14.06.2015

Opas Kreikan saarihyppelyyn

Minulla on takana 19 vuoden kokemus Kreikan matkailusta ja kymmenittäin laivamatkoja maan kauniissa saaristossa.

Kolme viimeistä syksyä olen omistanut yksinomaan Kreikan saarihyppelylle, ja taskuun on kertynyt mukavasti jakamisen arvoisia vinkkejä.

Jos haaveilet matkasta Kreikan kauniille saarille, tai olet jo päättänyt lähteä ja reissu on konkreettisessa suunnitteluvaiheessa, tästä postauksesta voi olla sinulle hyötyä :)

Kreikanvinkit_Karpathos

MILLOIN MENNÄ?

Jos sinulla on vapaus valita mihin aikaan lähteä, ovat syksy, kevät ja alkukesä suositeltavimpia sesonkeja. Heinä-elokuussa Kreikassa on tukalan kuuma, hinnat korkeimmillaan ja suosituimmat laivayhteydetkin usein pitkälle ennakkoon loppuunvarattuja. Tietysti saat myös ”taistella” majapaikoista kymmenien tuhansien muiden turistien kanssa.

Loman ajankohdan valinta ei tietenkään aina ole mahdollista, ja jos lähdet Kreikkaan vilkkaimmalla sesongilla, voi olla hyvä varata ainakin joitain suosituimpia laivareittejä kuten Pireus-Santorini jo ennalta Suomesta käsin. Liput voi helposti varata netissä. Vaikka suositut reitit ovat monesti täynnä, on kesäkauden etuna vuorojen tiheys. Toisin kuin syksyllä ja talvella, ovat pienemmätkin saaret kesäkaudella linkitettyinä päivittäin.

Kreikanvinkit_Symi

Keväällä merivesi on vielä viileää mutta maa vehreimmillään ja kukkaloisto tietysti upeimmillaan. Huhtikuusta kesäkuun alkupuoliskolle on erittäin miellyttävä ajankohta matkustaa Kreikkaan, etenkin heille jotka eivät viihdy hellesäissä.

Syksy on parasta aikaa meille, jotka rakastavat lämpöä, aurinkoa ja linnunmaitoista merivettä. Merivesi on lämpimimmillään mutta pahimmat helteet jo takana. Hinnat ovat keväällä ja syksyllä samaa tasoa, majoitusta voi saada jopa puoleen hintaan kesäsesongin hinnoista. Lämpötilat syys-lokakuussa ovat kauttaaltaan vielä 30 asteessa, Dodekanesian saaristossa ja Kreetalla kesä voi jatkua pitkälle marraskuuhunkin.

Kreikanvinkit_Kassos

MITEN MENNÄ?

Jos haluat lentää edullisesti, parhaat vaihtoehdot tällä hetkellä ovat Norwegian ja Ryanair. Norwegian on ainoa halpalentoyhtiö joka lentää Kreikkaan (Ateenaan) suoraan Helsingistä. Liput alkaen noin 79€ suuntaansa. Edit. Kappas - kreikkalainen Aegean on myös alkanut lentää Helsinki-Ateena-väliä! Norskin lisäksi täältä pääsee siis myös toisella edullisella lentoyhtiöllä suoraan Ateenaan. Liput alkaen 80 € / suunta.

Ryanairilta saa usein vieläkin edullisempia lippuja, mutta matka on aloitettava Ruotsista Skavstan kentältä, joka on noin 90 minuutin bussimatkan päässä Tukholman City-terminaalista. Ryanair lentää Skavstasta kolmeen eri kohteeseen Kreikassa (kesäkauden 2015 tilanne).

Kolmas tapa lentää edullisesti (ja suoraan) on viime hetken lomalennot. Välillä voi löytää ihan superhalpoja diilejä; viime keväänä bonasin meno-paluun Santorinille hintaan 59€. Viime hetken lähtöjä voi kytätä vaikkapa Napsusta.

Kreikanvinkit_Paros

Kreikkaan pääsee toki myös junalla, mutta tämä tulee kiistatta kalliimmaksi kuin lentäminen, ja vie nopeimmillaan noin kolme päivää Suomesta.

Useimmat aloittavat saarihyppelyn Ateenan satamakaupungista Pireuksesta (aikatauluissa kirjoitetaan muotoon PIRAEUS, hyvä muistaa), mutta reissun voi yhtä hyvin aloittaa miltä tahansa saareltakin. Pireuksesta yhteydet ovat laajimmat, valtavalta satama-alueelta lähtee päivittäin jopa 3-numeroinen luku laivoja.

.

MISTÄ LÖYDÄN TIETOA LAIVAYHTEYKSISTÄ?

Aikataulusivustoja Kreikan saaristoon on netissä pilvin pimein, osa parempia, osa huonompia. Jaan tässä kolme omaa luotettavaa suosikkiani, joita käytän aina.

Kreikanvinkit_Danae

DANAE.GR

Selkein layout ja nopein ja miellyttävin käyttää. Toisin kuin useimmat muut aikataulusivustot, Danae näyttää samalla hakutuloksella myös reittien hinnat.

Kreikanvinkit__Danae2

Miinukset:

Ei ole ns. älykäs sivu eli ei osaa etsiä mahdollisia olemassa olevia yhteyksiä lähtösataman perusteella. Yhteyksien olemassaolo selviää vain kokeilemalla; syötät esimerkiksi from Samos to Zakynthos, ja sivu vastaa, ettei tällaista yhteyttä ole.

Myös valittu päivämäärä vaikuttaa, sivu näyttää tiedot vain haetulle päivämäärälle. Jos torstain tulos on ”not found”, niin vaihtamalla perjantaihin yhteys voikin löytyä.

Hakee aikataulut vain alkaen viisi päivää eteenpäin.

Kreikanvinkit__Danae3

 

Etu:

Selkeys ja hintatiedot. Paras ja nopein työkalu silloin, kun hakee aikatauluja reitille, jonka tietää olevan olemassa (esimerkiksi itsestään selvät Pireus – Kreeta/Santorini/Rhodos jne).

Kreikanvinkit_Openseas1

OPENSEAS.GR

Selkeä ja älykäs sivu joka näyttää aikataulut laajemmalla aikavälillä kuin Danae.

Miinuksena Danaeen verrattuna hintatietojen puute. Hinnat saa selville vasta klikkaamalla hakutuloksista eteenpäin, jolloin ohjaudut matkatoimiston sivulle.

Kreikanvinkit_Openseas2

Openseasin paras ominaisuus on ehdottomasti sen älykäs hakukenttä, joka hakee from-kentän eli lähtösataman perusteella kaikki olemassa olevat yhteydet. Jos siis kirjoitat esimerkiksi Milos, hakukone näyttää to-kentässä mihin satamiin Milokselta ylipäänsä on mahdollista päästä. Käytännöllistä! Toiminto ei kuitenkaan ole aukoton, sillä ohjelman tietokanta näyttää kaikki vuoden ympäri olemassa olevat yhteydet. Osa yhteyksistä kuitenkin on tauolla syksy- ja talvikaudella.

Näin ollen, vaikka hakukenttä ensin näyttää sinulle että esimerkiksi Folegandrokselta on yhteys Kimolokselle, niin hakiessasi yhteyttä lokakuussa millä tahansa päivämäärällä, tulos on ”no results”. Tämä johtuu siitä, että yhteys on olemassa kesäkaudella mutta lakkaa syksyllä.

Kreikanvinkit_Openseas3

Todella hyödyllinen kohta Openseasin hakuohjelmassa on ”All”-vaihtoehto. (Näkyy ylimmässä Openseas-kuvassa To-kentässä). Sen valitsemalla näet kerralla kaikki saman päivän yhteydet tietyltä saarelta.

Olet vaikkapa Tinoksella, etkä osaa päättää mihin lähtisit seuraavaksi. Tiedät vain, että haluat lähteä perjantaina. Valitset päivämäärän ja from Tinos to All, ja saat ruudulle kaikki Tinokselta perjantaina lähtevät yhteydet. Sitten vain valitsemaan mihin paattiin hypätä.

Kreikanvinkit_GTP

GTP.GR (eli Greek Travel Pages)

Kaikkein informatiivisin ja yksityiskohtaisin aikataulusivustoista. Parhaana ominaisuutena se, että sivusto näyttää yhdellä hakutuloksella suoraan minä viikonpäivinä yhteys toteutuu, ei tarvitse erikseen hakea useilla päivämäärillä jotta yhteyden tiheys selviää. GTP:kään ei kuitenkaan näytä reittien hintoja.

Kreikanvinkit_GTP2

Layout on hieman puiseva Danaeen ja Openseasiin verrattuna eikä sivu myöskään toimi älykkäästi, eli se ei tarjoa sinulle mahdollisia yhteyssatamia valitessasi lähtösataman. Sen sijaan sivu näyttää aina tarkasti minä päivämäärinä viimeisin aikataulu on voimassa (aikataulut päivitetään muutaman viikon välein) ja milloin uusi aikataulu astuu voimaan.

Kreikanvinkit_GTP3

GTP:stä voi myös hakea pelkästään satamakoodeilla saarten nimien sijaan, jolloin saat hakutuloksista yhä vain yksilöllisemmät. Joillain saarilla on useita satamia, ja ehkäpä haluat lähteä juuri siitä satamasta jota lähimpänä asut? Muut hakusivustot näyttävät tulokset vain saaren nimellä erittelemättä, mikä satama on kyseessä, jos saarella on useita sellaisia.

.

Käytän usein kaikkia näitä kolmea hakusivustoa yhdessä. Ensin tarkistan Openseasista mille saarille paikasta X ylipäänsä on yhteys, sitten katson GTP:stä minä päivinä yhteys totetutuu ja Danaesta sen, paljonko matka maksaa. Olisihan se loistavaa, jos joku taho jonain päivänä kehittäisi sivuston, jossa yhdistyisivät kaikki nuo hakuominaisuudet.... :)

Kreikanvinkit_domatia

 

MAJOITUSVINKKEJÄ

Oma suosikkimuotoni majoittua Kreikassa on ehdottomasti yksityisen vuokraama huone eli domatia. Olen esitellyt domatia-systeemiä perusteellisemmin omassa postauksessaan.

Siistin, tilavan vuokrahuoneen omalla keittonurkkauksella saa syyskaudella jopa alkaen 15 euroa yö, keskihinta pyörii 20 eurossa. Erona edullisemman tason hotellimajoitukseen ei käytännössä ole kuin vastaanottotilojen ja aamiaishuoneen puute, ja tietysti hinta - hotellit ovat aina kalliimpia. Huoneen taso domatiassa ja yksinkertaisessa hotellissa voi olla ihan sama, usein jopa domatian eduksi. Kolmella-neljälläkymmenellä eurolla voi odottaa saavansa jo erityisen hyvätasoisen vuokrahuoneen (puhun nyt off-season –hinnoista, heinä-elokuussa hinnat voivat olla tuplat.)

Domatia_Andros

Domatiani Androksella

Vuokrahuoneiden tarjoajat ovat satamissa laivoja vastassa, ja kun jalkaudut laivasta, kohtaat pian joukon ”Rooms To Let” / ”Domatia” / ”Studios For Rent” –kylteillä varustettuja isäntiä ja emäntiä. Vuokraajat huutelevat kilvan hintojaan turisteille, ja siitä voi sitten napata kiinnostavimman tarjouksen. Usein vuokraajilla on myös kuvia huoneistaan, ja he järjestävät kyydin majapaikkaan.

Jos domatian tarjoajia ei jostain syystä olisi vastassa satamassa, voi huoneen vuokrata domatia-välityksen kautta. Useimmissa satamissa on pieni domatia-yhdistyksen pömpeli jonka henkilökunta auttaa löytämään vuokrahuoneen. Jos tällaistakaan luukkua ei ole näkyvillä, hakeudu turisti-infoon tai paikalliseen matkatoimistoon. Saarilla kaikki matkailun parissa työskentelevät ovat tavalla tai toisella tekemisissä domatiavuokrauksen kanssa.

Domatia_Skopelos2

Domatiani Skopeloksella

Nykyään osa domatioista on varattavissa myös netin kautta. Ainakin booking.comista löytää paljon vuokrahuoneita. Tunnistat domatiat hakutuloksista hinnan (alhaisimpia) ja nimen (yleensä aina ”Rooms/Studios”) perusteella.

Netin kautta varattavat domatiat ovat yhtä halpoja kuin satamassa saatu diili. Voit myös kokeilla tehdä niin, että varaat netin kautta domatiaan vain 1-2 ensimmäistä yötä ja neuvottelet sitten paikan päällä edullisemman hinnan lopuille päiville. Tämä on käytännössä onnistunut kohdallani aina – syyskauden etuja.

Kreikanvinkit_Kassos2

 

TURVALLISUUDESTA

Olen hypellyt Kreikan saarilla suurimmaksi osaksi yksin, enkä ole koskaan kokenut oloani turvattomaksi. Perääni ei huudella eivätkä vieraat ihmiset lähesty minua, eivät edes vaikka istun yksin illalla ravintolan pöydässä. Vuokrahuoneiden isännät eivät ole ehdotelleet sopimattomia eikä vuokraukseen ole muutenkaan liittynyt koskaan mitään ongelmia.

Sanon aina kaikille, että koen Kreikan turvalliseksi yksinäiselle naismatkaajalle, mutta se tuttu maalaisjärki kannattaa tietysti aina pitää mukana. Omalla tyylillä ja olemuksella voi myös olla paljon vaikutusta siihen, missä määrin paikalliset ottavat kontaktia.

Kreikanvinkit_Rhodos

BUDJETISTA

Kreikka on suomalaiselle edullinen maa matkustaa, syödä ravintolassa ja majoittua, mutta ei juurikaan shoppailla. Kosmetiikka ja vaatteet ovat Suomen hinnoissa, samoin kauppojen elintarvikkeet tuoreita kasviksia lukuun ottamatta. Maitotuotteet ovat jopa kalliimpia kuin Suomessa. Usein simppelissä tavernassa saattaa syödä halvemmalla kuin jos ostaisi illallistarvikkeet kaupasta. Horiatiki eli perinteinen kreikkalainen kyläsalaatti on hinta-laatusuhteeltaan parhaimpia budjettiluokan nälän sammuttajia; etenkin vähemmän turistillisissa paikoissa horiatiki-annokset ovat valtavia (ne on tarkoitettu jaettavaksi) ja ison kimpaleen fetaa kera kulhollisen mehukkaita tomaatteja, sipulia, paprikaa ja oliiveja saa alle viidellä eurolla.

Itse olen pärjännyt Kreikassa niinkin alhaisella päiväbudjetilla kuin 38 euroa, joka piti sisällään kaiken laivamatkoista ruokaan ja majoitukseen. Tällöin söin kuitenkin pääasiassa tölkkitonnikalaa ja kasviksia. Viiden kympin päiväbudjetilla elää jo totutusta tasosta riippuen herroiksi ja saa vuokrahuoneen lisäksi kaksi taverna-ateriaakin joka päivä.

Skopelos__

Toivon, että vinkeistäni oli hyötyä tai jopa inspiraatiota kaikille Kreikka-kuumeisille! :)

Itse lasken jo viikkoja syyskuuhun. Uudet saaret odottavat löytämistään, ja ne vanhat rakkaat jälleennäkemisen riemua...!

KATSO MYÖS:

Suuri Kreikka-hakemisto

- hakemisto kaikkiin juttuihini yli 40 Kreikan saaresta ja mantereen kohteista joilla olen käynyt.

85 comments on “Opas Kreikan saarihyppelyyn”

 1. Sinun pitäisi kirjoittaa kirja Kreikan saarista. Siitä olisi varmasti monille matkaajille iloa

  Vastaa

  0
 2. Hei,

  Miten olet yleensä maksanut domatia-huoneesi? Luottokortilla, käteisellä? Onko kortilta varattu takuusummaa tai oletko todistanut henkilöllisyytesi?

  Vastaa

  0
  1. Booking.comissa maksetaan luottokortilla, paikan päällä olen maksanut aina käteisellä. Osa domatia-vuokraajista hyväksyy vain käteisen, osa (etenkin ne jotka ovat Bookingissakin) hyväksyy myös kortin.

   Vastaa

   0
 3. saisiko vielä esittelyn käymistäsi saarista ja siitä minkälaisille matkalaisille/minkä tyyliseen lomailuun ne sopisivat(esim. lasten kanssa reissaajat, bilepaikat ym) niin tietäisi vähän mihin sitä kannattaisi suunnata. olen lukenut kirjoituksesi esimerkiksi viime reissulta mutta jotenkin kaipaisin sellaista yleisesittelyä kaikista käymistäsi saarista ja mitä suosittelet sieltä ym. syksyllä nimittäin taas reissuun lapsen kanssa. viime syyskuussa kävimme santorinilla ja meillö oli huippu reissu. haluaisimme taas kreikkaan mutta mietinnässä mikä paikka olisi kiva ja tietenkin suurin vaikuttaja on se mihin saa äkkilähdön edullisesti. viime vuonna mekin käytinne lomalentoa ja lento taisi olla 100 euron pintaan, mutta sie oot päässyt halvemmalla :)

  Vastaa

  0
  1. Tuollainen kaikki käymäni saaret kokoava postaus on ollut jo pitkään suunnitteilla, mutta se on sen verran työläs toteuttaa (kaikkien eri postausten hakeminen arkistosta ja linkkien kerääminen) että on sen takia jäänyt "stand-by"-tilaan... Mutta ehdottomasti pyrin tuon tekemään :)

   Vastaa

   0
  2. olisiko siulla sitten suositella jotain ihan ykköspaikkaa syksyksi kreikan puolelta. santorinilla tosissaan oltiin alle 1 v lapsen kanssa viime syksynä ja hyvin pärjättiin vaikka olikin aika mäkistä maastoa...kunto kasvoi kun firassa työnteli rattaita mukulakivikatuja ylös:). nyt siis matkataan sen hieman alle 2 v lapsen kanssa kolmestaan taas ja mielellään kreikkaan. osaatko suosittaa jotain tiettyä paikkaa niin osais vaikka äkkilähtöjä ja muita halpoja lentoja kyttäillä:)! kiitos!

   Vastaa

   0
  3. kunto kasvoi kun firassa työnteli rattaita mukulakivikatuja ylös:).

   Hehheh, voin vain kuvitella... :D

   olisiko siulla sitten suositella jotain ihan ykköspaikkaa syksyksi kreikan puolelta.

   Oijoi, "ykköspaikkoja" on niin monia... ^_^ Jos äkkilähdöt ovat mieluisia, niin sitten kohteen täytyisi tietysti olla suomalaisen matkanjärjestäjän valikoimissa, mutta minun suosikkieni joukossa on enemmänkin saaria joihin ei tehdä Suomesta charter-matkoja. Charter-kohteista mieleen tulevat Samos ja Thassos (jos sinne tänä kesänä on matkoja..?), kummatkin isoja, monipuolisia saaria joilla paljon nähtävää ja rannoista antiikin raunioihin ja viehättäviä kyliä.

   Myös Korfu on kiva paikka, mutta se on Kreetan tavoin niin suuri että siellä ei ole samalla lailla saaritunnelmaa kuin pienemmillä saarilla. Paljon nähtävää ja upeita maisemia tietysti riittää, ja Korfun kaupunki on todella tyylikäs!

   Vastaa

   0
  4. kiitos <3 pidämme nämä mielessä kun kytistelemme syksyllä tarjouksia! olisikin ihana kierrellä siun tyylillä pieniä saaria, mutta vielö tuo pienen matkakumppani verottaa sen verran, ettei kovin kummoisiin saarihyppelyihin omat hermot riitä. eli yhteen kohteeseen ja siellä kiertelyä, Santorinillakin vuokrattiin auto ja oli kyllä kätevä!

   Vastaa

   0
 4. Huippua! Me suunnataan Kreetalle elokuun lopussa, joten näistä postauksista on hyvä fiilistellä reissua jo etukäteen :D muillekin saarille on kyllä joskus päästävä :)

  Vastaa

  0
 5. Osaatko sanoa että miten olisi helpoin tapa päästä Santorinille? Lentää ensin johonkin ja sitten laivalla? Jos lähtee vaikka syksymmällä niin onko varma että jonkun majoituksen saa itselleen vaikkei ole etukäteen varannut muuta kuin matkat? :)

  Vastaa

  0
  1. Helpoin tapa päästä Santorinille on suora lomalento :)

   Lomalento on tuurista riippuen joko tosi halpa (viime hetken lähdöt) tai sitten paljon kalliimpi tapa kuin lentää Ateenaan ja mennä sieltä laivalla.

   Jos lähtee vaikka syksymmällä niin onko varma että jonkun majoituksen saa itselleen vaikkei ole etukäteen varannut muuta kuin matkat? :)

   On varmaa :) Santorini on yksi Kreikan vilkkaimmista turistikohteista ja majoituskiintiötä riittää :)

   Vastaa

   0
  2. Kiitos! :) parhain tapa varmaan olis matkustaa lentämällä ja laivalla, niin kuin kokemuksen kannalta varmasti. Täytyy alkaa perehtymään tarkemmin näihin vaihtoehtoihin. Sun blogista oon saanut tän mahdottoman hingun päästä Santorinille, kiitos siitä! :)

   Vastaa

   0
  3. Ja hei sellasta vielä kysyisin kun tunnut niin hyvin tietävän, kun tossa nopeesti laskeskelin ja kattelin niin onko mahdollista selvitä näin edullisesti viikon reissusta Santorinille :D katsoin että lennot helsinki-Ateena voisi olla n. 380e meno-paluu kahdelta hengeltä, laiva pirauksesta Santorinille meno-paluu n. 200e kahdelta henkilöltä ja domatia mahdollisesti esim. 30e/yö kahdelta hengeltä? Vai nouseeko domatian hinta jos on kaksi henkilöä? Noiden hintojen mukaan viikon reissun hinnaksi tulisi vain n. 790e yhteensä? Voiko se pitää paikkansa :D

   Vastaa

   0
  4. Jos hakujärjestelmät nuo hinnat antaa, niin tietysti voi pitää paikkansa :)

   Domatian (niinkuin hotellienkin) hinnat ovat aina per huone, eli domatian voi saada kahdelle hengellekin 15-20 euroa / yö :) Eli 7,50-10 euroa / hlö. Katsoin, että edullisin majoitus Santorinilla (Perissassa, saaren edullisimpia alueita) syyskuussa maksaa tällä hetkellä 18 euroa / yö, eli 9 egeä per nenä :) Ei siinä paljoa köyhdy! ^_^

   Vastaa

   0
  5. Tuli tuosta Ateenaan lentämisestä mieleen, että kannattaa huomioida, että jos lentää Ateenaan, niin riippuen lennon saapumisajasta ehtii yleensä vasta illalla lähtevään laivaan, joka taas on perillä vasta puolenyön tienoilla. Tietääkö Sanni onko domatia-majoitus parasta järjestää tuolloin etukäteen? Tai sitten täytyy yöpyä Ateenassa. Olen mennyt kyseisen matkan kerran ja silloin lautta lähti tosi aikaisin aamulla ja koko päivä melkein meni matkaan.

   Vastaa

   0
  6. Tietääkö Sanni onko domatia-majoitus parasta järjestää tuolloin etukäteen?

   Korkeasesongilla domatianvuokraajia on satamissa keskellä yötäkin, mutta itse varaisin majoituksen etukäteen jos laiva saapuu yöllä.

   Pireuksessa on muuten edullista yöpyä, eli jos ei ehdi lennolta saman päivän laivaan niin kannattaa jäädä yöksi Pireukseen. Sieltä bongailee joskus ihan älyttömiä tarjouksia viiden tähden luksushotelleihin, esim. mun mies löysi viime syksynä luksushotellin Pireuksesta hintaan 50 euroa / yö. Pireuksessa on niin mielettömästi majoitusta tarjolla että välillä hienotkin mestat joutuu houkuttelemaan asiakkaita tuollaisilla tarjouksilla.

   Vastaa

   0
 6. Kiitos ihan hurjasti tästä tietopaketista!! :-) Talletin postauksen heti kirjanmerkkeihin. Olisi ihanaa lähteä tuollaiselle saarihyppelylle - juurikin sinun innostamana :-D toivottavasti saan haaveen toteutettua joskus. Odotan jo innolla syksyn Kreikka-postauksia!

  Vastaa

  0
 7. Aivan mahtavaa, Sanni! Lähdemme miehen kanssa torstaina Ateenaan ja tarkoitus on jollekkin saarelle mennä laivalla. Olen jo selannut Kreikka-postauksiasi, mutta tämä oli kiva yllätys juuri oikeaan aikaan, kiitos! :) Piraeuksesta ollaan lähdössä ja oletan, ettei ole välttämätöntä varata etukäteen lippuja kun sieltä menee niin paljon paatteja. Sinun suosituksesi perusteella olemme luultavasti päätymässä Parokselle :) Luin myös Hydrasta ja se kiinnostaa, onko sinulla kokemusta paikasta?
  Odotan eniten ihania ruokia ja Korresin tuotteiden shoppausta!

  Vastaa

  0
  1. Piraeuksesta ollaan lähdössä ja oletan, ettei ole välttämätöntä varata etukäteen lippuja kun sieltä menee niin paljon paatteja.

   Parokselle ainakaan ei tarvitse varata etukäteen, sinne menee niin paljon yhteyksiä ja suuren kapasiteetin laivoilla :) Lipun voi ostaa satamasta.

   Kreikassa on muuten se hyvä juttu että laivaliput voi ostaa ihan mistä tahansa matkatoimistosta tai laivatoimistosta, liput ovat kaikkialla samanhintaiset eikä palvelumaksuja ole :)

   Luin myös Hydrasta ja se kiinnostaa, onko sinulla kokemusta paikasta?

   Olen käynyt päiväreissulla, aivan ihastuttava paikka! :) Siellä ei ole autoliikennettä ollenkaan.

   Ihanaa Kreikan matkaa teille! <3

   Vastaa

   0
 8. Heissan! Pakko sanoa, että sun blogi on vaan niin mahtavan koukuttava! Ja kiitos tästä matkajutusta - tuo saarihyppely kuulostaa aivan ihanalta, pitää varmaan joskus kokeilla!
  Kivaa kesää! :)

  Vastaa

  0
  1. Kiitos! :) Tuolla kun kerran hypähtää niin hyppää varmasti toistekin ^_^

   Ihanaa kesää sinnekin! :)

   Vastaa

   0
 9. Mahtavaa, että jaksat nähdä vaivaa ja kerätä tietoa näin kompaktiin ja informatiiviseen muotoon! Olen mielessäni niputtanut Kreikan Espanjan aurinkorannikoiden kanssa samaan minua ei niin kiinnostavien matkakohteiden kategoriaan, mutta sinun reissupostaukset ovat muuttaneet kuvani Kreikasta täysin. Jospa sitä pääsisi vielä joskus off-season aikaan reissuun, kun vähän pienempikin reissubudjetti riittäisi ja tungostakin olisi vähemmän.

  Vastaa

  0
  1. Espanjan aurinkorannikoiden kanssa samaan minua ei niin kiinnostavien matkakohteiden kategoriaan, mutta sinun reissupostaukset ovat muuttaneet kuvani Kreikasta täysin.

   :) Jei!

   Vastaa

   0
 10. Hei Sanni! Pakko kommentoida ekaa kertaa ja kiittää sinua ihanan positiivisesta Kreikka- postauksesta. Oon ihan kyllästynyt median antamaan erittäin negatiiviseen kuvaan Kreikasta. Meidän nelihenkinen perheemme lomailee tällä hetkellä Samoksella, hotellissa, joka maksaa 38€ /yö. Hinta sisältää myös runsaan aamiaisen :) Varattiin hotelli tosin jo aiemmin keväällä. Minun Kreikkani on kaikista ikävistä uutisista huolimatta ennallaan <3

  Vastaa

  0
  1. Minun Kreikkani on kaikista ikävistä uutisista huolimatta ennallaan <3

   Niin minunkin :)

   ...tosin onhan tässä sekin puoli, että hyvähän meidän on turisteina sanoa... Paikallisilla on erilaiset tunnelmat.

   Vastaa

   0
 11. Pohdin valmismatkan varaamista elokuun loppupuolella Rodokselle, ja suunnittelin tekeväni päiväreissun Tiloksen saarelle. Onnistuukohan lippujen ostaminen paikanpäältä satamasta vai miten? Katsoin lähtöjä dodekanisos seaways sivulta mutten ymmärtänyt miten lippujen maksu ja toimitus tapahtuu :)
  oon siis matkustanut vain kerran aiemmin ja silloinkin valmismatkalla, ja kielitaito on huono, joten melko epävarma olo aina :/

  Vastaa

  0
  1. Moi henna! Lippujen ostaminen onnistuu paikan päältäkin :) Voit ostaa Dodekanisos Seawaysin liput mistä tahansa matka- tai laivalipputoimistosta Kreikassa. Dodekanisos Seawaysin laivat ovat katamaraaneja, eli liput vähän kalliimpia. Halvemmalla mutta vähän hitaammin pääset Tilokselle myös Blue Star Ferriesin lautalla (kestää 2 h 10 min). Blue Starin laiva kulkee Rhodokselta Tilokselle kahdesti viikossa elokuussa.

   Vastaa

   0
 12. Oli hyödyllinen postaus! Kreikka on kiinnostanut jo pidemmän aikaa matkakohteena ja sun reissuja seuranneena ei kiinnostus ole yhtään vähentynyt. Saa nähdä oisko Kreikka sitteniin mun kohde mielessä olleen Budapestin sijaan ensi syksynä :)

  Vastaa

  0
 13. Hei ja iso KIIIITOS tästä postauksesta!!!! Paljon apua on tästä - myös tulevien reissujen suunnittelussa :) Eksyydyin tänne kun katselin laivareissua välillä Kos-Santorini. Olemme varanneet poikaystäväni kanssa kahden viikon reissun Kosille elokuulle (pakettimatka 2+ hotelli), mutta innostusta olisi käydä muuallakin. Santorini ei ehkä ole se paras valinta tuolta tosin (4,5h?).. Mitä itse suosittelisit Kosin lähisaarista, onko kokemusta? :) Blue Star Ferries näyttäisi ainakin menevän joillekin suurimmille...

  Vastaa

  0
  1. Oijoi, Kosin ympärillä on vaikka mitä ihania paikkoja! Käykää ihmeessä ainakin Kalymnoksella ja Symillä!! Pääsette noille saarille helpoiten ja nopeiten katamaraanilla, Dodekanisos Seaways on laivayhtiö. Sama päätti käy Patmoksella saakka, sekin on aivan upea paikka. Blue Star Ferriesin aikataulut ovat tuolla reitillä huonommat, joutuisitte lähtemään matkaan aamuyöllä. Toki matka on Blue Starilla halvempi (ja hitaampi).

   Vain 15 km Kosilta sijaitsevaa Nisyrosta on moni kreikkalainen kaverini kehunut, on kuulema todella upea ja erilainen paikka. Siellä on aktiivinen (mutta nukkuva) tulivuori. Maisemat ovat kuulema "out of this world".

   Vastaa

   0
 14. Heippa Sanni, mahtava postaus! Yksi kysymys: oletko käynyt Zakynthoksella? Olen lähdössä sinne elokuussa ja kaikki kokemukset kiinnostaisivat :)

  Vastaa

  0
  1. Moi Simpukka! En ole käynyt (vielä) Zakynthoksella, se ja ylipäänsä Joonian saaret ovat vahvoja kandidaatteja tulevan syksyn kohteiksi :)

   Vastaa

   0
  2. Niin arvelinkin, sen verran tarkasti olen blogiasi lukenut! Hyvää kesää Sanni ja kiitos blogista, mukavaa jos lähdet Joonianmerelle syksyllä :)

   Vastaa

   0
 15. Moi Sanni! Iso kiitos kattavista tiedoista. Kysymys: ollaan menossa vaimon kanssa kaksin tod.näk. Iokselle (tai Santorinille) elokuun 24. päivä niin, että lento on Ateenassa 14:25. Mukaan vain käsimatkatavarat, joten laukkuja ei tarvi jonotella kentällä. Mutta viimeisin lautta lähtee 15:45; mitä luulet, ehtiikö..? Kannattanee mennä Rafinasta..?
  Aurinkoista kesää!

  Vastaa

  0
  1. Moi Mikko! Katsoin, että viimeinen lautta Pireuksesta Santorinille 24.8. lähtee kello 18 (Anek Linesin Prevelis), siihen ehditte hyvin. Rafinasta lähtee tuona päivänä vain kaksi lauttaa Santorinille, jälkimmäinen 15.45. Siihen ette varmaankaan ehdi. En ole tosin koskaan mennyt lentokentältä Rafinaan joten en tiedä kauanko matka kestää. :)

   Vastaa

   0
 16. Jassu Sanni! Olemme 4-henkinen aika paljon matkustellut perhe, teini-ikää lähestyvät tytöt. Ensi kesänä olisi tarkoitus tehdä ensimmäinen saarihyppely. Lennot on jo varattu, 5.6-29.6.2016 ja Ateenassa ensimmäiset viisi päivää. Hydra 3pv, Santorini n.5pv, Naxos ja Paros yhteensä noin viikko. Kuulostaako sinusta järkevältä vai kannattaisiko kokeilla muita, tuntemattomampia saaria? Seikkailumieltä löytyy. Olemme käyneet Kreetan, Kypros, Kos, useita kertoja. Kannattaako varata lauttamatkat etukäteen vai löytyykö niiltä tilaa kesäkuussa? Taitavat kuitenkin liikkua päivittäin? Entä majoitukset, satamasta vai esim. Bookingista etukäteen? Aika halpoja nuo näkyvät olevan ainakin Paroksella ja Naxoksessa, ei ehkä säästä kovin paljon satamassa tinkaamalla? Tosin taso vaihtelee, emme etsi luxusta joten ei haittaa. Santorini kannattaa ilmeisesti varata etukäteen? Niin, kiitos kattavasta Kreikan saarten tietopaketista!

  Vastaa

  0
  1. Hei Pertti! Kuulostaapa mukavalta teidän matkasuunnitelma :)

   Saarihyppelyreittinne kuulostaa oikein hyvältä, kaikki upeita ja erilaisia saaria. Jos olette tekemässä ensimmäistä saarihyppelyänne, niin tuo setti on oikein toimiva. Itse jättäisin tuntemattomammat saaret seuraaville kerroille ja aloittaisin klassisista "takuuvarmoista" helmistä. Ja ovathan esim. Hydra ja Paros suhteellisen tuntemattomia suomalaisille :)

   Mitä kesäkuun lauttavaraustilanteeseen tulee, siihen en valitettavasti osaa vastata sillä en ole koskaan ollut saarihyppelyllä kesäkuussa. Olen vain kuullut, että suosituimmat yhteydet voivat olla korkeasesongilla täynnä, etenkin pienten alusten kuten hydrofoilien operoimat. Itse sain kerran viimeisen paikan Tinokselta Naxokselle menevään hydrofoiliin vaikka oltiin lokakuussa. Alusten täyttöasteesta ei siis koskaan oikein tiedä. Koska lauttavuoroja kuitenkin kulkee kesäaikaan tosi tiheästi, jättäisin teinä lauttojen varauksen Kreikkaan, ja tarkastaisin tilanteen Ateenan päivien aikana. Jos yksi laiva on täynnä, seuraavaan kenties mahtuu :) Noille saarille, jonne te olette menossa, on useampi laivayhteys päivittäin. Hydralle kulkee vain pienempiä aluksia (kantosiipiä tai ns. flying dolphineita), noille muille reittinne saarille on sekä perinteisiä autolauttoja että isoja katamaraaneja. Jälkimmäiset kalliimpia ja nopeampia.

   Majoituksen kanssa on toki ehkä parempi mielenrauha, jos on tehnyt varaukset etukäteen. Santorinille se on ehdottoman suositeltavaa. Siellä on hyvin eri tyyppinen asiakaskunta kuin muilla saarilla ja satamassakin tarjotaan lähinnä hotellimajoitusta, ei vuokrahuoneita. Kannattaa muistaa, että Santorinilla edullinen majoitus sijaitsee saaren "lättänällä" puolella, ei calderan puolella. Caldera tarjoaa ne klassiset, henkeäsalpaavat Santorini-maisemat, ja hintakin on sen mukainen.

   Mukavaa matkan suunnittelua toivotellen :)

   Vastaa

   0
  2. Moi Sanni! Kiitos vastauksesta. Suunnittelu etenee. Varasimme jo Ateenan hotellin, Oscar Hotel ihan Larisis-aseman vierestä, 5 päivää. Ei ihan viehättävin seutu mutta halpa ja metro lähellä, myös Carrefour vastapäätä. Aamiainen on ja uima-allas katolla, saattaa tulla tarpeeseen Acropolisiin tutustumisen jälkeen? Liikkumiset ajattelimme hoitaa 7-päivän lipulla, taitaa maksaa n. 15€/henk. ja kaikki joukkovälineet sisältyy. Seuraavaksi Santorini, myös 5 päivää. Thirassa Hotel Solaris, on sinällään väärällä puolella mutta melkein keskustassa, kävelee helposti calderaa katsomaan. Tässä iso uima-allas ja aamianen. Sitten Naxos, 4 yötä ja taidamme käväistä myös Amorgoksella 3 yötä, on niin mielenkiintoinen paikka, pakko nähdä. Siitä sitten Hydra, 3 yötä ja viimeisenä Korintti, 2 yötä, pakko nähdä kanavakin. Ihan haastavalta näyttää itsestäkin mutta matkailu on nyt vaan niin hauskaa! Ja nämä siirtymät lautoillakin kuuluvat matkaan, tälläistä ei näe Suomessa! Noille lauttamatkoille tulee kyllä aika paljon hintaa mutta mikäpä ei maksaisi. Aikataulutkin näyttävät vähän haasteellisilta, tosin lautat taitavat kulkea vähän tiheämpään kesäaikaan? Ja vaikeudet on tehty voitettaviksi.

   Vastaa

   0
  3. Hyvältä kuulostaa :) Oijjoi, Amorgos, se on edelleen mulla näkemättä. Kahtena viime syksynä yritin vaikka kuinka saada lusikoitua sitä reitille, mutta järjevää versiota ei vain saanut syysaikataulujen puitteissa luotua. Päätin, että käyn Amorgoksella samalla, kun käyn pikku-Kykladeilla. Ne ovat saman laivareitin varrella.

   Lauttamatkoille saa paljon kertymään hintaa jos on pakotettu käyttämään nopeampia aluksia eli kantosiipiä ja katamaraaneja, ne voivat olla jopa puolet tyyriimpiä kuin tavalliset lautat. Muuten, Hydralle pääsee vain Pireuksesta lähtevällä linjalla, teidän täytyy siis palata Amorgokselta ensin manner-Kreikkaan päästäksenne Hydralle.

   Vastaa

   0
  4. Kiitos taas neuvoista! Tuo Hydralle meno oltiin jo huomattu, vain Pireuksesta pääsee. Päätettiin lentää Ateenasta Santorinille, hinta lähes sama kuin lautta. Takaisin tullaan kuitenkin lautalla, nähdään sitä mertakin. Finnair perui muuten alkuperäisen menolennon, nyt on jo toinen versio menosta. Lontoon kautta ja klo 3.15 Ateenassa, käyhän se näinkin, Lontoo on näkemättä. Tosin pysäkki on vain 3 tuntia joten ei ehdi kuin käyttää jalkoja Englannin maan kamaralla. Tosin pientä tämä on, viime kesänä toinen tyttö hävisi kokonaan matkavaraukselta Miami-New Orleans lennolta. Siinä meni melkein päivä Miamin kentällä selvitellessä. Tytöllä on niin pitkä nimi ettei sopinut Travelstartin asiakirjoihin ja olivat sitten tehneet jonkun ihme sählingin ja siirtäneet hänet toiselle varaukselle. Kaikki toki selvisi ja päästiin matkaan. Mutta tämähän on omatoimimatkailun hauskuus ja haaste. Lopullinen? järjestys hyppelylle on Ateena-Santorini-Amorgos-Naxos-Pireuksen kautta Hydra-Pireuksen kautta Korintti, sinne ilmeisesti vuokra-autolla. Näinkin monipuolinen kattaus siksi että seuraavana kesänä suunta on ilmeisesti jokin muu.

   Vastaa

   0
  5. Jopas teillä on on ollut sattumuksia..! Aikamoinen tuo että joku kadotetaan varaukselta kokonaan ja syynä pitkä nimi... Kaikenlaisia "matkamuistoja" :D Kyllä, omatoimimatkailun hauskuus ja haaste :)

   Teille tulee varmasti aivan mahtava Kreikan kierros, en epäile hetkeäkään :) Toivottavasti saisin itsekin Amorgoksen mahdutettua reitille jo ensi syksynä :)

   Vastaa

   0
  6. No niin, reissu on tehty ja saaria nähty. Meni lähes suunnitelman mukaan, Pireuksessa oltiin yksi yö kun laivojen aikataulut näyttivät tiukilta. Ei olisi tarvinnut mutta kannatti jäädä sinne. Pireus on muutakin kuin Ateenan satama, asukkaita yli 160.000. Huvivenesataman alue kävelykatuineen on upea, paljon mukavia ravintoloita ja muuta. Amorgos oli todella näkemisen arvoinen, mahtavia patikointireittejäkin löytyy. Suomalaisia ei siellä näkynyt mutta ruotsalaiset ovat jo löytäneet saaren. Hydra oli myös maineensa veroinen, mielestämme täysin pakollinen saarihyppelijälle! Hydran saaren tunnelma on jotain erityistä, vaikea kuvailla mutta sen tuntee kun tulee satamaan. Korintti oli myös mukava pikkukaupunki ja kanava näkemisen arvoinen.

   Vastaa

   0
  7. Pireus on muutakin kuin Ateenan satama, asukkaita yli 160.000. Huvivenesataman alue kävelykatuineen on upea, paljon mukavia ravintoloita ja muuta.

   Näin on, se on itsessäänkin vierailun arvoinen jos vain aikaa liikenee :) Parin päivän Ateenan visiitistä en ehkä irrottaisi päivää Pireukseen mutta viikon matkasta jo kyllä :)

   Samaa mieltä Hydrasta, paikka on todella uniikki. <3

   Amorgokseen toivon itsen pääseväni vihdoin tekemään tuttavuutta tulevana syksynä. :)

   Vastaa

   0
 17. Hei ja kiitos nasevasta infosta. kesämatkasi on nyt varmaankin takana joten mitä jäi käteen. Olenmenossa ensi heinäkuussa saarihyppelylomalle Kreikan saaristoon. Meitä on kaksi aikuista joten ns helppo homma. Haluaisn nähdä jotain ei ns turistirysä paikkoja ja mielummin saaria, pieniä, idyllisiä. Oisko heittää vinkkejä mihin suunnata. Aikaa ei ole kuin viikko koska eka viikko ollaan purjeilla liikkeellä ja en tiedä vielä mihin satamaan jäädään mutta heitä vinkkejä ja uusia oppeja joita jäi käteen. :) Mukavaa pakkaspäivää.

  Vastaa

  0
  1. Jos aikaa on vain viikko ja lähdette Pireuksen satamasta, suosittelisin Hydraa, Eginaa ja Porosta. Ne ovat lähimpänä Ateenaa sijaitsevat saaret ja välimatkat lyhyitä. Heinäkuussa oikeastaan kaikki saaret ovat turistien kansoittamia, mutta noille Argo-Saronian saarille ei tehdä pakettimatkailua, eli ne eivät sentään ole täynnä Kreetalta, Kosilta ja Rhodokselta tuttuja aggressiivisia ravintoloiden sisäänheittäjiä sun muita massaturismin lieveilmiöitä. Argo-Saronian saaret ovat kreikkalaisten itsensä suosiossa ja ulkomaalaiset turistit ovat lähinnä kolmen saaren päiväristeilyllä kävijöitä.

   Jos mielitte päiväretkeilijöiden reittien ulkopuolelle, jakakaa viikko Sifnoksen ja Miloksen välillä. Aivan ihastuttavat saaret, eivätkä nekään valtavan kaukana Pireuksesta.

   Sifnos: https://karkkipaivablogi.com/2013/09/29/onnellisuudesta/
   Milos: https://karkkipaivablogi.com/2013/09/25/kreikan-varit/

   Myös yhdistelmä Syros-Tinos voisi olla hyvä, jos tykkää isommasta kaupunkimaisesta paikasta (Syroksen upea Ermoupoli). Tinoksen eteeristä tunnelmaa on vaikea edes pukea sanoiksi... Saari on yksi Kreikan tärkeimpiä pyhiinvaelluskohteita ja siellä on aivan omansalainen tunnelma. Tinoksella kannattaa vuokrata auto, siellä on todella paljon kiinnostavia, vierailun arvoisia kyliä.

   Syros: https://karkkipaivablogi.com/2014/10/04/ennen-kuin-kone-lentaa-seinaan-syros/
   Tinos: (en ehtinyt tehdä kaupunkipostausta joten tässä vain rantatunnelmointia) https://karkkipaivablogi.com/2014/10/11/valinta/

   Vastaa

   0
  2. Hei :) Kiitos tooooosi paljon hyvästä ja nasevasta infosta!!! Me siis purjehdimme eka viikon emmekä tiedä yhtään missä satamassa jätämme ystävämme. Mutta siis noilla tiedolla varmasti pääsemme kokemaan upean hyppely-loman :). Kiiots tosi paljon tiedoista, vielä kerran ja alahan suunnitella sitä kirjan tekoa!!! :) jos minulle tulee jottain kysyttävää niin palaan asiaan. Ihana että jaksat pitää yllä tätä blogia :). Laihan kuulumisai pläänejä ni me seuraajat lueskelemme tietoja. Mukavaa pakkaspäivää :) t: sara

   Vastaa

   0
  3. Ilo oli minun puolellani, ihanaa jos voin olla avuksi Sara! :) Kaunista ja kirpeää pakkaspäivää sinnekin! :)

   Vastaa

   0
 18. Aivan mahtava kirjotus! Sain tästä ihan hirveesti apua, kiitos :)! Oon suunnittelemassa parin viikon hyppelyä kesälle, luultavasti kesäkuun tienoille kun loma töistä taitaa olla silloin.
  Mua vielä kiinnostaa tietää miten itse olet noi laivamatkat hankkinut? Pystyykö ne jo maksaan kotona (ihan niin pitkälle en lippu sivuilla mennyt, että oisin sen nähnyt)? Vai oletko vaan kattonut lähdöt ns. valmiiksi ja maksanut sitten satamassa? Kuinka kannattaa tehdä kun on kesäkuusta kyse? Ja kuinka olis tälleen ensihyppelijälle helpointa ne hoitaa:)?
  Ja sitten vielä yksi asia joka vähän jo valmiiksi ressaa on se, että paluupäivänä kone lähtee Ateenasta Helsinkiin heti aamusta. Kuinka helppo Ateenasta on majoitusta saada, kun laivalla täytyisi sinne saapua jo edellis iltana? Kuinka se onnistuu vasta sielä paikan päällä, onko lentokentän läheisyydessä jonkinlaisia motelleja tms?

  Anteeksi kysymysmerkkien määrä :D! Googlesta varmasti saisin tietoa kun vain kaivelisin, mut ajattelin että osaisit myös auttaa :) Kiitos jo etukäteen!

  Vastaa

  0
  1. Moi Matkustaja!

   Itse olen ostanut liput aina vasta Kreikassa, en koskaan etukäteen. Tämä siksi, että matkustan saarilla aina matalasesongin aikaan eli syksyisin, jolloin laivat eivät käytännössä koskaan ole täynnä. Liput voi kyllä maksaa kotona luottokortilla etukäteen, ja etukäteisvaraus saattaa olla suositeltavaakin heinä-elokuussa suosituimmille saarille, jos haluaa olla aivan varma siitä että pääsee juuri tietyllä laivayhteydellä.

   Kesäkuu ei vielä ole korkeasesonkia, eli uskaltaisin luottaa siihen, että mahdut laivaan vaikka ostat liput vasta paikan päällä :) Ihan satamaan ja lähtöpäivään en ole koskaan lippujen ostoa jättänyt vaan ostanut ne muutamia päiviä aikaisemmin matka/laivatoimistosta. Laivalippujen myyntipisteitä on Kreikassa melkein joka kadun varrella :) Ei siis tarvitse odottaa satamaan saakka :)

   Ateenan majoituksesta - miljoonakaupungissa majapaikkoja riittää, eli et varmastikaan jää ilman yösijaa. Mutta jos edullista haluaa, kannattaa tietysti varata hyvissä ajoin. Voin suositella lämpimästi Airbnb'tä (jos systeemi on sinulle tuttu), tai jos hostellimajoitus kelpaa, fantastisen ystävällistä AthenStyle-hostellia Monastirakissa. Metrolinja lentokentälle kulkee ihan hostellin vierestä (Monastirakin asema).

   Tässä juttua AthenStyle-hostellista:
   https://karkkipaivablogi.com/2015/09/08/parhaat-kattoterassibaarit-budjetti-vs-luksus/

   Ja tässä linkki suoraan hostellin sivulle:
   http://athenstyle.com/en_GB/

   Vastaa

   0
 19. Kiitos tästä paketista! Mun mies on yrittänyt houkutella mua tälle reissulle, mutta en oo uskaltanut :D. Mies on itse kreikkalainen joten tulkki on valmiina mutta uskallus on puuttunut ;). Tämän innoittamana saarihyppely tapahtuu kuitenkin ensi kesänä, Ateenasta Santorinille ja sieltä sitten johonkin. Kiitos superpaljon tästä! En tiennytkään, että olet varsinainen kreikka-asiantuntija, tunnut tietävän enemmän kuin tuo toinen puoliskoni.

  Vastaa

  0
  1. Kiitos :) Joskus "turistin näkökulmasta" näkee ja hahmottaa asioita eri tavalla kuin mitä paikallinen tekee, paikallisen ei tarvitse selvittää asioita niinkuin matkailijan :)

   Vastaa

   0
 20. Hei taas :),

  Miten pitkä välimatka on Milos-Santorio? Kulkeeko hyvin lauttoja/veneitä noiden kahden saaren välillä? Kyselinkin meinaa aiemmin ideoita viikon kestävälle hyppelylle joka alkaa viikon purjehduksella ja nyt kapteenin pläänit ovat että meidän päätepiste olisi Milos. Ajattelin että jos ko. saarella kikkailis parikin päivää ja siitä Santorioon ja siellä 2-3päivää ja sit kohti Ateena tai onko mielestäsi liikaa lisätä vielä yksi saari tuossa Santorio-Ateena välille? Vai mennä suoraan Ateenaan ja siellä pari päivää. Heitä vinkkejä viikoksi :). Jos menemme Santorioon, matka ajankohta on siis heinäkuun alkupuoli, kannattaako luottaa kotimajoituksen riittävyyteen vai hotelli?

  Kiitos taas vinkeistä :)

  T: sartsukka

  Vastaa

  0
  1. Kyllä, Miloksen ja Santorinin välillä kulkee lauttoja, yhteydet näet helposti Openseas-sivulta :) Syötä hakukenttään jompikumpi saarista ja näet mille saarille sieltä on yhteyksiä. Nyt talviaikaan näyttää kulkevan vain hidas paatti, Zante Ferries. Matka kestää 6 tuntia. Kesällä kulkee myös kantosiipialus ja katamaraani, niillä matka kestää kaksi tuntia tai alle kaksi tuntia.

   Milos ja Santorini ovat niin kiinnostavia saaria että en lisäisi enää kolmatta saarta tuohon settiin. :) Ottaisin 2 päivää Milos, 3 päivää Santorini ja 2 päivää Ateena.

   Santorinille kannattaa ehdottomasti varata majoitus etukäteen heinäkuussa. Vuokrahuoneita löytää netistäkin (Booking.com, tunnistat domatia-tyyppisen majoituksen sanoista "rooms/studios to let"), hotelliin ei siis tarvitse mennä jos ei halua.

   Vastaa

   0
 21. Hei taas :),

  Onko antaa vinkkejä yöpaikoista, mukava ja edullinen Miloksella ja Santorionissa? Olen yrittänyt lähettää tän viestin meilinäkin mutta...joten älä ihmettele jos tää sama viesti tulee sulle joka tuutista. Jostain syystä jossain on ongelma :(.

  T: sartsukka

  Vastaa

  0
  1. Santorinin edulliset majapakat sijaitsevat saaren lättänällä puolella, siellä en ole itse yöpynyt (lukuunottamatta lukijani hotellihuoneen sohvaa :D) joten en osaa omasta kokemuksesta vinkata mitään tiettyä paikkaa sieltä, mutta löydät ne Booking.comista kun haet majapaikkoja Santorinilta, valitset lajitteluperusteeksi "Hinta" (tai "Lowest Price first", riippuen millä kielellä käytät Bookingia) jolloin halvimmat tulevat ylimmäksi.

   Lättänän puolen lomakyliä ovat Kamari (suurin) Perissa ja Perivolos. Myös dramaattisemmalta ja maisemiensa puolesta upeammalta caldera- eli kraaterinreunapuolelta voi satunnaisesti löytää halpoja paikkoja Firasta, Imeroviglistä ja Karteradosista, jälkimmäinen sijaitsee sisämaassa noin pari kilometriä pääkaupunki Firasta ja siellä on halpaa siksi kun sieltä ei ole caldera-näköalaa. Itse yövyin siellä kerran mukavassa, simppelissä Pension Annassa.:)

   Miloksen majapaikkani nimeä en valitettavasti enää muista :/ Mutta kannattaa tosiaan tsekkailla Bookingista tuolla "Lowest Price First" -lajitteluperusteella niin löytää paljon eri vaihtoehtoja :)

   Vastaa

   0
 22. Hei :)

  Ja taas Kiitos tiedoista. Bookin.comissa on käyty ja tuijotettu tarjontaa. Luin erästä blogiasi jossa kerroit luolayöpymisestä, upea tieto. Tästä innostuneena meni katselemaan vaihtoehtoja ja nitähän sitten on. Joten vielä niihin liittyen--->vinkkiä valintaan. ;). Kiitos taas etukäteen tiedoista ja aurinkoista tiistaita. :)

  T. Sartsukka

  Vastaa

  0
  1. Joten vielä niihin liittyen—>vinkkiä valintaan. ;)

   Mulla on kokemusta vain kahdesta: siitä missä majoituimme miehen ja anopin kanssa syksyllä 2014 (Zoe House) ja siitä missä ystäväni Drew ja Katja majoittuivat viime syksynä (nimeä en tiedä). :) Kummatkin kerrassaan upeita. Zoe Houses -luolatalot sijaitsevat Oiassa, Drew'n ja Katjan talo oli Imeroviglissä.

   Vastaa

   0
 23. Hei ja kiitos taas tiedoistasi :). Kysyn nyt kun sinulla on tietoa, luolamajoitus vs tavan hyvä hotelli. Hinnoissa isoja eroja, is it worth it? Eli tuhlaanko rahat mielummin muuten kuin pakonomaisesti majoitun cave houseihin. Pääsen(kö) tunnelmaan ilmankin? Meinaa tarjontaa on j kohta alan tukehtua vaihtoehtoihin. Ja jos ns suosittelet tavan majoitusta niin olisko alue mielestäsi mikä? Enköhän noilla kysymyksillä pääse taas eteenpäin...hu hu :)

  T: sartsukka :)

  Vastaa

  0
  1. Riippuu totta kai ihan omista mieltymyksistä ja mikä on tärkeää ja millaiset elämykset antaa kicksejä :) Mulle luolatalo oli niin mieletön kokemus että jos vain olisi varaa, valitsisin sen ilman muuta koska se on uniikki majoitusmuoto jota ei löydy mistään muualta :) Mutta en tietenkään osaa sanoa millainen elämys se jollekulle toiselle olisi, olisiko ison rahan arvoinen. Joten en halua "päättää" sun puolesta :)

   Santorini on huikea kokemus ilmankin luolataloa, ensimmäisellä Santorinin vierailulla majoituin Couchsurfing-sohvalla ja ihan yhtä upeana saari näyttäytyi tuolloinkin :) Itselleni olisi kokemuksen kannalta tärkeintä majoittua tai ainakin viettää eniten aikaa calderan puolella saarta eli Thira-Imerovigli-Oia -akselilla, lättänä puoli näyttää samalta kuin muutkin Kreikan saaret. Majapaikat tulee sitten toissijaisena seikkana. (Mutta esim. miehelleni asia on ihan päinvastoin ;)) Caldera-puoli on se joka tekee Santorinista Santorinin :)

   Vastaa

   0
 24. Hei! Mahtavaa, että jaksat jakaa noin yksityiskohtaisesti tietoa Kreikkaan matkustaville! Olen varaamassa etukäteen laivamatkaa Blue Starilla Ateenasta Naxokselle. Saavumme Ateenaan illansuussa ja lähtö Naxokselle on seuraavana aamuna. Mistä nuo laivaliput kannattaisi noutaa? Luulin, että heillä olisi käytössä e-lippu tai että ne voisi edes lunastaa satamassa, missä myös hotellimme on, mutta ilmeisesti ne täytyisi hakea Ateenan keskustasta tai valita lisämaksullinen toimitus hotelliin tai lentokentälle? Me emme välttämättä ehdi toimiston aukioloaikoina Ateenan keskustaan, joten se on liian riskaabelia. Mitä sinä suosittelisit?

  Vastaa

  0
  1. Moi Johanna! En ole itse koskaan tilannut/varannut lippuja etukäteen, joten en valitettavasti osaa sanoa miten teidän kannattaisi menetellä. Itsekin olen ollut siinä uskossa, että netistä tilatun lipun voi tulostaa omalta koneelta.

   Mihin aikaan olette matkustamassa? Korkeasesongilla? Blue Star Ferries -lautat ovat suuria ja ottavat paljon matkustajia (esim. Blue Star Naxos ottaa yli 1400), joten on hyvät mahdollisuudet saada niille paikka vasta paikan päällä ilman ennakkovarausta. Itse olen matkustanut laivoilla Kreikassa korkeasesongilla vain kerran, joten valitettavasti en osaa kokemuksen pohjalta sanoa, kuinka suurella todennäköisyydellä tietyt laivayhteydet täyttyvät kesällä. Syksyllä (jolloin itse matkustan) on aina helpompaa kun tilaa on aina, ainoastaan pienemmät katamaraanit ja hydrofoilit saattavat joskus olla täynnä.

   Jos haluatte 100-prosenttisen varmuuden sille että mahdutte laivaan (ja olette matkustamassa korkeasesongilla eli heinä-elokuussa), niin varaisin toki lipun etukäteen. Niin ei tarvitse sitten jännittää :) Ainakin Blue Star Ferriesin omalla sivulla lukee, että sivun kautta varatun lipun voi lunastaa myös sataman toimistoissa:

   "Tickets booked through our website, can be collected from Company's Central Agencies, from the Port Agencies at the port of departure and also from the Ticket Issuing Kiosks for Prepaid Tickets at the port of Piraeus (the Access Code is necessary), the latest 30 minutes before the departure."

   Vastaa

   0
  2. Kiitos vastauksesta! Lähdemme kesäkuun alussa eli ihan pian, jee! Tosiaan, kun suoraan Blue Star Ferriesin sivuille menee, niin siellä lukee tuo siteeraamasi asia. Olin aiemmin varaaamassa lippuja noiden linkkaamiesi danae.gr tai openseas.gr kautta, ja siellä on ilmeisesti erilaiset ehdot. Mutta jos varaankin suoraan laivayhtiön sivujen kautta, sehän kävisikin paljon näppärämmin ja liput saisi suoraan satamasta :-).

   Vastaa

   0
  3. Mä veikkaan että kesäkuun alussa laivat on aniharvoin täynnä (siis nuo suuret), eli uskaltaisin varmaan jättää lipun oston paikan päällekin, mutta toisaalta jos laivayhtiö ei veloita mitään extraa nettivarauksesta ja lipun saa lunastettua satamassa niin sitten on sama varata mielenrauhan vuoksi jo etukäteen :)

   Toivottelen teille oikein ihanaa matkaa! <3

   Vastaa

   0
 25. Olen lähdössä 4.6 reiluksi kolmeksi viikoksi Kreikkaan. Ensin lento Ateenaan josta Airbnb:n kautta buukattu 14 yöksi majapaikka, siitä Aiginalle josta 10 yötä varattu. Onko kivoja ideoita mihin kannattaisi lähteä seikkailemaan ja kummasta paikasta käsin? Päiväreissuja tai ehkä yö perillä.

  Kohtuubudjetilla matkustetaan :)

  Vastaa

  0
  1. Moi Helena!

   Eginalta et pääse muualle kuin muille Argo-Saronian saarille ja takaisin Ateenaan (eli Pireuksen satamaan). Eginasta voit tehdä reissut ainakin Porokselle ja Agistriin, ja sieltä saattaa olla high seasonilla yhteys myös Hydralle jolla kannatta ehdottomasti käydä. Egina, Hydra ja Poros ovat Argo-Saronian kultainen kolmikko, saaret joille tehdään Ateenasta klassisia kolmen saaren risteilyjä. Kaikki näkemisen arvoisia.

   Ateenasta voi tehdä yhden yön reissuja vaikka lähimmille Kykladien saarille, esim. ihanalle Sifnokselle (sinne pääsee katamaraanilla parissa tunnissa), Milokselle tai turistillisemmille Naxokselle tai Parokselle (itse ainakin suosittelisin näitä). Muuten olisin tietysti vinkannut Eginaa ja kumppaneita jotka ovat lähimpänä, mutta olet jo menossa sinne :)

   Lavrion satamasta pääsee tunnissa Kean saarelle, sekin varteenotettava yhden yön retki.

   Sisämaan vinkkejä minulla on antaa kehnommin, olen reissannut niin vähän manner-Kreikassa. Mutta jos jotain kaupunkia voin suositella niin Nafpliota, se on todella viehättävä korkealla kukkulalla sijaitsevine linnoitusraunioineen.

   Vastaa

   0
 26. Moikka!

  Ensinnäkin tää sun opas saarihyppelyyn on ihan huippu!:) Itse oon käynyt Kreikassa monta kertaa "pakettimatkoilla", mutta heinäkuussa ois tarkotus toteuttaa kahden kaverin kanssa ihkaeka saarihyppely. Päiviä on käytössä vain 11, joten reitti ois todennäkösesti Ateena-Santorini-Naxos/Paros-Ateena. Huomasin tuolta laivojen varaussivulta, että osa paateista seilaa myös yöaikaan. Ajattelin, että yölaivalla voisi säästää aikaa, sillä esim. tuossa Ateena-Santori välissä vierähtää varmaan minimissään se 5h. Noista laivan hytti/majoitusmuodoista en vain oikein tahdo saada selvää ja kysynkin, josko sinulla olisi niistä tietoa tai kokemusta. Haku tarjosi laivamajoitusta esim. näillä nimikkeillä 3-Bed Internal Cabin tai 2-Bed External Cabin. Vapaasti suomennettunahan tuo olisi sisäinen (internal) ja ulkoinen (external) hytti :D mutta tuo External vaihtoehto oli kalliimpi.

  Toinen asia, mistä haluaisin vielä kysyä on Ioksen-saari. Jos käsitin blogistasi oikein, olet siellä vieraillut, mutta en löytänyt siitä postausta. Jostain luin, että saarella olisi melkoinen bilesaaren maine (Kreikan Ibiza). Millainen vaikutelma sinulle saaresta jäi? Meitä ei vilkas yöelämä haittaa, mutta emme nyt ensisijaisesti ole Kreikkaan lähdössä bilettämäänkään. Meillä saarihyppelyn pääkohteena siis Santorini ja mietinnässä vielä minkä näistä kolmesta (Naxos, Ios vai Paros ehkä myös Milos) valitsisimme sen lisäksi. Mielipiteesi Paroksesta jo blogista luinkin :) mutta mitä mieltä olet noista muista? Suosituksia otetaan vastaan. :)

  Vastaa

  0
  1. Moi, vastaan tähän kun kerkeän :) Mutta nopeasti: jes, olen käynyt Ioksella mutta en ehtinyt tehdä siitä blogijuttua. Mutta edelleen on tarkoitus joku kaunis päivä se Ios-esittely tehdä, ihana paikka! ^_^ Se on todellakin bilesaari, mutta vain heinä-elokuussa. Syyskuussa on jo todella hiljaista.

   Palaan tähän paremmalla ajalla ja keskittymisellä :)

   Vastaa

   0
 27. Hei. Tiedätkö pääseekö huhtikuun alussa Hydran saarelta suoraan mihinkään muuhun saareen vai pitääkö tulla takaisin Pireuksen satamaan?

  Heidi. L

  Vastaa

  0
  1. Moi!

   Näet kaikki laivayhteydet helposti mm. Openseas-sivustolta:

   http://www.openseas.gr/openseas/en/

   Kun syötät lähtöpaikaksi Hydra ja kohteeksi "All Ports", ja sen jälkeen haluamasi päivämäärän, niin näet mihin paikkoihin Hydralta on tuolloin yhteys. Hydralta pääsee vuoden ympäri kaikille Argo-Saronian pääsaarille (Egina, Poros, Spetses) sekä mantereen Hermioniin ja Porto Heliin. Niin myös huhtikuussa :)

   Pireuksen ja Porto Helin välillä kulkee vakiolaivayhteys (katamaraaneilla ja kantoopsiipialuksilla), ja alukset pysähtyvät mennen tullen samoilla saarilla. Ero huhtikuun ja korkeasesongin (kesä) välillä on se, että huhtikuussa tuo vakioyhteys ei pysähdy Eginalla. Eginallekin kuitenkin pääsee Evermore Cruisesin hitaalla paatilla.

   Vastaa

   0
 28. Hei, ollaan menossa Milokselle elokuun puolessa välissä, eikä majoituksia oikein tahdo löytyä enää tässä kohtaa! Tuo dolmatia majoitus voisi kiinnostaa meitä, mutta onkohan majoituksia miten saatavilla sesonkiaikaan elokuun puolessa välissä? Uskaltaako sitä lähteä Milokselle ilman etukäteen varattua majoitusta?

  Vastaa

  0
  1. Hei Jutta! Elokuu on kaikkein vilkkain matkailukuukausi Kreikassa joten en ehkä uskaltaisi lähteä ilman etukäteisvarausta majoituksen suhteen. Löydät "domatia"-tyyppistä majoitusta myös Booking.comista kun järjestät hakutulokset hinnan mukaan alhaisimmasta ylöspäin, tällöin vuokrahuoneet näkyvät ylimpinä näkyvien tulosten joukossa. Tunnistat domatiat ilmaisuista "Rooms", "Studios" tai joskus "Pension". (Domatia-sanaa ei käytetä Bookingissa koska se on kreikkaa, domatia tarkoittaa suomeksi 'huoneet').

   Katsoin miltä majoitustilanne Miloksella näyttää esimerkiksi 15. elokuuta ja 88% majapaikoista on varattu tällä hetkellä, eli aika täydeltä näyttää.

   Jos haluatte jättää majoituksen etsimisen paikan päälle, josta toki saattaa löytyä parempia diilejä kuin Bookingista (koska Booking ottaa välistä oman palkkionsa), suosittelisin kuitenkin varaamaan ensimmäisen yön etukäteen jotta ei tarvitse saarelle tullessa stressata siitä että pääseekö ylipäänsä mihinkään yöksi. Sitten paikan päällä voi kysellä paikallisilta vinkkejä vapaana olevista domatioista. :) Lähes kaikki tuntevat jonkun joka vuokraa huoneita sillä se on niin yleinen elinkeino Kreikassa.

   Ihanaa Miloksen lomaa teille! :) <3

   Vastaa

   0
  2. Hei, kiitos paljon vastauksesta! Päädyimme nyt varaamaan majoituksen, jotta ei tarvitse jännittää paikan päällä! :)

   Vastaa

   0
 29. Hei,

  En tiedä tuliko edellinen kommentti perille niin laitan uuden. Olen menossa elokuussa sesonkina Milokselle ja majoituksia ei ole kovin paljoa jäljellä. Olisin kiinnostunut majoituksesta domatissa, onkohan niitä sesonkina kuinka hyvin saatavilla? Uskaltaako lähteä reissuun ilman majoitusta?

  Vastaa

  0
  1. Moi Jutta! Kommenttisi tuli perille mutta en ehtinyt vastaamaan siihen eilen kun en ollut ollenkaan koneella eilen :) Nyt ehdin vastata :)

   Vastaa

   0
 30. Saisiko sinulta pyytää suosituksia tulevaa matkaamme varten ? Olemme nelikymppinen naispari ja tykkäämme reissata itsenäisesti. Yleensä oma vuokra-auto alla tai joskus mönkkäri tai skootteri. Haluamme nähdä matkoillamme paljon kauniita paikkoja ja luonnonihmeitä.olemme matkustelleet paljon, joskin Kreikassa vain Lefkaksen saarella, joka oli aivan upea. Meillä oli mönkijä 4 pvä ja 2 pvä auto, jolla kävimme Pargassa. Ihana loma kertakaikkiaan. Nyt meillä on lento Ateenaan 16.9 ja takaisin 25.9 eli 10 pvä . Ehkä pari viim.pvä. ajateltiin olla Ateenassa ja sitä ennen jossakin saarilla tai saarella ja siinä kysyisinkin apua. Ilmeisesti autoa ei oo kovin helppo kuskata saarilta toiselle, joten se voisi puhua isomman saaren puolesta. Jos ehdit niin olisi kiva kuulla mitä suosittelisit. Me ollaan aika spontaaneja ja rohkeita jättää makapaikkojen varaaminen ihan viime tippaan 😆Käytetään Airbnb.tä joka varmaankin toimii Kreikassa myös hyvin. Olemme ite myös majoittajia 😀

  Vastaa

  0
  1. Moikka Hanna,

   Mulla on teille kaksi ehdotusta:

   1) Hieman kauempana Ateenasta: yhdistelmä PAROS - NAXOS (tai vain toinen noista, jos mieluummin keskitytte yhteen saareen)
   2) Lähellä Ateenaa: ARGO-SARONIAN SAARET ja näistä esim. AGISTRI - POROS - HYDRA jos tykkäätte pienemmistä saarista tai EGINA - SPETSES jos tykkäätte suuremmista.

   Paros on mun oma ykkössaareni Kreikassa ja kertakaikkisesti upea. Jos muuttaisin jonnekin Kreikassa, se olisi Paros. Paros on sen verran iso, että elämää riittää turistisesongin ulkopuolellakin, tosin syyskuussa siellä on vielä sesonkin päällä. Pääkaupunki Parikia tarjoaa niin kaunista arkkitehtuuria, loputtomiin hyviä ravintoloita kuin kauniin hiekkarannankin, toisella puolella saarta sijaitseva Naoussa on trendikäs pienempi helmi joka vetää jetset-vierailijoitakin. Mönkkärillä voi kiertää saaren jos se on mieleisempi kuin auto, ja joka puolella on vierailun arvoisia ihastuttavia kyliä.

   Naapurisaari Naxos on vielä vähän isompi ja vieläkin monipuolisempi. Siellä on myös jonkin verran pakettiturismia, toisin kuin Paroksella. Naxos on saari, jota suosittelisin ihan kaikille, koska siellä on mahdollisuudet ihan kaikenlaiseen lomailuun. Siellä voi viettää perhelomaa, rantalomaa, ravintolalomaa, bongailla antiikin nähtävyyksiä ja fiilistellä pienissä vuoristokylissä. Joo, siellä voi myös patikoida vuorelle. :) Naxoksella yhdistyvät kaikki Kreikan parhaat palat.

   Argo-Saronia on joukko pieniä saaria lähellä Ateenaa, lähimpään on alle tunnin matka. Kiitos sijaintinsa, näillä saarilla on aina elämää vaikka ovatkin pieniä, koska ateenalaiset käyvät niillä.

   Egina on saarista suurin ja sen pääkaupunki jopa kaupunkimainen. Jotkut kutsuvatkin sitä Ateenan "saari-lähiöksi". :) Eginalla on kiinnostavia raunionähtävyyksiä ja bilemeininkiä, sellaista enemmän urbaania menoa kuin muilla Argo-Saronian saarilla.

   Agistri on kuvankaunis ja rauhallinen saari chillailuun ja rannalla pötköttelyyn. Vedet ovat niin turkoosit että silmiin sattuu.

   Poros on mun lempisaari Saronialla. Se on purjehtijoiden suosiossa ja pääkaupungin satama on aina tupaten täynnä purjeveneitä. Ihania kävelymahdollisuuksia ja edulliset hinnat. Pienellä alueella paljon elämää.

   Hydra on kuvankaunis ja trendikäs, ja Saronian saarista kallein. Saaren ainoa kaupunki on niin kaunis että itkettää. Saarella ei ole paljon muuta tekemistä kuin fiilistellä pienen pääkaupungin kauneutta. Hydralla voi yöpyä luksusputiikkihotelleissa, jos sellainen aktiviteetti kiinnostaa. Saari on autoton.

   Kauimpana Ateenasta sijaitseva Spetses on Kreikan "Beverly Hills". Se ei ole yhtä idyllisen kaunis kuin Hydra, mutta sinne ovat hakeutuneet monet Kreikan rikkaat ja silmäätekevät ja rakentaneet saarelle kesähuvilansa. Spetses on yhdistelmä pienen kaupungin charmia sekä varakkaiden klubeja, hotelleja ja huviloita. Täällä kohtaat kreikkalaisia lomailijoita, et juurikaan muun maalaisia. Majoitus kalliihkoa.

   Jos etsitte edullista majoitusta, Porokselta löydätte sitä varmimmin. :)

   Paros ja Naxos ovat keskihintaisia.

   Vastaa

   0
 31. Kiitos Sanni vaivannäöstä ja vinkeistä. Itseasiassa Parosta /Naxosta ollaan vähän mietitty. Olisvat juuri isompia saaria, jossa riittäisi nähtävää tai tarpeen vaatiessa voisi lähteä tutustumaan molempiin. Rakastetaan lämpöä ja lämpimiä iltoja, riittääkö näillä saarilla syyskuun loppupuolella vielä lämpöä iltaankin? Tuulisuus myös vähän mietityttää, lähinnä lauttamatkojen takia, et mahtaako olla kova merenkäynti ? Oletko myös lentänyt näihin kohteisiin ?

  Vastaa

  0
  1. En ole lentänyt näihin kohteisiin, menen aina laivalla kun se on mulle se juttu Kreikan saarihyppelyssä :) Mutta sekä Naxokselle että Parokselle on päivittäin lentoja Ateenasta. Kannattaa tsekata SkyExpress -lentoyhtiön lennot.

   Rakastetaan lämpöä ja lämpimiä iltoja, riittääkö näillä saarilla syyskuun loppupuolella vielä lämpöä iltaankin?

   Tämä riippuu tietysti ihan vuodesta, mutta mun kokemuksen mukaan lämmintä on vielä syyskuun lopullakin. Ai joo, kysyit illoista: no, ne saattavat olla jo viileämpiä. Mutta on mahdoton lopulta sanoa, sillä kuten tämäkin vuosi on osoittanut (kylmin touko- ja kesäkuu Kreikassa yli 50 vuoteen), lämpötilat keväisin ja syksyisin voivat vaihdella todella merkittävästi eri vuosina. Mä olen mm. ollut Kreikassa keväällä sellaisena vuonna, kun jo huhtikuussa oli 30 asteen lämpötilat jopa manner-Kreikassa, ja sitten taas tänä vuonna toukokuussa oli hädin tuskin 20 astetta Dodekanesian alueella, joka on manner-Kreikkaa paljon lämpimämpi alue.

   Syys-lokakuussa lämpimiä iltoja on tyypillisesti Kreikassa enää vain Kreetalla ja Dodekanesian saarilla, mitä lähemmäs tullaan manner-Kreikkaa, sitä viileämmät illat. (Mutta kuten sanottua... koskaan ei tiedä :))

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)