07.10.2016

Badkruka

Yksi mun ihan lempparisanoja ruotsinkielessä on badkruka. Ilmaisulle ei ole vastinetta suomenkielessä, eikä todennäköisesti monessa muussakaan, mutta mä olen sellainen - badkruka :) On jotenkin niin hauskaa, että ruotsin kielessä on tällaiselle tyypille oma sanansa ^_^ Ehkä heitä on Ruotsissa erityisen paljon..?

'Badkruka' tarkoittaa henkilöä, joka ei tykkää uida ja hengailee rannalla pysytellen useimmiten pois vedestä. Ja jos hän meneekin veteen, hän harvemmin upottautuu sinne kokonaan vaan ehkä vähän kahlailee tai lilluu matalassa rantavedessä.

Minä olen just sellainen. ^_^

klisidibeach_anafi_img_3301

Badkrukan sananmukainen suomennos olisi "Kylpy/uimaruukku". Olen kysynyt ilmaisun taustoja ruotsinkielisiltä ystäviltäni kenenkään osaamatta sitä selittää, mutta Viisas Google osaa antaa tähänkin vastauksen: 'kruka' on tässä yhteydessä lyhennys ruotsin slangi-ilmaisusta 'kruker' joka tarkoittaa pelkuria tai nössöä.

Mä olen siis uimanössö.

idanafi_beachsanni

Eilen tämä uimanössö meni veteen ensimmäistä kertaa koko tämänsyksyisen matkan aikana. :) Jep, neljättä viikkoa Kreikan matkaa takana ja nyt kävin ekaa kertaa vedessä ^_^ Hullua, eikö.

Minua vedessä oleilu ei kiinnosta kuin hyvin harvoin. En osaa uida kunnolla ja veteen meno liittyy minulla muihin tekijöihin kuin uimiseen: joko talvisin avantoon jossa käyn koska siitä tulee niin mielettömän hyvä olo (ja avantosauna on yksi mukavimpia sosiaalisia paikkoja :)) tai kesäisin kuumuuteen --> jos on niin sietämättömän kuuma että ei pysty tekemään mitään aktiivista ja vesi tarjoaa armollisen vilvoittavan elementin.

Eilen tosin ei ollut kyse kummastakaan, tai ehkä vähän jälkimmäisestä, täällä on nimittäin ollut viime viikon kunnon "pikkukesä" ja joinain päivinä aivan heikottava kuumuus. Tein eilen kävelyn Anafin Klisidin rannalle, ja sinne saavuttuani koin vain yhtäkkiä, että nyt olisi kiva käydä vedessä vilvoittelemassa.

Saattaa hyvin olla, että dippaus jää reissun ainoaksi :)

anafi_agiosnikolaos_beach

Anafin Agios Nikolaos Beach

Tiedän että olen varmasti supermegaouto tässä asiassa. Kuka tulee Kreikkaan ja välttelee rantoja? ^_^ :D Tai en mä oikeastaan rantoja itsessään välttele, ne ovat kivoja paikkoja etenkin jos voi chillailla rantabaarissa jossa pääsee vessaan ja voi tilata kylmää juotavaa (olennaisia asioita mun rantaviihtyvyydelle ;)), mutta vettä mä välttelen.

Jakaako joku muu tällaisen "vamman"? Rantarajoitteinen, voisiko meistä korrektisti käyttää tällaista ilmaisua...

Lukijalleni Merjalle joka kyseli eilen Anafin uimamahdollisuuksista: tässä jutussa on kuvia kahdesta kylää lähimpänä olevasta rannasta. Kaikkein lähin on Agios Nikolaos -sataman kupeessa sijaitseva pieni mutta erittäin kaunis, siisti ja hienohiekkainen ranta. Saaren suosituin ranta on Klisidi Beach 15 minuutin patikkapolun päässä satamasta, se on pitkä ja upea mutta hiekka ei ole yhtä hienoa ja pohja on vähän kivikkoinen ja äkkiä syvenevä.

anafi_port_img_8778

Agios Nikolaos

    klisidibeach_anafi_img_3297

Klisidi Beach

.

.

Lopuksi otsikkoon ja vesiaiheeseen liittymättä:

anafi_chora_img_8787

Tämä näkymä jotenkin tiivistää minusta niin hienosti Anafin sielun.

Kun laiva saapuu kohti Anafia, näkyy korkealla kukkulan laella ohut sykermä pieniä valkoisia taloja, kuin hampaita vuoren rinteessä. Se on Chora, saaren ainoa kylä. Siellä se lepäilee melkein piilossa, ylhäisessä yksinäisyydessään vuorten sylissä. Kaukaa näyttää että siellä on vain kourallinen taloja, mutta ylhäällä paljastuu laajempi amfiteatterimainen kokonaisuus.

Anafin Chora on todellakin yksi viimeisimpiä Kreikan saarten pääkaupunkeja jonka turismi on saavuttanut. Kylään ei edes ollut autotietä ennen vuotta 1990. Vanha 2 km mittainen "aasinpolku" on edelleen käytössä, ja sitä minäkin kävelin alas satamaan.

Tuli vielä mieleen yksi juttu - muistatteko Ateenan ihanan saarikorttelin Anafiotikan josta kerroin viime syksynä? Tämä on juuri se saari jolta Anafiotikan asukkaat ovat peräisin :) Anafiotika = pikku Anafi. Ateenaan saapui 1840-luvulla paljon työmiehiä Kykladeilta ja etenkin Anafilta, ja miehet rakensivat pääkaupunkiin Akropolin alarinteeseen koti-ikävissään miniversion kotisaarensa kylästä.

Anafiotika on yksi lempipaikkojani Ateenassa: korttelin huipulla kulkevalla harvan turistin tuntemalla näköalapolulla pääsee hetkeksi irti miljoonakaupungin hektisestä sykkeestä ja saa välillä nauttia huikeasta maisemasta jopa ihan yksinään.

Ei siis ihme, että rakastuin myös alkuperäiseen Anafiin. <3

 

32 comments on “Badkruka”

 1. Täällä ilmottautuu toinen nössö. Vuosi sitten oltiin viikko Santorinilla, eikä miehen kanssa käyty meressä kertaakaan, vaikka majoituttiin Kamarissa. Mieluummin uin altaassa

  Vastaa

  0
  1. Noniin, meitä on muitakin ^_^

   Sama täällä että mieluummin pulikoin altaassa ;)

   Vastaa

   0
 2. En nyt usko tuon rantarajoitteisuuden olevan mitenkään ihmeellistä, on paljon matkaajia joita ranta tai vesi ei kiinnosta. Sinä olet nyt tehnyt sen asian selväksi, ehkä turhankin useasti. Keksi jotain uutta.

  Vastaa

  0
  1. Ymmärrän frustraatiosi, Eero :)

   Tällä jutulla oli muukin pointti kuin jälleen kerran toistaa kuinka en pidä uimisesta - siinä haluttiin esitellä lisää kuvia kauniilta Anafilta ja sen rantoja, edellisen postauksen keskittyessä Anafin Choraan :)

   Vastaa

   0
 3. Kauhean vaikea ymmärtää, että menee Kreikkaan, jossa on upeita LUONTOkohteita ja aivan mieletön, lämmin, turkoosi meri ja sitten ui jossain uima-altaassa... No, meitä on moneksi.

  Vastaa

  0
  1. En mä täällä Kreikassa ui altaassakaan ;) Uiminen tai vedessä oleilu ei vain ylipäänsä ole mun juttu.

   Kreikassa on paljon muutakin tekemistä kuin uiminen ;)

   Vastaa

   0
 4. Heh, taidan olla samanlainen badkruka! Lapsena olin varsinainen vesipeto ja rakastin uimista, mutta iän myötä minusta on tullut jotenkin hirveän herkkä. Vesi tuntuu monesti inhottavan kylmältä ja vähän pelottaa, mitä siellä pinnan alla lymyää.

  Kävimme keväällä mieheni kanssa Kreetalla ja joka päivä oli "pakko" uida! Kävimme kauniilla ja syrjäisellä Skinari Beachilla, mutta enpä pystynyt uimaan siellä... kahlailin vain ja ihailin rosoisia kallioita ja sinistä vettä.

  Tätä aasinsiltaa pitkin pääsenkin kysymään, että oletko käynyt Kreetalla? Itse ihastuin saaren jylhään ulkonäköön, mahtavia vuoria ja rotkoja... ja tietysti kaunis meri!

  Vastaa

  0
  1. Olen käynyt kahdesti Kreetalla :) Upea paikka, mutta mä koen sen enemmän pienenä maana kuin saarena kun se on niin suuri :) Pidän itse enemmän pienten saarten tunnelmasta.

   Vastaa

   0
 5. Enpäs tiennyt tällaisesta sanasta, mutta kuvaa mua täydellisesti :) tykkään kyllä myös oleilla veden äärellä, erityisesti kalliolla.

  Vastaa

  0
 6. Minä olen ihan samanlainen badkruka :D Muistaakseni viimeisen kerran kävin uimassa vuonna 2005 Haitilla. Silloin vesi oli minulle sopivan lämmintä.

  Vastaa

  0
 7. Täällä myös yksi badkruka! Uiminen on ihan kivaa ja joskus ihanaakin (saunaan jälkeen järveen pulahtaminen!) mutta yleensä on kivempi olla uimatta :) Sinänsä mikään ei pelota, ällötä tms. mutta ei vaan nappaa. Rannalla oleilua sen sijaan rakastan :)

  Vastaa

  0
 8. Todella outoa! Kreikka = aurinkoa + lämmintä + lämmintä vettä ja joku ei ui. :)

  Mitä muuten kuuluu hiusvärille, vai uskaltaako edes kysyä?

  Vastaa

  0
  1. Todella outoa! Kreikka = aurinkoa + lämmintä + lämmintä vettä ja joku ei ui. :)

   Niinpä ^_^ Mutta onneksi Kreikassa on niin paljon muutakin tekemistä :D

   Mitä muuten kuuluu hiusvärille, vai uskaltaako edes kysyä?

   Ajattelin itse asiassa tänään tehdä siitä pienen päivityspostauksen :) Väri on haalistunut reilusti etenkin latvoista jotka alkavat olla ihan vaaleat, ja viimeisen pesun jäljiltä, kun käytin vain Fudge-shampoota (tunnin vaikutusajalla) enkä laittanut lainkaan hoitista (säästääkseni sitä), hiukset olivat sinivoittoiset. Tänään laitan taas Directions-suoraväri/hoitis-sekoituksen joka varmaan taittaa sinisyyttä koska se taas on enemmän punertavaa liilaa.

   Vastaa

   0
 9. Täällä yksi merililluja (mitä se sitten lieneekään ruotsiksi :))! Ihan pakko päästä lämpimään meriveteen ja lillua ja polskutella siellä aalloissa tuntitolkulla. Uima-allaskin käy. Kylmä vesi on sitten asia erikseen, mua ei avantoon saa kuin poikkeustapauksessa.
  Ihmettelinkin joskus kun kerroit ettet saa reissussa normaalisti liikuntaa, kun minulle taas lomalla tuollaisessa ympäristössä uimisineen ja pitkine kävelylenkkeineen tulee paljon enemmän liikuntaa kuin normiarjessa :D

  Vastaa

  0
  1. Ihmettelinkin joskus kun kerroit ettet saa reissussa normaalisti liikuntaa, kun minulle taas lomalla tuollaisessa ympäristössä uimisineen ja pitkine kävelylenkkeineen tulee paljon enemmän liikuntaa kuin normiarjessa :D

   Minullekin tulee kävelyn muodossa liikuntaa useimpina päivinä vähintään 10 km mikä on paljon enemmän kuin kävelen kotona päivisin, mutta se ei riitä mulle liikunnaksi. Kävely on sen verran matalatehoista eikä kuormita lihaksia "tarpeeksi" verrattuna lihaskuntoliikuntaan ja painoharjoitteluun johon kroppani on tottunut, että jos jätän reissuliikunnan "vain" kävelyn varaan, kroppa signaloi että se vaatii kunnon treeniä.

   Uiminenhan olisi kyllä loistavaa, kokonaisvaltaista liikuntaa. Mutta se jää tosiaan mun repertuaarista :/

   Vastaa

   0
 10. Täällä on kanssa yksi joka viihtyy ennemmin kuivalla maalla. Meressä olen viimeksi kunnolla uinut asuessanni Thaimaassa vuonna 2011 ja viime kahlaamisestakin on aikaa jo pari vuottaa. Tämäkin kahlailu oli vain sen takia kun saarella jolle menin ei ollut laituria, joten oli pakko kahlata veneestä rantaan. Altaassakaan ei tule kovin useasti uitua, tänä kesänä kävin kerran altaassa pulahtamassa, vanhempieni hotellilla, kun he tulivat minua Kyprokselle tapaamaan.

  Nautin kuitenkin samalla tavalla rantakuppiloissa istuskellessa tai iltaisin nuotion valossa meren ääniä kuunnellen ja tähtiä katsellen.

  jos olen ihan rehellinen minua hieman pelottaa meri, jonka takia en enää mereen hirveästi halua mennä.

  Vastaa

  0
 11. Hehheh, en tiennytkään että tälle "nössöilylle" on oikeasti olemassa oma sanansa. :D Joo, mäkin oon Badkruka. Suomessa olen käynyt uimassa viimeksi vissin 5 vuotta sitten, merivedessä. Sen jälkeen en ole uinut. Osaan kyllä uida, mutten oikein välitä siitä. Meri- ja järvivesi on liian kylmää mun makuuni. Ulkomailla taas välttelen uimista, koska esimerkiksi Välimeren vesi on aivan liian suolaista omaan makuuni. Rodoksella käydessäni kolme vuotta sitten en edes käynyt meressä. Uima-altaassa pulahdin, kun auringonoton lomassa tuli liian kuuma.
  Omasta mielestäni rannalle mennään ottamaan aurinkoa, kahlaamaan ehkä siinä rantavedessä ja keräillään kiviä ja näkinkenkiä :D

  Vastaa

  0
  1. Hehheh, en tiennytkään että tälle ”nössöilylle” on oikeasti olemassa oma sanansa. :D

   Niinpä, ruotsin kieli on kyllä hassu ^_^

   Omasta mielestäni rannalle mennään ottamaan aurinkoa, kahlaamaan ehkä siinä rantavedessä ja keräillään kiviä ja näkinkenkiä :D

   Samoilla linjoilla ^_^

   Kiinnostavaa että veteen menokin jakaa ihmisiä niin vahvasti, toisia ei yhtään kiinnosta toisten taas ihmetellessä miten joku voi jäädä rannalle kun edessä kutsuu lämpimät aallot… :) Mä rakastan vettä ja veden läheisyyttä; järviä, merta, jokia. Vesi vetää mua puoleensa. Mutta en mä halua mennä siihen. Uiminen ja veteen upottautuminen on ihan eri asioita kuin veden läheisyydestä nauttiminen. Mulle tosiaan ainoa veden tuoma nautinto kesäisin on vilvoitus, ja Suomessa ei käytännössä koskaan ole niin kuuma että veteen tarvitsisi mennä vilvoitellakseen. Siksi käyn Suomessa järvessä vain saunasta käsin ^_^ Talvella avannossa ja kesällä mökkirannassa :) Ja silloinkin pulahdan veteen max. minuutiksi :D :D

   Vastaa

   0
 12. Hei! Täällä myös yksi badkruka. Pidän merestä, mutta rannalta käsin. Inhoan sitä kylmän väristystä, joka täytyy kokea, ennenkuin lämpö vedessä valtaa. Olen siis maakrapu. Lokakuun 21. menen Kreetan Rethymnoniin ja olen julkisesti luvannut uida. Täytynee olla sen verran sissi ja pitää lupaus. Ainakaan kymmeneen vuoteen en ole uinut, ei ole ollut tarvetta moiseen.

  Suihkussa käynti ilman saunaa on myös epämiellyttävää, paitsi helteellä. Tyttäreni ei ole perinyt tätä piirrettä, hän on oikea vesipeto ja ui aina kun mahdollista.

  Vastaa

  0
  1. Lokakuun 21. menen Kreetan Rethymnoniin ja olen julkisesti luvannut uida.

   :) :) Tsemppiä ^_^

   Vastaa

   0
 13. Mahtavaa että jaoit tämän ruotsinkielisen termin! Olen siis myös badkruka. Olen lapsena harrastanut uintia ja olen siinä edelleen ihan hyvä, mutta en yhtään pidä siitä kylmästä tunteesta mikä tulee veteen mennessä. Pidän rannalla makoilusta, mutta veteen menen vasta kun alkaa olla niin hiki ettei silmiä saa pidettyä auki :D

  Vastaa

  0
  1. mutta veteen menen vasta kun alkaa olla niin hiki ettei silmiä saa pidettyä auki :D

   Jess, ihan sama täällä :) Silloin se on kyllä aivan ihanaa ^_^

   Vastaa

   0
 14. Haha, itse en ymmärrä lainkaan niitä rannalla istuvia tai makaavia. Anna minulle pisara vettä, yritän taatusti sukeltaa siihen! Thaimaassa olin ensimmäisenä päivänä rannalla niin kauan vedessä lillumassa, että mies epäili minun jo hukkuneen. Kaikenlainen vedessä rypeminen on se minun juttuni. Kaverin synttäreillä oli palju, lilluin siellä lähes viisi (!) tuntia ja sain kiitokseksi nestehukan. Yksin on reissatessa tulisin taatusti hulluksi kun en uskaltaisi jättää tavaroita vartioimatta enkä siksi pääsisi lillumaan.. Varsinkin selällään kelluminen meren rauhoittavaa kohinaa kuunnellen on <3 En itsekään ole kummoinenkaan uimari, mutta vedessä on mukava
  olla. Lienen ollut edellisessä elämässä ankka? :D

  Vastaa

  0
  1. Anna minulle pisara vettä, yritän taatusti sukeltaa siihen!

   Hahah ^_^ :D Ihana kuvailu :)

   Kaverin synttäreillä oli palju, lilluin siellä lähes viisi (!) tuntia

   :-0 :-0

   Iho meni varmaan ihan rusinaiseksi? ^_^

   Joo, tuo tavaroiden vahtimattomuus yksin reissatessa on tosiaan joskus ratkaiseva tekijä siinä, että ei mene veteen vaikka olisi kuumakin. Riippuu rannasta. Hyvin rauhallisilla rannoilla joissa ei ole paljon porukkaa pystyy pitämään tavaroitaan silmällä vedestä käsin mutta vilkkaalla rannalla en uskaltaisi jättää tavaroita.

   Tavaroiden vahtimisen haasteet (rannoilla, laivoissa, lentokentillä) on yksin matkustamisen harvoja oikeasti huonoja puolia. Välillä kun on pakko päästä vaikka vessaan monen tunnin laivamatkalla ja sitten vain kaikki kamat mukaan sinne koppiin... :/

   Vastaa

   0
  2. Tuo on kyllä! Ei siitä lillumisesta oikein voi nauttia, jos tietää, että kaikki passit ja omaisuus on rannalla. Onneksi silloin joskus Kreikan reissulla tuli vietettyä aikaa myös muiden reissaajien kanssa, jolloin ongelma oli ratkaistu.

   Oisko miehissä enemmän näitä badkrukia, ainakin oma mieheni ja isäni ovat tällaisia. Itse taas lilluisin vedessä vaikka tuntikausia. Harmi, että meidän lähellä on vain turhankin suosittuja uimakuoppia ja lampia, joiden hygieenisyys vähän arveluttaa..

   Vastaa

   0
 15. Mäkään en voi sietää uimista! Merivesi on liian kylmää ja ahdistaa sen jälkeinen hiekan tarttuminen joka paikkaan, puhumattakaan kylmyydestä ja uima-altaat taas lähinnä ällöttävät, jos ei jo pelkästään kylmyytensä vuoksi aja pois :D Nautin auringossa oleilusta, mutta mielummin vähän varjossa, en voi sietää kun pää on kuumassa ja olenkin aina mielummin puolivarjossa (pitäen itseni lämpimänä auringon avulla) mutta suojassa paahteelta :) rantalomalle menen kuitenkin mielelläni, kuhan kukaan ei pakota makaamaan suorassa auringonpaahteessa tai uimaan ;)

  Vastaa

  0
 16. Minä taas olisin päinvastainen (jos veden ääressä olisin): välttelen kaikkea vähissä vaatteissa näyttäytymistä, mutta veteen olisi niin ihana päästä, varsinkin jossakin lämpimässä paikassa. Eipä ole tullut pariin vuoteen uitua, mutta mieli on kyllä tehnyt.

  Miten paikalliset, näyttääkö siltä, että heillekin tuo nyt siellä vallitseva pikkukesä on sellainen, että heidänkin täytyy vilvoittautua menemällä veteen? Uivatko paikalliset paljon/säännöllisesti vuoden ympäri?? Eivät varmaankaan ainakaan ota aurinkoa... :)

  Tuli vielä taannoisesta salaattipostauksestakin yksi paikallisiin liittyvä kysymys mieleen, nimittäin miten kreikkalaiset itse suhtautuvat horiatikiinsa? Pitävätkö sitä ihan täytenä ateriana? Onko se heidän keskuudessaan suosittu ruoka? Mikä on kreikkalaisten itsensä mielestä suurinta herkkua kreikkalaisessa keittiössä?

  Vastaa

  0
  1. Miten paikalliset, näyttääkö siltä, että heillekin tuo nyt siellä vallitseva pikkukesä on sellainen, että heidänkin täytyy vilvoittautua menemällä veteen? Uivatko paikalliset paljon/säännöllisesti vuoden ympäri?? Eivät varmaankaan ainakaan ota aurinkoa… :)

   Kreikkalaiset tykkäävät uida ja olla rannalla ja käyvät meressä niin pitkään syksyllä kuin sää vain sallii :) Mun kreikkalaiset ystävät pitää mua (ymmärrettävästi) ihan pimeänä kun en tykkää mennä veteen :)

   miten kreikkalaiset itse suhtautuvat horiatikiinsa? Pitävätkö sitä ihan täytenä ateriana? Onko se heidän keskuudessaan suosittu ruoka?

   Horiatiki on kreikkalaisille melkein sama asia kuin leipä meille, se kuuluu oikeastaan joka aterialle. Mutta he eivät pidä sitä itse täytenä ateriana sillä Kreikassa harvoin on tilanteita että joku syö yksin vaan ruoat jaetaan, jolloin horiatikista ammennetaan kaikkien lautasille. Kreikassahan pöydässä on aina useita ruokalajeja jotka kaikki jaetaan, täällä ei syödä aterialla vain yhtä ruokaa, poislukien tietysti pikaruoka kuten souvlaki, gyrosit, pizzat ja sen sellaiset.

   Mikä on kreikkalaisten itsensä mielestä suurinta herkkua kreikkalaisessa keittiössä?

   Tämä vaihtelee varmasti yksilöittäin niinkuin missä tahansa maassa, mutta lihaahan täällä syödään paljon ja etenkin lammasta. Pitkään haudutetut lammaspadat ovat mammojen taidonnäyte :)

   Vastaa

   0
 17. Täälläkin yksi badkruka! Myönnän kyllä, että pelkään vähän luonnonvesissä pinnan alla lymyävää elämää - en näe sitä, eikä siksi tilanne ole hallinnassani! Iik!

  Suomessakin pelottaa terävähampaiset hauet ja toiseksi esimerkiksi käärmeet (joita en maalla pelkää...), puhumattakaan ulkomaiden meduusoista, haista ym...

  Altaissa taas inhottaa epähygieenisyys - tiedostan liian hyvin ihmisjätteiden määrän siellä sekä helposti tarttuvat jalkasilsat ja kynsisienet poikineen. ;D

  Vastaa

  0
  1. pelkään vähän luonnonvesissä pinnan alla lymyävää elämää – en näe sitä, eikä siksi tilanne ole hallinnassani! Iik!

   I feel you! Mulla on vähän sama fiilis Suomen järvissä joissa vesi ei ole kirkasta...

   tiedostan liian hyvin ihmisjätteiden määrän siellä sekä helposti tarttuvat jalkasilsat ja kynsisienet poikineen. ;D

   Bleuurghh...! ^_^

   Vastaa

   0
 18. Mäkään en erityisemmin pidä uimisesta. Ei sellaista unelmarantaa, että mun tekisi mieli mennä sinne veteen. Tässä syitä siihen:
  -En pidä suolavedestä; se pistelee iholla ja kirvelee silmiä
  -Ei oo kivaa, kun jalkapohjat on täynnä hiekkaa kun nousee vedestä
  -En tykkää porottavasta auringosta ja aurinkorasvan levittäminen on rasittavaa puuhaa
  -Jännittää vähän liiaksi, että mitä elikoita siellä vedessä menee

  Oon selvästi aika mukavuuden haluinen tyyppi. Tykkään pilvisinä päivinä ja aikaisin aamulla/illalla kun aurinko ei enää porota, kävellä ja istuskella rannalla, mutta uimisesta en vain pidä. Uima-altaalle voin mennä, jos aurinko ei porota täysillä ja aurinkorasvan kanssa ei tarvitse läträtä :)

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (67)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)