03.01.2021

Vuoden 2020 parhaat tuotteet

Ahh, yksi hauskimpia ja antoisimpia postauksia kirjoittaa: vuoden parhaat -katsaus 😍

Karkkipäivän Vuoden Parhaat -listaus pitää sisällään tuotteita, joihin olen kuluneena vuonna tutustunut ensimmäistä kertaa. Ne eivät siis ole välttämättä vuoden uutuuksia, vaan tuotteita, jotka ovat olleet minulle uusia. :)

Tässä siis Sannin ja Karkkipäivä-blogin kosmetiikkavuoden 2020 parhaat tuotteet 🙏🏻 Tuotteet ovat satunnaisessa järjestyksessä, eivätkä noudata mitään kategorioita. Olen saanut tuotteet blogin kautta tai töistä - poislukien Blistex-huulirasva 😊

PURE BEAUTY BIRCH SAP MIST

Kasvovesihulluuteni on vuonna 2020 yhä vain kasvanut, ja "ahmin" kasvovesiä kuin makealle perso karkkia konsanaan..! Vuonna 2020 siirryin lähes yksinomaan suihkutettaviin kasvovesiin, koska huomasin tykästyneeni suihkeen tunteeseen iholla, suihke on sensorisesti ihanampi kuin tavanomaiseen pulloon pakattu kasvovesi. Suihkeen kosketus iholla luo raikkauden tunnetta, jota käsin taputeltu tai vanulapulla laitettava kasvovesi ei tuo.

Kotimaisen Pure Beautyn Koivunmahla-kasvovesi on aivan mahtava. Sen hyaluronihappopitoisessa koostumuksessa on aavistus liukkautta, joka tekee siitä raikkaan ja kosteuttavan lisäksi kevyesti hoitavan tuntuisen. Rakkautta ensikohtaamisella...!

ABEL GREEN CEDAR EAU DE PARFUM

Löysin Abelin tuoksut syksyllä 2019, ja kirjoitin niistä katsauksen blogiin tammikuussa 2020.

Tänä vuonna pääsin syventämään Abel-suhdettani, kun sain Abelin maahantuojalta testiin 15-milliset pakkaukset koko sarjasta. Syvempään tutustumiseen pohjaava kirjoitus on tulossa Karkkipäivään tammikuun aikana.

Alunperin ostamani minikokoisten Abel-tuoksujen Discovery Set jätti minut vielä epävarmuuteen, mikä olisikaan lopulta suurin suosikkini näistä moniulotteisista, kiehtovista ja 100% luonnollisista tuoksuista. Suurempi pullokoko tarjosi mahdollisuuden hioa tuttavuutta ja syventää kemioita, ja niin siinä kävi, että kakkos-deittailurundin jälkeen raikkaan seetrin ja lämpimän kardemumman tuoksuinen Green Cedar päihitti muut komeudet.

Unohdettuani rakkaan joulutuoksuni, Acorellen huumaavan makean Delicious EdP:n Tampereelle, Abelin Green Cedar sai vielä suuren kunnian toimia joulutuoksunani. ❤️

BRUNS JASMIINI-SHAMPOO JA -HOITOAINE

Brunsin fantasisista hiustuotteista kirjoittelin viimeksi Vuosikymmenen Parhaat Hiustuotteet -jutussa, ja täällä ne taas komeilevat. :)

Nro 02 Kryddig Jasmin ("Mausteinen jasmiini) on mielettömän hyvän tuntuinen sulfaatiton ja hoitavasti puhdistava shampoo. Muutaman tarkoin valitun, laadukkaan ainesosan teknologia perustuu hellävaraisiin, sokeripohjaisiin tensideihin, tehokkaasti selvittävään kvattiin sekä jojobaöljyyn.

Jasmiini-hoitoaineen yksinkertaisen tehokas koostumus pitää sisällään erinomaisesti selvittävän ja hiusten sähköisyyttä vähentävän amidoamiinin (Behenamidopropyl Dimethylamine), kosteuttavaa aloe veraa sekä neljä hiuksia pehmentävää ja ravitsevaa öljykomponenttia: kookos-, avokado- ja jojobaöljyä sekä sheavoita. Mitäpä sitä muuta tarvitsisi, näissä aineksissa on kaikki, millä hiukset saa pehmeiksi, helposti kammattaviksi ja taipuisiksi. (Jasmiini-nimi liittyy vain tuoksuun, ei hoitaviin ainesosiin.)

BTB13 A-VITAMIINIVOIDE

Yksi suomalaisista suosikkimerkeistäni, BTB13, lanseerasi syksyllä sarjan äärettömän hyviä vitamiinivoiteita. Olisin periaatteessa voinut valita listalle koostumuksensa puolesta minkä tahansa niistä, sillä kaikki ovat laadukkaita ja kosmeettisesti miellyttäviä. Päädyin kuitenkin valitsemaan oman lempivitamiinini, ryppyinen kun jo olen ;D, eli a-vitamiinin.

BTB13:n A-vitamiinivoiteen vaikuttava aine on retinoli, ja voidetta saa kahdella pitoisuudella; 0,5% iholle, joka ei ole vielä tottunut retinoliin sekä 1% iholle, joka on jo tottunut.

Retinoli on anti-age-ainesosien kuningatar, ja sopii erinomaisesti myös akneihon hoitoon. Retinoli uudistaa ihoa ja korjaa ihovaurioita, eli oli kyseessä sitten aknen tai ikääntymisen aikaansaama ihon pinnan vaurio (arpi, tulehdus, juonne, velttous, UV-säteilyn aiheuttama vaurio), retinolista on apua.

MOSSA LOVE CLEAN -KÄSIDESIGEELI

Suloisen marjaisen tuoksuinen, kosteuttava luonnonkosmetiikan käsidesi on huomattavasti miellyttävämpi käyttää kuin tavalliset peruskäsidesit.

Mossan käsidesissä on glyserolia, betaiinia ja hyaluronihappoa kosteuttamassa ihoa ja ehkäisemässä alkoholin kuivattavaa vaikutusta. Geeli kuivuu jättämättä ihoa tahmeaksi. Ihan parasta tuotteessa on tuoksu..! 😙

KORRES CASTANEA ARCADIA -SARJA

Listalle pääsee poikkeuksellisesti myös kokonainen sarja: Korresin uudistunut ikääntyneen ihon Castanea Arcadia.

Pidän ihan kaikesta tässä sarjassa; ihanista tuoksuista, miellyttävistä koostumuksista ja vakuuttavasta ainesosateknologiasta. Eikä sekään haittaa, että sarja on kreikkalainen. ❤️ Jos en olisi siinä työssä missä olen (jossa koko ajan testataan uusia tuotteita), Castanea-sarja olisi saman tien jäänyt käyttööni kunnes purkit olisivat tyhjät.

Castanea Arcadia on suunnattu noin 35-40+ -vuotiaalle iholle, jolla on jo selkeitä ikääntymisen merkkejä kuten juonteita, aurinkovaurioita ja pigmenttimuutoksia. That's me!

Suosittelen tutustumaan erityisesti sarjan seerumeihin ja "opiskelijabudjetilla" sarjan putsariin, joka on edullisin Castanea-tuote. Esittelin Castanea-sarjan perusteellisesti täällä.

DERMOSIL SPARKLING CLEANSING MOUSSE

Dermosilin kesän Sparkling-sarjan limited edition -putsari osui ja upposi. 🙏🏻 Hullaannuin Sparkling-sarjan eleganttiin, kuplivan makeaan tuoksuun ja vaahtoputsarihullu kun olen, sarjan Cleansing Moussesta tuli lempituotteeni. Sitä on vielä jäljellä neljännesosa pulloa..! Hidastelen sen kanssa yrittäen venyttää tuotteen kestoa, koska tiedän, ettei sitä enää saa, kun se loppuu.

Onneksi itse koostumus on osa Dermosilin pysyvää valikoimaa: Sparkling-putsari on tehty samalla koostumuksella kuin suosittu Vitamin E -puhdistusvaahto. Vain tuoksu on eri.

EVOLVE BIO-RETINOL GOLD MASK

Evolve on minulle naamioiden numero 1, ja kullansävyinen uutukainen ampaisi suoraan toisen Evolve-naamiosuosikkini, suklaisen Radiant Glow'n rinnalle.

Todellinen ihon jälkkärinaamio tuoksuu törkeän hyvälle ja sisältää huikean cocktailin ihoa uudistavia ja ravitsevia ainesosia: karvarusokkia (omaa retinolin kaltaisia vaikutuksia), auringonkukansiemenöljyä, manteliöljyä, arganöljyä, ruusunmarjaöljyä, murumuru-voita, puuvillansiemenöljyä ja pellavansiemenöljyä. Kultainen ihonhoitoherkku täydentyy puhdistavalla valkoisella savella.

Bio-Retinol Gold Mask olisi ihanan hemmotteleva kokemus jo kultaiselta maalilta tuntuvine koostumuksineen ja macaron-leivoksia muistuttavine tuoksuineen, mutta ainesosatkin hoitavat ihoa "aikuisten oikeasti" ☺️

FLOW COSMETICS SPIRIT AWAKENS -ETEERINEN ÖLJY

Tutustuin alkusyksystä Flow Kosmetiikan ihaniin aromaterapeuttisiin tuotteisiin, joista Spirit Awakens -tuoksu hurmasi minut läpikotaisin.

Sarjaan kuuluu saippuoita, tuoksuöljyjä ja vartalovoidepaloja, sekä puhtaita eteerisiä öljyjä. Spirit Awakens -vartalovoidepalan makeampi, jälkiruokamainen tuoksu on vielä eteeristä öljyäkin herkullisempi, mutta valitsin Vuoden parhaat -listalle öljyn, koska käytän sitä eniten. Siitä on tullut hartaasti odottamani saunatuoksu, jota käytän viikottain 💜

Spirit Awakensin rentouttava tuoksu rakentuu laventelin, santelin ja muskatellisalvian eteeristen öljyjen rauhoittaville ja tyynnyttäville tuoksuille. Välillä laitan Spirit Awakens -öljyä tipan tyynyliinaan, ja nukahdan sen ihanaan tuoksuun. Annostelussa kyllä täytyy olla tarkkana, sillä puhtaat eteeriset öljyt ovat äärimmäisen konsentroituneita..!

BLISTEX MEDLIP LIP BALM

Hahah - löysin tämän klassikkohuulivoiteen vasta nyt, ja ihan vahingossa..! Jäin kertalaakista koukkuun, ja nyt minulla on siis viimein puikko-mallinenkin addiktiohuulirasva..!

En normaalisti käytä puikkohuulivoiteita, sillä niiden koostumus ei vain toimi huulillani. Jouduin yhdellä viime talven Lapin reissulla pakkotilanteeseen, jossa oli ostettava nopeasti mikätahansahuulirasva, kun purkki-Blistexini ja -Carmexini olivat jääneet kotiin. Ensimmäisessä marketissa johon kävelin, ei ollut purkkiversioita, joten oli pakko ostaa jotain muuta. Päädyin Medilippiin, jota en ole koskaan aiemmin kokeillut.

Se osoittautui hämmentävän hyväksi, ja huuleni hyväksyivät sen vailla mitään vastalauseita. Nyt viidettä tai kuudetta Medilippiäni huuliin vedellessä on vain todettava, että on SITTENKIN olemassa puikko-koostumus, joka toimii ja jättää huulille pitkäkestoisen mukavuuden tunteen 🙏🏻

NURME RICH CREAM

Nurmen uusien, täyteläisten vartalo-ja käsivoiteiden koostumus on napakymppi. Se on äärimmäisen yksinkertainen ja perustuu yhdistelmälle sheavoita, auringonkukansiemenöljyä ja kunkin Rich Cream -voiteen nimikkoöljyjä.

Kosmeettisesti erittäin miellyttävä koostumus on runsas ja hoitava, mutta hyvin imeytyvä eikä jätä ihoa tahmeaksi. Nörttitietona voin heittää, että hienostuneesta ihofiiliksestä vastaa emulgaattori polyglyceryl-3 methylglucose distearate (nimihirviö mutta täysin kasviperäinen glyseroliesteri).

Oma suosikkini on kuvan herkullisen värinen Tyrni-Appelsiini Rich Cream, jonka hurmaava sitrushedelmän tuoksu on peräisin aidosta appelsiinin eteerisestä öljystä. Väri puolestaan tulee tyrniöljystä. Kerrassaan ihana, ravitseva, kosteuttava ja antioksidanttinen voide, jolla hemmottelen erityisesti käsiäni.

KORRES HYDRA-BIOME JOGURTTI-NAAMIO

Ahh, ärtyneen ihon todellinen SOS-tuote..! Tässä kosteuttavassa ja ultrarauhoittavassa, täyteläisessä voidenaamiossa on korkea pitoisuus aitoa, syötävää jogurttia.

Luonnonjogurtti rauhoittaa ärtynyttä ihoa, esimerkiksi silloin kun se on palanut auringossa. Luonnonjogurtilla on ihoa tehokkaasti viilentävä ja ärsytystä laskeva ominaisuus.

Olen itse käyttänyt jogurttia "jo aikojen alusta" helpottamaan auringossa palaneen ihon kipua ja laskemaan sen punoitusta. Jogurtti on mun luottotuote ja jättää aloe verankin kauas taakseen välittömästi rauhoittavalla vaikutuksellaan. (Ainakin mun iholla.) Punoitus laskee lähes taianomaisesti!

Korresin naamio tarjoaa hienostuneen ja hoitavamman jogurttiversion aprikoosi- ja manteliöljyä, skvalaania, sheavoita ja probiootteja sisältävällä koostumuksellaan. Iho jää uskomattoman pehmeäksi ja hyvän tuntuiseksi.

LAVERA HYDRO SENSATION FACE MIST

Lavera lanseerasi viime vuonna vihdoin oman kosteuttavan kasvosuihkeensa..! Jo oli aikakin..!

Hydro Sensation Face Mist sai minut nostamaan kulmakarvojani, kun luin sen incin ennen tuotteen kokeilua. Alkoholia toisena veden jälkeen..?

Kulmakarvat laskeutuivat kuitenkin hyvin nopeasti suihkautettuani ihanan raikkaan ja pehmeänmakean tuoksuista kasvovettä kasvoilleni. Jestas miten hyvän ja kosteuttavan tuntuinen...! Suihke jättää iholleni samalla lailla kevyesti liukkaan ja hoitavan tunteen kuin esimerkiksi Pure Beautyn koivunmahlasuihke.

Hydro Sensation Mist sisältää kosteuttavina ainesosina hyaluronihappoa, glyserolia, kolmea ksylitoliuutetta, natriumlaktaattia, kurkku- ja viinirypäleuuteta sekä luomulevää.

Niin hullulta kuin se (alkoholin läsnäolon vuoksi) tuntuu, Hydro Sensation on yksi kaikkein kosteuttavimmista käyttämistäni kasvovesistä. Tarkistin suihkeen alkoholipitoisuuden, ja se on 6% luokkaa, eli ei kuivattava pitoisuus.

(Miksi Lavera ylipäänsä käyttää tuotteissaan alkoholia? Vastaus: alkoholi parantaa tuotteiden säilyvyyttä ja edesauttaa ainesosien imeytymistä.)

NOVEXPERT EXPRESS RADIANT CLEANSING FOAM

Löydätte tältä listalta monta putsaria, ja syy on se, että rakastan puhdistustuotteita, ja vuonna 2020 kohdalle osui poikkeuksellisen paljon todella hyviä putsareita..!

Novexpertin C-vitamiini-sarjan Express Radiant -vaahtoputsari on kermaisten vaahtojen aatelia. Vaahdon koostumus on erittäin täyteläinen, kimmoisa ja hyvin koossapysyvä, ja siinä on sitruksisen jälkkärivanukkaan mieleentuova tuoksu. Ainiin, ja tämä on myös sulfaatiton!

Express Radiant -putsaria voi käyttää kahdella tapaa; joko normaalisti pyörittelemällä vaahtoa kostealla iholla kunnes meikki ja lika on irronnut, tai jättämällä vaahdon ensin iholle vaikuttamaan 20 sekunnin ajaksi, jolloin sen sisältämä PHA-happo ehtii lempeästi kuoria ihoa.

Rakastan..!

EVOLVE BIO-RETINOL + C BOOSTER

Mainitsin ylempänä, että Evolve on oma naamiosuosikkini. Toinen alue, jossa Evolve loistaa, on seerumit ja tehotipat.

Viime vuoden uutuus, Bio-Retinol + C-Booster, on huikea. Tämä öljypohjainen vitamiinibuusteri yhdistää ensi kertaa a- ja c-vitamiinin hyödyt samaan pulloon (ainakin luonnonkosmetiikan markkinoilla). Tuote sisältää bakuchiolia, tyrniöljyä, ruusunmarjaöljyä, e-vitamiinia sekä C-vitamiinia askorbyylitetraisopalmitaatti-muodossa.

Uudistava bakuchiol (= "bio-retinol") vaikuttaa iholla retinolin tavoin; se stimuloi kollageenisynteesiä ja vaikuttaa juonteita, ryppyjä ja ihon kimmoisuuden vähenemistä ehkäisten ja hidastaen.

Rasvaliukoinen askorbyylitetraisopalmitaatti on yksi stabiileimmista ja parhaiten siedetyistä c-vitamiinijohdannaisista. Se sopii herkällekin iholle ja alempina pitoisuuksina c-vitamiinin vasta-alkajalle.

Ihanan kevytkoostumuksinen Bio-Retinol + C Booster sopii käytettäväksi iholla yksinään seerumin tavoin tai sitä voi sekoittaa voiteeseen. Itse olen tykästynyt sekoittamaan tätä voiteeseen, erityisesti Evolven Eye & Lip Contour -voiteeseen, jolloin saan ohuen mutta samalla ravitsevan ja anti-age-vaikutteisen kasvovoiteen :) Käytän sitä koko kasvoilla.

ESSE FOUNDATION

Esse on arvokas sarja, jonka tuotteita pääsee kokeilemaan harvoin. Viime vuonna sain hyppysiini Essen meikkivoiteen, joka osoittautui juuri niin hoitavan, ylellisen ja ihanan tuntuiseksi, kuin aiempiin Esse-kokemuksiini pohjaten saatoin aavistella.

Kopsaan tähän suoraan hehkutukseni Esse-meikkivoiteen keväisestä esittelystäni, siinä oli sanottu tiiviisti kaikki olennainen:

Esse-meikkivoiteessa on SPF 30-suojakerroin, ja se levittyy kuin unelma. Silkkinen, kostean tuntuinen, ohuen voidemainen ja juuri sopivasti ravitsevan tuntuinen meikkivoide liukuu iholla kuin siinä ei mitään UV-suodattimia olisikaan. Aivan mieletön!

Ennen / jälkeen Essen meikkivoiteen, sävy 3

Muita knoppitietoja Essen meikkivoiteesta:

  • Puolipeittävä, samettinen tulos
  • Hajusteeton
  • Sopii herkimmällekin iholle (ainakin lupaa niin..!)
  • Sisältää Essen signature-probioottiteknologian
  • Hoitava koostumus pohjautuu aloe vera -uutteeseen, jojobaöljyyn, skvalaaniin, sheavoihin ja oliiviöljyyn = ravitseva, kosteuttava ja pehmentävä
  • Muita hoitavia aktiiviraaka-aineita: alfaglukaani-oligosakkaridit, inuliini, yaconjuuriuute, baobab-hedelmäuute

TAIKA-JALKAVOIDE

Oman talomme luonnonkosmetiikkasarja Taika oli vuoden suurimpia lanseerauksia, ja koska olen itsekin ollut mukana Taikan konsepti-tiimissä, sarja on minulle aivan erityisen läheinen.

Suosikkituotteeni ensimmäisenä lanseeratusta, kaikille ihotyypeille sopivasta "koko perheen" Taika-sarjasta on jalkavoide. Oli vaikea valita puhdistusgeelin ja jalkavoiteen välillä, mutta päädyin lopulta jalkavoiteeseen, koska hyviin jalkavoiteisiin törmää lopulta harvoin, kun taas hyviä kasvoputsareita on paljon.

Tai no, heh, itse asiassa käytän Taikan jalkavoidetta enemmän käsivoiteena, joten sanotaan näin, että se on ylipäänsä erittäin hyvä, ravitseva hoitovoide kuivalle iholle - oli iho missä päin vartaloa hyvänsä 😄 Täyteläinen ja ihanasti pehmentävä koostumus on älyttömän miellyttävän tuntuinen ja tuoksu on suosikkini koko sarjasta.

KORRES GREEK YOGHURT FOAMING CREAM CLEANSER

Hyvistä putsareista puheen ollen, tässä sellainen jälleen on 🙏🏻 Korres kaappasi Vuoden Parhaat -listalta peräti kolme sijoitusta, mikä kertoo, kuinka paljon tämän sarjan koostumuksista pidän.

Liputan Korresin vaahtoavien voideputsarien puolesta aina kun saan tilaisuuden, ja sellainen tilaisuus on jälleen käsillä. Jos minun pitäisi valita yksi ainoa vaahtoava putsari koko kosmetiikkasarjojen kirjosta, valitsisin Korresin Foaming Cream Cleanserin.

Tällä hetkellä niitä on valikoimassa kolme; Wild Rose, Castanea Arcadea ja listalle valitsemani vuoden 2020 uutuus; Greek Yoghurt. Kaikissa on käytetty sulfaatitonta ja erittäin pehmeästi vaahtoavaa tensidikombinaatiota, mutta muuten ainesosat ovat erilaiset. Ihofiilis on kaikkien jälkeen yhtä ihana; puhdas, mutta ei narskuvaksi pesty. Koostumus on erittäin riittoisaa, ja pieni määrä voidetta tuo runsaan ja pehmeän vaahdon. Vaahdon pH on hapan eli ihoystävällinen. 😙

URANG PINK EVERLASTING AMPOULE

Ahh, vuoden seerumisuosikkini..! Ja aivan erityisesti yhdistettynä Urangin Glow-öljyyn, oikeastaan olisin voinut valita listalle tämän kombinaation; yhdessä Pink Ampoule ja Glow Oil muodostavat ihan tajuttoman miellyttävän tuntuisen koostumuksen, joka sekä ravitsee että jättää raikkaan kosteutetun fiiliksen. Iho jää superpehmeäksi ja yksinkertaisesti todella miellyttävän tuntuiseksi.

Urangin seerumista mielenkiintoisen tekee myös sen hyvin erilainen aktiiviainekoostumus verrattuna ns. perinteisempiin anti-age-seerumeihin.

Siinä missä ikääntyneen ihon seerumeissa yleensä käytetään ainesosia kuten hyaluronihappoa, retinoideja, c-vitamiinia, niasiiniamidia ja peptidejä, Urangin Pink Everlasting rakentuu italianolkikukalle eli immortellelle, joka muodostaa seerumista peräti 82%. Muutenkin sen teho pohjaa perinteisessä korealaisessa kasvilääkinnässä käytetyille kasviuutteille, ei moderniin anti-age-teknologiaan, poislukien hyaluronihappo, jota on myös mukana tujaus.

CATTIER TINTED SUN PROTECTION CREAM SPF 50

Cattier teki vuonna 2020 sen, mitä yksikään luonnonkosmetiikan valmistaja ei ole aiemmin osannut tehdä; kehitti korkean suojakertoimen aurinkovoiteen, joka on koostumukseltaan ja levittyvyydeltään kuin ohut seerumi. Kasvoille kehitetty Tinted Sun Protection Cream SPF 50 levittyy kuin unelma, eikä mineraalifiltterin jähmeydestä ole tietoakaan - vaikka juuri mineraalifiltteriä siinä käytetään.

Vedetön ja öljypohjainen koostumus on melkein nestemäistä. Pohjana toimii ihoa hoitava camelliaöljy, mikä selittää kevyttä ja ohutta tuntumaa;  camelliaöljy on yksi ”kuivimmista” ja kevyimmistä kasviöljyistä, eikä tunnu iholla raskaalta. Cattierin voiteessa on lisäksi dicaprylyl-karbonaattia joka vielä osaltaan vähentää öljymäisten ainesosien rasvaista tunnetta iholla.

Sävyjä on yksi – hyvin läpikuultava vaalea lämmin beige. Koostumus sopii erityisesti kuivalle ja ikääntyneelle iholle.

WHAMISA DEEP RICH MIST

Listauksen päättää Whamisan kaksifaasinen kasvovesi Deep Rich Mist.

Kuivalle ja ikääntyneelle iholle tarkoitettu ihanasti pehmentävä kasvovesi sisältää 7% ruusukameliaöljyä ja 1% oliiviöljyä sekä centella asiaticaa, kaurauutetta, tomaattiuutetta, porkkanaöljyä ja lakritsiuutetta. Kasvoveden raikas ja hienostuneen makea tuoksu on osa käyttöelämystä.

Deep Rich Mist on kaikista vuoden kasvovesituttavuuksistani ylellisin, ja yli 440€ euron litrahinnallaan ei varmasti ihan joka pirkon kasvovesi. Mutta luksuksellekin löytyy käyttäjänsä - ja tarjouskampanjoista tätä kuningatarvettä voi joskus löytää kenties hieman vähemmän kirpaisevalla hintalapulla.

*

Bubbling under; listalle olivat vielä kärkkymässä paikkaa mm. Herbinan Eco-sarjan puhdistusvaahto, Mádaran Hyaluron Jelly ja Derma Collagen-seerumi, Korresin Pomegranate AHA & Enzymes -kuorinta, Evolven Eye & Lip Contour, pari Novexpertin kasvovoidetta ja Urangin puhdistusvaahto.

Tuntuu, että tänä vuonna testattujen tuotteiden joukossa oli poikkeuksellisen paljon tosi hyviä tuotteita. Voi sanoa, että erittäin hyvä kosmetiikkavuosi 🙏🏻😙

Aiemmat Vuoden Parhaat -postaukseni:

Vuoden 2019 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2018 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2017 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2016 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2015 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2014 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2013 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2012 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2011 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2010 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2009 Parhaat Tuotteet

36 comments on “Vuoden 2020 parhaat tuotteet”

  1. Jejee! Nää "vuoden parhaat" on aina mun mieleen. Kaikenlaista on tullut kokeiltua, mutta ei tältä listalta muuta kuin Blistexiä. Voiiii, tuo Evolven gold mask näyttää ihanalta! Olen muutenkin nyt kovin tykästynyt sun kirjoituksiin, ihan niinku ois vuosi 96 ja oisit mun kirjekamu :'D

    Vastaa

    0
    1. Olen muutenkin nyt kovin tykästynyt sun kirjoituksiin, ihan niinku ois vuosi 96 ja oisit mun kirjekamu :’D

      Aaww, ihanasti sanottu..! 🤗

      Vastaa

      0
  2. Korresin jogurttiputsari pääsi myös omalle listalleni! Huippu tuote. :)

    Vastaa

    0
  3. Heippa Sanni!

    Ihana postaus! Näitä on niin nautinnollista lukea:)! Esittäisin kysymyksen. Täytin juuri 35-vuotta ja kasvoillani ei vielä näy ikääntymisen merkkejä (tai no jos oikein naamani tungen peiliin saatan nähdä muutaman naurujuonteen silmieni ympärillä). Olisiko tässä vaiheessa hyvä ruveta käyttämään esim. retinolia sisältäviä tuotteita? Esim. tuota Evolven -seerumia? Käytössäni on tällä hetkellä Holika Holika Hyaluronihapponeste ja Novexpertin C-vitam.seerumi + L300 kasvovoide. Lisäksi tuo Urang -sarjan pinkki kiinnostaa...sopisiko se pintakuivalle sekaiholle..?

    Vastaa

    0
    1. Moikka Jade! 35-vuotiaana voi jo alkaa käyttää retinolia ennaltaehkäisevänä ja ikääntymisen merkkejä hidastavana tehoaineena, mutta yhtä hyvin voi pysytellä vielä "kevyemmissä" anti-age-aineissa kuten C-vitamiinissa. Oma mielipiteeni on, että antioksidanttiset (ja tietysti kosteuttavat <3) aineet ovat parasta hoitoa iholle niin kauan kun iho vielä näyttää nuorekkaalta, eikä kaipaa järeämpää ulkoista apua kollageenisynteesin elvyttämiseen. Mä aina ajattelen, että "less is more", eikä iholle tarvitse välttämättä syöttää uudistumista stimuloivia aineita silloin, kun iho on luonnostaan vielä kimmoisa ja sileä.

      Evolven Bio-Retinol + C Booster on miedompi ihon uudistaja kuin oikea retinoli, joten jos vain tykkäät öljypohjaisista ihonhoitotuotteista, Evolven Boosteri voisi olla ihan mukava "laskeutuminen" a-vitamiinin kaltaisten ainesosien maailmaan :)

      Urangin Pink Everlasting Ampoulea voisin kuitenkin suositella tilanteesesi vielä Evolveakin enemmän, se sopii paremmin pintakuivalle sekaiholle eikä sisällä yhtä vahvasti aktivoivia ainesosia. Itse asiassa - sellainenkaan ei olisi lainkaan huono yhdistelmä, että sekoittaisi Evolven boosteria muutaman tipan Urangin Pinkkiin 🤗 Näin saisi loistavan ravitsevan ja kosteuttavan antioksidanttiseerumin 🙏🏻 Mä olen itse nyt täysin hullaantunut yhdistelmään geelimäinen seerumi + muutama tippa öljyä, etenkin talvella ihan mielettömän hyvän tuntuinen cocktail, kun öljy tekee seerumista ravitsevamman.

      Vastaa

      0
  4. Olipa pitkä lista, näitä vuoden parhaita on aina kiva lukea :) Minulle tuttuja ovat Pure beautyn suihkeet ja Korresin jogurttinaamio. Pure beautyn kasvosuihkeet ovat kyllä tulleet omaan ihonhoitorutiiniin ihan jäädäkseen, tykkään että ne ovat hyvin kosteuttavia mutta kevyen tuntuisia, niistä ei oikeastaan jää mitään ylimääräistä tuntua iholle.
    Viime vuonna tuli kyllä hamstrattua kosmetiikkaa kun tuntui, että koko ajan on joku hyvä tarjous jossain. Ja kokeilinkin jotain vähän hintavampia tuotteita kuten Whamisaa ja Patykaa kun halavalla sai. Tänä vuonna voisi kokeilla vähän pelkistetympää tyyliä ja hankkia tuotteita harkitummin. Saa nähdä miten onnistuu kun ne uudetkin tuotteet on aina niin houkuttelevia...!

    Vastaa

    0
    1. Pure Beautyn kaikki kasvosuihkeet on kyllä todella hyviä 🙏🏻 Voisin pärjätä pelkästään vain niilläkin, jos niikseen tulisi..!

      Tänä vuonna voisi kokeilla vähän pelkistetympää tyyliä ja hankkia tuotteita harkitummin. Saa nähdä miten onnistuu kun ne uudetkin tuotteet on aina niin houkuttelevia…!

      No niinpä...! 😊

      Mitä muuten tykkäsit Whamisasta ja Patykasta? :)

      Vastaa

      0
    2. No tykkäsinhän minä :) Etenkin Patykassa on todella luksukas tuntu, koostumukset ja tuoksut ihan viimeisen päälle. Kokeilemani antioksidanttiseerumi oli tosi hyvä ja se kosteuttava naamio on myös huippu. Whamisaa vähän etukäteen pelkäsin, että sopiikohan mun iholle, jos ne sisältää kovin tymäköitä ainesosia, mutta oikein hyvin on sopinut. Käytän nyt double richiä päivävoiteena ja koostumus on kiva; hoitava mutta riittävän ohut, että voi tarvittaessa kerrostaa.

      Vastaa

      0
  5. Niin paljon mielenkiintoisia tuotteita.

    Osaatko muuten sanoa, miten tuo Cattierin aurinkotuote vertautuu muihin yleisiin luonnonkosmetiikan sävyttäviin aurinkosuojiin sävynsä puolesta? Minulla on se ongelma, että lähes kaikki ovat sävyltään joko liian tummia (esim. Mádaran City CC) tai vähintään keltaiseen taittavia. Kylmäsävyisiä en tahdo löytää millään.

    Tällä hetkellä minulla on päivittäisessä käytössä on Alga Mariksen Teinte Beige. Olen kuitenkin aina valmis testaamaan luonnonkosmetiikan uusia aurinkosuojia. Jospa jossakin vaiheessa markkinoille tulisi myös ei-keltapohjaisia sävyjä.

    Vastaa

    0
    1. Osaatko muuten sanoa, miten tuo Cattierin aurinkotuote vertautuu muihin yleisiin luonnonkosmetiikan sävyttäviin aurinkosuojiin sävynsä puolesta?

      Cattierin Tinted on lämmin sävy, joten se ei taida sopia sinulle, jos etsit kylmäsävyistä. Acorellen Teinte Beigeen verrattuna Cattier on selvästi lämpimämpi.

      Mulla on tässä postauksessa vertailukuvassa Acorellen, Mádaran ja Algamariksen sävytetyt aurinkosuijat (ajalta, jolloin Algamariksella oli vain kaksi sävyä ja vaalein puuttui), ja tässä postauksessa Cattierin ja Laveran.

      Mun mielestä Mádaran SPF 30 Plant Stem Cell -aurinkovoiteessa on viilein sävy, mutta se on kenties oikein vaalealla iholla "väärän" värinen..? Mádaran SPF 30-voidehan väittää sulautuvansa kaikkiin ihonsävyihin, koska pigmenttiä on niin kevyesti, mutta olen kuullut kommenttia vaaleaihoisilta, että se näyttää iholla kuitenkin tummalta tai ei-luonnollisen sävyiseltä.

      Vastaa

      0
    2. Mistähän syystä lähes kaikissa luonnonkosmetiikan sävyttävissä aurinkovoiteissa on lämmin pohjasävy? Ovatko eteläeurooppalaiset pohjasävyltään enemmän lämpimiä kuin kylmiä? Olen siinä käsityksessä, että ihon tummuus ei itsessään automaattisesti tarkoita sitä, että pohjasävy olisi lämmin.

      Voi kun tähän pohjasävyjuttuun tulisi muutosta (laajennusta), sillä noita sävyttäviä ja samalla auringolta suojaavia tuotteita on niin näppärä käyttää. Tuo Laveran tuote on muuten pakko heti kättelyssä sulkea pois vaihtoehdoista, sillä minulla on aurinkosuojan oltava vähintään 30; ihan mieluiten käyttäisin 50-suojakertoimen voidetta, jos vain sävy ja koostumus osuisi nappiin.

      Oliko muuten niin, että Algamariksen uusin, vaalea sävykin on keltapohjainen?

      Vastaa

      0
    3. Mistähän syystä lähes kaikissa luonnonkosmetiikan sävyttävissä aurinkovoiteissa on lämmin pohjasävy? Ovatko eteläeurooppalaiset pohjasävyltään enemmän lämpimiä kuin kylmiä?

      Ovat enemmän lämpimiä.

      Oliko muuten niin, että Algamariksen uusin, vaalea sävykin on keltapohjainen?

      Ei ole keltapohjainen. Olen kuvaillut sävyn näin: "Ivory näyttää kuvassa viileämmältä kuin on; se on erinomaisen hyvä, neutraali vaalea. Toki enemmän viileä neutraali kuin lämpimään päin, mutta ei noin ”harmahtava” kuin kuvassa. Todella hyvä sävy!"

      Kuva sävystä löytyy tästä postauksesta:
      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/kuinka-posti-voi-mokata-paketin-kanssa-kolmena-paivana-perakkain/

      Vastaa

      0
    4. Tuo oli itselleni yllättävä tieto, että tuo ivory on kylmä/neutraali. Sopisi kyllä värinsä puolesta minulle hyvin, mutta harmikseni ehdin jo ostaa varastoon uuden purkin tuota beigeä, kun Ruohonjuuressa ei ollut testeriä tuosta Ivorysta ja myyjä mainosti itse käyttävänsä beigeä vuoden ympäri.

      Kun laitan tuota beigeä kasvoilleni, niin lopputulos on sellainen kuin olisin yrittänyt keinotekoisesti ruskettaa kasvojani; sävyero kaulaan on suuri (en halua laittaa aurinkovoidetta kaulalle, kun se sotkisi kaulahuivin). Ja kun tykkään olla tosi luonnollinen, niin en haluaisi fuskata ihonsävyn kanssa (eli haluaisin tuotteen, joka on korkeintaan vain hieman tummempi kuin oma sävyni). Muutoin tuo Algamaris on kyllä toiminut hyvin ja ihoni on tykännyt siitä.

      Tuon Posti-jutun lopusta aukeaa linkki House of Organicin verkkokauppaan. Mitähän Algamariksen sävyjä tuossa esittelykuvassa on kädellä, kun niitä on kolmea erilaista?

      Vastaa

      0
    5. Tuon Posti-jutun lopusta aukeaa linkki House of Organicin verkkokauppaan. Mitähän Algamariksen sävyjä tuossa esittelykuvassa on kädellä, kun niitä on kolmea erilaista?

      Algamariksella on kolme sävyä; Ivory, Beige ja Golden. Ensin oli vain Beige ja Golden, ja silloin Beigen nimi oli Light (!), koska se oli vaalein.

      Vastaa

      0
    6. Aa, niinpä onkin kolme noita sävyjä. Onpa tosi vaalea tuo vaalein, tai sitten esittelijän ruskettunut iho hämää.

      Vastaa

      0
    7. Tämä Ivoire on kyllä eniten yksi yhteen oman ihonsävyni kanssa kuin mikään muu koskaan kokeilemani meikki- tai aurinkosuojatuote.

      Olisikohan tätä koostumusta muuten myös muutettu hieman notkeammaksi? Tuntuu, että tämä levittyy entistä (tummaa) pulloani paremmin.

      Vastaa

      0
    8. Tämä Ivoire on kyllä eniten yksi yhteen oman ihonsävyni kanssa kuin mikään muu koskaan kokeilemani meikki- tai aurinkosuojatuote.

      Sehän on tosi hieno juttu :)

      Mä en muista, mikä fiilis itselle tuli tuon uuden sävyn kohdalla, siis että olisiko koostumuskin muuttunut. Hyvin mahdollista, valmistajat päivittävät usein koostumuksia viimeisimmän tiedon ja teknologian valossa :) Aurinkovoiteet on nyt mulla työhuoneella odottamassa kesää..! :D

      Vastaa

      0
  6. Heippa Sanni! APUASI kaivataan taas. Mitä suosittelet herkälle hieman couperoottiselle poskipäiden ja muunkin kasvon suojaksi pakkaskelille esim hiihtäessä ulkoillessa? Menossa reissuun ja haluaisin suojaa. Kiitos jos viitsit vastata.

    Vastaa

    0
  7. Mä olen myös ihastunut noihin suihkutettaviin kasvovesiin, jopa niin paljon että saan käytettyä putelit ennätysvauhtia :). Kysyisinkin sinulta vinkkejä kosteuttavaan ja kohtuuhintaiseen kasvoveteen, paino tuossa kosteuttavuudessa, koska nyt tämä pakkanen alkaa jo kiristelemään muutenkin kuivaa ihoa. Tuo Lavera voisi olla yksi vaihtoehto. Toinen kysymys, miten käytät suihkutettavaa kasvovettä? Tuntuu että sitä pitää suihkia tosi paljon että saa kunnolla iholle (ja siksi se kuluu nopeasti).

    Vastaa

    0
    1. Mä olen myös ihastunut noihin suihkutettaviin kasvovesiin, jopa niin paljon että saan käytettyä putelit ennätysvauhtia :)

      😊😄

      Mun ensimmäinen vinkki kosteuttavaan ja kohtuuhintaiseen kasvoveteen on tämä: ei-suihkutettavat ovat yleensä halvempia kuin suihkutettavat, joten säästä yksi suihkepullo ja kaada siihen edullisempaa, tavallisen korkin kanssa myytävää kasvovettä :)

      Yksi todella hyvän hinta-laatu-suhteen kasvovesi on Lacto Linen kasvovesi, se on todella halpa ja todella kosteuttava. (Halpa on sen ulkonäkökin, mutta pulloahan ei tarvitse katsella, jos sisällön kaataa toiseen pulloon :)) Lacto Linen kasvovesi sisältää glyserolia, hyaluronihappoa, pantenolia, allantoiinia, aloe veraa ja maitohappoa.

      Erisanin kasvovesi on toinen lähes yhtä edullinen, kosteuttava kasvovesi.

      Näissä ei ole lainkaan "hoitavaa" eli sellaista hieman liukasta ihotuntumaa. Ylipäänsä näin halvat kasvovedet ovat "kosmeettiselta elämykseltään" karvalakkimalleja - ainesosat kyllä ovat oikein hyvät, mutta mukana ei tule tuoksu- tai ihofiilis-elämystä :) Jos kaipaat sellaista, tai ylipäänsä kasvovettä, jossa on mukana myös hieman öljyjä tuomassa ravitsevuutta, Laveran Hydro Sensation on parempi (toki näihin verrattuna jopa kallis). Lumenen Lähde- ja Valo -kasvosuihkeet ovat mun mielestä myös tosi hyviä..! Samaa hintaluokkaa kuin Laveran Hydro.

      Vastaa

      0
    2. Joo tuota kikkaa itse asiassa mietin :D ja kyllä olen löytänyt tuon Lacto Linen ja juuri se pullo on loppumassa Bybin suihkeen kanssa :). Mietin vaan jos kokeilisi jotain muuta ns. peruslinjaa ja josta voisi osan tosiaan laittaa suihkepulloon. Kiitos vinkeistä pitää tutkailla asiaa vielä!

      Vastaa

      0
    3. Erisanin kasvovesi sisältää melkein samat ainesosat kuin Lacto, mutta Lactossa on vielä vähän monipuolisemmat kosteuttavat ainesosat :)

      Myös Yliopiston apteekissa myytävä YA Naturaen kasvovesi on hyvä ja edullinen (ei-suihkepullossa).

      Vastaa

      0
  8. Tässä oli ihan kiinnostavia tuotteita, mutta päätin aloittaa ”en osta mitään ylimääräistä”-vuoden ja säästää. Paitsi kun jotain loppuu, ehkä palaan tähän listaan :D

    Essen meikkivoide ylittää budjetin muutenkin, joten on haaveilun ulkopuolella.

    Vastaa

    0
    1. Paitsi kun jotain loppuu, ehkä palaan tähän listaan :D

      🤗

      "En osta mitään ylimääräistä" on asenne, johon voi vain rohkaista :)

      Jos en olisi tässä työssä, olisi äärimmäisen kutkuttavaa haastaa itsenikin kaltainen kosmetiikka"bimbo" ostamaan vuoden ajan vain ihan oikeaan tarpeeseen, kun jokin tuote loppuu. Se houkuttelisi kovasti. No, ehkä eläkkeellä..?

      Vastaa

      0
  9. Olen tässä naureskellut, miten pieleen meni sinun hiustuotesuositusten kanssa. Se ei tietenkään ole vikasi millään lailla, tuotteet toimivat niin eri tavalla eri ihmisillä. Ostin Vuosikymmenen parhaat -postauksen perusteella tuon Bruns Jasmiini -shampoon ja Madaran Grow -hoitoaineen, ja nyt niitä testaillessa on ollut pelkkiä Vuosikymmenen pahimpia hiuspäiviä :D Yleensä suunnilleen mikä vaan markettishampookin pelittää ihan ok, mutta Brunsilla lopputulos on ollut rasvainen, surkea hiirenhäntä - ja shampoo tuoksuukin pahalta. Yritin pelastaa tilannetta tekemällä co-wash-pesun Madaralla, koska sitä on monissa jutuissa suositeltu myös CG-metodiin, ja hiukset olivat suihkun jälkeen tasan yhtä klähmäiset kuin ennen sitä. Tilanne oli niin kriittinen, että mietin pitääkö pestä tukka ENNEN kuntosalille lähtöä, että kehtaan näyttäytyä edes ponnarissa.

    Noh, tämä nyt tosiaan ei ole mitenkään sinun vikasi, naurattaa vain. Jatkan vielä testailua eri komboilla, ehkä saan nämä vielä toimimaan.

    Vastaa

    0
    1. Voi eihh...!! 🙈 Onpa harmi.😔 (Jasmiini-shampoon tuoksu ei muuten ole mullekaan mikään erityinen elämys, sen sijaan Brunsin Kardemumma-shampoo tuoksuu ihanalta.)

      Muuten, tekee heti mieli todeta, että itse en käyttäisi Madaran Grow'ta missään tapauksessa CO-pesuun, se on niin hoitava ja "rasvainen". Tietysti, jos moni on sitä CO-pesuun suositellut, niin mitä ilmeisimmin se osalla myös puhdistaa tukan. Mutta itse en käyttäisi noin "raskasta" hoitoainetta puhdistukseen, kokemukseni mukaan kevyemmät (silikonittomat) hoitoaineet sopivat hommaan paremmin.

      Onko sulla herkästi rasvoittuva hiuspohja? Sitten Jasmiini-shampoo voi olla huono valinta, vaikka hiusten pituudet olisivat kuivat ja kaipaisivat hoitavuutta. Shampoo on paras valita hiuspohjan mukaan. Mulla on sekä kuiva hiuspohja että kuivat pituudet. ehkä siksi Jasmiinin kaltainen tosi hoitava shampoo toimii mulla hyvin, eikä lätsäytä tukkaa..? Jos hiuspohja on nopeasti rasvoittuva, hoitava shampoo ei todennäköisesti pese sitä riittävän puhtaaksi, koska jättää vielä itsessäänkin hiukseen (kuten myös hiuspohjaan) hoitavia ainesosia.

      Vastaa

      0
    2. Esimerkiksi Ruohonjuuren verkkokaupassa Madaran hoitsikan nimeksikin on laitettu "Grow Volume -hoitoaine (Co-Wash)", moni verkkokauppa siis markkinoi sitä tällä aspektilla. Varmaan puhtaasti siksi, että aineosien perusteella näin voi tehdä, vaikkei ehkä kannattaisi :D Esimerkiksi YR:n Low Poo toimii minullakin kivasti.

      Luulen, että shampoon kanssa ongelma on ehkä enemmän ohentuneet ja värjäämättömät hiukset kuin rasvaisuus. Briogeon Don't Despair Super Moisture -shampoo ja esim. Olaplex sopivat kyllä hyvin. Bruns menee ilmeisesti juuri jonkun hoitavuuden kynnyksen yli.

      Vastaa

      0
    3. Esimerkiksi Ruohonjuuren verkkokaupassa Madaran hoitsikan nimeksikin on laitettu ”Grow Volume -hoitoaine (Co-Wash)”, moni verkkokauppa siis markkinoi sitä tällä aspektilla.

      No onpas hölmöä (jos minulta kysytään). Eivät kaikki silikonittomat hoitsikat suinkaan sovi Co-washiin. Jos hoitis on tosi hoitava, sehän jättää hiuspohjan lähmäiseksi. Parhaiten Co-Washiin sopivat kevyet ja vähäöljyiset hoitikset (ja tietyst silikonittomat).

      YR Low Poo'han on paksua, eli ei siinä mielessä tunnu "kevyeltä", mutta se on lähes öljytön. Lisäksi siinä on myös ihan rehellinen puhdistava aine; lauryl glucoside :) Eli eroaa hoitsikasta.

      Luulen, että shampoon kanssa ongelma on ehkä enemmän ohentuneet ja värjäämättömät hiukset kuin rasvaisuus.

      OK, sekin voisi selittää. Jasmiini-shampoo on tarkoitettu karheille, kuiville ja kiharille hiuksille. Ohuemmalle, lasimaiselle ja ei-käsitellylle hiukselle Kookos-Kardemumman koostumus sopii varmasti paremmin.

      Harmi kun sulle tuli vikaostos :/ Tässä vähän villi idea; miksaa sitä jonkin voimakkaammin pesevän shampoon kanssa, jolloin hotavuus "lantraantuu".

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (39)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat