23.02.2025

Suuren putsarikyselyn tulokset

Tein syksyllä blogiin kyselyn putsareista, ja nyt käydään viimein läpi kyselyn satoa. Kyselyyn vastasi 987 henkilöä.

Halusin kyselyn kautta selvittää, minkä tyyppisiä kasvoputsareita lukijani suosivat, sekä myös saada vahvistusta sille, kuinka eri tavoin ihmiset voivat kokea putsareiden - etenkin öljymäisten - ominaisuudet ihollaan.

Taustaksi kerrottakoon, että kuvittelin pitkään öljyputsareiden käyttäytyvän eri ihoilla suhteellisen yhdenmukaisesti: jos öljyputsari huuhtoutuu yhden iholta hyvin, oletin sen huuhtoutuvan hyvin muidenkin iholta.

Viimeisen parin vuoden aikana olen kuitenkin keskusteluiden kautta ymmärtänyt, että yksi ja sama tuote voikin toimia eri ihoilla aivan eri tavalla. Kyselyn tulokset vahvistivat tämän.

MILLAISTA KASVOJENPUHDISTUSTUOTETTA KÄYTÄT ENITEN TAI MIELUITEN?

Ehkä yllättävästi, eniten vastauksia sai puhdistusöljy. Puhdistusbalmien ollessa myös öljypohjaisia tuotteita, on öljyputsareiden osuus jopa 61,2% vastauksista. Kun pari vuotta sitten tein vastaavan kyselyn Instagramissa, puhdistusmaito oli ykkönen.

Puhdistusöljyn suosio ei toki ole sinällään ihmeellistä, onhan kyseessä tehokas ja samalla hemmotteleva ja hellävarainen tuote. Kuitenkin 5-10 vuotta sitten trendi oli aivan toinen, ja suomalaiset suhtautuivat öljyputsareihin vielä epäluuloisesti. Perinteisesti kun rasvaisesta pinnasta on haluttu puhdistuksella päästä eroon – näin ollen ÖLJYINEN putsari tuntuu intuitiivisesti väärältä.

Olen iloinen öljyputsareiden ”vallankumouksesta” – kyllä iho kiittää! :) Omakin vastaukseni ensimmäiseen kysymykseen on ilman muuta puhdistusöljy.

Olisi muuten kiinnostavaa nähdä eri myymälöiden myyntitilastoja - miltähän näyttäisivät tilastot putsarityyppien kesken vaikkapa Sokosella, Ruohonjuuressa, apteekeissa tai Lykossa? Jos joku lukijoista on töissä näissä paikoissa, saa kommentoida asiaa. :) Myyvätkö öljyt eniten?

KÄYTÄTKÖ KAKSOISPUHDISTUSTA?

Tämän kohdan vastauksista tulikin hauskan tasainen piirakka. Kaksoispuhdistuksella tarkoitetaan perinteisesti öljypohjaisen ja vesipohjaisen putsarin käyttöä peräkkäin, mutta toisaalta, yhtä lailla myös kahden vesipohjaisen (esim. puhdistusmaito ja misellivesi) putsarin käyttö on kaksoispuhdistusta.

Vajaa neljäsosa vastanneista käyttää kaksoispuhdistusta säännöllisesti, 31% joskus tai tarpeen mukaan, neljännes käyttää harvoin ja 20,2% ei koskaan.

Itse kuulun tuohon ”harvoin”-ryhmään. Kun vuonna 2017 innostuin Korean reissullani kaksoispuhdistuksesta (Seoulin saasteissa se todella on tarpeen), käytin metodia säännöllisesti ehkä pari vuotta. Sitten se jäi, kun totesin, että ihostani tulee puhdas pelkällä öljyputsarillakin. En enää kokenut pointtia kakkosputsarin käytölle. Öljyputsari jättää ihon muutenkin niin ihanan tuntuiseksi, että en halua muuttaa tätä tunnetta toisella putsarilla.

Käytän kaksoispuhdistusta nykyään vain silloin, kun minulla on tavallista vahvempi pohjameikki tai olen käyttänyt kasvoilla monta kerrosta aurinkovoidetta (kuten lomamatkoilla tai purjehtiessa).

KÄYTÄTKÖ SILMÄMEIKIN PUHDISTUKSEEN ERILLISTÄ TUOTETTA?

Tässä kohdassa arvasin kuuluvani vähemmistöön. 63,4% vastanneista pesee silmämeikin samalla tuotteella kuin kasvotkin, ja tämähän on ilman muuta se helpoin tapa. Onnekkaat ovat he, jotka näin voivat tehdä. Mä kun en voi. 😞

Minulla on todella kummallinen ”silmäkemia”, mitä tulee puhdistustuotteisiin. Saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta mulla öljy ei saa ripsareita juuri hievahtamaankaan. Öljy poistaa luomivärin, mutta ei ripsaria. Lisäksi öljyputsarit jättävät silmiin ikävän kalvon.

Ennen kaikkea minulla on kuitenkin niin herkät silmät, että jo siitä syystä pystyn käyttämään hyvin harvoja meikinpoistoaineita silmissä. Suurin osa putsareista kirvelee tai suorastaan koskee mun silmiin.

Olen todennut parhaaksi koostumukseksi vaahtoamattoman geelin, ja toiseksi paras on bi-phase-tyyppinen nestemäinen koostumus. Näistäkin vain harvat toimivat. En kuunaan pystyisi käyttämään samaa putsaria kasvoilla ja silmissä.

Silloin kun löydän putsarin, joka toimii mun silmissä, pidän siitä kiinni kynsin hampain. Kuten kuvassa näkyvästä Cattierin miselligeelistä. Kun sen myynti toissa vuonna loppui Suomessa, ostin putsaria jemmaan useamman vuoden tarpeiksi. 💪

JOS KÄYTÄT VAAHTOAVAA PUTSARIA, MINKÄ TYYPPISTÄ KOOSTUMUSTA KÄYTÄT ENITEN?

Pumppuvaahto sai täällä eniten vastauksia, ja se on omakin suosikkini.

Pumppuvaahdossa minua viehättää sen ilmavan kuohkea koostumus sekä helppo huuhtoutuvuus iholta. Geelivaahdot eivät välttämättä huuhtoudu iholta läheskään yhtä nopeasti, mikä liittyy geelikoostumuksen luontaiseen ”niljaisuuteen”. Tunnistatte ehkä ilmiön; jotkut geelit jäävät ihon pintaan pyörimään ja vaativat enemmän hieromista ja huuhtelua ennen kuin liukenevat.

Pumppuvaahdoista geeliyttävät ainesosat puuttuvat, minkä ansiosta ne huuhtoutuvat nopeasti veden mukana.

Seuraavat kaksi kysymystä kertoivat, että putsareiden maailmassa paljon viljelty termi ’emulgoituva’ ei ole kaikille tuttu.

JOS KÄYTÄT PUHDISTUSÖLJYÄ, MINKÄ TYYPPISTÄ KOOSTUMUSTA KÄYTÄT?

VALITESSASI PUHDISTUSÖLJYÄ TAI -BALMIA, VAIKUTTIKO VALINTAAN TIETO TAI TOIVE TUOTTEEN EMULGOITUMISOMINAISUUKSISTA JA HUUHTOUTUVUUDESTA?

Lähes 77% vastanneista ilmoitti käyttävänsä emulgoituvaa öljyä, mutta 18,5% kertoo, ettei tiedä, kumpaa laatua heidän öljyputsarinsa on.

Seuraavassa kysymyksessä 18,2% vastanneista ilmoittaa, ettei emulgoitumisominaisuus vaikuta valintaan, koska he eivät tiedä, mitä ominaisuus ylipäänsä tarkoittaa. Otetaanpa siis nopea katsaus asiaan. :)

Emulgoituvan putsarin lyhyt oppimäärä

’Emulgoituva’ öljyputsari tarkoittaa öljyputsaria, joka veden vaikutuksesta muuttaa olomuotonsa maidoksi ja huuhtoutuu iholta helposti. Ei-emulgoituva putsari ei muuta olomuotoaan, kun lisäät iholle vettä, vaan vastustaa vettä, sillä öljy ja vesi eivät sekoitu. Tämän vuoksi ei-emulgoituvat öljyputsarit tulee poistaa iholta mekaanisesti sienellä tai kasvoliinalla.

Emulgaattori on aine, joka saa veden ja öljyn yhdistymään, ja näin syntyvän seoksen pintajännitys alenee ja seos huuhtoutuu iholta helpommin. Emulgoituva öljyputsari on helppokäyttöisempi kuin ei-emulgoituva, MUTTA, tähän liittyy pieni ’mutta’ mitä tulee kuiva- ja herkkäihoisiin.

Emulgaattorit ovat pinta-aktiivisia aineita, aivan kuten tensiditkin (ne aineet, jotka vaahtoavat), ja isompina pitoisuuksina myös ne voivat kuivattaa herkkää ja/tai valmiiksi kuivuuteen taipuvaista ihotyyppiä. Siksi joidenkin iholla ei-emulgoituva öljyputsari toimii paremmin ja tuo mukavamman tuloksen – vaikka vaatiikin hieman vaivannäköä poiston suhteen.

Henuan Oil Cleanser on esimerkki öljyputsarista, joka ei emulgoidu. Samoin Luonkosin öljypuhdistuskakut.

JOS KÄYTÄT RASVAPOHJAISTA PUHDISTUSTUOTETTA, ONKO SINULLE OK, ETTÄ TUOTE JÄTTÄÄ IHOLLESI SISÄLTÄMIÄÄN RASVOJA TAI ÖLJYJÄ, EIKÄ KAIKKI HUUHTOUDU VEDEN MUKANA?

Tämä oli minusta erityisen kiinnostava kysymys, koska se tuntuu jakavan ihmisiä vahvasti. Toiset eivät missään tapauksessa halua putsarin jättävän minkäänlaista rasvan tunnetta ihoon, toiset taas nimenomaan hakevat putsarilta tätä ominaisuutta, koska se tarkoittaa, että putsari myös hoitaa ihoa.

Se, miten ”rasvaa jättävä” ominaisuus syntyy putsariin, voi olla suunniteltua tai olosuhteista johtuvaa. Tuotekehittäjä voi jo reseptissä valita rasvojen ja pinta-aktiivisten aineiden (emulgaattorien) suhteen sellaiseksi, että mahdollisimman suuri määrä rasvoja ja öljyjä huuhtoutuu iholta – TAI sitten ei huuhtoudu. Toinen, tahaton rasvojen ihoon jääminen liittyy käyttäjän ihotyyppiin sekä poistettavan lian määrään ja laatuun.

Jos käyttäjällä on rasvainen ihotyyppi ja/tai iholla on paljon rasvaliukoisia aineita sisältävää meikkiä, on putsarin sisältämillä emulgaattoreilla enemmän työtä tehtävänä. Kun putsari vielä itsekin sisältää rasvaa, eivät emulgaattorit välttämättä riitä emulgoimaan kaikkea rasvaa iholta. Tämän seurauksena kaikki rasvat eivät lähde kiltisti vesihuuhtelun mukana, ja ihoon jää rasvaa.

Tämä on syy sille, miksi yksi ja sama putsari voi käyttäytyä hyvin eri tavalla eri yksilöiden iholla.

Simppelinä nyrkkisääntönä voi pitää, että mitä enemmän öljyputsari sisältää emulgaattoreita, sitä isomman määrän rasvoja se jaksaa emulgoida. Myös putsarin sisältämien öljyjen laatu vaikuttaa emulgoitumistulokseen, sillä toiset öljyt emulgoituvat helpommin kuin toiset.

Jos siis koet, että jokin öljyputsari ei kunnolla huuhtoudu iholtasi, ja toivoisit parempaa huuhtoutuvuutta, kokeile toista putsaria. Valitettavasti emulgaattorien ja öljyjen suhdetta ei voi päätellä ainesosaluettelosta, joten vain kokeilemalla selviää, miten hanakasti tuote emulgoituu juuri sinun ihollasi. Osviittaa voi saada myös lukemalla muiden, saman ihotyypin omaavien kokemuksia öljyputsareista.

Jos ihosi on kuiva, ja päinvastoin toivot tuotteen jättävän ihoon rasvoja, ovat luonnonkosmetiikan balmiputsarit usein parempi valinta kuin öljyputsarit – ja nimenomaan luonnonkosmetiikan. Tämä siksi, että luonnonkosmetiikan balmiputsareissa käytetään ultrahellävaraisia sokeriemulgaattoreita, jotka emulgoituvat hieman miedommin kuin öljyputsareissa käytetyt polyglyceryl-emulgaattorit.

(Mentiinkö nyt taas liikaa nörttiosastolle..! 😅)

JOS VASTASIT EDELLÄ OLEVAAN KYSYMYKSEEN MYÖNTÄVÄSTI, SE JOHTUU:

Tämän kysymyksen kautta minua kiinnosti selvittää, hakevatko ihmiset rasvaa jättävää putsaria enemmän ihotyypin tarpeiden vai sensorisen elämyksen vuoksi. Vastausten mukaan yli puolet suosii rasvaa jättävää putsarityyppiä ihotyypin vuoksi, ja yli kolmannes sensorisista syistä.

MINKÄ TUNTUISEKSI TOIVOT PUHDISTUSTUOTTEEN JÄTTÄVÄN IHOSI?

Tässä on muuten seikka, joka omalla kohdallani on muuttunut totaalisesti vuosien aikana. Nuorena halusin ihon tulevan narskuvan puhtaaksi, ja tätä jatkui pitkälle parikymppiseksi. Sitten tavoittelin ei-minkään-tuntuista ihotunnetta pesun jälkeen. (Tämä olikin vallitseva teema koko ihonhoidossani: en halunnut hoitotuotteiden jättävän iholle lainkaan tunnetta.)

Vasta viimeisen kahdeksan vuoden aikana, löydettyäni öljyjen maailman, olen alkanut tavoitella pehmeää ihoa myös putsarin jäljiltä. Öljyt ovat tehneet minut ylipäänsä tietoisemmaksi ihonhoitotuotteiden sensorisuudesta.

OHJAAKO IHOTYYPPISI PUHDISTUSTUOTEVALINTOJASI?

Tämä oli vähän ”nollakysymys”. On selvää, että valtaosalla ihotyyppi vaikuttaa putsarilaadun valintaan.

KIINNITÄTKÖ HUOMIOTA SIIHEN, KIRISTÄÄKÖ IHOASI PUHDISTUKSEN JÄLKEEN?

Voin itse vastata, että en kiinnittänyt tähän mitään huomiota 3-kymppiseksi saakka. Koska rakastin niin pitkään narskuvan puhtaaksi pestyä tunnetta, minulle oli myös ikään kuin normaalia, että ihon kuuluu tuntua pesun jälkeen, eh, kuivalta. Nyt huomaan heti, jos ihoa kiristää, ja tarkkailen "autopilotilla" ihon tuntemuksia pesun jälkeen.

TUNTUUKO SINUSTA, ETTÄ ONNISTUT PUHDISTUSTUOTEHANKINNOISSA JA TUOTE TOIMII TOIVEIDESI MUKAISESTI?

80,6% vastanneista onnistuu putsarihankinnoissa usein tai melkein aina. 💪 16,1% kokee onnistuvansa joskus ja onneksi vain 2,4% sanoo onnistuvansa harvoin. 0,9% ei osaa sanoa.

*

Lopuksi, kartoitin silkasta uteliaisuudesta käyttäjien kokemuksia 12 suositusta luonnonkosmetiikan öljyputsarista.

(Pahoittelut kun normikosmetiikan putsareita ei ollut edustettuina, mutta rehellisesti: olen itse käyttänyt niin vähän normikosmetiikan öljyputsareita, että luonnonkosmetiikan putsareista on tullut minulle referenssijoukko.)

On hyvä huomioida, että vastausten määrä ei välttämättä kerro siitä, mikä putsari todellisuudessa suoriutuu parhaiten ja mikä heikoiten, vaan se heijastaa putsareiden suhteellista suosiota. Eniten kokemuksia ovat keränneet genren yleisesti suosituimmat putsarit.

Kuitenkin vastauksissa on nähtävissä tietty yhdenmukaisuus. Ne putsarit, jotka sijoittuvat korkealle parhaiten emulgoituvissa, sijoittuvat alas heikosti emulgoituvissa.

Vastauksista on myös nähtävissä, että vastaajilla on kyselyyn valituista putsareista kaikkineen enemmän positiivista kuin negatiivista kokemusta: kysymyksiin hyvästä emulgoituvuudesta ja pehmeästä tunteesta iholla tuli moninkertaisesti enemmän vastauksia kuin kysymyksiin huonosta huuhtoutuvuudesta ja kuivattavasta tunteesta.

Öljyputsari jättää iholle pehmeän ja miellyttävän tunteen peräti 419 vastauksen mukaan, kun taas kiristävästä tunteesta kertoi vain 76 vastausta.

Täytyy nostaa kaksi putsaria, joiden saamat vastaukset yllättivät minut oman kokemukseni perusteella. Erityisesti Avril Cleansing Oil.

Omalla ihollani Avril emulgoituu ja huuhtoutuu erittäin hyvin, mutta oli kyselyssä ”huonosti huuhtoutuvien” listalla sijalla sijalla 2. 67 vastaajaa koki Avrilin huuhtoutuvan huonosti, ja vain 19 hyvin.

Myös Laponie Oil Cleanserin tulos ihmetytti minua. Laponie oli neljäntenä parhaiten huuhtoutuvien joukossa, mutta myös neljäntenä heikoimmin huuhtoutuvissa. Minun ihollani se on yksi kaikkein parhaiten huuhtoutuvista. Kyselyyni vastanneista Laponien öljyputsaria kokeilleista kuitenkin melkein kolmannes kokee sen huuhtoutuvan huonosti.

Vastaukset kiteyttivät sen, että öljyputsarien suoritusta ei voi millään tavoin yleistää.

Sokerina pohjalla... kysyin:

JOS SAISIT NIMETÄ YHDEN PARHAAN PUTSARIN, SE OLISI?

Tähän tuli melkein 800 vastausta. Löin vastaukset Exceliin ja laskin eniten ääniä saaneet putsarit.

Top 10 putsaria olivat:

1. Djusie Liquid Silk Cleansing Oil 73 ääntä

2. Evolve Kalahari Dream Cleansing Oil 65 ääntä

3. Laponie Nourishing Oil Cleanser 37

4. Laponie Mild Milk Cleanser 34 ääntä

5. Hwarang Bellflower Cleansing Balm 33 ääntä

6. Whamisa Organic Flowers Cleansing Oil 28 ääntä

7. Novexpert Omega Cleansing Oil sekä Flow Cosmetics Balm To Milk, kumpikin 17 ääntä

8. Luonkos-öljypuhdistuskakku 15 ääntä

9. Laboratoires de Biarritz Cleansing Oil 14 ääntä

10. Leahlani Pamplemousse Tropical Enzyme Cleansing Oil 13 ääntä

Vähintään 10 ääntä saivat lisäksi nämä putsarit ja brändit:  Esse Sensitive Cleanser, Smuuti Cleansing Balm, Aco Gentle Cleansing Oil, Clinique, CeraVe, Dermosil ja Mossa.

Cliniquen, CeraVe'n, Mossan ja Dermosilin äänet jakautuivat valikoiman eri putsareiden kesken. Laponie sai brändinä kaikista eniten ääniä, yhteensä 75 ääntä. Öljyn ja maidon lisäksi ääniä sai myös Laponien öljy + maito -kaksoispuhdistus.

Tällaisen postauksen voi päättää vain yksi kysymys: osallistuitko kyselyyn - ja jos et, kerrotko Sinun lemppariputsarin? ☺️

79 comments on “Suuren putsarikyselyn tulokset”

  1. Essen sensitive cleanser on paras, tykkään myös Novexpertin ja Hauschkan puhdistusmaidoista. Öljyputsareista olen kokeillut vain Luonkosin öljykakkua, enkä tykännyt siitä.

    Vastaa

    3
  2. En osallistunut kyselyyn. Lempi putsari on Taigan puhdistus öljy. Huomasin Tokmannilla että siellä on hyllyssä Cattierin miselligeeliä.

    Vastaa

    2
    1. Huomasin Tokmannilla että siellä on hyllyssä Cattierin miselligeeliä.

      Ooh!! Heillä on siis vielä vanhaa varastoa jäljellä..!

      Vastaa

      1
  3. Osallistuin. Siellä se oma suosikkini Djusie komeilee listan ykkösenä.😊

    Vastaa

    2
  4. Kysely meni osaltani valitettavasti ohi. Suosikkiputsari on Evolven Kalahari dream-öljy, kiitos sinun suositusten! 😄

    Vastaa

    2
  5. Kiitos jälleen kerran informatiivisesta kirjoituksesta! Olen itse käyttänyt Evolven Daily Detox -puhdistusgeeliä ja ollut siihen erittäin tyytyväinen. On aina mielenkiintoista lukea kokemuksistasi eri puhdistustuotteiden parissa. Jatka samaan malliin!

    Vastaa

    2
  6. En osallistunut kyselyyn, mutta jos pitäisi valita yksi, niin se olisi Laponien Milk Cleanser. Mielestäni tämä on kyllä nimestään huolimatta enemmän "cream cleanser" kuin varsinaisesti maitomainen putsari :) Mun iho oli todella (kivuliaan!) huonossa kunnossa pari vuotta sitten korona+influenssa-jälkimainingeissa ja Laponien Milk Cleanser oli ainoa puhdistusaine, jota pystyin käyttämään pitkään aikaan. Sen takia sillä tulee varmaan aina olemaan erityinen paikka mun sydämessä <3 Milk Cleanser on mulle aamuputsari ja illalla kakkosputsari, jos olen käyttänyt meikkiä/aurinkovoidetta. Illan "ykkösenä" toimivasta öljyputsarista en ole niin tarkka. Mielestäni lähes kaikki nestemäiset öljyt tai balmit hoitavat ihan ok asiansa. Lemppareiksi päätyvät esim. ne, jotka vaikkapa tuoksuvat omaan nenään hyviltä. Muuten suosin tuoksutonta kosmetiikkaa, mutta jostain syystä tykkään, että etenkin puhdistusbalmissa on tuoksua :)

    Vastaa

    1
    1. Mielestäni tämä on kyllä nimestään huolimatta enemmän "cream cleanser" kuin varsinaisesti maitomainen putsari :)

      Tuo 'milk' tuntuu nykyään olevan yleinen nimitys emulsio-pohjaisille putsareille, vaikka hyvin voisi käyttää myös 'cream'-sanaa. Itsellenikin milk viestii ohuemmasta koostumuksesta, mutta luulen, että maito-sana on saattanut yleistyä siksikin, että cream-nimiset putsarit tätä nykyä usein myös vaahtoavat. Toki nimeen silloin usein lisätään 'foaming', mutta joka tapauksessa, 'cream' voi nykyään yhtä hyvin olla vaahtoava tai ei-vaahtoava putsari. 'Milk'-niminen putsari taas ei koskaan vaahtoa.

      Vastaa

      2
  7. Meidän apteekissa ei puhdistusöljyt ole oikein paikkaansa löytäneet. Meillä ei myöskään ole varastotuotteena kuin vaivaiset 2 öljyputsaria(+ ceraven foaming oil, oil-in-water).

    Eniten varmaan myy maitoputsarit tai geeliputsarit 🤔 Todella paljon menee epäpuhtaan ihon puhdistuotteita ja yksittäisenä brändinä niin ehdottomasti ceravea. 😊

    Vastaa

    1
    1. Onkohan apteekkibrändeillä ylipäänsä vähemmän öljyputsareita..? Ainakin apteekkibrändeiltä tuntuvat puuttuvan balmputsarit, en ole nähnyt yhtäkään.

      Vastaa

      1
  8. Osallistuin. Olen testannut montaa eri öljyputsaria, tällä hetkellä lempparein on Leahlanin öljyputsari, mutta sen hinta kirvelee. Korkean hinnan takia etsin edelleen "sitä oikeaa" :) Evolven puhdistusöljystä en tykännyt, on liian "vetistä", ei emulgoidu mielestäni hyvin, jätti kiristävän tunteen. Novexpert on ok, mutta aika tönkköä, emulgoituu myös aika huonosti, jättää öljyisen tunteen kasvoille. Flown balm to milk on ok, mutta en tykännyt purkista, joka oli syy jättää se pois. Liekö voisi kokeilla palata siihen nyt kun on tuubissa. Vaikka eniten kyllä tykkään pumppupulloista. Puhdistusmaitoa käytän niinä päivinä kun en meikkaa ja se onkin pysynyt pitkään samana, Laponie on paras.

    Vastaa

    1
    1. Novexpert on ok, mutta aika tönkköä, emulgoituu myös aika huonosti, jättää öljyisen tunteen kasvoille.

      Novexpert on tarkoituksella formuloitu sellaiseksi: sen ei kuulu liuota kokonaan iholta millään ihotyypillä. :) Se on formuloitu putsarin ja hoitotuotteen hybridiksi, joka samalla puhdistaa ja myös jättää iholle hoitavia öljyjä.

      (Sekavaa on tietysti se, ettei Novexpert tuo tätä esiin pakkausteksteissä. Ostaessaan Novexpertin putsarin kuluttaja ei voi tietää, että sen kuuluu jättää iholle öljyjä.)

      Vastaa

      1
  9. En vastannut kyselyyn. 2016 vuodesta asti käyttänyt öljyputsareita ja nykyään on kyllä hyvin tasaisesti käyttänyt seuraavia: Djusie, Evolve sekä balmi että kalahari ja uusin suosikkini on ollut tuo LDB kokonsa ja hintansa vuoksi. Avrilia kannan pakissa meikkaajana hajusteettomuuden, hinnan sekä putsaustehokkuutensa vuoksi ja kyllä muuten huuhtoutuu erinomaisesti pois iholta. Tämä on saanut asiakkailta ja fashion viikoilta kehuja malleilta ja varmaan useampi malli maailmalla käyttää tätä takiani tai jotain öljyputsaria koska olen paasannut tästä joka välissä.

    Mietin että kuinka moni käyttäjistä, muistaa työstää kunnolla öljy tai balmiputsarin kuivin käsin kuivalle iholle ja emulgoidessa veden kanssa todella muistaa hieroa kasvoja sen pari kolme minuuttia, jotta emulgoituminen oikeasti tapahtuu? Huomasin omalla kohdallani huikean eron kun oikeasti työstää tuotteet oikein iholle ja jaksaa myös emulgoida tarpeeksi pitkään ennen huuhtelua. Esim balmiputsareissa ero oli suurin ja nykyään rakastankin lähes kaikkia balmiputsareita ja saan nekin huuhtoutumaan hyvin pois (kun ovat siis emulgoituvia). Uusin balmisuosikkini on tänä talvena ollut Weledan Skin Food sarjan balmiputsari sekä Joikin reboost collagen balmiputsari uutuus.

    Vastaa

    1
    1. Avrilia kannan pakissa meikkaajana hajusteettomuuden, hinnan sekä putsaustehokkuutensa vuoksi

      Avrilissa on hajusteita. :) 'Parfum' ja 'limonene' ovat viimeisinä incissä.

      Mietin että kuinka moni käyttäjistä, muistaa työstää kunnolla öljy tai balmiputsarin kuivin käsin kuivalle iholle ja emulgoidessa veden kanssa todella muistaa hieroa kasvoja sen pari kolme minuuttia, jotta emulgoituminen oikeasti tapahtuu?

      Itsekin luulin, että pidempi hierominen parantaa tuotteen emulgoituvuutta (ja tietysti se parantaa ylipäänsä meikin ja lian irtoamista). Mielenkiintoista kyllä, sain viime kesänä kuulla pariltakin tuotekehittäjältä, että joidenkin öljy/balmiputsareiden kohdalla pitkään hierominen päin vastoin heikentää tuotteen emulgoitumista. Kävin tätä keskustelua muutaman tuotekehittäjän kanssa, kun testaamani balmiputsari ei huuhtoutunut kunnolla iholta. Sain ohjeeksi päin vastoin hieroa ihoa vähemmän - sekä myös käyttää vähemmän vettä (!).

      Mun oma tapa on aina ollut hieroa balmia tai öljyä kuivalla iholla pari minuuttia, ja sitten huuhdon ihon valuvalla vedellä. Uusi ohjeistus oli hieroa ihoa huomattavasti lyhemmän aikaa ja huuhtoa iho siten, että lisää vettä ensin vain sormiin, ja hieroo ihoa kostutetuilla sormilla, ei valuvalla vedellä.

      No, tämä auttoi hitusen, mutta kyseiset tuotteet eivät edelleenkään huuhtoutuneet mun iholta yhtä hyvin kuin toiset. Joka tapauksessa, tämä oli eka kerta kun kuulen, että vähäisempi hieronta ja vähäisempi vesimäärä voivat auttaa tuotetta emulgoitumaan paremmin.

      Vastaa

      2
    2. Joo, kokeilujen kautta tuo maltillisen mittainen kuivapyörittely -> jatko kostutetuilla sormenpäillä -> huuhdonta sivellen -rutiini on tullut todettua toimivimmaksi. Aika ylimalkaisesti on noita käyttöohjeita kirjoiteltu, mutta toki jokaisella on omanlainen tilanne ja kokeiluun kannattaa varata aikaa.

      Vastaa

      1
    3. Minäkin olen tällä hetkellä kovasti tykästynyt JOIKin Re Boost Collagen balmiputsariin. Hyvä koostumus, emulgoituu hyvin, ja jättää ihon puhtaan, vaan ei kiristävän tuntuiseksi.

      Vastaa

      0
    4. Minäkin olen tällä hetkellä kovasti tykästynyt JOIKin Re Boost Collagen balmiputsariin.

      Toivon pääseväni pian itsekin testaamaan tätä :)

      Vastaa

      0
  10. Hei, mulla on täysin sama ongelma ripsarin poistossa ja silmien herkkyydessä, onko suositusta cattierin miselligeelistä vastaavasta tuotteesta/tuotteista ? 🫶

    Vastaa

    1
    1. onko suositusta cattierin miselligeelistä vastaavasta tuotteesta/tuotteista ? 🫶

      Cliniquen Naturally Gentle Eye Makeup Remover on saman tyyppinen, mutta paljon kalliimpi.

      Valitettavasti en tunne muita geelimäisiä silmämeikinpostoaineita tällä hetkellä, ne tunnutaan aina lopettavan, kun löydän hyvän. 😭

      Cattierin miselligeeliä voi tilata ulkomaisista nettikaupoista ainakin Ecco Verdeltä:

      https://www.ecco-verde.com/cattier-paris/soothing-micellar-gel

      Vastaa

      3
  11. Djusie Liquid Silk on ykkönen! Citrus Delight myös kevyemmän meikin Päiville ihana, jotenkin ihan erilainen kuin mikään muu.
    Laboratoires de Biarritzin misellivesi on aamuisin loistava. Pumppupullo ja riittoisa pakkaus.

    Vastaa

    1
  12. En muista enää osallistuinko, mutta tämänhetkinen vahva lempparini Taiga komeilee siellä :)
    Hauskaa muuten, että lähes yhtä monta vastaajaa oli kokenut sen hyvin ja huonosti huuhtoutuvaksi ..

    Vastaa

    1
  13. Mä innostuin kovasti Novexpertin Pro-Retinol balmista ja päätin tykätä siitä jo ennen kuin olin edes kokeillut koko tuotetta. No, sepä ei sitten emulgoitunut yhtään. Siis ei yhtään. Se oli kuin liisteriä, joka ei lähtenyt edes kuumalla vedellä. Sain sen vihdoin pois Novexpertin puhdistusvaahdolla ja nielin pettymykseni.

    Olin kuitenkin päättänyt, että tästä tuotteesta tulee mun vakiputsari, joten parin päivän päästä päätin antaa sille vielä yhden tilaisuuden. Ja tällä kertaa se emulgoitui täydellisesti! Edelleenkään en voi ymmärtää miten tämä on mahdollista. Olin läiskinyt aamulla naamalleni täysin samoja tuotteita molempina päivinä eli ei ollut siitäkään kysymys, että ne olisivat reagoineet jotenkin eri tavalla balmin kanssa. Täysi mysteeri.

    Ja nyt se on mun vakiputsari 😊

    Vastaa

    1
    1. Ja nyt se on mun vakiputsari 😊

      Ahh, ihanaa..! 🙏🏻 Huojennus! Mä jo huolestuin tuosta kommentin alusta ja olin että WOOOT..? Onneksi se alkoikin sitten toimia..!

      Vastaa

      2
  14. Osallistuin kyselyyn ja se tulee aina välillä mieleeni, kun pesen naaman hiljattain ostamallani öljyputsarilla :D

    Minua ei aiemmin ole haitannut, jos öljyputsari ei huuhtoudu pois pelkällä vedellä, mutta tämä uusi putsarini on ihan hirveää tavaraa (joku Saksan dm:stä ostamani Alverden halvin mahdollinen). Se ei huuhtoudu ollenkaan, ja naamalle jää kauhea niljainen kalvo, kunnes pesen sen toisella putsarilla pois. Käytän öljyputsaria vain kaksoispuhdistuksessa, joten en ole pahemmin välittänyt sen laadusta tai tuntumasta, mutta kieltämättä nyt tekisi mieli vaihteeksi kokeilla vaikka Evolven Kalaharia.

    Olen muuten käyttänyt myös toista Alverden öljyputsaria, jossa jännästi sanottiin, ettei tarvitse huuhdella pois. Kuitenkin se oli ihan meikin puhdistukseen tarkoitettu, joten ajatus iholle jättämisestä tuntui aika erikoiselta.

    Vastaa

    1
    1. Osallistuin kyselyyn ja se tulee aina välillä mieleeni, kun pesen naaman hiljattain ostamallani öljyputsarilla :D

      Heh! 😄

      Olen muuten käyttänyt myös toista Alverden öljyputsaria, jossa jännästi sanottiin, ettei tarvitse huuhdella pois.

      Ohoh..? Olikohan heillä siis ohjeena pyyhkiä se iholta kasvoliinalla..? Eihän sitä voi iholle jättääkään..! 🤔

      Vaikka maitoputsarin voi usein poistaa pelkästään pyyhkimällä, öljyputsari mielestäni jättää ihoon aivan liikaa öljyä, jos sen poistaa pelkästään kasvoliinalla tai vanulapulla.

      Vastaa

      1
  15. Kyllä, runsaasti eri putsareita kokeilleena Avril ja Laponie emulgoituu huonosti. Nyt toista tuubia menossa Madaran Melting Cleansing Oil, joka on eka itselle toimiva tuote.

    Vastaa

    4
  16. En osallistunut. Suosikkini on kukkaroystävällinen Avril-puhdistusöljy. Omalta iholtani huuhtoutuu pois kohtuullisen hyvin. Kakkosena tulee Ma:nyo puhdistusöljy keltaisessa pumpussa. Ostan sitä vain jos 400ml pullo on tarjouksessa. On hieman ohuempaa kuin Avril ja huuhtoutuu vähän paremmin sekä tuoksuu ihanalta 😘

    Vastaa

    2
  17. En osallistunut kyselyyn, mutta omia suosikkeja löytyy kyllä listalta. Öljy tai balmi ehdottomasti! Pesin itse asiassa kasvot pelkällä oliiviöljyllä ja kasvoliinalla jo joskus 15v sitten, ennen kuin puhdistusöljyt olivat yleisiä.

    Minulla on kuiva, punoittava ja ympäristöön herkästi reagoiva yleisronkeli iho, jolta tuntuu suojakerros puuttuvan kokonaan. Tykkään öljyistä ja balmeista, joista jää iholle hoitava tunne. Eka kaupallinen suosikkini oli Patykan Remarkable, joka toimi tosi hyvin. Ihmettelin pitkään miksi monet muut kuivattaa, mutta sehän on tuo emulgoituvuus.

    Siirryin jokin aika sitten balmeihin kun Yin Your Skin Salva tuli markkinoille. Salvan lisäksi tykkään Raaw Alchemyn Cleansing Silkistä, mutta siitä jää melkeinpä liikaa tavaraa iholle, mietin puhdistuuko meikki oikeasti. Noissa miinuksena tietty hinta, mutta toisaalta ovat toimivia ja riittoisia, ja koska ihoni on ikävä oikuttelija, priorisoin toimivuutta hinnan sijaan. Luonkosin kakuista en tykännyt, sain outoa ärtymää niistä. Nyt kuitenkin hankin alesta Noben kauraöljypohjaisen puhdistusöljyn, joka tuoksuu ihanalle, rauhoittaa punoitusta MUTTA pesee liian kuivaksi 🤬 Ehkä kesällä toimisi paremmin?

    Vastaa

    1
    1. Salvan lisäksi tykkään Raaw Alchemyn Cleansing Silkistä, mutta siitä jää melkeinpä liikaa tavaraa iholle, mietin puhdistuuko meikki oikeasti.

      Tuo Raaw'n putsari tuntuu kuuluvan niihin, jotka käyttäytyvät suunnilleen 50/50% eri tavoin eri ihmisillä. Mulla se huuhtoutuu lähes täydellisesti, iholle jää aivan häviävän pieni - ja juuri sopiva - määrä öljyjä. Jättää aivan ihanan tunteen iholle.

      Patykan Remarkable taas ei huuhtoudu mun iholla juuri lainkaan ja jättää paksun öljykalvon. Sen kanssa mun on laitettava vaahtoputsari perään.

      Vastaa

      1
  18. En osallistunut kyselyyn. Oma suosikkini on ehdottomasti Flow cosmeticsin balm to milk cleanser.
    Käytin jonkin aikaa Djusien liquid silkiä, mutta se kuivatti ihoani ja sai ruusufinnini kukkimaan.

    Vastaa

    2
  19. En osallistunut.. Muratin aha/bha kuorinta toimii putsarinani 2 krt viikossa, muina päivinä nurmen tea tree palasaippua. Olen ihonhoidon kauhistus!

    Vastaa

    1
  20. Tämä kysely meni minulta ohi. Olen kokeillut monia puhdistustuotteita ja suosin öljyjä.

    Omalla ihollani Evolven kalahari ja Whamisa eivät vakuuttaneet puhdistustehollaan. Djusie jättää ihon narskuvan puhtaaksi ja silmämeikin puhdistuksessa myös silmiin kalvon. Leahlani ei miellytä koostumukseltaan tai tuoksultaan. Raaw Alchemyn putsari tuoksuu ihanalle, mutta levittäminen iholle turhan työlästä.

    Laponien öljy on minulle paras: puhdistaa meikit, jättää ihon pehmeäksi eikä ärsytä silmiä. Myös LYOSin putsari on hyvä, vaikka tykkäänkin enemmän öljyistä.

    Vastaa

    1
  21. Hei, osallistuin ja käytän nyt Essen sensitive cleanseria. Minua kiehtoisi tietää onko tehokkaalla somemarkkinoinnilla ja vastaajiesi vastauksilla miten iso yhteys - ainakin minun kuplassani Djusie on hyvin markkinoitu, helposti saatavilla ja usein vielä pienessä alessa. Vielä tyhmä kysymys: onko fine käyttää pelkkää öljyputsaria vai vaatiiko se maitomaista kamua että meikit/liat lähtee?

    Vastaa

    1
    1. Minua kiehtoisi tietää onko tehokkaalla somemarkkinoinnilla ja vastaajiesi vastauksilla miten iso yhteys

      En osaa sanoa. Tai no - tiedän toki, että moni somessa paljon näkyvä tuote tulee suosituksi, mutta ei huonosta tuotteesta tule hittiä, eli somessa näkyvän tuotteen tulee myös toimia käyttäjän iholla. Ja jos/kun se toimii, syntyy vielä lisää pöhinää word-of-mouthin kautta.

      Tuotteet, joita ei juuri markkinoida eikä niistä synny somekeskustelua, jäävät usein auttamatta markkinoitujen jalkoihin. Tarjontaa kaupoissa riittää, ja asiakas valitsee tyypillisesti tuotteen, josta on kuullut hyvää.

      Vielä tyhmä kysymys: onko fine käyttää pelkkää öljyputsaria vai vaatiiko se maitomaista kamua että meikit/liat lähtee?

      Itse käytän pelkkää öljyputsaria + silmämeikinpoistoainetta, meikkien poisto ei vaadi maitoa. :) Päin vastoin, öljy on kaikkein tehokkain meikinpoistaja.

      Vastaa

      2
    1. Kuivalle ja herkälle iholle parhaan ja hellävaraisen öljyputsarin voi tehdä itse ja on vielä todella edullinen.

      Kyllä, balmiputsarin valmistus itse on tosi helppoa :)

      Vastaa

      2
  22. hei, tähän aiheeseen kuulumaton kysymys. Voiko Leahlanin aqua a seerumia käyttää silmänympärykselle? jos ei niin mitä suosittelet ryppyihin ja kosteutukseen?

    Vastaa

    1
    1. Voiko Leahlanin aqua a seerumia käyttää silmänympärykselle?

      En käyttäisi sitä sy-iholla, koska se on niin voimakkaan tuoksuinen. Sy-iholle suositellaan hajusteettomia tuotteita.

      Retinoidit ovat paras aine ryppyjen silotukseen, ja kasviperäisten aineiden puolelta bakuchiol. Mielestäni paras silmänympärysvoide on Bybin Eye Plump, joka sisältää bakuchiolia, mutta kyseistä tuotetta ei ilmeisesti tällä hetkellä saa Suomesta. Normikosmetiikan puolelta suosittelen Medik8'n Retinol Eye TR -öljyseerumia tai Kicksin Retinol Renew Eye Cream'ia.

      Vastaa

      2
  23. Tämä putsarikysely meni ohi. Olen käyttänyt jo pitkään Djusien puhdistusöljyä + konjac-sientä. Nyt tekisi mieli kokeilla vaihtaa Evolven Kalahari Dreamiin, koska se olisi edullisempaa ja koska ihoani nykyään kiristelee pesun jälkeen. En kuitenkaan tiedä uskallanko kokeilla, saan todella helposti finnejä jos käytän vääränlaisia tuotteita. Esimerkiksi Taigan puhdistusöljy oli aivan hirvittävä painajainen minulle, naama suorastaan räjähti.

    Vastaa

    1
  24. Pitääkin laittaa Djusie ehkä kuitenkin kokeiluun, olen varmaan poikkeava mutta en ole ostanut koska en pidä pullon ulkonäöstä. :D Käytössä on Evolven kalahari joka tuoksuu ihanalle ja pullo on esteettisesti rauhallinen.

    Vastaa

    1
  25. Osallistuin, ja ehdoton lemppari on The Ordinaryn Glucoside Foaming Cleanser

    Vastaa

    1
  26. Ohi meni kysely, mutta kiinnostavaa on siitä lukea. Itse en ole öljypuhdistukseen vielä innostunut, koska löysin pari vuotta sitten Karkkipäivän vinkistä Ainun Pesuvoiteen, joka on aivan mahtava puhdistustuote. Edullinen, hellävarainen ja kotimainen - voisiko parempaa ollakaan?

    Vastaa

    1
    1. löysin pari vuotta sitten Karkkipäivän vinkistä Ainun Pesuvoiteen

      Tämän vinkin on jakanut mun lukija, ja itse en ole vieläkään saanut testattua Ainua. 🙈 Kerran kauppareissulla muistin sen ja yritin etsiä, mutta en löytänyt. Ei ilmeisesti kuulunut juuri sen kaupan valikoimaan. Ihan naurattaa, kun Ainua suositellut lukija on moneen kertaan muistuttanut tuotteesta, mutta mä en vain saa ostettua sitä..! 😅 Se ei vaikuta kuuluvan mun lähikauppojen valikoimaan, ja pitäisi lähteä etsimään jostain isommasta marketista.

      Vastaa

      1
    2. Etsi vauvanhoito-osastolta, Ainua markkinoidaan ihan pikkuisten pesuun. :)

      Vastaa

      1
    3. Mielestäni viimeksi etsinkin, mutta luulen, että kyseisessä kaupassa (Tampereen keskustan City-Prisma) on tavallista hypermarkettia suppeampi valikoima, eikä siellä ole kaikkia samoja tuotteita kuin isommissa Prismoissa. (Cittareissa tulee käytyä aniharvoin kun ei ole autoa.)

      Vastaa

      1
  27. Meni tuo kysely ohi mutta onpas mielenkiintoista!!! Itse olen ihastunut Olivia Kleinin Hydra Balm cleanseriin. Hirveän vähän kyseistä merkkiä missään mainostetaan mutta ihania tuotteita 🤩
    Onko sulla kokemusta kyseisestä putsarista? :)

    Vastaa

    1
    1. Onko sulla kokemusta kyseisestä putsarista? :)

      Moikka! On kyllä. :) Se on tosi jännä tuote ja erilainen, ei tule mieleen vastaavaa tuotetta kellään muulla sarjalla. Yksi aniharvoja oikeasti kosteuttavia vaahtoputsareita, jotka tunnen. Vaikka vaahdon voi kyllä laittaa tämän kohdalla lainausmerkkeihin, mun iholla tämä ei vaahtoa lainkaan, vaikka sisältää vaahtoa muodostavia pinta-aktiiveja.

      Vastaa

      2
  28. Oho, hauskaa että oma lempparini Hwarang Bellflower on suosikkilistalla jopa viidentenä, vaikka se taitaa olla suunnilleen ainoa tuote jota et kai ole maininnut blogissasi. Myös Hwarangin Barrier Cream -kosteusvoide toimii minulla paremmin kuin kosteusvoidepostauksesi suosikit. Jotenkin tuo korealaistyyppinen kosmetiikka vaan sopii naamalleni :D Myös suosittu Anuan Heartleaf Cleansing Oil on mielestäni parempi kuin Djusie ja Evolve, jotka eivät sovi silmilleni.

    Vastaa

    2
    1. oma lempparini Hwarang Bellflower on suosikkilistalla jopa viidentenä, vaikka se taitaa olla suunnilleen ainoa tuote jota et kai ole maininnut blogissasi.

      En vielä. 😅 Sain sen testiin viime kesänä ja kommentoin sitä IG:ssä, mutta blogiin asti se ei ole vielä päätynyt. Täytyy varmaan lisätä se seuraavaan puhdistusbalmit vertailussa -postaukseen. :)

      Ehkäpä teen erikseen oman korealaisille tuotteille omistetun puhdistusöljyt & balmit -postauksen. 😊

      Vastaa

      7
  29. Osallistuin, koska kyselyt on parasta!
    Ja vastaus oli joku korealainen öljyputsari, olisikohan ollut Saem.

    Vastaa

    1
  30. Jos olisit kysynyt myös vastaajan ihotyyppiä, niin yksinkertaisella ristiintaulukolla olisi voinut tsekata onko ihotyypillä todella merkitystä öljyjen huuhtoutuvuuteen. Ja viilaamalla paria kysymystä vastausvaihtoehtoineen, olisi tuloksista saanut irti jo vaikka mitä varsin simppelillä tilastoanalyysilla.

    Kenties ensi kerralla 😉

    Yhtä kaikki, kiitokset kiinnostavasta raportista!

    Vastaa

    1
  31. Mitä tuotteita käytät Medik8-sarjasta? 🤔 Koetko, että niistä on ollut apua?

    Vastaa

    1
    1. En käytä tällä hetkellä mitään, koska Retinol Eye loppui. Jossain vaiheessa ostan varmaan taas uuden. :)

      Se ja R-Retinoate sy-seerumi ovat ylipäänsä ainoat tuotteet Medik8'lta, joita olen käyttänyt koko pakkauksen. Retinol Eye -seerumista oli apua, se selvästi silotti sy-ihoa, kun taas superkallis R-Retinoate-seerumi oli täysi floppi.

      Muuten olen tutustunut Medik8'een vain kokeilupakkauksen sekä muutaman tuotteen parin testikerran verran.

      Ostin vuonna 2018 kokeilupakkauksen:

      https://karkkipaivablogi.com/2018/07/medik8/

      Pari vuotta sitten ostin sarjan puhdistusvaahdon (kun yksi seuraajani suositteli sitä) sekä Bakuchiol-kasvoöljyn. Puhdistusvaahdosta en innostunut, se oli mun iholla hyvin tavanomainen. Bakuchiol-öljy taas on oikein hyvä, mutta se on vähän niinkuin unohtunut mun kaappiin. 😅 Mulla on niin paljon kasvoöljyjä, ja lopulta tulee kuitenkin aina mieluummin valittua luonnonkosmetiikan öljy.

      Kaapissa odottelee myös ystävältäni saamani Medik8'n Crystal Retinal -sy-tuote. Sen otan käyttöön seuraavaksi.

      Ehkä jonain päivänä kirjoitan vielä uuden "Medik8-kokemuksia" -postauksen. :)

      Vastaa

      2
    2. Ostin Medik8 Crystal Retinal- sarjaa, kun jostain syystä luulin, että käytit sitä. Ajattelin kokeilla. Se harmaa putkilo.

      Vastaa

      1
    3. Ostin Medik8 Crystal Retinal- sarjaa, kun jostain syystä luulin, että käytit sitä.

      Vain se Crystal Retinal on mulla heidän retinoidisarjoista yhä testaamatta. Heillä on kolme retinoidisarjaa: Retinol, R-Retinoate ja Crystal Retinal, ja kahden ekan sarjan tuotteita olen testannut. Pian tulee testattua retinal'kin, kun otan sen sy-voiteen käyttöön.

      Vastaa

      2
  32. Osallistuin kyselyyn!
    Muistaakseni suosikikseni vastasin Evolven öljyputsarin.

    Sitten kysymys, että osaisitko neuvoa.
    Jokin aika sitten ihooni alkoi tulla epäpuhtauksia, sitä kesti, tuotteita en ollut vaihtanut, käytössä oli joku öljyputsari, laveran kasvovesi ja vaihtelevasti mossan öljy tai jokin halpis ruusunmarjaöljy.

    Sitten päätin kokeilla tuotteiden vaihdon kun tutkin twistbe:n sivuja.
    Valkkasin käyttööni Apeiron puhdistusmaidon, Olivia Kleinin Hydra-kasvoveden ja teatree-jojoba öljyn.
    Alkuun tuntui, että näistä oli apu, iho rauhottui. Sitten iho alkoi kuivua, pesun jälkeen kiristeli, ja lopulta kiristeli vaikka lisäsin ihooni kuinka paljon vesikosteutusta ja öljyt päälle. Tunne oli hirveä ja sitä kesti kauan.
    Lopulta vaihdoin Apeironin puhd.maidon Taika Sensitive puhdistusemulsioon, mutta tämäkin vaikuttaa liian 'rajulta'.

    Nyt päällä on edelleen tuo pinta?kuivuus ongelma sekä finnit jotka ovat sitkeitä kuin peräpukamat... Eli saattaa tulla muutama finni, ihan niin, että valkopää näkyy. Kun sitä varovasti puristaa, ulos tulee vain valkopään 'kärki' ja loppu jää ihon sisään, ja sitten huokonen ilmeisesti tulehtuu ja seuraavat kolme päivää puristan ulos valkoista litkua, koostumukseltaan kuin mätää, mutta tosiaan valkoista.

    Onkohan tuossa ongelmana ihon kuivuus jolloin epäpuhtaudet eivät pääse ulos?
    Olisiko järkevä palata öljyputsariin jälleen jos maidot ovat liian kuivattavia?
    Mitä suosittelisit?

    Vastaa

    1
    1. Moikka Tii,

      Kuulostaapa kurjalta. 🥺

      Ainoa mikä mulle tulee mieleen (tai tämä tuli heti ensimmäisenä mieleen) on se, että yhdistelmä Apeiron-maito + Olivia-kasvovesi + Teepuu-Jojoba-öljy ei ole ihollesi riittävän kosteuttava. Tämä kombohan ei ylipäänsä ole kovin kosteuttava. Olivian Hydra-kasvovesi on mielestäni nimetty väärin, sillä se ei ole erityisen kosteuttava. Se on hyvä kasvovesi, koska on niin monivaikutteinen ja tasapainottaa ongelmaihoa, mutta jos haetaan kunnolla kosteuttavaa kasvovettä, Olivia ei ole oikea vaihtoehto. Apeiron - Olivia - Teepuujojoba -yhdistelmästä puuttuu käytännössä kokonaan kunnollinen vesikosteus, iho voi helposti jäädä kosteusköyhäksi. Tuohon komboon tulisi vähintään lisätä kosteuttava seerumi.

      Toisaalta, kirjoitat myös, että vaikka lisäsit ihollesi vesi- ja öljykosteutusta, ihoa edelleen kiristelee. Kuulostaa todella erikoiselta, mutta kaiken kaikkiaan kiristely kertoo siitä, että mitä tuotteita nyt ikinä käytätkään, ihosi ei saa niistä riittävästi kosteutta.

      Mä ehdottaisin seuraavaa kokeilua: ota käyttöön salisyylihappo-tuote. Salisyylihappo imeytyy huokosiin ja pystyy puhdistamaan huokoset sisältä, toisin kuin mikään muu aktiiviaine. (No ehkä bentsoyyliperoksidi pystyy, mutta ei mennä vielä niin stydeihin akneaineisiin.) Olivian Hydra-kasvovedessä on myös pieni pitoisuus salisyylihappoa valkopaju-uutteen muodossa, mutta mä kokeilisin nyt ihan kunnon BHA-tuotetta jossa on tuntuva pitoisuus BHA:ta (eli salisyylihappoa).

      Harmi kyllä luonnonkosmetiikassa ei ainakaan Suomen markkinoilla ole tarjolla tehokkaan pitoisuuden BHA-kasvovettä, joten sellainen pitäisi ottaa normikosmetiikan puolelta. Hyvä ja edullinenkin on Kicksin Beauty Act -sarjan BHA + Zinc -kasvovesi, se on mullakin käytössä ja laitan sitä aina, kun ihoon tulee näppyjä. Vaikuttaa nopeasti.

      (Luonnonkosmetiikasta löytyy kyllä yhtä tehokkaan BHA-pitoisuuden tuote, kaksikin: Mádaran Acne-sarjan roll-on ja treatment, mutta nämä eivät ole kasvovesi-muodossa.)

      Mä kokeilisin tällaista settiä:

      1. Öljypuhdistus
      2. BHA-kasvovesi
      3. Kosteuttava ja rauhoittava kasvovesi (kuten Laponie tai Moi Forest) ja/tai seerumi, kuten Mádaran Hydra Firm Jelly tai Evolven Hyaluron-seerumi
      4. Ruusunmarjakasvoöljy

      Vastaa

      1
    2. Kiitos nopeasta vastauksesta!

      Tällä hetkellä oon käyttänyt ensihätään kasvovetenä lumenen sitä sellaista vähän maitomaista kasvovettä kun tosiaan se OK:n hydra ei riitä ja öljyn olen vaihtanut takaisin ruusunmarjaöljyyn, täsmähoitona alkaville finneille teepuu-öljy vielä käytössä, siihen toimii ok.

      Onneksi OK:n kasvovesi alkaa olla loppu joten syy vaihtaa nyt se kosteuttavampaan.

      Vastaa

      1
    3. Moikka, päätin noudattaa asap sun suosituksia siitä minkälainen ihonhoidonrutiini voisi olla hyvä tuossa mun tilanteessa.

      Eli hankin kauppareissulla;

      1. Öljypuhdistus > Weleda Cleansing oil, onko sulla muuten tästä kokemusta tai tulossa postausta? En oikein löytänyt tästä mitään mistään ja esim. Ruohonjuuren sivulla tämä näkyy ''UUTUUS'' leiman alla. Pari ekaa käyttökertaa ainakin itsellä tuntuu kivalta ja muistan taas miksi tykkäsin öljyputsareista.

      2. BHA-kasvovesi > Nivean Derma Skin Clear Toner, ei varmasti niin laadukas kuin se sinun mainitsema BeautyAct, mutta oli edullinen ja varmasti tyhjää parempi :D

      3. Kosteuttava ja rauhoittava kasvovesi > Tässäkin menin hinta edellä, Novaexpertin Magnesium mist päätyi ostoskoriin, ensimmäiset käyttökokemukset on tosi positiiviset Hydra Tonerin jälkeen, eli kosteusteho on tuossa varmasti aivan eri Hydraan verrattuna, mutta ei taas varmaankaan ihan niin hyvä kuin niissä mitä suosittelit. Ajaa kuitenkin asiansa ja käyttökokemus on tosi miellyttävä, tämänkin tuotteen muistan bonganeeni täältä sinun blogista :)

      Parin päivän käyttökokemuksella on ollut kiva huomata, että iho ei kirraa HETI pesemisen jälkeen, kun iho vähääkään kuivuu, eli ei ole kiire lääräämään hoitotuotteilla ja kosteustehot nyt näissä hankituissa tuntuu riittävältä eli iho ei jää kireäksi hoitotuotteiden jälkeen mikä kävi noilla vanhoilla tuotteilla.

      Kiitos vinkeistä! :)

      Vastaa

      1
    4. Moikka, päätin noudattaa asap sun suosituksia siitä minkälainen ihonhoidonrutiini voisi olla hyvä tuossa mun tilanteessa.

      😍🤗

      Weleda Cleansing oil, onko sulla muuten tästä kokemusta tai tulossa postausta?

      Ei ainakaan vielä, kokemusta on vain Weledan puhdistusbalmista. Katsotaanko, ostanko tuon öljyn testiin. :) Puhdistusöljyt kyllä kiinnostavar aina. 😅🙏🏻

      2. BHA-kasvovesi > Nivean Derma Skin Clear Toner, ei varmasti niin laadukas kuin se sinun mainitsema BeautyAct, mutta oli edullinen ja varmasti tyhjää parempi :D

      Toivotaan, että Niveassa on kunnon pitoisuus salisyylihappoa. :) Ainakaan siinä ei ole alkoholia = oikein hyvä!

      3. Kosteuttava ja rauhoittava kasvovesi > Tässäkin menin hinta edellä, Novaexpertin Magnesium mist päätyi ostoskoriin, ensimmäiset käyttökokemukset on tosi positiiviset Hydra Tonerin jälkeen, eli kosteusteho on tuossa varmasti aivan eri Hydraan verrattuna, mutta ei taas varmaankaan ihan niin hyvä kuin niissä mitä suosittelit

      Novexpertin Magnesium Mist on tosi hyvä rauhoittava suihke, mutta itse asiassa se on - tai pitäisi olla - miedommin kosteuttava kuin Olivian Hydra Spray Toner, koska siinä ei ole humektantteja. Mineraalit (joita tuo Mist sisältää) parantavat ihon kosteustasapainoa, mutta eivät kosteuta yhtä tehokkaasti kuin varsinaiset humektanttimolekyylit kuten glyseroli ja hyaluronihappo. Olivia sisältää humektantteja - tosin ei yhtä paljon kuin (mun mielestä) kunnolla kosteuttavat kasvovedet.

      Parin päivän käyttökokemuksella on ollut kiva huomata, että iho ei kirraa HETI pesemisen jälkeen, kun iho vähääkään kuivuu, eli ei ole kiire lääräämään hoitotuotteilla ja kosteustehot nyt näissä hankituissa tuntuu riittävältä eli iho ei jää kireäksi hoitotuotteiden jälkeen mikä kävi noilla vanhoilla tuotteilla.

      Mahtava kuulla! 🙏🏻 Kaikkea hyvää ihon elvyttelyyn, Tii! ☺️

      Vastaa

      2
  33. Unohtui mainita, että pesen kasvot vain iltaisin putsarilla ja aamuisin iho saa olla sellainen kuin se yön jäljiltä on ellei ole jostain syystä sellainen tunne iholla, että tarvitsee pesu, mutta silloin pesen vain vedellä.

    Ja vielä, että Laponien öljyputsari oli se öljyputsari jota aikaisemmin käytin.

    Vastaa

    1
  34. Niin että muistaiskohan vastanneensa vai ei? 🤔 Käytössä juuri nyt:

    Hwarang Bellflower Cleansing Balm
    - ihan ykkönen, ostin summamutikassa joulun alla Yeppon&Soonsoo(?)sta, kun oli isossa alessa ja kaikki muutkin ostivat 😂
    -riittoisa, sulava (ml. kostutetuilla sormenpäillä pyörittely), huuhtoutuva ja silmämeikkikin lähtee ✌

    Whamisa Organic Flowers Cleansing Oil
    - niinq jösses, toimii kyllä oikein hyvin, mutta
    - nyt on niin kamala tuoksu, että pahaa tekee (samaa luokkaa Laveran tuoksujen kanssa)

    Näitä ennen taisi olla ainakin Smuuti, jonka tuoksuttomuudesta meni kuppi nurin ihan huolella. 😂

    Korealaisista tuotteista olisi hauska lukea lisää!

    Aini, Whamisan kaktusseerumin kanssa yritän opetella tavoille, mutta tuntuu että ei oikein riitä kosteuttamaan, kavereina siis Whamisan öö double rich (?) ja Madaran kasvoöljy, ja jostain syystä juuro kaktusseerumin kanssa jää poskipäät kireiksi.

    Vastaa

    1
    1. kun oli isossa alessa ja kaikki muutkin ostivat 😂

      😂 Se on erittäin hyvä syy..!

      Aini, Whamisan kaktusseerumin kanssa yritän opetella tavoille, mutta tuntuu että ei oikein riitä kosteuttamaan, kavereina siis Whamisan öö double rich (?) ja Madaran kasvoöljy, ja jostain syystä juuro kaktusseerumin kanssa jää poskipäät kireiksi.

      Olitko se sinä, jonka kanssa kerran puhuttiin kaktusseerumin kuivattavuudesta? Joku siitä mulle kirjoitti ja ihmettelin sitä kovin. Mun iholla se on niin kosteutta sitova, että vesimolekyylien "tahmeus" tuntuu iholla melkein tunnin levityksen jälkeen. On se jännä, miten totaalisen erilaisia kokemuksia ihmisillä voi kosmetiikasta olla. :)

      Vastaa

      2
    2. Jaa, nyt kun miettii niin taisi olla joku kokeilupakkaus, sellainen lärpäke missä oli muutama yksittäinen annos. Olisinkohan siis kokeillut tuolloin? 😅 Pitänee jatkaa kokeiluja ja katsoa olisiko keväämmällä toimivampi, tai löytyisikö toimivampi kombo.

      Vastaa

      1
  35. Mä osallistuin kyselyyn, mutta osittain mielipiteeni on nyt muuttunut. Tykkäsin Urangin natural oil cleanseristä, jonka taisin vastata kyselyynkin, mutta nykyinen suosikkini on c/o Gerdin Eco clean face canola, se sopii talvi-iholleni todella hyvin, ei mitään kiristelyä tai kirvelyä, jota jotkut tuotteet aiheuttivat aiemmin. Tykkään myös Laponien mild milk cleanseristä, mutta se on kevyempi, joten sopinee kesään.

    Mun on myös pakko käyttää eri tuotteita silmämeikin poistoon silloin kun meikkaan herkkien silmieni vuoksi. Oma nykyinen suosikkini on Neil's Yardin silmämeikin poistoaine. Olen kyllä löytänyt muitakin hyviä, minulla meikit lähtevät hyvin monella tuotteella, kunhan silmät eivät kärsi tuotteista. En vain muista, mikä aiempi tuotteeni oli.

    Monet mun suosikeista on Twistben joulukalentereista viime ja edelliseltä vuodelta, useimmat tuotteet niistä sopivat hyvin itselleni. Aiemmin mun on ollut tosi vaikea löytää hyviä puhdistustuotteita. Olen sen vuoksi käyttänyt paljon vain misellivesiä puhdistamiseen. Tykkään näistä, joita käytetään kuivalle iholle ja sitten huuhdotaan tai poistetaan, se on mielestäni kätevämpi tapa kuin kasvojen kasteleminen ennen puhdistustuotteen levitystä.

    Vastaa

    1
    1. Monet mun suosikeista on Twistben joulukalentereista viime ja edelliseltä vuodelta,

      Tiedätkö arvasin tämän, kun luin sun kommenttia ja noita tuotteita..! 😅👏

      Tykkään näistä, joita käytetään kuivalle iholle ja sitten huuhdotaan tai poistetaan, se on mielestäni kätevämpi tapa kuin kasvojen kasteleminen ennen puhdistustuotteen levitystä.

      Sama!

      Vastaa

      1
  36. Öljyputsari on kyllä yksi ihanimpia juttuja, minkä olen Karkkipäivästä löytänyt 🥰 vaikka olen aina valinnut hyvin mietoja tuotteita, oli öljyputsari se viimeinen juttu, jolla sain kiristelyn minimiin. Oma lemppari on Kalahari. Joku psykologinen outo juttu, mutta en tykkää, että putsari jättää tuotetta, koska hieman neuroottisena pelkään että myös likaa jää samalla iholle :'D toinen suosikki on laponien maito. Se on kyllä tosi hellä, niin hellä, että mietin tekeekö se mitään ja olisiko sama vain jättää kasvot puhdistamatta muulla kuin vedellä 😅 aloin myös miettiä, että jos kasvoja pitää puhdistaa ilmansaasteiden takia, pitäisikö lastenkin ihoa puhdistaa ainakin silloin tällöin 🤔

    Aiheeseen liittymättä. Oletko perehtynyt värianalyysiin? Olisi ihanaa saada sulta eritoten viileille vuodenajoille sopivista meikeistä suosituksia. Tuntuu, että varsinkin luomiväreissä on tosi vahva lämpimien sävyjen trendi, ja viileitä sävyjä on tosi vaikeaa löytää. En siis tarkoita, että pitäisi olla värianalyysin puolesta mitenkään perehtynyttä, mutta lähinnä suosituksia viileille ja vaaleille, nää tuntuu kaikkein vaikeimmilta löytää. Liian pieni markkina? Oletko muuten testannut Zaon meikkejä? Tilasin twistbeltä pari luomiväriä, mietityttää vain oliko ne sittenkään hyvä ostos, kun on ihan tuntematon merkki entuudestaan.

    Vastaa

    1
    1. mutta en tykkää, että putsari jättää tuotetta, koska hieman neuroottisena pelkään että myös likaa jää samalla iholle :'D

      Mulle tulee sama tunne, jos putsari jättää tosi paljon öljyä. Kuten vaikka Patykan öljyputsarit ja Luonkos. Iho ei vain tunnu puhtaalta, ja on pakko laittaa perään kakkosputsari.

      Aiheeseen liittymättä. Oletko perehtynyt värianalyysiin?

      En. Jostain syystä en ole ollut siitä koskaan kiinnostunut. Sen verran se kiinnostaa, että olisi kiva ihan uteliaisuudesta joskus käydä itse värianalyysissa, mutta kiinnostus ei ole sitä tasoa, että haluaisin itse opiskella aihetta ja alkaa esimerkiksi tehdä muille analyyseja.

      Oletko muuten testannut Zaon meikkejä?

      Hauska sattuma, että kysyt juuri nyt - olemme sopineet Twistbe'n kanssa Zao-yhteistyön huhtikuulle. :) Eli maaliskuun aikana tulen Zaoon tutustumaan. Olen niitä aikaisemmin vain ihastellut Twistbe'n liikkeessä ja viimeksi I Love Me -messuilla, mutta en ole itse mitään niistä käyttänyt.

      Vastaa

      1
  37. Saako vielä yhden kymysyksen Sannille esittää?
    Jos käyttää kemiallisen suojan sisältävää aurinkovoidetta, olisiko silloinkin hyvä käyttää öljyä tai balmia (fysikaalisen putsaan aina öljypohjaisella putsarilla) puhdistukseen?

    Vastaa

    0
    1. Jos käyttää kemiallisen suojan sisältävää aurinkovoidetta, olisiko silloinkin hyvä käyttää öljyä tai balmia (fysikaalisen putsaan aina öljypohjaisella putsarilla) puhdistukseen?

      Kyllä, jos aurinkovoide on vedenkestävä / vettä hylkivä. Vesipohjaiset putsarit eivät kunnolla irrota vettähylkivää koostumusta.

      Vastaa

      0
  38. Heippa, mulla käytössä djusien puhdistusöljy, mutta varsinkin näin keväisin kiristelee ihan jatkuvasti hyvästä hoidosta huolimatta. Voisko olla, et ihoni kaipaa sitä ei emulgoituvaa öljyputsaria? Suosituksia sellaisesta? Mulla kuiva ja suht herkkäiho myös ☺️

    Vastaa

    0
    1. Heippa, mulla käytössä djusien puhdistusöljy, mutta varsinkin näin keväisin kiristelee ihan jatkuvasti hyvästä hoidosta huolimatta.

      Mitä muita tuotteita ihonhoitoosi kuuluu?

      Emulgoituvan öljyputsarin emulgaattorit voivat kuivattaa ihoa, joten yksi vaihtoehto on kokeilla joko "semiemulgoituvaa" (eli osittain emulgoituvaa) tai ei-emulgoituvaa putsaria. Mielestäni paras semiemulgoituva öljyputsari on Novexpertin Omega Cleansing Oil.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (59)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat