Mitä tekemistä ranskalaisella luksuskosmetiikkabrändi Guerlainilla ja Ahvenanmaalla on keskenään?
Vastaus liittyy hunajaan.
Enpähän olisi ihan heti osannut ennustaa, että jonain päivänä kosmetiikkaurallani kohtaan vielä näinkin erikoisen ja odottamattoman kumppanuuden...!
Kuulin asiasta sattuman kautta työpaikkani kosmetiikkaosaston tiimipäivässä, jossa oli mukana Guerlainin parissa työskentelevä henkilö selektiivisen kosmetiikan puolelta.
Jossain vaiheessa päivää puheeksi tuli suhteeni Ahvenanmaahan (tiimipäivien keskustelu voi todellakin olla hyvin rönsyilevää..! :)), ja yhtäkkiä Guerlainin kanssa työskentelevä tiimikaveri totesi aivan casually; "Guerlainhan muuten käyttää tuotteissaan ahvenanmaalaista hunajaa..!"
Siis, mitä..?
Pian olin saanut (lypsänyt, paremminkin...!) perinpohjaisen selostuksen aiheeseen liittyen. Guerlain ja Ahvenanmaa, miten en ylipäänsä ollut aikaisemmin kuullut tästä..!
(Myöhemmin pyysin vielä Guerlainin kouluttajalta lisätietoa - kun mä kiinnostun jostain, silloin ei jätetä kiveäkään kääntämättä..!)
Guerlain käyttää uudistuneessa Abeille Royale -sarjassaan tehoaineena ahvenanmaalaista hunajaa. Uudet, suomalaista hunajaa sisältävät tuotteet on lanseerattu tänä syksynä.
Abeille Royale on Guerlainin ylellinen hunajaan ja royal jellyyn pohjautuva anti-age-ihonhoitosarja. Sarja on ollut olemassa jo vuosikaudet, mutta sen koostumusta hiotaan aika ajoin - kuten kaikki brändit tekevät pitkän linjan tuotesarjoilleen.
Aikaisemmin sarjassa on käytetty hunajaa Ranskan Ouessant-saarelta, mutta uusimpaan koostumukseen Guerlain etsi uusia uusia korkealaatuisia hunajoita ympäri Eurooppaa.
Ahvenanmaalainen hunaja valikoitui yhdeksi kolmesta uudesta Abeille Royale -tuotteiden hunajalaadusta, kiitos puhtautensa ja poikkeuksellisen korkean laatunsa.
Wow!
Guerlain ❤️ Ahvenanmaalainen hunaja
Abeille Royale -tuotteissa käytetty hunaja tulee neljältä mehiläistarhalta ympäri Ahvenanmaata. Pääyhteistyökumppani on Kastelholmassa sijaitseva Åland Honey ja sen ranskalainen, Ahvenanmaalle viisi vuotta sitten muuttanut mehiläistarhaaja Benoit Leroux.
Leroux kertoo, että alun perin Guerlain oli kiinnostunut nimenomaan hänen hunajastaan. Kaikki alkoi vuonna 2018, kun eräänä kauniina päivänä Guerlainilta otettiin yhteyttä Ahvenanmaan mehiläistarhaajien yhdistykseen.
Yhden mehiläistarhaajan tuottama hunajamäärä Ahvenanmaalla on kuitenkin niin pientä, ettei se riitä Guerlainin tarpeisiin. Niinpä päädyttiin yhteistyöhön Lerouxin sekä kolmen muun Guerlainin hyväksymän ahvenanmaalaisen mehiläistarhaajan kanssa.
Sesongin päättyessä elokuussa Leroux sekoittaa kaikkien yhteistyötarhaajien hunajat yhteen ja toimittaa hunajan Ranskaan Guerlainille. Ranskassa hunaja päätyy ikonisen Abeille Royale -sarjan arvokkaisiin pulloihin ja Guerlain-asiakkaiden iholle.
Miksi juuri Ahvenanmaan hunaja?
Guerlain käyttää tuotteissaan ainoastaan saarihunajaa, sillä saarilla tuotettu hunaja on puhtaampaa kuin mantereella tuotettu. Saariympäristö on poikkeuksellinen, sillä monet saaret ovat täysin vapaita tuholaisista ja parasiiteista kuten varroa-loisesta, jotka mantereella sairastuttavat mehiläisiä ja vaativat tarhaajilta tuholaiskarkotteiden käyttöä. Loiset, kuten myös karkotteiden kemikaalit, vaikuttavat hunajan laatuun. Saarien tuholaisvapaassa ympäristössä tuotettu hunaja on vapaa näistä saasteista.
(Tosi mielenkiintoista - en ollut tätäkään ennen tullut ajatelleeksi..!)
Ahvenanmaalaisen hunajan toinen tärkeä ominaisuus puhtauden lisäksi on sen aminohapporikas koostumus. Guerlain etsi Abeille Royale -sarjaansa ravintoarvoltaan erilaisia hunajalaatuja, jotka täydentäisivät toisiaan, ja Ahvenanmaan hunajassa todettiin optimaalinen aminohappopitoisuus.
Hunajalaatujen erilainen koostumus liittyy ympäristön kasvillisuuteen ja siihen, mistä mehiläiset keräävät mettä. Ahvenanmaalla on suhteessa enemmän metsää kuin kukkaniittyjä. Ahvenanmaalaista hunajaa voisikin kutsua metsähunajaksi, sillä mehiläiset keräävät mettä pääosin havupuista ja muista metsäkasveista. Juuri havupuut tuovat hunajaan korkean aminohappopitoisuuden.
Ja aminohapot, kuten tunnettua, ovat tärkeä aktiiviaineiden joukko kosmetiikassa, erityisesti anti-age-tuotteissa.
Muut Abeille Royale -sarjan hunajantuottajasaaret ovat Ahvenanmaan ja alkuperäisen Ouessantin lisäksi Kreikan Ikaria ja Ranskan Korsika. Kaikilla näillä hunajilla on erityisominaisuutensa.
Ouessantin hunajassa on erityisen paljon polyfenoleja, Korsikan hunajassa on vitamiineja ja hivenaineita ja Ikarian hunajassa runsaasti mineraaleja.
Kaikkia neljää hunajaa sekoittamalla saadaan Abeille Royale -sarjan hunajaeliksiiri. Kun katsoo ainesosalistoja, mel eli hunaja on vieläpä aika korkealla. Sitä ei siis ole ripoteltu tuotteisiin vain markkinointimielessä.
Kuriositeettina videoklippi: Guerlain Abeille Royale: The Quest For Royal Honeys.
Minusta tämä oli mielenkiintoisimpia ja ilahduttavimpia kosmetiikkatarinoita pitkään aikaan :) Minulle rakas Ahvenanmaa - ja Guerlain...! Mikä pari..!
Tämän hunaja- ja tuotekehitysoppitunnin myötä vaikutuin myös siitä, että brändit todella satsaavat tähtiainesosien laatuun. Ainakin tämän tuotesarjan ja ainesosan kohdalla. Olisi helppoa käyttää mitä tahansa hunajaa, sillä kuluttaja ei voi tietää, minkä laatuista hunajaa tuotteet sisältävät, eikä pysty laatua arvioimaan. Koska hunajalla on jo itsessään hyvä maine hoitavana ja parantavana aineena, uskon, että jo hunaja-sanan bongaaminen pullossa riittäisi monelle kuluttajalle vakuudeksi siitä, että tuote on hyvä. Tätähän hyödynnetään markkinoinnissa jatkuvasti; valitaan vetoavan kuuloinen ainesosa, lisätään sitä tuotteeseen 0,003% ja mainostetaan ko. ainesosalla isoin kirjaimin.
Jotenkin ilahduttaa saada välillä vakuuksia sille, että alalla on myös aivan toisenlaista toimintaa, jossa tärkeän aktiiviainesosan laadun takaamiseksi ollaan valmiita vaikka kiertämään ja tutkimaan kaikki Euroopan saaret ja näkemään vuosien vaiva. 🐝
.
P.S. Ainiin - nuo Guerlain-tuotteet kuvissa: tämäkin sattuma. Sain viime jouluna Transmerilta joululahjaksi Guerlain-tuotepakkauksen, mutta koska en ollut koronan vuoksi käynyt toimistolla vuoteen, sain joululahjan vasta nyt vuoden viiveellä marraskuun tiimipäivässä :) Pakkauksesta paljastui Abeille Royale -tuotesetti. Nyt ne saivat mitä sopivimman tehtävän kuvittaa tätä juttua..! Vaikka juuri näissä tuotteissa ei vielä ole Ahvenanmaan hunajaa ;) Uuden koostumuksen tuotteet tulivat myyntiin tänä syksynä.
12 comments on “Mikä tarina: Ahvenanmaa ja Guerlain!”
Mielenkiintoinen juttu :)
Ja vielä OT kysymys: Otin Mossan Juicy jellyn käyttöön ja huomasin, että se käsketään levittää kostealle iholle. Ekaks en tuota huomannut ja levitin kuivalle iholle. Eilen en pesun jälkeen kuivannut kasvoja kunnolla ennen levittämistä. Tykkäsin kuitenkin enemmän kuivalle iholle levittämisestä. Onko kosteasta ihosta jotain hyötyä? Tuote itsessään vaikuttaa ihan kivalta ja meni hyvin yhteen Bybin boosterin kanssa. Oli kiva saada siihen tuoksua :) Vaikka tää Mossan tuoksu olikin aika tavallinen. Tykkään muista kokeilemistani Mossan tuoksuista enemmän.
Kyllä :) Hyaluronihappohan toimii tehokkaimmin kosteassa ympäristössä (eli vaikka suihkun jälkeisessä kylppärissä - tai tropiikissa, heh :D), koska se haluaa napata kiinni vesimolekyylejä. Hyaluronihapolle on siis hyvä tarjota kosteutta, jota se voi sitten tallettaa ihoon - siihen humektanttien kosteuttava vaikutus perustuu.
Usein kosteuttavan tuotteen itsensä sisältämä vesi riittää humektanteille, mutta hyaluronihappo on niin supertehokas, että sille kannattaa ehdottomasti antaa vielä enemmän vettä mitä itse tuote sisältää. Helpoiten teet tämän levittämällä hyaluronihappotuotteen kostealle iholle (jos et satu olemaan tropiikissa tai muualla hyvin korkean ilmankosteuden ympäristössä! :D) Näin HA pakkaa kiitollisena reppuunsa myös ihon pinnassa valmiiksi olevan veden.
Koska hyaluronihappo on niin äärettömän tehokas työssään (se on kuin vesimagneetti..!), sen käyttöön liittyy kuivan ilmanalan ympäristössä myös ongelma. Jos HA:ta levittää kuivalle iholle kuivassa ilmassa, HA:lle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin alkaa kiskomaan vettä ihon syvemmistä kerroksista. Tuloksena onkin kuivempi iho, koska iho menettää syvemmissä varastoissaan olevaa kosteutta.
Näin ollen HA:lle kannattaa aina tarjota vesiravintoa, jota se voi sitten tyytyväisenä tallettaa. :)
No olipa hyvä, että kysyin! Vielä nousi mieleen toinen kysymys: millaisella paikalla tällainen tuote on sulla ihonhoidon rutiinissa? Siis mitä tuotteita käytät ennen/jälkeen? Voiko sen jellyä edeltävän hon kosteuden hankkia kasvovedestä vai tulisko sen olla vettä?
Ilman muuta jellyä edeltävän kosteuden voi hankkia kasvovedestä, se on mitä suositeltavinta :)
Mulla jellyn paikka on olla osa komboa kasvoöljyn kanssa. ❤️ Eli sekoitan kämmenellä jellyä ja kasvoöljyä ja levitän seoksen kasvoille. Se korvaa mulla voiteen useimpina päivinä.
Mun rutiini on: kasvovesi - C-vitamiiniseerumi (tai illalla retinoli) - jelly (tai muu kosteuttava geelipohjainen seerumi) & öljy yhdistettynä - silmänympärysvoide. Joskus laitan illalla jellyn / vesipohjaisen seerumin ja öljyn erikseen, niin että öljy tulee omana kerroksenaan.
Ihanaa, kun jaksat vastailla :) Kiitos!
Mä ahdistuin eilen illalla siitä, kuinka paljon mulla on kosmetiikkaa. Ihan meinas yöunet lähteä :D Joten aamulla sanoin kaikille koulun naisille, että jos on jotain kosmetiikkatarpeita tai -toiveita, niin katsotaan, voinko vastata niihin. Pääsin heti eroon yhdestä lahjaksi saamastani päivävoiteesta, josta en nauttinut vaan käytin pakosta. Pistin kiertoon myös Mossan avaamattoman yövoiteen. Kun nimi oli Youth defence, oletin ostavani anti-agea, mutta Prisman sovelluksesta luin, että on suunniteltu 20-35v iholle. Ja kun mulla on myös anti-age yövoide odottamassa, että edellinen loppuu, niin totesin, että jakoon. Vaikka vähän harmitti, kun en päässyt nauttimaan uudesta Mossan tuoksusta :D Mutta sitten, kun on tarve, ostan Mossan V-liftiä :)
Ja nyt tosiaan oikeasti tavoitteena ostaa jatkossa vain tarpeeseen. Ettei ilo lähde tästä hommasta :) Mieluummin niin, että listaan, mitä toiveita mulla on ja kun tarve tulee, voin miettiä, mitä listalta valkkaan. Aleja on niin usein, että uskon, että alekin sattuu kohdalle. Ja jos ei, uskon, että varaa on kuitenkin vaikka ostaa normihinnalla. Saattaa jopa tulla halvemmaksi (jos siis ostaa vain tarpeeseen eikä yli). Vaikka toisaalta antaminen on kivaa :) Oli ilo, kun veljenvaimo pyysi koikeilla Whamisan deep rich toneria ja totesin, että tässä olis koko pullo, ole hyvä :D
Joo, mä olen muuten ihan samaa mieltä, että Mossan Youth Defence -linja on nimetty aivan väärin, en tajua mitä siellä on mietitty. 'Youth Defence ' -sanaparista tulee ilman muuta mieleen anti-age-tuote, mutta sarja onkin ihan peruskosteuttava ja sopii minkä ikäiselle tahansa. En mä ainakaan olisi 20-vuotiaana vielä mitään "nuorekkuutta puolustavaa" voidetta ostanut..! :D
👍👍
Kuulostaa hyvältä. Tiedän, että itse en siihen pystyisi, mutta sallin itselleni tämän paheen, kun se on lopulta isossa kuvassa aika mieto pahe. Jos mun jotain pitäisi vielä tiukemmin hillitä on se, että en osta blogia varten tuotteita, joita mulla ei sitten olekaan aikaa esitellä tai hädin tuskin edes testata... 😅 Se on jo kyllä ihan älyvapaata toimintaa. Onneksi olen saanut loppuvuonna pidettyä itseni erossa ostoksista - - paitsi, köh, ostoskoriin lipsahti pari Lidlin luonnonkosmetiikkatuotetta viikonloppuna... 🙈 Ja ne aion kyllä esitellä blogissa joulukuun aikana..!
Joo, en mäkään tätä isona paheena pidä. Mutta oon vaan huomannut nyt viime aikoina, että yletön määrä on alkanut ahdistaa ilon sijaan. Kosmetiikka on kuitenkin mulle niin suuri ilo, että haluan sen pitää sellaisena. Saa nähdä, miten tämä vain tarpeeseen ostaminen onnistuu. Mutta onpahan ainakin tavoite :) Jos mulla olis kosmetiikka-blogi,lähtis varmaan lapasesta nykyistä pahemmin :D Voin niin kuvitella, että olisin koko ajan haalimassa lisää (kun oon tehnyt sitä jo nytkin)
Tää on hyvä asenne - liika-annostus iloakin voi muuttaa suhteen ihan toiseksi.... (Näin kävi mulle myyjävuosina.... liika oli todellakin liikaa, kun päivät hypistelin purkkeja myymälässä ja illat hypistelin purkkeja kotona sekä kirjoitin kosmetiikkablogia....)
Ai että kuinka hyvä kysymys! Korkkasin eilen Madaran jellyn ja olin että jaah, mutta kokeillaanpa uudestaan - kostealle iholle. 😀
Hyvinkin tärkeä tieto ja perusteltu vastaus! Kiitos!
Hyaluronihappo on aika veijari..! ☺️
Upea video! 💛 Saisi Guerlain tulla hakemaan hunajaa minunkin mehiläisiltäni 😄
Tuo varroapunkki on kovin päässyt leviämään, tänä kesänä sitä löytyi Ahvenanmaaltakin pitkän tauon jälkeen: https://www.ruokavirasto.fi/sv/odlare/djurhallning/djurhalsa-och-sjukdomar/djursjukdomar/aktuellt-om-djursjukdomar/varroakvalster-har-bekraftats-pa-en-till-biodling-pa-aland/
Onneksi se ei suoranaisesti vaikuta hunajaan ja myös luonnonmukaisia keinoja punkin torjuntaan löytyy 😊
Ohoh, voi ei...! ☹️ Toivottavasti se ei leviä Brändö'stä muille saarille...!