17.04.2014

Vierailulla Lumenella

Noniin, nyt sitten vihdoin juttua maaliskuisesta vierailustamme Lumenen tehtaalle. :) Olin kyllä tosi otettu kun selvisi, että tarkoin valittuja kutsuttuja oli vain viisi.  Yksi ei päässyt tulemaan, ja meitä oli kierroksella itseni lisäksi Virve, Erika ja Mona.

           Lumenevierailu4

Lumenen tehdas sijaitsee Espoossa, enkä ole koskaan aiemmin siellä käynyt, en edes tehtaanmyymälässä. Ja kuten aiemmin kerroin, Lumene ei mitenkään hurjan helposti päästä vierailevia ryhmiä tuotantotiloihinsa. Siksikin olin erityisen otettu ja innostunut varta vasten bloggaajille järjestetystä tutustumiskäynnistä.

Lumenevierailu3

Vierailu alkoi pienellä Lumenen historian kertauksella ja ihonhoidon trendikatsauksella. Sorry tämä pateettinen ruokaräpsy joka ei mitenkään liity itse tehtaaseen, mutta olinpahan taas ilahtunut kun Lumenellakin oli otettu huomioon mun ruokavalio. ^_^ Kääk, olenko mä jo näin tunnettu karppailija… :D

Lumenevierailu1

Asiantuntijana toimi Lumenen tuotekehityspäällikkö, kemisti (FT, kemia) Josefin Backman. Backman oli tosi hyvä tyyppi! Rempseä ja sellainen meidän "tavan tallaajien" kieltä puhuva, ei mikään "pölyinen tiedemies" ^_^.

Ihonhoidon trendeissä anti-aging dominoi edelleen. Uudet teknologiat ja aktiiviaineiden ihoonkuljetukseen liittyvät innovaatiot ovat suuria juttuja anti-aging –tuotekehittelyssä. Myös luonnollisuus-trendi jatkaa voimakasta kasvua.

Anti-aging_avainsanoja

Kirjoitin ylös muutamia anti-age -trendin avainsanoja.

Lumenevierailu2

Historia- ja trendikatsauksen jälkeen lähdimme tutustumaan laboratorioon.

Keskustelu kävi vilkkaana koko kierroksen ajan ja puhuimme mm. kantasoluteknologiasta, eläinkokeista, hajusteista, säilöntäaineista,  vaikuttavista anti-age –ainesosista ja allergiatesteistä. Backman vastaili kysymyksiimme avoimesti rempseään tyyliinsä eikä mielestäni pyrkinyt vastauksillaan mitenkään glorifioimaan työnantajaansa ja maalaamaan Lumenelle jotain superhäikäiseviä kultaisia raameja. Minulle jäi mielikuva avoimesta ja luotettavasta kosmetiikkafirmasta joka valmistaa toimivaa, laadukasta peruskosmetiikkaa, kuuntelee aktiivisesti kuluttajien toiveita ja pysyy ajan hermolla.

Lumenevierailu10

Kokosin tähän kiinnostavimpia kierrokselta mieleen jääneitä juttuja.

.

Lumenen tuotekehittelystä

* Yhden tuotteen kehitys voi kestää noin 1,5 vuotta mutta sujuu nopeimmillaan kolmessakin kuukaudessa, kuten BB-voiteen kohdalla. Joihinkin trendeihin on kyettävä vastaamaan erittäin nopeasti, mistä BB-voide on hyvä esimerkki.

* Lumene-tuotteiden säilyvyys testataan pitämällä niitä 3 kk lämpökaapeissa 40 asteessa. Lämpöaltistuksen aikana seurataan miten tuotteet kestävät ja tapahtuuko niissä muutoksia. Joitain tuotteita altistetaan myös pakkaselle.

Lumenevierailu13

Kysymys: miksi kasviöljyt eivät ole korkealla Lumenen inceissä vaikka Lumene korostaa markkinoinnissaan kasvipohjaisia ainesosia?

Vastaus: koska Lumene käyttää mieluummin muita tehokkaampia ainesosia kuten erilaisia peptidejä,  kasviuutteita ja marjojen siemenöljyjä.

(Sain tähän kysymykseen Backmanilta jälkeenpäin laajennetun ja tarkennetun vastauksen, jossa sanavalintaani hieman korjattiin ja kerrottiin, että Lumene korostaa markkinoinnissaan marjojen siemenöljyjä, ei yleisesti kasviöljyjä. Itse laskin kysymyksessäni marjatkin kasveiksi… Semantiikka-asioita. ;) Lumene suosii marjaöljyjen ohella muitakin kotimaisia öljyjä kuten rapsia. Backman halusi myös tuoda esiin, että Lumenen käyttämät caprylic/capric triglyceride, isopropyl palmitate ja decyl oleate (rasvamaisia aineita, käytetään pehmentäjinä ja löytyvät usein incin alkupäästä) ovat peräisin kasveista.

Lumenevierailu12

Ainesosista

* Parabeenihysteria on täysin perusteeton, parabeenit ovat kosmetiikkateollisuuden tehokkaimpia ja turvallisimpia säilöntäaineita. (Olenkohan kuullut tämän aiemminkin..? :D No ehkä joku 197 kertaa kaikilta kohtaamiltani alan ammatti-ihmisiltä. Eikä heillä ole todellakaan mitään kaupallisia intressejä puolustaa parabeeneja. Vaihtoehtojakin kun kosmetiikkateollisuudella on – mutta mitkään niistä eivät ole yhtä hyviä tehtävässään kuin parabeenit.)

* Kollageeni ei tee kosmetiikassa yhtään mitään – se ei imeydy ihoon. (Tämäkin jo aiemmin minulle tuttua tietoa. Voitte siis naiset avoimesti naureskella markkinoiden kollageenia sisältäville voiteille.)

* Sen sijaan peptidit imeytyvät ja niillä on oikeasti tutkittuja vaikutuksia

* Hyaluronihappo on yksi kosmetiikan kalleimpia raaka-aineita

Lumenevierailu7

* Antioksidanteilla on ihonhoitotuotteissa ensisijaisesti tuotteen säilyvyyteen vaikuttava ominaisuus, mutta ne vaikuttavat myös ihoon. (Antioksidantit kuuluvat mun henkilökohtaisiin lemppariaiheisiin! ”Oletko siis nähnyt aiheesta tutkimuksia?” kysyin Backmanilta. Ja kyllä, hän on lukenut tällaisia tutkimuksia. :))

* Antioksidantit eivät Backmanin mukaan haihdu kannellisista purkeista niin nopeasti, kuin esimerkiksi Paula Begoun tiimeineen väittää. Toki tuubit ja pumppupullot säilövät antioksiodantit paremmin, mutta eivät ne kaikki katoa hetkessä purkeistakaan.

* Joillain anti-age –ainesosilla on oikeasti vaikutuksia myös dermiksessä saakka.

* Kemiallisesti ei ole mitään väliä, onko joku ainesosa luonnosta vai synteettinen, esimerkiksi kookoksesta johdettu sulfaatti tai synteettinen sulfaatti ovat kemiallisesti ja toiminnallisesti ihan sama asia. Eli ”kookos-SLS” ei ole sen hellävaraisempi kuin täysin synteettisesti valmistettu SLS (sodium lauryl sulfate).

Lumenevierailu11

Hajusteista ja allergiatesteistä

* EU:n mielestä lista 26:sta eniten allergisoivasta hajusteesta tulisi pidentää jo 200 ainesosaan. Kaikki hajusteet ovat loppujen lopuksia potentiaalisesti allergisoivia.

Kysymys: mitä tarkoittaa hypoallerginen?

Vastaus: termiä voi käyttää ainoastaan tuoksusta, ei koko tuotteesta (mitä näkee varsin yleisesti). Hypoallerginen tuoksu on tuoksu, jossa allergisoivien hajusteiden pitoisuus on pidetty mahdollisimman pienenä.

* Hajusteettomassa tuotteessa raaka-aineiden ominaistuoksu on peitetty hajua ”syövillä” ainesosilla.

* Ilmaisu ’allergiatestattu’ ei lopulta kerro yhtään mitään, ei ole mitään virallista määritelmää tai kriteerejä sille, millaisia testejä tulisi suorittaa ja miten usealle henkilölle.

* Kaikille tuotteille tehdään joka tapauksessa ns. patch-testi eli pidetään ainetta iholla 48 tuntia ja seurataan reaktioita. Termillä ”allergiatestattu” varustettu tuote ei vältämättä eroa testauksensa puolesta millään lailla ”normaalisti” patch-testatusta tuotteesta.

Lumenevierailu5

* Allergia- ja Astmaliiton logolla varustettuihin tuotteisiin voi luottaa sillä ne ovat käyneet läpi tarkemman syynin. Allergiatunnus kertoo, että ihotautilääkärit ovat tutkineet tuotteen ja se täyttää allergianäkökulmasta asetetut kriteerit (= allergisoivat ainesosat on pidetty minimissä ja tietyillä ainesosilla, kuten fenoksietanolilla, on normikosmetiikkaa alhaisemmat sallitut maksimipitoisuudet).

Kysymys:  miksi kaikista tuotteista ei tehdä ”herkän ihon tuotteita”? Eihän kenenkään iholle voi olla pahaksi tuote, josta on jätetty pois potentiaalisesti allergisoivia ainesosia?

Vastaus: Syy on kosmeettinen. Monet potentiaalisesti allergisoivat ainesosat tuovat tuotteeseen paremman iho-fiiliksen kuin ei-allergisoivat. Ja suurin osa kuluttajista toivoo tuotteilta nimenomaan miellyttävää ”skin-fiilistä”.

idLumenevierailu9

.

Aurinkosuojatuotteista

* EU:ssa on vain 10-15 sallittua UV-filtteriä, USA:ssa käytetään vielä vanhoja ja useampia filttereitä.

* Suojakertoimen mittaamiseen käytetään silmämääräisiä testejä, ei mitään koneellista menetelmää. Suoja-aineet testataan levittämällä niitä ihmisiholle, altistamalla iho UV-säteilylle ja tekemällä silmämääräinen arvio ihon punoitusasteesta (!).USA:ssa mittautetuilla tuotteilla on yleensä korkeampi suojakerroin kuin EU:ssa. Näin ollen amerikkalainen SPF 50 –voide ei välttämättä Euroopan standardien mukaan ole 50.

* UV-filtterit jättävät tuotteeseen lähes aina tahmean fiiliksen, siksi on haastavaa kehittää miellyttäviä aurinkosuojavoiteita.

* Backman on ylpeä kehittämästään Lumenen LAB-sarjan Age Reverse –voiteesta, jonka suojakertoimellinen koostumus ei kuulemma ole lainkaan tahmea.

Lumenevierailu8

Tällaista jäi "käteen" Lumenelta! Kuten Vesa Rämöä haastatellessa, olisin voinut jäädä roikkumaan Backmaninkin takin liepeisiin vielä vaikka kuinka pitkäksi toviksi... Vierailuemännät yrittivät lempeästi ohjata meitä ulkona odottavaan taksiin kun minä ja Virve oltiin vain että "Vielä yksi kysymys...! Hei vielä tää tuli mieleen  - -!"  ^_^

Suuret kiitokset Lumenelle hurjan mielenkiintoisesta tilaisuudesta ja erityiskiitos Josefin Backmanille!

Ja kiitokset myös niille lukijoille jotka jaksoivat lukea jutun loppuun saakka ^_^ Oli niin paljon kiinnostavia pointteja että en malttanut tiivistää :)

61 comments on “Vierailulla Lumenella”

  1. Kiitos tästä jutusta, oli todella mielenkiintoista luettavaa ja tuossa oli monia itseäni askarruttavia asioita mihin sain vastauksen, kunpa olisi voinut olla muuuukaaanaaaa :D

    Kun on herkkis kaikki hajuste- ja allergiajutut kiinnostaa syystäkin ja paljon.

    Vastaa

    0
  2. Ja lisäyksenä: Tästä oisin hyvin jaksanut lukea pidemmänkin jutun, ihan kevyesti :D

    Vastaa

    0
  3. "Kemiallisesti ei ole mitään väliä, onko joku ainesosa luonnosta vai synteettinen, esimerkiksi kookoksesta johdettu sulfaatti tai synteettinen sulfaatti ovat kemiallisesti ja toiminnallisesti ihan sama asia. Eli ”kookos-SLS” ei ole sen hellävaraisempi kuin täysin synteettisesti valmistettu SLS (sodium lauryl sulfate)."

    Itse olen tuolle natriumlauryylisulfaatille allerginen. Ja olen allerginen myös monelle muulle aineelle jota useat kosmetiikkatuotteet sisältää, mutta kaikkia allergioitani ei ole löydetty, vielä. Ilmeisesti tuo natriumlauryylisulfaatti on yleisestikin ottaen varsin allergisoiva aine, onkohan se joku hintakysymys tms miksi sitä käytetään vieläkin niin paljon?

    Vastaa

    0
    1. onkohan se joku hintakysymys tms miksi sitä käytetään vieläkin niin paljon?

      SLS:ää käytetään paljon koska se on tehokas ja edullinen ainesosa. Sillä saa helposti shampooseen kuluttajien toivoman pesevyyden (hellävaraisuus-trendistä huolimatta useimmat kuluttajat haluavat että shampoo todellakin pesee kunnolla puhtaaksi yhdellä vaahdotuksella). On totta että SLS myös ärsyttää ihoa, mutta ei niillä pitoisuuksilla mitä kosmetiikassa käytetään, eikä sillä lyhyellä altistuksella mitä niiden käyttöön liittyy --> poishuuhdottava tuote joka ei viivy iholla/päänahassa kauaa.

      Vastaa

      0
    2. Hei, yksi kohta tarttui silmiin tuosta vastauksestasi. :) Tämä ei siis ole kritiikkiä sinulle, vaan lähinnä harmittaa, että monesti esim. kosmetiikkayhtiöt toistelevat tuota "SLS ärsyttää, mutta vain korkeina pitoisuuksina" -mantraa. Itse olen myös ainakin herkistynyt SLS:lle, vaikken todellakaan lutraa päivittäin valtavilla pesuainemäärillä. Esimerkiksi hammastahnoissa en ole osannut keksiä muuta syytä, miksi SLS:ää sisältävät tahnat saavat suupielet aukeamaan jo yhden käytön jälkeen, ja muut eivät. Samoin saippuoissa ja shampoissa eron tuntee jo yhden kerran jälkeen, kutina ja ihoärsytys on melkoinen.

      Melkoisen hyväksi inci-syynääjäksi tässä on jo oppinut! Mitenhän mie saisin pointtini louhittua kasaan? :D Ehkä jotain sellaista yritän sanoa, että vaikka varmaankin useimmille SLS ei aiheuta ongelmia ja on hyvin siedetty, osalle sekin (kuten mikä tahansa) voi aiheuttaa yliherkkyysoireita. Onhan omenakin kaikin tavoin hyvä ja terveellinen hedelmä, mutta silti sille voi olla allerginen. (Aasit ja sillat jne...)

      Vastaa

      0
    3. Tietenkin SLS voi aiheuttaa yliherkkyysreaktioita, sitä en yrittänyt sanoa :) Halusin vain tuoda esiin sen, että vaikka SLS todellakin on kiistatta ärsyttävä aine (toisin kuin vaikka esim. mehiläisvaha), se ei ärsytä jokaisen ihoa normaalisti käytettynä :) Henkilö voi toki kuitenkin olla allerginen niin mehiläisvahalle kuin natriumlauryylisulfaatillekin.

      Vastaa

      0
    4. Minulle altistus ilmeisesti silti on ollut liikaa, sillä olen tutkitusti allergisoitunut juuri tuolle aineelle. Lääkärini käski välttämämään kaikkia mahdollisia tuotteita jotka voivat sisältää. Jopa jotkut sisäisesti käytetyt lääkeaineet sisältää...

      Vastaa

      0
    5. Minulle altistus ilmeisesti silti on ollut liikaa, sillä olen tutkitusti allergisoitunut juuri tuolle aineelle.

      Siis tietysti SLS:lle voi olla allerginen, sehän on selvää :) Ihan niinkuin mehiläisvahalle, lanoliinille, coumariinille tai lähes mille tahansa kosmetiikan ainesosalle. Yritin vain sanoa, että todennäköisyys sille, että joku saa oireita SLS:stä niillä pitoisuuksilla ja niillä käyttötavoilla mitä SLS:ää sisältävien tuotteiden kanssa yleensä noudatetaan, on yhtä suuri kuin se, että saa oireita vaikkapa juuri siitä mehiläisvahasta. Tai mistä tahansa muusta kosmetiikan ainesosasta.

      Vastaa

      0
    6. Natriumlauryylisulfaattia käytetän myös hammastahnoissa, jotta tahna vaahtoaisi. Ja kuten Sannikim sanoi, tuomaan pesevyyttä tai sen tunnetta. Monet, itseni mukaan lukien, ovat herkkiä aineelle ja saavat tällaisista hammastahnoista aftoja!

      Vastaa

      0
  4. Kiitos kun jaksoit tehdä näin pitkän postauksen! Olinkin jo odottanut tätä kovasti, ja arvasin ettei tarvitse pettyä. Olet taas omaan tapaasi panostanut. :) Oli myös kiva kuulla, että sinulle jäi positiivinen kuva Lumenesta. Tällaiset tehdasvierailujutut on tosi kiinnostavaa luettavaa. On mielenkiintoista nähdä millaisia ihmisiä siellä tuotteiden takana on.

    Vastaa

    0
    1. On mielenkiintoista nähdä millaisia ihmisiä siellä tuotteiden takana on.

      Nimenomaan :) Minusta oli jännä katsella Backmania ja ajatella, että miltähän hänestä tuntuu vaikka kävellä jossain kemppariosastolla tai apteekissa Lumene-hyllyjen ohi... "Joo, tuossa nuo mun kehittämät voiteet nyt on..." :) Vaikea kuvitella miltä tuntuisi olla tyyppi, jonka kehittämiä tuotteita suunnilleen puolet suomalaisista käyttää :D

      Vastaa

      0
  5. Kiitos hyvästä jutusta! Jotenkin sen aina huomaa, kun kirjoittajalla on intohimo kirjoittamaansa aiheesen. Ja silloin tulee yleensä hyvää ja mielenkiintoista tekstiä. Ja Lumene selvästi panostaa kuluttajiin ja markkinointiin, mikä on myös hyvä asia Suomen työllisyyden kannalta.

    Vastaa

    0
  6. Olipa mielenkiintoinen postatus! Tiivis tietoisku, ihan uutta asiaa ja vanhan kertausta joka sekään ei ole pahitteeksi! Olen aina iloinen kun luuloja korvataan tiedolla :) Kiitos Sanni!

    Vastaa

    0
  7. Mielenkiintoinen artikkeli! Lumene on tosiaan nostamassa profiiliaan.

    Ja sivuhuomiona tuohon lopun lausahdukseen, musta on aina hassua kun joku kiittelee pitkän jutun lukemisesta loppuun. Mitä ihmettä? Sä kirjoitat tiivistä ja helppolukuista tekstiä mielenkiintoisesta aiheesta meille tänne vastikkeetta luettavaksi - sehän on silloin ihan vaan omasta pussista pois jos sitä ei jaksa lukea. Mitä pidempi teksti, sitä pidempään sen tekemisessä on mennyt. Sä taidat Sanni olla välillä vähän liian vaatimaton. :)

    Vastaa

    0
    1. musta on aina hassua kun joku kiittelee pitkän jutun lukemisesta loppuun. Mitä ihmettä?

      Kiitoskiitos Petra... :) Mutta kun mun itseni mielestä blogiformaatin tekstien "kuuluu" olla tai on ainakin ihanteellista olla suhteessa lyhyitä, nopeasti luettavia ja helposti omaksuttavassa muodossa verrattuna vaikkapa printtimediaan. En itsekään jaksa lukea toisista blogeista kovin pitkiä ja runsastekstisiä juttuja, niin en sellaisia mielellään omaankaan blogiini laita, vaikka kuinka olisi paljon mielenkiintoista asiaa. :) Mieluummin vaikka sitten jakaa tekstin useampaan lyhempään postaukseen, niinkuin välillä teenkin.

      Olen muuten saanut Indiedaysin toimitukseltakin palautetta postausteni pituudesta, tekstini ovat kuulema usein hieman liian pitkiä ollakseen esimerkiksi mobiililaite-lukijaystävällisiä. :) Itse en blogeja kännyllä lue, mutta voin kieltämättä kuvitella miten puuduttavaa on selata kännyn näytöllä jotain pitkää tekstiä... Toisaalta, en aio alkaa suunnitella postauksiani mobiililaitteiden näkökulmasta. :)

      Vastaa

      0
    2. Niin se on se perinteinen blogiformaatti, mutta mikä kieltää rikkomasta kaavaa - ainakin toisinaan, silloin kun asiaa on.

      Mun mielestä pitkän tekstin lukeminen tuntuu luontevalta silloin, kun artikkelin kirjoittajalla on taito kohdallaan. Mäkin skippaan joistain blogeista pidemmät jutut, jos tiedän että kirjoittajalla on raskaslukuinen tyyli - samoin kun skippaan yleensä aina kaikki ruokajutut ihan jokaisessa blogissa. Mutta pääpointtina se, että omaa vaivannäköä ei todellakaan pidä pyydellä anteeksi.

      Kieltäydyn asettumasta mihinkään mobiilioptimoituun perusblogikaavaan - sekä lukijana että kirjoittajana. Toivottavasti sinäkin pidät kiinni rehevästä tyylistäsi. :)

      Vastaa

      0
    3. Mutta pääpointtina se, että omaa vaivannäköä ei todellakaan pidä pyydellä anteeksi.

      Kiitos Petra :)

      Toivottavasti sinäkin pidät kiinni rehevästä tyylistäsi. :)

      You bet'cha! ;)

      Vastaa

      0
    4. Hah, täällä yksi kännylukija ja ahmin aina sun postaukset! Toimitus on oikeassa siinä että mobiililukijana pitkät postaukset ovat hieman raskaita, mutta osoittavat palautteen väärälle bloggaajalle. Erinomaiset kirjoittajat kuten teikäläinen, Saara Sarvas ja Natalia Tolmatsova päinvastoin tarjoavat herkkuja lukijalle pitkän postauksen muodossa!

      Vastaa

      0
    5. Ehdottomasti Petran kanssa samaa mieltä! Tämä oli tosi mielenkiintoinen ja hyvinkirjoitettu juttu täynnä asiaa. Omasta mielestäni on kiva lukea kaikki asiaan liittyvä kerralla yhdestä jutusta, jos vaikka myöhemmin haluaa siihen palata uudestaan. Varsinkin tällainen juttu missä on paljon mielenkiintoista faktatietoa, niin mielestäni ihan parasta on oikein ajatuksen kanssa syventyä lukemaan. Harmittaa sitten jos se loppuu kesken :D

      SPF-arvon mittaamiseen on muuten olemassa laitteita, esim. sellainen missä suojakerrointa mitataan eräänlaiselta lasilevyltä. Niillä saa hieman osviittaa siitä, että mitä on tehty, ennenkuin ihotestejä aletaan tehdä. Se on kyllä sellainen puolikkaan hevosen kokoinen, ei mikään maailman kompaktein :D Suuret testauslabrat käyttävät niitä. Minäkin olen sellaisen kanssa rähmäkäpälöinyt, vaati ehkä noin tuhat kertaa ennenkuin alkoi sujua..

      Vastaa

      0
    6. Minäkin olisin mieluusti lukenut enemmän / pidemmänkin jutun.

      Ja Indiedaysille takaisin terveisiä, että PAH! Juttujen ei tarvitse olla lyhyitä, jos niissä on asiaa koko matkalla!
      Sinä tosiaan kirjoitat selkeästi ja hyvää suomenkieltä, joten juttuja on miellyttävä ja helppo lukea. Joku muutaman rivinkin juttu saattaa olla aivan liian pitkä ja tuskainen luettavaksi, jos siitä puuttuu välimerkit ja kielioppikin on unohtunut täysin (jos sitä on koskaan opeteltukaan..).

      Sanoisin, että keep up the good work, lukijoita riittää varmasti!

      Vastaa

      0
    1. http://www.teknokemia.fi/fin/kosmetiikka/kosmetiikan_turvallisuus_ja_lainsaadanto/elainkokeeton_kosmetiikka/

      Aiheen tiimoilta nousi jälleen esiin fakta EU:n eläinkoekiellosta. EU:n eläinkoekielto tuli täydelliseksi vuosi sitten keväällä, eikä EU:ssa sen jälkeen ole saanut myydä tai markkinoida eläinkokeilla testattua kosmetiikkaa. Kielto koskee niin valmiita tuotteita kuin ainesosiakin. Minkä tahansa tuotteen EU:n alueella siis ostatkin, sen testaamiseen ei ole käytetty eläinkokeita.

      Lumene ei (luonnollisestikaan) tee eläinkokeita.

      Vastaa

      0
    2. Valitettavasti tuota lakia on helppo kiertää. Kiinan markkinoille vietävät tuotteet on testattava eläinkokein. Joten esim. Lumene tekee eläinkokeita, vaikka niitä ei Euroopan tuotteiden testaamiseen käytettäisi :(

      Eläinkokeista huolestuneille kehottaisin käyttämään vain standardoitua kosmetiikkaa.

      Lisätietoa saa esim. Animalian nettisivuilta

      Vastaa

      0
    3. Kiinan markkinoille vietävät tuotteet on testattava eläinkokein. Joten esim. Lumene tekee eläinkokeita, vaikka niitä ei Euroopan tuotteiden testaamiseen käytettäisi :(

      Olen kyllä tietoinen Kiinan eläinkoevaatimuksista, mutta itse jäin siihen käsitykseen ettei Lumenella ole vientiä Kiinaan. Täytyy tarkistaa asia.

      Vastaa

      0
    4. Hei Alessa!

      Sain Lumenelta vahvistuksen; heillä ei ole vientiä Kiinaan eivätkä he testaa mitään raaka-aineita tai valmiita tuotteita eläimillä.

      Vastaa

      0
    5. Hieno homma!

      Kiitos että näit vaivaa selvittääksesi asian :)

      Monet Lumenen tuotteet on nimittäin lemppareita ja nyt niitä voi käyttää ilman sen suurempi omantunnon tuskia.

      Olisi silti huippua että nämä isot yritykset ottaisivat kantaa eläinkokeisiin ja sertifioisivat itsensä niin olisi meillä kuluttajillakin silloin helpompaa (vaikka eihän se sertifikaattikaan mitään 100 % takaa).

      Vastaa

      0
    6. Itsekin pidän Lumenen tuotteista, mutta jos kyseinen merkki ei käytä eläinkokeita, niin miksi Lumenea ei löydy Animalian eläinkokeettoman kosmetiikan listalta? :O

      Vastaa

      0
  8. Kiitos Sanni kun jaksat kirjoittaa meille muillekkin selkokielellä noista kosmetiikan ainesosista ja niitten vaikutuksesta. Nykyään on joka paikassa niin paljon kemikaaleja, että sitä tulee vainoharhaiseksi, on kiva kuulla että osa kosmetiikasta on kuitenkin ihan turvallista käyttää;) Oon kyllä aina luottanut jonkun verran Lumeneen, ehkä just siksi että Suomessa on sentään jotain valvontaa noissakin asioissa. Tykkään lukea sun blogia siksi, että uskallat haukkuakkin jonkun tuotteen mistä et itse pidä, tuntuu että muissa blogeissa kaikki on hyvää mitä on näytteenä saatu. Toivottavasti pääset jatkossa muihinkin kosmetiikkatehtaisiin kuumottamaan tekijöitä kysymyksillä;)

    Vastaa

    0
    1. Kiitos Tipi! :)

      Toivottavasti pääset jatkossa muihinkin kosmetiikkatehtaisiin kuumottamaan tekijöitä kysymyksillä;)

      Toukokuun lopussa on tiedossa seuraava vierailu, tällöin pääsen tutustumaan Dr. Hauschkan tehtaaseen Saksassa :)

      Aiemmin olen vieraillut Flow Kosmetiikan, Yves Rocherin, Korresin, Aromtechin ja SIMin tehtailla. Näitä juttuja pääset lukemaan klikkaamalla tunnistetta Vierailulla kosmetiikkayrityksissä. :)

      Vastaa

      0
  9. Mielenkiintoinen juttu! Eläinihmisenä kiinnostaisi tietää vielä, mitä keskustelitte eläinkokeista. :)

    Vastaa

    0
    1. Mutta sehän ei oikeastaan tee näistä kosmetiikkafirmoista hyviksiä, että lain pakottamina ovat joutuneet luopumaan eläinkokeista. Jos eläinten hyvinvoinnin kokee tärkeäksi, niin kannattanee suosia sellaisia kosmetiikkamerkkejä, jotka ovat ihan itse eettisistä syistä valinneet eläinkokeettomuuden, jo ennen tuon lain voimaantuloa :)

      Vastaa

      0
    2. Jos eläinten hyvinvoinnin kokee tärkeäksi, niin kannattanee suosia sellaisia kosmetiikkamerkkejä, jotka ovat ihan itse eettisistä syistä valinneet eläinkokeettomuuden, jo ennen tuon lain voimaantuloa :)

      Tottakai :)

      Tässä ei (ainakaan omalta puoleltani näihin "testaako se-ja-se-merkki eläimillä" -kysymyksiin vastatessani) ole tarkoituksena ottaa kantaa mihinkään yleiseen "hyvis-pahis" -asetelmaan vaan todeta vain ettei EU:ssa sallita eläinkokeita. :)

      Vastaa

      0
  10. Nämä kosmetiikkakemiaan liittyvät postaukset on ihan hirmu mielenkiintoisia vaikka muuten inhoankin kaikkea kemiaan liittyvää ! :D Mulle tuli ihan uutena tietona tuo, ettei kollageeni imeydy.

    Yhdyn Chaoksen kommenttiin, kiinnostusta olisi riittänyt pidemmänkin jutun lukemiseen :)

    Vastaa

    0
  11. Olisin voinut lukea tätä vaikka miten pitkään. Kiitos, olet ihan pro!

    Vastaa

    0
  12. Minua on mietityttänyt, miksi fenoksietanoli on Lumenen tuotteissa yleensä keskellä INCI:ä. Oliko siitä puhetta?

    Vastaa

    0
    1. Ei ollut, mutta en näe miten se olisi oleellista..? Fenoksioetanolia saa käyttää kosmetiikassa enintään 1% pitoisuutena. Missä se siis ikinä incissä onkaan, kertoo vain sen, että sen jälkeen tulevia ainesosia on kutakin alle 1%. On tuotteita, joissa fenoksietanoli on aika kärjessäkin - kuten Lancômen Genifique-seerumi. :)

      Vastaa

      0
    2. En ole aiempi nimetön, mutta vastaan omasta puolestani. Se on hyvinkin oleellista niille meistä, jotka ovat kokeilleet läpi valtavan määrän Lumenen tuotteita - etenkin joka ikisen kasvoveden ja silmämeikinpuhdistusaineen - ja kokeneet ihon/silmien muuttuvan sekunneissa kirkuvan punaiseksi ja kirveleväksi. Keskustelupalstojen perusteella meitä on monia. Fenoksietanoli korkealla inci-listassa ja huomattavasti muiden mahdollisten säilöntäaineiden edellä vihjaa, että se on tuotteen pääasiallinen säilöntäkeino ja että sen määrä saattaa jopa liikkua lähellä sallittua maksimia. Kun kaikkia kokeiltuja tuotteita sitten yhdistää fenoksietanoli korkealla ainesosalistassa, ja ikävä reaktio ilmenee myös hajusteettomien ja väriaineettomien "herkän ihon" tuotteiden kohdalla, on ärsyttäväksi tunnettu fenoksietanoli ihan hyvä veikkaus ongelman aiheuttajaksi.

      Vaikka parabeenihysteriaan mukautuminen parabeenien korvaamisella on kosmetiikkafirmalta sinänsä ymmärrettävä reaktio (onhan niiden tuotteiden mentävä kaupaksi...), niin tuotteiden säilöminen pääasiallisesti fenoksietanolilla on todella huono vaihtoehto. Yhden prosentin sallittu maksimi on monelle moninkertaisesti yli sietokyvyn, ja Euroopan komissiokin on viime syksyn ajan kerännyt tietoa fenoksietanolista mahdollisia sallittujen rajojen tiukennuksia varten. Ranskan viranomaiset ovat tutkimusten pohjalta ehdottaneet rajan laskua 0,4 prosenttiin lasten tuotteiden kohdalla sekä kieltoa vaippa-alueen tuotteissa. Itsekin pystyn hyvin käyttämään sellaisia tuotteita, joissa fenoksietanoli on listassa viimeisenä, ja jota ennen on useampi muu säilöntäaine. Sellainen on järkevää säilömistä, kun yksittäisen ainesosan osuus jää hyvin pieneksi. Lumene näyttää kuitenkin incien perusteella noudattavan päinvastaisia periaatteita, mikä on meille herkkäihoisille merkittävä juttu.

      Vastaa

      0
  13. Tuosta natriumlauryylisulfaatista tuli mieleeni, että onko tarjolla shampoita, joissa tätä ainesosaa ei olisi missään muodossa? Ja toimivatko nämä tuotteet :)? Päänahkani on kutinallaan aiheuttanut jo pidemäpään ongelmia, enkä ole löytänyt auttavaa ratkaisua luonnonkosmetiikkatuotteistakaan.

    Oletko muuten törmännyt dimethicone-yliherkkyyteen? Itselläni olen tämän "diagnosoinut", koska silmäni eivät kestä mitään kasvomeikkiä (tai hoitotuotetta), missä kyseistä ainesosaa on käytetty. Ja valitettavasti sitä käytetään nykyään lähes tuotteessa kuin tuotteessa...

    Vastaa

    0
    1. onko tarjolla shampoita, joissa tätä ainesosaa ei olisi missään muodossa? Ja toimivatko nämä tuotteet :)?

      On, runsaasti :) Melkein joka merkillä (ainakin kampaamopuolella) on tehokkaita, sulfaatittomia shampoita. Esim. Tigin Rockaholic Livin' The Dream tulee mieleen, mies käytti sitä muinoin ja oli todella pesevä. Luonnonkosmetiikan puolella lähes kaikki shampoot ovat sulfaatittomia (jotkut sertifiointitahot, kuten Ecocert, sallivat kasvipohjaiset sulfaatit), mutta ne ovat sitten myös aina huomattavasti miedompitehoisia. Niissä pesevät ainesosat ovat usein sokeri- tai aminohappopohjaisia tensidejä.

      Vastaa

      0
  14. Kiinnostavaa luettavaa näin yritysvierailujen suurena ystävänä ja kemiaa lukeneena :) Sellainen pitää sanoa, että minä, kun ne Yves Rocherin persikat ostin, niin tänään saunassa korkkasin ne ja kovin pidin <3

    Vastaa

    0
  15. Kiitos hurjan mielenkiintoisesta jutusta. Tätä olisi lukenut vaikka pidempäänkin! Tällaiset jutut ovat meille kosmetiikka-aloittelijoille erittäin hyödyllisiä, sillä en minä ainakaan osaa INCistä juuri mitään lukea.

    Vastaa

    0
  16. Hyvä ja mielenkiintoinen juttu, ja uskon, että kysymyksiä olisi ollut paljon... Mutta ihan off topic: mitä mieltä olet tästä jutusta. Minä kun ryppypelkoisena :D välttelen silmämeikin laittoa arkena. Kun olen sitä mieltä, että vaikka silmämeikkiä puhdistaisi kuinka hellävaraisella tuotteella tahansa ja käyttäisi silm.ymp.voidetta säännöllisesti, niin pakkohan poistamisien on vaikutettava silm.ymp.ihoon? Okei, tiedän, että kammoni on vähän friikkiä, mutta mieluummin näin :) ( ja silti ihailen aina silmämeikkejäsi ja no... tuli taas itsekin hairahduttua uusiin meikkeihin)

    Vastaa

    0
    1. On totta että kaikki säännöllinen, tiheästi toistuva mekaaninen rasitus tietysti vaikuttaa ihoon pitkällä aikavälillä. Mutta sanotaanko vaikka näin, että itse nautin elämästä kaikkine ihanine elämyksineen joihin meikkauskin kuuluu, ja mieluummin siis kaunistan/piristän kasvoni ehostuksella koska se tuo minulle hyvän mielen kuin mietin mahdollisia ryppyseuraamuksia! :)

      ...lisäksi luotan myös perimään ja elämäntapojen kokonaisvaltaiseen vaikutukseen. ;) Toisten iho rypistyy ja ikääntyy herkemmin vaikka he eivät koskaan käyttäisi meikkiä, toisten päivittäin meikkaavien iho taas on kiinteä ja sileä vielä keski-iässäkin ilman mitään kirurgisia toimenpiteitä. Minusta elämä on liian lyhyt tällaisten asioiden miettimiseen ja murehtimiseen.

      Vastaa

      0
  17. Jee! Ihana postaus! Kosmetiikka-alalla opiskelevana ja työtä tekevänä ihan suorastaan nautin tuosta lyhyesti parabeenikohdasta. Olen parabeenien puolestapuhuja.

    Kollageenit ovat kyllä mielenkiintoinen aihe kosmetiikassa. Voiteissa ne eivät tehoa, ja sisäisesti otettavat beautyshotit ovat myös arvelluttavia teholtaan.

    Hyaluronihappo on myös erittäin mielenkiintoinen. Ihan ahmin tietoa siitä biokemian kurssilla koulussa.

    Vastaa

    0
  18. Eläinkokeista sen verran, että vaikka EU:n eläinkoekielto koskee myös ei-eurooppalaisia valmistajia, on eläinkokeettomuuden valvominen käytännössä erittäin tehotonta ja epäorganisoitua. En siis tarkoita tällä Lumenea, vaan lähinnä suuria, aasialaisia ja yhdysvaltalaisia yrityksiä. Ei siis todellakaan kannata olettaa, että kaikki Suomessa myytävä kosmetiikka olisi eläinkokeetonta.

    EU:n hyväksymiä aurinkosuoja-aineita on hieman enemmän kuin 10-15, tällä hetkellä 27 kpl. :) Sallittujen aurinkosuoja-, väri-, ja säilöntäaineiden määrät löytyy helposti CosIngistä, esim. juurikin aurinkosuoja-aineet, Annex VI: http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/index.cfm?fuseaction=search.results&annex_v2=VI&search

    Kiitos supermahtavasta blogista ja siitä, että jaksat nähdä vaivaa kirjoittamiseen ja kuvaamiseen :) Ihanaa kevättä Sanni!

    Vastaa

    0
  19. Ihanan näköisiä rasioita hyllyillä, onko noissa niitä kuuluisia marjauutteita?

    Vastaa

    0
    1. Tarkoitatko noita purkkeja jotka ovat lasin takana kaapissa vai rasioita jotka ovat pöydällä..? Rasioissa on huulikiiltomassaa, mutta kaapin purkkien sisältöä en tiedä (kukaan ei tainnut tarkemmin kysyäkään). Labrakuvat ovat Lumenen edustajan ottamia, meillä ei ollut lupaa ottaa omaa kameraa tuotantotilojen puolelle. (Jos siis olisin itse tuon kuvan ottanut niin olisin varmasti myös kysynyt sisällöstä :))

      Vastaa

      0
    2. Tarkoitin kaapissa komeilevia purkkeja. Muistan, että kuvien ottaminen oli kiellettyä, mutta ajattelin, että teille esiteltiin perinpohjaisesti labran sisältö kaappeja myöten :)

      Vastaa

      0
  20. Hmm. vaikka kaikki tehoaineet eivät heti ensimmäisen purkinaukaisun jälkeen katoaisi, miksi ottaa riski? Eikä se lasipurkkimötikkä ole edes esteettisesti kovinkaan kaunis... pumppupullo tai tuubi olisi tyylikkäämpi :)

    Vastaa

    0
    1. Samaa mieltä purkeista, itse valitsen aina mieluummin pumpun tai tuubimallin ihan jo hygieniasyistä.

      Vastaa

      0
  21. Täällä puhutaan kyllä Lumenesta Kiinan markkinoilla. Kummallista??

    "
    Lumene has translated its success in Finland to international success in the US and Russia. Although the company had already enjoyed a successful launch of its products as mass market consumer goods in China, they wanted iLab students to assist their placement as prestige products.

    Guo Chi grew up in southwestern China and spent five years after college working in marketing and sales. As part of the iLab team assigned to Lumene, Chi noted that, “The China-unknowns are the biggest challenges.” Chi’s team used the 4P method to provide a full picture of the Chinese market (product, price, place, promotion).

    “More competitors are entering or enhancing their positions in the Chinese market,” Chi explains. Even more challenging, when Lumene imported its high end cosmetics into China, the company faced very high taxes including a customs duty between 6.5 to 15%, along with a consumption tax rate of 30% and a Value Added Tax of 17%."

    http://www.topmba.com/jobs/chinese-market-exploring-recent-finnish-chinese-collaborations

    Vastaa

    0
    1. Automaattinen vastaus: Lumenen yhteyshenkilö on lomalla 11.1. saakka. Eli palaillaan asiaan jos ko. henkilö vastaa lomalta palattuaan.

      Vastaa

      0
    2. Lumenen Misme Yrjölä vastaa: "Kyseiseen artikkeliin on valitettavasti eksynyt virhe; sitä ei ole käytetty meillä tarkistettavana ennen julkaisua. Emme vie tuotteitamme Kiinan markkinoille. Artikkelissa viitataan mahdollisesti siihen, että noin 15 vuotta sitten toimimme hetken aikaa Kiinassa, mutta vetäydyimme markkinoilta lyhyen ajan jälkeen."

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (59)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat