08.08.2022

Kesän ihoraportti: pigmenttiläiskät

Tuleekohan tästä uusi jatko-osallinen vakkarijuttu..? Todennäköisesti..! :)

Enpä olisi vielä jokunen vuosi sitten arvannut, että pigmenttiläiskistä muodostuu meikäläiselle jopa juonteitakin kiinnostavampi ikääntymisen merkkien mittari..! Ainakin ne ovat ryppyjä helpommin arvioitavissa oleva kohde, koska niiden näkyvyys vaihtelee niin merkittävästi vuodenaikojen välillä. Viime kesänä kasvoillani oli enemmän pigmenttiläiskiä kuin koskaan.

Tänä kesänä niitä on selvästi vähemmän.

Tai oikeammin: ne eivät vain ole tänä kesänä aktivoituneet ja tummentuneet yhtä paljon. Läiskät ovat olemassa, eikä niitä saa (ainakaan kosmetiikan keinoin) poistettua. Talviaikaan ne vain ovat suureksi osaksi näkymättömissä.

Tämä ikimuistoinen hetki kahdeksan vuotta sitten paljasti minulle ensimmäistä kertaa, mitä ihoni näkyvän kerroksen alla muhii - odottaen esiintuloaan.

Visia-analyysi kuvaa ja mittaa kahdeksaa eri ominaisuutta ihossa, joista osa on näkyviä, osa näkymättömiä. UV-läiskät kuuluvat niihin ihomuutoksiin, joista suuri osa on ainakin nuoremmalla iholla näkymättömiä. Ne hiipivät esiin viimeistään 40 ikävuoden tienoilla, ja juuri niin kävi minullekin. Tietenkään kaikilla ei ole mainittavasti UV-läiskiä, vaan nämä pigmenttimuutokset liittyvät suoraan elämän aikana kumuloituneeseen aurinkoaltistukseen. Me auringonpalvojat kyllä saamme nähdä nahassamme, että arskaa on tullut tapailtua.

Minun ihossani oli jo kahdeksan vuotta sitten mitattavissa, että olen viettänyt huomattavasti aikaa auringossa. Visia-UV-läiskäarvoni oli 17, kun se ikäisilläni naisilla on keskimäärin 50 (asteikko on 0-100, nollan ollessa huonoin). Analyysin minulle tehnyt henkilö totesi, että läiskät, kuten muutkin aurinkoaltistukseen liittyvät ikääntymisen merkit, tulevat rytinällä esiin 40:stä ikävuodesta eteenpäin.

Jos ei muuta "iloa", ainakin tästä ilmiöstä saa nyt sitten blogiin keski-ikäisen naisen ihon ikääntymismuutokset -materiaalia...! 😄

Kesän tärkein testituote, Nivean Luminous Anti Dark-Spot -seerumi, loppui eilen. (Itse ostettu tuote.) Nyt on siis viimeistään hyvä aika tehdä yhteenveto käyttökokemuksesta, vaikka hyviä tuloksia rohkenin jo jakaa heinäkuun alussa.

LYHYESTI SEERUMIN TOIMINTAMEKANISMISTA:

Nivea Anti Dark-Spot -seerumin pigmenttiläiskiä vaalentava vaikutus perustuu tyrosinaasin estäjä -molekyyliin nimeltä Thiamidol. Tyrosinaasi on ihossa esiintyvä entsyymi, joka auttaa melaniinin muodostumisessa ihosoluissa ja lisää tumman pigmentin syntymistä. Kosmetiikassa käytetyt tyrosinaasin estäjä-aineet heikentävät tyrosinaasin toimintaa (eivät ne toki sitä kokonaan pysty estämään), jolloin tumman liikapigmentin muodostuminen vähenee.

Kosmetiikkamarkkinoilla on olemassa lukuisia erilaisia tyrosinaasin estäjäaineita, ja valmistajat käyvät jatkuvaa kilpailua siitä, kuka kehittää tehokkaimman molekyylin. Tehokkaita ainesosia on jo monia, ja Nivean valmistajan Beiersdorfin patentoima Thiamidol eli inci-nimeltään Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol kuuluu mitä ilmeisimmin todella tehokkaisiin.

Thiamidol on synteettinen molekyyli, mutta tyrosinaasin estäjien ryhmään kuuluu yhtä lailla myös luonnon ainesosista eristettyjä ainesosia. Voit siis löytää vastaavia tuotteita myös luonnonkosmetiikan puolelta, ja tässä jo itse kaavailenkin testaavani ensi kesänä luonnonkosmetiikan anti dark spot -seerumin. (Vaikka myönnettävästi houkuttaisi jatkaa Thiamidolilla, koska se todella tuntuu toimivan. Olisi kyllä hurjan mielenkiintoista tällä kokemuksella testata luonnollista dark spot -tehoainetta.)

Tässä muutamia verrokkikuvia viime kesä vs. tämä kesä. Ero on mielestäni aikamoinen, ei pelkästään pahimmaksi hyperpigmentaatio-alueeksi kokemallani "viiksi"-alueella vaan myös poskipäillä.

Ainoa ero ihonhoidossa tämän ja viime kesän välillä on se, että nyt käytin ensimmäistä kertaa pigmentaatiota vähentävää seerumia. (Käytin Nivean seerumia aamuin illoin toukokuun puolesta välistä lähtien). Aiempina kesinä aseenani on ollut vain aurinkovoide. Viiksialueella käytän SPF 50 -voidetta ja muualla kasvoilla SPF 30 -voidetta.

Tietysti - on vaikea verrata tämän ja viime kesän aurinkoaltistusta ja arvioida sen mahdollista vaikutusta pigmenttiläiskiin. Mielestäni tämän kesän heinäkuu oli huomattavasti vähä-aurinkoisempi kuin viime vuoden, mutta toisaalta kesäkuussa oli todella aurinkoista, ja vietin kesäkuussa paljon aikaa parvekkeellani Maarianhaminassa. Veneillessä UV-säteilyn vaikutus korostuu, kun on jatkuvasti säteilyä heijastavan veden ympäröimänä, ja veneilyaikaa kertyi tänä ja viime kesänä suunnilleen yhtä paljon. Kaiken kaikkiaan olen ollut ulkona yhtä paljon tänä kuin muinakin kesinä - enkä tunnetusti todellakaan hakeudu varjoon. 

Nenän varren ja poskipäiden alue on tänä vuonna merkittävästi vähä-läiskäisempi kuin viime vuonna samaan aikaan.

Naama näyttää kutakuinkin yhtä ruskettuneelta, mutta läiskät ovat paljon himmeämmät.

Huulten ympärys on ohuena ihoalueena erityisen altis liikapigmentoitumiselle. Tällä alueella näkyvät viirumaiset pigmenttiläiskät ("melasma") ovat UV-säteilyn ohella myös hormonien aikaansaamaa, ja siksi niitä voi ilmestyä niillekin ihmisille, jotka eivät vietä paljon aikaa auringossa. Tämän alueen pigmenttiläiskät ovat tyypillisiä mm. raskauden aikana.

Mun viiksialueelle ilmestyi lopulta heinäkuun aikana jonkin verran pieniä, pilkkumaisia läiskiä, mutta isommat läiskät ovat pysyneet poissa. Etenkin tuo nuolella merkkaamani läiskä on ollut ihan standardinäky mun iholla viimeiset melkein 10 vuotta, mutta tänä kesänä se ei ilmestynyt näkyviin. 🙏🏻

Summa summarum: seerumikokeilu vaikutti olevan menestys. 🏆 En keksi mitään muuta syytä, mikä olisi vaikuttanut läiskiin, koska anti dark-spot -seerumin käyttö oli ainoa muutos niin ihonhoidossa kuin aurinkokäytöksessäni edelliskesiin nähden.

Heitetäänpä tähän loppuun vielä purkkimonsterin kommentit valituista kesän ihonhoitotuotteista. :) (Mihin vain voi ujuttaa tuotehöpötystä = hyvä juttu ja hyödynnän tilaisuuden..!) Kaikki näistä ovat tämän vuoden uusia tuotetuttavuuksia minulle.

FIINI NATURALLY Ruusu & Kaura -kasvovesi. Aivan ihana kasvovesi! 😍 (Saatu Biodellyltä.) Niin simppeli ja niin tehokkaasti kosteuttavan tuntuinen! Minimalistisuus vs. teho -tyypiltään Fiinin kasvovesi menee mielestäni samoihin kirjoihin Pure Beautyn fantastisen Birch Sap -kasvoveden kanssa. Kumpkin on hyvin vesimäinen mutta jättää ihoon kevyesti liukkaan tuntuman, Fiini vielä vähän kevyemmän kuin Pure Beauty. Fiinin suihkeessa on ruusuvettä, glyserolia, kaurauutetta ja hyaluronihappoa. Plussaa totta kai kotimaisuudesta!

Olen myös ihastunut Fiini-kasvoveden näppärään matkakokoon (30 ml). Suihkepulloista tuntuu harvemmin löytyvän minikokoja, ja tämä jää minulle ehdottomasti reissukäyttöön! Pullossa on myös oikein hyvä ja tasainen suihke. (Ei kuitenkaan mist-tyyppisen hienojakoinen, mutta riittävän hienojakoinen, että tätä suihkuttelee mielellään suoraan kasvoille.)

TAIGA C-Vitamiiniseerumi. Uusi C-vitamiini-tuttavuus! Tämäkin kotimaista tuotantoa. Saatu testiin valmistajalta.

Taigan C-vitamiiniseerumissa on maitomainen, ravitsevan tuntuinen emulsiokoostumus. Se ei ole niin tyypillistä C-vitamiiniseerumeille, jotka useimmiten ovat nestemäisiä tai fluidimaisia. Käytetty C-vitamiinin muoto on askorbyyliglukosidi, jota näkee paljon luonnonkosmetiikassa. (Monet C-vitamiinijohdannaisista eivät sovi luonnonkosmetiikan kriteereihin, täytyisi joskus selvittää miksi, synteettisyys toki poislukien. Esim. Novexpertin käyttämä tehokas C-vitamiiniyhdiste ei asetu Ecocertin kriteereihin, vaikka onkin luonnollisista lähteistä, minkä vuoksi ko. seerumilla ei ole sertifikaattia.)

Askorbyyliglukosidin ohella Taigan mainiossa seerumissa on ksylitolia, tyrni- ja puolukkaöljyä, E-vitamiinia sekä kuusenneulasuutetta. Olen myöhemmin tässä kuussa menossa haastattelemaan Taigan tekijöitä, ja olen utelias kuulemaan mm. kuusen vaikutuksista ihonhoidossa. :) Veikkaan antioksidanttisia ja antimikrobisia ominaisuuksia.

Verrattuna vaikkapa Mádaran C-vitamiiniseerumiin, jossa myös on askorbyyliglukosidia ja emulsiokoostumus, Taigan seerumi on ohuempaa ja ihoon nopeammin imeytyvää, mutta kumpikin jättää ihoon hoidetun tunteen toisin kuin aivan vesimäinen seerumi. Tykkään!

Viimeisenä jalkavoide.

SKIN TREAT Exfoliating AHA + BHA + PHA Foot Cream.

Ostin uteliaisuuttani testiin Kicksissä myytävän Skin Treat -sarjan happopitoisen jalkavoiteen, koska halusin verrata happojen ihoa pehmentävää vaikutusta karbamidiin. Sekä hapot että karbamidi (eli urea) pehmentävät kovettumia, mutta oma käsitykseni on ollut, että karbamidi on tässä hommassa paljon tehokkaampi. Tämä kokemus myös säilyy Skin Treat -testin myötä.

Skin Treatin voide on kosmeettisesti aivan älyttömän hyvän tuntuinen, se on todettava. Se on paksua ja jättää iholle vahvan suojaavan kalvon, joka ensin tuntuu todella liukkaalta ja kuivuu sitten sileäksi ja ei-tahmeaksi. Kuivankarheat kantapääni ja päkiäni jäävät voiteen levityksen jälkeen ihanan sileiksi ja koostumus saa huikeasti kiitosta runsaudestaan, joka samalla on epätahmeaa. (Karbamidihan on kuuluisa tahmeudestaan, mikä osittain varmaan liittyy myös sen humektanttisuuteen: humektantit ovat tyypillisesti tahmeita.)

Kuitenkin, vaikka Skin Treatissa tuntuvat olevan kaikki ulkoiset ja skin feel -speksit kohdallaan, voide ei kuitenkaan onnistu tekemään koppurakantapäistäni pitkässä juoksussa yhtä pehmeitä, kuin karbamidi-pitoiset voiteet. Hapothan kyllä kuorivat ihoa, ja niin tekee ureakin, mutta urea on lisäksi osa ihon omia NMF-kosteuttajia, minkä puolesta sen vaikutus kovettuneeseen, rutikuivaan ihoon on tehokkaammin pehmentävä kuin happojen tiimillä.

Tulipa testattua tämäkin. (Onkohan olemassa jalkavoidetta, jossa yhdistyvät sekä hapot etta urea...? No, ehkä se olisi jo "tårta på tårta :) Pitäydytään karbamidi-ystävässä! 🙏🏻)

P.S. Vielä yksi kesäihokuva, tässä tosin meikattuna. :) Ripsissä Mádaran uusi Come Closer -maskara, jonka esittely löytyy mun IG-tililtä. :) Come Closer'issa on sama tuuhentava maskaramassa kuin Mádaran aiemmin ilmestyneessä Deep Matter -maskarassa, mutta eri harja :)

39 comments on “Kesän ihoraportti: pigmenttiläiskät”

  1. SVR-sarjassa on jalkavoide, jossa on 50 % karbamidia ja salisyylihappoa. Tuntuu ainakin itsellä toimivan 😄

    Vastaa

    0
  2. Alimmassa kuvassa sinulla on kaunis huulikiille tai -puna. Mikähän väri/merkki mahtaapi olla?

    Vastaa

    0
    1. Se on Mádaran Glossy Venom -huulikiilto sävyssä 74 Nude Coral :) Se on yksi mun suosikkihuulikiiltoja, nimestäkin voi päätellä miksi..! 😍 (Koostumuskin on kyllä ihan kymppi..!)

      Vastaa

      0
  3. Sattuipa, että ostin tuon saman Skin Treat -jalkavoiteen Kicksistä, koska se kuulosti niin hyvältä. :D Mutta itse en tykännut siitä ollenkaan. Ei tehnyt juuri mitään kantapäille ja tuoksukin oli liian terävä ja voimakas. (Se ilmiö kun jalkavoide ei kelpaa edes jalkavoiteeksi. :D ). Onneksi hyllyllä on aina Dermosilin luottotuote Karbamidi-jalkavoite! :D

    Mielestäni tuo ero tämän vuoden ja viime vuoden kuvissa on ihan huikea! Selvästikin todella toimiva tuote.

    Vastaa

    0
    1. Mutta itse en tykännut siitä ollenkaan. Ei tehnyt juuri mitään kantapäille ja tuoksukin oli liian terävä ja voimakas. (Se ilmiö kun jalkavoide ei kelpaa edes jalkavoiteeksi. :D )

      Ohoh..! Ai että nämä kokemuserot voikin välillä olla "mehukkaita"..! :D Minusta voiteen runsas ja suojaava koostumus hipoo kosmeettisesti huippuaan, mutta hoitavuus eli varsinainen suoritus on keskitasoa. Ei huono, mutta ei riittävä oikein kovettuneelle nahalle.

      Vastaa

      0
    2. Kaivoin voiteen esiin kaapista, jotta sain kokeiltua sitä vielä kerran, mutta kokemus ei muuttunut. :) Tämä minun voiteeni ei kyllä ole täyteläinen, vaan jopa vähän kuivahko.. Jännä. Voisiko tämä olla jotain vanhentunutta erää? Siinä missä Dermosil jättää ihon kosteaksi (siis ihan konkreettisesti), niin tämä on kuivaöljyn tuntuista. Ai että tekisi mieli tarkistaa onko samanlainen kuin se sun voide. :D

      Vastaa

      0
    3. Jep, kyllä minunkin Skin Treat -jalkavoide jättää ihon lopulta "kuivaöljymäisen" tuntuiseksi, kun kalvo on kuivunut :) Mutta itse koostumus on runsaan paksua ja pitää odotella hetki, että rasva imeytyy ja kuivuu ihoon. Tietyt kalvonmuodostajat ja emollientit kuten Skin Treat -voiteessa käytetty dicaprylyl ether kuivuvat iholla hyvin "kuivan" tuntuisiksi, ja tässä voiteessa on epäilemättä juuri niitä emollientteja. Tietenkään inci ei näytä, missä suhteessa voiteessa on näitä kuivaöljymäisiä rasvoja vs. rasvaisia rasvoja, ja näiden suhde vaikuttaa hoitavuuteen. Voide voi olla todella paksua ja täyteläistä olematta silti "rasvaisen rasvaista", jos saat kiinni siitä, mitä tarkoitan. Voide voidaan paksuntaa muillakin keinoin kuin käyttämällä rasvaisia rasvoja. Mun iholla Skin Treat ei tunnu yhtä hoitavalta ja kosteuttavalta kuin "kunnon" rasvaiset voiteet, mutta kyllä sen rasvapitoisuus tuntuu mun iholla liukkaalta ja pehmentävältä. Kuivahkoksi en voisi sitä kutsua.

      Onko sun voide kuitenkin saman näköinen kuin mun..? Onko sen inci sama mikä näkyy Kicksin sivulla:
      https://www.kicks.fi/skin-treat/ihonhoito/vartalonhoito/jalkojenhoito-ja-pedikyyri/oheistarvikkeet/exfoliating-aha-bha-pha-foot-cream-75-ml

      Kun viittaat Dermosilin voiteeseen, puhutko Karbamidi-voiteesta vai tavallisesta jalkavoiteesta? Dermosilin Karbamidi-voiteessa ei ole samanlaista emollientti-koostumusta kuin Skin Treatissa, ja lisäksi karbamidi itsessään jättää ihon aina väkisinkin "tahmeaksi" (jonka voi kosteaksikin tulkita, kyseessä on humektanttinen vaikutus :))

      Vastaa

      0
    4. On ihan samannäköinen, ostin sen viime joulun tienoilla.

      Puhun nimenomaan Karbamidi.voiteesta. Se on mun mielestä niin hyvä tuote ja vaikka jättääkin jalat hieman liukkaiksi (tahmaisuutta en ehka huomaa niin hyvin jaloissa), niin se ei haittaa, koska käytän sitä iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Jos pitää laittaa jotain jalkavoidetta päivällä, niin käytän Dermosilin jalkaseerumia. Ihan huipputuote sekin! Todella ohut koostumus, mutta tekee silti pieniä ihmeitä. :)

      Vastaa

      0
    5. Kyllä Dermosililla on näitä pieniä ihmeitä..! ☺️ (Ja pienen hinnan..! 🙏🏻)

      Vastaa

      0
  4. Heippa! Tätä Nivea-seerumin tarinan etenmistä on ollut tosi kiva seurata, kun aihe koskettaa itseäni toden teolla. Kasvoni ovat näin kesän päättyessä jo niin pigmenttitäplissä että en enää erota missä on rusketusta ja missä täplää muuten kuin poskiin muodostuneista selvistä rajoista. Ja tämä vaikka koko kesän ollut käytössä spf30 kasvoilla :( Olisiko sinulla vinkata jo nyt joitain tuotteita tuohon "luonnonkosmetiikan anti dark spot" kategoriaan? Mielellään mahdollisimman tehokkaita toki.. mieleni tekisi kokeilla ja mielummin kantaisin rahani jollekkin luonnonkosmetiikan tuotteelle kuin Nivealle, toki nämä tulokset on jo aika hyvä puolestapuhuja sillekkin :) Aha/bha ja C-vitamiinituotteita jo käytössäkin, mutta onko jotain täsmätuotetta? Tuo Laveran MyAge sarjan seerumi saattaisi kuulua näihin, jos olen postauksistasi lukenut oikein?

    Vastaa

    0
    1. Mä voin vinkata sen verran, että mulla oli käytössä Patykan pigmenttiläiskiä ehkäisevä voide kasvoille (spf30) ja mulla on selkeästi vähemmän läiskiä, kun oon käyttänyt tota tunnollisesti koko kesän aina! Sarjaan taitaa lisäksi kuulua ainakin seerumi. Voide oli lisäksi tosi miellyttävä koostumukseltaan ja toimi hyvin ainakin mineraalimeikin alla :)

      Vastaa

      0
    2. Olisiko sinulla vinkata jo nyt joitain tuotteita tuohon ”luonnonkosmetiikan anti dark spot” kategoriaan?

      Empun tavoin olisin myös suositellut Patykan Dark Spot -linjaa. Vaikka en ole tuotteita vielä itse "heavy-testannut" (eli käyttänyt niin pitkään, että vaikutuksen saattaisi todeta), olen koulutusten ja muun saatavilla olevan tiedon puitteissa tullut vakuuttuneeksi Patykan Dark Spot -tuotteiden potentiaalista. Niiden vaikuttavat aineet ovat oxyresveratroli sekä hedelmähapot. Sarjan tehokkain tuote on seerumi, ja sitä suositellaan käytettävän yhdessä sarjan kuorivan kasvoveden kanssa parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

      https://jolie.fi/tuote/patyka-dark-spot-correcting-serum-kirkastava-seerumi/
      https://jolie.fi/tuote/patyka-brightening-micro-peeling-essence-kuoriva-hoitoneste/

      Myös Novexpertin uutuus, Targeted Dark Spot Corrector, vaikuttaa lupaavalle, mutta tuote on ihan vasta ilmestynyt eikä siitä vielä ole saatavilla yhtä paljon käyttökokemuksia kuin Patykan Dark Spot -tuotteista.

      https://jolie.fi/tuote/novexpert-polyphenols-targeted-dark-spot-corrector-tasmatuote-pigmenttilaiskille/

      Vastaa

      0
    3. Moikka, mites nuo Mossan antipigmentation -tuotteet? :) Sisältää ruskolevää, worth trying?

      Vastaa

      0
    4. Mossan pigmenttituotteissa on ruskolevää, mutta ei sellaisina pitoisuuksina, että sillä olisi vaikutusta tyrosinaasin estäjänä. Näin ainakin tulkitsen siitä, ettei Mossa itse nosta ruskolevää esiin pigmenttituotteidensa vaikuttavana aineena. (Ja levän sijainnista incin lopussa.) Mossan pigmenttituotteiden vaikutus tulee hedelmähapoista, eli ne kuorivat iholta kertynyttä pigmenttiä, mutta eivät sinällään estä/ehkäise uuden melaniinin muodostumista.

      Vastaa

      0
  5. Ceraven SA smoothing creme taitaa täsmätä, siinä ureaa ja jotain happoa käsittääkseni.

    Vastaa

    0
  6. Ihanaa että olet löytänyt toimivan tuotteen, mutta pakko sanoa että en juurikaan eroa huomaa kuvissa :) Olet mielestäni niin luonnonkaunis että en osaa tuollaiseen pigmenttiläiskään kiinnittää huomiota. Mutta toki se mikä itseä peilikuvassa mahdollisesti vaivaa ja mitä sen eteen tekee on jokaisen oma asia <3

    Vastaa

    0
    1. Kiitos anniii ❤️

      On totta, että itse huomaa läiskänsä (ja muutkin "epäkohdat") tarkemmin kuin ulkopuoliset, näinhän se lähes aina on. Eivätkä läiskät itse asiassa "pigmenttiviiksiä" lukuunottamatta minua kovin häiritse, on vain tosi mielenkiintoista testata, millaisilla toimenpiteillä niihin voi vaikuttaa :)

      (Viiksi-alueen liikapigmentti on todellakin häiritsevää, ja ilman ehkäiseviä toimenpiteitä alue näyttäisi kesällä siltä, kuin ihoon olisi pinttynyt voimakkaasti likaa. Sen huomaisivat ulkopuolisetkin, mutta kiitos SPF 50 -voiteen, pigmentti ei ole päässyt kertymään siihen voimakkuuteen enää vuosikausiin. 🙏🏻)

      Vastaa

      0
  7. Auttaakohan Nivean seerumi myös muihin tummentumiin? Mietin, että isoista finneistä jää pitkiksi ajoiksi tummia/punertavia läikkiä. Vai pitääkö olla juuri auringon tekemää tummentumaa…?

    Onko kukaan kokeillut tätä tukkeutuvalle iholla, eli onko seerumissa komedogeenisiä ainesosia?

    Vastaa

    0
    1. Nivean seerumi lupaa vaikuttaa auringon, ikääntymisen, raskauden tai vaihdevuosien aiheuttamiin pigmenttiläiskiin, eli todennäköisesti ei auta arpiin ja tulehdukseen liittyvään pigmentaatioon.

      Novexpertin Dark-Spot-hoitotuote taas lupaa vaalentaa myös tulehduksen jälkeistä pigmentaatiota. Tuotetiedoista: "Voidaan myös käyttää tulehduksellisen aknen aiheuttamien tummien arpien ehkäisyyn."

      Novexpertin tuotteen nimi on Targeted Dark-Spot Corrector, lisätietoa esim. täällä:

      https://jolie.fi/tuote/novexpert-polyphenols-targeted-dark-spot-corrector-tasmatuote-pigmenttilaiskille/

      Tämä tuote ei ainakaan sisällä komedogeenisiä ainesosia. Nivean Luminous-seerumi sisältää ainakin yhden komedogeenisen ainesosan: isopropyylipalmitaatin.

      Vastaa

      0
  8. Mietin, että viime kesänä olit ehkä käynyt Kreikassa tähän mennessä? Itsellä ainakin pigmenttiläiskät näkyvät paljon enemmän etelän reissun jälkeen kuin pelkästään Suomen kesässä lomaa viettäessä.

    Vastaa

    0
    1. Käyn Kreikassa aina syksyisin, ja viime vuoden reissu sijoittui syys-lokakuulle :) Näissä kuvissa iholla näkyy vain Suomen kesä ☺️

      Vastaa

      0
  9. Ei hitsi miten nämä tuoksuasiat ovat monimutkaisia. :)

    Kävin loman jälkeen pitkästä aikaa kaupoilla ja näin että Patykalta oli ilmestynt uusi suihkuöljy Huile Absoluen inspiroimana. Öljystä vaahdoksi muuttuva koostumus kuulosti niin hyvältä, että ostin sen samantien. Olen aina pitänyt Huile Absoluen tuoksusta, mutta se on aivan liian voimakas kasvoille, joten innostuin, että nyt on saatavilla poispestänänä samaa tuoksua vartalolle.

    Ja koostumus olikin ihana, mutta tuoksuu.. Eihän se olekaan sama. Tuoksu oli ensinnäkin tosi mieto ja toiseksi, Patykalle hyvin epätyypillisesti, tosi perinteinen ja edullisen oloinen. Ihan markettitasoa jostain kymmenen vuoden takaa. Tottakai tuote tulee käytettyä, koska se koostumus oli ihana, mutta hitsi mikä pettymys toi tuoksu. Ja Patyka olisi varmasti osannut koota sen myös eri tavalla..

    Vastaa

    0
    1. Mä olen juuri saamassa tuon Patykan suihkuöljyn testiin, voin pian kertoa sulle mitä mun nenä sanoo :)

      Vastaa

      0
    2. Kiva kuulla sun mielipide! :) Sulla on niin hienoviritetty nenä, että huomaan siitä varmasti jotain mitä itse en huomaa.

      Vastaa

      0
    3. Minun ja sinun nenät vain tuntuvat haistavan tuoksuja niin eri lailla, että saas nähdä, miten paljon tämä kokemus eroaa..! ☺️ Tai aivoissahan tuoksukokemus lopulta syntyy, ei nenässä :) Meidän aivot tulkitsevat hajuaistin välittämää tietoa eri lailla, ja se on myös ihan normaalia.

      Vastaa

      0
    4. Heippa! Olen 57v ja pigmenttiläikkiä on ehtenkin poskipäissä. Joskus muutama vuosi sitten kokeilin Cliniquen tuotetta läikkien vaalentamiseen, mutta en ollut kovin tyytyväinen (ehkä en niin tunnollinen käyttäjäkään).

      En ole mikään Nivea-fani, mutta ajattelin kokeilla tätä esittelemääsi tuotetta. Kuvissa näkee selkeän eron, viiksialuehan on jopa valkoinen!

      Tietysti minun pitää alkaa käyttää myös aurinkosuojaa. Meillä perheessä 19-vuotias tytär pitääkin paremmin huolta ihostaan kuin äitinsä, joka aamu aurinkosuojaa! 👍

      Vastaa

      0
    5. viiksialuehan on jopa valkoinen!

      Niin on..! 😀

      Toivottavasti sinulla ja Nivealla synkkaa. :) Tuote ei tosiaan ole mikään kosmeettinen hemmotteluelämys, mutta näkyy tekevän mitä lupaa, ainakin mun iholla. Olen kuullut paljon muitakin samansuuntaisia kokemuksia.

      Vastaa

      0
  10. Hei! Minkä tuotteiden kanssa olet tätä käyttänyt? Itse olen aikaisemmin pelannut vaan kombolla kasvovesi+öljy, enkä seerumeita ole käyttänyt juuri ollenkaan. Eli sopiikohan ns. minkä tahansa kasvoöljyn kanssa? Luonnonkosmetiikkaa käytän muuten paljon. :)

    Vastaa

    0
    1. Hei! Minkä tuotteiden kanssa olet tätä käyttänyt?

      Ihan kaikkien, jota rutiinissani normaalistikin käytän ☺️. Vaikkakin tämä emulsiomaisena tuotteena on vähän tyhmää laittaa ennen vesimäistä seerumia, mutta näin olen kuitenkin tehnyt. Eli ensin laitan kosteuttavan kasvoveden, annan imeytyä täysin ja sitten laitan Nivean pigmenttiseerumin, annan imeytyä jopa 10 minuuttia että aktiiviaineet varmasti saavat aloittaa työnsä häiriöttä, ja sitten olen levittänyt muut seerumit kuten C-vitamiinin, tai kasvovoiteen tai öljyn, fiiliksestä riippuen.

      Vastaa

      0
  11. En voi tarpeeksi kiittää sinua Sanni Nivean seerumin perusteellisesta testauksesta ja väliraportoinnista! Suuri kiitos!

    Kärsin melasmasta otsassa ja poskipäillä. Ostin Nivean seerumin sinun innoittamana noin kuukausi sitten Kreikan saarihyppelyn jälkeen (sinun inspiroimana/opastukella tämäkin), ja mielestäni tulokset näkyvät jo nyt. Olen äimistynyt! Mikään ei ole läiskiin auttanut samalla tavalla, vaikka olen käyttänyt kasvoilla vuosia SPF50-suojaa, myös Suomessa.

    Vastaa

    0
  12. Moikka, onkohan tässä Nivea luminous630 anti-spot seerumissa sama koostumus kuin Eucerin Anti-Pigment Spot Corrector kynässä? Olen kokeillut Eucerinin Spot Correctoria, mutta se kuivatti ihoa, enkä kokenut että olisi vaalentanut pigmentaatiota. Aion ehkä nyt kokeilla tätä Niveaa. Mietin jos ovat kuitenkin ”samaa tavaraa”, kun ovat saman valmistajan. :)

    Vastaa

    0
    1. onkohan tässä Nivea luminous630 anti-spot seerumissa sama koostumus kuin Eucerin Anti-Pigment Spot Corrector kynässä?

      Ei ole sama koostumus, ainoastaan sama vaikuttava aine. Eucerin on alkoholipohjainen ja käsittääkseni aivan nestemäinen, Nivean seerumi taas on voidemainen ja samalla myös kosteuttaa ja pehmentää ihoa.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (86)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat