Aion tänä kesänä testata ennätysmäärän aurinkovoiteita, ja laitan niistä raportteja blogiin pitkin kesää. Kesän lopussa teen yhteenvedon ja rankingin.
Joukossa on sekä vanhoja tuttuja että uusia - tai ainakin Karkkipäivän kirjoittajalle uusia - aurinkovoiteita.
Tulen tänä kesänä viettämään aikaa veneillen, mikä tarjoaa vielä ihan erityisen hyvät puitteet testata aurinkovoiteiden suoritusta.
(Toisaalta - jo tämän viikonlopun UV-indeksi, maallisesta tai merellisestä sijainnista huolimatta, on tarjonnut loistavat testiolosuhteet... :D)
Rusketun todella helposti ja nopeasti, ja eniten valolle altistuvana naama on aina eri paria muun kropan kanssa...
Aloitan parhaasta kasvoaurinkovoiteesta.
ALOEDERMAL FACE SUN CREAM SPF 20
UV-suoja: kemiallinen
Olen hehkuttanut tätä tuntematonta, ei-juuri-missään-myytävää aurinkovoidetta sen jälkeen kun tutustuin siihen vuonna 2016.
Mikä siinä on niin fantastista, on supermiellyttävä (vaikkakin apteekkimaisen tuoksuinen) täysin tahmattomaksi kuivuva koostumus. Vaikka voide on koostumukseltaan semitäyteläistä, se kuivuu iholla (sekä voidetta levittävissä sormissa...!) täysin rasvattomaksi ja "tunnuttomaksi".
En voi sietää tahmeutta, ja koen en-niin-lievää ärtymystä siitä, kun joka kerta ulkona aurinkovoidetta lisätessä pitäisi aina päästä pesemään kädet. Useimmat aurinkovoiteet jättävät kädet pysyvästi tahmeiksi kunnes peset ne. Paljon valokuvaavalle ihmiselle tällainen ei vain käy. En halua käpälöidä kameraani, lompakkoani tai puhelintani tahmanäpeillä.
No, ainahan on Savetteja, mutta nekin saattavat loppua tai ei muuten vain jaksa kaivaa niitä esiin. Aloedermal on tarjonnut siihen hermoja säästävän, ihoystävällisen, kosmeettisesti miellyttävän ja tehokkaasti auringolta suojaavan ratkaisun.
Tylsää kyllä, tätä voidetta ei oikein myydä missään. Ilmeisesti valtayleisö ei ole löytänyt sitä hurmosta, jonka mä olen löytänyt. Sain voiteen muinoin testiin PR-toimistolta, eli yritystä Aloedermalin maahantuojalla on ollut voiteen promoamisen suhteen.
Tällä hetkellä sitä kuitenkin saa enää maahantuojan omasta verkkokaupasta, osoitteessa finherb.fi. Sivulla lukee; "Aloedermal Solar -tuotteet -50% niin kauan kuin tuotteita riittää", eli ovatkohan hekin luopumassa sarjasta? Tilasin voidetta kaksi tuubia, kun se maksaa nyt vain 12,47€. Vieläköhän sitä uskaltaisi muutaman tilata jemmaan... jos ne lopettaakin sarjan maahantuonnin... Ei varmaan järkeä, kun käytössä menisi kuitenkin 3-4 vuotta.
Finherbin verkkosivulla muuten puhutaan virheellisesti suihkutettavasta aurinkovoiteesta, ja kuvitus Aloedermal Sun Face Creamin ulkopakkauksessakin viittaa suihkeeseen. Kyseessä on kuitenkin pumpputuubissa oleva voide.
Pisteytys Aloedermal Sun Face Cream SPF 20:
Levittyvyys: 9,5
Ihofiilis: 10
Tuoksu: 4
Tehokkuus: 9,5
LAVERA SENSITIV FACE SUN CREAM SPF 30
UV-suoja: fysikaalinen
Lavera on uudistanut aurinkovoiteensa perusteellisesti tänä keväänä, ja vihdoin voi puhua onnistuneista tuotteista! Rehellisyyden nimissä, Laveran taival aurinkotuotteiden maailmassa ei ole ollut menestyksen siivittämä... Jos joku teistä on kokeillut Laveran aiempia aurinkosuojatuotteita, tiedätte mistä puhun. Heiltä on selkeästi puuttunut osaamista tällä alueella, mutta nyt talo näyttää viimein hankkineen tuotekehitystiimiinsä modernien, luonnollisten aurinkosuojakoostumusten kovaa osaamista.
Esittelen Laveran vartaloaurinkovoiteet toisessa postauksessa, mutta tänään valokeilaan pääsee kasvoille kehitetty SPF 30 -voide.
Aurinkovoiteen kosmeettisen miellyttävyyden kriittinen raja menee yleensä SK 20:n ja SK 30:n välillä. SK 20 saattaa vielä olla notkeasti levittyvä, mutta 30 jo jähmeää ja vaalean pinnan jättävää. (SK 50:stä puhumattakaan..)
Tämän tietäen korkkasin Laveran uuden SPF 30 -kasvoaurinkovoiteen jännityksellä. "Pliis, olettehan nyt viimein onnistuneet..? Joohan, joohan...?"
Vastaus ilmeni saman tien. Nyt on löydetty reseptiikka miellyttävästi levittyville ja samalla tehokkaille SPF-voiteille. 👍 Vartalovoiteet ovat nestemäisiä emulsioita, kasvovoide semitäyteläistä voidetta. Voide levittyy erittäin helposti eikä mineraalifiltterin tuomasta jähmeydestä ole tietoakaan. Jos alussa näyttääkin, että iholle jäisi pieni aavistus vaaleaa kajoa (se tulee mineraalifiltteri titaanidioksidista), se katoaa pian voiteen imeytyessä ja asettuessa iholle.
Voide kuivuu himmeäksi eikä jää tahmean tuntuiseksi. Ja se tuoksuu tosi hyvälle..! Tykkään tosi paljon Laveran koko aurinkotuotelinjan tuoksusta.
Ultimaattiset testausolosuhteet tarjoutuivat viime viikon pirjehduksella, kun purjehdimme yhtenä päivänä putkeen seitsemän tunnin legin. Oli Lavera-kasvoaurinkovoiteen testausvuoro. Olin koko seitsemän tuntia kannella suorassa auringonpaisteessa, ja myönnän, että en lisännyt voidetta kertaakaan.
En palanut. Kasvoilla ei näkynyt häivähdystäkään punoitusta. Hyvin suoriuduttu, Lavera! 👍
UV-suodattimina Laveran kasvoaurinkovoiteessa on käytetty sekä mineraaleja (perinteiset sinkkioksidi ja titaanidioksidi) että hoitavaa kasviöljyä (karanjaöljy, joka on yksi luonnollisen UV-säteilyä neutraloivan vaikutuksensa puolesta yksi luonnollisen ihonhoidon tähtiainesosia).
(Vartalon SPF 20 -suihke ei suoriutunut yhtä hyvin tällä viikolla, mutta siitä lisää seuraavassa aurinkovoidepostauksessa. Normaalisti minulle riittää SPF 20 Kreikassakin, mutta poikkeuksellisen korkea UV-indeksi loi Suomeen loppuviikolla todella haastavat aurinko-olosuhteet.)
Pisteytys Lavera Sensitiv Face Sun Cream SPF 30
Levittyvyys: 9
Ihofiilis: 8
Tuoksu: 10
Tehokkuus: 10
LIERAC SUNISSIME EYE CARE SPF 50
UV-suoja: fysikaalinen (sisältää nanopartikkeleita)
Tämä on ihan huippu-tuote! Sävytetty aurinkovoidepuikko, joka on kehitetty silmänympärysiholle. Suojakerroin on korkein mahdollinen eli SPF 50, mikä on ehdoton suositus ohuelle silmänympäryksille heillekin, joiden iho muuten sietää aurinkoa hyvin.
(Tiesittehän, että kaikki yli 50:n väitetyt aurinkosuojaluvut ovat ihan bullshittiä eivätkä tuo viittä kymppiä korkeampaa suojaa. SPF 50 suodattaa 98% UV-säteistä, eikä sen korkeampaan suojaan pääse kuin jäämällä sisätiloihin tai verhoutumalla paksuun haalariin... Kosmetiikan keinoin on mahdotonta tuoda 100% suojaa UV-säteille, en ole kuullut puhuttavan edes 99 prosentista.)
Puikkomaisia aurinkosuojia on monellakin merkillä, mutta näin hyvään koostumukseen en ole muilla merkeillä tärmännyt. Lieracin puikko levittyy kuin meikkituote konsanaan, koostumus on ohut ja erittäin mukavasti liukuva. Sävy asettuu iholle tasaisesti ohuen voiteen tavoin, puikossa ei ole mitään vahamaista tai jähmeää.
Sävy on neutraali vaalea beige jossa on aavistus hohtoa. Silmien alle ei jää helmiäisenhohtoista pintaa, vaan sävy on hyvin hienovarainen ja läpikuultava.
Tälle iso peukku! Helppo lisätä päivän mittaan ilman, että sormet sotkeentuvat. Olen käyttänyt tätä veneillessä myös "viiksialueen" hyperpigmentaatioalueelle.
Pisteytys Lierac Sunissime Eye Care SPF 50
Levittyvyys: 10
Ihofiilis: 10
Tuoksu: tuoksuton
Tehokkuus: 10
CATTIER FACE TINTED SUN PROTECTION CREAM SPF 50
UV-suoja: fysikaalinen
Tämän mainion tuotteen olen jo esitellytkin keväällä. Cattierin kasvoaurinkovoide on täysin ainutlaatuinen laatuaan: siinä on korkein suojakerroin SPF 50, mutta se on lähes nestemäisen ohutta ja levittyy kuin seerumi. (= levittyy kuin unelma..!)
Vedetön tuote pohjautuu camelliaöljyyn joka on yksi ”kuivimmista” ja kevyimmistä kasviöljyistä eikä tunnu iholla raskaalta. UV-suodattimena on käytetty titaanidioksidia.
Voide on kevyesti sävytetty eikä jätä hitustakaan vaaleaa pintaa iholle - mutta ei juuri väriäkään. Ainakin minun iholleni voide asettuu hyvin näkymättömästi, ja tuo vain kaunista, hienovaraista hehkua.
Kosmetiikkakemistien ylläpitämästä The Beauty Brains -podcastista olen oppinut, että öljy on itse asiassa paras mahdollinen pohja aurinkosuojatuotteelle, sillä aurinkosuojafiltterit asettuvat öljyyn tasaisemmin kuin vesipohjaiseen emulsioon. Ja saattoikohan vielä olla niin, että öljymäisen, vedettömän aurinkotuotteen kestävyyskin oli parempi kuin emulsion... Joka tapauksessa, kemistit totesivat, että jos pitäisi valita yksi paras kosmeettinen aurinkosuojapohja, se olisi öljy.
Cattier-kasvoaurinkovoide iholla
Hoitavan öljypohjansa vuoksi olen sanonut, että Cattierin kasvoaurinkovoide sopii parhaiten kuivalle ja ikääntyneelle iholle. Se jättää ihon hieman kiiltäväksi, mutta toisaalta samalla myös hehkuvan kauniiksi.
Mitä enemmän olen Cattierin kasvoaurinkovoidetta käyttänyt, sitä enemmän olen siihen tykästynyt. Vaikka se on öljyistä, se on "kuivaöljymäistä" ja hyvin miellyttävää iholla. Olen oppinut levittämään sitä hyvin ohuen kerroksen kerrallaan, ja sitten lisään kerroksia. Näin voide (tai "voide", teknisestihän tämä on öljy vaikka muistuttaa olemukseltaan ohutta emulsiota) imeytyy parhaiten.
Cattierin kasvoaurinkovoiteen etu on myös sen luonnollinen, ei-meikkimäinen tuntuma. Useimmat sävytetyt kasvoaurinkovoiteet, kuten alla oleva Lierac Sunissime, ovat koostumukseltaan kevyesti meikki- tai BB-voidemaisia. Ne voivat tuntua meikkaamattoman tai hyvin kevyeen meikkiin tottuneen iholla jopa pakkelimaisilta. Cattier ei tunnu ollenkaan siltä. Se on hyvin, hyvin ohutta ja ihotuntuma on vain sellainen, kuin levittäisit kasvoille kuivaöljy-tyyppistä seerumia.
Minulla on ollut tätä kasvoilla nyt korkean UV-indeksin päivinä, ja siinä missä muita osia kropasta on kärähtänyt, kasvot (jotka ovat eniten auringossa), ovat säilyneet täysin "vaurioitta" :)
Tuote on ollut tosi suosittu (eikä ihme), ja on parhaillaan lopussa maahantuojalla. Tiedotan, kun sitä saadaan lisää. Tämä on aarre!
Pisteytys Cattier Face Tinted Sun Protection Cream SPF 50
Levittyvyys: 10
Ihofiilis: hyvin riippuvainen ihotyypistä, mun iholla 7-8
Tuoksu: 9
Tehokkuus: 10
Lieracin sävytettyä SPF 50-kasvoaurinkovoidetta en vielä arvioi "kunnolla", sillä se on minulla kavoilla tänään ensimmäistä kertaa. Laitoin siitä postaukseen kuvan vain tehdäksen nopean vertauksen Cattieriin, tässä kun on kaksi saman tyyppistä mutta samalla hyvin eri tyyppistä kasvoaurinkovoidetta. Kumpikin on sävytetty, anti-age-vaikutteinen ja suojakertoimella SK 50.
Lieracin UV-suoja on kemiallinen, Cattierin fysikaalinen.
Lierac on meikkimäinen ja vahvemmin sävyttävä, Cattier on huomaamaton ja ei-meikkimäinen.
Lierac on koostumukseltaan emulsiovoidetta, Cattier juoksevaa.
Lierac on ollut minulla tänään kasvoilla puolesta päivästä saakka, ja olen ollut auringossa kolmesta saakka. Katsotaan miltä naama näyttää illalla :)
Aurinkovoideraportit jatkuvat taas pian, stay tuned!
30 comments on “Aurinkotuotteet testissä, kesä 2020 - osa 1”
Aloedermal kiinostaa kovasti juurikin siksi että mainitset sen olevan tahmaton. Minulle ei riitä 20 suojakerroin. Onko Aloedermal kemiallinen vai fysikaalinen suoja? Käytän mielelläni vain luonnonkosmetiikkaa. Saako tuotetta suuremmalla kertoimella ja muuttuuko se tahmaiseksi? Entä Cattier-kasvoaurinkovoide, missä vaiheessa se kuuluu laittaa iholle. Normisti aamuisin käytän seerumia, silmänympärysvoidetta ja kasvoöljyä. Toisinaan myös kosteusvoidetta. Olen tykännyt De Mamiel aurinkosuojasta, mutta siinä on hirmuinen hinta. Laitetaanko Cattier siis ensimmäisenä, viimeisenä, vai ennen öljyä kasvoille? Entä jos haluaa lisäksi meikata, missä vaiheessa aurinkosuoja silloin laitetaan?
Olen käyttänyt vartalolla aiemmin P20 suojakertoimella 50, sillä en pala, kun aamulla laittaa ei tarvitse lisätä ja varmsti tehokas, mutta en mielelläni käytä koska on kemiallinen suoja.
Hei kukkis! Aloedermalin UV-suoja on kemiallinen, sarja ei ole luonnonkosmetiikkaa. Olinkin näköjään unohtanut mainita tekstissä ovatko UV-suojat fysikaalisia vai kemiallisia, lisään tiedot! :)
En ole kokeillut muita Aloedermalin aurinkovoiteita, mutta sarjaan kuuluu myös SPF 50 -voiteet kasvoille ja vartalolle. Niiden tahmeudesta en valitettavasti osaa sanoa.
Aurinkovoide laitetaan kasvoille aina viimeisenä muiden ihonhoitotuotteiden päälle. Jos käyttää meikkiä, meikki tulee sitten aurinkovoiteen päälle. Mä esimerkiksi laitan usein aurinkovoiteen päälle vielä mineraalimeikkipuuteria, jos olen menossa kaupungille.
Jes, olenkin odottanut milloin päästään kuulemaan aurinkovoiteiden testaustuloksista. Mutta mikä mua mietityttää on että miten eri aurinkovoiteet sopii meikin kanssa ja päivittäiseen käyttöön? Aurinkovoidettahan kun pitäisi lisätä parin tunnin välein, joten se on pakko lisätä meikin päälle.
Jep, pitkään auringossa oleilu + meikki ei käytännössä toimi + jos siis haluaa samalla ylläpitää aurinkosuojaa.
Jos oleilee monta tuntia auringossa ja haluaa myös pitää kasvoillaan meikkivoidetta (ja puuteri), tulisi kasvot itse asiassa pestä meikistä ja levittää aurinkovoiteet ja meikkivoiteet aina parin tunnin välein uudestaan. Ja kukahan jaksaa tehdä tällaista.... Ainahan voi yrittää levittää uudet aurinkovoidekerrokset aamulla laitetun meikkivoiteen päälle, mutta jokainen voi kuvitella, miltä tulos ja kasvot näyttävät sellaisen jälkeen.... Kasvoilla on meikin ja aurinkovoidekerrosten muodostama "lieju". Yäk.
Jos itse tiedän olevani päivän aikana auringossa yli kolme tuntia, en laita aurinkovoiteen päälle muuta meikkiä kuin kevyen mineraalipuuterihunnun (ja tämänkin vain, jos olen menossa ns. city-olosuhteisiin, rannalle tai veneelle en laita puuteria). Ohut kerros mineraalipuuteria ei mössöönny tai käytännössä vaikuta mitenkään, kun päälle levittää uuden aurinkovoidekerroksen. Vuosien ajan testattu ja toimivaksi todettu! :) Mineraalipuuteri vain katoaa iholta (= sekoittuu voiteeseen) ja sitten lisään tarpeen tai tilanteen mukaan uuden kevyen sipaisun mineraalipuuteria neutraloimaan aurinkovoiteen jättämän kiillon.
Mä kävin tänään ostamassa lähikaupasta Nivean hyväksi havaitun kasvoaurinkovoiteen. Tajusin, ettei mulla ollut yhtään mitään aurinkosuojaa kaapissa ja nenää on pitänyt vähän valella aloeveralla :D
Auts..! 😝
Nivean aurinkovoiteet on muuten parhaita "markettiaurinkovoiteista", täytyy sanoa :) Mä ostin testiin kasvojen SK 30 ja SK 50 Nivea -voiteet ja kaikki ovat kyllä hyviä, niistäkin tulossa juttua ihan näillä näppäimillä..! :)
Hei kiitos, nämä kiinnostavat. En tiedä luinko huolimattomasti, mutta voisiko jokaisen voiteen kohdalle saada maininnan onko suoja kemiallinen vai fysikaalinen? Kiitos! 😊 Suosin itse fysikaalista, ja koitin esimerkiksi tavata Aloedermalin tietoja ja olisiko siinä suoja kemiallinen..? Cattierin ja Lieracin erot tulivatkin esille tekstissä ja tietty Lavera fysikaalinen, sen tiedänkin. Mutta en ole varma osaanko muiden kohdalla tulkita oikein. Kiitos myös kaikin puolin ihanasta blogista! Aurinkoista kesää!
Lisätty..! :) Oli päässyt epähuomiossa unohtumaan, yleensä laitan aina maininnan suojan laadusta. Hyvä kun huomautitte :)
Aloedermalin UV-suoja on "valitettavasti" kemiallinen.
Lieracin silmänympärysvoiteessa on muuten täysin fysikaalinen uv-suoja. Ei sisällä mitään EU:ssa hyväksytyistä kemiallisista uv-suojafilttereistä. Mitään luonnonkosmetiikkaahan tämä ei ole, mutta hyvä vaihtoehto heille, joiden silmät eivät kestä kemiallisia suojia :).
Ai kappas, niinpäs onkin..! Hyvä kun toit esiin. Minulta oli tuo silmänympäryspuikon pakkaus kadonnut, niin en tullut tarkistaneeksi inciä netistä, oletin että silmänympärystuotteessa on kemiallinen suoja kun Sunissime SPF 50 -aurinkovoiteessakin on. Korjaan tekstin!
Kiitos! 😊
Tuli toinenkin kysymys mieleen, vastaa jos osaat. 😊 Minulle tulee kasvoihin hyperpigmentaatiota. Käytän niille aluille SK 50. Mutta jos haluan ns. tehdä eron aurinkovoiteella hyperpigmentaatioalueiden ja muuten kasvojen välille (että niiden väriero ei olisi niin suuri), niin kannattaisiko muualle kasvoihin käyttää max SK20? Jostain ymmärsin, että SK30 ja SK50 ovat käytännössä sama. Ja toiveenani siis, että muutoin kasvot saisivat vähän päivettyä, ettei tummat pigmentaatiotäplät erotu niin selvästi,kuin jos koko naamassa on korkeat suojakertoimet = ei niim vahvaa päivetystä, mutta hyperpigmentaatio erottuu. Rusketun helposti, enkä pala helposti.
Saitkohan selvää.. Kivaa viikkoa ja kiitos!
Sain selvää :) Mä teen juuri noin, eli käytän muualla kasvoissa SK 20 -voidetta (normaalioloissa, siis kun UV-indeksi ei ole niin korkealla kuin esim. tänä viikonloppun) ja hyperpigmentaatioalueella ja silmänympäryksillä SK 50 -voidetta. Sävyeroa kasvoille ei tule.
SK30 ja SK50 ovat tosiaan melkein sama asia, eroa on vain prosenttiyksikön verran; SK 30 suodattaa 97% ja SK 50 98% UV-säteilystä (asianmukaisesti käytettynä ;)).
Olen tykästynyt tuohon CeraVen voiteeseen. Tietysti SPF saisi olla korkeampi. Odotan mielenkiinnolla arvosteluasi siitä. Myös muut saman merkin tuotteet ovat sopineet iholleni hyvin.
Aloedermalin otin testiin blogisi suosituksesta. Voide on hyvää mutta en kestä tuota tuoksua. Harmi!
Ostin jonkin suosituksen perusteella La Roche Posayn Anthelios 50+ -voiteen. Vaikka sheikkaan kuinka voide tulee putkilosta vesimäisenä ja sotkee. En ymmärrä onko koostumus niin notkeaa vai onko mun voide pilalla. Onko kokemuksia? Nyt testerittömänä aikana hankala apteekissakaan käydä testaamassa.
Joo, tuoksu on tosiaan aika tympeä... mä olen onneksi jo adaptoitunut siihen, mutta olisihan se kiva jos se tuoksuisi paremmalle...
LRP:n Anthelios SPF 50 -voiteesta minulla ei ole kokemusta, joten siitä en osaa sanoa mitään.
Heippa Anu! La Roche Posayn spf 50 voide on tosiaan todella nestemäistä, eli sun voide ei oo pilaantunut. Itse teen niin että otan korkin pois ja ravistan pulloa sormi pullon suulla, tällöin säästyn sotkulta. Korkki paikallaan ravistaessa käy helposti niin että kun korkin avaa valuu voidetta jo pitkin pullon reunaa. Tosin levityksessä saa olla nopea koska tuote on niin juoksevaa. Mutta muuten ihan helmi tuote mulle joka palaa muuten ihan hetkessä!
Kiitos tiedosta, Kiki! Voide on kyllä muuten tosi hyvä tuote. Kyllä tuon kanssa pärjää ja kiitos vinkistä ravistaa ilman korkkia, kokeilen sitä.
Tahmattomien kasvoaurinkovoiteiden ystäville vinkiksi myös apteekin ACO Sun Face Fluid Mattifying (SK50). Ei tunnu iholla miltään ja toimii meikin alla! Harmi kyllä saman sarjan SK50 vartalosuihke taas on tosi tahmeaa, vartalolle kun vielä löytäisi yhtä ihotunnuttoman tuotteen, niin olisin tyytyväinen! Jään siis odottamaan sinun testituloksia vartalotuotteista :)
👍
Kommentoisin tuohon suojakerroin-asiaan. Olen erittäin vaaleaihoinen, en oikeastaan rusketu, mutta palan tosi herkästi ja saan vähäisestäkin auringosta aurinkoihottumaa. Oma käytännön kokemukseni suojakertoimista on, että sillä on todella merkitystä, onko 30, 50 vai 70. Tiedän nämä viralliset prosenttilukemat suojauksen tehosta, mutta käytännön kokemus parinkymmenen vuoden ajalta on osoittanut, että ainakin tällaisella todella herkästi palavalla iholla isompi suojakerroin tehoaa paremmin. Paras on ollut Neutrogenan 70 tai 90, mutta ne ovatkin aikamoista valkoista jankkia :) Mutta iho ei palanut vaikka ajelin avoautossa Kalifornian taivaan alla keskellä päivää. Näitä vain ei valitettavasti myydä Suomessa. Ostankin aina USAsta niitä 70+ suojakertoimia, koska ainakin mulla ne tehoaa vielä paremmin kuin 50. Tavoitteenani on siis oikeastaan olla täysin ruskettumatta.
Varmaankin, jos voiteita tosiaan levittäisi sen määrän, mikä laboratorioissa käytetään, suojakertoimet olisivat lähempänä toisiaan. Mutta oikeasti en usko että kovin moni niin toimii, eikä myöskään varmaan muista aina lisätä sitä rasvaa tarpeeksi usein. Näin ainakin itselläni, joten siksi valitsen aina minimissään SPF50.
Meinasitko testata The Body Shopin kasvoille tarkoitetun aurinkosuojan? Löysin sen Virven suosituksesta viime vuonna, ja olen tykännyt tosi paljon. Se on kevyt ja ohut, ja silti kunnon suojakerroin (kemiallinen). Mulla on aina ongelmana, että vielä ei ole löytynyt kasvoille vähintään SPF50 fysikaalista suojaa, joka ei olisi valkoinen. Innostuin jo siitä Mossasta, jota kovasti hehkutettiin, mutta kun tajusin, että siinä on väriä mukana, homma ei toimi. Olen nimittäin niin vaalea, että kaikki tuollaiset sävyt näyttää aina mun naamalla naamarilta :(. Eli jos pitää valita, mieluummin valkoinen kerros....
Heippa! Kokeilepa Australian Gold Botanical Mineral Tinted Face Cream SPF 50. Ihan paras! Ei tahmaa ollenkaan eikä jätä ihoa lainkaan valkoiseksi. Ei uskoisi aurinkotuotteeksi. Käytän tätä itse asiassa myös primerina, koska kiinnittää myös meikin hyvin. Tuotteessa on todella kevyt sävytys, jota tuskin huomaa. Olen itsekin kovin vaaleaihoinen eikä tästä tule naamariefektiä. Tanstoresta ainakin voi tilata.
Ihan mahtavaa kun autatte toisianne täällä kommenttilaatikossa ja jaatte vinkkejä! 🤗😘
Mä tulen kanssa hämmentämään tätä SPF-keittoa, koska asiasta leviää niin paljon väärää tietoa, ja olen suuri tieteen ystävä. Varmaan noissa uudemmissa aurinkorasvapostauksissa saattaisi olla myös aloituksia, joihin tämä heittää, niin tulisi paremmin esille, mutta laitetaan nyt tähän, kun liittyy täydellisesti aiheeseen.
_EI_ pidä paikkansa että SPF 30 olisi vain "prosenttiyksikön huonompi" kuin SPF50! Valitettavasti jopa monet asiantuntijat ja lääkärit uskovat tähän aurinkorasvamyyttiin ( lähde: https://jamanetwork.com/journals/jamadermatology/fullarticle/2599760)
Eri SPF:n tehoista on teoreettinen malli, missä karkeasti esim. SPF 50 antaa kaksi kertaa paremman suojan kuin SPF 25 jne. Myös kokeellista näyttöä on, esim:
"SPF 100+ sunscreen is more protective against sunburn than SPF 50+ in actual use: Results of a randomized, double-blind, split-face, natural sunlight exposure clinical trial"
(https://www.jaad.org/article/S0190-9622(17)32908-0/fulltext)
"A comparison of sunburn protection of high–sun protection factor (SPF) sunscreens: SPF 85 sunscreen is significantly more protective than SPF 50"
(https://www.jaad.org/article/S0190-9622(09)00658-6/fulltext)
Hieman toivoisin, että Sanni käyttäisi suurta alustaansa enemmän faktojen esilletuomiseen. Aurinkosuojista liikkuu paljon vääriä väittämiä, tuo SPF-erojen mitättömyys vain yksi niistä. Aurinkorasvoista on paljon tutkittua tietoa (toisin kuin suuresta osasta ihonhoitotuotteita), joten tätä tietoa soisi käytettävän, ettei huuhaa leviä ja että ihmiset suojautuisivat auringolta järkevästi ja oikein.
Terveisin,
Filosofian ylioppilas, pääaineena kemia
Sini, kiitos paljon näiden tietojen esiintuomisesta, hienoa, että saamme blogin lukijoiden kautta viimeisintä tietoa.
Hieman kuitenkin tekee mieli nätisti sanoa, että on kohtuutonta verrata kemian alan opiskelijan tietoja kauneusalaan. En minäkään kertomaani mistään hatusta vedä. Ainakin ihan viime vuosina on Suomessakin estenomeille yhä opetettu aurinkovoiteiden suojakertoimista juuri se, mitä tietoa itse välitän. Totesit itsekin, että "valitettavasti monet asiantuntijat ja lääkärit uskovat tähän aurinkorasvamyyttiin". Kun kerran asiantuntijatkin siihen uskovat, tuntuu erikoiselta odotukselta, että minä kauneusbloggaajana lähtisin yhtäkkiä kyseenalaistamaan tämän tiedon. Eihän minulla ole ollut siihen mitään syytä - ennen kuin jaoit meille oman tietosi.
Kasvoille olen löytänyt jo useammankin hyvän mutta tuntuu, että vartalon aurinkosuojat ovat ongelma. Hitunenkin tahmeutta häiritsee kun perässä saa suunnilleen pyyhkiä kaikki pinnat mihin päivän aikana nojasi ja suoja valuu hien mukana pois. Hikiselle iholle suojan lisääminen on melkein yhtä kivan tuntuista kuin suojan lisääminen meikin päälle. P20 on ollut oikeastaan ainoa toimiva ja sitä pitäisikin muistaa taas ostaa. Poltin jo molemmat käsivarret viime viikolla. Ykköstyypin iho joka palaa pahimmillaan vartissa, saisi tosissaan pilkkihaalarissa kulkea jos haluaisi kunnolla suojautua. Onneksi koostumukset paranevat joka vuosi ja ehkä 10 vuoden päästä olisi saatavissa se unelmien täydellinen aurinkosuoja.
Miten vertaisit näitä voiteita kadonneeseen klassikkoon eli Cliniquen Dark Spot Defenseen? Onko DSD:n voittavia?
Näitä ei voi verrata lainkaan DSD:hen, DSD on ihan uniikki lajissaan - tai itse asiassa sillä on identtinen kaksonen Darphin-sarjassa, eli onneksi DSD ei siinä mielessä kadonnutkaan 🙏🏻 Darphin Intral Environmental Lightweight Shield SPF 50 on täsmälleen sama tuote kuin Cliniquen DSD, mutta kalliimmalla hinnalla 😅
Kirjoittelin Darphinin kaksosesta täällä.
Darphin on Cliniquen tavoin Estee Lauderin brändi, ja kosmetiikkatalojen sisällä on tavallista sisällyttää ihan samoja tuotteita eri brändien alle, etenkin hyvvin suosittuja sellaisia. Jostain syystä Lauder halusi poistaa DSD:n Clinique-brändin alta mutta jätti sen Darphinin puolelle. Voisikohan olla siksi, että DSD:n koostumus on niin poikkeuksellisen onnistunut, ja Lauderilla todettiin että jätetään tämä huipputuote mieluummin kalliimman Darphinin puolelle, kun asiakkaat kuitenkin on valmiita sen hinnan tästä maksamaan. Cliniquehan on paljon edullisempi kuin Darphin, etenkin USAssa.
Lauderilla on ehkä tultu siihen tulokseen, että vedetään DSD:stä paremmat katteet ja tehdään tuotteen imagosta entistä "eksklusiivisempi" kun se on on saatavilla vain Darphinilta. Cliniquelle he puolestaan laittoivat paljon huonomman koostumuksen Mineral Sunscreen Fluid For Facen, joka on pakattu samaan pulloon ja viestii kuluttajalle olevansa saman tyyppinen tuote kuin DSD, mutta Mineral Sunscreen Fluid on ihan erilainen koostumukseltaan, paljon jähmeämpi.
Kyllä näitä kauneusbisneksen juttuja voi ihmetellä ja analysoida loputtomiin... Markkinoinnin ja tuoteimagojen maailma on kiehtova, omituinen, kiinnostava ja välillä ihan järjettömän härski...! :D
Minulla on vielä yksi avaamaton DSD jäljellä! Sinun kauttasi löysin tämän supertuotteen ja osasin hankkia varastoon ennen kuin Clinique sen poisti valikoimastaan. Nyt aion suosituksestasi testata Cattierin. Niin paljon hyviä vinkkejä:)
Jeiii ☺️👍
Tilasin tuon ALOEDERMAL FACE SUN CREAMin - sekä kaksikymppisen että viisikymppisen. Voiteet ovat varmaan suojaavuudeltaan ok mutta rasvat haisevat niin järkyttävän pahalle, että en voi käyttää niitä. Haju on niin voimakas, että haistoin sen mieheni kasvoilta kun istuimme terassilla vierekkäin. Harmi.
Onpa harmi. Tuoksu ei tosiaan ole miellyttävä mutta onneksi itse totuin siihen.