10.09.2023

Ärsyttävä markkinointi-ilmiö

Tässäpä markkinoinnin ilmiö, joka ärsyttää minua vuodesta toiseen.

Oletteko huomanneet (no, voiko tältä välttyä..!), kuinka aina vuodenajan vaihtuessa eri medioista saamme kuulla, kuinka iho on kuivunut ja muuttunut sameaksi auringossa / pakkasessa / tuulessa /  merivedessä / liitä tähän kuluneeseen vuodenaikaan sopiva ihoon vaikuttava sääilmiö, ja nyt on aika elvyttää iho kuntoon oikeilla tuotteilla. Ja tässä olisi vinkit, joilla saat ihon taas hehkumaan.

Tämä mantra toistuu lehtien kauneuspalstoilla, kauneuskuvastoissa, somessa, brändien viestinnässä.

Miksi tämä ärsyttää?

Koska näihin vinkkeihin sisältyy ääneen lausumaton viesti siitä, että asiakas ei olekaan hoitanut ihoaan asianmukaisesti, kun iho on päässyt kuivumaan ja menettänyt hehkuaan tai mennyt tukkoon tai mitä kaikkea tähän nyt keksitäänkään.

Hei, haloo markkinointiviestijät: miksi ihmeessä asiakkaan iho olisi mennyt tähän kuntoon, jos hän on hoitanut ihoaan teidän aiemmin antamienne vinkkien mukaan? Tehän puhutte asiakkaallenne, joka oletusarvoisesti seuraa oppejanne.

Ja miksi ylipäänsä oletus, että ihmiset yhtäkkiä vuodenaikojen vaihtuessa muuttuisivat huonommiksi ihonhoitajiksi, eivätkä osaisikaan kosteuttaa ja suojata ihoa riittävästi kesällä tai ravita sitä talvella? 🤷‍♀️

Oletteko muut kiinnittäneet tähän huomiota?

Onko teidän ihonne aina ihan "samea, kuiva ja tylsän näköinen" kun vuodenaika vaihtuu uuteen..? 😅

Tämä puhe on totta kai vain väline luoda meille tarvetta ostaa, ja sitähän markkinointi on. Mutta tapoja on monia, ja tämä on mielestäni yksinkertaisesti aika surkea tapa - suorastaan asiakasta vähättelevä.

Jos asiakas yhtään pysähtyy miettimään, hänelle vihjataan suoraan, ettei hän ole hoitanut ihoaan oikein. Ja miksi ihmeessä olisi näin? Eiväthän vuodenajat lopulta ole mikään erikoinen ääri-ilmiö, vaan joka vuosi toistuva asia - eivät pakkaset tai UV-säteily kenellekään yllätyksenä tule.

Hohhoijaa.

(Huom: postauksen kuvien tuotteet tai brändit eivät liity ilmiöön, vaan ovat mukana ainoastaan ihonhoitoa edustavana kuvituksena.)

Ja jos asiakas nyt sitten on fiksu ja ottaa vinkit käyttöön ja elvyttää ihonsa uuteen uskoon ja säkenöivimpään hehkuun - - miksi hänelle taas kolmen kuukauden kuluttua sanotaan: "Onko syysviima päässyt kuivattamaan ihosi? Ei hätää, näillä nikseillä syväkosteutat ihosi kuntoon!"

🤦🏼‍♀️

64 comments on “Ärsyttävä markkinointi-ilmiö”

  1. Olen huomannut ja on todella ärsyttävää! Ihan höpöhöpöä yleensä.

    Vastaa

    0
  2. Aaa mä niin samaistun tähän! Oon suorastaan miettinyt, että olenko itse poikkeus, kun oma ihoni ei ole samea tai nuutunut jne. jokaisen vuodenajan jälkeen. 😄

    Vastaa

    0
  3. Tämä on niin totta! Et varmasti ole ainoa, jota tämä ärsyttää. Ja niin kuin kirjoitit, meidän omaa kykyä hoitaa ihoamme oikein vähätellään. Jos ihoni vaikuttaa esim. kuivalta, reagoin siihen heti,enkä vasta syksyllä... mutta - kyllähän me kaikki tiedämme, että tämä markkinointia.

    Vastaa

    0
    1. Jos ihoni vaikuttaa esim. kuivalta, reagoin siihen heti,enkä vasta syksyllä

      🤣🤣

      Aivan...!

      Vastaa

      0
  4. Ei ärsytä, koska sivuutan sen vallitsevaan tyyliin kuuluvana ja katson jutusta vain, mitä mahdollisia uusia tuotteita nyt on. :) Enemmän ärsyttää jutut, joissa tuotetta on testattu jotain pari päivää ja sitten hehkutetaan kuinka mahtavia tuloksia.

    Vastaa

    0
    1. Enemmän ärsyttää jutut, joissa tuotetta on testattu jotain pari päivää ja sitten hehkutetaan kuinka mahtavia tuloksia.

      Toivottavasti tällaisia ei tosissaan enää näy kauneus-scenessä... 🙄

      Vastaa

      0
    2. Ai että mua sieppaa kans nää lehtien "testit". Testivoittaja julistetaan ja jutussa hehkutetaan, että testasimme ripsarit/seerumit/shampoot jne, tässä parhaat. Lopputeksteissä käy ilmi, että testiryhmään on kuulunut 2–3 ihmistä, joskus jopa vain yksi! Tuotteita on käytetty korkeintaan muutaman kerran,välillä vain kerran. Että onpa siinä sitten varsinainen testivoittaja. Huoh.

      Vastaa

      0
  5. Joo kyllä tästä markkinointitavasta tulee se fiilis, että mikään vuodenaika ei ole iholle hyvä ja kuluttaja alkaa miettiä ratkaisuja ihon hoitoon vasta laiminlyötyään kaikki perusrutiinit kuukausien ajan :D Aika yksinkertaisena pidetään kuluttajaa..

    Vastaa

    0
    1. mikään vuodenaika ei ole iholle hyvä ja kuluttaja alkaa miettiä ratkaisuja ihon hoitoon vasta laiminlyötyään kaikki perusrutiinit kuukausien ajan :D

      No näinpä. Meillä ei täällä Suomessa edes ole mitään todella pahoja ihoon vaikuttavia ääri-ilmiöitä pohjoisen pakkasia lukuunottamatta. Maailmassa on paikkoja, joissa iho altistuu vuoden ympäri todella korkealle UV-indeksille, aavikkoilmaston kuivuudelle tai niin pahoille saasteille, että ilma ei koskaan ole täysin kirkasta ja iltaisin pesuvesi on mustaa liasta. Me täällä Suomen olosuhteissa saamme elää aikamoisessa herran kukkarossa mitä tulee ihoa rasittaviin ilmiöihin, kesät ovat verrattain mietoja eikä täällä ole äärikuivuuttakaan eikä megasaasteita. Vain korkeita pakkasia voi pitää iholle aidosti vaativina.

      Ajatus, että Suomen leppoisa, lyhyt kesä kuivattaisi jonkun ihon korpuksi ja riistäisi siltä kaiken heleyden on oikeasti aika, hmm, liikuttava. 🤷‍♀️

      Vastaa

      0
    2. Jossain Korean ja Japanin leveyksillä on jo todellisia säähaasteita, kesät trooppisen hikisiä ja talvet kylmiä..

      Vastaa

      0
  6. Rehellisyyden nimissä, pitää sanoa, että joka talvi ihoni kärsii kuivuudesta ja tarvitsen hoitavampia ja paksumpia voiteita. 🫣

    Vastaa

    0
    1. Osaat ehkä siirtyä niihin itsekin ilman että mainostajan pitää siitä muistuttaa..? 🙂

      Vai oletko saanut aitoa hyötyä siitä, että joku markkinointitaho vinkkaa sinulle talvella, että iho kaipailee nyt tuhdimpia voiteita ja enemmän kosteutta..?

      Ymmärrän, jos tällainen viesti osoitetaan murrosikäiselle ihonhoidon vasta-alkajalle tai ylipäänsä ihmiselle, joka ei ole koskaan hoitanut ihoaan, mutta aikuiselle ihoaan jo vuosia hoitaneelle sekä kauneusmedioita säännöllisesti seuraavalle tällainen "muistutus" on todellakin hieman alentava.

      Vastaa

      0
  7. Ei oikeastaan, koska en kiinnitä siihen erityistä huomiota.Näen sen vaan tyypillisenä markkinointipuheena. Enemmän ärsyttää vuoden alussa puheet siitä miten karistat jouluna tulleet kilot ja joka keväiset miten päästä bikinikuntoon!🙄😬🙄

    Vastaa

    0
    1. Onhan niitä joitakin. Ja onneksi sentään aurinkosuojaa mainostetaan jo hyvissä ajoin keväisin.

      Vastaa

      0
    2. Enemmän ärsyttää vuoden alussa puheet siitä miten karistat jouluna tulleet kilot ja joka keväiset miten päästä bikinikuntoon!🙄😬🙄

      No tämä on kyllä myös superärsyttävää..! "Bikinikunto"... koska siitäkin ilmaisusta päästään...

      Vastaa

      0
    3. Sitäpaitsi, miksei koskaan ole vinkkejä "uimahousukuntoon"? Naisetko vain lihovat ja tarvitsevat laihdutus/jumppavinkkejä? Miehet saavat olla rauhassa näiltä vinkeiltä möhömahoineen

      Vastaa

      0
    4. Sitäpaitsi, miksei koskaan ole vinkkejä ”uimahousukuntoon”?

      No tämäkin vielä tosiaan..! 🤯

      Vastaa

      0
  8. Luulisi, että kesällä- kun on lomiakin, ihmiset hoitaisivat ihoaan hyvin. Ainakin itse kyllä hoidan ihoani ihan samalla tavalla kesät- talvet, mutta toki joudun välillä muuttamaan käyttämiäni tuotteita, riippuen siitä, mitä iho tarvitsee.
    Kesällä pärjää selvästi "vähemmällä", talvella tuntuu, ettei janoa sammuta mikään, mutta mikä on se elottomuus/sameus? Joko mun iho on aina sellainen tai aina yhtä heleä 🤭

    Vastaa

    0
    1. mutta mikä on se elottomuus/sameus? Joko mun iho on aina sellainen tai aina yhtä heleä 🤭

      Tämä saattaa olla monelle mysteeri... 😁 Aika harvan iho lopulta on näkyvästi todella samea.

      Sameuden ilmiö näkyy selkeimmin sellaisen ihmisen iholla, joka on tupakoinut vuosikymmeniä. Tai 70-80+ -vuotiailla, joiden iho ei juuri tuota enää omia lipidejä, eikä iho siksi heijasta enää valoa ja näyttää sen takia samealta.

      Elottomuus ja sameus tarkoittaa ihoa, joka on sävyltään harmahtava ja/tai ei juurikaan heijasta valoa. Terve ja nuori iho on luonnostaan kuulas, koska epidermiksen omat rasvat sekä ihoon sitoutuneet vesimolekyylit heijastavat ihoon osuvaa valoa.

      Jos ihon omat lipidit ja vesi vähenevät, iho voi muuttua sameaksi. Myös tilanne, jossa ihon pinnan kuolleet ihosolut irtoavat tavanomaista hitaammin, voi aiheuttaa sameutta, koska valo ei pääse kunnolla heijastumaan kuolleen, kuivan ihosolukon läpi.

      Tämän vuoksi öljyt ja kuorinnat ovat nopein tapa tehdä iho heleäksi (ja "taikoa pois" sameus! 😁): öljy tekee ihon pinnasta välittömästi valoaheijastavan eli tuo sen kuuluisan glow'n, ja kuorintatuote taas poistaa valon tiellä olevat kuolleet ihosolut. Voilá - iho hehkuu välittömästi!

      Vastaa

      0
  9. Milläpä muullakaan markkinoinnin ammattilaiset saisivat tuotteita myydyksi?
    Vuodenajat on siitä helppo ilmiö, että niiden vaihtuminen on taattua, ja monelle kuluttajalle kylmissä oloissa syysviima todella aiheuttaa haasteita.on ihan perusteltua mainita siitä, mutta kun markkinointi/ mainonta keskittyy liikaa samojen iskulauseiden ympärille, se alkaa ärsyttää (ja huvittaa.. naistenlehtien artikkeleista saa usein makeat naurut).
    Ei voi kieltää sitä, etteikö talvi todella aiheuta haasteita monen iholle ja hiuksille, mutta ihonhoitovalistusta voi tuoda esiin monella tavalla.
    (Sama ilmiö toistuu kuntoilun saralla, joulun jälkeen media pursuaa vinkkejä kinkunpolttojumppaan. Siihen haluaisin aina vastata, että kaikki eivät syö jouluna kinkkua eivätkä muutenkaan itseään ähkyyn - itsehillintä toimii!)

    Tekee mieli tosiaan kysäistä, eivätkö brändien markkinointitiimit ja kauneustoumittajst keksi muuta kuin tuon alentuvalta vaikuttavan, kuluttajaa hiukan tyhmäksi / avuttomaksi leimaavan lähestymistavan.

    Nyt kun Sanni itse olet vaikuttamisen ytimessä, voit tuoda tähänkin muutoksen 😃 .. ja osoittaa esimerkillä fiksumpaa markkinointitapaa. Kuinka vetää käsis uusiksi ..

    Vastaa

    0
    1. Milläpä muullakaan markkinoinnin ammattilaiset saisivat tuotteita myydyksi?

      Monellakin tavalla. ;) Mutta kyllä, vuodenaikojen vaihde on mainostajille erityisen hedelmällistä aikaa tehdä myyntisatsauksia, koska silloin voi näppärästi perustella, millä tavoin muuttuvat sääolosuhteet asettavat iholle uusia vaatimuksia. (Vaikka eivät tosi asiassa asettaisikaan. Mutta koska sää on suurin ulkoinen vaikutin ihon tilaan saasteiden ohella, sen muutokseen on hyvä vedota. 👍 Moni asiakas toki tietää tämän itsekin - eikä sen vuoksi ole hoitanut ihoaan väärin edellisenäkään vuodenaikana.)

      On monia asiakasta arvostavampia tapoja buustata tuotteiden myyntiä tai kertoa uutuustuotteista. Asiakkaan syyllistäminen ihonhoidon laiminlyönnistä, vaikka kuinka hienovaraisesti tehtynä, ei ole mun mielestä kovin tyylikästä markkinointia.

      Ei voi kieltää sitä, etteikö talvi todella aiheuta haasteita monen iholle ja hiuksille, mutta ihonhoitovalistusta voi tuoda esiin monella tavalla.

      Juurikin näin.

      Nyt kun Sanni itse olet vaikuttamisen ytimessä, voit tuoda tähänkin muutoksen 😃 .. ja osoittaa esimerkillä fiksumpaa markkinointitapaa. Kuinka vetää käsis uusiksi ..

      Ei ne markkinointi-ihmiset lue mun blogia.. 🤣

      Ja tällä alalla tietyt asiat tehdään aina samalla tavalla, niin vain on. Maailman paras esimerkki on ripsivärit, joita ikuisesti markkinoidaan KAIKKEIN PARHAIMPINA vaikkei tässä ole uskottavuuden häivääkään. Joka ikinen vuosi uudet maskarat ovat sikamekatajuttomanöverimahtavasti pidentäviä, tuuhentavia ja erottelevia ja totta kai jokusen prosentin enemmän sitä ja tätä kuin kaikki aiemmat. Näistä mainoksista saisi erittäin viihteellisen kirjan, kun olisi tallentanut näitä vaikka 60-luvulta tähän päivään.... 😂

      Vastaa

      0
  10. Olen huomannut ja olen kanssasi ihan samaa mieltä. Lisäksi minua ärsyttää näissä myös sellainen tietynlainen takaperoisuus. Että nyt kun ihosi on kärvähtänyt/kuivunut/mitä vaan, niin näillä parannat sen. Miksei tätä tehdä siihen suuntaan, että kappas, talvi on tulossa ja ilma kuivuu - vaihdapa rasvasi paksumpaan ennen kuin ihosi on punainen ja kipeä.

    Vastaa

    0
    1. Reiluuden nimissä, sellaisiakin artikkeleja olen nähnyt. Taisi olla jossain apteekkilehdessä..

      Vastaa

      0
    2. Miksei tätä tehdä siihen suuntaan, että kappas, talvi on tulossa ja ilma kuivuu – vaihdapa rasvasi paksumpaan ennen kuin ihosi on punainen ja kipeä.

      On näitäkin. Mutta ne "ihosi taisi nyt kuivahtaa, lähdetäänpä korjaamaan tilanne" -artikkelit ovat yleisempiä. Surullista, että tällainen negatiivisen kautta ostamaan inspiroiminen on muodostunut standardiksi. Kai tätäkin on jossain tutkittu psykologisella tasolla ja todettu, että kun asiakkaalle sanoo suoraan, että nyt sun iho on kuule mennyt huonompaan kuntoon, hän uskoo sen herkästi, vaikka ihossa ei olisi mitään vikaa. Tällä väitteellä tai vihjaisulla kylvetään ajatus, että niin tosiaan, ehkä mun on tosiaan kuivahtanut syksyn/talven/kesän/jne aikana kun kerran muillakin, ja sitten asiakas ostaa jotain hoitaakseen "ongelman".

      Vastaa

      0
    3. Tekisi todella mieli antaa palautetta näille syyllistäville mainoksille / 'valistuspuheille', tyyliin 'Eihän mun ihossa voi olla ongelmia, kun olen noudattanut teidän hoito-ohjeita kuuliaisesti vuoden ympäri'.. 😆

      Vastaa

      0
    4. Eihän mun ihossa voi olla ongelmia, kun olen noudattanut teidän hoito-ohjeita kuuliaisesti

      Tämäpä tässä on just se ristiriita. :) Kun viesti kohdennetaan yleisölle, joka oletusarvoisesti on jo yrityksen sitoutunutta asiakaskuntaa, on aika ristiriitaista ehdottaa asiakkaan ihon menneen huonoon kuntoon "vain" vuodenajan takia, jos hänen jo oletetaan noudattavan brändin ihonhoitofilosofiaa.

      Jonkun mielestä tämä voi olla lillukan varsiin tarttumista mutta minusta ei. :D Minua tämä todellakin häiritsee ja särähtää korvaan aina kun kuulen tämän.

      Ylipäänsä meille syötetään kosmetiikkateollisuuden taholta ihan valtavasti väitteitä tai vihjailuja, että ihomme on jatkuvasti jollain tapaa "vajaa" ja epäkunnossa. Minusta tässä on ihan naurettava paradoksi. Jos jo hoidamme ihoamme kaikkien hienojen ohjeiden mukaan ja kaikki päheimmät molekyylit käytössä, MIKSI ihomme sitten aina vain on "ryppyinen, samea, kuivunut ja eloton"? Tämän on moni muukin tuonut kommenteissa esiin, ja sama koskee toki muitakin aloja kuin kosmetiikkaa. Vaateotellisuus, hyvinvointiala... Ihan koko ajan saamme kuulla, että vieläkin olisi parantamisen varaa.

      Mä ymmärrän kyllä markkinoinnin tavoitteet ja tarpeenkin sille, eikä minulla ole mitään mainontaa vastaan. Onhan hyväkin, että ostamme tuotteita ja palveluita, jotta talous pyörii. Mainonnan tarkoitus on totta kai aina innostaa kuluttaja ostamaan. Mutta sen voi tehdä monella tapaa ja hyvin monin eri sävyin. Se, että mainonta vetoaa syyllisyyden tuntoomme tai vihjaa, että emme nyt tehneet jotain oikein, ei ole minusta OK.

      Vastaa

      0
    5. Tästä olen samaa mieltä. Jatkuva syyllistäminen ja vetoaminen siihen kuinka teemme asiat jatkuvasti väärin on jotain josta markkinoinnin pitäisi ehdottomasti luovuta. Valitettavasti kosmetiikka-alaa myydään hyvin paljon naisten epävarmuudella ja tyytymättömyydellä omiin vartaloihinsa.

      Vastaa

      0
  11. Ei oo kauaa kun mietin että milloin taas saa lukea "syksyksi jalat kuntoon", viimeksi toukokuussa puhuttiin kesäjaloista 🙄

    Vastaa

    0
    1. Joo, syys/kesäjalat on myös yksi klassikko..! Kesän jälkeen pitää hoitaa sandaaleissa ja hiekkarannoilla karhentuneet jalat, keväällä taas koko talven kengissä ja sukissa muhineet jalat..!

      Vastaa

      0
  12. Ylipäänsä olisi tosi mielenkiintoista ihan nähdä jostain valokuvasta, miltä tällainen "samea iho" näyttää, ja miltä se sitten näyttää kun sitä on hoidettu ja se taas "hehkuu" !

    Vastaa

    0
    1. Samean ihon voi tyypillisesti nähdä vuosikymmeniä tupakoineilla. Mutta en tiedä auttaako siinä tilanteessa mikään seerumi...

      Sen sijaan vanhemman henkilön samea iho, joka johtuu oman ihon kosteustekijöiden ja lipidien tuotannon hiipumisesta, voidaan saada nopeastikin hehkuvammaksi esimerkiksi kuorinnoilla, kosteuttavilla vesillä ja öljyllä :) Ahh, olisipa kiva saada itse ottaa tällaiset ennen/jälkeen kuvat..!

      Tulikin mieleen, täällä on verrokkikuvat ei-koskaan-ihoaan-hoitaneen ihmisen ihosta ennen ja jälkeen hoidon:

      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/wow-mika-tulos-iho-kuntoon-radiofrekvenssihoidolla/

      Dianan ihon "ennen"-tila ei ole mikään kaikkein samein, mutta selvästi sameampi kuin hoidon jälkeen.

      Vastaa

      0
  13. Oon huomannut ja oon samaa mieltä. Asiakasta melkein syyllistetään ja ratkaisu on ostaa koko ihonhoitosarja käyttöön elvyttämään, kuorimaan, kosteuttamaan ja kirkastamaan ihoa.

    Vastaa

    0
    1. Jep.

      Sen uuden ihanan ihonhoitosarjan voi myydä muillakin, positiivisemmilla keinoilla.

      Vastaa

      0
  14. Tämä on mielestäni samaa muidenkin tuotteiden markkinoinnissa, vaatteet, kengät, hiustuotteet, liikunta- ja kuntosalijäsenyydet jne. Tällaisen markkinoinnin avulla osoitetaan, että olemme aina jotenkin huonoja tai vääränlaisia, ja kun nyt ostamme tämän tai tuon tuotteen kaikki muuttuu paremmaksi. Tämä on tietysti niin kuin joku jo sanoikin tapa markkinoida ja että ainahan ihmiset täytyy "huijata" ostamaan, jotta markkinoija tai tuotteen myyjä saisivat tuloja ja eläisivät sillä, mutta jonkun täytyy muuttua, kun tämä kulutukseen ja ostamiseen perustuva maailmamme ei kestä kaikkea sitä roskaa, jota ostamme tunteaksemme olomme paremmaksi. Nämä markkinointikikathan on tarkoitettu siihen, että vaikka sulla olisikin jo toimiva ihonhoitorutiini, nyt sun on ihan pakko ostaa tämä uusi, koska tämä parantaa kaiken elämässäsi, koska samea ihosi on se juurisyy kaikkeen. Ja siten yleensä syntyy hävikkiä, koska tuotteet menevät vanhaksi tai lentävät roskikseen, koska uusi tuotehan pelastaa kaiken, ei vanhalla mitään tee. Ja jos vielä lisäksi ostamme paljousalennuksella osta kolme, maksa kaksi ja sitten seuraavan vuodenajan alkaessa edellisiä tuotteita on vielä jäljellä, ja taas pitää ostaa uusi, koska eihän se edellinen muuttanutkaan elämääsi mitenkään, mutta tämä uusi, se poistaakin rypyt kokonaan, ja ehkä ne ovatkin rypyt, jotka aiheuttavat kaiken pahan olon elämässäsi... No, vähän synkkiä ajatuksia, mutta ehkä olemme menossa jo parempaan suuntaan, kun liikuntapalveluiden markkinoinnissa ainakin on asiakkaat jo älähtäneet niistä joulukilojen pudottamisjumpista, ehkä ihonhoidon suhteen pitää syntyä keskustelua, ettei tämä ole ok täälläkään. Hyvä, kun aloitit keskustelun!

    Vastaa

    0
    1. samaa muidenkin tuotteiden markkinoinnissa, vaatteet, kengät, hiustuotteet, liikunta- ja kuntosalijäsenyydet jne. Tällaisen markkinoinnin avulla osoitetaan, että olemme aina jotenkin huonoja tai vääränlaisia, ja kun nyt ostamme tämän tai tuon tuotteen kaikki muuttuu paremmaksi. Tämä on tietysti niin kuin joku jo sanoikin tapa markkinoida ja että ainahan ihmiset täytyy ”huijata” ostamaan, jotta markkinoija tai tuotteen myyjä saisivat tuloja ja eläisivät sillä, mutta jonkun täytyy muuttua, kun tämä kulutukseen ja ostamiseen perustuva maailmamme ei kestä kaikkea sitä roskaa, jota ostamme tunteaksemme olomme paremmaksi.

      Aamen, Kirsi.

      Syyllisyyden ja huonommuuden tunteisiin vetoaminen markkinoinnissa saisi todellakin loppua.

      Vastaa

      0
    2. Onpa hienoa, että liikuntapuolella on jo herätty protestoimaan tätä vuodenaikatyranniaa vastaan.

      Vastaa

      0
  15. Hei Sanni!

    Kommenttini ei liity postaukseen, mutta jos saa kysäistä ihan vierestä:). Olen ostanut L300 Pro-Retinol Ultra Restore öljyn ja Evolve Organic Beauty Liquid Radiance Glycolic -kasvoveden. Voiko näitä kahta käyttää yhdessä vai tuleeko liian tuju cocktail?

    Vastaa

    0
    1. Moikka Ametisti!

      Hydroksihappoja ja A-vitamiinia ei yleensä suositella käytettäväksi samaan aikaan. Nämä ovat (ainakin tehokkaina pitoisuuksina) iholle liikaa yhdessä. Toisaalta, tässä tapauksessa Evolven Liquid Radiance -kasvovedessä on todella mieto pitoisuus happoja ja L300-öljykin on hyvin lempeä A-vitamiinityypiltään, joten ihosi voi hyvinkin sietää näitä yhdessä.

      Suosittelen testaamaan yhdistelmää ensin jollekin pienelle ihoalueelle parina päivänä. Jos iho ei reagoi, silloin ei mitään ongelmaa käyttää.

      Vastaa

      0
  16. Oi voi tunnistin tästä tekstistä itseni. Olen kyllä samaa mieltä siitä, että ihmisiä ei tule syyllistää ihonhoidossa, mutta sitten taas tuo vuodenaikoihin liittyvä markkinointi, noh, en tiedä, tämä saa nyt miettimään onko se tosiaan huono juttu, jos kuluttajat kohtaavat sitä niin paljon.

    Itse teen sitä koska hoitolatyössä se on ilmiö, että suurella osalla asiakkaista iho tosiaan voi olla kesän jälkeen tukkoinen (röpelöinen, epäpuhtauksia, hyvin pintakuiva). Minä tietysti näen suhteellisesti juuri sen ryhmän ihmisiä, jotka näistä syistä tulevat kasvohoitoon, enkä voi ottaa siihen kantaa että miten heidän iho voi joita en näe.

    Oma pyrkimys on auttaa asiakkaita tämänsuuntaisella viestinnällä, kun vinkkaan kesän jälkeen monen ihon hyötyvän tehokkaammasta kuorinnasta ja/tai ihonpuhdistuksesta, jos iho tuntuu kiristävän pintakuivalta tai epäpuhtaalta. Tietenkin markkinoinnin tarkoitus on myös kannustaa ihmisiä käyttämään palveluita, mutta en ole markkinoinnin/somen ammattilainen ja sen tekeminen on itselle vähän niinkuin pakollinen paha kun mieluummin tekisin vain hoitoja.

    Enkä todella väitä että kaikilla ihmisillä olisi kesän jälkeen automaattisesti tuo tilanne. Se on silti tähän hetkeen liittyvä asia jonka hoitolatyössä näkee. Kasvohoidoissa käynti voi tosiaan siinä vaiheessa auttaa ihoa kestämään ilmojen kylmenemisen ja vähentää ihon kuivumista talvella.

    Samoin kuin tuo yllämainittu jalkahoitomarkkinointi. Teen paljon jalkahoitoja, ja sekin on ilmiö että talvikauden jälkeen on enemmän kovettumia ja hautumia ihossa, kun talvi on käytetty raskaampia kenkiä ja varpaiden välit voivat olla rikki. Samoin kuin kesän aikana tosiaan monilla lisääntyy ne kuivuus ja halkeamat…

    Eihän se kaikkia koske, mutta en tiedä sitten kuulostaako se aina syyllistävältä, jos näistä puhuu, riippumatta muotoilusta. Itse yritän kirjoittaa kivasti ja lähtökohta tietysti on aina että ne jotka haluavat tulla hoitoon tulevat.

    Siitä en itseäni tunnista että yrittäisin myydä kenellekään mitään turhaa. Mutta eihän me hoitolat tietysti pysytä pystyssä ilman asiakkaita, niin siksi on tuntunut luontevalta tietyin paikoin vuotta suositella tiettyjä hoitoja liittyen noihin teemoihin, jotka työssäni näkyvät.

    Ei siinä varmasti osalle asiakkaista ole mitään uutta että noista vuodenaikojen vaikutuksista kirjoittaa markkinoinnissa ja toivottavasti he sitten ohittavat sen. Voi olla että mulla on niin ihania ja kohteliaita asiakkaita, että eivät onneksi välitä jos markkinointini on turhan tai ärsyttävän kuuloista 😅

    Omaan silmään vuodenajat vaikuttavat toisilla ihoon enemmän ja loma/mökkikaudella ihonhoito jää vähemmälle, ja hoidossa käynnistä on silloin suuri apu. Samoin kun jalkojen kunto on ihmisillä vaihteleva.

    Itse en hirveästi ylipäätään tee markkinointia ja varmasti pitäisi tehdä enemmän, kun aika kovilla me hoitolat ollaan oltu siitä lähtien kun korona alkoi ja paljon on mennyt pieniä yrityksiä nurin. Oma tavoite on että kaikki markkinointi mitä teen olisi asiakkaalle hyödyllistä ja/tai kivaa, mutta vahvuus ja osaaminen on aivan muualla kuin tuossa markkinoinnissa. Aika vähän jää resursseja siihen.

    Vastaa

    0
    1. Kiinnostavaa kuulla kosmetologinkin näkökulma tähän. :) Mielestäni sinulla on aivan eri lähtökohta tällaiseen markkinointiin kuin niillä mainostajilla, jotka puhuvat asiakkailleen median välityksellä. Sinä olet konkreettisesti asiakkaasi "iholla", ja voit täsmäräätälöidä heille suosittelemasi tuotteet ja toimenpiteet täysin yksilöllisesti. Se on aivan eri tilanne, kuin isolle asiakaskunnalle kodennettu yleistason massaviesti.

      On selvää, että iho hyötyy hieman eri tyyppisestä hoidosta eri vuodenaikoina. Mutta on mielestäni aika "paksua" lähteä oletuksesta, että valtaosa kosmetiikkayritysten asiakkaista ei osaisi muokata ihonhoitoaan vuodenaikojen mukaan, vaan päästää ihonsa joka kesä ja talvi hunningolle.

      Vastaa

      0
    2. Mulla on nyt neljäs vuosi menossa kosmetologina, vaan tuohon someen/markkinointiin liittyen on sama avuttomuuden tunne kuin ensimmäisellä viikolla 😅

      Toki oikeessa oot että mulla on eri lähtökohta verrattuna massamarkkinointiin ja varmaan jotain vastaavia julkaisuja teen jatkossakin, ettei hoitolan some ihan kuolla kupsahda 😅

      Mutta hyvä kyllä tiedostaa tämän markkinointitavan yleinen ärsyttävyys. Toi kritiikki on aivan aiheellista.

      Vastaa

      0
    3. Mulla on nyt neljäs vuosi menossa kosmetologina, vaan tuohon someen/markkinointiin liittyen on sama avuttomuuden tunne kuin ensimmäisellä viikolla 😅

      Hyvä että mun postaus ei sentään "pelästyttänyt" sua pidättäytymään täysin omista somemarkkinoinnin julkaisuista..! 😄 Mä uskon, että hoitolassa työskentelevillä kosmetologeilla on aidosti parempi käsitys oman kohderyhmänsä yleisistä haastekohdista ja pulmista kuin vaikka mediatoimistossa työskentelevällä sisällöntuottajalla, kärjistäen. (Mutta on ihan totta, että markkinointitekstejä väsää moni sellainen, joka ei oikeasti tunne alaa "hands-on".)

      Vastaa

      0
    4. Joo ei ja kiitos ymmärryksestä! Mutta on tätä hyvä miettiä ettei menisi negatiivisen kautta tuo muotoilu.

      Se helposti menee juuri niin. Hankala keksiä miten sitä muuttaisi, kun päähän tulee juuri se ajatus että onko asia x vaikuttanut ihosi/jalkojesi kuntoon, no mutta eipä hätiä minä autan 😅

      Vastaa

      0
    5. Mä sanon että pidä sun tyyli ☺️ Vaikka mä kritisoin, niin ei sitä kannata ottaa liian vakavasti - uskon, että yhtä paljon kuin ärsyyntyviä on myös niitä, jotka eivät huomaa tässä mitään ärsyttävää vaan pitävät tätä "asiaan kuuluvana" markkinointitapana, kuten täälläkin on tainnut pari kommentoijaa sanoa :)

      Vastaa

      0
    6. Olen samaa mieltä Karkkiponin kanssa. Vuodenajat vaikuttavat ihon ja kropan kuntoon. Mutta tämä syyllistäminen saisi loppua!

      Vastaa

      0
  17. Kommentoin vielä tänne Instagramin Twistbe-julkaisun kirvoittamana: näkyy kyseinenkin firma turvautuvan vastaaviin, ylihehkuttaviin sloganeihin luvaten laittavansa asiakkaiden ihon 'täysin uudelle tasolle' jne..! (Really?) Eikö tässä juuri syyllistytä hiukan samaan kuluttajan aliarvointiin ja yleistykseen, kun oletetaan kaikkien ihon olevan radikaalin muutoksen tarpeessa?

    Laadukkaita sarjoja epäilemättä heillä valikoimassa, mutta yhtä lailla kokeilua ja hakuammuntaa sopivien tuotteiden löytyminen on, kaikesta tietomäärästä ja asiantuntemuksesta huolimatta.. en usko niillä nyt niin valtavaa eroa perusterveen ihon ollessa kyseessä. Hiukan malttia siis toivoisin.
    (Joissakin rehellisissä arvioissa käy ilmi, että jopa Laponie of Scandinavia on osoittautunut sopimattomaksi joillekin asiakkaille. Eli kaikki ei käy kaikille..)

    Positiivista on, että samalle sivustolle on koottu kattava tietopaketti suuntaa-antavia vinkkejä eri ihopulmiin, ravintolisät mukaan lukien. Tosin, en nähnyt valikoimassa sisäisesti nautittavaa tyrniöljyä, vaikka se on ihan ykkösluokan apu kuivan, atooppisen ja herkän ihon hoidossa (omega 7 & 9).
    Siinä parannusehdotus tulevaisuutta silmälläpitäen :)

    Vastaa

    0
    1. Eikö tässä juuri syyllistytä hiukan samaan kuluttajan aliarvointiin ja yleistykseen, kun oletetaan kaikkien ihon olevan radikaalin muutoksen tarpeessa?

      Twistbe ei oleta kaikkien ihon olevan muutoksen tarpeessa, vaan heidän ydin-kohderyhmänsä ovat nimenomaan ihmiset, joilla on iho-ongelmia. Tämä on käynyt aivan erityisen selväksi nyt, kun olen ollut tutustumassa Twistbe'n asiakaspalveluun. 90% asiakkaista lähestyy Twistbe'tä spesifien ihohuolien kera ja lähettävät asiakaspalveluun kuvia hormonaalisesta aknesta, ihottumista, ruusufinnistä ja atopiasta. Myös liikkeessä käyvillä asiakkailla on lähes poikkeuksetta jokin ihan muu kuin "normaali ja tasapainoinen" iho, vaan he hakeutuvat Twistbe'lle juuri siksi, että paikka tunnetaan vaikeidenkin ihopulmien asiantuntijana. Silloin kun itse tein kosmetiikkamyyjän töitä, meidän myymälässä ei ikinä käynyt tämän tyyppistä asiakaskuntaa, eikä meidän myymälässä olisi kellään edes ollut syväosaamista vaikkapa ruusufinniin liittyen. Twistbe on todella vahvasti profiloitunut iho-ongelmien hoidossa.

      Lisäksi slogan "Mullistamme ihonhoitosi" viittaa Twistbe'n laajempaan filosofiaan, eli halutaan muuttaa se perinteinen tapa katsoa ihonhoitoa ja ihonhoitotuotteita ja opettaa asiakkaita esimerkisi lukemaan incejä ja ymmärtämään, mitkä ainesosat hyödyttävät juuri heidän ihotilaansa.

      Joissakin rehellisissä arvioissa käy ilmi, että jopa Laponie of Scandinavia on osoittautunut sopimattomaksi joillekin asiakkaille. Eli kaikki ei käy kaikille..

      No mutta näinhän se ehdottomasti on :) Ei mikään tuote sovi kaikille, ja valistuneimmankin suosituksen toiminta käytännön tasolla ilmenee vasta - no, just käytännössä :) Hakuammuntaa ei varmasti asiantunteva neuvonta ole kenenkään aidosti asiansa tuntevan ammattilaisen taholta (Twistbe'n, kosmetologien tai muidenkaan), mutta pisimpäänkään koulutukseen ja kokemukseen perustuvat suositukset eivät voi 100% varmuudella toimia kaikilla.

      Siinä parannusehdotus tulevaisuutta silmälläpitäen :)

      Laitettu eteen päin :)

      Vastaa

      0
    2. Mä tarkoitin hakuammunnalla nimenomaan asiakkaan näkökulmaa - tuotteiden sopivuus omalle iholle selviää vain käymällä läpi ja testaamalla tuotteita, kunnes oikeat (tai vähiten haitalliset) tökötit löytyvät. Asiantuntemusta ja kokemusta varmasti myyjillä on, mutta vasta potilaan/kuluttajan ihon reaktio kertoo viimeisen sanan. Moni meistä on elämässään kuullut lukemattomia suosituksia brändin kuin brändin edustajalta, ja läheskään kaikki eivät ole tuoneet ratkaisua. Listoja, suosittelua, ehdotuksia, tietoa kyllä riittää, mutta jokainen joutuu testaamaan niitä omassa selkänahassaan (ja kasvojen iholla)
      Siinä mielessä on 'hakuammunnasta' kyse.. :)

      Vastaa

      0
    3. Ai niin, mä menin tilaamaan suosittelemasi Purodoren UV-suojallisen päivävoiteen :D (Poistomyynnistä..) Onnistuit jälleen markkinoinnissa erinomaisesti, ja nyt pääsen testaamaan toimivuutta käytännössä.. Halusin tukea kotimaista yritystä, kun on noita aasialaisia (ja suuria eurooppalaisia) kosmetiikkabrändejä tullut käytetyksi paljon aurinkosuojien kohdalla..

      Vastaa

      0
    4. Ai niin, mä menin tilaamaan suosittelemasi Purodoren UV-suojallisen päivävoiteen :D

      Mahtavaa! 😍🙏🏻 Muistelen että käytät kesäisin vain SPF 50-tason suojaa, mutta tämä (SPF 25) riittänee talveksi..?

      Odotan uteliaana kokemustasi :)

      Vastaa

      0
    5. Joo, tuon spf riittää näin pimeämpänä vuodenaikana :)

      Muuten, kiinnostava nähdä Suomen kentällä useita kosmetiikkamerkkejä, joissa on näin kuluttajan näkökulmasta paljon yhteistä. Esim. Laponie of Finland, Olivia Klein, pure=Beauty, Taiga Cosmetics.. hajustamattomia tuotteita laadukkailla luonnon raaka-aineilla .. Onkohan aivan kerettiläinen ajatus pohtia, millaisia tuloksia syntyisi, jos näiden brändien johto istahtaisi samaan pöytään 😃..
      Teoriassa päämäärät ja arvot tuntuvat samansuuntaisilta.
      (Taika puolestaan on enemmän 'perinteisen', konstailemattoman luonnonkosmetiikan genreä, hiukan kuin Suomen Lavera. Se hajustamaton linja on oikein kelpo korvike Lavera Neutralille..!)

      Vastaa

      0
    6. Muuten, kiinnostava nähdä Suomen kentällä useita kosmetiikkamerkkejä, joissa on näin kuluttajan näkökulmasta paljon yhteistä. Esim. Laponie of Finland, Olivia Klein, pure=Beauty, Taiga Cosmetics.. hajustamattomia tuotteita laadukkailla luonnon raaka-aineilla .. Onkohan aivan kerettiläinen ajatus pohtia, millaisia tuloksia syntyisi, jos näiden brändien johto istahtaisi samaan pöytään 😃..

      Kiinnostavaa pohdintaa :)

      Näillä on paljon yhteistä, mutta mä näen Taigan ja Pure Beautyn myös hyvin erilaisina. Olivia ja Laponie muistuttavat eniten toisiaan ollen kumpikin suunnattu erityisesti ongelmaiselle ja hyvin herkälle iholle, mutta Pure Beauty ja Taiga on suunnattu kaikille ihotyypeille, eivätkä profiloidu yhtä vahvasti herkän ihon tuotteiksi. Pure Beauty eroaa lisäksi "rajusti" sillä, osa tuotteista tuoksuu jopa aika voimakkaasti raaka-aineiltaan, vaikkei kaikissa olekaan varsinaisia hajusteita. Birch Sap Mistissä on myös hajuste: phenethyl alcohol, joka tuo kukkaisen tuoksun.

      Mä luulen, että Laponien kemisti heittäisi kaikki muut ulos, jos nämä neljä istuisivat samaan pöytään. 😆 No ei tosi, mutta Laponien periaatteet eroavat niin paljon muista, että en näe heitä yhteistyössä kenenkään kanssa. Olisi kyllä kiinnostavaa istua kärpäsenä katossa kuuntelemassa etenkin Laponien ja Olivian tuotekehittäjien jutustelua. ☺️

      Vastaa

      0
    7. Kuulostaa siltä, että Laponien ihonhoitofilosofia tosiaan poikkeaa monesta nimenomaan luonnonkosmetiikan brändistä.. hienoa, että kaikki luonkos-merkit eivät ole vakuuttuneita eteeristen öljyjen tarpeellisuudesta ihmiselle.
      (Muistan kyllä sun olevan niiden kannalla ja vakuuttunut niitten terapeuttisista vaikutuksista.. itse tyydyn keramideihin, lesitiiniin, kolesteroliin, glyseroliin ym. ihon suojavaippaa vahvistaviin ainesosiin,, sekä muutamiin rauhoittaviin ja vahvistaviin kasviuutteisiin & antioksidantteihin.)

      Kuulisin mielelläni paljonkin eri brändien filosofiasta ja periaatteista, juuri se on jotain, minkä koen valtavan kiinnostavana.

      Vielä muuten, on ilo huomata, että Twistben joukkue ei pidä vegaaniutta oletus- ja itseisarvona, vaan on sisällyttänyt valikoimaan lihaliemijauheita, kollageenia, sisäelinlapseleita ym eläinkunnan tuotteita. Ravinnonkin kohdalla vapais valita on perusoikeus. Vaikka vegaanius on niin yleistynyt, moni kokee eläinperäisistä ravinnonlähteistä olevan hyötyä ja saavansa niistä paljon hyvää. Näin omallakin kohdalla, itse asiassa Nordic Kings luuliemipönikkä komeilee juuri pöydällä.. 💙

      Vastaa

      0
    8. Minusta on hienoa, että kaikkiin mieltymyksiin on olemassa laadukkaita sarjoja. 🙂🙏🏻 Tuoksulla tai ilman. :)

      Vielä muuten, on ilo huomata, että Twistben joukkue ei pidä vegaaniutta oletus- ja itseisarvona, vaan on sisällyttänyt valikoimaan lihaliemijauheita, kollageenia, sisäelinlapseleita ym eläinkunnan tuotteita

      👍

      Vastaa

      0
    9. ...mutta asiakas voi optimoida hakuammunnan tuloksia valitsemalla, kysyykö neuvoa Tokmannin myyjältä, brändi-sidonnaiselta konsulentilta vai ihonhoitoon erikoistuneelta kauneusneuvojalta ;) Toki vinkkien lähteissä on eroja.

      Toisissa paikoissa on asiantuntevampi tai sanotaan niche-erikoistuneempi henkilökunta kuin toisissa, tämä varmasti pätee kaikilla aloilla. Se voi olla myös kilpailuetu. Tulehdukselliset iho-ongelmat ovat ehdottomasti suuressa asiakasmittakaavassa "niche"-osastoa. Mun vanhassa työpaikassa kukaan ei olisi osannut auttaa ruusufinni-asiakasta, vaikka oikein pätevästä myymälästä oli senkin kohdalla kyse. Osaaminen vain kohdentui eri tyyppisiin ihonhoitotarpeisiin.

      Vastaa

      0
  18. Minusta vielä tätäkin ärsyttävämpi on mainoksissa, blogipostauksissa, ihonhoitoartikkeleissa ym viljelty termi "epäpuhdas iho". Tämä jos jokin on minusta suorastaan loukkaava ilmaus. Vaikka minulla on kasvossa näppyjä ja epätasaisuuksia, on ihoni kyllä puhdas, ei epäpuhdas eikä likainen.

    Vastaa

    0
    1. Ymmärrän tosi hyvin tämän kokemuksen.

      Vaikka iho itsessään ei ole "likainen", 'epäpuhtaus' on vakiintunut kollektiiviseksi ilmaisuksi ihon näpyille, finneille ja mustapäille. Ja siitä sitten on johdettu ilmaisu "epäpuhdas iho", joka on lyhyempi ilmaisu kuin "epäpuhtauksia sisältävä iho".

      Mun mielestä englannin kielen sana 'imperfection' (= epäpuhtaus) on vieläkin karumpi. Eli finni on mukamas "epätäydellisyys". ☹️

      Vastaa

      0
  19. Kyllä, hyvä näkökulma, samaa olen pohtinut. Olet ytimessä ja tämä korostuu etenkin kun on monta vuotta seurannut tätä tapaa (ja itsekin olen siihen osallistunut), toki onhan siinä jotakin sisällöllistä yritystä kuin vain tuotteen myyminen alella. Tälläisellä tavalla voi olla arvoa heille, jotka eivät vielä tiedä ihonhoidosta kovinkaan paljoa ja ovat vasta tutustumassa. Meille ”konkareille” tällainen on juurikin sitä mitä kirjoitat. Mielestäni tapa markkinoida tarpeen luomisen kautta tulisi olla enemmissä määrin arvoperusteisempaa, vastata tarpeeseen sen luomisen sijaan. Ihailen heitä, jotka ovat aidosti tutustuneet asiakkaisiinsa ja heihin ketkä voisivat olla asiakkaita, ja sitten kohdentaa markkinointiviestinsä näille tyypeille. Ainakin itse saatan ostaa tällaisesta mainoksesta helpommin, kun se uppoaa omaan arvostus- ja tunnekenttään ja antaa mielikuvan brändistä joka markkinoi. 🤗

    Vastaa

    0
    1. toki onhan siinä jotakin sisällöllistä yritystä kuin vain tuotteen myyminen alella

      Ihan totta 🙂

      Mä vain jättäisin pois vihjauksen siitä, että asiakkaan ihon kunto on heikentynyt vuodenajan seurauksena, ja SIKSI kaipaa nyt uusia tuotteita. Sen, onko iho kuivunut tai samentunut, voi jättää asiakkaan itsensä harkinnan varaan. Tällainen negatiivisen kautta tarpeiden luominen saisi loppua ihan kaikkien alojen markkinoinnissa.

      Tälläisellä tavalla voi olla arvoa heille, jotka eivät vielä tiedä ihonhoidosta kovinkaan paljoa ja ovat vasta tutustumassa.

      Totta tämäkin. Mutta tässäkin tapauksessa asia voidaan esittää myönteisellä spinnillä, opastamalla vasta-alkajille millaisesta hoidosta iho hyötyy eri vuodenaikoina. Ymmärrän ilman muuta, että "Pääsikö ihosi korpsahtamaan talven tuiskuissa? Tässä nopea helpotus!" on paljon myyvempi viesti kuin "Talven tullen on hyvä päivittää tuotteet yadda-yadda", mutta mä vain en pidä sitä tyylikkäänä ja asiakasta arvostavana tapana. Ihonhoidon vasta-alkajan korvaan se ei kenties särähdä, mutta sama viesti kohdentuu myös tuhansille yrityksen tuotteisiin ja palveluihin jo sitoutuneille asiakkaille.

      Mutta me taidetaan joka tapauksessa olla tässä lopulta ihan samoilla linjoilla. 🩷 "Markkinoinnin tulisi vastata tarpeeseen, ei luoda sitä." Erittäin hyvin sanottu.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (94)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)