12.06.2022

Essen aurinkovoide

Vihdoin pääsen antamaan arvioni Essen aurinkovoiteesta!

Olen saanut voiteen töistä.

ESSE SUNSCREEN SPF 30

Essen aurinkovoide lanseerattiin viime vuonna, mutta sitä saatiin Suomeen niin pieni erä (ja tuote oli niin suosittu!), että erä myytiin loppuun silmänräpäyksessä. En siis päässyt edes näkemään Essen aurinkovoidetta viime vuonna - muuten kuin kuvissa.

Essen aurinkovoide ilmestyi juuri ennen Patykan aurinkovoidetta ja ehti saman tien kerätä suomalaisten kuluttajien keskuudessa hurmioituneita "ihan paras luonnonkosmetiikan aurinkovoide" -arvioita. Kun sitten Patyka rantautui kauppoihin pian Essen jälkeen ja aiheutti niinikään samanlaista "no ihan paras!" -innostusta, olin enemmän kuin utelias vertaamaan näitä kahta. Mutta siihen ei sitten ollut mahdollisuutta - ennen kuin nyt, seuraavana kesänä. :)

Miltä Essen aurinkovoide tuntuu?

Essen aurinkovoide on hyvä - ja ihan erilainen kuin Patykan. Välitön kokemukseni on, että Esse sopii selvästi Patykaa kuivemmalle iholle - se on ravitsevampi. Essen koostumuksen ihofiilis muistuttaa jossain määrin Mossan 365 Day Defence -voidetta; myös Mossa on ravitseva ja tuntuu iholla hoitavalta. Esselle ja Mossalle on yhteistä myös voiteen nude sävy, joka ei kuitenkaan näy iholla. Essen sävy on vielä Mossaakin läpikuultavampi.

Essen aurinkovoide on kaiken kaikkiaan aika "jämäkän" tuntuinen ja koostumus on tiiviimpi kuin esimerkiksi Patykassa, mutta myös Mossassa. Jämäkkyys tulee Essen sisältämistä kasvivahoista (vernissasumakki ja japaninvaha), jotka tyypillisesti tuovat ihonhoitotuotteisiin tällaista suojaavaa ihotuntumaa sekä jämäkkyyttä - ja tietysti ehkäisevät tehokkaasti kosteuden haihtumista. Voide levittyy kuitenkin erittäin miellyttävästi, ei tunnu paksulta eikä jätä iholle näkyviin minkäänlaista aavistusta sisältämästään mineraalifiltteristä. UV-suojan tuo sinkkioksidi. Koostumus on hajusteeton.

Esselle tyypillisesti voide sisältää runsaasti afrikkalaisia kasviuutteita sekä antioksidantteja kuten myrothamnus- eli ylösnousemuskasvin uutetta, rooibosta, oliivinlehtiuutetta sekä oliiviöljyn saippuoitumattomia yhdisteitä. Veden sijaan voiteen nestepohja on aloe veraa. Ihoa pehmentävänä ainesosana on sheavoita.

Voidetta ei ole nimetty erityisesti kasvoaurinkovoiteeksi, ja ohjeissakin neuvotaan levittämään voidetta "auringolle altistuville alueille", mutta kyllä tämä varmasti useimmille kuluttajille on kokonsa, hintansa ja hoitavan koostumuksensa puolesta nimenomaan kasvovoide.

Essen aurinkovoiteen speksit pähkinänkuoressa:

  • Suojakerroin SPF 30 sekä laajan kirjon UVA/UVB-suoja
  • Normaalista kuivalle iholle soveltuva ravitseva koostumus
  • Sopii myös herkälle iholle
  • Hoitava ja antioksidanttinen
  • Hajusteeton
  • Cosmos Organic -sertifioitu
  • Vegaaninen
  • Ei sisällä nanopartikkeleita
  • Hinta: 44€ / 30 ml

Aurinkovoidetta myyvät Esse-hoitolat ja verkossa Jolie sekä Twistbe.

Sannin fiilis:

Esse Sunscreen on oikein miellyttävä aurinkovoide ja ymmärrän hehkutukset erityisesti liittyen voiteen tasaiseen levittyvyyteen ja näkymättömyyteen iholla. Se sopii mielestäni parhaiten henkilölle, joka toivoo aurinkovoiteeltaan hoitavuutta ja täyttä näkymättömyyttä iholla.

Jos lähden vertaamaan Esseä Patykaan, pidän Patykan koostumuksessa enemmän se vesimäisestä ohuudesta (se on yhä ohuudessaan voittamaton), mutta Essessä taas pidän enemmän hoitavasta tunteesta ja kauniista, hillitystä glow'sta jonka voiteen ravitsevampi koostumus jättää iholle. Essen voide on siis ns. kaunistavampi iholla mielestäni, varmasti ainakin kuivemmalla ja kosteusköyhällä iholla. Patyka ei jätä ihoa kuultavaksi vaan päin vastoin jopa hieman mattaiseksi.

Jos vielä vertaan Esseä kolmanteen suosikkiini Alga Mariksen sävytettyyn (SPF30), Alga Maris on aivan erilainen: se on meikkivoidemainen sekä samettisen kuivakka. Alga Maris tuntuu enemmän BB-voiteelta, Esse hoitovoiteelta. Ja Patyka kevyeltä kosteusvoiteelta. ☺️

19 comments on “Essen aurinkovoide”

  1. Hei! Alga Maris jättää kasvoni aivan valkoisiksi, onkohan kyse omasta ihostani vai laitanko liikaa? Miten sinulla? Minulla on couperosa, muutaman kerran ärtynyt pahaksi ruusufinniksi. Joudun pesemään aika rajusti ihoa saadakseni pois fysikaalisen aurinkorasvan, ei meinaa millään irrota. Olisiko sinulla joku idea avuksi? Kiitos!

    Vastaa

    0
    1. Hei! Alga Maris jättää kasvoni aivan valkoisiksi, onkohan kyse omasta ihostani vai laitanko liikaa?

      Tajusin, että unohdin tekstistä sanan 'sävytetty', puhuin siis Alga Mariksen sävytetystä SPF 30 -kasvoaurinkovoiteesta. Se ei jätä ihoa valkoiseksi koska sisältää väripigmenttejä meikki- tai BB-voiteen tapaan.

      Alga Mariksen sävyttämätön SPF30-kasvoaurinkovoide ei sekään muistini mukaan jätä yhtään valkoista iholle, mutta jos sitä levittää oikein runsaasti, voi nähtävissä varmaan ollakin vaaleaa kajoa. Mineraaliaurinkovoiteen vaaleus korostuu, mitä enemmän sitä levittää iholle (tai mitä korkeampi suojakerroin). Jos sinulla on käytössä SPF50-suojakerroin, se jättää ihan pakosta vaaleaa sävyä. Toistaiseksi tiedossani ei ole yhtäkään sävyttämätöntä SPF50-tason mineraaliuaurinkovoidetta, joka ei jättäisi ihoon jonkin verran vaaleaa kajoa. On toistaiseksi mahdotonta valmistaa niin korkean suojakertoimen fysikaalinen aurinkovoide siten, että mineraalifiltterin luontainen vaaleus saataisiin kokonaan kätkettyä - ellei sitten lisää voiteeseen väripigmenttiä.

      Joudun pesemään aika rajusti ihoa saadakseni pois fysikaalisen aurinkorasvan, ei meinaa millään irrota. Olisiko sinulla joku idea avuksi? Kiitos!

      Onhan käytössäsi puhdistusöljy? Fysikaalinen aurinkorasva lähtee vain öljyllä. Herkälle iholle suosittelen ehdottomasti Taiga Cosmeticsin hajusteetonta puhdistusöljyä. Sitä myyvät useammatkin paikat (mm. Stockmann), mutta Biodellyltä saat sen halutessasi -20% alennuksella käyttäen mun koodia KARKKIPÄIVÄ:

      https://biodelly.fi/collections/taiga-cosmetics/products/taiga-cosmetics-cleansing-oil-puhdistusoljy-ikaantyvalle-iholle

      Puhdistusöljyllä aurinkovoide irtoaa vaivatta. Levitä öljy kuivalle (ei-kastellulle) iholle ja hiero. Huuhtele iho lämpimällä tai haalealla vedellä, ja öljy muuttuu maidoksi ja liukenee iholta hujauksessa jättämättä öljyistä pintaa.

      Vastaa

      0
    2. Kiitos vastauksesta Sanni. Käytössäni on Alga Maris spf 30, ei sävytetty. Ostin sen, koska olin lukenut, ettei jää iholla valkoiseksi, mutta kyllä vaan olen ihan haamuna sitä laitettuani. Öljyllä pesen sen pois, käytössä on Madaran ja Novexpertin tuotteet. Tuntuu, että iho ärsyyntyy jo siitä, kun pyörittelen öljyä kuivalla iholla. Öljy ei oikein tunnu sujuvasti liikkuvan iholla vaan sitä joutuu suht kovasti pyörittelemään. Luuletko, että tähän aurinkovoiteeseen voisin itse sekoittaa jotain väriä ja mitähän se voisi olla? Ettei jäisi koko voide käyttämättä ja turha ostos harmittamaan.

      Vastaa

      0
    3. Käytössäni on Alga Maris spf 30, ei sävytetty. Ostin sen, koska olin lukenut, ettei jää iholla valkoiseksi, mutta kyllä vaan olen ihan haamuna sitä laitettuani.

      Onpa harmi.

      Luuletko, että tähän aurinkovoiteeseen voisin itse sekoittaa jotain väriä ja mitähän se voisi olla?

      Valitettavasti aurinkovoiteeseen ei itse voi (kannata) sekoittaa mitään, sillä se vaikuttaa UV-filtterien levittyvyyteen iholle. Aurinkovoiteen tärkein ominaisuus on se, että UV-suoja-aineet muodostavat iholle tasaisen "verkon". Tasainen levittyvyys on aurinkovoiteiden valmistajille haastavin osuus aurinkovoiteessa, ja kaikki voiteen ainesosat vaikuttavat siihen, miten UV-suojapartikkelit asettuvat iholle. Jos lisäät voiteeseen jotain ylimääräistä, se vaikuttaa levittyvyyteen (--> erityisesti siis UV-partikkelien asettumiseen iholla, itse voide voi edelleen tuntua levittyvän hyvin), eikä tuotteen UV-suoja enää välttämättä toteudu luvatulla tavalla.

      Öljy ei oikein tunnu sujuvasti liikkuvan iholla vaan sitä joutuu suht kovasti pyörittelemään.

      Tämä kuulostaisi liittyvän Mádaraan, onko sinulla Mádaran Melting Cleansing Oil? Se on oleogeeliä eikä liiku iholla yhtä hyvin kuin öljy. Mádaran oleogeeli on vieläpä jäykemmästä päästä. Ihanteellisesti se tulee lämmittää ja notkistaa kämmenissä ennen kasvoille viemistä. Melkein suosittelisin enemmän perinteisiä juoksevia öljyjä. Novexpertin öljy onkin sellainen, mutta ehkä sinulla toimisi parhaiten vielä ohuempi öljykoostumus..? Novexpert on aika täyteläistä. Whamisan ja Yves Rocherin puhdistusöljyt ovat tosi ohuita.

      Kolmas vaihtoehto on poistaa mineraaliaurinkovoide bi-phase-tyyppisellä putsarilla. Se on täysin nestemäinen ja levitetään kasvoille vanulapulla. Mádaran bi-phase-meikinpoistoaine lupaa poistaa myös fysikaalisen aurinkovoiteen:
      https://www.madaracosmetics.com/fi/myymala/bi-phase-makeup-remover-meikinpoistoaine

      Vastaa

      0
    4. Kannattaa kokeilla jotain sellaista palasaippuaa, joka sisältää runsaasti saippuoitumatonta rasvaa. Tällaisia vaihtoehtoja on runsaasti myös suomalaisilla pienvalmistajilla. Ei ole kallis sijoitus ja menee käsisaippuana loppuun, jos ei toimikaan. :)

      Vastaa

      0
  2. Kiva saada tästäkin arvio. Tänä vuonna satsasin Patykaan. Haluaisin vielä varmistaa missä kohtaa voide tulee levittää kasvoille? Seerumien jälkeen laitan kasvoöljyn, niin tuleeko aurinkovoide ennen vai jälkeen öljyn? Käytän Alima puren meikkipohja, joka on muuten ihan paras, niin voiko sen sitten laittaa aurinkovoiteen päälle?

    Vastaa

    0
    1. Aurinkovoide tulee aina ihan viimeisenä iholle kaikkien hoitotuotteiden päälle. :) Alima Puren mineraalimeikkipohjan voit laittaa aurinkovoiteen päälle.

      Vastaa

      0
  3. Tuo Essen koostumus ei kuvauksen mukaan houkuttele yhtään. :D Eli ravitseva ja hoitava koostumus kesällä, kun voiteen tarve on muutenkin niin vähäinen, on se mitä vähiten kaipaan. Ja yllättävän monessa voiteessa koostumus on juuri sellainen. Vaikka esimerkiksi Patykan voide on tosi ohut ja kevyt, niin sekin on siinä rajalla, että haluaako sitä kunnon kesähelteellä kasvoilleen. :)

    Vastaa

    0
    1. Eli ravitseva ja hoitava koostumus kesällä, kun voiteen tarve on muutenkin niin vähäinen, on se mitä vähiten kaipaan. Ja yllättävän monessa voiteessa koostumus on juuri sellainen.

      Tämä johtuu siitä, että ravitsevilla (= öljyrikkailla) koostumuksilla pyritään vähentämään mineraalijauheen aikaansaamaa jähmeää ja "kuivakkaa" tunnetta iholla. Lisäksi kenties vielä tärkeämpi tekijä on se, että mineraalipartikkelit "suspensoituvat" öljyiseen pohjaan huomattavasti paremmin kuin vesivoittoiseen emulsioon. En tiedä mikä tuon suspense-verbin pätevä vastine suomeksi on, mutta sillä tarkoitetaan kosmetiikan yhteydessä partikkelien tasaista leviämistä tuotteen ulkoiseen faasiin ja paikoillaan pysymistä. Siten, että ne eivät valu purkin pohjalle tuotteen säilytyksen aikana vaan pysyvät sekoittuneena voidepohjaan. Aurinkotuotteessa on ensiarvoisen tärkeää, että UV-suoja-aineet levittyvät iholle tasaisesti, ja öljyinen pohja mahdollistaa sen vetistä pohjaa paremmin.

      En tiedä mitä Patykan tuotekehityksessä on keksitty, mitä muut valmistajat eivät ole keksineet, sillä Patyka on todellakin toistaiseksi ainoa aurinkovoiteiden valmistaja, jonka mineraaliaurinkovoiteet ovat niin vähäöljyisiä, raikkaita ja ohuita. Dhyvanan SPF 30 -voide tulee hyvin lähelle, eli sielläkin on osattu jotain mitä suurin osa muista valmistajista ei hallitse. Välillä kieltämättä mietin, että voikohan Patykan aurinkovoide antaa yhtä luotettavan suojan kuin muut, kun mietin, miten mineraalkipartikkelit sitten pysyvät "suspensoituneina" vähäöljyiseen emulsiopohjaan. Mutta Patyka on korkealuokkainen brändi ja voiteet käyneet läpi samat SPF-testit kuin muutkin, joten ei tässä pitäisi olla mitään epäilystä.

      Kaikille muille valmistajille paitsi Patykan innovaattoreille (heh..!), ravitseva ja hoitava pohja on käytännössä välttämättömyys, kun halutaan luoda oikeasti toimiva ja tehokas aurinkovoide.

      Vastaa

      0
    2. Joo,tuo on huomattu luonnonkosmetiikan suojavoiteissa, mutta mun mielestä tämä koskee jotenkin myös synteettisiä suojavoiteita. Myönnettäköön, että olen erityisen sensitiivinen voiteiden koostumusten suhteen, mutta mun mielestä myön kemialliset sujavoiteet ovat joko a) aina liian ravitsevia tai b) ikävän puuterimaisen kalvon jättäviä. Tämä jälkimmäinen koskee niitä suojavoiteita, joita markkinoidaan rasvaiselle iholle. Niissä kaikissa (tai no kaikkia nyt en ole kokeillut, mutta..) on sellainen ikävä piirre, että ne jättävät jopa kiristävän kalvon iholle. Ja sitten taas normi-ihon voiteet jättävät raskaan ja kiiltävän tunteen. Ainoa, joka tuntuu edes vähän paremmalta oli eräs Eucerinin aurinkovoide kasvoille, mutta sekin mentiin viime vuonna muuttamaan hajustetuksi. Sitä ennen oli hajusteeton. Eli ei sitä enää voi käyttää, mikä harmittaa paljonkin. Onneksi tuo Patykan spf30 kasvoille on sellainen, joka tuntuu asialliselta. Ei se ihan väritön ole, mutta ei sentään tunnu kalvona iholla.

      Tulipa tästä vuodatus.. :D

      Vastaa

      0
    3. mutta mun mielestä tämä koskee jotenkin myös synteettisiä suojavoiteita. Myönnettäköön, että olen erityisen sensitiivinen voiteiden koostumusten suhteen, mutta mun mielestä myön kemialliset sujavoiteet ovat joko a) aina liian ravitsevia tai b) ikävän puuterimaisen kalvon jättäviä.

      Sun täytyy siirtyä aasialaisiin aurinkovoiteisiin 😄 Itse en ole vieläkään näitä hehkutettuja täysin vesimäisen tuntuisia superohuita kulttiaurinkovoiteita kokeillut (koska nämä nyt jo käytössä olevat voiteet tuntuvat oikein mukavilta :)), mutta suosittelen tutustumaan vaikka Biorén kultti-asemassa olevaan Aqua Rich Watery Essence SPF 50+ -aurinkovoiteeseen:

      https://www.amazon.com/Biore-Aqua-Watery-Sunscreen-Count/dp/B07NGP9F4H

      (En osaa sanoa saako tätä jostain Suomesta, meillähän on näitä pieniä aasialaisen kosmetiikan verkkokauppoja täällä. Itsellä ei ole osunut silmään.)

      Piti vielä se sanoa, että vaikka kemiallinen UV-filtteri ei ole olemukseltaan jauhoista, niin kyllä kemiallisetkin filtterit tuovat ihovoiteen koostumukseen selvästi "tuntumaa". Oma kokemukseni ainakin on, että ihan ohuimmat ja notkeimmatkin kemialliset UV-suoja-aineet jättävät iholle tietyn aurinkotuotteen tuntuman, sen erottaa ihan selvästi tavallisesta kosteusvoiteesta. Mä en itse oikeastaan odota, että aurinkosuojatuote koskaan voisi olla _täysin_ tuntumaton iholla, aina siinä on joko rasvaisuutta, nahkeutta, puuterisuutta tai kalvoisuutta (tai vaaleaa sävyä!). Parhaimmissa tietysti hyvin lievinä :)

      Ai niin muuten, onhan muillakin kuin aasialaisilla brändeillä jo näitä ihan vesimäisiä aurinkotuotteita, voidetta ei siis ole pakko käyttää jos ei voiteen ihotuntumasta tykkää.

      https://kauppa.korres.fi/category/488/cucumber--ginseng-hyaluronic
      https://aco.fi/product/sun-protect-water-spf-25
      https://www.yliopistonapteekki.fi/vichy-capital-soleil-solar-protective-water-spf50-enhanced-tan-200-ml-91587

      Tulipa tästä vuodatus.. :D

      Ymmärrän kyllä, itsellekin aurinkovoiteiden koostumukset ovat tärkeitä (ja tykkään puhua niistä vuolaasti..!) 😊 Minulla ihon kuivuminen on varmaan auttanut paljon koostumusten "sietämisessä" - nykyään kun ihoni imaisee helposti täyteläisemmätkin koostumukset, eivät useimmat runsaammatkaan koostumukset enää jää rasvaisen tuntuisena kerroksena iholle.

      Vastaa

      0
  4. Taas kiinnostava uutuus :) Tulee mieleen aina näistä lukiessa, että kehotus lisätä aurinkosuojaa päivän mittaan on kyllä aika haastavaa.. varsinkin sävytetyn tuotteen kanssa. Jos pigmenttiä on yhtään enemmän, ylimääräinen annos saa kasvot helposti pakkeloidun näköisiksi...
    Aurinkovoiteen lisäily on hankalaa muutenkin... ellei kyseessä ole kevyt ja pieni pakkaus, sitä ei viitsi kanniskella ympäriinsä. Eri tuotteen lisääminen taas on ongelma filtterien sekoittumisen ja yhteensopimattomuuden kannalta... Entä kuinka ihmeessä meikatun ihon päälle voi lisätä aurinkosuojaa?
    Aasiassa on myynnissä todella kevyitä suihkeita, joku sellainen olisi ainoa vaihtoehto...

    Vastaa

    0
    1. Entä kuinka ihmeessä meikatun ihon päälle voi lisätä aurinkosuojaa?

      Minun mielestäni ei oikein mitenkään, mutta joidenkin mielestä suihkuttamalla päälle aerosoli-muotoon pakattua aurinkosuojaa. Minusta tämäkin muoto kyllä vaikuttaa meikkiin, eikä tulos voi enää olla siisti. Itse olen ottanut tavaksi tehdä lähes aina väliputsauksen kun lisään päivän aikana aurinkovoidetta, oli mulla meikkiä tai ei. Jos olen ulkona, pikaputsaan kasvot puhdistusliinalla ennen uutta aurinkovoidekerrosta, jos olen kotona, pesen kasvot kunnolla vedellä ja puhdistusaineella. Ainoastaan veneellä saatan lisätä voidetta esim. stickistä suoraan naamaan tekemättä välillä välipuhdistusta.

      Vastaa

      0
  5. Olen testannut kasvoilla (ja vartalolla) biosolista (kasvojen tuote+suihkutettava vartalolle), algamariksen kasvoille tarkoitettu spf30, vartalolle ja kasvoille tarkoitettu sensitive/lapsille sopiva suihke. Ohuin koostumus oli tuossa sensitive suihkeessa ja levittyvyys ihan hyvä. Biosolikset oli paksumpia,levittyvyys ei niin hyvä,jumahti se suihkekin sääreen, etten saanut kunnolla levitettyä.

    Suurin ongelma näiden kanssa oli sitten se kiristävä tunne, mikä tuli iholle ja pois pesemisen vaikeus.

    Niin ja algamariksen kasvovoide kuivatti hurjasti kasvoja! Sen lisäksi,että tuli tukkeumia :(

    Siksikin mietityttää, että uskallanko kokeilla kasvoille tätä esseä. Patyka kuulostaa koostumukseltaan paremmalta(oliko tässä tuoksu??), en minä halua kasvoilleni liikaa öljyisyyttä, mutta toisaalta kaikki luonnonkosmetiikan aurinkosuojat tähän asti on kuivattaneet kasvojani paljon!

    Tänään on ohjelmassa 4h pilkkimistä tai no..pilkkijöiden valvontaa, joten kaivoin kaapista la roche posayn spf 50+
    Ei litteä,vaan sellainen pumpputuubi ja tämä kyllä häviää kasvoille hyvin,ei ole tahmainen,ei jätä valkeaksi.. mutta ei olekaan luonnonkosmetiikkaa.

    Eikö tärkeintä ole kuitenkin ihon suojaaminen?

    Vastaa

    0
    1. Siksikin mietityttää, että uskallanko kokeilla kasvoille tätä esseä. Patyka kuulostaa koostumukseltaan paremmalta(oliko tässä tuoksu??), en minä halua kasvoilleni liikaa öljyisyyttä, mutta toisaalta kaikki luonnonkosmetiikan aurinkosuojat tähän asti on kuivattaneet kasvojani paljon!

      Esse on paljon ravitsevampi (eli "suomeksi" sanottuna rasvaisempi) kuin yllä luettelemasi voiteet. Patyka taas on kaikkein vähärasvaisin.

      Kuvailet luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden kuivattavan ihoasi. Ilmiö voi mahdollisesti johtua mineraaleista itsestään. Jotta saavutetaan SPF 30 suojakerroin tai sitä korkeampi, käytetään tuotteessa jopa 30% mineraalijauhetta. Ymmärrettävästi tämä väkisin verottaa tuotteen kosteuttavuutta.

      En ole perehtynyt kemiallisten aurinkosuojien formulointiin, joten en tiedä missä prosenttiluokissa kemiallisia UV-filttereitä tulee käyttää jotta saavutetaan korkea suojakerroin, mutta voi hyvinkin olla, että niitä tarvitaan paljon vähemmän kuin 30%.

      Ehkäpä sinulle sopii paremmin kemiallinen suoja, kaikilta ominaisuuksiltaan?

      Ilman muuta tärkeintä on ihon suojaaminen, ei se, millaisella filtterillä homman toimittaa :)

      Vastaa

      0
  6. Kiitos taas 🩷🤭

    Käytän nyt ainakin tuon avaamani la roche posayn (La Roche-Posay ANTHELIOS Ultra SPF 50+ aurinkosuojavoide 50ml).
    Vartalolle ja lapsille varmaan hankin taas sitä Riemann P20 suihketta.

    Ehkä tuo esse ei kuivattaisi,mutta tykkäisinkö sitten siitä muuten 🤷🏻‍♀️ 😏 Aika hintavakin on, joten ehkä suojaan ihoni nuilla muilla keinoin ja pysyttelen varjossa.

    Vastaa

    0
    1. Voithan käydä jollain Esse-kosmetologilla kysymässä, jos voisit testata koostumusta testeristä :) (Tai jos asut Helsingissä niin Essen meikkivoidetta voi käydä testaamassa Jolien myymälässä.)

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (39)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat