Täältä tulee viimein mun deodoranttivertailu. :)
Minulla oli alun perin tarkoituksena testata ja verrata tässä jutussa vain luonnonkosmetiikan deodorantteja, mutta päädyin ottamaan mukaan myös kaksi normikosmetiikan antiperspiranttia. Tämä siksi, että toinen niistä on pitkäaikainen suosikkini, ja halusin verrata sitä luonnonkosmetiikan vastineeseen. Toinen on mukana myös vertailun motiivilla.
Vertailun tuotteista kuusi on luonnonkosmetiikkaa ja kaksi normikosmetiikkaa.
Seuraavat postauksessa esiteltävät tuotteet on saatu markkinointitarkoituksessa PR-lahjana tai osana aiemmin tehtyä kaupallista yhteistyötä:
True Organic / saatu Jolielta
Acorelle ja c/o Gerd / saatu Twistbe'ltä
Rimita / saatu Ruohonjuurelta
Seuraavat ostettu itse:
Lavera, Ben & Anna, Nivea ja Rexona
Sananen luonnonkosmetiikan deodoranteista:
Nämä eivät koskaan voi olla antiperspirantteja, sillä ne eivät sisällä hikitiehyitä blokkaavia aineita kuten alumiinisuoloja. Luonnonkosmetiikan deodoranttien funktio on ensisijaisesti ehkäistä hien hajua, ja jotkin niistä voivat myös vähentää hien aiheuttamaa kosteaa tunnetta iholla sisältämiensä kosteutta imevien tärkkelysten ansiosta.
Jotkin luonnonkosmetiikan deot voivat sisältää alunaa (Potassium Alum), joka on luonnollinen mineraali. Vaikka nimessä on sana 'alum', tämä aine ei toimi hikitiehyitä blokkaamalla kuten normikosmetiikan antiperspiranteissa käytetyt alumiiniyhdisteet.
Hien hajuun voidaan vaikuttaa bakteriostaattisilla, ihon pH:hon vaikuttavilla, tuoksuvilla, absorboivilla sekä hikitiehyitä tilapäisesti sulkevilla aineilla. Hiki itsessään ei haise, vaan ikävä haju on seurausta hien eritteiden sekä ihon pinnalla olevien bakteerien yhteisvaikutuksesta. Hien eritteet ovat hyvä kasvualusta bakteereille.
Hikeen liitettyjä haittavaikutuksia voidaan tehokkaimmin ehkäistä bakteerien kasvua ja lisääntymistä ehkäisevillä aineilla, ja/tai hien erittymistä vähentävillä sekä kosteutta imevillä aineilla. Tuoksuvat aineet toimivat peittämällä hien hajua.
🧴 Trietyylisitraatti (sitruunahapon esteri, incinimi Triethyl Citrate) - hillitsee hien komponenttien entsymaattista hajoamista, mikä ehkäisee epämukavien hajujen syntymistä.
🧴 Sinkkirisinoleaatti - (risiinioleaatin sinkkisuola, incinimi Zinc Ricinoleate) sitoo itseensä bakteerien ja hien aineenvaihdunnassa syntyviä hajumolekyylejä
🧴 Ruokasooda - (incinimi Sodium Bicarbonate) neutraloi hien tuoksua muuttamalla sen pH:ta.
🧴 Kaliumaluna - (luonnossa esiintyvä alumiinin ja kaliumin suola, incinimi Potassium Alum) - neutraloi hajuja aiheuttavia bakteereita sekä supistaa hikitiehyitä. Ero synteettisiin alumiinikloori-yhdisteisiin: kaliumalunassa on isompi molekyylikoko, se ei tuki hikitiehyitä vaan toimii supistamalla ihoa ja neutraloimalla bakteereita.
🧴 Eteeriset öljyt (eri nimiä) - monilla eteerisillä öljyillä on antibakteerinen vaikutus. Ne myös peittävät hien hajua omalla tuoksullaan.
🧴 Tärkkelykset (eri laatuja kuten maissia, riisiä tai synteettisiä tärkkelyksiä, tunnistaa sanasta 'starch') - imevät itseensä kosteutta
🧴 Alumiinisuolat kuten Aluminum Chloride, Aluminum Sesquichlorohydrate ja Aluminum Zirconium Tetrachlorohydrex Gly - muodostavat hikitiehyiden suulle blokkaavan "tulpan", joka tilapäisesti estää hikoilua.
(Kaikki EU:ssa käytössä olevat perspiraatiota estävät kosmetiikan aineet löydät tästä listauksesta.)
En hikoile voimakkaasti muutoin kuin stressaavissa tilanteissa, niin positiivisissa kuin negatiivisissa. (Esimerkiksi innostavasta aiheesta kirjoittaminen on positiivista stressiä, ja hyvin ylesesti kainaloni menevät läpimäriksi, kun kirjoitan jostain minulle oikein tärkeästä tai inspiroivasta aiheesta! 😄)
Vapaapäivinä saatan pitää deodorantittomia päiviä, ja tällaisina päivinä kainaloni hyvin harvoin haisevat tai tuntuvat kosteilta.
Hikoiluni on kuitenkin voimistunut merkittävästi lähestyessäni keski-ikää, ja tämä on tuonut tarpeen tehokkaammille dödö-koostumuksille. Deodorantti on pettänyt useasti viime vuosikymmenen aikana, tällaista en muista nuoremmalta iältä. Olen joutunut hien takia tilanteisiin, että on jopa pitänyt ostaa uusi pusero matkalla työkeikalle..!
Aikaisemmin moni luonnonkosmetiikan deodorantti ei toiminut minulla, ja hien haju tuli läpi. Nykyään toimivat kaikki, joita olen testannut. Arvelen, että luonnonkosmetiikan deodoranttien teknologiassa on tapahtunut viime vuosina jokin merkittävä kehitysaskel, joka mahdollistaa nykyiset (ainakin itselläni) luotettavammat koostumukset. Paras esimerkki on Lavera, jonka vanhat dödöt eivät toimineet minulla lainkaan. Kun Lavera vuonna 2021 uudisti deodoranttinsa, oli suoritus täysin erilainen, ja tätä nykyä Laveran roll-on on ylivertainen suosikkini nestemäisistä deodoranteista.
Koostumus: emulsiomainen
Deodoroivat aineet: trietyylisitraatti, sinkkirisinoleaatti
Tärkkelystä: kyllä; riisitärkkelystä, mutta pitoisuus niin vähäinen, ettei vaikuta kainaloiden kuivuuteen
Soodaa: ei
Alkoholi: ei sisällä
Tuoksu: pehmeä, mieto ja erittäin miellyttävä
Kuivumisaika: 15 minuuttia tai enemmänkin
Tehokkuus: pitää hajut poissa, ei vaikuta hien kosteuteen iholla
Pakkauksen toimivuus: ei mieleeni: pallo on liian pieni ja deodoranttia pursuaa laiton yhteydessä pitkin pallon reunoja.
Rimitan deodorantti jakaa tunteeni. Se on todella miellyttävän tuoksuinen, koostumus tuntuu mukavan hellävaraiselta ja on myös tehokas: hien haju pysyy loitolla. En kuitenkaan kestä tämän superhidasta kuivumista.
Kun tätä laittaa kainaloon, ei voi laittaa paitaa päälle ainakaan 10 minuuttiin, sillä kainalot ovat dödöstä märät. Koostumus on märän emulsiomainen, ja lisäksi roll-on annostelee emulsiota "yli äyräiden", ja kainaloiden käsittelyn jälkeen pallon reunat ovat aivan aineessa ja loput saa pyyhkiä deodorantin suulta paperiin.
Koostumus: nestemäinen
Deodoroivat aineet: kaliumaluna, trietyylisitraatti, sooda
Tärkkelystä: ei
Soodaa: kyllä
Alkoholi: ei sisällä
Tuoksu: hajusteeton
Kuivumisaika: nopea; pari minuuttia
Tehokkuus: pitää hajut poissa, ei vaikuta hien kosteuteen iholla
Pakkauksen toimivuus: ihan ok, mutta pallo on mun makuun liian pieni. Lisäksi pallo voi jumittua jos dödöä ei hetkeen käytä, ja se täytyy elvytellä pyörimään ennen kainaloon viemistä. Tämä tosin ei liene ongelma normaalissa käytössä, jossa samaa dödöä käytetään päivittäin.
C/O Gerdin deodorantissa on tämän vertailun tuotteista lyhin inci - se voi siis sopia herkälle iholle. Tuote sisältää soodaa, joka voi ärsyttää joidenkin ihoa, ja ärsyttää isompina pitoisuuksina minunkin, mutta Gerdin dödön pitoisuus ei aiheuta mitään oireita mun kainalossa.
Perushyvä deodorantti. Extrapiste pakkauksen tyylikkyydestä, joskin miinuspiste mun makuun liian pienestä pallosta. Gerdin dödössä on testatuista deodoranteista pienin pallo.
❤️🔥 SUOSIKKI
Koostumus: nestemäinen
Deodoroivat aineet: trietyylisitraatti, sinkki, merisuola, kalsiumlaktaatti
Tärkkelystä: ei
Soodaa: ei
Alkoholi: kyllä
Tuoksu: neutraali unisex, kevyesti yrttimäinen mutta hillitty
Kuivumisaika: erittäin nopea, alle minuutti
Tehokkuus: pitää hajut poissa, ei vaikuta hien kosteuteen iholla
Pakkauksen toimivuus: erittäin hyvä; tässä on iso pallo joka ei koskaan jumitu ja tuote on nopea ja siisti levittää
Laveran Invisible-deodorantti on ollut luonnonkosmetiikan suosikkini siitä saakka kun ilmestyi. Tässä toimii minulle ihan kaikki. Jos jokin voisi olla parempi, niin tuoksu, tosin nykyinenkin on aivan OK ja neutraali.
Tässä dödössä on kaikkein nopein kuivumisaika, mikä on varmastikin alkoholin ansiota. Lavera-deodorantin alkoholi ei kuitenkaan ärsytä kainaloitani.
Tämä on luonnonkosmetiikan luottodeodoranttini.
❤️🔥 SUOSIKKI
Koostumus: nestemäinen
Deodoroivat aineet: kaliumaluna
Tärkkelystä: ei
Soodaa: ei
Alkoholi: ei sisällä
Tuoksu: ihastuttavan raikas ja vihreän kukkainen
Kuivumisaika: nopea, pari minuuttia
Tehokkuus: pitää hajut poissa, ei vaikuta hien kosteuteen iholla
Pakkauksen toimivuus: ihan ok. Pallo sopivan kokoinen, mutta juuttuu hitusen välillä.
Acorellen Fraicheur Intense -dödö on Rimitan ja Ben & Annan ohella vertailun deodoranteista parhaan tuoksuinen. Rakastan tämän tuoksua! Acorellehan on kunnostautunut myös tuoksu-brändinä, joten heillä tuoksuasiat osataan. Tätä on ilo käyttää!
Tämä on lähestulkoon yhtä hyvä kuin Lavera. Lavera voittaa vielä nopeammalla kuivumisellaan sekä isolla pallollaan, Acorelle tosin päihittää Laveran tuoksullaan.
Koostumus: aavistuksen maitomainen
Deodoroivat aineet: kaliumaluna, trietyylisitraatti, sooda
Tärkkelystä: ei
Soodaa: kyllä
Alkoholi: ei sisällä
Tuoksu: valmistajan mukaan laventeli, bergamotti ja cassia. Mä aistin aavistuksen laventelia, mutta muuten tuoksu on jokseenkin epähienostunut ja ei-harmonisen yrttinen.
Tehokkuus: pitää hajut poissa, ei vaikuta hien kosteuteen iholla
Kuivumisaika: viitisen minuuttia
Pakkauksen toimivuus: ihan ok, mutta jotenkin vanhanaikaisen oloinen ja pallo saisi olla isompi.
True Organicin alkuperäinen Undercover Agent on ollut yksi suosituimpia luonnonkosmetiikan deodorantteja Suomessa. Itse en koskaan päässyt omakohtaisesti vihille siitä, mistä suosiossa on kyse, sillä minulle Undercover Agent on jopa hitusen epämiellyttävä deodorantti. Sen suoritus on kyllä hyvä, eli se pitää hienhajut loitolla, mutta kaikkien testaamieni Undercover Agent -versioiden tuoksut ovat niin kummallisia, että en vain pysty tykästymään näihin. Alkuperäisen version vahvan yrttinen tuoksu on kaikkein oudoin.
Koostumukseltaan ja pakkaukseltaan tuote tuntuu jollain tapaa vanhanaikaiselta. Tässä on painava lasipullo, kun kaikissa muissa on kevyt muovipullo. Pallo on C/O Gerdin jälkeen vertailun dödöistä pienin.
❤️🔥 SUOSIKKI
Koostumus: vedetön stick
Deodoroivat aineet: magnesiumhydroksidi ja magnesiumkarbonaattihydroksidi
Tärkkelystä: kyllä; maissitärkkelys
Soodaa: ei
Alkoholi: ei sisällä
Tuoksu: pehmeän puuterinen, aromaattinen
Kuivumisaika: on jo valmiiksi kuiva
Tehokkuus: pitää hajut poissa, pitää kainalot myös kuivempina kuin ilman dödöä
Pakkauksen toimivuus: korkki on niin tiukka, että sitä on vaikea ottaa pois tai laittaa paikoilleen ilman, että se osuu puikkoon ja dödöä leviää hylsyn reunoille. Pakkaus on vaikea pitää täysin siistinä.
Ben & Annan vedetön tärkkelysdödö muistutta luonnonkosmetiikan tarjokkaista eniten synteettistä antiperspirantti-suosikkiani. Ben & Anna ei ole antiperspirantti, mutta sen tärkkelys-rikas koostumus imee kosteutta ja pitää kainalot paljon kuivempina kuin perinteiset nestemäiset roll-onit. Esittelin Ben & Annan stickin jo marraskuussa, ja se on Laveran ohella suosikkini luonnonkosmetiikan deodoranteista. Tuoksukin on mielettömän ihana!
Vähäsen miinusta tulee siitä, ettei pakkaus ole kovin käytännöllinen ja menee nopeasti epäsiistiksi. Annan tämän kuitenkin anteeksi, koska kartonkimateriaali on täysin biohajoavaa. Korkki halaa hylsyä niin tiukasti, että se osuu hyvin herkästi puikon päähän, ja deodoranttia leviää pitkin hylsyä. Puikon päätä ei myöskään pysty työntämään piiloon hylsyn sisään.
❤️🔥 SUOSIKKI
Koostumus: stick
Deodoroivat aineet: alumiini-zirkoniumkloorihydraatti
Tärkkelystä: kyllä; sodium starch octenylsuccinate (tuote sisältää myös talkkia)
Soodaa: ei
Alkoholi: ei sisällä
Tuoksu: pehmeän vihreä
Kuivumisaika: on valmiiksi kuiva
Tehokkuus: pitää hajut poissa, pitää kainalot myös kuivempina kuin ilman dödöä, mutta ei pidä kainaloita täysin kuivina.
Pakkauksen toimivuus: ihan siedettävä, mutta korkki sotkee nirhaamalla puikon reunaa.
Tämä antiperspirantti on ollut suosikkini jo vuosikymmenen. Löysin sen aikoinaan, kun etsin kiinteää dödö-tuotetta matkailutarkoitukseen (matkustan aina pelkällä käsimatkatavaralla, ja nestemäiset tuotteet ovat näin ollen rajalliset). Ihastuin koostumukseen, joka on iholla heti kuiva, levittyy todella miellyttävästi, ei ärsytä ihoa ja teho on erinomainen.
En aseta antiperspirantille vaatimusta pitää kainalot totaalisen kuivina, sillä en ylipäänsäkään hikoile valtavasti, ja täysblokki hikitiehyissä tuntuu ajatuksena epämiellyttävälle. Minulle riittää, että kainalot eivät mene stressaavassa tilanteessa ihan märiksi, ja että kainalot ylipäänsä pysyvät päivän ajan kuivempina kuin ilman dödöä.
Koostumus: stick
Deodoroivat aineet: alumiinikloorihydraatti
Tärkkelystä: ei
Soodaa: ei
Alkoholi: ei sisällä
Tuoksu: puhdas, pyykinpesuainemainen
Kuivumisaika: joitain minuutteja
Tehokkuus: pitää hajut poissa, pitää kainalot myös kuivempina kuin ilman dödöä, mutta ei pidä kainaloita täysin kuivina.
Pakkauksen toimivuus: ihan hyvä
Tässä vuosi tai pari vuotta sitten Rexonan stick-deodoranteilla oli valmistuskatkos, eikä niitä saanut pariin vuoteen. (Mulle ei koskaan selvinnyt, mistä oli kyse, mutta stick-tuotteita ei vain ollut kaupoissa eikä edes Rexonan verkkosivulla.) Ostin sitten Nivean stick-antiperspirantin, kun se oli yksi harvoja stick-muotoja, jonka kaupasta löysin. Ulkoisesti tuote muistuttaa Rexonaa, mutta on ihotuntumaltaan aivan erilainen.
Nivean Dry Comfort on rasvaisempi kuin Rexona ja tuntuu iholle levittäessä tahmealta ja epämukavalta. Se ei liu'u iholla yhtä hyvin kuin Rexona ja sillä kestää pidempään kuivua. Teho on hyvä, eli tuote pitää hajut loitolla ja kainalotkin riittävän kuivina, mutta en voi sietää tämän tahmeaa koostumusta, joten jäi käyttämättä.
Löydettyäni stick-deodorantit tajusin entistä paremmin, miten tärkeää minulle on tätä nykyä deodorantin nopea kuivuminen ja se, että tuote tuntuu iholla mukavalta heti. Nuorempana en paljonkaan piitannut siitä, miten nopeasti dödö kuivui, mutta nyt se on minulle todella tärkeä ominaisuus.
Vaikka deodorantin teho olisi hyvä, se ei auta minua tykkämään tuotteesta, jos tuote tuntuu tahmealta tai sen kuivumista pitää odotella minuuttitolkulla.
Ben & Annan stick-deodorantit, joita olen käyttänyt jo aikaisemminkin, vastaavat suoritukseltaan ja kosmeettiselta miellyttävyydeltään hyvin pitkälle synteettistä suosikkinia Rexonaa. Merkittävin ero tulee siitä, että Rexona levittyy paljon hepommin ja jättää iholle ohuen pinnan, Ben & Anna taas jättää iholle paksumman pinnan dödöä, joka pitää sitten sormilla tasoitella. Eron voi helposti ymmärtää, kun tuntee luonnon- ja synteettisen kosmetiikan ainesosien eroavaisuudet: Rexonassa voi käyttää levittymistä helpottavia silikoniyhdisteitä, Ben & Annassa ei.
Ben & Annasta teen lopuksi vielä huomion: tätä nykyä käytän vain Sensitive-versiota, jossa ei ole soodaa. Kainaloni sietävät pieniä määriä soodaa, kuten nestemäisten dödöjen pitoisuuksissa, mutta stick-laadun sisältämä korkea pitoisuus on kainaloilleni liikaa. Onneksi on myös soodaton vaihtoehto.
*
Käytätkö sinä deodoranttia vai antiperspiranttia? Onko teillä luotto-dödöjä, vai vaihteletteko merkistä toiseen?
84 comments on “Luonnonkosmetiikan deodorantit testissä”
Ihan tämmöistä kysyn kun en oo vuosiin enää ajanut kainalokarvoja, että mitä meinaat esim. Ben & Annan käyttömukavuudesta karvaisiin kainaloihin? :D Dödö on tätänykyä (hammastahnan lisäksi) ainut, mitä ostan melkein poikkeuksetta normikosmetiikan puolelta.
Moikka Tiia! En osaa ikävä kyllä sanoa, kun mulla itsellä on hyvin hento ihokarvoitus, ja kainaloissakin niin vähän karvoja, että ne voisi melkein laskea..! 😅
Laveran dödöt on mun ehdottomia suosikkeja. Kokeilen aina välillä muitakin, mutta noihin palaan aina. True toimi mulla myös. Rimita taasen on mun ehdoton epä-suosikki, kainalot jää märiksi ja se haju! Musta se on kertakaikkisen kamala ja tietenkin jää vaatteisiin :( Never again jahka saa kalenterin mukana tulleen joskus käytettyä pois. Soodalliset on myös pannassa. ben&anna-tyyliset taasen liian pehmeät omaan makuun. Onneksi on tuo Lavera ❤️ Normi dödöä en ole tainnut käyttää sitten vuoden 2008 😀
Vähän asiaa sivuten: tuliko sun käytyä siellä gynekologilla? Olisi kiva kuulla kokemuksesta jos vain haluat siitä kertoa 😊
Eikähh..! Minusta se on niin pehmeä ja viehättävä..! Puhutaanko me nyt samasta Rimitasta, eli siitä "Originalista"?
Toisaalta, tuoksukokemukset on vain niin yksilöllisiä, että ei kokemusten eroja kannata pyrkiäkään ymmärtämään..! 😅 Eri nenät haistavat niin eri tavalla.
Kyllä se sama dödö on 😅 Mun nenään voimakas/yrttinen, vaikka mä kyllä taidan ymmärtää miten voi tuoksua sun nenään toisenlaiselta. Siinä on kyllä munkin nenään vivahdus tuota sun kokemaa tuoksua, mutta päällimmäisenä kuitenkin tuo raskaampi nuotti. Nooran (Kemikaalicoktail) suosituksesta aikoinaan kokeilin ja koska siitä oli jo useampi vuosi aikaa, niin ajattelin josko olisikin nyt toimiva.Enkä myöskään muista että olisin kokenut tuoksun silloin tälläisenä kuin nyt, eli on näköjään omakin hajuaisti/tuntemus muuttunut tässä vuosien varrella. 😅
Mites Dermosilin alumiiniton Vitamin e deo stick?
En ole kokeillut sitä.
Kiitos tästä postauksesta, ehkä minunkin pitää antaa uusi mahdollisuus luonnonkosmetiikan dödöille. Olen joskus niitäkin testannut, mutta yksikään ei toiminut, joten roskiin meni kaikki. Käytän yleensä Rexonan roll- on:ia, piti vaihtaa siihen, kun edellinen lemppari muuttui niin, ettei se enää toiminut itsellä. 😊 Varsinkin Laveran dödö ja nuo kaksi hyvältä tuoksuvaa vaikuttavat kokeilemisen arvoisilta! ^^
Mie muuten linkkasin siut miun suosikkiblogeihin tuossa muutama postaus takaperin, kiitos ihanasta blogista! 💕
Aaaw, siis niin ihanasti kirjoitettu, kiitos Milla..! 🥹❤️ Sä olet kyllä sellainen hyvän mielen jakaja ettei tosikaan! 🙏🏻 Aina niin sympaattisia tekstejä! 🥰
Ostin nettisuositusten perusteella testiin Nuud:in (alankomainen). On pitänyt kainalot hajuttomina, mutta hikoilu ja varsinkin paitoihin jäävät hikiläntit ärsyttävät. Toisaalta antiperspirantit minulla aina pettivät eivätkä peittäneet hajua. Että suo siellä, vetelä täällä.
Mä sain Nuudista näytteen viime vuonna kreikkalaiselta ystävältäni. (Hän toi sen mulle Thessalonikiin asti..! 😅) Kuinkas kävi? Unohdin koko tuubin..! 🙈
Mä oon näistä kokeillut Rimitaa, Laveraa, Acorellea ja True organicia. Eivät toimi mulla. Ehdoton suosikki on Brunsin hajusteeton. Se ei petä. Toinen hyvä on Elvolven. Niitä käytän vuoropäivinä. Koen, että toimivat paremmin, kun välillä vaihtelee. Muistaakseni Rimitan ohjeissakin oli, että tulis vaihdella, jotta teho säilyy.
Evolvea ja Brunsia en ole testannutkaan. Kuivuvatko ne nopeasti?
Mikä tuo Brunsin hajusteeton tuote on? En löydä sellaista, löydän vain hajustettuja.
https://brunsproducts.com/sv-fi/products/deodorant-nr-09
Kiitos.
Toi nivean dry stick oli ennen mun suosikki, mutta jossain vaiheessa uudistui pakkaus ja sisältö samoin. Nykysin on tosiaan ihan tahmea ja märkä. Ennen koostumus oli suht sama kuin rexonassa, joka nykyisin on myös mun suosikki :)
No minäkin muistelen, että olen joskus kauan sitten käyttänyt Niveankin stickiä, ja se olisi ollut ihan kelpo tuote..! Tää nykyinen on karmea!
Itselle ei myöskään B&A soodalliset sopineet, vaan sain niistä kainaloihin punaiset kipeät jäljet. Sen jälkeen soodan käyttö jännitti, mutta True Organicin sitruunaruoho ja Brunsin dödöt ovat toimineet loistavasti ja hajut pysyvät poissa. Myös hyviä kokemuksia Laveran Invisible ja Strong versioista. versiosta.
Rimitan tuoksu kiva, mutta ihan liian voimakas kun leijailee kainaloista, ja liian märkä kainaloissa.
Itsekin kainaloista yleensä jännittäjähikoilija, liikkuessa hikoaa muut paikat 😊
Mä luulen, että noissa stick-versioissa soodaa on niin paljon, että siksi se ärsyttää. Stick-versioissa sooda on "the" deodoroiva aktiiviaine, kun taas nestemäisissä versioissa se on vain sivuroolissa muiden deo-aktiivien rinnalla.
Sama, mullakin just näin! Mulla ei oikein edes kämmenet hikoa jännittäessä tai stressatessa, kainalot vain - ja liikkuessa sitten koko keho.
Olen vuosia käyttänyt LV deodorantteja mutta nyt kevään aikana löysin Herbina by nature deot ja ihastuin.
Ehkä vähän ohi aiheen, mutta lähdin joki aika sitten tutkimaan, mikä on tämä Herbinan uusi "By Nature" -sarja. Selvisikin, että se ei ole sarja, vaan koko Herbinan uusi nimi. Herbina on nyt siis Herbina by Nature.
Käytin nuorena (90-luvulla) joitakin Herbinan tuotteita ja olin unohtanut koko merkin... Ilmeisesti tuolla uudella nimellä haluavat tuoda esille, että ovat "melkein luonnonkosmetiikkaa". Sivuilla oli mainittu luonnollista alkuperää % ja vegaanisuus. Incejä katsomalla en osaa arvioida minkälaisia nämä ovat.
Deodorantteja siis katselin ja Laveran lisäksi voisin kokeilla näitäkin! Nyt minulla on ollut pitkään Erisan enkä oikein tiedä haluanko deodoranttiin tuoksua, mutta kokeilemalla se selviää. Rexonaa en ole käyttänyt koskaan!😀
Aiempi lemppari oli We love the planetin voidemaiset deot. Nyt niitä vaan ei kukaan tunnu Suomessa myyvän.
Ben&Annasta haluaisin tykätä, mutta tuo paketointi on ihan hirveä ja korkkia ei saa enää kiinni puolessa välissä putkilo loppumista. Kokeilin myös deocreme-versiota, mutta se on liian kovaa ja lähes mahdoton saada sopiva määrä purkista.
C/o Gerdin deo ei välttämättä sisällä hajustetta, mutta tuoksuu omaan nenään hyvin vahvasti. Jopa pitkään (tunteja) levittämisen jälkeen. Tykkään tuotteesta muuten, mutta hajun takia kulkee mukana esim uimahallireissuille. Nenä ei kestäisi päivittäistä käyttöä.
Acorellelta on tällä hetkellä käytössä vastaava kuin arvosteltu, mutta toisen tuoksuinen. Miellyttävä ja toistaiseksi paras viime aikaisista kokeiluista. Jossain kohtaa hien haju tulee kuitenkin läpi, mutta en ole nyt varma, että johtuuko siitä, että purkkia pitäisi ravistaa ennen levitystä.
Onpa jännä..! Mulla ei oikeastaan yksikään deodorantti jää tuoksumaan päivän aikana, eivät edes hajustetut. Haistan tuoksun vain sillä hetkellä, kun levitän dödön kainaloon.
Eihän sulla vain ole Gerdiltä se Unisex-versio? Ihan samannäköinen purkki, mutta 24/7-tekstin tilalla Unisex. Siinä on hajusteita.
Olen stickien vankkumaton kannattaja, sillä en tykkää märästä tunteesta kainaloissa enkä jaksa odotella dödön kuivumista. Oma lempparini on Doven invisible dry stick ja se on ollut kaikin puolin toimiva itselleni. Taannoin päätin testata luonnonkosmetiikan stickiä ja ostin Nurmen mandariinin tuoksuisen. Tuoksu kiva, koostumus todella tönkkö ja pahvinen hylsy tuhraantui nopeasti niin, ettei korkki enää mennyt kiinni. Dödö toimi ihan hyvin mutta muutaman viikon jälkeen molempiin kainaloihini ilmestyi punaiset laikut ja ilmeisesti herkistyin jollekin tuotteen ainesosalle. Nuorempana sama on käynyt Rexonan kanssa ja Lidlin rollon dödö aiheutti kutinaa. Ihan kaikki deodorantit ei siis sovi ja kaiketi käytän Dovea niin kauan kuin kainalot kestää.
Mä olen käyttänyt tätäkin yhden pakkauksen, oli oikein toimiva!
Nurmessa on soodaa, se aiheuttaa aika monillekin kainaloärsytystä.
Ja totta - Nurmen deon koostumus on aika kova. Harmi, sillä tuoksut ovat ihania!
En hikoillut kovin pahasti alle kolmekymppisenä, eikä hikeni haissut pahalle muuten kuin joihinkin (kenties keinokuituisiin) vaatemateriaaleihin osuessaan.
Kolmekymmentä täytettyäni hikoilu lisääntyi hurjaa vauhtia, ja voisi sanoa, että olen kärsinyt liikahikoilusta jo vuosia (täytän pian 37). Selkäni, kainaloni ja joskus jopa nivuseni ovat aivan hiestä märät, mutta ei sentään rauhassa kotioloissa. En tiedä johtuuko se osittain voimakkaasta ahdistuksesta (mulla on ahdistuneisuushäiriö) ja sosiaalisesta jännittämisestä, mutta uskon, että voi liittyä iän myötä tapahtuneisiin hormonaalisiin muutoksiinkin. Olen ollut myös pitkän aikaa tosi uupunut ja mun hermosto on muutenkin ollut sekaisin.
Jouduinkin ottamaan vähän tujummat aineet käyttöön järjettömän hikoilutaipumukseni vuoksi ja ostin apteekissa myytävää Triple Dry -antiperspiranttia. Olen käyttänyt sitä nyt yhtäjaksoisesti pari kuukautta (puteli on riittänyt hyvin), mutta viime aikoina kainaloni ovat menneet osittain punaisiksi. Niissä on siis sellaiset punaiset pitkät pystyviivat molemmin puolin. Alkoi vähän pelottamaan, että onkohan sitä sittenkään niin turvallista käyttää. Mutta se on kyllä pitänyt kainaloni paljon kuivempina ja häivyttänyt pistävän hien hajun, joka minua vaivasi muutoin. Nyt on kuitenkin varmaan pakko pitää siitä taukoa, etten pian saa jotain syöpää! Mikähän olisi hyvä tilalle? Jos nyt mikään enää tuon jälkeen tepsiikään.
Kommentoin, kun itsellä alkoi hiki haista (tai siis kainalot) kaamealle hormoniehkäisyn muutoksen vuoksi. Olen todennut tehokkaimmiksi Nivea derma dry maximum protection 96 h ja Rexona maximum protection 96 h stickit. En tykkää roll oneista kun tuntuu etteivät kuivu. Ensin tuli markkinoille tuo Rexona, käytin, kun ei muuta ollut vaikka en tykännyt sen ominaishajusta, oli siis kaikissa tuoksuvaihtoehdoissa ikävä ominaishaju. Sitten tuli onneksi Nivea mikä ei tuoksu niin voimakkaalle. Lisäksi pesen kainalot Nurmen sea salt suolasaippualla, on hyvä iholle ja pitää hien hajua loitolla (antibakteerinen?). Toki voi olla että mikä vaan palasaippua toimii. Olen nimittäin huomannut että nestesaippualla ei hien haju edes lähde kainaloista...
Jep, suola on antibakteerista.
Mietin, voisiko puhdistusaineen pH vaikuttaa tähän..? Nestesaippuat ovat lähes aina happamia, saippua taas emäksistä. Ehkä emäksinen aine poistaa hajut paremmin..? Soodahan on myös emäksistä, ja poistaa hajuja hyvin tehokkaasti.
Mä uskon, että ikä ja hormonaaliset muutokset vaikuttavat hikoiluun. Tunnistan itsekin tuon, että ennen ikävuotta 30 hikeni hädin tuskin haisi koskaan, mutta ylitettyäni 30 ja etenkin ylitettyäni 40 hiki on alkanut haista ja olen täysin riippuvainen deodorantista.
Sinuna kysyisin apteekista tästä. Apteekissa osaavat ehkä neuvoa jonkin toisen tilalle.
Tuossa Triple Dry'ssa ja muissa vastaavissa on superpaljon enemmän alumiiniyhdisteitä kuin normi-antiperspiranteissa. Vaikka en tunne alumiiniyhdisteiden ärsyttävyyttä, olettaisin, että nuo paljon suuremmat pitoisuudet voivat ärsyttää kainaloita.
Mulla on lähes samat kokemukset. Hiki alkoi haista, lopulta niin, että triple dry ei pitänyt enää ja pian tajusin, että itse dödökin haisee, se oli siis saanut bakteereistani tartunnan. Absolut torr auttoi. Mutta sitä ei kainalot kestä, sillä sitäkin joutui lisäämään joka päivä. Sitten aloin pesemään suolasaippualla, joka auttoi jonkin verran. Teepuuöljysaippua lopulta tuntui nujertavan ongelman. Myös minulla tuo Nivean Derma Dry Control 96h on todella tehokas, pitää hajut ja kosteuden reipppaasti yli 24h,rauhallisissa oloissa jopa 48h.kainalot voi nyt hyvin. Isompi hikoilu ja suurempi haju on tulleet nähtävästi iän myötä jäädäkseen, mutta tuo karmea riehaantuminen on taltutettu ja toimivat tuotteet löydetty. Kun olen ajellut kainalot, käytän Ben & Anna soodatonta, se toimii juuri ja juuri aamusta iltaan kunhan ei urheile.
Luonnonkosmetiikan dödöt ei vaan toimi. Ainut mikä edes vähän oli ok niin soodalliset, mutta melko nopeasti ne allergisoivat.
Olen työssä jossa kainalot eivät voi olla märät ja kaikista vähiten tummat vaatteet. Eli pakko tyytyä antiperspidantteihin 😕
Tällä hetkellä käytössä Rexona Advanced Protection Tropical, 72 h.
Tulisiko tuota deoa käyttää vain joka kolmas päivä. Kiinnitin tähän huomiota kun äskettäin eräs lukija kommentoi tähän suuntaan.
Mä en tiedä. En rehellisesti ymmärrä näiden monta päivää suojaavien antiperspiranttien toimintamekanismia - nekö siis jopa vastustavat pesuaineita..? Eli henkilö voi käydä suihkussa ja pestä kainalot, ja dödön vaikuttavat aineet yhä vain pysyvät ihossa..? Kuulostaa pelottavalta ja todella kummalliselta..!
Aikoinaan, kun lopetin antiperspiranttien käytön ja siirryin luonnonkosmetiikan dödöihin, mulla meni monta viikkoa, että kainalot rupesivat hikoamaan. Siihen asti olin käyttänyt normi-Rexonaa. Eli voi varmaan mennä aikaa, ennen kuin ne aluminiit (?) poistuvat kehosta vaikuttamasta. Eli ehkä olisi mahdollista vuorotella luonnonkosmetiikan dödön kanssa, jos käyttää myös antiperspiranttia, ilman että teho kärsisi.
Suosikkidödöjäni ovat Ohm-jauhe, Bruns, Weledan salvia-deodorantti ja Ben & Anna. Kiitos muuten vinkistä, että Ben & Annan voi hieroa ihoon, niin sitten se ei tahmaa vaatteita. En ollut hoksannut, että tosiaan, dödöönhän voi koskea (!) sormilla (!) 😅
Ben & Anna on käytössä täällä. Oon tykästynyt urban blackin tuoksuun 😊 Olen samaa mieltä, että korkki on rasittavan kireä ja sotkee.
Rexonan stickit valmistettiin Venäjällä.
Siksi siis ne katosivat meidän kaupoista. Niitä ei tuotu Suomeen eikä kai muuallekaan?
Aa, no tämä selittääkin katkoksen. Nyt varmaankin valmistus siirtynyt muualle.
Yritin etsiä valmistusmaatietoa tän hetkisestä Rexonastani, mutta en löydä.
Sade Crystal -mineraalisuoladeodorantti Granaattiomena & Sitruuna on tällä hetkellä käytössä.
Rimitasta sain aika ärhäkät reaktiot kainaloihin ja joku Acorellen dödö ei pitänyt lainkaan ja itse tuote tuoksui mun nenään märältä kuormalavalta. :D Kaikki ei vaan toimi kaikilla.
😂🤣
Käytän antiperspiranttia ja siinäkin olen tarkka minkä tuotteen kelpuutan. Olen kokeillut muutamia suositeltuja luonnonkosmetiikan dödöjä terveellisemmän vaihtoehdon toivossa, mutta en ole löytänyt toimivaa. Sooda rikkoo kainalot, eikä hien haju ole pysynyt poissa työpäivän ajan. Ehkä pitää testata vielä Laveraa tai Ben & Annaa. Harmittaa vain ne kaappiin kertyvät pullot.
Itsellä paras ja toimivin Kaurilan saunan Kiima deopala. Suosittelen kokeilemaan. Applikaattori loistokeksintö! Ei muuten välttämättä toimi luonnonkosmetiikan dödöt kunnolla, jos antiperspiranttia välillä käyttää. Tosin itsellä kävi luonkosiin siirtymisen jälkeen niin, ettei antiperspirantti enää toimi, mutta enpä kyllä kaipaakaan.
Onko tämän nimi tosiaan Kiima..? 😀
Yritin etsiä tämän nimistä Kaurilan Saunan verkkokaupasta mutta ei osunut silmään.
On, Kiima. Saa väkisinkin hymyilemään.. linkittäisin sivun jos osaisin 🙈
Deodoranttien loppupuolelta löytyy Kaurilan saunan verkkokaupasta. Kolme eri tuoksua sekä applikaattori.
Mikähän tuon nimen taustalla on..? :D
Voi kun joskus keksittäisiin toimiva luonnonkosmetiikan antiperspirantti. Mulla ei hiki juurikaan haise, mutta sen määrä on jotain aivan uskomatonta. Kesäpäivänä on kevyesti lp-levyn kokoiset läntit paidassa sekä kainaloissa, yläselässä että decolteessa. Onneksi liivit imevät tissinalushien...
Rimita on sellainen, jota haluaisin käyttää ja olen samaa mieltä kaikesta, mitä siitä kirjoitit. Ihana tuoksu. Haluaisin sen toimivan, mutta ei.
Kaikkien kokeilujen jälkeen käytän nyt Nuud-dödöä. Kerran viikossa pesen kainalot kunnolla, laitan nuudia, lisään kerran keskellä viikkoa. Muina päivinä riittää, kun suihkulla huuhtaisee mahdollisen irtolian kainaloista. Hiki ei haise, hikoillessa toki ei pidä kainaloita aivan kuivana. Joillekin nuud voi olla tylsä, koska ei tuoksu, mutta toivat kyllä äsken myös tuoksullisia stickejä myyntiin.
Mä sain Nuud-dödön testiin kreikkalaiselta ystävältäni viime vuonna, mutta.... unohdin (!) sen kaapin perälle..! 😅🙈
Nyt se on todennäköisesti mennyt jo pilalle, mutta pitäisi ostaa tätä testiin puhtaasta uteliaisuudesta. Kyllä kiinnostaa, miten Nuudin aktiiviaine eli hopea voi säilyttää antibakteerisen tehonsa monta päivää (ja siis miten tuo hopea ylipäänsä pysyy kainalossa monta päivää - mulle itselle ei ole lainkaan miellyttävä ajatus, että jokin kosmetiikan kemikaali pysyy ihossa läpi päivien, suihkujen ja suihkugeelien....).
Laveran natural & strong (ruskeakorkkinen roll on) on luottotuotteeni. Monta jo käyttänyt ja aina ostan uuden, en enää kokeilekaan muita.
Tämä on yksi minunkin suosikkeja! :) Jostain syystä tulee kuitenkin itse käytettyä sitä Invisible-versiota vielä enemmän. En oikein osaa edes selittää miksi, sillä nämä kuivuvatkin mielestäni yhtä nopeasti.
Mä täällä huikkailen että mulla on pari työpäivää Ruohonjuuressa tällä viikolla ja ehdin vastailla kommentteihin ehkä vasta viikonloppuna, pahoittelut siitä! Mutta vastaan kyllä! :)
Rimita toimi itellä hyvin, mut kyllästyin siihen märkyyteen. Toista purkkia ei tullu ostettua. Laveran strong on hyvä luottotuote, täytyy seuraavaks uteliaisuutta testata heiltä muitakin dödöjä. Ben&Annalta oon käyttänyt pinkin stickin. Hyvä tuote, mutta hankala se pakkaus (tietty ekologinen) ja itellä se alko puolessa välissä murentumaan. Kun laittoi siitä tippu sitä dödö murua kylppärin lattialle/ lavuaariin. Niin eipä oo nyt tullu toista ostettua, mut ei ole ehdoton ei. Ettei joskus sitä ostaisi, ehkä toisella tuoksulla. Veikkaan et kylppärin lämpö sitä pehmensi mikä aiheutti tän murenemisen käytössä. Viimisin luonnonk. dödö joka oli käytössä, oli kaurilan saunan voide dödö. Sekin hyvä tuote ja toimi erinomaisesti. Mutta itteä alko tympäsemään sormin levitys. Kädet piti pestä laiton jälkeen (atooppinen iho, yritän välttää "turhaa" käsien pesua). Joka teki siintä työlään tuntusen dödön. Mutta erinomainen tuote, et varmaan joskus uudelleen käytössä😅.
Pieni lisäys aikasempaan kommenttiin. Kaurilan saunan voide dödö, meni kesällä ihan liruksi nesteeksi. Se taidetaan mainita heidän sivuilla. Kesällä sitä piti säilyttää jääkaapissa, jossa se taas kovettui napakaksi. Mikä vähensi käyttö mukavuutta. Ei helteellä tuote oli vahamaista notkeaa käyttää. Ja toinen hyvä voide dödö on evolven cotton fresh, itellä toimi hyvin. Tämä murumaisenpaa kuin kaurila. Tätäkin laittaessa muruja tippui lattialle/ lavuaariin. Näistä kahdesta suosittelen kaurilaa.
Jep: siinä on niin vähän vahaa, että ei pysy "kasassa" kun on oikein lämmintä. Kaurilan saunan dödöjen pohjan muodostavat kookosöljy ja sheavoi, ja kookosöljy muuttuu nestemäiseksi jo 24 asteen lämpötilassa. Sheavoi alkaa sulaa 31 asteen lämpötilassa.
Kun dödössä on enemmän vahaa, se säilyttää kiinteytensä paremmin.
No tämä selvensi. Eli kookosöljy/ sheavoi teki dödöön miellyttävän pehmeän koostumuksen. Ja just se pehmeys teki dödöst miellyttävän/ helpon käyttää. Paitsi kesällä 😅.
Ei pelkästään niiden läsnäolo vaan vahojen puute 😅 Myös kiinteämmissä dödöissä voidaan käyttää - ja käytetäänkin - kookosöljyä ja sheavoita. Mutta niiden lisäksi niissä on vahoja, jotka tekevät puikosta kiinteän ja "kovan".
Siis miksi en ole tajunnut että stick-dödöä ei lasketa nesteiksi turvatarkastuksessa?! Reissaan paljon ja tuottaa aina tuskaa saada mahtumaan nesteet litran pussiin takaisin tullessa (he-valla saa olla 2l edestä mut paluussa ei), kun on omat pesuaineetkin mukana allergioiden takia. 😳 Työnnän yleensä jotain miehen pussukkaan. Pakko kokeilla tota stickiä! 🤩
Oon sen verran haisuli ja pahenee vaan iän myötä (etenkin stressihiki!) ettei mikään luonnonkosmetiikan dödö pidä. Joskus käytin hetken jotain missä oli ruokasoodaa ja se aiheutti tosi kipeät ihottumat lopulta. Ei mennyt jatkoon...
Meni mullakin pitkään oivaltaa tämä! :) Säästää oikein kivasti tilaa nestemäisten pussissa, kun voi laittaa dödön erikseen.
Hikoilen herkästi ja dödöjä on tullut testattua useampia, paras on Wildin stick! Pakkauskin on kätevä metallihylsy joka pysyy paremmin siistinä kuin esimerkiksi Ben&Anna, ja on uudelleen täytettävä. Tuoksutkin ovat ihania! Niitä saa soodattomina ja soodalla. Suosittelen testaamaan!
Minulta myös iso peukku Wildin soodattomille stickeille, kätevä tilata useammaksi kuukaudeksi kerralla netistä ja tuoksuvaihtoehtoja on runsaasti. Minun nenääni liiankin mieto tuoksu, mutta itse tuote toimii loistavasti. En voi käyttää mitään liian kosteaa kainaloiden ihon kuivuuden vuoksi vaan ne vaativat rasvaisen pohjan. Metallinen hylsy pysyy siistinä ja on kätevä käyttää. Tosin ihan viimeisiä tuotejämiä ei sillä saa käytettyä vaihtopakkauksesta. Itse on siirtänyt stickien loput erilliseen muovirasiaan, jonka otan matkoille mukaan tilaa säästämään.
Olisin kiinnostunut kokeilemaan myös Riemu-pihkadeodoranttia. Onko kellään muulla siitä kokemusta? Miten levittyy ja pitää? Tuoksut kuulostavat varsin mielenkiintoisilta yhdistelmiltä.
Mä tilasin Riemulta testiin heidän pihkadeodorantin, kun kiinnosti myös, sen jonkun oliko jasmiini & jotain tuoksun. Tuoksu oli alkuun mun nenään vähän epämiellyttävä, ehkä ihan se perus-pihka ois ollu sit parempi, tosta tuli jotenkin semmonen pissahaju mun nenään 😄mutta ei se käytössä sitten ollut pahanhajuinen. Mulle ei vaan riittänyt pito, muuten kuin kotipäivinä, mutta käytän pois tissien alla, siihen on toiminut 😄 pakkaus on mun mielestä vähän hankala, tuotetta on vielä jonkun verran jäljellä, mutta se dödö-osuus ei nouse enää ylemmäs, joten siitä miinusta. En usko että tilaan itse uudestaan, mutta nää dödö-jutut on niin yksilöllisiä ettei voi aina tietää.
Kiitos vinkistä :) Täytyy jossain vaiheessa tutustua tuohon soodattomaan :)
Riemun dödöstä mulla ei ole kokemusta. Jos vaikuttava aine on pihka, jään miettimään koostumuksen mahdollista tahmeutta..? 🤔
Unohdin vastata tähän aiemmin, tuossa Riemun deodorantissa on voidemainen/rasvainen pohja, sheavoi, cetearyl alcohol, hampunsiemenöljy ja kookosöljy ekoina incissä ja tuo pihka on nimellä picea abies wood extract. En tiedä onko tuo suoraan pihkaa vai jotain uutetta…? Mutta ei siis tunnu käytössä mun mielestä mitenkään erityisen tahmealta.
Kyllä se voi olla tuollakin nimellä. :)
Jos pihka on kauempana incissä, sitä on varmaan niin pieni pitoisuus, ettei tunnu koostumuksen seassa. Voi olla, että pihka on niin antibakteerista, että pienikin määrä riittää tuomaan tuloksen.
Minä en uskalla testata mitään luonnonkosmetiikan dödöä, koska käytän muutoin tripledry. Se on kätevä,kun pari kertaa viikossa tarvii laittaa. En jaksaisi ootellakaan kuivumista joka ilta (antiperspirantit kannattaa laittaa illalla ja tripledryssa on ihan ohjeet tähän)
Taidanpa ottaa Laveran testin, se vaikuttaa siltä että voisi toimia minullakin! Tuota Rimitaa joskus pohdin, mutta arvioiden perusteella se ei sovi minulle. Ben&Anna (soodaton versio) on toinen joka on ollut harkinnassa, mutta koostumus ja pakkaus mietityttää.
Madaran deodoranttia kokeilin vuosia sitten muutaman purkin, mutta palasin sitten kuitenkin antiperspirantin pariin. Tavallisina kotipäivinä olen usein ilman mitään; varsinkin kun menen suihkuun, jos käyn lenkillä tms.
Toimistopäivinä haluan kuitenkin, että deodorantti pitää. Lisäksi harrastan paljon liikuntaa, mutta niissäkin peseytyminen on sitten treenin jälkeen niin mahdollinen hienhaju ei niin paljon haittaa.
Kiitos hyvästä vertailusta, sain siitä vinkin kokeiltavaksi ”tavallisen” luotto-Batsin ja Rimitan rinnalle.
Olisi ollut kiinnostavaa lukea kommenttejasi myös tahraavuuteen liittyen. Minusta Bats:kin kertyy T-paitojen kainaloihin ja ei lähde kaikki pesussa.
Aina välillä pohdin, että käytänkö mä jollain tapaa erilaisia vaatteita kuin muut, vai sitten erilaisia deodorantteja, vai mistä johtuu, kun en koskaan ole kokenut deodorantin tahraavan vaatetta. Ja kuitenkin moni muu kokee deodoranttien tahraavuuden yleisenä ongelmana.
Sama koskee aurinkovoiteita. Saan jatkuvasti kysymyksiä siitä, tahraako se-ja-se aurinkovoide vaatteita, mutta en pysty vastaamaan, koska mulla ei jää koskaan aurinkovoiteista tahroja.
Sellaista toki näen, että deodorantista jää vaatteeseen vaaleita viiruja, jos vaate pyyhkii kainaloita ottaessani vaatteen pois päältäni. Nämä viirut kuitenkin lähtevät kun vaatteen pesee, ja joskus ne lähtevät ihan vain pyyhkäisemällä kostealla kankaalla.
Brunsin hajusteeton deodorantti on ollut oma lempparini jo vuosia. Vain kaikkein kovimmassa liikunnassa on joskus ns. pettänyt, mutta muuten on toiminut aina erinomaisesti. Kuivuukin nopeasti. :)
Suosittelen testaamaan Salt of the Earthin dödöä jos et ole aiemmin kokeillut! Kuivuvat nopeasti, eivät tahmaa, lähmää saati tahraa, ihanan tuoksuisia ja ennen kaikkea toimivia. Olen käyttänyt jo useita vuosia ja edelleen vaan tykkään, vaikka stressihikoilu joskus saakin deodorantin pettämään.
Ehdoton suosikki on rexona maximum protection stick. Fyysisen työ asettaa hiukan vaatimuksia dödön suhteen, ja tuo pitää kainolat kuivina, eikä hiki haise. Kuivuminen tosin kestää, mutta olen ratkaissut sen käyttämällä sen aikaa toppia. Ja myös normaalihinta on aika suolainen, lähi Cittarissa se maksaa 13,95/kpl😬 Mutta silloin tällöin on hyvässä tarjouksessa, pari viikkoa sitten plussa-kortilla sai 2 kpl 9,90. Ostin varastoon 8 purkkia😅 Muistan kun tuote katosi kaupoista, ja mietin mitä käytän kun varastot loppuu. Mutta koska olin niitä tarjouksista jemmannut, selvisin katkoksesta ilman että piti etsiä korvaava tuote😅
Normalista saa tätä edullisesti!
Mineraalikividödö on yksi suosikeistani, merkistä riippumatta. Se on toiminut minulla yhtä hyvin myös nyt menopaussin aikana.
Suosikkini on kanadalaisen Routine merkin voidemainen dödö. Yksi purkki kestää minulla vuoden käytössä. Tuote on todella tehokas!
Nuud. On ollut ainoa ei-antiperspirantti, joka toimii kaikissa olosuhteissa eikä ärsytä ihoa. Myös herkkäihoinen kaverini koukuttui tähän. Olen käyttänyt vuosia, tulee kestotilauksena suoraan Nuudilta postilaatikkoon pari kertaa vuodessa. Itsellä yksi pikkutuubi kestää 3-4kk. Treenaan melkein joka päivä ja pyöräilen työmatkat. Tämä pitää hajuttomana ja hiukan kuivempana kuin ilman dödöä, eikä sotke vaatteita.
Mun lentomatkustuksen stick-dödösuosikki on ollut iät ja ajat Biothermin Gentle Stick, ja on siis antiperspirantti. Nykyistä Pure-versiota en ole testannut. Gentle on ihanan pehmeän puuterisen tuoksuinen, heti kuiva ja täydellisen tehokas myös Välimeren helteissä sekä myös ikuinen, ei kulu millään.
Ainoa miinuspuoli on pois peseminen eli vaatii palasaippuan ja pesusienen, koska muuten ei irtoa. Tosin mun mielestä edes rollit ei lähde ilman samaa käsittelyä, ja jos vanhaa dödöä ei saa huolella pois, mikään dödö ei toimi. Suihkugeelien pesuteho on mun kokemuksen mukaan liian heikko tuohon käyttöön.
Arjen suosikkini on ollut jo vuosikymmeniä LdB (Lait de Beaute, ei siis Laboratoires de Biarritz, lyhenne hämää). Löysin aikoinaan laivalta ja nykyään löytyy Cittarista. Ei ärsytä kainaloita, tuoksuu ihastuttavalta, tehoaa täydellisesti, pallo on iso ja on vieläpä tosi edullista, alle 2 €. Omat lempituoksuni ovat Sweet Pea ja Citrus, vaikka muutkin on hyviä.
Kärvistelin tuhannen tuskissa, kun LdB:n maamyyntiin tuli aikoinaan pitkä katkos. Piti lähteä risteilylle, että sain varastot täytettyä, kun kolme muuta testaamaani dödöä veti kainalot tulipunaisiksi ja aiheutti hirveän poltteen ja kutinan.
Kun tämä lempparini vihdoin ilmestyi lähicittariin, ostin kymmenen (10!) dödöä varastoon samantien. Nauroin mielessäni, että meniköhän vähän yli.
Itse käytän ainoastaan aerosoli-pulloissa olevia deoja (Dove, Adidas ja Nike) lempparini. Ovat samalla tuoksu.
Nyt ostin apteekista Acon tuotepakkauksen alepöydästä (suihkyöljy, vartalovoide ja deo). Ihan jees, mutta muistin taas, on ihan sama levittää vartalovoidetta ja talkkia kainaloon, toimivat yhtä tehokkaasti minulla. Pidän sillä tavalla muita kuin antiperspirantit tai tuoksusuihkeet ihan turhina omassa käytössä.
Tosin syynä on et itse kun hikoilen, niin päänahka ja hiukset on märkinä, ennemmin kuin kainalot. Varapaita ja liivit on siis pidemmillä työmatkoilla aina käsiveskassa, läppärin kanssa. Metsässä/pellolla hikoilu harvemmin haittaa (pitää vaan levittää aurinkovoidetta taajemmin.
Itse käytän nykyään pelkästään apteekin Bats-antiperspiranttia, roll-on versiota, Kuivuu suht nopeasti ja on hellävarainen iholle. Rexonat sun muut ärsyttää mun ihoa mutta tämä ei koskaan, ja pitää hikoilun hyvin aisoissa ja hajuttomana.
Mä olen ollut aina kova hikoilemaan, joten olen käyttänyt useimmiten antiperspirantteja. Viimeiset ehkä 15-20 vuotta olen käyttänyt Nivean antiperspirantteja, niissä on mulle sopiva tuoksu ja tykkään lasipulloista. Joku pearl beauty tai sellainen vaaleanpunasävyinen on suosikkini. Välillä aina kokeilen jotain muutakin, kuten luonnonkosmetiikan versioita. Ben & Annaa olen kokeillut parikin kertaa, kun tykkään, että pahvipakkauskin olisi luontoystävällisempi kuin muovi. Olen kokeillut Rimitaa ja Acorellea ja ne toimivat ihan ok, mutta en innostunut erityisesti. Nyt olen käyttänyt Biothermia, kun menin laivareissulle ja unohdin dödön, ja oli pakko ostaa joku, ennen kuin kävelen ja hikoilen koko päivän ihan ilman mitään ja laivan valikoimat oli niukat. Jännää on, että kun mulla lisääntyi yöhikoilu, esivaihdevuosioireena, en tajunnut ollenkaan, ettei se ollut normaalia. Sitten sain estrogeenilaastarit käyttöön ja yöhikoilu on vähentynyt huomattavasti. Tuntuu vähän, että päivälläkin hikoilu on vähentynyt ja en enää tarvitse todella tehokasta dödöä.
Ben & Anna Sensitive on mun suosikki. Hylsy on minusta vähemmän tiukka kuin aiemmin. Olisiko siihen tehty muutoksia?
Meillä on kotona aika viileää, ja mietin, olisiko siinä mahdollisesti syy, ettei deo ole murentunut käytössäni? Saan sen myös työnnettyä takaisin hylsyyn, jos tarvitsee. Hylsy myös sotkeentuu hyvin vähän.
Ihastuin alunperin Ben & Annan tavallisiin ja ostin niitä varastoon monta. Pettymys oli suuri, kun iho ärtyi soodasta. Käytin tavallisia deoja ja antiperspirantteja välissä, ja inhoan kalvoa, minkä jälkimmäiset jättävät iholle pesun jälkeen. Deot taas eivät toimineet, ja sai pelätä haisuliefektiä. 😬
Löysin Ben & Annan Sensitiven viime vuonna sinun vinkistäsi, ja ai, että olen onnellinen. Suloinen tuoksu, pitää hajut poissa ja lähtee pesussa helposti. On vieläpä ekologinen. Kiitos Sanni! ❤️
Pärjäsin yllättävän pitkään ilman dödöä, mutta kun menkat sitten vihdoin melkein 2v synnytyksen jälkeen taas palautuivat, niin mun hikoilu ja hien haju selvästi muuttuivat myös. Haluaisin käyttää luonnonkomestiikan dödöjä, mutta sopivaa ei meinaa löytyä ja sitten kun löytyy se poistuu kaupasta xD oon kokeilla urtekramin deo crystal aloevera - ei peittänyt hienhajua, coconut versio oli ihan ok, jostan marjavarsiosta oikeaasti tykkäsin ja käytin sitä useamman purkin, mutta se katosi kaupan hyllyltä ja sen jälkeen en oo löytynyt uutta.
Oon kokeillut Ben & Anna cocomania dödöä, tykkäsin siitä muuten tosi paljon, mutta just tuo levitettävyys oli vähän kummallinen, sitä kun sai tavallaan töpöttää ja ihan pikkuvedoilla levitellä ja sitten kuitenkin se enemmänkin mureni, että levitin sitten niitä murusia sormilla iholle :D Mutta Tän sun vertailun jälkeen voisin kyllä antaa Ben & Annalle toisen mahdollisuuden, kaikki muu siinä kuitenkin toimi mun mieleen hyvin :)
Tuo Acorelle on aivan mun ykkössuosikki! ❤️
Kotioloissa mulla toimii lähes kaikki luonnonkosmetiikan dödöt, mutta mun työvaatteet on todella hiostavat joten meni aika kauan että löysin sellaisen joka toimii myös töissä.
Tuosta Acorellesta on pari muutakin versiota, niitä en ole vielä kokeillut. Laveraa voisin testata!
Ajatus minkään muun kuin antiperspirantin käytöstä ahdistaisi: vedän itseni hikeen lähes aina jo työmatkalla (myös kylminä kuukausina).