28.04.2021

Vinkki: näin poistat mineraaliaurinkosuojan iholta

Tämä kysymys askarruttaa monia kesäisin: miten saada mineraaliaurinkovoide puhdistettua kunnolla iholta.

Fysikaaliset eli mineraalipohjaisen UV-suodattimen sisältämät aurinkovoiteet on vaikeampi irrottaa iholta kuin kemiallisen suojan aurinkotuotteet, koska mineraalit tarttuvat ihoon todella tiukasti. - Mikä on samalla hyvä asia, sillä tämä ominaisuus tekee mineraaliaurinkosuojasta myös kestävämmän ja paremmin suojaavan kuin kemiallinen aurinkosuoja.

Parhaiten mineraali-pohjaisen aurinkovoiteen saa pestyä iholta öljypohjaisella puhdistustuotteella. Koska keittiön ruokaöljypulloilla läträäminen kylppärissä voi tuntua hankalalta (ja tarvitset lisäksi joka tapauksessa runsaasti suihkugeeliä vielä irrottamaan öljyn), ja kasvoöljyputsareiden käyttö koko vartalolla tulee aika kalliiksi, suosittelen suuntaamaan katseen apteekin öljypohjaisiin puhdistusnesteisiin. Niissä on sekä öljy että vaahtoava puhdistusaine samassa pullossa.

Itselläni on käytössä Ceralan. Se on öljypohjainen, vaahtoava puhdistusvoide ja irrottaa aurinkovoiteet erinomaisen hyvin. Suosittelen käytön yhteyteen aina myös pesusientä, sillä mineraalipartikkelit eivät irtoa yhtä hyvin jos hierot öljyä ihoon vain kätesi pehmeällä pinnalla.

Apteekin öljypohjaiset putsarit eivät ole kalliitakaan, Ceralan maksaa noin 8€ / 200 g apteekista riippuen. Sitä myydään myös isommassa 400 g pullossa.

En käytä Ceralania kasvoilla, enkä myöskään suosittele sitä kasvoille, sillä öljyistä huolimatta tuotteen pinta-aktiiviset aineet ovat turhan voimakkaita kasvojen ohuelle ja usein herkemmälle iholle. Olen muinoin kokeillut Ceralani kasvojen puhdistukseen, ja se kuivatti.

Kasvojen herkemmälle iholle paras valinta on kunnon 100% öljyputsari, ja viimeistely vaahtoputsarilla. Eli siis good old kaksoispuhdistus. Tosin pelkkä öljykin voi riittää, puhtaustason tuntee yleensä ensimmäisen puhdistustuotteen jälkeen.

Kasvojen öljypuhdistajat ovat tunnetusti vähän kalliimpia tuotteita, eikä niitä juuri irtoa alle kympillä. Alle kympin osastoon kuuluvat enää Avril (Tokmannilta ostettuna, muualla yli kympin) sekä kuvassa näkyvä Yves Rocherin erinomainen puhdistusöljy, jonka saa alle kymmenellä eurolla silloin kun se on alennuksessa. Mikä Yves Rocherilla on siis aika lailla koko ajan ;D

Dermosilin Puolukka-puhdistusöljy on myös ollut loistava edullinen alle kympin öljyputsari, mutta sain juuri kuulla, että sen valmistus lopetetaan kokonaan, ja varaston viimeisiä myydään parhaillaan.

Suhteellisen edullisiin suosikkeihini kuuluu myös kuvassa näkyvä Novexpertin Omega 5 -puhdistusöljy (24,90€), joka on öljyprofiililtaan todella hoitava, ihan eri luokkaa kuin nuo edulliset. Myös Patykan Melting Cleansing Oil (20,90€) on vielä aika edullista osastoa ja oikein hyvä.

Jos hakee ainesosiltaan kaikkein laadukkainta ja vielä kohtuuhintaista öljyputsaria, vastaus on tällöin Novexpert. Mutta - kyllä aurinkovoide irtoaa halvimmillakin öljyputsareilla :)

Aurinkovoiteen poistoon soveltuu erinomaisesti myös kiinteä öljypuhdistus, kuten edellisessä postauksessani esittelemä ja kuvassa näkyvä Luonkosin öljypuhdistuskakku. 👌

Kuten vartalolla, suosittelen käyttämään kasvoillakin aurinkovoiteen poiston yhteydessä sientä tai puhdistusliinaa. Novexpertin Omega-öljyputsarin mukana tulee kätevä ja tehokkaasti likaa ja öljyä iholta irrottava kasvoliina (kuvassa). Novexpertin puhdistusöljy ei emulgoidu veden kanssa, kuten ei Luonkosinkaan, ja nämä tuotteet vaativat ehdottomasti liinan tai sienen käyttöä.

Edit. Kommenteissa huomautettiin, että Novexpertin mainostetaan kyllä emulgoituvan. Tuote sisältää tosiaan miedon emulgaattorin, mutta käytännössä tuote ei huuhtoudu iholta kokonaan pelkästään veden avulla. Emulgoituva ominaisuus on erittäin mieto, ja juuri siksi mukana tulee kasvoliina auttamaan tuotteen poistossa.

Avril, Dermosil, Yves Rocher ja Patyka emulgoituvat veden kanssa maitomaiseksi, ja huuhtoutuvat iholta helpommin. Mineraaliaurinkosuojan poistoon kannattaa näidenkin kanssa kuitenkin tarttua sieneen tai liinaan :)

☀️ P.S. Aurinkovoiteiden iholta irtoaminen on yhtä yksilöllistä kuin muunkin kosmetiikan käytös eri ihmisten ihoilla. Toisilla mineraaliaurinkovoiteetkin irtoavat tavanomaisella vaahtoavalla putsarilla tai suihkugeelillä, toisilla ei. ☀️

33 comments on “Vinkki: näin poistat mineraaliaurinkosuojan iholta”

 1. Eikös novexpertin öljyputsari nimenomaan emulgoidu veden kanssa? Ainakin niin kaikki verkkokaupat mainostavat?:)

  Vastaa

  0
  1. Ei se kyllä kovin hyvin emulgoidu, vaikka sisältääkin emulgaattorin. (Siksi se sisältää kasvoliinan, jotta öljyn saa kunnolla irti ihosta.) Maidoksi Novexpertin öljy ei muutu veden kanssa. Jos haluaa kuvailla tuotetta täsmällisesti, voisi kai sanoa, että tuote sisältää miedon emulgaattorin, joka edesauttaa öljyä liukenemaan ihosta hieman paremmin kuin ilman emulgaattoria (jos vertaa vaikka Luonkosiin, joka ei hievahdakaan ilman liinaa tai sientä).

   Lisäänpä tämän "kevyesti emulgoituva" -tekstin postaukseen :)

   Vastaa

   0
  2. Iholla olevilla voiteilla ja meikeillä on ilmeisesti myös vaikutus emulgoitumiseen. Olen huomannut, että Patykan puhdistusöljy emulgoituu huonommin tiettyjen voiteiden ja meikkien kanssa. Parhaiten se emulgoituu ja huuhtoutuu, jos sillä pesee "puhtaan" iho esimerkiksi aamulla ja öljyä muistaa laittaa tarpeeksi pienen määrän. Eli vanhvasti näissäkin on kyse siitä miten eri aineiden kemiat pelaavat yhteen. Varsinkin silmien kohdalla olen huomannut, että emulgoituminen on heikompaa.

   Lasten kuivemmalta iholta aurinkovoiteita on välillä todella vaikea saada pestyä. Ja lisäksi lapsen herkkää ihoa on todella ikävä pestä päivittäin öljyputsareilla ja hankaussienillä. Varsinkin kasvojen alueelta. Meillä mennään niin pitkään kuin mahdollista ilman aurinkosuojaa, eli hattujen ja vaatteiden suojalla. Mutta silloin, kun voidetta pitää käyttää, niin käytän tilanteesta riippuen joko kemiallista tai fysikaalista suojaa. Kylppärissä on täälläkin joka kesä tuo sama Ceralanin puhdistusljy isossa pumppupullossa. :)

   Vastaa

   0
  3. Jep, puhdistettavan lian laatu vaikuttaa olennaisesti. Mitä "painavampaa" likaa ja mitä runsaammin sitä on, sitä vähemmän vaahtoava putsari jaksaa vaahdota ja emulgoituva putsari emulgoitua. Kun likamolekyylit tarttuvat pinta-aktiivisiin molekyyleihin, koostumus alkaa toimia eri tavalla, kun molekyylit "täyttyvät" likapartikkeleista.

   Siksi vaahdot ja emulgoituvat putsarit tuntuvat toimivan "tehokkaammin" puhtaalla tai vähälikaisella iholla. Tosiasiassa putsari toimii yhtä tehokkaasti vaikka ei vaahtoutuisi tai emulgoituisikaan, suoritus vain näyttäytyy meille eri tavalla, kun koostumus "käyttäytyy" eri tavalla :)

   Lasten kuivemmalta iholta aurinkovoiteita on välillä todella vaikea saada pestyä. Ja lisäksi lapsen herkkää ihoa on todella ikävä pestä päivittäin öljyputsareilla ja hankaussienillä.

   Huh, voin kyllä kuvitella miten raskasta hommaa tuo on, eikä päivittäinen hankaus varmasti ole hyvästä lapsen iholle.

   Hassua - tuli yhtäkkiä flashback yli 20 vuoden taakse kun olin yhden kesän Kreikassa au pairina. Perheen lapset voideltiin joka aamupäivä ennen rannalle menoa päästä varpaisiin aurinkovoiteilla (ja vieläpä ihan kunnon korkean suojakertoimen, muistan, että lasten iho jäi voiteesta ihan valkoiseksi). Kuitenkaan - en muista yhtään, miten nuo rasvat poistettiin lasten iholta. Varmaan he kävivät rannalta tultua suihkussa, mutta sitä en muista, että aurinkovoiteiden poistoon iholta olisi kiinnitetty mitään huomiota....

   Joko voiteet ovat tuohon aikaan olleet paremmin iholta liukenevia, tai sitten ihoon kerrostuneista voiteista ei vain ole välitetty... 🙈

   Vastaa

   0
  4. Kyllä ne silloin liukenivat aika hyvin veteen. Ja jäivät osin jo mereen..

   Itselleni tämä nykyisten voiteiden sitkeä pysyminen iholla on tavallaan uutta. Nykyään on voiteet ovat äärimmäisen vedenpitäviä, joten jo teksti viittaa sihen, että niitä on äärimmäisen vaikea pestä pois.

   Tuli tässä pari päviää sitten mieleen, että oletko viime aikoina katsonut Estee Lauderin tuotetta Advanced Night Repair Recovery Complex II? Miltä sen inci vaikuttaa nykyseerumien valossa? Ihan mielenkiinnosta kysyn. Muistaakseni olet joskus blogissa ainakin maininnut tuosta, mutta ei tainnut olla erillinen postaus.

   Vastaa

   0
  5. Kyllä ne silloin liukenivat aika hyvin veteen. Ja jäivät osin jo mereen..

   No niinpä tosiaan... 🤭

   Tuli tässä pari päviää sitten mieleen, että oletko viime aikoina katsonut Estee Lauderin tuotetta Advanced Night Repair Recovery Complex II?

   En ole katsonut. Täytyypä perehtyä, tätä seerumiahan päivitetään aina joidenkin vuosien välein viimeisimmän teknologian mukaisesti. Palaan kun ehdin perehtyä :)

   Vastaa

   0
 2. OT, mutta muistelen vanhempaa postausta edullisista ruskeista eyelinereista - oletko viime aikoina tehnyt kartoitusta? Nyxin eyelinerkynä vuotaa, joten etsiskelen uutta...

  Vastaa

  0
  1. En ole löytänyt hyvää edelleenkään 😞 Ostin NYXin Epic Wear Waterproof Eyelinerin sävyssä Brown, ja vaikka sävy on hyvä, sivellin on huono; se on auttamattoman lötkö, ja sillä on vaikea saada siistiä ja tarkkaa jälkeä. Muistelen, että tämä eyeliner olisi jollain testikerralla vielä levinnytkin....

   Sephoran Eyelinerit ovat parhaat. Täytyy kai vain tilata, kun ei näytä siltä, että olisi ihan lähiaikoina vieläkään pääsemässä Sephoraan fyysisesti.

   Vastaa

   0
  2. Ehkä otan sitten kolmen euron Essencen testiin. Tarvitsen eyelineria vain ripsirajan värjäykseen.

   Isadoralla on muuten ruskea eyelinerkynä, mutta itse haluaisin hinnan olevan kympin kieppeillä, joten en ole kokeillut. Tykkään näista kynämallisista, koska ne ovat nopeampia käyttää.

   Vastaa

   0
  3. Mä tykkäsin yhteen aikaan noista tussimaisista enemmän kuin dipattavista, varmaan juuri siksi kun ovat nopeampia käyttää, mutta jossain vaiheessa mieltymys vaihtui. Noiden tussien huonoin puoli on nopea kuivuminen, kestävät (ainakin mulla) huomattavasti vähemmän aikaa käytössä kuin dipattavat nestemäiset.

   Ripsirajan värjäyskäytössä tussi on kyllä ilman muuta parempi kuin dip-in! :)

   Vastaa

   0
  4. Käytinpä itsekin dipattavia silloin, kun jaksoin vielä vääntää siipirajauksia. Lisäilin niihin myös loppupuolella vettä, jolloin käyttöikä piteni entisestään. :D

   Vastaa

   0
  5. Apua...! 🙈 (..tosin olenhan itsekin lisäillyt ripsiväreihin silmämeikinpoistoainetta, jolloin niitä on voinut käyttää pidempään... 😅)

   Vastaa

   0
 3. Oliiviöljysaippua (pala) toimii parhaiten! Eikä edes maksa paljoakaan, taisin viime kerralla ostaa Kreikasta useamman muutamalla eurolla ja Suomessakaan eivät ole kalliita.

  Vastaa

  0
  1. Mun täytyy (oman ihon kokemuksen perusteella) sanoa, että saippuat eivät sovi kaikkien iholle. Tietysti palasaippuat voivat emäksisyytensä takia olla joidenkin iholla kuivattavia, mutta minulla on omalta iholta myös niinkin erikoinen kokemus, kuin saippuan "kerrostuminen". (Puhumattakaan hiuksista, palashampoo-stoori, mutta se on jo ihan oma stoorinsa...)

   Minulla oli kerran Kreikan matkalla mukana suihkugeelin sijaan kiinteä vartalosaippua (yritin pakata mahdollisimman vähän nesteitä koska matkustin käsimatkatavaralla). Ensin saippua tuntui iholla tosi miellyttävältä, ja tuntui ikäänkuin jättävän hoidetun tuntuisen, hyvin sileän pinnan. Päivä päivältä huomasin, että "hoidetun" tuntuinen sileys ihossa olikin kertyvää saippuaa, joka ei huuhtoutunut iholta kunnolla. Saippuahan koostuu rasvoista, ja nämä saippuoidut rasvat käytännössä takertuivat ihooni. Hiuksissa tapahtui ihan sama ilmiö, kun kokeilin saippua-pohjaista palashampoota.

   Lopulta oli pakko ostaa "normaali", tensidi-pitoinen suihkugeeli, kun iho alkoi jo tuntua vahamaiselta kerrostuneen saippuan ja aurinkovoide- & likajäämien takia. Oli ihan hullua, että maailman vanhin pesevä ainesosa ei pessytkään ihoani, vaan kerrostui ja tarttui kiinni. Tensideillä sain saippuan heti irtoamaan ihosta.

   Vastaa

   0
  2. Tämä on kyllä totta. Itse käytän vain näiden luonnonkosmetiikan aurinkorasvojen poistamiseen, kivan edullinen ja toimiva vaihtoehto siihen. Muutoin käytän suihkusaippuana aina dermosilin intimate care suihkusaippuaa, toimii hyvin ja hellävaraisesti koko kropalla, yleensä itseasiassa tulee sillä pestyä vielä palasaippuan jälkeen.

   Vastaa

   0
 4. Melkein jo hurrasin, että Ceralan sopisi kasvoillekin, mutta ei sittenkään :(. Tarvitsisin hajusteettoman öljyputsarin, mutta sellaiseen en ole vielä törmännyt. Tuleeko, Sanni, mieleesi sellainen?

  Vastaa

  0
  1. En ole toistaiseksi törmännyt puhdistusöljyn nimellä myytävään hajusteettomaan öljyputsariin, mutta puhdistukseenhan voi käyttää myös öljytuotetta, joka myydään esimerkiksi vartaloöljyn nimellä. Niistä tietysti puuttuvat emulgaattorit, eli ne täytyy poistaa iholta kasvoliinalla tai -sienellä (tai käyttämällä öljyn jälkeen vielä vaahtoputsaria), mutta meikki ja lika kyllä irtoaa.

   Olen tutkaillut vaihtoehtoja edullisiin öljyputsareihin tässä postauksessa, ja siellä esittelen kaksi hajusteetonta vaihtoehtoa, Natusan Baby Oilin ja LV:n Ihoöljyn. LV:n öljy on ohutta ja oikein miellyttävää meikinpoistokäytössä.

   Vastaa

   0
  2. Hei, mahtavaa..!! 😍🙏🏻 Superisti kiitoksia vinkistäsi, Karoliina :)

   Vastaa

   0
  3. Clinique Take The Day Off Cleansing Balm on ainakin hajuton mutta lasketaankohan se öljyputsariksi? Tuntuma ainakin on öljyinen mutta ei kai varsinaisesti ole öljyä kun emulgoituukin niin hyvin pois iholta.

   Vastaa

   0
  4. Joo, Take The Day Off Cleansing Balm lasketaan öljyputsariksi, se vain on "kiinteämpää" rasvaa kuin juoksevat öljyt. Se on täysin vedetön.

   Tuo emulgoitumis-ominaisuus ei tee öljyputsarista "vähemmän" öljyistä, se on yhtä lailla öljypuhdistaja, mutta siihen vain on lisätty aine, joka kosketuksissa veden kanssa saa öljyt emulgoitumaan veden kanssa, ja näin ollen helpottaa öljyjen huuhtoutumista iholta :)

   Vastaa

   0
 5. Oma kokemus.. öljyputsari on pakollinen. ei niitä muuten saa, kuten ei kunnolla meikkejäkään..

  Joskus käytin pelkkää oliiviöljyä, ja siinä ei tietenkään ole emulgaattoreita auttamassa poishuuhtelua. Vaahtoavalla putsarilla jämät lähtevät kuitenkin hyvin.

  Joskus vielä testaan Avrilia. (Tokmanni on aika ilmiömäinen ostoskamari..! lisäravinteitakin edullisesti suomalaisilta valmistajilta, kohtuulliseen hintaan... ja Biothermin kroppavoidetta pumppupullossa..)
  Nyt on kahta eri Yves Rocherin putsaria (Riche Creme tuubissa on kaikkein ihanin!), sekä Avonin Cannabis-puhdistusöljy.

  Vastaa

  0
 6. Moikka! Tykkään käyttää meikinpoistoon öljyjä tai balmeja, ja mulla onkin Luonkosin kasvojenpuhdistuskakku ja tykkään siitä tosi paljon. Joudun kuitenkin käytännössä aina tekemään kaksoispuhdistuksen, juuri siitä syystä, että tuote ei emulgoidu. Joskus olen käyttänyt putsarin poistoon musliiniliinaa, ja tykkään kyllä siitä pehmeästä ihofiiliksestä jonka öljykakku silloin jättää. Kaksoispuhdistuksessahan tätä ei jää, koska vaahtoputsari hoitaa hommansa. :D

  No, anyhow, oon todennut musliini-/kasvoliinojen käytön vähän liian työlääksi, koska mulle jää se fiilis, että liina pitäisi vaihtaa päivittäin. Ja sitten niitä pitäisi olla alvariinsa pyykkäämässä tai vaihtoehtoisesti iso kasa liinoja kaapissa (tällä hetkellä omistan 2). Siksi oonkin päätynyt tuon Luonkosin kanssa vähän umpikujaan ja nyt koin oivalluksen - sieni!! Sehän voisi olla ratkaisu. Sienen saa niin nopeasti pestyä aina käytön jälkeen (vrt. liina). Käytän meikkisienien pesuunkin joka käytön jälkeen marseillesaippuaa.

  Siispä (tämän pitkän sepustuksen jälkeen) päästäänkin kysymykseeni. En tiedä kasvosienistä yhtään mitään, enkä ole ikinä käyttänyt niitä. Konjakkisienestä ole kuullut, mutten perehtynyt.

  Mitä kasvosieniä siis suosittelisit? Mitä eroa on esim. konjakkisienellä ja jollain basic-sienellä? :D Kauanko sieni kestää käytössä ja millaiselle iholle suosittelisit sientä (kestääkö esim. kuiva ja satunnaisesti herkkä iho?)?

  Kiiiitos jos ehdit vastata. <3 Tämä oli hyvä postaus!

  Vastaa

  0
  1. Moi Taru! Mä en ehdi tällä hetkellä vastata tähän (eli: paneutua haluamallani perusteellisella tavalla 😄), mutta julkaisen kommentin, jos jotkut lukijat haluavat vastata ja jakaa omia vinkkejään kasvosienistä. (Yleensä julkaisen kysymyksiä sisältävät kommentit vasta kun ehdin kunnolla vastata.)

   Totuus on, että mun kasvosieni-kokemus rajoittuu konjac-sieniin ja tuossa postauksen kuvassa näkyvään keltaiseen sieneen, joka on mun mielestä tosi hyvä, mutta itse asiassa en muista 🙈, mistä olen sen saanut..! En tiedä, onko se tullut jonkin tuotteen mukana vai yksinään...

   En siis osaa paljonkaan verrata konjac- ja "basic"-sientä, kun basic-sienikokemus rajoittuu tuohon keltaiseen, mutta konjac-sieni on rakenteeltaan aivan erilainen; se on hyytelömäinen ja tosi jännän tuntuinen. Konjac-sienestä sanotaan, että sen kuidut syväpuhdistavat ihoa, ja se voisi jopa riittää yksinään (!) ilman puhdistusainetta poistamaan iholta normaalin lian (ei meikkiä kuitenkaan). Mun kokemus omalla ihollani on, että konjacin pinta on niin hyytelömäisen sileä, että mulle tulee jo silkasta sileydestä tunne, ettei se voi puhdistaa yhtä hyvin, kuin "karheampi" sieni. Tämä on siis puhtaasti psykologinen tunne, eikä sillä varmasti ole mitään tekemistä sienten kuitujen todellisen puhdistustehon kanssa. Kuitenkin, "perussienellä" kuten tuo keltainen, saan aineet kuten öljyt ja naamiot ikäänkuin vähän helpommin irti ihosta, kuin kimmoisan hyytelömäisellä konjacin pinnalla. Tuo keltainenkaan ei ole karhea, mutta ei niin liukkaan sileä, kuin konjacin pinta.

   (...hehheh... aloitan tämän pitkän tekstin lauseella: "en ehdi vastata tähän"... 😅)

   Vastaa

   0
  2. Luin theskincareedit.com-sivustolta vinkin, että Ikean halvat,ohuet käsipyyhkeet ajavat tässä tarkoituksessa musliiniliinojen virkaa. Ne eivät ole aivan yhtä pehmeitä, mutta toimivat hyvin, ovat halpoja ostaa kerralla enemmän (halvimmat, pareittain myytävät alle euron kappale) ja helppo pyykätä. Postaus aiheesta, jos haluat lukea:
   https://theskincareedit.com/oil-cleansing-method

   Nuo keltaiset selluloosasienet irrottavat myös likaa hyvin, mutta eivät aivan yhtä hyvin kuin liina tai pyyhe. Käyttäisin itse niitä mieluummin jonkin emulgaattorillisen puhdistustuotteen kanssa (eli ei Luonkosin). Toki tämä riippuu myös siitä, kuinka hankalaa likaa iholla on, eli jos iholla ei ole paljon ja tiukkaan tarttunutta puhdistettavaa, sieni voi riittää.
   Puhun siis tällaisista:
   https://www.sokos.fi/fi/sokos/cailap-kasvosieni-2kpl-YH820008

   Epäilen myös, että konjakkisienen liukas pinta ei nappaa tarpeeksi likaa mukaansa puhdistaakseen öljyn ja lian tehokkaasti.

   Vastaa

   0
  3. Kiitos Sanni ja Karoliina vastauksista! :-) Täytyy ehkä ostaa tuollainen selluloosasieni testiin ja jos se ei tunnu toimivalta, niin sitten vain ostaa kaappiin kasa Ikean liinoja ja tyytyä pyykkäämiseen. :D

   Nämä vastaukset kuitenkin auttoivat eteenpäin, kiitos!

   Vastaa

   0
 7. Elizabeth Ardenin ja DHC:n öljypuhdistajat ovat hyviä. Ardenia saa verkkokaupoissa jatkuvasti alennuksella laatuunsa nähden kohtuuhintaan. Molemmilla mineraalisuojat lähtevät helposti iholta.

  Vastaa

  0
 8. Viime vuonna pesin kasvoilta Algamariksen aurinkovoiteen Urtekramin hajusteettomalla vartalovoiteella (:D). Nyt on kokeilussa Aqualan L. Viime vuonna hyödynsin toisinaan kasvoille tarkoitettua kestopesulappua ja konjac-sientä. Usein on kuitenkin tullut ihan vain pestyä pelkällä voiteella. Onkohan tämä nyt jotenkin huono. Ei ainakaan aknea ole aiheuttanut, mutta voinee toki tulla enemmän tukkeumia, jos ei puhdistukaan hyvin. En normaalisti pese kasvojani millään muulla kuin vedellä, koska en käytä iholla mitään meikkiä, minkä vuoksi olen ollut arka käyttämään mitään aineita, joissa on puhdistavia ainesosia.

  Silmämeikin olen pessyt tällä Erisanin puhdistusgeelillä: https://erisan.fi/tuote/erisan-hoitava-puhdistusgeeli/ (Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cocoglucoside, Polyacrylic Acid, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol,Panthenol, Sodium Hydroxide, Sorbic Acid.)

  Osaatko sanoa olisiko tämä hellävarainen kaskoispuhdistukseen jälkimmäiseksi putsariksi?

  Vastaa

  0
  1. Perusvoidepuhdistus ei ole lainkaan huono :) Sehän on käytännössä kevyempi versio öljy- tai rasvapuhdistuksesta, perusvoide on rasvainen aine - ainakin paljon rasvaisempaa kuin meikinpuhdistusmaitojen nimellä myytävät emulsioputsarit. Aqualan L:llä meikki lähtee kokemukseni mukaan tosi hyvin! Ja koska siinä on rasvaa, se myös liuottaa rasvaan paremmin liukenevaa "likaa" kuten aurinkovoiteiden filttereitä.

   Erisanin Hoitava Pudistusgeeli sopii kyllä kaksoispuhdistuksen kakkostuotteeksi, mutta ei ole ihan paras mahdollinen vaihtoehto siihen, sillä se on hybridituote; yhdistelmä sekä rasva- että tensidiputsaria. Ihanteellisesti kaksoispuhdistuksen kakkosvaiheessa käytetään pelkästään pinta-aktiivisiin aineisiin perustuvaa, vesivoittoista putsaria, eli käytännössä vaahtoja tai misellivesiä.

   Erisanin Hoitava Puhdistusgeeli on aina ollut minusta erikoinen "oman tiensä kulkija", koska se ei ole suoraviivainen emulsio (eli rasva)putsari, muttei myöskään rehellinen tensidiputsari. Siinä on elementtejä kummastakin puhdistustyypistä; 'cocoglucoside' on pinta-aktiivinen aine, 'caprylic/capric triglyceride' taas rasva-aine, ja nämä ovat tuotteen puhdistava duo.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos ihanan kattavasta ja informatiivisesta vastauksesta! <3333

   Sivusin aiemmissa kommenteissa käytyä keskustelua ja mielestäni paras (ja tosi halpa) eyeliner on Sokoksen We Care Iconilla. Usein alesta saa jollain 3 eurolla jopa!!! Monta näitä jo käyttänyt. Normihinta alle 10e.

   Vastaa

   0
  3. Olen noita We Care Iconinkin eyelinereita tutkaillut, mutta sarjassa ei ole ruskeaa eikä waterproof -eyelineria, siksi on jäänyt minulta ostamatta. :) (En enää käytä mustaa silmänrajausta ja muut kuin wp-koostumukset leviää 😕)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)