässä järjestyksessä.. :D Taidan myös pysytellä synteettisissä hiusväreissä, valitettavasti.

    Vastaa

    0
  8. Omia hiuksiani värjäsin useamman vuoden hennalla, sekä ekokampaajalla että kotona. Mielestäni kauneimmat ja hehkuvimmat oranssit sai nimenomaan kasviväreillä perinteisten hiusvärien sijaan. Vaaleista ja tummista sävyistä en oikein osaa sanoa, luulisin olevan varminta käydä kampaajalla, joka osaa arvioida parhaiten sen millaisilla sekoituksilla ja suhteilla juuri kyseisiä hiuksia kannattaa alkaa värjäämään. Monesti ekokampaajat tekevät myös hiusten syväpuhdistuksen esim. savella, jolloin kasviväri tarttuu hiukseen tasaisemmin. Muistaakseni perusvärit ja kasvivärit eivät myöskään ole kovin hyvä kombo, lopputulosta voi olla vaikea ennustaa valmiiksi värjättyyn hiukseen.

    Kasviväri tuntui myös paitsi hoitavan, myös paksuntavan hiuksia ja tekevän niistä jotenkin helpommin käsiteltävän tuntuiset. En tiedä mistä tämä johtuu, mutta vastaavaa en ole kokenut perusväreillä. Myös pysyvyys oli todella hyvä, ainakin oranssit sävyt tarttuivat omaan luonnonkiharaan ja huokoiseen tukkaan todella tiukasti kun väri ilmeisesti vielä jotenkin "kerrostuu" mitä useampia värjäyksiä siihen tekee.

    Tällä hetkellä hiukset ovat luonnontilassa, mutta jos päätyisin värjäämään niin todennäköisesti kääntyisin taas kasvivärien puoleen :)

    Vastaa

    0
  9. Hui! Ei ole kokemusta ja taidan jatkossakin käydä kampaajalla värjäämässä hiukseni.

    Vastaa

    0
  10. Kaikki kasvivärit tai niiden ainesosat eivät ole pitkäkestoisia, mutta henna taas on hapatevärejä kestävämpää, eikä lähde hiuksesta enää irti. :)

    Mä oon useamman vuoden värjännyt hiuksiani puhtaalla hennalla, ja onhan se joka kerta aikamoinen projekti kun seos pitää tehdä, ja mieluummin pitää päässä useamman tunnin ajan. Se haju on myös tosi kamala. :D Ja kestää useampi pesu, että se kokonaan hälvenee hiuksista. Hennaseos ei myöskään levittäessä käyttäydy ihan yhtä hyvin kuin kaupan hapateväripaketit, joiden koostumus on tietty formuloitu mahdollisimman helppokäyttöiseksi.
    Hennaamisen plussia on kuitenkin värin myrkyttömyys ja lopputuloksen luonnollisuus, ja näistä en oo enää valmis luopumaan.

    Noihin valmiisiin sekoituksiin laajine sävyvalikoimineen suhtaudun skeptisesti: ne ovat usein hennapohjaisia, ja henna vaatii omat kikkailunsa keston ja lämpötilojen kanssa, ja niitä ei paketeissa oman kokemuksen mukaan mainita. Esimerkiksi mustan värin aikaansaamiseen suositellaan yleensä ensin hennakäsittelyä, ja sen perään indigovärjäys, jotta väri tarttuu. Vaaleisiin sävyihin käytetään cassiaa, joka ymmärtääkseni on just kirkastusta lupaava aine, mutta mitään suuria sävymuutoksia sillä ei saa aikaan, eikä se varsinaisesti vaalenna tai ole pysyvä ratkaisu.

    Vastaa

    0
    1. Kaikki kasvivärit tai niiden ainesosat eivät ole pitkäkestoisia, mutta henna taas on hapatevärejä kestävämpää, eikä lähde hiuksesta enää irti. :)

      OK :) Nyt kun mietin niin muistan kyllä kuulleenikin hennan tarttuvan tukkaan tosi sitkeästi.

      Huhhuh - useamman tunnin vaikutusaika...? No, lempileffa pyörimään ja villasukat jalkaan :) Cultivator'sin väriä, ainakin tätä Golden Blondea, neuvottiin pitämään päässä max 90 minuuttia.

      Vastaa

      0
  11. Itse olen värjännyt kasviväreillä hiukseni vuosia allergian vuoksi ja minulla väri toimii vallan loistavasti,tosin värjään hiukseni tumman ruskealla,joka on yksi helpoimmista sävyistä saavuttaa kasviväreillä. Oma sävyni on perus suomalainen ”ei minkään värinen ” :)
    Kasvivärit pysyy minulla jopa kauemmin parempana kuin normaalit värit ja värjäys väli on noin 2kk(lyhyet hiukset)kun normaaleilla väreillä se oli juurikasvun vuoksi 1kk. Kasviväri haalistuu hitaasti ja tasaisemmin,joten juurikasvu ei pääse erottumaan. Myös väri kestää minulla hyvin aurinkoa,testattu viime talvena ulkomailla paahtavassa auringossa pari viikkoa.Itse olen kyllä tyytyväinen,vaikka itse värjäys onkin hidasta. Käärin muuten värin levittämisen jälkeen päähäni elmukelmua ja päälle vielä laitan pipon,jotta tulisi enemmän lämpöä,pitäisi kait tehostaa vaikutusta,mene ja tiedä,mutta ainakin se estää ettei väriä rapise lattioille :D

    Vastaa

    0
    1. Sun kokemukset kuulostaa kyllä hyviltä :) Ruskea lienee tosiaan paljon helpompi kuin punaiset, vaaleista puhumattakaan.

      Vastaa

      0
  12. Hennasin tukkaani kolmisen vuotta. Ja maailman upein punainen sillä syntyikin. Juuri sekunti sitten katselin vanhoja kuvia, joissa minulla on pitkä, paksu, kiiltävä ja täydellisen punainen tukka. (Jos elämäni olikin muuten kamalaa, oli ainakin tukkani huikea. Jotain hyvää siis niissäkin vuosissa..:D) Jossain vaiheessa olin valinnut väärän sävyistä hennaa, ja väri muuttui tunkkaiseksi. Ja aika pian siitä sitten kyllästyinkin, missä se todellinen ongelma tuli vastaan: kasviväristä ei kai periaatteessa pääse eroon kuin kasvattamalla. Mutta "when you've got nothing, you've got nothing to lose" totesin, ja heitin päälle ruskean kestovärin. Ruskea ei muuten sovi minulle sitten yhtään, näytän todella vanhalta ja väsähtäneeltä. Yäk. Lopulta blondasin, ja kusenkeltaisen kautta tukasta tuli ihan siedettävä toffeanruskea. Ja joku kumma juttu tapahtui vuosi sitten, sillä tukka alkoi vaaleta. Nyt se on vaalea (about lähellä omaa), ja punaisen sävyt ovat lopultakin historiaa. Mutta eihän tämä ruljanssi hiuksia ainakaan hoitanut, joten saksittu on.

    Mutta pointtini on, että kasvivärillä voi saada aikaan aivan mielettömän upean lopputuloksen. Eikä haalistu. Mutta onhan se kokkaileminen ja pitkä vaikutusaika aina ruljanssi.

    Vastaa

    0
    1. Kiinnostavaa lukea näitä erilaisia kokemuksia. Ainakin sen johtopäätöksen voi helposti tehdä, että synteettisillä väreillä värjätessä kontrolli on parempi kuin kasviväreillä. Jos hennaakin on "oikean" ja "väärän" sävyistä niin värjäyshän on lopulta ihan arpapeliä... jos siis ei voi luottaa siihen, että kun pakkauksessa lukee 'henna', että se on samansävyinen henna kuin edellisellä kerralla.

      Vastaa

      0
    2. Kuulemma saman merkin samansävyinen henna voi olla joka erässä vähän erilaista, riippuen jostain satokaudesta tms. En ole ihan varma, pitääkö paikkaansa, mutta kun kasvien kanssa ollaan tekemisissä niin varmasti asiassa on jonkinlainen vinha perä. :D Ja hennamerkeissä on eroja! Vaatihan se vähän tutkimustyötä, mutta kun lopputulos voi olla niin huikean upea. Pistän linkin, jonka takaa näkee miten ihana tukkani oli hennan jäljiltä: https://mennentullen.blogspot.fi/2014/01/hen-hen-henna-et-sa-mua-masenna.html

      Tässä on nyt kyllä vaarana, että hurahdan taas värjäämään. Vade retro!

      Vastaa

      1
    3. Kuulemma saman merkin samansävyinen henna voi olla joka erässä vähän erilaista, riippuen jostain satokaudesta tms. En ole ihan varma, pitääkö paikkaansa, mutta kun kasvien kanssa ollaan tekemisissä niin varmasti asiassa on jonkinlainen vinha perä. :D

      Joo, no mutta totta, satojen väliset erot raaka-aineissa ovat tosiaan "arkea" luonnonkosmetiikassa. Hassua etten sitä tässä kohtaa yhdistänyt vaikka muuten asia on tiedossa :) :P Dr. Hauschka mm. ei yhtenä vuonna valmistanut jotain tuotettaan X, kun sen vuoden sadon laatu ei ollut täyttänyt heidän standardejaan (siellä ollaan tosi tarkkoja ainesosien laadusta).

      Tukkasi näyttää todellakin upealta noissa kuvissa <3 <3

      Vastaa

      0
  13. Tulipas mielenkiintoinen tulos. :) Olen itse värjännyt kasvivärillä pari vuotta. Oma hiusvärini on perusruskea, mutta aloittaessa kasviväri-projektin hiusta oli värjätty synteettisillä väreillä punaiseksi vuosia. Alkuun kasvivärillä värjättiin hiuksiani kuparin väriseksi, mutta sitten siirryin tummanruskeaan ja väri on kyllä todellakin kerrostunut hiuksiin ja hiukset ovat tummanruskeat tätä nykyä. Tummanruskeassa värisekoituksessa on enemmän indigoa ja sillä saa jopa aika kylmänruskean tuloksen. Tykkään kovasti. :) Ja hiukset ovat hyvässä kunnossa! Siirryin aikoinaan kasviväriin, koska synteettinen väri alkoi kirvelemään.varmaan herkistyin PPD:lle. Hullua, kuinka värjäsin hiuksiani vahvoilla aineilla varmaan koin 15 vuotta. En enää värjäsisi kun on luonnollinen vaihtoehto.

    Vastaa

    0
    1. Hullua, kuinka värjäsin hiuksiani vahvoilla aineilla varmaan koin 15 vuotta. En enää värjäsisi kun on luonnollinen vaihtoehto.

      Ruskeaksi tai punaiseksi värjääville onkin helpompaa tehdä tämä valinta. Vaaleita hiuksia haluavalle ei juuri jää vaihtoehtoja :/

      Vastaa

      0
  14. Hmmm. Ei kyllä minunkaan silmääni näytä tämä värjäys olleen ihan parhaasta päästä. Tai veikkaan että muunlaista tulosta toivottiin. :D

    Itselleni jäi elämäni ensimmäisestä kasvivärjäyksestä ihan hyvät kokemukset. Päädyin siihen tosiaan yliherkkyysreaktion pelossa ja sitä ei ainakaan tullut. Kävin värjäyksessä kampaamossa ja kasviväreihin yhdisteltiin suoravärisävyjä ja vaalennettiin raitoja, joten se teki lopputuloksesta toki kosmeettisesti miellyttävämmän.

    http://blogit.terve.fi/pilketta/turvallinen-hiusten-varjays/

    Tämän perusteella en uskaltaisi ehkä tehdä kasvivärjäystä itse, vaan jos sillä linjalla jatkan niin painelen kampaajalle.

    Vastaa

    0
  15. Itselläni oli sama asenne kasviväreihin kuin sinulla. Sitten kävin hennaamassa hiukseni eikä paluuta kemiallisiin väreihin ole. Pysyvyys ja kiilto ovat kasviväreillä aivan toista luokkaa kuin ns. tavallisilla väreillä. Väri lähtee vain kasvamalla. Mutta minun tyytyväisyys tulee juurikin värisävystä. Blondiksi en kasviväreillä enää pääse. Värjäämiseen iso peukku!

    Vastaa

    0
  16. Mä en hetkeäkään usko, että kasviväri lähtisi pesuissa pois. Henna on ainakin kestävämpää kuin kaupan kestovärit! Värjäsin hennalla monta vuotta tukkaa punaiseksi. Oli siinä oma viehätyksensä. Värjääminen vaati toki aikaa, kun vaikutusaika oli jopa monta tuntia. Kun sain vaivoin jauhemössön päähän, kietaisin sen päälle elmukelmua ja laitoin pipon päähän. Sitten vietin omaa aikaa mömmöt päässä :) Hiukset eivät ole koskaan voineet paremmin. Ne olivat vahvasti rakennepaikatut,kiiltävät ja taipuisat. Hennan avulla kasvatin vaalentamisista kärsineen tukkani takaisin alaselkäpituuteen. Nykyään käytän suoraväri Elumenia, joka onkin aivan uskomaton kestävyydeltään ja värikartoiltaan! Eikä sekään sisällä hapetteita.

    Vastaa

    0
  17. Värjäsin reilun vuoden hiuksia henna-indigo-seoksella tumman ruskeaksi. Väri kesti paremmin kuin kestovärit ikinä. Lisäksi plussaa siitä, että väri oli melko lähellä omaa väriä, joten juurikasvu ei ollut ongelma.

    Sitten tuli haave tulisen oranssista tukasta, jota varten piti saada hiukset vaalennettua. En edes lähtenyt kokeilemaan itse vaan annoin ammattilaisen hoitaa asian. Silti ensimmäisen vaalennuksen jälkeen lopputulos oli enemmän tai vähemmän vihreän/sinisen kirjava. Oranssilla taitettuna niistä sävyistä tuli onneksi ruskeita. Edelleen useamman vaalennuksen jälkeen on latvoissa jälkiä kasviväristä ja ne tuskin lähtevät kuin saksilla.

    Puhdas indigohan tuo hiuksiin hyvin tumman vihertävän tai sinertävän sävyn. Siis lähes mustan. Hennaan sekoitettuna tuloksena on jonkin sävyinen ruskea, ei kiva violetti. Eli älä lähde etsimään ponililaa kasviväreistä. Minun silmääni heti sattui värikartan indigo, koska noin vaaleaa sinistä en ole ikinä (puhtaalla) indigolla värjättynä nähnyt.

    Vastaa

    0
    1. Minun silmääni heti sattui värikartan indigo, koska noin vaaleaa sinistä en ole ikinä (puhtaalla) indigolla värjättynä nähnyt.

      Millähän konstilla Cultivatorsilla on tuo sävy saatu aikaan...? Incin mukaan (joka löytyy maahantuojan sivulta), tuohon väriin on käytetty vain indigoa ja aloe veraa. Eli indigo on ainoa käytetty pigmentti.

      Vastaa

      0
    2. Muakin alkoi kiinnostamaan tarkemmin tuo Indigo. Voisiko lopputulos tosiaan olla noin nätti sininen? Toivottavasti joku kommentoi, jos on tätä kyseistä sävyä kokeillut :)

      Vastaa

      0
  18. Olen miettinytkin, millaisiin tuloksiin päästään kyseisillä vaaleimmilla sävyillä, mutta nyt tuli nähtyä ainakin yksi lopputulos. :) Itse olen reilun vuoden käyttänyt Cultivatorsin Chestnut sävyä ja olen ollut aina tosi tyytyväinen lopputuloksen. Väri on ainakin omassa maantienharmaassa tukassani tosi luonnollinen ja etenkin näin talviaikaan päänahka kuivuu helposti, mutta tämä kasviväri rauhoittaa tilannetta ja antaa myös tukkaan kivasti rakennetta. Useamman päivän kestävä haju hiuksissa on ainoa miinuspuoli. :)

    Vastaa

    0
  19. Kasviväreistä hiustenvärjäyksessä ei ole kokemusta, mutta testasin Beauty Lash kasviväriä(?) ripsiin ja kulmiin. En ollut ostanut aikoihin ripsi-kulmaväriä ja sitten kaupassa huomasin, ettei suosikkiani ollut enää myynnissä. Ostin sitten tuon Beauty Lashin ja olin positiivisesti yllättynyt! Kaunis väri ja on pysynyt hyvin. En ole kylläkään tutkinut tarkemmin, miten luonnonmukainen se oikeasti on.

    Vastaa

    0
  20. Mä oon käyttänyt pelkästään kasvivärejä n. 13 vuotta, kun epäilin allergisoituneeni jollekin tavallisten hiusvärien ainesosista. Oma väri on tosin punertavan keskiruskea, joten tätä päätä on kasviväreillä helppo värjätäkin. Aiemmin käytin Santea, jonka lopputulos oli aina vähän purkin sävyä pliisumpi (mahongin sävyllä sain kuparinruskean tuloksen). Cultivatorsia oon käyttänyt kerran ja sillä tuli selkeesti vahvempi lopputulos. Tykkäsin siitä oikeen paljon. :)

    Erikoisin lopputulos tuli, kun jossain hulluttelun puuskassa menin ostamaan Radicon Violet -sävyn. Käytin nesteenä osin kahvia, mikä todennäkköisesti vaikutti lopputulokseen, sillä hiuksista ei tullut lainkaan violetit, vaan pikemminkin mustanruskeat. :D

    Kaikki kasvivärit on mulla kuluneet sillai nätisti pois, eikä ole jättäneet juurikasvua, mistä tykkään tällaisena laiskana värjääjänä paljon. Tuolla Cultivatorsin indigo -sävyllä oli yhdessä Facebook -ryhmässä joku luontainen blondi saanut kyl aika päheen siniset hiukset! Vaaleita hiuksia on ihmiset värjänneet myös kaikennäköisillä muilla jännillä aineilla, niin kuin mustikalla, punajuurimehulla ja kurkumalla. :D

    Vastaa

    0
  21. Houkuttelevan näköinen värikartta. Tiedän kuitenkin kasviväreissä käytettävien yrttien voivan aiheuttaa vahvan allergiareaktion siinä missä tavallisten värienkin, en aio kokeilla päänahkani kestävyyttä...

    Vastaa

    1
  22. Olen jo jonkun aikaa halunnut päästä eroon hiusten värjäämiskierteestä, tai ainakin tavallisista hiusväreistä. Oma sävyni on vaaleusasteeltaan noin 9:n luokkaa hiusväriasteikolla. Kokeilin puolisen vuotta sitten Cultivator'sin Light Blonde sävyä blondatulle pohjalle ja tulos oli myös tuollainen keltainen sotku, minkä vuoksi heitin loput paketista kaapin perälle. Päätin värjätä hiukset teollisilla väreillä vielä "viimeisen kerran" mahdollisimman lähelle luonnollista väriäni. Parin kuukauden kasvattamisen jälkeen en kuitenkaan enää pystynyt katselemaan omaa likaista sinitarran harmaata juurikasvuani, joten kokeilin pelkästään juurikasvun värjäämistä tuolla lopulla Cultivator'silla. Täytyy sanoa, että olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Nyt juuret sulautuvat huomaamattomasti neutraalilla sävyllä värjättyihin pituuksiin. Toisin kuin tavalliset hiusvärit, kasviväri jättää hiuksen pinnan läpikuultavaksi, joten lopputulos näyttää hyvin luonnolliselta, kun valo osuu jakaukseen.

    Vastaa

    0
  23. Mä en olisi liian skeptinen kasvivärien suhteen, niin paljon upeita lopputuloksia olen nähnyt! Edut ovat kyllä kiistattomat ns. tavalliseen värjäykseen verrattuna, mutta se on totta, että riskejä ja muuttuvia tekijöitä onnistuneen lopputuloksen tavoittelussa on paljon. Esikäsittelyt, vaikutusajat, sekoitussuhteet, veden laatu... En siis (ainakaan ensimmäistä) värjäystä tekisi omin käsin, vaan marssisin suosiolla ekokampaajan käsiin! :D Toisaalta halutun sävyn tavoittelussa saattaa joutua olemaan kärsivällinen, sillä värit tosiaan syvenevät ja kerrostuvat ajan ja värjäyskertojen myötä.

    Savivaalennus puolestaan on minusta aivan äärettömän loistava vaihtoehto perinteiselle vaalentamiselle ja vaalean värin kirkastamiselle. Ehkä siskollesi sellainen käsittely olisikin sopinut kaikista parhaiten?

    Kasvivärjäämiseen liittyy mielestäni hirveästi ennakkoluuloja ja myyttejä, jotka pitäisi myös suuren yleisön keskuudessa murtaa. Jos jaksat paneutua aiheeseen ja tehdä hieman toimittajan työtä, Tampereeltakin takuulla löytyy useita ekokampaajia ja -"kammattavia", joita aiheen parista voisi haastatella ja joilta saisi myös tarvittavaa kuvamateriaalia. Itseäni ainakin kovasti kiinnostaisi lukea aiheesta lisää juuri sinun analyyttisella ja kriittisellä otteellasi kirjoitettuna, ja uskon, että tietopaketti olisi hyödyksi myös niille lukijoille, jotka eivät hiusten värjäämisen vaihtoehdoista tiedä. Itselle on kasvivärjäykseen (vierestä) tutustuneena käynyt niin, että synteettisesti värjätyt hiukset nähdessäni mietin usein, että voi kun nuokin hiukset näyttäisivät kasvivärjättynä paremmalta. :D Esimerkiksi punaiset tai oranssit sävyt ovat aivan hemmetin hankalia värjätä ja ylläpitää synteettisillä aineilla (usein lopputulos muistuttaa värikypärää, joka haalistuu helposti), mutta luonnonväreillä saavutetaan niin upeita, vivahteikkaita ja aitoja sävyjä, jotka eivät todellakaan samalla tavalla ja samassa tahdissa haalistu ja kulu pois.

    Vastaa

    0
    1. Savivaalennus puolestaan on minusta aivan äärettömän loistava vaihtoehto perinteiselle vaalentamiselle ja vaalean värin kirkastamiselle. Ehkä siskollesi sellainen käsittely olisikin sopinut kaikista parhaiten?

      Varmasti kyllä, mutta opiskelijana hänellä ei ole varaa käydä kampaajalla vaan hän värjää kotona markettiväreillä. Tuo Cultivatorskin olisi normaalilla (noin 17 euron) hinnallaan ollut hänelle tyyriimmästä päästä, ja hän oli ostanut sen vain kun oli bongannut sen tarjouksesta. :)

      Kiitos juttuehdotuksesta, tuollainen olisi joskus mielenkiintoista tehdä. Täällä Maarianhaminassakin on ekokampaaja :) (Olen joskus tehnyt heidän paikastaan jutunkin blogiin, tosin tuolloin ekokosmetologin näkökulmasta)

      Vastaa

      0
  24. Olen kokeillut kasviväriä useampaankin otteeseen. Joskus kauan sitten hennasin tukkaa itse ja tulos oli oikein onnistunut (jos siis tykkää voimakkaan tummanpunaisesta...) ja viime aikoina olen käynyt ekokampaajalla kun päänahka ei oikein tykkää synteettisistä väreistä. Minulla on vain hyvää sanottavaa: lopputulos on ollut luonnollinen ja elävä, eikä ollenkaan sellainen luonnottoman näköinen värikypärä kuin normivärjäyksen jälkeen. Minulla kasviväri myös haalistuu kauniimmin kuin tavallinen väri eikä jätä niin selkeää juurikasvua. Oma värini on sellainen tummahko maantienvärinen, joka tuppaa latvoista punertumaan ja juurikasvussa taas pilkistelee harmaita, värjäyksen lopputulos on kuitenkin ollut tasainen viileähkö vaaleanruskea.

    Vastaa

    0
  25. Aloitin kasvivärjäyksen ehkä vuosi sitten. Sitä ennen olin kasvattanut synteettisen värin pois. Synteettisen värjäyksen lopetin katsottuani dokumentin tavallisten hiusvärien vaaroista. Loppui muuten värjäys kertaheitolla!
    Käytän juurikin Cultivatorsin sävyjä (viimeisimmäksi Light brown). En halua värjätyn näköistä lopputulosta, vaan pelkästään hitusen lämpöä harmahtavaan juurikasvuuni. Olenkin saanut hiuksiini lämpöä ja ihanaa kiiltoa eikä värjäystä tarvitse tehdä montaa kertaa vuodessa. Taustatietona voin kyllä mainita, että hiukseni ovat aina imaisseet itseensä punertavat sävyt eivätkä ne tohdi kokonaan pois lähteäkään.

    Vastaa

    0
  26. Olen rakastunut hennaan! Viimeksi käytin puolet Cultivators copperia ja puolet Lushin rougea. Hiuksissa on ihana, kuparinen väri. Minäkin siirryin luonnonväreihin päänahkan oireilun vuoksi. Pelkäsin, että kasviväreillä näyttäisin ekohipiltä, mutta väri onkin vain todella intensiivinen ja vivahteikas. Tosin henna helposti kerrostunut ja olen joitain kertoja laittanut värinpoistopesun, joka on kirkastunut väristä ihanan, kuparisen oranssin. En enää vaihtaisi normiväreihin! Myös aiempi punaruskea oli kaunis, mutta nykyinen kupari on upea. Aina on hennaus onnistunut. Kannattaa katsoa vaikka YouTubesta Henna orange tai copper jos asia kiinnostaa enemmän :)

    Vastaa

    0
  27. Viime keväänä laitoin päähäni Cultivatorsin hennan ja hyvin on pysynyt. Pari kertaa laittanut tyveen henna+ auburn copper. Nyt tyvi noin 10cm. Vaikka tyvikasvukaan ei ole sellainen selkeä vaan sulautuu kivasti omaan väriin (itsellä kyllä omakin on punainen). Se haju on kyllä aika.. hmm... erikoinen mutta onneksi katoaa :) Jatkossakin käytän varmasti kasvivärejä. Se värjäysprosessi on vaan jotenkin niin ärsyttävä..
    Kampaajani kanssa puhuin tuosta sinisestä, ei kuulemma värjäänny tuollaiseksi, vaatii juurikin sen oikean vaalean pohjan..

    Vastaa

    0
  28. Jos hiuksen keltasuutta haluaa pois, on yksi luonnonmukainen ja helppo keino.
    Pakastemustikoiden sulamisnestettä pari ruokalusikallista tavallisesti käyttämääsi hoitoaineeseen (noin 0,5dl), sekoita hyvin ja levitä hoitoaine hiuksiin. Lyhyt hoitoaineen oma vaikutusaika riittää. Jos et käytä hoitoainetta, sekoita shampooseen.
    Pitkä vaikutusaika saattaa "mustikkavärjätä siniseksi"huonokuntoiset hiukset. Ei puutarhamustikoita vaan ihan suomalaista metsämustikkaa.
    Taittaa normaalisti kaiken keltaisuuden pois.

    Kokeiltu valkoiseen hevoseen (pissaläiskien poisto, ihan shampoon mukana), valkoiseen koiraan ja omaan päähän (Nature Sibirican tyrni shampoon mukana). Ihan loistavasti toimien. Vaikutus säilyy useita pesuja.

    En tiedä miten reagoi kasvivärjättyyn hiukseen. Siihen siis omalla riskillä.

    Vastaa

    0
    1. Jos hiuksen keltasuutta haluaa pois, on yksi luonnonmukainen ja helppo keino.
      Pakastemustikoiden sulamisnestettä pari ruokalusikallista tavallisesti käyttämääsi hoitoaineeseen (noin 0,5dl), sekoita hyvin ja levitä hoitoaine hiuksiin. Lyhyt hoitoaineen oma vaikutusaika riittää. Jos et käytä hoitoainetta, sekoita shampooseen.

      Eli luonnonmukainen "hopeahoitoaine" ^_^ (tai hopeashampoo jos sekoittaa shampooseen) Kiitos tästä, olipa hauska ja jännä vinkki :)

      Vastaa

      0
  29. Sannille teoreettista pohdintaa violetista, kasvivärjäämisestä:
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Korpipaatsama, korpipaatsaman marjoilla saa värjättyä lampaanvillalankaa (sitä perusvalkoista) upean violetiksi. Paras syvänlila kestävä väri tulee kun on ensin (kanervalla) värjätty vaaleanvihreäksi villalankaja sitten vihreä lanka värjätään paatsaman marjoilla lilaksi. Kolmannella kuumennuskerralla marjoista saa liloimman värin, eka on lähes indigonsininen.
    Jos käyttää alunaa kiinnitykseen, värit muuttuvat vihreiksi.
    Värjäys tosin kiinnitetään lankoihin kuumentamalla seos jossa vettä/marjoja/langat 90asteeseen.

    Tässä vielä linkki blogiin paatsamavärjäykseen: http://viinasilta.blogspot.fi/p/puista-varia-vikllaan.html

    Tarttuu lila kyllä käsiinkin ja lähtee pois vain kloritella (kunhan ei anna kuivua käsiin/ihoon).

    Vastaa

    0
    1. Kiintoisaa. Tuo Viinasillan postaus vain oli niin pitkä että en sitä ehdi lukemaan...

      Korpipaatsamahusväriä odotellessa..? Kun on tässä tarkkaillut millä vauhdilla (etenkin luonnon)kosmetiikan tuotekehitys menee eteenpäin, niin en pitäisi utopistisena että 10 vuoden kuluttua markkinoilla on vielä huomattavasti laajempi kirjo luonnollisia hiustenvärjäysvaihtoehtoja laajemmalla sävyskaalalla.

      Vastaa

      0
  30. Olen käyttänyt hiuksiini hennaa/indigoa jo vuosia, ja pois en vaihtaisi. Olen käyttänyt välillä punaisempia sävyjä, välillä mustaa (indigoa) ja toisinaan ruskeita. Aina uusi väri sulautuu vanhojen kerrosten päälle nätisti. Hennalla lopputulos on kauniin monisävyinen - ei siis sen näköinen että hiukset olisivat vahingossa värjäytyneet epätasaisesti, vaan vivahteikkaat ja luonnolliset. Jostain syystä juurikasvuraja ei hennan kanssa ole läheskään yhtä voimakas kuin tavallisilla väreillä - en osaa sanoa, mistä tämä johtuu, mutta näin se ainakin omassa hiuksessani toimii.
    Heitän hennan sekaan aina öljyä, joten hennahaude toimii samalla myös öljyhauteena. Ja kuten aiemmissa kommenteissa on tullut esiin, henna todella hoitaa hiuksia ja tekee niistä selvästi paksumman tuntuiset ja ihanan kiiltävät.

    Ihmettelen joissain kommenteissa ilmi tullutta ajatusta siitä, että hennaaminen olisi kauhean hankalaa ja vaivalloista. Heitän kerran kuussa vapaapäivänä hennan aamulla päähän ja teen päivän askareet hennahaude päässä aivan normaalisti: siivoan, laitan ruokaa, luen, mitä milloinkin. Ei se henna tällaisissa touhuissa mitenkään häiritse tai aiheuta sotkua. Olenpa joskus käynyt kaupassakin hennat päässä - kun hauteen laittaa tiiviiseen kelmuun ja vetää vielä pipon päähän, ei kukaan haista tai näe mitään omituista. Sen sijaan urheilemaan tai vaikkapa ravintolaan ei henna päässä sovi lähteä :D

    Summa summarum: en koe hennaamista lainkaan hankalaksi; paljon hankalampaa olisi lähteä monen kilometrin päähän kampaajalle värjäyttämään hiuksia :) Mutta ihmisillä on erilaisia elämäntyylejä ja voi olla että jollekin toiselle tämä tuntuu hankalalta.

    En myöskään täysin ymmärrä puheita hennan kamalasta hajusta. Ei se lämmin hennaseos erityisen ihanalta tuoksu, mutta verrattuna tavallisten kampaamo- ja markettivärien käryyn on hennan ominaishaju todella pieni paha. Minusta hennan haju on melko neutraali.

    Henna on myös todella edullinen vaihtoehto: iHerbissä Rainbow Researchin hennat maksavat alle 6 euroa purkilta. Yksi purkki riittää keskipitkällä hiuksella kolmeen hennauskertaan, pitkällä hiuksella kahteen.

    Ainoana hennan miinuksena pidän sen "lopullisuutta": hennatun hiuksen käsitteleminen "kemisväreillä" on aina riski, lopputulos voi olla joko oikein hyvä tai sitten jotain aivan outoa.

    Vastaa

    0
  31. Mä olen värjännyt Cultivatorsin väreillä nyt kolme kertaa. Onhan se vähän työlästä ja sottaista, mutta menettelee. Osaan jo tehdä seoksesta oikean paksuisen niin että sitä on helppo käyttää ja vaikutusaikana voi vaikka katsoa leffaa. Yrttinen haju säilyy hiuksissa muutaman pesun mutta ekan jälkeen se on jo aika lievä.

    Mulla on muutamia eri väripaketteja ja teen oman miksauksen puna- ja ruskeasävyistä. Pysyvyys on ollut parempi kuin normiväreissä, mutta pettymys silti. Tarttuu hyvin aikaisemmin normiväreillä värjättyyn latvaan mutta tyvessä mihin ei ole koskaan tehty kemiallista käsittelyä, ei oikein pysy. Sen takia yritän kehitellä noista väreistä mahdollisimman lähellä omaa väriä olevan sävyn.

    Vastaa

    0
  32. Hei!

    Vinkkinä siskollesi: itse vaalennan hiuksiani hunajan, kardemumman, tislatun veden ja oliiviöljyn sekoituksella. Kyllä ne hiukset vaan luonnollisesti saa vaaleammaksi koska edellämainittu seos saa aikaan peroksidia joka vaalentaa , googlailemalla löytyy valtavasti ohjeita mutta tämä toimii minulla ainakin todella hyvin. Tässä ohjeet: Tislattua vettä saa esim. Tokmannilta/Motonetistä nimellä akkuvesi (kuullostaa hurjalta, mutta kyllä, se on tislattua vettä jota esim. hennavärjäilijät käyttää koska hanavedessä on mineraaleja jotka estävät peroksidin muodostumista tms. En ole kemisti enkä ole tutkinut että miksi ja miten peroksidi muodostuu, minulle vain riittää että homma toimii!

    Laita hunajaa ja tislattua vettä siten että vettä on nelinkertainen määrä suhteessa hunajaan painon mukaan, esim. 120g vettä ja 30g hunajaa. Seokseen lisätään 1rkl kardemummaa ja 1rkl oliiviöljyä. Sekoita aineet ja anna olla huoneenlämmössä 1h, sen jälkeen pullasudilla päähän 1 tunniksi. Tässä vielä ohjeet: https://susiej.com/how-to-really-lighten-your-hair-naturally-and-safely-with-honey/. Hunaja on tärkeää olla mahdollisimman tummaa, olen löytänyt Lidlistä todella hyvän: Marlene Forest Honey, tumminta mitä olen nähnyt!

    Ensimmäisen vaalennuksen jälkeen mieheni luuli että olen käynyt kampaajalla, niin hyvin juurikasvu ja yleisilme muuttui ja kirkastui. Ei keltaiseksi vaan juurikin vaaleaksi! Toki tähän varmasti vaikuttaa oma sävy yms, mutta kannattaa kokeilla. Tämä kun menee naamiosta samalla:)

    Vastaa

    0
    1. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta...! Enpäs kyllä ollut koskaan kuullut tällaisesta "luonnon peroksidista". Miksihän ekokampaamot eivät hyödynnä tätä, jos se todella toimii...?

      Täytyy myöntää, että en ole varma uskaltaisinko silti itse kokeilla tätä. Täytyy forwardoida tieto siskolle, jos hän uskaltautuisi koekaniiniksi..!

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (78)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat