22.05.2012

Ruma, ihana kasvovesi!

Nyt taas moni hygieniafriikki kokee puistatuksia lukiessaan seuraavaa.

Käytän tällä hetkellä kasvovettä, jonka parasta ennen -päiväys oli lokakuussa 2010.

Löysin kasvoveden varastoistani edellisen kasvoveden loppuessa viime kuussa. Muistin saaneeni sen töistä juurikin syksyllä 2010, kun tuote piti poistaa myynnistä päivämäärän mennessä vanhaksi. Miksi se on jäänyt jemmoihini pyörimään - ken tietää.

Kyseessä on Weledan Villiruusu-kasvovesi.

Olin jo aikeissa heittää 1,5 vuotta sitten vanhentuneen putelin pois, kun uteliaisuus vaati minua kokeilemaan sitä.

Nuuhkaisin pulloa; ei haise pahalle. Ja sehän on säilytetty omassa pakkauksessaan viileässä ja avaamattomana. Okei, nythän on kysymys luonnonkosmetiikasta jossa ei ole muita säilöntäaineita kuin alkoholi ja eteeriset öljyt, mutta päätin silti kokeilla.

Pullo jäi käyttöön. :)

Weledan Villiruusu-kasvovesi on ehkä paras kasvovesi mitä olen kokeillut. Ainakin se jättää ihon hämmästyttävän pehmeäksi ja sileäksi. Jos en tietäisi paremmin, kuvittelisin että se jotenkin kuorii ihoa. Iho on kertakaikkisesti älyttömän sileä. En voinut heittää pulloa menemään.

Etenkään, kun tätä ei enää valmisteta. Weledan ihonpuhdistustuotteet uusiutuivat...hmm...varmaankin joskus vuosi sitten, ja Villiruusukasvovettä ei enää ole. Tämän käytän kyllä viimeistä pisaraa myöten. Ja pisaroita ei kovin runsaasti olekaan, sillä pullon tilavuus on vain 100 ml.

Paula Begoun ei ainakaan missään nimessä juhlisi kasvoveden ainesosaluetteloa. Yksinkertainen inci pitää sisällään vettä, alkoholia, taikapähkinätislettä, myskiruusu-uutetta ja sekoituksen eteerisiä öljyjä kuten iiristä, mimosa-absoluuttia, neilikkaa, geraniumia, greippiä ym.

Alkoholia sisältäviä kasvovesiä ei yleisesti suositella kuivalle iholle (tai joidenkin asiantuntijoiden kuten Begounin mielestä ei millekään iholle), ja Weledankin tuoteselosteessa neuvotaan käyttämään Villiruusukasvovettä kuivalle iholle vain kerran päivässä tai joka toinen päivä. Mielenkiintoista. Sittenhän on myös niitä valmistajia, kuten vaikkapa Clinique, jotka kiven kovaa väittävät että heidän käyttämänsä alkoholi ei kuivata ihoa, vaan haihtuu ennenkuin tuote ehtii iholle. (Ketunmarjat, sanon minä! ;) Jos alkoholi haihtuisi tuotteista tuolla nopeudella ei esimerkiksi hajuvesistä ehtisi iholle puoliakaan kun niitä suihkauttaa....)

Itse olen ilmeisesti yleisen "aivopesun" seurauksena aina halunnut välttää alkoholipitoisia kasvovesiä, ja Paulan juttuja luettuani myös taikapähkinä on alkanut arveluttaa. Siitä huolimatta luotan Villiruusukasvoveden kohdalla enemmän ihofiilikseen, ja kun iho tuntuu samperin hyvältä niin kyllä mä tämän putelin käytän ilolla vaikka se sisältääkin jonkun kosmetiikkaekspertin tuomitsemia ainesosia.

Ainiin - tuo otsikko. Miten niin ruma?

No mun mielestä Weledan tuotteet on aina olleet rumia. Pakkaussuunnittelu on todella vanhanaikaista ja pullot näyttävät kuuluvan enemmän mummoni kuin minun kylpyhuoneen kaappiin. Hiljattain tapahtunut "facelift" ei juuri auttanut, ja pullot ovat yhä auttamattoman karuja verrattuna modernimpiin, nuorekkaampiin kilpailijoihinsa kuten vaikka Mádaraan ja Estelle & Thildiin. Nuori, uuteen vihreään aaltoon kasvava kuluttajakunta valinnee ennemmin raikkaan vaalean ja linjakkaan purkin kuin  yskänlääkepulloa tai hammastahnatuubia muistuttavan kosmetiikkapakkauksen. Vaikka värjätyt lasipullot ja alumiinituubit kuinka säilövät sisältönsä huomattavasti muovipulloa paremmin.

Saa nähdä mitä Weledan designille tapahtuu tulevaisuudessa. Pitääkö firma kiinni vanhanaikaisesta, lääkkeenomaisesta imagostaan vai antautuuko se uusien tuulien vietäväksi. Kuluttajathan sen loppupeleissä määräävät.

Kumpiko pullo teistä on miellyttävämpi = herättää enemmän ostohalua? (Sillä ostohalun luomisestahan pakkausdesignissa on aina pohjimmiltaan kyse, vaikka säilyvyysseikat siihen luonnonkosmetiikassa vaikuttavatkin.)

 

51 comments on “Ruma, ihana kasvovesi!”

  1. Tottakai tuo Mádara on niin paljon kauniimpi, mutta toisaalta lääkemäinen pullokaan ei välttämättä ole paha asia. Esim Korresilla oli kiva päivävoidepakkaus, mikä oli ruskeaa lasia, kiva fontti ja valkoinen helppokäyttöinen kierrekansi. Eli itse uudistaisin tuota purkkia erivärisellä lasilla, raikkaalla etiketillä ja kivemmalla fontilla :) Ja muotoilu simppelimmäksi, sellaista vanhaa apteekkarimeininkiä nuorekkaammalla vivahteella :D

    Vastaa

    0
  2. Mä olen ihastunut nyt edulliseen herbinan ruusuveteen! Se on alkoholiton ja siksi mulla ainakaan ei kerää lappuun yhtä paljon meikkijämiä kuin alkoholipitoiset, mutta ai että se jättää ihon sileäksi :)

    Vastaa

    0
  3. Totta, Weledan pakkaukset ovat rumahkoja ja ei kyllä herätä fiilistä että tota tuotetta olis kiva kokeilla! Mutta olen tyrnikäsivoiteen joskus ostanut ja käyttänyt ja se oli positiivinen yllätys Weledalta :)

    Vastaa

    0
    1. Katselin itsekin että incit on hyvin samankaltaiset.... Sniffasin töissä tuota uutta versiota ja se kyllä haisee erille. Voi olla että siinä on eri eteeriset öljyt.

      Vastaa

      0
  4. Itse tykkään jollain kierolla tavalla noista Weledan pakkauksista. Jotenkin retroja :)
    Mitä tulee kasvoveden inciin, niin itse käytän alkoholitonta taikapähkinävettä ihan sellaisenaan iholleni, enkä ole huomannut mitään ihoärsytystä. Muutenkin käyttämäni tuote ( http://www.iherb.com/Thayers-Alcohol-Free-Toner-Cucumber-Witch-Hazel-with-Aloe-Vera-Formula-12-fl-oz-355-ml/24628 ) on saanut varsin positiivista palautetta netissä, joten ihmettelen hieman tuota Beogunin väitettä.
    Ilmeisesti eri ihmisten iho kuitenkin reagoi eri tavalla ja itse olen varsin laiska käyttämään kasvovettä, joten en ihan joka päivä tuota naamalleni laita.

    Vastaa

    0
  5. Niin, ja minuun vetoaa enemmän Weleda kuin Madaran geneerinen linja. Madaran pakkausdesign on kuin tylsistynyt haukotus. Maailma ei tarvitse lisää beigeä ja valkoista.

    Vastaa

    0
    1. Mä tykkään ehkä kaikkein eniten Estelle & Thildin designista.... Värimaailmahan on sama kuin Madaralla mutta fontti niin söpö ja suloinen... Ja markkinointimatskussa käytetyt kukkaset on niiiiiiiin kauniita. Heidän graafikkonsa on kyllä mun mieleen! :-*

      Vastaa

      0
  6. Ei ole tässä nyt Cliniquen kasvovettä käsillä, että voisin tuoteselosteen tutkia, mutta voihan olla että tosiaan käyttävät nopeammin haihtuvaa alkoholia tuotteissaan. Kai tiedät että alkoholeja on muitakin kuin etanoli ;) Metanoli mm. haihtuu nopeammin kuin etanoli, ja propanoli taas hitaammin kuin etanoli jne.. Eli ei kannata tuomita ennen kuin tutkii asian :)

    Vastaa

    0
    1. Minulle on kerrottu (viimeksi kosmetiikan kemian asiantuntijan luennolla tammikuussa) että incinimellä 'alcohol', 'sd alcohol' ja alcohol denat' esiintyvä alkoholi on aina etanolia. :) Sinulla voi tietysti olla asiasta parempaa tietoa, ja tällöin "I stand corrected". :)

      Vastaa

      0
    2. Onko alcohol denat etanolia? Kuinka se käyttäytyy iholla esim. suhteessa auringonottoon? Nimittäin olen nähnyt tuota ainesosaa jopa auringonoton suojavoiteissa! ;)

      Vastaa

      0
    3. Tottakai aurinkovoiteissa on alkoholia! :) Etenkin niissä jotka lupaavat imeytyä nopeasti. Ihmiset tykkäävät kun aurinkovoiteet imeytyy nopeasti eikä jää iholle tahmeaksi. Kemisti kun en ole niin en osaa selittää miksi, mutta alkoholipiotoiset tuotteet imeytyvät yleisesti nopeammin kuin alkoholittomat ja jättävät vähemmän tahmean pinnan. Mutta ei se siihen ihon pinnalle tietenkään jää vaan haihtuu joidenkin sekuntien kuluessa.

      Alcohol denat = denatured alcohol, määritelmä Wikipediassa:
      http://en.wikipedia.org/wiki/Denatured_alcohol

      Vastaa

      0
  7. Sattuipa tämä postaus kun itsekin löysin jonkun jossa päiväys oli jo mennyt ..
    Tästä tulin miettineeksi yleisesti kosmetiikan käyttöaikoja, esim. kun purkin takana on se että "säilyy avattuna" 6kk, mutta ovatko nämä tuotteet käyttökelvottomia sen jälkeen..?
    Mitä vaikutuksia voi olla jos käyttää kosmetiikkaa joka on mennyt vanhaksi vuosia sitten? Ja mitä ne merkit oikeastaan tarkoittavat purkin takana/pohjassa..?

    En tiedä onko sinulla tästä postausta, minusta olisi mukava sellainen saada sinulta! :)

    Vastaa

    0
    1. Ja mitä ne merkit oikeastaan tarkoittavat purkin takana/pohjassa..?

      Jos tuotteen säilyvyysaika on alle 30 kuukautta, on pakkaukseen merkittävä "parasta ennen" -ajankohta (eli "Parasta ennen kuukausi-vuosi" tai jopa ihan päivämäärä).

      Jos tuote säilyy suljettuna yli 30 kuukautta, on pakkaukseen merkittävä kauanko tuote säilyy avaamisen jälkeen. Merkintä tapahtuu yleensä purkki-symbolilla jonka sisällä tai vieressä on luku + M-kirjain joka tarkoittaa säilyvyyskuukausia (esim 6 M = puoli vuotta).

      Ja mitä tämä säilyvyysaika sitten tarkoittaa? Kosmetiikan lainsäädännön mukaan:

      "Säilyvyys avaamisen jälkeen tarkoittaa ajanjaksoa, jona valmistetta voi käyttää ilman ihmisen terveydelle aiheutuvaa vaaraa sen jälkeen, kun se on avattu, jos valmisteen säilyvyysaika on yli 30 kuukautta".

      Eli jos purkissa on merkki 12 M, se ei tarkoita sitä että voide menee pilalle 12 kuukauden kuluttua avaamisesta, vaan ainoastaan sitä että 12 kuukauden sisällä valmistaja voi taata ettei tuotteen käytöstä koidu terveydelle haittaa. Useimmissa tapauksissa tuotetta voi turvallisesti käyttää vielä vaikka kuinka pitkään tuon ajan jälkeenkin, mutta lain mukaan valmistajan on pystyttävä takaamaan säilyvyys tietylle ajanjaksolle ja ilmoitettu aika on minimiaika.

      Mitä vaikutuksia voi olla jos käyttää kosmetiikkaa joka on mennyt vanhaksi vuosia sitten?

      Ei välttämättä mitään. :) Tai sitten se voi aiheuttaa pahaa ihoärsytystä, jos on päässyt kontaminoitumaan. Kannattaa luottaa näkö- ja hajuaistiin; jos tuotteen koostumus ja haju ovat olennaisesti muuttuneet, ovat mikrobit sen varmaankin tuhonneet.

      Vastaa

      0
  8. Minusta tuo Weledan pullo on hieno! Tukeva hyvä lasipullo, mutta ennenkaikkea tuo pinkki etiketti on tosi hieno piristys. Kuten joku täällä sanoikin maailma ei tarvitse lisää beigeä ja valkoista. Yh. Mutta makuasioita.

    Hienoa muuten, että otit tämän säilyvyysjutun esille. Olen ymmärtänyt, että olet kosmetiikkaosastolla töissä niin kerrohan miksi joissain kasvovesissä, meikeissä ym. näkyy ihan selvästi parasta ennen päiväys, mutta useimmissa on vain joku päiväyskoodi? Miten niistä ottaa selvän? Jossain vaiheessahan tuli pakolliseksi kosmetiikkaan merkintä, että pysyy avattuna hyvänä vaikka 12kk (voiteet) tai 36kk (hajuvedet) 6kk (ripsivärit) mutta miksei parasta ennen päiväystä ole pakko selvästi merkitä joka tuotteeseen? Parasta ennen on parasta ennen, ei viimeinen käyttöpäivä. Kyllä tuotetta voi käyttää sen jälkeenkin, jos se vaikuttaa hyvältä, mutta ei kosmetiikka säily ikuisesti. Voiteissa oleva rasva alkaa käymään, koostumus muuttuu ja tuotteen teho heikkenee. Voiteista huomaa kun ne menevät vanhaksi niistä tulee sellaista löysää litkua ja hajuveteen alkaa muodostua kiteitä.

    Vastaa

    0
    1. Kuten joku täällä sanoikin maailma ei tarvitse lisää beigeä ja valkoista. Yh. Mutta makuasioita.

      Minäkään en kannusta beigeä ja valkoista, mutta Weledan design tylsine fontteineen ja pakkausmuotoiluineen ei vain vetoa.... Mutta tosiaan; makuasioita. ;)

      miksi joissain kasvovesissä, meikeissä ym. näkyy ihan selvästi parasta ennen päiväys, mutta useimmissa on vain joku päiväyskoodi? Miten niistä ottaa selvän? (...) miksei parasta ennen päiväystä ole pakko selvästi merkitä joka tuotteeseen?

      Katso vastaukseni h3nnalle tuossa ylempänä. :)

      Mitä tuohon päiväyskoodiin tulee, se on tosiaan valmistajien "salakieltä" ja meitä alan ihmisiäkin kiukuttaa kun kaikkia emme pysty tulkitsemaan (valmistaja jopa kieltäytyy antamasta tietoa...!). Meille olisi tosi tärkeää tietää tuotteiden valmistuspäiväykset jotta voimme seurata tuotteiden hyllyikää, mutta sepä ei monien merkkien kohdalla olekaan mahdollista.

      On olemassa tällainen nettisivu, jossa voi tarkistaa useiden merkkien koodit:
      http://checkcosmetic.net/

      Sivun antamat tiedot eivät kuitenkaan aina pidä paikkaansa. Tarkistin esim. itse juuri yli 10 vuotta vanhan Yves Rocherin poskipunan koodin, ja sivu väitti sen olevan valmistettu vuonna 2004.

      Vastaa

      0
  9. Moi!
    Itse olen vähän samanlainen, kaikki pitää käyttää viimeiseen tippaan asti vaikka päiväys olis mennyt... :D Mutta oma nenä ja näppituntuma ovat toimineet ainakin tähän saakka, eikä ikäviä ylläreitä ole päässyt sattumaan. Juurikin sain käytettyä loppuun erään kurkkukasvoveden, jonka hankin noin kaks vuotta sitten... Hei, kurkkukasvovedestä puheen ollen, saako Suomesta mitään muuta kurkkukasvovettä kuin The Body Shopin originals-sarjan vettä?? Olen yrittänyt kovasti etsiä, mutta toistaiseksi en ole löytänyt... Jos joku tietää niin vinkatkaa, kiitti! :)

    Vastaa

    0
  10. itsekkin tykkään weleda tuotteiden ulkonäöstä:D varsinkin ne suihkuvoideputelit on aivan ihanan näkösiä ja muutenkin mun lemppareita. mun mielestä taas madara ja estelle on tylsiä, vaikka on ihan kivan yksinkertaisia mutta esim just weledasta tykkään paljon enemmän:D tosin en valitse tuotteita pelkästään pakkausten perusteella muutenkaan.

    Vastaa

    0
    1. Suihkuvoiteet onkin ainoat kivannäköiset Weleda-purkit mun mielestä! :)

      Vastaa

      0
  11. olen huomannu, että toinen kasvovesi jättää myös aivan ihanan sileäksi ihon, nimittäin erisanin kasvovesi.

    Vastaa

    0
  12. Lähteekö vanhenemislaskenta "avaamisen jälkeen" siitä kun tuotteen ottaa käyttöön eka kertaa, vai jo siitä kun sen vain avaa? Siis, jos esim. haluaa vain katsoa tuotteen koostumusta tai väriä, mutta ei vielä koske sisältöön, siitäkö se "avaamisen jälkeen" -laskenta pitäis aloittaa? Varmistelen vain...

    Vastaa

    0
    1. Vanhenemislaskenta alkaa siitä kun avaat purkin - silloin sisältö alkaa hapettua. Eli uusia purkkeja ei kannattaisi availla jos tietää ettei niitä tule vielä vähään aikaan käyttämään.... ;)

      Vastaa

      0
    2. Löysin tämän vuoden takaisen postauksen miettiessäni kylpyhuoneen kaapin siivoamista yliaikaisista tuotteista. Vein apteekkiin vanhentuneita lääkkeitä ja keittiön kuivaruokakaapista heitin päättäväisesti roskiin riisit, mausteet yms., joiden parasta ennen -päiväys osoitti 2011:tä tai aiempaa. Mutta onko vinkkejä, kuinka siivota kemssut?

      Merkitsetkö puteleihin avaamispäivän esim. tarralla? Vai pidätkö muunlaista "kirjanpitoa" kosmetiikan käyttöönotosta? Ja kuinka ankarasti hävität 12M tms. ylittäneet tuotteet? Kuinka itse voi arvioida tuotteen käytettävyyttä?

      Kylpyhuoneen kaapin sisällössä on rahaa kiinni useita satoja euroja, joten kuinka raaskisi hävittää ne vähintään 4-5 v vanhat "purkinpuolikkaat", joita "ehkä vielä joskus" voisi tarvita? Toisaalta oma iho on muuttunut iän myötä nyt 50 vuotta lähestyttäessä ja kosmetiikka kehittynyt eli todennäköisyys noiden "reliktituotteiden" tarvitsemiseen vähenee koko ajan.

      Ehkä olet kirjoittanutkin jo tästä aiheesta aiemmin? Vinkkejä olisi kiva saada - varmaan useankin lukijan mielestä, joita tilanahtaus kylpyhuoneessa ja väärät ostopäätökset (!) kiukuttavat :-)

      Vastaa

      0
    3. Merkitsetkö puteleihin avaamispäivän esim. tarralla? Vai pidätkö muunlaista “kirjanpitoa” kosmetiikan käyttöönotosta? Ja kuinka ankarasti hävität 12M tms. ylittäneet tuotteet? Kuinka itse voi arvioida tuotteen käytettävyyttä?

      Olen aina pitänyt kirjanpitoa kosmetiikastani, ja minulla on ylhäällä kaikkien purkkien hankinta/saantipäivämäärät. Sen sijaan avaamispäivämäärää en merkkaa. En myöskään kiinnitä juuri mitään huomiota puteleiden säilyvyysmerkintöihin. Annan aistien kertoa milloin tuotetta ei enää voi käyttää; eli kun tuote haisee, näyttää tai tuntuu pahentuneelta. Käytän siis ihan surutta parasta ennen päivämääränsä ohittaneita tuotteita kuten tämäkin postaus kertoo. :)

      Vastaus viimeiseen kysymykseesi siis on: haista, tunnustele ja tarkastele. :) Toki vettä sisältäviin tuotteisiin voi kertyä bakteerikasvua täysin huomaamattomastikin, mutta olettaisin että silloin viimeistään ihon reaktio kertoo että tuote ei tee enää hyvää.

      Shampoot, hiustenhoitoaineet ja suihkugeelit säilyvät yleisesti pidempään kuin ihonhoitotuotteet. En itse esim. usko että avattu shampoo säilyy sen huonommin kuin avaamatonkaan - shampoopullothan ovat kaikkea muuta kuin ilmatiiviitä. Sen sijaan voiteet harvemmin säilyvät hyvänä yli kolmea vuotta, tämä on tullut todettua ihan työnkin kautta. 3-4 vuotta vanha kosteusvoide, vaikka avaamatonkin, on aika suurella todennäköisyydellä jo osittain pilaantunut. Luonnonkosmetiikan kohdalla aika on vielä lyhyempi.

      Ihmiset tuppaavat näissä asioissa jakautumaan karkeasti ottaen kahteen leiriin - hygienia"friikkeihin" ja rentoihin maalaisjärjen käyttäjiin. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Uskon siihen, että iho ja aistit kyllä kertovat, kun jotain tuotetta ei enää sovi käyttää. Vaikka sattuisinkin vahingossa voitelemaan itseni oikeasti pilalle mennellä voiteella, mikä olisi pahinta mitä voisi sattua....? Hetkellistä punoitusta ja näppyjä...? :) Sen riskin uskallan kyllä ottaa. ^_^

      Vastaa

      0
    1. Mietinkin sitä jo aiemmin. Inceissä on samoja aineita, mutta tuo uusi ainakin haisee ihan erilaiselle. (Ja paino sanalla 'haisee', tuoksu ei ole miellyttävä...) Uudessa kasvovedessä villiruusu-uute tulee heti veden ja alkoholin jälkeen ja tässä vanhassa se tulee vasta taikapähkinän jälkeen. Pitää kyllä joskus kokeilla, sillähän se selviää :)

      Vastaa

      0
  13. Minäkin pidän Weledan designista :) Herättää luottamusta. Minusta tuo kuvan toinen esimerkkipullo taas näyttää jotenkin heppoiselta ja halvalta.

    Vastaa

    0
  14. Mulle tulee Weledan logon fontista mieleen 80-luvun loppu, Australia, aboriginaalit ja didgeridoo. Vielä kun joku kertoisi, miksi :D

    Estelle & Thild samoin kuin Mádara näyttävät ajanmukaisemmilta mutta todella tylsiltä, mielikuvituksettomilta.

    Vastaa

    0
  15. En ole aiemmin huomannut, että weledan välttelyni taitaa itse asiassa johtua nimenomaan pullosta. Hintaluokka on ihan ok. Luonnollisesti tykkään madaran pullosta enemmän, mutta tähän asti se on saanut jäädä hintansa vuoksi - vai olenko vain kuvitellut että weleda on halvempi kuin madara?

    Vastaa

    0
    1. Itse asiassa Weledan litrahinnat on ainakin kasvojenhoitotuotteissa Madaraa kalliimmat, sillä Weledan voiteet on pakattu 30-millisiin ja Madaran 50-millisiin pakkauksiin.

      Vastaa

      0
  16. Muakin nuo tummapurkkiset Weledat jollain oudolla tavalla miellyttää, vaikka eniten tykkään minimalistisemmasta designista. Niin kuin juuri Mádarasta. Weledan kantsis kyllä panostaa markkinointiin ja sarjan ulkoasuun, kun on kuitenkin todella laadukkaista tuotteista kysymys.

    Vastaa

    0
  17. Tuo kirjasintyyppi ainakin liittyy steinerilaiseen traditioon. Kurkatkaapa muita steinerilaisia tai antropososfisia tuotteita. En usko että Weleda luopuu siitä.

    Vastaa

    0
  18. Ihan mielenkiintoista että otit juuri Madaran vertailukohdaksi, sen pakkaukset on juuri omia suosikkejani noista isommista luonnonkosmetiikkamerkeistä. Vihreä värimaailma ja yksinkertaiset, siistillä fontilla tehdyt tekstit, oi että!

    Mutta tuo Weleda on ihan mielenkiintoinen tapaus pakkaustensa suhteen. Toisaalta tuo kuvan pullo ON aika kamala, mutta toisaalta kokonaisuudessa on silti jotain sellaista, että se kuitenkin jollain tavalla toimii minulle. Ainakin kaupan hyllyllä Weledan vahvan värikkäät etiketit vetoavat minuun. Jos olisin maailman kuningas, niin ehkä säilyttäisin etiketit pääpiirteissäin sellaisinaan, hieman tekstien asettelua hioen, mutta pakkausten muotoilua yksinkertaistaisin. Missään tapauksessa en toivoisi, että värikkyys katoaa ja jäljelle jäisi sellainen tyylikkään kliinisen valkea etiketti, jossa väriä löytyy yhdestä pikku täplästä tai viivasta:) Kauniitahan sellaisetkin ovat, mutta sellaisia on jo niin paljon.

    Weledan tyyliä enemmän minua pakkauksissa häiritsevät rumat fontit, joko liian lapselliset, koukeroiset tai tietokoneen oletusfonteista jokin "erikoinen", joka saa tuotteen näyttämään negatiivisesti kotikutoiselta. Ei Weledakaan tuossa suhteessa ole täydellinen, mutta siedettävä, ja kirjasinta on selkeästi mietitty. Ja toinen ärsyttävä asia on kuvat pakkauksissa, yleensä joko aika abstrakti kuva tai sitten tyylitelty kuva toimii, mutta joissakin pakkauksissa tuntuu, että tuotteeseen on vain lätkästy satunnainen valokuva, koska valmistajasta tuntui siltä, että joku kukka olisi kiva.

    Vastaa

    0
  19. Omaa silmääni kyllä miellyttää tommoinen lääkepullomaisuus! Se antaa tuotteelle vakuuttavuutta ja katu-uskottavuutta :D Tuommoinen sievistelypullo taas on aika persoonaton..

    Vastaa

    0
  20. Itsekin juuri etsin itselleni uutta shampoota, mutta juuri esteetiikan puutteen takia ohitin Weledat aivan totaalisesti. Hassua, ettei markkinointiosasto ole puuttunut tähän, vai eikö siellä vaan ole brändimielikuvasta vastaavaa henkilöä töissä?

    Jotenkin se hienompi pullo antaa tuotteesta arvokkaamman ja toimivamman kuvan kuin vanhanaikainen. Tuotehan on sama pullosta riippumatta joo, mutta minä en ainakaan halua käyttää tuotteita, jotka kirkuvat päällepäin "halpa!!!" (koska halpahan käsitetään huonoksi) varsinkaan jos tuotteen hinta ei ole pieni. Ja varsinkaan jos vieressä on abt vastaava tuote nätimmässä pullossa.

    Vastaa

    0
  21. Hei.
    Asian vierestä, mutta mistä ostat estelle & thildiä? Saako jostain nettiputiikista?

    Ja mä en kanssa lämpene ollenkaan tolle weledan ulkonäölle, madara, esim. on jotenkin yksinkertaisemman tyylikästä desingia :)

    Vastaa

    0
    1. Kannattaa katsastaa muitakin apteekkeja. Olen löytänyt muualtakin isommista apteekeista :)

      Vastaa

      0
  22. Ostin alkuvuodesta Weledan puhdistusmaidon samasta ( ? ) sarjasta ja vaikka olin sisältöön tyytyväinen, aiheutti kömpelö pakkaus harmitusta. Liukas lasipullo, ei annostelijaa, kömpelö muoto... Mulla onkin nyt käytössä Mádaran tuotteet, ne tuntuvat käytössä mukaville sisältönsä ja pakkaustensa vuoksi ja ovat ilo silmälle myös.

    Blogisi on ihan superhyvä, kiitos !

    Vastaa

    0
  23. Ei liity aiheeseen, mutta pakko tulla kiittämään! Alkuviikosta etsin epätoivoisesti hyvää meikkivoidetta, ja myit mulle Cliniquen aivan mahtavan meikkivoiteen! Se on aivan I-HA-NAA!!! En ois ikinä uskonu löytäväni niin mineraalimeikkiltä tuntuvaa voidetta, mutta toi on niin super, että harkitsen ihan tosissani täysin siihen siirtymistä. KIITOS että oot niin asiantunteva, että osasit ihan heti sanoa oikean tuotteen! Mun matka ilman mineraaleja on nyt täysin turvattu! ;)

    Vastaa

    0
    1. Hei, muistankin sut! :) Voi kun kiva että meikkivoide oli sopiva, se kuuluu minunkin suosikeihin nestemäisten joukossa! Oikein hyvää matkaa! ^_^

      Vastaa

      0
  24. Itse käytän ihan ruusuvettä kasvovetenä. Saa esim. Punnitse&Säästä liikkeistä ja muista etnisistä kaupoista ja maksaa muutaman euron. Ja tuoksuu hyvälle :)

    ps. Olisi kiva joskus nähdä koko kasvot, kun kuvaat luomiväri/meikkipostauksiin. Itselläni on se ongelma usein, että vaikka silmäneikki näyttäisi ihan kivalta (en pääse lähellekään sinun lopputulostasi!) ei se jotenkin sovi "koko naamaan". Niin olisi mukavaa nähdä koko kasvot joskus. Mutta tämä vain ajatus. Kiitos mukavasta ja asiapitoisesta blogista. Reseptitkin ovat mukavia :)

    Vastaa

    0
    1. ps. Olisi kiva joskus nähdä koko kasvot, kun kuvaat luomiväri/meikkipostauksiin.

      Silloin tällöin laitankin koko naaman. :) Puolikkaat kuvat tuntuvat silti itsestä kivemmilta, sillä en vain loppujen lopuksi pidä oman naamani katselusta täällä blogissa. Puolikas nassu on anonyymimpi kuin kokonainen. :)

      Vastaa

      0
  25. Minä rakastan beigeä ja valkoista, ja minusta sitä voisi olla maailmassa lisääkin. :D

    That said, pidän myös tietynlaisesta apteekkarihengestä, ja ehkäpä siinä on ideana sekin, että se kutsuu kuluttajalle mielikuvia luotettavuudesta. Vaikka apteekeissa nyt myydäänkin jo kaikenmaailman luontaistuotteita, niin apteekki kuitenkin tarkoittaa ihmisille luotettavuutta, jollain tasolla. Toisaalta taas, minulle tulee apteekkihenki mieleen pikemminkin niistä simppeleistä ja riisutun designin pulloista, ei ehkä ekana Weledan tyylistä.... :D

    Vastaa

    0
  26. Hei! Olen etsinyt luonnonkosmetiikasta alkoholitonta kasvovettä, joka kosteuttaisi ja viimeistelisi puhdistuksen. Olisiko sinulla jotain hyviä ehdotuksia? :) Kiitos tuhannesti jo etukäteen!

    Vastaa

    0
    1. Hei Sipu!

      Olin jo eilen innoissani vastaamassa tähän ylistäen Melvitan Extraordinary Water -kasvovettä, kunnes huomasin että se sisältääkin alkoholia. Se on kyllä aivan ihastuttava kasvovesi joka todellakin kosteuttaa, koostumus on geelimäinen. Mikäli alkoholittomus on sinulle must, niin sitten tuo ei tietenkään sovi. Toinen kasvovsisuosikkini luonnonkosmetiikasta on Estelle & Thildin, se on täysin alkoholiton. E&T:n puhdistustuotteet ovat juuri uudistuneet, ja uusia en ole vielä ehtinyt testata. Uusi kasvovesi on edelleen alkoholiton.

      Kolmas jota voin suositella on Patykan ylellinen Smoothing Toner -kasvovesi. En tiedä mikä on budjettisi, mutta Patykan tuotteet ovat kalliita.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (118)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)