18.11.2024

Esittelyssä kiinteä puhdistusöljy: Oceanly Oil To Milk Cleanser

Tässäpä jälleen löytöjäni Ruohonjuuresta: kiinteä, puikkomuotoon pakattu puhdistusöljy!

Oceanly by Attitude on uusi, kesän aikana Ruohonjuuriin rantautunut muoviton kosmetiikkasarja. Kaikki sarjan tuotteet on pakattu kartonkipakkauksiin. Nämä ihonhoitotuotteet eivät jätä mitään jälkeensä. 💪

Kaikki Oceanlyn tuotteet ovat kiinteitä ja pääsääntöisesti rasvapohjaisia balmeja. Kuluttajaa saattaa hämätä, kun tuotteiden nimet ja pakkaustekstit eivät paljasta vedettömyyttä, ja asianlaita selviää vasta, kun nappaa testerin käteensä. Tuotteet kuten Phyto-Glow Face Serum, Phyto-Age Eye Cream ja Phyto-Cleanse Face Cleanser ovat kaikki kiinteitä, puikkomaisia balmeja.

Mielenkiintoisesti: sarjan kiinteä seerumi ei ole rasvapohjainen. Seerumin pohjan muodostavat humektantit propanediol ja glyseroli, ja se on tihennetty kiinteäksi natriumstearaatilla - jonka ykkösfunktio on muuten puhdistava.... (🤔) Hmm, täytyy jossain vaiheessa perehtyä tähänkin tuotteeseen enemmän, mutta ihan ensimmäisenä minua kiinnosti tutustua sarjan puhdistusöljyyn! 

Oceanly Phyto-Cleanse Oil-To-Milk Cleanser 19,50€ / 30 g

Oceanlyn kiinteä öljyputsari on mielestäni idealtaan nerokas ja suoritukseltaan erinomainen - mutta toimivuus tuotteessa ei ole ihan paras mahdollinen.

Koska mielelläni aloitan tuotearvostelun positiivisella viballa, kerron, että rakastan tuotteen suoritusta ja ihotuntumaa. 💖 Putsari sulaa iholle nopeasti lähes nestemäiseksi öljyksi, ja sitä on miellyttävää työstää iholla. Tuote on hajusteeton eikä tuoksu oikein miltään. Öljy muuttuu veden vaikutuksesta maidoksi ja huuhtoutuu iholta erittäin hyvin, jättäen ihon todella mukavan ja pehmeän tuntuiseksi. En ole pitkään aikaan ihastunut putsarin jättämään jälkitunteeseen yhtä paljon kuin Oceanlyn!

Iholle ei jää rasvaista tunnetta, mutta koska iho tuntuu paljon pehmeämmältä kuin monen muun öljyputsarin jäljiltä, oletan, että ihan pikkuisen öljyjä jää ihon pintaan. Voisiko sanoa, että juuri sopivasti! 😍

Sitten kritiikkiä toimivuudesta. 

1. Käyttöönotto. Putsari otetaan käyttöön työntämällä pakkauksen pohjaa, jolloin puikon pää työntyy esiin hylsystään, ja tämä on hieman työlästä. Hommaan vaaditaan joko lyhytkyntinen sormi (eli ei mun) tai muu kapea ja tylppä esine, ja kun tiukassa istuva pohja lopulta nytkähtää ylöspäin, puikkoa tulee helposti ulos liikaa. Ensimmäisellä käyttökerralla onnistuin työntämään puikon takaisin sisään hylsyyn, mutta toisella kerralla en, ja puikko katkesi.

2. Itse käyttö. Tuotetta neuvotaan hieromaan ihoon, mutta ohjeista ei käy ilmi, tulisiko tämä tehdä kämmenten kautta vai levitetäänkö puikkoa suoraan naamaan. "Apply to dry skin and massage in circular motions". Jos/kun puikkoa hieroo suoraan kasvoille, puikko menee tietysti likaiseksi. Toisaalta - kämmenten kautta levittäminenkään ei pelasta puikkoa likaantumiselta. Kämmenelle puikkoa hieroessa on vaikeampi arvioida, onko balmia irronnut puikosta riittävä määrä puhdistamaan koko kasvot, ja kun sulaneen öljyn sitten vie kasvoille ja toteaa, että tarvitsen vielä lisää, on kämmenkin jo likaantunut. ➡️ Hieroi puikkoa sitten suoraan kasvoille tai kämmeneen, sen likaantumista on vaikea välttää.

Likaantuminen voi tietysti lopulta olla vain esteettinen seikka, eikä puikkoon jäänyt lika heikennä tuotteen puhdistavuutta, mutta onhan se vähän ikävän näköistä. Säännöllisessä käytössä puikon pintaan jäänyt lika poistuu (ja korvautuu uudella 🙈) päivittäin, joten lika ei (mun oletuksen mukaan) myöskään ehdi vaikuttaa tuotteen koostumukseen aikaansaamalla tuotteen pilaantumisen.

Halutessaan puikon voi tietysti pyyhkiä puhtaaksi kasvopaperilla, mutta tällöin putsaria kuluu hukkaan, kun pehmeää balmia menee paperin mukana.

3. Pehmeä rakenne tekee puikosta herkästi hajoavan.

Puikon pehmeys tekee tuotteesta miellyttävän käyttää, koska se sulaa nopeasti iholla, mutta samalla pehmeys saattaa tuotteen alttiiksi hajoamiselle. Jos puikkoa työntää vahingossa esiin liikaa, sitä on vaikea enää työntää takaisin, ilman että puikon rakenne hajoaa.

Kuten kuvan tilanteessa on käynyt.

Toivoisin Oceanlyn vielä kehittävän tuotteen käytettävyyttä lisäämällä putsariin jotain vahaa, joka tekisi siitä jämäkämmän, ja kartonkihylsyn soisi olevan vähemmän tiukka, niin että puikkoa voisi työntää ulos hallitummin.

Kokonaisuutena Oceanlyn Oil-To-Milk Cleanser on kiinnostava uusi tuttavuus, ja toivotan markkinoille tervetulleeksi enemmänkin muovittomia sekä kiinteitä vastineita perinteisille ihonhoitotuotteille.

Tuotetta myy Ruohonjuuri. 

Olen ostanut tämän tuotteen itse.

Plussat:

➕ Suoritukseltaan ihana koostumus! Puhdistavuus, hoitavuus ja pehmeä jälkitunne iholla saa multa täyden kympin!

➕ Ei jätä mitään jälkeensä = kuormitus ympäristölle nolla.

➕ Kevyt, vähän tilaavievä ja erittäin reissuystävällinen pakkaus.

Miinukset:

➖ Pakkaus hieman vaikeakäyttöinen.

➖ Putsarin pinnan likaantuminen herättää kysymyksen hygienian varmistumisesta ja siitä, miten valmistaja on lopulta ajatellut tuotetta käytettävän.

Tähän loppuun voisin heittää kysymyksen teille, jotka käytätte Luonkosin öljypuhdistuskakkuja: pystyykö tätä tuotetta käyttämään siten, ettei sen pinta likaannu?

9 comments on “Esittelyssä kiinteä puhdistusöljy: Oceanly Oil To Milk Cleanser”

  1. Onpa kiinnostava tuote! Mitä jos tuosta vaan ottaisi puhtaalla veitsellä tmv pienen siivun? Jäänpä kuulolle seuraamaan tuleeko tähän lisää vinkkejä 😊

    Vastaa

    2
    1. Mitä jos tuosta vaan ottaisi puhtaalla veitsellä tmv pienen siivun?

      Hyvä vinkki! 🙂 Pitäisi muutamien siivujen verran harjoitella, että minkä kokoinen siivu riittää kasvojen ja meikin puhdistukseen, että osaisi veistää juuri oikean kokoisen määrän :) Oikean määrän annostelu kun on just vaikeaa tämän tuotteen kanssa. Nestemäisen öljyputsarin kohdalla tottuu nopeasti siihen, monta pumppausta tarvitaan, mutta kiinteän tuotteen kanssa määrää on paljon vaikeampi arvioida.

      Vastaa

      1
  2. Mä hieron Luonkosin kakun puhtaisiin käsiin ja käsien kautta kasvoille, pienen harjoituksen myötä oon pääosin oppinut sopivan määrän omille kasvoille ja hyvin harvoin tarvitsee likaisin käsin kakusta öljyä enempää irrotella.

    Vastaa

    4
    1. Sama homma täällä :) En koe yhtään hankalaksi Luonkosin kakun käyttöä. Heidän ohjeissaakin taidetaan neuvoa, että hierotaan kakkua käsiin ja sen jälkeen kuivalle iholle.

      Vastaa

      3
  3. Nämä puikkomuotoiset putsarit tuli trendiksi jo aikoinaan K-beautyn kautta, ihmettelin jo silloin niitten hygienisyyttä. Matkoilla tuo on varmaan kätevä, mutta muuten ei oikein houkuta, nimenomaan pintaan mahdollisesti kerääntyvien likahiukkasten takia.

    Vastaa

    1
  4. Onkohan kiinteässä öljypuhdistustuotteessa pidempi säilyvyys kuin nestemäisessä (vedettömässä) puhdistusöljyssä?

    Minua kiinnostaisi yleensäkin tietää, minkälaiset meikit ja niiden puhdistustuotteet olisivat mahdollisimman pitkään säilyviä. Mineraalimeikit? Jauhemaiset putsarit? Kysyn siksi, että meikkaan todella harvoin ja ärsyttää, kun melkeinpä pitäisi joka kerralle ostaa uudet tuotteet kun ripsari on kuivahtanut ja voidemainen meikkipohja haisee epäilyttävältä. Ripsarin suhteen ei kai auta muu kuin ostaa matkakokoinen, ettei hukkaan mene niin paljon tuotetta... Jos tämä aihe yhtään inspiroi, lukisin mielellään vaikka postauksen. Kuvittelisin, että hyvä säilyvyys ja vedettömyys kulkevat melko usein käsi kädessä, joten pitkään säilyvät tuotteet olisivat enemmän meikkaavillekin käteviä lentomatkaillessa. Muistelenko oikein, että sinäkin olet joskus pakannut matkalle jauheputsarin?

    Vastaa

    1
    1. Onkohan kiinteässä öljypuhdistustuotteessa pidempi säilyvyys kuin nestemäisessä (vedettömässä) puhdistusöljyssä?

      En usko, sillä veden läsnäolo on se, joka tekee tuotteesta nopeasti pilaantuvan (ilman säilöntäaineita). Vedetön koostumus säilyy ilman säilöntäaineita. Vedetön öljypohjainen koostumus voi toki härskiintyä, ja härskiintymisen nopeuteen puolestaan vaikuttavat öljyjen sisältämät rasvahapot sekä tuotteen säilytysolosuhteet. Tyypillisesti öljyputsareihin kuitenkin valitaan ei-nopeasti-härskiintyviä öljyjä.

      Minua kiinnostaisi yleensäkin tietää, minkälaiset meikit ja niiden puhdistustuotteet olisivat mahdollisimman pitkään säilyviä. Mineraalimeikit? Jauhemaiset putsarit?

      Jauhemainen tuote säilyy kaikkein parhaiten, koska ei sisällä öljyjä tai vettä. Esimerkiksi mineraalimeikit säilyvät varmasti kymmeniä vuosiakin. Voin kertoa ällöltä kuulostavan tarinan: äidilläni on jäljellä luomivärejä 60-luvulta, ja ne ovat edelleen käyttökelpoisia. Ei hän niitä toki käytä, mutta niitä on testattu! 😅

      Omat vanhimmat luomivärini ovat yli 20 vuotta vanhoja ja kyllä, silloin tällöin käytän niitä edelleen. :)

      Joissain luomiväreissä tai kiinteissä puutereissa käytetään tiettyjä öljymäisiä aineita sidosaineina, ja ne voivat härskiintyä. Tämän huomaa tyypillisesti hajusta - luomiväri tai puuteri alkaa haista eltaantuneelta.

      Aidot (irtonaisessa jauhemuodossa olevat) mineraalimeikit säilyvät mielestäni kirkkaasti parhaiten, koska niissä on kaikkein vähiten lisäaineita, monissa ei lainkaan lisäaineita. Ne koostuvat vain mineraalioksideista ja väripigmenteistä, jotka eivät härskiinny eivätkä myöskään voi pilaantua mikrobiologisesti.

      Muistelenko oikein, että sinäkin olet joskus pakannut matkalle jauheputsarin?

      Kyllä. :)

      Vastaa

      2
    2. Kiitos vastauksesta! Tuota vähän epäilinkin, ettei vedettömässä puhdistustuotteessa kiinteä olomuoto tuo pidempää säilyvyyttä. Ehkä alan tutustua noihin irtonaisiin mineraalimeikkipohjiin...

      Minullakin on joitain n. 20 vuotta vanhoja jauhemaisia luomivärejä, joita kyllä uskallan käyttää silloin harvoin kuin meikkaan. En havaitse niissä mitään vanhenemisen merkkejä. Tuli noista äitisi meikeistä mieleen, että Lisa Eldridgellä on pari vanhaa youtube-videota, joissa hän meikkaa mallin aidoilla 70-luvun alun luomiväreillä. :) Hän kyllä suojasi mallin ihon erityisen hyvin.

      Vastaa

      0
    3. Lisa Eldridgellä on pari vanhaa youtube-videota, joissa hän meikkaa mallin aidoilla 70-luvun alun luomiväreillä. :) Hän kyllä suojasi mallin ihon erityisen hyvin.

      Wow..!

      Tosiaan - vanhan puuterimaisen tuotteen koostumus voi nähdäkseni pilaantua ainoastaan hapertumalla - happihan "hapertaa" ajan kanssa kaikkea, mutta pöpöt eivät vedettömässä tuotteessa pääse rellestämään. Ikivanhan luomivärin käyttäminen on todennäköisesti ällöä vain ajatuksen tasolla, mutta ei iholle haitallista.

      Vastaa

      2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (119)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)