26.02.2012

Se ALKUPERÄINEN BB-voide

Kuten Garnierin BB-voiteen arvostelussa kirjoitin, en ole mitenkään kovin perehtynyt BB-voiteiden historiaan. Minua kiinnosti verrata Garnierin "muka"-BB:tä niihin alkuperäisiin, hoitaviin versioihin, mutta koska en tunne yhtäkäkään ns. oikeaa BB-voidetta, en voinut tätä vertailua suorittaa.

Pari viikkoa sitten sain kuitenkin yhteydenoton Greencos Oy:lta joka maahantuo kosmetologisarja Schrammekia. Heidän mukaansa ihotautilääkäri Christine Schrammek kehitti markkinoiden ensimmäiset, alkuperäiset BB-voiteet Saksassa 50-luvulla. Ja tämä sama, klassinen BB-voide on edelleen myynnissä. Greencosilta kysyttiin, haluaisinko tutustua alkuperäiseen BB-voiteeseen, ja arvaattekin että vastaus oli "kyllä, kiitos!" :)

Alkuperäinen Blemish Balm on tarkoitettu paikallishoidoksi punoittavalle, ärtyneelle, epäpuhtaalle, rasvoittuvalle ja suurihuokoiselle iholle. Se rauhoittaa, hillitsee tulehdusta ja hoitaa näppyjä. Schrammek kehitti voiteen kahteen tarkoitukseen; auttamaan kaikkia ihotyyppejä palautumaan Green Peel -yrttisyväkuorinnasta sekä hoitamaan epäpuhdasta ihoa.

Alkuperäinen BB-voide ei ole tarkoitettu koko kasvoille kosteustuotteeksi vaan kosteusvoiteen päälle ongelma-alueille. Alkuperäinen voide on myös saanut seuraajan; Schrammek Blemish Balm Perfect Beauty Fluid. Tämä voide on enemmän nykytrendin mukaisten BB-voiteiden kaltainen, kosteuttava ja koko kasvoille levitettävä tuote. Siitäkin sain muutaman pikkunäytteen.

Blemish Balmin tärkeimmiksi vaikuttaviksi raaka-aineiksi mainitaan:

* Sinkkioksidi (peittää, hillitsee tulehdusta, suojaa)

* Titaanidioksidi (peittää, suojaa)

* Lakritsinjuuriuute (rauhoittaa, hillitsee tulehdusta, on antibakteerinen)

* Pantenoli (kosteuttaa, joidenkin tutkimusten mukaan auttaa myös haavan parantumisessa)

Alkuperäistä Blemish Balmia on kolmessa sävyssä; Classic, Light ja Honey. Classic sulautui ihoni sävyyn parhaiten, Light oli hieman liian keltainen. Honey taas oli liian tumma. Toisaalta sävyllä ei ole niin väliä, kun käytän voidetta vain yöllä.

Kuin tilauksesta kasvoillani oli testiviikon alkaessa muutamia näppyjä. :) Muuten voiteen tehoja olisikin ollut vähän hankala arvioida. Levitin BB-voidetta iltaisin näppyjen ja punoittavien kohtien päälle illalla, ja epäpuhtaudet olivat aamulla selvästi vähemmän näkyvät. En tiedä kuivattaako tämä voide näppyjä vai miten se niitä poistaa, mutta se kuitenkin näyttää toimivan.

Voide myös peittää, eli sitä voi käyttää meikin alla antibakteerisena peiteaineena. Tuotteen hintatietoja en Greencosilta saanut, mutta googlailun tuloksena löysin tällaisia hintoja: Blemish Balm 15 ml 26€ ja 30 ml 47€. Ei mitään halpoja siis, mutta harva kosmetologisarja taitaa halpa olla.

Voiteen inci on aika pitkä, ja koska se ei varmaankaan loppujen lopuksi niin monia teistä kiinnosta kokonaisuudessaan, jaottelin merkittävimmät vaikuttavat aineet ryhmiin jotta saatte voiteen koostumuksesta ja aktiivisista aineista käsityksen.

I  Ravitsevat, kosteuttavat ja pehmentävät ainesosat:

  • Soijaöljy
  • Vehnänalkioöljy
  • Mehiläisvaha
  • Maissiöljy
  • Pantenoli
  • Sheavoi
  • Jojobaöljy

II   Peittävät, sävyttävät ja himmeää pintaa tuovat ainesosat:

  • Titaanidioksidi (tuo myös UV-suojan yhdessä sinkkioksidin kanssa)
  • Sinkkioksidi
  • Talkki
  • Rautaoksidit

III   Rauhoittavat ja tulehdusta hillitsevät ainesosat:

  • Lakritsinjuuriuute
  • Allantoiini
  • Bisabolol

Silikonista kiinnostuneille tiedoksi, että voiteessa on myös kahta eri silikoniyhdistettä. Ei tosin ihan incin kärjessä.

Ainesosat ovat todellakin laadukkaammat ja hoitavammat kuin esimerkiksi Garnierin BB-voiteessa. Tästä voiteesta voi todeta, että se oikeasti rauhoittaa ja hoitaa punoittavaa, epäpuhdasta ihoa. Garnierin voiteessa ei ollut mitään sellaisia ainesosia, jotka tekisivät siitä poikkeavan tavallisesta, edullisesti tuotetusta sävyttävästä päivävoiteesta. Jo voidepohjien laadut Schrammekin ja Garnierin välillä ovat kuin eri planeetoilta - Schrammekissa on runsaasti luonnonöljyjä ja Garnierissa läjä heprealta kuulostavia synteettisiä pehmentimiä.

(Minusta on mukavaa, jos kosmetiikan tuotteen resepti on sellainen, että maallikkokin ymmärtää sieltä vaikuttavia aineita inciä lukiessaan. Vertaa: soybean oil, wheat germ oil, beeswax, corn oil tai isononyl isononanoate, isohexadecane, peg-20 methyl glucose sesquistearate....)

Ja tällä en nyt yritä sanoa, että Garnier on jotenkin huono. Se vain ei ole sitä, mitä alkuperäinen BB-voide on. Enkä edelleenkään pysty ymmärtämään, miksi kosmetiikkamarkkinat alkoivat nimetä sävyttäviä päivävoiteita ihotautilääkärin kehittämän hoitovoiteen mukaan. Kun niillä ei todellakaan ole oikein mitään muuta yhteistä kuin väripigmentti.

Postaus on jo aika pitkä, joten säästän Blemish Balm Fluid -version esittelyn ja analyysin omaan postaukseensa. En itsekään jaksaisi lukea näin pitkiä blogijuttuja joten en rääkkää teitäkään sellaisilla....^_^

0 comments on “Se ALKUPERÄINEN BB-voide”

  1. Kiitos tästä! Olen harkinnut Garnierin BB- voiteen ostamista, mutta jää ostamatta. Lisäksi hyvä, että joku valottaa vihdoin mistä tässä BB-cream huumassa on kyse, noin niin kuin alkuperäisesti. Luultavasti Garnierilta vaan markkinointikikka laittaa markkinoille "BB-voide", joka todellisuudessa on sitten kuitenkin vain ihan sävytetty päivävoide, tai mitä se nyt ikinä onkaan.

    Vastaa

    0
  2. Luultavasti Garnierin BB-voidetta markkinoidaan juurikin BB-voiteena, koska muut keinot ovat loppu: aiemmin nämä voiteet kun eivät pinnalla ole olleet. Mutta mielestäni sitä ei kuitenkaan ole mitenkään erityisen 'lääketieteellisen hoitavana' markkinoitu, joten en oikein ymmärrä suhtautumistasi siihen..? En ole oikeastaan kuullut pahaa siitä tuotteesta, ja vaikka se ei olekaan mikään lääketieteellisen kosmetiikan läpimurto/multihuipentuma, se toimii siinä minkä lupaa, ja itseni mielestä on sävyttäväksi päivävoiteeksi oikein mainio. Onhan se vähän hassua, kun tuotetta markkinoidaan sinä mitä se ei varsinaisesti ole, mutta niin nämä kosmetiikkatrendit yms. vain toimivat.

    http://sadehtivaa.blogspot.com/

    Vastaa

    0
    1. joten en oikein ymmärrä suhtautumistasi siihen..?

      Minähän suhtauduin Garnieriin positiivisesti. :) Pidän sitä vallan mainiona sävyttävänä päivävoiteena. Kritiikkini kohdistui BB-nimen käyttöön. Miksi kuluttajaa täytyy hämmentää erilaisilla nimityksillä? Sävyttävä päivävoide = sävyttävä päivävoide.

      Vastaa

      0
    2. Garnierin voide on muuten lanseerattu erilaisena Aasiassa, siinä on mm. spf 25 PA+++

      Vastaa

      0
  3. Ahaaa, tämä siis on se alkuperäinen bb-voide. Miten en ole tullut edes ajatelleeksi, vaikka olen tätä käyttänyt niin työharjoittelussa hoitolassa, että itse käyttänyt juurikin minipeel-kuorinnan jälkeen. Oikein toimiva ja hyvä tuote!

    Ja tuosta garnierin bb-voiteesta. Se on todella mainio sävyttävä päivävoide, tykästyin todella kun sitä olen nyt päässyt testaamaan.

    Vastaa

    0
  4. Pöh - tuo ainesosalista oli kyllä major let-down. Musta tuntuu että teen kohta oman BB-voiteen. Ideoita: sotken Bepanthenolia, valkosipulin kynttä, Revlonin Colorstay-meikkivoidetta ja sinkkipastaa toisiinsa. Maustan Sisu-pastillilla. Siten saan sen sävynkin kohdalleen.

    Vastaa

    0
  5. Heippa, kyselin sulta muutama päivä sitten putsarivinkkejä, ja hankinkin suosittelemasi Estelle&Thildin Fragrance Free Cleansing Milkin. Haluaisin vaan kiittää vinkistä, tuskin itse olisin tuota keksinyt kokeilla. Putsari on toiminut tosi hyvin! :) Hinta vähän kirpaisi mutta kyllä nassun hyvinvointi on sen arvoista. :)

    Vastaa

    0
  6. Mäkin olen suurella hämmennyksellä seurannut Garnierin mainontaa ja naistenlehtien ylistäviäkin artikkeleita. Luettuani pitkään sekä koti- että ulkomaisia kosmetiikkablogeja, ja BB-voiteista kiinnostuttuani tölläillyt myös videoita swatcheineen niin mun mielestä toi voide on yksi iso kusetus! Enkä mä edes ole koskaan kokeillut aitoa tavaraa!! Jos mä ulkomailla kohtaisin OIKEAN BB-voiteen tasoa tämä en voisi koskaan ymmärtää mistä moinen kohina ylipäänsä on saanut alkunsa. Mulla on herkkä ja ongelmallinen iho, jahka löytäisin oikean sävyn olen varma, että kaupatkin syntyy. Garnierin BB:llä voinee heittää vesilintua - mikäli haluaa _BB_voiteen..

    Vastaa

    0
    1. Naistenlehtien ylistävät artikkelit ovat varsin usein ostettuja. Etenkin lehdissä olevat meikkaus- ja hiusmuotoilujutuissa mainitut tuotteet on mainittu ihan vain sen vuoksi, että niiden mainitsemisesta maksetaan lehdille. Se on todella kurjaa, mutta ikävä kyllä todellisuutta. :/

      Jestas itseä vaivaa tuo BB. Minulle kun se suomentuu koko ajan Big Brother -voiteeksi, ja tulee vähän hölmö olo...

      Vastaa

      0
  7. siis onko se saksassa kehitetty, jännä että se on aasianmaissa sitten nykyään niin iso hitti.

    Vastaa

    0
    1. Levisi hitiksi Aasiaan kun korealaiset näytteljät löysivät nuo saksalaiset voiteet ja alkoivat käyttää niitä meikkituotteina.

      Vastaa

      0
  8. Mietinpä tässä vain, että eroaako saksalaiset bb-voiteet aasialaisista milläänlailla vai ovatko ne samoja?

    Vastaa

    0
    1. Aasian markkinoilla on kuulema sekä niitä enemmän hoitavia ja rauhoittavia BB-voiteita, että BB:n nimellä myytäviä tavallisia sävyttäviä päivävoiteita.

      Vastaa

      0
  9. Sopisiko tämä voida 30-kymppiselle, herkälle seka/couperosaiholle joka reagoi "kaikkeen" punottamalla?
    PS. Kiitos kivasta blogista :)

    Vastaa

    0
    1. Schrammek-kosmetologi osaisi varmasti vastata kysymykseen paremmin, mutta Schrammekin sivuilla kerrotaan voiteesta näin:
      "Covering special care for reddened, irritated and impure skin. The texture with panthenol and bisabolol calms reddened skin. Especially developed for irritated, large-pored and impure skin. Redness and impurities subside more quickly and can perfectly be covered with the respective colour shade according to the individual skin tone."

      Herkästä ihosta ei sinänsä puhuta mitään, joten en osaa sanoa sopiiko tuote herkälle couperosa-iholle. Voisit kysyä suoraan Greencosilta:
      myynti(at)greencos.fi

      Vastaa

      0
  10. Tosi hyvä postaus, tämäkin! Olen muutenkin lukenut blogiasi jo pitkään, ja saanut siitä paljon vinkkejä ja inspiraatiota, kiitos siitä :)! Mulla ois sulle yksi kysymys vaaleista korostusväreistä: muistelen, että suosittelit korostukseen joko Make Up Storen muffin -luomiväriä tai Lorealin Golden beigeä. Haluaisin tietää, miten niiden levitys käytännössä tapahtuu (millä ja mihin kohtiin, miten paljon), ja myös sen, kumpaa suosittelisit korostukseen melko vaalealle iholle :) Sitten myös yksi pikkupikkukysymys Max Factor Lasting performancesta: Onko mielestäsi sävy fair
    enemmän puna-/ vai keltapohjainen?

    Kiitos ihan hirveästi!! :)

    Vastaa

    0
    1. Moi Minna!

      Katsoitko Mineraalimeikkipohja-videoni? Siinä näytin, mihin kohtaan itse laitan korostusväriä. Kuva kertoo enemmän kuin yritys kertoa sanallisesti. :)
      http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/02/16/video-mineraalimeikkipohja/

      Golden Beige on lämmin, Muffin hieman viileä, neutraalimpi vaalea. Riippuu siis siitä, oletko itse viileä vai lämmin, kumpi sinulle sopii paremmin. Muffin sopii neutraaliutensa vuoksi varmasti kaikille. :)

      Factorin Lasting Performance sävy Fair on enemmmän viileä mielestäni, jopa hieman harmahtava sävy. Ei siis suoranaisesti roosa, mutta ei missään nimessä keltainen.

      Vastaa

      0
  11. Minä täällä taas neuvoa kyselen: Osaisitko sanoa mikä kohtuuhintainen luomiväri olisi väriltään lähellä NYXin Taupe- poskipunaa?
    Kokeilin jo kaikki valikoimistani löytyvät matat kylmänharmaanruskeat luomivärit (Isadoran Matte Chocolate paletti ja Body Shopin kulmaväri, se tummuusasteeltaan keskimmäisen paletin vaaleampi sävy), enkä saanut toivottua lopputulosta. Isadoran keskimmäistä ruskeaa pystyy tosin käyttämään viilentämässä Bare Mineralsin Warmthia, mutta ei hirveästi jaksaisi aina sekoitella.

    Vastaa

    0
    1. MACin Copperplate on aika lähellä NYXin Taupea. Samoin Make Up Storen Smog.

      Vastaa

      0
  12. Onko mahdollista saada seuraavaan juttuun tietoa (toivottavasti tämän kertoivat sinulle), mistä tuotetta voi ostaa Suomesta ja Saksasta. Voiko tuotetta käydä testaamassa jossain, koska värivalinta tuottaa itselleni hiukan ongelmia...Kiitokset

    Vastaa

    0
    1. Schrammek on kosmetologisarja eli sitä myydään vain hoitoloissa.

      Oman paikkakuntasi (tai lähimmän) Schrammek-hoitolan löydät täältä:

      http://greencos.fi/index.php?ID=1051

      Saksasta en osaa sanoa mitään, eikä maahantuojakaan varmaan vastaisi tällaiseen kysymykseen kun he luonnollisestikin haluavat, että tuote ostetaan heiltä. :) Googlaile Schrammekin Saksan sivuille, varmaan jostain löytyy tietoa Saksan jälleenmyyjistä/hoitoloista.

      Vastaa

      0
    2. Kiitos tiedosta. Kävinkin sivuilta katselemassa ja näyttäisi että Essenissä on heillä ainakin hoitola. Täytyy etsiskellä mikä olisi paras paikka käydä.

      Vastaa

      0
    3. Suomesta saa: Kauneushoitola Päivikki - myyvät ja voi tilatakin, 30ml 47+5€ postikulut.

      EL-Salonki Helsingissä myy tuotetta myös Simonkadun liikkeessään.
      Simonkatu 9
      00100 Helsinki

      Googletin pari päivää sitten nuo kun on tämä tuote ollut jo jonkin aikaa harkinnan alla. Sävyn valinta on vain viimeinen murheenkryyni. Ei oikein viittisi tilata noin kallista voidetta jos tuleekin valittua vääränsävyinen.. toisaalta jos sitä käyttäisi vain öisin niin ei kait se niin paljon haittaisi. Ja jos päivällä laittaisin sitä meikin alle niin meikki viimeistään peittäisi sävyeron.. mutta silti, ei vielä uskalla tilata :D Classic näyttää järkevimmänsävyiseltä, Honey ei mielestäni edes näytä ihonväriseltä ylipäänsä..

      Vastaa

      0
  13. Garnier on testauttanut BB-voidettaan Facebookin kautta ja ihan naurattaa lukea ihmisten arvioita. Huomaa että valtaosa porukasta on helposti höynäytettävissä.

    Vastaa

    0
    1. Beige Dore = Golden Beige. (Munkin omassa vanhassa lukee sekä ranskaksi että enkuksi.) Pakkaukset uudistui tuollaisiksi kultaisiksi jo pari vuotta sitten.

      Vastaa

      0
  14. no ei se Essenin toimisto olekaan ihan mikä hoitola vain, näyttäisi olevan päätoimisto. Ehkä yritän vielä uudestaan etsiskellä sitä sopivaa paikkaa :)

    Vastaa

    0
  15. Tämä oli erittäin hyvä ja mielenkiintoinen postaus! En ollutkaan tiennyt että BB-voide on alunperin Saksasta eikä Koreasta! Whoah... Oli todella mielenkiintoista lukea kokemuksestasi tästä alkuperäisestä tuotteesta :) Kiitos.

    Vastaa

    0
  16. Osaisitko neuvoa mikä marketin kasvovoide sopisi hyvin pintakuivalle ja rasvoittuvalle iholle päiväkäyttöön meikin alle? Mielellään voide, joka tekee ihosta mattapintaisen.

    Vastaa

    0
    1. Kokeile vaikkapa Lumenen Arctic Aqua Tasapainottavaa Kosteusemulsiota :) Jos kosteustehot eivät riitä, laita alle kosteusseerumi. Lumenelta löytyy sellainenkin (nimellä kosteuttava & tasoittava tehohoito).

      Vastaa

      0
  17. Original BB-voide ollut käytössä nyt pari viikkoa. Tykkään. Peitän sillä herkän ihon couperosapunoitusta, ja muutamia näppyjä. Käytän sitä kuin peitevoiteena ja lopuille kasvoille laitan vielä toistaiseksi (kunnes löydän sopivan BB-voiteen)kevyen meikkivoiteen, koska ainakaan tuo Schrammekin fluid ei minulle taida olla sopiva, olen liian vaalea ja kuivaihoinen. Estee Lauderin BB-voidetta kokeilin myös, oli hyvä voide ja olin vähällä osaa sen, kunnes luovuin aikomuksesta sen sisältämän Oxybenzolin vuoksi. Kai sopiva BB-voide koko kasvoille vielä ilmestyy, acaita taidan kokeilla seuraavaksi : )

    Vastaa

    0
  18. Myydäänkö Schrammekin tuotteita kenelle vaan hoitolaan poikkeavalle asiakkaalle vai pitääkö käydä ko. hoidossa ensin?

    Vastaa

    0
    1. Kyllä varmasti hoitoloissa/kauneussalongeissa myydään tuotteita ilman että pitää käydä hoidossa. :) Myymälöitähän hoitolatkin tavallaan ovat.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (94)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)