24.02.2012

Mehukkaat luonnonkosmetiikkauutuudet

Suomeen on jälleen rantautunut uusi luonnonkosmetiikan vartalotuotesarja, ja tällä kertaa meitä lähestyy varsin mehukkaissa purkeissa ranskalainen Born To Bio.

Sarjan shampoot ja suihkugeelit on pakattu mehu/smoothie-pullon näköisiin pakkauksiin, mikä minusta on aika hauska idea. Sarjaa onkin jo esitelty useammassa kosmetiikkablogissa, ja näiden kommenteista on voinut lukea pakkausdesignin jakavan mielipiteitä.

Ovathan pakkaukset toki hieman lapsekkaan näköisiä, mutta minusta kuitenkin kivan pirteitä. Ja ovat edukseen rivissä kaupan hyllyllä -  muodostavat värikkään "silmäkarkin" johon asiakkaan silmä tarttuu! :)

Sarjan nimeä pidän kyllä parantumattoman kielipoliisin ominaisuudessani hieman epäonnistuneena... "Syntynyt bioksi? Syntynyt bioamaan....?" Mitä ihmettä.... Nimi aiheuttaa minussa samanlaista huvittunutta ärtymystä kuin Be Save! joka myös edustaa huonoa kielioppia eikä tarkoita yhtään mitään.... :P Ranskalaiset voisivat vaikka alkaa nimetä sarjoja omalla kielellään kun englanti ei selvästi ole heille vahvin puoli. :)

Sain testiin Mandariinisuihkugeelin ja normaalien hiusten shampoon. Suihkugeeli on hyvää peruskamaa, tuoksuu herkulliselle ja elämystä vahvistaa tieto siitä, että mehukkaan mandariinin tuoksu on 100-prosenttisesti luonnollinen eikä synteettisesti luotu. Kuten aina luonnonkosmetiikassa :)

Shampoo on vallan erinomaista luonnonkosmetiikka-standardeilla. Koostumus on samankaltainen kuin K Pour Karité -shampoon, eli muistuttaa "normikosmetiikkaa". Ei hyytelömäistä lirua, niinkuin suuri osa luonnonkosmetiikan shampoista. Vaahtoaa hyvin mutta ei takuta hiuksia, jättää pituudet päinvastoin jopa tavallista selvemmiksi. Tällaisista shampoista tykkään! Edit 02/2013 - Nyt pidempään Born To Bion shampoota käyttäneenä on hieman muutettava mielipidettä. Tykkään shampoosta edelleenkin eikä se tosiaankaan takuta, mutta vaahtoavuus ja pesuteho ovat huomattavasti K Pour Karitéa heikompia. BTB:tä on käytettävä paljon enemmän puhtaan tuloksen saamiseksi.

Pääasiallisena pesevänä ainesosana on ammoniumlauryylisulfaatti, jonka käyttöä kaikki sertifiointitahot eivät salli. Mutta kuten K Pour Karitén ja Marilou Bion kohdalla jo aiemmin opimme, näitä "pahiksilta" kuulostavia sulfaatteja voikin valmistaa myös täysin kasviperäisesti.

(Pitäisi mennä erikseen jonnekin luonnonkosmetiikan standardit -kurssille jotta pääsisi perille näistä eri sertifikaattien periaatteista. Miksi jotkut kieltävät sulfaatit jos niitäkin kerran saa luonnosta? *ei ymmärrä*)

Kaksi muuta testiin saamaani tuotetta ovat Sensation Zen -deodorantti ja arganöljy vartalolle.

Born To Bion deodorantit ovat isoja, 75-millisiä. Meikäläisen käytössä tällainen kestää siis yli vuoden..! ^_^ Pidän Born to Bio -dödöstä enemmän kuin aiemmista luonnonkosmedödöistäni, tosin tämä on vasta neljäs laatuaan jota kokeilen. Olen nyt vihdoin sisäistänyt sen, että deodorantit eivät todellakaan pidä kainaloita kuivina, jos ne hikoavat. Olen tämän tiennyt jo "aikojen alusta", mutta silti esim. vielä Mádaran deodoranttia arvioidessani koin, että se pitäisi kainalot kuivempina kuin ilman tuotetta. No, sehän ei ole mahdollista, koska deodoranteissa ei ole hikitiehyitä tukkivia ainesosia (eli niitä monien mielestä pahamaineisia alumiiniyhdisteitä - itse en niitä pelkää).

Nyt en siis enää Sensation Zen -dödä arvioidessani odottanut, että kainalot pysyisivät yhtä kuivina kuin antiperspiranttia käyttäessä. Deodorantin tehtävänähän on pitää hien haju poissa, ei itse hikeä. Ja siinä Born To Bio onnistuu loistavasti, itse asiassa paremminkin kuin Mádara. Sarjassa on neljä eri tuoksuista deodoranttia, ja Zen Sensation tuoksuu miellyttävän miedolle vihreälle. Mahdollisesti bambulle..?

100-prosenttien arganöljy jättää ihon lievästi rasvaiseksi eikä imeydy kunnolla jos sen levittää kuivalle tai kevyesti kostealle iholle. Sovelsinkin sitten Clarinsin koulutuksessa saamaani oivallista vinkkiä (joka oli kasvoöljyille tarkoitettu mutta toimii tottakai yhtä hyvin kropallakin), eli suihkautin kämmenelle hieman kasvovettä ja sekoitin arganöljyn siihen. Kasvoveden sisältämät emulgaattorit emulgoivat öljyn, joka näin ollen imeytyy ihoon huomattavasti paremmin. Toimii! Kasvovesi-öljycocktail jättää ihon sileäksi, pehmeäksi ja - mikä tärkeintä - ei tahmeaksi.

Suosittelen kokeilemaan kasvoöljyjenkin kanssa! :)

* * *

Born To Bio -tuotteet ovat ilmestyneet luontaistuotekauppoihin helmikuun alussa, ja hinnat ovat alle kympin, paitsi vartaloöljyt jotka ovat kalliimpia. Hyvinvoinnin Tavaratalossa suihkugeelit maksavat tällä hetkellä 6,95€ ja shampoot 8,90€, ja kokohan on reilu 300 ml.

0 comments on “Mehukkaat luonnonkosmetiikkauutuudet”

  1. Mua jotenkin häiritsee että nuo näyttävät juomapulloille, ihan hauskan näköisiä silti. Pitää kokeilla joskus, tänään pääsee testaamaan Sanctumia, vihdoin!

    Vastaa

    0
  2. Mä oon niin lapsenmielinen, että pakkausdesign iskee! Noita ku ostais pari, niin suihkuhuone muistuttais jotain herkkukauppaa n__n Ostin taannoin ensimmäisen luonnonkosmetiikkasuihkugeelini Weledalta, sillä tuskastuin kutisevaan ihottumaan, joka paheni aina suihkun jälkeen. Pian aloin yhdistämään tietyt (marketti)suihkugeelit ilmiöön, jolloin ostin hajusteettoman vartalonpesuaineen(tyyyyylsäää, suihkussa pitää tuoksua!) Seuraavana bongasin alennuksesta Weledaa, jota aattelin testailla, rakkaussuhde syntyi parin suihkukerran jälkeen ja toivottavasti jatkuukin. Tämän kamalan romaanin pääpointti oli se, että mun iho kaipaa enemmän luonnonkosmetiikkaa testiin!

    Vastaa

    0
  3. Jep, näitä onkin jo odottamassa edellisten loppumista. Ihana, että tulee sarja, joka tuoksuu herkulle, eikä pelkälle "luonnonkosmetiikalle". Pakkaukset eivät sytytä, mutta samapa tuo, en minä' niitä pakkausten takia ostakaan. :)

    Vastaa

    0
  4. Voi että tää sun blogi on sitten ihanuus! Sairaspäivien pelastus - vaikka usein unohdun kyllä lueskelemaan ihan terveenäkin... yöunien kustannuksella.

    Vastaa

    0
  5. Herkullisilta näyttävät... pitää lisätä ostoslistaan kokeiltavaksi ;)
    Vieraskieliset nimet voivat olla todella hämmentäviä, kun niitä yrittää kääntää omalle kielelle.
    Toisaalta voisiko se olla nimen keksijöiden alkuperäinen idea? Jos nimi tarkoittaa montaa asiaa, niin eikö tuotekin olla usean ominaisuuden yhdistelmä. Born to Bio on voinut syntyä bioksi ja bioamaan sitten käytön jälkeen...

    Vastaa

    0
    1. ...mutta enää pitäisi selvittää mitä bioksi syntyminen tarkoittaa... ^_^ Käsittääkseni bio on alkuliite eikä yksinään tarkoita yhtään mitään (paitsi ruotsiksi leffateatteria :P)

      Vastaa

      0
  6. Olen kokeillut Born to Biolta muutamaa suihkugeeliä ja tykkäsin kovasti, tuoksuvat lisäksi vallan herkullisilta.

    Suomen hintoja en tosin näistä maksaisi, tuotteita voi tilata ranskalaisista nettikaupoista huomattavasti huokeammalla, esim. suihkugeeli 3,95 e, dödö 3,95 e ja shampoo 4,35 e.

    Vastaa

    0
  7. Haa, tulipas tämä arvio hyvään saumaan! Juuri harkitsin tuon suihkugeelin tilaamista. :) Hyvältä kuulostaa siis.

    Ja tosiaan: Be Save! ja Born to Bio?! Really? Ranskalaisilla on joku juttu näiden järjettömien verbinimien kanssa.

    Vastaa

    0
  8. Hei. Minkälaisella silmämeikillä sais korostettua harmaita silmiä?Mitä värejä kannattais käyttää jne. Olis kiva saada apua :D

    Vastaa

    0
  9. Mä en ole kyllä yhdelläkään antiperspirantillakaan (edes niillä apteekin mömmöillä, joita käytetään kuurina ja täsmällisesti) saamaan kainaloita lopettamaan hikoilua täysin - vaikken mitenkään ongelmahikoaja olekaan, ihan perustavis. Täytyy todeta, että en ole ikinä nähnyt dödöä, jonka kanssa voisi turvallisin mielin olla missä vaan vaatteessa missä vaan lämpötilassa ilman, että kainalot kostuisivat. Tokihan antiperspirantti vähentää hikoilua, mutta ei mitenkään niin radikaalisti, että se estäisi hikoilun. No, tärkeintä se onkin se hajun estäminen, vaikka kieltämättä olisi hienoa löytää tuote, joka todellakin estäisi myös ne kosteusläikät.

    Vastaa

    0
    1. Täytyy todeta, että en ole ikinä nähnyt dödöä, jonka kanssa voisi turvallisin mielin olla missä vaan vaatteessa missä vaan lämpötilassa ilman, että kainalot kostuisivat.

      En minäkään... Olet oikeassa että ei mikään "rantti" pysty hikoilua täysin estämään, mutta toiset vähentävät enemmän ja toiset vähemmän.... Kainalokosteusläikät vaikka jossain töissä on kyllä jotain järkyttävän kiusallista.... :/ Siksi en uskaltaisi esim. kesällä pelkkää deodoranttia käyttää.

      Vastaa

      0
  10. Minä taidan olla yksi niistä, johon tuo merkin pakkausulkoasu ei pure. Idea on minusta mainio, mutta toteutus tuo mieleeni ennemminkin jonkin halpisjugurttijuoman Kanarian Sparista kuin eksoottisen täyteläisen smoothienautinnon (mutta enhän tiedä mitä fiilistä pakkauksilla on haettu). Ehkä se osittain johtuu muovisennäköisistä valkoisista pulloista. Värikkyys on toki jees, erottuu varmasti kosmetiikkahyllyiltä, joskin itse tykkäisin värimaailmastakin enemmän johdonmukaisena. Tuotedesign kyllä vaikuttaa ihan liikaa mun ajatuksiin tuotteen olomuodosta :D Sen takia ihan on pakko varmaan käydä testeröimässä voiko nuo tuoksua/näyttää muulle kuin light-jugurtille.

    Vastaa

    0
    1. jonkin halpisjugurttijuoman Kanarian Sparista

      *naurunpurskahdus* ^_^ Älä sitten vaan missään nimessä katso Born To Bion miesten suihkugeelejä, niissä on vieläkin psykedeelisempi design...! :D

      Vastaa

      0
  11. Heh, mä itse asiassa eilen selailin hyvinvoinnin tavarataloa ja hyppäsin nuo tuotteet yli vain kun luulin mehupulloiksi. :)

    Muhun ei kyllä ulkoasu iske, hyllyssä pysyy se Be Save. (Jonka nimi todellakin oli parempi S.A.V.E:na)

    Vastaa

    0
  12. Tämä kysymys nyt ei liity tähän postaukseen mitenkään. Mutta jos käytän päivämeikissäni vain Garnierin "BB"-voidetta ja päälle puuteria, niin pitäisikö primeri laittaa voiteen päälle vai alle? Varsinkin T-alue on rasvainen ja meikki liukuu ilman primeriä päivän aikana eikä poskipunakaan levity nätisti ja luomet rasvoittuvat.

    Vastaa

    0
    1. Mun näkemys on, ettei sävyttävän päivävoiteen kanssa oikein ole ideaalista käyttää primeria. Primer kun tulee kosteusvoiteen ja meikkivoiteen väliin, niin sen toimintaidea ei oikein toimi tuotteen kanssa, joka yhdistää molemmat. Monihan käyttää myös BB-voidetta itseään primerina. ^_^ Jos kuitenkin haluat välttämättä käyttää BB:si kanssa primeria, niin se tulee alle. Saattaa kyllä rullata, jos iho on yhtään kuiva/pintakuiva.

      Vastaa

      0
  13. Haha, just Ruohonjuuressa olin kosmetiikkaosastolla ja mietin et mitä ihmettä mehut/smoothiet tekee täällä?! :D Ainakin tollanen pakkaus kiinnittää huomion!

    Mä myös digaan älyttömästi noiden nimestä, koska rakastan tollasia sanaleikkejä! Tässähän tää tarkoittaa "syntynyt ekoilemaan" eli elämään luonnonmukaisesti :) aivan kuten Be Save on "ole pelastavainen". Nää kuulostaa vaan suomeks niin hassulta, kyllähän Born to Bio on paljon sointuvampi nimenomaan B-B alkusointujen takia kun taas "syntynyt ekoilemaan" on aika aika tylsä pitkien vokaaliäänteiden takia. Okei, olen aivan kamala kirjallisuusnörtti! :D Mutta tälläisenä nörttinä arvostan aivan älyttömästi puhdasta kirjoitusasuasi, silmä lepää <3

    Mulla oli tosiaan myös kysymys, kun sanot, että kasvovesi "emulgoi" öljyn, niin mitä tarkalleen se kasvovesi siis tekee? Saa öljyn imeytymään paremmin "ohentamalla" sen? Feikkaa, että öljy imeytyy paremmin? Siinä on aineita, jotka kuljettää öljyn nopeammin ihoon? Oon aina jotenkin ajatellut, että emulgaattorit saa aineen tuntumaan "liukuvammalta"... :)

    Kiitoksia ihanasta blogista! <3

    Vastaa

    0
    1. aivan kuten Be Save on “ole pelastavainen”

      Ole pelastavainen....? :) Tarkoittaako 'save' tosiaan tuota...? Eikös se ole verbi? Be Save! kääntyy mun englanninkielen taidolla "Ole pelastaa!" ^_^ Mikäli ranskalaiset ajoivat takaa sanaa 'safe' ja vain laittoivat vahingossa f:n tilalle v:n, olisi toteamus sentään kieliopillisesti oikein, mutta "Ole turvassa!" on sekin aika kömpelö nimi kosmetiikkabrändille... :P

      kun sanot, että kasvovesi "emulgoi" öljyn, niin mitä tarkalleen se kasvovesi siis tekee?

      Kyllä, emulgoituminen auttaa tässä tapauksessa öljyä imeytymään paremmin. Kemisti kun en ole niin en ikävä kyllä osaa selittää tapahtuman kemiallista toimintaperiaatetta (eli että miksi sekoittuminen kasvoveteen saa öljyn imeytymään paremmin - aineiden molekyylikoothan eivät muutu miksikään joten jotenkin imeytymisen täytyy liittyä siihen että kasvoveden ainesosat kuljettavat öljymolekyylejä ihoon paremmin), mutta reaktio puhuu puolestaan. :) Emulgaattori on aine, jolla vesi ja rasva saadaan sekoittumaan toisiinsa.

      Vastaa

      0
    2. "Tässähän tää tarkoittaa “syntynyt ekoilemaan"

      Ei, kielellisesti tuo on päin mäntyä. Bio ei ole verbi.

      "aivan kuten Be Save on “ole pelastavainen”."

      Taaskin ei; kuten Sanni sanoi, 'save' ei ole adjektiivi vaan (useimmiten) verbi.

      Eli nimet ovat lähinnä mukaenglantia.

      Vastaa

      0
    3. Äää eikä! Olen todella pahoillani, että sain teidät tuohahtamaan noin! Olette molemmat ehdottomasti oikeassa, save on verbi eikä adjektiivi. Saanen siis muotoilla itseni uudestaan. :)

      Jos olisin kääntäjä niin kääntäisin noiden tuotteiden nimet tuolla tavoin, koska uskoisin, että se on mitä kyseiset brändit ajavat takaa nimillään. Sanatarkasti käännettynä minun "näkemykseni" olisivat siis aivan totaalisen pielessä, ja haluankin pyytää anteeksi tätä.

      Yritin keksiä jonkin hyvän esimerkin, toivottavasti tämä valaisee hieman asiaa. Esimerkiksi, kun englanniksi sanotaan "cool beans" niin eihän kukaan, taino aika harva varmaan, suomentaisi sen "viileät pavut" vaan suurin osa ihmisistä varmaankin sanoisi "coolia" tai "mahtavaa". Ja nytkin voisin kysyä teiltä englanniksi "get it?", ihan yleinen, tavanomainen fraasi, kun taas, jos sanoisin saman suomeksi "ymmärrättekö?" voisin kuulostaa todella ylimieliseltä kysymyksen negatiivisen konnotaation takia. Pieniä nyanssierojahan nämä, mutta toivottavasti tämä selvensi mitä tarkoitin :) Saanen vielä lisätä, että mukaenglantia käytetään todella paljon niin brändien kuin ihmistenkin nimissä, erityisesti jenkit suosivat tätä tyyliä, vaikka nämä merkit olivatkin ranskalaisia muistaakseni. :) Esim. C korvataan K:lla ja yyt iillä.

      Vielä lopuksi, tuhannesti anteeksi, jos pahoitin mielenne! Se ei todellakaan ollut tarkoitukseni, halusin vain jakaa, omasta mielestäni, nimien kekseliäisyyden kanssanne! :)

      Vastaa

      0
    4. Sinini, oon sun kanssa ihan samaa mieltä. Tosin tuo Be Save ei mun mielestä ollut kovin onnistunut, mutta Born to Bio on ihan mahtava oivallus!
      Kun kieltä osaa, sen kanssa voi leikkiä ja sitä voi väännellä ihan loputtomiin, tehdä tarkoituksella virheitä jne. Ja useinhan sanoja on alettu käyttää sellaisenaan verbeinä, vaikkeivat ne sitä alunperin olleetkaan, esim. rock, google... Suomeksi tällaisista tulee vähän kömpelöitä kun sana pitää taivuttaa, silloin se kysyykin kääntäjältä hoksottimia :)

      Vastaa

      0
  14. Kuten joku jo totesikin, niin jogurttitötsät näistä nyt ekana mieleen tulee. Sinällään ihan hubaa että hassutellaan kuorien ja kuosien kanssa, ei kaikkien tarvi olla "yksinkertaisen tyylikästä".Ja esim itseeni (VASTA 40 vee) iskee Hello Kittyt yms söpöhöpöt ihan kympillä..säälittävää(kö???).
    Mutta sitten asiasta kukkapurkkiin...olet kenties seuraavista ehdotelmistani joskus kirjoittanutkin tai vastaillut kommenttiboxissa kysyjille, mutta omiin näköelimiini ei ole asiat osuneet. Joten voisitko joskus vähän valottaa miten kauan teet meikkejä joita saamme ihailla, teetkö molemmat silmät samalla meikillä (ja valitset "paremman") vai meikkaatko eriparimeikit, jolloin kuvamatskua pariin postaukseen?
    Onko tullut eteen tilanteita joissa loistava idea on muuttunut tehdessä ihan järkyksi sotkuksi?
    Ihan vaan kiinnostaisi, teet tosi kauniita silmämeikkejä, olisi hauska tietää kauanko sinunkaltainen "likimain ammattilainen" tuputtaa ja siveltelee sellaista tehdessään.

    Vastaa

    0
    1. voisitko joskus vähän valottaa miten kauan teet meikkejä joita saamme ihailla, teetkö molemmat silmät samalla meikillä (ja valitset “paremman”) vai meikkaatko eriparimeikit, jolloin kuvamatskua pariin postaukseen?

      Itse asiassa kukaan ei ole tainnut tätä koskaan aiemmin kysyä...! ^_^

      Meikin teon kesto riippuu ihan meikin tyylistä, mutta sanotaan että koko kasvojen meikkaamiseen "kuvauskuntoon" menee noin tunti tai runsas tunti.

      Joskus saatan meikata vain pelkät silmät, etenkin jos tiedän että en ole lähdössä kotoa mihinkään ja teen meikin vain blogipostausta varten. Tätä harrastan tosin nykyään vähemmän, ja 98% täällä nähtävistä meikeistä on mun työ/arkimeikkejä joilla lähden ihmisten ilmoille. Blogin alkuaikoina tein useinkin niin, että meikkasin kumpaankin silmään eri meikin niin että sain matskun kahteen postaukseen. Pelkän yhden silmän meikkaukseen voin saada kulumaan runsaan puolikin tuntia, jos kyseessä on joku monivärinen meikki.

      Voinpahan kertoa sellaistakin triviaa, että jos tarkoituksena on kuvata vain silmämeikki, ja aion ottaa vain yhden silmän kuvia, meikkaan aina oikeanpuoleisen silmäni. Pidän sen muotoa ja rakennetta parempana kuin vasemman, sopii paremmin meikkikuviin kuin vasen silmä. :) Jos taas aion ottaa kasvokuvia, meikkaan myös vasemman silmän sillä kasvokuvat otan melkein aina vasemmalta puolelta. Vasen puoli toimii kokonaisuutena kuvissa paremmin kuin oikea, vaikka oikean silmä on parempi. ^_^

      Onko tullut eteen tilanteita joissa loistava idea on muuttunut tehdessä ihan järkyksi sotkuksi?

      Itse asiassa harvemmin. Tai nojoo, onhan niitä.... Mutta enemmänkin se on ollut sitä, että idea on näyttänyt valmiina meikkinäkin peilistä hyvälle, mutta sitten valokuvassa ihan kamalalle. Tai joskus sävyt eivät vain erotu haluamallani tavalla, eikä kuva pysty välittämään meikin ideaa jolloin meikki ei ole julkaisukelpoinen.

      Vastaa

      0
  15. kivoilta näyttää nuo purkit :) oottelen vieläkin sitä santen meikkivoiteen arvostelua.. jokohan tulis pian kun syyhyttää jo tietää miten se toimii!

    Vastaa

    0
    1. Kyllä se Sante sieltä jossain vaiheessa tulee... ^_^ Mä olen tunnettu siitä että joku puolivalmis juttu saattaa venailla valmistumistaan kuukausitolkulla. Julkaisen juttuja aina fiilispohjalta, jos musta tuntuu Santelta niin sitten julkaisen jutun, jos taas fiilis sanoo että "ei kun karppilaskiaispullat tai meikinalusvoide tulee tänään!" niin sitten ne jyrää muut puolivalmiit jutut. :) Joskus joku ihan valmiiksikin kirjoitettu ja kuvattu juttu on saanut odottaa luonnoksissa monta kuukautta kun musta ei vain ole tuntunut siltä että on sen aika tulla julkaistuksi. :)

      Vastaa

      0
  16. Melkein kaikki luonnonkosmetiikassa kielletyt aineet esiintyvät myös luonnossa, mutta jos ne ovat esim. eläinperäisiä tai mahdollisesti allergisoivia, ne voidaan kieltää.

    Jännästi, esim. mustikkaa välillä "luonnonkosmetiikassa" näkee, vaikka se parabeenejä sisältääkin. No, onneksi kosmetiikkavalmistajat eivät aseta ideologiaa rahanteon edelle, ja onneksi rikkaat hipit eivät välitä mitä naamaansa hierovat, kunhan siinä on joku kasvin kuva paketissa. :D

    Vastaa

    0
  17. Miten ihmeessä noin synteettiseltä näyttävä tuotesarja voi ratsastaa luonnonkosmetiikan nimellä?

    Mulla meni valitettavasti kaikki usko luonnonkosmetiikkaan kun asuin Amerikassa. Whole Foodsin luonnonkosmetiikkakäytävä oli niin muovinen ja tuotteistettu, että pani miettimään keisarin uusia vaatteita. En tiedä, ehkä mä olen vanhanaikainen, mutta jotenkin haluaisin kuitenkin liittää koko ajatukseen idean tuoreudesta, hyvistä raaka-aineista jne. Ja voisin sitten käärityttää sellaisen tuotteen vaikka voipaperiin tai ottaa sen lasipurkissa. (Ja säilyttää kasvovoiteen jääkaapissa.)

    Vastaa

    0
  18. Mua ihmetyttää miksi kaiken pitää olla englanniksi. Eikö enää voi käyttää omaa, rakasta äidinkieltään? Jos tuo tuote on ranskalainen, niin nimestä olisi voinut tulla vielä herkullisemman kuuloinen. Lähes kaikkien blogienkin nimet ovat englanniksi. Virkistävänä poikkeuksena Karkkipäivä. Onneksi!
    Kielet ovat rikkaus, ei kaiken tarvitse olla enkuksi!

    Vastaa

    0
    1. Omalla kohdallani kyse on ainakin ymmärtämisestä. Jos BeSave olisi nimetty ranskaksi, olisin saattanut jäättää tuotteen ostamatta, koska ranskankieli on itselleni outo ja jättää minut kylmäksi. Jos suomalainen tai englanninkielinen blogi olisi nimetty ranskaksi, pitäisin sitä alitajuisesti jonkinlaisena turhantärkeänä hienosteluna. Englanti on hyvä, kansainvälinen kieli, jota suurin osa meistä ymmärtää. Sen lisäksi englannin kieli antaa mahdollisuuksia monenlaisiin sanaleikkeihin - ei sillä, nämä nimet ovat kyllä vähän hassuja.

      Vastaa

      0
  19. Gogol: Luonnonkosmetiikan muovipurkit ei ole ihan sama juttu kun normikosmetiikan: sertifioinnit kun käsittää koko tuotteen elinkaaren; mukaan lukien siis myös käytetyn pakkausmateriaalin. Vaikka tuote olisikin pakattu muoviin, on se ainakin ympäristöystävällisempää versiota, ehkä kierrätysmuoviakin ja kuormittaa ympäristöä vähemmän esim kuljetuksen aikana (paino = hiilijalanjälki) kuin vaikka lasi. Sertifioinnissa hyvää onkin juuri se, ettei tuote ole luonnonkosmetiikkaa vain INCI:n osalta, vaan koko prosessi aina tehtaan käyttämästä vihreästä sähköstä saakka on ympäristöä kunnoittavaa.

    Vastaa

    0
  20. Aikalailla samoilla linjoilla teidän kanssa olen! Luonnonmukaisuus on aina plussaa ja pakkaukset ainakin jäävät mieleen. Käytän itse jonkin verran Laveraa kauneushoitolassa (Primaveran ohella) ja on kiva lukea kokemuksia tästä uudesta sarjasta.

    Vastaa

    0
  21. Ostin tuon deodorantin (tai se taisi olla eri tuoksuinen, sellainen ihanan minttuinen), mutta ikäväkseni huomasin, että se ei taida minulla toimia. Pari päivää meni hienosti, tänään se petti. Täytyy siis palata Mádaraan, joka mulla on toiminut hyvin (toivottavasti myös jatkossa :).

    Vastaa

    0
  22. Oi voi, noi pakkaukset on jo itsessään niin syötävän suloiset, että näihin olisi hyvinkin helppo langeta!!

    Vastaa

    0
  23. Hoi!

    Mulla ei toiminut tuo Born to bion dödö sitten yhtään. Hienhajua pukkas vaikka en edes hikoillut. Madara sen sijaan toimi mulla jumpassakin.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (44)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat