Ihana luonnonkosmetiikkamerkki Lavera täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja Suomessakin vietetään merkin 10-vuotissynttäreitä. Lavera rantautui Suomeen tammikuussa 2007.
Lavera on kulkenut mukana Karkkipäivässäkin blogin ensimmäisestä vuodesta saakka ja merkillä on erityinen paikka sydämessäni. Se on pitkäaikaisin yhteistyökumppanini ja voisi sanoa välillä työllistäjäkin, sillä heitän Laveralle messu- ja esittelykeikkoja. Yksi sellainen on huomenna Tampereen Sokoksella, minut tapaa Laveran pisteeltä kello 12-18.
Laveralaiset pyysivät minua kirjoittamaan juhlavuoden kunniaksi Laveran historiasta ja filosofiasta ja tänään aiheena on Lavera - luonnonkosmetiikkaa kaikille.
Toisin kuin moni muu viime vuosina pinnalla ollut luonnonkosmetiikkamerkki, joka brändäytyy selektiiviselle tai jopa luksus-puolelle, Laveran ajavana voimana on aina ollut päinvastainen tavoite.
Laveran on perustanut vuonna 1987 saksalainen herra nimeltä Thomas Haase. Ja kyllä, tässäkin tarinassa on mukana henkilökohtainen iho-ongelma; Haase kärsi neurodermatiitista. Tyytymättömänä lääkärien määräämien kortisonivoiteiden apuun Haase alkoi perehtyä luonnolliseen ihonhoitoon. Ensimmäinen omassa ”keittiölabrassa” syntynyt tuote oli lanoliinista, mehiläisvahasta ja oliiviöljystä koostuva huulivoide.
Kosmetiikkakokkailuistaan ja luonnollisten raaka-aineiden myönteisistä vaikutuksista innostunut, yrittäjähenkinen Haase päätti rakentaa kokemustensa pohjalta yrityksen. Lähestymistapa oli uudenlainen – hän lähtisi valmistamaan ja markkinoimaan luonnonkosmetiikkaa ideologialla ”luonnonkosmetiikka kuuluu kaikille”.
80-luvulla luonnonkosmetiikka oli vielä Saksassa pienen kohderyhmän markkina-alue. Ekokosmetiikkaa myytiin vain erityisliikkeissä ja luontaistuotekaupoissa eivätkä arvot kuten ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys korostuneet kuluttajien valinnoissa yhtä vahvasti kuin tänä päivänä.
Haasen visiona oli tuoda luonnonkosmetiikka niche-markkinoilta massamarkkinoille ja tehdä siitä helposti lähestyttävää ja tehokkuudeltaan ja käyttökokemukseltaan normikosmetiikkaan rinnastettavaa. Tavoite, jonka voi 30 vuotta myöhemmin nähdä onnistuneen. Lavera erottuu kilpailijoistaan poikkeuksellisen laajalla tuotevalikoimalla, edullisemmilla hinnoillaan ja kattavalla jakeluverkostollaan joka ulottuu erikoisliikkeistä apteekkeihin ja supermarketteihin. ”Lavera on siellä missä sinäkin”, on yksi yrityksen motoista.
Tekemällä luonnonkosmetiikan saatavuudesta yhtä helppoa kuin normikosmetiikan, ajatuksena oli myös ohjata kuluttajan tottumuksia niin, ettei luonnonkosmetiikkaa enää nähdä erityistuotealueena vaan tasavertaisena vaihtoehtona. Kuluttaja voi omilla valinnoillaan vaikuttaa kestävään kehitykseen, ja kun kestävien valintojen tekeminen tehdään helpoksi, se on koko planeetan etu.
Kestävän kehityksen arvojen mukaisesti Haaselle oli niin ikään alusta saakka tärkeää että yritys itse vastaa koko tuotantoketjusta. Kaikki tuoteideasta kehitykseen, raaka-ainetuotantoon, valmistukseen, pakkaukseen ja kuljetukseen tapahtuu yrityksen sisällä. Tai kaikki mikä suinkin on mahdollista. Ihan jokaista tuotteissa käytettyä raaka-ainetta Lavera ei pysty valmistamaan mutta oma tehdas tuottaa 300 luomulaatuista aktiiviainetta.
Kaikki tuotteet meikkivalikoiman rajauskyniä lukuun ottamatta valmistetaan omalla tehtaalla. (Kuten todettua, mikään kosmetiikan valmistaja ei valmista kyniä, ne tulevat aina niihin erikoistuneilta tehtailta.)
Itsenäinen, ”alusta loppuun” tuotantoperiaate on myös yksi tekijöistä joka erottaa Laveran monista kilpailijoista. Loppujen lopuksi harva (luonnon)kosmetiikkayritys valmistaa, pakkaa ja kuljettaa tuotteensa itse, puhumattakaan siitä että valmistaisi raaka-aineetkin itse.
1987 – Lavera perustetaan. Ensimmäinen sarja Basis Sensitiv koostuu huulirasvasta, suihkugeelistä ja vartaloemulsiosta. Basis Sensitiv on edelleen valikoimassa ja yksi Laveran suosituimpia sarjoja.
1990 – Haase kehittää ensimmäisen luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteen.
1991-1992 – Laveran ensimmäiset meikkituotteet; huulipuna ja poskipuna.
1997 – Viiden vuoden tuotekehityksen vaatinut ensimmäinen maskara (joka on edelleen valikoimassa): Volume Mascara.
1993 – Erillinen kasvojenhoitolinja Faces lanserataan.
2000 – Body Spa –sarja (vartalovoiteita, suihkugeelejä, kylpytuotteita) lanseerataan.
2001 – Ensimmäinen shampoo liittyy valikoimaan.
2008 – Lavera aloittaa oman luomuainesosatuotannon.
2011 – Kasvo- ja värikosmetiikkatuotteiden täysi uudistus.
2014 – 2015 – Kaikki Laveran tuotteet siirtyvät BDIH-sertifioinnin alta NaTrue-sertifioiduiksi. Innovaatio, ensimmäinen luonnonkosmetiikan mousse-meikkivoide lanseerataan.
Ottaen huomioon Lavera-brändin koon ja aseman Euroopassa on erikoista, että Lavera rantautui Suomeen niinkin myöhään kuin vuonna 2007. Ehkä se kertoo kuitenkin enemmän luonnonkosmetiikkamarkkinan kehityksestä Suomessa, meillä luonnonkosmetiikka on alkanut kiinnostaa suurempaa yleisöä vasta 2010-luvulla.
Laveran "Suomen valloituksen" taustalla on käytännössä yksi ihminen, Liisa Torenius, joka estenomiksi valmistuttuaan halusi löytää uuden, kiinnostavan kosmetiikkamerkin jota tuoda maahan. Toreniuksen perheen yritys NHS Oy toi tuolloin maahan itsehoitoon tarkoitettuja terapiatuotteita ja Liisa (olemme tehneet sinunkaupat joten käytän mieluummin etunimeä :D) halusi lisätä valikoimaan kosmetiikkaa.
Liisa tutki eri vaihtoehtoja kunnes päätyi luonnonkosmetiikkaan joka tuntui hänen jutultaan.
Liisa törmäsi Laveraan netissä käsittämättä lainkaan, kuinka suuresta sarjasta oli kysymys. Hän kiinnostui, otti yhteyttä tehtaaseen ja vuoden kestäneen pohjatyön jälkeen Laveran myynti alkoi Suomessa tammikuussa 2007. Liisa on myöhemmin todennut, että oli ehkä hyväkin ettei hän alussa tajunnut miten suuri sarja oli kyseessä, sen verran paljon työtä 300 tuotteen pakkaustekstien suomennoksessa oli.
Alun perin toiveena oli saada Laveran myötä kahden ihmisen palkat NHS:llä tienattua, tavoite joka saavutettiin nopeasti. Tänä päivänä NHS Oy on siirtynyt täysin Liisan ja hänen kahden veljensä omistukseen vanhempien jäätyä eläkkeelle. Yritys työllistää vakituisesti kahdeksan henkeä.
Laveran ensimmäinen isompi asiakas Suomessa oli Stockmann vuonna 2010 ja seuraavana vuonna perässä tuli Sokos. Elettiin juuri niitä vuosia kun ”vihreän kosmetiikan” trendi saavutti Suomen ja luonnonkosmetiikka alkoi siirtyä ekomyymälöistä tavarataloihin. Vuonna 2013 mukaan tulivat Yliopiston Apteekit, Keskinen, Prisma ja S-Marketit.
Tällä hetkellä Laveran tuotteita saa myös K-Citymarketeista ja tänä vuonna aloittelevat ensimmäiset K-Supermarketit. Thomas Haasen visio yrityksensä tuotteista kaikkien saatavilla on toteutunut myös Suomessa (ja Saksassahan luonnonkosmetiikkaa saa varmaan jo joka kioskiltakin). Suomessa tosin marketit pystyvät ottamaan Laveran laajasta valikoimasta vain osan ja täysi valikoima löytyy vain erikoiskaupoista kuten Ruohonjuuresta.
On ollut kivaa olla pikkuisen itsekin osana Laveran Suomen taivalta.
Sain tammikuun lopussa kunnian puhua Laveran 10-vuotisjuhlaseminaarissa aiheesta onnistunut blogiyhteistyö. On antoisaa ja luontevaa tehdä yhteistyötä yrityksen kanssa, joka minun tavoin arvostaa rehellisyyttä ja läpinäkyvyyttä. Nämä tyypit tykkäävät minusta vaikka minä en tykkäisi kaikista heidän tuotteistakaan <3 Oman äänen kuuluminen tuotearvioissa on sallittua ja toivottua :) <3
Mutta sellainen on Lavera, ja uskoisin, että tällainen arvomaailma liittyy yleisesti moniin luonnonkosmetiikkamerkkeihin. Luonnonkosmetiikassa kommunikoidaan vähemmällä sokerikuorrutteella kuin normikosmetiikan puolella, ja lupaukset ovat usein realistisempia. Minä tykkään sellaisesta. Ja tykkään rehellisestä puheesta.
Jos haluatte tulla kyselemään rehellisiä Lavera-vinkkejä huomenna torstaina Tampereen Sokokselle, minut tapaa sieltä välillä 12 ja 18 (paitsi silloin kun olen syömässä ;D).
Meikkituotteen ostaja saa kaupan päälle meikkipussin jossa näytteitä (rajoitettu erä).
Karkkipäivän Lavera-tuotearvosteluja voi lukea täällä.
Muutamia suosikkejani Laveran valikoimasta:
Firming-päivävoide ja -silmänympärysvoide (entiseltä nimeltään My Age)
Natural Liquid Foundation -meikkivoide (etenkin kaikkien asiakasmeikkausten perusteella, tämä meikkivoide asettuu tosi kauniisti todella monien iholle)
Glossy Lips Rosy Sorbet -huulikiilto ja Charming Rose -poskipuna
Illuminating -silmänympärysvoide
Firming Body Milk (en näköjään ole kirjoittanut tästä mutta yksi koukuttavimpia vartalotuotetuoksuja <3 Tuoksuu mun mielestä ihan "luonnonkosmetiikan cokikselle" :))
33 comments on “Laveran juhlavuosi”
Olipa kiinnostavaa luettavaa. Todella valtaisa tuo tuotesortimentti!
Kiitos kattavasta tietopaketista, vaikka Laveraa olen jo pari vuotta käyttänyt niin enpä sen historiaa tiennyt. Kiva on ollut huomata, että tuotteita saa jo ihan ruokamarketeista.
Ois ollut vielä hauska lukea mitkä on sun suosikkeja Laveralta, varsinkin kun yhteistyö on ollut pitkä ja varmaan lähes kaikkea mahdollista olet Laveralta kokeilllut :)
Minäpä lisään suosikkini juttuun :) Mietin sitä jo tekstiä kirjoittaessa mutta postaus tuntui jo vähän liian pitkältä ja raskaalta. No, kai sinne pieni listaus vielä menee ^_^
Lavera onkin tuttu sarja, monia tuotteita on tullut testattua. Tälläkin hetkellä ko. merkkiä löytyy hyllystä ainakin kuorintavoide ja huulirasva. Hyviä tuotteita. Aikoinaan kiinnostuin sarjasta kun halusin testata luonnonkosmetiikkaa ongelma iholleni. Ratkaisua en tästä sarjasta löytänyt.
Ratkaisu ihooni löytyi Bion tuotteista, joka myös mainostaa luonnonmukaisuutta. Voisitko tehdä postauksen ko. merkistä? Kiinnostaisi kovasti, vaikka onkin minulle jo tuttu merkki:)
Tarkoitatko tätä sarjaa (Bion) vai onko sarjan nimi Bio ilman n:ää..?
http://www.bion.fi/
Minulla on niin valtavasti testattavaa että kaikkia toiveita en valitettavasti ehdi toteuttaa. Etenkin tuollaisesta akneihon hoitoon kehitetystä sarjasta minun olisi vaikea kirjoittaa omia kokemuksia, esittely jäisi siis aika lailla pintapuoliseksi yleisesittelyksi tyyliin, "Tällainen sarja on olemassa, kokeilkaa" :)
Juuri tuota merkkiä tarkoitin.
Minua olisi eniten kiinnostanut tietää miten tuo sarja poikkeaa muista vastaavista akneen tarkoitetuista tuotteista. Mikä siinä on se mikä "toimii".
Ymmärrän kiireesi ja pointtisi, kiitos rehellisyydestä :)
Se on varmasti ainesosien ja formulan kokonaisuus. Tuotteissa näyttää olevan pääasiallisena "akne-aktiiviaineena" BHA-happoa joka on bentsoyyliperoksidin (vain reseptivoiteissa) ohella yleisin aknen kosmeettisessa hoidossa käytetty ainesosa. Jos jollain toimii juuri Bionin BHA-happotuote siinä missä toisen valmistajan tuote ei, sopivuudessa on kyse kokonaisuudesta (esim. millainen voidepohja) ja muiden ainesosien yhteisvaikutuksesta.
Kiitos:)
Onko Laveralla palasaippuaa ollenkaan? Käytän pääasiassa saippuaa, mutta en ole Laveralta löytänyt.
Jos ostan suihkusampoon tai vartalovoiteen niin mieluiten juuri Laveraa, koska ovat edullisia ja tuoksut aivan ihania! Firming Body Milk on suosikkini juuri tuoksun vuoksi ja koska käytin sitä ensimmäistä kertaa viime talven matkalla niin tulee aina tuo reissu mieleen tuoksusta. :)
Ei ole. Jännä juttu itse asiassa :)
En tiedä miksi, mutta Laverassa on jotenkin vahvasti sellainen markettikosmetiikan tuntu. Ja näköjään se on ollut tarkoituskin, mutta tuskin, niin että koostumus viestii sitä. Olen tosin kokeillut merkkiä niin vähän, että tämä on hyvin vahvasti mutu-tuntumaa, ilman kokemuspintaa. :)
Sain viime viikolla ensimmäisen tilaukseni The Ordinaryltä. :) (Nyt vielä odottelen Squalanea). Tilasin Niacinamide 10% + Zinc 1% -tiivisteen. Olen nyt kokeillut sitä muutaman päivän. Jos tympeän hajun unohtaa, niin pakko sanoa, että aivan loistava aine. Ainakin itselläni toimii ja poistaa päivän mittaan ajoittain esiin tulevan kasvojen T-alueen kiillon, sekä tekee jotain ihmeellistä ihohuokosille, sillä ne tuntuvat häviävän lähes kokonaan. Olen levittänyt seerumin alle vain T-alueelle, vaikka purkissa lukee koko kasvoille, sillä muualta ihoni on pintakuiva ja mitään kiiltoa tai ihohuokosia ei näy ja ajattelin että tämä saattaa kuivattaa ihoa (en tiedä kylläkään tekisikö niin). Eli iso kiitos sille lukijalle, joka tässä muutama postaus aikaisemmin kertoi tästä sarjasta ja tästä nimenomaisesta tiivisteestä! :)
Mun mielestä koostumukset ei ole "markettimaisia", tosin eivät mitään luksustakaan. (No, mun mielestä Mia Höytökään ei kyllä tunnu luksukselta ja se on sellaiseksi brändäytynyt... ;D Varmaan hyvin subjektiivisia kokemuksia :))
Mun mielestä (aaargh... toistoa..) Laverassa on tietyllä tapaa jotain "yvesrochermaista"... Ehkä mä olen siksi aina ollut viehättynyt merkistä, kun Rocher on mun alkuperäinen fanitussarja :) Kummallakin on laaja, värikäs ja jatkuvasti päivittyvä valikoima ja motto on sellainen "tahdomme olla kaikkien ulottuvilla". Tietysti Rocherin päätös sulkea Suomen myymälät nyt vähän heikensi tätä filosofiaa Suomessa....
Kiitos The Ordinary-kokemuksesta, näitä on kyllä mielenkiintoista kuulla :) Sen jälkeen kun NG mainitsi merkin joulukuussa(?), olen alkanut kuulla siitä "joka puolelta". Aikomuksena on itsekin tehdä tilaus ja yritän tässä päättää, pitäisinkö kolmen tai jopa kuuden kuukauden tauon blogin kautta saatujen ihonhoitotuotteiden testauksesta jotta saisin perusteellisesti selvitettyä tuon hypemerkin tuotteiden vaikutukset iholla. Viikon tai kahden testaushan ei lopulta koskaan kerro juuri muuta kuin kosmeettisesta miellyttävyydestä ja sopivuudesta.
Kyllä varmasti tuotteita pitäisi kokeilla juuri noin pitkän aikaa tai jopa vuoden, mutta oma kärsivällisyys ei siihen riitä. ? Tuo mainitsemani tiiviste tai seerumi on siinä mielessä erikoinen että vaikutus näkyi heti, eli tuntui melkein meikkituotteelta. Saa nähdä mitä tekee iholle pidemmällä aikavälillä. Tilasin itse myös sen Squalanen, mutta sen enempää tuotteet eivät nyt juuri houkutelleet. Musta tuntuu että hypetys perustuu osittain hinta-laatu -suhteeseen, ei siihen että tuotteet olisivat muita vastaavia parempia. Tuo tilaamani tuote maksoi 5,90€. Eli tuolla hinnalla kestää jopa sen tympeän hajun ja iloitsee vain vaikutuksesta. ? Jos sama tuote olisi maksanut 59,00€, niin olisi arviokin ollut varmasti paljon kriittisempi. Luin jostain, että automaailmassa Mersuista valitetaan myyjille enemmän kuin Toyotoista. Se kuulemma ei johdu siitä että Toyota olisi parempi auto, vaan siitä että odotus on suurempi ja valitus herkemmässä, jos on maksanut tuplasti tai triplasti enemmän.
Mutta long story short, tuo tiiviste / seerumi kannattaa kyllä kokeilla. Itselläni toimii viikon kokemuksella loistavasti, ja hinta postimaksuineen kympin luokkaa. Ja jos NG oli se joka merkin täällä esitteli, niin kiitos siitä! ?
Osittain varmasti näin. NG'n kommenteista sain kuvan (NG kun on minua paljon perehtyneempi kosmetiikan vaikuttaviin ainesosiin), että Deciemin tuotteissa käytettäisiin niitä "oikeasti toimivia" ainesosia optimaalisissa formulaatioissa ja niillä pitäisi olla reseptiikkansa perusteella monia muita merkkejä (niin marketti- kuin selektiiviset) paremmat mahdollisuudet tuoda iholle luvattuja vaikutuksia, muitakin kuin optisia. Näitä samoja "oikeasti toimivia" aktiiviainesosia käytetään tietysti muissakin tuotteissa mutta ei aina niin tehokkaissa formulaatioissa, vaan ainesosan merkitys voi olla lähinnä markkinoinnillinen ("meidänkin tuotteessa on hyaluronihappoa") vs. että tuote on kehitetty vaikutus etusijalla. Mene ja tiedä mutta Deciemin valmistamiin tuotteisiin liitetään tämä "vaikutus etusijalla, markkinointikikat toisella sijalla" -toiminta-ajatus. Markkinointi hoituu kätevästi somen word-of-mouthilla, ja on varmaan sekoitus tuota houkuttavaa hinnoittelua & aitoja kokemuksia toimivuudesta.
Voi ei, et olisi kertonut tuota.. :) :) Nythän mun pitää uudelleen googlettaa niitä Deciemin tuotteita (muitakin kuin The Ordinaryn). :)
Olen ymmärtänyt, että Deciemin muut sarjat ovat 'elegantimpia', ja 'edistyksellisempiä', siinä missä Ordinaryn tuotteet ovat 'perussettiä' ilman turhia krumeluureja :)
Oma budjetti ei nyt taivu niihin kalliimpiin, eikä ole tarvettakaan, mutta olen nähnyt ja lukenut monen niitä hypettävän, erityisesti NIODin ja Hylamiden ihmeitä :)
Olikin aikamoinen yllätys, kun bongasin lähikaupastani Laveran tuotteita. Valikoima oli suht pieni, mutta harvemmin marketista löytää luonnonkosmetiikkaa (Urtekramin lisäksi) :)
Moi Sanni! Osaatko sanoa Laveran meikkivoiteen (siis tämän Liquid Foundation) sävyistä? Olen etsimässä vaaleaa, mutta pohjasävyltään mieluiten neutraalia (tai mahdollisesti punapohjaista?) meikkivoidetta. Mietin tuota 01 ja 02 sävyä. Eli onko tuo 01 miten keltapohjainen? Itselläni monet keltapohjaiset meikkivoiteet tekee ihan likaisen/oranssin näköisen naaman (esim. Lumenen Nude se ykkössävy), johtuneeko siis siitä, että se pohjasävy on jotenkin väärä? Tai onko tuo 02 sävy miten paljon tummempi kuin tuo 01?
Tai miten ne sävyt menee siinä Laveran vaahtomeikkivoiteessa?
Moi Matleena:
Olen tehnyt swatch-kuvan Liquid Foundationin 01 ja 02 -sävyistä tähän postaukseen:
https://karkkipaivablogi.com/laveran-uudet-meikit-osa-1/
01 on itse asiassa punertavampi kuin 02, vaikka se ei ehkä tule niin hyvin esiin tuossa swatch-kuvassa.
Vaahtomeikkivoiteessa on vain kolme sävyä joista mulla on jäljellä enää 03 eli keskimmäinen, annoin muut pois. En nyt siis pysty vertaamaan niitä keskenään mutta mun mielestä nekin olivat kaikki aika punertavia, myös se vaalein. 03 ainakin on punertava. Asiakastyössäkin on sanalla sanoen tullut aika vähän kokemusta vaahtomeikkivoiteesta sillä tarjoan aina kaikille Natural Liquidia ellei henkilöllä ole rasvoittuva iho. Natural Liquid vain on mun mielestä niin paljon kauniimman näköinen iholla, ja myös peittävämpi kuin vaahto, että en sanalla sanoen tykkää tarjota vaahtoa ellei asiakas varta vasten kysy sitä tai hänellä on selvästi rasvoittuva iho joka vaatii mattaisemman meikkipohjan.
Eiliity mitenkään aiheeseen.
Katson tässä just naisten ampumahiihtoa, ja tulipahan todettua, että ootte tietystä kulmasta Gabriela Koukalovan kanssa ihan saman näköisiä. Eriväriset tukat vaan. :D
TJEU: https://www.google.fi/search?q=gabriela+koukalova&hl=fi&biw=1366&bih=638&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjo-Y6I5YXSAhUpYZoKHfdkATkQ_AUIBigB
Ooo, miten imarteleva kommentti, Koukalovahan on todella kaunis..! Hänellä on kauniimpi nenä mutta kyllä meidän silmien ja leukalinjan alueissa on jotai samaa :)
Lavera oli aikoinaan itsellenikin ensi kosketuksia sertifioituun luonnonkosmetiikkaan. Erityisesti hajustamaton Lavera Neutral-sarja on ollut oiva valinta atopiaan ja kuivuuteen taipuvalle iholle. Myös se Basis-linja on osittain kokeiltu.
Muista tuotteista ei ole kokemuksia, olen ymmärtänyt, että ovat hyvin tujakasti parfymoituja...
Olen reissaamassa keski-Eurooppaan lähiaikoina ja tarkoituksena olisi hamstrata luonnonkosmetiikkaa DM-liikkeistä ihan urakalla.
Mitkäs olisivat Laveran tuhdeimmat kosteusvoiteet kasvoille ja kropalle sekä mitä puhdistus- ja muita tuotteita suosittelisit meikä-atoopikolle? Eli hoitavaa ja hellävaraista mutta tehokasta kuitenkin.
Basis Sensitiv on suht tuttu ja aionkin ko linjalta muutaman luottotuotteeni hankkia. Mutta koska tuoksu ei ole hirveästi mieleeni, en vartalovoidetta haluaisi tuosta linjasta hankkia.
Eli aiemmista suosituksistani miinus Basis Sensitiv :)
Laveran tuhdeimmat kasvovoiteet ovat seuraavat:
Basis Sensitiv -linjan Pflege Creme (laitan saksankieliset nimet kun olet tekemässä hankintoja Saksasta, muissa maissa tämän voiteen nimi on Protection Cream, linkin takana lisätietoa voiteesta Laveran Suomen sivuilta)
Neutral-linjan Gesichts Creme (hajusteeton, sopii erityisesti allergiselle, ärtyneelle ja herkistyneelle iholle)
Bio Cranberry & Bio Arganöl -päivävoide (40+ ikäkategorian voide täyteläinen päivävoide, ns. hienostuneempi koostumus kuin Basis Sensitiv - ja Neutral -tuotteissa, pakkausmuoto lasipurkki kun noissa muissa on tuubi).
Vielä viime vuonna valikoimassa oli Suomessa supersuosittu Wild Rose -liposomivoide mutta se jäi pois, se olisi muuten ollut ykkössuositukseni.
Kropalle tuhdeimmat:
Karpalo & Arganöljy -vartalovoide
Basis Sensitiv Creme (vartalovoi, pakkausmuoto peltipurkki)
Neutral Akutcreme (mikrohopeaa sisältävä SOS-voide erittäin ärtyneelle iholle, linkki Saksan sivulle koska voide ei kuulu Suomen valikoimaan)
Atooppiselle iholle paras putsari löytyy Basis Sensitiv -linjasta: 2-in-1 Puhdistusmaito. Täyteläisempi kuin perusputsarilinjan maito.
Yleisesti ottaen Neutral- ja Basis Sensitiv -linjan tuotteet sopivat hyvin atooppiselle iholle.
Kaunis kiitos :) Säästää ehkä vartin verran tuon toisen puoliskon hermoja kun ei tarvitse lääppiä kaikkien (Laveran) purkkien koostumuksia läpi ;D
En ole itse asiassa Saksaan tällä kertaa menossa (vaikka Saksa <3) vaan Budapestiin, mutta DM löytyy sieltäkin ;D Ja otan toki mielelläni vastaan vinkkejä, mihin kannattaa shoppaillessa erityisesti keskittyä Unkarinmaalla.
Mulla ei oikein ole Unkari hallussa kun olen käynyt siellä vain kerran melkein 20 vuotta sitten, joten Unkarin shoppailuvinkkejä en valitettavasti osaa antaa :/
Nythän erityisesti Keski-Euroopassa, luonnonkosmetiikan kehdossa (juu, kyllä ideaa toteutettiin myös Pohjois-Amerikan mantereella, mutta alunperin kipinä syttyi juuri Saksan ja Sveitsin luonnollisuusbuumissa, Dr. Hauschkan ja Weledan jalanjäjissä) monissa markettiketjuissa on oma, superedullinen luomusertifioitu sarjansa, joten Laveran perustajan visio on toteutunut enemmän kuin hyvin. Volyymit ovat niillä main niin suuria, että on varaa valmistaa ja myydä tuotteita pikkurahalla..
Olispa ihana päästä ostoksille manner-Eurooppaan ja tutkimaan hyllyjä, sekä ruokapuolen että kosmetiikan.. mutta, onhan nettikaupat keksitty :))
Näin on. Yllätyinkin kun Lavera-seminaarissa kävi ilmi, että Iso-Britannia onkin kirkkaasti Euroopan ykkösmaa mitä tulee luonnonkosmetiikan kulutukseen, kuvittelin sen ilman muuta olevan Saksa. Ehkä tämä mielikuva on vain tullut siitä, että meillä Suomessa markkinoidaan enemmän saksalaisia luonnonkosmetiikkamerkkejä kuin brittiläisiä. Lukumäärällisesti en tiedä ylittääkö brittimerkkien määrä meillä saksalaiset, mutta ne eivät ole lainkaan yhtä tunnettuja kuin saksalaiset (tai sveitsiläiset = Weleda) merkit.
Ilmeisesti niin on. brittiläisiä luomumerkkejä olen nähnyt mm. feelUniquessa. Ne ovat jääneet meillä paljon vähemmälle markkinoinnille kuin saksalaiset tai vaikkapa uudemmat ranskalaiset :)
Moikka.
Yritin hankkia testavaksi lavera tuotteita, ei onnistunut :)))
Sanoivat että tule kalliiksi lähettää saksasta :(
Saatko niitä Suomesta vai Saksasta? :)
Sulla kiva Blogi!
Suomesta, maahantuoja on NHS:
http://www.nhs.fi/