19.04.2025

Esittelyssä Dermosil Vitamin C Protective Cream SPF 30

Smuutin ohella Dermosilin uusi Vitamin C SPF 30-voide on tuote, josta olen saanut kevään aikana eniten kyselyitä!

Tuote saatu Dermosililta markkinointitarkoituksessa.

Voide kuuluu suojakertoimellisten päivävoiteiden kategoriaan, mikä tarkoittaa, että sen ero 'aurinkovoiteeseen' tulee lähinnä vedenkestävyydestä: SPF-päivävoiteet eivät ole vedenkestäviä. (Siinä mielessä lähes kaikki korealaiset 'aurinkovoiteet' ovat itse asiassa SPF-päivävoiteita.)

Tärkeimmät speksit Dermosilin Vitamin C SPF 30 -voiteesta:

🌞 Sisältää loistavan antioksidanttitiimin; C + E-vitamiinia, jotka neutraloivat vapaita radikaaleja ja vahvistavat ihon kykyä suojautua UV-säteilyn haittavaikutuksilta.

🌞 Sisältää kaksi uuden sukupolven UV-filtteriä ja yhden vanhemman, joka kuuluu vanhojen joukossa vähiten ”ongelmallisiin”.

🌞 Sisältää erinomaisen joukon kosteuttavia ainesosia kuten hyaluronihappoa, pantenolia, sheavoita ja rypsiöljyä.

Koostumus on hyvin kevyt ja ei-tahmaava, ja uskon monen ihastuvan tähän. Voiteessa on Vitamin C-linjasta tuttu hedelmäinen tuoksu.

Hintaa voiteella on 13,90€ / 50 ml.

Tutustutaan inciin 🙂

Merkkasin keltaisella voiteen UV-filtterit, sinisellä kosteutta sitovat aineet, vihreällä antioksidanttiset aineet, persikan sävyllä pehmentävät ja lipidi-kosteuttavat aineet ja vaaleanpunaisella rauhoittavan aineen.

Tuo incissä kakkosena näkyvä, pinkillä merkattu Dibutyl Adipate on tärkeä tekninen ainesosa kemiallisissa aurinkovoiteissa. Bongaatte sen hyvin monen kemiallisen aurinkovoiteen kärjestä. Se on liuotin, ja auttaa liuottamaan jauhemaisia UV-filttereitä. Monet kemialliset UV-suodattimet, esimerkkinä Tinosorb S ja Uvinul A Plus, ovat olomuodoltaan jauhemaisia ja vaativat ihan tietynlaisen liuottimen, jotta ne liukenevat tasaisesti aurinkovoidepohjaan. Dibutyl Adipate on yksi tällainen liuotin, ja kenties se kaikkein käytetyin.

💦 Kosteutta sitovat aineet: propanedioli, glyseroli, hyaluronihappo, pantenoli, inositoli. (Pantenoli on lisäksi rauhoittava aine, ja inositoli prebioottinen, eli auttaa vahvistamaan ihon hyvis-mikrobipopulaatiota.)

🍊 Antioksidanttiset aineet: C-vitamiini-johdannainen SAP (Sodium Ascorbyl Phosphat)e sekä E-vitamiini.

🧴 Ihoa pehmentävät ja lipidikosteuttavat aineet: sheavoi, rypsiöljy

🪽 Rauhoittava aine: pantenoli, vahvistaa myös ihon suojakerrosta sekä sitoo kosteutta.

💡 Erityistä: voiteen sisältämän C-vitamiinimuoto SAP’in on todettu lievittävän myös aknen oireita. SAPilla on antioksidanttisuuden ohella myös antimikrobisia vaikutuksia, ja tutkimuksissa sen on todettu nitistävän aknea aiheuttavaa P. acnes -bakteeria.

Ihotyyppisuositus

Sanoisin, että Dermosilin voide sopii hyvin kaikille ihotyypeille, myös rasvoittuvalle, sekaiholle ja epäpuhtaalle iholle.

UV-FILTTEREISTÄ

Dermosilin Vitamin C SPF 30-voiteen pää-UV-suodattimet ovat UVA-filtteri Uvinul A Plus ja UVB-filtteri Ensulizole. Kolmas filtteri, laajan kirjon Tinosorb S, on mukana vain pienellä pitoisuudella ja vahvistaa yllä mainittuja.

Uvinul A Plus on uuden sukupolven johtava UVA-filtteri, Ensulizole taas on suhteellisen harvoin käytetty vanhan sukupolven UV-filtteri. Ensulizole on poikkeuksellisesti vesiliukoinen UV-suodatin, ja mahdollistaa täten kevyemmän voidekoostumuksen. Lähes kaikki UVB-filtterit ovat öljyliukoisia, ja vaativat näin ollen rasvaisemman voidepohjan. Oletan, että Ensulizole on valittu Dermosilin voiteeseen juuri tästä syystä: Dermosil on halunnut luoda kevyen ja vähärasvaisen voiteen.

Ensulizole on myös siitä poikkeuksellinen, että toisin kuin monesta muusta ”vanhan ajan” UV-filtteristä, siitä ei juurikaan löydy haittamainintoja. Se ei kuulu ympäristölle haitallisiin kemikaaleihin (ainakaan haittoja ei ole raportoitu missään) ja siitä on hyvin vähän allergia- tai ärsyttävyys-tietojakaan. Se vaikuttaa olevan yksi kaikkein neutraaleimmista vanhan sukupolven UV-filttereistä.

Entä ihoon imeytyminen?

Ensulizolen molekyylikoko on alle 500 Daltonia mikä tekee mahdolliseksi imeytymisen ihon suojakerroksen läpi, mutta samalla Ensulizole on hyvin poolinen, mikä taas estää imeytymistä. Vahvasti pooliset tai poolittomat aineet eivät imeydy ihoon.

SCCS:n (kuluttajatuotteiden turvallisuutta arvioiva EU:n tiedekomitea) mukaan Ensulizolen kehoon-imeytyvyys on maksimissaan 0,159%, eli hyvin vähäinen.

Millaiseen tarkoitukseen Vitamin C Protective Cream SPF 30 sopii?

Se sopii kosteuttavaksi päivävoiteeksi kaikille ihotyypeille ja suojaamaan ihoa UV-säteilyltä aurinkoa hyvin sietävällä iholla olosuhteissa, joissa et hikoile. Voide ei sovellu aurinkoaktiviteetteihin, joissa iho kastuu tai hikoilee voimakkaasti, kuten uidessa ja urheillessa.

SPF 30 soveltuu iholle, joka ei pala herkästi, eli aurinkoihotyypistä 3 ylöspäin. Valtaosa suomalaisista kuuluu aurinkoihotyyppi 3:een. Aurinkoihotyyppi 1 ei rusketu lainkaan ja palaa äärimmäisen herkästi, aurinkoihotyyppi 2 ruskettuu hieman ja palaa herkästi.

27 comments on “Esittelyssä Dermosil Vitamin C Protective Cream SPF 30”

  1. Vaikuttaa kiinnostavalta tuotteelta!

    Ostin herkälle, ikääntyvälle Pod-iholleni antipodesin supernaturalin spf 50+, mutta se oli ihan törkeän rasvainen. Voiko ylimääräiset rasvat taputella paperiin hellästi? Olen jättänyt kaikki muut paitsi kasvoveden alta pois ja silti naama lilluu rasvassa 😬 Lisäksi poskeen tuli hirveä paise, vaikka muuten iho on näpytön. Vai kokeilenko jotain muuta spf-tuotetta kasvoille ja käytän tuota dekolteelle? Mineraalipuuteri menee ärsyttävästi juonteisiin, kun kasvot jäävät niin rasvaisiksi eli ei oikein ihanteellinen ole meikin alle. Patykan aurinkovoide oli huomattavasti ongelmattomampi kasvoilla,mutta jätti aavistuksen vaaleaa kajoa.

    Vastaa

    1
    1. mutta se oli ihan törkeän rasvainen.

      Se on vedetön, eli sen pohja on 100% rasvoja ja öljyjä. :) Siksi suosittelen sitä lähinnä kuivemmalle ihotyypille, se ei imeydy optimaalisesti iholle, joka ei ole kuiva ja jonka lipiditasapaino on hyvä.

      Kuulostaa siltä, että ihosi kosteustasapaino on sen verran hyvä ainakin rasvojen osalta, ettei Antipodesin voide sovi sinulle. Ylimääräisen rasvan painelu paperiin voi heikentää UV-suojaa, mutta toki niin voi kokeilla tehdä. Kuitenkin vaikuttaa siltä, että voide ei yksinkertaisesti sovi ihotyypillesi.

      Patykan aurinkovoide oli huomattavasti ongelmattomampi kasvoilla,

      Patykan aurinkovoide puolestaan on vesivoittoinen emulsio, eli siinä on vettä enemmän kuin rasvoja. Siksi se tuntuu iholla aivan erilaiselta, kuin Antipodes.

      Vastaa

      2
  2. No ilmankos se tuntui liian tuhdilta omille kasvoille 😁 Osaisitko ehdottaa parempaa vaihtoehtoa minulle luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista? Plussaa, jos ei jätä valkoista kajoa ja mineraalipuuteri sopii päälle 👍 Tai sitten vaihtoehtoisesti sävytetty tuote
    Dhyvanaa kokeilin joskus ja se oli myös liian rasvainen omaan tarpeeseen.

    Vastaa

    1
    1. Osaisitko ehdottaa parempaa vaihtoehtoa minulle luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista?

      En oikein, jos haet SPF50-tason voidetta ja Patyka on jo kokeiltu. Patykan voide on ainoa vähempirasvainen luonnonkosmetiikan SPF 50 -voide jonka toistaiseksi tunnen. SPF30-voiteista puolestaan löytyy hieman kevyempiäkin vaihtoehtoja. :)

      Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista on hyvä tietää, että ne ovat käytännössä "pakon" edestä hyvin rasvaisia, sillä mineraalipartikkelit vaativat öljyisen pohjan jotta ne levittyvät voiteeseen tasaisesti. Mineraalipartikkelit ovat raskaita, ja jos koostumus on vesivoittoinen, voidepohja ei jaksa kannatella partikkeleita ja ne vajoavat voiteen pohjalle. Öljypohjassa mineraalit "suspensoituvat" tasaisemmin.

      SPF 30 -tason voiteissa on vähemmän mineraalipartikkeleita, jolloin ne myös tarvitsevat vähemmän öljyjä. SPF 30 -voiteiden etu on myös näkymättömämpi koostumus.

      Jos siis saan suositella luonnokosmetiikan SPF 30 -tason voidetta, kevyimmät ovat Patyka, Dhyvana ja Juice Beauty'n Oil-Free. Dhyvanassa on hoitavuuden näkökulmasta paras koostumus; siinä on aloe vera -pohja ja laadukkaita kasviöljyjä kuten vadelmansiemenöljyä ja merikaaliöljyä.

      Vastaa

      2
    2. Jos spf 30 käy, niin myös Pain British Summer Time Glow on kevyt, ei-rasvainen voide, joka imeytyy ihoon nopeasti ja on sävytetty, joten se ei jätä ihoa valkoiseksi. Sävy on kuitenkin kevyt, eikä näy iholla. Voide on niin kevyt, hyvin levittyvä ja hyvin imeytyvä, että sitä voi helposti levittää iholle riittävän paljon. Voide olisi täydellinen, jos suoja olisi spf 50.

      Vastaa

      2
  3. Onkohan Dermosilin
    HYDROXYPINACOLONE RETINOATE:seerumissa minkälainen pitoisuus?

    Vastaa

    1
  4. Harmi, että tässä(kin) on säilöntäaineena sitruunahappo. Sitruunahapon vältteleminen kaikin tavoin on ollut vastaus mun ruusufinni-ihon paranemiseen. Yritän siis jatkaa samalla linjalla ja kaikki sitruunahappoa sisältävät tuotteet (joita on PALJON!) jää multa ostamatta.

    Vastaa

    1
    1. Yritän siis jatkaa samalla linjalla ja kaikki sitruunahappoa sisältävät tuotteet (joita on PALJON!)

      Sitruunahappoa käytetään säätämään tuotteen pH kohdilleen, eli optimaaliseksi mm. säilöntäainejärjestelmän sekä pH-riippuvaisten aktiiviaineiden tehokkuuden kannalta. Tylsää kyllä (sitruunahapolle herkistyneiden kannalta), sitruunahappo on tässä roolissaan äärimmäisen yleinen. Lähes kaikissa vettä sisältävissä ihonhoitotuotteissa pH:n säätäminen on välttämätöntä vähintään säilöntäaineiden takia.

      Vastaa

      1
  5. Moikka!
    Yritin etsiä sun blogista, että onko sulla juttua tai mainintaa jossain aurinkovoidepostauksessa Änglamarkin aurinkorasvoista. En äkkiseltään löytänyt.
    Tänään kaupassa huomion kiinnitti hintansa takia Änglamark Sun Fluid Face aurinkovoide kasvoille SPF50, olisikohan tuo ihan ok aurinkorasva?
    Etsinnässä olisi ohut rasva sekaiholle, ja tuo kyllä hintansa puolesta tosiaan kiinnostaa.

    Vastaa

    1
    1. Yritin etsiä sun blogista, että onko sulla juttua tai mainintaa jossain aurinkovoidepostauksessa Änglamarkin aurinkorasvoista. En äkkiseltään löytänyt.

      Täältä löytyy:

      https://karkkipaivablogi.com/2024/04/parhaat-aurinkovoiteet-aurinkovoidesuositukset-2024/

      Tuota Sun Fluid Facea en ole testannut, mutta ainakin mitä tulee filtterikokonaisuuteen, Änglamarkin aurinkovoiteet ovat erinomaisia. Olen testannut neljä erilaista.

      Olen niitä suositellut kaikille, jotka etsivät edullisia uuden sukupolven aurinkovoiteita. Änglamarkin aurinkovoiteilla on Joutsenmerkkikin.

      Vastaa

      3
    2. Moikka!
      Ostin tuon face fluidin ja ekafiilis tästä on SUPEROHUT!

      Purkkia ravistaessa kuullosti siltä kuin ravistaisin vesipulloa. Omalla kohdalla on hyvä asia, että tuote on toosi ohutta koostumukseltaan.

      Kasvoille levittäessä tuote vaan katosi ihoon!
      Omalla kohdalla taas toivottava ominaisuus.

      Ei jää klähmätunnetta kasvoille mitä en voi sietää vaikka alla on oma aamun ihonhoitorutiini öljyineen.

      Eli, eka fiilis on tosi hyvä koostumuksen puolesta!
      Ohut, imeytyy hyvin, ei haise millekään, ei tunnu klähmää kasvoissa eikä käsissä jne!

      Omalta osalta jatkoon tämä!

      Vastaa

      0
    3. Eli, eka fiilis on tosi hyvä koostumuksen puolesta!
      Ohut, imeytyy hyvin, ei haise millekään, ei tunnu klähmää kasvoissa eikä käsissä jne!

      Kuulostaa tosi hyvältä! Mun täytyy ensi tilassa käydä ostamassa tuo testiin! 😍

      Vastaa

      1
  6. Oletko kokeillut tätä meikkivoidetta?
    https://www.kicks.fi/maybelline/meikki/meikkipohja/meikkivoiteet/maybelline-superstay-lumi-matte-foundation-119

    Maleksin kauppakeskuksessa, kun odotin tuttavaani. Kokeilin tätä kämmeneeni ja nuori teini etsi omaa sävyään ja suositteli ostamaan tuon meikkivoiteen, on kuulemma parasta mitä rahalla saa.
    Ostin tuon sävyssä 119. Ja nyt muutamana päivänä olen peittänyt mustat silmänaluseni (en aiemmin tiennyt, ettei meikkivoidetta tarvii laittaa koko naamalle, vaan se voi häivyttyä osaan kasvoja).

    Oma äiti kehui, että näytän pirteämmältä, olenko nukkunut hyvin.
    Tosi monia olen kokeillut, mutta toistaiseksi tämä taitaa olla paras, tai sitten ekan kerran löytyi täysin match-mun iholle sävynä.

    Kestää hikoilun ja vesisateen. Ja lähtee normaalilla aurinkovoiteen poistoaineella pois.
    Lasipullo on huono, on toki kaunis ja pumppupullo on kaunis, jotenkin 50-lukulainen fiilis pastellililassa korkissakin.

    Vastaa

    3
    1. Oletko kokeillut tätä meikkivoidetta?

      En ole, ainakaan muistaakseni. Se ei ehkä tainnut olla myynnissä vielä 2010-2014..? Noina vuosina tuli testattua paljon myös päikkärikosmetiikan meikkivoiteita, kun olin töissä kosmetiikkamyyjänä.

      Kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta tuotteelta! :) Pitäisikin joskus kirjoittaa pitkästä aikaa vertailu edullisista normikosmetiikan meikkivoiteista. Voisi käydä ostamassa joukon kokeiluun.

      Vastaa

      4
  7. Pärjäsin muuten koko talven ilman kasvojen kuivumista setillä Taikan kasvoöljy, Mádaran SOS-voide ja SOS-jelly. Voi kun tuon SOS-voiteen tasoista kosteutusta saisi Mádaralta myös hajusteettomana.

    Piti muuten tulla sanomaan näistä kasvoteipeistä, että yksi rulla kestää todella pitkään (käytän aina kaksi yötä putkeen samoja teippejä).

    Vastaa

    1
    1. Piti muuten tulla sanomaan näistä kasvoteipeistä, että yksi rulla kestää todella pitkään

      Niin kestää. Mä käytän samaa teippiä 2-3 yötä. Se valkoinen eli vahvempi teippi kestää jopa 4-5 käyttöä..! Siinä on niin vahva liimaus, ettei (ainakaan mun iholla) meinaa millään hiipua..!

      Vastaa

      1
    2. Kasvovetenä Mádaran Comforting Toner ja Taikan kasvovesi.

      Luulin, että noita teippejä on saatavissa molemmissa vahvuuksissa molemmissa väreissä!

      Vastaa

      0
    3. Sensitivessä eli vaaleanpunaisessa on paljon miedompi liimaus kuin Regularissa eli valkoisessa (ja nykyään Regularia on saatavilla myös ihon värisenä).

      Vastaa

      0
    4. Joo, tarkoitin värejä valkoista ja ihonväristä; en edes tiennyt, että on vaaleanpunaista.

      Vastaa

      0
    5. Luulin, löysit kinesioteipin mun blogipostausten kautta, mutta ehkä muistan väärin. :) Omissa teippi-postauksissani olen aina käyttänyt vaaleanpunaista teippiä. Myös Instagramin teippi-julkaisuissa. Se vaaleanpunainen on mun suosikki. :)

      Vastaa

      0
  8. Kiinnostava tuote, harmi vaan että suojakerroin on ehkä itselleni hieman matala. Mitä mieltä olet muuten tämän Nivean uuden suojakertoimellisen seerumin ainesosista: https://www.nivea.fi/tuotteet/cellular-expert-filler-daily-uv-serum-fluid-sk-50plus-40060001550740038.html
    Pahoittelut, jos joku oli jo kysynyt tästä, mutta itselleni ei sattunut silmään. Oman kokemukseni mukaan SK50 tuotteet eivät vain ole koskaan kovin ohuita, joten voikohan tuo olla toimiva ja ohut koostumukseltaan?

    Vastaa

    0
    1. Mitä mieltä olet muuten tämän Nivean uuden suojakertoimellisen seerumin ainesosista: https://www.nivea.fi/tuotteet/cellular-expert-filler-daily-uv-serum-fluid-sk-50plus-40060001550740038.html

      Nivealla on erittäin hyviä aurinkovoiteita. Kuitenkin itse suosin niitä aurinkovoiteita, joissa käytetään ainoastaan uuden sukupolven UV-filttereitä, sillä ne ovat parempia kuin vanhat, eivätkä imeydy kehoon yhtä hanakasti kuin nuo vanhat. Vanhat filtterit imeytyvät jopa verenkiertoon asti. Nivea käyttää muutamia vanhoja filttereitä, kuten Avobenzonea, joka on tuossa linkittämässäsi aurinkovoiteessa ykkösfiltteri.

      Oman kokemukseni mukaan SK50 tuotteet eivät vain ole koskaan kovin ohuita,

      Suosittelen lämpimästi kokeilemaan korealaisia aurinkovoiteita. Ne ovat kaikki SK50-tasoa ja erittäin ohuita, siis todellakin aivan käsittämättömän kevyitä. Myös kosteuttavia!

      Olen listannut suosikkini korealaisista tämän postauksen lopussa (näissä on vain uuden sukupolven UV-filttereitä):

      https://karkkipaivablogi.com/2024/04/parhaat-aurinkovoiteet-aurinkovoidesuositukset-2024/

      Jos et jaksa lukea, heitän tähän ykkössuositukseni, jota saa Prismastakin: Beauty Of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50+ Sun Cream.

      Vastaa

      2
  9. Aurinkovoiteista tuli mieleen suojakertoimelliset pohjustustuotteet. Oletko perehtynyt niihin? Onko ylipäätään ihan mahdoton konseptina? Ainakin sellaisia on hankala löytää. Olisi kiva lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. :D Lumenen tuotetta olen joskus kokeillut, mutta ainakin silloin oli jotenkin öljymäinen koostumukseltaan eikä sopinut iholleni yhtään. :( Jostain bongasin ihan äskettäinen Hello Sunday -merkkisen primerin, mutta käsittääkseni siinä oli vanhan koulukunnan "pahiksia" filttereinä. (Yritin tutkia ainesosia aiempien postauksiesi perusteella) Samoin oli mielestäni Bobbi Brownin suojakertoimellisessa (ja kalliissa) primerissa. :/

    Vastaa

    0
    1. Aurinkovoiteista tuli mieleen suojakertoimelliset pohjustustuotteet. Oletko perehtynyt niihin? Onko ylipäätään ihan mahdoton konseptina?

      Aika lailla pateettinen konsepti, epäonnistunut jo syntyessään.

      Koska:

      *Pohjustustuotetta kuuluu levittää erittäin vähän ja ohuelti. Näin ollen suojakertoimesta saattaa hyvässä lykyssä toteutua about 1/6.
      *Pohjustustuotteen päälle levitetään aina muita tuotteita. Päälle-levittäminen rikkoo aina UV-suoja-aineiden iholle muodostaman tasaisen ja yhtenäisen pinnan = UV-suoja heikkenee. Eli jos onnistuit SPF30-pohjustustuotteella saamaan ihollesi SPF 5 -tason suojan, meikkivoiteen levityksen jälkeen siitä saattaa olla jäljellä SPF 2, eikä sitäkään joka kohdassa ihoa.

      Valmistajat siltikin tuovat markkinoille näitä SPF-primereita, koska he haluavat myydä ja trendikkäät ainesosat sekä konseptit myyvät. SPF-tuotteet ovat nyt erittäin trendikkäitä.

      Jos kuluttaja on yhtään perehtynyt UV-suojan toimintamekanismiin, hän nauraa näille SPF-primereille ja jättää SPF-lupaukset niiden yhteydessä omaan arvoonsa. 🙂

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (55)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat