Mun oli tarkoitus julkaista myöhemmin syksyllä tai talven aikana isompi juttu luonnonkosmetiikan deodoranteista, mutta tuli fiilis, että haluan esitellä tämän kaverin jo aikaisemmin omassa postauksessaan: Ben & Anna Sensitive -deodorantti.
Olen muutenkin huomioinut, että mulle on hiipinyt "paha tapa" tehdä nykyään kerralla massiivisempia tuote-esittelyjä ja pantata niitä pitkään, kun aikaisemmin tein blogissa tiheämmin lyhyempiä tuote-esittelyjä. Ehkä lukijoistakin voisi olla kivempi lukea kevyempiä tuotearvioita useammin, kuin jättipostauksia harvemmin..? :D
Joka tapauksessa, olen tykännyt tästä deodorantista niin paljon, että se pääsee nyt omaan postaukseensa: Ben & Anna Sensitive Deodorant, tuoksu Highland Breeze.
Olen testannut Ben & Annan deodorantteja kauan sitten, tarkemmin sanottuna seitsemän vuotta sitten, jolloin testasin joukon tärkkelyspitoisia deodorantteja. (Kerron tärkkelyksestä kohta lisää.) Tykästyin Ben & Annaan kovasti, etenkin tuoksuun, sekä dödön kykyyn pitää kainalot myös hieman kuivempina kuin mihin perinteinen deodorantti pystyy. Deodoranttihan ei ole toimintamekanismiltaan sellainen, että se ehkäisisi hien erittymistä (antiperspirantit ovat sellaisia), deodorantti ainoastaan ehkäisee hien hajua.
Ben & Annan dödöt kuitenkin valitettavasti alkoivat pitemmässä käytössä ärsyttää kainaloitani todella pahasti, ja syylliseksi osoittautui sooda. Kuvassa soodaversiot vanhassa muovipakkauksessaan, nykyään Ben & Annan dödöt ovat ympäristöystävällisissä kartonkipakkauksissa.
Ruokasooda (incinimi Sodium Bicarbonate) toimii erittäin tehokkaana deodoroivana aineena eliminoiden hien hajua, ja se on klassikkoainesosa luonnollissa deodoranteissa. Harmillisesti, kolikon kääntöpuolella on soodan ärsyttävyys, ja ärsytysreaktiot kuten punoitus, kutina ja ihottuma ovat verraten yleisiä. Jouduin luopumaan Ben & Annasta, ja muistakin seitsemän vuotta sitten testaamistani luonnonkosmetiikan "tärkkelysdödöistä", sillä kaikki niistä sisälsivät soodaa.
Vähän aikaa sitten äkkäsin Ruohonjuuressa, että Ben & Annalla on nykyään myös soodaton Sensitive-deodorantti. No mutta!! Tämähän on testattava!
Ben & Annan tyyppiset voidemaiset deodorantit kiinnostavat minua edelleen, sillä niissä on ominaisuus, jota nestemäisissä luonnonkosmetiikan dödöissä ei ole: ne sisältävät jauhomaisia tärkkelyspitoisia ainesosia (ja jotkin myös talkkia), ja tärkkelys auttaa pitämään kainalot kuivempina. Paino sanalla kuivempina, täysin kuivaa tulosta ei tällainen koostumus pysty tuomaan voimakkaasti hikoilevalle. Mutta iho voi kuitenkin pysyä kuivempana, kuin käyttäessä normideodoranttia. Tärkkelys ja talkki imevät ihosta kosteutta, ne eivät tuki hikitiehyitä ja estä hien erittymistä, kuten antiperspiranttien sisältämät aktiiviaineet tekevät.
Yleisimmät tärkkelyspitoiset aineet deodoranteissa ovat maissitärkkelys (incinimi Zea Mays Starch) ja arrowjuuren jauhe (Maranta Arundinacea Root Powder). Myös talkkia käytetään jonkin verran.
Olen iän myötä alkanut hikoilla voimakkaammin, joten kainaloiden kuivuus kiinnostaa. Rehellisyyden nimissä käytänkin usein antiperspiranttia, mutta mieluiten käyttäisin luonnonkosmetiikan deodoranttia.
Innostuneena ostin siis Ben & Anna Sensitiven testiin. Soodattomia Sensitive-dödöjä on kolmena eri tuoksuna; Highland Breeze, Japanese Cherry Blossom ja Lemon & Lime. Kaksi jälkimmäistä sisältävät talkkia, Highland Breeze ei. Valitsin Highland Breezen sen neutraalin ja miedon tuoksun perusteella, tuoksu on minusta pehmeän puuterinen ja miellyttävä. Tykkäsin kyllä Cherry Blossomistakin, ehkä kokeilen sitä seuraavaksi. :)
Olen nyt käyttänyt Ben & Annan Sensitive -dödöä pian pari viikkoa, ja tykkään kovasti! 😍
Voidemainen koostumus kuivuu iholle todella nopeasti, eikä jätä rasvaista pintaa, ja dödö on pitänyt hien hajun poissa moitteettomasti. Se on myös pitänyt kainalot kuivempina kuin ei-tärkkelyspitoinen normideodorantti. Olen testannut kosteuden ehkäisykykyä laittamalla toiseen kainaloon Ben & Annaa ja toiseen nestemäistä deodoranttia, ja Ben & Anna -kainalo on pysynyt kuivempana. Kainalo kyllä kostuu, mutta ei mene yhtä märäksi kuin toinen kainalo.
Ainoa tylsä juttu on se, että deodorantti on niin pehmeää, että se pitää levittää stickistä annostelun jälkeen vielä sormin. Suoraan stickistä levitettynä se jättää kainaloon paksun ja epätasaisehkon kerroksen, ja voide pitää tasoittaa sormin. Eipä tuo nyt suuri vaiva ole, mutta aiheuttaa ylimääräisen käsienpesun.
Koska koostumus on niin pehmeää ja sitä tulee iholle kerralla aika paljon, arvelen, että tämä myös kuluu nopeammin kuin nestemäinen deodorantti. Joka tapauksessa tykkään tästä tosi paljon, ja aivan erityisen suuri plussa tulee siitä, että voide on heti iholle jäädessään "kuivan" ja samettisen tuntuinen eikä rasvainen. Ei tarvitse odotella dödön kuivumista! (Vihaan märkiä koostumuksia, joilla menee kauan kuivua, Rimitan dödö on esimerkki sellaisesta - ainakin mun kainaloissa.)
Ben & Anna -deodorantteja myyvät ainakin Ruohonjuuri ja House Of Organic.
14 comments on “Kuivemmat kainalot tällä luonnonkosmetiikan dödöllä”
En ole löytänyt sopivaa dödöä luonnonkosmetiikan puolelta, koska inhoan sitä märkää tunnetta.
Olen käyttänyt ihan perus Rexona antiperpiranttia, jossa lupaus pitää kainalot freesinä 72 tuntia. Oon miettinyt että onkohan tarkoitus, että ei tarvitse lisätä dödöä tällöin joka päivä. Ja entä jos käy suihkussa joka päivä eikö muka tarvii lisätä dödöä. Nooh, mä käytän joka päivä 😬
Mieluiten kyllä käyttäisin luonnonkosmetiikan dödöä ja tätä voisi kokeilla 👍 sooda saa minunkin kainalot aika nopeasti punoittamaan.
Kannattaa kokeilla Laveran deodorantteja, ne kuivuvat kokemukseni mukaan kaikkein nopeiten. 👍
Mua huvittaa tämä myös suuresti, täysin älyvapaa markkinoiktiväittämä 😅 Vaikka tuotteella olisikin todettu kolme vuorokautta kestävä teho, mitä järkeä on käyttää tätä tietoa markkinoinnissa, sillä kuinka moni tosiaan on käymättä suihkussa kolmeen päivään? 😀😂 Millaista käytännön tason hyötyä deodorantin kolme päivää kestävä teho tuo normaalista hygieniasta huolehtiville käyttäjälleen? 🤷♀️
Mulla on aina ollut voimakkaan hajuinen hiki, ja kaikenlaista on tullut kokeiltua. Normikosmetiikan puolelta ainostaan Bats piti kainalot hajuttomina (ja kuivina) täydet 12 tuntia, mutta yöt menivätkin sitten kainoloita raapiessa.
Luonnonkosmetiikkaan siirtyessä suurin ongelma olikin juuri dödöt, ja niitäkin tuli kokeiltua monta ennenkuin melkein luovutin. Päätin kuitenkin vielä kokeilla Now Foodsin Long Lasting deodoranttia, ja kyllä kannatti! Nyt menee jopa 48 h ilman mitään ongelmia kesähelteelläkin. Ainoa huono puoli on, että joudun tilaamaan sitä iHerbistä.
Taidan kokeilla myös Ben & Annaa siltä varalta, että Trump nostaa tullimaksuja niin ylös, että loppui iHerbistä tilaaminen, joten kiitos vinkistä!
Piti mielenkiinnosta googlata tuo Now’n deodorantti, ja siinä käytetään deodoroivana aineena sinkkioksidia. En ole aiemmin törmännyt sinkkioksidiin tällaisessa käyttöyhteydessä, mielenkiintoista! Kylläpä se taipuukin moneen! 🙂
Jättääkö tämä jälkiä vaatteisiin?
Kaiken järjen mukaan tuotteella olisi ainakin potentiaalia jättää jälkiä, koska ykkösainesosa on maissitärkkelys, mutta mun vaatteisiin ei ole toistaiseksi ainakaan jäänyt.
Silloin kun käytin kuivashampoita, niiden sisältämä tärkkelys jätti kyllä vaaleita viiruja tummiin vaatteisiin, sen muistan. Toki jäljet lähtivät pesussa. Mutta dödöstä ei ole jäänyt jälkiä.
Ei kommenttia dödöihin mutta tykkään kun postaat usein; vaikkapa vain lyhyempiäkin juttuja. Käyn usein sivullasi tsekkaamassa että mitähän uutta tänään 😀
Mukava kuulla, Tuula! ☺️
Mainitsit Laveran deodorantit ja ei voi kuin suositella. En ole kova hikoilemaan mutta se vähäinen hiki haisee. Kokeilin aika montaa luonnonkosmetiikan deodoranttia mutta ei. Sitten vilkaisin yhdellä ruokakauppareissulla Citymarketin luonnonkosmetiikkahyllyjä ja osui silmiin Laveran deodorantit. Ajattelin suunnilleen että hohhoijaa, kokeillaan nyt tätäkin mutta ei ole mikään hohhoijaa vaan toimii itsellä loistavasti. Ja mieto tuoksu on ihana.
Laveran nykyiset deodorantit ovat tosiaan ihan huippuja! Vanhat eivät toimineet mulla lainkaan, mutta kun koostumus edellisen kerran uudistettiin täysin vuonna 2021, niin johan alkoi toimia! 👌
Tää ei liity nyt tähän postaukseen mut haluaisin kysyä siitä että esim whamisan cactus kasvovesi tai päärynä niin voiko käyttää retinolin kanssa? Kun sanotaan ettei c vitamiinia samaan aikaan kuten päärynä kasvovedessä on tai kuorivaa niinku cactus kasvovedessä ne aka hapot. Oon käyttäny mut joka kerta mietin tätä
Cactus- ja Päärynä-kasvovedet ovat niin miedosti kuorivia, että mielestäni niitä voi ihan hyvin käyttää retinolin kanssa, jos oma iho ei tähän yhdistelmään mitenkään ikävästi reagoi. Laitathan retinolin iholle ennen näitä hoitovesiä, retinoli vaikuttaa parhaiten, kun se laitetaan puhtaalle iholle.
Itsellä soodadödöt (oliskohan ollut juuri B&A) aiheuttivat myös punoitusta ja ihan ihorikkoa kainaloissa. Uskalsin kuitenkin jonkun suosituksesta kokeilla True Organicin dödöä ja tykkään todella! Samoin Brunsin dödöt toimivat ja ovat hyvän tuoksuisia. Jotenkin näissä tuo sooda ei ärsytä sitten yhtään, ja ovat todella hyvin myös hajun pois pitäviä. En tiedä onko sitä näissä vähän vai onko tuotteen inci muuten rauhoittava. Olisi kiva jos voisit vilasta näiden incit läpi kun ymmärrät niiden päälle ja kommentoida mistä tuo voisi johtua, ettei näissä sooda vaikuta mitään ikäviä tuntemuksia, olisi kiva tietää/ymmärtää :)
Ai katsopas, mä en ollut tajunnutkaan, että True Organic sisältää myös soodaa..! Ei ärsytä minunkaan kainaloita..!
Syy on varmasti soodan määrä; noissa Ben & Annan dödöissä sooda on ykkösenä ja se on tuotteen deodoroiva pääaktiiviaine, True Organicissa sooda on viidentenä, ja se on "vain" apuaine. True Organicin dödössä aluna ja sitruunahapon esteri ovat ne varsinaiset deodoroivat aineet.
Mitään rauhoittavia aineita en bongaa True Organicin dödössä (jos sulla on käytössä se alkuperäinen). True'lla on myös Laventeli-versio samaisesta dödöstä, ja laventeli rauhoittaa. Brunsin dödössä on lähes sama pohja kuin True Organicissa, eli deodoroivina aineina aluna sitruunahapon esteri ja pienimpänä pitoisuutena sooda. Myöskään Bruns ei sisällä rauhoittavia aineita.