27.02.2013

"Köyhän miehen" Dior - Idun Brunkulla

Idunin luomiväripaletit saivat meikäläisen innostumaan ehkäpä vielä meikkipohjaakin enemmän. Neljän sävyn paletissa on nimittäin hintalaatusuhde enemmän kuin kohdillaan!

Idun_Brunkulla

Idunin valikoimaan kuuluu mono-, duo- ja neljän sävyn luomivärejä. Kaikki ovat "prässättyjä" puuteriluomivärejä, eivät jauhemaisia. Ne eivät siis ole 100-prosenttisesti mineraalia, sillä 100-prosenttinen mineraalituote voi olla vain jauhemaisessa muodossa. Idunin luomiväreissä on sitovina ainesosina käytetty kahta rasvamaista ainetta (octyldodecyl stearoyl stearate ja caprylic/capric triglyceride) jotka voidaan valmistaa luonnon raaka-aineista. Näiden lisäksi incissä on vain mineraaleja.

Kaikkien luomivärien laatu tuntui runsaspigmenttiseltä ja lähes voidemaisen pehmeältä. Oli todella vaikea valita minkä tuotteen ottaisin testiin, mutta lopulta päädyin hunajaiseen Brunkulla-palettiin. (Brunkulla = ruskokirkiruoho, eräs pohjoinen orkidealaji :))

Idun_meikki2

Brunkullan sävyharmonia tuntui heti tutulta......

SunsetCafe_vs_Brunkulla

...sillä sehän on lähes identtinen Diorin iki-ihanan Sunset Café -paletin kanssa! Kummassakin paletissa on kullalla taitettu tummanruskea, persikkainen kulta, toffeinen taupe-ruskea ja vaaleanpunertava roosan sävy. Brunkullan vaalein sävy on voimakas shampanja (itse asiassa hyvin lähellä Urban Decayn Sin-sävyä), Diorissa vaalea sävy on transparentimpi.

Meikkikuvapostaus Diorin Sunset Cafésta löytyy täältä (nostalgista muuten linkittää noihin blogin vanhimpiin postauksiin vuodelta 2009, kuvatkin näyttää niin eri laatuisilta... ^_^).

SunsetCafe_Brunkulla_swatch

Idunin eduksi on todettava, että Brunkulla on paljon pigmenttisempi ja pehmeämpi kuin Sunset Café. Jotenkin tuosta Idunin koostumuksesta on saatu oikein erityisen voidemaisen tuntuinen (epäilemättä sitovilla rasvayhdisteillä on osuutensa asiaan),  ja siveltimellä saa intensiivisen peittävää jälkeä.

Diorin luomiväripaletilla on hintaa melkein 70 euroa, Idunilla 26 euroa...! Joo, Diorin paletissa on yksi sävy enemmän, mutta en mä niistä silti seitsemää kymppiä maksaisi.

Idun_luomivaripaletit

Palettivalikoima.

Idun_Brunkulla_meikki

Brunkulla on lämminsävyisen unelmapaletti. Rajauksena Laveran nestemäinen eyeliner.

Idun_inliner_Sand

Rajauskynistä valitsin vaaleannuden Sand-sävyn. Ihonsävyinen sisärajaushan on yksi mun perusjutuista meikkauksessa, ja koska näitä nuden sävyisiä kyniä ei edelleenkään ole monella merkillä valikoimassa niin esittelen mielelläni uudet tuttavuudet.

Idunin lisäksi luonnonkosmetiikan puolelta löytyy Benecosin nude-kynä, ja markettimeikeistä IsaDoran mainio Inliner Kajal sävyssä Blonde.

Idun_Brunkulla_eye

Brunkulla-silmämeikissä luomen sisäpuolikkaalla kultainen sävy, kyynelkanavan seudulla vaalea shampanja, luomen ulkopuolikkaalla tummanruskeaa ja luomivaossa & tummanruskean päällä toffeeta. Sisärajauksena Sand.

Idun_Cornelia

Huulikiilloista sävy Cornelia tuntui ehdottomasti eniten mun sävyltä. Aprikoosin sävyinen Cornelia ei sisällä helmiäistä tai kimallepartikkeleita vaan on juuri sellainen mehumainen transparentti kiilto joita käytän eniten.

Idun-huulikiillot sisältävät pohjoismaista lakkaöljyä ja sävyt tulevat puhtaista mineraaliväreistä, mutta incissä näyttäisi olevan myös synteettisiä raaka-aineita.

Idun_Cornelia_lips

Cornelia lips.

. . .

Loppuun vielä havainnollistava kuva Idunin meikkipohjapurkkien mekanismista vastauksena lukijalleni Marikalle.

Idun_purkit

Minulla ei ole meikkipohjasta täyttä kokoa, joten en osaa sitä verrata esim. Lily Lolon purkin kokoon. Tuon 4 gramman koon kansi on jauheen pyörittelyyn tosiaan vähän ahtaahko, mutta toimii ok.

0 comments on “"Köyhän miehen" Dior - Idun Brunkulla”

  1. Hei, minun on kovin vaikea saada luomiväri pysymään entiseen malliin. Nuorenpana meikki pysyi hyvin, mutta nyt tuntuu, että puolessa päivässä meikit on silmävaossa.... olenko tullut huonommaksi ja huolimattomaksi meikkaajaksi vai mistä johtuu? Luomet ovat jo vähän raskaammat, ikää 38 v.
    Sitten toinen kysymys:) Lumenen luomiväri.... niitä olen jonkun verran erehtynyt ostamaan, mutta minusta niistä ei tule kunnolla väriä. Saattavat olla ihania näytteissä, mutta ne vaan on niin hentoja silmässä kaikki. Onko niissä huono pigmenttimäärä?

    Vastaa

    0
    1. Luomivärin pysymiseen vaikuttavat niin monet tekijät.... luomen rasvaisuus, luomen ryppyisyys, kuinka "rullalle" se menee luomivakoon ja varmaan jopa pH... Minä kuulun niihin joilla luomiväri ei ole pysynyt nuorenakaan. :)

      Ei muuta kuin pohjustajan ostoon, jos et ole sitä jo hankkinut. Juttua silmämeikin pohjustuksesta mm. täällä:
      http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/08/31/lukijakysymys-miten-pohjustaa-silmameikki/

      Mitä Lumeneen tulee, mielestäni pigmentti vaihtelee luomiväristä toiseen, olen siis kokeillut Lumenelta sekä todella hentopigmenttisiä että runsaasti väriä jättäviä luomivärejä. Olen kyllä kuullut kerran jonkun lumenelaisen sanovan (ja tämä on minusta ihan järkeenkäypääkin), että Lumenen luomiväreistä tehdään tarkoituksella aika hentopigmenttisiä koska ne on suunnattu tavalliselle suomalaiselle (aikuiselle) naiselle, joka ei kaipaa meikkiinsä voimakkaita sävyjä. Mitä runsaampi pigmentti, sitä enemmän taitoja vaatii häivyttää meikki. Ja tavallisen Lumene-asiakkaan odotetaan olevan "peruspirkko" joka vain sipaisee luomivärin paikoilleen eikä käytä aikaa meikin huolelliseen häivyttelyyn ja useiden sävyjen yhdistelyyn.

      Vastaa

      0
  2. Hei! Ei liity aiheeseen, mutta mitä testaamaasi luonnonkosmetiikan kasvovoidetta suosittelisit pintakuivalle sekaiholle? Nykyinen rasva ei todellakaan kosteuta tarpeeksi, vaan kuivia kohtia ja myös näppyjä on talven mittaan ilmestynyt. Olisko Burtin voiteet kokeilemisen arvoisia? Ne ei taida olla sertifioitua, mutta kuitenkin..

    Vastaa

    0
    1. Hei Hanna!

      Burtin voiteista mulla ei ole kokemusta kuin Radiancesta, ja sitäkään en ole kokeillut kuin kerran-pari.

      Kuivuudesta kärsivälle sekaiholle suosittelen aina kosteusseerumin lisäämistä ihonhoitorutiiniin, se on mielestäni paras tapa tuoda iholle lisäkosteutta silloin kun se ei todellakaan tarvitse lisärasvaa, mitä taas täyteläisempi voide toisi iholle. Luonnonkosmetiikassa ei ole paljonkaan seerumeita, mutta jos nimenomaan true-luonnonkosmetiikkaa etsit niin Estelle & Thildin Rose Otto -seerumi on aivan loistava superkosteuttaja. Siitä en kyllä mene ihan varmuuteen miten ruusunsiemenöljy toimii näppyalttiilla iholla.... Öljyinen tuo seerumi ei kuitenkaan ole, vaan ruusuöljyä on aika vähäinen pitoisuus.

      Jos et halua seerumiin satsata, niin Weledan Iiris Facial Lotion (huom, nimenomaan Lotion, ei Cream-versio) on hyvä valinta sekaiholle. Se on hitusen täyteläisempi kuin esim. Madaran sekaihon voide joten toimii paremmin pintakuivuuteen.

      Vastaa

      0
    2. Kiitos! :) En ole aiemmin tutustunut mihinkään seerumeihin.. Millä merkeillä ei-luonnonkosmetiikkapuolella on niitä myynnissä?

      Vastaa

      0
    3. Kaikilla merkeillä. :)

      Olen itse asiassa tekemässä juttuakin kosteusseerumeista. Niiden harmittava puoli on niiden hinta, ne kun ovat niitä kalleimpia tuotteita ihonhoitosortimentissa.... Omia suosikkejani ei-sertifioidun kosmetiikan puolella ovat RENin Max Moisture ja Korresin Wild Rose, minua miellyttävät nuo kun eivät sisällä silikonia ja ovat muutenkin luonnollisempia kuin joku "perusmerkki". REN on kyllä aivan järkyttävän kallis, taitaa olla jossain 60 euron kieppeillä hinta. Korresin Wild Rose on nippa-nappa 50 euroa.

      Lumenelta löytyy hintapoliittinen seerumipoikkeus, heidän Arctic Aqua -linjan tasoittava ja kosteuttava tehohoito kustantaa vain 14,90. Itse en ole mitenkään ihastunut siihen, ei tunnu niin syväkosteuttavalta, mutta yksi kaverini esim. kommentoi juuri kuinka tykkää siitä ihan älyttömästi.

      Luonnonkosmetiikan puolelta tuli vielä yksi mieleen EStelle & Thildin lisäksi, The Body Shopin sertifioidussa Nutriganics-linjassa on kosteusseerumi joka on suhteellisen edullinenkin, vain 26 euroa, mutta sitä en ole kokeillut (aikeissa on).

      Vastaa

      0
    4. Mistä tietää, että iho tarvitsee lisää kosteutusta eikä rasvaa?
      Paljonko seerumia pitäisi laittaa? Ostin juuri Estelle & Thildin seerumin.
      Mulla tuntuu olevan varsinkin talvella näppyaltis iho, voisiko johtua siitä, että todella monessa kuivan ihon luonnonkosmetiikka voiteessa on ruusupohja?
      Onneksi pian tulee kevät/kesä ja ihoni kuivuus ja hoito alkaa helpottamaan :).
      Tosi kiva meikkimerkkivinkki jälleen.

      Vastaa

      0
    5. Mistä tietää, että iho tarvitsee lisää kosteutusta eikä rasvaa?

      Rasvaa kaipaava iho on syväkuiva, ja tämänkaltaisen kuivuuden tunnistaa siitä, että ihoa kiristelee lakkaamatta ilman voidetta, ja usein päivän aikanakin vaikka aamulla olisi laittanut voiteen. Syväkuiva iho ei siis tuota rasvaa itse juuri lainkaan eikä koskaan kiiltele. Kuiva iho on yleensä kauttaaltaan epämukavan tuntuinen. Jos rasvaa kaipaavalle iholle laittaa rasvan sijaan vaikkapa vesipitoisen geelivoiteen, ihoa voi kirvellä.

      Pintakuiva iho puolestaan kaipaa ensisijaisesti kosteutusta. Pintakuiva iho ei ole yhtä epämukavan tuntuinen kuin kuiva iho, eikä sitä kiristele yhtä kauan esimerkiksi kasvojenpesun jälkeen. Tämä siksi, että pintakuiva iho tuottaa normaalisti rasvaa, ja jos et voitele ihoa pesun jälkeen kiristys helpottaa jonkun ajan kuluttua talirauhasten alkaessa voidella ihoa "sisältä päin". Koska pinta kuitenkin kaipaa vettä, se voi olla samean näköinen ja ihon pinta voi hilseillä. Pintakuivuuden huomaa etenkin levittäessä meikkiä. Esim. minun ihoni tuntuu useimmiten aamuisin oikein joustavalta, pehmeältä ja mukavalta (ei siis "voidejanoiselta"), mutta jos levitän meikin suoraan voitelemattomalle iholle, tulevat pintakuivat kohdat näkyviin ja tuloksena on paikoin "jauhoisen" näköinen iho. Jos ihoni taas olisi kuiva, tuntuisi se heti aamullakin epämukavalta.

      Paljonko seerumia pitäisi laittaa?

      Pari pumppausta, tai jos seerumi on pipetillisessä pullossa, niin 1-2 pipetillistä tuotteen riittoisuudesta riippuen. Toiset seerumit leviävät toisia paremmin.

      Mulla tuntuu olevan varsinkin talvella näppyaltis iho, voisiko johtua siitä, että todella monessa kuivan ihon luonnonkosmetiikka voiteessa on ruusupohja?

      Tuohon en osaa kunnolla ottaa kantaa.... En sinänsä usko, että ruusuöljy itsessään tuottaisi (normaalilla iholla) näppyjä, mutta ajattelisin asian niin päin, että jos iho on jo valmiiksi rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuvainen, niin silloin ruusuöljy ei ole eduksi.

      Vastaa

      0
  3. Olen kaipaillut jotain uutta luomiväririntamalle (mutta ei liian uutta vaan kuitenkin turvallisia sävyjä, heh) ja tämä Brunkullahan olisi ihan minun palettini. Älä vain sano ettei tätä saa mistään Tampereelta...

    Vastaa

    0
    1. Suht vanha viestiketju jo, mutta pakko silti kommentoida tähän, että nykyään saa Idunia Tampereelta Koskikeskuksen apteekista! :)

      Vastaa

      0
    2. Jees, minäkin kuulin tuosta jokunen viikko sitten, täytyykin lisätä tieto tekstiin. :)

      Vastaa

      0
  4. Ihana kullan värinen luomiväri, ja muutenkin aivan upeita värejä!!
    Ja nyt kysymys: minulla on erittäin tummansiniset silmät; saan ne joskus näyttämään ruskeilta. Mutta miten saisin korostettua silmiäni niin että ne näyttäisivät violettiin vivahtavilta?

    Vastaa

    0
    1. Violettiin...? Nyt joudun sanomaan että en tiedä. :/ En ole tainnut koskaan nähdä violetin sävyisiä silmiä meikillä korostettuna... Tietysti jos miettii ihan väriympyrälogiikalla, ja sillä pohjalla että vastavärit korostavat toisiaan parhaiten, niin keltainenhan on violetin vastaväri.

      Vastaa

      0
  5. Hei Kamut!

    Idunia saa tilattua nelly.com tai eleven.se!
    Laitoin juuri oman tilauksen menemään;)

    Vastaa

    0
  6. Hei, paljonko nuo kajalkynät Idunilta maksaa? :) olisin erittäin kiinnostunut tuosta mustasta ja vaaleasta, jos eivät liikaa maksa niin suuntaan huomenna Itäkeskukseen!

    Vastaa

    0
    1. Kappas, kynien hinta on jäänyt kokonaan pois maahantuojalta saamastani suositushintaluettelosta... Mutta muistelen niiden olleen jossain 20 euron kieppeillä.

      Vastaa

      0
  7. Oijoijoijjoi, aivan ihana!! Tää on PAKKO saada vaikka mies tuossa sohvalla hokeekin, että ei ole pakko, ei ole pakko :D

    Vastaa

    0
  8. Apua miten kaunis meikki!!! Nuo luomivärit on kuin jotain huhtikuun valoa noissa meikkikuvissa... Tosi kaunis! Hitsiläinen, olen etsinyt juuri tuollaista lämminsävyistä, hehkuvaa palettia jossa olisi persikkaa ja rusehtavia sävyjä, ja tuo näyttää täydelliseltä, mutta olen aivan ehdottomassa ostolakossa. No ehkä kesäkuussa! :) (mun tuurilla käy kuitenkin niin, että koko firma häviää maankamaralta, tuon paletin valmistus lopetetaan tai jotain muuta... No ei kai sentään :)) Mutta siis, ihana meikki!

    Vastaa

    0
  9. Oijoijoi, aivan ihanan näköinen paletti! Meikistä nyt puhumattakaan! Minulle tosin turhan lämminsävyinen tuo Brunkulla, mutta näyttäisi olevan viileämpikin vaihtoehto tarjolla eli tuo Lejongap voisi olla mun juttu. On ehkä pakko tutustua! Pakkauksetkin miellyttävät silmää... ;-)

    Vastaa

    0
  10. Kävin tänään tsekkaamassa luomivärit ja täytyy sanoa, että ikävä kyllä kaikki sävyt ei ole yhtä hyvälaatuisia kun Brunkullassa. Lejongapissa (matta)värit olivat tosi jauhoisia, samaten Styvmorsviolin vaaleat sävyt. Svart riddarsporre-paletista en testannut, kun värit ei kiinnostanut, mutta näyttivät paremmalta.
    Brunkulla sitten tarttuikin matkaan, vaikka yritinkin itselleni perustella muuta... :D

    Vastaa

    0
    1. ikävä kyllä kaikki sävyt ei ole yhtä hyvälaatuisia kun Brunkullassa. Lejongapissa (matta)värit olivat tosi jauhoisia, samaten Styvmorsviolin vaaleat sävyt.

      Voi, onpa harmillista kuulla. :/

      Vastaa

      0
  11. Meikkipohjan täydestä koosta: Kansi on tosi hyvän kokoinen jauheen pyörittelyyn, ainakin Idunin omalla meikkipohjasiveltimellä. Eli sivellin ei täytä koko kannen pinta-alaa ja pyörittelysuuntaa on helppo vaihdella jne.

    Tavallaan hieman ihmettelen miksi nuo purkit on päätetty tehdä neliskulmaisiksi, ja vieläpä terävähköiksi sellaisiksi. Käytännönläheisenä ihmisenä ajattelen, että mitä pienempään tilaan meikit mahtuu niin sen parempi. Toisaalta pakkaus on tosi kaunis ja erilainen kaikkiin muihin verrattuna, ja helppo sulkea ja avata. Ja toinen toisaalta, kun omassa meikkipohjassani ei ole sitä suljinmekanismia, en pahemmin reissaa sen kanssa minnekään niin eipä sitä kovin pieneen tilaan tarvitse mahdutaakaan :)

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (86)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat