30.07.2010

Mikä blogeissa ärsyttää?

Uusi kyselyni osoittautui näköjään blogin tämänastisen historian kiinnostavimmaksi, kun ensimmäisen vuorokauden aikana siihen on vastannut jo melkein 600 lukijaa. Vertauksena, edelliseen kyselyyn vastasi runsas 1000 lukijaa kuukauden aikana. Selkeästi teillä on tarve ilmaista, mikä blogeissa ärsyttää! :)

Blog_frustration

Osa teistä kommentoi blogiärsytyksiään jo edellisessä postauksessa, mutta aihe näyttäisi äänestysinnon perusteella kaipaavan laajempaa keskustelua (tai sitten se on vain mun uteliaisuus ;)). Eniten blogeissa näyttäisi vastausten perusteella ottavan aivoon kirjoitusvirheet tai muuten vain huono kieli. Se on minusta täysin ymmärrettävää, enkä itsekään jaksa lukea teinix-kielellä kirjoitettua tekstiä josta puuttuu isot alkukirjaimet, välimerkit ja kasvavassa määrin  myös välilyönnit. Joku kommentoi, että virheet kuten 18€ kirjoittaminen yhteen saavat hänet näkemään punaista, mutta minä en voi kertakaikkiaan sietää tekstiä,jossa välimerkkiä ei seuraa välilyönti. Jätän välittömästi sellaisen blogin lukematta, tosin en tuollaisiin ole onneksi kovin monesti törmännyt.

Sekava tai muuten vain huono layout on saanut toiseksi eniten ääniä. Tämäkin on ihan selvä juttu. Jos esimerkiksi tekstiä pitää lukea kirkkaan punaiselta taustalta ja fontti on valkoisella, ja blogin sivupalkit ääriään myöten täynnä pientä sipellystä eikä joukosta meinaa edes löytää tekstiarkistoa, ei kiinnostus kyllä kauaa pysy yllä.

UpdateNOW

Kolmanneksi eniten ärsytystä aiheuttaa harva tai epäsäännöllinen postaustahti. Tähän kohtaan tahtoisin saada teiltä lisäselvitystä. Mikä on harva postaustahti? Joka toinen päivä? Kerran viikossa? Pari kertaa kuussa? Itse koen lievää ahdistusta blogimaailman hektisyydestä johon olen itsekin tempautunut mukaan, ja syvällä sisimmässäni toivoisin, että jossain olisi joku säännös joka määrittäisi lailliseksi bloginpäivitystahdiksi vaikka maksimissaan kolme kertaa viikossa. Okei, tiedänhän minä, että olen vapaa päivittämään juuri niin usein tai harvoin kuin haluan, mutta en voi estää syyllisyydentunteita jos en ehdi postata vaikka kahteen päivään. Se on ehkä suosion "nurja puoli" (ja hei, en nyt kuvittele olevani mikään Suomen Top 10 -bloggaaja). Jos blogia lukevat vain tutut ja kaverit, ei ole mitään väliä jos ehdit päivittää kerran viikossa. Mutta kun tiedät, että postausta odottaa 2000 ihmistä, sinulle alkaa kertyä velvollisuudentunteita joita on vaikea karistaa. Luulen, että monikin bloggaaja tunnistaa tämän tunteen.

Neljänneksi ärsyttävimpänä koetaan huono kuvanlaatu. Tämä menee minunkin ärsytyksieni kärkeen. Jotkut kännykkäkameralla otetut, suttuiset kuvat latistavat tunnelmaa vaikka blogin teksti olisikin laadukasta. Lisäksi mun pedanttia luonnetta saattaa ärsyttää jopa kuvien kompositio, eli jos on otettu vaikka kuva uudesta sormuksesta ja kuvassa näkyy sen sormuksen lisäksi puolet pöydästä ja taustalla tiskikone ja pikkuveljen kyynärpää. Onneksi tällaista näkee enää aniharvoin missään kun kaikilla on niin hyvät kamerat ja bloggaajat tuntuvat ylipäänsä osaavan ottaa tyylikkäitä, kauniisti sommiteltuja kuvia.

Sitten päästään kohtaan viisi, joka on viimeinen kohta jota tässä aion käsitellä (pitkien pohdiskelutekstien vihaajat huokaavat helpotuksesta). Bloggaaja ei vastaa lukijoiden kommentteihin. 31%, eli melkein kolmannes vastaajista kokee tämän ärsyttävänä. Tähänkin kysyisin ujosti pientä tarkennusta. Toivoisitteko te, että bloggaaja vastaisi aina jokaiseen kommenttiin? Vaikkapa vain huomioiden kommentin sanalla "kiitos"? Onko tämä tärkeää?

kiitos

Indiedaysin myötä huomasin, että täällä monellakin bloggaajalla on tapana vastata juurikin joka ikiseen kommenttiin. Ehkä se on joku kohteliaisuussääntö, jota mä en nolona ole vielä tajunnut. Itse vastaan tyypillisesti lähinnä kysymyksiin, tai jos kommentti muuten herättää minussa vastakommentin. Minusta tuntuisi jotenkin vaivaannuttavalta alkaa vastaamaan "Voi kun kiva", "Kiitos kovasti" jne jokaiseen yhdenkin sanan kommenttiin. En ehkä ole tullut ajatelleeksi, että sen yhdenkin sanan kommentoija saattaa odottaa, että huomioisin hänet jotenkin. En tiedä.... Kertokaa te? Loukkaannutteko te, jos/kun en vastaa jokaiseen kommenttiin? Luen aina kaikki kommentit ja olen iloinen jokaisesta positiivisesta sanasta, tai keskustelusta jonka postaukseni mahdollisesti herättää.

Nyt jätän sanan teille. Antakaas palaa ja purkakaa frustraationne jos sellaista tunnette! :)

Edit. 30.7. klo 23.53 Yritän nyt oikeasti vastata jokaiseen tän postauksen kommenttiin, etenkin kun useimmissa on todella ajateltua ja mielenkiintoista pohdiskelua. Mutta nyt puolentoista tunnin vastaussession jälkeen joudun toteamaan, että eihän tätä yhdessä illassa vedetä läpi. :) Jatkan huomenillalla (päivällä ei ole aikaa), ja varmaan menee vielä sunnuntaillekin.

Edit. 31.7. klo 22.37. Pääsin tänään nimimerkki Sannun kommenttiin saakka ja nyt ajattelin lähteä koirien kanssa lenkille. Huomenna jatkuu taas. :) Taitaa olla noin parikymmentä vielä vastaamatta.

Edit 1.8. klo 19.35. Mission accomplished! Taisin vastata 98% kommenteista, muutamaan sellaiseen en vastannut jossa erikseen sanottiin ettei tarvitse vastata, tai sellaisiin jotka oli jonkun toisen kommentoijan vastauksia aiempiin kommentteihin.

0 comments on “Mikä blogeissa ärsyttää?”

  1. Minua ei haittaa jos et vastaa joka kommentiin. Itsekään ei viitsi kaikkeen vastata kiitos tai kiva kun tykkäät, se tuntuu jotenkin...mielistelyltä :D

    Blogimaailma on mennyt ilkeämpään suuntaan. Pienestäkin asiasta huomautetaan pitkään. Anonyyminä on helppo sanoa. Vaaditaanko blogilta täydellisyyttä koska blogeja on nykyään niin paljon?

    Vastaa

    0
    1. Musta on tuntunut vähän samalta, että jokaiseen kommenttiin vastaaminen olisi jonkinlaista mielistelyä..... mutta postaukseen tulleiden kommenttien perusteella olen nyt valmis laajentamaan tätä ahdasta käsitystäni, koska ymmärrän että on monia joille vastaus, vaikka kuinka lyhyt tai pelkkä 'kiitos', on tärkeä.

      (En tosin silti ole varma alanko tästä lähin vastaamaan jokaiseen kommenttiin.... tuntuu kyllä surulliselta ajatella, että joku voi loukkaantua siitä. :( En ollut tullut aiemmin ajatelleeksi sitä.)

      Vastaa

      0
    2. HUH, on sulla homma vastata näihin :D mietin tuota vastaustani ja se tuntui tylyltä kommentoijia kohtaan siinä mielessä etten viitsisi huomioida heitä. Tarkoitin että jos yhteen kynsikuvaan tulee 20 "ihanat, tykkäät, tosi söpöt yms." kommenttia niin siihen on mun mielestä parempi vastata kiitos kaikille. Mutta jos johonkin tulee muutamia kommentteja/kysymyksiä niin tietenkin vastaan aina! Itse käyn katsomassa aina joka blogista mitä mulle on vastattu.

      Vastaa

      0
  2. Mua ei ärsytä niinkään harva postaaminen, mutta epäsäännöllinen päivitystahti. Jos bloggaaja postaa ensin muutaman päivän putkeen ja sitten pitää vaikka viikon tauon, se ärsyttää. Mutta jos joku päivittää säännöllisesti vaikkapa kolme kertaa viikossa, se on ihan ok.

    Jokaiseen kommenttiin vastaaminen ei todellakaan ole pakollista. Päin vastoin, mun mielestä se on jotenkin ärsyttävää ja tekopyhää, jos jokaiseen kommenttiin pitää muka keksimällä keksiä jotain vastattavaa, tai jos ei keksi vastattavaa, sanotaan vain kiitos.
    Jos joku kysyy jotain / haluaa selvästi kommenttiinsa vastauksen, mutta bloggaaja jättää vastaamatta, SE on ärsyttävää.

    Vastaa

    0
    1. Mikä tuossa voi ärsyttää? :D Jos bloggaajalle nyt sattuu paljon asioita, joista haluaa kirjoittaa, pitäisikö niiden julkaisua sitten ajastaa?

      Ja oikeasti bloggaaja voi joskus unohtaakin vastata kaikkiin kysymyksiin. Varsinkin vähänkin suosituissa blogeissa kommentteja voi tulla aika paljon...

      Vastaa

      0
    2. Jos bloggaaja postaa ensin muutaman päivän putkeen ja sitten pitää vaikka viikon tauon, se ärsyttää.

      Tuo on tavallaan ihan ymmärrettävää. Tajuan, että niitä, jotka eivät seuraa blogia minkään "seurantalistan" kautta, on turhauttavaa käydä kärkkymässä että milloin sitä uutta päivitystä on tiedossa, jos koskaan ei voi tietää tuleeko se huomenna vai ensi kuussa. Jonkinlainen ennustettavuus päivitystahdissa on siis lukijoiden kannalta toivottavaa.

      mun mielestä se on jotenkin ärsyttävää ja tekopyhää, jos jokaiseen kommenttiin pitää muka keksimällä keksiä jotain vastattavaa, tai jos ei keksi vastattavaa, sanotaan vain kiitos.

      Se on tosiaan tylsää jos pitää ihan keksimällä keksiä.... mä vastaan jos kommentti herättää mussa luonnostaan jonkun vastarepliikin, joskus se voi tosiaan ollakin vaikka vain "Hieno juttu!" Kysymyksiin vastaan aina - jos joskus jää vastaamatta, se johtuu siitä että olen hajamielisyyksissäni unohtanut. Tarkoituksella / laiskuuttani en ole jättänyt yhteenkään kysymykseen vastaamata.

      Vastaa

      0
  3. Moi,

    mua ei heikko päivitystahti blogeissa häiritse, kun syötteenlukija hoitaa jatkuvan blogiin kurkkimisen eikä tarvitse itse turhautua, kun uutta luettavaa ei ole :) Joskus tietysti pitää inventoida luettavien listaa ja silloin saattaa tippua vuoteen päivittämättömät, tai sitten ei. 'Sisältö ennen postaustiheyttä' on mun näkemys. Joskus koitin itse bloggailla, mutta se kävi ahdistavaksi just sen takia, että tuli paineita, kun tuli parin viikon tauko kirjoitteluun.

    Musta tuo jokaisesta kommentista kiittäminen on vähän pöhköä. On kivaa, jos bloggaaja heittää vastakommenttia, mutta olisi kivaa, jos siinä vastakommentissakin olisi jotain sisältöä. Ei toki kiitos venettä kaada, mutta ei ole missään nimessä välttämätöntä.

    Vastaa

    0
    1. Joskus koitin itse bloggailla, mutta se kävi ahdistavaksi just sen takia, että tuli paineita, kun tuli parin viikon tauko kirjoitteluun.

      Nuo paineet on kyllä oikeasti tosi inhottava juttu. Blogi kun ei kuitenkaan ole kenenkään työ (no okei, joidenkin on, mutta ei kai vielä kovin monen Suomessa), niin siitä ei pitäisi tuntea mitään "suorituspaineita". Silti sitä ei jotenkin voi välttää.... Se on ihan hölmöä, kun blogi kuitenkin samalla on tosi ihana ja antoisa harrastus. Sitä pitäisi olla kiva kirjoittaa, ilman että pitää jatkuvasti miettiä että "jos nyt en ehdi viikkoon postata, niin pitääkö mun ilmoittaa siitä lukijoille? Ja jos ilmoitan, ja sitten onkin aikaa postata....?" Jne. Tuntuu, että teki miten tahansa, aina siitä joku ärtyy. Ja loppujen lopuksi siitäkään ei pitäisi välittää, sillä blogihan on kirjoittajan oma juttu eikä kellään muulla voi olla mitään vaatimuksia sen suhteen - - paitsi että lukijoiden ärtymisestä ei kuitenkaan voi olla välittämättä. :/ Hankalia juttuja.

      Vastaa

      0
  4. En mä ainakaan ala kyttäillä onko bloggaaja vastannut kommenttiini, jossa olen yksinkertaisesti kehunut asua tms. Eri asia sitten, jos olen kysynyt jotain asiaa, johon ihan oikeasti kaipaan vastausta. :)

    Vastaa

    0
    1. No vaikka et nyt kyttääkään, niin mä vastaan silti! :) Sillä tää on nyt testi, yritän vastata ainakin melkein kaikkiin postauksen kommentteihin. ;)

      Vastaa

      0
  5. Mielenkiintoinen kysely kyllä ja tosi mielenkiintoista oli noita vastauksiakin kuulla. innolla myös odotan lukijoiden kommenttia tuohon viimeiseen pointtiisi, että odotetaanko vastausta jokaiseen kommenttiin vai riittääkö, että vastaa esimerkiksi vain kysymyksiin yms. Itse kun olen juuri sitä tyyliä harrastanut, että vastaan kaikkiin. Jotenkin olen aina ajatellut, että kun lukija jaksaa vaivaa nähdä kommentoimiseen niin minäkin sitten haluan nähdä vaivan vastata hänelle jotakin takaisin. Vaikka se sitten välillä oliskin vain se "Kiitos paljon!:)" Mutta tosiaan odotan innolla tähän tulevia kommentteja, jännä kuulla lukijoiden mielipiteet:)

    Vastaa

    0
    1. Jotenkin olen aina ajatellut, että kun lukija jaksaa vaivaa nähdä kommentoimiseen niin minäkin sitten haluan nähdä vaivan vastata hänelle jotakin takaisin.

      Tämä on kyllä ihan hyvä perustelu kaikkiin kommentteihin vastaamiselle. Mutta käyvätköhän kaikki "Olet tosi nätti!" -kommentin jättäneet sitten kuitenkaan katsomassa myöhemmin reagoitko jotenkin heidän kommaukseensa...? Sun blogissa kyllä kaikki lukijat on jo varmaan tottuneet siihen että sä vastaat, ja varmaan käyvätkin katsomassa. :)

      Kun mä mietin tätä asiaa, niin mulle tulee jotenkin sellainen olo, että niiden HUIPPUsuosittujen, blogijulkkistasolla olevien bloggaajien kohdalla sillä varmasti on paljon merkitystä että he vastaavat joka kommenttiin. Kun nyt esim. Lintu ja MouMou ja Nelliina ovat kaikki tunnettuja ja ihailtuja bloggaajia, niin lukijasta tuntuu jotenkin extra-hienolta ja kivalta, että nämä suositut, kaikkien tuntemat blogittaret huomioivat hänen kommenttinsa. Tajuaakohan kukaan mitä mä haen tässä...? Mä huomaan jotenkin ajattelevani, että ei mun vastauksilla ole samanlaista "arvoa" kuin vaikka nyt Lintun, koska ei mun lukijat mitenkään ihaile mua enkä ole mikään tuhansien "blogi-idoli".

      Vastaa

      0
    2. Äää. kelasin tota ihan samaa tänään. Että lukijat tavallaan saattavat pitää bloggaajia jotenki julkkiksina ja siksi iloitsevat kun heille vastataan. Vähän kuin kadulla joku idolisi tulisi puhumaan sulle.

      Vastaa

      0
    3. En "ihaile" sinua, mutta jos olen jättänyt kommentin käyn yleensä tarkistamassa onko siihen tullut jotain vastausta. On se pieni pettymys jos ei vastata, mutta "kiitos" on toisaalta myös aika laimea vastaus, tulee tunne kuin olisi sanonut itse jotain tylsää. Mutta täysin ymmärrettäväähän se on ettei kaikkeen pysty keksimään jotain vastattavaa.

      Vastaa

      0
  6. Vastaan ensimmäisenä viimeiseen kysymykseesi: Itse olen omissa blogiessani ottanut tavaksi vastata jokaiseen kommenttiin, vaikkapa vain hymiöllä tai sanalla "Kiitos". Tämä on kuitenkin ollut helppoa, koska tuskin olen ikinä saanut yli 10 kommenttia yhteen postaukseen. Pari-kolme on se normaali saldo ollut. Itse olen ottanut tämän juurikin kohteliaisuuden kannalta, ja ikäänkuin kannustimena että jos vastaan kommentoijille, he myös kommentoisivat ahkerammin..?

    Kuitenkin, jos postauksiin tulee paljon kommentteja (mielestäni reilusti yli 10 on jo paljon, puhumattakaan esim. Nelliinan saamista sadoista kommenteista), ei mielestäni ole tarpeen vastata joka ikiseen niistä. Tällöin vastaisin vain selkeästi kysymyksiin ja kommentoisin muita sen mukaa, jos ne herättäisivät itsessäni ajatuksia tai halun vastata erityisesti. Itseäni siis ärsyttää kirjoittajan vastaamattomuudessa kommentteihin juurikin se, että ei vastata kaikkiin kysymyksiin. Tämän vuoksi olen itse vähentänyt kommentointia tiettyihin blogeihin (joita tosin kyllä edelleen luen säännöllisesti), kun en ole itse saanut vastauksia omiin kysymyksiini - vaikka muiden kysymyksiin on kyllä vastattu. Näissä tapauksissa on tuntunut siltä, että ko. kirjoittajat vastaavat vain tuttujen kommentoijien ja ahkeraan kommentoivien vakilukijoiden kysymyksiin. Vaikka siis itse olisin vakilukija, mutta harvoin kommentoin, ei minulle ole jaksettu/ehditty vastata. Ja se ärsyttää. Onneksi sinun blogissasi ei ole ikinä käynyt näin. :)

    Mielestäni harva postaustahti suosituissa blogeissa on harvemmin kuin kerran viikossa. Ihailen suuresti heitä, jotka päivittävät blogiaan päivittäin tai edes joka toinen päivä! En itse pystyisi siihen ikinä. En päivitä omia blogejani edes viikoittain, enkä aina edes kuukausittain, joten postaan jo omastakin mielestäni todella harvoin. Tai usein postaukseni tulevat ryppäissä: joskus monta päivää peräkkäin teen uuden postauksen, joskus menee tosiaan viikkoja ennen seuraavaa postausta. Ja ymmärrän itsekin, että tämä saattaa olla lukijoista ärsyttävää, kun ei koskaan voi ennustaa onko blogia päivitetty. Tosin itse seuraan blogeja Blogilistan kautta, jolloin näkee selkeästi, mitä blogia on päivitetty, eikä tarvitse päivittäin käydä ko. blogia tsekkaamassa postauksen toivossa.

    Sinun blogissasi on mielestäni hyvä postaustahti, ei siis tarvetta ottaa siitä paineita. :) Muitakaan suuria ärsytyksiäni ei blogissasi ilmene, eli huonoa kieltä, sekavaa lay outia, tai surkealaatuisia kuvia. Kiitos siis sinulle!

    Vastaa

    0
    1. Ei oo todellista.... >_< Naputtelin juuri 10 riviä vastausta, painoin jotain nappia ja ohjelma lennätti mut edelliseen kirjoittamaani vastaukseen...... Nyt on kyllä sanottava että en jaksa kirjoittaa enää samaa litaniaa, mutta tiivistettynä halusin sanoa, että kun kommentteja tulee alle 10, on varmasti oikein fiksu tapa huomioida kaikki kommentoijat. Mä olisin voinut tehdä samoin koko Karkkipäivän historian ajan, sillä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta mulle ei tule mitään mielettömiä kommenttimääriä postauksiin. Se ei vaan kuulu mun tyyliin, ja toivon että ne lukijat, joita loukkaa vastaamattomuuteni, ymmärtäisivät etten tee niin ilkeyttäni, laiskuuttani tai ylimielisyyttäni. Arvostan jokaista kommenttia joka tapauksessa, enkä pidä niitä minään itsestäänselvyyksinä.

      Sinun blogissasi on mielestäni hyvä postaustahti, ei siis tarvetta ottaa siitä paineita. :)

      "Ongelma" onkin siinä, että tahti on nykyisellään liian kova minulle itselleni, ja haluaisin harventaa sitä reilustikin. Tämä on kuitenkin hirveän ristiriitainen asia, koska samalla olen niin koukussa kirjoittamiseen. Haluaisin kirjoittaa harvemmin, ja samalla taas en. Hauaisin, että vuorokaudessa olisi enemmän tunteja, niin että minulla olisi enemmän aikaa blogille ja samalla monille muillekin asioille jotka nyt vähän kärsivät blogin kustannuksella. (hmm, miksi h****tissä tämä munkin tekstiosuus menee lainauksen sisään..... en saa asetusta millään pois vaikka kuinka muokkaan..)

      Vastaa

      0
    2. Mielestäni voit hyvin myös harventaa postaustahtiasi, jos siltä tuntuu. Muutamissa muissakin blogeissa olen lukenut blogaajien paineista lukijoitaan kohtaan. Itse jaksan kyllä odottaa aina sitä seuraavaa postausta, vaikka niitä tulisi vain muutaman viikon välein. Mieluummin laadukkaampia postauksia harvemmin, kuin väkisin väännettyjä postauksia usein!

      Olen kyllä joidenkin blogien kommenteista huomannut, että kaikki lukijat eivät tätä ymmärrä, vaan vaativat päivittäisiä postauksia. Koska olen itse pitänyt blogeja, tiedän että sellainen tahti ei todellakaan ole helppoa. Ja koska sinäkin kirjoitat blogiasi omaksi iloksesi, etkä työksesi, on mielestäni täysin ok että valitset sellaisen tahdin mikä sinulle sopii! Kyllä me lukijat, jotka oikeasti olemme blogiisi ja tyyliisi tykästyneet, pysymme mukana. :)

      Vastaa

      0
  7. Tuosta kommenttien kommentoinnista. Itseä lähinnä ärsyttää, jos ihan jokaiseen kommenttiin pitää vastata tyylillä "kivakiva kiitos". Eli mitä tuolla aiemmin jo sanottiin, niin vastailut kommentteihin vain jos on jotain sanottavaa! :) Mutta tähän kohtaan täytyy samalla kiittää siitä, että vastaat kysymyksiin! Pystyn kuvittelemaan, että vastailu ottaa todella paljon aikaa, mutta silti jaksat aina kommentoida, se on kivaa.

    Itse en hirveästi edes seuraa eri blogeja, enkä lähes ollenkaan näitä muoti-/lifestyleblogeja. Silti aina kun sellaiseen eksyy, niin alkaa ärsyttää se inside-bloggaajajutut. Toki on kiva välillä kuulla siitä "oikeasta" elämästäkin, mutta aina toisinaan joistain blogeista paistaa läpi sellainen "meidän oma tyttöjengi on kaikki bloggareita, ja me ollaan niin ihania ja suosittuja ja meillä on ihan omat jutut!!1"

    Täytyy kyllä sanoa, että en edes ajatellut noita kirjoitusvirheitä haittana! :D Mutta toisaalta, ne blogit joita luen, on hyvin kirjoitettu, eli vastaan tulee juuri tuon "5€" tyylisiä virheitä, joita en kyllä edes huomaa... Mutta näin jälkeen päin ajateltuna kyllä huonolla kielellä on vaikutus. Itse en edes alkaisi lukea mitään teinix-blogia, jossa energia menee siihen, että yrittää saada tekstistä selvää!

    Vastaa

    0
    1. Mua huvittaa, kun en oikeasti edes tiennyt että 5€ yhteen kirjoitettuna on väärin...! ^_^ Voin luvata, että en aio alkaa kirjoittaa sitä erikseen, koska olen tuohon niin tottunut. Ihan samalla lailla dollarin ja punnan merkit merkitään summan eteen ilman välilyöntiä; £25 ja $18.

      Vastaa

      0
    2. Kun valuutta merkitään kansainvälisessä muodossaan valuuttalyhenteenä, tuleekin se suoraan määrää osoittavan luvun eteen; £25 ja $18. Sama kirjaimin kirjoitettuna: EUR89,50 tai GBP40.23. Kaikki varmaan huomioivat senkin, että ulkomaisten valuuttojen erottimena on piste eikä pilkku, kuten meillä euroissa. Ja englannin kielessä prosenttimerkki kirjoitetaan heti luvun perään eikä välilyönnin kanssa, kuten meillä. Minulle näillä kaikilla pikkuriikkisillä yksityiskohdilla on paljon merkitystä.

      Vastaa

      0
    3. :D Kiitos tästä valaisusta. Oikeasti mielenkiintoista, en ollut näitäkään eroja tiennyt. Tykkään kyllä enemmän englannin kielen prosenttimerkin paikasta. ^_^

      Vastaa

      0
  8. Kyllä ehdottomasti minustakin ärsyttävimmät asiat ovat kirotusvireet ja sekava layout. Mitä tulee kommentteihin vastaamiseen, jos kommentissa suoranaisesti kysytään jotain, siinä on asiavirhe (yms, joka vaatii tarkennusta) tai bloggaajalla itse on jotain kysyttävää kommentoijalta, on syytä vastata. Mutta ei tosiaankaan tarvitse jokaiseen kommenttiin alkaa heittelemään jotain mukanasevaa. Jos kommentti on: Kiva mekko. That's it. Ei siinä muuta. Ei siihen tarvitse mielestäni laittaa mitään. Kuitenkin suurin osa bloggaajista on varmasti muutenkin iloinen kommenteista, eli kiitos sisältyy jo siihen vaiheeseen, kun sitä tarkoin muotoiltua (tai ei) kommenttia sinne boksiin kirjoitat. Toisaalta, sinullahan on oikeus vastata tai olla vastaamatta ihan mihin tahansa.

    Ja ps. Sinun postaustahtisi on yksi tiheimmistä; en ihmettele, jos välillä tulee ahdistus.

    Vastaa

    0
    1. Sinun postaustahtisi on yksi tiheimmistä; en ihmettele, jos välillä tulee ahdistus.

      Onko...? Ehkä mä vaan vertaan itseäni kosmetiikkablogikollegoihin Neaan, Virveen ja Charming Nailsiin jotka kaikki postaavat vähintään kerran päivässä. Etenkin Virven ja CN:n lukijat muistaa aina mainita, kuinka ovat koukuttuneita heidän blogeihinsa sisällön lisäksi juuri siksi, että tietää että aina on samalla kellonlyönnillä uusi postaus tiedossa. Mua ahdistaa kun ajattelen, että pitäisikö munkin....? Mutta tiedän, ettei se olisi kohdallani koskaan mahdollista. Mulla on aniharvoin mitään valmiita tekstejä jemmassa tai ajastettuna, eikä mulla mitenkään ole aikaa saada uutta tekstiä kuvineen valmiiksi joka päivä samaan aikaan.

      Vastaa

      0
  9. No ei todellakaan tartte alkaa vastaileen jokaiseen kommenttiin! Lähinnä vaan just jos joku selkeesti kysyy jotain tai ite haluut antaa vastakommentin tai jatkaa keskustelua. Mun mielestä se olis ainakin ärsyttävää, jos jokaisen kommentin alla lukis vaan "kiitos kommetista" tms. Voihan sitä sit kerralla summata ja kiittää jengiä kommeteista, mut ei jokaista erikseen!

    Aika hektistä tosiaan tuntuu tämä blogimaailma olevan ja ymmärrän et haluut kuulla lukijoiden mielipiteitä just esim. päivitystahdista. Säännöllinen tahti on omasta mielestäni hyvä, oli se sitten kerran päivässä tai kolme kertaa viikossa.

    Vastaa

    0
    1. Mä oon oikeastaan aika iloinen, että niin moni on kommenteissa sanonut, että säännöllisyys on tärkeintä, oli se sitten kerran päivässä tai kolme viikossa. Voin alkaa hyvillä mielin keventää tahtia, kun ei tarvitse huolestua siitä että lopettaako joku Karkkipäivän lukemisen jos juttuja tuleekin vain 2-3 viikossa.

      Vastaa

      0
    2. En lopettaisi ikinä lukemista vaikka postaisit pari kertaa viikossa. Ei väliä postaustahdilla koska Karkkipäivän sisältö on niin hyvä! On muitakin blogeja mitä lukea tämän tilalla sen aikaa että postaat. Mutta ne ei ole parempia ;) ( ei tarte vastata mun välihöpinöihin :D )

      Vastaa

      0
  10. Harva postaustahti on minulle pari kertaa kuussa. Sekään ei toisaalta haittaa, jos bloggaaja on etukäteen sanonut, että pientä taukoa luvassa tai että ensi kuussa ei ole aikaa postailla. Mutta muuten se ärsyttää.

    Itse toivoisin vastauksia kommenteissa kysymyksiin. Onhan se mukava jos bloggaaja vastaa suurimpaan osaan kommenteista, mutta kysymykset pitäisi ainakin olla sellainen joihin vastattaisiin. Ja se alkaa ihan oikeasti ärsyttämään, jos on vaikka useampaan postaukseen viikkojen varrella sen kysymyksen kysynyt, eikä vastausta vain kuulu.

    Vastaa

    0
    1. Ja se alkaa ihan oikeasti ärsyttämään, jos on vaikka useampaan postaukseen viikkojen varrella sen kysymyksen kysynyt, eikä vastausta vain kuulu.

      Tuo on kyllä ihan oikeasti tosi ärsyttävää, ja olen pannut tuon merkille ainakin yhdessä blogissa (en lue niin monia). On joskus tehnyt melkein itse alkaa vastaamaan kysyjälle kun bloggaajalla ei tunnu olevan aikaa. :P

      Vastaa

      0
  11. Joo samaa mieltä ollaan täällä, että ei haittaa jos ei vastaa jokaiseen. Mutta jos kysyy jotakin, tai muuten vain sepostaa äärettömän pitkän kommentin, niin niihin on kiva saada vastaus. Itseäni on joskus häirinnyt hiukan "ilkeä" ja hyökkäävä vastaus asialliseen ja kivaan kommenttiin. Lisäksi juuri tuo epätasainen postaustahti on hitusen ärsyttävää. Että jos aluksi monta kertaa päivässä kirjoittaa jotain ja pian ei ollenkaan. Toisaalta ei saisi kyllä nillittää ihan turhista. Pitäisi olla vaan kiitollinen, että edes joskus tulee uusia tekstejä:) Koska on se jotenkin törkeää valittaa bloggaajille ihan kaikesta, sillä he tekevät tätä kuitenkin vapaaehtoisesti ja suurin osa vielä maksutta.. Mutta joo sulla on hyvä postaustahti, kysymyksiin vastailu ja layout. ! =)

    Vastaa

    0
    1. "Mutta jos kysyy jotakin, tai muuten vain sepostaa äärettömän pitkän kommentin, niin niihin on kiva saada vastaus."

      Tää on tosiaan selvä juttu. Pitempiin pohdintoihin pyrin aina vastaamaan kysymysten ohella.

      Vastaa

      0
  12. Tuntuupi siltä että porukka on aivan liian takakireitä blogien kirjoitusasusta. On aika hurja ajatus että ennen kuin on "oikeus" kirjoittaa blogia pitäisi olla toimittajan ja graafisen suunnittelijan koulutus, järjestelmäkamera, valokuvaus- ja photoshopkurssit käytynä, sekä laudatur äidinkielessä. Ammattivalokuvaaja tosin tuntuu olevan myös hyväksyttävä ratkaisu kuvanlaatuongelmiin.

    Keskittykää ihmiset ensisijaisesti sisältöön ja antakaa niiden kirjoitusvirheiden olla! Ennen kuin arvostelette, kannattaa pistää asiat oikeisiin mittasuhteisiin.

    Ärsyynnyttekö myös vieraskielisten blogien kirjoitusvirheistä samalla tavalla? Vai onko hyväksyttävämpää kirjoittaa äidinkielenopettajan näkökulmasta huonoa englantia huonon suomen sijaan?

    Blogia pidetään aina bloggaajan ehdoilla. Mikäli se kaulaliinablogi unohtuu hetkeksi esimerkiksi vaikean elämäntilanteen takia, ei bloggaajan tarvitse vuodattaa sitä nettiin. Se että on valmis jakamaan kaulaliinataiteensa tai esittelyjä lempikahviloistaan ei tarkoita, että pitäisi jakaa kaikki muukin.

    Vastaa

    0
    1. Blogeissa ilmaisuvälineenä kun nimenomaan on se teksti, enkä ainakaan itse ole kiinnostunut lukemaan jonkun surkean, hälläväliä-asenteella oikeinkirjoitukseen suhtautuvan kirjoittajan alakoululaismaisia sepustuksia.
      Jos ei osaa tai viitsi kirjoittaa kunnolla, niin sitten on turha itkeä, jos "takakireä porukka" ei myöskään viitsi juttuja lukea.
      Samaan hengenvetoon voin mainita, ettei tökerö englantikaan uppoa.

      Blogeissa kun nyt on kuitenkin kyse "kirjoittajista" ja "lukijoista" ja kommunikaatiovälineenä on kirjoitettu kieli. En myöskään seuraa vlogeja/Youtube-kanavia, joiden kuvan-/äänenlaatu tekee videoiden katsomisesta rasittavaa.

      Satunnaisia virheitä tulee kaikille, eikä yhdelläkään lukijalla varmaan mitään nollatoleranssia tämän asian suhteen ole :) Lähinnä tässä kommentoin kirjoittajia, jotka oikeasti eivät osaa kirjoittaa edes äidinkielellään.

      Kommentoinnista: juu, ei tarvitse tokaista jotain joka kommentin perään; lähinnä se olisi häiritsevää. Nykyinen tyyli on oikein hyvä :)

      Vastaa

      0
    2. "On aika hurja ajatus että ennen kuin on “oikeus” kirjoittaa blogia pitäisi olla toimittajan ja graafisen suunnittelijan koulutus, järjestelmäkamera, valokuvaus- ja photoshopkurssit käytynä, sekä laudatur äidinkielessä."

      Hyvä pointti. Siltä mustakin vähän tuntui kun aloittelin blogimaailmassa. Tuli paha mieli kun en osannut html-koodausta enkä tehdä itse mitään hienoja grafiikoita, kun se näytti kuuluvan ehdottomasti asiaan. Blogit ovat menneet todella ulkoasupainotteisiksi, nykyajan blogit ovat kuin jotain toimitettuja verkkolehtiä verrattuna viiden vuoden takaisiin päiväkirjablogeihin joissa ei välttämättä ollut edes mitään kuvia. Ensimmäisessä blogissa jota aloin seurata vuonna 2005 oli vain valkoista Arial-fonttia mustalla taustalla, eikä aina edes otsikoita. Ihmiset lukivat blogeja nimenomaan sisällön vuoksi.

      Vastaa

      0
  13. Postaustahti on mun mielestä blogin kirjoittajan oma asia. Ei mua haittaa jos ei postaa kovin usein, ainoastaan jos ei muutamaan kuukauteen postaa eikä selitä asiaa saatan poistaa blogin luettavieni listalta koska oletan että se on loppunut.

    Jos en pääse lukemaan yhtä blogia joka päivä, otan luettavakseni lisää blogeja kun on sitten aikaa useammille. Ei se ole niin vakavaa. :)

    Vastaa

    0
    1. "Jos en pääse lukemaan yhtä blogia joka päivä, otan luettavakseni lisää blogeja kun on sitten aikaa useammille."

      Mulla ei olisi edes aikaa lukea blogeja päivittäin, ja itse asiassa ahdistun muidenkin kirjoitustiheydestä. ^_^ Mä olisin iloinen jos normiksi tulisi, että kaikki alkaisi vaan postata 2-3 kertaa viikossa, silloin munkaan ei tarvitsisi kokea huonoutta siitä että mieluummin postaisin harvemmin. Ja ehtisin pysyä paremmin kärryillä niissä blogeissa, joita luen. Tykkäsin aikoinaan ihan hirveästi Glowing Me, Glowing You -kosmetiikkablogista, koska Narcisse päivitti sitä ehkä kerran viikossa tai vielä harvemmin.

      Vastaa

      0
  14. Minusta kommentteihin vastaamisjuttu tarkoittaa sitä, että jos kommenttiosiossa kysytään jotakin, tai todetaan muuten jotain mihin bloginpitäjältä odotetaan mielipidettä, niin näihin asioihin myös vastataan. Omasta mielestäni jokaisen kommentin perään heitetty "Kiitti, ihana viesti <3", ":)", "Juu" tms. on työlästä luettavaa, eli ei niin.

    PS. Tähän kommenttiin ei tarvii vastata ;)

    Vastaa

    0
  15. Itseäni kyllä ärsyttää suunnattomasti huonosti tai väärin kirjoitettu kieli - toki se ärsyttää minua myös muualla kuin blogeissa. Oletko muuten huomannut, että välimerkkiasioissa on myös yleistynyt tapa lyödä välilyönti myös ENNEN välimerkkiä, kuten vaikkapa näin ! Aargh. :D

    Bloggaajan ei tietenkään tarvitse vastata jokaiseen kommenttiin, mutta jos lukija kysyy jotain, niin olisi tietysti kohteliasta vastata. Aina tietenkään ei voi olla aikaa, ja viiveelläkin tullut vastaus hyväksytään - samoin kuin tauot bloggauksessa. Se tosin saattaa karsia blogin lukijoita, jos pitkään aikaan ei tule päivityksiä niin itse en ainakaan jaksa käydä kovin usein kurkkaamassa että joko on jotain juttua tullut.

    Kertokaa mulle muuten, mikä ihmeen sana on juuriKIN, jota on tässä viimeaikoina alettu näköjään harrastaa oikein olan takaa muutamissa kosmetiikkablogeissa. ;)

    Vastaa

    0
    1. Mä en rehellisesti sanottuna tiedä, onko juurikin oikea sana :D, mutta käytän sitä aika usein. Musta tuntuu, että olen oppinut sen poikaystävältäni. Hän sanoo usein, "juurikin niin". Kai sitä voi pitää puhekielen väännösilmaisuna.... En ollutkaan pannut merkille, että sitä viljellään nimenomaan kosmetiikkablogeissa. ^_^

      Vastaa

      0
  16. itse olen yrittänyt omassa blogissani vastata jokaiseen kommenttiin vähintään sillä kiitoksella. omalla kohdalla tämä on toki vähän eri asia, sillä käsityöblogin pitäjänä kommentit ovat yleensä mielipiteitä siitä esitellystä työstä. sen takia mielestäni on kohteliasta kiittää, aivan kuin tekisin oikeassa elämässäkin. tässä voisi olla ehkä se linjaus, mitä voisi suosia, eli jos kommentissa on jokin kohteliaisuus josta kasvotustenkin tulisi sanottua kiitos, niin sen voisi kommentteihinkin kirjata. mutta toisaalta jos kommentteja tulee satoja per postaus, niin silloin ehkä miettisin miten kommentoijat huomioisin. minua ei niinkään ärsytä se, ettei jokaista huomioida, vaan se mitä näkee joissain blogeissa. nimittäin se että uudessa postauksessa mainitaan että vastaan kommentteihin myöhemmin, nyt kirjoittelen tätä uutta postausta. minusta on kuitenkin kiva että kommenttilaatikossa keskustelu saattaa elää omaa elämäänsä. jos toinen osapuoli vastaa niihin vaikka viikon päästä, tyrehtyy monet hyvät keskustelut.

    Vastaa

    0
    1. "Minusta on kuitenkin kiva että kommenttilaatikossa keskustelu saattaa elää omaa elämäänsä. jos toinen osapuoli vastaa niihin vaikka viikon päästä, tyrehtyy monet hyvät keskustelut."

      Ihan totta. Minustakin olisi kivempi, jos kommenttilaatikoissa keskusteltaisiin vilkkaammin ja pidempään, mutta kokemus kertoo, että ne jotka haluavat jotain kommentoida, kommaavat pääsääntöisesti puolen vuorokauden sisällä postauksen julkaisusta, minkä jälkeen kommentointi tyrehtyy eikä mun vastaukset sitä mitenkään elvytä. Jotenkin kommenteistakin paistaa se, että vajaan vuorokauden sisällä lukijat alkaa odottaa uutta postausta ja edellinen juttu on jo niin "vanhentunut" ettei siihen enää ole ajankohtaista reagoida.

      Vastaa

      0
  17. Mun raksima "mainokset ja sponsoroidut tuote-esittelyt" jäi näköjään vuorokaudessa alakynteen. No okei, esimerkiksi Indiedaysin mainokset tuolla taustalla eivät häiritse niin paljoa. Ellen lue blogeja kännykälläni, ja lataus kestä aivan liian kauan. :/

    Mutta ne saamarin mainokset, nimenomaan postauksissa. Muotibloggaajien kosmetiikkapostaukset tuntuvat usein menevän tähän sarjaan. Jokin sponsori lähettää "kaikille" tyylibloggareille samasta shampoosta näytteet, ja sitten niitä arvostellaan tyyliin "ihan kiva, mun tukka kyl vähä lätsähti". Todella informaatiorikasta ja silleen. :( Postaukset, jotka sisältävät vain tiedon jonkun nettiputiikin alesta, ärsyttävät myös toden teolla. Haluan katsella kuvia, lukea mukavia juttuja, en todellakaan mitään minitynkiä jostain (pahimmassa tapauksessa) sponsoroidusta puljukampanjasta. Sama juttu arvonnoissa, arpajaissivustot sitten kiitos erikseen. Blogeissa haluan kunnon sisältöä ilman sponsseja. :)

    Vastaa

    0
    1. "Muotibloggaajien kosmetiikkapostaukset tuntuvat usein menevän tähän sarjaan. Jokin sponsori lähettää “kaikille” tyylibloggareille samasta shampoosta näytteet, ja sitten niitä arvostellaan tyyliin “ihan kiva, mun tukka kyl vähä lätsähti”. Todella informaatiorikasta ja silleen. :( "

      Mä olen kanssa joskus ihmetellyt näitä tuotepostauksia. Onko siitä tuotteesta pakko kirjoittaa jotain, jos sen ilmaiseksi saa? Mun mielestä tuollaisia postauksia on vähän kiusallista lukea. Itsekin saan tuotteita kokeiltavaksi, mutta otan vastaan vain ne tuotteet joista oikeasti olen kiinnostunut ja joista erittäin mielelläni kirjoitan. Eli mietin, palveleeko tuotteen arviointi blogin tarkoitusta.

      Vastaa

      0
  18. Minusta ei ole pakko vastata jokaiseen kommenttiin, mutta toisaalta ne, jotka näkevät sen vaivan ja vastaavat, saavat ainakin täältä lisäpisteitä. Tämä johtuu juuri siitä, mitä Lintu jo mainitsi - jos kommentoija näkee sen vaivan, että kirjoittaa (vaikkakin vain "kiva asu" tms.), niin kyllä bloggaaja voisi nähdä sen vaivan, että kiittää. Mulle on esimerkiksi jäänyt juuri Lintun (Linnun? Mites tämä taivutetaan? :D) kommentointitapa positiivisena mieleen. Ja silloin tekeekin mieli kommentoida sellaiselle bloggaajalle lisää!

    Vastaa

    0
    1. "jos kommentoija näkee sen vaivan, että kirjoittaa (vaikkakin vain “kiva asu” tms.), niin kyllä bloggaaja voisi nähdä sen vaivan, että kiittää."

      Eikö bloggaaja ole tavallaan jo "nähnyt vaivan" tehdessään itse postauksen? Hän on ottanut kuvat, käsitellyt ne ja kirjoittanut mahdollisesti jotain viihdyttävää tekstiäkin. Mä näen jonkun "kiva asu!" -kommentin lukijan kiitoksena bloggaajalle siitä viihteestä, mitä hän tietokoneensa ruudulle saa bloggaajan asukuvien ja muiden postausten muodossa. Pitääkö sitä kiitosta vielä kiittää? :)

      Vastaa

      0
  19. Myös mulla näitä ärsytyksiä riittää jonkun verran. :D Eräs, jonka kanssa olen varmaan ihan yksin, on tämä miten monet suomenkielistä blogia pitävät haluavat ihan väenvängällä otsikoida merkintänsä englanniksi. Kyllä mä ymmärrän sen lontoonkielen käytön, jos kyseessä on esim. sanaleikki, biisin nimi, sitaatti tms, mutta jos setti on joka kerta luokkaa "outfit", "shoppings" tai "new shoes", niin en vaan ymmärrä. Eivät nuo sen pahemmilta olisi kuulostaneet ihan suomeksikaan!

    Kuvien laatu on myös mulle tärkeää, vaikken mä olekaan sen suhteen mikään natsi, eli en vaadi bloggaajalta järkkäriä tai mitään. Kunhan nyt on homma jotenkuten hanskassa, osataan sommitella (tuo pikkuveljen kyynärpää -esimerkki oli mainio :D), ja etenkin kosmetiikkablogeissa on kiva jos niitä kuvia osataan myös käsitellä jotenkin.

    Myös huono kieli, sekava layout ja insideläppäasiat saivat mun ääneni. Jälkimmäisestä nariseminen on ehkä vähän teiniä, mutta jos esimerkiksi tyyliblogosfäärissä tapahtuu jotain jännää, niin mä en MILLÄÄN jaksaisi lukea jokaisesta suositusta blogista seuraavan viikon ajan sitä, miten siistiä oli ja kaikki oli ihkuja ja voi ku olis pian uudestaan.

    Vastaa

    0
    1. Erittäin samaa mieltä tuosta viimeisestä. En tosin paljonkaan mitään muoti/tyyliblogeja säännölisesti lue, mutta välillä pistää silmään tuo joka blogissa samaan aaltoon sattuva ihkutus jostain yhteisestä tapahtumasta. Kuuluuhan se toki bloggaajan omaan elämään, ja päiväkirjatyylisessä blogissa kuuluu varmaan ehdottomasti asiaan kertoa tuollaisista tapahtumista, mutta silti se vähän ärsyttää. ^_^ Ja ne posetuskuvat muiden bloggaajien kanssa..... tulee sellainen "piiri pieni pyörii" olo.

      Vastaa

      0
    2. tää on vähän hassua.. blogi on (yleensä) päiväkirjamainen teos, jonka tarkoituksena kaiketi on kertoa juuri siitä päivittäisestä elämästä. Eli jos on ollut kekkereillä missä on muitakin bloggareita, on täysin luonnollista kertoa siitäkin, ihan siinä missä edellisenä päivänä kertoili viettäneensä päivän marjapuskissa mummolassa. En itsekään jaksa lukea tsiljoona blogimiittipostausta, mutta ei tulisi mieleenikään valittaa asiasta - blogi = päivän tapahtumat sellaisena kuin ne ovat. Noin niinkuin yleistäen. Vai onko niin, että bloggarin pitäisi peitellä missä on ollut, tai jättää menemättä kavereita tapaamaan ihan vaan siksi ku "se on niiq ärsyttävää ku te vaan tapaatte toisianne".

      Joskus tämä toiminta on niin omituista että miettii mihin sitä oikein on päänsä laittanut :)

      Vastaa

      0
    3. Mä en osaa oikein perustella miksi jotkut kekkereissä posetus -postaukset saattavat ärsyttää. Asiahan on juuri niinkuin sanoit, että nämä kekkerit ja toisten bloggaajien tapaaminen kuuluu kirjoittajan elämään, josta hän luonnollisestikin kertoo samoin kuin muista elämänsä tapahtumista. Eikä siinä ole mitään pahaa.

      Ehkä tää mun "asenne" johtuu siitä, että tyyli/muotiblogimaailma miitteineen ja showroom/liikkeen avajaisbileineen on niin erilainen kuin meidän muiden alojen (kosmetiikka, käsityöt, ruoka) maailma.

      Vastaa

      0
    4. Mua ei ainakaan häiritse niinkään se että käydään niillä kekkereillä ja otetaan yhteiskuvia jne. koska niinkuin Nelliina sanoikin, ne kuuluvat osaan päivittäistä elämää. Ainoastaan se on vähän tylsää toistoa lukijan kannalta, kun lukee lähes samat asiat 10 eri blogista ja pahimmassa tapauksessa samat kuvatkin kun yksi bloggaaja lainaa kuviaan kaikille muillekin, niille jotka eivät jaksaneet kantaa kameraa/muistaneet/jaksaneet kuvata. Se on vähän niinkuin odottaisi jotain tv-sarjaa, uutta jaksoa joka viikko, mutta saakin saman uusinnan kerta toisensa perään. Ei mitään vakavaa ja toisaalta siis tosiaan ymmärrettävää, kukin bloggaaja haluaa kertoa siitä omasta päivästään, mutta silti ehkä voisi vähän miettiä, että onko itsellä jotain uutta annettavaa, jotain näkökulmaa tai pointtia keskusteluun ennen kuin postaa samasta aiheesta. Olen siis itse hyvin vahvasti sen kannalla, että laatu korvaa määrän moninkertaisesti ja bloggaajalla ei todellakaan ole mitään velvollisuutta postata jonkun tietyn väliajoin tai muutenkaan suunnitella tai ajastaa postauksia. Mieluummin postaa silloin kun on jotain oikeeta asiaa ja sanottavaa eikä sen takia, että tuntuu siltä, että on pakko kun ei taas ole kahteen päivään mitään laittanut. Fiiliksen mukaan.

      Kommentteihin vastaamisesta sen verran, että se pieni kiitos tekee sen, että lukija voi olla varma, että bloggaaja on lukenut ja huomannut kommentin. Sen takia on kiva, jos jaksaa sen laittaa, mutta tässäkin asiassa fiiliksen mukaan ja en usko, että kukaan kantaa kaunaa, jos se ei tunnu omalta jutulta. Omasta blogista pitää juuri tehdä omannäköinen ja omilla ehdoilla. Jos susta tuntuu hölmöltä kiitellä ja "kosiskella" lukijoita sillä tavalla, niin ei sun tarvitse sitä tehdä. Ja se on enemmän kuin fine.

      Vastaa

      0
    5. Minuakin tietyllä tapaa ärsyttää tämä Piiri pieni pyörii -meininki. Ärsyttää on ehkä hieman vahva sana, mutta en keksi tähän hätään parempaakaan. Kaikki posettavat samoissa kuvassa, ja sitten voi katsoa kymmenestä blogista samat kuvat ja cupcake-hehkutukset.
      Ymmärrän, että blogissa kirjoitetaan päivän tapahtumista, mutta lukijana se on hieman tylsää ja yllätyksetöntä.

      Vastaa

      0
  20. Blogeissa saa mielestäni käyttää melko vapaata, puhekielen omaista kieltä ja toki on ymmärrettävää, että aina silloin tällöin pujahtaa kirjoitusvirhe. Mutta, juuri nuo tietoiset perusasioiden "rikkomiset" ärsyttää. Jos on oppinut kirjoittamaan, niin luulisi tietävän, että lause alkaa isolla kirjaimella ja lauseissa on välimerkkejä. Ja niin monessa paikassa olen lukenut viestejä siitä, kuinka ärsyttävää on, kun ennen välimerkkiä on välilyönti ja/tai välimerkin jälkeen ei ole välimerkkiä, joten jos on onnistunut tältä tiedolta välttymään, niin väittäisin blogin kirjoittajan olevan kohtuu hyvin nettipimennossa. Eli odotan blogin tekstiltä tiettyä luettavuutta.

    Mitä tulee päivitystahtiin, niin käytän Google Readeria, joten sillä ei ole väliä, koska blogi päivittyy. Sisältö ennen kaikkea, eikä jotain höttöpostauksia sen vuoksi, että henkilöllä on tapana päivittää blogia joka toinen päivä. Seuraan aika paljon käsityöaiheisia blogeja ja sitä myöten olen tottunut, että blogit päivittyvät todella epäsäännöllisesti sen mukaan, miten työt valmistuvat/edistyvät. Jos joku virkkaa peittoa, niin en minä siitä päivittäin halua lukea postausta, että taas tein pari lappua lisää, enää puuttuu 532. Toisaalta, jos jollakin on tekeillä kasa sukkia, niin päivityksiä voi viikon aikana olla useampikin. Sama juttu muiden blogien kanssa - jos on sisältöä, niin sitten postataan, jos ei ole, niin sitten ollaan hiljaa. :D

    Ja ei, ei missään nimessä näitä kilometrivastauksia kommentteihin:

    Anonyymi: Kiitos!
    Maija: Sepä hauskaa!
    Anonyymi: Sitä minäkin ajattelin.
    Tiina: LOL

    Eli vastaus vain kysymyksiin ja toki voi kommentoida, jos tulee jonkun kommentista joku lisäpointti mieleen. Mun mielestä tuollaiset kiitos-kommentit tuo mieleen nämä hirveet puheet tyyliin "Haluan kiittää saavutuksestani puolisoani, joka... ja lapsiani, jotka... ja ilman vanhempiani en... esimieheni tuki oli... ystävieni väsymättömät...

    Vastaa

    0
    1. Itse kuulun näihin ärsyttäviin joidenkin sääntöjen suhteen välinpitämättömiin typeryksiin, sillä näpytän useinkin huutomerkin tai kysymysmerkin eteen välilyönnin. Se ei kuitenkaan johdu siitä, että en tietäisi sen olevan kiellettyä, vaan käytän välilyöntiä korostuskeinona. Haluan siten korostaa sitä, että edellä kirjoitettu todella on tarkoitettu huudahdetuksi.

      Kyse on siis ainakin omalla kohdallani tyylikeinosta, ei tyhmyydestä, välinpitämättömyydestä tai muusta vastaavasta. Vertaisin huutomerkkejäni hymiöihin, joita taas itse en siedä oikeastaan ollenkaan.

      Vastaa

      0
    2. "Jos joku virkkaa peittoa, niin en minä siitä päivittäin halua lukea postausta, että taas tein pari lappua lisää, enää puuttuu 532."

      Pahoittelen tätä vastaustani, mutta *lol* ^_^ Aivan, kyllähän se ehdottomasti niin on että sisältö ennen kaikkea. Mutta omalla kohdallani on usein niin, että pää pursuaa ideoita ja kirjoitettavaa = blogisisältöä riittäisi vaikka kuinka, mutta vuorokaudessa ei riitä tunteja niiden naputteluun. Mulla on koko ajan sellainen hinku kirjoittaa kaikkia niitä postausideoita, ja kun ideoita riittää niin tekisi tietysti mieli postata päivittäin, mutta kun ei ole aikaa. :/ Ja usein kirjoitan, vaikka sitä aikaa ei ole. Valvon kolmeen asti yöllä kirjoittamassa tai luovun vaikka hyvän kirjan lukemisesta blogipostauksen takia. Se EI ole kiva juttu. Haluaisin saada rauhan tässä asiassa ja päästä eroon jatkuvasta päivitystarpeesta.

      "Mun mielestä tuollaiset kiitos-kommentit tuo mieleen nämä hirveet puheet tyyliin “Haluan kiittää saavutuksestani puolisoani, joka… ja lapsiani, jotka… ja ilman vanhempiani en… esimieheni tuki oli… ystävieni väsymättömät…"

      Nauroin tälle ääneen! ^__^

      Vastaa

      0
  21. Heips!

    Ajattelin kantaa oman korteni kekoon, kun vähän kyselit, että mikä sitten on harva päivitystahti. Monia varmaan ärsyttää jo muutaman päivän postaamattomuus, mutta itse kyllä jaksan lukea blogia jos päivitystahti on yksi postaus 1-1,5 viikossa. Jos sisältö ja postaus on aina ns. priimaa, sitä jaksaa odottaa.

    Inhoan kuitenkin sitä, että muutamissa lukemissani blogeissa saattaa yhtäkkiä tulla postaus per viikko ja sitten onkin kuukausi hiljaiseloa. Luen kahta tälläistä blogia. Ei se nyt iso vaiva ole käydä aina kurkkaamassa, onko tullut jotain uutta, mutta välillä melko turhauttavaa.

    Koen kuitenkin olevani melko ymmärtäväinen tässä asiassa, enkä todellakaan vaadi, että postaat joka päivä tai joka toinen päivä. Kunhan jotenkin säännöllisesti tulee postauksia. Onhan teillä blogin pitäjilläkin oma elämä blogin ulkopuolella :)

    Vastaa

    0
    1. "Inhoan kuitenkin sitä, että muutamissa lukemissani blogeissa saattaa yhtäkkiä tulla postaus per viikko ja sitten onkin kuukausi hiljaiseloa."

      Tällainen on kyllä jotenkin turhauttavaa. Mä olen lukenut vain yhtä tällaista blogia, nimittäin "Pahaa Puhetta". En edes tiedä, onko blogi enää pystyssä. Pampam saattoi joskus tehdä useampia päivityksiä putkeen, ja sitten tuli monta kuukautta taukoa. Ehkä hänellä tosin ei ollut mitään kritisoitavaa moneen kuukauteen? En tiedä, mutta väsyin seuraamiseen.

      Vastaa

      0
  22. Siis mä en tajua sitä välilyöntien puuttumista. Teksti on jotenkin niin raskasta jos sen kirjoittaa kaikki putkeen.niin siis ettei ole välilyöntejä ja isoja kirjaimia ;) En sitten tiedä että eivätkö teinit nykyään enää osaa kirjoittaa oikein? Mutta toisaalta olen törmännyt tähän ilmiöön vanhempienkin ihmisten blogeissa.

    Toinen mikä mua ärsyttää on ne huonot tai epäsiistit kuvat! Siis apua, eikö asukuvaa tosiaan voi ottaa muualla kun sen avonaisen ja sotkuisen vaatekaapin edessä? Laittaisi edes kaapinoven kiinni.. Tuollaisilla pienillä jutuilla saa blogista ihan hetkessä paljon "viihdyttävämmän".

    Ja pakko vielä mainita yksi asia joka joskus vähän pistää silmään, ei välttämättä silleen ärsytä. Miksi niitä postauksia on pakko vääntää väkisin? Joskus ihan oikeasti huomaa että jotkut postaukset on ihan väkisin tehtyjä, sellaisia turhia, ilman mitään sisältöä. Niiden tarkoituksena taitaa olla lähinnä saada kävijöitä blogiin että pysytään jossain listoilla.. En nyt halua sanoa mitään tarkempia esimerkkejä ettei joku suoraan osaa yhdistää kyseisiin blogeihin, mutta siis monet varmaan tajusivat mitä tarkoitan.

    Vastaa

    0
    1. Joo, putkeen kirjoitettua tekstiä ei voi ymmärtää. Viekö se nyt niin hurjan paljon aikaa lyödä sitä spacea välimerkin jälkeen? Todellakin hurjan raskasta lukea sellaista. Kukahan tuon "kirjoitusslangin" lie keksinyt, ja miksi.....

      Mitä väkisin kirjoitettuihin teksteihin tulee, se liittyy varmasti siihen tarpeeseen päivittää päivittäin. Tavallaan voin ymmärtää tällaisten "pakkopostausten" kirjoittajia, koska itsekin koen painetta päivittää päivittäin. Jos ei ole sisältöä kunnon postaukseen, niin bloggaaja ei vaan kestä pitää lukijoitaan odotuksessa vaan postaa sitten jotain mitä-vaan. Ei munkaan kaikki postaukset kyllä ole mitään priimaa, mutta yritän kuitenkin pitää niissä jonkun idean. Pyrin siihen, että postauksissa olisi lukijalle aina joko viihde- tai infoarvoa, ihanteellisimmillaan sekä että.

      Vastaa

      0
    2. Sun tahti on musta tosi tiheä, joten ei paineita! Sulla on myös välillä jotain hauskoja postauksia ihanien meikkien ym. postausten sijaan, joten koskaan ei tiedä mitä on tulossa. Asiatekstit puolestaan on tosi mielenkiintoisia meille, jotka emme tunne kosmetiikkaa-alaa. Lisäksi kuvat on hyviä ja kirjoitat sujuvasti ja värikkäästi, joten älä stressaa! :)

      Vastaa

      0
    3. Aina kiva kuulla että ei-meikki-aiheisiakin tekstejä arvostetaan...! Kiitos! Ja yritän olla stressaamatta, olen tässä menossa kohti joka toinen päivä -julkaisutahtia. :)

      Vastaa

      0
  23. Minulla on kaksi suurta arsytyksen aihetta.
    1. Bloggari kirjoittaa puhekielella. Puhekielta kuuluu vain kayttaa puheessa, kirjoitetussa muodossa se on todella raivostuttavaa (terveiset eraalle YLEn ohjelmien suomentajalle, joka tykkaa kirjoittaa puhekielella tekstit) ja se vaikeuttaa ainakin minun lukemistani, kun takerrun esim. siihen, etta ihmisesta ei voi kirjoittaa "se". (Pilkkua on kivaa viilata!)

    2. Tuotteiden mainostaminen on arsytysaiheeni numero kaksi. Erityisesti kun muotibloggarit alkavat puhua kosmetiikasta, joita he ovat saaneet joltain sponssorilta. Kuten joku jo mainitsikin, kukaan ei hyody siita laisinkaan, etta x shampoosta sanotaan, "tuoksu ihana, pesi tukan vahan lattanaksi". Tata tapahtuu valitettavan usein indiedaysin blogeissa.

    Pidan blogistasi paljon. Olen itse maailman tylsin meikkaaja, mutta on ihana katsoa varikkaita ja kauniita meikkeja ja kuulla erilaisista tuotteista (jotain muutakin kuin tuoksusta ja liiasta pesevyydesta). Sivuston ulkonaosta haluaisin kiittaa suuresti, silla selkeyden ja ihanien yksinkertaisten varien ansiosta, teksti on helposti luettavaa ja arkistoista loytaa helposti etsittavansa.

    Vastaa

    0
    1. "Kuten joku jo mainitsikin, kukaan ei hyody siita laisinkaan, etta x shampoosta sanotaan, “tuoksu ihana, pesi tukan vahan lattanaksi”."

      Siinä, että 30 bloggaajaa kertoo vaisusti samasta shampoosta, on kuitenkin se pointti, että tuotteen nimi jää lukijan alitajuntaan. Kun joka paikassa puhutaan Tresemmestä, vaikka osittain negatiivisestikin, niin nimi jää massayleisön mieleen. Kun joku blogin lukija on sitten vaikka kahden kuukauden kuluttua marketissa shampoo-ostoksilla, hän saattaa tiedostamattaan valita Tresemmen koska nimi tuntuu tutulta. Hän ei enää muista, että tuotteesta ei välttämättä puhuttu niin maireaan sävyyn.

      Kiitoksia layout-kehuista! :) Olen itsekin aika tyytyväinen, vaikka parista kommentista selvisi, etteivät blogin reunat olekaan violetit niinkuin halusin! ^_^

      Vastaa

      0
  24. Mua ei itteä ärsytä, jos bloggaaja ei vastaa jokaiseen kommenttiin, mutta omassa blogissa pyrin käyttäytymään samalla tavoin, ku normaalissaki elämässä. En esim. kirjota asioista, joista en vois puhua oikeassakin elämässä, joten jos joku kehuu mua, otan myös kehut vastaan kommentoimalla siihen, edes sillä yhdellä pienellä sanalla. Mutta kukin tehköön miten parhaaks näkee, eikä tässä varmaankaan oo mitään kirjottamatonta sääntöä.

    Yks asia mitä ei tossa listalla ollu oli lukijoiden väheksyminen ja aliarvioiden. En vaan kestä sitä, jos lukijoita pidetään pikkukakaroina, joille pitää vääntää kaikki rautalangasta. Enkä tarkota sitä, että esim. esitellään joku tuote, ja kerrotaan siitä tarkasti, vaan joistain teksteistä tavallaan huokuu läpi sellanen "hähää, mä oonki teitä parempi ja tiedän asiasta enemmän ku te" -fiilis. Mut toisaalta, tääki voi johtua ihan vaan mun omasta pääkopasta ja siitä, että kuvittelen kaikkien olevan mua vastaan :D

    Vastaa

    0
    1. "En vaan kestä sitä, jos lukijoita pidetään pikkukakaroina, joille pitää vääntää kaikki rautalangasta. Enkä tarkota sitä, että esim. esitellään joku tuote, ja kerrotaan siitä tarkasti, vaan joistain teksteistä tavallaan huokuu läpi sellanen “hähää, mä oonki teitä parempi ja tiedän asiasta enemmän ku te” -fiilis."

      Voi ei, toivottavasti tässä blogissa ei ole ollut mitään tuon fiiliksen aiheuttavia tekstejä.... :/ Kyllähän mun meikkiohjepostaukset on joskus rautalankatyyppisiä, mutta olen yrittänyt selittää että haluan ihan jokaisen ymmärtävän ohjeet, niidenkin jotka suunnilleen pitävät rajauskynää tai luomivärisivellintä ensimmäistä kertaa kädessään.

      Vastaa

      0
    2. Älä huoli, en todellakaan tarkottanu sun blogia. Enkä oikestaan mitään muutakaan blogia vaan joitain yksittäisiä postauksia joistain blogeista. Onhan se selvää, että sä tiedät paljon enemmän meikkaamisesta ja yleensäkin kosmetiikasta, ku luultavasti iso osa sun blogin lukijoista. Ja yleensäkin kaikkiin tutorialjuttuihin kuuluu rautalangasta vääntäminen, jotta ne tosiaan on mahdollisimman monen toteutettavissa. Tää on mun mielestä pelkästään hyvä asia. Mutta eri asia on se, että bloggaaja selvästi piilov*ttuilee lukijoille esim. "Tämä tässä on huulikiilto. Sen tarkoitus on tuoda kiiltoa huulille" tai muuten selvästi aliarvioi lukijoitaan.

      Vastaa

      0
  25. Mulle on ihan sama jos blogi ei päivity joka päivä tai edes joka kolmas päivä, joku kerta viikossakin on ihan jees jos vaan pidän sisällöstä. Totta kai on kivempaa lukea blogeja, jotka päivittää tosi usein, koska itse käyn joka päivä kuitenkin koneella ja luen moneen otteeseen niitä päivityksiä. :) En kuitenkaan riehaannu tai välttämättä edes aina huomaa jos joku blogi ei päivitä niin usein kuin yleensä. Mutta sellaset kerran kuussa -päivitykset on musta vähän niin ja näin, koska helposti niistä tulee vaan sellasia "oon tehnyt sitä ja tätä". :D

    Mun mielestä jokaiseen kommenttiin kuuluu vastata, oli sitten romaani tai pelkkä "nätti paita". Tosin jos oikeesti on sellanen blogi, jonne tulee montasataa kommenttia niin sitten en oleta että niihin vastataan, koska bloggaajilla kuuluu olla muutakin elämää kuin vaan ne kommentteihin vastailut. :D Mutta jos blogiin tulee joku 10 kommenttia niin ei musta ole suuri vaiva nähdä sen verran vaivaa että laittais vastauksen, vaikka se oliskin vaan se kiitos. Voi olla että joku ei enää ollenkaan kommentoi jos huomaa, ettei sitä toista innosta edes vastata. :) Tietenkin poikkeuksena tosi suositut blogit ja voihan sitä vastata jotenkin yleisesti kaikille että kiitos tms!

    Vastaa

    0
    1. "Mun mielestä jokaiseen kommenttiin kuuluu vastata, oli sitten romaani tai pelkkä “nätti paita”. Tosin jos oikeesti on sellanen blogi, jonne tulee montasataa kommenttia niin sitten en oleta että niihin vastataan, koska bloggaajilla kuuluu olla muutakin elämää kuin vaan ne kommentteihin vastailut."

      Tähän postaukseen on tullut alle 80 kommenttia, ja niihinkin vastaamiseen on tähän saakka mennyt monta tuntia. Okei, mulle ei normaalisti tule 80 kommenttia, ja nyt olen vastannut vähän runsassanaisemmin kuin normaalisti, mutta kyllä mä vaan oikeasti ihmettelen miten ne bloggarit, joille 40-50 kommenttia jokaiseen postaukseen on ihan arkea, ehtii vastata jokaiseen kun samalla naputtelevat uuden postauksenkin päivittäin, ottavat kuvia ja editoivat niitä....... Haluaisin seurata kärpäsenä katossa vaikka Lintun tai MouMoun päiviä! ^_^

      Vastaa

      0
  26. Kerran viikossa on mun mielestä minimi postaustahti, mutta jos on tottunut että joka päivä tulee juttu (kuten ostolakossa) varmasti ärsyyntyisin jos yhtenä päivänä ei tulisikaan, eli vähän riippuu siitä mihin lukijat totuttaa.

    Ja sama toisaalta kommentoinnissa, varmasti suuttuisin jos aina kaikkien muiden kommentteihin vastataan, mutta mun "kaunis mekko" -kommenttiin ei tulis hymiöö tai kiitosta (jäisi bloggaajalta epähuomiossa väliin tms). Mutta paljon enemmän mua ärsyttää yleisesti se joka kommenttiin vastaaminen, se on vähän mielistelyä ja turhanpäivästä toimintaa. En ees ymmärrä miten jotku jaksaa vastata lukijalle joka kysyy "mulla on siniset silmät ja ruskee tukka, miten kannattais meikata kesäjuhliin?" ja sit nää "mistä saa tigin hiuslakkaa?".

    Eli mun mielestä turhaan ei kannata vastata ja tyhmät kysymykset voi ohittaa. Bloggaajalla jäis sitten enemmän aikaa niihin postauksiin joita useammat odottaa.

    Vastaa

    0
    1. "mutta jos on tottunut että joka päivä tulee juttu (kuten ostolakossa) varmasti ärsyyntyisin jos yhtenä päivänä ei tulisikaan, eli vähän riippuu siitä mihin lukijat totuttaa."

      Näinhän se varmasti on, että mihin on lukijat totuttanut. Jos mäkin olisin vaan alusta asti postannut harvemmin, niin en tuntisi nytkään paineita. Kun Charming Nails esim. on totuttanut lukijansa siihen, että joka aamu klo 06.00 löytyy tuore postaus, niin hehän olisivat aivan pöyristyneitä, jos tekstejä alkaisi yhtäkkiä tulla milloin sattuu. Tavallaan minusta on kyllä hullua, että joku voi olla niin koukussa blogien lukemiseen että on aina tikkana koneella siihen kellonaikaan kun tietää lempibloggaajansa postaavan......

      Vastaa

      0
  27. Musta se on harvaa postausta, että päivityksiä tulee vaikka kerran kuussa tai harvemmin.

    Jos kommentteja tulee paljon, vaikka nyt yli 25/postaus niin emmä nää että ois mitään järkeä kiittää jokaista "söpö asu" kirjottelijaa ruusuin ja hymiöin.

    Vastaa

    0
    1. Kiitos kommentistasi. Mä olen ollut taipuvainen uskomaan, että jo kerran viikossa tahtia -pidetään harvana... mutta nyt olen onneksi muuttamassa käsitystäni, kiitos teidän palautteen. :)

      Vastaa

      0
  28. Ei, älä vastaa kaikkiin kommentteihin vain kohteliaisuudesta.

    Vastaa kysymyksiin ja asiallisiin kriittisiin kommentteihin - ja muihin, jos sua huvittaa. Paitsi jos kommentteja on tosi paljon, voit vastata kootusti ja jos joku kommentti jää huomioimatta niin ei ole sun vika.

    Vastaa

    0
    1. Bloggerin puolella vastasinkin muuten usein kootusti. Siellä ei ollut tätä joka kommenttiin erikseen vastaamisen mahdollisuutta, niin sitten saattoi kiittää kaikkia ja vastata kysymyksiin yhdessä ja samassa vastauksessa.

      Vastaa

      0
  29. Mulle ei oo niin väliä tulee postaus joka päivä vai kerran viikossa, jos pidän blogista.

    Itse ainakin vastaan yleensä jokaiseen kommenttiin, miullehan niitä ei tule yli kymmentä. Jos tulisi monta sataa, niin tällöin en enää välttämättä aivan kaikkeen vastaa. Enkä pidä sitä pahana, itse jos olen jonkun blogissa kysynyt jonkun kysymyksen niin joskus käy niinkin että unohdan katsoa mahdollisen vastauksen XD Sama pää kesät talvaet..

    Kuten ulkoasuista kerroitkin, itselläni jää tuollaiset blogit katsastamatta. Niin räikeät värit ja sekasotkuisuus ottavat jo silmiin! Ja sekös vasta ärsyttää kun saat päänsäryn.. XD

    Huono kuvanlaatu ja aivan simppelit kirjoitusvirheet jaksavat ärsyttää! Jos ei ole varma jonkin asian kirjoitusasusta, GOOGLAA XD Hiukan raakaa, mutta mikään ei ketuta niin paljon kuin huono kieli. Toki jokainen tekee virheitä mutta silti :D

    Ja tietenkin nämä "näin kävi tänään"-postaukset jos niitä tulee joka päivä eikä blogi koostu mistään muusta! Huoh sanon minä!

    Siinäpä romaania kerrakseen, oli vaan paljon sanottavaa :D

    Vastaa

    0
    1. Oikein kiva että oli paljon sanottavaa! ^_^ Musta on ollut tosi kiva, että ihmiset on jaksaneet kirjoittaa ajatuksiaan pidemmälläkin kaavalla tähän postaukseen. Sellaisia kommentteja on antoisaa lukea.

      Kyllä mäkin muuten välillä mietin että tuleekohan kysyjä edes takaisin katsomaan olenko vastannut. Etenkin, jos olen nähnyt paljon vaivaa ja tulkannut vaikka jonkun incin niin kyllähän se joskus käy mielessä että lukikohan ko. henkilö koko vastausta. Vastauksiin kun enää harvemmin tulee mitään kiitosta. (Enkä niitä odotakaan :))

      Vastaa

      0
  30. Aika samoja ärsytyksiä löytyy täältäkin päin, mutta mua ei kyllä häiritse epäsäännöllinen postaustahti. Tykkään lukea postauksia, joihin on oikeasti panostettu ja niissä on asiaakin, enkä väkisin tehtyjä postauksia kun "on vaan pakko postata jotain". :)

    Sun blogissas en ole törmännyt mihinkään yllämainitsemistasi ärsytyksistä, tää onkin yks mun suosikkiblogeista! Oon niiin kade siitä, että saat otettua noin upeita meikkikuvia - mulla aina luomivärit haalenee kuvissa eikä näytä yhtään samoilta kuin luonnossa! :D

    Vastaa

    0
    1. Meikkikuvien ottaminen onkin vaikeaa. ^_^ Mullakin meni kauan löytää oikeat asetukset ja oikea valaistus. Pokkarilla en edelleenkään saisi minkäänlaisia kuvia otettua, eli mulle järkkäri on ehdoton. Toiset (kuten FoF-Nea) saavat julmetun hyviä meikkikuvia pokkarillakin.

      Vastaa

      0
  31. Sekavat ulkoasut ja kirjoitusvirheet ei jaksa ärsyttää, en vaan yksinkertaisesti lue sellaisia blogeja :)
    Jos joku päivittää kovin harvoin niin se lähinnä harmittaa. Esimerkiksi mariannan blogista pidän kovasti, mutta päivityksiä tulee ehkä kerran kuussa jos sitäkään. Luen silti, en vaan jaksa joka päivä turhaan tarkistaa josko olis päivitetty. Toisaalta en tykkää myöskään jos postauksia tulee monta kertaa päivässä, eihän siinä pysy enää kärryillä.
    Mun mielestä ei jokaiseen kommenttiin tarvi vastata, mutta selkeisiin kysymyksiin kyllä. Myös niihin tyhmiin. Mä ainakin tykkään hirveesti jos bloggaaja jaksaa nähdä sen vaivan että vastaa juuri minun kommenttiini.

    Vastaa

    0
    1. Munkin mielestä useampi postaus päivässä on liikaa. Okei, ehkä jos lukisin vain yhtä tai kahta blogia, enkä itse pitäisi omaa blogia, niin sitten olisi aikaa lukea 2-3kin postausta päivässä. Päiväkirjablogeissa useampi postaus päivässä on enemmän ok kuin asiablogeissa. En kyllä jaksaisi millään jos vaikka Virve postaisi kaksi pitkää meikkituotearvostelua ja syväanalyysiä päivässä......

      Vastaa

      0
  32. Tosi kiva postaus! Ite bloggaan myös, niin tuli hyödyllistä tietoa :-) Vastaan nyt tuohon viimeiseen kommentointi asiaan. Itse vastaan jokaiseen kommenttiin, koska niitä ei tule niin paljoa. Mutta jos jollekin tulee paljon kommentteja, niin "ootpa kaunis" kommentteihin ei välttämättä tarvitse vastata erikseen :-D Se tieto riittää ainakin mulle, että luet kaikki kommentit ja jos sulta haluaa kysyä jotain tärkeää, niin vastaus tulee :-)

    Vastaa

    0
    1. "Se tieto riittää ainakin mulle, että luet kaikki kommentit ja jos sulta haluaa kysyä jotain tärkeää, niin vastaus tulee :-)"

      Hyvähyvä! Näin mä toivoisin useampien lukijoideni ajattelevan.

      Vastaa

      0
  33. musta on kivaa,jos bloggari vastaa kaikkiin kommentteihin jotenkin,esimerkiks moumou vastaa aina ihanan iloisesti joka kommenttiin :).siks multa on joskus tuntunut oudolta kun et vastaa moneenkaan kommenttiin mitään..no mutta pidän sun blogista silti :).

    Vastaa

    0
    1. MouMou ei muuten Bloggerin puolella ainakaan vastannut joka kommenttiin, sillä itsekään en saanut häneltä aina vastausta. ^_^ Mutta ei se mitään, mä ymmärsin että hänellä ei mitenkään voi olla aikaa vastata kaikille. En mä siitä loukkaantunut.

      Vastaa

      0
  34. Mua ei häiritse, jos blogi ei päivity joka päivä. Jos totuttaa lukijat tiettyyn tahtiin, niin sitten niitä postauksia aletaan vaatia jatkossakin siinä tahdissa. Mitään kirjakieltä mä en oleta blogeista löytäviä, mutta ne alkeelliset yhdyssana- yms. virheet ärsyttää mua. Mun mielestä joka kommenttiin ei tarvitse vastata, mutta voihan vaikka niihin kehumisiin vastata yhdet yhteiset kiitokset kaikille eikä jokaiselle omaa.

    Vastaa

    0
    1. "mutta voihan vaikka niihin kehumisiin vastata yhdet yhteiset kiitokset kaikille eikä jokaiselle omaa."

      Jeps, tämä on ihan fiksu tapa. Onhan jostain kohteliaisuudesta kuitenkin hyvien käytöstapojen mukaista kiittää. :)

      Vastaa

      0
  35. Ooo! Ihana blogi, ihka uutena lukijana olen pyörryksissä :) En ole varma miten kommentit toimivat, joten kysyisin tässä yhteydessä tosta LilyLolosta. Mä olen ollut jostain syystä todella arka tilaamaan mitään netitse, mutta mineraalimeikki kiinnostaisi. Itsekkäästi nyt siis kysyisin, että kun kerään rohkeuteni ja tilaan, niin mikähän väri olisi mulle mahd. sopivin, kun olen käyttänyt Lumenen (dbl stay mineraalivoide)inkiväärikermaa - itseasiassa ympäri vuoden kun en juuri rusketu.

    Vastaa

    0
    1. Inkiväärikerma on mun talvi-iholla aavistuksen liian tumma, joten mun käyttämä Lolon sävy Blondie voisi mahdollisesti olla sulle liian vaalea. Suosittelen, että tilaat ensin näytteet Blondie- ja In The Buff -sävyistä, jotka ovat neutraaleita. In The Buff on astetta tummempi kuin Blondie, ja sopii mulle kesällä. Mikäli tiedät, onko ihosi pohjasävy lämmin vai viileä, voisit tilata näyteet myös niiden kategorioiden sävyistä. Candy Cane sopii vaalealle, viileälle iholle ja Warm Peach vaalealle lämpimälle. Samplet maksaa vain £1,25 joten kannattaa ehdottomasti tilata ennen täysikokoisen tilausta, että löytyy varmasti se oikea sävy.

      Vastaa

      0
  36. Mielenkiintoinen aihe! Olen itsekin miettinyt blogin pitäjänä muutamia kohtia ja tuntuu, että blogimaailman säännöt riippuvat täysin aiheesta. Tästä saisi (saa) aika pitkän jutun aikaiseksi. :)

    Huonot kuvat sekä erityisesti kamala kieli ja toistuvat kirjoitusvirheet eivät houkuttele lukemaan blogia. Kauniita kuvia katselee mielellään ja persoonallista tekstiä on ilo lukea. Satunnaiset huonot kuvat hyväksyn, jos blogin ilme on yleensäkin silmää miellyttävä. Esimerkiksi talvella on välillä melko mahdotonta saada loistavia kuvia. Toisaalta taas hyvä teksti antaa anteeksi huonommat kuvat ja toisinpäin. Kosmetiikkablogissa kyllä odotan kuvanlaadun olevan erinomainen, ei ole mitään järkeä katsella meikkikuvia, jos värit ovat aivan väärät (tosin joka ikisen näyttö vaikuttaa myös väreihin, joten periaatteessa kosmetiikkablogien lukeminen täydellisten värien metsästysmielessä on ihan turhaa). (Menee jaaritteluksi ja hiusten halkomiseksi...)

    Päivitystiheys mietityttää varmaan monia bloggaajia. Lukijan ja bloggaajan tarpeet ja tarkoitukset kun ovat erilaiset: lukija saattaa odottaa päivittäisiä juttuja ja bloggaaja on aloittanut bloginsa kirjoittaakseen pienelle tuttavapiirille satunnaisesti. Aihe vaikuttaa siihen, millaista päivitystiheyttä blogilta itse odotan. Käsityöblogit päivittyvät omaa tahtiaan, kerta viikossa, kerta kuussa tai kuukausi hiljaiseloa, se on mielestäni täysin normaalia, enkä muuta odota. Kosmetiikkablogeille odotan tiheämpää bloggaustahtia, kiitos Ostolakko-Virven, jonka blogi oli ensimmäinen lukemani kosmetiikkablogi. En silti odota, että jokaisessa kosmetiikkablogissa päivitystahti olisi yhtä hurja, muutama kerta viikossa on ok. Ja tosiaan, postauksissa täytyy olla asiaa, jatkuvat täytepostaukset ovat ärsyttäviä. Toisaalta luen myös blogeja, jotka päivittyvät liian tiheään, 3 tai 4 postausta päivässä on aivan liikaa.

    Paljon on kiinni bloggaajastakin. Jos totuttaa lukijansa päivittäiseen tahtiin, on siitä vaikea vaihtaa tahtia kertaan viikossa. Tai miksikäs ei, jos jaksaa kuunnella nurinan. Pitääkö itsenäisen bloggaajan, joka ei saa vastinetta bloginsa pitämisestä olla vastuussa päivitystiheydestä lukijoilleen? Eri asia, onko lukijoita 30 vaiko 2000, mutta onko harrastuksesta silti pakkko ottaa stressiä ja tuntea syyllisyyttä? Toisaalta voi miettiä, miksi perustaa blogin, jos ei ole mitään asiaa.

    Minä taisin laittaa ruksin kohtaan, että ärsyttää, jos bloggaaja ei vastaa kommentteihin, joten tunnen tarvetta kommentoida sitäkin. Itse vastaan kaikkiin kommentteihin. Joskun tosin vaan "kiitos kaikille kommenteista". Jos saa sata "voi kun kiva" -kommenttia, on täysin turhaa vastata jokaiselle erikseen, että "kiitos, kiitos". Jos kommenteja on kaksi, niin miksei sitä kiittäisi mukavista palautteista. Itse odotan kommentteihini vastausta ainoastaan, jos kysyn bloggaajalta jotain tai jos olen mielestäni löytänyt jonkun hyvän pointin, josta olisi kiva saada bloggaajalta vastaus. Fiksua olisi tietysti sanoa se kommentissa, että odottaa vastausta. Pitkissä kommenteissa palaan katsomaan, onko bloggaaja vastannut, mutta jos totean vaikka meikin kivaksi tai kiitän vinkistä, en palaa tarkistamaan vastausta. Bloggaajan tyylin oppii kyllä nopeasti, eikä kommentteihin vastaamattomuus tarkoita minulle, että bloggaaja olisi töykeä, varsinkin, jos kommentteja tulee paljon. Itsestäni tuntuu vaan kohteliaalta kiittää kaikista kommenteista vaikka sitten vain yhteisesti viimeistään seuraavaan postausta kirjoittaessa. Jotenkin tuntuu, että olen sen velkaa niille, jotka ovat vaivautuneet kommentoimaan, kiittäähän sitä kehuista myös kun kommunikoi kasvotusten ihmisten kanssa. Edellisessä työssäni yritin tolkuttaa ihmisille, että netissä pätevät saman käytössäännöt, kuin oikeassakin elämässä, kiittää saa, se antaa hyvän säväyksen, kunhan sen tekee sinne kommenttiosioon tai joskus tekstiin, jos joka postaus alkaa kommenteista kiittämällä, menee kiitokselta merkitys. Osa bloggaajista ei oikeasti ehdi millään vastaamaan kommentteihin, lukeminenkin vie aikaa riittävästi. Voihan siitä mainita, ettei kaikkeen ehdi vastata, niin ei uudet lukijat pidä tylynä.

    Muuten, äänestäessäni, minulle ei näkynyt noin montaa vaihtoehtoa, kun tuolla reunassa näkyi nyt...

    Vastaa

    0
    1. Kiitos pitkästä ja jäsennellystä kommentista! On ollut kyllä älyttömän mielenkiintoista lukea postaukseen tulleita kommentteja. Tuntuu mukavalta, että aihe on herättänyt näin paljon ajatuksia.

      Näinhän se on, että eri "alojen" blogeilla on kuin luonnostaan eri päivitystahdit. Ei kukaan varmaan odota, että ruoka- ja käsityöblogit päivittyvät päivittäin, kun taas lifestyle-blogien lukijat koukuttuvat kirjoittajan päivittäisen elämän rytmiin. Näitä blogeja luetaankin eri tarpeeseen. Muoti- ja lifestyleblogit ovat puhtaasti viihteeseen, nehän ovat tietyllä tavalla kuin reality-saippuaoopperoita lukijoille. Joka päivä halutaan uusi jakso Annan tai Saaran tai Minnan tai Tiinan elämästä.
      Puhtaita MUOTIblogeja ei taida enää juuri ollakaan, tai ne eivät ole yhtä suosittuja kuin henkilökohtaisesta elämästä kertovilla postauksilla maustetut blogit.

      Ruoka-, käsityö- tai muut harrasteblogit ovat enemmänkin hyötyblogeja, joista lukija saa vinkkejä ja inspiraatiota. Niitä ei lueta oppiakseen tuntemaan Viivi Villapaita tai Riina Risotto, vaan ihaillakseen Viivin ja Riinan kädentyötä ja saadakseen vinkkejä omaan ompeluun tai ruoanlaittoon. Viivin lukija ei ärsyynny jos Viivistä ei kuulu mitään kuukauteen. Pääasia että jossain vaiheessa nähdään taas Viivin uusi villapaita.

      Kosmetiikkablogien pitäisi tavallaan kuulua harrasteblogeihin, joista lukijat saavat lähinnä informatiivista arvoa. Tietysti joillain meikkiblogeilla (kuten Jangsara) voi olla taiteellistakin arvoa, ja lukijat käyvät ihailemassa hänen meikkejään kuin taiteilijan tauluja. Kuitenkin ilmeisesti vaikka kynsien koristelu voi koukuttaa lukijat niin, että uusia kynsiä odotetaan joka päivä kuin kuuta nousevaa. Samoin Virven ansiosta juttuja voidepurkeista odotetaan kärsimättömästi joka ilta puolenyön tienoilla. ^_^ Kosmetiikkablogeista on tullut samanlaista "liukuhihnatavaraa" kuin lifestylebogeista, vaikka on ihan eri asia kertoa päivän tapahtumista kuin kirjoittaa joka päivälle voideanalyysi tai tehdä meikkitutorial.

      "Muuten, äänestäessäni, minulle ei näkynyt noin montaa vaihtoehtoa, kun tuolla reunassa näkyi nyt…"

      Juu, mä lisäsin kolme vaihtoehtoa seuraavana päivänä. ^_^

      Vastaa

      0
  37. Vastaanpa härskisti muiden kommentteja lukematta muutamaan kysymykseen, vaikka todennäköisesti tulen toistaneeksi jotain jo mainittua.

    Ensinnäkin mielestäni blogi päivittyy usein, jos postaustahti on useammin kuin kerran viikossa. Säännöllisesti kerran viikossakin olisi jo kohtalaisen aktiivinen päivitystahti etenkin, kun postausten eteen on nähty vaivaa, kuten Karkkipäivässä. Tiedän olevani tästä asiasta eri mieltä kuin monet hektisemmästä bloggailusta pitävät.

    Kommentteihin puolestaan on kohteliasta vastata, jos niissä kysytään jotain (jos joku kommentoija on jo vastannut kysymykseen, mutta kommentti on suunnattu erityisesti bloggaajalle olisi kiva, jos bloggaajakin sanoisi mielipiteensä asiasta) tai muuten "puhutellaan" bloggaajaa. Kaikkiin "ihq!1 osallistun arvontaan!" kommentteihin vastaaminen olisi varmasti aikaa vievää ja turhauttavaa bloggaajalle, mutta myös lukijalle, sillä se venyttäisi kommenttilistoja turhaan kymmenillä "oot nätti - kiitos." kohteliaisuuspareilla, mikä tavallaan tuplaisi "nollainformaatiota" sisältävien kommenttien määrän ja vaikeuttaisi niiden oikeasti ajatuksella kirjoitettujen kommenttien löytämistä. Näin siis etenkin Karkkipäivässä, jossa kommenttilaatikostakin monesti löytyy pääasiassa informatiivista tekstiä kuin "pääjutun" jatkoksi, eikä kommenttilaatikko ole pelkkää bloggaajan suitsutusta varten.

    Joissain blogeissa, joissa joka kommenttiin vastataan (vaikka sielläkin kommenttien määrä on hirmuinen), olen huomannut, että fiksujenkin kommenttien vastaukset typistyvät helposti siihen peruskohteliaisuuteen. Ajatuksella kirjoitettuun kommenttiin olisi mukava saada ajateltu vastaus, mutta en ihmettele, ettei sellaisen naputteluun aina resurssit riitä, kun vastattavia kommentteja on jonossa kymmeniä tai peräti satoja... Tuntuu silti inhalta tulla niputetuksi "ihq!" kommentteihin eli mieluummin olen ilman vastausta kuin luen liukuhihnatyönä vastatun copy+paste-kiitoksen.

    Kirjoitin ehkä kärkevästi, mutta näin näen kommentointikäytännöt yleisellä tasolla eli ei ole tarkoitukseni vihjailla, että joku tekisi juuri näin tai loukata ketään yksityistä bloggaajaa/kommentoijaa.

    Vastaa

    0
    1. Et kirjoittanut mielestäni ollenkaan kärkevästi, vaan hyvin paljon niillä linjoilla mitä itsekin ajattelen. Luen itse usein blogien kommenttilaatikoita, ja kyllä mua vähäsen rassaa jos kommenttien määrä on tuplaantunut "oot nätti! - kiitos paljon, hihii!" -tyyppisten parien vuoksi. Se "kiitos" -vastaus voi tosiaankin olla tärkeä kommentoijalle, mutta muille lukijoille sillä ei ole mitään arvoa ja jos kommenttilootassa alkaa olla kymmeniä kiittelyvastauksia niin ei voi mitään, mua lukijana ärsyttää. Kaikkia ei voi tässä asiassa miellyttää.

      Vastaa

      0
  38. Jaksaakohan kukaan selata enää tänne asti? :D

    Mun mielestä olisi ihan kamalaa jos jokaiseen kommenttiin vastattaisiin! Kommenttipoksista tulis niin pitkä etten ainakaan itse jaksaisi selata kommentteja niiden "kiinnostavien" perässä.

    Pilkunviilaaminen on mun mielestä ärsyttävää, koen suurta turhautumista jo nyt jos joku JAKSAA ja VIITSII edes vaivautua kommentoimaan kuinka kahdeksikon ja prosenttimerkin välillä __pitäisi__ olla välilyönti tai onko sitä huutomerkkiä ennen välilyönti vai ei! : D Tossa huutomerkkiasiassa yleisesti joo laitetaan vaan ilman väliä, mutta jos haluaa korostaa jotain asiaa tai tehdä lauseesta lennokkaamman tuntuisen niin kyllä sinne sitten mun mielestä voi laittaa välilyönnin.. Tai vaikka hittolainen dollarin merkin jos tahtoo. :DD

    Kauheita paineita tulee tommosista asioista, jos jokaikistä pientä juttua pitäs pohtia erikseen.

    Sitten vielä siihen postaustahtiin vielä heitän oman mielipiteeni. Minä avaan ainakin kerran päivässä Bloglovinin siinä toivossa, että löytäisin sieltä jotain mielenkiintoista.. Usein kyllä valitettavasti olen tuo kuvituksen henkilö. :DD Toisaalta, ajattelin juuri poistaa erään suositun blogin seuraamislistaltani sisällöttömien postauksen takia. (Varsinkin jos useampi sisällötön päivässä.. Hohhoijjaa..)

    Vastaa

    0
    1. "Jaksaakohan kukaan selata enää tänne asti? :D"

      No minä ainakin jaksan! ^_^

      "Mun mielestä olisi ihan kamalaa jos jokaiseen kommenttiin vastattaisiin! Kommenttipoksista tulis niin pitkä etten ainakaan itse jaksaisi selata kommentteja niiden “kiinnostavien” perässä."

      Joo, näihin kommentteihin vastaaminen on mielenkiintoinen testi. Käytän vastaamiseen yhteensä varmaan viisi tuntia, ja todennäköisesti niitä palaa lukemaan ehkä muutama ihminen, jos kukaan. Analyticsistä näkee, kuinka moni on klikannut kommenttiboksia, ja voin kertoa että se lukumäärä ei ole korkea. ^_^

      "Usein kyllä valitettavasti olen tuo kuvituksen henkilö. :DD"

      Hahhaa.... Voin kuvitella, että et ole ainoa! ^_^

      Vastaa

      0
  39. Hassua, vaikka oma blogini ei olekaan ns. tunnettu eikä sitä (kai?) lue kovin monet, tunnen silti pientä syyllisyyttä kun en päivittele kovin usein... Ajatuksissa pyörii vain että pitäisi päivittää, mutta kun nyt kesällä ei jaksa/kerkeä! :D

    Vastaa

    0
    1. Mä uskon että valtaosa bloggaajista kokee tuota ihan samaa syyllisyyttä. Ainakin ne bloggaajat, jotka kirjoittavat "tuntemattomalle yleisölle" eivätkä suljetulle kaveriporukalle. Mietin, tajuaako monikaan lukija kuinka paljon stressiä päivitysrytmistä kiinnipitäminen saattaa bloggaajassa aiheuttaa..? Välillä kun lukee jostain blogeista "Voitko jo päivittää?!! Haloo, susta ei oo kuulunu mitään kolmeen päivään!!11!" - tyyppisiä kommentteja, niin ei voi kuin puistella päätä. Eipä ihmekään että bloggaaja kokee syyllisyyttä.

      Vastaa

      0
    1. Olipas söpö biisi, tuli ihan kasarivibat.... :) Oletan että viittaat videossa ekana näkyvään meikkiin? Otin siitä pari kuvakaappausta, jotka tosin ovat kovin suttuisia. Katsotaan jos saan joku päivä aikaiseksi lähteä kopsaamaan. Vaikea tehdä ihan samannäköistä kun ei ole hyviä ja tarkkoja still-kuvia.

      Vastaa

      0
  40. Minä luen useita blogeja ja se on täysin ok, jos välillä on hiljaista. Välillä oikeastaan ihmettelen sitä, kun jotkut postailee matkoiltaankin melkein joka päivä tai laittaa ajastuksella joka matkapäivälle jotain, ettei lukijat kyllästy? Ei kai kukaan suosikkiblogiaan jätä lukematta, vaikka bloggaaja pitäisikin taukoa?

    Myöskin jokaiseen kommenttiin vastaamista vähän ihmettelen, jos vastataan vain "kiitti" tms.

    Vastaa

    0
    1. "Välillä oikeastaan ihmettelen sitä, kun jotkut postailee matkoiltaankin melkein joka päivä tai laittaa ajastuksella joka matkapäivälle jotain, ettei lukijat kyllästy?"

      Tää on just sitä, että päivittäiseen postaustahtiin lukijansa totuttanut bloggaja pelkää, että lukijat ärtyvät jos yhtäkkiä onkin viikon tauko. Se on hullua, mutta ymmärrän tuon täysin. Siihen tämä blogimaailman hektisyys on mennyt.

      Vastaa

      0
  41. Kannanpa minäkin korteni kekoon, kun kerrankin saa oikein luvan kanssa nurista :D

    Sopiva päivitystahti riippuu blogista. Kuten edellä on jo moneen kertaan todettu, aiempi päivitystahti sanelee paljolti sen, kuinka usein odottaa postausta. Itse luen blogeja Google readerin kautta ja kiinnitän huomiota oikeastaan vain muutaman suosikkiblogin päivitystahtiin. Listallani on kaiken kaikkiaan kymmeniä blogeja, joten luettavaa löytyy kyllä, vaikka jossakin blogissa olisi pidempi tauko päivityksissä. Monta kertaa päivässä päivittyvät blogit ärsyttävät. Kunnon sisältöä harvalla riittää useampaan postauseen päivässä.

    Kirjoitusvirhepoliisiksi en tunnustaudu, mutta yhdyssanavirheet ja ihan alkeelliset kirjoitusvirheet nyppii. Täydellistä kirjakieltäkään en bloggaajilta odota, mutta jotkut puhekielen sanat (mä, sä jne.) ja sanatoistot (eräässä blogissa sana "tosiaan" toistuu joka ikisessä postauksessa) pistää silmään.

    Tuotelahjat/näytteet on yleistyneet blogeissa viime aikoina hirmuisesti. Sinänsä mukava, että bloggaajakin saa jotakin palkkaa harrastuksestaan, joka varmasti on aikaa vievää, mutta jatkuva sponsorituotteiden arviointi antaa kuvan, että blogia pidetään vain siksi, että saadaan ilmaista tavaraa.

    Kommenteissa vastauksen määrittelee se, miten paljon kommentteja on. Jos kommentteja on muutama, ei haittaa, vaikka jokaiseen olisi vastattu, oli se sitten pelkkä joo tai kiitos, mutta pitkät listat, joissa on lueteltu kaikki kymmenet kommentoijat ja erikseen kiitetty, antaa mielistelevän fiiliksen. Kysymyksiin (asiallisiin) mielestäni kuuluu vastata.

    Kauniit kuvat, selkeä layout ja laadukas sisältö saavat palaamaan blogiin uudelleen.

    Sinun blogissasi nämä asiat on kunnossa :)

    Vastaa

    0
    1. "Täydellistä kirjakieltäkään en bloggaajilta odota, mutta jotkut puhekielen sanat (mä, sä jne.) pistää silmään"

      Mä (heh) jotenkin hämmästyin tätä. Onko mä- ja sä -sanojen käyttö blogissa tosiaan liian puhekielistä....? Mun mielestä ne ovat jo niin normikieltä että päinvastoin reagoisin jos joku kirjoittaisi aina minä/sinä. Kyllä mäkin kirjoittelen vaihtelevasti mä/minä, ihan miten lauseeseen sattuu sopimaan. Esimerkiksi tämänkin vastauksen alussa oleva "mä jotenkin hämmästyn tätä" kuulostaisi ihan hassulta muodossa "minä jotenkin hämmästyin tätä". Eikö? :)

      Vastaa

      0
  42. Hei!

    Mielestäni sopiva postaustahti on päivittäin. Tämä on siis sopivaa, ei vaadittavaa. Nyt ei tarvitse kenenkään suuttua, päinvastoin: olen lukija, joka todella pitää lukemistaan blogeista ja olen siksi uskollinen niille, jotka näkevät vaivaa kirjoittaessaan säännöllisesti. Itse alan kaivata kirjoituksia jo päivän viiveellä, ja parin päivän viive aiheuttaa jo ihmetystä, että minne se bloggaaja on (ehkä ilmoittamatta viiveestään) hävinnyt. En tietenkään pahastu tauoista, mutta on todella hyvin ilahduttavaa huomata, että bloggaaja on taas kirjoitellut. Toki on eroa puhutaanko kosmetiikasta vai käsitöistä.

    Kuukauden tauko on kuitenkin pöyristyttävää, ja jos sen jälkeen tulee kirjoitus tyyliin "olin vähän matkoilla, sorge, ostin tuhat kiloa tuliaisia, kerron niistä myöhemmin" eikä sen enempää, niin blogi saa jäädä. Eipä sellaisesta paljoa kostu, ja bloggaajaa selvästikin tympii.

    Mutta ymmärrystä löytyy tietenkin bloggaajien elämäntilanteille: kukaan ei pysty omistautumaan pelkästään blogin pitämiselle 24/7. En minä ainakaan ole hyeenana vahtimassa, että tupsahtaako joka päivä varmasti uutta luettavaa. En läheskään joka päivä pääse töiltäni/kotihommiltani/lastenhoidolta koneelle, joten taukoa tulee luonnostaankin lukemiseen. Itseasiassa olen ihmetellyt, että miten ehdit kirjoitella blogia joka päivä, mutta osuutta asiaan lienee ainakin sillä, että jälkikasvua ei vielä ole..? Tää oli retorinen kysymys.

    Ja sitten niihin muihin närästystä aiheuttaviin asioihin postauksissa yleensä:

    1. toistuvat ja tarkoitukselliset kirjoitusvirheet. Ihan sama kirjoittaako bloggaaja kirjakieltä vai puhekieltä, suomea vai vierasta kieltä, niin kirjoitusasu pitää tarkistaa. Kirjoitustyyli voi vaihdella, se kuuluu ihmisen luonteeseen, mitä tyyliä kukin tykkää käyttää. Ei voi mitään, mutta on se kohteliasta ja kunnioitusta herättävää, että bloggaaja tarkistaa kirjoituksen ulkoasun ja tekstin, ennen kuin päästää sen julkisuuteen. Tää on niin perusjuttu, että väitän, että ne, jotka muuta inttää, eivät ymmärrä kaikkia muitakaan kohteliaisuusseikkoja. Teksti on suoraan heijastus kirjoittajasta itsestään. "Mun blogi, mun säännöt, ei oo pakko lukee" kuulee joskus mainittavan. Noh, se on tokaisu lapsellisimmasta päästä, kun joutuu kohtaamaan kritiikkiä.

    Söpöintä on, kun joskus huomaa bloggaajalla kirjainten menneen väärin päin, kun hän niin tohkeissaan puhuu jostain tärkeänä pitämästään aiheesta. Silloin vain hymyilyttää, koska innokkuus paistaa läpi =)

    2. sisäpiirijutut. Mielestäni aina pitäisi kirjoittaa ikään kuin kirjoittaisi aina uudelle yleisölle. Eikö sisäpiirijutut voisi säästää vaikka kommentteihin? Tai hoitaa ne sähköpostilla? Tokaisuista, jotka eivät aukea suurelle yleisölle, tulee tunne, että bloggaaja haluaa elvistellä omalla tietämyksellään tai osoittaa, että hänellä oli hauskempaa kuin muilla jne..

    3. epätarkat kuvat. Kuvantarkkuus on kuvien a ja o ja ö. Minusta kuvien sisältö saa olla mitä vaan, sillä minua ei häiritse pikkuveljien kyynärpäät tai avonaiset vaatekaapit (jotka kertoo vain elämästä ;) ), kunhan kuva on tarkka eikä tärähtänyt. Mitä isompi kuva, sen ihanampaa!!!

    Siinäpä oli ne pahimmat. Seuraavat seikat taas eivät ärsytä ollenkaan:

    1. sekava lay out. Kaikilla meillä on oma luova silmä, jonka mukaan laadimme/arvostelemme blogeja. Joku sanoi, että blogin pitämiseen pitäisi olla ammattilainen joka asiassa, mutta ei ei. Ei se niin ole. Sivun taittoon riittää oma innostuneisuus sekä oma luovuus ja kuvien ottamiseen perus digikamera. Kaikki onnistuu saamaan tarkkoja kuvia. Kunhan asia on mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu, niin kyllä sen sekavastakin blogista lukee.

    Minusta photo shopatut kuvat häviävät mielenkiinnottomuudessaan aidoille, sillä niitä näkee lehdissä ihan tarpeeksi. Ne värit, jotka milloin missäkin valossa otetuissa kuvissa näkyy, ovat parempia, koska emme me todellisuudessakaan pysty näyttäytymään meikeissämme photo shop- laatuisessa ympäristössä. Siksi on parempi, että näkee jo bloggaajan kuvasta, että ahaa tuo luomiväri näyttää keinovalossa tuollaiselta! Kätevää!

    2. mainokset ja muut hässäkät sivujen reunoilla. Menee samaan kastiin kuin kaikki katumainokset, markettien kirjavat osastot, lööpit ym. Toisin sanoen täysin OHI silmien. Ei vaikutusta suuntaan eikä toiseen. Ne vaan hengaa siellä.

    Ja sitten sokerina pohjalla Sannin blogin parhaat puolet:

    1. lähes päivittäinen kirjoittaminen. Sun kirjoitukset on vaan luettava joka kerta, kun pääsee koneen ääreen, ei muu auta. Päivän piristysruiske!!! Ne ovat niin mielenkiintoisia ja hyviä, koska osaat kirjoittaa asiallisesti ja kuitenkin hauskasti, jotenkin maanläheisesti. Tietoa tuotteista, omia mietteitäsi, tunnelmia, fiiliksiä. Pohdit kunnolla asioita, etkä sivuuta niitä olankohautuksella. Tuotetietous on sulla erinomainen ja ihailen tapaasi tutkia asioita ja ottaa selvää. Ja säästäväisyys on myös 10+ eli ei mitään kerskakulutusmeininkiä eikä hamstraamista! Norsun kokoiset pointsit siitä.

    2. hyvät kuvat. Värikkäät kuvat, lähikuvia, selkeät tutot, muitakin kuvia kuin meikkikuvia (liittyy postauksiin, joissa muuta asiaa kuin kosmetiikasta).

    3. selkeä lay out. Valkoinen pohja + musta teksti. Paras kombo. Kuvista syntyy tarpeeksi väriä blogiin.

    4. Sanni olet kaunis. Olet myös taitava meikkaamaan. Sulla on aivan ihastuttavan hyvä iho, kauniit kasvonpiirteet ja kadehdittavan kauniit huulet. Sun kokonaisia kasvokuvia katselisi enemmänkin.

    Terkkuja!
    Anni

    Vastaa

    0
    1. Wow, Anni taisit kirjoittaa blogin historian pisimmän kommentin! Kiitos!

      "Itseasiassa olen ihmetellyt, että miten ehdit kirjoitella blogia joka päivä, mutta osuutta asiaan lienee ainakin sillä, että jälkikasvua ei vielä ole..? Tää oli retorinen kysymys."

      Jälkikasvua ei tosiaankaan ole, ja koska olen töissä osa-aikaisesti niin aikaa jää sitä myötä blogin päivittämiselle. Tosiasiassa minulla olisi kuitenkin monia muitakin asioita, joita mielellään päivittäin tekisin, mutta blogin kirjoitus tuntuu valitettavan usein kiilaavan näiden edelle. Joskus en esimerkiksi siivoa moneen päivään, koska käytän aikaa meikkien tekoon ja kuvaukseen. :( Mä olen siis todella hidas kaikessa mitä teen, ja johonkin tutorialin tekemiseen saattaa kaikkiaan meikkailuineen, kuvien käsittelyineen ja tekstin kirjoitteluineen kulua hyvinkin jopa seitsemän tuntia! Sitä voi olla monen vaikea uskoa. Siksi en teekään tutoja usein. Lyhyeen muutaman kuvan peruspostaukseenkin mulla menee kaksi tuntia. Mikäli siis haluaisin pitää kotimme jatkuvasti siistinä, ehtiä kirjoittaa kirjeitä (yksi rakkaista harrastuksistani), tavata kavereita, seurustella miehen kanssa ja lukea kirjoja, mun postaustahti olisi noin kaksi-kolme kertaa viikossa. Jossain vaiheessa mä haluan nuo muut asiat takaisin elämääni, ja postausten on harvennuttava.

      "Minusta photoshopatut kuvat häviävät mielenkiinnottomuudessaan aidoille, sillä niitä näkee lehdissä ihan tarpeeksi. Ne värit, jotka milloin missäkin valossa otetuissa kuvissa näkyy, ovat parempia, koska emme me todellisuudessakaan pysty näyttäytymään meikeissämme photo shop- laatuisessa ympäristössä."

      Tää oli muuten ihan hyvä havainto! Ihan totta. Kyllä mua ärsyttää, jos kuvani on senhetkisen valaistuksen takia ihan keltainen tai sininen, mutta toisaalta se on juuri sitä todellisuutta. :)

      Kiitos ihan mielettömästi neljästä viimeisestä kohdasta! <3 Kun tietää, että on lukijoita jotka pitävät tuottamastani sisällöstä niin paljon kuin sinä, niin sekös juuri rohkaisee ja tavallaan koukuttaa kirjoittamaan lisää! Olen tosi iloinen, että olen onnistunut luomaan kokonaisuuden, joka koetaan sekä hauskana, hyödyllisenä että mielenkiintoisena. Ja mitä tulee viimeiseen kohtaan, niin valitsen tarkoin mitä kuvia itsestäni julkaisen.... luonnossa minua eivät kaikki blogikuvien perusteella tunnista, sillä näytän hyvin arkiselta. Mutta kiitos kuitenkin sanoistasi! :)

      Vastaa

      0
  43. Parikin postausta kuukaudessa riittäävät minulle, jos se on bloggaajan vakituinen käytäntö. Enemmän minua ärsyttää epäsäännöllinen päivittäminen, esimerkiksi yhtenä päivänä saattaa ilmestyä kolme postausta, seuraavana yksi, sitten tulee selittämätön puolentoista kuukauden tauko, jonka jälkeen postauksia tulee viikon verran pari kertaa päivässä. Ikään kuin bloggaaja yrittäisi mielettömällä postaustahdillaan korvata taukoaan. Ja minusta bloggaaja voi kyllä vähän varoittaa, että hänen hektisestä elämästään johtuen hänellä ei tule olemaan aikaa blogilleen pariin kuukauteen. Jotkut lukijat ovat aidosti huolissaan, onko bloggaalle sattunut jotain vakavaa, kun kyselevät postausten perään.

    Kommentteihin vastaamisesta sen verran, että en oleta bloggaajan vastaavan jokaiseen kommenttiin, mutta kysymyksiin odotan vastausta. Mutta kuten joku aikaisemmin jo totesi, arvostan minäkin tietyllä tavalla niitä bloggaajia, jotka vaivautuvat vastaamaan jokaiseen kommenttiin enkä näe siinä mielistelyä.

    Vastaa

    0
    1. "Ikään kuin bloggaaja yrittäisi mielettömällä postaustahdillaan korvata taukoaan."

      Tällainen fiilis on kyllä tullut joistain blogeista.... mutta tavallaan ymmärrän kyllä sen, että bloggaaja tuottaa matskua silloin kun hänellä sitä on ja kirjoittamiseen on aikaa. Jos kirjoittajalla yhtäkkiä on hurjasti kerrottavaa viikon ajan, niin miksi hänen pitäisi niitä juttuja alkaa siirtämään ja jakamaan pidemmälle aikavälille vain jotta tauot tasoittuisivat...

      "Ja minusta bloggaaja voi kyllä vähän varoittaa, että hänen hektisestä elämästään johtuen hänellä ei tule olemaan aikaa blogilleen pariin kuukauteen. Jotkut lukijat ovat aidosti huolissaan, onko bloggaalle sattunut jotain vakavaa, kun kyselevät postausten perään."

      Tämä on ihan totta. Jos joku päivittäin tai muuten vain säännällisesti ostannut kirjoittaja hiljenee yhtäkkiä selittämättömästi kahdeksi kuukaudeksi, niin kyllä mäkin lukijana huolestun. Jonkinlainen selitys on huomaavaisuutta, vaikkei kukaan olekaan tilivelvollinen ilmoittamaan menoistaan ja kirjoitushalttomuudestaan.

      Vastaa

      0
  44. Tuosta kommentointiin vastaamisesta sanoisin, että itse olen niinkin "herkkänahkainen", että myönnän loukkaantuvani, ellei kommentointiini vastata mitään. (haha, tämän kirjoittaminenkin kuulostaa äärettömältä lapselliselta, mutta on niin totta) Minusta nämä lyhyet "kiitos" jne. -vastaukset ovat ehdottoman tärkeitä, JOS haluaa että lukija palaa mukavalla mielellä blogiin toisenkin kerran. Ja jos nyt ei ihan jokaiselle jaksa sitä yhden sanan vastausta kirjoittaa (tämähän vie varmasti kamalasti aikaakin), niin kaikkia kommentoijiahan voi kiittää vaikka yhteisesti. Eikö niin? :)

    Vastaa

    0
    1. Eli että jokaisen postauksen kommenttiosuuden loppuun pitäisi aina lisätä "kiitos kaikille" -kommentti?
      Eikö samalla logiikalla kaikkien lukijoiden (joka ikisen joka tekstin lukee) pitäisi myös käydä kiittämässä bloggaajaa siitä kun on vaivautunut tekstin heidän viihteekseen tekemään?

      Ihan kauhea ja ahdistava sirkus olisi tuollainen lukijan hyvällä-mielellä-blogin-pariin-palaamisen varmistelu.
      Minusta jo se että laittaa aikaansa kiinnostavien tekstien tekemiseen on jo ihan tarpeeksi. Jos sitten pitää vielä alkaa hyysäämään herkkänahkaisia lukijoita (joista suurin osa on varmaan aikuisia ihmisiä) täysin turhilla jankutteluilla, niin sellainen menee jo ihan naurettavaksi touhuksi.

      Enkä todellakaan haluaisi lukea mitään kiitos-kiitos-kiitos -tyyppistä kommenttiosiota.

      Vastaa

      0
    2. Mun täytyy sanoa, että vaikka en Kaisaa haluakaan loukata, niin olen tässä asiassa enemmän samoilla linjoilla Mirrin kanssa. Olisi aika hullua alkaa lisäämään jokaisen postauksen kommenttiboksin loppuun yhteinen kiitos kaikille. Koska sehän on ihan itsestäänselvää, että olen iloinen kaikista kommenteista ja arvostan kommentoijan vaivannäköä. Mielestäni sitä ei tarvitse enää sen kummemmin korostaa. Ja jos tosiaan alkaisin lisäämään aina yhteisen "kiitos kaikille" -viestin joka päivä, niin eikö siitä alkaisi pian mennä "terä"? Huomaisiko kukaan enää tätä vakioviestiä parin viikon jälkeen?

      Minusta on hieman surullista ajatella, että lukija ei palaisi blogini pariin mukavalla mielellä vain koska en kiittänyt hänen kommentistaan. Olen kai hyvin erilainen, kun en jotenkin ymmärrä tällaista.

      Mirrillä oli erittäin hyvä pointti tuossa, että tällä logiikalla kaikkien lukijoiden pitäisi joka kerta erikseen kiittää bloggaajaa tekstistä. Ja samaisella logiikalla mulla pitäisi olla oikeus loukkaantua kaikille niille lukijoille, jotka eivät tekstejäni kommentoi. Eiei.... minä kirjoitan koska se on mukavaa, ja olen iloinen jos se viihdyttää joitain ihmisiä. Nämä jotkut ihmiset kommentoivat / osallistuvat aloittamaani keskusteluun, jos haluavat ja teksti aikaansaa heissä sellaisen impulssin. Yhtälailla minä vastaan näihin kommentteihin, jos minusta siltä tuntuu.

      Vastaa

      0
  45. Hoh, itse äärimmäisen laiskana kommentoijana tunnen tarvetta vastata. :D Normaalioloissa en itse koe suurta tarvetta kommentoida, vaikka aihe ja postaus olisivat mielenkiintoisia, jos minusta tuntuu, ettei ole mitään rakentavaa sanottavaa. Esimerkiksi hyvään meikkiohjeistukseen toteaminen "wow!" tuntuu turhanaikaiselta, koska kunnon postaus vaatisi mielestäni ainakin kokonaisen lauseen ja mielellään myös muuta sisältöä kuin vitsikunkiva, vaikka osoittaakin kiinnostusta tekijän työtä kohtaan. Mutta niin, se riippuu ihan täysin kommentoijasta, itse en oikein jaksa niitä kahden sanan kommentteja lukea, koska oletan myös muiden ajattelevan, että kommentista pitäisi saada jotain irti tai keskustelua aikaiseksi.

    Postaamisessa epäsäännöllisyys nimenomaan ärsyttää, harvuudessa ei ole mitään vikaa, ainakin tuntuu, että kirjoittaja ottaa oman aikansa postausta tehdessään. Seitsemän postausta päivässä ja viikon radiohiljaisuus puolestaan ovat lievä ärsytystekijä, mutta koskapa en itse jaksa vastaavia kirjoitella, en myöskään koe olevani asemassa, jossa tästä kannattaa nillittää.

    Samaan tapaan mutta enemmän ärsyttää kirjoitustyyli, koska kuten muissakin kommenteissa on todettu, blogi on kommunikointia nimenomaan kirjoitetun kielen välityksellä, joten haluaisin bloginpitäjän kiinnittävän huomiota kommunikointitapaansa. Tosin olen myös ihminen, joka olisi lievän vankeusrangaistuksenkin uhalla valmis pakottamaan Kimi Räikkösen logopedille, se artikulointi ei voi olla niin rankkaa ja vaikeaa. Tämä tietty kiinnostuksen vaaatiminen vaikuttaa siis siihen, että luen kyllä monentyylisiä blogeja, mutta pidän oikeasti hyvinä ja mielenkiintoisina vain niitä, joissa huomaa kirjoittajan käyttävän kieltä hyvin ja (melko) "sääntöjenmukaisesti" (lingvisti ei voi käyttää sanoja "kieli" ja "sääntö" samassa lauseessa ilman lainausmerkkejä ilman takaraivossa nakuttavaa ääntä kielen jatkuvasta muutoksesta.)

    Ja palatakseni kommentointiin, josta halusin eniten kommentoida: ymmärrän, että jos esittää kysymyksen, toivoo siihen vastausta. En toisaalta ymmärrä, että jos kysymys on luokkaa "mistä saa Nivean korallinväristä huulipunaa halvimmalla", miksi jonkun toisen täytyy etsiä tieto puolestasi? Jos kysymys liittyy olennaisesti postauksen tuotteisiin ja erityisesti vähän harvinaisempiin juttuihin, tajuan, että niistä herää kysymyksiä, mutta monesti kommentteja lukiessa ärsyttää huomattavasti bloggaajan vastailua/sen puutetta enemmän lukijoiden asenne, jonka mukaan yhden sanan kommentti tai epäolennainen kysymys vaatii vastauksen. Ei. Jos kommentti ei tuo mitään uutta pöytään tai liity aiheeseen, minusta sen saisi jopa jättää huomiotta, tosin tiedän että monet bloggarit eivät sitä tee. Ja jos se kysymys on elämää suurempi ja siihen on aivan pakko saada vastaus, minusta olisi kenties luontevampaa lähettää sähköposti, koska olen ymmärtänyt monissa blogeissa olevan sen takia myös e-postiosoitteen. Tämän blogin erityispiirre verrattuna lähinnä lifestyleblogeihin, joita muuten luen, on lukijoiden kysymykset Sannin ammattiin liittyen: edelleen ymmärrän, että asiantuntijalta on kiva kysyä, erityisesti kinkkisempiä ja tarkkoja kysymyksiä kuten tuotteiden INCeistä, mutta monasti tuntuu, että helpointa voisi olla kysyä siltä oman luottopaikan kosmetiikkamyyjältä, koska itsestäni ainakin tuntuu keljulta kysyä työn ulkopuolella asioista, joihin löytää vastauksen omalta lähimyyjältäkin ja ihan tämän työaikana, ettei tarvitse käyttää vapaa-aikaa samalla tavoin. Tämä tosin on vain oma mielipiteeni ja sehän on täysin Sannin oma valinta, miten kommentteihin ja muihin vastaa.

    Dippadaa, ehkä olen nyt saanut purkaa sydäntäni tarpeeksi, ettei tarvitse enempää valittaa pikkuasioista, jotka ovat muiden mielipiteitä. :D Lopulta tullaan kuitenkin mielestäni aina takaisin siihen, että blogi on tekijänsä näköinen ja jos se ärsyttää, minun ei kannata sitä lukea tai ainakaan tekijälle ilkeästi kommentoida.

    Vastaa

    0
    1. "itse en oikein jaksa niitä kahden sanan kommentteja lukea, koska oletan myös muiden ajattelevan, että kommentista pitäisi saada jotain irti tai keskustelua aikaiseksi."

      Bloggaajalle kuitenkin myös niillä yhden tai kahden sanan kommenteilla on väliä, sillä se osoittaa, niinkuin itsekin totesit, kiinnostusta bloggaajan tekstiä/kuvia kohtaan. Itse arvostan ihan jokaista kommenttia, en odota että jokainen jaksaa alkaa sepittämään monen rivin ihastelua (tai vihastelua) johonkin meikkikuvaan. "Kiva meikki!" tai "Varjostukset meni mielestäni vähän liian ylös" toimii oikein hyvin.

      "Tosin olen myös ihminen, joka olisi lievän vankeusrangaistuksenkin uhalla valmis pakottamaan Kimi Räikkösen logopedille, se artikulointi ei voi olla niin rankkaa ja vaikeaa."

      *aplodit* ^_^

      "Tämän blogin erityispiirre verrattuna lähinnä lifestyleblogeihin, joita muuten luen, on lukijoiden kysymykset Sannin ammattiin liittyen"

      Niin.... minusta on kyllä ihan mukavakin saada tuotekysymyksiä, mutta välillä ajattelen, että lukijat eivät ehkä ymmärrä, että en osaa koko Suomen kosmetiikkavalikoimaa ulkoa. Jos joku siis kysyy minulta vaikka huulipunasävysuositusta, niin joudun todellakin tekemään siihen taustatyön eli vertailemaan eri sävyjä omalla työpaikallani, jotta pystyn vastaamaan. Toisaalta mulle tulee näitä kysymyksiä vielä niin vähän, että olen ihan mielelläni etsinyt vastausta lukijalle.

      Ostolakko-Virven blogia lukiessa olen välillä puistellut päätäni, kun Virven lukijat tuntuu pitävän häntä ilmaisena kauneudenhoidon asiantuntijana, ja vuodattavat päivittäin jopa kymmeniä yksityiskohtaisia kysymyksiä joista usea vaatisi ihan vierailua kosmetologilla tai ihotautilääkärillä. Virve aina kiltisti vastaa näihin kysymyksiin, ja tiedän että hänellä menee ihan _mielettömästi_ aikaa tähän. Virve on toki ollut pidempään alalla kuin minä, ja omaa vielä laajemman tuotetietouden, mutta ihan samalla lailla hän joutuu tulkkaamaan incit Eurlexin avulla ja selaamaan tietoa muista alan oppaista kuin mitä lukija voisi itsekin tehdä. Mua joskus ärsyttää tosi paljon Virven puolesta. Miten lukijat voi olettaa, että hänellä on joka päivä tuntitolkulla aikaa auttaa heidän ihonhoito-ongelmissaan? Virve jos kuka voisi todellakin alkaa jo veloittaa bloginsa pitämisestä.

      Tulipahan taas rönsyiltyä...!

      Mutta siis kiitos sinullekin pitkästä ja pureskellusta kommentistasi. Osaat kirjoittaa hyvin! :)

      Vastaa

      0
    2. Totta, aivan, tietenkin on mukava nähdä ihan konkreettisesti että sitä blogia lukee joku, lukijan näkökulmasta vaan aina välillä sumenee se kommentoinnin tärkeys juuri siinä mielessä (yleensä sen 57. "ihq!" kommentin kohdalla).

      Enkä mitenkään tarkoittanut, että olisi paha asia kysyä bloggaajalta tuotteista ja muista, mutta nimenomaan joskus läpitunkeutuva asenne että bloggarilla on velvollisuus vastata vaativiin kysymyksiin, joihin pitää tehdä paljon taustatutkimusta ärsyttää suunnattomasti. Harva kuitenkaan itsekään tekee "ilmaista työtä" ihan lämpimikseen, vaikka olisikin alastaan kiinnostunut.

      Kommenttikulttuurissa varmaan itsellä tökkii nimenomaan se "velvollisuus" ja "vastuu" sanojen käyttö mitä kummallisimmissa yhteyksissä. Tuskin kuitenkaan on kenenkään velvollisuus ottaa vastaan ilkeämielistä kritiikkiä tai vastailla pitkiin ja työtä vaativiin kysymyksiin ihan vain siitä ilosta, että joku päätti kysyä. Kyllä se vastaaminen useimmiten vain on merkki siitä, että bloggari on alastaan kiinnostunut ja ja haluaa oikeasti auttaa lukijoitaan.

      Oikeastaan jos listastasi olisi löytynyt "Epäasialliset kommentoijat ja loanheitto keskusteluboxissa" se olisi varmaan mielestäni ollut blogimaailman ärsyttävin piirre. :D Anonymiteetti, se on hieno asia, jota liian monet väärinkäyttävät.

      Vastaa

      0
  46. Oonkohan vähä freak vai mikä, mutta mua ärsyttää ehdottomasti kaikkein eniten kirjoittajan mielestäni "väärät" mielipiteet ja teot. Totta helvetissä kaikki on omaa monesti eriävää mieltään, mutta sehän se justiinsa ottaa hermoon. Kun lukee esim blogia nuoresta naisesta, joka ostelee vaatteita ihan tajuttomasti ja lomailee ja istuu lentokoneessa tyylin kerran kuussa, niin itseä se kyllä ottaa ihan hitosti aivoon! Tulee hirveä tuska luonnon puolesta jne. Samoin jos bloggaaja esittää mielestäni ei niin hienoja ajatuksiaan hieman provosoiden, niin sekin saa kyllä nopeasti monen sapen kiehumaan, mikä sitten näkyykin kommentoissa. Mutta noista vaihtoehdoista mitä tuossa kyselyssä oli, niin niistä mua ei kyllä juuri mikään saa erityisesti ärsyyntymään. Kirjoitusvirhe ei tunnu niin henkilökohtaiselta kuin joku omalle kohdalle osuva kommentti.

    Vastaa

    0
    1. Bloggaaja persoonana aiheuttaa varmasti monellekin ärsytystä.... Tiettyjä blogejahan me luemme vain ja juuri siksi, että itse bloggaaja ja hänen elämäntyylinsä ärsyttävät. Et ole freak vaan tämä on varmasti monelle tuttu ilmiö.

      Vastaa

      0
  47. Olen aivan samaa mieltä myyn kanssa; erityisesti bloggaajan provosoiva omien mielipiteitten puolustelu / hehkutus sekä "en ole koskaan väärässä"-asenne ärsyttää suunnattomasti. Kirjoitusvirheet ja sekava layout, jotka itse tuolta valitsin, ovat kuitenkin loppujen lopuksi yleensä aika pieniä asioita. En tietenkään väitä, että bloggaajan vastuulla on muuttaa omia mielipiteitään lukijoiden vuoksi :D Olisi ehkä kuitenkin suositeltavaa esittää omat vahvat näkemyksensä melko neutraalisti, kaikki lukijat huomioon ottaen.

    Vastaa

    0
    1. Mä en taida lukea mitään sellaisia blogeja missä esitettäisiin kärkkäitä mielipiteitä.... onko heittää jotain esimerkkiä tapauksista....? Siis minkä tyyppiset mielipiteet provosoi?

      Vastaa

      0
    2. Olen lukenut aika kauan mungolife -blogia. Mielestäni siellä on aika vahvoja mielipiteitä, esim. älkää käyttäkö capreja, leggingsit on hirveitä, pariisi on ihan turha paikka, älkää vain laittako sandaaleihin sukkia vaikka se onkin muotia jne jne. Provosoivan mielipiteestä tekee ehkä se, kun se kirjoitetaan ikään kuin oikeana tietona ja kun siinä käytetään paljon voimakkaita ilmaisuja.

      Vastaa

      0
    3. Aijaa, okei. No tuo oli ihan valaiseva esimerkki. Tosin kyllähän mäkin täällä välillä yritän sanoa että "älkää tehkö pelkkää mustaa alarajausta kun se on liian jyrkkä" tai että on hirveän näköistä kun jotkut laittaa poskipunaa oikein roimalla kädellä jne, vaikka kyllähän sekin varmasti jonkun tyyliin sopii. :P

      Vastaa

      0
  48. Mun mielestä ihan jokaiseen kommenttiin ei tarvii vastata, kunhan kysymyksiin tulee vastaus. Ja vastaamisesta, jätin siihen ensimmäiseen Gyarumeikkiin kommentin vanhojentanssimeikistä, en tiedä huomasitko sitä sitten. Laitan sen kuitenkin uudestaan tähän :D (kopioin suoraan sieltä)

    Noniin Sanni, mulla olisi sulle aihe postaukseen! Osaisitko/haluaisitko/voisitko suunnitella jonkinlaisen vanhojentanssimeikin jonka voisi toteuttaa ihan kotona. Meikki voisi olla esim.turkoosi tai sitten joku, jonka voisi tehdä millä värillä vaan. Olisi kivaa jos meikkiin pystyisi liittämään myös tekoripset. Jos tällaista postausta viitsit joskus tehdä, niin olisi tosi kiva jos se tulisi jo aika paljon ennen tansseja että sitä ehtisi harjoitella kunnolla. :) PS.Ihan perus-banaanit ei ehkä innosta, vois olla jotain aika jännääkin.

    Vastaa

    0
    1. Enpäs näköjään tosiaan muistanut vastata tuohon. Luin sen kyllä, mutta koska en välittömästi ehtinyt vastata, niin se sitten unohtui. Tarkoitatko siis jotain moniväristä meikkiä, vai yksiväristä, johon ei kuitenkaan tule banskuvarjoa? Eli esim. sellaista, missä on voimakas siipimäinen ulkonurkan varjostus? Tai peräti smoky? Saako meikki olla voimakas? Monet eivät halua vanhojen tansseihin mitään mielettömän voimakasta tai erikoista, joten tarkennus olisi kiva. :)

      Vastaa

      0
    2. Kauhean voimakas meikki innosta. Oon ostanu nyt mekon, se on ihan kirkkaanpinkki ja hopeakoristeinen. Vaaleanpunanen luomiväri ei ainakaan mulle sovi, en sitten tiiä mikä väri siihen kävis. Joku harmaa? Hopeansävynen? Ei luultavasti mikään monimutkanen. Pystyisköhän harmaalla/hopeella luoivärillä tekemään jonkun siistin mutta ei liian vahvan muutaman sävyn meikin, johon sítten yhdistäisi tekoripset. Vaaleanpunasta voi olla jossain kohdassa, ihan silmän lähellä se vaan näyttää ikävälle silmätulehdukselle. :) Huulipunasta en tykkää, huulikiilto ois varmaan parempi. Muodosta luomella en osaa oikein sanoa mitään, luulen että sä osaat paremmin miettiä hyvännäkösen juhlameikin.

      Tää nyt ei varmaan ollut vieläkään mitenkään valaisevaa, mutta oon tosi huono keksimään omaan silmänmuotooni sopivaa meikkiä. Kiitos kuitenkin jos saat jotain irti tästä :D

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (39)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat