Täältä tulee viimein mun deodoranttivertailu. :)
Minulla oli alun perin tarkoituksena testata ja verrata tässä jutussa vain luonnonkosmetiikan deodorantteja, mutta päädyin ottamaan mukaan myös kaksi normikosmetiikan antiperspiranttia. Tämä siksi, että toinen niistä on pitkäaikainen suosikkini, ja halusin verrata sitä luonnonkosmetiikan vastineeseen. Toinen on mukana myös vertailun motiivilla.
Vertailun tuotteista kuusi on luonnonkosmetiikkaa ja kaksi normikosmetiikkaa.
Seuraavat postauksessa esiteltävät tuotteet on saatu markkinointitarkoituksessa PR-lahjana tai osana aiemmin tehtyä kaupallista yhteistyötä:
True Organic / saatu Jolielta
Acorelle ja c/o Gerd / saatu Twistbe'ltä
Rimita / saatu Ruohonjuurelta
Seuraavat ostettu itse:
Lavera, Ben & Anna, Nivea ja Rexona
Sananen luonnonkosmetiikan deodoranteista:
Nämä eivät koskaan voi olla antiperspirantteja, sillä ne eivät sisällä hikitiehyitä blokkaavia aineita kuten alumiinisuoloja. Luonnonkosmetiikan deodoranttien funktio on ensisijaisesti ehkäistä hien hajua, ja jotkin niistä voivat myös vähentää hien aiheuttamaa kosteaa tunnetta iholla sisältämiensä kosteutta imevien tärkkelysten ansiosta.
Jotkin luonnonkosmetiikan deot voivat sisältää eli alunaa (Potassium Alum), joka on luonnollinen mineraali. Vaikka nimessä on sana 'alum', tämä aine ei toimi hikitiehyitä blokkaamalla kuten normikosmetiikan antiperspiranteissa käytetyt alumiiniyhdisteet.
Hien hajuun voidaan vaikuttaa bakteriostaattisilla, ihon pH:hon vaikuttavilla, tuoksuvilla, absorboivilla sekä hikitiehyitä tilapäisesti sulkevilla aineilla. Hiki itsessään ei haise, vaan ikävä haju on seurausta hien eritteiden sekä ihon pinnalla olevien bakteerien yhteisvaikutuksesta. Hien eritteet ovat hyvä kasvualusta bakteereille.
Hikeen liitettyjä haittavaikutuksia voidaan tehokkaimmin ehkäistä bakteerien kasvua ja lisääntymistä ehkäisevillä aineilla, ja/tai hien erittymistä vähentävillä sekä kosteutta imevillä aineilla. Tuoksuvat aineet toimivat peittämällä hien hajua.
🧴 Trietyylisitraatti (sitruunahapon esteri, incinimi Triethyl Citrate) - hillitsee hien komponenttien entsymaattista hajoamista, mikä ehkäisee epämukavien hajujen syntymistä.
🧴 Sinkkirisinoleaatti - (risiinioleaatin sinkkisuola, incinimi Zinc Ricinoleate) sitoo itseensä bakteerien ja hien aineenvaihdunnassa syntyviä hajumolekyylejä
🧴 Ruokasooda - (incinimi Sodium Bicarbonate) neutraloi hien tuoksua muuttamalla sen pH:ta.
🧴 Kaliumaluna - (luonnossa esiintyvä alumiinin ja kaliumin suola, incinimi Potassium Alum) - neutraloi hajuja aiheuttavia bakteereita sekä supistaa hikitiehyitä. Ero synteettisiin alumiinikloori-yhdisteisiin: kaliumalunassa isompi molekyylikoko, ei tuki huokosia vaan toimii supistamalla ihoa ja neutraloimalla bakteereita.
🧴 Eteeriset öljyt (eri nimiä) - monilla eteerisillä öljyillä on antibakteerinen vaikutus. Ne myös peittävät hien hajua omalla tuoksullaan.
🧴 Alumiinisuolat kuten Aluminum Chloride, Aluminum Sesquichlorohydrate ja Aluminum Zirconium Tetrachlorohydrex Gly - muodostavat hikitiehyiden suulle blokkaavan "tulpan", joka tilapäisesti estää hikoilua.
(Kaikki EU:ssa käytössä olevat perspiraatiota estävät kosmetiikan aineet löydät tästä listauksesta.)
En hikoile voimakkaasti muutoin kuin stressaavissa tilanteissa, niin positiivisissa kuin negatiivisissa. (Esimerkiksi innostavasta aiheesta kirjoittaminen on positiivista stressiä, ja hyvin ylesesti kainaloni menevät läpimäriksi, kun kirjoitan jostain minulle oikein tärkeästä tai inspiroivasta aiheesta! 😄)
Vapaapäivinä saatan pitää deodorantittomia päiviä, ja tällaisina päivinä kainaloni hyvin harvoin haisevat tai tuntuvat kosteilta.
Hikoiluni on kuitenkin voimistunut merkittävästi lähestyessäni keski-ikää, ja tämä on tuonut tarpeen tehokkaammille dödö-koostumuksille. Deodorantti on pettänyt useasti viime vuosikymmenen aikana, tällaista en muista nuoremmalta iältä. Olen joutunut hien takia tilanteisiin, että on jopa pitänyt ostaa uusi pusero matkalla työkeikalle..!
Aikaisemmin moni luonnonkosmetiikan deodorantti ei toiminut minulla, ja hien haju tuli läpi. Nykyään toimivat kaikki, joita olen testannut. Arvelen, että luonnonkosmetiikan deodoranttien teknologiassa on tapahtunut viime vuosina jokin merkittävä kehitysaskel, joka mahdollistaa nykyiset (ainakin itselläni) luotettavammat koostumukset. Paras esimerkki on Lavera, jonka vanhat dödöt eivät toimineet minulla lainkaan. Kun Lavera vuonna 2021 uudisti deodoranttinsa, oli suoritus täysin erilainen, ja tätä nykyä Laveran roll-on on ylivertainen suosikkini nestemäisistä deodoranteista.
Koostumus: emulsiomainen
Deodoroivat aineet: trietyylisitraatti, sinkkirisinoleaatti
Tärkkelystä: kyllä; riisitärkkelystä, mutta pitoisuus niin vähäinen, ettei vaikuta kainaloiden kuivuuteen
Soodaa: ei
Alkoholi: ei sisällä
Tuoksu: pehmeä, mieto ja erittäin miellyttävä
Kuivumisaika: 15 minuuttia tai enemmänkin
Tehokkuus: pitää hajut poissa, ei vaikuta hien kosteuteen iholla
Pakkauksen toimivuus: ei mieleeni: pallo on liian pieni ja deodoranttia pursuaa laiton yhteydessä pitkin pallon reunoja.
Rimitan deodorantti jakaa tunteeni. Se on todella miellyttävän tuoksuinen, koostumus tuntuu mukavan hellävaraiselta ja on myös tehokas: hien haju pysyy loitolla. En kuitenkaan kestä tämän superhidasta kuivumista.
Kun tätä laittaa kainaloon, ei voi laittaa paitaa päälle ainakaan 10 minuuttiin, sillä kainalot ovat dödöstä märät. Koostumus on märän emulsiomainen, ja lisäksi roll-on annostelee emulsiota "yli äyräiden", ja kainaloiden käsittelyn jälkeen pallon reunat ovat aivan aineessa ja loput saa pyyhkiä deodorantin suulta paperiin.
Koostumus: nestemäinen
Deodoroivat aineet: kaliumaluna, trietyylisitraatti, sooda
Tärkkelystä: ei
Soodaa: kyllä
Alkoholi: ei sisällä
Tuoksu: hajusteeton
Kuivumisaika: nopea; pari minuuttia
Tehokkuus: pitää hajut poissa, ei vaikuta hien kosteuteen iholla
Pakkauksen toimivuus: ihan ok, mutta pallo on mun makuun liian pieni. Lisäksi pallo voi jumittua jos dödöä ei hetkeen käytä, ja se täytyy elvytellä pyörimään ennen kainaloon viemistä. Tämä tosin ei liene ongelma normaalissa käytössä, jossa samaa dödöä käytetään päivittäin.
C/O Gerdin deodorantissa on tämän vertailun tuotteista lyhin inci - se voi siis sopia herkälle iholle. Tuote sisältää soodaa, joka voi ärsyttää joidenkin ihoa, ja ärsyttää isompina pitoisuuksina minunkin, mutta Gerdin dödön pitoisuus ei aiheuta mitään oireita mun kainalossa.
Perushyvä deodorantti. Extrapiste pakkauksen tyylikkyydestä, joskin miinuspiste mun makuun liian pienestä pallosta. Gerdin dödössä on testatuista deodoranteista pienin pallo.
❤️🔥 SUOSIKKI
Koostumus: nestemäinen
Deodoroivat aineet: trietyylisitraatti, sinkki, merisuola, kalsiumlaktaatti
Tärkkelystä: ei
Soodaa: ei
Alkoholi: kyllä
Tuoksu: neutraali unisex, kevyesti yrttimäinen mutta hillitty
Kuivumisaika: erittäin nopea, alle minuutti
Tehokkuus: pitää hajut poissa, ei vaikuta hien kosteuteen iholla
Pakkauksen toimivuus: erittäin hyvä; tässä on iso pallo joka ei koskaan jumitu ja tuote on nopea ja siisti levittää
Laveran Invisible-deodorantti on ollut luonnonkosmetiikan suosikkini siitä saakka kun ilmestyi. Tässä toimii minulle ihan kaikki. Jos jokin voisi olla parempi, niin tuoksu, tosin nykyinenkin on aivan OK ja neutraali.
Tässä dödössä on kaikkein nopein kuivumisaika, mikä on varmastikin alkoholin ansiota. Lavera-deodorantin alkoholi ei kuitenkaan ärsytä kainaloitani.
Tämä on luonnonkosmetiikan luottodeodoranttini.
❤️🔥 SUOSIKKI
Koostumus: nestemäinen
Deodoroivat aineet: kaliumaluna
Tärkkelystä: ei
Soodaa: ei
Alkoholi: ei sisällä
Tuoksu: ihastuttavan raikas ja vihreän kukkainen
Kuivumisaika: nopea, pari minuuttia
Tehokkuus: pitää hajut poissa, ei vaikuta hien kosteuteen iholla
Pakkauksen toimivuus: ihan ok. Pallo sopivan kokoinen, mutta juuttuu hitusen välillä.
Acorellen Fraicheur Intense -dödö on Rimitan ja Ben & Annan ohella vertailun deodoranteista parhaan tuoksuinen. Rakastan tämän tuoksua! Acorellehan on kunnostautunut myös tuoksu-brändinä, joten heillä tuoksuasiat osataan. Tätä on ilo käyttää!
Tämä on lähestulkoon yhtä hyvä kuin Lavera. Lavera voittaa vielä nopeammalla kuivumisellaan sekä isolla pallollaan, Acorelle tosin päihittää Laveran tuoksullaan.
Koostumus: aavistuksen maitomainen
Deodoroivat aineet: kaliumaluna, trietyylisitraatti, sooda
Tärkkelystä: ei
Soodaa: kyllä
Alkoholi: ei sisällä
Tuoksu: valmistajan mukaan laventeli, bergamotti ja cassia. Mä aistin aavistuksen laventelia, mutta muuten tuoksu on jokseenkin epähienostunut ja ei-harmonisen yrttinen.
Tehokkuus: pitää hajut poissa, ei vaikuta hien kosteuteen iholla
Kuivumisaika: viitisen minuuttia
Pakkauksen toimivuus: ihan ok, mutta jotenkin vanhanaikaisen oloinen ja pallo saisi olla isompi.
True Organicin alkuperäinen Undercover Agent on ollut yksi suosituimpia luonnonkosmetiikan deodorantteja Suomessa. Itse en koskaan päässyt omakohtaisesti vihille siitä, mistä suosiossa on kyse, sillä minulle Undercover Agent on jopa hitusen epämiellyttävä deodorantti. Sen suoritus on kyllä hyvä, eli se pitää hienhajut loitolla, mutta kaikkien testaamieni Undercover Agent -versioiden tuoksut ovat niin kummallisia, että en vain pysty tykästymään näihin. Alkuperäisen version vahvan yrttinen tuoksu on kaikkein oudoin.
Koostumukseltaan ja pakkaukseltaan tuote tuntuu jollain tapaa vanhanaikaiselta. Tässä on painava lasipullo, kun kaikissa muissa on kevyt muovipullo. Pallo on C/O Gerdin jälkeen vertailun dödöistä pienin.
❤️🔥 SUOSIKKI
Koostumus: vedetön stick
Deodoroivat aineet: magnesiumhydroksidi ja magnesiumkarbonaattihydroksidi
Tärkkelystä: kyllä; maissitärkkelys
Soodaa: ei
Alkoholi: ei sisällä
Tuoksu: pehmeän puuterinen, aromaattinen
Kuivumisaika: on jo valmiiksi kuiva
Tehokkuus: pitää hajut poissa, pitää kainalot myös kuivempina kuin ilman dödöä
Pakkauksen toimivuus: korkki on niin tiukka, että sitä on vaikea ottaa pois tai laittaa paikoilleen ilman, että se osuu puikkoon ja dödöä leviää hylsyn reunoille. Pakkaus on vaikea pitää täysin siistinä.
Ben & Annan vedetön tärkkelysdödö muistutta luonnonkosmetiikan tarjokkaista eniten synteettistä antiperspirantti-suosikkiani. Ben & Anna ei ole antiperspirantti, mutta sen tärkkelys-rikas koostumus imee kosteutta ja pitää kainalot paljon kuivempina kuin perinteiset nestemäiset roll-onit. Esittelin Ben & Annan stickin jo marraskuussa, ja se on Laveran ohella suosikkini luonnonkosmetiikan deodoranteista. Tuoksukin on mielettömän ihana!
Vähäsen miinusta tulee siitä, ettei pakkaus ole kovin käytännöllinen ja menee nopeasti epäsiistiksi. Annan tämän kuitenkin anteeksi, koska kartonkimateriaali on täysin biohajoavaa. Korkki halaa hylsyä niin tiukasti, että se osuu hyvin herkästi puikon päähän, ja deodoranttia leviää pitkin hylsyä. Puikon päätä ei myöskään pysty työntämään piiloon hylsyn sisään.
❤️🔥 SUOSIKKI
Koostumus: stick
Deodoroivat aineet: alumiini-zirkoniumkloorihydraatti
Tärkkelystä: kyllä; sodium starch octenylsuccinate (tuote sisältää myös talkkia)
Soodaa: ei
Alkoholi: ei sisällä
Tuoksu: pehmeän vihreä
Kuivumisaika: on valmiiksi kuiva
Tehokkuus: pitää hajut poissa, pitää kainalot myös kuivempina kuin ilman dödöä, mutta ei pidä kainaloita täysin kuivina.
Pakkauksen toimivuus: ihan siedettävä, mutta korkki sotkee nirhaamalla puikon reunaa.
Tämä antiperspirantti on ollut suosikkini jo vuosikymmenen. Löysin sen aikoinaan, kun etsin kiinteää dödö-tuotetta matkailutarkoitukseen (matkustan aina pelkällä käsimatkatavaralla, ja nestemäiset tuotteet ovat näin ollen rajalliset). Ihastuin koostumukseen, joka on iholla heti kuiva, levittyy todella miellyttävästi, ei ärsytä ihoa ja teho on erinomainen.
En aseta antiperspirantille vaatimusta pitää kainalot totaalisen kuivina, sillä en ylipäänsäkään hikoile valtavasti, ja täysblokki hikitiehyissä tuntuu ajatuksena epämiellyttävälle. Minulle riittää, että kainalot eivät mene stressaavassa tilanteessa ihan märiksi, ja että kainalot ylipäänsä pysyvät päivän ajan kuivempina kuin ilman dödöä.
Koostumus: stick
Deodoroivat aineet: alumiinikloorihydraatti
Tärkkelystä: ei
Soodaa: ei
Alkoholi: ei sisällä
Tuoksu: puhdas, pyykinpesuainemainen
Kuivumisaika: joitain minuutteja
Tehokkuus: pitää hajut poissa, pitää kainalot myös kuivempina kuin ilman dödöä, mutta ei pidä kainaloita täysin kuivina.
Pakkauksen toimivuus: ihan hyvä
Tässä vuosi tai pari vuotta sitten Rexonan stick-deodoranteilla oli valmistuskatkos, eikä niitä saanut pariin vuoteen. (Mulle ei koskaan selvinnyt, mistä oli kyse, mutta stick-tuotteita ei vain ollut kaupoissa eikä edes Rexonan verkkosivulla.) Ostin sitten Nivean stick-antiperspirantin, kun se oli yksi harvoja stick-muotoja, jonka kaupasta löysin. Ulkoisesti tuote muistuttaa Rexonaa, mutta on ihotuntumaltaan aivan erilainen.
Nivean Dry Comfort on rasvaisempi kuin Rexona ja tuntuu iholle levittäessä tahmealta ja epämukavalta. Se ei liu'u iholla yhtä hyvin kuin Rexona ja sillä kestää pidempään kuivua. Teho on hyvä, eli tuote pitää hajut loitolla ja kainalotkin riittävän kuivina, mutta en voi sietää tämän tahmeaa koostumusta, joten jäi käyttämättä.
Löydettyäni stick-deodorantit tajusin entistä paremmin, miten tärkeää minulle on tätä nykyä deodorantin nopea kuivuminen ja se, että tuote tuntuu iholla mukavalta heti. Nuorempana en paljonkaan piitannut siitä, miten nopeasti dödö kuivui, mutta nyt se on minulle todella tärkeä ominaisuus.
Vaikka deodorantin teho olisi hyvä, se ei auta minua tykkämään tuotteesta, jos tuote tuntuu tahmealta tai sen kuivumista pitää odotella minuuttitolkulla.
Ben & Annan stick-deodorantit, joita olen käyttänyt jo aikaisemminkin, vastaavat suoritukseltaan ja kosmeettiselta miellyttävyydeltään hyvin pitkälle synteettistä suosikkinia Rexonaa. Merkittävin ero tulee siitä, että Rexona levittyy paljon hepommin ja jättää iholle ohuen pinnan, Ben & Anna taas jättää iholle paksumman pinnan dödöä, joka pitää sitten sormilla tasoitella. Eron voi helposti ymmärtää, kun tuntee luonnon- ja synteettisen kosmetiikan ainesosien eroavaisuudet: Rexonassa voi käyttää levittymistä helpottavia silikoniyhdisteitä, Ben & Annassa ei.
Ben & Annasta teen lopuksi vielä huomion: tätä nykyä käytän vain Sensitive-versiota, jossa ei ole soodaa. Kainaloni sietävät pieniä määriä soodaa, kuten nestemäisten dödöjen pitoisuuksissa, mutta stick-laadun sisältämä korkea pitoisuus on kainaloilleni liikaa. Onneksi on myös soodaton vaihtoehto.
*
Käytätkö sinä deodoranttia vai antiperspiranttia? Onko teillä luotto-dödöjä, vai vaihteletteko merkistä toiseen?
23 comments on “Luonnonkosmetiikan deodorantit testissä”
Ihan tämmöistä kysyn kun en oo vuosiin enää ajanut kainalokarvoja, että mitä meinaat esim. Ben & Annan käyttömukavuudesta karvaisiin kainaloihin? :D Dödö on tätänykyä (hammastahnan lisäksi) ainut, mitä ostan melkein poikkeuksetta normikosmetiikan puolelta.
Laveran dödöt on mun ehdottomia suosikkeja. Kokeilen aina välillä muitakin, mutta noihin palaan aina. True toimi mulla myös. Rimita taasen on mun ehdoton epä-suosikki, kainalot jää märiksi ja se haju! Musta se on kertakaikkisen kamala ja tietenkin jää vaatteisiin :( Never avain jahka saa kalenterin mukana tulleen joskus käytettyä pois. Soodalliset on myös pannassa. ben&anna-tyyliset taasen liian pehmeät omaan makuun. Onneksi on tuo Lavera ❤️ Normi dödöä en ole tainnut käyttää sitten vuoden 2008 😀
Vähän asiaa sivuten: tuliko sun käytyä siellä gynekologilla? Olisi kiva kuulla kokemuksesta jos vain haluat siitä kertoa 😊
Mites Dermosilin alumiiniton Vitamin e deo stick?
Kiitos tästä postauksesta, ehkä minunkin pitää antaa uusi mahdollisuus luonnonkosmetiikan dödöille. Olen joskus niitäkin testannut, mutta yksikään ei toiminut, joten roskiin meni kaikki. Käytän yleensä Rexonan roll- on:ia, piti vaihtaa siihen, kun edellinen lemppari muuttui niin, ettei se enää toiminut itsellä. 😊 Varsinkin Laveran dödö ja nuo kaksi hyvältä tuoksuvaa vaikuttavat kokeilemisen arvoisilta! ^^
Mie muuten linkkasin siut miun suosikkiblogeihin tuossa muutama postaus takaperin, kiitos ihanasta blogista! 💕
Aaaw, siis niin ihanasti kirjoitettu, kiitos Milla..! 🥹❤️ Sä olet kyllä sellainen hyvän mielen jakaja ettei tosikaan! 🙏🏻 Aina niin sympaattisia tekstejä! 🥰
Ostin nettisuositusten perusteella testiin Nuud:in (alankomainen). On pitänyt kainalot hajuttomina, mutta hikoilu ja varsinkin paitoihin jäävät hikiläntit ärsyttävät. Toisaalta antiperspirantit minulla aina pettivät eivätkä peittäneet hajua. Että suo siellä, vetelä täällä.
Mä oon näistä kokeillut Rimitaa, Laveraa, Acorellea ja True organicia. Eivät toimi mulla. Ehdoton suosikki on Brunsin hajusteeton. Se ei petä. Toinen hyvä on Elvolven. Niitä käytän vuoropäivinä. Koen, että toimivat paremmin, kun välillä vaihtelee. Muistaakseni Rimitan ohjeissakin oli, että tulis vaihdella, jotta teho säilyy.
Toi nivean dry stick oli ennen mun suosikki, mutta jossain vaiheessa uudistui pakkaus ja sisältö samoin. Nykysin on tosiaan ihan tahmea ja märkä. Ennen koostumus oli suht sama kuin rexonassa, joka nykyisin on myös mun suosikki :)
Itselle ei myöskään B&A soodalliset sopineet, vaan sain niistä kainaloihin punaiset kipeät jäljet. Sen jälkeen soodan käyttö jännitti, mutta True Organicin sitruunaruoho ja Brunsin dödöt ovat toimineet loistavasti ja hajut pysyvät poissa. Myös hyviä kokemuksia Laveran Invisible ja Strong versioista. versiosta.
Rimitan tuoksu kiva, mutta ihan liian voimakas kun leijailee kainaloista, ja liian märkä kainaloissa.
Itsekin kainaloista yleensä jännittäjähikoilija, liikkuessa hikoaa muut paikat 😊
Olen vuosia käyttänyt LV deodorantteja mutta nyt kevään aikana löysin Herbina by nature deot ja ihastuin.
Aiempi lemppari oli We love the planetin voidemaiset deot. Nyt niitä vaan ei kukaan tunnu Suomessa myyvän.
Ben&Annasta haluaisin tykätä, mutta tuo paketointi on ihan hirveä ja korkkia ei saa enää kiinni puolessa välissä putkilo loppumista. Kokeilin myös deocreme-versiota, mutta se on liian kovaa ja lähes mahdoton saada sopiva määrä purkista.
C/o Gerdin deo ei välttämättä sisällä hajustetta, mutta tuoksuu omaan nenään hyvin vahvasti. Jopa pitkään (tunteja) levittämisen jälkeen. Tykkään tuotteesta muuten, mutta hajun takia kulkee mukana esim uimahallireissuille. Nenä ei kestäisi päivittäistä käyttöä.
Acorellelta on tällä hetkellä käytössä vastaava kuin arvosteltu, mutta toisen tuoksuinen. Miellyttävä ja toistaiseksi paras viime aikaisista kokeiluista. Jossain kohtaa hien haju tulee kuitenkin läpi, mutta en ole nyt varma, että johtuuko siitä, että purkkia pitäisi ravistaa ennen levitystä.
Olen stickien vankkumaton kannattaja, sillä en tykkää märästä tunteesta kainaloissa enkä jaksa odotella dödön kuivumista. Oma lempparini on Doven invisible dry stick ja se on ollut kaikin puolin toimiva itselleni. Taannoin päätin testata luonnonkosmetiikan stickiä ja ostin Nurmen mandariinin tuoksuisen. Tuoksu kiva, koostumus todella tönkkö ja pahvinen hylsy tuhraantui nopeasti niin, ettei korkki enää mennyt kiinni. Dödö toimi ihan hyvin mutta muutaman viikon jälkeen molempiin kainaloihini ilmestyi punaiset laikut ja ilmeisesti herkistyin jollekin tuotteen ainesosalle. Nuorempana sama on käynyt Rexonan kanssa ja Lidlin rollon dödö aiheutti kutinaa. Ihan kaikki deodorantit ei siis sovi ja kaiketi käytän Dovea niin kauan kuin kainalot kestää.
En hikoillut kovin pahasti alle kolmekymppisenä, eikä hikeni haissut pahalle muuten kuin joihinkin (kenties keinokuituisiin) vaatemateriaaleihin osuessaan.
Kolmekymmentä täytettyäni hikoilu lisääntyi hurjaa vauhtia, ja voisi sanoa, että olen kärsinyt liikahikoilusta jo vuosia (täytän pian 37). Selkäni, kainaloni ja joskus jopa nivuseni ovat aivan hiestä märät, mutta ei sentään rauhassa kotioloissa. En tiedä johtuuko se osittain voimakkaasta ahdistuksesta (mulla on ahdistuneisuushäiriö) ja sosiaalisesta jännittämisestä, mutta uskon, että voi liittyä iän myötä tapahtuneisiin hormonaalisiin muutoksiinkin. Olen ollut myös pitkän aikaa tosi uupunut ja mun hermosto on muutenkin ollut sekaisin.
Jouduinkin ottamaan vähän tujummat aineet käyttöön järjettömän hikoilutaipumukseni vuoksi ja ostin apteekissa myytävää Triple Dry -antiperspiranttia. Olen käyttänyt sitä nyt yhtäjaksoisesti pari kuukautta (puteli on riittänyt hyvin), mutta viime aikoina kainaloni ovat menneet osittain punaisiksi. Niissä on siis sellaiset punaiset pitkät pystyviivat molemmin puolin. Alkoi vähän pelottamaan, että onkohan sitä sittenkään niin turvallista käyttää. Mutta se on kyllä pitänyt kainaloni paljon kuivempina ja häivyttänyt pistävän hien hajun, joka minua vaivasi muutoin. Nyt on kuitenkin varmaan pakko pitää siitä taukoa, etten pian saa jotain syöpää! Mikähän olisi hyvä tilalle? Jos nyt mikään enää tuon jälkeen tepsiikään.
Luonnonkosmetiikan dödöt ei vaan toimi. Ainut mikä edes vähän oli ok niin soodalliset, mutta melko nopeasti ne allergisoivat.
Olen työssä jossa kainalot eivät voi olla märät ja kaikista vähiten tummat vaatteet. Eli pakko tyytyä antiperspidantteihin 😕
Tällä hetkellä käytössä Rexona Advanced Protection Tropical, 72 h.
Tulisiko tuota deoa käyttää vain joka kolmas päivä. Kiinnitin tähän huomiota kun äskettäin eräs lukija kommentoi tähän suuntaan.
Ben & Anna on käytössä täällä. Oon tykästynyt urban blackin tuoksuun 😊 Olen samaa mieltä, että korkki on rasittavan kireä ja sotkee.
Rexonan stickit valmistettiin Venäjällä.
Sade Crystal -mineraalisuoladeodorantti Granaattiomena & Sitruuna on tällä hetkellä käytössä.
Rimitasta sain aika ärhäkät reaktiot kainaloihin ja joku Acorellen dödö ei pitänyt lainkaan ja itse tuote tuoksui mun nenään märältä kuormalavalta. :D Kaikki ei vaan toimi kaikilla.
Käytän antiperspiranttia ja siinäkin olen tarkka minkä tuotteen kelpuutan. Olen kokeillut muutamia suositeltuja luonnonkosmetiikan dödöjä terveellisemmän vaihtoehdon toivossa, mutta en ole löytänyt toimivaa. Sooda rikkoo kainalot, eikä hien haju ole pysynyt poissa työpäivän ajan. Ehkä pitää testata vielä Laveraa tai Ben & Annaa. Harmittaa vain ne kaappiin kertyvät pullot.
Itsellä paras ja toimivin Kaurilan saunan Kiima deopala. Suosittelen kokeilemaan. Applikaattori loistokeksintö! Ei muuten välttämättä toimi luonnonkosmetiikan dödöt kunnolla, jos antiperspiranttia välillä käyttää. Tosin itsellä kävi luonkosiin siirtymisen jälkeen niin, ettei antiperspirantti enää toimi, mutta enpä kyllä kaipaakaan.
Voi kun joskus keksittäisiin toimiva luonnonkosmetiikan antiperspirantti. Mulla ei hiki juurikaan haise, mutta sen määrä on jotain aivan uskomatonta. Kesäpäivänä on kevyesti lp-levyn kokoiset läntit paidassa sekä kainaloissa, yläselässä että decolteessa. Onneksi liivit imevät tissinalushien...
Rimita on sellainen, jota haluaisin käyttää ja olen samaa mieltä kaikesta, mitä siitä kirjoitit. Ihana tuoksu. Haluaisin sen toimivan, mutta ei.
Kaikkien kokeilujen jälkeen käytän nyt Nuud-dödöä. Kerran viikossa pesen kainalot kunnolla, laitan nuudia, lisään kerran keskellä viikkoa. Muina päivinä riittää, kun suihkulla huuhtaisee mahdollisen irtolian kainaloista. Hiki ei haise, hikoillessa toki ei pidä kainaloita aivan kuivana. Joillekin nuud voi olla tylsä, koska ei tuoksu, mutta toivat kyllä äsken myös tuoksullisia stickejä myyntiin.
Laveran natural & strong (ruskeakorkkinen roll on) on luottotuotteeni. Monta jo käyttänyt ja aina ostan uuden, en enää kokeilekaan muita.
Mä täällä huikkailen että mulla on pari työpäivää Ruohonjuuressa tällä viikolla ja ehdin vastailla kommentteihin ehkä vasta viikonloppuna, pahoittelut siitä! Mutta vastaan kyllä! :)