28.09.2014

Matkabudjetista

Minulla on tällä kertaa melkein luksusbudjetti viime vuoteen verrattuna. Ja piti olla vieläkin enemmän. Palataan siihen kohta.

Kuvituksena Fira, Santorini.

Santorini2709_3

Viime syksynä päiväkohtainen budjettini oli 38 euroa. Tähän summaan kuului kaikki; majoitus, ruoka, laiva- ja bussimatkat. Kun vuokrahuone maksaa 20 euroa yöltä, jäi yleiseksi liikkumavaraksi päivittäin 18 euroa. Sillä ei ihan hurjasti juhlita tai syödä ravintolassa, ei edes edullisessa tavernassa.

Muistan kuinka kävelin Karpathoksella Pigadian rantakatua ja katselin hieman haikeana grillatun kalansa ja munakoisojensa ääressä istuvia ihmisiä, ja palasin sitten domatialle avaamaan tonnikalapurkin tai säilykemustekalaa. Ajattelin, ”Ensi syksyn reissulle säästän paremman budjetin, alan säästää jo talvella.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No. Enhän mä sitten mitään säästänyt. Tai säästin, joo – mutta miehen syntymäpäivälahjaan. Sitten tulikin kesä, ja ajattelin, ”Hienoa! Säästän kesätyöpalkkani Kreikkaa varten!”

Mutta sitten päätimme lähteä lomalla miehen kanssa Ranskaan.

Arvaatte miten siinä kävi.

Ranskan matka nieli koko kesäpalkkani – ja jätti vielä velkaa luotolle. Voisin kirjoittaa pelkästään tästä aiheesta pitkän monologin, niin kiinnostavaa minusta on pohtia kahden eri ihmisen matkataloutta. Hieman sitä jo sivusinkin heinäkuun ”Kun kaksi eri mieltä matkustaa” –postauksessa.

En haluaisi vaihtaa Ranskan matkaa pois, en missään nimessä. Se oli aivan mahtava reissu. Tokihan minusta on kivaa välillä matkustaa eri tyyliin kuin omani, ja on tietysti otettava huomioon Ranskan hintatasokin joka on jotain ihan muuta kuin Kreikan. Silti – on myönnettävä että kirpaisi aika lailla kun laskin yhteen oman osuuteni reissun kuluista. Sillä summalla olisin matkustellut Kreikassa suhteellisen huolettomasti kaksi kuukautta..!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noniin. Bueno. Ranska tuli ja meni, ja nyt oltiin sitten lähdössä viettämään jälleen yhtä Excel-taulukon ohjaamaa syksyä Kreikan saarille.

Mutta. Vaikka en kesätilin mahdollistamaa vapautta matkalle saanutkaan, on budjettini silti huomattavasti parempi kuin viime syksynä.

Minulla on käytössä päivittäin 55 euroa.

Se on vain 17 euroa enemmän kuin viime vuonna, mutta 17 euroa täällä on PALJON! Majoituksen jälkeen jää ruokailuun, laivoihin ja muihin mahdollisiin aktiviteetteihin 35 euroa per päivä. Se tuntuu ihan mielettömältä luksukselta, ja antaa mahdollisuuden syödä ulkona vaikka joka päivä. Laivalippuahan ei tarvitse ostaa päivittäin, ja syömällä pari säilykepurkkiateriaa tavernan sijaan saa seuraavan laivalipun hinnan laitettua sivuun.

Kreikassa 15 eurolla saa jo kolmekin ruokalajia ja viinilasin. Ja minkä määrän ruokaa… Voi kuulkaa, minulla jo sormet syyhyää että pääsen kirjoittamaan tulevaa Kreikan maut -ruokapostausta.

Santorini2709_

Nyt on neljä viikkoa reissua takana ja budjetti on pysynyt hyvin kasassa, vielä ollaan plussan puolella. Seuraan tilannetta joka päivä Excelissä. Mutu-tuntumalla matkustus talouden suhteen on minulle ihan utopiaa.

Viime tai toissasyksyn reissulla muistan saaneeni lukijalta hämmästyneen kysymyksen koskien shoppailua. ”Etkö halua ostaa sieltä mitään? Eikö sun tee yhtään mieli shoppailla?”

Rehellisesti: ei. Eikä budjetti (tai käsimatkatavaralla matkustus) anna siihen mahdollisuuttakaan. Ei minua juuri kiinnosta muuta ostaa kuin kosmetiikkaa - myönnän että nuo himskatin halvat Korresit vetävät aika pätevästi puoleensa. Mutta en myöskään ahdistu siitä, että en osta niitä. Tai muutakaan. Shoppailu ei ole koskaan kuulunut ajanvietteisiini, ei matkustaessa tai kotonakaan.

Teininä piti aina ostaa lomakohteesta se iänikuinen T-paita kohteen logolla (I <3 Korfu!) tai joku värikäs jääkaappimagneetti… No, ne oli niitä aikoja. Tärkeintä on itse kohteessa olo. Ja jos kohteessa vielä on varaa istua ravintolan pöytään ja saada hyvää ruokaa, onnellani ei ole rajoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ai niin.

Aloin tässä kirjoittaessani miettiä.

Entä jos Ranskaa ei olisi tapahtunutkaan, entä jos minulla olisikin täällä nyt se huikea budjetti? Mitä minä sillä ylimääräisellä rahalla itse asiassa tekisin?

Yöpyisinkö hotelleissa vuokrahuoneiden sijaan? Söisinkö fine dining –paikoissa? Olisinko ottanut isomman matkalaukun ja ostanut sen täyteen Korresin hiusvärejä?

Jälkimmäinen saattaisi olla mahdollista. ;) Mutta hotellit… Ei, en vaihtaisi domatiaa hotelliin. Useimmat hotellit eivät tarjoa minulle sellaisia elämyksiä joista haluaisin maksaa. Tähtiravintolat? Njoo, ehkäpä silloin tällöin voisi sellaisessa pistäytyä. Mutta fine dining on minulle makuelämyksen lisäksi yhtä paljon sosiaalinen elämys. Yksin reissatessa syön mieluummin yksinkertaisemmissa paikoissa.

Santorini2709_2

Hmm. Loppujen lopuksi en taitaisi kovin kummoisesti irrotella suuremmalla budjetilla. Antaahan se vapautta kun voi tarvittaessa mennä kalliimmalla katamaraanilla tai valita arvokkaamman vuokrahuoneen, mutta… Kyllä mä luulen että minun kaltaiseni matkailijan olisi jopa aika vaikea saada 80-100 euroa palamaan päivässä – ainakin Kreikan hintatasoisessa paikassa. Tämä 55 euroa on aika sopiva. Tunnen, että voin tehdä kaikkea mitä haluan. Ja ne tölkkiateriatkin kämpillä kuuluu asiaan! ;)

Budjettikuori

Millainen budjetti teillä yleensä on matkalla?

24 comments on “Matkabudjetista”

 1. Mukavaa ja mielenkiintoista lukea tällaisia budjetti-postauksia! Omilla reissuillani minulla ei ole budjettia, koska tilillä on rahaa sen verran paljon, että ei niitä kaikkia saisi mitenkään kulutettua. Reissussa en siis tykkää stressata rahasta, joten itselleni helpoin tapa on kuluttaa juuri sen verran kuin mieli tekee. Tykkään hostelleista ja leirintäalueista, paikoista, joissa oikeasti tapaa kaltaisiaan ihmisiä. Joskus saatan pystyttää oman telttani vaikka meren rannalle, niin tein muun muassa reilu vuosi sitten Albaniassa, kun yövyin kolme yötä upealla pienellä rannalla Dhermissä. Ravintoloissa en erityisemmin tykkää tai pysty syödä reissuilla, koska vegaaninen ruokavalio yhdistettynä vilja-allergiaan on melko mahdoton yhtälö ulkomailla. Matkustan reissuilla useimmiten julkisilla kulkuvälineillä, mutta ei liftaaminenkaan ole jäänyt kokematta. Siitä vasta muistoja ja elämyksiä saakin!

  Viime vuoden 63 päivän reissuni Euroopassa (pääasiassa Balkanin maat + Espanja) kustansi lentoineen päivineen (lensin SAS:lla) minulle noin 1800€, joka siis tekee päiväbudjetiksi reilut 28€. Tuolla rahalla sain tehtyä kaiken mitä halusinkin eikä yhtään tarvinnut pihistellä. Kotiinviemisiksi sain ison kasan muistoja ja kokemuksia, jotka eivät mielestä hevillä unohdu.

  Omatoimimatkailu yksin ja ilman suunnitelmia on parasta mitä tiedän. Saa mennä ja tulla oman mielensä mukaan. Väitän myös, että yksin tutustuu enemmän uusiin ihmisiin ja oppii kulttuureistakin enemmän.

  Terveisin, seuraavaa reissuansa odottava :)

  Vastaa

  0
 2. minä olen täysin erilanen matkailija, matkalla ollessa ei ole budjettia vaan se menee mikä menee :). budjetoin sitten mieluummin kotona, jos siihen täytyy mennä... toistaiseksi on kuitenkin ollut mahdollista elää laskematta niin arkena kuin lomallakin.

  Vastaa

  0
 3. Olipa mielenkiintoinen postaus! Kiitos! :)

  Miten koet yksinmatkustamisen? Harmittaa kun itsekin haluaisin, mutta aina viime tingassa menee pupu pöksyyn ja nappaan kaverin mukaan. En tiedä mitä pelkään, minulla on vähän kokemusta yksin matkustamisesta ja kaikki on tähän asti mennyt oikein mallikkaasti. Pitäisi varmaan vain uskaltaa ja jättää kauhukuvien piirtäminen vähän vähemmälle :)

  Mukavaa loppureissua! :)

  Vastaa

  0
  1. Miten koet yksinmatkustamisen?

   Tästä on tulossa oma postaus :) Mutta tiivistettynä vastauksena: rakastan yksin matkustamista. Saa tehdä kaiken omilla ehdoillaan. ^_^

   Vastaa

   0
 4. Käymme mieheni kanssa usein Tallinnassa "minilomalla", mikä tarkoittaa meille vähintään kolmea yötä. Emme todellakaan ole viinaturisteja, vaan nautimme kaupungin tunnelmasta ja kauneudesta. Emme koskaan kyllästy vaeltelemaan kiireettömästi vanhan kaupungin katuja. Hotelliin panostamme yleensä vähän enemmän, mutta esim. Grouponista löytyy usein hyviä diilejä ja käytämmekin monesti niitä hyväksemme. Meitä kumpaakaan ei shoppailu erityisemmin kiinnosta, rahaa käytämme reissussa lähinnä hyvään ruokaan ja juomaan. Ravintoloiden hintatasohan Tallinnassa on miellyttävän edullinen (ainakin vielä toistaiseksi!), ja herkullisen kolmen ruokalajin aterian saa helposti parilla kympillä. Pienellä budjetilla siis mennään täälläkin, eikä koskaan ole tarvinnut tinkiä mistään. Parhaat kokemukset ja muistot ovat useimmiten ilmaisia. Palaamme aina kotiin tyytyväisinä ja rentoutuneina, ja alamme suunnitella seuraavaa matkaa. Tulevaksi jouluksi olemme taas menossa Tallinnaan, en malta odottaa! :)

  Vastaa

  0
 5. Mä olen lähdössä mieheni kanssa nyt talvella puoleksi vuodeksi reissaamaan ympäri maailmaa. Meillä on aika reilu matkabudjetti, koska me ei haluta reissun päällä pitää liian tarkkaa kirjaa rahasta. Tullaan elämään tosi halvalla (matkan alustava reitti on kaakkois-Aasiasta Intiaan ja siitä itä-Afrikkaan), yöpymään halvoissa hostelleissa ja syömään paljon paikallisissa ruokapaikoissa. Mutta rahaa menee mitä menee, ennemmin pidän kirjaa siitä vielä pari kk täällä Helsingissä ja kituuttelen. En ole shoppailijatyyppi, mutta on harmittanut jättää monet ravintolaillalliset väliin! Reissu on kuitenkin sen arvoinen. Meillä on miehen kanssa yhteiset rahat, eli sen suhteen ei ole mitään ongelmaa.

  Vastaa

  0
 6. Äh, meillä on ihan väärä tapa matkustaa!

  Tiukimpina aikoina ei käydäkään kyllä missään. Viimeisen vuoden aikana ei olla ulkomailla käyty, koska koiran hankinta ja ylläpito on kyllä sama kuin syöttäis tuolle suoraan vitosen seteleitä...

  No, joka tapauksessa. Yleensä ei matkoilla mennä päiväbudjettiperiaatteella, ja rahaa on sitten palanut hotelleihin ja ravintolaruokaan yllin kyllin, yleensä jälkikäteen vasta tajuaa, kuinka paljon sitä oikein menikään. Vaikka ei edes shoppailla juuri mitään. Toki me laitetaan paljon rahaa museoihin, koska niiden ja ruuan takia me oikeastaan matkustetaan... Mutta jos toissakesän Rooman viikkoon upposi pari tonnia, niin kyllä tässä vähän olis petrattavaa! Sun tarkka suunnittelu tolla rintamalla kyllä inspiroi tekemään asiat vähän toisin!

  Vastaa

  0
 7. Meillä miehen kanssa ei koskaan matka budjettia ole ja ennemminkin maksamme matkalla mielellään vähän extraa hyvästä hotellista, järkevistä lentoajoista, suorista yhteyksistä jne. Tosin ei kotonakaan rahoja lasketa, Se menee mikä on mennäkseen.

  minua henk.koht ahdistaisi reissata niin, että pitäisi pysyä jossain päiväbudjetissa. Silti mielenkiintoisia nämä sun kirjoituksesi ja erilainen näkökulma asiaan.

  Mitä muuten jos ostaisit laatikollisen Korresia ja postittaisit sen Suomeen. Itse tekisin niin jos matkatavarat olisi rajoitetut. Ei ihan kamalia voi maksaa.

  Vastaa

  0
  1. minua henk.koht ahdistaisi reissata niin, että pitäisi pysyä jossain päiväbudjetissa.

   On tietysti mahtavaa olla niin onnekkaassa asemassa että tilillä on katetta sen verran ettei rahoja tarvitse laskea :) Mutta minun rahani loppuvat kesken ilman budjettia. Jos ylipäänsä haluan matkustaa, minun on budjetoitava. :)

   Tietysti voisin tällä samalla rahalla tehdä vaikkapa viikon matkan jolla ei tarvitsisi laskea pätkääkään :D Mutta mieluummin olen reissussa pidempään.

   Vastaa

   0
 8. Ei oo ongelmaa matkabudjetin suhteen, koska ei ole varaa matkustaa :) No ei, käydään me kerran vuodessa mökillä. Se on harmi vaan niin kaukana, ettei sinne ole järkeä mennä julkisilla eli julkiset + taksi perille on yhtä kallista kuin auton vuokraus. Samoin jos perillä joutuis vielä käymään ylimääräsen kauppareissun tulis se sit jo reilusti kalliimmaksi kuin vuokra-auto. Perillä voiki onneksi kalastaa itse ja syödä sieniä. On se silti kalliimpaa kuin kotona olo, mutta aina joskus voi vähän törsätä.

  Vastaa

  0
 9. Tykkäätkö käydä ollenkaan missään maksullisissa nähtävyyksissä? En tiedä, onko noilla saarilla niitä paljoa, muita kuin parin euron museoita.
  Ja miten uskallat nostaa noin suuren määrän käteistä kerralla? Etkö pelkää, että koko summa katoaa?

  Vastaa

  0
  1. Saarilla ei juuri ole museoita, ja jos on, niin pääsymaksut kahden euron luokkaa. Niihin on varaa :) Käytännössä ainoat maksulliset aktiviteetit mihin saatan sijoittaa ovat esim. saarenympäriretket veneellä.

   En nosta yleensä 900 euroa kerralla vaan 300-400, mutta jostain syystä nostin tällä kertaa Suomesta lähtiessä jo 900. Taustalla oli mahdollisesti halu vähentää ulkomailla tapahtuvien nostojen tuomia nostokuluja.

   Vastaa

   0
 10. Mulla on reissuilla pieni budjetti, tilillä on kyllä katetta ikävien ja positiivisten yllätysten varalta, mutta mielestäni hostelleissa ja couchsurfaten on hauska majoittua, ja julkisissa liikennevälineissä nukkuminenkin on ihan ok, vaikka en enää teini olekaan. :D Tykkään edullisen hintatason maista, kuten Itä-Euroopan maista ja muutamista Etelä-Amerikassa. Jälkimmäiseen on toki hieman tyyris matkustaa, mutta esimerkiksi Argentiina on tällä hetkellä todella edullinen Boliviasta ja Perusta puhumattakaan, joten suosittelen Sanni sinullekin sitä - muistelisin että olet haaveillut reissusta tuonnepäin :)
  Itse olen toistaiseksi siinä mielessä onnellisessa asemassa että mulla on paljon aikaa mutta vähän rahaa, joten säästäminen on hitaampaa. Superpienistä tuloista huolimatta olen onnistunut viimeisen 8 kuukauden aikana viettämään 3 viikkoa Argentiinassa, viikon Uruguayssa ja kaksi viikkoa Puolassa (kaksi eri reissua). Mielestäni matkustaminen on aika usein valintakysymys. Näillä tuloilla tää mun valinta tarkoittaa lähes totaalikieltäytymistä shoppailusta, ravintoloista, alkoholista ym., mutta ei haittaa.

  Vastaa

  0
  1. Yhdistin katkenneen kommenttisi :)

   Oikein muistelet, Etelä-Amerikkaan halajan minäkin, siskoni inspiroimana. Haluaisin mennä sinne nimenomaan hänen kanssaan. :)

   ...mulla muuten rohkeus rajoittuu Couchsurfaamiseen ja lentokentällä nukkumiseen, esim. biitsillä, puistossa tai jossain rautatieasemalla en uskaltaisi nukkua :D

   Vastaa

   0
 11. Kävin viime keväänä Kreikassa viikon reissussa yksin. Sain halvat lennot ja löysin huoneistohotellin hintaan 20e/yö sisältäen aamupalan. Rahaa ei ollut säästössä tuota reissua varten, mutta päätin lähteä ja kokeilla kuinka vähällä oikeasti reissussa pärjää kun ei shoppaile ja tekee jonkun verran ruokaa huoneistossa. Viikon reissulla käytin rahaa 150e eli noin 21e/vrk. Suurin osa tuosta on ruokakuluja ja vain pieni osa bussimatkoja ja pyöränvuokrauskuluja. Mistään en koe jääneeni paitsi. Ravintolassa kävin yleensä kerran päivässä. Vuokrasin pyörän ja liikuin sillä lähiseudun rannoille. Bussilla kuljin lähikaupunkiin muutaman kerran viikon aikana. Voisin ehdottomasti lähteä tällaiselle matkalle uudestaan.

  Yleensä varaan käyttörahaa ulkomaanmatkoille noin 50e/vrk. Majoitun keskitason hotelleissa (jota en laske edellä mainittuun käyttörahaan). Tuolla 50e päiväbudjetilla saa käydä ravintoloissa, shoppailla ja vaikka vuokrata autonkin. Yleensä pidän vähän kirjaa minkä verran rahaa on mennyt ja loppulomasta shoppailen enemmän, jos rahaa jäänyt "käyttämättä". Yleensä rahaa jää käyttämättä ennemmin kuin että menisi budjetti yli.

  Aiemmin olin sitä mieltä, että lomalla ei rahoja lasketa, mutta tuon Kreikan reissun jälkeen olen miettinyt, että miksi turhaan rahaa tuhlaamaan, kun vähemmälläkin pärjää. Tulevaisuudessa taidan pienentää matkabudjettiani niin, että matkaan pääsee, vaikkei rahaa olisikaan paljoa säästössä. :)

  Vastaa

  0
 12. Kiitos tästä postauksesta :) Mielenkiintoista lukea aina näitä budjetti-juttuja. Kysyit postauksen lopussa lukijoiden matkabudjettia. Matkustan niin harvoin (=kesällä olin ulkomaanmatkalla, sitä edellinen kerta viisi vuotta sitten), etten oikein osaa vastata siihen mitään, mutta mulla on tähän mennessä ollut aika sellainen asenne, että ulkomailla ei säästellä :D Olisi kuitenkin joskus ihan mielenkiintoista mennä pienemmällä budjetilla ulkomaille. Jos vain koittaisi enemmän panostaa siihen, että näkee eri paikkoja kuin siihen shoppailuun.

  Vastaa

  0
 13. Miten säilytät matkakassaasi? Vai onko tästä ollut jo puhetta?

  Mä oon ihan vainoharhainen varkaiden suhteen reissussa. Piilottelen rahaa joka puolelle lopputuloksena se, että löydän piilottelemiani setelitä vielä kotonakin matkakamoja purkaessani :D

  Itse kun lähden, yritän varata 100eur / päivä majoitusten ja lentojen jälkeen, mutta oikeasti käytän sen verran kuin rahaa menee. Tosin viimeisimmät reissuni ovatkin olleet muutaman päivän kaupunkilomia kalliissa kaupungeissa.

  Ystäväni taas ovat tarkanmarkanmatkaajia. Kerran eräässä keski-eurooppalaisessa kaupungissa he viettivät muutaman päivän ja laskivat ruokaan menneen yhteensä 13 euroa / hlö.

  Vastaa

  0
 14. Rehellisesti sanottuna en kauheasti laske matkoilla paljonko käytän rahaa. Taloudellinen tilanne mahdollistaa sen, että ei tarvitse laskea tarkkaan ja varsinkin matkoilla tulee mentyä ja tehtyä melko vapaasti.

  Mahdollisuuksien mukaan me lennetään edullisesti mutta majoitus on ollut yleensä hotellissa (yleensä 70 - 110 eur/yö). Kallis ruokailu ja shoppailu ei kuitenkaan kuulu harrastuksiin muutenkaan, joten isoimmat rahat menee yleensä liikkumiseen ja mahdollisiin sisäänpääsymaksuihin.

  Ja tietysti menot riippuu tosiaan tosi paljon siitä missä on. Toissa vuonna Kroatiassa oltiin puoltoista viikkoa varmaankin pienemmillä menoilla kuin tänä vuonna Lontoossa viikko.

  Vastaa

  0
 15. Tämä oli (taas) mielenkiintoinen postaus ja juurikin budjettimatkailu kiinnostaa minua. :) Kuulun myös ihmisryhmään, joka ei juurikaan halua lomallaan shoppailla. Sitä voin harrastaa myös Suomessa, ellei paikan päällä sitten satu olemaan jotain erityistä, mitä tarvitsen. Muutenkin koti pursuaa ylimääräistä roinaa. Mieluummin säilön muistoja mieleen ja sydämeen. :)

  http://pikku-bambin.blogspot.fi/

  Vastaa

  0
 16. Minä matkustan pääosin työmatkoilla, jolloin työnantajan maksamat päivärahat (50-80e/pv)ovat aina enemmän kun matkalla kuluu (no, työpäivien jälkeen ei paljon muuta jaksa kuin illallisen ja ehkä jonkun satunnaisen olut/viinibaarireissun hyvässä seurassa). Shoppailu rajoittaa pääasiassa kosmetiikkavaraston täyttämiseen DM:ssä, jos saksankielisessä euroopassa olen :) (ja se on ainut syy laittaa laukku paluumatkalla ruumaan).

  Lomamatkoilla ei erityistä budjettia ole. Arkielämässä ollaan miehen (+lapsen) kanssa aika pihistelevää porukkaa, vaikka tulotaso mahdollistaisi muutakin. Tämä näkyy lomamatkailussakin siinä mielessä, että lomalle lähtiessä etsitään kyllä halvat lento- ja hotelli/huoneistotarjoukset (ts. että saadaan maksamillamme euroilla mahdollisimman paljon vastiketta), tähän surffailuun palaa ilta jos toinenkin. Etukäteisvalmisteluihin kuuluu myös (miehen) ravintolavinkkien kaivelu, tarkoitus on löytää paikallisia helmiä joita ei joka turistioppaasta löydy ja mieheni on tässä oikein hyvä. Meidän kolmihenkisellä perheellä meni kaikenkaikkiaan noin 1200 euroa (huoneiston vuokran päälle) 15 yön lomaan Wienissä, eli 80 euroa per vuorokausi kahdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle. Tämä sisältää huoneistossa kokatut aamiaiset ja lounaat ja iltapalat sekä illalliset edullisissa ravintoloissa (ei joka ilta, mutta ehkä 70% illoista syötiin ulkona), kosmetiikkaa DM:stä sekä julkisen liput aikuisilla ja sisäänpääsyn eläintarhaan (muut huvit ilmaisia). Ei laskettu senttejä kaupoissa ja ravintolatkin valittiin oman maun mukaan (plus paikallisten tuttujen suositusten).

  Vastaa

  0
 17. Mun täytyy häpeäkseni myöntää, että viime vuotista Amerikan matkaa lukuunottamatta olen matkustanut vanhempien kanssa ja vanhempien rahoilla. Ja kyllä melkein kolmekymppisenä :D Mutta pienet shoppailut ja muut hoidan sitten omasta pussista tietenkin.
  Mä kun oon tällainen kontrollifriikki niin pyrin varaamaan lähes kaiken etukäteen. Niinpä oon yleensä jo maksanut lennot, hotelli, autonvuokrauksen ja muut jo etukäteen. Tiedän myös yleensä paljon niihin ns. pakollisiin menoihin menee vielä paikan päällä. Sitten lasken loppubudjetin yleensä suurinpiirtein, että mitä on vielä jäljellä jne. Riippuen vähän matkakohteesta sitten käytän rahat milloin mihinkin. Jenkkeihin mennessä teen yleensä myös etukäteen ostoslistan kaikista ns. pakollisista mitä raahaan reissuilta sieltä jotta tiedän vähän paljon niihin menee. Jotain pelivaraa jätän sitten aina ylläriostoksille ja jätskeille ja sellasille.

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  Vastaa

  0
 18. Kiva postaus jälleen kerran!

  Hmmm matkabudjetti...öö olen kyllä vähän huono tekemään sellaisia! Arvioin suurin piirtein mutta yleensä menee rahaa enemmänkin ja jostain syystä onnistun aina kuluttamaan jo ennen matkaa rahaa. Haluan nimittäin aina hankkia parhaat tuotteet matkalle mukaan ja viimeistään lentokentällä teen viime hetken vahvistukset matkavarastooni! :D

  Yksin matkustaminen on ihan mielettömän huippua! <3 Itse tein ensimmäisen kerran matkan ypöyksin viime vuonna. Alku-ujostelujen jälkeen nautin valtavasti ja tapasin paljon kiinnostavia ihmisiä!

  Yksin matkustelussa on kyllä huonokin puoli, sillä jos on sinkku voi matkalta löytääkin jotain aivan muuta kuin pelkästään mielenkiintoisia paikkoja. Niin kävi minulle toisella matkallani ja nyt elänkin kaukosuhteessa! Seuraavaksi lennän rakkaani luo muutaman viikon päästä. Alkaa olemaan jo matkakuumetta! :)

  Ihanaa matkan jatkumista sinne ja odotan innolla uusia postauksia! :D

  T.Sanna

  Vastaa

  0
 19. Mielenkiintoisia nämä matkabudjetti-asiat. Perheellinen voi vain haaveille noin halvoista matkoista, kun matkat ajoittuvat aina pahimpaan sesonkiaikaan. Laskin tuossa hiljattain, että viikon matkalla menee vähintään 3000 euroa 4-henkiseltä perheeltä, vaikka kuinka tekisi itse ruoat. (esim. viikko Lapissa tai Kanarialla).

  Mutta yksin matkustaminen kuulostaa ihanalta ja upeaa, että teillä on sellainen parisuhde, jossa se on mahdollista :-)

  Vastaa

  0
 20. Olipas taas mielenkiintoinen postaus. Meidän perhe (5 henkeä)pääsee harvoin matkustelemaan, ja sekin lähinnä laivaristely Tukholmaan/kylpyläreissu tms. Meillä on oma pieni yritys, joten lomaa ei ole oikeastaan koskaan. Ja rahaakaan ei kauheasti jää säästöön. Silloin harvoin kun on mahdollisuus lomailla, koetamme löytää matkat tarjouksesta, mutta kuitenkin laadukkaasta hytistä/hotellihuoneesta. Arkielämässäkin olemme tottuneet pärjäämään pienellä budjetilla, joten sama linja jatkuu lomallakin. Mutta toisaalta on ihana saada jotain pientä luksusta arjen aherruksen keskelle. Ja ennen lomamatkaa meidän pitää kyllä säästää reissua varten.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)