25.11.2014

Mádaran tuotekehittelystä ja ainesosista

Mádara-vierailun kakkososassa kerron vähän Mádaran tuotekehittelypuolesta ja ainesosista.

Madara_ingredients3

Kuva: Mádara Cosmetics

Mádaran tuotteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Edellisen postauksen kommenteissa kävi jälleen ilmi, kuinka epäselvää kuluttajille on ymmärtää, mitä luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan – ja mitkä merkit ovat luonnonkosmetiikkaa, mitkä eivät. Eikä termille olekaan missään mitään virallista, laillista määritelmää. Mikä tahansa merkki voi siis kutsua itseään luonnonkosmetiikaksi, ja ilmaisut kuten ’kasvipohjainen’ ja ’luonnollinen’ kosmetiikan markkinoinnissa ovat omiaan sekoittamaan tavallisen kuluttajan pään mitä tulee niin sanottuun ”aitoon” ja ”ei-aitoon” luonnonkosmetiikkaan.

Juuri tätä epäselvyyttä helpottamaan on kehitetty erilaisia luonnonkosmetiikan sertifikaatteja. Kerroin muutamista näistä ja niiden eroista ja yhtäläisyyksistä täällä.

Tuote voi olla – ja onkin hyvin monissa tapauksissa – kasvipohjainen, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö se silti sisältäisi paljon synteettistäkin, ja jopa ympäristöä kuormittavia ainesosia.

Madara_ingredients

 

Kuva: Mádara Cosmetics

Yksinkertaistettuna: sertifikaatti kertoo kuluttajalle, että tuote on formuloitu niin korkealla luonnollisten ainesosien pitoisuuksilla kuin mahdollista (usein välillä 90-100%), ja pientä määrää sallittuja synteettisiä ainesosia käytetään vain silloin, kun ko. ainesosia ei ole mahdollista korvata luonnollisella vastaavalla.

Luonnonkosmetiikassa, niin kuin perinteisessäkin kosmetiikassa, on erilaisia ”peruspohjia”, perusreseptejä joille voiteet, hiustuotteet ja muut hygieniatuotteet pohjautuvat. Niinpä näet aivan samoja ainesosia niin Laveran, Dr. Hauschkan, Melvitan kuin Mádarankin tuotteissa. Näet monia niistä myös Garnierin, Cliniquen tai Pirkan tuotteissa.

Formuloinnissa on silti eroja. Kuten Saaran huippupostauksessakin viime viikolla selvitettiin, samoista suklaakakkureseptin ainesosista tulee aivan erilainen kakku riippuen mm. ainesosien mittasuhteista ja raaka-aineen laadusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka eri merkit siis käyttävät hyvin pitkälle samoja raaka-aineita ja ainesosia, ovat koostumukset erilaisia. Yhdelle merkille on tunnusomaista paksu, rasvaisempi koostumus, toiselle merkille notkeampi, ohuempi koostumus. Joku merkki tunnetaan voimakkaasta tuoksumaailmastaan, toisen tuoksut ovat mietoja ja huomaamattomia. Jne.

Jos vedetään kuvitteellinen viiva, jonka toisessa päässä on synteettinen, koostumuksiltaan äärimmäisen pitkälle hiottu normikosmetiikka* ja toisessa päässä ”vanhan koulun” luonnonkosmetiikka, jossa koostumus ja tuotteen kosmeettinen miellyttävyys oli kenties toisarvoinen seikka tuotteen hoitavien ominaisuuksien jälkeen, niin Mádara sijoittuu tällä linjalla lähemmäksi normikosmetiikkaa.

* * * NORMIKOSMETIIKKA = kosmetiikka, jossa yleensä pääosin synteettiseen voidepohjaan sekoitetaan sekä synteettisiä että luonnollisia aktiiviainesosia. Hyvin harva kosmetiikkatuote on 100-prosenttisesti synteettinen. * * *


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Formuloinnin lisäksi merkit erottautuvat toisistaan myös erityisillä aktiiviaine- tai teknologiavalinnoilla. Esimerkiksi pakkausvalinnoilla on luonnonkosmetiikassa erityisen tärkeä merkitys.

Mádara käyttää valtaosassa voiteistaan vakuumipumppupulloja, joka on pulloista hygieenisin ja lisää tuotteen säilyvyyttä huomattavasti. Ns. ”pillivarsi”pumppupullo päästää sisään enemmän ilmaa jolloin tuote hapettuu nopeammin. Mikä tahansa pumppupullo tai tuubi on kuitenkin parempi kuin kannellinen purkki.

Mitä ainesosiin tulee, Mádara käyttää paljon pohjoisesta luonnosta löytyviä raaka-aineita. Lotte Tisenkopfa-Iltnere kertoo, että ”Pohjoisen kasveissa on enemmän voimaa, koska ne joutuvat taistelemaan pohjoisen sääoloja vastaan. Näin ollen evoluutio on kehittänyt niille erityisen vastustuskyvyn.”

(Tähän en itse osaa ottaa kantaa. Uskon ja tiedänkin toki, että ilmasto vaikuttaa paljon kasvien ominaisuuksiin - onhan viileän ilmaston marjoista valmistettu viinikin monivivahteisemman makuista kuin lämpimän seudun viini, ihan vain koska viiniköynnös joutuu tsemppaamaan enemmän karummissa olosuhteissa ;). Mutta näkyykö kasvien maantieteellisten erojen tuottama laatuero kosmeettisen tuotteen kautta ihollani, siihen on vaikea vastata. Mutta kuulostaahan se toki hyvältä..!)

Muutamia erityisainesosia Mádaran tuotteissa:

Koivunmahlamehu

Koivunmahlamehun anti-age ominaisuus on yksi Mádaran mielenkiintoisimpia löytöjä. Idea koivunmahlan testaamiseen tuli Lotelta itseltään; hän juo säännöllisesti mahlamehua ja tuli ajatelleeksi, että kun mahla on niin terveellistä sisäisesti nautittuna, miksipä ei testata sen ominaisuuksia myös kosmeettisessa käytössä.

Mádara tutki mahlaa yhdessä kahden yliopiston kanssa, ja selvisi, että mehu on iholle erittäin hyödyllistä myös ulkoisesti käytettynä. In vitro –testit osoittivat, että stimuloimalla soluja koivunmahlalla, solujen jakaantuminen lisääntyi 25%:lla. Koivunmahla on myös erittäin antioksidanttista.

AnnaRamataStunda

Kuva: Mádara Cosmetics

Pääsin tapaamaan yhtä tutkijoista, Anna Ramata-Stundaa, ja sain kuulla seikkaperäisesti in vitro –kokeista. Anna kertoi soluviljelmistä samalla innolla, kuin minä jonkun shampoon koostumuksesta. :) In vitro –testeissä käytetään eristettyjä ihosoluja tai  keinoihoa, jonka soluja altistetaan erilaisille aineille. Anna kertoi labrasolujen "elämän" olevan niin mielenkiintoista, että hän seuraa solujen käyttäytymistä välillä jopa kotoa käsin tietokoneeltaan – soluviljelmä-webcamin kautta. Vähän niin kuin solu-tosi-tv…! :D

Jotta stoori saataisiin taas pysymään jonkinlaisissa lukijaystävällisissä mitoissa, palaan koivunmahlaan ja muutamiin muihin yliopistoyhteistyön kautta tutkittuihin ainesosiin Time Miracle –tuote-esittelyn yhteydessä.

Madara_ingredients_SuperseedOil

Supersiemenöljyt

Mádara lanseerasi viime kesänä kolme kasvoöljyä. Osa tuotteissa käytetyistä öljyistä on Loten mukaan kosmetiikassa sen verran harvinaisia, että Mádaran täytyi kiinnittää formuloinnissa erityistä huomiota jotta löydettiin juuri sopivan mieto konsentraatio iholla käytettäväksi.

Kasvoöljyt ovat koostumukseltaan ns. kuivaöljyjä – ja nyt sitten muuten labravierailun aikana varmistui, mikä tekee öljystä kuivaöljyn. Olin tätä aiemmin arvellutkin, mutta nyt sen sitten kuuli kemistin suusta. Eli molekyylikoko on se, joka vaikuttaa öljyn koostumukseen ja ihofiilikseen. Mitä pienempimolekyylisempi öljy, sitä herkemmin se imeytyy ja sitä ”kuivempi” sen tuntu iholla. Esimerkiksi marjaöljyt ovat kaikki kevyitä ja helposti imeytyviä, kun taas vaikkapa manteliöljy on aika raskas.

Soothing Hydration sisältää 8 öljyä; mustaherukan- ja karpalonsiemen-, tyrnimarja- parsakaali- avokado, kaura- ruusunmarja ja helokkiöljyjä.

Radiant Energy sisältää 9 öljyä; mustikan, lakan, karpalon, karhunvatukan, mustan kuminan, persiljan, kurpitsan, purasruohon eli kurkkuyrtin ja jojoban.

Age Recovery sisältää 10 öljyä; tomaatti, pihlaja, porkkana, karpalo, vadelma, mansikka, mustaherukka, mäkikuisma, tyrni ja ruusunmarja.

Madara_ingredients_mud

Muta

Uudessa Detox-naamiossa käytetään kirjaimellisesti tuhansia vuosia vanhaa mutaa, jota saadaan latvialaisesta järvestä 7-9 metrin syvyydestä.

Muta parantaa arpia ja palovammoja, sillä on antibakteerisia ja tulehdusta laskevia ominaisuuksia ja se toimii antioksidanttina.

.

Kuten aiemmin mainitsin, Mádaralla ei ole samanlaisia paineita kehittää uusia tuotteita kuin joillain perinteisillä merkeillä. Tuotevalikoima kasvaa pikkuhiljaa tarpeiden ja innovaatioiden myötä.

Tällä hetkellä kehityksen alla on tehokas tuote couperosa-iholle. Kuten tiedämme, punoittava iho on yksi pohjoismaalaisten naisten yleisimpiä iho-ongelmia. Tämän tuotteen kehittämistä varten Mádara on investoinut arvokkaaseen laitteistoon, jolla pystytään erityisen luotettavasti testaamaan aktiiviaineiden vaikutusta punoitukseen. Lotte selitti, etteivät tämän tyyppiset investoinnit ole niinkään itsestäänselviä pienille firmoille, sillä laitetta tarvitaan käytännössä vain kehitysvaiheen ajan minkä jälkeen se on tarpeeton. Mádara kuitenkin kokee anti-couperosa-tuotteen kehitystyön niin tärkeänä, että halusi sijoittaa laitteistoon.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noemie

Mádaran labraosastolla pääsin tapaamaan labrapäällikköä, kemisti-Santaa ja tuoksujenkehittelijä-Noemieta. Juuri Santalta sain kuulla öljyjen ominaisuuksista, ja kertoipa hän hyaluronihapostakin jutun, joka oli omiaan sekoittamaan päätäni entistä enemmän - mitä siis tulee aiemmin hankkimaani tietoon.

Hyaluronihappoahan on eri muodoissa, ja Santan mukaan muoto 'HYALURONIC ACID' (incinimi) on enemmän anti-age-vaikutteinen (--> menee sinne rypyn pohjaan kohottamaan sitä) kun taas muoto 'SODIUM HYALURONATE' ja etenkin 'HYDROLYZED SODIUM HYALURONATE' olisi enemmän kosteuttava (---> jää ihon pintaan sitomaan kosteutta). Aina kun sana 'hydrolyzed' puuttuu hyaluronihappo-ainesosan edestä, on vaikutus kuulema enemmän täyttävä ja kohottava kuin kosteuttava.

Tähän mennessä olen kuullut kaikkialta juuri päinvastoin; sodium hyaluronate (eli hyaluronihapon suola) olisi se muoto, joka pienemmän molekyylikokonsa puolesta pääsee imeytymään syvemmälle kun taas laajempimolekyylinen hyaluronihappo jäisi ihon pintaan.  Voinette taas ymmärtää, miten hämmentävän vaikeaa lopulta on oikeasti saada mistään asiasta ns. "varmaa oikeaa tietoa". Yksi asiantuntija sanoo yhtä, toinen toista. Ja kummallakin on koulutus ja työskentelevät asian parissa. Yritä siinä sitten löytää "totuus" jostain... :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noemie kertoili hieman tuoksujen maailmasta. Mádarallahan ei ole hajuvesiä, mutta jokaisessa tuotteessa toki on tuoksunsa - joka sekin vaatii tähän kosmetiikan alaan erikoistuneen kehittelijänsä.

Tuoksut ovat yksi eniten keskustelua herättävä osa-alue luonnonkosmetiikassa. Monet kokevat luonnon tuoksut "normikosmetiikan" tuoksuja ärsyttävimmiksi - ja tässä onkin Noemien mukaan perää. "Luonnolliset aromaattiset yhdisteet aiheuttavat enemmän ärsytystä kuin synteettiset yhdisteet, sillä ne ovat aktiivisempia", Noemie kertoo. Aktiivisia? Kyllä, luonnolliset tuoksuyhdisteet, kuten eteeriset öljyt, "tekevät" jotain ihossa, niillä on muitakin vaikutuksia kuin "tuoksuminen". Loppupeleissä kuitenkin synteettiset tuoksuyhdisteet ovat madaralaisten mukaan iholle haitallisempia niiden sisältämien liuotinjäämien vuoksi. Liuottimet ovat kuulema yksi pahimpia kemikaaleja hajusteissa.

Äärimmäisen kiinnostava aihe, josta olisin voinut jäädä juttelemaan labraan vaikka loppupäiväksi, mutta vierailuaika oli rajallinen ja jäin taas tuttuun "mistä voi toivoa oman taskukemistin vastaamaan kaikkiin mun kysymyksiin?" -tilaan. ^_^

Lupasin edellisen Mádara-vierailu-postauksen lopussa kertoa Loten esittämän tieteellisen selityksen sille, miksi luonnonkosmetiikka on iholle parempaa kuin synteettinen. Jätän nyt teidät kuitenkin vieläkin cliffhangerin varaan - jutusta tuli jo tällaisenaan niin pitkä että paras säästää tuo kohta ihan omaan postaukseensa. ^_^ (Arvostan jos joku jaksoi ylipäänsä tännekin saakka lukea..! :D)

51 comments on “Mádaran tuotekehittelystä ja ainesosista”

  1. KIITOS Sanni,tämä oli uskomattoman mielenkiintoinen postaus, kuten kaikki aiemmatkin valmistajavierailupostauksesi! Minua ainakaan ei yhtään haittaa jos postauksesta tulee pitkä - sinulla kun ei koskaan esiinny tylsää jaarittelua vaan postaus on tupaten täynnä asiaa.

    Toivottavasti tuohon hyaluronihappodilemmaan tupsahtaa jostakin selitys, koska haluaisin todella tietää, miten asia on :)

    Koivumahlan testaamisesta eristetyillä ihosoluilla (ja keinoiholla!?) tuli mieleen taannoinen keskustelu alkoholin vaikutuksesta ihoon. Alkoholi aiheutti solukuolemaa in vitro -testeissä, mutta yksi useasta vasta-argumentista oli se, että oikealla iholla on vahva puolustusmekanismi ja se käyttäytyy aivan eri tavalla. Jos näin on, miksi kosmetiikkaa ylipäätään testataan eristetyillä ihosoluilla? Ja kiinnostaisi todella paljon kuulla, miten keinoiholla testaaminen eroaa eristetyillä ihosoluilla testaamisesta. Mitä se keinoiho ylipäätään on, esim. onko sillä kerroksinen rakenne kuten oikealla iholla?

    Ja vielä: on varmaan eri asia testata pelkkää koivumahlaa (koivumahlamehua?) ja lopullista tuotetta, jossa koivumahlaa on varmaan prosessoitu tai tietysti ainakin sekoitettu tsiljoonaan muuhun aineeseen, jotka myös vaikuttanevat paitsi koivumahlaan myös ihoreaktioon...

    (Jes, onnistuin olemaan tuputtamatta tässä omaa kokemustani Mádaran koivumahlatuotteista!)

    Vastaa

    0
    1. Mitä se keinoiho ylipäätään on, esim. onko sillä kerroksinen rakenne kuten oikealla iholla?

      Puhuimme Annan kanssa juuri tuosta, ja itse jäin sen käsityksen valtaan (en ehtinyt mitenkään tehdä kaikista keskustelun aiheista muistiinpanoja, joten olen nyt ihan vain pääkopan varassa), että keinoiho on todella kuin oikeaa ihokudosta. Kysyin, että miten se keinoiho oikein elää siellä labraolosuhteissa kun eihän sillä voi olla verenkiertoakaan (joo, kunnon blondikysymyksiä..! :D Mutta tämähän on mulle aivan vieras alue), ja minulle kerrottiin että ihoa ravitaan jollain liuoksilla --> sama asia minkä verenkierto hoitaisi.

      Ja kiinnostaisi todella paljon kuulla, miten keinoiholla testaaminen eroaa eristetyillä ihosoluilla testaamisesta.

      Tästä taas ei tullut puhetta.

      Ja vielä: on varmaan eri asia testata pelkkää koivumahlaa (koivumahlamehua?) ja lopullista tuotetta

      Tottakai - ja kysyin tuostakin. :) Mutta arvaas mitä, enhän mä muista tuonkaan vastauksen yksityiskohtia. Laitan tästä Lotelle sähköpostia. Keskustelu oli erittäin seikkaperäistä ja toivoin koko Anna-tapaamisen ajan että olisin voinut nauhoittaa keskustelun, niin paljon informaatiota mahtui siihen puolituntiseen. Muistan vain, että Anna ja Lotte sanoivat, että joo, valmis tuote on tietysti eri asia kuin laittaa iholle pelkästään aktiiviainetta puhtaana, mutta jotenkin mun mieleen jäi sellaista, että valmiissa tuotteessa mahlan pitoisuus vastasi silti in vitro -testeissä käytettyä konsentraatiota. Varmistan tämän ehdottomasti! :)

      Vastaa

      0
    2. Vau, tämä on kyllä niin mielenkiintoista - eikä tällaista tietoa tavallinen kuluttaja noin vain mistään löydä. Jään odottamaan. Se luonnonkosmetiikan paremmuusperustelu suorastaan jännittää. Haluan vakuuttua :)

      Vastaa

      0
  2. Sitä vaan ihmettelen, että miksi ylipäätään pilata tuotteet hajusteilla?

    Olitko noita kuivaöljyjä kokeillut? Ne kuulostavat kiinnostavilta, ja mutanaamio myös.

    Vastaa

    0
    1. Sitä vaan ihmettelen, että miksi ylipäätään pilata tuotteet hajusteilla?

      Jonkun toisen kuluttajan näkökulmasta tuote päinvastoin paranee hajusteilla ;) Tähän on siis mahdoton tehdä mitään universaalia "hajuste hyvä - hajuste huono" -kannanottoa.

      Toisille tuoksu on erittäin tärkeä osa kosmetiikkaa, ja vaikuttaa merkittävästi ostopäätökseen. On ryhmä kuluttajia, jotka nimenomaan haluavat kosmetiikkansa tuoksuvan hyvältä, ja hajusteettomat tuotteet jäävät heidän kohdallaan kaupan hyllyyn. On erilaisia mieltymyksiä, ja kaikille mieltymyksille pyritään luonnollisestikin tarjoamaan vaihtoehtoja. Epäilemättä on tutkittua tilastollista tietoa, että se ryhmä, joka mieluummin ostaa hajustettua kosmetiikkaa kuin hajustamatonta, on suurempi kuin hajusteetonta kannattava. Siksi markkinoilla on huomattavasti enemmän tuoksuvia kuin tuoksuttomia kosmetiikkatuotteita.

      Vaikka tuoksu (eteerisiä öljyjä lukuunottamatta) ei vaikuta tuotteen hoitavuuteen, ja on näin ollen tavallaan turha lisäaine, ei kosmetiikkaa voi nähdä vain pelkkänä hoidollisena elementtinä. Valtaosalle kuluttajia kosmetiikka on yhtä lailla elämyksellinen asia kuin ihon tarpeisiin vastaava hoidollinen elementti. Näin ollen tuoksun olemassaolo kosmetiikassa on hyvin perusteltua.

      Kiva romaanivastaus! ^_^ Pointti olisi varmasti avautunut vähemmälläkin tekstillä... :D No, mä rakastan höpötellä kosmetiikan elämyksellisestä puolesta.

      Olitko noita kuivaöljyjä kokeillut?

      Sain mukaani Radiant Energy -öljyn, mutta en ole vielä ehtinyt kokeilla sitä. Sain myöskin mutanaamion (sekä uuden AHA-happonaamion), mutta nekin odottavat edelleen testaustaan. Riika-reissulta kotiuduttua keskityin Time Miracle -seerumin ja voiteen testaukseen, ja nuo yhdessä kosteuttavat niin tehokkaasti että en ole jotenkin löytänyt sopivaa hetkeä mihin väliin kokeilla öljyä. Asiaan vaikuttaa tietysti myös se, että olen itse niin anti-öljy-ihminen mitä tulee kosmetiikkaan, että öljyjen testaus aina vähän niinkuin luonnostaan siirtyy viimeiseksi... :D Jos siis saan joukon tuotteita, joiden joukossa on öljyjä. :) Naamioiden kohdalla sama homma. En itse juuri koskaan käytä naamioita. Mutta toki tulen nuo testaamaan. :)

      Vastaa

      0
  3. Nää postaukset on mielenkiintoisia. Luonnonkosmetiikka varsinkin,kun iho reagoi niin helposti eri tuotteisiin. Jopa apteekin perusvoiteista kaikki ei sovi ja vuoden aikakin vaikuttaa. Joten tämän kaltaiset tiedot kartoittavat sitä tietämystä mitä luonnonkosmetiikka on. Odotan jo seuraavaa postausta aiheesta ja eikä tämä ollu minusta edes liiqn pitkä. Aattelin jopa, että tähänkö tää loppu...no hö!! :)

    Vastaa

    0
    1. Odotan jo seuraavaa postausta aiheesta ja eikä tämä ollu minusta edes liiqn pitkä. Aattelin jopa, että tähänkö tää loppu…no hö!! :)

      Voi kun kiva kuulla..! :) Tämän tyyppiset blogiartikkelit eivät ihan ole sitä "mainstream"-blogimatskua mistä valtaosa blogien lukijoista tykkää, mutta itselleni nämä ovat hurjan mielenkiintoisia toteuttaa ja on tosi kivaa kuulla että näille löytyy myös yhtä innostuneita lukijoita :) Vaikka suuri osa mieluummin lukisi tämänkin kohdalla jonkun ripsariarvistelun... ;)

      Vastaa

      0
    2. itsekin nautin ihan suunnattomasti kun välillä saa lukea ajan kanssa pitkää postausta!
      sen aikaansaamisessa olet nähnyt valtavasti vaivaa saadaksesi pidettyä sen mielenkiintoisena ja helppolukuisena.
      mulla on tapana ajoittaa lukunautinto välipalan syönnin yhteyteen niin saa ihan rauhassa lukea rivi riviltä :)

      taisipa olla ensimmäinen kerta kun ihan kommentin jaksoin raapustaa!

      Vastaa

      0
    3. Kiitos Milja, jotenkin tosi palkitsevaa kuulla tällaista :)

      Asiaa ja materiaalia kun olisi tällaisista vierailuista vaikka kuinka paljon niin on oikeasti aika haastavaa rajata mitä laittaa postaukseen ja minkä jättää ulkopuolelle. Vaikka itseäni kiinnostaa kaikki vierailuista imetty informaatio, ei loputon kilometripostaus kuitenkaan ole kovin lukuystävällinen ja on vain yritettävä tiivistää.

      Kiva kuulla että koet postaukset helppolukuisina ja sopivan pituisina, olen siis onnistunut :)

      Vastaa

      0
    4. On kyllä onnistunut kirjoitus. Osaat kertoa asian niin hyvin, että tosian blondiki tajuaa :D Itse pidän tärkeänä sitä mitä tuote sisältää, miten se on tehty jne. Se mistä kaikki alkaa ja päätyy valmiiksi tuotteeksi. Kiitos! Ps. bloggaajana olet monipuolinen :)

      Vastaa

      0
  4. Hei Sanni ja kiitos mahtavasta blogista! :)

    Kävit siellä ihoanalyysissa ja sait tiedon, että sinulla olisi couperosaa...ja kuorinta-aineeksi suositeltiin happo- ja entsymaattisia aineita. Laitoit (?) tilauksen ko. tuotteista? Minulla myös couperosaa ja kiinnostaisi mitkä kuorintatuotteet, siis ihan merkkikohtaiset nimet, sinä tiedät ehkä sopivan couperosalle. Kiitos jos autat....

    Vastaa

    0
    1. Laitoit (?) tilauksen ko. tuotteista? Minulla myös couperosaa ja kiinnostaisi mitkä kuorintatuotteet, siis ihan merkkikohtaiset nimet, sinä tiedät ehkä sopivan couperosalle. Kiitos jos autat….

      Tilasin lukijani Vepen suositteleman Paula's Choice AHA-setin, joka sisältää päivittäin käytettävän ja viikoittain käytettävän tuotteen. Laitan tähän linkin niin näet yksityiskohtaiset tuotetiedot:

      http://www.paulaschoice-eu.com/resist-skin-resurfacing-smoothing-system.html

      Tilasin myös näytteet tuotteista Resist Daily Pore-Refining Treatment with 2% BHA, Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant ja Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant.

      Kaikkien AHA/BHA -kuorintojen pitäisi sopia couperosa-iholle. Paula's Choicen sivuilla BHA:ta suositellaan couperosalle kuitenkin vielä AHA:ta enemmän sen rauhoittavan ominaisuuden vuoksi.

      Suomen markkinoilta tunnen omakohtaisesti vain kolme happopohjaista kuorintaa/naamiota (myös naamiot kuorivat); Clarinsin Gentle Exfoliatorin, RENin Glycolactic Radiance -naamion sekä Mádaran AHA-naamion.

      Vastaa

      0
    2. Oletko jo ehtinyt kokeilla näitä? :)

      Ovat vielä matkalla :) Ja juuri nyt minulla on meneillään La Roche-Posay -testiviikot :D Niiden jälkeen sitten Paulaa :)

      Vastaa

      0
    3. Kommentoin nyt hiukan kysymyksen ohi, mutta pakko kertoa, kun olen viimein löytänyt tuotteen, jota oikeasti voin kehua!

      Mulla on se ehkä yksi ärsyttävimmistä ihotyypeistä, joka on taipuvainen punaisuuteen, katkenneisiin verisuoniin ja sen LISÄKSI kipeisiin syvävällä ihossa muhiviin hormonikomedoihin. Ennen siis olen valinnut kumpaa hoidan, aknea vai punaisuutta. Kunnes löysin aineen, joka tehoaa molempiin! Paula's Choicesta luin salisyylihaposta. Nuo Paulan tuotteet kuitenkin ovat hieman liian arvokkaita mun budjetille, joten etsin salisyylihappokasvovedelle vastinetta.

      Ostin sitten kokeilun vuoksi ilman kovin suuria toiveita apteekista Louis Widmerin Wicnelact kasvoveden (n.8€). Kaksi kuukautta olen nyt aamuin illoin putsannut naaman tällä, eikä jokakuukautisia PMS-paiseita ole tullut! Samalla myös punaisuus on pysynyt aisoissa/vähentynyt, vaikka aluksi pelkäsinkin, kun tuo käytettäessä hieman kirvelee ja pistelee.

      Käsittääkseni tuo salisyylihappo avaa huokosia ja elvyttää verenkiertoa, jolloin bakteerit ja rasva pääsevät poistumaan ihohuokosten kautta, eivätkä jää tulehtumaan ihon sisään. Samalla vilkastunut verenkierto auttaa verisuonia uudistumaan ja vähentää punaisuuttta.

      Luonnonkosmetiikkavaihtoehtoa odottelen vielä... Tietääkö kukaan kenties pajun salisyylihappoon perustuvaa tuotetta?

      Vastaa

      0
    4. Ainakin Aubreylla on sellainen putsari (Clarifying Therapy Cleanser), jossa salisyylihappo on peräisin pajunkuoresta. Itse olen käyttänyt sitä jo kuukausia ja iho on todellakin pysynyt näpyttömänä. Se ei myöskään kuivata edes nyt ilmojen viilettyä (minulla pintakuiva iho). Eikä aiheuta punoitusta ainakaan mulla, jolla iho reagoi kosmetiikkaan monestikin voimakkaalla punoituksella :)

      Vastaa

      0
    5. Ainakin Aubreylla on sellainen putsari (Clarifying Therapy Cleanser), jossa salisyylihappo on peräisin pajunkuoresta.

      Kappas..! :) No, heti löytyi ainakin yksi lafka! ^_^

      Vastaa

      0
    6. Kiitos Auruanmamillekin tuotevinkistä! :) Ihan mahtavaa kun jaatte näitä täällä :)

      Käsittääkseni tuo salisyylihappo avaa huokosia ja elvyttää verenkiertoa, jolloin bakteerit ja rasva pääsevät poistumaan ihohuokosten kautta, eivätkä jää tulehtumaan ihon sisään.

      Näin on, BHA on rasvaliukoinen ja pystyy "tunkeutumaan" huokosen sisään ja hajottamaan siellä olevia möhniä, toisin kuin AHA-hapot.

      Tietääkö kukaan kenties pajun salisyylihappoon perustuvaa tuotetta?

      Lotte kertoi, että hänen käsityksensä mukaan valtaosa kosmetiikassa käytetystä salisyylihaposta on synteettistä - itse asiassa jopa Mádaran käyttämä on synteettistä. Muistaakseni Lotte selitti jotain sellaista, että luonnollista salisyylihappoa pystytään tuottamaan niin pieniä määriä, että sitä on markkinoilla hyvin vähän saatavilla - ja ilmeisesti superkallista. Voi olla että muistan/ymmärsin väärin, mutta se on kuitenkin varmaa että Mádarakin käyttää synteettistä salisyylihappoa. Mádaran tuotteissa sitä käytetään myös säilövän ominaisuutensa ansiosta.

      Vastaa

      0
    7. Uskon hyvin tuon, että valtaosa kosmetiikan salisyylihaposta on synteettistä, ja mulle asia on yks hailee (jos kemiallinen rakenne on sama), mutta Aubrey ainakin väittää että tuossa tuotteessa salisyylihappo on peräisin pajunkuoresta:
      http://www.aubrey-organics.com/ProductInfo/970.aspx

      Ja tuote on todella edullinen ja riittoisa ja mun ehdoton lempparini :D

      Vastaa

      0
    8. Voi kiitos Sanni! Olet ihana :)
      Kyllä on tosi hienoa kun otat niin tarkkaan selvää tuotteista ja raaka-aineista ja kaikesta ja jaat sen meidän kanssamme.

      Vastaa

      0
  5. ihanaa, kiitos jälleen Sanni aivan huippumielenkiintoisesta postauksesta! Olen nyt alkanut kirjoitella jonkinnäköisiä artikkeleita, ja huh heijaa, miten työlästä asiatekstin tuottamien onkaan, kun sen haluaa huolella tehdä. Aivan ehdottomasti sulle isot pointsit siitä, että teet tällaisiakin postauksia!! :) Ja kuten Sarikin jo sanoi yllä, ei haittaa, vaikka postauksissa olisi pituutta. Mun mielestä pitkät postaukset on huippuja, kun ne on tällaisia hyvin kirjoitettuja ja asiapitoisia. Mistähän toi pituuskysymys edes on noussut bloggaajien mieliin, onko jossain opaskirja bloggaajille, jossa muistutetaan keskimääräisen nykyihmisen keskittymiskyvystä ja varoitellaan liian pitkistä postauksista? :D jos tekstiä irtoaa, niin anti tulla vaan! njoo, moni varmasti hakee blogista jotain nopsaa viihdettä mutta sitten on meitäkin, joille lukeminen itsessään on se paras kiksien antaja :D

    Luonnonkosmetiikkapohdinnat olisi tosi mielenkiintoisia. Mulla on vahva intuitiivinen käsitys luonnonkosmetiikan paremmuudesta itselleni, mitään rationaalista harkintaa en ole asian tiimoilta ikinä tullut tehneeksi. Se riittäköön :P Mutta oletko ikinä perehtynyt sellaiseen teemaan kuin luonnonkosmetiikan ekologiset kokonaisvaikutukset? Toki lk:ssa kiinnitetään huomiota pakkausmateriaaleihin ja varmaankin siihen, mitkä vaikutukset tuotteilla on sitten, kun ne joutuvat ympäristöön, mutta entä valmistus itsessään? jäi miettimään tätä ei ruokaa muualle kuin suuhun -ongelman kautta. Jossain luki, että luonnonkosmetiikka ei olisi aidosti ekologisin vaihtoehto käsittääkseni juuri tuon takia, että siinä käytetään enemmän resursseja kuin synteettisessä asiaan, mikä voitaisiin hoitaa muutenkin eli kosmetiikan tuottamiseen. olisi hurjan mielenkiintoista jos jostain löytyisi objektiivista vertailua aiheesta! oletko itse pohtinut asiaa koskaan?

    Vastaa

    0
    1. Aivan ehdottomasti sulle isot pointsit siitä, että teet tällaisiakin postauksia!! :)

      Kiitos anonymous :)

      oletko ikinä perehtynyt sellaiseen teemaan kuin luonnonkosmetiikan ekologiset kokonaisvaikutukset?

      En. Tällainen aihe on mielenkiintoinen, mutta vaatii niin paljon journalistista taustatyötä että tämän tyyppiset postaukset ovat blogissa aika harvalukuisia - mieluummin kun kuitenkin käytän aikaa päivittäisten postausten tuottamiseen. (Laajempaa taustatyötä vaativat jutut vievät luonnollisestikin aikaa päivittäisiltä postauksilta.)

      mutta entä valmistus itsessään?

      Sen verran tiedän, että sertifioidun luonnonkosmetiikan valmistusprosessi tietysti myös kunnioittaa ympäristöä niin pitkälle kuin mahdollista. Valmistukseen liittyvistä ympäristöseikoista on sertifikaateissa ihan tarkat säädökset.

      Objektiivista näkökulmaa asiaan on tietysti vaikea löytää, kun tieto tulee firmoilta itseltään. Mutta itsestäni tuntuisi todella epätodennäköiseltä ja epäUSKOTTAVALTA ajatus siitä, että luonnonkosmetiikkaa varmistavan firman ekologiset arvot eivät ulottuisi kokonaisvaltaisesti prosessin laidasta laitaan - aina teknologia- ja pakkausvalinnoista raaka-aineisiin ja kuljetuskysymyksiin.

      Tietysti aina voidaan spekuloida loputtomiin kaupallisuus vs. todelliset arvot -seikkaa, siis joku kyseenalaistava taho varmasti miettiikin että joo, Firma X nyt vain hyödyntää trendikästä vihreää aaltoa puskemalla markkinoille jälleen yhden "vihreän sarjan" hienoilla logoilla, mutta itse tehtaalla ekologinen näkemys jää toisarvoiseksi, mutta mä en henkilökohtaisesti usko tähän. Kaikesta trendikkyydestään huolimatta luonnonkosmetiikka ei loppupeleissä ole kaupallista - vaikka sektori kasvaa joka vuosi, se on kosmetiikan kokonaismarkkinoilla vain pienenpienenpieni kakunpala. Sillä ei siis ihan hulluna rahaa tahkota. :) Näin ollen tuntuisi todella epätodennäköiseltä, että Firma X näkisi sertifioidun kosmetiikan tuottamisen vaivan vain pelkkä rahan kiilto silmissä. Kyllä ekologiset arvot varmasti muodostavat luonnonkosmetiikkafirmoilla toimintafilosofian pohjan ja ohjaavat kaikkea toimintaa. Tottahan toki Firman tarkoitus on myös elää tuotoilla, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoitan kaupallisuudella ja Kaupallisuudella. :)

      Vastaa

      0
  6. Huaaaaa miten mielenkiintoista settia!! Jaan innolla odottamaan mita seuraava postaus tuo tullessaan :D

    Vastaa

    0
  7. Kiitos Sanni hyvästä postauksesta! Voin olla vähemmistöä, mutta mun mielestä tällaiset postaukset ovat paljon mielenkiintoisempia kuin esimerkiksi ripsarien tuote-esittelyt. Enkä kyllä tunne sellaista käsitettä kuin liian pitkä postaus :D

    ”Pohjoisen kasveissa on enemmän voimaa, koska ne joutuvat taistelemaan pohjoisen sääoloja vastaan. Näin ollen evoluutio on kehittänyt niille erityisen vastustuskyvyn.” --> no tää kuulostaa kyllä mun korvaan ihan markkinointihötöltä :) Kaikki kasvit pyrkivät sopeutumaan vallitsevaan ympäristöön, ja on niitä hankalia sääoloja muuallakin - esimerkiksi Välimeren alueella kasvit muodostavat lehtiin vahapinnan, jotta niistä haihtuisi vähemmän kosteutta. Mutta että kasvin puolustautuminen hankalia sääoloja vastaan tekisi siitä hyödyllisemmän ihmisen iholle - saanen epäillä :D

    Mitä sitten taas tulee hajusteisiin, niin en jotenkaan usko luonnonkosmetiikan hajusteiden olevan sen parempia iholle kuin synteettisenkään. Ei kai luonnonkosmetiikan tuoksujen ärsyttävyys ole yhtään sen hyväksyttävämpi asia, vaikka ne kuinka olisivat "aktiivisempia"? Jos jostain kosmetiikasta olen ihmisten kuullut saavan allergiaoireita, niin luonnonkosmetiikasta, ja voimakkaasti hajustetusta normikosmetiikasta, kuten The Body Shopin tuotteista. Oli hajuste synteettistä tai ei, sisältää se silti valtavan kirjon eri aineita. Ja jos on Paula Begouniin uskominen, niin "fragrant plant oils" ovat alkoholin ohella todellisia ihon paholaisia.

    Ja alkoholista tulikin mieleen, että sain kaupanpäällisinä Madaran Regeneratin Night Cream - yövoiteen, jonka incissä alkoholi on jo toisena :/ tyytyväisenä olen sitä silti käyttänyt, mutta välillä tietysti käy mielessä, että liekö tämä se kaikkein hoitavin voide kasvoille.

    Vastaa

    0
    1. ”Pohjoisen kasveissa on enemmän voimaa, koska ne joutuvat taistelemaan pohjoisen sääoloja vastaan. Näin ollen evoluutio on kehittänyt niille erityisen vastustuskyvyn.” –> no tää kuulostaa kyllä mun korvaan ihan markkinointihötöltä :)

      No sillä mä kirjoitinkin että "Kuulostaahan se hyvältä" :D Siis tosiaan, ken tietää onko tuossa perää, mutta toimii markkinoinnissa ;)

      Ja alkoholista tulikin mieleen, että sain kaupanpäällisinä Madaran Regeneratin Night Cream – yövoiteen, jonka incissä alkoholi on jo toisena :/

      Mádaran voiteissa on alkoholia kuulema maksimissaan n. 10% - tämän tiedon olen saanut maahantuojalta joskus aiemmin.

      Vastaa

      0
    2. ”Pohjoisen kasveissa on enemmän voimaa, koska ne joutuvat taistelemaan pohjoisen sääoloja vastaan. Näin ollen evoluutio on kehittänyt niille erityisen vastustuskyvyn.”

      "Mutta että kasvin puolustautuminen hankalia sääoloja vastaan tekisi siitä hyödyllisemmän ihmisen iholle – saanen epäillä :D"

      Ainoa selitys, joka minulle tuli tasta mieleen, olisi se, etta ehka Madaran puolelta haettiin jotain sellaista, etta karummat saaolot lisaavat kasveissa erilaisten esim. antimikrobisten tai muiden bioaktiivisten aineiden synteesia, jolloin niita olisi pohjoisen kasveissa enemman, joten naista kasveista eristetyissa uutteissa olisi enemman "tehoaineita". Siihen en osaa ottaa kantaa, onko noilla yhdisteilla mitaan vaikutusta ihmisen iholla.

      Vastaa

      0
    3. Ainoa selitys, joka minulle tuli tasta mieleen, olisi se, etta ehka Madaran puolelta haettiin jotain sellaista, etta karummat saaolot lisaavat kasveissa erilaisten esim. antimikrobisten tai muiden bioaktiivisten aineiden synteesia, jolloin niita olisi pohjoisen kasveissa enemman, joten naista kasveista eristetyissa uutteissa olisi enemman “tehoaineita”.

      Tätä Lotte varmastikin ajoi takaa. Mutta tosiaan - näkyykö näiden aineiden korkeampi pitoisuus jotenkin iholla - todella vaikea sanoa. Asian selvittämiseksi käytännössä pitäisi varmaankin valmistaa tiettyyn, laajasti esiintyvän kasvin uutteeseen perustuva tuote kahtena versiona - toisessa olisi uutetta pohjoisilla leveysasteilla kasvaneesta kasvista, toisessa eteläisemmiltä tienoilta kerätystä samasta kasvista. Muuten formula olisi tismalleen sama. Sitten vain tsekkailtaisiin, onko voiteilla jotain eroja.

      Vastaa

      0
  8. Moikka Sanni,

    Ja kiitos mielenkiintoisesta ja huolellisesti laaditusta postauksesta! En ole itse juuri perehtynyt kosmetiikan sisältämiin aineisiin.Sinun blogia on kiinnostavaa lukea, kun olet hyvin perillä kosmetiikan sisältämistä kemikaaleista ja myös sinun innostuneisuus välittyy tänne ruudun toiselle puolelle :).Hauska yksityiskohta oli tässä jutussa Annan kiinnostus seurata solujen jaksamista kotoa käsin ;).Melkein liikkistä ;)

    Ja vähän ehkä nolottaa kirjoittaa vasta nyt, mutta kiitos myös Kreikan reissupostauksista ja retkipostauksista!Niitä on aina niin kiva lukea ja katsella kauniita kuvia.

    Mukavaa viikon jatkoa sinulle Sanni!

    Vastaa

    0
    1. Kiitos sinullekin kommentista, Lumikide! :)

      Minustakin Annan vilpitön innostus alaansa kohtaan oli mahtavaa, ja huvitti - siis hyvin positiivisesti - se juttu "solu-tosi-tv:stä" :)

      Vastaa

      0
  9. Mielenkiintoista, mutta olen yhä vakuuttunut, että madaralla ei ole sellaista salaista ylivertaista tietoa, mitä joku toinen firma ei voisi kaivella esiin ja hyödyntää tuoteformuloinnissaan :)
    Vähän sama asia kuin hypetys korealaisten ihonhoitotuotteiden kohdalla - monet ovat toki todella laadukkaita, mutta raaka-aineet ovat sellaisia, että kuka tahansa valmistaja voi niitä käyttää.

    Vastaa

    0
    1. Mielenkiintoista, mutta olen yhä vakuuttunut, että madaralla ei ole sellaista salaista ylivertaista tietoa, mitä joku toinen firma ei voisi kaivella esiin ja hyödyntää tuoteformuloinnissaan :)

      En minäkään tätä usko, enkä sellaista vaikutelmaa vierailulta saanut. Onhan monilla firmoilla omat anti-age-aktiiviainesosansa joille on varmastikin yhtä vakuuttavat tutkimustulokset. Koivunmahla on vain yksi aineista :) Mikään taho ei ollut Mádaraa aiemmin tutkinut sen anti-age -vaikutuksia, joten heille tietysti creditit tästä löydöksestä. Mahlaa ei yritetty esittää jonain maailmaa mullistavana, "muita parempana" tehoaineena, vaan yhtenä uutena luonnon raaka-aineisiin perustuvana tehokkaana ainesosalöytönä. Kelle tahansa valmistajalle on tietysti tärkeää ja merkittävää jos itse onnistuu löytämään jokun uuden tehoaineen, eikä tarvitse "tyytyä" formuloimaan tuotetta jo tunnettujen ainesosien tehoon nojaten.

      Vastaa

      0
  10. Hyaluronic acod vs. sodium hyaluronate-kysymyksen olen tiennyt jo kauan, HA on raaka-aineena kalliimpi kuin yleisemmin suosittu SH.

    Vastaa

    0
    1. Tarkoitatko, että olet ollut samassa käsityksessä kuin mitä Santa kertoi..?

      Mä en tajua miksi kaikki lähteet, joiden kanssa itse olen ollut tekemisissä, kertovat HA vs. SH -kysymyksestä päinvastaista. Kaikkialta löytää tiedon, jonka mukaan SH on pienempimolekyylistä. Ehkä HA on kalliimpaa koska se toimii myös ihoon ruiskutettuna...? Ja silloinhan sen tietysti saa syvemmälle pullistamaan ihoa. Itse en oikein ymmärrä miten se pystyisi molekyylikokonsa puolesta imeytymään rypyn pohjalle, mutta ehkäpä rypyn pohjakin lopulta on enemmän pinnassa kuin se alue, mihin SH kykenee imeytymään. Vaikeita asioita nämä :)

      Vastaa

      0
    2. Näin juuri - kyseisen tiedonmurun luin joskus Paula B:n Beautypediasta :) Jotain hyötyä siis PB:sta, ollaan hänen mielipiteistään mitä hyvänsä :)
      Hyaluronihappo tuli esiin joissain tuotearvioissa, joissa oli mainostettu sisältävän tätä silottavaa ainetta - vaikka INCI paljasti kyseessä olleen heikommin imeytyvää, halvempaa sodium hyaluronaattia. Paula paheksui tällaista harhaanjohtamista kovasti :) Alan kirjallisuus tässä asiassa on aika yksimielinen.

      Vastaa

      0
    3. vaikka INCI paljasti kyseessä olleen heikommin imeytyvää, halvempaa sodium hyaluronaattia. Paula paheksui tällaista harhaanjohtamista kovasti :) Alan kirjallisuus tässä asiassa on aika yksimielinen

      .

      No on kyllä kummaa... Siis tuon saatavilla olevan tiedon ristiriitaisuus. Itselläni on mm. erään pohjoismaisen kosmetiikkafirman Scientific Managerin pitämältä luennolta paksu pumaska kosmetiikan raaka-aineita koskevaa infoa, ja mm. siellä lukee ettei HA pysty imeytymään molekyylipainonsa vuoksi. Jos nyt nopsaan ottaa Googlesta ensimmäisen aihetta koskevan hakutuloksen, niin sieltäkin löytyy sama tieto; "Hyaluronic acid, he notes, is one of the larger molecules. Substances with a molecular weight of 500 Daltons or more cannot penetrate skin's outer layer, he notes. The hyaluronic acid in most skin creams, he notes, weighs between 10,000 and 10,000,000 Daltons, meaning it cannot be absorbed."

      Vastaa

      0
  11. Hei! Todella mielenkiintoista asiaa. Pitää lähteä puotiin päivittämään Madara-tietous ajan tasalle.
    Tiesitkö, että Madaran koivunmahla tulee Suomesta, Pohjois-Karjalasta?
    Toinen mielenkiintoinen asia tämä tuoksulla vai ilman -keskustelu.
    Itse olen ihan hurahtanut aromaterapiaan. Esimerkiksi laventeliöljy auttaa nukahtamisvaikeuksissa ja nukun koko yön heräilemättä, kun monesti uni muuten on ärsyttävän katkonaista, jos en muista laittaa tätä voidetta illalla.
    Olen sekoitellut myös omia hieronta- ja vartaloöljyjä. Muutama tippa yhtä tai useampaa tuoksuöljyä noin desilitraan vaikkapa rypäleensiemenöljyä. Rypäleenkiviöljy imeytyy todella hyvin. Jos taas tarvitsee tehoa kuivaan talvi-ihoon, sitä tulee lisäämällä sekoitukseen vaikkapa jojobaöljyä. Vain mielikuvitus rajana!
    Kuulin paikallisessa ekokauneushoitolassa mielenkiintoisen näkökulman tuoksuihin. Asiakas oli kauhistellut, että kamalaa, miten tuotteessa on vahva tuoksu, hän ei kestä mitään tuoksuja.
    Kun oli hetki tunnusteltu, tuleeko reaktioita tai alkaako ahdistaa, mitään ei sitten tapahtunutkaan. Kyse oli siitä, että hoitolan käyttämät tuotteet perustuu luonnollisiin ainesosiin.
    Kosmetologi kertoi, että tuoksuille herkistynytkin voi monesti käyttää luonnollisia tuoksuja, vaikka synteettiset ahdistaisi. Ei ole siis ollenkaan mustavalkoinen joko tai asia.
    Sanomattakin kai selvää, että kuulun niihin, joille tuoksu on ihan oleellinen osa kosmetiikan nautintoa. Suosin luonnonmukaisia, paitsi värikosmetiikassa.

    Vastaa

    0
    1. Tiesitkö, että Madaran koivunmahla tulee Suomesta, Pohjois-Karjalasta?

      En tiennyt, tai joo, koivu mainittiin yhtenä niistä ainesosista joita ostetaan Suomesta, mutta toisaalta Mádaran Time Miraclen tuotekehitysvideossa haastatellaan latvialaista koivunmahlantuottajaa - eli ilmeisesti mahlaa ostetaan sekä Suomesta että Latviasta. :)

      Vastaa

      0
  12. Kommentoin vielä sen verran, että näitä 'innovatiivisia', 'puhtaita', 'tiukat standardit täyttäviä' luonnonkosmetiikkasarjoja, (joiden perustajat eivät ole saaneet apua muista sarjoista.. blaah blaah.. ) joissa on käytetty aivan erityistä teknologiaa jne.. Niiden avulla perustaja sai kuin saikin ihonsa kuntoon ja hehkumaan (yllätys..)

    Esimerkkinä vaikka http://www.annmariegianni.com/
    johon törmäsin luettuani miehensä ravintojuttuja - ne kiinnostavat enemmän kuin luonnonkosmetiikka, ja eksyin sitä kautta rouvan sivuille :)
    Olen testannut tuotteita yhden kokeilupakkauksen verran, ja tuoksut ovat aika tymäkät. Täysikokoiset pakkaukset ovat aika pieniä ja siten melkoisen hintavia..
    Halusin heittää vinkin tällaisestakin sarjasta, jos joku luonnonkosmetiikkaa harrastava innostuisi ;)

    Vastaa

    0
    1. Kiitos vinkistä, NG :)

      Vaikka kertomuksissa varmasti on perää, niin onhan se jotenkin huvittavaa kuinka identtisiä monien, - etenkin näiden uudempien - luonnonkosmetiikan sarjojen kehittäjien stoorit ovat. Vanhempien sarjojen taustalta ei löydy "Oli kehitettävä sopivat tuotteet itse kun ei löytynyt tarpeeksi puhtaita/hellävaraisia/tehokkaita jne" -perusteluja. Se on uusi "ilmiö". :)

      On kyllä sanottava, että kulmani vähän kohosivat lukiessani tuota Annmarien esittelyä, esim. tätä kohtaa; "Skin care products were severely under-regulated and most contained ingredients that weren’t safe at almost any amount.". Okei, en ole perehtynyt USAn kosmetiikkalainsäädäntöön joten en tiedä onko siellä mahdollista että markkinoille pääsee tuotteita joiden ainesosat "eivät ole missään määrin turvallisia" - EU:ssahan se olisi käytännössä mahdotonta - , mutta jotenkin tuntuu hitusen epäuskottavalta.

      Vastaa

      0
    2. Juu, aikamoista liioittelua tuonkin sarjan markkinoinnissa... kaikki muut ovat suurin piirtein tungettu täyteen kiellettyjä ja vaarallisiksi tunnettuja aineita, mutta onneksi meidän tuotteet ovat toista maata :)

      Vastaa

      0
  13. Näitä jaksaisi lukea vaikka loputtomiin, ihan älyttömän mielenkiintoista nimittäin! Kovasti jo odotan sitä kolmattakin Mádara-osaa.

    Sellainen kysymys hiipi vain mieleeni, kun olen viime aikoina monen huomannut siirtyneen yhä enenevissä määrin luonnonkosmetiikan käyttäjäksi, että näkyyköhän tuo muutos myös luonnonkosmetiikan myynnin suhteellisessa määrässä Suomessa. Tiedätkö, onko jotakin tilastoa olemassa tästä aiheesta? Oma luuloni on, että luonnonkosmetiikka olisi kasvattanut menekkiään aika reippaasti viime aikoina.

    Vastaa

    0
    1. Näkyyköhän tuo muutos myös luonnonkosmetiikan myynnin suhteellisessa määrässä Suomessa. Tiedätkö, onko jotakin tilastoa olemassa tästä aiheesta?

      Luonnonkosmetiikka Ry:llä luulisi mahdollisesti olevan jotain tilastoa, mutta mitään virallista julkaistua tietoa en ole nähnyt.

      Mutta pelkästään omiin havaintoihin perustuen voi todeta, että myynti on kasvanut jo niiden muutaman vuoden aikana kun itse olen ollut enemmän tietoinen luonnonkosmetiikasta. Kun siirryin luonnonkosmetiikkaan vuonna 2009 ei esimerkiksi tavarataloissa ollut sellaisia luonnonkosmetiikan osastoja kuin nykyään - hyvä jos yksi hylly. :) Nykyään Sokoksilla ja Stockmanneilla on luonnonkosmetiikalle varattu huomattavat tilat.

      Vastaa

      0
  14. Ihan paras postaus :3

    Mä kyllä pyörrän oman madaranegatiivisuuteni, ei siinä varmaan ollut mitään pointtia, mun on pakko kokeilla sen tuotteita!

    Vastaa

    0
  15. Täytyy myöntää, etten ihan loppuun saakka kahlannut teksiä. Mutta oli pakko kuitenkin tulla kommentoimaan. Olen ollut superseed-öljyihin todella tyytyväinen, kunnes pari päivää sitten melkein täysi pullo putosi lavuaariin ja korkki meni rikki ja melkein kaikki öljyt viemäriin! Aina välillä lasipullot hyppivät käsistä, kun voiteita käyttää, mutta koskaan en ole vielä saanut lasisia kosmetiikkaputeleita rikki ennen tätä! Selkeästi siis tuotekehittelyn paikka. Öljy sinällään siis oli mielestäni todella laadukkaan oloista ja hyvä sijoitus hintaansa nähden. Olen käyttänyt kalliimpiakin luonnonkosmetiikkaöljyjä, enkä havainnut oleellista eroa niihin verrattuna.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (40)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat