22.03.2022

Kreikan saariopas: tuntematon Kythera hurmaa monipuolisuudellaan

Yksi Kreikan matkailun antoisimpia juttuja minulle on epäturistillisiin ja tuntemattomiin saariin tutustuminen. "Tuntemattomiin" voi laittaa lainausmerkkeihin, tai lisätä sen jälkeen vähintään "Kreikan ulkopuolella", sillä monet meille vieraat saaret ovat hyvin suosittuja ja tunnettuja kreikkalaisten itsensä keskuudessa.

Kreikkalaiset matkustelevat kotimaassaan paljon enemmän kuin me suomalaiset omassamme - tällainen mielikuva minulle on syntynyt. Kreikkalaiset todella arvostavat maansa kauneutta ja kun heillä ei ole meidän mökkikulttuuria, lomilla lähdetään saarille ja nauttimaan turkoosivetisistä paratiisirannoista. Kun saaria on tuhansia, on helppo valita omansa ja lomailla kreikkalaisittain kaukana pakettiturismin rakenteista. Joistain saarista onkin muodostunut enemmän kreikkalaisten saaria, toisten ollessa kansainvälisen charter-turismin "omia".

(Mutta kyllä kreikkalaisetkin matkustavat esimerkiksi Rhodokselle ja pitävät Rhodosta upeana, voin kertoa..! Eivät he siis mitenkään kategorisesti välttele ulkomaalaisten valtaamia saaria. :))

KYTHERA

Kythera on yksi Kreikan vähemmän tunnettuja saaria. Se on myös taatusti tuntemattomin Joonian saari, kaikkien muiden saariryhmän kohteiden kerätessä enemmän tai vähemmän pakettiturismia (Korfu, Zakynthos, Lefkada, Kefalonia..). Harva edes tietää Kytheran kuuluvan Jooniaan, koska se sijaitsee niin erillään muista Joonianmeren saarista manner-Kreikan eteläpuolella. Kythera sijaitsee itse asiassa lähempänä Kreetaa kuin mitään muita saaria.

Kytheraa ei oikein voi yhdistää klassiseen saarihyppelyyn koska sen ainoa saarelta-saarelle-yhteys on Kreetalle, ja sinne on muutenkin hankala päästä laivayhteyksillä. Tämäkin on varmasti ollut omiaan jättämään Kytheran tuntemattomaksi massayleisölle. Saarella on lentokenttä, mutta vain kotimaan liikenteelle.

Kythera on kiehtonut minua jo pitkään, mutta juuri hankala saavutettavuus on estänyt minuakin päätymästä sinne aiemmin. Viime syksynä sain vihdoin tilaisuuteni, kun pääsin ystävieni kyydissä Peloponnesokselle ja yhtäkkiä tajusin olevani vain muutaman tunnin laivamatkan päässä Kytherasta.

Ja miten palkitseva saari minua odottikaan..! Viime syksyn kokemuksen jälkeen voin sanoa, että Kythera on ehdottomasti oman vierailunsa ja sinne hankkiutumisen vaivan arvoinen. Saari on niin suuri ja monipuolinen, että siellä riittää helposti tekemistä pariksi viikoksikin.

Tekisi mieli verrata Kytheraa monipuolisuutensa ja kylärikkautensa puolesta Naxokseen ja Tinokseen. Kytheralla tosin on paljon vähemmän asukkaita, mutta saaren noin 4000 asukasta jakautuvat kymmeniin kyliin joista moni on yllättävän vilkas ja voisi sanoa jopa urbaani. Tämä oli minua eniten hämmästyttänyt seikka Kytheralla; se tuntui kuin omalta pikku-maaltaan, vähän kuin Kreikan "Ahvenanmaalta".

Ainoa juttu mikä voi hieman verottaa Kythera-vierailua on julkisen liikenteen totaalinen puuttuminen. Saarella ei ole bussiliikennettä edes kesäisin, vaan vierailijat ovat vuokra-auton tai taksin varassa. Ja autoa saarella todella tarvitsee, välimatkat ovat pitkät.

Itse liikuin taksilla, mikä ei lopulta ollut ihan valtavan kallista kun tein muutaman tarkkaan harkitun kylä-roadtripin, mutta omalla autolla on tietysti paras vapaus ja mahdollisuudet.

Millaiselle matkailijalle Kythera sopii?

Aitojen kreikkalaisten kylien fiilistelijöille

Epäturistillisesta tunnelmasta tykkääville; ei rihkamakauppoja, ei turistitavernoita, ei ryysistä rannoilla jne

Kauniin luonnon ja patikoinnin ystäville

Rentoon lomailuun vailla must-see-nähtävyyksiä

Lapsiperheille

Sinulle, joka haluat yhden saaren tarjoavan paljon katseltavaa ja koluttavaa; pitkät etäisyydet, lukuisat kiinnostavat kylät, luontokohteet kuten vesiputoukset, moninaiset hiekkarannat sekä kuvankauniita maisemia halkovat tiet tarjoavat loputtomiin antoisia päiväretkiä. 

KAPSALI

Suosittelen majoituskohteeksi ehdottomasti Kapsalin kylää Kytheran etelärannikolla. Sitä pidetään koillisrannikon Agia Pelagian ohella saaren sievimpänä ja turismin kannalta parhaat palvelut tarjoavana kohteena. Sillä kyllä, toki saarella on paljonkin palveluja vierailijoille, vaikkei paikka ole turistillinen.

Kun kirjoitin Kapsalista blogiin syyskuussa, kirjoitin saapuneeni elävään postikorttiin. Sellainen paikka Kapsali on. Meillä on tietysti kaikilla omat kuvamme täydellisen kauniista paikoista, mutta minulle Kapsali on yksi idyllisimmistä Kreikan kohteista joissa olen koskaan käynyt.

Kapsali tarjoaa ihan kaikki minua viehättävät puitteet: sijainti meren rannalla, rantakatu täynnään toinen toistaan tunnelmallisempia tavernoita ja kuppiloita - joista voi astua suoraan rantahiekkaan, kylässä ja sen välittömässä läheisyydessä on upeita maisemapaikkoja patikkapolkuineen ja kylä sijaitsee aivan arkkitehtonisesti kiinnostavan pääkaupungin kupeessa.

Heti kylän takana ja ympärillä kohoavat vehreät kukkulat ja dramaattiset vuorenrinteet, mikä luo kylälle erityisen kuvaukselliset raamit. Harvassa paikassa luonnon muotojen, meren ja kylän harmonia sulautuu yhteen näin upeasti - tämä on todellinen esteetikon kohde. (Vastaavia esteetikkoa kutittelevia paikkoja ovat mm. Parga manner-Kreikassa ja Egialin kylä Amorgoksen saarella. Santorinista puhumattakaan, mutta siellä turismin rakenteet ovat vahvasti läsnä tämän päivän maisemassa.)

Kapsalissa on kiireetön ja sympaattinen tunnelma ja olo siellä tuntui välittömästi kodikkaalta. Vaikka kylä on hyvin pieni (vain muutama sata asukasta), siellä on kaikki tarpeellinen ja riittävästi eloisuutta jotta mielenkiinto säilyy päivästä toiseen.

Tavernojen reunustamalla kapealla rantakadulla oli elämää joka ilta myöhään syyskuussakin, ja oli aina yhtä ihanaa pujahtaa sinne hiljaisemmalta takakadulta katselemaan ihmisiä ja kuuntelemaan verkkaista puheensorinaa illan hämärtyessä.

Jostain syystä minua viehättävät miniatyyrit: asiat tai paikat, joissa toistuvat isomman paikan ominaisuudet mutta pienessä mittakaavassa. Kapsali on juuri sellainen miniatyyri. ❤️ Taskukokoinen, mutta omaa isomman kylän charmin.

Chora linnoituksineen

Aivan Kapsalin yläpuolella sijaitsee Kytheran pää"kaupunki" (eli kylä) Chora. Kapsalissa asuessa asut käytännössä myös pääkaupungissa. Kävely osin tietä ja osin patikkapolkua pitkin Choraan vie vain parikymmentä minuuttia.

Maisema alas linnoitukselta Kapsaliin on lievästi ilmaistuna henkeäsalpaava (postauksen aloituskuva).

Tässä tunnelmakuvia upeasta Kapsalista. Tänne haluan ehdottomasti vielä takaisin!

Kapsalin rannalla veteen pääsee myös liikuntarajoitteinen erityisellä uimapyörätuolilla

Patikoitsijalle Kythera tarjoaa monia viehättäviä vaellusreittejä.

.

AVLEMONAS

Avlemonasin romanttinen pikkukylä saaren itäpuolella on sarjassamme typerryttävän suloinen. Kun kreikkalainen ystäväni Marianna kuuli minun menevän Kytheralle, hän sanoi vain: "sinun täytyy nähdä Avlemonas..! Jos jonnekin siellä menet, mene Avlemonasiin...!"

Kylä tunnetaan kristallinkirkkaista poukamistaan ja kykladisesta rakennustyylistään. Avlemonas sijaitsee Egeanmeren puolella mikä lienee vaikuttanut arkkitehtuuriin. Lähin Kykladien saari Milos on lähempänä Kytheraa kuin lähin Joonian saari.

Avlemonas on hyvin pieni eikä siellä ole yhtä paljon palveluita kuin Kapsalissa. Ravintoloita on vain muutama, mutta leppoisaa tunnelmaa häkellyttävän pittoreskissa miljöössä sitäkin enemmän. Avlemonas sopii pariskunnille kiireettömään kuherteluun tai miksei vaikka joogailuun ja meditointiin itsensä etsijöille.

Avlemonasissa ei ole hiekkarantaa (veteen pulahdetaan kiviltä), mutta aivan kylän ulkopuolella levittäytyy saaren pisin hiekkaranta Paralia Paleopoli.

Avlemonasissa ei ole tavernoiden reunustamaa rantakatua mutta kylän ravintoloiden sijainti ylempänä Avlemonasin keskusaukiolla (tai ainakin se on aukion tapainen...) on viehättävä sekin.

Kaikki Avlemonasissa on hyvin pientä ja tunnelma uneliaan seesteinen. Alin kuva kiteyttää kylän hengen täydellisesti.

.

CHORA

Saaren pääkaupunki venetsialaisine linnoituksineen tarjoaa kameraa rakastavia maisemia, kaunista arkkitehtuuria sekä kiehtovaa samoilua labyrinttimaisilla kujilla. Chorasta tuli saaren pääkaupunki venetsialaisten aikana 1500-luvulla, jolloin pääkaupunki siirrettiin nykyiseen sijaintiinsa vanhasta Paleochoran kylästä.

Statukseensa nähden Chora on yllättävän hiljainen. Vaikka kyseessä on saaren virallinen pääkylä, Chora ei ole vilkkain eikä edes saaren suurin kylä. Se on hallinnollinen keskus ja kiistatta myös saaren hienostunein ja kuvauksellisin kylä, mutta kaupunkimaista actionia ja vilkasta ravintolaelämää siellä ei tapaa ainakaan tavallisena arkipäivänä - tai kesäsesongin ulkopuolella (on toinen vaihtoehto). Kylässä on äärimmäisen viehättävä pääaukio jossa on paljon ravintoloita ja ihanan näköisiä terasseja, mutta kaikki niistä olivat tyhjiä aina kun kävin Chorassa, oli sitten päivä tai ilta.

Linnoitus rakennettiin vuonna 1503 ja kylä sen ainoan portin edustalle. Kylän muoto onkin mielenkiintoinen, sen levittäytyessä pitkänomaisena talojoukkona suoraan linnoituksen juurelta vastapäisen kukkulan rinteille.

Kylän halki kulkee pitkä ja kapea pääkatu, tai pikemminkin kuja, sillä kreikkalaisille pikkukylille tyypillisesti kylän ydin on autoton ja kadut kapeita labyrinttimaisia kävelykujia. Tunnelmaltaan erittäin viehättävä pääkatu muistuttaa Naxoksen Choran valkoisten talojen reunustamia ja romanttisten kaariholvien ali pujahtavia kujia.

Keskusaukion jälkeen kuja laajenee leveämmäksi kaduksi. Täällä on enemmän kauppoja ja palveluita sekä kulttuuritarjontaa tasokkaan arkeologisen museon muodossa. Tämäkin osa kylää oli aina vierailuillani hiljainen ja katu autio. Ilmiö ei ole minulle täysin vieras, vaikka erikoiselta vaikuttaakin. Vastaavaan olen törmännyt mm. Skyroksen ja Kythnoksen pääkylissä sesongin ulkopuolella. Joillain saarilla pääkylä on vilkas käytännössä vain kesäisin ja viettää hiljaiseloa muun osan vuodesta. Talvisin on tavallista, että pienemmillä saarilla on auki vain yksi tai kaksi ravintolaa, useimmiten satamakylien yhteydessä.

Chora ei ehkä syyskuussa ole paras paikka ihmisten katseluun, mutta kameraa täällä sopii ulkoiluttaa...! 😍

.

Vielä muutama vierailemani kylä lyhyesti.

POTAMOS

Kytheran suurin kylä sijaitsee saaren pohjoisosassa. Sanotaan, että keskellä talveakin, kun et näe ristin sielua muualla saarella, Potamoksen keskusaukiolla tapaat aina ihmisiä. Sunnuntaisin kylässä on vilkkaat markkinat ja keskusaukio täyttyy paikallisia tuotteita kaupittelevista myyjistä. Kahvilat ja terassit pullistelevat ihmisiä ja tuntuu kuin tulisit toiseen maailmaan - ainakin jos olet juuri tulossa Chorasta syyskuussa :)

Potamos edustaa aivan eri tyyppistä tunnelmaa ja arkkitehtuuria kuin Kapsali, Chora ja Avlemonas. Kylä ei ole yhtä kuvauksellinen ja viehättävän labyrinttimainen kuin Chora, mutta täällä on hauskoja värikkäitä rakennuksia, kiinnostavia hipsteri-kuppiloita sekä kauniita kirkkoja. Puiden varjostama kuhiseva keskusaukio kahviloineen on odottamaton - ja jopa kosmopoliittinen - vetonaula.

Potamos on "rouheampi" kuin Chora, ja tiheämmin rakennettu. Siinä missä Choran kujat jatkuvat ja jatkuvat, Potamoksen keskusta on lopulta hyvin kompakti ja kuhiseva alue loppuu lyhyeen. Sekin luo hyvin erityislaatuista tunnelmaa: yhtenä hetkenä istut tyylikkäässä jazz-baarissa ja katselet ikkunasta ihmisvirtaa torilla, 50 metriä ylempänä katu on autio ja vastaan saattaa tulla vuohi.

Maisema Potamoksesta Agia Pelagiaan johtavalta tieltä. Vastapäätä näkyy manner-Kreikan Peloponnesos.

AGIA PELAGIA

Koillisrannikon Agia Pelagiassa oli 80-luvulla saaren pääsatama, minkä myötä kylästä alkoi kehittyä Kytheran ensimmäinen varsinainen matkailukohde hotelleineen ja ravintoloineen. Agia Pelagia on kooltaan suurempi kuin Kapsali ja täällä on enemmän majoitusta ja ravintoloita. Se ei kuitenkaan ole yhtä idyllinen kuin Kapsali. Kauniita hiekkarantoja ja leppoisia rantatavernoita löytyy täältäkin.

Potamokseen on matkaa Agia Pelagiasta vain 7 km, joten autolla hurautat nopeasti fiilistelemään Potamoksen tunnelmaa ja sunnuntaimarkkinoiden kuhinaa. :)

Kun seuraavan kerran menen Kytheralle, haluaisin majoittua Agia Pelagiaksessa ja Potamoksessa yön tai pari.

MYLOPOTAMOS

Saaren keskiosassa sijaitsevassa Mylopotamoksen kylässä on taianomainen tunnelma. Vesiputousten ympäröimä kylä on poikkeuksellisen vehreä ja venetsialaishenkinen arkkitehtuuri ihastuttaa. Kylän plataanipuiden peittämän keskusaukion taverna on yksi viehättävimpiä paikkoja koko saarella - täällä istuisi hengittelemässä tunnelmaa, raikasta ilmaa ja puiden oksien läpi siivilöityvää kaunista valoa tunnin jos toisenkin.

Keskustan halki kulkee vesiuomia, jotka tosin minun vierailuni aikaan olivat kuivia, kuten myös alueen kuuluisat vesiputoukset. Vuosi 2021 oli poikkeuksellisen kuiva ja taksikuskini sanoi, ettei muista koskaan kokeneensa Mylopotamosta näin vedettömänä.

Mylopotamoksesta johtaa alas Kalamin rantaan lukuisten vesiputousten ja 23 vesimyllyn reunustama satumaisen kaunis vaellusreitti, joka tällä kertaa jäi kuivuuden vuoksi minulta kokematta.

Kahvila-taverna Platanos Mylopotamoksen keskusaukiolla täyttyi nopeasti lounasaikaan.

Myös tänne haluaisin palata ja viettää useammankin päivän vesiputouksiin, vanhaan Kato Choran linnoitukseen, Agia Sofian luolaan ja muihin alueen kiinnostaviin kohteisiin tutustuen. Voi olla, että mun pitää elvyttää ajotaitoni ennenkuin voin palata Kytheralle..!

(Minullahan siis on ajokortti mutta en ole ajanut 10 vuoteen...)

*

MUUTAMA SUOSITUS

Jos saavut saarelle minun tavoin ilman autoa, luotettavat kuljetukset saat saaren the taksikuljettajalta Giorgos Andronikokselta (tuttavallisesti George).

George on kaikkien saaren matkailutoimistojen suosittelema, ja syystäkin. Kielitaitoinen ja kohtelias nuorimies kuljettaa sinut kohteisiin turvallisesti ja ajallaan ja on aina tavoitettavissa esimerkiksi Whatsapilla. (Eikä vaivaa sinua small talkilla jos et itse halua keskustella.) Kuititkin saa matkoista (ei todellakaan selvä juttu Kreikassa..!).

Tämän kuvan ottohetkellä muuten näin Georgen kasvot ensimmäistä kertaa hänen kuljetettuaan minua viiden päivän ajan. Kuski piti maskin kasvoillaan koko ajan ja poisti sen vasta kun pyysin, tätä kuvaa varten.

Georgen tavoittaa näillä tiedoilla.

Hotel Mely / Kapsali

Mely-hotellin sijainti Kapsalin taaemmalla, rinteelle kipuavalla kadulla tarjoaa sekä rantakadun vuokrahuoneita edullisemmat hinnat että upeat maisemat kylän yli. Täällä on myös rauhallisempaa asua kuin vilkkaalla rantakadulla.

Hotelli on tasoltaan yksinkertainen ja itse käyttäisin siitä nimitystä "domatia", joka on perinteinen kreikkalainen yksityinen vuokrahuonemuoto. Huoneissa on keittonurkkaukset. Rakastin näköalaa ja omaa rauhaa huoneeni parvekkeella. Kun palaan Kytheralle, haluan majoittua tähän samaan huoneeseen. Tämän maiseman äärellä oli aivan ihanaa istuskella omine ajatuksineen tai töitä tehden. Tai illalla viinilasista siemaillen.

Yhteystiedot: Mely Hotel

Miten pääsen Kytheralle?

LAIVALLA

PIREUKSESTA (Ateenan satama): Kytheralle pääsee laivalla Pireuksesta 2-3 kertaa viikossa. Matka kestää 6,5 tuntia.

PELOPONNESOKSELTA:

Gythio: 2-3 kertaa viikossa. Matka kestää runsaat kolme tuntia.

Neapolis: päivittäin. Matka kestää 1 h 15 minuuttia.

✨ Vinkki: upea Monemvasia sijaitsee vain 40 km päässä Neapoliksen satamasta. Jos aikaa riittää, Kytheran voi helposti liittää Monemvasian vierailuun.

KREETALTA: Kissamoksen satamasta 2-3 kertaa viikossa. Matka kestää noin 3,5 tuntia.

LENTÄEN

Olympic Airin lennoilla Ateenasta, kesto 50 minuuttia.

.

Kaikki Kreikka-juttuni saari-hakemistoineen löydät täältä:

KREIKKA-HAKEMISTO

 

Kythera feeling, parvekkeellani Kapsalissa aamun pehmeässä valossa

14 comments on “Kreikan saariopas: tuntematon Kythera hurmaa monipuolisuudellaan”

 1. No nyt! Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta. Meillä on suunnitelmissa pidempi reissu Kreikkaan loka-marraskuussa, mutta saarta ei olla vielä valittu. Vähän myös mietityttää palveluiden saatavuus, jos matka on reilusti marraskuun puolella. Kiinnostaisi vaan olla pois Suomesta silloin. 😄 Paluu Agistrille houkuttaisi kieltämättä, mutta Monemvasia teki sun kuvissa niin ison vaikutuksen että se ja Kythera kiinnostaa nyt jopa enemmän. Onko siis Kytheralta suoraa yhteyttä Monemvasiaan?

  Vastaa

  0
  1. Onko siis Kytheralta suoraa yhteyttä Monemvasiaan?

   Ei suoraa, mutta nopea yhteys kyllä :) Monemvasiasta ei tätä nykyä enää ole laivayhteyksiä minnekään (ei ole ollut moneen vuoteen, enkä tiedä oliko Monemvasian ja Kytheran välillä koskaan laivaa), mutta se sijaitsee vain 40 km päässä Neapolis-nimisestä kaupungista, ja Neapoliksesta kulkee päivittäinen laivayhteys Kytheralle. Laivamatka kestää vain 1 h 15 minuuttia. Itse nappasin taksin Neapoliksesta ja matka Neapoliksen ja Monemvasian välillä taittui puolessa tunnissa.

   Vastaa

   0
 2. Ihan postaus. :) Jälleen kerran. On niin voimaannuttavaa, että kesä on tulossa.

  Tuli mieleen, että nyt kun olet itsekin hieman purjehtinut ja sinulla on purjehdustaitoisia ystäviä, niin oletko ikinä miettinyt purjehdusta kreikan saarialueella? Kreikasta voi myös vuokrata purjeveneitä ja siellä järjestetään myös purjehduskursseja.

  Vastaa

  0
  1. oletko ikinä miettinyt purjehdusta kreikan saarialueella?

   Olen kyllä. Ehdottomasti on jonain päivänä tarkoitus päästä purjehtimaan myös Kreikassa..! 😍

   Vastaa

   0
 3. Onpa saarella todella upeat maisemat ja muutenkin kertakaikkisen viehättävän oloinen paikka 😍
  Myös tämä matkapostaus on monipuolisuudessaan ja lukuisilla huippuluokkaa olevilla valokuvilla kuvitettuna aivan sieltä parhaasta päästä, mitä voi ylipäänsä toivoa 😊
  Tämän jutun luettuaan on helppo lisätä Kythera niiden saarten listalle, jonne on ehdottomasti vielä päästävä vierailemaan 👍🇬🇷
  Suuret kiitokset Sanni tästä hyvän mielen lukuhetkestä! 😀

  Vastaa

  0
 4. Heitänpäs sulle kysymyksen: Lennot Ateenaan, onko mitään vinkkejä tai ootko koskaan saanut ns. äkkilähtöjä vähän ennen?

  Katselin lentoja yksi ilta ja kun en heti varannut niitä, olivat hinnat nousseet seuraavana päivänä 60 euroa. Ärsytti niin paljon etten ostanut niitä ollenkaan.
  Olisin lähdössä toukokuun alussa, suoria lentoja näytti olevan aika vähän silloin..

  Ajattelin, että odottelen nyt johonkin huhtikuun loppuun ja toivon että löydän jonkun tarjouksen 😁 kun ei mun pakko ole lähteä mihinkään.

  Apua Sanni! T. Epätoivoinen (?) Kreikassa.

  Vastaa

  0
  1. Lennot Ateenaan, onko mitään vinkkejä tai ootko koskaan saanut ns. äkkilähtöjä vähän ennen?

   Moikka Pauliina! Pääset toukokuussa suorin lennoin Ateenaan vain Aegeanilla. Finnairin lomalennoilla pääset toukokuussa saarille: Kreeta, Rhodos ja Santorini.
   Norwegian aloittaa kesäkauden suorat lennot vasta kesäkuussa.

   Lennot ovat nyt kallistuneet, mutta jos on riittävän aikaisin liikkeellä, kyllä Aegeaniltakin on saanut suoran lennon Ateenaan tänä keväänä alkaen 69€ (tähän hintaan sai lennon toukokuulle vielä alle pari viikkoa sitten). Hinnat tosiaan muuttuvat melkein joka päivä, eli jos bongaa hyvän hinnan, se kannattaa varata saman tien jos vain suinkin mahdollista.

   En usko että tarjouksia hurjasti heruu, ihmiset ovat nyt nälkäisiä matkustamaan etelään ja kun lentoja on vähemmän tarjolla, ne vähät lennot menevät kuumille kiville.

   Edullisimmin lennät Suomesta Ateenaan Aegeanin ja Norskin suorilla lennoilla. Hassua kyllä, suorat lennot ovat halvempia kuin näiden yhtiöiden vaihdolliset lennot. Ennen vanhaan Air Balticilla pääsi aika edullisesti Riikan kautta mutta mielestäni nekään eivät enää ole edullinen vaihtoehto suoriin verrattuna.

   Finnair on kolmas lentoyhtiö joka lentää Suomesta suoraan Ateenaan, mutta toistaiseksi kesän lentoaikataulu ei ole näkyvissä, ainakaan itse en löydä sitä Finnairin sivuilta.

   Toukokuussa ainoa mahdollisuutesi on siis Aegean. "Äkkilähtö"-hintoja on vain lomalennoilla, joten toukokuussa niitäkään ei ole saatavilla.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos <3 Pitää jatkaa tutkimuksia ja toivoa että Finnairin lennot näkyisivät jossain pian. Totesin itsekin että tuntuu nyt olevan paljon ihmisiä matkustamassa ja lennot menevät äkkiä!

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)